Nyheder

Team FOG Næstved vinder hjemme over Bakken Bears

29.12.2017

Årets sidste kamp i Næstved stod mellem Team Fog Næstved og Bakken Bears. En kamp, hvor Team Fog Næstved absolut ikke var favorit.

Team Fog Næstved kom dog godt fra start, men Bakken er Bakken, og midt i perioden trak holdet fra. Men så var det Team Fog Næstveds tur til at have momentum – et 9-0 run ændrede stillingen fra 12–16 til 21–16 med 3 minutter tilbage af perioden.

Resten af perioden skiftede holdene til at score, således at Team Fog Næstved ved periodens slutning førte med 6 point.

2. periode startede meget lige, men i løbet af meget kort tid lykkedes det for Bakken at komme helt tilbage pointmæssigt – godt hjulpet af et par dumme Team Fog Næstved-fejl.

Hjemmeholdet fik dog samlet sig og holdt trit med Bakken scoringsmæssigt resten af perioden, således at Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 5 point, 49-44 og en spændende 2. halvleg var i vente for de mere end 1500 tilskuer som var på plads i Arena Næstved.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode, men i løbet af kort tid fik Bakken indhentet Team Fog Næstveds føring og endda bragt sig foran. Men Team Fog Næstved kom tilbage og bragte sig igen foran for en kort stund, idet det lykkedes for Bakken at få udlignet inden sidste periode.

69 – 69 inden sidste periode og kampen var stadigvæk helt åben.

Team Fog Næstved fik en god start med at score de første 4 point inden for det første minut. Derefter var der ellers dømt scoringspause i nogle minutter. Spændingen i kampen var på højdepunktet, og der var en øredøvende larm i arena Næstved.

Begge hold leverede en superfight uden lige, så det var en fornøjelse at overvære kampen. At holde Bakken nede på 3 point i næsten 8 minutter er vist ikke hverdagskost i dansk basket og Team FOG Næstved vinder 4. periode med 18-13 og derved kampen med 87-82.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Kazembe Abif med 16 point og for Bakken Bears scorede Doug Wiggins 20 point.

Horsens IC vandt årets sidste kamp i Nørrebrohallen

02.01.2018

Det var top mod bund da Horsens gæstede Nørrebrohallen den 30. december. Horsens havde ved kampstart kun tabt en enkelt gang, mens Stevnsgade stadig ledede efter sæsonens første sejr.

Men den blev ikke hentet mod topholdet, selvom forskellen mellem holdene på banen ikke var så stor som man måske kunne forvente.

Som ofte før startede hjemmeholdet ganske godt. Philip Rajovic var brandvarm og scorede 13 points i første periode. Stillingen efter 11 minutter var 26-27 og Stevnsgade kunne godt følge med topholdet. Men så kom en ret dårlig periode hvor Stevnsgades spillere lavede hele otte turnovers på ni minutter. Det betød, at Horsens kom til mange nemme scoringer og byggede op en føring på 14 points.

Halvlegsstilling var 43-57. Kampen blev faktisk afgjort i anden periode, da holdene efter pausen spillede en forholdsvis lige anden halvleg som endte 36-37. Slutresultat blev dermed en udesejr på 15 points, 79-94.

Udover Philip der scorede 25 points, imponerede Boris Vukicevic for hjemmeholdet med 17 points, 7 assists og 6 rebounds. 5 ud af 9 på 3-eren. Mathias Seilund var ikke helt så varm udefra, ramte kun én ud af seks 3-ere, men endte med en double-double, 13 points og 10 rebounds. Stefan Jevrig spillede også en fornuftig kamp, scorede bl.a. 12 points. Stevnsgade spillede med god intensitet og reboundede godt, men de havde svært ved at dække Horsens inside spillere, og lavede som sagt for mange kostbare turnovers.

Horsens scorede hele 52 points ”in the paint”. Kevin Larsen scorede 23 points og ramte 10 af 14 skud, 71%. Vedran Borovcanin scorede 12 points, lige som Oscar Jørgensen som ramte fire 3-ere på kun fem skud. Horsens er et godt hold med god bredde og god balance på holdet, de kan godt spille up-tempo basketball, men også halvbane bold hvor bolden bliver tålmodigt spillet under kurvene.

Horsens IC tager imod Team FOG Næstved fredag den 5. januar og Stevnsgade SuperMen starter ligeledes året med en kamp mod Team FOG Næstved, dog i Næstved onsdag den 10. januar.  

Horsens IC slår Randers Cimbria sikkert

29.12.2017

I en godt fyldt Forum Horsens tog Horsens IC mod Randers Cimbria, i en kamp som forventes at blive svær for hjemmeholdet, da Randers har skabt et hold med masser af kvalitet og mange profiler. Det endte dog med en sikker HIC sejr på 102-76.

HIC kom dog buldrende fra start. Især Kevin Larsen boltrede sig. Randers havde ingen svar på ham i starten, og der var to point eller fejl, hver gang han rørte bolden. I det hele taget var HIC meget veloplagte, og Randers havde det svært. Efter første periode var HIC foran med 34-16, og Kevin Larsen scorede 20 point i de første ti minutter.

I anden periode kom Randers bedre med. Charlie Burgess var i spillehumør og voldte HIC problemer: Reggie Agbeko kom ind for bænken og straffede Randers inside. Momentum var dog skiftet og Randers gjorde det godt. Ved pausen var HIC foran med 59-50. En halvleg hvor der blev dømt et hav af fejl til begge hold.

Hvad Arnel Dedic sagde i pausen er ikke til at sige, men det var et HIC hold med ild i øjnene. Forsvaret var agressivt og angrebsspillet var noget af det bedste der er set i denne sæson. Vedran Borovcanin spillede fantastisk og Lawrence Alexander meldte sig ind i kampen. Randers blev mere og mere modløse og gik mere eller mindre i opløsning. HIC vandt perioden med 33-7 og førte med 35 point inden sidste periode.

I denne periode blev der masser af tid til bænkene, og intensiteten forsvandt fra kampen. Randers pyntede lidt på resultatet, men det endte med en stensikker HIC sejr på 102-76.

Bedste mand for HIC var Kevin Larsen (28 point) og Vedran Borovcanin (25 point), mens mest fremtrædende for Randers var Charlie Burgess (23 point).

Rabbits vinder over SuperMen

28.12.2017

Selv om Stevnsgade SuperMen endnu ikke havde vundet en kamp i Basketligaen og selv om Svendborg Rabbits var favorit så spillede Nørrebrodrengene bedst i store dele af matchen.

Kaninerne kom bedst fra start med masser af momentum, desværre med Jakob Enevold ude med en skade i op til 8 uger, men med debut til den nye italiener Simone Lucarelli efter tre træningspas.

Rabbits gik efter 5 minutter fra 15-7 til 29-7 og sluttede elendigt af i 1. periode med manglende forsvar og 0-8 til slut på perioden 31-15. Michael Moore med 15 points bedste kanin.

Stevnsgade der efter de godt 1300 fremmødtes mening, allerede var nede i sækken overgav sig ikke. Samtidig holdt kaninerne op med at dække forsvar og den kombination var ikke god for hjemmeholdet.

Supermen svarede flot igen og spillede en rigtig god 2. periode. Et run på 7-16 efter 6 minutter og Rabbits kun foran med 10, 40-30. Det fik Supermen reduceret til -9 inden pausen, 50-41 med tre straffekast til hjemmeholdets Mikkel Plannthin der alle sikkert blev omsat. Men momentum tog Stevnsgade med ud i omklædningsrummet. Rabbits havde ikke flow i spillet og alt for mange turnovers, ligesom 1. periodes topscorer Michael Moore kun leverede et enkelt point i perioden. Pausestilling 50-41.

Efter pausen var det spændende om kaninerne igen kunne komme på rette spor og følge op på den flotte 1. periode eller om der skulle komme alvorlig spænding i kampen. Det sidste blev i den grad tilfældet.

Filip Rajovic, 10 points i perioden, og den tidligere kanin Mathias Seilund,  gik effektivt til stålet og om der har været proteiner i juleanden skal være usagt men de to var nærmest ustoppelige i 3. periode, i hvert fald for kaninerne der ikke var vilde med at dække op.

Tobias Tita der tidligere har været voldsomt slået ud af skader kom ind og gjorde en rigtig fin figur og sluttede perioden godt af for sit mandskab med 7 points på 2 minutter. Rent scoringsmæssigt blev perioden dårligere for Rabbits end 2. Kaninerne foran med 2 inden de sidste 10 minutter og intet afgjort.

Sidste periode blev en sand neglebidder indtil der var 1 minut og 25 sekunder tilbage af kampen. Indtil da var der skiftende stillinger dog med Rabbits som førende indtil der resterede 4 minutter, hvor Stevnsgade kom foran for første gang i kampen 82-83. Så gik kaninerne over til zoneforsvar og det bragte Stevnsgade ud af balance. Samtidig var der måske ved at være udsolgt hos Rajovic og Seilund. I hvert fald vandt hjemmeholdet de sidste 3 minutter 14-4 og dermed også kampen 96-87. Michael Moore vågnede igen op og blev kampens bedste spiller med 28 points, 11 rebounds, 4 blocks og 9 points i perioden. For Stevnsgade sluttede Filip Rajovic også på 28 points.

Svendborg Rabbits møder Bakken Bears i smilets by på lørdag og Stevnsgade Supermen har næste kamp samme dag hjemme i Nørrebrohallen mod Horsens IC.

Endnu en ny spiller til Svendborg Rabbits

19.12.2017

Det er med stor glæde, at Svendborg Rabbits kan præsentere endnu en julegave til fans og sponsorer efter at man mandag præsenterede den italienske spiller Simone Lucarelli.

Set i lyset af at den skade som Jacob Enevold Jensen pådrog sig i sidste kamp, desværre har vist sig at være mere omfangsrig end først forventet, har Rabbits valgt at forstærke holdet med mere fysik.

Rabbits har derfor indgået aftale for resten af sæsonen, med 22 årige US spiller, Demonte Flannigan. Demonte er 203 cm høj og vejer godt 112 kg. Han er en meget stærk, fysisk og atletisk power forward. Han kan spille alle de 3 ”store” positioner på banen og vil indgå i rotationen på disse positioner.

Der er ingen tvivl om at en af Demontes helt store forcer er, spillet under kurven i begge ender af banen, hvor han er en dygtig rebounder. Samtidigt er han en fornuftigt skytte, med et godt touch på bolden hvorfor han også er i stand til at angribe kurven udtaler Troels Mortensen fra Svendborg Rabbits.

Demonte startede denne sæson i England hvor han spillede for London Lions i BBL ligaen. Her var han bla. holdets mest reboundene og mest scorende spiller med 6,5 reb. og 14,6 point pr. kamp. Demonte og London Lions kunne dog ikke blive helt enige om forholdene og derfor valgt parterne, ganske fredeligt, at gå hver til sit.

Inden turen gik til England spillede Demonte 4 år på college for Cleveland State University i NCAA 1. Det sidste år havde han et snit på: 11.2 point, 5.3 reb pr kamp. Derudover har Demonte været en del af det amerikanske u16 landshold og deltaget i ved U18 verdensmestreskab i FIBA´s 3x3 turnering (street basketball) for USA.

DeMonte havde flere spændende kontrakt tilbud liggende, blandt andet fra den stærke finske liga og Portugal, men valget faldt på Sydfyn, da både Demonto og hans agent mente at Rabbits havde et godt set up, og et sted hvor Demonte kan udvikle sig endnu endnu mere inden de større ligaer kalder.

Rabbits forventer at Demontes spilletilladelse er på plads i midten af januar måned. 

Thomas Lærke tilbage til Bakken Bears

19.12.2017

Thomas Lærke er tilbage hos Bakken Bears, hvor han tørner ud de næste 18 måneder. Landsholdsspilleren havde fire sæsoner hos Bakken Bears (2013-2017) i bagagen inden han i sommer drog til Finland for at spille for BC Nokia. Det samarbejde blev imidlertid afsluttet før tid, og det danner basis for genforeningen mellem Thomas Lærke og Bakken Bears.

’Det er en fornøjelse at få Thomas tilbage til Bakken Bears. Da budgettet var brugt har vi taget fat i en række sponsorer, og her har der været stor velvillighed til at bidrage til at få Thomas hjem til Aarhus’, siger Sportsdirektør Michael Piloz. ’Det var en forudsætning for os, at vi kunne lave en aftale på 1½ sæson, så det har også et lidt længere perspektiv, at Thomas er kommet hjem.’

Thomas Lærke er ærgerlig over, at opholdet i Finland ikke gik efter planen: ’ Mit eventyr i Finland gik ikke som forventet, men jeg er glad for jeg fik det prøvet. Man lærer ikke så længe man lever som nogen siger. Man lærer så længe man prøver at lære noget nyt. Jeg lærte en ny kultur og et nyt land at kende, men når man lærer noget om det nye, lærer man også om det gamle. Jeg har lært, at Bakken er et utroligt godt sted at spille. Man er utrolig forkælet, fristes jeg næsten til at sige, men det rette ord er måske privilegeret, når man spiller i Bakken.’

Lærke ser frem til at vende tilbage til Bakken Bears: ’Når jeg har snakket med nogle af de spillere der har været på besøg i Danmark for at spille diverse europæiske turneringer, så siger de ofte, at de håber på de trækker Bakken i lodtrækningerne fordi det er er fedt sted at spille.

Det er heller ikke tilfældigt, at spillere som DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf er blevet hængende på trods af andre lukrative tilbud. Så hvad har jeg lært af mit Finlands-eventyr? Jeg har lært at jeg ikke behøver at tage rundt i verden for at spille, når jeg er så privilegeret at kunne spille for Nordens bedste organisation som er lige i min baghave.’

Thomas Lærke (195 cm, guard, 26 år) har inden han kom til Bakken Bears spillet ungdomsbasketball i BK Amager og Falcon, været to år på high school i USA (Gainesville High School og Findlay Prep) og været i flere klubber i Spanien (CB Lobe Huesca, Pas Pielagos, Opentach samt Aurteneche Ariberri).

Thomas Lærke forventes at være spilleberettiget til kampene mod Næstved og Svendborg mellem jul og nytår, men vil ikke være med, når Bakken Bears onsdag tager hul på det andet gruppespil i FIBA Europe Cup med en udekamp mod Tsmoki Minsk.

Ny spiller til Svendborg Rabbits

18.12.2017

Rabbits har valgt at tilknytte en ny forstærkning til mandskabet. Valget er faldet på Simone Lucarelli som er snart fylder 22 og har haft hans basket opvækst i Italien.

Simone er 197 cm og med en god kropsstyrke som han bruger godt i forsvaret og i rebound spillet. Han er en rigtig fighter som vi forventer vil kunne styrke holdet som en god allround spiller og være med til at gøre de andre spillere bedre qua hans evner og trænings iver.

Simone har gennemført et stort basketprogram på den anerkendte skole i Jesino. Herefter gik turen til Seria A2 som er den næstbedste italienske række hvor han fik yderligere erfaring. De sidste par sæsoner er tilbragt i serie B for Teramo Basketball.

Aftalen er kommet i stand gennem trænerteamets netværk i Italien – og derudover har Rabbits gode partner, Skousen Svendborg, gået ind med et ekstra sponsorat denne sæson.

Rabbits forventer at kunne løfte sløret for yderligere nyt omkring truppen inden for de næste par dage udtaler Troels Mortensen i pressemeddelelsen fra Svendborg Rabbits. 

Horsens IC slår Hørsholm 79ers i topopgøret

15.12.2017

Horsens IC vandt for 14 dage siden i Hørsholm, og der var derfor lagt op til revanche mellem de pt. førende hold i BL.

1. periode. Hørsholm kom rigtig godt fra start og bragte sig foran 17-6 inden HIC stemplede ind. Hørsholm spillede koncentreret, mens HIC kom rigtig skidt fra start.

De kunne dog ikke forhindre, at Hørsholm gik til første pause foran 21-13.

Reggie Agbeko var mest scorende for hjemmeholdet med 5 points, mens Ty Sabrin leverede 8 points.

2. periode. HIC kom lidt mere ind i kampen. Selvom Hørsholm var i front 36-25 lykkedes det HIC at minimere føringen til 36-28. For HIC var Frederik Rungby mest scorende med 7 points, mens Matt Bonds var flyvene med 11 points.

3. periode Det syntes som om alvoren for alvor var gået op for HIC spillerne, og hjemmeholdet kunne bringe sig foran 41-40. Resten af perioden var meget lige. For HIC scorede Oscar Jørgensen et par vigtige 3ere og scorede ialt 8 points, mens Kevin Larsen bidrog med samme antal. Conor Beranek scorede 5 points for gæsterne.

Stillingen forud for sidste periode var helt lige 50-50.

4. periode. HIC bragte sig hurtigt foran med 7, men Hørsholm pustede hele tiden hjemmeholdet i nakken. Således var stillingen 75-73 med 1 minut tilbage, men HIC holdt hovedet koldt. Hørsholm prøvede at stoppe tiden ved hjælp af fejl, men HIC scorede på 7 af 7 straffe og kunne sætte en 84-76 sejr ind på kontoen.

Topscorere HIC: Kevin Larsen 24. Hørsholm Matt Bonds og Ty Sabrin begge 22. 

Randers Cimbria slår Wolfpack i sidste hjemmekamp i 2017

14.12.2017

Torsdag aften var det tid til besøg fra Wolfpack. De første 17-18 minutter var ret jævne - resten af kampen var en ensidig affære.

Kampen stater i relativt højt tempo, hvilket desværre også er med til at sænke kvaliteten af begge holds angreb. Mange missede skud og sløsede afleveringer, 11-11 efter 5 minutters spil. Randers får lidt mere styr på spillet, trækker langsomt fra. 26-17 efter første q.

Wolfpack kommer ud til andet q. i et helt andet gear end før den korte pause. Et 8-0 run på 1.13 er ikke godt nok af hjemmeholdet. Timeout Randers.

Randers får stoppet gæsternes run, men især Durell Vilson volder problemer i feltet. I stedet for at panikke kæmper hjemmeholdet sig langsomt tilbage i kampen, og finder de rigtige løsninger. Med 3 min. igen af 2. q er hjemmeholdet foran med 42-34, anført af Kyndahl med 12 point og Chris med 11.

Wolfpack gør hvad de kan for at holde sig i kampen, men Randers holder føringen resten af quarteret. 52-43 ved pausen.

Efter halvlegen er det Randers der starter klart bedst! 63-46 efter godt 3,5 min. Charlie med et 8 ubesvarede point, og Wolfpack tager timeout.

Randers fortsætter det gode spil og er foran med 22 med 2.26 igen. Wolfpack er ramt af sløset forsvar og meget upræcist angreb. De lever i perioden på enkeltmandspræstationer.

Randers udbygger med 2 point de sidste minutter. 80-56 efter 3.

Fjerde og sidste quarter en en meget jævn Forestilling. Randers ved de har vundet, og Wolfpack ved at de har tabt. Randers spiller bænken og Wolfpack prøver at begrænse nederlaget.

Kampen slutter 98-81 i en kamp hvor alle mand fra Randers kom på tavlen.

Topscorer for Randers blev Kyndahl Hill med 21 point og tillige 10 rebs.

Topscorer for Wolfpack blev Luiz de Souza med 16 point. Durell Vilson scorede 15 point og tog hele 14 rebs.

Foto: Mediekammeret.dk / Andreas Larsen

Bakken Bears vinder i Nørrebrohallen

14.12.2017

Tirsdag aften var de forsvarende mestre fra Bakken på besøg på Nørrebro. Stevnsgade der ligger isoleret i bunden var ikke spået de store chancer mod det fuldtids professionelle hold fra Aarhus.

Men de to hold og trænere kender godt til hinanden, hele 7 kampe spillede de to hold mod hinanden sidste sæson, incl. Playoff. Ved flere lejligeheder har Bakkens fuld bane pres skabt problemer for Stevnsgades guards. Men tirsdag aften sku vise sig at være anderledes.

Frederic Filsoof startede ud med 4 point for værterne hvor efter kampen bølgede frem og tilbage med fem føringsskift. Mathias Seilund var igen godt spillende for hjemmeholdet. Han var med sine 11 point i første quarter med til at sikre en 1 points føringe efter de første 10 minutter.

Samtidig pakkede Stefan Jevric Bakkens absolutte omdrejningspunkt, Akoon Purcell ned. Stefan og Stevnsgade holdet liga topscoren fra at score i hele første quarter. Faktisk var Stevsgade på vej mod en større føring inden slutningen på første quarter, men en turnover og en treer af Bakkens Adama Darboe, gjorde at hjemmeholdet kun var oppe med 1 point,  24-23.

2. quarter var lige så tempofyldt som den første. Stevnsgade brød gang på gang igennem Bakkens fuldbane press, hvilke resulterede i layups og mange point. Desværre så kom Stevnsgde co-captain Mike Flowers i fejl problemer i starten af 2. quater. Det betød så debut til Tobias Tita Chirstensen. Tita kom ind og sætte sit første skud for sin nye klub og havde en fin første debut-kamp for Stevnsgade.

Det høje tempo fortsatte og Stevnsgade forsøgte at lukke Bakken ned for lette points i feltet, hvilke gav chancer til Bakken udefra. Den chance greb Bakken som blev varme og godt skydende ude fra. Med 34 point bla. på 5 3’er i 2. quarter fik de skabt sig et lille forspring inden halvlegen. 51-57 ved pausen.

3.quarter var endnu en tæt affair. To hurige fejl til Stefan Jevric fik hjemmeholdet lidt ud af balance. Men flere af de andre unge Stevnsgade spillere steppede op og gjorde det fantastisk. Salman Khan fik leveret flere assist, samtidig med at Boris Vukicevic flere gange tog bolde strækt til kurven og slutte med 17 points i alt. Hjemmeholdet fik stoppet de mange 3’er som Bakken scorede på i første halvleg, men Bakken er ikke mestre for ingenting og svarede igen og igen tilbage på et godt spillende hjemmehold. Stevnsgade vinder 3. quarter med 2 point. 72-74 inden sidste periode.

4. quarter, her startede Bakken bedst. 2 point til Michel Diouf og lidt senere 2 point af David Kristensen gav Bakken en 72-80 føring. Men så lavede Stevnsgde et 7-0 run, 2 point af Salman Khan, en 3’er af Mathias Seilund og 2 point af Jonel Visa braget hjemmeholdet op på 79-80. En godt spillende Adama Darboe bragte kort tid efter igen lidt afstand i regnskabet. Adama satte endnu en 3’er til stillingen 79-83.

Gang på gang svarede Bakkens rutinerede spillere igen på et Stevnsgades run. Så småt begyndet Stevnsgade at smide bolde væk, samtidig med at der blev brændt fra straffelinjen. Purcell scorede til stillingen 85-91 for Bakken og Stevnsgade kaldte time-out. En 3’er fra hjemmeholdets Filip Rajovic skabte igen spænding i kampen til stillingen 85-89 med 3½ minut tilbage af kampen. Time-out Bakken.

Bakken kommer stærkt ud af time outen, og på et minutstid bygger mestrene en 11 points føring, blandt andet på et alley oop dunk af Purcell. Stevnsgade har ikke kræfterne til at svare igen, og det ender med en 10 points sejr til mestrene fra Bakken på 90-100.

En fantastisk kamp i fantasiske omgivelser i en proppet Nørrebrohal. Bakken er populærer i landets hovedstad og kampen viste også at tilskuerne er vilde med liga basket, især hvis kampene bliver tætte som vi var vidende til tirsdag aften.