Nyheder

Basketliga bold tilbage i Nørrebrohallen efter 11 års fravær

17.10.2015

Fredag aften kunne Stevnsgade invitere København på den først Basketligakamp i kommunen i 11 år. Endelig tilbage i det fornemmeste selskab mod selveste Danmarksmestrene fra Horsens IC.

De københavnske tilskuere kvitterede med at fylde Nørrebrohallen allerede 40 minutter inden kampstart. Havde der været plads til 1.000 – så havde der været 1.000 tilskuere. 15 minutter inden kampstart måtte man afvise alle ved indgangen. Hvis udtrykket proppet hal har nogen betydning – så var det hvad Nørrebrohallen var fredag aften.

Stevnsgades nye SuperFans gruppe gjorde sit til en intens og tæt stemning til kamp start, hvor også dommer Rune Larsens jubilæumskamp nr. 1.000 gjorde sit til at skabe en festlig ramme om Friday Night Basketball i København.

Gæsterne fra Horsens IC kom med kun en dags hvil i benene fra en tæt og dramatisk kamp mod Team Fog, mens Stevnsgade SuperMen havde slikket sårene eller hvilet på laurbærrene efter tre hårde udekampe i streg.

Første periode

Horsens IC kommer bedst fra start og bringer sig hurtigt foran, men Stevnsgade går uimponeret til sagen og bringer kort efter balance i tingene til 4-4 efter scoringer af Mikael Vincents Nielsen og Alonzo Brooks. Holdene bytter lidt point indtil stillingen 9-9, 13-13 og 16-16. Begge hold spiller flot basketball med fine detaljer krydret med et par spektakulære dunks.

Horsens velspillende Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin bringer dog Danmarksmestrene foran 16-21 inden periodens afslutning.

Anden periode

Perioden starter med at Martin Hermansen bringer Stevnsgade SuperMen tættere på Horsens, men som første periode følges holdene pænt ad, i hvad der nok var kampens flotteste periode.

Efter 5:33 bringer David Balaton værterne foran for første gang i kampen med 28-27 og Nørrebrohallen begynder at koge. Lurer der en overraskelse? Kampen er helt tæt indtil sidste minut, hvor Stevnsgade tager et par dårlige beslutninger, der ender i turn-overs og det betyder at Horsens IC ved pausen er foran med 37-45.

Tredje periode

Stevnsgade kommer skidt fra start og inden for godt 2 minutter har Horsens IC bragt sig foran med 13 points og reelt er kampen afgjort. Resten af perioden er ret uinteressant. Holdene bytter point til pausen inden sidste periode til stillingen 54-67.

Kendetegnende for perioden og det meste af kampen er, at Horsens IC skyder lidt bedre procenter end værterne. Stevnsgade kommer til afslutningerne og udrebounder i begge ender gæsterne, men Horsens IC virker skarpere og fører dermed fortjent inden sidste periode.

Fjerde periode

Der var stadig stemning på tilskuerpladserne, men de fleste havde indset, at det ville blive for svært for Stevnsgade at komme tilbage i opgøret. Men på stenbroen ligger man sig ikke ned for modstanderne, så der blev fightet videre og efter Martin Hermansens 3´er til 57-67 vejrede man lidt come back i Nørrebrohallen.

Imidlertid var gæsterne så gode, at de ikke lukkede oprykkerne tilbage i kampen, men straffede tværtimod deres fejl. Det betød, at spændingen om resultatet udeblev og jubilaren Rune Larsen og hans to kollegaer kunne fløjte kampen af til en Horsens IC sejr på 72-91.

Statistikkerne lyver ikke. Horsens afsluttede bedre og det gjorde forskellen. De virker som et hold, der kommer til at blande sig i toppen af rækken i dette grundspil. Hos Stevnsgade kan man sagtens finde mange fejl, men som oprykker er det er mere væsentligt at finde de positive ting, som der kan bygges videre på – og dem var der mange af.

En festlig aften, hvor udtrykket ”fyldt som sild i en tønde” fik mening hos de fleste i Nørrebrohallen, må det konkluderes at nok fik drengene fra stenbroen et nederlag, men Ligabasket er kommet til København for at blive.

Hos Horsens IC skal fremhæves de tre utroligt stærke udlændinge Marquis Addison, der spiller 40 minutter og scorer 20 points, Vedran Borovcanin der scorer 20 point på 30 minutter, Nimrod Hillar spiller 36 minutter og scorer 22 point.

Værternes Mikael Vincents bliver topscorer for holdet med 15 point (7 rebounds) skarpt forfulgt af Jonel Palou Visa med 14 point.

De to hold mødes allerede igen på tirsdag den 20. oktober i Forum Horsens i en kamp, der vises direkte på TV2 Sport kl. 18.05. Husk at kigge med! 

Casper Hesseldal rykker til SISU

15.10.2015

Efter to sæsoner hos Hørsholm 79’ers og sidst én sæson med Copenhagen Wolfpack kommer Casper Hesseldal nu til SISU efter et kort ophold på Falcons 2. divisionshold.

Den dynamiske forward har også tidligere spillet for Bakken Bears, inden han tog på et fireårigt ophold i USA.

Med hans erfaring vil SISU gå styrket videre gennem den nuværende sæson, men han vil dog først kunne spille i Basket Ligaen i opgøret mod Team FOG Næstved d. 4. november på grund af karantæneregler ved klubskift.

Foto ©Robert Dines Rasch

HIC vinder drama over Team FOG

14.10.2015

I et meget velbesøgt Forum Horsens vandt Horsens IC i dag med 80-77 over Team FOG Næstved.

Begge hold var i stærkeste opstilling og for HIC var der sæsondebut til Vedran Borovcanin efter han har været ude med en knæskade.

I første periode var der intensitet i forsvaret fra begge hold, og der var få scoringer. Mest bemærkelsesværdigt var det at Chris Gabriel hurtigt fik to fejl og måtte en tur på bænken. For Næstved spillede Caleb Walker og Troy Franklin stærkt, mens Nimrod Hilliard var dominerende for HIC.

I anden periode fik HIC lidt mere gang i angrebet. Hiliard spillede stadig solidt, men også Borovcanin meldte sig ind i kampen. For Næstved dominerede Caleb Walker med sin imponerende styrke. Igen og igen trak han fejl og kom på straffelinjen, hvor han var usvigelig sikker. Til sidst i perioden trækker HIC fra og bringer sig foran med 40-35.

I tredje periode stiger intensiteten yderligere. Det er svært at se at det blot er anden kamp i sæsonen. Der er næsten play off atmosfære. HICs forsvar står solidt, og det giver fast breaks i den anden ende. HIC vinder perioden med 22-20 og er oppe med 7 point inden sidste periode.

I starten er det igen HIC der er i teten, og da Chris Gabriel rager en tåbelig teknisk fejl til sig, som også er hans femte, samtidig med at HIC kommer foran med 11 virker kampen tæt på afgjort. Næstved har dog ikke tænkt at ligge sig ned og de kæmper sig tilbage i kampen.

Jyles Smith får en ligeså tåbelig teknisk fejl, som også er hans femte fejl, og med et minut igen er Næstved foran med 3. Nimrod Hilliard sænker dog køligt en treer, og bringer HIC foran med 78-76, men 16 sekunder igen. Gary Franklin trækker en fejl og kan udligne. Han kan dog ikke stå for presset og brænder det ene skud. Nimrod Hilliard bliver fejlet og rammer begger sine straffe, så HIC er foran med 3. Troy Franklin får chancen for at bringe kampen i overtid, men han brænder et presset skud, og HIC kan strække armene i vejret som sejrsherrer.

De danske mestre vinder kampen med 80-77 (17-17, 23-18, 22-20, 18-22).

Alt i alt en god og intens kamp, men også en kamp der viser at begge hold har meget at arbejde med.

Bedste mand for HIC var Nimrod Hilliard, men også Vedran Borovcanin og Iffe Lundberg spillede stærkt. For Næstved var Caleb Walker klart bedste mand, men også Cheik Sane gjorde det godt, især i forsvaret.

Næste kamp for HIC er på fredag den 16 oktober hvor modstanderen er Stevnsgade SuperMen i Nørrebrohallen i København.

Topscorer for HIC blev Nimrod Hilliard 22, mens Caleb Walker scorede 25 point for TFN.

På grund af tekniske problemer er stats fra kampen forsinket og vil være tilgængeligt så hurtigt som muligt. 

Topbrag i tv kamp

13.10.2015

I Basketligaen er der i år fire forhåndsfavoritter til at vinde mesterskabet: Bakken Bears, Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved og Horsens IC.

Tirsdag den 13. oktober kl. 18.00 viser TV 2 SPORT kampen mellem Horsens IC og Team FOG Næstved som kan blive lidt af et festfyrværkeri!

Horsens IC Vandt sidste sæson både DM guldet og Pokalmesterskabet og vil dermed blive et jaget dyr hele sæsonen. Team FOG Næstved fik sidste år bronze og er sultne efter mere i år hvor de i den grad har opgraderet truppen for netop at bytte sidste års bronze ud med et mere ædelt metal.

De forsvarende mestre har mistet nogen centrale spillere fra sidste sæson fx Skyler Bowlin som blev ligaens mest værdifulde spiller, men der er også blevet hentet spændende profiler ind. De mest markante forstærkninger er de nye amerikanere samt 'Årets unge spiller' fra sidste sæson og landsholdsprofil, Gabriel Iffe Lundberg.

Det handler for de 4 forhåndsfavoritter om ikke at tabe point mod hinanden og i denne kamp får vi muligheden for at se, hvor langt disse to finalekandidater er i forberedelserne på, at lave et flot resultat når sæsonen skal afsluttes.

Kommentatorerne til kampen bliver Thomas Bilde og Jens Laulund og kampen bliver spillet i Forum Horsens.

Husk at du også kan se kampen på TV 2 PLAY hvis du ikke har TV 2 SPORT kanalen på dit tv. 

Bears besejrer SISU

11.10.2015

Der var tale om de to mest vindende hold i dansk herrebasket, der tørnede sammen en solrig efterårssøndag – denne gang med hjemmeholdet som klar favorit. Et ungt SISU-mandskab med mange nye spillere og uden et par afgørende profiler mod et Bakken Bears, der har høstet selvtillid efter to meget klare sejre i den forgangne uge.

Kampen startede ganske lige de første minutter – men fra midt i perioden var BB alligevel foran med 25-14 og kampen begyndte at ligne noget vi havde set før. Deres penfører kunne for alvor glæde sig over et hjemmehold, der gerne ville aflevere den extra gang – og en center, der var sikker fra linien. Og det var også tydeligt, at coach Israel Martin var indstillet på at bruge hele bænken – at han har fokus på at skabe et team.

Efter første periode var Bakken Bears solidt foran med hele 34-21 (og kampen syntes afgjort – noget der på mange måder kom til at præge resten af kampen).

Anden periode var kendetegnet ved en længere scoringspause – dog bemærkelsesværdigt så flot SISU bed fra sig. Ikke mindst Frederik Rungby gjorde det solidt for gæsterne. For hjemmeholdet virkede det som om koncentrationen svigtede en smule,og at den afgørende kommunikation i forsvaret i flere omgange var ikke eksisterende.

Perioden sluttede med en føring til Bakken Bears på 54-40 (og vinder trods alt perioden med en enkelt pind).

Efter pausen fortsatte kampen i sikker forvisning om, at vinderen allerede var fundet – og at begge hold havde indstillet sig på dette faktum. Dog skal kampens flotteste angreb lige nævnes – Bakken Bears kommer hurtigt frem ad banen, og efter 6-7 afleveringer havner bolden hos en helt fri Thomas Lærke, der scorer en flot 3er.

Det med scoring uden for 3-point-linien var i det hele taget det, som vi alle tager med hjem efter kampen.

I sidste periode var der én spiller, der fuldstændig overtog scenen – nemlig Morten Sahlertz. Efter en lidt forsigtig start på kampen skinnede han igennem loftet med den ene fantastiske 3-point-scoring efter den anden. Morten Sahlertz imponerede med ikke mindre end 8 af ”de lange” og var på denne måde med til, at Bakken Bears satte ny klubrekord med fantastiske 20 3-point-scoringer (den tidligere rekord lød på 16). Og ikke nok med at det var klub – det var også rekord for Basketligaen, den hidtidige var næsten 12 år gammel og var ejet af Svendborg.

Bears vinder til sidst kampen med 107-82 (34-21, 20-19, 22-19, 31-23).

For gæsterne fra SISU scorede Fredderik Rungby imponerende 21 point, Asger Hjort 14 og Devin Cherry 12.

For Bakken Bears var det som allerede nævnt Morten Sahlertz der gjorde det utrolige med i alt 26 point suppleret af Charles Biviá med 19 point (heraf 5 3-point-scoringer) og Michel Diouf med 17 point.

Kaninerne hev endnu en tæt sejr hjem

11.10.2015

Ovenpå en lidt skidt premiere mod 79'ers og en nærmest katastrofe ude mod Næstved, hev Svendborg Rabbits en meget smal sejr hjem mod oprykkerne fra Stevnsgade.

Kampen blev helt tæt selv om hjemmeholdet flere gange var foran med 10-12 points. 90-88 stod der på tavlen da opgøret var slut efter perioderne 26-17, 18-21, 23-29 og 23-21.

Dagens bedste spiller endnu engang Brandon Rozzell med 31 points.

Oprykkerne med den tidligere kanin Mads Bloch, der også fik den bedste præsentation da han løb på banen og stor opbakning fra de 571 fremmødte fans, startede bedst. Det var som om kaninerne ikke var i gear og virkede en smule uforberedte.

7 points kom der fra Mads Bloch i 1. periode og en sjælden set stor træfsikkerhed på især straffekast. Stevnsgade foran med 4-8 og 7-10 inden Brandon Rozzell med 10 points i træk bragte hjemmeholdet foran 26-13. Stevnsgade fik reduceret blødningen lidt med de sidste 4 points i perioden afsluttende med to straffe sikkert omsat af en igennem hele kampen godt spillende Mikael Vincents Nielsen.

Kaninerne virkede da kampen efterhånden skred frem en smule mere fokuseret og efter 3 minutter af 2. periode var føringen +13, 34-21. Det lå ligesom i luften, at Rabbits blot skulle koncentrerer sig lidt mere så ville kampen tippe over i hjemmeholdets momentum men det skete ikke. Brandon Rozzell fik ikke scoret mere end 2 i perioden og Antonio Porta tog så over med 8 points.

Stevnsgade ville lege med og spillede en gang flot basket både i angreb og i forsvar, især var reboundstatistikken med gæsterne der hver eneste gang gik efter returbolden. Kaninerne der netop havde fokuseret meget på rebounden, havde i Axel Karason en livgivende hånd til netop den disciplin. Karason kæmpede som en besat både i forsvar og angreb og ham kan kaninerne være meget glade for. Efter en periode der klart gik til Stevnsgade var stillingen ved pausen 44-38.

Det fokus hjemmeholdet gennem de sidste par træninger har haft på netop resultater fra de store folk var til dels opfyldt for egentlig gjorde både Liam Potter og Anthony Borden et godt stykke arbejde under kurven. Netop Borden og Rozzell samt Karason bragte kaninerne foran med 7 i starten af 3. periode, hvorefter det var som om spilleglæden forsvandt ud af Svendborg Idrætscenter for hjemmeholdet. Stevnsgade overtog styringen og fik fortjent momentum og fik bragt sig foran for første gang siden den 4. minut, denne gang med et enkelt point 62-63. En teknisk fejl til Rasmus Nørgaard for en eller anden kommentar til en af dommerne fik Antonio Porta omsat og for første gang i kampen kom Marinus Mouboe på tavlen med kaninerne sidste points i 3. periode.

Inden de sidste 10 minutter var kampen helt lige 67-67.

Marinus Mouboe fortsatte fra starten af sidste periode med at putte points i kurven. Dels på skud fra midrange men også på rebounds. 8 points til Mouboe i alt i perioden og en rigtig god slutspurt fra det unge talent.

Hjemmeholdet bragte sig foran med 8 efter 4 minutter men holdt så en pause med scoringerne. Stevnsgade scorede de næste 8 og herefter satte Brandon Rozzell igen gang i sagerne. Kaninerne kom igen og via gode aktioner fra anfører Magaard gik kampen i crunch time, kaninerne foran med 3.

De sidste to minutter blev lange fordi holdene stoppede tiden ved at lave fejl. Stevnsgade havde muligheden for udligning til slut men smed bolden væk to gange og på to sikre straffekast vandt Brandon Rozzell kampen for sit mandskab.

Udover Rozzell scorede Antonio Porta 17 og havde 11 assists. 12 points til Magaard.

For Stevnsgade var dagens bedste Alonzo Brooks med 20 points og 12 rebounds, 16 points til en godt spillende Mikael Vincents Nielsen, 14 til Nicolas Christensen og 13 til Mads Bloch der også havde 10 rebounds.

79ers slår Cimbria på udebane

10.10.2015

Randers Cimbria tog lørdag eftermiddag i mod Hørsholm 79ers i en kamp der kunne give et tidligt fingerpeg om hvem er er stærkest i den nederste del af BL.

Kampen startede med et 7-0 run til gæsterne i løbet af det første minut! Randersspillerne kunne hverken finde hinanden eller kurven, og dette udnyttede Hørsholm effektivt.

Randers får styr på både forsvar og angreb, og efter 4 minutters spil er stillingen 11-13.

Randers har fundet det gode spil frem, og laver et 9-0 run, og kommer foran 20-15. I resten af første periode skiftes der scoringer og perioden ender 24-17.

Randers starter 2. periode som skudt ud af en kanon. Alle rammer, alle spiller godt forsvar og publikum vågner sågar også op. 11-0 run i løbet af de første små 3 minutter.

Hørsholm kommer så småt tilbage i kampen, og henter lidt af det tabte.

I løbet af quarteret må DJ Smedley lade sig udskifte med en skade, og han kommer ikke på banen igen.

Med 5 sekunder tilbage af første halvleg tager Morten Hansen time-out, sætter et spil op (Randers har bolden på egen baseline), og holdet eksekverer perfekt. 3-point på buzzeren af Simon Bjørnebo. Randers foran 49-36 ved pausen.

Hørsholm har lavet andet end at drikke te i pausen, for deres justeringer virker. Langsomt men sikkert henter de Randers' forspring i løbet af 3. periode, og efter 5 minutter er alt (næsten) lige 52-51 til Randers.

Randers slutter quarteret bedst, og fører med 63-53 efter endnu en afslutning af Simon Bjørnebo p buzzeren.

4. periode domineres helt og holdent af gæsterne. Randers kan ikke få bolden i, og spillet begynder at falme. Hjemmeholdet spiller uden gejst, og Hørsholm får momentum.

Efter 5 minutter er Hørsholm foran, og ser sig ikke tilbage. Hørsholm spiller sig sikkert foran, og vinder kampen 81-74 (24-17, 25-19, 14-17, 11-28).

Topscorer for Randers Cimbria: Chris Nielsen 18 point.

Topscorer for Hørsholm 79'ers: Anders Skou og Evan Yates med hver 16 point

FRIDAY NIGHT BASKETBALL IS BACK IN TOWN

09.10.2015

DINNER - TOP BASKETBALL - ENTERTAINMENT - MUSIC - CHEAP DRINKS - DANCE - AUDIENCE COMPETITIONS - PRICES - SUPERFANS - THAT IS FRIDAY NIGHT BASKETBALL

Fredag aften den 16. oktober spiller Stevnsgade SuperMen første hjemmekamp i Basketligaen mod Danmarksmestrene fra Horsens IC.

Stevnsgade Copenhagen inviterer til Friday Night Basketball.

PROGRAM

18.00 Friday Night Dinner Buffet i Cafe Le Rouge i Nørrebrohallen.

Menu: Pulled pork, grillstegte kyllingebryster med barbequesauce, lækre buns, saucer, cole slaw, flere slags sprøde salater, brød, fritter og grov kartofler mv. samt dessert: tre slags is med gammeldags vafler.

19.30 Tip off Basketliga Stevnsgade SuperMen vs Horsens IC.
KØB ADGANGSBILLET TIL KAMPEN OG FRIDAY NIGHT DINNER FOR 119 KR.

Under kampen vil der være underholdning i form af basket i topklasse, musik, dans, konkurrencer, lodtrækning om præmier - og vi introducerer Stevnsgade Copenhagens nye Fanklub: The SuperFans !

Køb billet

Du køber billet på Billetto (https://billetto.dk/da/events/friday-night-basketball-stevnsgade) - hvor du finder vores event.  Ønsker du udelukkende at overvære kampen, så køber du billet ved indgangen. Pris 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn.

VI SES - Stevnsgade Copenhagen     

Bjørnebanden bankende Cimbria

09.10.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod Bakken Bears i sæsonens andet opgør.

Chris Nielsen var klædt om, men desværre sad Casper Stage ude med en knæproblemer.

Kampen startede rodet, og gæsterne bragte sig hurtigt foran. Randers begyndte så små at finde hinanden - og kurven - og kom langsomt tilbage i kampen. Første perode slutter med en spinkel føring til gæsterne på 23-17.

Anden periode er igen en rodet affære. Gæsterne trækker langsomt men sikkert fra hjemmeholdet der er præget af meget usikkert spil. Fraværet af de skadede/manglende spillere sætter desværre sine spor.

Chris Nielsen måtte lade sig udskifte i perioden grundet skaden der holdte ham ude af første kamp, og dette gav endnu mere plads til Bakkenspillerne. Randers normale bænkspillere skulle således allerede nu til at spille en meget mere afgørende rolle. De gik alle til opgaven med den rette indstilling, men måtte desværre se modstanderne være skarpere.

Ved 2. periodes afslutning er stillingen 34-50 i bjørnenes favør.

Tredje periode starter ganske enkelt dårligt for hjemmeholdet. Efter de første 5 minutter har Randers scoret 4 point - og Bakken 16. 


Cimbriadrengene er på vej ned i sækken - og Bakken snører den godt og stramt til. Bakken fører med 73-47 inden de sidste 10 minutter.

I sidste periode sætter Bakken for alvor gang i tingene, og er ustoppelige. Bo Colas bliver desværre ramt af en vildfarende medspiller, og må desværre også forlade kampen ufrivilligt. Bakken vinder sidste periode med 38-8 efter blandt andet 14 point af Thomas Lærke.

Slutresultatet bliver en Bakken-sejr på 111-53.

Topscorer for Randers Cimbria blev Bonell Colas med 16 points og 9 rebounds. For Bakken Bears scorede Michel Diouf 27 points og 12 rebonds.

Stevnsgade afgør kampen mod SISU i crunchtime

09.10.2015

Torsdagskampen i Kildeskovshallen – mellem et SISU hold som havde tabt sæsonåbningskampen til Team FOG Næstved klart og Stevnsgade SuperMen, der også lige så klart havde tabt deres åbningskamp mod Bakken Bears – gik hen og blev en jævnbyrdig affære på trods af slutcifrene 78–90.

Efter SISUs storsejr på 110–49 i tirsdagens pokalkamp ude mod Amager var det et motiveret SISU-hold, der lagde ud med stor energi og fra start satte Stevnsgade under pres.

Dette resulterede i, at der hurtigt blev dømt en række fejl mod supermændene, hvilket bragte SISU på straffelinjen.

Med stor træfsikkerhed udnyttede August Haas tilbuddene (10/11 for hele kampen, 18 point i alt) og dette – suppleret af en igen solidt spillende Frederik Rungby (også 18 point i dag) – sikrede SISU føringen gennem hele første periode. Gentoftedrengene vandt perioden med 22–15.

Anden periode fortsætter med et fuldbanepres fra SISU, som funger godt, men de fem startere skulle snart få behov for et hvil. Fire minutter inde i perioden er stillingen 31–24 til SISU, men én af flere udskiftninger bliver starten på en række misforståelser og dårlige beslutninger. Det er tydeligt, at SISU endnu ikke er sammenspillet.

Stevnsgade får nu bolden ind under kurven til deres big man, Mads Bloch, der begynder at dominere (10 rebounds for hele kampen). Samtidig tager gæsternes 3-pointsskyttere Nicolas Christensen, Jonel Palou og David Balaton over, og efter 8 minutter står det 33–35 til gæsterne. SISU kan ikke få deres 3-pointsforsøg til at passere netmaskerne. Momentum i kampen er måske på vej til at svinge.

Hårdt og kontant forsvar fra SISU matches af lige så fokuseret forsvar fra Stevnsgade, men dårlige beslutninger og medfølgende boldtab hos SISU giver udeholdet overtaget, som ligesom sidste sæson coaches af den tidligere, men stadig populære og afholdte SISU-spiller, Mickey Dennis.

Efter anden periode er stillingen 38–41 til Stevnsgade, der kan gå til pausen med det psykologiske overtag.    

Som i sidste kamp talte vi med en garvet kending i basketkredse i pausen – vores Halftime Oracle – i forsøget på at få et tilskuerperspektiv på kampen. Vi bad igen om at få et kort og kontant udsagn om kampen:

”Stevnsgade har i Mads Bloch inside og deres 3-pointsskyttere nøglen til at vinde kampen. Hvis Bloch får bolden, bliver det meget svært for SISU. Kan de fastholde deres solide forsvar har de en chance, og når man kan score 38 point over 2 perioder uden at have scoret en eneste 3er, har man chancen for at vinde. Jeg kalder kampens resultatet plus/minus 8 til SISU. Uden 3-pointsscoringer taber de. Kommer SISUs Devin Cherry i gang, vinder de.”

Tredje periode står indledningsvis i Stevnsgades tegn. Fra 38–41 øger supermændene via 3-pointsscoringer til 45–54. SISUs Ziko Grubovic begynder at træde i karakter og med en god holdindsats og et block på Mads Bloch lykkes det at komme på 57–57 og frem til periodens slutstilling, 59–59. Det til trods var det stadig Stevnsgade, som styrede kampen.

Fjerde periode blev en mini-gyser. SISU bringer sig foran 61–59 ved Cherry, og de to hold følges af til 70–70. 72–70 er så SISUs sidste føring i dén kamp.

Hvor Stevnsgades Jonel Palou og Mads Bloch skiftes til at sætte 3’ere og 2 points-scoringer, må SISU se deres 3-pointsforsøg rebounde ud i hænderne på modstandere, og på trods af et hårdt pres og flere stjålne bolde lykkes det ikke for SISU at konvertere disse til scoringer. Stevnsgade vinder kampen om rebounden med 39–30.

De sidste 2,5 minut løber Stevnsgade fra SISU, der ikke evner at følge coach Alain Attallahs retningslinjer.

Alt i alt synes der at være masser at arbejde med for begge hold. Energien var der, men smuk basketball sås kun i glimt.

Topscorere:

SISU: Frederik Rungby 18 point, 6 rebounds; August Haas 18 point, 4 rebounds, 3 assists; Devin Cherry 14 point, 5 rebounds, 2 assists; Asger Hjorth 10 point, 3 rebounds, 2 blocks; Ziko Grubovic 8 point, 7 rebounds, 6 assists.

Stevnsgade SuperMen: Mads Bloch 19 point, 10 rebounds; Jonel Palou 16 point, 9 rebounds, 7 assists; David Balaton 15 point, 2 rebounds, 3 assists; Nicolas Christensen 14 point, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 11 point, 3 rebounds, 8 assists.