Nyheder

Team FOG Næstved henter tidligere storprofil tilbage

07.08.2017

Troy Franklin er nemlig tilbage hos Team FOG. Den superhurtige og effektive 28-årige amerikaner skal i den kommende sæson udgøre guard duoen sammen med klubbebs nyerhvervede Connor Washington.

Troy Franklin spillede for Team FOG Næstved i sæsonen 2015/2016, hvor han var en stor profil for os. I sæsonen var han således med til at sikre 17 sejre og hente bronzemedaljer hjem til Næstved. Bronzemedaljerne blev sikret efter en exit i semifinalerne hvor Troy Franklin spillede to store kampe for os. Først hjemme mod Bakken Bears samt i den sidste udebanekamp, hvor det blev til hele 42 point samt en effektivitetskvotient på 40 efter en fantastisk kamp af den hurtige og teknisk stærke guard. I øvrigt det højeste antal point af en spiller i en enkelt kamp i den sæson. Troy Franklin har endvidere klubrekorden for flest trepoints-scoringer af en Team FOG Næstved-spiller i en enkelt kamp.

X-factor spiller

Troy Franklin var i sæsonen 2015/2016 i det hele taget en markant skikkelse i Basketligaen. Troy Franklin var således den 7. mest scorende spiller, den 15. mest effektive spiller og nummer 8 på assistlisten.

Andreas Larsen, direktør i Team FOG Næstved, udtaler: ”Vi er virkelig glade for at det er lykkedes – det her. Vi kender Troy Franklins ubetingede kvaliteter og får en guard ind, som kan skyde fra distancen, slå bolden i gulvet og skabe plads overalt på banen. Troy Franklin er en speciel person med hjertet på rette sted, men også med en unik vindermentalitet. Han er overbevist i hele sin krop om, at han er den ubetinget bedste og afgørende spiller. Vi har fået en X-factor spiller ind.”

I sidste sæson spillede Troy Franklin i Slovenien. Her blev det 12.9 point og 2.8 assist pr. kamp. Efter et år væk fra Team FOG Næstved glæder den lille guard sig til at spille i Arena Næstved igen. ”Jeg er klar til den kommende sæson” fortæller Troy Franklin.

WINNERS CLUB bag Troy Franklin

En række sponsorer står bag Troy Franklin. Sponsorerne gik for et par år siden ind og lagde ekstra penge til det sportslige område i Team FOG Næstved. Troy Franklin vil derfor have Winners Club som personlig sponsor i den kommende sæson. Sponsorerne i Winners Club er 1000DOTS, Dansk Specialtransport, DPA Entreprise, Lokal Forsikring, Engelsted Petersen, Erhvervsmægler Næstved, Nordea, Næstved Flisecenter samt Rugvænget Smørrebrød.

Andreas Larsen fortæller kort: ”Vi har over de seneste år udviklet os rigtigt meget på sponsorsiden, og det betyder også noget for det budget, som vi har i den kommende sæson. At vi kan hente Troy Franklin betyder også, at vi står med en trup med en del kendte profiler allerede fra dag 1. Udover Troy Franklin drejer det sig om ligeledes hjemvendte Chris Gabriel, Devin Daly (som kom til i sidste sæson), Philip Hertz, Tobias Tita (tilbage efter skade) samt vores lokale spiller Mathias Bak. Det kombineret med nye profiler udefra betyder at vi i den kommende sæson både kan præsentere nye ansigter af høj kvalitet samt kendte ansigter.”

2 profiler vender hjem til Svendborg Rabbits

21.07.2017

Onsdag aften hev Svendborg Rabbits 2 kaniner op af hatten til deres BL-hold for den kommende sæson.

Mikkel Planthin vender tilbage fra Sydfyn og Sebastian Åris kommer fra et ophold i den bedste svenske fra Malbas.

Med de 2 nye spillere i truppen er Rabbits efterhånden godt dækket ind på guard-pladsen.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Svendborg Rabbits ved at klikke her.

Kampprogrammet offentliggjort

17.07.2017

BL har nu offentliggjort kamprogrammet for den nye sæson.

Med 8 hold i BL (efter at SISU har trukket sig) spilles der 3 gange mod hinanden. I alt skal der spilles 84 kampe i grundserien ind slutspillet kan begynde.

Sæsonens først kamp spilles onsdag den 20. september hvor Hørsholm 79ers på hjemmebane i Hørsholmhallen tager imod Stevnsgade SuperMen. Dagen efter den 21. september får Team FOG Næstved besøg af oprykkerne fra Wolfpack.

Mestrene fra Bakken Bears starter først deres titelforsvar den 4. oktober hvor Hørsholm 79ers gæster Aarhus. Inden da har Bakken Bears spillet deres første kampe i Europa-Cupen.

På grund af FIBA`s landskampsprogram, hvor Danmark deltager, er det i årets turnering indlagt 2 landsholdspauser. I perioderne 20-28. november 2017 og 19-28. februar 2018 vil der ikke blive spillet BL-kampe. Grundserien slutter den 15. marts 2018 og umiddelbart efter starter de 4 kvartfinaleserier.

Du kan se det fulde BL-program ved at klikke her.

Team FOG Næstved satser stort på at udvikle basketballsporten i Næstved

31.07.2017

Næstved Basket (moderklub) og det professionelle basketballmandskab Team FOG Næstved går til den kommende sæson ind i et endnu tættere samarbejde med henblik på at udvikle basketballsporten i Næstved. Målet er både at udbrede basketball som sportsgren ved at udvikle medlemstallet og over årene få stadig flere medlemmer til at spille basketball samt ved at udvikle kvaliteten af ungdomsarbejdet.

Næstved Basket ansætter derfor med økonomisk opbakning fra Team FOG Næstved nu den serbiske coach, Mladen Ljiljanic som professionel fuldtidstræner. Sammen med alle øvrige engagerede trænere, ledere og de mange frivillige skal Ljiljanic få ungdomsarbejdet til at vokse og udvikles i de kommende år. I de sidste par år har den assisterende træner for Team FOG Næstved også været en del af ungdomsarbejdet, og det har bl.a. givet mere blod på tanden.

Peter Christensen der er formand i Næstved Basket fortæller: ”Med ansættelsen af en professionel træner, kan vi få opfyldt vores ambitioner med at få flere medlemmer til foreningen. Vi har en stor tilslutning af både spillere og frivillige, men har manglet den sidste brik for at få opfyldt vores mål. Flere medlemmer er med til at styrke vores fællesskab, samtidigt med at vi gerne vil spille på højeste niveau med vores bedste hold. Mladen har det samme udgangspunkt for spillet – Det skal være sjovt for alle at spille basketball. Foreningens målsætning er at moderklubben skal være for alle der har lyst til basketball, og Mladen har på vores møder overbevist os om, at han er den helt rigtige mand til at løfte opgaven. Vi glæder os meget til samarbejdet”.

Det er uomtvisteligt en satsning for begge parter, og det med stor glæde, at det er lykkedes. Andreas Larsen, direktør i Team FOG Næstved fortæller: ”Det er meget glædeligt, at det er lykkedes. Vi har flere motivationer for at indgå i dette samarbejde. For det første har vi over en ganske kort årrække virkelig fået store fremskridt i forhold til vores tilskuertal og udviklingen af vores netværk. Vi vil udvikle os yderligere og virkelig være en magnet. Vi tror på, at en af måderne ved at udbrede vores fantastiske sport er at få flere børn til at spille basketball, indgå i fællesskabet og få øjnene op for det som vi betragter som verdenssport. For det andet vil vi gerne på sigt arbejde for, at vi selv kunne være selvsupplerende til vores eget ligamandskab. Det sidste er en lidt længere vision, som vil tage år for os at gennemføre og opnå, men det kunne være rigtigt fantastisk, hvis det kunne lykkes. For det tredje vil vi rigtigt gerne give noget tilbage til det, som vi er udviklet ud af. Vi satser på, at det bliver en stor succes. Der er lige nu et rigtigt positivt engagement i Næstved Basket, og det vil vi gerne bakke op om.”  

Træneren er på plads

Den serbiske coach Mladen Ljiljanic som har haft meget store resultater på ungdomssiden i svenske Solna. Hans CV er intet mindre end imponerende. Gennem tre sæsoner har han således vundet 24 guldmedaljer samt 5 sølvmedaljer med ungdomsholdene i Solna Vikings. Dialogen har varet mere end 1 år og en af de ting, som har været afgørende, har været Mladens store interesse for at udvikle netop ungdomsbasketball. Mladen Ljiljanic har hertil udviklet en lang række af ungdomsspillere til de svenske ungdomslandshold i samtlige af de årgange han har haft samt deltaget i internationale turneringer, hvor hans hold bl.a. har slået Real Madrid og Bayern München!

Mladen Ljiljanic glæder sig til det kommende arbejde: ”Jeg har været på besøg i Danmark, set faciliteterne, snakket med Peter og Andreas og mødt hele bestyrelsen i Næstved Basket. Det var en positiv oplevelse. Jeg er meget motiveret for det arbejde vi skal i gang med og glæder mig til udfordringen.”

Fundamentet i Næstved Basket er godt og der er et positivt grundlag at arbejde ud fra. Ungdomsholdene klarer sig pt. bedre end i en årrække, men der er et godt stykke til at Næstved Basket har nogle af landets bedste ungdomshold. Det er det arbejde Mladen Ljiljanic nu skal tage fat om sammen med alle de øvrige engagerede trænere i klubben

Stevnsgade Copenhagen har sit trænerteam på plads

14.07.2017

Ricky Kristensen fortsætter som Head Coach, men denne gang får han hjælp af to assisterende trænere.

Den ene er tidligere liga spiller og ungdomstræner Troels Nielsen og den anden er Stevnsgade Copenhagens Sportschef, Hrannar Holm, der kommer til at være en del af Træner Teamet. Hrannar siger ”Vi håber på, at kunne arbejde tæt sammen og tilbyde spillerne god og professionel træning. Vi vil jo gerne udvikle både spillerne og holdet”.

Efter en lidt turbulent start, i sidste sæson, som liga-træner får Ricky Kristensen titlen som Head Coach igen i år. Ricky startede som assistent Coach i sidste sæson, men måtte træde ind som Head Coach allerede i starten af sæsonen, da vi måtte sige farvel til vores daværende Head Coach.

Direktør Simon Marquardsen om beslutningen om forlængelsen af samarbejdet:

”Vi har besluttet, at forlænge samarbejdet, da vi har været meget glade for Ricky og de fremskridt, som han gjorde med holdet sidste år. Til forskel fra sidste sæson er Ricky ikke alene om opgaven, men han er støttet af et stærkt trænerteam. Ricky var ikke bange for at tage opgaven sidste år og viste hele basket-Danmark at man kan godt bide skeer med de største selvom budgettet og omstændighederne ikke er de samme som hos modstanderne. Jeg glæder mig meget over, at vi har kunnet lande en aftale for næste sæson med Ricky”.

Mathias Seilund skifter til Stevnsgade Copenhagen

13.07.2017

Det er med den største glæde, at vi kan præsentere Mathias Seilund som ny mand i Stevnsgade Copenhagen. Mathias er det første skridt i en langsigtet plan om, at konsolidere os i Basketligaen.

Mathias Seilund spiller næste sæson med Stevnsgade SuperMen. Mathias der spillede sidste sæson hos Svendborg, er en erfaren landsholdsspiller, hvor han bl.a. har været anfører. Han spillede basketball i på Fairlleigh Dickinson University i USA og har også spillet professionelt med Bristol Flyers i BBL (British Basketball League) i England hvor han snittede omkring 14 points og 5 rebounds pr. kamp.

Mathias Seilund:
”Jeg har i længere tid haft et ønske om at komme hjem til København og spille.  Stevnsgade er et rigtig godt fit for mig. Vi har et godt fundament at bygge på med en voksende organisation og et godt trænerteam, og jeg tror at nogle af vores unge spillere kommer til at rykke sig rigtig meget i den kommende sæson. Jeg glæder mig til at være del i den udvikling og se hvor langt vi kan tage det.”

Sportschef Hrannar Holm om Mathias Seilund:
”Det er rigtig godt for os at få Mathias på holdet. Jeg kender ham godt siden vi arbejdede sammen på landsholdet. Han er en god og meget alsidig spiller, der altid fokuserer på holdet. Vi håber på, at Mathias vil kunne hjælpe os med at udvikle og stabilisere holdet. Vi har jo mange unge spillere. Med det budget vi har, er det klart, at vi ikke kommer til at bide skeer med de bedste hold i ligaen, men vi kommer til at arbejde hårdt og forhåbentlig vise gejst og godt holdspil. Mathias er en vigtig brik for os i det sammenhæng og vi glæder os til at starte træning med ham på holdet.”

Direktør Simon Marquardsen om aftalen med Mathias:
Jeg har selv i længere tid haft et ønske om, at lande en spiller som Mathias. Jeg havde allerede selv små snakke med Mathias om et skifte til Stevnsgade Copenhagen forud for sidste sæson. Derfor glædede det mig ekstra, at Hrannar lykkedes med at lande Mathias til denne sæson. Det er helt sikkert, at Mathias bliver en af de bærende kræfter på et ungt Stevnsgade hold. Vi oplever i øjeblikket en god tilgang af sponsorer, samt en øget interesse i klubben sportsligt. Jeg ser meget frem til samarbejdet med Mathias og til de muligheder som det også bringer kommercielt.

Ny spiller til Svendborg Rabbits

11.07.2017

Amerikanske Terrell Harris er ny mand hos Rabbits oplyser klubben hertil eftermiddag i en pressemeddelelse.

Terrel Harris, der måler 191 cm har skrevet under på en 1-årig kontrakt og skal spille shooting guard for kaninerne.

Terrell har spillet i den næstbedste college række hos Georgia College Bobcats, og har senest spiller for Iserlohn i den  tyske Pro B-række.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Svendborg Rabbits ved at klikke her. Og du finder den foreløbige trup for Rabbits her.

Topscoreren i amerikansk collegebasket til Hørsholm 79ers

10.07.2017

I juni var Ty Sabin til en privat workout med NBA-holdet Milwaukee Bucks og i august ankommer han i Nordsjælland, klar til at forberede sig til sin første sæson for Hørsholm 79ers i Basketligaen.

Sabin var den mest scorende spiller i universitetsrækkerne i hele USA med over 30 point pr. kamp og det var godt nok til at NBA-holdene følger ham tæt.

Tyler Sabin, 21 år og 190 centimeter, spillede for Ripon College i collegerækkernes Division 3, hvor han scorede point som ingen andre. I sæsonen 2016-17 puttede han i snit 30,7 point i kurven hver kamp, og det var der ingen af de 18.680 universitetsspillere i hele USA, der gjorde bedre. Division 3 er normalt ikke rekrutteringsområdet for NBA-holdene, der oftest holder sig til spillere fra 1. division, men Sabins karriere har været så exceptionel, at Milwaukee Bucks valgte at gøre en undtagelse – og i øvrigt stadig følger ham.

Der er langt fra NBA til den danske Basketliga, men Sabin har valgt Hørsholm 79ers fordi han mener cheftræner Rafa Monclova er den rigtige til at udvikle ham som spiller:

-Jeg har snakket med træneren over telefonen og jeg ser virkeligt frem til at arbejde med ham. Jeg valgte at skrive kontrakt med 79ers fordi det er en god situation for mig i mit første år som professionel og fordi det kommer til at forberede mig til en karriere som professionel.

Rafa Monclova ser Ty Sabins kontrakt som en validering af Hørsholm 79ers’ strategi med at arbejde aktivt udvikle spillere, når de ankommer i klubben:

-Alle unge spillere må investere i deres karriere og Ty er en spiller med et kæmpe potentiale, der er villig til at tage de rigtige skridt fremad. Professionel basketball i Europa er meget anderledes end collegebasket og det er vigtigt at kunne omvende sig til den nye stil og at man får masser af viden hver dag til træning og den proces vil jeg hjælpe ham og resten af vore spillere med hver dag. Det betyder at flere og flere dygtige spillere ser os som en god mulighed, og det er vi stolte af.

Træneren ser Sabin som den brik holdet manglede sidste sæson: -Det, vi savnede i sidste sæson, var en naturlig scorer, især sidst i kampene. Ty Sabin kommer til at udgøre en klar forskel i de situationer, hvor vi skal bruge point til allersidst, for det er noget, han har meget erfaring med.

Talrige gange har Sabin haft bolden i hånden i tætte kampe og i fem af sæsonens 26 kampe afgjorde han succesfuldt en tæt kamp i den forgangne sæson.

Sabins karriere i college har været enestående og han har modtaget utallige udmærkelser. Hans scoringsgennemsnit for alle fire år er på 26.1 point pr. kamp og han har ramt ikke mindre end 283 tre-pointere med en imponerende procent på 46,5. Han har været en af de fem mest scorende spillere i 3. division siden 2014.

Det har været nok til, han blev valgt som årets spiller i både Midwest Conference, den turnering, Ripon deltager i, og i hele den centralamerikanske region, ikke bare én gang, men hele tre år i træk, fra 2015-17. I 2016-17 blev han desuden valgt som ”All American”, dvs. en af de fem bedste spillere i 3. division i hele USA.

Han har skolerekorderne for flest point i karrieren (2,559), flest point pr. kamp (26.1), tre-pointere I karrieren (283), scoringsgennemsnit i en sæson (30.7), flest point i en sæson (798).

Med ankomsten af Ty Sabin skal Hørsholm 79ers ikke have flere udlændinge i truppen. Han føjes til amerikanerne Matt Bonds, der har været en af toprebounderne i NCAA Division 2 de sidste to år, og Connor Beranek, der inden et år som professionel i Spanien var top 5 scorer i samme division. Derudover har Hørsholm tilføjet tre unge spillere fra Værløse, som var i finalen i 1. division. Cheftræner Rafa Monclova ser da også Hørsholm 79ers som et bedre hold end sidste sæson, hvor man endte tre’er i grundspillet, men røg ud i semifinalerne til SISU:

-Klubben har taget et skridt frem og skal lægges mærke til i dansk basketball, fordi vi kan bringe spillere på højt niveau til klubben. At kunne skrive kontrakt med Ty Sabin, en af de mest præstigefulde spillere i USA, med masser af individuelle rekorder sidste sæson, til klubben siger noget om ambitionsniveauet. Når man lægger ham til de øvrige nye spillere og de dygtige spillere fra sidste sæson, der fortsætter, er der ingen tvivl om at vi har potentialet til virkeligt at underholde vores fans med spektakulært spil.

Ty Sabin ankommer til Danmark i august.

Hørsholm henter notorisk vinder

06.07.2017

Vindertyper kan man aldrig få nok af og Hørsholm 79ers har netop ansat en af dem. Det er 23-årige Connor Beranek, der kommer fra Nebraska i USA, via et år som professionel i Spanien. Beranek har vist sig som en vinder på alle niveauer, lige fra high school, hvor han vandt statsmesterskabet tre ud af fire år, til det første år i Europa.

Hørsholms cheftræner Rafa Monclova har netop også bidt sig fast i Connor Beraneks vinderinstinkt, da klubben kiggede efter spillere:

-Vi går efter at have et ekstremt konkurrencedygtigt hold næste sæson, og vi vil have spillere med den mentalitet. Vi prøvede faktisk at få ham sidste sæson, men det lykkedes ikke, men nu får vi en spiller, der både er vinder og kan score masser af point.

Connor Beranek har vist vinderinstinktet på alle niveauer, helt fra 2009, da han med Ravenna high school vandt det første af tre statsmesterskaber i Nebraska, over en collegekarriere med masser af individuelle præstationer og sejre for holdet, til et første år som professionel, der bød på flere finaler i Spanien.

Som bedste spiller på et high school hold med tre mesterskaber, var Beranek eftertragtet, men han endte med at spille for sin hjembys University of Nebraska Kearney, i collegerækkens 2. division, hvor han er at finde som nummer to på listen over spillere med flest point pr. kamp med 21,5 – i en sandwich mellem to NBA-spillere fra 70’erne og 80’erne.

I hans sidste år på universitetet scorede han hele 25,2 point pr. kamp, hvilket var femte bedst i hele USA, og han blev da også valgt som ligaens bedste spiller og til diverse all star hold, herunder blev han som en af de 15 bedste spillere i Division 2.

Også i tabellen var Connors ankomst tydelig. Sæsonen inden han startede på universitetet vandt man bare syv af 26 kampe, mens det allerede næste år blev til 15 af 28. I hans sidste sæson, 2015-16, blev det til sejre i 21 af 33 kampe og en tur i slutspillet i NCAA Turneringen.

Efter collegekarrieren var det naturligt for Beranek at gå den professionelle vej og første skridt på den stige blev den spanske tredje division, LEB Silver, med Carrefour Avila. Også her var Beraneks ankomst lig med succes. Holdet endte på en femteplads i ligaen, den bedste placering nogensinde, og nåede samtidig både LEB Silver pokalfinalen og slutspilsfinalen, begge for første gang i klubbens historie.

I Spanien scorede Beranek 16,3 point og tog 7.6 rebounds pr. kamp – og han fik ikke mindst værdifuld erfaring. Beranek mener selv, at året i Spanien kommer til at betyde meget for præstationen i Hørsholm:

-Shocket ved at være i et nyt land vil stadig være der, men nu har jeg erfaring i at håndtere det og det hjælper, at alle i Danmark taler engelsk. Samtidig kender jeg trænerens spanske spillestil og det er også en fordel.

Adspurgt hvad hans største forcer er som spiller, peger amerikaneren selv på at han er alsidig:

-Jeg kan score, rebounde og spille flere positioner, og så er jeg ekstremt konkurrencepræget og villig til at gøre hvad holdet har brug for, for at vi kan vinde.

Beranek ankommer i Danmark i august til en trup, der allerede er forstærket med den amerikanske power forward Matt Bonds og tre unge talenter fra Værløse i Martin Poulsen, Asbjørn Nerlov og Nikolaj Boje Bank.

Ny træner til Svendborg Rabbits

05.07.2017

I en pressemeddelelse oplyser Svendborg Rabbits hertil formiddag at kaninerne fra den kommende sæson har skrevet kontrakt med den italienske træner Luca Ciaboco.

Luca Ciaboco er 49 år og kommer fra Italien hvor han har været træner på diverse niveauer siden 1996 – heraf flere som headcoach.

Siden 2011 har Luca også været involveret i diverse ungdoms landshold for Italien og blandt andet deltaget ved U17 VM i 2014.

Luca er endvidere også uddannet instruktør for det Italienske forbund og har siden 2011 været involveret i uddannelsen af nye trænere.

Du kan læse mere om Kaninernes nye træner på klubbens hjemmeside.

Foto er leveret af legapallacanestro.it.