Nyheder

Fortjent sejr til Hørsholm 79ers over Svendborg Rabbits

03.03.2017

Aftenens kamp var imødeset med stor spænding fra begge holds side. Vinderen af kampen ville nemlig med overvejende sandsynlighed slutte som 3’er i ligaens grundspil.

Inden aftenens kamp havde de to hold spillet 3 øvrige kamp mod hinanden hvor Rabbits havde vundet de 2 første og Hørsholm den sidste.

I aftenens kamp måtte hjemmeholdet undvære Zaki som sad ude med karantæne pga. for mange tekniske fejl. Det skulle vise sig at blive dyrt for hjemmeholdet som godt kunne have brugt Zaki i rotationen på big man positionen.

Zaki ville kunne have bidraget kraftigt i rebound spillet, eksempelvis vandt Hørsholm rebound spillet 12-4 i første periode, så Zaki var bestemt savnet i kampen. Zakis fravær gjorde at Nana stod med meget ansvar og meget spilletid og manglede nogle gange at kunne få flere pauser end det var tilfældet i aftenens kamp.

Nana spillede dog en flot kamp med 16 point og 10 rebounds.

1. periode starter med et par gode aktioner fra kaninerne og derefter følges holdende pænt ad i store dele af perioden. Jyles Smith, som spillede en flot kamp med 17 point og 14 rebounds lavede et flot alley opp dunk og bragte Hørsholm foran. Perioden ender 16-20 til gæsterne.

2. periode har hjemmeholdet svært ved at få skuddene til at gå i kurven.  Det skal dog siges at Hørsholm også spiller en god gang forsvar hele kampen hvilket også presser kaninerne.

Hørsholm kommer op med 30-21 men kaninerne får nogle skud i ringen og kan gå til pause bagud med 29-35 efter Marvin dominique sætter en meget presset 3’er.

I anden halvleg kommer kaninerne super fra start og scorer 7 point i streg inden Hørsholm kalder timeout.

Herefter skiftes holdende til at score og spændingen er intakt inden 4. periode med en stilling på 49-50 til Hørsholm.

4. periode er skidt for hjemmeholdet som ikke kan ramme.

På hele kampen skyder man 21 procent fra 3 points linjen, hvilket ellers normalt er en af kaninernes styrke. Samtidigt scorer man kun 67% på straffe og så er det svært at vinde kampe.

Marvin Dominique spiller en god fjerde periode for Hørsholm og ender med flotte 20 point.

Kampen ender 58-67 til Hørsholm på en aften hvor ikke meget lykkedes for kaninerne og for mange af hjemmeholdets spillere ikke stempler ordentligt ind i kampen og får leveret varen.

Et ærgerligt nederlag efter to flotte sejre over Horsens og Randers som betyder at Rabbits nok ikke kan nå 3. pladsen længere og skal forsøge at holde SISU og Team Fog Næstved bag sig og sikre 4. pladsen og derved hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. 

SISU vinder over Stevnsgade SuperMen i sløj forestilling

03.03.2017

Der var indkaldt til Københavnerbrag, da SISU torsdag aften tog imod lokalrivalerne fra Stevnsgade SuperMen. Opgøret mellem de to mandskaber plejer at være intenst, men aftenens kamp endte desværre ud i noget af en fuser.

Kampen startede som SISU havde planlagt, nemlig ved at presse bolden inside til de store drenge. Dette var dog ikke nok til at holde Stevnsgade nede, da forsvaret i den anden ende havde sine mangler. Faktisk var det udeholdet, som satte tempoet i store dele af første periode, som endte 25-23 i Stevnsgades favør.

Coach Jabir fra SISU snakkede med store bogstaver i pausen mellem første og anden periode, og det så umiddelbart til at bære frugt i anden periode. Holdet gik mere koncentreret til opgavet, og gjorde Stevnsgades arbejdsbetingelser svære. En hårdtarbejdende Davie Champagnie gjorde dog sit for at holde Stevnsgadedrømmen om sejr nummer 2 i live. Halvegsstillingen endte 46-40 til SISU.

Der var ikke meget intensitet at spore i SISU-lejren i aftenens kamp, men gode aktioner fra Adjehi Baru og Derrick Wilson gjorde at SISU fortsat havde overtaget. Den tredje periode var præget af små runs til begge sider, uden at nogen for alvor tog fat og gjorde forskellen. Inden sidste og afgørende periode var stillingen 63-57 til SISU.

Stevnsgade arbejdede kampen igennem hårdt, og en række treere i den sidste periode gjorde kampen spændende i fjerde periode. Udeholdets Jesper Sandager fandt for en stund kurven, da han hurtigt smed tre treere i som god hjælp til Davie Champagnie.

Baru og Wilson fra hjemmeholdet var dog en stor mundfuld for Stevnsgade, og det var netop de to der gjorde forskellen i dag, og SISU kunne til slut holde sin føring fra halvegen nemlig 6 point til den endelige stilling 79-73.

Der var ikke mange SISU-spillere som ramte dagen, og de fleste virkede en smule uoplagte. Dog udviste Adjehi Baru fin energi med 23 point og 14 rebounds og Derrick Wilson gjorde også fin figur med 21 point og 7 assists. For udeholdet var kampens profil Davie Champagnie med 21 point, 13 rebounds og 5 assists.

SISUs næste kamp er tirsdag d. 7. marts, når de drager til Randers. Stevnsgade spiller allerede lørdag, når de tager imod Team Fog Næstved.

Kampen om 3. pladsen i Basketligaen

01.03.2017

Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers, torsdag den 2. marts på TV 2 SPORT kl. 18:00

Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers

Torsdag den 2. marts bliver en afgørende dag for 3. pladsen i Basketligaen. Her tager Svendborg Rabbits mod Hørsholm 79ers i et brag af en kamp som kan vise sig at få afgørende betydning. Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT fra kl. 18:00.

Der resterer ikke mange kampe i Basketligaens grundspil, men til gengæld er der masser af kamp og spænding om placeringerne som bliver afgørende for hvem der møder hvem i slutspillet. I sidste uge mødtes de to tophold Bakken Bears og Horsens IC i to meget afgørende kampe om førstepladsen som Bakken Bears nu har det psykiske overtag til at vinde. I denne uge er det så blevet tid til at se nærmere på kampen om de næste placeringer, heriblandt 3. pladsen.

På det seneste har Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers fået skabt sig et afgørende forspring til SISU og Team FOG Næstved i tabellen. Det virker derfor til at kampen om 3. pladsen bliver mellem Svendborg og Hørsholm. De 2 hold ligger på en delt 3. plads med 26 point hver i stillingen. Hørsholm har dog en lille fordel i stillingen i det at de har tabt én kamp mindre end kaninerne fra Svendborg.

Hørsholm mangler 4 kampe i grundspillet og programmet er ikke specielt nemt. Der er den spændende tv-kamp på torsdag mod Svendborg Rabbits. Herefter følger en kamp mod de dobbeltforsvarende mestre fra Horsens IC og en kamp mod Bakken Bears. I mellem de 2 tophold venter der Hørsholm en kamp mod bundholdet Stevnsgade. Det er derfor meget vigtigt for Hørsholm 79ers at vinde over Svendborg i tv kampen så de kan få et lille pusterum på 2 point ned til Svendborg Rabbits.

For Svendborg Rabbits er TV-kampen ligeledes utrolig vigtig at vinde. En sejr vil kunne give kaninerne det vigtige forspring på 2 point, inden holdet skal spille ude mod Bakken Bears og slutter sæsonen af mod Stevnsgade SuperMen. Holdet er dog uden en profil i Amadou Zaki som grundet for mange tekniske fejl har fået 1 spilledags karantæne på baggrund af Basketligaens nye Code of Conduct. Holdet har dog stadig masser af profiler i truppen.

Indbyrdes opgør

Svendborg og Hørsholm har i år mødt hinanden 3 gange i Basketligaen. Her er det blevet til 2 Svendborg Rabbits sejre og 1 storsejr til Hørsholm 79ers i det seneste møde, den 11. januar. Se de indbyrdes resultater og topscorere fra kampene her:

20.10.2016: Svendborg Rabbits – Hørsholm 79ers 71 – 60 Topscorer: Cameron Jones, Svendborg: 18 pt

24.11.2016: Hørsholm 79ers – Svendborg Rabbits 67 – 74 Topscorer: Marvin Dominique, Hørsholm: 25 pt

11.01.2017: Hørsholm 79ers – Svendborg Rabbits 86 – 55 Topscorer: Mathias Bæk, Hørsholm: 17 pt

Kampens profiler

For hjemmeholdet Svendborg Rabbits bør man forvente en god præstation fra holdet nye topscorer Stefan Bonneau som er en rigtig dygtig guard spiller, til trods for hans ”lave” højde på 178 cm. Derudover vil Harding Nana og Darious Lee Moten også være værd at lægge mærke til. De 2 spillere kan hurtigt ende med en double-double i points og rebounds. Den rutinerede argentinske point guard Antonio Porta må heller aldrig glemmes. Svendborg Rabbits byder desuden også på de 2 danske landsholdsspillere Alexander Bak og Mathias Seilund.

Hørsholm 79ers byder på mange danske talenter hvor især Asbjørn Midtgaard er værd at bemærke som en solid spiller under kurven, med et stort potentiale. Holdet har også ligaens mest assisterende spiller, både i sæsonen og i ligaens historie, i Frederik Hougaard Nielsen som altid tager ansvaret på sine skuldre og fører hans tropper flot an på gulvet. Den eksplosive Jyles Smith som sidste år vandt dunkekonkurrencen under Pokalfinalerne vil også kunne byde på seværdige dunks, point og rebounds. Hørsholms Topscorer Marvin Dominique har tidligere haft gode kampe mod Svendborg og kan igen forventes at blive blandt topscorerne i kampen.

Alt i alt er der lagt op til et brag af en kamp med masser af intensitet og masser af highlights fra nogen af ligaens bedste dunkere i Darious Lee Moten, Cameron Jones og Jyles Smith.

Du kan følge kampen om 3. pladsen direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 2. marts fra kl. 18:00. 

Frederik Hougaard Nielsen

Svendborg Rabbits spiller i karantæne

01.03.2017

I henhold til BL`s s nye tilltag fra denne sæson Code of Conduct  (COC), har Ethics & Morals Committee (EMC), idømt  Amadou Zaki 1 spilledags karantæne i henhold til retningslinjerne for reglen om fejl.

Amadou Zaki har allerede afsonet 1 spilledags karantæne for 4 tekniske fejl og er siden karantænen den 27. januar mod Stevsngade SuperMen løbet ind i yderligere 2 tekniske fejl, som i henhold til reglerne i Code of Conduct nu udløser karantæne.

Det betyder at Amadou Zaki ikke kan deltage i kampen den 2. marts mod Hørsholm 79ers.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.  

Horsens IC vinder uden problemer over Randers Cimbria

01.03.2017

Horsens IC havde noget at revanchere efter søndagens præstation i Bakken.

Randers var svækket fra starten da hverken Bonell Colas eller Charlie Burgess var klædt om, mens HIC manglede Myles Mack. Det hele endte med en sikker HIC sejr på 111-91.

HIC var klar fra start. Forsvaret var aggressivt og bolden blev delt i angrebet. HIC kom hele tiden frem til gode afslutninger og Randers havde svært ved at få stops. Fra starten var HIC ”varme”. Syv mand kom på scoringstavlen i første periode, mens der blev ramt 5 treere.

Toneangivende for HIC var Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin med 8 point. For Randers var Sean Carter mest scorende med 6 point.

Billedet fortsatte i anden periode. HIC spillede godt forsvar og Randers’ returløb var ikke godt, så HIC kom til nemme scoringer. Når HIC ikke fik lay ups var der scoringer fra distancen og unge Oscar Jørgensen kom ind om ramte to tre point scoringer i perioden. Ved pausen var HIC foran med 59-42.

Randers er et hold som hurtig kan komme point på tavlen, så sejren var ikke helt sikker endnu. Det blev den dog hurtigt i tredje periode. Randers havde ikke hvad der skulle til for at udfordre HIC og de gule trak længere og længere fra. For Randers bed Deuce Bello godt fra sig med flere gode aktioner, og også Sean Carter bød sig til. Det var dg ikke nok, og efter tredje periode var kampen afgjort, da HIC var foran med 84-60.

I fjerde periode blev der masser af spilletid til HIC’s bænk som gjorde det godt. 11 mand kom på scoringstavlen for HIC. For Randers var Deuce Bello en enmandshær. Han scorede 17 point i perioden og 32 point totalt. Det var dog ikke nok for Randers på en dag hvor HIC dominerede fra start til slut, og vandt sikkert 111-91 (32-21, 27-21, 25-18, 27-31). Bedste mand for HIC var Iffe Lundberg, men der var gode præstationer hele vejen rundt.

Topscorer for HIC blev Iffe Lundberg med 21 point. For Randers scorede Deuce Bello 32 point.

Team FOG Næstved taber hjemme til Bakken Bears

01.03.2017

Hjemmeholdet havde i høj gra dfor 2 point for at følge med Rabbits og 79ers i kampen om 3. pladsen i grundserien.

Men endnu et nederlag, det femte i træk, gør nu at Team FOG for alvor bliver presset bagfra af SISU i kampen om 5. pladsen.

Kampen fik en lige start, som var meget taktisk præget. Det var som om, at holdene lige skulle føle hinanden lidt på tænderne.

Første halvdel af perioden var scoringsmæssigt lige, men så lykkedes det for Team Fog Næstved at trække fra til en 8 pointføring. Men Bakken gav sig ikke, og holdet fik stoppet "blødningen", og Team Fog Næstveds føring blev reduceret til 6 point ved periodens slutning.

Igen en lige start på perioden, hvor forskellen på succes og fiasko var et brændt 3 pointforsøg af Team Fog Næstved og en tilsvarende 3 pointscoring af Bakken. Herefter var der dømt scoringspause et par minutter - der  var dog mange scoringsforsøg. Der kom gang i scoringen igen - stort set lige mange til hvert hold.

Bakken fik dog reduceret Team Fog Næstveds føring til 5 point ved pausen.

En hektisk og hæsblæsende start på 3. periode - dog uden scoringer. Bakken fik først hul på bylden, og så var der udlignet.

Bakkens pres over hele banen bekom ikke Team Fog Næstved godt, og holdet havde svært ved at komme til scoringsforsøg. Alligevel kom holdet dog foran mod slutningen af perioden, men et par dumme boldtab blev dyre for Team Fog Næstved og Bakken førte derfor med 3 point inden de sidste 10 minutter.

Igen en lige start på perioden men ingen scoringer de første par minutter. Men så skete det igen - Bakken fik hul på bylden og trak fra til en sikker 8 pointføring med 6:27 tilbage af kampen.

Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage og fik udlignet Bakkens føring med 4 minutter tilbage af kampen. Igen trak Bakken fra til en 5 points føring med 1½ minut tilbage af kampen.

Denne føring blev udbygget, så kampen endte med en sikker og fortjent sejr til Bakken på 65-73, (24-18, 16-17, 12-20, 13-18).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Nolan med 20 point. For Bakken Bears scorede Devaughn Akoon-Purcell 23 point. 

Problemer med Livestats fra Horsens IC - Randers Cimbria

28.02.2017

Der er problemer med LiveStats fra aftens kamp i BL mellem Horsens IC og Randers Cimbria.

Kampen er nu færdig og Horsens IC vandt med 111-91.

Stats og referat fra kampen vil snarest kunne ses her på siden.

Flot sejr til SISUs herrer over Team FOG Næstved

27.02.2017

Det var en flok hævntørstige SISU-drenge, som søndag mødte op i Gentoftehallen for at møde Team Fog Næstved.

Næstved var hidtil i sæsonen det eneste hold i ligaen, som SISU ikke havde formået at slå, så der var ekstra motivation for hjemmeholdet.

Det viste sig fra start af, at det skulle være et hårdt spillet opgør med ekstremt højt tempo, og to hold som var ivrige efter sejren. For udeholdet virkede Earnest Ross og Patrick Onwenu tændte og satte SISUs forsvar under pres. For SISU bidrog de to insidespillere Baru Adjehi og Tanner McGrew med flere flotte aktioner, som gjorde at første periode endte 21-19 i SISU-favør.

Anden periode fortsatte i samme høje tempo som den første, og det var derfor enormt underholdende at se. Mange SISU-spillere leverede flotte momenter perioden igennem, og det var primært en varm Patrick Onwenu, som kunne holde Næstved inde i kampen. Med et par justeringer i forsvaret fik SISU endelig momentum, således at de kunne gå til pause foran 51-45.

Da tredje periode gik i gang, var det tydeligt at Næstved ikke havde tænkt sig at lade SISU komme let til sejren, og de starter 2. halveg med et 12-2-run, før SISU endelig finder vej til nettet ved en vigtig scoring fra Anders Haas. Denne scoring puster liv i hjemmeholdet, som får strammet op i forsvaret og øget koncentrationen og tempoet i angrebet. Scoringen bølgede længe frem og tilbage mellem de to hold, og inden sidste og afgørende periode var stillingen ganske tæt med en snæver SISU-føring på 68-65.

Der var lagt op til en spændende afslutning på kampen, men det var et SISU-mandskab som gik enormt koncentreret til opgaven. Hjemmeholdet starter således perioden med et 11-0-run, som virkede til at tage pusten lidt fra gæsterne. De sidste 6 minutter af 4. periode viste et SISU-hold i fin kontrol, og et Næstved-mandskab, som havde lidt svært ved at få sat en stopper for det hurtige SISU-spil. I en underholdende kamp ender SISU med at snuppe sejren 89-80, og dermed har de nu vundet over samtlige hold i ligaen, en bedrift som ikke er gjort i mange år for SISU.

Kampens spiller for hjemmeholdet må siges at være Tanner McGrew, som leverede flotte 20 point og 10 rebounds. For udeholdet var Phillip Nolan hårdtarbejdende med 22 point og 8 rebounds.

Bakken Bears for revanche mod Horsens IC

26.02.2017

Efter nederlaget for tre dage siden fik Bears revanche i søndagens Basketligaopgør mod Horsens IC.

Bears vandt 80-53 efter en flot indsats – måske sæsonens bedste forsvarsindsats.

Bears var ekstremt aggressive fra starten af kampen og Horsens IC begik en stribe fejl, der sendte aarhusianerne på linjen. Ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell var – efter 36 point i torsdags – helt klar fra starten af kampen og scorede fem af sit holds otte første point – også kampens første otte point.

For begge hold blandede mange spillere sig i scoringerne – Bears’ fem startere havde scoret efter fire minutter, da Chris Christoffersen med to straffekastscoringer bragte sit hold foran 12-4. Senere i periode satte Thomas Lærke kampens første treer og Bears nåede foran med 27-14 efter første periode. HIC fik aldrig fat i forsvaret og Bears skød 14 straffekast (og scorede 12) i de første ti minutter.

Anden periode blev mere lige, men Bears fortsatte i førersædet. I modsætningen til torsdagens kamp, havde Bears mere kontrol over bolden og havde ikke det hav af turnovers som holdet præsterede tidligere på ugen. HIC fik reduceret til 31-21, men et 8-0 run genskabte hjemmeholdets solide føring. Specielt sidst i perioden var Akoon-Purcell flyvende og han scorede 10 point ud af hjemmeholdets sidste 13 – og nåede 19 point ved afslutningen af anden periode. HIC havde en skidt dag bag trepointlinjen, men fik alligevel begrænset Bears-føringen ved pausen til at være på 16 point – 49-33.

Sammenlignet med at Bears smed en føring på 18 point væk i torsdags kunne ingen vide sig sikre på sejren...

Sejren kom dog aldrig i fare. Fokus var på plads og de perioder, hvor hjemmeholdet ikke kunne ramme kompenserede forsvaret for det. Specielt Keane Thomann spillede fantastisk og – udover at notere sig for en double-double – bidrog han til at HIC ikke scorede mere end 20 point i anden halvleg, inkl. en treer to sekunder før tid, da spillerne var stoppet med at spille.

Bears vandt tredje periode 16-13 og fjerde periode 15-7 – og dermed kampen 80-53. HIC fandt aldrig modsvar på Bears’ forsvarsspil og udeholdet ramte blot 4 af 34 trepointforsøg (12%). Hjemmeholdet var bestemt ikke bedre, idet kun 8% af skuddene bag linjen røg i kurven (2/22).

Bears var til gengæld totalt dominerende i reboundspillet (60-37!), og havde kun marginalt flere turnovers end udeholdet (18-14).

Med sejren henter Bears ind på HIC. Bjørnene har 19 sejre i 23 kampe, mens HIC har 20 gevinster i 25 kampe. Bears kan dermed tage førstepladsen i grundspillet med en sejr i de resterende kampe, næste opgave er tirsdag i Næstved. HIC spiller næste tirsdag hjemme mod Randers Cimbria.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (21 point – 19 i første halvleg foruden 8 rebounds). Keane Thomann scorede næstflest (14 point, 12 rebounds). Bears fik spredt minutterne godt ud og kun holdets topscorer spillede mere end 24 minutter.

For HIC scorede Iffe Lundberg 15 point (foruden 6 rebounds), mens Dan Trist scorede 10 point (også 6 rebounds).

Svendborg Rabbits besejrer Randers Cimbria i neglebider

25.02.2017

Sidst da de to hold mødtes var det i en tæt kamp i Svendborg, hvor Cimbria trak det længste strå, og kunne rejse hjem til Randers med en sejr i bagen.

I dag håber mandskabet,  at kunne gentage successen og trække sig med en sejrr efter tre nederlag på stribe.

Randers lægger hårdt ud i 1. periode og er foran med stillingen 11-5 efter 3 minutter. Efterfølgende bliver der dømt en dobbelt teknisk fejl til Svendborgs Amadou Zaki og Randers Sean Carter efter tumult på banen. Herefter får Svendborg styr på deres spil i angrebet og stillingen er 12-13 til Svendborg efter 6 minutter.

Med 1,5 minut tilbage af perioden står det lige med stillingen 21-21, men Svendborg er skarp bag 3 pointslinjen skyder 3 velplaceret skud til en periode stilling på 23-30 til gæsterne.

I 2. periode har begge hold svært at finde vej til kurven og stillinge er 24-33 efter 2 minutter. Begge hold må kæmpe i angrebet for, at få bolden i kurven og med 5 minutter tilbage er stillingen 30-43 til Svendborg.

Med 2,5 minutter igen til halvleg er stillingen 32-48 til Svendborg. Perioden slutter med et dunk af Randers Sean Carter til pausestillingen på 36-53.

3.pPeriode starter meget stille, hvor begge hold skiftes til at score, efter 3 minutter er stillingen 40-59.  Herefter får begge hold gang  i spillet, og med 4.50 minut tilbage af perioden stjæler Randers Duce Bello bolden og dunker i et frit forsvar til stillingen 51-63, hvorefter Svendborg tager timeout.

Efter timeouten forsætter Randers de gode takter og med 2 minutter tilbage er stillingen 60-68.

Randers forsætter med at holde hovedet koldt og inden de sidste 10 minutter er hjemmeholdet kun bagud med 4 point, 70-74.

4 periode starter rodet, hvor bla. Erik Kibi får tildelt en usportslig fejl, men Randers mandskabet formår at holde ved Svendborg og efter 3 minutter har Randers udlignet til stillingen 76-76.

Begge hold kæmper hårdt i angrebet og med 5 minutter igen er stillingen 80-80. Med 2.40 igen tager Randers timeout til stillingen 82-81 til Randers. Der bliver kæmpet i begge ender for at få momentet i de sidste minutter af kampen, men ingen formår at få overtaget i kampen og med 19 sekunder igen er stillingen 82-83 til Svendborg. Svendborg formår at score i sidste sekund og vinder kampen 83-85.

Topscorer for Randers Cimbria er Sean Carter med 19 point, og for Svendborg Rabbits er Stefan Bonneau topscorer med 18 point.