Nyheder

Mathias Seilund skifter til Stevnsgade Copenhagen

13.07.2017

Det er med den største glæde, at vi kan præsentere Mathias Seilund som ny mand i Stevnsgade Copenhagen. Mathias er det første skridt i en langsigtet plan om, at konsolidere os i Basketligaen.

Mathias Seilund spiller næste sæson med Stevnsgade SuperMen. Mathias der spillede sidste sæson hos Svendborg, er en erfaren landsholdsspiller, hvor han bl.a. har været anfører. Han spillede basketball i på Fairlleigh Dickinson University i USA og har også spillet professionelt med Bristol Flyers i BBL (British Basketball League) i England hvor han snittede omkring 14 points og 5 rebounds pr. kamp.

Mathias Seilund:
”Jeg har i længere tid haft et ønske om at komme hjem til København og spille.  Stevnsgade er et rigtig godt fit for mig. Vi har et godt fundament at bygge på med en voksende organisation og et godt trænerteam, og jeg tror at nogle af vores unge spillere kommer til at rykke sig rigtig meget i den kommende sæson. Jeg glæder mig til at være del i den udvikling og se hvor langt vi kan tage det.”

Sportschef Hrannar Holm om Mathias Seilund:
”Det er rigtig godt for os at få Mathias på holdet. Jeg kender ham godt siden vi arbejdede sammen på landsholdet. Han er en god og meget alsidig spiller, der altid fokuserer på holdet. Vi håber på, at Mathias vil kunne hjælpe os med at udvikle og stabilisere holdet. Vi har jo mange unge spillere. Med det budget vi har, er det klart, at vi ikke kommer til at bide skeer med de bedste hold i ligaen, men vi kommer til at arbejde hårdt og forhåbentlig vise gejst og godt holdspil. Mathias er en vigtig brik for os i det sammenhæng og vi glæder os til at starte træning med ham på holdet.”

Direktør Simon Marquardsen om aftalen med Mathias:
Jeg har selv i længere tid haft et ønske om, at lande en spiller som Mathias. Jeg havde allerede selv små snakke med Mathias om et skifte til Stevnsgade Copenhagen forud for sidste sæson. Derfor glædede det mig ekstra, at Hrannar lykkedes med at lande Mathias til denne sæson. Det er helt sikkert, at Mathias bliver en af de bærende kræfter på et ungt Stevnsgade hold. Vi oplever i øjeblikket en god tilgang af sponsorer, samt en øget interesse i klubben sportsligt. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Mathias og til de muligheder som det også bringer kommercielt.

Ny spiller til Svendborg Rabbits

11.07.2017

Amerikanske Terrell Harris er ny mand hos Rabbits oplyser klubben hertil eftermiddag i en pressemeddelelse.

Terrel Harris, der måler 191 cm har skrevet under på en 1-årig kontrakt og skal spille shooting guard for kaninerne.

Terrell har spillet i den næstbedste college række hos Georgia College Bobcats, og har senest spiller for Iserlohn i den  tyske Pro B-række.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Svendborg Rabbits ved at klikke her. Og du finder den foreløbige trup for Rabbits her.

Topscoreren i amerikansk collegebasket til Hørsholm 79ers

10.07.2017

I juni var Ty Sabin til en privat workout med NBA-holdet Milwaukee Bucks og i august ankommer han i Nordsjælland, klar til at forberede sig til sin første sæson for Hørsholm 79ers i Basketligaen.

Sabin var den mest scorende spiller i universitetsrækkerne i hele USA med over 30 point pr. kamp og det var godt nok til at NBA-holdene følger ham tæt.

Tyler Sabin, 21 år og 190 centimeter, spillede for Ripon College i collegerækkernes Division 3, hvor han scorede point som ingen andre. I sæsonen 2016-17 puttede han i snit 30,7 point i kurven hver kamp, og det var der ingen af de 18.680 universitetsspillere i hele USA, der gjorde bedre. Division 3 er normalt ikke rekrutteringsområdet for NBA-holdene, der oftest holder sig til spillere fra 1. division, men Sabins karriere har været så exceptionel, at Milwaukee Bucks valgte at gøre en undtagelse – og i øvrigt stadig følger ham.

Der er langt fra NBA til den danske Basketliga, men Sabin har valgt Hørsholm 79ers fordi han mener cheftræner Rafa Monclova er den rigtige til at udvikle ham som spiller:

-Jeg har snakket med træneren over telefonen og jeg ser virkeligt frem til at arbejde med ham. Jeg valgte at skrive kontrakt med 79ers fordi det er en god situation for mig i mit første år som professionel og fordi det kommer til at forberede mig til en karriere som professionel.

Rafa Monclova ser Ty Sabins kontrakt som en validering af Hørsholm 79ers’ strategi med at arbejde aktivt udvikle spillere, når de ankommer i klubben:

-Alle unge spillere må investere i deres karriere og Ty er en spiller med et kæmpe potentiale, der er villig til at tage de rigtige skridt fremad. Professionel basketball i Europa er meget anderledes end collegebasket og det er vigtigt at kunne omvende sig til den nye stil og at man får masser af viden hver dag til træning og den proces vil jeg hjælpe ham og resten af vore spillere med hver dag. Det betyder at flere og flere dygtige spillere ser os som en god mulighed, og det er vi stolte af.

Træneren ser Sabin som den brik holdet manglede sidste sæson: -Det, vi savnede i sidste sæson, var en naturlig scorer, især sidst i kampene. Ty Sabin kommer til at udgøre en klar forskel i de situationer, hvor vi skal bruge point til allersidst, for det er noget, han har meget erfaring med.

Talrige gange har Sabin haft bolden i hånden i tætte kampe og i fem af sæsonens 26 kampe afgjorde han succesfuldt en tæt kamp i den forgangne sæson.

Sabins karriere i college har været enestående og han har modtaget utallige udmærkelser. Hans scoringsgennemsnit for alle fire år er på 26.1 point pr. kamp og han har ramt ikke mindre end 283 tre-pointere med en imponerende procent på 46,5. Han har været en af de fem mest scorende spillere i 3. division siden 2014.

Det har været nok til, han blev valgt som årets spiller i både Midwest Conference, den turnering, Ripon deltager i, og i hele den centralamerikanske region, ikke bare én gang, men hele tre år i træk, fra 2015-17. I 2016-17 blev han desuden valgt som ”All American”, dvs. en af de fem bedste spillere i 3. division i hele USA.

Han har skolerekorderne for flest point i karrieren (2,559), flest point pr. kamp (26.1), tre-pointere I karrieren (283), scoringsgennemsnit i en sæson (30.7), flest point i en sæson (798).

Med ankomsten af Ty Sabin skal Hørsholm 79ers ikke have flere udlændinge i truppen. Han føjes til amerikanerne Matt Bonds, der har været en af toprebounderne i NCAA Division 2 de sidste to år, og Connor Beranek, der inden et år som professionel i Spanien var top 5 scorer i samme division. Derudover har Hørsholm tilføjet tre unge spillere fra Værløse, som var i finalen i 1. division. Cheftræner Rafa Monclova ser da også Hørsholm 79ers som et bedre hold end sidste sæson, hvor man endte tre’er i grundspillet, men røg ud i semifinalerne til SISU:

-Klubben har taget et skridt frem og skal lægges mærke til i dansk basketball, fordi vi kan bringe spillere på højt niveau til klubben. At kunne skrive kontrakt med Ty Sabin, en af de mest præstigefulde spillere i USA, med masser af individuelle rekorder sidste sæson, til klubben siger noget om ambitionsniveauet. Når man lægger ham til de øvrige nye spillere og de dygtige spillere fra sidste sæson, der fortsætter, er der ingen tvivl om at vi har potentialet til virkeligt at underholde vores fans med spektakulært spil.

Ty Sabin ankommer til Danmark i august.

Hørsholm henter notorisk vinder

06.07.2017

Vindertyper kan man aldrig få nok af og Hørsholm 79ers har netop ansat en af dem. Det er 23-årige Connor Beranek, der kommer fra Nebraska i USA, via et år som professionel i Spanien. Beranek har vist sig som en vinder på alle niveauer, lige fra high school, hvor han vandt statsmesterskabet tre ud af fire år, til det første år i Europa.

Hørsholms cheftræner Rafa Monclova har netop også bidt sig fast i Connor Beraneks vinderinstinkt, da klubben kiggede efter spillere:

-Vi går efter at have et ekstremt konkurrencedygtigt hold næste sæson, og vi vil have spillere med den mentalitet. Vi prøvede faktisk at få ham sidste sæson, men det lykkedes ikke, men nu får vi en spiller, der både er vinder og kan score masser af point.

Connor Beranek har vist vinderinstinktet på alle niveauer, helt fra 2009, da han med Ravenna high school vandt det første af tre statsmesterskaber i Nebraska, over en collegekarriere med masser af individuelle præstationer og sejre for holdet, til et første år som professionel, der bød på flere finaler i Spanien.

Som bedste spiller på et high school hold med tre mesterskaber, var Beranek eftertragtet, men han endte med at spille for sin hjembys University of Nebraska Kearney, i collegerækkens 2. division, hvor han er at finde som nummer to på listen over spillere med flest point pr. kamp med 21,5 – i en sandwich mellem to NBA-spillere fra 70’erne og 80’erne.

I hans sidste år på universitetet scorede han hele 25,2 point pr. kamp, hvilket var femte bedst i hele USA, og han blev da også valgt som ligaens bedste spiller og til diverse all star hold, herunder blev han som en af de 15 bedste spillere i Division 2.

Også i tabellen var Connors ankomst tydelig. Sæsonen inden han startede på universitetet vandt man bare syv af 26 kampe, mens det allerede næste år blev til 15 af 28. I hans sidste sæson, 2015-16, blev det til sejre i 21 af 33 kampe og en tur i slutspillet i NCAA Turneringen.

Efter collegekarrieren var det naturligt for Beranek at gå den professionelle vej og første skridt på den stige blev den spanske tredje division, LEB Silver, med Carrefour Avila. Også her var Beraneks ankomst lig med succes. Holdet endte på en femteplads i ligaen, den bedste placering nogensinde, og nåede samtidig både LEB Silver pokalfinalen og slutspilsfinalen, begge for første gang i klubbens historie.

I Spanien scorede Beranek 16,3 point og tog 7.6 rebounds pr. kamp – og han fik ikke mindst værdifuld erfaring. Beranek mener selv, at året i Spanien kommer til at betyde meget for præstationen i Hørsholm:

-Shocket ved at være i et nyt land vil stadig være der, men nu har jeg erfaring i at håndtere det og det hjælper, at alle i Danmark taler engelsk. Samtidig kender jeg trænerens spanske spillestil og det er også en fordel.

Adspurgt hvad hans største forcer er som spiller, peger amerikaneren selv på at han er alsidig:

-Jeg kan score, rebounde og spille flere positioner, og så er jeg ekstremt konkurrencepræget og villig til at gøre hvad holdet har brug for, for at vi kan vinde.

Beranek ankommer i Danmark i august til en trup, der allerede er forstærket med den amerikanske power forward Matt Bonds og tre unge talenter fra Værløse i Martin Poulsen, Asbjørn Nerlov og Nikolaj Boje Bank.

Ny træner til Svendborg Rabbits

05.07.2017

I en pressemeddelelse oplyser Svendborg Rabbits hertil formiddag at kaninerne fra den kommende sæson har skrevet kontrakt med den italienske træner Luca Ciaboco.

Luca Ciaboco er 49 år og kommer fra Italien hvor han har været træner på diverse niveauer siden 1996 – heraf flere som headcoach.

Siden 2011 har Luca også været involveret i diverse ungdoms landshold for Italien og blandt andet deltaget ved U17 VM i 2014.

Luca er endvidere også uddannet instruktør for det Italienske forbund og har siden 2011 været involveret i uddannelsen af nye trænere.

Du kan læse mere om Kaninernes nye træner på klubbens hjemmeside.

Foto er leveret af legapallacanestro.it.

Årets TV-klub kåret af TV 2 SPORT

19.06.2017

Team FOG Næstved vinder prisen som årets TV klub 2016-17 kåret af TV 2 SPORT.

Kristian Hyldgaard fra TV 2 SPORT's begrunder kåringen af Team FOG Næstved her: 

Igennem en række år har Team FOG Næstved etableret sig som en fast bestanddel i toppen af den danske Basketliga. Med en klar vision for aktivering af lokale borgere og med en utrættelig kamp for at levere det bedste produkt for tilskuere og tv-seere, har Næstved gang på gang formået at skabe flotte rammer.

Ledelsen i Næstved har altid vist stor strategisk forståelse for at løfte interessen for hele Ligaen og ikke blot deres egen klub.

Det er en lang sej kamp for mange klubber, heriblandt Næstved, at få nye rammer og faciliteter der opfylder behovene for en professionel klub. Nu har Næstved fået en flot Arena, der ikke kun betyder flere tilskuere men også et meget flot gulv. Måske det flotteste basket-gulv i Danmark. Det er essentielt for forståelsen spillet, som er meget vigtigt for tv-seerne. 

Det er en hjemmebane både Næstved og Basketligaen kan være stolt af.

Desuden skal Næstved roses for deres konstante fokus på, at skabe et flot produkt til hver eneste tv-kamp, med både rammerne og tilskuere til kampene. Der skabes en fest på lægterne.

Næstved er desuden blandt de mest aktive partnere til TV 2 SPORT, og er også nogle af de første der melder sig når der skal vælges tv-kampe.

Det er derfor med stor fornøjelse at TV 2 SPORT i år kan tildele prisen til Team FOG Næstved.

Vi ønsker fra Basketligaen stort tillykke til klubben med prisen og det fantastiske arbejde der bliver lagt i at lave et godt produkt til tilskuerne og seerne. 

En veteran forlænger og en hænger støvlerne op

16.06.2017

Træner for Hørsholm 79ers, Rafa Monclova, må i disse dage tage det sure med det søde. Det søde fordi anfører og ubestridt leder Frederik H. Nielsen har forlænget kontrakten med endnu en sæson, men det sure fordi veteranen David Harder har besluttet at hænge basketskoene på hylden.

Monclova er begejstret over at have forlænget kontrakten med Frederik H. Nielsen:

-Det er sommerens bedste nyhed, siger træneren. Han er efter min mening ligaens bedste point guard og kan lære alt om spillet til de unge spillere, vi har så mange af. Og så handler det om lederskab. Han er holdets sjæl og verdens bedste eksempel på arbejdsmoral.

Nielsen, der måske er Basketligaens mest konkurrencemindede spiller, har klubbens udvikling som en af hovedårsagerne til at forlænge kontrakten med et år:

-Klubben har ønsket at tage et skridt fremad, og prøve på at skabe nogle sportslige rammer, der gør, at vi kan konkurrere. Det var en stor faktor i at jeg skrev under.

Kontrakten er etårig og giver derved 28-årige Nielsen en mulighed for eventuelt at afprøve talentet i udlandet inden karrieren er slut. Han har tidligere vundet to danske mesterskaber for Bakken Bears, mens et ophold på et universitet i USA glippede i sidste øjeblik.

Den 29-årige forward David Harder har gennem nogle sæsoner kæmpet med skader og har derfor valgt at fokusere mere på den civile karriere. Når det kommer til Harder, er Rafa Monclova lidt sværere at tvinge et smil ud af:

-Det er sommerpausens dårlige nyhed at David stopper. Vi kommer virkeligt til at savne hans konkurrencementalitet, ikke bare i kampe, men også til træning. Han betød meget for holdet, både på og udenfor banen, og vi kommer til at savne ham. Jeg ønsker ham det bedste og håber han er at finde omkring holdet på andre måder.

Det er der en stor chance for, for Harder forventer selv at fortsætte omkring holdet og klubben også i den nye sæson:

-Vi er ved at finde ud af hvordan og hvorledes, men jeg skal have en rolle omkring klubben, på den ene eller den anden måde. Når man er et sted, hvor man føler, man bliver værdsat og man selv værdsætter de folk, der er omkring en, så får man lyst til at gøre en ekstra indsats, også selv om man ikke spiller.

Harder ser tilbage på to gode sæsoner i Hørsholm, hvor han føler klubben har rykket sig og det er også en af grundene til han fortsætter med at være en del af den:

-Det har været fantastisk. På banen får vi det første år tilføjet et par spillere efter julepausen og ender i en bronzekamp som vi desværre taber og andet år ender vi tre’er i grundspillet. Men én ting er resultater, noget andet er, at klubben organisatorisk har rykket sig rigtigt meget, sponsormæssigt, netværksmæssigt og så videre, så det ser positivt ud for fremtiden.

Til sidst roser Harder klubbens fans:

-Der har været nogle fantastiske oplevelser. Mange husker et interview, jeg gav efter kvartfinale fire i Gentofte i år, hvor jeg kalder det den bedste opbakning, jeg har haft.

Udover Harder mister Hørsholm også Asbjørn Midtgaard, der fortsætter karrieren i USA, hvor han skal spiller på et af de 20 bedste universiteter derovre, Wichita State, samt Frederik Hyldahl, der også skal på skole i USA, dog på niveauet under Midtgaard. Heller ikke de to amerikanere Marvin Dominique og Jyles Smith ventes tilbage.

Klubben beholder profiler som Mikael Vincents og Andreas Meilby og også de unge talenter Sebastian Dalsgaard, Mathias Bæk og Emil Hjorth fortsætter, mens en skadesplaget Andreas Hjorth stadig afventer.

Efter weekenden forventer klubben tillige at kunne præsentere tilgang fra tre danske spillere og i løbet af sommeren præsenteres der flere udenlandske profiler.

Foto er leveret af Markus Kluge. 

SISU trækker sig fra BL

15.06.2017

Sisu dropper at spille i de bedste rækker med klubbens herre- og damehold.

Det meddeler SISU på deres hjemmeside og angiver udviklingen i dansk topbasket, hvor der skal investeres større økonomiske beløb for at begå sig, som årsagen til beslutningen.

Sisu er nu nået til det punkt, hvor man ønsker at prioritere anderledes. Toppen af dansk basketball har gennemgået en stor udvikling de seneste par år, hvor niveauet er blevet løftet betragteligt i kvalitet og opsætning.

Desværre er meget af den udvikling baseret på udenlandsk talentmasse, hvilket har genereret et stadigt stigende behov for at investere i både danske og udenlandske spillere.

Vi mener ikke, det harmonerer med vores selvopfattelse som en frivillig, drevet forening, skriver klubben blandt andet.

Sisus herrer sluttede på 6. pladsen i grundspillet i den forgangne sæson, og klubben tabte til Svendborg Rabbits i kampen om bronzemedaljer.

BL vil i sæsonen 2017/18 så bestå af 8 hold da Wolfpack tidligere har bekræftet deres deltagelse efter at holdet vandt 1. division. 

Bakken Bears er danske mestre

09.05.2017

Bakken Bears vandt klubbens 15. danske mesterskab, da holdet vandt DM-finaleseriens femte kamp 81-73 over Horsens IC og dermed lukkede serien med scoren 4-1.

Efter en lige første periode (22-22), trak Bears fra i de efterfølgende to og trods begyndende passivitet kom Horsens IC aldrig tæt på at bringe serien i sjette finalekamp.

Kampen var lige hele første periode og igen i den første del af anden periode. Fra 29-29 gik Bears på et 7-0 run og fik skabt et hul, der holdt halvlegen ud. Føringen efter første halvleg var på 44-37. I tredje periode indledte HIC med næsten at lukke hullet, da først Myles Mack og dernæst Lawrence Alexander ramte en treer, men Bearsholdet blev ikke ramt af nervøsitet og slog straks tilbage med en treer af DeVaughn Akoon-Purcell og fire point af Michel Diouf.

I kampens 28. minut blev hjemmeholdets forspring for første gang tocifret og selvom HIC fik reduceret skabte to scoringer af Akoon-Purcell et hul på 11 point inden sidste periode (63-52). Et par minutter ind i fjerde periode blev Bearsforspringet på hele 16 point (70-54), men herefter virkede det som om Bakken Bears blev bange for at angribe. Passiviteten tog over, og HIC nåede tættere på. Med to minutter igen fik de forsvarende mestre reduceret Bearsforspringet til at være på otte point (77-69), men igen dukkede Michel Diouf op. Hans flagrende forsvarsspil fik generet utroligt mange HIC-angreb og var afgørende i kampen.

Bakken Bears kunne køre en sejr på otte point i hus til stor jubel for en fyldt Vejlby-Risskov Hal. Det er i øvrigt femte kamp i træk med en fyldt hal – i to semifinaler og tre finaler på hjemmebane har publikum givet noget nær den ideelle opbakning.

Mest scorende for Bears var ligatopscorer og finale-MVP DeVaughn Akoon-Purcell (25 point, 8 rebounds, 4 assists), mens John Williamson (15 point, 6 rebounds) og Michel Diouf (14 point, 11 rebounds) fulgte efter. Mike Gesell nåede 9 point og 4 assists trods en ankelskade allerede i første halvleg.

For HIC scorede Lawrence Alexander 19 point, mens Myles Mack tegnede sig for 13 point, 9 assists og 4 rebounds. Iffe Lundberg havde også en komplet statline med 12 point, 6 rebounds og 7 assists.

Bakken Bears bringer sig foran 3-1 mod Horsens IC

05.05.2017

Bakken Bears kom onsdag aften et stort skridt nærmere DM titlen, da de vandt med 93-85 over HIC i Forum Horsens i en tæt og intens kamp.

HIC havde ændret på starting lineup, hvor der var blevet plads til Vedran Borovcanin, Oscar Jørgensen og Frederik Rungby. Starten af kampen lignede dog de to seneste, hvor Bakken var i teten og HIC havde svært ved at score Akoon Purcell spillede godt og efter første quarter var Bakken foran med 25-15.

Kampen ændrede karakter i andet quarter hvor Bakken havde det svært og HIC dominerede. Mest iøjnefaldende var Dan Trist og Myles Mack. Ved pausen var det hele vendt på hovedet og HIC var foran med 45-39.

Efter pausen kom Bakken ud klar til at spille. Williamson og Diouf dominerede under kurven i begge ender af banen og HIC blev spillet ud af banen. Kampen var igen vendt på hovedet og Bakken var foran med 13 efter tredje quarter og kampen virkede tæt på afgjort.

HIC kom dog ud som lyn og torden og scorede 5 hurtige point i starten af fjerde periode. Lawrence Alexander scorede på gode drives og pludselig var HIC inde i kampen og havde momentum. Marin Mornar lavede nok årets block, da Akoon Purcell blev blokket i sit forsøg på at dunke. Samme Purcell tog dog revanche få minutter senere, da han lavede et dunk der var NBA værdig. Purcell satte af kort inde efter straffelinjen og hamrede bolden igennem kurven.

Med to minutter igen får Vedran Borovcanin Forum Horsens til at koge, da han rammer en treer til 79-80. Bakken er dog kølige i de sidste minutter og rammer skud og straffe og vinder dermed 93-85. Dermed kan Bakken vinde DM med en sejr på mandag, mens HIC vil gøre alt for at skaffe en kamp seks i Forum Horsens.