Nyheder

Bakken Bears er for stærke for Stevnsgade SuperMen

25.03.2017

Bakken Bears er for stærke for Stevnsgade SuperMen i øjeblikket, til trods for bedre spil hos SuperMen i den sidste halvdel af sæsonen.

Der er forhåbninger i luften, i Nørrebrohallen, denne fredag aften. Det starter dog ikke som de mange fremmødte tilskuere havde håbet. SuperMen bliver sat til dørs af et Bakken hold, som er kommet, til København, for at hente en sejr så deres kvartfinale-serie kan blive så kort som mulig. Bakken bringer sig hurtigt foran og det hjælper ikke at SuperMen ikke kan ramme kurven. 1.quarter ender med en føring på 19 point til Bakken.

2.quarter starter lige så dårligt for SuperMen, som 1. sluttede. Bakken bliver ved med at presse og øge deres forspring, især ligaens nok bedste spiller Devaughn Akoon-Purcel er medvirkende til at SuperMen ikke kan få det til at hænge sammen. SuperMen er dog begyndt at få gang i pointene og laver 19 i perioden. Holdene kan gå til pause med stillingen 32-66.

I 3.quarter skal SuperMen indhent noget af det tabt hvis det ventende nederlag ikke skal bliver af samme størrelse som det de fik i mandag, i Århus. SuperMen får samlet op og strammet til, hvilket også betyder at de vinder perioden med 21-18.

Bakken Bears vælger i 4.quarter, at skrue op for tempoet igen og vise de fremmødte hvem der er det bedste hold denne fredag på Nørrebro. De vinder perioden 19-34 og kan tage fra København velvidende at de slev kan afgøre serien på mandag i Århus.

Kampens stjerne denne aften bliver SuperMens Jesper Sandager med hele 30 point. Bakkens topscorer bliver Kristjan Kitsing med 17 point.

Det ser nu meget svært ud for SuperMen inde det næste og måske sidste opgør, på mandag, mod Bakken Bears i Aarhus.

Flot kulisse og drama mellem Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved

24.03.2017

Rabbits var vært i 2. kvartfinale mod Team Fog Næstved og var foran 1-0 i bedst af 5 serien.

Hjemmeholdet og dets fans håbede at kaninerne kunne bygge videre på succes oplevelsen fra kamp et hvor Rabbits var bagud med 21 point ved halvleg men lykkedes med et flot comeback. Man håbede at hjemmeholdet var klar fra start og ikke fik gravet et stort hul igen, som vi har set i flere kampe i år.

Håbet blev hurtigt slukket og Rabbits taber første periode med 11-20. Igen har holdet svært ved at gå gang i skuddene og procenterne er virkeligt ringe. Næstved derimod spiller ganske fornuftigt og specielt Patrick Onwenu er i hopla og spiller en flot kamp med 21 point og 6 rebounds. Samtidigt skyder han 43% fra 3 points distancen så bestemt en god indsats.

Anden periode er ikke meget bedre for hjemmeholdet. Det er stadig svært at få bolden i kurven til trods for Rabbits faktisk kommer til flere gode afslutninger. Næstved spiller stadig fornuftigt og lukrerer på flere dumme Rabbits turnovers som giver nemme point til dagens modstander.

Næstved vinder også anden periode, denne gang 23-16 og derfor kunne Næstved gå til halvleg med en føring på 43-27.

I pausen talte man blandt fans og sponsorer om at i aften er vi da ikke bagud med 21 ved halvleg (som i mandags) Så det var vel ikke umuligt at forvente et comeback?

Miraklet/comeback udeblev ikke. Rabbits åd sig bid for bid ind på Næstved efter pausen, og allerede midt i tredje periode var afstanden fra pausen halveret til otte point.

Skuddene begyndte at gå i og Porta trådte mere og mere i karakter satte virkeligt sit præg på kampen med flere flotte aktioner. Inden sidste periode var comeback kaninerne kun bagud med 8 point.

Hallen kogte og de små 1200 tilskuere skabte en god stemning , også ros til Næstveds tilskuere for at bidrage til den gode stemning i den intense kamp.

Halvejs i sidste periode er stillingen helt lige 65-65 og først med 2 minutter tilbage af kampen kommer Rabbits for første gang foran i hele kampen.

Næstved forsøger at fejle for at stoppe tiden men kaninerne får ramt de nødvendige straffe kast og kan for anden kamp trække sig tilbage med en sejr på 5 point efter at have været stort bagud ved halvleg.

Kamp 3 spilles nu på mandag den 27. Marts kl. 18:20 og har man ikke mulighed for at tage turen til Arena Næstved  - kan man følge med direkte på TV2 Sport.

Flot SISU-sejr i kamp 2 mod Hørsholm 79ers

24.03.2017

Kamp 1 i Hørsholmhallen var uden tvivl en kamp sprængfyldt med spænding, så der var lagt op til endnu en gyser, da SISU tog imod Hørsholm 79ers i kvartfinaleseriens kamp 2.

Den første periode startede i et langt større tempo end mandagens opgør, og de to hold fulgtes ad til stillingen 10-10, hvor Jyles Smith havde stået for 8 af Hørsholms 10 point. Herfra stod der SISU på resten af perioden, hvor det høje tempo og gode skudprocenter gjorde det svært for udeholdet. Perioden sluttede 26-12 til SISU, og det lignede et meget tændt hjemmehold.

Anden periode blev en smule mere tæt, men det var stadig SISU som var et skridt foran. Det var svært, at sætte en finger på hvem der var den største profil for SISU, da alle spillere bød ind med gode aktioner. Dog var Kyle Dranginis aktiv med flotte skud og gode assists til medspillere. Med fortsat flot spil kunne SISU gå til pause med en solid føring på 50-33.

Det var et meget aktivt Hørsholm-hold, som kom ud fra omklædningsrummet. De forsøgte sig i flere omgange med hårdt defensivt pres, som gjorde det meget svært for SISU at komme frem til gode chancer. Desværre for Hørsholm blev SISU reddet af at deres svære skud gik i, så de fik luft igen. Dette var med til at ødelægge Hørsholms energi en smule, og SISU kunne endda udbygge føringen, således at stillingen inden den sidste periode var 75-52.

Gæsterne fra Hørsholm prøvede i den grad at skabe sensationen, og komme tilbage i kampen. Især Mikael Vincents Nielsen gjorde sin del for at skabe spænding, dog var det forgæves, da SISU hele tiden trykkede på speederen for at holde Hørsholm væk. Spændingen udeblev da også til slut, da SISU sikkert kunne køre sejren hjem ved stillingen 97-75.

Kampens spiller for Hørsholm var Mikael Vincents Nielsen med flotte 22 point og 5 rebounds. For SISU var især Kyle Dranginis en fornøjelse at se med 25 point, 7 assists og 5 rebounds, det samme var Tanner McGrew med 20 point, 7 rebounds og 5 assists.

Det næste opgør og kamp 3 i bedst á 5 serien finder sted i Hørsholmhallen på mandag den 27. marts, hvor Hørsholm 79ers har ryggen mod muren. Kampen sættes igang kl. 18.30.

Horsens IC nu foran 2-0 mod Randers Cimbria

23.03.2017

Bagud 1-0 skulle Randers Cimbria torsdag aften forsøge at udligne den føring som Horsens IC tog efter sejren i tirsdags.

Men hjemmeholdet var handicappet fra starten af da Chris Nielsen sad ude med karantæne.

Horsens vinder tip-off, men bolden bliver stjålet af Randers Cimbrias Anton Hansen, der bliver fejlet i skudforsøget. Horsens scorer dog kampens første 2 point.

Holdene skiftes herefter til at score og efter 2 minutter er Horsens foran 4-6. Herfra stikker Horsens af og ligger sig foran 6-13 med et alley-oop dunk af Will Artino efter 4 minutter får det træner Morten Hansen til at tage en timeout.

Den hjælper og Randers score hurtigt 4 point, men Horsens svarer igen med en 3’er. Randers kan ikke få gang i offensiven, der er præget af turnovers, og Horsens ligger sig foran 12-23 efter 7 minutteres spil.

Randers’ Charlie Burgess laver 2 turnovers, der udløser 5 point for Horsens, der slutter 1. periode af med en 3’er, og dermed er foran 16-36.

2. periode starter ud med et alley-oop dunk af Deuce Bello, der dog skiftes ud umiddelbart bagefter pga. problemet med knæet. Herefter får Randers reduceret til 23-36. Randers fortsætter den dårlige stime med turnovers og Horsens øger sin føring til 25-41.

Will Artino fra Horsens laver en usportslig fejl og får herefter en teknisk, der udløser 3 straffekast til Randers, som alle går i. Herefter scorer Randers’ Deuce Bello en 3’er og får reduceret til 38-45 med 3 minutter tilbage af 2. periode.

Horsens kommer tilbage og laver et 2-7 run med 1 minut og 42 sekunder tilbage, der udløser en timeout fra Randers. Marinus Mouboe slutter 2. periode af med en 3’er for Randers Cimbria.

Holdene kan gå til halvleg med stillingen 47-57.

Horsens kommer bedst fra start i 3. periode og kommer foran 47-63 efter ganske kort tid. Horsens fortsætter offensiven, mens Randers har problemer både i angrebet og forsvaret.

6 minutter tilbage af 3. periode er stillingen 49-68. Horsens rykker stille og roligt fra Randers og bringer sig foran 54-72 med 3. minutter igen.

Charlie Burgess holder håbet i live for Randers med 2 tre pointsscoringer i slutningen af 3. periode, hvor Horsens kan gå ind til 4. periode med et forspring på 20 point, 60-80.

4. periode starter ud med endnu en turnover til Randers’ regnskab efterfulgt af en hurtigt 3 pointsscoring fra Horsens. Der går 2 minutter før næste scoring kommer fra Randers’ Patrick Nielsen, der rammer 2 straffekast.

Turnovers bliver ved med at præge Randers’ angreb, og Horsens øger sit forspring til 69-93 med 4 minutter og 20 sekunder tilbage af kampen. Randers prøver at kæmpe sig tilbage, men med 1 minut og 19 sekunder tilbage scorer Horsens og kommer foran 77-101. Randers disker op med en 3 pointsscoring og et dunk fra Deuce Bello, men Horsens svarer igen og kampen slutter med en sejr til Horsens på 82-105.

Derved er mestrene foran 2-0 i kampe og kan afgøre serien i Forum Horsens på tirsdag.  

Foto er leveret af: Foto: Andreas Larsen - Mediekammeret.dk 

Randers Cimbria spiller i karantæne

23.03.2017

Når Randers Cimbria her til aften spiller kvartfinale 2 mod Horsens IC, må holdet undvære en af sine helt store profiler Chris Nielsen.

Chris Nielsen blev i tirsdagens kvartfinale tildelt en teknisk fejl og derved kom han op på 4 tekniske fejl som udløser 1 spilledags karantæne i henhold til retningslinjerne i Code of Conduct (COC).

Endvidere udløses der også 1. spilledags karantæne når en spiller i løbet sæsonen opnår sin 6., 8. og 10. tekniske fejl. En spiller får dog sin tekniske fej-konto 0-stillet såfremt man deltager i 5 på hinanden følgende kampe i BL uden tekniske fejl.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.       

Horsens IC foran 1-0 mod Randers Cimbria

22.03.2017

HIC tog tirsdag aften imod Randers i den første DM kvartfinale. Der var lagt op til et spændende opgør, men HIC var overlegne på samtlige parametre og endte med at vinde med 112-80, i en kamp hvor HIC var oppe med 40 point.

Will Artino var klar fra starten, og på 1 minut og 30 sekunder scorede Artino HIC’s første syv point. Randers fulgte med til 12-7, men så trykkede HIC på speederen, og efter første periode var stillingen 32-134 i HIC favør. Bedste mand var Will Artino med 9 point, mens Chris Nielsen lavede 5 for Randers.

Billedet fortsatte i anden quarter. HIC fik gode skud og pressede tempoet, mens Randers allerede der lignede et hold i opløsning, og der var ikke vilje til at løbe hjem eller spille forsvar. Vedran Borovcanin er varm og scorer 11 point i perioden, mens Charlie Burgess viser glimt af sin gamle styrke. Ved pausen er HIC foran med 59-34 og kampen virker afgjort.

Den sidste tvivl om kampens udfald bliver afgjort i starten af tredje quarter, hvor HIC fortsætter med at straffe Randers. Randers vil ikke løbe hjem og det straffer de gule. Flere af Randers spillerne er meget frustrerede og der tildeles flere overlagte samt tekniske fejl. Dette var helt unødvendigt.

I fjerde periode bliver der delt point. Kampen er for længst afgjort, og det er kun sejrens størrelse der er spænding om. Deuce Bello scorer 13 point i perioden for Randers, mens Vedran Borovcanin spiller godt for HIC.

Det hele ender med en sikker HIC sejr på 112-80. Der var gode takter fra Vedran Borovcanin, Will Artino og Dan Trist, mens Randers utvivlsomt har meget mere at komme med på torsdag i Randers. Her fløjtes der op til anden kamp i serien, og HIC får helt sikker meget mere modstand af et Randers hold der er fyldt med profiler, og som på dagen kan slå alle hold.  

Team FOG Næstved taber hjemme til Svendborg Rabbits i kamp 1

21.03.2017

Hvad der længe lignede en sikker sejt til hjemmeholdet blev i 2. halvleg vendt til en nederlag og derved bragte Svendborg Rabbits sig foran 1-0 i kvartfinaleserien mod Team FOG Næstved.

Starten på kampen viste ikke den store nervøsitet hos de 2 hold, selv om det kneb lidt med træfsikkerheden. Midt i perioden lykkedes det imidlertid for Team Fog Næstved at få ram på kurven, og holdet trak fra til stor føring på 16 point ved periodens slutning.

En rodet start på perioden, hvor Svendborg dog virkede noget mere aggressive end i første periode. De første minutter var der ikke mange scoringer, og dem, der var, var ligelig fordelt.

Men så fik Team Fog Næstved hul på bylden og øgede sin føring til 23 point med 2 minutter tilbage af perioden. Denne føring holdt dog ikke perioden ud, men Team Fog Næstved kunne gå til pause med en føring på 21 point og det lignede en sikker sejr.

Men en basketkamp var jo 4 x 10 minutter og mon ikke at der var talt med store bogstaver i omklædningsrummet hos kaninerne i pausen.

For efter pausen startede perioden noget stille for begge hold. Der var ikke mange scoringer og efter 5 minutters spil havde begge hold kun scoret 2 gange hver.

Det fik Team Fog Næstved til at tage en time out, da holdet kun havde scoret 4 point efter 6 minutter. Det hjalp dog ikke meget - kun 10 point scorede Team Fog Næstved i hele periode, hvorimod Svendborg scorede 21 point og lugtede blod.

Team Fog Næstved startede 4. periode med at smide bolden væk. Det skulle blive symptomatisk for Team Fog Næstved, som endte med at smide sejren væk.

Svendborg var klart i teten og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Team Fog Næstved var i store problemer og kunne ikke score. Det betød, at Svendborg med godt 1 minut tilbage af kampen bragte sig foran for første gang i kampen.

Derefter så 'Svendborg sig ikke tilbage og vandt kampen med 5 point, 72-67 efter noget af et come-back.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Morits Lanegger og Philip Nolan med hver 15 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding og Antonio Porta også 15 point hver.

Kamp 2 i kvartfinaleserien spilles på torsdag kl. 19:00 i Kaninhulen.

SISU stjæler hjemmebanefordel fra Hørsholm 79ers i kvartfinale 1

21.03.2017

Stemningen var intens i Hørsholmhallen, da SISU stjal hjemmebanefordelen fra Hørsholm med en 59-68 sejr på udebane. På banen gik spillerne til hinanden og flere gange var de helt oppe i ansigtet på hinanden, og det tændte også tilskuerne.

Allerede i første periode var SISUs Alassan Touray og Hørsholms Frederik H. Nielsen oppe at toppes og derfra var tilskuerne intenst med i kampen.

Der blev også spillet bold og her var det lige så intenst. Føringen skiftede 18 gange og indtil sidste minut var den største føring på otte point.

Hørsholm startede kampen med at være varme udefra. I kampens første 13 minutter ramte hjemmeholdet syv tre-pointere, fra fem forskellige spillere. SISU hang imidlertid på med smart spil fra især Tanner McGrew og Derrick Wilson.

Allerede fra kampens start fejlede Hørsholm mere end SISU og det sendte udeholdet til straffelinjen 13 gange inden pausen og 27 gange i alt, og det var noget, der irriterede Hørsholm-træner Rafa Monclova:

-I de næste kampe skal fejlsituationen blive bedre. Vi begår 25 fejl mod deres 11 og det er en stor forskel i en tæt kamp. De skyder 27 straffekast mod vores ni og gør det for svært i så tæt en kamp.

Anden halvleg var lige så tæt som første, men med SISU i førertrøjen for det meste. Hørsholms nøglespillere som Mikael Vincents og Frederik H. Nielsen missede ukarakteristisk nogle lette layups tæt på kurven og det så ud til at ryste hjemmeholdet lidt.

Da SISU så ramte et par tre-pointere i træk midt i perioden stod udeholdet pludseligt med en 49-42 føring – som Hørsholm karakteristisk for kampen lukkede inden de to hold gik ud til fjerde periode med SISU foran med en enkelt, 50-51.

De første fem minutter af fjerde periode skiftede føringen hver gang der blev scoret, selv om det ikke var så ofte. Med fem minutter igen bragte Marvin Dominique hjemmeholdet foran med 57-56 på en presset tre’er, men det blev den sidste Hørsholm-scoring indtil de sidste minut.

Først missede fik Andreas Meilby et par gode kig på kurven, uden bolden gik gennem rusen, så gjorde Frederik H. Nielsen og Mikael Vincents det samme og da Jyles Smith så fik sin femte fejl på en screeningsfejl – hans anden af dem i kampen – begyndte det at se svært ud, selv om SISU kun var foran med to, 57-59.

Vi skulle ind i sidste minut før kampen fandt sin afgørelse. Alassan Touray ramte en tre’er med 42 sekunder igen og da Asbjørn Midtgaard missede tæt på i næste angreb for Hørsholm, måtte hjemmeholdet begynde at fejle for at stoppe tiden. Det udnyttede SISU sikkert med seks ramte straffekast de sidste 30 sekunder og Gentofre-klubben kunne stjæle hjemmebanefordelen med en udesejr på 59-68.

Kamp 2 i bedst á 5 serien er i Gentoftehallen på torsdag 23. marts kl. 18:30.

Bears foran 1-0 mod Supermen og ny playoffsrekord

20.03.2017

Bakken Bears vandt den første kvartfinalekamp imod et Stevnsgadehold, der manglede holdets topscorer David Champagnie.

Bears afgjorde kampen i første periode der blev vundet 28-5, og derfra var det kun derudad – sejr på 117-60! Sejren var den største playoffssejr til Bears nogensinde.

Det var med Mike Gesell og Thomas Lærke i hopla at Bears tog hul på slutspillet. Thomas Lærke ramte hele fem trepointscoringer og Mike Gesell scorede otte point og så var Bears foran 23-1! Filip Rajovic var ene mand om at score i første periode – han nåede fem, mens Bears-duoen Gesell og Lærke blev suppleret af John Williamson, der scorede fem point i sit comeback.

Stevnsgade åbnede med at score de første fire point, men så scorede Bears 19 point i træk og Bears var foran 47-9! Stevnsgade kæmpede bravt og vandt også resten af anden periode, men savnet af topscorer Champagnie var for stort.

Bears gik i tredje periode på et 21-0 run og i fjerde periode sluttede Stevnsgade med at ramme trepointscoringer i holdets sidste fem angreb! Således scorede udeholdet 26 point i sidste periode.

Sejren på 57 point var den største i klubbens playoffshistorie og overgik den hidtidige rekord fra 1999 med fire point – dengang også over Stevnsgade.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der satte 19 point på tavlen, mens Eric Palm scorede 16 point. For Stevnsgade scorede Rajovic 22 point.

Kamp to spilles fredag kl. 19.00 i Nørrebrohallen, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Dommerne er klar til slutspillet

20.03.2017

Når slutspiller hertil aften skydes igang med kvartfinalerne er dommerne også klar.

De 18 BL-dommere har nemlig i lørdags den 18. marts afholdt samling i Solrød Idrætscenter, hvor man har set og diskuteret videoklip fra kampene i grundserien, talt om game management, regler og andre specielle situationer. 

BL`s dommeransvarlig Carsten Jensen, der selv har lang erfaring i BL siger "en indholdsrig samling hvor alle dommerne fik finjusteret nogle få ting og, så de alle er klar til kampene i slutspillet"