Nyheder

Team FOG Næstved vinder over Stevnsgade SuperMen

20.01.2017

Hvis Team FOG Næstved kunne slå Stevnsgade SuperMen der endnu ikke har vundet en kamp i denne sæson, ville det betyder en ordentligt hop opad i tabellen.

Så hjemmeholdet var dog også klar favorit og vandt en forholdsvis sikker sejr på 20 point.

Team Fog Næstved startede kampen bedst og bragte sig foran 5-0 efter 2 minutter. Stevnsgade kom dog godt tilbage og fik udlignet, hvorefter  der var en mindre scoringspause fra begge holds side.

Team Fog Næstved fik først hul på bylden og bragte sig foran med 4 inden periodens slutning.

Scoringsmæssigt var starten på 2. periode meget lige, men efter 3 minutter trak Team Fog Næstved fra til en 10 pointføring, men så gik holdet i stå scoringsmæssigt.

Det bevirkede, at Stevnsgade halede ind på Team Fog Næstved, hvor føringen skrumpede ind til 3 point. Det vækkede tilsyneladende Team Fog Næstved, som igen fik gang i scoringen, så holdet kunne øge sin føring til 7 point ved pausen, 35-28.

Scoringsmæssigt igen en lige start på 3. periode, men efter et par minutter begyndte Team Fog Næstved at trække fra, så holdet efter 7 minutter førte med 22 point.

Medvirkende hertil var, at Stevnsgade ikke formåede at score i 5 minutter, hvorimod Team Fog Næstved scorede regelmæssigt. Stevnsgade fik dog reduceret Team Fog Næstveds føring til 17 point ved periodens slutning.

Men spændingen var for længst gået ud af kampen.

Stevnsgade kom bedst fra start og vandt de første 3 minutter af sidste periode med 7-0. Var spændingen mon på vej tilbage i kampen?

Efter 3 minutter lykkedes det for Team Fog Næstved at score de første point i perioden, og siden så holdet sig ikke tilbage.

Resten af perioden spillede begge hold bredt og der blev byttede point. Det hele endte med en sikker sejr til Team Fog Næstved på 80-60.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Earnest Ross med 23 point. For Stevnsgade Supermen scorede Davie Champagnie 23 point. 

SISU fortsætter den fine start på 2017 med sejr over Randers Cimbria

20.01.2017

Der var lagt op til en spændende kamp torsdag aften, da SISU tog imod Randers Cimbria.

Det var to hold, som desperat havde brug for point på kontoen. SISU jagter fortsat en bedre placering i slutspillet, hvor Randers skulle bruge point for at følge med Team FOG Næstved i tabellen.

Spændingen var som forventet til stede helt fra starten af, hvor de to hold virkelig lagde ud i et højt tempo. SISU kom bedst fra start med en starting 5 i kæmpe spillehumør. Halvvejs i perioden fører SISU 16-9, inden Randers-coach Morten Hansen måtte snakke tingene igennem med sine spillere. Gennem første periode var det generelt svært for udeholdet at få fat på SISU i forsvaret, samtidig med at det var Charlie Burgess, som skulle trække det helt store læs offensivt. Første periode slutter 27-20 til SISU efter en flot and 1 til Burgess i de sidste sekunder.

Anden periode var præget af en del rodet spil, som det dog var Randers der havde størst glæde af. De kunne nemlig efter 4 minutter af perioden udligne 31-31, og spændingen var helt intakt.

Gennem hele kampen var det generelt en Charlie Burgess opvisning, og 2. periode var bestemt ingen undtagelse, da han både satte sine medspillere op med flotte assists og også selv gjorde livet surt for SISU-forsvaret.

SISU havde dog selv en række spillere som diskede op med flot fight og gode detaljer. De to amerikanere Kyle Dranginis og Tanner McGrew var kampen igennem en stor mundfuld for Randers. Den anden periode bragte dog ikke de store ændringer til resultatet, da SISU kunne gå til pause foran med 5 point 44-39.

Charlie Burgess og Randers havde på ingen måde tænkt sig at lade sejren glippe uden en fight, og i 3. periode var Randers i flere omgange foran med op til 7 point.

Det var et SISU-mandskab som havde svært ved at dæmme op for Burgess kreative spil og samtidig havde de svært ved at få angrebet til at hænge sammen i den anden ende. Stillingen inden sidste periode var 67-62, og der var i den grad lagt op til en spændende afslutning.

SISU har hele sæsonen igennem haft svært ved at præstere det samme flotte spil i 4 perioder af hver kamp. Det var også tilfældet i dag, hvor der var 3 forholdsvis gode perioder, og en 3. periode som virkelig gav udfordringer.

Heldigvis var det et forvandlet SISU-hold som kom ud til sidste og afgørende periode. Hele holdet arbejdede hårdt i begge ender, og Tanner, Kyle, Anders Haas og Alassan Touray, fik virkelig gang i angrebsspillet igen.

Det var dog stadig Charlie Burgess som holdt Randers inde i kampen med den ene flotte scoring efter den anden. Til slut kunne SISU dog trække de vigtige point til kontoen, og åbne op for sine muligheder for at avancere i tabellen. Kampen sluttede 99-90 i SISU-favør.

For Randers er det ingen overraskelse at Charlie Burgess bør nævnes som kampens spiller. Han sluttede med hele 38 point, 8 assists og 6 rebounds. Dog fortsætter SISU sin flotte samling af triple doubles, da Tanner McGrew fik sin første med 16 point, 12 rebounds og 10 assists, hvilket samtidig er SISUs 3. triple double i denne sæson. Kyle Dranginis fik også smidt en flot statline med 26 point, 13 rebounds og 6 assists.        

Uden to points guards kunne Hørsholm 79ers ikke stille noget op mod Horsens IC

19.01.2017

Hørsholm 79ers, uden de to rutinerede point guards Frederik H Nielsen og Mikael Vincents, kunne ikke matche et velspillende Horsenshold onsdag aften i Hørsholmhallen.

Nielsen og Vincents sad begge ude med skader og situationen med manglende spillere blev ikke bedre af at David Harder sidst i nederlaget på 71-84 blev diskvalificeret.

Horsens udnyttede Hørsholms mangel på guards ved at presse hele kampen. Hørsholms to unge guards, Mathias Bæk og Sebastian Dalsgaard gjorde det i perioder fremragende mod det rutinerede Horsenshold, men i andre perioder manglede det overblik kun erfaring kan give. Horsens udnyttede således talrige turnovers til at skabe en tidlig 5-14 føring og det lignede en rigtig svær kamp for hjemmeholdet.

Hørsholm formåede dog at bevare roen og ved godt forsvar og tålmodigt angreb fik hjemmeholdet udlignet til 17-17 efter otte minutter. Horsens’ aggressive spil fortsatte dog og midt i anden periode havde gæsterne opbygget et forspring på 23-37 – men så gik det hurtigt den anden vej. Hørsholm scorede 14 point i træk, hvori highlightet var et dunk fra Marvin Dominique.

De to hold gik til pause ved stillingen 37-39 og der blev helt sikkert talt med store ord i Horsens’ omklædningsrum, for gæsterne kom ud til anden halvleg med en helt anden attitude, end de afsluttede første med. Horsens startede halvlegen med en tre’er, et steal og et layup og Hørsholm kunne kun følge med til 42-44, før Horsensmaskinen for alvor gik i gang. Myles Mack stod alene for syv point, da Horsens på tre minutter udbyggede føringen til 42-54.

Hørsholm var dog ikke færdige endnu. Først scorede Andreas Meilby en tre’er, og lidt senere dunkede Marvin Dominque igen og så var der reduceret til 50-54, men det var sidste krampetrækning fra Hørsholm. I de næste ti minutter udbyggede Horsens støt føringen, indtil scoren var 57-77 med fire minutter igen og herfra var sejren aldrig i fare og Horsens vandt 71-84.

Midt i denne gode periode for Horsens blev Hørsholms David Harder diskvalificeret. Den rutinerede forward blev dømt for en angrebsfejl og kastede derefter bolden hen mod dommeren, som blev ramt på benet. Harder blev straks diskvalificeret, da dommerne vurderede, at bolden ikke blev kastet hen til dommeren, men efter denne. David Harder går i forvejen rundt med en advarsel daterende til sidste sæson, så situationen kan kaste en længere karantæne af sig.

Efter kampen var Hørsholms træner Rafa Monclova ikke utilfreds med spillet:

-Det var en rigtig svær kamp, men vi spiller i store perioder godt. Problemet var de mistede bolde, som Horsens scorer 36 point på at løbe tilbage i hovedet på os i dag. Vi skal ikke bruge det som en undskyldning at vi mangle et par rutinerede spillere. Vi behandler ikke de unge spillere som unge spillere, vi kræver, at de er klar til at konkurrere og jeg er stolt af dem. I en kamp som i dag skal de vise lidt mere personlighed og ikke lade sig kyse.

Med aftenens resultat sker der ikke ændringer i Basketligaens stilling. Hørsholm er stadig at finde helt i toppen, med 15 sejre i 17 kampe, mens Hørsholm er at finde på en delt fjerdeplads med otte sejre i 17 kampe.

Hørsholm spiller igen i weekenden, hvor de for anden lørdag i træk skal spille på udebane mod Bakken Bears. Det er en følge af at kampprogrammet skulle laves om på grund af bjørnenes deltagelse i Champions League.

Svendborg Rabbits spiller i karantæne

15.01.2017

Amadou Zaki fra Svendborg Rabbits fik i kampen mod Hørsholm 79ers i onsdags tildelt 2 tekniske fejl for dårlig opførsel, og han måtte derfor udgå af kampen i halvlegspausen.

Det blev af Danmarks Basketball Forbunds Turneringsudvalg takseret til matchstraf plus en advarsel, gældende i 12 måneder for gentagne tilfælde. – dette er indenfor normal praksis.

I henhold til BL`s s nye tilltag fra denne sæson Code of Conduct  (COC), har Ethics & Morals Committee (EMC), idømt  Amadou Zaki 1 spilledags karantæne i henhold til retningslinjerne for reglen om 4 tekniske fejl i 5 kampe, hvor spilleren har deltaget. Dette er akkumuleret i perioden fra 17. november 2016 til 11. januar 2017.

Endvidere udløses der også 1. spilledags karantæne når en spiller i løbet sæsonen opnår sin 6., 8. og 10. tekniske fejl. En spiller får dog sin tekniske fej-konto 0-stillet såfremt man deltager i 5 på hinanden følgende kampe i BL uden tekniske fejl.

Det betyder desværre at Amadou Zaki ikke kan deltage i kampen den 27. januar mod Stevnsgade SuperMen. I samme kamp må Svendborg Rabbits også undvære Alexander Bak der også har karantæne.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.             

Bakken Bears fik fat i forsvaret mod Hørsholm 79ers

14.01.2017

Efter et nederlag til SISU og to nederlag i Basketball Champions League, kom Bakken Bears tilbage på sporet mod Hørsholm 79ers. I de seneste træninger har fokus været på forsvaret og i tre af de fire perioder blev der leveret i den ende.

Bakken Bears kom flyvende ud af starthuller og fire forskellige spillere ramte i alt hele fem trepointscoringer i første periode. Bears pressede udeholdet godt, og holdt 79ers på blot 14 point. Det hjalp naturligvis ikke udeholdet af Mikael Vincents måtte sætte sig skadet ud efter blot et par minutters spil.

Føringen på 27-14 efter ti minutter blev med et super run øget til 41-17 midt i anden periode efter noget af det bedste Bearsspil længe. Udeholdets topscorer Marvin Dominique, der slet ikke var kommet på tavlen på dette tidspunkt fik langsomt men sikkert spillet sig ind i kampen og med ham fulgte resten af udeholdet, så Bears-føringen ved halvleg var begrænset til at være på 19 point – bl.a skaffet efter en buzzer beater næsten fra midten af Bears-topscorer Kristjan Kitsing.

Tredje og fjerde periode var helt lige. Intensiteten dalede og selvom Bears igen ramte fem trepointscoringer i tredje periode var forsvaret slet ikke på niveau med første halvlegs. Jyles Smith leverede den bedste præstationen af en enkelt spiller i en enkelt periode, da han scorede 14 point i tredje periode. Igen afsluttedes perioden af en treer af Kitsing, der i alt scorede 19 point.

I fjerde periode var der længere mellem scoringerne. For Bears var Keane Thomann godt spillende, mens Asbjørn Midtgaard udmærkede sig for udeholdet. Facit blev en sikker Bearssejr på 90-71 og dermed 12. sejr i 14 kampe.

Mest scorende for Bears var Kristjan Kitsing, der scorede 19 point, mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 16. For 79ers scorede Jyles Smith 20 point, mens Mathias Bæk og Marvin Dominique scorede 12 hver.

Vigtig sejr til Team FOG Næstved over SISU

13.01.2017

Der var vigtige point på spil i Arena Næstved torsdag aften, hvor hjemmeholdet Team FOG Næstved fik besøg af SISU.

En sejr til hjemmeholdet ville gøre at TFN fik kontakt med holdene på 4., 5. og 6. pladsen i tabellen, mens en sejr til SISU ville gøre at de fik kontakt til TFN på 6. pladsen.

Der var fart på fra starten af perioden - måske for meget fart på. Spillet var godt, men træfsikkerheden var ikke på plads - 5-5 efter halvdelen af perioden taler sit eget sprog.

Der kom lidt mere gang i scoringerne i anden halvdel af perioden, og det lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra til en 5 pointføring ved periodens slutning.

Gæsternes Tanner McGrew spillede en stor periode og tog hele 10 rebounds.

SISU kom godt fra start i 2. periode, og i løbet af det første minut havde holdet indhentet Team Fog Næstveds føring og endda bragt sig foran.

SISU praktiserede et aggressivt forsvarsspil, som slog Team Fog Næstveds spil i stykker. Midt i perioden fik Team Fog Næstved også gang i scoringerne, så det blev en periode med masser af godt spil og mange scoringer.

Mod slutningen af perioden trak Team Fog Næstved fra til en 8 pointføring ved pausen, 46-38.

SISU kom bedst fra start med et run på 6-0, men Team Fog Næstved lod sig ikke kyse og fik med det samme gang i scoringerne.

Det kunne man ikke sige om SISU, som ikke scorede i 5 minutter, og resten af perioden blev kørt over af et sprudlende Team Fog Næstved-hold, som udbyggede sin føring til 17 point inden sidste periode.

Team Fog Næstved fortsatte i 4. perioden, hvor holdet slap i 3. periode - med fremragende spil, som reducerede SISU til statister. Et stort ord, men Team Fog Næstved var klart bedst, da det gjaldt - ikke mindst i de 2 sidste perioder.

Det blev derfor en sikker og komfortabel sejr på 23 point til Team Fog Næstved, 89-66.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Patrick Onwenu med 19 point. For SISU scorede debutanten Derrick Wilson og Tanner McGrew hver 16 point.

Hørsholm 79ers vil lege med topholdene efter storsejr over Svendborg Rabbits

11.01.2017

Hørsholm 79ers viste onsdag aften at de sagtens kan spille med topholdene i Basketligaen, da Svendborg Rabbits kom til Hørsholmhallen og tabte stort.

Med en ekstremt fokuseret forsvarsindsats holdt Hørsholm Svendborg på kun 55 point og de frustrerede gæster indhentede tre tekniske og en diskvalificerende fejl i en sikker 86-55 sejr til Hørsholm. Samtidig havde Hørsholm en ny helt.

Aftenens helt i Hørsholmhallen var det lokale stortalent Mathias Bæk, søn af assistenttræner og Hørsholmlegende Lars Bæk. Den yngste Bæk blev aftenens topscorer med 17 point og heraf var de 15 scoret på fem tre-points scoringer.

-Det er altid dejligt at vinde og selv om jeg vidste, vi havde en god chance for at spille mod Svendborg, havde jeg sgu ikke regnet med, at jeg kom ud og scorede 17 point. Jeg har kun ramt fem tre’ere før i ungdomskampe, men jeg kan jo kun takke de andre for at finde mig. De kiggede efter mig til sidst.

Det bekræftede Hørsholms amerikanske profil Jyles Smith:

-Hver gang jeg så ham til sidst forsøgte jeg at give ham bolden. Det var næsten ligegyldigt, hvor han var på banen, jeg ville bare have ham til at skyde.


Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede også på unge Bæk:

-Vi spiller de unge danske spillere, fordi vi tror på dem. Vi sætter Mathias på banen, fordi vi ved, han kan gøre det. Vi er efterhånden det eneste hold i ligaen, der tror på de danske spillere. Jeg tror på danske spillere. De er klar til at kæmpe for det og så får de chancen. De viser, at de kan spille i Basketligaen.

Hørsholm grundlagde sejren på rigtigt godt forsvarsspil fra anden periode og fremad. I de tre sidste perioder scorede Svendborg kun henholdsvis otte, tolv og fjorten point og det frustrerede tydeligt gæsterne. Inden pausen blev det til to tekniske til Amadou Zaki og efter pausen trak Nana Harding en i en timeout og til sidst blev en frustreret Alexander Bak diskvalificeret på sin gamle hjemmebane.

Efter første periode var scoren 24-21, men i løbet af anden periode opbyggede Hørsholm et forspring på 44-29 bag en rigtigt velspillende Frederik H. Nielsen, der scorede otte point og satte holdkammeraterne op.

I resten af kampen var Hørsholm i førersædet og sejren blev cementeret i de første fem minutter af fjerde periode, som Hørsholm vandt 13-3, hvilket bragte hjemmeholdet foran 77-41. I kampens sidste minutter tømte Hørsholm bænken og det gav Svendborg lidt spillerum og det endelige resultat blev 86-55.

Med sejren kravler Hørsholm op på en delt fjerdeplads i ligaen, sammen med Randers, mens Svendborg fortsat er på tredjepladsen, fire point foran de nærmeste forfølgere.

Hørsholm har et svært program de næste kampe, hvor Bakken, Horsens og Bakken, endnu en gang, venter. Derfor kan holdene under Hørsholm også godt begynde at puste nordsjællænderne i nakken. Det er især Næstved og SISU, der begge har fået vind i sejlene på det seneste.

Stevnsgade SuperMen taber til SISU

11.01.2017

I en tæt pakket Nørrebrohal, tørnede lokalrivalerne SuperMen og SISU sammen.

Der var lagt op en spændende kamp mellem de to lavest rangerende hold i Basketligaen. SuperMen havde stærkt brug de første point i sæsonen, omvendt kunne SISU godt bruge 2 point tor at hænge på Team Næstved og Hørsholm 79’ers i tabellen, men det hele endte med et bundopgør uden nerve.

Kampen startede tæt og holdene fulgtes ad i det meste af 1.quarter. SISU trak dog lidt fra i slutningen og vinder perioden med 15-27.

2.quarter fortsætter i samme stil som 1., dog begynder SuperMen at sætte nogle bolde i kurven og henter noget af det tabte fra 1.quarter. SuperMen vinder perioden med 17-14 og er kun bagude med 3 point ved pausen.

Efter pausen kom SISU bedst ud og trækker hurtigt fra i løbet af perioden og er i slutningen 3.quarter foran med 9 point. Det var bestemt ikke første gang i denne sæson, at SuperMen slutter 3.quarter dårligst. 3.quarter ender 15-23 i SISU’s favør.

4.quarter starter i samme tempo som resten af kampen og følger stilen der var lagt for det forudgående denne aften. 4.quarter bliver lidt rodet og den ender 17-22 til SISU.

Det vi oplevede denne tirsdag aften var endnu et bundopgør uden nerve, mellem lokalrivalerne, i København. Kampen ender 64-86 (15-27, 17-14, 15-23, 17-22) til SISU.

Kampens topscorer fra SuperMen var Jesper Sandager med 18 points. For SISU scorede Kyle Dranginis 20 points.

Mestrene uddelte klø til Randers Cimbria

10.01.2017

Tirsdag aften dannede Arena Randers rammerne om basketligaopgøret mellem ligaens nummer 1 - Horsens IC - og værterne, Randers Cimbria der pt indtager en fjerdeplads i tabellen.

Kampen starter i højt tempo, men begge hold har svært ved at ramme. Gæsterne er foran 2-3 efter næsten 3 min. Begge hold får gang i angrebsspillet, og gæsternes Vedran Borovcanin gør det til 9-11 med halvvejs i første q. Herfra laver HIC 8 ubesvarede point (9-19), og coach Hansen tager timeout med 3.54 tilbage.

Horsens udnytter at Randers ikke helt kan finde vejen gennem netmaskerne. Chris Nielsen kan med sidste scoring i første q. indhente lidt af det forsømte. 17-31 til gæsterne efter de første 10 minutter.

Det spilles fortsat hurtigt og hårdt i begyndelsen af 2. q. De medrejsende HIC-fans - og HIC's bænk - er langt fra begejstrede for de tre dommeres arbejde, hvilket sender giver en intens stemning i hallen. HIC er foran 25-38 efter 4 minutters spil. Efter 4.29 (og 6.34 på banen) må HIC Aladdin Barakeh tage plads på bænken med hans 5. fejl - måske ny rekord i BL.

HIC sætter tempo og øger til 30-48. Der er gejst og energi i Horsensmandskabet, og hjemmeholdet er konstant et skridt efter mestrene. Intensiteten er fortsat høj, og Randers kæmper med at få bolden i kurven. HIC trækker lidt fra mod slutningen stillingen ved pausen er 34-55 til Horsens IC.

HIC har ikke i sinde at lette foden fra gaspedalen. 3 q. er en direkte forlængelse af de to foregående. Cimbria skal kæmpe for hver afslutning, og hænger kun med nød og næppe på. 43-66 med 4.30 igen. Randers begynder at tabe momentummet slutningen af 3. q., og HIC trækker fra og fører med 31 point inden de sidste 10 minutter.

Tempoet falder en anelse i sidste q. og holdene følges (næsten) ad. Efter 4 minutter er stillingen 57-90. Holdene bytter scoringer, og HIC vinder fortjent efter at have været overlegne igennem hele kampen. Kampen slutter 69-102 (17-31, 17-24, 15-25, 20-22).

Topscorer for Randers Cimbria blev debutantenDeuce Bello med 13 point.  For Horsens IC blev Vedran Borovcanin topscorer med 16 point.

Foto er leveret af Andreas Larsen. 

Ny spiller til Bakken Bears

10.01.2017

Deadline for tilføjelse af nye spillere i dansk basketball er 10. januar og Bakken Bears har valgt at styrke truppen umiddelbart inden lukketid.

Som følge af en skade hos en af truppens nøglespillere, har Bears valgt at tilknytte en ny forward.

Michel Diouf, der spiller sin anden sæson hos Bakken Bears har reelt været ude i godt en måned med en skulderskade, og det er stadig usikkert hvornår han vender tilbage. Det forventes dog, at der går mindst to måneder inden Diouf igen er spilleklar.

Det tab har efterladt et stort hul hos Bakken Bears. Derfor har klubben tegnet aftale med den amerikanske forward John Williamson, der kommer til Aarhus i slutningen af indeværende uge.

Williamson har en fortid i toppen af europæisk basketball og forventes at kunne styrke et Bakken Bears-hold, der endnu mangler de sidste kampe i Basketball Champions League og halvdelen af grundspillet i Basketligaen, foruden slutspillet.

30-årige John Williamson spillede collegebasketball for det store University of Cincinnati Bearcats, hvorfra han graduerede I sommeren 2008. Herefter spillede Williamson i Frankrig, Polen, Sverige, Filippinerne, Finland, Australien, tilbage til Frankrig og Finland inden de seneste to sæsoner er tilbragt i Israel.

Det kan noteres fra 200 cm høje Williamsons omfattende CV, at han var den tredjemest scorende spiller i EuroCup, da han snittede 20,0 point pr. kamp for Nilan Bisons i 2013/14 og at han spillede for Ironi Nahariya i 2014/15-sæsonen. Her scorede han 15,5 point og tog 6,6 rebounds.

John Williamson, der i sidste sæson spillede for Hapoel Tel Aviv i den israelske Winner League, hvor han blev udtaget til All Star-holdet,