Nyheder

Hørsholm 79ers går i pink 7. oktober

02.10.2017

I samarbejde med ”Støt Brysterne” afvikler Hørsholm 79ers to lyserøde kampe lørdag 7. oktober. I et brag af et dobbelt-arrangement, hvor der spilles i både Basketligaen og Dameligaen, kan publikum støtte Kræftens Bekæmpelses ”Støt Brysterne” indsamling og specielle ”Lyserød Lørdag” event.

For at markere dagen, vil Hørsholms spillere i både Dameligaen og Basketligaen varme op i lyserøde trøjer, som efter kampen udloddes blandt publikum i forbindelse med indsamlingen. Hele ugen kan man stemme på spillerne via MobilePay og blandt spillernes støtter, trækkes der lod om trøjen. Man anvender nummeret 2845 6848 og skriver spillerens navn i kommentaren.

Publikum kan også købe specielle ”Pink Billetter”, hvor halvdelen af indtægten går til Kræftens Bekæmpelse. Disse købes enten i døren eller i forsalget.

Halvdelen af det indkomne beløb fra både de lyserøde trøjer og ”Pink Billetter” doneres til Støt Brysterne og det gør også det fulde beløb fra dagens lotteri.

Udenfor banen er der også prominent besøg, idet erhvervsminister Brian Mikkelsen gæster klubbens partnerlounge mellem kampene, med mulighed for at stille spørgsmål.

På banen stiller Hørsholm med tophold i begge ligaer, idet både herrer og damer er ubesejrede. Damerne møder kl. 13:30 Lemvig, som godt nok har tabt første kamp i sæsonen til de forsvarende mestre fra Virum, men altid er blandt topholdene.

I Basketligaen er det Wolfpack Basketball fra København, der kommer på besøg. Wolfpack er oprykkere og har haft det svært i de første kampe, men er ved at være klar til tempoet i Basketligaen.

Billetter købes på Billetto eller gennem 79ers.dk/billet

Team FOG Næstved vinder klart over Svendborg Rabbits

01.10.2017

Søndagens eneste kamp i BL gav forventer sejr til Team FOG Næstved, der med sin 3 sejr i 3 kampe vandt over Svendborg Rabbits.

Kampen startede med vanskeligheder for begge hold med at ramme kurven. Først efter 2½ minut blev de første point scoret af Team Fog Næstved, men det tændte mest Svendborg, som scorede 7 point i træk.

Team Fog Næstved tog en time out, og det hjalp åbenbart Team Fog Næstved, som gik fra 4 - 9 til 13 -11 på et par minutter. Denne føring blev udbygget resten af perioden, så føringen efter 1. periode var 20 - 12.

Team Fog Næstved fik en god start på 2. periode, men Svendborg svarede igen og halede ind på Team Fog Næstveds føring.

Men så tog Team Fog Næstved fat igen med hurtigt spil, som Svendborg ikke kunne matche. Det medvirkede til, at Team Fog Næstved kunne udbygge sin føring til 14 point med 1 minut tilbage af perioden. Føringen holdt perioden ud så pausestilligen var 48-34 til hjemmeholdet.

Efter pausen var det Team Fog Næstved der scorede de første point, men så tog Svendborg fat og halede ind på Team Fog Næstveds føring, Det fik Team Fog Næstved til at tage en time out, hvilket fik stoppet blødningen. Og ikke nok med det - det lykkedes for Team Fog Næstved at fastholde sin pauseføring på 14 point inden sidste periode.

Team Fog Næstved udbyggede sin føring fra starten af sidste periode, og den blev støt og roligt udbygget gennem hele perioden.

Det betød også, at "marginalspillene" fik spilletid de sidste par minutter. Det hele ender med en sikker sejr til Team FOG Næstved på 83-60 (20-12, 28-22, 15-15, 20-11).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 15 point. For Svendborg Rabbits scorede Jacob Enevold Jensen også 15 point.

Der var problemer med LiveStats fra kampen og der arbejdes nu på at få disse på plads så hurtigt som muligt.

SuperMen taber hjemme til Team FOG Næstved

28.09.2017

Stevnsgade SuperMen viste tænder men taber første hjemmekamp mod Team FOG Næstved med 91-94.

Efter stort tab mod Hørsholm 79ers var tilskuerne i Nørrebrohallen spændte på at se om Stevnsgade kunne vise noget bedre basketball denne gang, mod gæsterne og favoritterne fra Næstved.

Team FOG Næstved kom til Nørrebro efter en sikker sejr over Wolfpack og ville gerne vende tilbage hjem med endnu en sejr i lommen. Og selvom denne gang sejren ikke var helt så sikker, så lykkedes missionen. Næstved vandt en snæver tre-points sejr, 91-94, efter at have ført hele kampen.

Kampen startede i højt tempo hvor begge hold var godt skydende. Mest iøjnefaldende var gæsternes point guard Troy Franklin der startede som lyn og torden og scorede blandt andet på fem 3-points skud i træk. Han var som en enmandshær som hjemmeholdet ikke fik stoppet. Han endte med at score på otte ud af 15 forsøg bag 3-points linjen og blev kampens topscorer med 33 points.

Gæsterne førte med syv points, 21-28, efter første periode, og otte minutter ind i anden periode var føringen op på 16 points, 36-52. Det så ikke godt ud for hjemmeholdet som på dette tidspunkt slet ikke havde fundet ud af det hvordan de stopper Troy & co. Heldigvis for Stevnsgade lykkedes det Frederic Filsoof og Filip Rajovic at score første halvlegs sidste fire points, hvad gjorde at forskellen til halvleg kun var 12 points og kampen stadig inden rækkevidde.

Stevnsgade havde startet med man-man opdækning, men ændrede over til zoneforsvar i anden periode. I anden halvleg begyndte zonen at virke. Næstved fik det sværere ved at komme til fri skud og Troy kunne ikke længere ramme hver gang. Stevnsgades angreb blev også bedre, hvor især Filip (29 points), Mathias Seilund (21 points) og Stefan Jevric (17 points) gjorde sig gældende. Med én periode tilbage var forskellen stadig 12 points, men det var tydeligt, at Næstved ikke længere dominerede kampen, som de havde gjort i første halvleg.

Fjerde og sidste periode blev en spændende affære hvor Næstveds føring bølgede mellem tre og ti points. Masser af god underholdning i Nørrebrohallen der var godt fyldt op. Næstveds angreb gik lidt i stå, dog var Kazembe Abif stærk og vigtig under kurven. Han scorede 16 points i kampen og var desuden kampens top-rebounder med ni rebounds. Stevnsgade spillede med mere selvtillid og var mere aggressive i angrebet. Mike Flowers spillede sin først kamp i lang tid og gjorde det godt, scorede bl.a. 16 points. Luciano de Souze, der startede sin karriere i Danmark i netop Næstved, var også stærk i begge ender af banen.

Kampen endte som sagt med en tre-points sejr til gæsterne fra Næstved. Selvom Stevnsgade spillede godt i anden halvleg og kom meget tæt på, blev hullet fra i første halvleg for en stor mundfuld.

Topscorer for Stevnsgade SuperMen blev Filip Rajovic med 29 point. For Team FOG Næstved scorede Troy Franklin 33 point.

Stevnsgades næste kamp er på udebane mod Randers Cimbria den 5. oktober, mens Team FOG Næstved spiller hjemme mod Svendborg Rabbits den 1. oktober.

Det er svært at sige meget om holdene efter denne kamp, men Stevnsgade viste i hvert fald at holdet kan bide fra sig. Holdet var godt skydende (68% på 2 point skud, Stefan var 6 for 6) og vandt anden halvleg 51-42. Det burde være noget holdet kan bygge videre på. 

Horsens IC vinder drama over Randers Cimbria

28.09.2017

Efter godt fire måneders pause skulle basketsæsonen endelig skydes i gang igen. Over 1200 mennesker havde fundet plads i Forum Horsens hvor Horsens IC fik besøg af Randers Cimbria og de blev ikke skuffede.

HIC endte med at vinde med 89-87 efter et drama.

HIC kom bedst fra start og den nye store mand Cedric Kuakumensah ramte to treere. Randers lod sig dog ikke ryste og Chris Nielsen var varm fra starten. Nielsen scorede 13 point i første periode. Kevin Larsen og Christian Benzon fik begge debut for HIC. De scorede henholdsvis 7 og 6 point i første periode. Efter denne periode førte Randers med 23-19.

I anden periode steppede HIC op i forsvaret og Randers havde svært ved at få bolden i kurven. For HIC blev pointene fordelt og hele 8 spillere scorede i perioden. Ved pausen var HIC foran  med 41-38.

Hvad Lawrence Alexander havde spist i pausen er ikke til at sige, men har var VARM i starten af 3 periode. 14 point på tre minutter og HIC var oppe med 11 point. Randers og især Chris Nielsen kæmpede sig ind i kampen igen og var således kun bagud med 65-64 før sidste periode.

Fjerde periode var lige hele vejen igennem. Med ti sekunder igen er HIC foran med 4 og Randers begår en usportslig fejl. Der opstår tumult og i tumulten får HIC to usportslige fejl. Det betyder to straffe til Randers og bolden igen. Straffene bliver scoret, men det sidste forsøg brændt, og HIC kan vinde en snæver sejr på 89-87 (19-23, 22-15, 24-26, 24-23).

Bedste mand for HIC var Lawrence Alexander med 24 point, mens mest fremtrædende for Randers var Chris Nielsen der scorede 23 point i sin L-kamp nr. 388.

Næste kamp for HIC er onsdag den 4. oktober kl. 18:30 hvor Team FOG Næstved kommer forbi Forum Horsens. 

79ers vinder over Rabbits på udebane

28.09.2017

Den nye sæson var imødeset med spænding fra fans og sponsorer – endeligt skulle Byens hold i aktion igen i, hjemme i kaninhulen mod Hørsholm 79ers der havde fået en stor sejr over Stevnsgade SuperMen i sin 1. kamp.

Dog skulle en meget skidt 4. periode ødelægge håbet om en sejr i debut kampen for de nye trænere og spillere.

Første periode er meget lige og holdende følges godt ad. Det er tydeligt at Rabbits har set en del video og gerne ville sidde tæt på Hørsholms dygtige skytter fra distancen. Desværre, for kaninerne havde den stærkt spillende Matt Bonds så tænkt sig at udnytte den ekstra plads omkring kurven.

Lad det være sagt med det samme, Matt Bonds spillede en brandkamp og var meget imponerende.

Perioden slutte næsten lige med en lille føring på 22-21 til 79’ers.

Anden periode bliver lidt forkrampet for begge hold – dog er det med Hørsholm i teten og Matt Bonds bliver ved med at imponere. Matt havde hele 24 point ved halvleg.

For hjemmeholdet viser Mike Moore også sine alsidige talenter frem og gør generelt en god figur med 15 point og 8 rebounds i kampen. Halvlegsstillingen er 39-33 79ers.

I pausen stod fans og håbede på at kaninerne kunne komme tilbage og få vendt skuden.

Gulerødderne i pausen havde hjulpet og hjemmeholdets forsvar var meget bedre. Det lykkedes i 3. periode at holde 79’ers til 15 point. Den hjemvendte kanin Mikkel Plannthin var godt skydende fra distancen og satte flere flotte 3 points scoringer – faktisk skyder han meget flotte 71 procent fra distancen.

Kampen vendes og efter 3. periode fører Rabbits med 57-54.

Fjerede periode gjorde som tidligere skrevet ondt – meget ondt. Angrebet hænger ikke sammen og Hørsholm spiller godt og kommer nemt til scoringer. Ty Sabin spiller også en flot kamp for aftenens modstandere og scorer 19 point.

Det hele falder fra hinanden igen for hjemmeholdet og perioden ender hele 13-35 til 79ers, der vinder kampen med samlet 69-89.

Topscorer for Svendborg Rabbits blev Mikkel Plannthin med 19 point. For Hørsholm 79ers var det Matt Bonds med 33 point.  

Bakken Bears spiller Kvalifikationskamp til Champions League

26.09.2017

Søndag vandt Bakken Bears det første opgør mod de hollandske mestre Donar Groningen (80-78) – tirsdag spilles det andet opgør i Aarhus. Vinderen kvalificerer sig til tredje kvalifikationsrunde, hvor det spanske hold Estudiantes venter.

Der er garanti for spænding, når Bakken Bears og Donar Groningen mødes i returopgøret i den anden kvalifikationsrunde til Basketball Champions League. Det første opgør endte med en Bearssejr på udebane med to point (80-78), og dermed skal hollænderne vinde med mindst tre point i Aarhus, hvis de skal nå tredje runde.

Det første opgør var en kamp med to indbyggede kampe. Bakken Bears var klart bedst i første halvleg, mens Donar Groningen dominerede efter pausen.

Donar Groningen har gode erfaringer med at tabe det første opgør med to point. I første runde var det nemlig scenariet mod Vytautas (75-77), men i Litauen viste holdet ingen nåde, da det blev til sejr på 84-61.

Bears har blandede erfaringer med hollandske hold – men det er altid spændende. Den 3. november 2005 vandt Bakken Bears over Den Bosch med hele 77-51, men alligevel røg Bears ud og Den Bosch videre, da hollænderne den 24. november vandt 76-75 hjemme. Det skyldtes, at Den Bosch vandt over gruppens tredje hold, som Bears ikke kunne slå. Den 6. november 2013 gjaldt det en udekamp mod ZZ Leiden – den blev vundet med 62-61 – men returopgøret blev tabt 79-81. Bears gik videre som gruppevinder efter to sejre over en finsk modstander.

Altså er fire af fem kampe mellem Bakken Bears og hold fra Holland endt med sejre til et af holdene på et eller to point.

Bakken Bears skal tirsdag forsøge at vinde i Vejlby-Risskov Hallen. En sejr giver nemlig adgang til tredje kvalifikationsrunde, der indledes allerede fredag.

Donar Groningen blev helt suverænt hollandske mestre i foråret 2017. Holdet vandt 26 ud af 28 kampe i grundspillet og 8 ud af 9 i slutspillet. Mesterskabet var Donars fjerde efter succeser i 2004, 2010 og 2014. I pokalturneringen tegnede Groningen sig for klubbens tredje triumf på fire år, og sæson 2017/18 blev fuldendt med en sejr i Super Cup’en også.

Også i sidste sæson spillede Donar med i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League. Her blev det til et samlet nederlag til Tartu, som Bears slog ud i den efterfølgende runde. Nederlaget betød, at Groningen kom med i FIBA Europe Cup, hvor holdet avancerede fra første runde og var utrolig tæt på at gå videre fra andet gruppespil også. Samlet set vandt Donar 8 af 12 kampe i FIBA Europe Cup.

Groningen har beholdt holdets hjemlige kerne, mens de amerikanske spillere er skiftet ud. Den helt store profil, Lance Jeter, der var den tredjemest scorende spiller i FIBA Europe Cup og havde femteflest assists i den turnering og allerflest i den hollandske turnering, er taget til Bourg i Frankrig og erstattet at Brandyn Curry. Virker det navn bekendt er det forbi Bears mødte ham i 2016/17, da han spillede for Helios Suns. Også tabet af Chase Fieler kan mærkes – han spiller nu i Oostende i Belgien. Nye amerikanske spillere er Evan Bruinsma og Stephen Domingo.

Det bliver spændende i tirsdagens kamp – Bears skal vinde, spille uafgjort eller maksimalt tabe med et point for at gå videre. Vinder Donar med præcis to point, skal de to hold spille fem minutter yderligere om en plads i den tredje og afsluttende kvalifikationsrunde.

Tredje kvalifikationsrunde starter allerede fredag med en hjemmekamp til enten Bakken Bears eller Donar Groningen – modstanderen er Movistar Estudiantes fra den spanske ACB-række. Returopgøret spilles i Madrid mandag den 2. oktober.

Tirsdagens kvalifikationskamp starter kl. 18.30.

Sejr til TFN i fødselsdagsgave

22.09.2017

Sæsonens første kamp - på Team Fog Næstveds 15 års fødselsdag - startede meget lige mellem de hjemmeholdet og Wolfpack. Det var dog tydeligt at se, at spillerne lige skulle have indstillet sigtekornet her tidligt i sæsonen.

Det lykkedes først for Wolfpack, og holdet trak lidt fra til en 5 pointføring. Den føring holdt, indtil der manglede et par minutter, hvor Team Fog Næstved fik udlignet. Det var dog en stakket frist - Wolfpack trak igen fra til en 5 pointføring ved periodens slutning på 13-18.

Wolfpack startede 2. periode med bolden med chancen for at bringe sig yderligere foran. Det lykkedes ikke. Tværtimod kom Team Fog Næstved i den grad tilbage i kampen - godt hjulpet af Wolfpack, som ikke scorede de første 2½ minut af perioden.

Det gjorde Team Fog Næstved derimod - holdet fik udlignet og bragt sig foran med 1 point efter 3 minutter. Føringen blev udbygget i resten af perioden, så da holdene gik til pause, førte Team Fog Næstved med 9 point efter at have vundet perioden med 20-6.

Starten af perioden var meget scoringsfattig, men midt i perioden øgede Team Fog Næstved sin føring til 12 point - ikke mindst på grund af Troy Franklins træfsikkerhed og formidable spil - hvem sagde hurtige fødder. Hjemmeholdet vandt 3. periode med 18-10 og det lignede en sikker sejr inden de sidste 10 minutter.

Wolfpack startede med bolden og fik reduceret Team Fog Næstveds føring. Men Troy Franklin fortsatte, hvor han slap i 3 periode og scorede nogle fremragende 3'ere.

Derfor lykkedes det igen for Team Fog Næstved at bringe sig komfortabelt foran. På et tidspunkt førte Team Fog Næstved med hele 22 point.

Mod slutningen af kampen gav den store føring mulighed for Team Fog Næstved til at sætte nogle unge - og i denne sammenhæng uprøvede spillere på banen, og de løste opgaven til alles tilfredshed.

Team Fog Næstved vinder sæsonens første kamp foran 1311 tilskuer med 75-56 (13-18, 20-, 18-10, 24-22).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 25 point. Bedst for Wolfpack var Edgaras Stanionis med 20 point.

79ers vinder stort over Stevnsgade SuperMen

20.09.2017

Med fem tre-pointere i første halvleg satte Hørsholm 79ers nyeste amerikaner Ty Sabin tonen i en storsejr for Hørsholm 79ers over Stevnsgade. Scoretavlen stod på hele 123-71, da kampen endte og hjemmeholdet kan se tilbage på en god ligadebut.

På trods af storsejren var det ikke en helt tilfreds cheftræner Rafa Monclova, der udtalte sig efter kampen:

-Vi spiller ikke forsvar på det niveau, jeg forventer. Vi vinder stort på en god offensiv, men der er for mange nedbrud i forsvaret, som skal rettes inden vi skal spille ligakamp igen.

Der blev da heller ikke sparet på krudtet i angrebet, hvor hele otte spillere ramte en eller flere tre’ere. En mest træfsikre var Ty Sabin, der satte fem af syv i første halvleg og havde 22 point inden pausen. Amerikaneren havde en stor andel i at hjemmeholdet kunne gå til pause foran 58-38, men han gav al æren tl sine holdkammerater:

-Mine medspillere var gode til at finde mig, sade amerikaneren, og så spiller vi jo bare det spil, vi har trænet de sidste to måneder. Det var en god oplevelse at score, men jeg er også sikker på at træneren har et par ord at sige om forsvaret.

Anfører Frederik H. Nielsen indrømmede dog, at Sabin er en, han holder øje med:

-Altså nu har han ikke misset et skud i to måneder, sagde Hørsholms anfører med et stort smil, så selvfølgelig ser vi efter ham.

Sabin var ikke den eneste med en god kamp. Stevnsgades Filip Rajovic holdt udeholdet inde i kampen i store dele af første halvleg og sluttede med 20 point, men der var for mange spillere på Hørsholms hold, der kunne score, til at det blev spændende.

Hørsholms to andre amerikanere, Matt Bonds og Connor Beranek scorede til sammen på 15 af 22 forsøg og satte 33 pinde på tavlen, og Andreas Meilby scorede 18 point på kun otte skud.

Hørsholm vandt tredje periode 30-18 og foran 88-56 satte Hørsholm et ungt hold på banpen. Der var masser af minutter til de tre nyankomne spillere fra Værløse, Nikolaj Boje Bank, Asbjørn Nerlov og Martin Poulsen, der alle scorede mere end 7 point i ligadebuten. Også Emil Hjort havde en effektiv aften med 10 point på tre skud fra gulvet og et enket straffekast.

Fjerde periode blev en afklapsning på 35-15 foran et veloplagt hjemmepublikum på 650 tilskuere, der inkluderede basketklubben ALBA fra Allerød, hvis U10 hold løb ind på banen med 79ers, og Søllerød Golddiggers, der var i hallen for at lave reklame for deres DM-finale på søndag.

Med sejren på 123-71 er Hørsholm 79ers på en øjeblikkelig førsteplads i en Basketliga, hvor der indtil nu kun er spillet to kampe. Den anden var en Bakken Bears-sejr med 40 point over Copenhagen Wolfpack, så det er kun pointforskellen, der sender Hørsholm i front.

Hørsholm spiller næste gang på udebane i pokalturneringen søndag, hvor det er 2. divisionsholdet Gladsaxe Basket, der tager imod. Næste ligaopgave er en svær udebanekamp i Svendborg Rabbits næste onsdag, 27. september.

Wolfpack i mesterlærer

19.09.2017

Hvis det ikke stod klart for nogen inden dagens kamp, så blev det gjort tydeligt undervejs at det var sidste sæsons vindere af 1. division mod sidste sæsons vinder af DM der åbnede denne sæson i BL.

911 forventningsfulde tilskuere var klar til at heppe holdet frem til en god kamp i Ballerup Superarena.

Bakken Bears ligger kampen ud solidt, og specielt i forsvaret giver det Wolfpack problemer med at komme frem til gode muligheder. Det var tydeligt at Wolfpack skulle justere til det bedre forsvar og efter 6 min. spil står den 2-12 til Bakken. Edgaras Stagionis og Durrell Vinson kæmper for point i deres debut tegner sig for alle periodens scoringer til 11-26.

Bakken Bears har to profiler de hedder Michel Diouf & Akoon Purcell, igennem det bedste af kampen voldte de Wolfpack forsvaret kvaler. Og specielt Michel Diouf tegner sig for 10 point i 2 periode der slutter 10-19 og en halvlegsføring på 21-45 til Bakken Bears.

I anden halvleg kom Wolfpack mere med, mere agressivitet for flere spillere og et forsvar der hustlede. Men hver gang Wolfpack fik momentum byttede Bakken Bears det til scoringer i den anden ende.

For Wolfpack var der også officiel debut til Aleksander Nedic, der i flere momenter viste flotte takter. I sidste periode kom Wolfpack mere med i en periode der ender 19-23 til et samlet slutresultat 51-91 til Bakken Bears.

Bakken Bears vinder sæsonåbneren

18.09.2017

På årets 1. spilledag i BL drillede Livestats desværre så meget at det ikke var muligt at få uploadet stats.

Bakken Bears viste dog på ingen måde, nåde mod oprykkerne fra Wolfpack og vandt så sikkert som 91-51 (26-11, 19-10, 23-11, 23-19).

Stats fra kampen forventes at være tilgængelig i løbet af tirsdagen, når kampen er blevet gennemset på video.