Nyheder

Hørsholm 79ers går på delt 3. plads i BL med sejr over Stevnsgade Supermen

15.02.2017

Vi skulle ind i anden halvleg før Hørsholm kunne trække fra bundholdet Stevnsgade, der kæmpede godt, men da først Hørsholm trykkede på speederen, gjorde de det eftertrykkeligt.

De to hold gik til pause med Hørsholm foran 43-41 og inden tredje periode var slut, var forspringet oppe på 20. Med en sejr på 79-65 rykker Hørsholm på en delt tredjeplads.

Det var i forsvaret Hørsholm vendte kampen. Især Andreas Meilby kom ind og fik fingrene på mange løse bolde og rebounds, imens Jyles Smith blokerede tre skud i starten af tredje periode.

Samtidig med at Stevnsgade kun scorede 11 point i tredje periode, begyndte Hørsholms angreb at fungere, da Jyles Smith scorede 10 point de første fire minutter af anden halvleg. Da Frederik H. Nielsen så føjede ikke mindre end fire tre’ere til i tredje periode, løb Hørsholm fra gøsterne og kunne gå ind til fjerde periode med et afgørende forspring på 61-42.

Hørsholms dominans fortsatte ind i fjerde periode, hvor hjemmeholdet om foran 73-47 på en tre-pointer fra Mikael Vincents, inden koncentrationen dykkede lidt og Stevnsgade gjorde det til en respektabel score ved at vinde de sidste fem minutter 18-6.

Efter kampen fokuserede Hørsholms træner Rafa Monclova på at kampen ikke var så let som Stevnsgades 21 nederlag og nul sejre kunne antyde:

-De her kampe er ekstremt svære at spille. Alle forventer, at man skal slå et hold uden sejre med 40, men sådan er realiteterne ikke. Hvis man har set det her hold, Stevnsgade, i de seneste kampe, så har de været ekstremt tæt på at slå Bakken Bears og Næstved. Det er et farligt hold at spille mod.

I forhold til spillet på banen var træneren også tilfreds, om end mere med anden halvleg end første:

-I første halvleg spiller vi faktisk godt forsvar, men vi kontrollerer ikke rebounden og så får de lige 11 angrebsrebounds. Det får vi talt om i pausen, og forskellen på de to halvlege er, at de kun får to angrebsrebounds i anden halvleg. Det er jeg meget tilfreds med.

Hørsholm var uden Marvin Dominique det meste af kampen, idet han på fysioterapeutens råd sad ude med en muskelskade. Ifølge Rafa Monclova forlangte han dog at komme ind og hjælpe holdet efter halvlegspausen og han fik ni minutter i anden halvleg, hvor han gav god energi til holdet.

Med sejren rykker Hørsholm på en delt tredjeplads i Basketligaen, sammen med Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits, alle med 22 point. På grund af indbyrdes kampe er Svendborg forrest af de tre, mens Næstved er efter Hørsholm på femtepladsen.

Hørsholm spiller næste gang mod netop Næstved, onsdag 22. februar i Hørsholmhallen.

Foto er leveret af Daniel Jensen. 

Svendborg Rabbits taber hjemme til Bakken Bears

15.02.2017

Nederlag til kaninerne men fremgang at spore I spillet.

I det klassiske opgør mellem kaninerne og bjørnene trak gæsterne fra Århus sig sejrsrigt ud af aftenens opgør.

Kampens resultat endte 85-97 til gæsterne efter en kamp hvor begge hold var bedst i to af kampens fire perioder.

Inden kampen starter var der velfortjente applaus til både Antonio Porta som spillede kamp nr. 100 i BL. Axel Karason som i dag sad ude med en skade havde rundet 200 kampe.

Modstanderne havde også to jubilarer med, Adama Darboe spillede kamp nr. 250 og Morten Sahlertz rundende flotte 300 kampe. Tillykke til alle 4 spillere med de flotte milepæle.

I første periode starter med en 3-2 føring til Rabbits efter en flot 3 points scoring af Alexander Bak.

Derefter gik det helt galt for hjemmeholdet som pludselig måtte se sig selv have gravet et meget dybt hul og være bagud 3-21 efter specielt Akoon-Purcell kom flyvende ud af start hullerne og scorede 14 på kampens første 5 minutter.

Blødningen bliver stoppet og hjemmeholdet kæmper sig bedre med og er bagud 21-33 efter første periode.

Darious Moten var tilbage efter skadespause og var med sin energi og gode forsvarspil en væsentligt faktor i comebacket kaninerne forsøgte at få gang i.

2 periode bar præg af god gejst og fight for hjemmeholdet og faktisk vinder Rabbits perioden med 26-21. Publikum gik til halvleg med et hjemmehold der kun var nede med 47-54. Så ikke en umulig opgave.

Som sagt havde hvert hold to perioder de dominerede i kampen. Og 3 periode tilhørte klart Bakken Bears som bare var overlegne i denne periode. Det lykkedes kun kaninerne at score 9 point i hele perioden og derved fik man gravet et ordentligt hul igen.

Bagud 56-80 efter 3 periode hvilket var en ærgerlig udvikling på kampen.

Fjerde periode tilhører hjemmeholdet hvor der er flere gode aktioner og vigtigt af alt, vilje hos Rabbits mandskabet.

Det lykkedes flere gange at spille godt forsvar og stresse modstanderen. Med 2 minutter tilbage var man kun bagud med 9 point. Som nævnt ender kampen dog med en Bakken sejr på 97-85.

Det vigtige for hjemmeholdet er at tage den gejst og vilje med til næste opgør som er mod Horsens IC. I modsætning til sidste kamp kunne spillerne se sig selv i øjnene og vide de havde kæmpet godt for tingene i dagens kamp.

Bliver Rabbits ved med at kæmpe og fighte og samtidigt får gang i forsvaret skal vi nok snart få vendt bøtten og få en sejr.  

Topkamp på tv i vinterferien

14.02.2017

Team FOG Næstved - Bakken Bears torsdag den 16. februar på TV 2 SPORT fra kl. 18:00

Team FOG Næstved gør sig klar til kamp

Torsdag den 16. februar er der topopgør fra Basketligaen på TV 2 SPORT. De nykårede Pokalmestre fra Team FOG Næstved tager hjemme imod sidste års Pokalmestre fra Bakken Bears. I deres seneste møde var det bjørnene fra Århus som vandt en tæt kampe 78-76. Så der er lagt op til en intens kamp hvor hjemmeholdet kæmper for at distancere sig selv fra den tætte stilling i midten af tabellen, hvor kun 4 point adskiller nr. 3 og nr. 7. 

Team FOG Næstved kom efter en hård start på sæsonen tilbage fra mørket og erobrede Pokaltitlen med et fantastisk comeback i det sidste minut. Nu er der desværre drama på ny i Næstved. I fredags blev man nødsaget til at annullere kontrakten med en af holdets største profiler, Cheikh Sane. Ifølge oplysninger fra holdet var Sane involveret i en fysisk batalje under en træning og der har man taget konsekvensen og fyret spilleren efter et klart brud på klubbens værdisæt.

Holdet indtager i øjeblikket en 3. plads i Basketligaen, men der er stor kamp om placeringerne i stillingen i år. Team FOG Næstved har nemlig blot 4 point fra deres 3. plads ned til 7. pladsen og derfor er hver en sejr ekstra vigtig for holdet for at få en så god placering som muligt inden slutspillet. Hvordan holdet klarer sig uden Cheikh Sane under kurven er ikke til at sige, men der er dog andre profiler på holdet der kan steppe op.

Moritz Lanegger og Earnest Ross som kom til klubben under sæsonen har vist sig at være rigtig gode indkøb som begge levere flot spil. De 2 spillere var alt afgørende i Pokalfinalen, hvor specielt Lanegger havde en afgørende rolle til sidst i kampen. Derudover skal man heller ikke glemme Deon Javon Mitchell som kan eksploderer og scorer masser af point.

I holdets første kamp uden Cheikh Sane blev det til et 11 points nederlag til et Horsens IC mandskab som manglede profilen Myles Mack. Det er svært at konkludere noget ud fra den kamp, men måske vi som tilskuere og Næstved selv bliver klogere efter mødet med Bakken Bears torsdag.

Bakken Bears er vanen tro at finde i toppen af Basketligaen sammen med Horsens IC, som Bakken endnu ikke har slået i denne sæson. Holdet er kommet igennem Champions League og kan nu fokusere fuldt ud på Basketligaen resten af sæsonen. Det har dog kostet en del energi for klubben som bl.a. har måtte se profilen Michel Diouf gå ned med en alvorlig skulderskade. Til at erstatte Diouf hentede man amerikanske John Williamson ind, men han nåede desværre kun at spille 90 sekunder i Basketligaen før han også måtte gå ud med en skade.

Til trods for skaderne har Bakken Bears dog stadig en bred trup med masser af profiler. Den største af dem er selvfølgelig ligaens topscorer Devaughn Akoon-Purcell som snitter 20.8 point pr. kamp. Derudover råder holdet over en stærk point guard i Mike Gesell og landsholdsprofilen Adama Darboe.

Team FOG Næstved har mest at spille for i kampen grundet den utrolig tætte kamp for 3. pladsen i ligaen, hvor alle de resterende kampe tæller.

Hvem der vinder tv-kampen kan du finde ud af torsdag den 16. februar fra kl. 18:00 på TV 2 SPORT.

Horsens IC vinder sikkert over Team FOG Næstved

13.02.2017

Horsens IC tog søndag eftermiddag imod Team Fog Næstved. De gule jagtede revanche efter nederlaget i pokalfinalen for godt to uger siden.

HIC stillede op uden skadede Myles Mack, mens Næstved var uden Cheick Sane, som er blevet smidt ud af truppen.

HIC og i særdeleshed Will Artino var klar fra kampens start. Artino udnyttede den plads som Sane efterlod under kurven og dominerede fra kampens start. Han scorede 8 point i første periode. Generelt stor der HIC på det hele og Næstved havde det svært.

Efter første periode var HIC foran med 26-16.

Billedet fortsatte i anden periode. HIC i førerrollen og Will Artino som mest scorende spiller. Mod slutningen af perioden kommer Næstved lidt mere med, men så laver HIC et run og Vedran Borovcanin rammer en treer til pausestillingen 53-37.

Tredje periode forløber nøjagtig som de to foregående. HIC dominans med en forrygende Will Artino. For Næstved volder Earnest Ross lidt problemer.

I fjerde periode er Næstved tæt på at få en ordentlig snitter. HIC kommer foran med 27 og gør det onde ved Næstved.

HIC slipper dog speederen lidt, og hele bænken kommer på banen. For Næstved pynter Deon Mitchell og han scorer 12 point i fjerde periode.

Alt i alt ender det med en sikker sejr til HIC på 96-85 (26-16, 27-21, 24-21, 21-27).

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino med 25 point. For Team FOG Næstved scorede Deon Mitchell 23 point.

Næste kamp for HIC er på torsdag, hvor der venter en vanskelig udekamp imod formstærke SISU. 

Stor sejr til SISU hos Svendborg Rabbits

12.02.2017

Opgøret mellem Svendborg Rabbits og SISU var frygtet en smule hos hjemmeholdet på grund af afbud fra Harding Nana og Daroius Moten.

Første periode startede bedst for Hjemmeholdet som 8-5 efter fire minutter, men så begyndte SISU at udnytte at hjemmeholdets manglende størrelse og bragte sig på 18-8, blandt andet på grund af udeholdet bedste spiller, Kyle Dranginis, som lavede 3 treere. Alexander Bak lavede 9 point for Hjemmeholdet. Første periode endte 15-26.

I anden periode trak udeholdet yderligere fra med scoringer fra 7 forskellige spillere, og kun 2 treere fra Claus Maegaard holdt modet lidt oppe hos hjemmepublikum. Ved halvleg var stillingen 30-48 I tredje periode byttede holdene point det meste af tiden, men 11 point fra SISUs Tanner Mcgrew gjorde at stillingen før sidste periode var 49-71. Amedou Zaki lavede 6 for Rabbits.

Sidste periode startede med er 9-3 run til SISU, og resten af perioden blev der bygget point. Kyle Dranginis lavede yderligere 3 treere, den sidste blev der klappet fra hjemmepublikum. han endte med 8 treere, alle SiSUs tre pointscoringer.

For hjemmeholdet kom Mathias Seilund igang og scorede alle sine 9 point i denne periode. Gennem hele kampen led hjemmeholdet med den manglende størrelse og lidt manglende kampgejst.

SISU vinder kampen md hele 68-94 ( 15-24, 19-20, 15-26, 19-24).

Bedste mand for Rabbits var Alexander Bak, og for SISU selvfølgelig Kyle Dranginis, som er en af de absolut bedste spillere i Ligaen.

Ventet sejr til Bakken Bears over Stevnsgade SuperMen

12.02.2017

Bakken Bears fik den ventede sejr over Stevnsgade SuperMen, men det holdt meget hårdt og kampen blev først afgjort i det sidste minut, som Bears vandt 7-0.

Kampen endte 90-81 og dermed fik Bears sin 15. sejr i 18 kampe, mens Stevnsgade endnu ikke har prøvet at vinde.

Stevnsgade startede klart bedst og bragte sig foran 13-6, men et par udskiftninger senere var Bears foran med 15-13. Den store profil i første periode var udeholdets Jesper Sandager, der satte fem trepointscoringer i første periode. Desværre for udeholdet scorede han blot to point i resten af kampen.

Stevnsgade startede også anden halvleg bedst. Udeholdet bragte sig foran 34-23 mod et Bearshold, der slet ikke dækkede op. Omvendt var Stevnsgade utrolig velskydende i kampens første 15 minutter. Bjørnene fik dog samlet op og især Eric Palm fik trådt et skridt op og han sluttede perioden med otte af hjemmeholdets sidste ti point. Stevnsgade foran 42-40 ved halvlegspausen.

Stevnsgade – nu anført af Filip Rajovic og Jens Erik Nielsen – var foran indtil 50-49, men herefter var Bears foran. Fra 56-55 scorede hjemmeholdet seks point i træk og i starten af fjerde periode gik Bears på et 10-2 run. Ved 72-59 var det svært at forestille sig at kampen ikke var afgjort – men Stevnsgade kæmpede forbilledeligt og kom tæt på.

Bears holdt den tociffrede føring til 77-66, men så begyndte Filip Rajovic for alvor at score. Et layup og to trepointscoringer skabte spænding og da Jonel Palou reducerede til 83-81 var spændingen fuldt tilbage. Desværre for Stevnsgade fulgte et par turnovers, mens Bearsspillerne fik udnyttede deres chancer, og dermed blev spændingen i kampen punkteret.

Mest scorende for Stevnsgade var Filip Rajovic (24 point på 10 skud), mens David Champagnie scorede 18, som han supplerede med 16 rebounds. For Bears scorede Eric Palm 20 point – foruden 8 assists – mens Thomas Lærke satte 15, som han supplerede med 10 rebounds og 7 assists. Ligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 14 point og tog 8 rebounds.

Stevnsgade spiller næste gang på onsdag ude mod Hørsholm 79ers, mens Bears har to udebanekampe i den kommende uge – mod Svendborg Rabbits tirsdag og Team FOG Næstved torsdag.

Hørsholm vinder skridt i den tætte midte i Basketligaen

11.02.2017

På en eftermiddag, hvor Basketligaens midte blev endnu tættere, tog Hørsholm 79ers et skridt opad i stillingen med en 83-66 sejr over Randers.

Da SISU samtidig besejrede Svendborg, rykker Hørsholm op på femtepladsen, kun to point efter Næstved på tredjepladsen og to point foran Randers på syvendepladsen.

Hørsholms Andreas Meilby blev symbolet på en genrejsning efter Hørsholms nederlag til SISU torsdag. Den 24-årige forward kæmpede en tand mere end normalt, kastede sig efter løse bolde, tog lidt flere rebounds og ikke mindst ramte han fire af otte tre’ere og scorede 22 point som topscorer.

-Når man rebounder og kæmper og spiller forsvar og har god energi, sagde Meilby, så kommer man mere ind i en bedre rytme og som skytte er det bare vigtigt at have rytme, og det har jeg måske ikke haft. Nu håber jeg bare på at beholde den rytme og fortsætte med at hjælpe mit hold.

Hørsholm startede med godt spil, men få scoringer. Selv de helt lette skud gik ved siden af og Randers tog en 5-10 føring efter seks minutter. De næste ti minutter satte imidlertid kampen helt å hovedet. Hørsholms forsvar blev aggressivt og Randers gik i stå. Samtidig Ramte Emil Hjorth, David Harder, Mikael Vincents og Meilby tre’ere og så blev det til 32 point til Hørsholm mens Randers kun formåede 11 og Hørsholm tog en 28-21 føring.

Det var en føring, som Hørsholm aldrig afgav, og kun udbyggede op mod halvlegen. De to hold gik ind til anden halvleg med Hørsholm foran 47-36 efter Hørsholm ramte fire tre-pointere i de sidste tre minutter af første halvleg.

Det spillede også ind, at Randers manglede deres to topscorere, Chris Nielsen og Charlie Burgess, der var ude med henholdsvis sygdom og en skulderskade. Randers formåede ikke at finde de 30 point, de to normalt scorer, selv om den nye spiller, Deuce Bello, gjorde et godt forsøg. I kampens sidste syv minutter scorede han 13 point, men da var det for sent.

Hørsholm gik ind i fjerde periode foran 68-46, efter Andreas Meilby scorede tredje periodes sidste fem point. Han scorede også Hørsholms første syv point i fjerde periode og med syv minutter igen var Hørsholm foran 75-49 og kampen var afgjort.

Med sejren på 83-66 overhalede Hørsholm Randers i tabellen og overtog femtepladsen, i den mest lige liga i mange år. Der er kun fire point mellem Næstved på tredjepladsen og Randers på syvendepladsen og i midterfeltet kan alt ske.

Nate Gibbs stopper hos Stevnsgade SuperMen

11.02.2017

Efter en hændelse til træning torsdag har ledelsesteamet valgt, at sætte Nate Gibbs af holdet.

Dette er sket for at skabe den fornødne ro i truppen til, at gennemføre den resterende del af sæsonen.

Nate vil stadig være tilknyttet Stevnsgade Copenhagen resten af grundspillet idet han også er tilknyttet ungdomsafdelingen som træner.

Stoppet er sket i en gensidig forståelse fra begge parter oplyser Stevnsgade SuperMen i sin pressemeddelelse.

 

Team Fog Næstved slår Svendborg Rabbits

10.02.2017

Kampen om 3. pladsen i tabellen var på spil i dagens kamp i Arena Næstved mellem Team Fog Næstved og Svendborg Rabbits.

Begge hold var uden nogle af de normalt bedste spillere.Team Fog Næstved var uden Earnest Ross og Cheik Sane og Svendborg manglede Antonio Porta, uvist af hvilke grunde.

De første 5 minutter var meget lige mellem 2 gode hold, som viste godt spil. Men efter de 5 minutter trak Team Fog Næstved fra uden dog at sætte Svendborg helt af.Team Fog Næstved holdt dog føringen perioden ud som ender 24-21.

Svendborg startede perioden fint og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Men i nogle sekvenser viste Team Fog Næstveds Matthew Adekponya klassen, og Team Fog Næstved trak fra til en 10 pointføring efter 3 minutter.

Team Fog Næstved fortsatte det gode spil og øgede sin føring til 13 point. Så gik scoringstavlen i stå alt imens Svendborg reducerede Team Fog Næstveds føring.

Scoringstavlen kom i gang igen, og det samme gjorde Team Fog Næstved. Det lykkedes for holdet at bevare føringen, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 9 point.

Team Fog Næstved kom bedste fra start i perioden, men der var ikke mange scoringer. Flest til Team Fog Næstved, hvorimod Svendborg ikke scorede i 6 minutter. Det resulterede i, at Team Fog Næstved kunne øge sin føring.

Svendborg fik dog hul på bylden og reducerede Team Fog Næstveds føring, så den kun var på 13 point inden sidste periode.

Svendborg kom godt fra start, og det var tydeligt at se, at holdet ikke havde givet op. Svendborg halede støt og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, som kun var på 4 point, da halvdelen af perioden var spillet. Medvirkende hertil var, at Team Fog Næstved ikke scorede de første 3 minutter af perioden.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig og kørte en sejr på 8 point hjem. Slutresultatet blev 86-78.

Topscorer for Team Fog Næstved pokalhelten Philip Nolan med 26 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding 18 point.

SISU vinder intenst rivalopgør i Gentoftehallen over Hørsholm 79ers

10.02.2017

Der var lagt op til en kamp med masser af hårdt spil og intens fight, da SISU torsdag aften tog imod de evige rivaler fra Hørsholm 79ers.

I de seneste 4 indbyrdes opgør havde der stået Hørsholm i vinderkolonnen, så det var et sultent SISU-mandskab, som skulle forsøge at tilbageerobre en del af den nordsjællandske ære.

Med et næsten komplet hold, bortset fra en skade til Alassan Touray, kunne SISU endelig vise sig fra sin bedste side, og første periode skulle vise sig at blive en opvisning i højt tempo. Det var dog udeholdet, som fik bedst fat i starten, med flotte scoringsprocenter bag 3eren. Det virkede igennem hele perioden som om at Hørsholm 79ers havde i planerne at lukke kampen hurtigt, og Hørsholm kunne slutte af med scoren 26-19.

I anden periode fik piben en anden lyd, da SISU i allerhøjeste grad fik sat udeholdets forsvar på en prøve. Hele 32 point smed hjemmeholdet på tavlen, især ved hjælp af den stærke guard Derrick Wilson og den atletiske forward Adjehi Baru. I flere omgange viste Baru, at han ikke var mærket af den seneste periode med mange skader. I begge ender skabte han stor ravage, med flotte blocks og put-backs. SISU kunne dermed gå til halveg foran 51-43.

I de fleste af de indbyrdes opgør har Hørsholm haft en periode, hvor at de fuldstændig kunne lukke ned for SISU og tilkæmpe sig en kampafgørende føring. Denne periode var SISU heldigvis foruden i dagens kamp, da de spillede med stor stabilitet og vilje kampen igennem. 3. periode var bestemt en omgang med hårdt spil, som det altid er kendetegnende for de to hold, men der var ingen tvivl om at SISU ikke ville give slip. SISUs udenlandske profiler fortsatte med at gøre et flot indtryk med god støtte fra især Anders Haas, som havde mange flotte scoringer kampen igennem. Hjemmeholdet fører med 77-66 inden de sidste 10 minutter.

I den sidste og afgørende periode kom et aggressivt pres fra Hørsholm, i deres forsøg på at gøre kampen tæt. Dog kunne SISU spille koncentreret og passe på bolden, således at kampen aldrig for alvor kom i fare. I begge ender arbejdede SISU hårdt, og kunne derfor trække sig sejrrigt ud af et opgør mod Hørsholm for første gang i denne sæson. Kampen sluttede 95-83 i SISU-favør.

For SISU må kampens spiller siges at være Adjehi Baru med flotte 19 point og 10 rebounds, samt en formidabel arbejdsindsats. Samtidig bør også Tanner McGrew, Anders Haas og Derrick Wilson nævnes for deres flotte indsatser.

For Hørsholm 79ers var det Marvin Dominique med 19 point og 5 rebounds, samt Jyles Smith med 16 point og 9 rebounds.