Nyheder

Nate Gibbs stopper hos Stevnsgade SuperMen

11.02.2017

Efter en hændelse til træning torsdag har ledelsesteamet valgt, at sætte Nate Gibbs af holdet.

Dette er sket for at skabe den fornødne ro i truppen til, at gennemføre den resterende del af sæsonen.

Nate vil stadig være tilknyttet Stevnsgade Copenhagen resten af grundspillet idet han også er tilknyttet ungdomsafdelingen som træner.

Stoppet er sket i en gensidig forståelse fra begge parter oplyser Stevnsgade SuperMen i sin pressemeddelelse.

 

Team Fog Næstved slår Svendborg Rabbits

10.02.2017

Kampen om 3. pladsen i tabellen var på spil i dagens kamp i Arena Næstved mellem Team Fog Næstved og Svendborg Rabbits.

Begge hold var uden nogle af de normalt bedste spillere.Team Fog Næstved var uden Earnest Ross og Cheik Sane og Svendborg manglede Antonio Porta, uvist af hvilke grunde.

De første 5 minutter var meget lige mellem 2 gode hold, som viste godt spil. Men efter de 5 minutter trak Team Fog Næstved fra uden dog at sætte Svendborg helt af.Team Fog Næstved holdt dog føringen perioden ud som ender 24-21.

Svendborg startede perioden fint og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Men i nogle sekvenser viste Team Fog Næstveds Matthew Adekponya klassen, og Team Fog Næstved trak fra til en 10 pointføring efter 3 minutter.

Team Fog Næstved fortsatte det gode spil og øgede sin føring til 13 point. Så gik scoringstavlen i stå alt imens Svendborg reducerede Team Fog Næstveds føring.

Scoringstavlen kom i gang igen, og det samme gjorde Team Fog Næstved. Det lykkedes for holdet at bevare føringen, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 9 point.

Team Fog Næstved kom bedste fra start i perioden, men der var ikke mange scoringer. Flest til Team Fog Næstved, hvorimod Svendborg ikke scorede i 6 minutter. Det resulterede i, at Team Fog Næstved kunne øge sin føring.

Svendborg fik dog hul på bylden og reducerede Team Fog Næstveds føring, så den kun var på 13 point inden sidste periode.

Svendborg kom godt fra start, og det var tydeligt at se, at holdet ikke havde givet op. Svendborg halede støt og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, som kun var på 4 point, da halvdelen af perioden var spillet. Medvirkende hertil var, at Team Fog Næstved ikke scorede de første 3 minutter af perioden.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig og kørte en sejr på 8 point hjem. Slutresultatet blev 86-78.

Topscorer for Team Fog Næstved pokalhelten Philip Nolan med 26 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding 18 point.

SISU vinder intenst rivalopgør i Gentoftehallen over Hørsholm 79ers

10.02.2017

Der var lagt op til en kamp med masser af hårdt spil og intens fight, da SISU torsdag aften tog imod de evige rivaler fra Hørsholm 79ers.

I de seneste 4 indbyrdes opgør havde der stået Hørsholm i vinderkolonnen, så det var et sultent SISU-mandskab, som skulle forsøge at tilbageerobre en del af den nordsjællandske ære.

Med et næsten komplet hold, bortset fra en skade til Alassan Touray, kunne SISU endelig vise sig fra sin bedste side, og første periode skulle vise sig at blive en opvisning i højt tempo. Det var dog udeholdet, som fik bedst fat i starten, med flotte scoringsprocenter bag 3eren. Det virkede igennem hele perioden som om at Hørsholm 79ers havde i planerne at lukke kampen hurtigt, og Hørsholm kunne slutte af med scoren 26-19.

I anden periode fik piben en anden lyd, da SISU i allerhøjeste grad fik sat udeholdets forsvar på en prøve. Hele 32 point smed hjemmeholdet på tavlen, især ved hjælp af den stærke guard Derrick Wilson og den atletiske forward Adjehi Baru. I flere omgange viste Baru, at han ikke var mærket af den seneste periode med mange skader. I begge ender skabte han stor ravage, med flotte blocks og put-backs. SISU kunne dermed gå til halveg foran 51-43.

I de fleste af de indbyrdes opgør har Hørsholm haft en periode, hvor at de fuldstændig kunne lukke ned for SISU og tilkæmpe sig en kampafgørende føring. Denne periode var SISU heldigvis foruden i dagens kamp, da de spillede med stor stabilitet og vilje kampen igennem. 3. periode var bestemt en omgang med hårdt spil, som det altid er kendetegnende for de to hold, men der var ingen tvivl om at SISU ikke ville give slip. SISUs udenlandske profiler fortsatte med at gøre et flot indtryk med god støtte fra især Anders Haas, som havde mange flotte scoringer kampen igennem. Hjemmeholdet fører med 77-66 inden de sidste 10 minutter.

I den sidste og afgørende periode kom et aggressivt pres fra Hørsholm, i deres forsøg på at gøre kampen tæt. Dog kunne SISU spille koncentreret og passe på bolden, således at kampen aldrig for alvor kom i fare. I begge ender arbejdede SISU hårdt, og kunne derfor trække sig sejrrigt ud af et opgør mod Hørsholm for første gang i denne sæson. Kampen sluttede 95-83 i SISU-favør.

For SISU må kampens spiller siges at være Adjehi Baru med flotte 19 point og 10 rebounds, samt en formidabel arbejdsindsats. Samtidig bør også Tanner McGrew, Anders Haas og Derrick Wilson nævnes for deres flotte indsatser.

For Hørsholm 79ers var det Marvin Dominique med 19 point og 5 rebounds, samt Jyles Smith med 16 point og 9 rebounds.

Stor sejr til Bakken Bears over Randers Cimbria

07.02.2017

Tirsdag aften tog Randers Cimbria i mod den evige plageånd - Bakken Bears.

Historisk set har Bakken haft er godt tag på Cimbria, der dog har vidt fra sig en gang eller to. Aftenens kamp var som nat og dag. Første halvleg var tæt og medlevende - anden halvleg var domineret af gæsterne.

Kampen starter i højt tempo. Det er tydeligt at begge hold har noget at kæmpe for. Begge hold spiller koncentreret i forsvaret, og det kræver meget for holdene at komme til scoring. 5-4 til hjemmeholdet efter de første 3 min.

Bakken får slået et lille hul (7-11) og Randers har et par uheldige angrebssekvenser. Med 5.46 igen vil coach Hansen tale tingene igennem.

Randers har fortsat svært ved at komme til scoringer, og Bakken fører med 10-15 efter 7 min.

Tre hurtige scoringer til Randers og hjemmeholdet er foran 16-15 med 2 min igen. Randers er foran 21-18 med 3 sekunder igen. Devaughn Akoon-Purcell vil det anderledes og sætter to point i absolut sidste sekund. 21-20 efter de første 10 minutter.

2. Q er en kopi af de første 10. Intenst spil, solide forsvar og med hjemmeholdet der halser lidt efter. Stage gør det til 26-29 efter 4 min.

Iversen med 3 og Purcell med 2 giver Bakken lidt luft og de holder føringen på 5-8 point indtil små to minutter før tid. Randers fremprovokere en 24-sekunder, og Andy James gør det til 39-41.

Bakken scorer en enkelt gang og Deuce rammer et straffe. 40-43 efter de første 20 min.

Efter pausen starter Randers med - endnu - et turnover og Iversen sætter 3. Sekvensen gentages angrebet efter hvor Adama Darboe gør det til 40-49. Timeout Randers efter 1.06.

Randers kan ikke få bolden i kurven og Bakken spiller solidt og kontrolleret og scorer på stort set alt. 40-55 efter 3 minutters spil. Timeout Randers.

Deuce dunker Randers første point efter pausen - efter næsten 4 minutters spil. Bakkenmaskinen er blevet smurt, og midt i 3. er alt på Bears' præmisser. Purcell med bl.a to 3'ere er med til at udbygge forspringet. 46-63 med 4.33 igen. Bakken udbygger forspringet og fører 51-75 efter 3. q.

De sidste 10 minutter er en tro kopi af de foregående 10. Randers har fortsat store problemer med at holde Bakken fra fadet, og skal selv kæmpe for at komme til scoringer. Tempoet er gået ned - en naturlig konsekvens af tingenes tilstand. 59-94 med 4.50 igen. Randers giver luft til starterne og de unge spillere tager over.

Resten af kampen bliver en rodet affære og Bakken cruiser sejren hjem som bliver på 66-103.

Topscorer for Randers blev Deuce Bello med 18 point og topscorer for Bakken Bears blev Devaughn Akoon-Purclell med 22 point. 

Foto er leveret af Andreas Larsen. 

Horsens IC tager pligtsejr på Nørrebro

06.02.2017

Efter en tæt kamp mod Bakken Bears tog Horsens IC til Nørrebro for at hente to point mere i lørdagens kamp mod Stevnsgade SuperMen.

Det skulle også vise sig, at de fik dem. Stevnsgade SuperMen startede ellers godt i 1.quarter med noget friskt spil. Samtidig med, at de stod godt i forsvaret. Det udmøntede sig i en føring efter 1 periode på 18-16 til Stevnsgade SuperMen, til trods for at spillet var lidt rodet.

2.quarter starter hvor 1. slap, SuperMen er godt kørende og bliver ved med at trække fra. Lidt inde i perioden er SuperMen foran med 7 point. Mod et Horsens hold som er meget stærkere. Perioden ender 18-27 til Horsens da det virker som om luften er ved at gå af ballonen hos SuperMen.

I 3.quarter har holdende fundet deres indbyrdes pladser og vinderen er reelt fundet hvilket også afspejler sig i spillet på banen. Perioden ender 15-27 til Horsens IC.

Slutningen af kampen følger samme tendens som de to midterste quarters og Horsen IC vinder også 4.quarter med 12-19. Kampen slutter 63-84 til Horsens IC, som fik den pligtsejr som de kom efter.

Topscorer fra Stevnsgade SuperMen med 17 point blev Jesper Sandager. For Horsens IC sluttede Oscar Teglgaard Jørgensen bedst med 18 point.

Horsens IC slår Bakken Bears i topkampen

03.02.2017

Torsdag aften blev der fløjtet op til topkamp i Ligaen. En kamp som begge hold virkelig ønskede at vinde.

Horsens IC skulle prøve at komme over det skuffende resultat i Pokalfinalen og Bakken Bears havde fået tid til at hvile efter de mange rejser og kampe.

Begge hold lagde lidt nervøst ud, men fik hurtigt styr på nervøsiteten. Holdene fulgtes pænt ad til stillingen 15-11 til hjemmeholdet. Herefter fik Bakken en rigtig god periode og bragte sig foran 28-19 indtil HIC med 3 straffescoringer kunne reducere til 22-28. For HIC var Lawrence Alexander mest scorende med 13 og for Bakken var det Purcell med 8.

Desværre blev Bakkens nye amerikaner John Williamsen skadet allerede i 2. minut, og han kom ikke tilbage i kampen.

I anden periode kom HIC op og fik kontakt med Bakken og holdene skiftedes til at score og en lige halvleg sluttede med resultatet 42-42. Darboe havde et positivt indhop mens hjemmeholdets Myles Mack endelig fik scoret sine første points. Spændingen i kampen var bevaret.

3. periode. HIC kom bedst fra start. Holdet bragte sig hurtigt foran 54-44. Bakken havde store problemer i angrebet. Efter mere end 8 minutter var der kun kommet yderligere 4 points på tavlen og hjemmeholdet førte 61-48.

Bakken fik pyntet lidt til 63-54 inden pausen. For HIC var Myles Mack kommet i gang med 9 points mens ingen Bakken spillere scorede mere end 3 points.

4. periode blev naturligvis spændende og intens. Bakken åd sig langsomt ind på HICs føring. Med 4 minutter til slutfløjt var der reduceret til 69-66 og mange HIC-tilskuere holdt vejret. Lørdagens afslutning var ikke helt glemt.

Tættere end 3 points kom Bakken Bears dog ikke og HIC kunne slutte med en sejr på 74-69.

Topscorer for Horsens IC blev Lawrence Alexander med 19 point. For Bakken Bears scorede Mike Gesell 15 point.

Endnu en tæt kamp mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria

02.02.2017

Det var et forstærket Randers mandskab der gæstede Svendborg her til aften.

De nye spillere, Deuco Bello og Sean Carter voldte kaninerne problemer og specielt Bello gjorde ondt på hjemmeholdet i aftenens kamp.

Første quarter starter super godt for hjemmeholdet og Stefan Bonneau er brandvarm med flere flotte scoringer. 22 -10 er hjemmeholdet oppe efter en start hvor Randers Cimbria skulle finde benene inden de for alvor kom i gang.

Perioden slutter med en 10 points føring på 28-18 til Rabbits.

Anden periode starter ufatteligt skidt for hjemmeholdet. 6 hold fejl i streg til kaninerne hjælper ikke og Randers haler hurtigt ind og efter 7 min. spil er stillingen pludselig 40-36 til Rabbits.

Sean Carter bruger sin fysik flot og volder problemer under kurven for kaninerne. Deuce Bello viser at det ikke er tilfældigt han var med i dunkekonkurrencen og flere gange tester han kurvens holdbarhed med flotte dunks.

I halvlegen blev publikum overrasket da aftenens kampsponsor, Schiang Living, havde lavet en konkurrence hvor 3 flotte nye Hay stole blev uddelt til 3 heldige blandt publikum.

Tredje periode starter med Rabbits føring på 44-40. Hele perioden skiftes holdende til at bytte scoringer. Ingen af holdende kan rigtigt få stoppet modstanderen og holdende går ud fra 3. periode med en tæt score på 61-59 til Randers.

Fjerde periode er klart bedst for Randers som rammer flere flotte pressede skud hvor kaninerne har svære ved at komme til kurven og hele tiden halser efter med et par scoringer.

Rabbits har dog chancen til sidst for at udligne da de er nede med 3 point men ingen af 3 points forsøgene falder i kurven og derfor vinder Randers 80-77.

Slutningen på kampen bliver lidt skæmmet af det der kan være en alvorlig skade til hjemmeholdet Darious Lee Moten der lander forkert og kommer til skade i knæet. Omfanget af skaden er ikke kendt endnu og der krydses fingre i det sydfynske for et kort pause til Darious.

Ligaen har vel aldrig været set stærkere og både Team FOG Næstved – Hørsholm 79ers – Randers Cimbria  – Svendborg Rabbits kan alle ende mellem 3 og 6 i tabellen da afstanden mellem holdende ikke er stor. Det ligner en meget spændende afslutning på sæsonen.

Rabbits tager nu hul på et slemt program hvor næste opgave er torsdag den 9. februar mod Team FOG Næstved – dernæst den 11. mod SISU og den 14. mod Bakken Bears. 

Hørsholm 79ers slår de nykårede pokalmestre fra Team FOG Næstved

02.02.2017

Hørsholm 79ers kom godt i gang med februar med en sejr over Næstveds nykårede pokalmestre.

Hørsholm opbyggede en stor føring i anden halvleg, men Næstved formåede næsten at gentage weekendens mirakel og vende kampen, men Hørsholm holdt fast og tog en sejr på 82-77.

Nerverne sad udenpå tøjet hos tilskuerne i kampens sidste fem minutter, hvor Næstved forvandlede 73-60 til 74-72 med halvandet minut igen. Efter Patrick Onwenu havde gjort det til en to points-kamp, gik Hørsholm først til amerikanske Marvin Dominique, der missede, hvorefter Frederik H Nielsen fandt Mikael Vincents i fart mod kurven. Vincents blev fejlet og satte begge straffekast og det gav lidt ro for Hørsholm.

Med lige over et minut igen spurtede Næstveds Philip Hertz mod kurven, men fik den smidt til Frederik H. Nielsen i stedet for en medspiller, og så satte den rutinerede point guard ro på spillet. Han driblede gennem nogle screeninger og fandt til sidst en fri Marvin Domnique halvanden meter bag tre-points linjen, men det var ikke noget problem for amerikaneren, der satte skudet rent.

Med 47 sekunder igen var Hørsholm nu foran 79-72 og kampen burde være afgjort, men som Næstved viste i weekendens pokalfinale, behøver det ikke at være tilfældet. Gæsterne tog en timeout for at samle tropperne, men Deon Mitchell missede helt tæt på og i rebounden fejlede Cheikh Sane Mikael Vincents.

Vincents havde chancen for at afgøre kampen, men missede begge straffekast med 41 sekunder igen. I det efterføgende angreb fik Patrick Onwenu et godt tre-points skud for Næstved, men den gik ved siden af. Næstved kom alligevel på straffelinjen med 32 sekunder igen, da Mikael Vincents belv kaldt for sin femte fejl i reboundspillet. Cheikh Sane satte det sidste af to straffekast til 79-73 og da Hørsholm skulle spille bolden på banen, endte den i stedet hos Næstveds Deon Mitchell, der dog missede helt blank på kurven.

Mitchell fejlede Andreas Meilby med det samme og han gik til straffelinjen i den anden ende, hvor han ramte et af to skud med 30 sekunder igen. Med 21 sekunder igen reducerede Deon Mitchell til 80-75 og der var stadig tid til et mirakel. Næstved fejlede Frederik H. Nielsen på indspillet, men anføreren fejlede ikke. Nielsen satte sikkert begge straffekast og bragte Hørsholm foran med syv, 82-77.

Næstved fik igen reduceret til 82-77 med 10 sekunder tilbage af kampen og efter en timeout begik Frederik H. Nielsen angrebsfejl på indspillet. Næstveds angreb løb dog ud i sandet og Hørsholm kunne fejre en god start på februar.

I et ekstremt tæt midterfelt i Basketligaen kan sejren betyde meget for Hørsholm. Hørsholm er øjeblikkeligt bedst indbyrdes med Næstved, med to sejre og et nederlag, og ender de to hold á point ved sæsonens afslutning, vil det hold, der er bedst indbyrdes, ende højest.

Der er i øjeblikket kun fire point mellem Svendborg, der er på ligaens tredjeplads med 22 point, og Hørsholm, der er på sjettepladsen med 18. Alle sejre mod hold i midterfeltet kan derfor ende med at tælle dobbelt, når grundspillet er slut.

Hørsholm spiller næste gang på udebane mod SISU torsdag 9. februar, hvorefter det to dage senere er Randers Randers Cimbria, der gæster Hørsholmhallen. 

Foto er leveret af Markus Kluge. 

Rabbits slår SuperMen

29.01.2017

I en velbesøgt Nørrebrohal, starter Stevnsgade SuperMen bedst og formår at trække lidt fra Svendborg. Efter 6 minutter er SuperMen foran med 6 point. Svendborg får dog mere styr på spillet og henter det tabte. De går ud af perioden med en føring på 16-25.

2.quarter starter som 1. sluttede med et Svendborg som har fundet rytmen, hvorimod det virker som om luften er gået ud af SuperMen. Svendborg trækker virkelig fra og lever op til deres rolle som favoriter. De vinder perioden med 15-41 og er nu foran 31-65 ved pausen.

Efter pausen er det som om, at SuperMen har fået bedre styr på spillet og begynder langsom men sikkert at hale ind på Svendborg. Dog ikke mere end 4 point ved udgangen af perioden, som ender 30-26 til SuperMen.

4.quarter bærer præg af, at kampen reelt er afgjort og begge hold har gearet ned. SuperMen viser i perioder lidt bedre spil og Svendborg holder en sikker afstand, hvor de har alt under kontrol. 4.quarter ender 23-14 til SuperMen, men kampen slutter 84-106 til Svendborg.

Det blev til en pligtsejr til Svendborg, mens SuperMen stadig har deres første sejr til gode.

Kampens topscore for Stevnsgade SuperMen blev Jesper Sandager med 24 point. For Svendborg sluttede Cameron Jones bedst med 24 point.

Horsens IC vinder tæt kamp over SISU

25.01.2017

Det var top imod bund, da Horsens IC tirsdag aften vandt med 106-100 imod SISU, i en kamp hvor forsvaret ikke var i højsædet.

SISU er blevet stærkere og stærkere i løbet af sæsonen, og spiller pt. en virkelig god gang basket, som ikke indikerer at de skal ligge og rode rundt i bunden.

Fra starten var HIC i hopla. Både Myles Mack og Dan Trist var kommet for at spille. De scorede henholdsvis 11 og 10 point i første quarter. Mack med lynhurtige drives til kurven og flotte skud, mens Trist arbejdede solidt og tungt inside. For SISU startede Anders Haas godt ud. Efter første periode førte HIC med 31-21. Mest bemærkelsesværdigt var, at Kyle Draginis ikke havde scoret.

Det ændrede sig i anden periode. HIC lettede foden for speederen, og det udnyttede Draginis til at score 4 hurtige treere. Det var alt i alt SISUs periode, som de vandt med 36-26.

Dermed var stillingen ved pausen helt lige med de utraditionelle cifre 57-57. Som cifrene antyder var der ikke meget fokus på forsvarsspillet.

SISU kom bedst fra start i tredje periode, hvor Draginis igen spillede solidt. HIC kæmpede sig dog tilbage og fik noget intensitet i kampen. Iffe Lundberg og Myles Mack var de mest toneangivende for HIC.

I fjerde periode kom HIC foran med 10 point. SISU ville dog ikke ligge sig ned og bringer balance i regnskabet.

Til sidst holder HIC hovedet koldt, og med 15 sekunder igen afgør Lawrence Alexander kampen, da han bringer HIC foran med 106-100 (31-21, 26-36, 25-17, 24-26), som også bliver slutresultatet.

Bedste mand i kampen var Kyle Draginis som scorede 33 point på 16 skud. For Horsens IC scorede Myles Mack 31 point.

Næste kamp for Horsens IC er på lørdag, hvor det gælder pokalfinalen imod formstærke Team Fog Næstved i Forum Horsens.