Nyheder

Bakken Bears spiller Kvalifikationskamp til Champions League

26.09.2017

Søndag vandt Bakken Bears det første opgør mod de hollandske mestre Donar Groningen (80-78) – tirsdag spilles det andet opgør i Aarhus. Vinderen kvalificerer sig til tredje kvalifikationsrunde, hvor det spanske hold Estudiantes venter.

Der er garanti for spænding, når Bakken Bears og Donar Groningen mødes i returopgøret i den anden kvalifikationsrunde til Basketball Champions League. Det første opgør endte med en Bearssejr på udebane med to point (80-78), og dermed skal hollænderne vinde med mindst tre point i Aarhus, hvis de skal nå tredje runde.

Det første opgør var en kamp med to indbyggede kampe. Bakken Bears var klart bedst i første halvleg, mens Donar Groningen dominerede efter pausen.

Donar Groningen har gode erfaringer med at tabe det første opgør med to point. I første runde var det nemlig scenariet mod Vytautas (75-77), men i Litauen viste holdet ingen nåde, da det blev til sejr på 84-61.

Bears har blandede erfaringer med hollandske hold – men det er altid spændende. Den 3. november 2005 vandt Bakken Bears over Den Bosch med hele 77-51, men alligevel røg Bears ud og Den Bosch videre, da hollænderne den 24. november vandt 76-75 hjemme. Det skyldtes, at Den Bosch vandt over gruppens tredje hold, som Bears ikke kunne slå. Den 6. november 2013 gjaldt det en udekamp mod ZZ Leiden – den blev vundet med 62-61 – men returopgøret blev tabt 79-81. Bears gik videre som gruppevinder efter to sejre over en finsk modstander.

Altså er fire af fem kampe mellem Bakken Bears og hold fra Holland endt med sejre til et af holdene på et eller to point.

Bakken Bears skal tirsdag forsøge at vinde i Vejlby-Risskov Hallen. En sejr giver nemlig adgang til tredje kvalifikationsrunde, der indledes allerede fredag.

Donar Groningen blev helt suverænt hollandske mestre i foråret 2017. Holdet vandt 26 ud af 28 kampe i grundspillet og 8 ud af 9 i slutspillet. Mesterskabet var Donars fjerde efter succeser i 2004, 2010 og 2014. I pokalturneringen tegnede Groningen sig for klubbens tredje triumf på fire år, og sæson 2017/18 blev fuldendt med en sejr i Super Cup’en også.

Også i sidste sæson spillede Donar med i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League. Her blev det til et samlet nederlag til Tartu, som Bears slog ud i den efterfølgende runde. Nederlaget betød, at Groningen kom med i FIBA Europe Cup, hvor holdet avancerede fra første runde og var utrolig tæt på at gå videre fra andet gruppespil også. Samlet set vandt Donar 8 af 12 kampe i FIBA Europe Cup.

Groningen har beholdt holdets hjemlige kerne, mens de amerikanske spillere er skiftet ud. Den helt store profil, Lance Jeter, der var den tredjemest scorende spiller i FIBA Europe Cup og havde femteflest assists i den turnering og allerflest i den hollandske turnering, er taget til Bourg i Frankrig og erstattet at Brandyn Curry. Virker det navn bekendt er det forbi Bears mødte ham i 2016/17, da han spillede for Helios Suns. Også tabet af Chase Fieler kan mærkes – han spiller nu i Oostende i Belgien. Nye amerikanske spillere er Evan Bruinsma og Stephen Domingo.

Det bliver spændende i tirsdagens kamp – Bears skal vinde, spille uafgjort eller maksimalt tabe med et point for at gå videre. Vinder Donar med præcis to point, skal de to hold spille fem minutter yderligere om en plads i den tredje og afsluttende kvalifikationsrunde.

Tredje kvalifikationsrunde starter allerede fredag med en hjemmekamp til enten Bakken Bears eller Donar Groningen – modstanderen er Movistar Estudiantes fra den spanske ACB-række. Returopgøret spilles i Madrid mandag den 2. oktober.

Tirsdagens kvalifikationskamp starter kl. 18.30.

Sejr til TFN i fødselsdagsgave

22.09.2017

Sæsonens første kamp - på Team Fog Næstveds 15 års fødselsdag - startede meget lige mellem de hjemmeholdet og Wolfpack. Det var dog tydeligt at se, at spillerne lige skulle have indstillet sigtekornet her tidligt i sæsonen.

Det lykkedes først for Wolfpack, og holdet trak lidt fra til en 5 pointføring. Den føring holdt, indtil der manglede et par minutter, hvor Team Fog Næstved fik udlignet. Det var dog en stakket frist - Wolfpack trak igen fra til en 5 pointføring ved periodens slutning på 13-18.

Wolfpack startede 2. periode med bolden med chancen for at bringe sig yderligere foran. Det lykkedes ikke. Tværtimod kom Team Fog Næstved i den grad tilbage i kampen - godt hjulpet af Wolfpack, som ikke scorede de første 2½ minut af perioden.

Det gjorde Team Fog Næstved derimod - holdet fik udlignet og bragt sig foran med 1 point efter 3 minutter. Føringen blev udbygget i resten af perioden, så da holdene gik til pause, førte Team Fog Næstved med 9 point efter at have vundet perioden med 20-6.

Starten af perioden var meget scoringsfattig, men midt i perioden øgede Team Fog Næstved sin føring til 12 point - ikke mindst på grund af Troy Franklins træfsikkerhed og formidable spil - hvem sagde hurtige fødder. Hjemmeholdet vandt 3. periode med 18-10 og det lignede en sikker sejr inden de sidste 10 minutter.

Wolfpack startede med bolden og fik reduceret Team Fog Næstveds føring. Men Troy Franklin fortsatte, hvor han slap i 3 periode og scorede nogle fremragende 3'ere.

Derfor lykkedes det igen for Team Fog Næstved at bringe sig komfortabelt foran. På et tidspunkt førte Team Fog Næstved med hele 22 point.

Mod slutningen af kampen gav den store føring mulighed for Team Fog Næstved til at sætte nogle unge - og i denne sammenhæng uprøvede spillere på banen, og de løste opgaven til alles tilfredshed.

Team Fog Næstved vinder sæsonens første kamp foran 1311 tilskuer med 75-56 (13-18, 20-, 18-10, 24-22).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 25 point. Bedst for Wolfpack var Edgaras Stanionis med 20 point.

79ers vinder stort over Stevnsgade SuperMen

20.09.2017

Med fem tre-pointere i første halvleg satte Hørsholm 79ers nyeste amerikaner Ty Sabin tonen i en storsejr for Hørsholm 79ers over Stevnsgade. Scoretavlen stod på hele 123-71, da kampen endte og hjemmeholdet kan se tilbage på en god ligadebut.

På trods af storsejren var det ikke en helt tilfreds cheftræner Rafa Monclova, der udtalte sig efter kampen:

-Vi spiller ikke forsvar på det niveau, jeg forventer. Vi vinder stort på en god offensiv, men der er for mange nedbrud i forsvaret, som skal rettes inden vi skal spille ligakamp igen.

Der blev da heller ikke sparet på krudtet i angrebet, hvor hele otte spillere ramte en eller flere tre’ere. En mest træfsikre var Ty Sabin, der satte fem af syv i første halvleg og havde 22 point inden pausen. Amerikaneren havde en stor andel i at hjemmeholdet kunne gå til pause foran 58-38, men han gav al æren tl sine holdkammerater:

-Mine medspillere var gode til at finde mig, sade amerikaneren, og så spiller vi jo bare det spil, vi har trænet de sidste to måneder. Det var en god oplevelse at score, men jeg er også sikker på at træneren har et par ord at sige om forsvaret.

Anfører Frederik H. Nielsen indrømmede dog, at Sabin er en, han holder øje med:

-Altså nu har han ikke misset et skud i to måneder, sagde Hørsholms anfører med et stort smil, så selvfølgelig ser vi efter ham.

Sabin var ikke den eneste med en god kamp. Stevnsgades Filip Rajovic holdt udeholdet inde i kampen i store dele af første halvleg og sluttede med 20 point, men der var for mange spillere på Hørsholms hold, der kunne score, til at det blev spændende.

Hørsholms to andre amerikanere, Matt Bonds og Connor Beranek scorede til sammen på 15 af 22 forsøg og satte 33 pinde på tavlen, og Andreas Meilby scorede 18 point på kun otte skud.

Hørsholm vandt tredje periode 30-18 og foran 88-56 satte Hørsholm et ungt hold på banpen. Der var masser af minutter til de tre nyankomne spillere fra Værløse, Nikolaj Boje Bank, Asbjørn Nerlov og Martin Poulsen, der alle scorede mere end 7 point i ligadebuten. Også Emil Hjort havde en effektiv aften med 10 point på tre skud fra gulvet og et enket straffekast.

Fjerde periode blev en afklapsning på 35-15 foran et veloplagt hjemmepublikum på 650 tilskuere, der inkluderede basketklubben ALBA fra Allerød, hvis U10 hold løb ind på banen med 79ers, og Søllerød Golddiggers, der var i hallen for at lave reklame for deres DM-finale på søndag.

Med sejren på 123-71 er Hørsholm 79ers på en øjeblikkelig førsteplads i en Basketliga, hvor der indtil nu kun er spillet to kampe. Den anden var en Bakken Bears-sejr med 40 point over Copenhagen Wolfpack, så det er kun pointforskellen, der sender Hørsholm i front.

Hørsholm spiller næste gang på udebane i pokalturneringen søndag, hvor det er 2. divisionsholdet Gladsaxe Basket, der tager imod. Næste ligaopgave er en svær udebanekamp i Svendborg Rabbits næste onsdag, 27. september.

Wolfpack i mesterlærer

19.09.2017

Hvis det ikke stod klart for nogen inden dagens kamp, så blev det gjort tydeligt undervejs at det var sidste sæsons vindere af 1. division mod sidste sæsons vinder af DM der åbnede denne sæson i BL.

911 forventningsfulde tilskuere var klar til at heppe holdet frem til en god kamp i Ballerup Superarena.

Bakken Bears ligger kampen ud solidt, og specielt i forsvaret giver det Wolfpack problemer med at komme frem til gode muligheder. Det var tydeligt at Wolfpack skulle justere til det bedre forsvar og efter 6 min. spil står den 2-12 til Bakken. Edgaras Stagionis og Durrell Vinson kæmper for point i deres debut tegner sig for alle periodens scoringer til 11-26.

Bakken Bears har to profiler de hedder Michel Diouf & Akoon Purcell, igennem det bedste af kampen voldte de Wolfpack forsvaret kvaler. Og specielt Michel Diouf tegner sig for 10 point i 2 periode der slutter 10-19 og en halvlegsføring på 21-45 til Bakken Bears.

I anden halvleg kom Wolfpack mere med, mere agressivitet for flere spillere og et forsvar der hustlede. Men hver gang Wolfpack fik momentum byttede Bakken Bears det til scoringer i den anden ende.

For Wolfpack var der også officiel debut til Aleksander Nedic, der i flere momenter viste flotte takter. I sidste periode kom Wolfpack mere med i en periode der ender 19-23 til et samlet slutresultat 51-91 til Bakken Bears.

Bakken Bears vinder sæsonåbneren

18.09.2017

På årets 1. spilledag i BL drillede Livestats desværre så meget at det ikke var muligt at få uploadet stats.

Bakken Bears viste dog på ingen måde, nåde mod oprykkerne fra Wolfpack og vandt så sikkert som 91-51 (26-11, 19-10, 23-11, 23-19).

Stats fra kampen forventes at være tilgængelig i løbet af tirsdagen, når kampen er blevet gennemset på video.

Dommerne i BL er udtaget

12.09.2017

Efter adskellige tests i august og september har BL`s dommeransvarlig, Carsten Jensen nu sat navne på de 16 dommere der skal dele sol og vind lige i løbet af sæsonen.

I forhold til sidste sæson har Kenneth Asbjørn, Carsten Vestermark og Drazenko Banjak forladt BL og Henrik Juhl er blevet reserve, mens der er come-back til årets dommer i 2013, 2014 og 2015, Morten Thomsen efter en sæsons fravær.

Du kan se profilen på alle dommerne i BL ved at klikke her.

Hørsholm 79ers fuldender truppen med stor dansker

10.09.2017

Hørsholm 79ers har siden rivalerne fra SISU meldte ud, at de ikke ville være i Basketligaen i den kommende sæson, været på jagt efter Asger Hjorth, der med sine 209 centimeter fyldte godt i midten for Gentofteklubben. En aftale er nu en realitet og Hjorth er at finde i Hørsholm de næste to sæsoner.

Hørsholmtræner Rafa Monclova fortæller om jagten på Asger Hjorth:

-Asger er en type, som jeg var på jagt efter, og som holdet har brug for. Det var en lang sommer, hvor vi flere gange var i kontakt med Asger, men det endte godt, med en aftale. Nu er holdet mere komplet, med en god balance mellem store og små spillere.

Asger Hjorth er arkitektstuderende og det er et fag med et meget højt og tidskrævende aktivitetsniveau, så den 23-årige centerspiller stod med overvejelser omkring at slutte basketballkarrieren og koncentrere sig fuldt ud om studierne. En del af aftalen med Hjorth er derfor, at klubben er behjælpelig med at finde studierelevant arbejde udenfor basketbanen.

Med i overvejelserne var også miljøet omkring klubben i Hørsholm:

-Den gode atmosfære i Hørsholm betyder meget. Der har været et godt hold i længere tid, med nogle spillere, der kommer tilbage år for år, og det tyder på et sundt klubmiljø og et godt hold, der har lyst til at vinde. Samtidig har jeg været holdkammerater med Mikael Vincents og David Harder og det er to gutter, jeg kommer godt overens med.

Asger Hjorth er den direkte erstatning for Asbjørn Midtgård, efter den store center er taget til USA for at spille collegebasket. Hjorth har tre sæsoners erfaring i Basketligaen og et enkelt år var han at finde i USA, hvor den stod på basket for Lander University i South Carolina.

Han har trænet med Hørsholm et stykke tid og scorede lørdag 13 point i en træningskamp mod Nässjö fra den bedste række i Sverige, som Hørsholm slog 92-65.

Hørsholm 79ers’ trup er nu komplet og klar til Basketligadebuten onsdag 20. september kl. 18:30 på hjemmebane mod Stevnsgade SuperMen. 

Foto er leveret af De Meza Photo/sayorange.com .

Organisatoriske ændringer i Basketligaen

01.09.2017

Efter godt samarbejde med Danmarks Basketball Forbund de seneste 7 år, er Basketligaen nu nået til et punkt hvor det vil være godt med en ny organisering. Derfor er der nu fundet en ny person der får det overordnede ansvar for driften af Basketligaen.
 
Siden sin etablering for snart tyve år siden har Basketligaen haft ret til selv at vælge hvordan opgaverne i ligaen skal løses, og de seneste syv år har BL bedt Danmarks Basketball Forbund om at løfte opgaven. Samarbejdet har fungeret upåklageligt og ligaen har i samme periode haft en meget markant fremgang med hensyn til økonomi, tilskuertal og tv dækning.

Nu er ligaen nået til et punkt hvor begge parter er blevet enige om at det vil være godt med en ny organisering.
Fremover vil det derfor være Geof Kotila (billedet) der skal fungere som kommissær og have det overordnede ansvar for drift af Basketligaen.
 
Lennart Jensen fra Ligaudvalget udtaler:
” Efter en periode på 7 år har klubberne i Basketligaen valgt at tage et større ejerskab for vores fremtidige Liga og vende tilbage til tidligere organisatorisk model. Vi vil gerne takke DBBF for et konstruktivt samarbejde, og vi ser frem til også fremadrettet at fortsætte dette gode samarbejde til gavn for elitebasketball i Danmark.”
 
Formand for DBBF, Michael Bloch bidrager:
”En af styrkerne i Dansk basket er at vi er meget dygtige til at arbejde konstruktivt sammen på kryds og tværs i miljøet. Det er samarbejdet med BL de seneste syv år er et godt bevis på. Vi har i fællesskab løftet ligaen op på et meget højt niveau, og vi mener det er helt naturligt at man nu ønsker at stå mere på egne ben. Forbundet vil forsat støtte op om ligaen og hjælpe de steder hvor vi kan. Vi ser frem til forsat tæt og konstruktivt samarbejde uden de mange politiske slagsmål som mange andre sportsgrene er så hæmmede af. Vi ser frem til at Geof og resten af Basketligaen kan forsætte den positive udvikling der kommer os alle i dansk basket til gode.”

Basketligaens sæson starter mandag den 18. september kl. 19:00 når oprykkerne fra Wolfpack tager imod de forsvarende mestre fra Bakken Bears i Ballerup Super Arena.

Ny spiller til Stevnsgade SuperMen

22.08.2017

Stevnsgade SuperMen oplyser i en pressemeddelse at holdet har fået tilgang af Søren Sand Mørkeberg.

Søren er en stærk allround spiller med styrke og gode forsvars evner. Søren har tidligere spillet både i Hørsholm 79ers og Svendborg Rabbits. Han vil helt sikkert være med til at styrke truppen på flere områder, og med sine 202cm kan han dække op på flere positioner.

Du kan se hele SuperMens spillertrup ved at klikke her.

F
oto er leveret af Marcus Kluge fra Hørsholm 79ers.

Luciano De Souza til Stevnsgade SuperMen

08.08.2017

Den brasilianske forward tilgår SuperMen i denne sæson.

Luciano, som tidligere har spillet i NCAA for Idaho Vandals i sæsonerne 2008-2010, kommer til Stevnsgade Copenhagen, efter 2 sæsoner i 1. division. Her spillede han for Køge Coyotes. Det er ikke første gang, at Luciano skal spille i Basketligaen. Han har tidligere spillet for både SISU og Team FOG Næstved.

I sin tid hos Team Fog Næstved havde Luciano et snit på 13.2 i sæsonen 2013/14. Luciano er en spiller, som godt lave i omegnen af 25 point. ”Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet lave en aftale med Luciano. Jeg er sikker på, at han vil være af stor værdi for os. Når Hrannar er i stand til, at lande Luciano kan jeg kun udtrykke min glæde, da det endnu en gang beviser, at vi fandt den rigtige sportschef” udtaler direktør Simon Marquardsen.  

Foto leveret af Frank Nielsen.