Nyheder

Randers vinder tæt og intenst opgør over Svendborg

01.03.2020

Efter en pause på 14 dage skulle Randers Cimbria igen i gang med kamp i Basketligaen. Denne gang varr det en hjemmekamp mod Svendborg Rabbits, hvor Randers med en sejr kunne fastholde sit greb i 2. pladsen i ligaen.

Svendborg vinder tip-off, men Randers stjæler bolden og dunker bolden i kurven i den anden ende. Svendborg svare hurtigt igen men en 3 point scoring. Begge hold ligger et højt og intenst tempo fra start af og efter 4 minutter er stillingen 10-7. Det høje tempo fortsætter, men Randers får skabet et lille momentum og udbygger deres forspring til 19-10 med 2 minutter tilbage af 1. periode. Svendborg får stoppet Randers, og kæmpet sig tilbage. 1. periode slutter 22-17.

I 2.  periode fortsætter intensiteten fra 1., men det er kun Svendborg der rigtigt kan får skabt et fodfæste her i 2. periode, og efter 3 minutter er stillingen 27-25. Tempoet får et ekstra nøk op og Svendborg har grebet sig godt fat på Randers, men Randers lavet er et steal og layup til stillingen 38-35 med 3,5 minutter igen, hvor Svendborg tager timeout. Efter timeouten er der ikke mange ændringer og perioden slutter 42-43.

I 3. periode skal begge hold lige fundet formen igen, før der igen er et meget højt tempo på spillet, dog er der ikke rigtigt nogle af holdene det lykkes med at bilden i kurven og stillingen er 48-52 med 5 minutter igen. Begge hold skruer lidt op for hårdheden under kurven, men Randers får kæmpet sig tilbage i kampen til stillingen 58-56 med 2 minutter igen, hvor Myck kabongo får tildelt en teknisk fejl for flopping. Perioden slutter 60-62.

4 periode starter lige som 3., hvor vi skal et godt stykke ind i perioden, før der kommer gang i spillet for begge hold, men der er ikke nogle der får skabet et momentum og efter 4 minutter er stillingen 66-72, hvor Randers tager timeout. Randers får lavet et par hurtige ubesvaret spil, og bringer sig foran igen med stillingen 77-76 med 2,5 minut igen. Randers laver en hurtig 3 point scoring til stillingen 83-78 med 1,5 minut igen tager Svendborg timeout. Randers fortsætter med at holde Svendborg bag sig og vinder kampen 88-82.

T
opscorer for Randers Cimbria blev Corey Silverstrøm med 29 point. For Svendborg Rabbits blev det Brandon Norfleet med 24 point. 

Topkamp i Herlevhallen

29.02.2020

Fredag aften blev der dannet en flot ramme for Basketligakampen i Herlev Hallen, hvor Bakken Bears havde kørt de tunge skyts frem og havde taget alle profiler i brug for at få revanche for nederlaget inden jul.

473 feststemte tilskuere trodsede X-Factor og Vintervejret for støtte de lokale helte frem, her skal specielt nævne Hillerød´s Herrehold i Basketball der virkelig gav den gas og fra Skolesamarbejdet med Skoveng Skolen dukkede der hele 80 skoleelever op til Basketball.

Bakken Bears har budget for sig når det kommer til Dansk Basketball, fultidsprofessionnelle spillere der tæller 6 elite udlændinge plus 3 danske landsholdsspillere.

I dagens kamp er det dog BMS Herlev Wolfpack, nummer 1 i Pro B ligger sig ikke bare ned og bed fra sig fra kampstart og kommer hurtigt foran 9-2 og med yderligere skarphed kunne førringen godt have været større. Men efter 5 minutters spil bliver Bakken Bears brandende varme bag 3 pointslinien og ender med at lave hele 51 point bag linien i kampen.

Head Coach Pascal Colman bruger kampen til at give de unge spillere erfaring, unge Andreas Mortensen kommer ind og viser at han er en mand for fremtiden med modent angrebsspil tør han udfordre og skabe chancer for andre. Også Marc Sylvest viser flotte momenter i begge ender af gulvet sammen med Andreas Meilby.

Dog skal det siges at hver gang Wolfack bygger lidt momentum, så slår Bjørnene tilbage udbygger førringen. Efter en fornuftig 3 periode, sætter Bears trumf på i 4. periode og kan tage en sejr hjem på hele 66-121.

Topscorer for BMS Herlev Wolfpack blev AJ Sumbry 16, Javion Blake 16, Andreas Meilby  med 12 point. For Bakken Bears scorede David Efiany 19, Ryan Evan 17, Christopher Cortiz 18 point.

Næste hjemmekamp er 18. Marts kl. 19:00 i Herlev Hallen mod Værløse Blue Hawks.

Smal sejr i rodet affære

26.02.2020

Bakken Bears var tilbage i stærkeste opstilling efter landsholdspausen. Desværre var det svært at få øje på, da spillet haltede over hele linjen. Til gengæld var gæsterne fra Svendborg Rabbits på nogenlunde samme niveau, så bjørnene hev til sidst en snæver sejr i land på 87-83.

For en sjælden gangs skyld gik tip-off’et modstanderens vej, og Rabbits udnyttede muligheden til at hoppe foran med to point fra start. Faktisk kom gæsterne også foran med seks point ved stillingen 4-10, men takket være rebounds fra Tylor Ongwae og 3’ere fra Ryan Evans og Thomas Lærke holdt Bears sig inde i kampen. Og netop Evans stod for udligningen til 14-14, hvorefter Lærke skød bjørnene foran for første gang: 16-14. Kort inden periodens afslutning ramte Morten Sahlertz også en 3’er, men Svendborg svarede hurtigt igen, og første periode sluttede 22-22.

I anden periode fortsatte det sløsede spil fra begge parter. Hverken defensivt eller offensivt var præstationerne prangende, men Bears kom dog hurtigt foran 24-22 ved Chris Ortiz. Michel Diouf ramte et par 3’ere, og Evans skød en enkelt 3’er i nettet, så hjemmeholdet begyndte efterhånden at trække fra. Perioden endte med en jysk føring på 47-39.

Tredje periode var straks bedre for Bakken. Evans diskede op med lækkerier under kurven til 59-44, og Darko Jukic dunkede sig til kampens største føring på 61-44. Et par smukke alley-oops blev det også til. Først serverede Evans bolden for Ortiz, der køligt sørgede for 63-48. Herpå fulgte tre fynske 2’ere, men så kom kampens detalje og bjørnenes andet alley-oop: Kaptajn Sahlertz kastede en perfekt pasning afsted op imod kurven og Ongwae, der slam dunkede sig til en føring på 65-54. Pointforskellen endte dog på cirka det samme som forrige periode: 68-61.

Spændingen meldte pludselig sin ankomst i fjerde periode. Jukic lagde ud med en 3’er til 71-63, men så begyndte det alvor at knibe for aarhusianerne. Kaninerne kom foran 72-73 ved holdets mest træfsikre skytte Durell Vinson, og på en enkelt straffescoring øgede gæsterne efterfølgende føringen. Bears skød sig dog tilbage efter en usportslig fejl af Brandon Norfleet, der gav Lærke muligheden på straffe. Han sænkede to, og de danske mestre var nu foran 76-74. Med en Evans-scoring til 78-74 syntes Bears tilbage på sporet. Men Rabbits ville det anderledes, og de kom endnu en gang foran: 78-79. Bakken blev på ny reddet af en usportslig fejl. Denne gang begået af topscorer Vinson, der samtidig blev fouled out. Det viste sig at være det afgørende moment, og hjemmeholdet kunne endelig udbygge føringen en smule. Først med et dunk af Diouf og siden med en 2’er af Lærke: 85-80. Et hurtigt fynsk modsvar på 3 point sendte imidlertid en chokbølge gennem Vejlby-Risskov Hallen. Katastrofen blev nok engang afværget, og Norfleet måtte som den anden svendborgensiske spiller forlade banen med fem fejl på kontoen. Bears formåede herefter at øge føringen, og den uskønne kamp endte 87-83.

Kampens topscorer blev med 18 point Ryan Evans, der som én af få bjørne leverede en solid præstation på vanligt niveau. Durell Vinson fulgte lige efter med 17 point, mens Michel Diouf endte på 16. De to høstede ligeledes rebound-titlerne, dog i omvendt rækkefølge: Diouf på 10 og Vinson på 9. Brandon Norfleet tog assistkronen med 6 af slagsen, og en usædvanligt ufokuseret Nimrod Hilliard fik trods alt sneget sig op på 5.

Bakken Bears konsoliderer dermed førstepladsen i Basketligaen med 36 point for 21 kampe. På de næste pladser følger Randers Cimbria med 34 og Horsens IC med 32. Aftenens modstander Svendborg Rabbits ligger yderligere ti point efter som nummer fire med 22 point.

Bakken Bears havde muligvis tankerne et andet sted under kampen, hvilket kan forklare den noget vakkelvorne indsats. Om en uge spiller de nemlig kvartfinale ved FIBA Europe Cup mod Tsmoki Minsk. Det europæiske brag finder sted hjemme i Vejlby-Risskov Hallen den 4. marts kl. 18.30.

Inden da tager bjørnene dog en tur til København, hvor de allerede fredag møder BMS Herlev Wolfpack i Basketligaen.

Horsens IC tilbage på sporet

26.02.2020

Efter 3 nederlag på stribe, så både tilskuerne og hjemmeholdet frem til aftenens kamp mod EBAA. Nogle få frygtede, at det kunne fortsætte med det usikre spil som HIC i det meste af 2020 havde præsteret, men dette blev ingenlunde tilfældet.

HIC lagde ud som lyn og torden og var i den grad opsatte på at vise, at nu var bunden nået, og nu skulle der ske nyt. Og i løbet af 1. periode, som hjemmeholdet vandt med 23-8, viste hjemmeholdet glimtvis deres store repertoire. Spillet, såvel i angreb som forsvar, flød let og elegant. Aggressivt pres-spil i forsvar og hurtige fastbreak.

Så man frygtede helt for EBAA, hvad ville holdet dog blive udsat for i resten af kampen. Men det havde man nu ikke grund til. Det unge og talentfulde Århus-mandskab havde ikke tænkt sig at give op, samtidig med, at HIC åbenbart havde besluttet, at den resterende del af kampen, skulle bruges til at afprøve nyt i forsvar som angreb, hvorfor 2. periode blev mere tæt, dog med resultatet 27-23 til HIC.

Så da 2. halvleg startede, førte hjemmeholdet komfortabelt 50-31. Her fortsatte HIC med hurtigt angrebsspil ført an af især Roberto Gallinat, men der blev skiftet meget ud hos hjemmeholdet, så spilletiden hovedsageligt blev ligeligt fordelt blandt 10 af hjemmeholdets spillere, hvilket naturligvis også medførte, at hjemmeholdets score ligeledes blev fordelt mellem mange spillere.

HIC vandt 3. periode med 27-15, så der var ikke meget spænding tilbage i kampen. HIC trådte ikke så meget på speederen i sidste periode, men koncentrerede sig mere om skuddene og forsvars spillet, men vandt alligevel også denne periode med 18-11, så slutresultatet blev den forventede sejr til HIC på 95-57.

Hos EBAA var det især Nadir Alston, der trådte i karakter. Han blev da også holdets topscorer med 17 point, mens det hos hjemmeholdet især var Roberto Gallinat og Vedran Borovcanin, man bemærkede. Begge scorede da også 17 point, og Vedran blev af sponsorklubben da også udpeget til kampens HIC-spiller.

3 BL-kampe flyttet

18.02.2020

Som følge af Bakken Bears succes i Europe-Cup Men hvor holdet det 4. og 11. marts møder det hviderussiske hold Tsmoki Minsk har det været nødvendigt at flytte 3 BL-kampe da Bakken Bears i henhold til BL-reglerne har ret til hviledage både før og efter EC-kampe.

Dette betyder at følgende kampe er rykket i BL:

  • Bakken Bears - Horsens IC flyttet fra 2. marts til den 13. marts kl. 18:30
  • Horsens IC - Bakken Bears flyttet fra den 11. marts til den 15. marts kl. 19:00
  • EBAA - Randers Cimbria flyttet fra den 4. marts til den 23. marts k. 18:30*

*Kampen er flyttet fordi Bakken Bears spiller hjemme mod Tsmoki Minsk den dag.

Du kan se hele det resterende kampprogram for grundserien i BL ved at klikke her.

Interview med Wolfpack forward Andreas Meilby

18.02.2020

Wolfpack forward Andreas Meilby er efterhånden en kendt figur i Basketligaen, hvor han nu spiller sin syvende sæson. Den 27-årige Meilby har siden sin retur til Wolfpack i 2018 udviklet sig, og han scorer lige nu 9,7 point per kamp – det bedste i karrieren.

Har hans forbedringer noget at gøre med alder? Modenhed? Tilgang til spillet?

Jeg (Morten Stig Jensen) tog en snak, samt et kig opad, med den 203-centimeters høje Meilby omkring hans karriere.

Du er lige nu i det, der oftest beskrives som en spillers bedste alder. Er det noget du kan mærke, når du træder på banen i henhold til hvordan du tænker spillet, samt har styr på fysikken/taktikken, osv?

Ja, det syntes jeg klart at jeg kan. Det er et andet overskud man løber rundt med på banen, end tidligere i karrieren. Det er nok især fordi at jeg har bedre kendskab til min krop og hvordan jeg skal forholde mig til forskellige situationer. Generelt bare mere erfaring.

Sidste år var du blandt ligaens bedste reboundere, hvilket kom lidt ud af ingenting. Der var ikke en fortid med store tal på glasset, eller nogle statistiske parametre, der indikerede, at du havde det i dig. Var det et spørgsmål om rå dedikation, eller et ønske om at blive mere nuanceret på banen, der gjorde det?

Det handlede ærlig talt mere om rå dedikation. Og så fik jeg også nogle af de nemmere rebounds sidste år a la (Russell) Westbrook. Jeg vidste, at jeg havde det i mig, og det var en af de ting jeg prøvede at bidrage allermest med sidste år, hvorimod vi nok har et bedre reboundende hold i år.

Du brugte en del af dine unge 20'ere på primært at være en spot-up skytte. Med tiden er du blevet mere komfortabel med bolden i hænderne. Hvordan skete det?

Jeg startede jo som point guard tilbage i mine Glostrup dage, så jeg føler altid at jeg har haft det i mig og været komfortabel med at håndtere bolden og lave plays. I år har jeg prøvet at være mere aggressiv i at gå mod kurven og det har været et af mine fokuspunkter.

Du har førhen talt med mig omkring det at være aggressiv og være den, der tvinger spillets gang. Hvad kræver det at tage spillet i egen hånd og vide man kan påvirke kampens resultat?

Det kommer meget af selvtillid og det du spurgte om før i at være i ens “bedste” år. Man føler sig bedre tilpas og mere afklaret med hvem man er. Jeg spiller simpelthen bedre når jeg er aggressiv, kommer til kurven og får stoppet min mand én-mod-én. Derfor er det vigtigt at prøve at tvinge spillets gang til ens fordel.

Foruden det åbenlyse svar, at du og dit hold gerne vil vinde kampen, hvad er derudover det vigtigste for dig at opnå, når du træder på banen?

Det er at være en afgørende faktor for holdet. Om det er i en sejr eller et nederlag, så vil jeg gerne være en af dem der har sat et aftryk på kampen. Jeg har været anonym for længe i min karriere og det gider jeg ikke mere.

Har du nogle specifikke mål i sigte for karrieren, som er mere individuelt orienteret?

Jeg vil gerne prøve at komme ind over landsholdet, og se hvordan jeg står der ift mine peers. Derudover vil jeg gerne være en afgørende faktor, der gær forskellen for, at Wolfpack kommer op og spiller om de sjove pladser.

Du kan se Andreas og Wolfpack spille mod Bakken Bears den 28. februar klokken 19:00, direkte på Fanseat.com

Bakken Bears slår Rabbits knebent

16.02.2020

Trods en ’lyn-og-torden’-start og føring på 15-4 til Bakken Bears blev det en tæt kamp, da Svendborg Rabbits blev besejret 83-75. Sejren tog Bakken Bears tilbage på ligaens førsteplads.

Oven på torsdagens storsejr over Randers Cimbria, var det et Bearshold med rigtig meget selvtillid, der tog imod Svendborg Rabbits. Torsdagens topscorer Michel Diouf kom flyvende fra start og scorede 8 af sit holds første 10 point på vej mod en tidlig føring på 15-4. En timeout af Rabbits’ head coach Lukas Varga og godt spil af Mikkel Plannthin bragte fynboerne tilbage på sporet. Bears førte dog stadig 25-18 efter første periode.

I anden periodes start var Plannthin fortsat i hovedrollen, og han satte sin anden og tredje treer til reducering til 24-27 – i øvrigt Plannthins 14. og sidste point. Rabbits fortsatte det gode spil og kom foran 35-31, bl.a. efter gode aktioner af Myck Kabongo, inden Nimrod Hilliard fik hjemmeholdets scoringer i gang igen. Rabbits var foran indtil 40-39 inden Michel Diouf scorede syv point i streg, og David Efianayi kunne afslutte bjørnenes 9-0 run til halvlegspauseføring på 48-40.

I tredje periode blev der dækket bedre op fra begge holdenes side. Michel Diouf scorede fem point fra periodens indledning – og var dermed på de 20 han sluttede kampen med – og Sidney Umude svarede senere igen med to trepointscoringer. Rabbits vandt perioden 17-15, men Bears holdt fat i føringen, der efter 30 minutter var på 63-57.

Da Nimrod Hilliard og Thomas Lærke åbnede sidste quarter med at fordele syv point imellem sig, kun afbrudt af to point af Peter Møller, kom Bears foran 70-59, tænkte tilskuerne i den fint besøgte Vejlby-Risskov Hal at det nærmede sig en afgørelse. Det var Myck Kabongo ikke enig i og to treere af ham gav spænding igen. Tylor Ongwae gav dog hjemmeholdet luft med to straffekast, et alley-hoop og en topointscoring yderligere, selvom Kabongo hver gang reducerede for sit hold. Ved 76-73 scorede Bears – efter en time out – på et dunk af Ryan Evans inden Ongwae lukkede kampen med en trepointscoring.

Bears vandt trods 17 turnovers over et velspillende Rabbitshold, der har fundet melodien med tilføjelsen af Brandon Norfleet. Bortset fra de mange mistede bolde havde Bears statistikkerne med sig – bedste scoringsprocenter og flest rebounds. Michel Diouf var med sine 20 point mest scorende foran Nimrod Hilliard (15 point) og Tylor Ongwae (13). Ryan Evans tog imponerende 12 rebounds. For Rabbits scorede Myck Kabongo 17 point, som blev suppleret med 7 rebounds. Mikkel Plannthin var næstmest scorende med 14 point.

Bakken Bears er nu noteret for 17 sejre i 20 opgør, mens Randers Cimbria har 17 sejre efter 21 kampe. På tredjepladsen ligger Horsens IC, der ovenpå dagens overraskende hjemmebanenederlag mod Team Fog Næstved har 15 sejre efter 20 kampe. Svendborg Rabbits ligger på fjerdepladsen med 11 sejre efter 20 kampe, a point med Næstved, der dog har spillet to kampe flere end fynboerne.

Efter den forestående landsholdspause mødes de to hold igen. Og atter engang er det Vejlby-Risskov Hallen, der lægger gulv til holdenes møde den 26. februar.

Storsejr til Wolfpack over EBAA

16.02.2020

Hjemmekampe mod EBAA = Spænding, hvem husker ikke 2019 sæsonens Pro B finale i Ballerup Super Arena eller den sæsons kamp i UCC Hallen der blev afgjort i de sidste sekunder!

EBAA er modstanderen hvor man altid kan forvente kamp, specielt store Keane Thomann har tidligere gjort ondt på Wolfpack. Keane Thomann var ude med en skade i dagens kamp, af dette skal man ikke undervurdere der 2 weekender forinden havde taget en sikker sejr over Værløse Blue Hawks.

Alle kampe er vigtige, og det kan man se på dagens kamp i Herlev Hallen. Der bliver gået til den i de indledende minutter. Wolfpack er på tæerne og arbejder hårdt i forsvaret. EBAA er dog rigtig skarpe på distancen og rammer svære skud udefra, specielt Jonas Schaarup gør det godt. Fra Wolfpack gør AJ Sumbry det godt med rebounds, blocks og gode bevægelser under kurven 17-16.

I anden periode sætter Wolfpack turboen på, Chanan Colman og Javion Blake skubber tempoet og med skarptskydende Mathias Seilund trækkes der fra EBAA hvor det hurtige holdspil gør ondt og BMS Herlev Wolfpack kan gå til halvlegsføring på 8 point.

At EBAA kan klare sig uden store Keane Thoman skyldes Nadir Alston der arbejder godt for EBAA, for Wolfpack gør unge Danijel Marsenic det også flot med. Med god sans for spillet i begge ender sørger han for balancen i BMS Herlev Wolfpack’s spil og i de perioder han er der en imponerende +- score på 30 point. Wolfpack vinder perioden med 22-17 hvor der forsøges med flere højdepunkter.

I 4. periode viser Wolfpack prøver på fremtidens talenter, Marc Sylvest og Mikkas Palsbo viser flotte momenter i spillet. For EBAA viser unge Anton Harbo flotte momenter og slutte kampen med 16 point. Rutinerede Mathias Seilund bliver ved med at bombe udefra, og krydre kampen med en flot scoring 4 meter fra 3 pointslinien og bliver kampens topscorer med 19 point som slutter med en Wolfpack sejr 83-56.

For BMS Herlev Wolfpack scorede
Mathias Seilund 19, AJ Sumbry 18 og Javion Blake 14 point.

For EBAA var topscoreren
Anton Harbo 16, Nadir Alston 14 og Marius Sørensen med 9 point.

Randers vinder stort efter en sløv 1. halvleg

15.02.2020

Lørdag i skolernes vinterferie tog Randers Cimbria imod gæsterne fra Copenhagen Basketball. Sidst de to hold mødtes var i København, hvor Randers kunne tage hjem med en sejr, og Randers håbede igen på sejre efter det store nederlag til Bakken Bears tidligere på ugen.

Begge hold kommer stille fra start og der er ikke rigtigt nogle der får skabt et tempo eller fodfæste i kampen. Efter 4 minutter er stillingen 12-9. Randers skruer op for tempoet i angrebet, hvilket Copenhagen ikke var forberedt på. Randers har udbygget føringen til 24-16 med 3 minutter igen. Copenhagen kommer stærkt tilbage i de sidste minutter af perioden og laver er 6-0 run og perioden slutter 28-24 til hjemmeholdet.

De ellers så gode takter Copenhagen var begyndt at vise i 1. periode, får de ikke taget med til 2., det udnytter Randers og udbygger føringen til stillingen 38-28 efter 4 minutter af 2. periode. Igen tager det et par minutter for at Copenhagen kommer op i omdrejninger og kan give Randers lidt modstand. Med 4 minutter igen begår Anton Hansen for Randers en usportsligfejl og Randers kalder timeout til stillingen 40-34.

Begge hold skruer op for tempoet i afslutningen af 2. periode, men Randers formået at holde Copenhagen på afstand og de kan gå til pause med stillingen 53-47.

Efter halvlegspausen er tempoet blevet taget helt ud af kampen, og begge hold skiftes til at score og efter 4 minutter er stillingen 63-58. Det ligeledes ellers at Copenhagen var ved at få skabt momentum efter Allan Voskuil fra Randers, får tildelt en teknisk fejl. Med med et stort block og 2 hurtige 3 pointscoringer fra Randers af, tager Copenhagen timeout til stillingen 69-60 med 4 minuttet igen. Efter timeouten går Randers amok både i forsvaret og angrebet og laver et 18-2 run, og udbygger føringen til en periode stilling på 87-62.

I 4. periode fortsætter Randers med at dominere, og vi skal hele 4 minutter ind i perioden, før Copenhagen kommer på scoringstavlen til stillingen 96-64. Copenhagen har tjekket helt ud af kampen, men til gengæld har Oscar Alm fra Randers tjekket ind, med et steal efterfulgt af er monster dunk til stillingen 105-64 med 3 minutter igen. 

Begge hold spiller bredt i den resterende del af perioden og kampen slutter med en fortjent sejr til Randers Cimbria på 114-71 (28-24, 25-23, 34-15, 27-9).

Topscore fra Randers Cimbrai blev Jonathan Jeanne med 34 point og 10 rebounds. For Copenhagen Basketball var bedste mand Igor Bakic med 16 point og 8 rebounds.

Rekordbjørnene totaltriumferer i topkamp

14.02.2020

Det var rekordernes aften for Bakken Bears, der efter en mageløs præstation fuldstændig kørte lokalrivalerne fra Randers Cimbria over i kampen om førstepladsen i ligaen. Hele 127-89 endte opvisningen, der cementerede bjørnemandskabet som Danmarks pt. bedste basketballhold.

Fra kampens start var det tydeligt, der både var tale om et top- og lokalopgør. Gæsterne nød nemlig godt af solid support fra lægterne, som dog svandt mere og mere ind, jo længere Aarhus-holdet trak fra Randers. Samtidig var hjemmeholdets fans i vanlig god stemning, så atmosfæren i Vejlby-Risskov Hallen var en dyst af denne kaliber værdig.

Allerede i første periode tegnede der sig et billede af resten af kampen. Bears nåede at føre 9-0, inden Cimbria endelig kom på tavlen med en 2’er fra kaptajnen Rasmus Bach. Bjørnenes føring blev imidlertid aldrig mindre, hvilket især skyldtes de mange 3’ere fra Bakkens skytter. Første periode bød på fem af slagsen fra fem forskellige sæt bjørnehænder: Ryan Evans, David Efianayi, Adama Darboe, Michel Diouf og Morten Sahlertz. Herudover mindede Diouf med et drønende dunk tilskuerne om sin titel som årets pokalfighter fra sejren i lørdags over Horsens IC. Perioden endte 39-24 til Bears.

Anden periode var ét langt triumftog for aarhusianerne. Syv trepointsscoringer, heriblandt to i træk fra en storspillende Simon Bjørnebo, satte standarden for angrebstaktikken. Et par gode detaljer fra Diouf var der også plads til: Først en nonchalant énhåndsscoring henover hovedet og kort efter et steal krydret med et solidt dunk. Randers var nu slået helt ud af kurs. Hverken boldkontrol, pasninger eller scoringer hang sammen for dem. Faktisk satte de kun tre 2’ere i kurven under åbent spil. Deres resterende syv point blev ramt på straffekast. Forskellen på de to hold udmøntede sig i en pausestilling på 72-37 til Bears. Netop de 72 point er ny rekord i Bakken Bears for flest scorede point i en første halvleg i Basketligaen.

I tredje periode kom Randers lidt bedre med. Perioden begyndte dog lige med et lækkert alley-oop fra Evans til Tylor Ongwae, der bragte bjørnene på 74-37. Men så formåede gæsterne faktisk at hente syv point på hjemmeholdet – anført af énmandshæren Brantley Bynum. Det lille comeback førte til en stabilisering af pointforskellen omkring de 30 point. Man anede en gnist blive tændt i kronjydetruppen, og den kom også til udtryk udenfor selve spillet: Baru Adjehi og Ryan Evans røg i karambolage med hinanden og måtte begge modtage en fejl for usportslig opførsel. Periodens højdepunkt med bjørnebriller var Ongwae, der brillerede i forsvaret med flere fornemme blocks og rebounds. Stillingen efter tredje periode var 93-60 til Bears.

I fjerde periode fortsatte Randers de gode takter og reducerede til 96-69, hvilket var det mindste forspring til Bears siden midt i anden periode. Samtidig blev Jonathan Galloway fouled out, og gæsterne anede i et kort sekund miraklet. Det lys blev dog hurtigt slukket af bjørnenes træfsikkerhed fra trepointslinjen; syv gange lykkedes det at ramme kurven herfra. Især Bjørnebo og Sahlertz var i langskudshumør, og netop anfører Sahlertz nåede i løbet af aftenens kamp over 3000 point som Bears-spiller. Godt over endda. Han er dermed den tolvte skytte i klubbens historie, der havner i det eksklusive selskab. Med sin 3’er til stillingen 125-84 skød ham samtidig endnu en milepæl til Bakken: 22 trepointsscoringer er ny rekord for antal 3’ere i en kamp i Basketligaen. Den føring var også kampens største på hele 41 point. Inden da sørgede Anton Harbo med sin scoring til 116-79 faktisk også for, at hele truppen kom på scoringstavlen. Den magiske aften i februar sluttede med en sejr på 127-89 til Bakken Bears over Randers Cimbria.

Bears sønderknuste dermed de nærmeste ligakonkurrenter med hele 38 point. Rekord-Morten Sahlertz blev hjemmeholdets topscorer med 22 point, mens kampens uovertrufne storskytte blev Cimbrias Brantley Bynum med 33 point. Han leverede desuden ni rebounds, hvilket var to flere end Galloway, Efianayi og gæsternes Baru Adjehi på syv. På assistfronten toppede Darboe og Efianayi med seks hver. Og på skadesbænken lå Darko Jukic og Chris Ortiz, mens Josh Fortune og Chris Nielsen manglede for Randers.

Det fænomenale resultat betyder, at Bakken Bears nu overtager førstepladsen i Basketligaen med 16 sejre og 3 nederlag, mens Randers er lige i hælene med 16 sejre og 4 nederlag.

Næste opgave er hjemmekampen mod Svendborg Rabbits på søndag den 16. februar kl. 15.00 i Vejlby-Risskov Hallen.