Nyheder

Interview med Wolfpack forward Andreas Meilby

18.02.2020

Wolfpack forward Andreas Meilby er efterhånden en kendt figur i Basketligaen, hvor han nu spiller sin syvende sæson. Den 27-årige Meilby har siden sin retur til Wolfpack i 2018 udviklet sig, og han scorer lige nu 9,7 point per kamp – det bedste i karrieren.

Har hans forbedringer noget at gøre med alder? Modenhed? Tilgang til spillet?

Jeg (Morten Stig Jensen) tog en snak, samt et kig opad, med den 203-centimeters høje Meilby omkring hans karriere.

Du er lige nu i det, der oftest beskrives som en spillers bedste alder. Er det noget du kan mærke, når du træder på banen i henhold til hvordan du tænker spillet, samt har styr på fysikken/taktikken, osv?

Ja, det syntes jeg klart at jeg kan. Det er et andet overskud man løber rundt med på banen, end tidligere i karrieren. Det er nok især fordi at jeg har bedre kendskab til min krop og hvordan jeg skal forholde mig til forskellige situationer. Generelt bare mere erfaring.

Sidste år var du blandt ligaens bedste reboundere, hvilket kom lidt ud af ingenting. Der var ikke en fortid med store tal på glasset, eller nogle statistiske parametre, der indikerede, at du havde det i dig. Var det et spørgsmål om rå dedikation, eller et ønske om at blive mere nuanceret på banen, der gjorde det?

Det handlede ærlig talt mere om rå dedikation. Og så fik jeg også nogle af de nemmere rebounds sidste år a la (Russell) Westbrook. Jeg vidste, at jeg havde det i mig, og det var en af de ting jeg prøvede at bidrage allermest med sidste år, hvorimod vi nok har et bedre reboundende hold i år.

Du brugte en del af dine unge 20'ere på primært at være en spot-up skytte. Med tiden er du blevet mere komfortabel med bolden i hænderne. Hvordan skete det?

Jeg startede jo som point guard tilbage i mine Glostrup dage, så jeg føler altid at jeg har haft det i mig og været komfortabel med at håndtere bolden og lave plays. I år har jeg prøvet at være mere aggressiv i at gå mod kurven og det har været et af mine fokuspunkter.

Du har førhen talt med mig omkring det at være aggressiv og være den, der tvinger spillets gang. Hvad kræver det at tage spillet i egen hånd og vide man kan påvirke kampens resultat?

Det kommer meget af selvtillid og det du spurgte om før i at være i ens “bedste” år. Man føler sig bedre tilpas og mere afklaret med hvem man er. Jeg spiller simpelthen bedre når jeg er aggressiv, kommer til kurven og får stoppet min mand én-mod-én. Derfor er det vigtigt at prøve at tvinge spillets gang til ens fordel.

Foruden det åbenlyse svar, at du og dit hold gerne vil vinde kampen, hvad er derudover det vigtigste for dig at opnå, når du træder på banen?

Det er at være en afgørende faktor for holdet. Om det er i en sejr eller et nederlag, så vil jeg gerne være en af dem der har sat et aftryk på kampen. Jeg har været anonym for længe i min karriere og det gider jeg ikke mere.

Har du nogle specifikke mål i sigte for karrieren, som er mere individuelt orienteret?

Jeg vil gerne prøve at komme ind over landsholdet, og se hvordan jeg står der ift mine peers. Derudover vil jeg gerne være en afgørende faktor, der gær forskellen for, at Wolfpack kommer op og spiller om de sjove pladser.

Du kan se Andreas og Wolfpack spille mod Bakken Bears den 28. februar klokken 19:00, direkte på Fanseat.com

Bakken Bears slår Rabbits knebent

16.02.2020

Trods en ’lyn-og-torden’-start og føring på 15-4 til Bakken Bears blev det en tæt kamp, da Svendborg Rabbits blev besejret 83-75. Sejren tog Bakken Bears tilbage på ligaens førsteplads.

Oven på torsdagens storsejr over Randers Cimbria, var det et Bearshold med rigtig meget selvtillid, der tog imod Svendborg Rabbits. Torsdagens topscorer Michel Diouf kom flyvende fra start og scorede 8 af sit holds første 10 point på vej mod en tidlig føring på 15-4. En timeout af Rabbits’ head coach Lukas Varga og godt spil af Mikkel Plannthin bragte fynboerne tilbage på sporet. Bears førte dog stadig 25-18 efter første periode.

I anden periodes start var Plannthin fortsat i hovedrollen, og han satte sin anden og tredje treer til reducering til 24-27 – i øvrigt Plannthins 14. og sidste point. Rabbits fortsatte det gode spil og kom foran 35-31, bl.a. efter gode aktioner af Myck Kabongo, inden Nimrod Hilliard fik hjemmeholdets scoringer i gang igen. Rabbits var foran indtil 40-39 inden Michel Diouf scorede syv point i streg, og David Efianayi kunne afslutte bjørnenes 9-0 run til halvlegspauseføring på 48-40.

I tredje periode blev der dækket bedre op fra begge holdenes side. Michel Diouf scorede fem point fra periodens indledning – og var dermed på de 20 han sluttede kampen med – og Sidney Umude svarede senere igen med to trepointscoringer. Rabbits vandt perioden 17-15, men Bears holdt fat i føringen, der efter 30 minutter var på 63-57.

Da Nimrod Hilliard og Thomas Lærke åbnede sidste quarter med at fordele syv point imellem sig, kun afbrudt af to point af Peter Møller, kom Bears foran 70-59, tænkte tilskuerne i den fint besøgte Vejlby-Risskov Hal at det nærmede sig en afgørelse. Det var Myck Kabongo ikke enig i og to treere af ham gav spænding igen. Tylor Ongwae gav dog hjemmeholdet luft med to straffekast, et alley-hoop og en topointscoring yderligere, selvom Kabongo hver gang reducerede for sit hold. Ved 76-73 scorede Bears – efter en time out – på et dunk af Ryan Evans inden Ongwae lukkede kampen med en trepointscoring.

Bears vandt trods 17 turnovers over et velspillende Rabbitshold, der har fundet melodien med tilføjelsen af Brandon Norfleet. Bortset fra de mange mistede bolde havde Bears statistikkerne med sig – bedste scoringsprocenter og flest rebounds. Michel Diouf var med sine 20 point mest scorende foran Nimrod Hilliard (15 point) og Tylor Ongwae (13). Ryan Evans tog imponerende 12 rebounds. For Rabbits scorede Myck Kabongo 17 point, som blev suppleret med 7 rebounds. Mikkel Plannthin var næstmest scorende med 14 point.

Bakken Bears er nu noteret for 17 sejre i 20 opgør, mens Randers Cimbria har 17 sejre efter 21 kampe. På tredjepladsen ligger Horsens IC, der ovenpå dagens overraskende hjemmebanenederlag mod Team Fog Næstved har 15 sejre efter 20 kampe. Svendborg Rabbits ligger på fjerdepladsen med 11 sejre efter 20 kampe, a point med Næstved, der dog har spillet to kampe flere end fynboerne.

Efter den forestående landsholdspause mødes de to hold igen. Og atter engang er det Vejlby-Risskov Hallen, der lægger gulv til holdenes møde den 26. februar.

Storsejr til Wolfpack over EBAA

16.02.2020

Hjemmekampe mod EBAA = Spænding, hvem husker ikke 2019 sæsonens Pro B finale i Ballerup Super Arena eller den sæsons kamp i UCC Hallen der blev afgjort i de sidste sekunder!

EBAA er modstanderen hvor man altid kan forvente kamp, specielt store Keane Thomann har tidligere gjort ondt på Wolfpack. Keane Thomann var ude med en skade i dagens kamp, af dette skal man ikke undervurdere der 2 weekender forinden havde taget en sikker sejr over Værløse Blue Hawks.

Alle kampe er vigtige, og det kan man se på dagens kamp i Herlev Hallen. Der bliver gået til den i de indledende minutter. Wolfpack er på tæerne og arbejder hårdt i forsvaret. EBAA er dog rigtig skarpe på distancen og rammer svære skud udefra, specielt Jonas Schaarup gør det godt. Fra Wolfpack gør AJ Sumbry det godt med rebounds, blocks og gode bevægelser under kurven 17-16.

I anden periode sætter Wolfpack turboen på, Chanan Colman og Javion Blake skubber tempoet og med skarptskydende Mathias Seilund trækkes der fra EBAA hvor det hurtige holdspil gør ondt og BMS Herlev Wolfpack kan gå til halvlegsføring på 8 point.

At EBAA kan klare sig uden store Keane Thoman skyldes Nadir Alston der arbejder godt for EBAA, for Wolfpack gør unge Danijel Marsenic det også flot med. Med god sans for spillet i begge ender sørger han for balancen i BMS Herlev Wolfpack’s spil og i de perioder han er der en imponerende +- score på 30 point. Wolfpack vinder perioden med 22-17 hvor der forsøges med flere højdepunkter.

I 4. periode viser Wolfpack prøver på fremtidens talenter, Marc Sylvest og Mikkas Palsbo viser flotte momenter i spillet. For EBAA viser unge Anton Harbo flotte momenter og slutte kampen med 16 point. Rutinerede Mathias Seilund bliver ved med at bombe udefra, og krydre kampen med en flot scoring 4 meter fra 3 pointslinien og bliver kampens topscorer med 19 point som slutter med en Wolfpack sejr 83-56.

For BMS Herlev Wolfpack scorede
Mathias Seilund 19, AJ Sumbry 18 og Javion Blake 14 point.

For EBAA var topscoreren
Anton Harbo 16, Nadir Alston 14 og Marius Sørensen med 9 point.

Randers vinder stort efter en sløv 1. halvleg

15.02.2020

Lørdag i skolernes vinterferie tog Randers Cimbria imod gæsterne fra Copenhagen Basketball. Sidst de to hold mødtes var i København, hvor Randers kunne tage hjem med en sejr, og Randers håbede igen på sejre efter det store nederlag til Bakken Bears tidligere på ugen.

Begge hold kommer stille fra start og der er ikke rigtigt nogle der får skabt et tempo eller fodfæste i kampen. Efter 4 minutter er stillingen 12-9. Randers skruer op for tempoet i angrebet, hvilket Copenhagen ikke var forberedt på. Randers har udbygget føringen til 24-16 med 3 minutter igen. Copenhagen kommer stærkt tilbage i de sidste minutter af perioden og laver er 6-0 run og perioden slutter 28-24 til hjemmeholdet.

De ellers så gode takter Copenhagen var begyndt at vise i 1. periode, får de ikke taget med til 2., det udnytter Randers og udbygger føringen til stillingen 38-28 efter 4 minutter af 2. periode. Igen tager det et par minutter for at Copenhagen kommer op i omdrejninger og kan give Randers lidt modstand. Med 4 minutter igen begår Anton Hansen for Randers en usportsligfejl og Randers kalder timeout til stillingen 40-34.

Begge hold skruer op for tempoet i afslutningen af 2. periode, men Randers formået at holde Copenhagen på afstand og de kan gå til pause med stillingen 53-47.

Efter halvlegspausen er tempoet blevet taget helt ud af kampen, og begge hold skiftes til at score og efter 4 minutter er stillingen 63-58. Det ligeledes ellers at Copenhagen var ved at få skabt momentum efter Allan Voskuil fra Randers, får tildelt en teknisk fejl. Med med et stort block og 2 hurtige 3 pointscoringer fra Randers af, tager Copenhagen timeout til stillingen 69-60 med 4 minuttet igen. Efter timeouten går Randers amok både i forsvaret og angrebet og laver et 18-2 run, og udbygger føringen til en periode stilling på 87-62.

I 4. periode fortsætter Randers med at dominere, og vi skal hele 4 minutter ind i perioden, før Copenhagen kommer på scoringstavlen til stillingen 96-64. Copenhagen har tjekket helt ud af kampen, men til gengæld har Oscar Alm fra Randers tjekket ind, med et steal efterfulgt af er monster dunk til stillingen 105-64 med 3 minutter igen. 

Begge hold spiller bredt i den resterende del af perioden og kampen slutter med en fortjent sejr til Randers Cimbria på 114-71 (28-24, 25-23, 34-15, 27-9).

Topscore fra Randers Cimbrai blev Jonathan Jeanne med 34 point og 10 rebounds. For Copenhagen Basketball var bedste mand Igor Bakic med 16 point og 8 rebounds.

Rekordbjørnene totaltriumferer i topkamp

14.02.2020

Det var rekordernes aften for Bakken Bears, der efter en mageløs præstation fuldstændig kørte lokalrivalerne fra Randers Cimbria over i kampen om førstepladsen i ligaen. Hele 127-89 endte opvisningen, der cementerede bjørnemandskabet som Danmarks pt. bedste basketballhold.

Fra kampens start var det tydeligt, der både var tale om et top- og lokalopgør. Gæsterne nød nemlig godt af solid support fra lægterne, som dog svandt mere og mere ind, jo længere Aarhus-holdet trak fra Randers. Samtidig var hjemmeholdets fans i vanlig god stemning, så atmosfæren i Vejlby-Risskov Hallen var en dyst af denne kaliber værdig.

Allerede i første periode tegnede der sig et billede af resten af kampen. Bears nåede at føre 9-0, inden Cimbria endelig kom på tavlen med en 2’er fra kaptajnen Rasmus Bach. Bjørnenes føring blev imidlertid aldrig mindre, hvilket især skyldtes de mange 3’ere fra Bakkens skytter. Første periode bød på fem af slagsen fra fem forskellige sæt bjørnehænder: Ryan Evans, David Efianayi, Adama Darboe, Michel Diouf og Morten Sahlertz. Herudover mindede Diouf med et drønende dunk tilskuerne om sin titel som årets pokalfighter fra sejren i lørdags over Horsens IC. Perioden endte 39-24 til Bears.

Anden periode var ét langt triumftog for aarhusianerne. Syv trepointsscoringer, heriblandt to i træk fra en storspillende Simon Bjørnebo, satte standarden for angrebstaktikken. Et par gode detaljer fra Diouf var der også plads til: Først en nonchalant énhåndsscoring henover hovedet og kort efter et steal krydret med et solidt dunk. Randers var nu slået helt ud af kurs. Hverken boldkontrol, pasninger eller scoringer hang sammen for dem. Faktisk satte de kun tre 2’ere i kurven under åbent spil. Deres resterende syv point blev ramt på straffekast. Forskellen på de to hold udmøntede sig i en pausestilling på 72-37 til Bears. Netop de 72 point er ny rekord i Bakken Bears for flest scorede point i en første halvleg i Basketligaen.

I tredje periode kom Randers lidt bedre med. Perioden begyndte dog lige med et lækkert alley-oop fra Evans til Tylor Ongwae, der bragte bjørnene på 74-37. Men så formåede gæsterne faktisk at hente syv point på hjemmeholdet – anført af énmandshæren Brantley Bynum. Det lille comeback førte til en stabilisering af pointforskellen omkring de 30 point. Man anede en gnist blive tændt i kronjydetruppen, og den kom også til udtryk udenfor selve spillet: Baru Adjehi og Ryan Evans røg i karambolage med hinanden og måtte begge modtage en fejl for usportslig opførsel. Periodens højdepunkt med bjørnebriller var Ongwae, der brillerede i forsvaret med flere fornemme blocks og rebounds. Stillingen efter tredje periode var 93-60 til Bears.

I fjerde periode fortsatte Randers de gode takter og reducerede til 96-69, hvilket var det mindste forspring til Bears siden midt i anden periode. Samtidig blev Jonathan Galloway fouled out, og gæsterne anede i et kort sekund miraklet. Det lys blev dog hurtigt slukket af bjørnenes træfsikkerhed fra trepointslinjen; syv gange lykkedes det at ramme kurven herfra. Især Bjørnebo og Sahlertz var i langskudshumør, og netop anfører Sahlertz nåede i løbet af aftenens kamp over 3000 point som Bears-spiller. Godt over endda. Han er dermed den tolvte skytte i klubbens historie, der havner i det eksklusive selskab. Med sin 3’er til stillingen 125-84 skød ham samtidig endnu en milepæl til Bakken: 22 trepointsscoringer er ny rekord for antal 3’ere i en kamp i Basketligaen. Den føring var også kampens største på hele 41 point. Inden da sørgede Anton Harbo med sin scoring til 116-79 faktisk også for, at hele truppen kom på scoringstavlen. Den magiske aften i februar sluttede med en sejr på 127-89 til Bakken Bears over Randers Cimbria.

Bears sønderknuste dermed de nærmeste ligakonkurrenter med hele 38 point. Rekord-Morten Sahlertz blev hjemmeholdets topscorer med 22 point, mens kampens uovertrufne storskytte blev Cimbrias Brantley Bynum med 33 point. Han leverede desuden ni rebounds, hvilket var to flere end Galloway, Efianayi og gæsternes Baru Adjehi på syv. På assistfronten toppede Darboe og Efianayi med seks hver. Og på skadesbænken lå Darko Jukic og Chris Ortiz, mens Josh Fortune og Chris Nielsen manglede for Randers.

Det fænomenale resultat betyder, at Bakken Bears nu overtager førstepladsen i Basketligaen med 16 sejre og 3 nederlag, mens Randers er lige i hælene med 16 sejre og 4 nederlag.

Næste opgave er hjemmekampen mod Svendborg Rabbits på søndag den 16. februar kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen.

Ny BL-rekord af Bakken Bears

13.02.2020

Ikke nok med at Bakken Bears her til aften vandt en knusende sejr og PRO A rivalerne fra Randers Cimbria på 127-89, så satte holdet også BL-rekord for flest 3-pointscoringer i en og samme kamp.

Rekorden tilhørte indtil i aften Horsens IC der i kampen den 26. marts 2018 mod Stevnsgade Supermen hvor holdet vandt med 123-72 havde scoret 21 gange fra 3-pointsland på 35 forsøg. Men Bakken Bears formåede at score 22 gange på 46 forsøg og derved tage rekorden fra en af deres største rivaler.

Både Simon Bjørnebo Niedhardt og Morten Sahlertz satte hver 5 stk og var stærkt medvirkende til at rekorden kom i hus,

Wolfpack slår BKA i Amagerhallen

13.02.2020

De to hold delte kampen mellem sig således at BK Amager vandt første halvleg og BMS Herlev Wolfpack vandt anden halvleg – og kampen.

1. periode bød på gode og velovervejede angreb fra begge hold. Hos Amager orkestreret af Jonathan Klussmann og hos Wolfpack dirigeret af gennemrutinerede Chanan Colman. Perioden gik til Amager med stillingen 24-18.

Samme billede i anden periode, der huskes for en ”kombinationskendelse” bestående af to tekniske og en almindelig fejl, hvilket udløste to straffekast til hvert hold og bolden i siden til Amager. Perioden endte 23-20 til Amager, med det resultat at stillingen var 47-38 ved halvleg. Men det sidste minut tilhørte Wolfpack, der hentede 6 points, der kunne have været gået til Amager, hvis det ikke lige var fordi spillerne her var gået lidt i stå.

Det helt store vendepunkt i kampen kom i de første tre minutter af tredje periode. Her lykkedes det Wolfpack at tromle Amager ned med 18 points med sølle 5. Nu var stillingen skiftet til 52-56 fra 47-38 på sølle tre minutter.

Wolfpack var simpelthen kommet ind i kampen med en sønderlemmende gejst og spillelyst, og et sprudlende højt pres, der tog luften ud af et modløst Amagermandskab. Coleman og Seirup gjorde ondt mod Amager.

Wolfpack vinder 3. periode med 39-16 til stillingen 63-77 inden de sidste 10 minutter.

Almir Zeco får styr på Amagers tropper og får begrænset nederlaget i fjerde periode til 17-22 men det er en periode, hvor nederlagets tunge spøgelse har lagt sin klamme hånd på hans mandskab. Kampen slutter med et nederlag på 80-99 og skal man være rigtig ond mod det tabende hold, kan man sige at Amagers eget motto blev brugt i mod dem selv. Viljen til sejr og gejsten til forskel.

Topscorer for BK Amager blev Jonathan Klussmann med 23 point. For BMS Herlev Wolpack scorede både Mathias Seilund og Javion Blake 23 point.

Rabbits vinder duellen om 4. pladsen

13.02.2020

Efter en lang pause, længst for hjemmeholdet der ikke havde optrådt siden den 25. januar hvor modstanderen hed Horsens IC, Team Fog Næstved havde sidst set kampbanen den 2. februar, hvor holdet tabte med mindst mulig margen ti de danske mestre fra Bakken Bears, kom endelig dagen, hvor kampen om 4. 5. pladsen i ligaen kunne blive afgjort.

Det blev en meget spændende match med masser af drama men også en kamp, hvor hjemmeholdet viste klassen og bevarede fokus gennem hele opgøret. Det betød sejr, 82-79 efter perioderne 20-15, 19-20, 22-20 og 21-24 hvor godt 1100 så på i HK Midt Arena.

Rabbits startede ud som lyn og torden og lukkede fuldstændig af i forsvaret og hev samtlige rebounds til sig, 10-0 efter 4 minutter. Team Fog havde i dag en brandvarm Rob Marberry der i den grad stemplede ind og scorede 12 points for sit mandskab i 1. periode. Scoringerne for hjemmeholdet blev delt noget bedre ud, 6 spillere stod for 20 point.

Hjemmeholdet tillod sig at undlade at score i de sidste 4 minutter af 1. og de først 3 af 2., og Team Fog øjnede blod ovenpå kaninernes stærke udlæg. Team Fog scorede 0-11 og kom over pausen til 2. periode også bedst fra start, førte således 20-22, og så kom hjemmeholdet faktisk først bagud igen i 4. periode.

Også i 2. periode fordelte hjemmeholdet scoringerne godt, spillet flød og reboundspillet var  i særklasse.  Rabbits har kæmpet meget med netop det i hele sæsonen og ved det er nøglen til sejr. Team Fog havde fortsat sin topscorer i Marberry der fik stemplet yderligere 10 points ind på kontoren i 2. periode, således 22 points ved halvtid.

Imponerende af Marberry der spillede en suveræn kamp. Det betød samtidig at såvel Christian Terrel og Carlos Mateo holdt lidt igen rent scoringsmæssigt, heldigt for hjemmeholdet. Rabbits til pause foran 39-35, en meget spændende og intens kamp, hvor man næsten kunne fornemme spændingen fra banen forplante sig ud på de to udskiftningsbænke.

Efter pausen sad de mange fremmødte fans med en fornemmelse af om hjemmeholdet igen som sidste hjemmekamp mod HIC ville knække fuldstændig sammen. Det gjorde kaninerne ikke. Brandon Norfleet scorede de første 6 points efter pausen og dernæst gik Rabbits på et run 11-0. Rabbits foran med 15 midt i 3. Så var det Næstveds tur til et run 0-11, stillingen tæt inden de sidste 10 minutter, 61-55.

Forinden havde såvel Arnel Decic gjort sig bemærket med en teknisk fejl, i samme minut også en til bænken. Samtidig havde Jacob Enevold og Sebastian Åris fået æren af at skulle skyde straffe der alle blev omsat. For Næstved så Rob Marberry efterhånden noget slidt ud så Christian Terrel tog over med 8 points i træk. Svendborgs bænk ville også lege med i kapløbet omkring de tekniske fejl og trak også en til sig.

De sidste 10 minutter blev også meget spændende. Svendborg lagde igen bedst fra land men Rob Marberry var ikke brændt helt ud endnu. Han scorede lige 7 i træk i de første 3 minutter og sluttede derpå på 34!!, så var gassen gået ud af ballonen. Marberry scorede ikke mere i den kamp, hvor der ellers i slutfasen var så hårdt brug for points. Næstved udlignede til 65-65. Efter et par gode angreb, hvor Rabbits igen og igen tog rebounds og fik 2. chancen blev Mikkel Plannthin fejlet bag trepointslinjen. 3 sikre straffekast blev flot omsat af kaptajn Plannthin og det blev fulgt op af 5 points fra hjemmeholdets topscorer Brandon Norfleet. Rabbits foran med 4, 76-72 med 2 minutter igen. Næstved fik hurtigt udlignet ved Carlos Mateo og derefter stjal lynhurtige Myck Kabongo bolden på midten af banen og scorede derefter sikkert. Jacob Enevold der i dag var en af hjemmeholdets bedste fik også smidt to points i kurven og Kaninerne var således foran 82-78 fordi Mikkel Plannthin igen omsatte to straffekast meget sikkert. Aftalen efter en timeout var så, at lade Næstved få deres angreb uden at fejle men det blev alligevel til en fejl fra Myck Kabongo på et trepointsforsøg og tre straffe til Næstved.

Heldigvis for Rabbits scorede Jahmal Jones kun på et og kampen var afgjort.

For hjemmeholdet blev topscorer Brandon Norfleet med 19, Mikkel Plannthin 12 og Sebastian Åris med 11. Jacob Enevold skal fremhæves med 8 points og 10 rebounds heraf 7 offensive. Zack Charles havde 12 rebounds og 9 points. Svendborg hentede ikke mindre end 21 offensive rebounds. Det er meget meget lang tid siden det er sket sidst og var helt afgørende for kampens udfald. For hjemmeholdet forlod Myck Kabongo banen med 5 fejl og 25 minutters spilletid.

Team Fog Næstved havde bedste spiller i Rob Marberry med 5 assists og 34 points, 13 til Christian Terrel og 10 til Jahmal Jones. For Næstved forlod Zarko Jukic banen med 5 fejl og 21 minutter.

Begge mandskaber skal i ilden på søndag i Århus hvor Rabbits møder Bakken Bears  og i Horsens hvor Horsens IC venter på Team FOG Næstved.   

En tæt kamp blev afgjort i 3. quarter i Nørrebrohallen

12.02.2020

325 tilskuere fik fed oplevelse i Nørrebrohallen i tirsdagens kamp i PRO B mellem Copenhagen Basketball og Værløse Blue Hawks.

Værløse kom med en flot statistik på 8/11 og ligger i toppen af PRO B. Copenhagen ligger i modsatte ende af tabellen, men har tidligere i år slået Værløse, så intet var afgjort på forhånd.

Kampen var dog også meget lige i 1. quarter. Intensiteten vare høj. For hjemmeholdet spiller Nebojsa Mitrovic med stor intensitet og sørgede for, at Copenhagen kom flot fra start. Værløse spillede fornuftigt og begge hold havde et flot quarter, der sluttede 22-24 til Værløse, da Asbjørn Nerlov i sidste sekund fik tippet bolden i kurven for Værløse.

2. quarter kørte i samme flotte tempo. Værløse virkede skarpere, og Copenhagen måtte slide sig til alle sine scoringer, hvilket også kune ses på 3 point procenterne - 29% overfor 42%, samt på 13 brændte straffekast til hjemmeholdet. Men Copenhagen med Filip i absolut ledende scoringsrolle, holdt sig inde i kampen sammen med flot spillende Igor Bakic og Neso Mitrovic og vinder quarteret med et point.

49-50 ved halvleg til Værløse Blue Hawks. Kampen er åben, men...

3. quarter blev katastrofal for hjemmeholdet. Værløse lavede et 9-26 run på hjemmeholdet og kampen var reelt afgjort. Adam Heede-Amdersen, Martin Frederik Poulsen og Austin Oliver Pope styrede spillet sikkert for Værløse. Copenhagens amerikaner, Patrick Burke, var ikke rigtigt med i kampen, på trods af et flot reboundspil.

4. quarter blev mere spændende. Hjemmeholdet får langsomt halet ind på et velspillende Værløse hold, men så tog Værløses Evan Fisher over. Hver gang Copenhagen lugtede blod, svarede han igen med en treer. Han sætter 4 sikre treere i 4. quarter og sikre Værløse en sejr på 84-96 (22-24, 27-26, 9-26, 26-20).

Copenhagen Basketball har fortsat meget der skal forbedres, men deres forsvar er blevet markant bedre. Der mangler dog noget nerve og overskud. Alle scoringer kommer af hårdt slid og alle plays er anstrengte. Stefan Jevric gjorde en god figur med 10 point og 8 rebounds. Filip Rajovic blev topscorer med 25, men Neso Mirtovic blev kampens spiller for Copenhagen.

For Værløse var der tale om en flot holdindsats, men særligt Adam Heede-Andersen, Martin Frederik Poulsen og Austin Oliver Pope spillede stabilt. Men det bliver Evan Fisher der bliver kampens spiller. Han var en afgørende for Værløses sejr og scorede også 25 point.

Tæt kamp mellem TFN og Bakken Bears

03.02.2020

Søndagens aftenkamp mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears gav en smal sejr på 1 point til gæsterne selvom TFN kom helt tæt på til sidst.

Team Fog Næstved fik en flot start på perioden og kom foran med 7-0, da der var spillet næsten 4 minutter. At Bakken ikke scorede i næsten 4 minutter er vist ikke hverdagskost. Men Bakken kom da også tilbage i matchen og bragte sig foran med 1 point ved periodens slutning.

Bakken lukkede op for sluserne fra starten af perioden og øgede sin føring. Team Fog Næstved kæmpede for at følge med, men det var svært, for Bakken viste klassen. Og når Team Fog Næstved viste klassespil, for det gjorde holdet, manglede det afgørende held med scoringsforsøget. Det blev ring ud i stedet for bold i kurven. På den konto var det forholdsvis let for Bakken at øge sin føring, som nåede op på 11 point ved pausen.

Team Fog Næstved viste fra starten af perioden, at holdet ikke havde opgivet håbet om en overraskelse i form af en sejr. I hvert fald fik holdet reduceret Bakkens føring til 3 point, da der var spillet knap 4 minutter af perioden. Det vækkede åbenbart Bakken, som igen trak fra. Hver gang Team Fog Næstved kom lidt for tæt på, strammede Bakken grebet og øgede sin føring. Ved slutningen af perioden lykkedes det dog igen for Team Fog Næstved at få reduceret Bakkens føring, så den kun var på 3 point ved periodens slutning. Muligheden for overraskelsen var stadig til stede.

En forhåbentlig spændende periode var i vente. Bakken lagde bedst fra land og øgede sin føring. Spillet var intenst fra begge sider. Det var tydeligt, at kampen havde betydning for begge hold. Midt i perioden trak Bakken fra, og med 3 minutter tilbage at spille førte Bakken med 11 point. Kampen syntes afgjort.

Team Fog Næstved ville det dog anderledes og fik reduceret føringen til 5 point med godt 1 minut tilbage at spille. Og føringen blev reduceret yderligere til godt 4 sekunder tilbage at spille. Bakken havde bolden, men smed den af uforklarlige årsager væk. Team Fog Næstved havde herefter 4 sekunder til at score de afgørende point, men det lykkedes ikke. Overraskelsen blev afblæst og Bakken Bears vinder kampe med 79-80 (16-17, 17-27, 27-19, 17-19).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Zarko Jukic med 13 point. for Bakken Bears scorede Michel Diouf 24 point.