Nyheder

Hørsholm stadig ubesejret efter lyserød lørdag

08.10.2017

På en lørdag, der stod i kampen mod brystkræftens tegn, bevarede Hørsholm 79ers status som ubesejret med en ikke helt overbevisende sejr over Wolfpack Basketball.

Udenfor banen blev der samlet næsten 10.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelses Lyserøde Lørdag blandt de lige under 700 tilskuere.

Hørsholm var aldrig bagud i kampen mod Wolfpack, men bundholdet kæmpede forbilledligt og skabte spænding i fjerde periode. Inden de sidste ti minutter så det ellers ud til at Hørsholm havde afgjort kampen med en føring på 23 point, 77-54. Gæsterne, der endnu har første sejr til gode, gjorde dog et ihærdigt forsøg på et comeback. Gæsternes Durell vinson og Oliver Strøh scorede 14 point kun afbrudt af en enkelt Hørsholmscoring og med seks minutter igen var forskellen kun på 13, 81-68 og afslutningen formede sig son en Wolfpack-jagt på sejren.

Hørsholm fik et par point mere på tavlen ved Matt Bonds og Frederik Hougaard Nielsen satte et enkelt straffekast til 86-68, men så stod der Wolfpack på det meste igen. vinson scorede, Karolis Vaskys satte fem straffekast i træk og den tidligere Hørsholm-spiller Andreas Høier blev mens han scorede et layup og reducerede til 84-76 med 1:51 igen.

Tættere kom Wolfpack imidlertid ikke på, for lige efter blev Hørsholmskytten Ty Sabin fejlet i et tre-points forsøg, der gik i, ligesom det efterfølgende straffekast gjorde det og så var Hørsholm oppe med 12 med halvandet minut igen.

Selv om Durell Vinson satte en tre’er kort efter, kom Hørsholm-sejren ikke i fare og hjemmeholdet kunne tage sin tredje sejr af tre mulige, 94-80.

De tre første perioder havde der ellers ikke været meget, der tydede på, at kampen skulle blive spændende. Når Hørsholm skruede op for intensiteten, kunne Wolfpack ikke følge med. Defensivt var det en holdpræstation, med anfører Fredrik H. Nielsen i front, mens det var de tre amerikanere, der tog teten i angrebet. Connor Beranek sluttede med ekstremt effektive 19 point på 10 skud, mens Matt Bonds og Ty Sabin havde henholdsvis 28 og 26 point hver.

Hørsholmtræner Rafa Monclova var efter kampen slet ikke tilfreds med præstationen:

-Vi burde have tabt i dag. Vi vandt kun fordi vi spillede enkelte gode minutter, men jeg mener virkeligt, vi burde have tabt og vi fortjente at tabe. Vi dukkede ikke op i dag og har vundet tre i træk og så kan man sige, at om en måned er der ingen, der husker, at vi spillede dårligt og vandt, men jeg kommer til at huske det, for vi havde en chance for at vise hjemmepublikummet, at vi fortjente førstepladsen, men det viste vi ikke.

For Wolfpack spillede Durell Vinson en pragtkamp med 30 point og Oliver Strøh føjede 15 til.

Sejren bringer Hørsholm i front af Basketligaen efter tre kampe, med den mente, at man har mødt rækkens tre bundhold, Wolfpack, Svendborg og Stevnsgade. I den kommende uge venter rækkens nummer to, Næstved, på udebane og det bliver en bedre test af, hvor holdet er.

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge

Bakken Bears vinder med 3 point over Horsens IC

07.10.2017

Bakken Bears og Horsens IC har spillet DM-finaler tre sæsoner i træk, og de to tophold mødtes lørdag tidligt i sæsonen i et opgør mellem to ubesejrede hold.

Hjemmeholdet vandt i Vejlby-Risskov Hallen i en kamp, hvor HIC også sagtens kunne have vundet. Horsensholdet havde tre skud til at vinde kampen, men missede.

Hjemmeholdet var klart bedst fra starten af kampen. Horsens IC øgede fra 7-6 til 17-6 og videre til 24-12 inden Tony Bishop sluttede første periode med en trepointscoring.

Efter Vedran Borovcanins indledende scoring i anden periode gik Bears til gengæld 9-0 og tre minutter inde i anden periode var hjemmeholdet foran for første gang i kampen (29-28) efter syv point af Michel Diouf. Holdene fulgtes af i resten af anden periode og der var blot et enkelt point imellem holdene ved halvlegspausen, 40-39.

I tredje periode startede Bears igen bedst. Et 8-2 run og bjørnene nåede foran 59-50 med tre minutter igen af perioden, men HIC, anført af Kevin Larsen, spillede rigtig flot i slutningen af quarteret. HIC fik reduceret til 60-61 inden de sidste ti minutter.

Fjerde periode var lige hele vejen. Største forskel var da Bears førte 69-64 efter Jaye Crocketts trepointscoring. HIC nåede dog tilbage og bragte sig foran 75-73 og så ud til at have overtaget, men missede hele syv straffekast i fjerde periode.

Ved HIC-føring på 78-77 satte Doug Wiggins to straffekast og herfra lykkedes det ikke HIC at score på de tre forsøg udeholdet havde, så Bears kunne lukke kampen med to straffekast af DeVaughn Akoon-Purcell.

Akoon-Purcell blev kampens topscorer med 25 point og han var i øvrigt også kampens bedste rebounder med 8 af slagsen. Michel Diouf scorede 13 point og tog 7 rebounds, mens Doug Wiggins og Tony Bishop hver scorede 11 point.

For HIC scorede Lawrence Alexander 17 point (15 af disse i anden halvleg), mens Reggie Agbeko scorede 15 point og tog 8 rebounds. Christian Benzon scorede 14 point og Kevin Larsen 12.

Der er tre uger til Bakken Bears’ næste Basketligakamp, som er mod Hørsholm 79ers, mens HIC allerede torsdag møder Svendborg Rabbits.

Storsejr til Kronjyderne over SuperMen

06.10.2017

Efter en lidt rodet start, som bringer Randers ned 2-6, genfinder Randers formen som resulterer i et 14-0 run ledt af Charlie Burgess med 8 point, samt Chris Nielsens lederskab både offensivt og defensivt. Grundet mange fejl begået af Randers kom holdte Stevnsgade sig i kampen.

Randers fortsatte tempoet fra første quarter, og presser sig op på en fjorten points forspring. Dog falder Randers tilbage til samme problem som i første quarter og bringer sig selv i fejlproblemer, hvilket lukker Stevnsgade tilbage i kampen. Stevnsgade udnytter en smule forvirring i Randers angrebet og slutter quarteret af med et 7-1 run hvilket bringer Randers’ føring ned til blot 6.

Fra tredje quarters start kommer både Randers og Stevnsgade mandskaberne ud mere fokuseret og de spiller godt op med hinanden. Randers presser hårdt på mod Stevnsgade og fantastisk forsvarsspil resulterer i et run på 10-0 til Randers. Efter dette run ser Randers mandskabet sig ikke tilbage og fortsætter med flot angrebsaktioner hvilket bringer føringen op på 73-54

I fjerde quarter bestemte Randers tempoet, og forøgede stille og roligt deres føring blandt andet ved hjælp af Chris Nielsens eget 7 points run for Randers.

Kampen endte med en Randers sejr på 89-67 som blev ledt af både Chris Nielsen som fyldte statsheetet ud med 9 points 10 rebounds og 9 assists samt Charlie Burgess som blev kampens topscore med 22 point.

Svendborg Rabbits slår Wolfpack

06.10.2017

Forløsning for hjemmeholdet men stadig med masser af plads til forbedringer. Således kan man kort opsummere aftenens kamp mellem Rabbits og Wolfpack som endte med en sejr på 108-85.

Et meget flot fremmødt hjemmebane publikum krævede årets første sejr for det nye Rabbits mandskab og de blev ikke skuffet.

Første halvleg starter med masser af fart for begge mandskaber og de 2 hold følges pænt ad. Efter 5 minutter er stillingen 15-12. En flot buzzer beater af Mikkel Plannthin slutter perioden af med en føring på 28-22.

Den tidligere Rabbits spiller, Durell Vinson som nu tørner ud for Wolfpack spiller også en god kamp og giver flere gange kaninerne problemer i anden periode. Durell ender med flotte 24 point og 9 rebounds.

Rabbits to nye US spillere får i aftenens kamp gang i de scoringer og forventninger som klubben og fans har til dem.

Fra distancen er der træf sikkerhed og Mike Moore rammer 4/5 på 3’eren og ender sammenlagt på 26 point i kampen.

Terrell Harris får også for alvor stemplet ind og scorer på flere flotte drives sammenlagt går han 11/17 på 2 points forsøg så det er bestemt godkendt.

Halvleg stillingen er 56-43 i kaninernes favør.

Anden halvleg fortsætter med højt tempo fra begge hold – og bestemt også sjusket forsvar i begge ender hvor kommunikation ofte var en mangelvare.

Rabbits lukrerer på at Wolfpack er kommet i fejlproblemer og skyder mange straffe med god succes, 24/29 styk bliver ramt. 83% fra straffelinjen må siges at være godkendt.

De mange straffe og øvrige gode skudprocenter betyder at kaninerne fører med hele 25 point inden fjerde periode.

Der bliver sløset fra kaninernes side af i 4. periode og coach Luca kalder timeout og kræver opstramning. Det hjælper lidt men stadig er der for mange kommunikations fejl i forsvaret og Wolfpack ender med at vinde 4 periode med 19-17.

Slutfløjtet lyder samtidigt med at Terrell Harris dunker bolden i kurven og scorer sit 31 point i kampen og derved til slutresultat på 108-85

Horsens IC vinder over Team FOG Næstved

05.10.2017

Horsens IC tog onsdag aften imod Team Fog Næstved. De gule jagtede sæsonens anden sejr, mens Næstved kom ubesejret med tre sejre i bagagen.

Fra starten var HIC og Kevin Larsen klar. Kevin spillede solidt og Næstved havde svært ved at styre ham. Generelt havde Næstved svært ved at score, men det ændrede sig da Kuzembe Abif kom på banen. Abif var rygende varm og på få minutter havde han scoret 13 point, så efter første periode førte HIC kun med 18-17.

Anden periode startede lige og kampen bølgede frem og tilbage. Næstved havde dog meget svært ved at score, og pludselig fik HIC gang i deres fastbreaks. Når Næstved brændte et skud eller lavede en turnover blev det straffet med det samme i den anden ende. Christian Benzon og Kevin Larsen førte an og ved pausen var HIC foran med 45-29.

HIC kom også godt fra start efter pausen. De gule kom foran med 20 point og kampen virkede afgjort. Næstved ville dog ikke ligge sig ned, og lavede et 10-0 run.

Efter tredje periode var stillingen 60-49.

Der var aldrig den helt store spænding i fjerde quarter. Når Næstved nærmere sig virkede det som om, at HIC strammede grebet. Kampen endte med en HIC sejr på 77-61. Trioen Kevin Larsen, Lawrence Alexander og Christian Benzon spillede solidt, og også Vedran Borovcanin var stærk spillende.

For Næstved var Kuzembe Abif flyvende med 26 point, mens det var bemærkelsesværdigt at Troy Franklin blev holdt på 6 point og skød 0 for 7 for trepointsland.

Horsens IC vinder med cifrene 77-61 (18-17, 27-12, 15-20, 17-12).

Topscorer for HIC blev Kevin Larsen med 19 point. For Team FFOG Næstved scorede Kuzembe Abif 26 point.

Næste kamp for HIC er på lørdag, hvor de tager til Århus for at krydse klinger med Bakken Bears. 

Hørsholm 79ers går i pink 7. oktober

02.10.2017

I samarbejde med ”Støt Brysterne” afvikler Hørsholm 79ers to lyserøde kampe lørdag 7. oktober. I et brag af et dobbelt-arrangement, hvor der spilles i både Basketligaen og Dameligaen, kan publikum støtte Kræftens Bekæmpelses ”Støt Brysterne” indsamling og specielle ”Lyserød Lørdag” event.

For at markere dagen, vil Hørsholms spillere i både Dameligaen og Basketligaen varme op i lyserøde trøjer, som efter kampen udloddes blandt publikum i forbindelse med indsamlingen. Hele ugen kan man stemme på spillerne via MobilePay og blandt spillernes støtter, trækkes der lod om trøjen. Man anvender nummeret 2845 6848 og skriver spillerens navn i kommentaren.

Publikum kan også købe specielle ”Pink Billetter”, hvor halvdelen af indtægten går til Kræftens Bekæmpelse. Disse købes enten i døren eller i forsalget.

Halvdelen af det indkomne beløb fra både de lyserøde trøjer og ”Pink Billetter” doneres til Støt Brysterne og det gør også det fulde beløb fra dagens lotteri.

Udenfor banen er der også prominent besøg, idet erhvervsminister Brian Mikkelsen gæster klubbens partnerlounge mellem kampene, med mulighed for at stille spørgsmål.

På banen stiller Hørsholm med tophold i begge ligaer, idet både herrer og damer er ubesejrede. Damerne møder kl. 13:30 Lemvig, som godt nok har tabt første kamp i sæsonen til de forsvarende mestre fra Virum, men altid er blandt topholdene.

I Basketligaen er det Wolfpack Basketball fra København, der kommer på besøg. Wolfpack er oprykkere og har haft det svært i de første kampe, men er ved at være klar til tempoet i Basketligaen.

Billetter købes på Billetto eller gennem 79ers.dk/billet

Team FOG Næstved vinder klart over Svendborg Rabbits

01.10.2017

Søndagens eneste kamp i BL gav forventer sejr til Team FOG Næstved, der med sin 3 sejr i 3 kampe vandt over Svendborg Rabbits.

Kampen startede med vanskeligheder for begge hold med at ramme kurven. Først efter 2½ minut blev de første point scoret af Team Fog Næstved, men det tændte mest Svendborg, som scorede 7 point i træk.

Team Fog Næstved tog en time out, og det hjalp åbenbart Team Fog Næstved, som gik fra 4 - 9 til 13 -11 på et par minutter. Denne føring blev udbygget resten af perioden, så føringen efter 1. periode var 20 - 12.

Team Fog Næstved fik en god start på 2. periode, men Svendborg svarede igen og halede ind på Team Fog Næstveds føring.

Men så tog Team Fog Næstved fat igen med hurtigt spil, som Svendborg ikke kunne matche. Det medvirkede til, at Team Fog Næstved kunne udbygge sin føring til 14 point med 1 minut tilbage af perioden. Føringen holdt perioden ud så pausestilligen var 48-34 til hjemmeholdet.

Efter pausen var det Team Fog Næstved der scorede de første point, men så tog Svendborg fat og halede ind på Team Fog Næstveds føring, Det fik Team Fog Næstved til at tage en time out, hvilket fik stoppet blødningen. Og ikke nok med det - det lykkedes for Team Fog Næstved at fastholde sin pauseføring på 14 point inden sidste periode.

Team Fog Næstved udbyggede sin føring fra starten af sidste periode, og den blev støt og roligt udbygget gennem hele perioden.

Det betød også, at "marginalspillene" fik spilletid de sidste par minutter. Det hele ender med en sikker sejr til Team FOG Næstved på 83-60 (20-12, 28-22, 15-15, 20-11).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 15 point. For Svendborg Rabbits scorede Jacob Enevold Jensen også 15 point.

Der var problemer med LiveStats fra kampen og der arbejdes nu på at få disse på plads så hurtigt som muligt.

SuperMen taber hjemme til Team FOG Næstved

28.09.2017

Stevnsgade SuperMen viste tænder men taber første hjemmekamp mod Team FOG Næstved med 91-94.

Efter stort tab mod Hørsholm 79ers var tilskuerne i Nørrebrohallen spændte på at se om Stevnsgade kunne vise noget bedre basketball denne gang, mod gæsterne og favoritterne fra Næstved.

Team FOG Næstved kom til Nørrebro efter en sikker sejr over Wolfpack og ville gerne vende tilbage hjem med endnu en sejr i lommen. Og selvom denne gang sejren ikke var helt så sikker, så lykkedes missionen. Næstved vandt en snæver tre-points sejr, 91-94, efter at have ført hele kampen.

Kampen startede i højt tempo hvor begge hold var godt skydende. Mest iøjnefaldende var gæsternes point guard Troy Franklin der startede som lyn og torden og scorede blandt andet på fem 3-points skud i træk. Han var som en enmandshær som hjemmeholdet ikke fik stoppet. Han endte med at score på otte ud af 15 forsøg bag 3-points linjen og blev kampens topscorer med 33 points.

Gæsterne førte med syv points, 21-28, efter første periode, og otte minutter ind i anden periode var føringen op på 16 points, 36-52. Det så ikke godt ud for hjemmeholdet som på dette tidspunkt slet ikke havde fundet ud af det hvordan de stopper Troy & co. Heldigvis for Stevnsgade lykkedes det Frederic Filsoof og Filip Rajovic at score første halvlegs sidste fire points, hvad gjorde at forskellen til halvleg kun var 12 points og kampen stadig inden rækkevidde.

Stevnsgade havde startet med man-man opdækning, men ændrede over til zoneforsvar i anden periode. I anden halvleg begyndte zonen at virke. Næstved fik det sværere ved at komme til fri skud og Troy kunne ikke længere ramme hver gang. Stevnsgades angreb blev også bedre, hvor især Filip (29 points), Mathias Seilund (21 points) og Stefan Jevric (17 points) gjorde sig gældende. Med én periode tilbage var forskellen stadig 12 points, men det var tydeligt, at Næstved ikke længere dominerede kampen, som de havde gjort i første halvleg.

Fjerde og sidste periode blev en spændende affære hvor Næstveds føring bølgede mellem tre og ti points. Masser af god underholdning i Nørrebrohallen der var godt fyldt op. Næstveds angreb gik lidt i stå, dog var Kazembe Abif stærk og vigtig under kurven. Han scorede 16 points i kampen og var desuden kampens top-rebounder med ni rebounds. Stevnsgade spillede med mere selvtillid og var mere aggressive i angrebet. Mike Flowers spillede sin først kamp i lang tid og gjorde det godt, scorede bl.a. 16 points. Luciano de Souze, der startede sin karriere i Danmark i netop Næstved, var også stærk i begge ender af banen.

Kampen endte som sagt med en tre-points sejr til gæsterne fra Næstved. Selvom Stevnsgade spillede godt i anden halvleg og kom meget tæt på, blev hullet fra i første halvleg for en stor mundfuld.

Topscorer for Stevnsgade SuperMen blev Filip Rajovic med 29 point. For Team FOG Næstved scorede Troy Franklin 33 point.

Stevnsgades næste kamp er på udebane mod Randers Cimbria den 5. oktober, mens Team FOG Næstved spiller hjemme mod Svendborg Rabbits den 1. oktober.

Det er svært at sige meget om holdene efter denne kamp, men Stevnsgade viste i hvert fald at holdet kan bide fra sig. Holdet var godt skydende (68% på 2 point skud, Stefan var 6 for 6) og vandt anden halvleg 51-42. Det burde være noget holdet kan bygge videre på. 

Horsens IC vinder drama over Randers Cimbria

28.09.2017

Efter godt fire måneders pause skulle basketsæsonen endelig skydes i gang igen. Over 1200 mennesker havde fundet plads i Forum Horsens hvor Horsens IC fik besøg af Randers Cimbria og de blev ikke skuffede.

HIC endte med at vinde med 89-87 efter et drama.

HIC kom bedst fra start og den nye store mand Cedric Kuakumensah ramte to treere. Randers lod sig dog ikke ryste og Chris Nielsen var varm fra starten. Nielsen scorede 13 point i første periode. Kevin Larsen og Christian Benzon fik begge debut for HIC. De scorede henholdsvis 7 og 6 point i første periode. Efter denne periode førte Randers med 23-19.

I anden periode steppede HIC op i forsvaret og Randers havde svært ved at få bolden i kurven. For HIC blev pointene fordelt og hele 8 spillere scorede i perioden. Ved pausen var HIC foran  med 41-38.

Hvad Lawrence Alexander havde spist i pausen er ikke til at sige, men har var VARM i starten af 3 periode. 14 point på tre minutter og HIC var oppe med 11 point. Randers og især Chris Nielsen kæmpede sig ind i kampen igen og var således kun bagud med 65-64 før sidste periode.

Fjerde periode var lige hele vejen igennem. Med ti sekunder igen er HIC foran med 4 og Randers begår en usportslig fejl. Der opstår tumult og i tumulten får HIC to usportslige fejl. Det betyder to straffe til Randers og bolden igen. Straffene bliver scoret, men det sidste forsøg brændt, og HIC kan vinde en snæver sejr på 89-87 (19-23, 22-15, 24-26, 24-23).

Bedste mand for HIC var Lawrence Alexander med 24 point, mens mest fremtrædende for Randers var Chris Nielsen der scorede 23 point i sin L-kamp nr. 388.

Næste kamp for HIC er onsdag den 4. oktober kl. 18:30 hvor Team FOG Næstved kommer forbi Forum Horsens. 

79ers vinder over Rabbits på udebane

28.09.2017

Den nye sæson var imødeset med spænding fra fans og sponsorer – endeligt skulle Byens hold i aktion igen i, hjemme i kaninhulen mod Hørsholm 79ers der havde fået en stor sejr over Stevnsgade SuperMen i sin 1. kamp.

Dog skulle en meget skidt 4. periode ødelægge håbet om en sejr i debut kampen for de nye trænere og spillere.

Første periode er meget lige og holdende følges godt ad. Det er tydeligt at Rabbits har set en del video og gerne ville sidde tæt på Hørsholms dygtige skytter fra distancen. Desværre, for kaninerne havde den stærkt spillende Matt Bonds så tænkt sig at udnytte den ekstra plads omkring kurven.

Lad det være sagt med det samme, Matt Bonds spillede en brandkamp og var meget imponerende.

Perioden slutte næsten lige med en lille føring på 22-21 til 79’ers.

Anden periode bliver lidt forkrampet for begge hold – dog er det med Hørsholm i teten og Matt Bonds bliver ved med at imponere. Matt havde hele 24 point ved halvleg.

For hjemmeholdet viser Mike Moore også sine alsidige talenter frem og gør generelt en god figur med 15 point og 8 rebounds i kampen. Halvlegsstillingen er 39-33 79ers.

I pausen stod fans og håbede på at kaninerne kunne komme tilbage og få vendt skuden.

Gulerødderne i pausen havde hjulpet og hjemmeholdets forsvar var meget bedre. Det lykkedes i 3. periode at holde 79’ers til 15 point. Den hjemvendte kanin Mikkel Plannthin var godt skydende fra distancen og satte flere flotte 3 points scoringer – faktisk skyder han meget flotte 71 procent fra distancen.

Kampen vendes og efter 3. periode fører Rabbits med 57-54.

Fjerede periode gjorde som tidligere skrevet ondt – meget ondt. Angrebet hænger ikke sammen og Hørsholm spiller godt og kommer nemt til scoringer. Ty Sabin spiller også en flot kamp for aftenens modstandere og scorer 19 point.

Det hele falder fra hinanden igen for hjemmeholdet og perioden ender hele 13-35 til 79ers, der vinder kampen med samlet 69-89.

Topscorer for Svendborg Rabbits blev Mikkel Plannthin med 19 point. For Hørsholm 79ers var det Matt Bonds med 33 point.