Nyheder

En mærkelig affære på Nørrebro da 79ers slår SuperMen

25.02.2017

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen imod Hørsholm 79’ers i Nørrebrohallen.

I modsætning til forrige fredag, hvor der var kamp mod Randers Cimbria, skulle det vise sig at blive en noget pointløs og rodet affære. Der var også væsentlig flere tilskuer på tribunen i forhold til sidste kamp. Hele 400 havde fundet vej til Nørrebrohallen denne aften.

Kampen startede noget rodet med to hold som lige skulle skyde sig ind, troede vi, men det var ikke et spørgsmål om at skyde sig ind, for bolden ville simpelthen ikke i kurven. Det er to forsvar som begge står rigtigt godt, kombineret med en masse forgæves skud, der gør at afstanden mellem de to hold kun er på 4 point efter 7 minutter. Hørsholm formår dog at trække lidt fra i slutningen af perioden og vinder 1.quarter med 12-18.

I 2.quarter fortsætter tendensen og begge hold står så godt i forsvaret at det ikke udløser de store point. Perioden ender 7-8 i Hørsholms favør. Man begynder at ane en rekord i færrest scorede point i en Basktligakamp nogensinde. Pausestillingen er 19-26.

Efter pausen kommer Stevnsgade SuperMen ud med en helt anden tænding, som om at de rent faktisk har opdaget muligheden for at tage den anden sejr i træk. De spiller med fornyet gejst og man kan kun gætte på hvad Coach Ricky har sagt til spillerne. SuperMen kommer tilbage i kampen og vinder 3.quarter med 19-11 ikke mindst på grund af en godt spillende Fillip Rajovic.

4. og sidste quarter bølger frem og tilbage mellem de to hold som følges ad med 2-3 points forskel til den ene og den anden side. 4 minutter før tid, formår Hørsholm 79’ers dog at trække lidt fra og resten af perioden bliver en kamp mod uret for SuperMen i forsørget for at hente det tabte.

Det bliver til lige ved og næsten for SuperMen, som må se sig slået med 6 point. Hørsholm kan med sejren indtage 3.pladsen i Basketligaen alene foran Svendborg. Kampen ender 56-66.

Topscore blev Jesper Sandager for Stevnsgade SuperMen med 15 point, tæt fulgt af Asbjørn Midtgaard fra Hørsholm 79’ers med 14 point.

Bakken Bears sætter stor føring over styr mod Horsens IC

24.02.2017

Hele 18 turnovers i anden halvleg kostede dyrt og medførte, at Bears satte en komfortabel føring over styr i topopgøret mod Horsens IC. HIC vandt 94-90 og der venter nu en fantastisk spændende revanchekamp på søndag i Vejlby-Risskov Hallen.

HIC kan med en sejr mere eller mindre sikre sig den endelige førsteplads i grundspillet, mens Bakken Bears med en sejr kan bringe sig i pole position inden de sidste kampe.

Første del af første periode var helt lige. For begge hold var scoren fint spredt ud og HIC hang på til 18-19 inden Bears sluttede flot af og scorede 11 ubesvarede point i de sidste to minutter af perioden.

I anden periode fortsatte mønsteret og Bears nåede foran hele 46-29 og 50-31 inden perioden sluttede 53-35. Havde man ikke de øvrige indbyrdes kampes rutscheture i den mentale bagage, ville det have lignet en afgjort kamp. DeVaughn Akoon-Purcell og Thomas Lærke havde scoret hhv 17 og 14 point for Bears, mens Dan Trist havde sat 10 point på tavlen for gæsterne.

I tredje periode spillede HIC mere aggressivt og fik presset Bears til turnovers. Hele 13 stk havde Bears i perioden. Udeholdet fik skåret Bearsføringen til 10 point (60-50) midt i perioden, men Bears fik sikret sig lidt luft, da holdet – trods en stribe missede straffekast – kom på 69-52. De forsvarende mestre sluttede dog bedst med et 11-0 run og fik reduceret til 63-69 inden starten på sidste periode.

Endnu engang fik Bears øget føringen, så holdet kom foran med 13 midt i fjerde periode (83-70). Herfra stod der dog kun HIC på programmet. Ti point på under to minutter og selvom topscorer Akoon-Purcell satte et straffekast, var det en begrænset trøst for Bears, eftersom HIC fulgte op med otte ubesvarede point. Thomas Lærke satte en treer til 87-88 med 24 sekunder igen, men Bears lykkedes ikke med selv at score og HIC kunne vinde kampen fra straffekastlinjen. Således fik det kun kosmetisk betydning at Akoon-Purcell satte en treer – sin 36. point – i kampens sidste sekund.

Udover at blive topscorer var Akoon-Purcell også – sammen med Nicolai Iversen – hjemmeholdets bedste rebounder med 11 stk. Næstmest scorende var Thomas Lærke med 25 point. Akoon-Purcell og Lærke scorede således 61 af bjørnenes 90 point og tog 40 af holdets 71 afslutninger!

Lawrence Alexander scorede 20 point for vinderne, mens Iffe Lundberg scoede 18. Han supplerede med 11 rebounds.

Bears tog flest rebounds (45-40), havde de bedste scoringsprocenter (46 -44) fra gulvet og havde klart flest assists (22-14). Men antallet af turnovers var afgørende, her havde Bears 26 imod 13 fra HIC.

HIC har nu fire point forspring til Bears (HIC har 20 sejre og 4 nederlag – mens Bears har 18 sejre og 4 nederlag). Horsens har tre indbyrdes sejre og Bears og vil derfor slutte øverst i tilfælde af pointlighed mellem parterne. Bears skal altså vinde søndag, når holdene igen mødes i Vejlby-Risskov Hallen og selv med en sejr, kræver det, at holdet ikke taber yderligere i denne sæsons grundspil, hvis førstepladsen skal hjem.

Fælles for alle fire kampe (inkl en pokalkamp) imellem de to hold i denne sæson er – udover at Horsens har vundet alle gangene – at det ene hold har været stort foran undervejs og at kampene har været tætte til sidst. HICs sejre har været på 1, 4, 5 og 6 point.

Tip off søndag er kl. 14.00 – det bliver et brag af en kamp! 

Hørsholm 79ers holder trit med Svendborg Rabbits efter hjemmesejr over Team FOG Næstved

22.02.2017

Hørsholm 79ers vandt onsdag aften, foran et begejstret hjemmepublikum, 71-68 over Team FOG Næstved i en regulær neglebider af en kamp.

Næstved var bagud 60-47 med fem minutter igen, men formåede med et kæmpe comeback at komme på 69-68 med 14 sekunder igen.

Hørsholm så længe ud til at have kontrol over kampen, med en føring på 10-13 point fra midten af anden periode og til midten af fjerde. Næstved blev imidlertid sat i gang, da Mikael Vincents blev idømt en usportslig fejl – hans femte – på et tilbageløb. Det gav Næstved to straffekast og bolden fra midten til et nyt angreb, og så var de pludseligt kun bagud med otte, 60-52 og lugtede blod.

De næste tre minutter scorede Hørsholm kun to point, mens Næstved igen og igen kunne gå til straffelinjen og sikkert sætte to skud. Vi skulle helt hen i næstsidste minut inden Moritz Lanegger missede det første af to straffekast, da han gjorde det til 66-64 fra linjen. Da havde Næstved sat 12 af 14 skud fra linjen i fjerde periode.

Modsat ramte Hørsholm kun fire af otte straffekast i de sidst 70 sekunder, men da Andreas Meilby tilføjede et layup, var Hørsholm alligevel foran 68-66 med 16 sekunder igen. Næstveds Deon Mitchell løb et layup i med 14 sekunder igen, og Næstved fejlede hørsholmanfører Frederik H. Nielsen med ni sekunder igen. Kaptajnen satte det første af to skud fra linjen og Næstved spurtede mod Hørsholms kurv for at udligne, men det gik imidlertid lidt for hurtigt for Earnest Ross, der tog tre skridt med bolden inden han driblede og blev kaldt for skridt med fire sekunder igen og scoren på 68-70.

Næstved fejlede nu Marvin Dominique, som satte sit første skud, og da det andet blev reboundet af Asbjørn Midtgaard gik de sidste to sekunder af klokken og Hørsholm vandt 68-71.

Marvin Dominique havde en dominerende kamp for Hørsholm med 29 point og ikke mindre end fem ramte tre-pointere.

-Der er altid sjovt at vinde, og det var en vital sejr for os, for at komme foran Næstved i stillingen. Vi havde brug for sejren og den kommer virkeligt til at betyde meget hen mod slutspillet. Det er især godt, at sejren kommer på baggrund af godt forsvar i de første tre perioder. Det er den bedste måde for os at vinde kampe på.

Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede på at hans hold vandt en stor kamp:

-Det vigtigste ved sejren er, at spillerne viste, at de kunne levere i en stor kamp. Næstved er et af ligaens bedste hold, men vi viser, at vi tror på det og at vi kan kæmpe os til sejren mod et godt hold. Spillerne beviser, at selv om vi langt fra har et budget som de store klubber og vi har et hold primært med danskere, så kan vi spille med alle og det skal vi alle sammen være stole af.

Med sejren holder Hørsholm trit med Svendborg Rabbits i kampen om tredjepladsen, som de to hold lige nu deler efter Svendborgs sejr over Horsens onsdag.

De to hold mødes i Svendborg – og live på TV2 Sport – torsdag i næste uge, hvor meget kan afgøres. Inden da spiller Hørsholm dog fredag mod Stevnsgade SuperMen på udebane i Nørrebrohallen. Hørsholm kan dog ikke kun kigge opad i tabellen. Næstved og SISU er kun to og fire point bagud, med masser af point at spille om. 

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge. 

Kampen om 1.pladsen spidser til

22.02.2017

Bakken Bears - Horsens IC, torsdag den 23. februar på TV 2 SPORT, Kl. 18:40

Bakken Bears - Horsens IC er ugens TV kamp på TV 2 SPORT

Torsdag den 23. februar viser TV 2 SPORT en særdeles vigtig kamp for 1. pladsen i Basketligaen, når Bakken Bears tager imod de forsvarende mestre fra Horsens IC. De to mandskaber ligger i toppen af ligaen, hvor Horsens har et nederlag og en sejr mere end Bakken Bears. Vinderen af kampen vil dermed få overtaget i kampen om førstepladsen og kampen om hjemmebanefordelen i slutspillet. Kampen er samtidig en jubilæumskamp for en kæmpe i dansk basket. For Chris Christoffersen bliver det nemlig hans ligakamp nr. 350. 

Det skadesplagede Horsens IC mandskab tabte tirsdag aften til Svendborg Rabbits og åbnede dermed for alvor op for spændingen om førstepladsen i Basketligaen. Horsens IC har lige nu en snæver føring, men 1. pladsen kan lynhurtigt gå til Bakken Bears.

Bjørnene fra Århus mangler stadig at spille hele 7 kampe og de næste to er altafgørende, for de er nemlig mod ærkerivalerne Horsens IC. Vinder Bakken tv-kampen torsdag vil de to rivaler dele 1. pladsen i ligaen. I det tilfælde vil Bakken Bears have det mentale overskud, da de i så fald vil have tabt to færre kampe end Horsens, hvilket kan blive afgørende når alle kampe er spillet.

I år har de to hold spillet 3 kampe imod hinanden indtil nu og alle 3 kampe er blevet vundet af Horsens IC. Lidt bemærkelsesværdigt er det dog at det har været på Horsens hjemmebane alle 3 kampe. Desuden har alle 3 kampe været utrolig tætte lige til det sidste. Samlet set har Horsens vundet med 12 point i alt over de 3 kampe. Der er derfor garanti for en fantastisk kamp i Århus på torsdag.

Vi har snakket lidt med Associated Head Coach fra Bakken Bears, Mathias Bach, om holdets fokus i slutningen af sæsonen og mulighederne for at slutte på 1. pladsen:

”Vi har fokus på at blive ved med at bygge på vores spil og blive ved med at blive bedre som hold. Vi glæder os til de næste kampe hvor vi har tre spændende kampe på seks dage, imod 2x Horsens og Næstved.”

”Tendensen i Basketligaen er at alle slår alle på kryds og tværs, så at spå om de endelige placeringer kræver en krystalkugle der er lidt skarpere end min.”

”Til gengæld får vi en super underholdende afslutning på grundspillet, hvor alle holdene kommer til at skulle kæmpe i hver eneste kamp for at hive sejre hjem. Hvis vi er dygtige nok til at bygge på vores nuværende niveau tager vi gerne hjemmebanefordelen i slutspillet!”

Begge mandskaber kæmper med skader:

Hos Bakken Bears er man uden profilen Michel Diouf grundet en skulderskade. Holdet hentede så amerikanske John Williamson ind som erstatning, men han holdte blot 90 sekunder i Basketligaen inden han også måtte gå ud med en skade. I Horsens IC mistede man topscoreren Myles Mack i den første weekend i februar. Myles Mack pådrog sig en fibersprængning i sit lår i en kamp mod Stevnsgade. Derudover vred Will Artino om på anklen i Horsens’ nederlag mod SISU, i sidste uge. Han formåede dog at spille med igen i Horsens 2. nederlag i træk mod Svendborg i går (tirsdag), hvor han scorede 16 point og greb 8 rebounds på lige under 25 minutter.

Kampens profiler:

Ligaens topscorer: DeVaughn Akoon-Purcell fra Bakken Bears har spillet 3 fantastiske kampe for Bakken Bears i den seneste uge hvor han i alt har scoret 91 point i de 3 Bakken sejre. Han er brandvarm for tiden og er afgørende for en Bakken Bears sejr.

For Horsens IC skal man holde godt øje med Iffe Lundberg som i de seneste 3 kampe bl.a. har været 1 assist fra en triple-double og generelt er han bare en bom solid og stærk spiller der kan tage bolden til kurven og dækker fantastisk forsvar.

Jubilæumskamp for Big Chris

Udover den spændende kamp om førstepladsen i Basketligaen og dermed hjemmebanefordelen i hele slutspillet, har tv kampen også en anden god historie. Den 37 årige Chris Christoffersen spiller sin kamp nr. 350 i Basketligaen, hvilket er 5. flest kampe alltime. Chris er desuden den 7. mest scorende spiller i ligaens historie, han har taget næstflest rebounds og er den spiller i ligaens historie med flest blocks.

Du kan se kampen om Basketligaens førsteplads direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 23. februar kl. 18:40

Jubilæumskamp for Big Chris

Horsens IC taber til Svendborg Rabbits

22.02.2017

Mestrene fra Horsens IC tog tirsdag aften imod Svendborg Rabbits i en kamp mellem ligaens nummer 1 og 3.

HIC kom bedst fra start og kom hurtigt foran med seks point, men Svendborg svarede hurtigt igen og hele første periode var meget lige. Svendborg var skarpe fra distancen, mens Will Artino dominerede for HIC. Efter første periode var HIC foran med 20-19.

Anden periode var meget rodet, og begge hold havde svært ved at score. Stefan Bodderau fik dog hul igennem og Svendborg tog teten. For HIC var de bedste Will Artino og Dan Trist. Ved pausen var Svendborg foran med 38-36.

3 periode lignede første halvleg. Det var dog som om, at der var mere energi og gejst hos Svendborg. Svendborg fik scoringer fra mange forskellige spillere, mens Iffe Lundberg langsomt meldte sig ind i kampen. Svendborg trækker fra til sidst i perioden efter et par dumme fejl af HIC.

I fjerde periode var Svendborg ovenpå, og Antonio Porta viste glimt af sin store styrke. Svendborg kom foran med 16 point og kampen virkede afgjort. HIC forsøgte desperat på et comeback, men Svendborg lod sig ikke stresse, og kørte en forholdsvis nem og fortjent sejr hjem på 77-91 (20-19, 16-19, 22-26, 19-27).

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino og Vedran Borovcanin begge med 16 point. For Svendborg Rabbits scorede Nanna Harding 18 point.

Næste kamp for HIC er på torsdag, hvor det gælder kampen imod Bakken Bears.

79ers spiller i karantæne

20.02.2017

I forbindelse med kampen mellem Hørsholm 79ers og Randers Cimbria spillet den 11. februar 2017 har BL`s  EMC (Ethics & Morals Committee) kigget på en hændelse i 2. periodes 2. minut mellem Emil Hjort fra Hørsholm 79ers og Patrick Dahl Schmidt Nielsen fra Randers Cimbria.

EMC var allerede orienteret om hændelsen, og var i gang med at undersøge sagen, inden man på diverse sociale medier kunne læse om sagen.

EMC har vurderet at Emil Hjort har brugt sin albue voldsomt mod hovedet på Patrick Nielsen. EMC mener ikke at albuen var brugt med vilje, men hårdheden og den voldsomme karakter af handlingen gør at Emil Hjort i henhold til BL´s Code of Conduct tildeles 1 spilledags karantæne, uanset at kampens dommere har vurderet situationen anderledes.

EMC er netop blevet oprettet for at kunne tage sig af sager om dårlig adfærd på og uden for banen som Basketligaen vurderer er til skade for ligaens image, og hvor DBBFs turneringsudvalg ikke kan idømme straffe.

Karantænen betyder at Emil Hjort ikke kan deltage, når Hørsholm 79ers på hjemmebane møder Team FOG Næstved den 22. februar.

Af respekt for alle involverede, og den anke som Hørsholm 79ers havde indgivet, har EMC valgt, ikke at offentliggøre kendelsen, før alle parter var informeret og kendelsen accepteret.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.   

Bakken Bears måtte slide i det for sejren over SISU

19.02.2017

Bears måtte kæmpe hårdt for sejren i søndagens Basketliga-kamp mod SISU.

Kampen var lige indtil de sidste minutter af tredje periode og indtil ligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 15 point på fire minutter i de sidste minutter af perioden.

Med sejren på 102-82 er Bears kun to point efter Horsens IC på førstepladsen i ligaen, og Bears har en kamp i hånden i forhold til de sydlige naboer.

Første periode startede lige med meget lidt forsvar og to meget velskydende hold. Bears ramte fem treere i første periode alene, mens SISU nærmest havde frit spil til at lægge layups i kurven. Mønstede fortsatte i anden periode, men hvor Bears havde taget teten i de første ti minutter var det nu SISUs tur i de efterfølgende ti, som udeholdet vandt 24-15.

En skarp Baru Adjehi gjorde ondt på Bears i starten, men den helt store SISU-profil i de første 20 minutter var Anders Haas, der scorede 19 point i første halvleg. Desværre for udeholdet scorede han slet ikke efter pausen. For Bears var scoringerne fint delt ud - hele ni spillere scorede i første halvleg.

Mønsteret fra anden periode fortsatte dybt ind i tredje periode, hvor SISU var i teten og truede med at løbe fra SISU. Kyle Dranginis bragte SISU foran 65-59, men efter et Mike Gesell straffekast tog DeVaughn Akoon-Purcell over. Han scorede 19 point i tredje periode, heraf 15 i de sidste fire minutter.

Det blev starten på et 27-4 run, hvor Bears ændrede stillingen fra 68-69 til 95-73. Herefter blev profilerne pillet ud og de sidste minutter blev afsluttet med let faldende intensitet og koncentration.

Kampen var en af sæsonens bedste i Vejlby-Risskov Hallen med virkelig høj intensitet og ekstremt højt tempo. DeVaughn Akoon-Purcell sluttede – foruden 8 rebounds – kampen med 31 point på knap 25 minutter – dermed har han i uge 7 sat 91 point på tavlen i tre kampe! Mike Gesell scorede 15 point, som han supplerede med 7 assists, mens Adama Darboe scorede 13 point, tog 6 rebounds og havde 5 assists.

Anders Haas scorede 19 point, mens Kyle Dranginis scorede 18 point.

SISU spiller næste gang næste søndag, når Team FOG Næstved kommer på besøg til en meget kamp om tredjepladsen.

Bears spiller torsdag på hjemmebane mod Horsens IC og samme hold er modstander igen på søndag. De to kampe kan meget vel afgøre førstepladsen i grundspillet i Basketligaen.

To points til Stevnsgade Supermen der besejrer Randers Cimbria

18.02.2017

I en Nørrebrohal, som bar præg af vinterferie, hentede Stevnsgade SuperMen sin første sejr i sæsonen da Randers Cimbria blev besejret med 106-92.

1.quarter starter lidt rodet og begge hold spiller lidt nervøst, men det virker som om der er en ekstra tænding hos SuperMen i dag.

De første 3 minutter ender 9-9 og kampen er stadig meget åben, Randers Cimbria vil det dog anderledes og begynder at trække fra. Perioden ender 20-31 til Randers Cimbria og det lille hjemmepublikum sidder tilbage med en fornemmelse af, at det bliver det 22. nederlag i streg til SuperMen.

I 2.quarter er Randers Cimbria stadig spilstyrende, men SuperMen hænger dog på og får faktisk hentet 6 af de 11 points som de var bagud efter 1.quarter.

Randers er stadig foran ved periodens udgang til trods for at SuperMen vinder den 25-19. Randers Cimbria kan gå til pausen med en føring på 45-50, med en Chris Nielsen som er ved at skyde sig varm.

I 3.quarter følges holdene ad, men det er SuperMen der slipper bedst ud af perioden. Fra at have bagud med 5 points kan de rent faktisk slutte perioden med en føring på 6 points. De vinder perioden med 28-17 og det har lykkedes SuperMen, at stå så godt i forsvaret, så Randers bliver holdt under 20 point i både 2. og 3.quarter. Det skyldes især en rigtig godt spillende Davie Champangie som tager hele 19 rebounds i kampen.

I starten af 4.quarter begynder hjemmepublikum at kunne fornemme overraskelsen komme og de liver op på lægterne. Den tænding som SuperMen begyndte kampen med kommer mere og mere frem hen mod slutningen af opgøret.

De frustrerede Randers spillere begynder også at se mere og mere fortvivlede ud. SuperMen vinder også 4.quarter med 33-25 og jubelscenerne begynder at udspille sig i Nørrebrohallen, som om SuperMen har vundet mesterskabet.

Kampens topscorer blev Chris Nielsen fra Randers Cimbria med 32 points, tæt fulgt af Alonzo Brooks med 28 points fra SuperMen.

Tredje gang blev lykkens gang for SISU der slår Horsens IC

17.02.2017

SISU har i mange år haft problemer med at slå de helt store hold i ligaen, som Svendborg Rabbits, Bakken Bears , Team FOG Næstved og Horsens IC.

Kun enkelte gange har drengene fra Gentofte snuppet point i de mange svære kampe. Dog kunne SISU endnu en gang vise at de bestemt ikke er færdige med at udvikle sig, da de torsdag tog imod de dobbelte mestre fra Horsens IC.

Første periode starter som lyn og torden for begge hold, og det ligner med det samme en kamp med ekstremt højt tempo. Desværre for Horsens IC kunne de endnu engang se en af deres stjernespillere gå til tælling, da Will Artino lander på en SISU-fod og dermed måtte udgå.

Denne skade efterlod Horsens en smule tyndt besat på insidepladserne, hvor SISU var stærkt besat med trekløveren Adjehi Baru, Tanner McGrew og Asger Hjorth. Hele første periode igennem skiftedes de to hold med at føre, hvor især Iffe Lundberg gjorde sig positivt bemærket, med et konstant pres på SISU-forsvaret. Perioden ender 29-28 i Horsens favør, og der var lagt op til en højintens kamp.

Anden periode var umiddelbart ikke meget anderledes end første, bortset fra at procenterne fra de to hold faldt en smule. Kroaten Marin Mornar gjorde sig fint bemærket for Horsens i Artinos fravær, hvor han især serverede et par ekstreme dunks, til stor glæde for Horsensbænken.

For SISU var Tanner McGrew en evig trussel især på angrebsrebounden, hvor han hele kampen igennem var afgørende for hjemmeholdet. Også Den stærke guard Derrick Wilson var en vigtig faktor i første halveg, hvor han konstant skabte muligheder for sine holdkammerater med sine stærke drives til kurven. Holdene kunne efter endnu en begivenhedsrig periode gå til halveg helt lige 54-54.

Med den store svækkelse grundet den tidlige skade, var Horsens ikke helt i stand til at holde sig ude af fejlproblemer. Konstant tog Adjehi Baru og Tanner McGrew stærke rebounds og trak dertil også mange fejl inde i feltet.

Til Horsens fordel var det dog ikke et SISU-mandskab som viste sig at være prængende fra straffelinjen. Spændingen fortsatte fuldstændig uafbrudt også igennem tredje periode, og stillingen var dermed fortsat tæt, dog med en lille overhånd til Horsens ved scoren 73-68.

Scoren bølgede frem og tilbage, og der var ingen af holdene der for alvor kunne få det afgørende momentum, som der ofte kræves for at vinde de tætte kampe.

Horsens havde enkelte gange perioder med vigtige treere fra Lawrence Alexander og Vedran Borovcanin, som begge også drev gæk med SISU-forsvaret. Med storspil fra de to stærke insidespillere McGrew og Baru, var det dog svært for Horsens at holde SISU på afstand.

I slutfasen scorer Alassan Touray en vigtig treer til stillingen 85-83, som skulle vise sig at være afgørende. Resten af perioden bruger Horsens på at fejle og se SISU udbygge scoringen på straffe. Da de sidste treerforsøg fra Horsens-lejren ikke havde den ønskede præcision, kunne SISU så småt hive den flotte sejr hjem med cifrene 91-86.

For hjemmeholdet kan det ikke være nogen hemmelighed at Tanner McGrew bør nævnes som kampens spiller med sine 20 point og 18 rebounds. Dog bør også Adjehi Baru nævnes for sin flotte indsats i begge ender, hvor han sluttede med 17 point og 12 rebounds.

For Horsens IC kunne især Daniel Trist vise sine solide evner med 23 point. Derudover var Iffe Lundberg tæt på den første ikke-SISU triple-double med 12 point, 12 rebounds og 9 assists, så en meget flot kamp af ham også.

Horsens IC næste opgør er med Svendborg Rabbits den 21. februar, hvor SISU allerede søndag skal på en svær opgave, når de tager til Aarhus og møder Bakken Bears.

Team FOG Næstved gav Bakken Bears kamp til stregen

16.02.2017

Flere end 1500 tilskuer blev torsdag aften vidende til en spændende kamp i Arena Næstved mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears.

Kampen bølgede frem og tilbage og blev først afgjort i slutminutterne da hjemmeholdet løb tør for point og held. Derved kunne gæsterne tage tilbage til Aarhus med en sejr på 83-78.

Team Fog Næstved fik en ualmindelig god start på kampen. 10-0 efter 3½ minut. Det er vist ikke hverdagskost for Bakken ikke scorer i 3½ minut.

Da holdet så scorede 2 3'ere, var man sikker på, at nu kom Bakken. Team Fog Næstved svarede dog godt igen, inden Bakken mod slutningen af perioden fik udlignet Team Fog Næstveds føring så perioden endte 19-19.

Team Fog Næstved startede 2. periode med bolden, men smed den meget hurtigt væk med en scoring til Bakken til følge.

Bakken praktiserede et meget aggressivt forsvar og et meget højt tempo, hvilket ikke bekom Team Fog Næstved vel. Men holdet kæmpede flot for ikke at blive sat af.

Det lykkedes fint - oven i købet så godt, at Team Fog Næstved gik til pausen med en føring på 4 point, 41-37.

Efter den store pause kom Bakken bedst fra start og bragte sig hurtigt foran. Team Fog Næstved fik dog også gang i scoringen, og holdene fulgtes ad, til der manglede ca. 4 minutter af perioden.

Team Fog Næstved var i problemer og kunne ikke få spillet til at køre. Det var derfor forholdsvis nemt for Bakken at trække fra til en 10 pointsføring.

Team Fog Næstved blev dog ved med at kæmpe, så holdet kun var bagud med 3 point inden sidste periode.

Bakken kom også i 4. periode bedst fra start. Begge hold spillede i højt tempo, hvilket vel tærede på ressourcerne. Og ressourcer havde Bakken flest af qua en bredere bænk end Team Fog Næstved.

Team Fog Næstved kæmpede dog det bedste holdet kunne, men kunne mod slutningen ikkke holde fast og derfor vandt Bakken Bears kampen.

Men en fremragende kamp var det mellem 2 gode hold, som Bakken vandt med 5 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Earnest Ross med 22 point. For Bakken Bears scorede Devaughn Akoon-Purcell 29 point.