Nyheder

Wolfpack taber stort til Hørsholm 79ers

10.02.2018

Fredag aften var der igen topbasket i Herlevhallen hvor Wolfpack tog imod Nordsjællandske Hørsholm 79ers.

Hørsholm var mødt til aftenens kamp med 4 nederlag af 5 i bagagen og Wolfpack Basketball fra en frisk tirsdagskamp mod Stevnsgade SuperMen, der blev tabt med 6 point i fjerde periode i Nørrebrohallen. 

Til aftenens kamp var Wolfpack uden Edgaras Stanionis samt Oliver Strøh der er skadet, så det var et Wolfpack hold der mødte med en ung lineup. I dagens anledning af skadet spillere er Andreas Høyer gledet ind i startopstillingen.

Kampens resultat endte 62-110 til Hørsholm 79ers, og aftenen opgør må generelt betegnes som en kamp der er gode lærepenge for Wolfpacks bredde og unge spillere.

I fraværet af stamspillere var der masser af minutter til Andreas Høyer, Daniel Marsenic og Morten Bülow. Mens Michael Martin og Anders Schou Hansen samt Niki Tamjidi måtte tage de ledende roller på banen. Wolfpack spillede generelt i et højt tempo, og kom kampen igennem til fornuftige afslutninger, men træfprocenterne var for lave. Mens Hørsholms velsmurte maskine igen havde fundet melodien og særlige fra distancen straffede hjemmeholdet hårdt, med en scoringsprocent på 71% og 23 af 31 scoringer fra tre points linjen.

Kampens topscorer må udnævnes med forsigtighed da der var problemer med statistikken. Durell Vinson blev noteret for 16  point og 13 rebounds. Michael Martin havde 9 point mens der var 7 til Niki Tamjidi og Anders Schou Hansen. For Hørsholm havde Tosin Methitin 18 point mens der var 15 point til Ty Sabin og Sebastian Dalsgaard.

Hørsholm 79ers ligger ud med kampens første 5 point og George Berling kan reducere for Wolfpack mens Durell Vinson udligner. Wolfpack stiller til kampen op i 2-3 zoneforsvar og har god højde inside i Andreas og Durell. De første 4 minutter er præget af at begge hold gerne vil finde kurven udefra. Hørsholm har bedst held med det i det Frederik Hougaard og Connor Benarek sætter 2 tre points scoringer til stillingen 6-15 efter 5 minutter.

Wolfpack kæmper godt og kommer frem til fornuftige afslutninger men har ikke held med at ligge bolden i kurven. Efter en time out og Wolfpack opspil findes Durell Vinson under kurven og han fejles. Reducering til 8-15 med 4 minutter igen. Wolfpack kommer fortsat til gode afslutninger, men er ikke konsekvente i afslutningerne, modsat sætter Hørsholm deres skud og får lidt for meget plads ved tre points linjen.

Med 3 minutter igen har udeholdet udbygget føringen til 8-24. Wolfpack har generelt svært ved at følge med i Hørsholms roteringer i angrebet, hvilket medfører at de får flere frie tre pointsscoringer. Ty Sabin sætter igen en tre points scoring til 10-30 med 2 minutter igen. Wolfpack slutter perioden godt af med aggressivt forsvarspil, men mister samtidig bolden i opspillet og perioden slutter 10-32 til Hørsholm.

Anden periode starter igen med skud fra feltet og Hørsholm udbygger føringen til 13-38 efter 2 minutter. Hørsholm spiller generelt konsekvent og kommer til afslutninger da de slå Wolfpacks forsvar, mens hjemmeholdet fortsat får skud og scoringsforsøg, men de brændes.

Med 7 minutter igen 13-42 til Hørsholm 79ers. Hørsholm sætter de store spillere i line upén, hvilket Wolfpack ikke kan konkurrere med så udeholdet kommer til relativt nemme scoringer.

Med 4 minutter igen er Hørsholm foran med 30 point 17-47. For at dæmme op for Hørsholms dominans i feltet skifter Wolfpack til 1-2-2 zone, men Hørsholm finder fortsat kurven inside. Anders Schou Hansen kan reducere for hjemmeholdet. 1 minut senere 23-51 til Hørsholm 79ers.

Perioden slutter med et Hørsholm run og flere scoringer fra distancen 25-61 ved pausen.

Efter en god snak i omklædningsrummet var begge hold tilbage på banen i højt tempo. Hørsholm vil stresse Wolfpack, så de flytter forsvaret til fuld bane. Wolfpack spiller sig igennem men har fortsat svært ved at eksekvere inside. De næste angreb får Wolfpack dog trukket fejl og kommer lidt tættere på ved at score fra straffelinjen.

Efter 3 minutters spil 31-65 og Michael Martin fører an for Wolfpack i angrebet og forsvar og får flere steals. Hørsholm stresse fortsat i helbanepres. Wolfpack spiller sig igennem til skud, men scoringsprocenten er ikke høj. Hørsholm er nu begyndt at fejle hvilket hjemmeholdet profitere af på straffelinjen og Asbjørn Nerlov og Michael V Nielsen må tage plads på bænken med 4 fejl hver for Hørsholm.

40-76 med 3 minutter igen af tredje periode. Wolfpack får et lille run og sætter de næste 5 point. De resterende minutter af perioden løber ud med at begge hold på skift brænder scoringschancerne. Niki Tamjidi kan ligge et enkelt point i på straffe og stillingen er 46-80 da vi går ind i fjerde periode.

Den sidste periode begynder med et Hørsholm steal og dunk til dem. Wolfpack kæmper sig til straffelinjen men mangler fortsat at omsætte scoringsforsøgene. Hjemmeholdet kæmper heroisk i forsvaret hvilket lønner sig. De næstkommende angreb omsættes til scoringer under kurven samt fejl i scoringsforsøg.

Efter 2 minutter 50-84. Det er nu Niki Tamjidi og Morten Bülow der kommer til gode scoringer. Wolfpack er gået i 3-2 zoneforsvar hvilket afholder Hørsholm fra at forsøge sig fra distancen i en periode og de søger i stedet ind i feltet.

52-93 med 5 minutter tilbage af kampen. Wolfpack holder fortsat tempoet højt i angrebsspillet hvilket fører til afslutninger, men scoringsprocenterne forbliver lave, hvor i mod Hørsholm fortsat sætter deres skud og de kan stille og roligt udbygge den i forvejen store føring til 54-105. Der restere 2 minutter af kampen.

Wolfpack forsøger fortsat at reducere kampens score og får fornuftige afslutninger i kampens slutfase, mens Hørsholm næsten udelukkende forsøger sig med  tre pointsskud. Kampen rinder ud og Wolfpack taber klart aftenens kamp med 62-110 til et velspillende Hørsholm hold.

Næste kamp for hjemmeholdet er torsdag i vinterferien, hvor Svendborg Rabbits venter i Ballerup SuperArena.

Stevnsgade Supermen slår Svendborg Rabbits

09.02.2018

Kaninerne vidste, at Stevnsgade efter den første sejr i 2018 kunne blive en ganske svær modstander.

Det handler meget om selvtillid og den kom udeholdet med i HK Midt Arena torsdag aften. Rabbits startede ud helt uden energi og vilje og gik nærmest rundt på banen og det er gift mod et hurtigt løbende mandskab som Stevnsgade. Samtidig var forsvar et helt ukendt begreb for hjemmeholdet mod et godt skydende udebanemandskab der meget hurtigt bragte sig foran 11-20 ikke mindst takket være træfsikkerhed fra trepointslinjen. Især viste den tidligere kanin Mathias Seilund godt spil men også Stefan Jevric.

Hjemmeholdet var nærmest pinlige i deres optræden foran de knap 500 fremmødte. Intet forsvar, ingen energi og ingen fight. Stevnsgade helt fortjent foran efter 1. med 15-25.

2. periode fortsatte hvor 1. var endt. Det var udeholdet i fremmarch og stadig godt ført frem af anfører Seilund men med gode soldater i Frederik Filsoof og Filip Rajovic. De tre gjorde nærmest hvad de ville mod et fuldstændigt passivt Rabbitsforsvar. Det var ikke kun kaninernes forsvar der var ringe, om muligt spillede Rabbits endnu ringere i angrebet, hvilket sølle 10 points i periode kun alt for godt vidnede om. En meget frustreret Mathias Kelly kunne afslutte perioden inden den store pause med en smule momentum men også de to straffekast efter tid, ramte helt ved siden af. Det var ikke kun Kelly der ikke kunne ramme kurven. Jammerligt af Svendborg Rabbits der gik til pause bagud med 25-41…

Der var rigtig mange der tvivlede på om coach Ciaboni var i stand til at vende den hurtigt synkende skude, især efter den dårligste 1. halvleg i sæsonen fra et komplet modløst Rabbitsmandskab. De ca. 500 fremmødte tog heldigvis fejl.

Rabbits begyndte at fighte og det var ikke mindst Ole Jensens skyld. Han kom ind fra starten af 2. halvleg og arbejde som en besat og satte tempo og fight ind på kaninernes konto. Selv om Stevnsgade startede ud med at score de første tre points gravede Rabbits dybt og fightede sig tilbage i kampen. Først et run på 11-2 og dernæst et på 14-4. Da Ole Jensen kom ud igen var energien fundet hos Rabbits og Mikkel Plannthin med 9 points i periode var også stærkt medvirkende til et come-back. Inden den sidste pause var Stevnsgades forspring reduceret til 5, 54-59 og kampen virkede helt åben.

I sidste periode lagde Rabbits fra land med endnu et energiboost. 15-4 og nu var kaninerne pludselig foran med 6, 69-63 men så gik gassen af ballonen igen. Rabbits faldt tilbage på hælene og ingen turde tage ansvar. En af de bedste i dag hos Rabbits, den nye amerikaner Demonte Flannigan mistede også pusten og de 19 points han havde lavet i kampen indtil nu og hans 11 rebounds blegnede sammen med hans holdkammerater. Det var ganske enkelt ikke godt nok som Sebastian Åris sagde efter kampen.  4-11 sluttede de sidste 4 minutter og dermed tog Stevnsgade helt fortjent sig af de to points der var på spil med sejren 73-75.

Rabbits må kigge indad og finde sig i, at slutte på ligaens 6. plads, hvis dagens kamp var et udtryk for den fortsatte indstilling i sæsonen, nok nærmere plads 7.

Stevnsgade kunne mærke selvtilliden fra sæsonens første sejr og troen kunne i dag flytte kaninerne rundt i HK Midt Arena som det passede udeholdet. Meget handler om selvtillid og den skal Rabbits til at finde inden slutspillet ellers er sæsonen meget hurtig slut.

For hjemmeholdet var bedste mand i dag Demonte Flannigan med 34 minutter, 11 rebounds og 21 points, Terrel Harris scorede 15 og Mikkel Plannthin 12. Topscorer Michael Moore var helt væk med kun 6 points på knap 18 minutter.

Hos udeholdet var rent scoringsmæssigt bedste mand Boris Vukicevic med 17, bedste spiller var Filip Rajovic med 16 og tæt fulgt af Frederic Filsoof med 14 og Mathias Seilund med 13.

Rabbits spiller næste kamp den 15. februar på udebane mod Wolfpack og Stevnsgade møder den 13. februar Team Fog Næstved hjemme i Nørrebrohallen. 

Basketligaen indgår samarbejde med Jr. NBA League

08.02.2018

Basketligaen har i samarbejde med BørneBasketFonden indgået en flerårig aftale som sponsor for Jr. NBA League i Danmark.

I år 2018 vil 60 skoler opdelt i 12 forskellige divisioner over hele landet udgøre Jr. NBA League i Danmark. Det betyder at de 60 skoler vil blive inddelt i øst og vest konferencer med dertilhørende divsioner der stemmer overens med NBA’s opdeling. De 60 skolehold vil så alle blive tildelt et NBA hold som de repræsentere i Jr. NBA-turneringen.

Basketligaen støtter 100 % op om de kerneværdier som Jr. NBA League promoverer: holdånd, respekt, beslutsomhed og fællesskab, derfor giver et samarbejde rigtig god mening. På landsplan forventes der deltagelse af over 900 børn fra 4.-6. klasse og på verdensplan vil Jr. NBA komme ud til over 26 millioner spillere i 71 forskellige lande.

De 12 divisioner i Danmark der udgør årets Jr. NBA League i landet, er delt op på følgende måde:

Jr. NBA Danmark

Eastern Conference (15 hold)

Western Conference (15 hold)

Svendborg – Southeast division

Horsens – Southwest Division

Odense – Central Division

Aarhus S/C – Pacific Division

Næstved – Atlantic Division

Aarhus N/V – Northwest Division

Jr. NBA Hovedstaden

Eastern Conference (15 hold)

Western Conference (15 hold)

Frederiksberg – Southeast division

Gentofte – Southwest Division

København – Central Division

Ballerup – Pacific Division

Hørsholm – Atlantic Division

Furesø – Northwest Division

Geof Kotila, kommissær for Basketligaen, er stolt over aftalen: ”Vi er i Basketligaen stolte over at blive forbundet med Jr. NBA League og BørneBasketFonden samt deres mission om at øge interessen og kendskabet til basketballsporten herhjemme, samtidig med at deltagerne får vigtig læring for livet som går langt ud over sport. Alle ligaens klubber støtter entusiastisk op om det her program og tror på vigtigheden i arbejdet. Vi ser frem til at hjælpe til med yderligere at udvikle Jr. NBA i Danmark.”

Basketligaen vil blandt andet hjælpe til med finansiering og ved at stille de nødvendige haltider til rådighed for de lokale Jr. NBA-stævner.

 Siden sin stiftelse i 2014 har BørneBasketFonden som er en almennyttig fond, haft til formål at bevæge børn igennem basketball og øge interessen og kendskabet til sporten. Fonden har på få år opnået en fantastisk vækst og har skabt bevægelse for over 12.000 børn i hele Danmark.

Jens Laulund, direktør for BørneBasketFonden, udtaler følgende om aftalen: ”Vi er fantastisk glade for at kunne indgå i et samarbejde med Basketligaen. Med dette samarbejde bliver det muligt at få Jr. NBA League ud til dobbelt så mange skoler og dermed dobbelt så mange børn. Med Basketligaen får vi også en partner der består af hold, som har stor erfaring i at afvikle events af høj kvalitet, og vi er sikre på, at vi med deres hjælp kan gøre verdens sejeste skoleturnering endnu sejere. ”

FAKTA

Om BørneBasketFonden

BørneBasketFonden er en interesseorganisation organiseret som en almennyttig fond, der har til formål at bevæge børn via basketball og øge interessen og kendskabet til sporten. Siden 2014 har fonden arbejdet for at flytte den organiserede idræt tættere på børn i indskolingsalderen og give dem gode vaner med at bevæge sig ved i tæt samarbejde med kommuner, lokale basketballklubber, skoler og SFO’er i hele landet at udvikle bevægelsestilbud til børn, der ikke tidligere har været aktive i den organiserede idræt.

BørneBasketFonden leverer inkluderende, sjove og motiverende basketball-aktiviteter på skoler og SFO’er, arrangerer basketball-camps, etablerer nye basketballklubber for børn og afholder en årlig, landsdækkende skoleturnering ”Jr. NBA”. I 2017 deltog mere end 10.000 børn fordelt på 445 skoleklasser og 18 kommuner i hele landet i BørneBasketFondens skole-, camp-, klub- og turneringsaktiviteter. BørneBasketFonden var i 2017 finalist til at modtage Danskernes Idrætspris ved Danmarks Idrætsforbunds og DR’s Sportsgalla.

Mere info på www.bornebasketfonden.dk

Stevnsgades Supermen vinder sæsonens første kamp over Wolfpack

07.02.2018

Der var lagt op til en spændende kamp i bunden af Basketligaen i Nørrebrohallen da hjemmeholdet og Wolfpack mødtes for tredje og sidste gang denne sæson. Wolfpack havde vundet de to første kampe, men kun med henholdsvis fire og tre points forskel.

Kampen startede meget jævnbyrdigt. Når stillingen var 13-13 fik Tobias Tita Christensen lavet fem points i træk og ændrede stillingen til 18-13. Durrel Vinson og Karolis Vaskys svarede dog prompt for gæsterne. Stevnsgade førte efter første periode med 2 points, 20-18. Tobias Tita fik slag på hovedet i anden periode og spillede ikke mere derefter. Vi håber dog ikke, det er alvorligt.

I anden periode formåede Stevnsgade at bygge op en føring på otte point, 36-28, ikke mindst på grund af en storspillende Mike Flowers der var stærk i begge ender af banen. Han tog i alt 17 rebounds og scorede 17 points, hvoraf 10 blev lavet i anden periode. Hos Wolfpack var Edgaras Stanionis nærmest en enmandshær, konstant trussel, både fra distancen, men også med gode, aggressive drives til kurven.

Halvlegsstillingen var 43-35, men det tog gæsterne fra Wolfpak kun fem minutter at nå føringen. Et skud fra Anders Skou Hansen ændrede stillingen til 45-46 og de næste minutter bølgede kampen frem og tilbage. Med tre minutter igen førte hjemmeholdet 63-61 og det føltes som alt kunne ske. Men lige der viste Stevnsgade god gejst og basketball, Stefan Jevric tog et stort angrebsrebound og lagde bolden i kurven til 65-61, Boris Vukicevic ramte en stor 3-er til 70-61 og Mathias Seilund spillede glimrende forsvar. Kampen blev afgjort på to velspillende minutter og endte med en hjemmesejr på 76-70. Sæsonens første sejr var i hus.

Kampen blev præget af masser af fight og god kampgejst, men dårlige skudprocenter. Wolfpack var 5 ud af 26 på 3-eren, 19%, og deraf var skytten Edgaras 3 ud af 12. Hjemmeholdet ramte endnu værre fra distancen, kun 5 ud af 30, 17%. De ellers så godt skydende Filip Rajovic og Mathias Seilund var tilsammen med kun 1 ud af 12. 2-er procentene var bedre hos Stevnsgade, på 50%, mens Wolfpack kun ramte på 34% af deres 2 point skud.


Men selvom skuderne ikke ville i, så manglede der intet af intensitet af begge hold. Stevnsgade brugte nogle gange lidt for meget tid for at sætte angrebet i gang, hvad gjorde at de blev presset til dårlige skud. På den anden side af banen så manglede Edgaras mere hjælp ved scoringen, han lavede næsten halvdelen af holdets points, mens Stevnsgade havde hele fem spillere i ”double figures”.

Topscorer hos Stevnsgade blev Mike med 17 (og 17 rebounds), Stefan 15 (14 rebounds og 6 assists), Boris 11, Filip 12 (og 7 assists) og Mathias 11. Hos Wolfpack scorede Edgaras 34 (og tog 12 rebounds), Durell 14 (og 18 rebounds) og Anders 13. 

Horsens IC vinder over Svendborg Rabbits i TV-kampen

02.02.2018

Torsdagens kamp i Forum Horsens mellem Horsens IC og Svendborg Rabbits blev overværet af sæsonrekord - 1688 tilskuere. De blev vidne til en spændende og lige match og der blev vist god basket til alle dem der fulgte med hjemme foran TV`et, da TV2 Sport sendte kampen live.

HICs coach Arnel Dedic var af personlige grunde ikke  tilstede, hvorfor Ignacio Munoz fik sæsondebut som headcoach.

Først periode startede meget jævnbyrdigt. Således var Svendborg i front efter 8 minutter 17-15. Men et 9-0 run af hjemmeholdet bragte resultatet 24-17 efter første periode. For HIC var Kevin Larsen mest scorende med 9 points mens Michael Moore scorede 5 for Svendborg.

I anden periode kom Svendborg godt med igen og kunneudligne HICs føring.  De to hold fulgtes pænt ad. Ingen af holdene var på noget tidspunkt foran med mere end 4 p.  For HIC scorede Lawrence Alexander 8 mens Sebastian Aaris scorede 8 for Svendborg.

Svendborg præsterede ialt 8 stk 3-p scoringer i første halvleg.

Tredje periode blev en tro kopi af de tidligere perioder. Ingen af holdene kunne bringe sig afgørende foran. Der blev udvekslet føringer. Svendborg bragte sig foran 59-55. Men hjemmeholdet fik igen styr på scoringerne og via et 11-0 run kunne HIC gå til den korte pause foran 68-63. Lawrence Alexander fortsatte en gode stime og blev igen noteret for 8 points, mens Harding Nana satte 10 for udeholdet.

I fjerde periode bragte HIC sig hurtigt foran med 13 point. Selv om Svendborg kæmpede godt for endnu en gang at komme op, lykkedes det aldrig og HIC kunne sætte en 90-81 sejr ind på kontoen.

Topscorer for HIC blev Kevin Larsen med 24 point. For Svendborg Rabbits scorede Demonte Flannigan 17 point.

Randers Cimbria sejr i vigtig kamp 79ers

01.02.2018

Torsdag aften lagde Arena Randers igen gulv til BL-opgør. Denne aften var gæsterne fra Hørsholm 79’ers - en af modstanderne om pladserne i midterfeltet. Endnu vigtigere for hjemmeholdet, var der revanche til gode fra opgøret midt i januar.

Kampen starter i højt tempo, og det er tydeligt, at begge hold har fokus på forsvaret. Lange angreb fra begge hold, og høj koncentration i forsvaret. Hørsholm har lidt bedere hit rate i angrebet, og fører 7-12 efter små 5 minutter. Timeout Randers.

Efter timeouten får Randers justeret taktikken, og henter stille og roligt gæsternes forspring. En goaltendingkendelse bringer hjemmeholdet foran 21-19 med 2 minutter igen.

Med par dumme aktioner i de sidste minutter giver Randers gæsterne let spil, og det udnytter de til fulde. De quarter ender 23-26.

2. q starter rodet. Det er tydeligt at der er meget på spil. Begge hold forsøger at få overtaget. Kampen er fysisk, og efter 3.15 har Hørsholm begået 6 fejl. 32-33.

Tempoet er skruet i vejret, og kampen bølger. Begge hold har i korte glimt hver deres “optur”, men det skifter nærmest fra angreb til angreb. 40-40 med 4.30 igen. Timeout Hørsholm.

Randers får lidt bedere fat i de sidste minutter, selvom det ikke er uden kamp. 52-49 ved halvlegen.

Efter pausen er det gæsterne der kommer bedst ud. Randers brænder, smider bolde væk og laver fejl i et væk. Selvom Randers stadig fører 52-50 har coach Olsen set nok - timeout Randers efter 2.30. Der skulle næsten gå 4 minutter før hjemmeholdet fik første point i 3. Q. Heldigvis var Hørsholm langt fra skarpe i angrebet. 53-56.

Randers’ Casper stage får med et par solides aktioner lidt energi ind i kampen. Randers bringer sig foran 60-58 med 3.02 igen - Stage 3 point. Gæsterne henter det tabte og fører 63-64 inden sidste quarter.

Sidste quarter starter som 3. - rodet og ustruktureret. Kampen vælger frem og tilbage, og holdene skiftes til at være foran. Devon Thomas med 5 point i streg til 76-70 med 5.30 igen.

Randers virker til at have fundet den rette vej ud af Hørsholms pres. 81-74 med 3.10 igen. Randers fik knækket Hørsholm med føringen på 5 point, og spiller klart bedst i de sidste minutter og vinder kampen med 97-81.

Topscorer for Randers blev Richard Thomas med 24 point. For Hørsholm 79’ers blev det Matt Bonds med 28 point og 10 rebs. 

Foto: Andreas Larsen / Mediekammeret.dk

5 BL-kampe flyttes

01.02.2018

Som følge af Bakken Bears enorme succes i FIBA Europe-Cup hvor holdet efter sejren onsdag aften over Mornar Bar med 76-87 efter omkamp, er holdet nemlig 100% sikker på at gå videre til 1/8-dels finalerne selvom der mangler 1 runde i grupperspillet.

Og da terminerne for 1/8-dels finalerne er den 7. og 14 marts har det været nødvendigt at rykke runde på hele 5 kampe i BL.

Svendborg Rabbits – Bakken Bears flyttes fra 8. marts til den 28. februar kl. 19:00

Svendborg Rabbits – Randers Cimbria flyttes fra den 17. februar til den 8. marts kl. 18:20

Randers Cimbria – Stevnsgade SuperMen flyttes fra den 8. marts til den 1. marts kl. 18:30

Team FOG Næstved – Bakken Bears flyttes fra den 15. marts til den 16. marts kl. 19:00

Bakken Bears – Randers Cimbria flyttes fra den 12. marts til den ? (dato, klokkeslæt og spillested ikke fastlagt endnu)

Hvem Bakken Bears modstander bliver i 1/8-dels finalerne bliver fundet ved lodtrækning umiddelbart efter at den sidste kamp i gruppespillet er afviklet den 7. februar 2018.

TV-kamp torsdag den 1. februar: Horsens IC - Svendborg Rabbits

30.01.2018

Torsdag den 1. februar blænder TV 2 SPORT igen op for dansk basket, når Basketliga kampen mellem ligaens nr. 1 Horsens IC og Svendborg Rabbits bliver vist direkte fra kl. 18:00.

Horsens IC ligger på en klar førsteplads i Basketligaen hvor de har vundet 15 ud af 16 kampe. For tiden har de vundet 13 kampe i træk inkl. En sejr over Pokalvinderne fra Bakken Bears. Så det er altså Basketligaens varmeste hold der kan ses på TV 2 SPORT torsdag aften. Horsens sejrsrække startede med en overtidssejr over netop Svenborg Rabbits i Forum Horsens tilbage i oktober måned.

Holdet er ført an af danske Kevin Larsen som er den helt store dominerende faktor på holdet. Han er således den spiller i Horsens truppen som scorer flest point (21.9 pr. kamp) griber flest rebounds (6,8 pr. kamp) og laver flest assists (3,1 pr. kamp). I Basketligaen generelt er Kevin Larsen den næstmest scorende spiller og han har i de seneste 12 kampe scoret over 20 point i hver kamp.

Kevin Larsen er dog langt fra alt hvad Horsens IC kan byde ind med, de har også en velspillende Vedran Borovcanin og Lawrence Alexander i truppen, samt et ungt talent i Oscar Jørgensen som er yderst skarpt skydende fra 3’eren. Han vandt Pokalfinalernes 3 Pointkonkurrence og skyder 50 % for sæsonen i Basketligaen. Sidst men ikke mindst har Horsens også fået to nye amerikanere ind i truppen, Shannon Hale og Derrick Wilson.

Derrick Wilson viste i holdets seneste kamp mod Hørsholm 79ers at han kan blive en rigtig vigtig spiller for holdet. I kampen mod Hørsholm scorede han 17 point, tog 11 rebounds og lavede 7 assist. I den kamp supplerede Shannon Hale med 19 point og 6 rebounds. Så det virker til at Horsens IC har ramt rigtigt med købet af de to nye amerikanske spillere.

I Svendborg lejren har sæsonen indtil videre ikke gået som håbet. Holdet mistede i december måned Jacob Enevold Jensen til en skade og den 30. december måtte holdets topscorer Michael Jarade Moore også ryge ud med en skade. Det er to profiler som Svendborg Rabbits savner og holdet har tabt deres seneste tre kampe. Præstationerne i løbet af sæsonen har også været meget svingende og holdet ligger p.t. på en lettere skuffende 6. plads i Basketligaen med 5 sejre og 9 nederlag.

Der er dog lidt lys at se i holdets seneste kampe til trods for 3 nederlag på stribe. Efter at have tabt med hele 33 point mod Randers på udebane, spillede kaninerne langt bedre i returopgøret hjemme i kaninhulen. Her blev det en tæt kamp som blev tabt 74-81 mod et stærkt spillende Randers mandskab. I kampen var det specielt den nyindkøbte forward Demonte Flannigan som spillede en stærk 2. kamp for sit nye hold. Han leverede en solid double-double med 17 point og 13 rebounds i den tætte kamp. Sammen med Harding Nana skal Demonte Flannigan forsøge at matche op med Horsens Kevin Larsen som spiller rigtig flot basket for tiden.

I Svendborg har man også de to danske profiler Sebastian Åris og Mikkel Plannthin i startopstillingen, de to spillere sørger både for at sætte point på tavlen ved selv at score, men bestemt også ved at sætte deres holdkammerater op til gode scoringsmuligheder. Sebastian Åris er holdets mest assisterende spiller med 4,1 assist pr. kamp (6. bedst i ligaen) og Mikkel Plannthin snitter 3,2 assist pr. kamp hvilket er 10. bedst i ligaen.

Om kaninerne fra Svendborg kan sætte en stopper for Horsens’ imponerende 13 sejre i træk, kan du blive klogere på, når TV 2 SPORT sender kampen live torsdag den 1. februar fra kl. 18:00.  

Du kan købe billetter til kampen her, hvis du hellere vil se kampen live i Forum Horsens. 

TV kamp torsdag den 1. februar Horsens IC - Svendborg Rabbits

Ulvene slår SuperMen i københavnerderby

25.01.2018

Onsdag aften var der højdramatisk opgør i Herlevhallen. Wolfpack Basketball skulle forsøge at få sin tredje sejr i Basketligaen og en god forberedelse til lørdagens pokalfinale over Stevnsgade SuperMen.

Det lykkedes ulvene at vinde et højdramatisk københavnerderby med 94-91 til de mange fremmødtes store tilfredshed.

Wolfpack Basketball bragte sig hurtigt foran i kampen. Men Stevnsgades landsholdsgarde i Filip Rajovic og Mathias Seillund var en konstant trussel og holdt SuperMen indenfor 5 point i hele første halvleg, der ender 48-43.

Efter pausen viser Wolfpack holdet, at de seneste ugers træning har båret frugt. De spiller med aggressivt angrebsspil der giver frie lay-ups og gode setplays der også giver høj scoringsprocent fra distancen

Efter to minutter af 4 periode har Wolfpack sit største forspring i kampen på 80-64. De sidste minutter er dog præget af nervøsitet og Wolfpack forfalder til heroisk fight og hurtige beslutninger. Stevnsgades enmandshær, Filip Rajovic holder med flere gode drives og tre pointsscoringer Stevnsgade inde i kampen og de kommer hele tiden tætter på. Med 1 minut tilbage af kampen udligner selv samme Filip Rajovic til 88-88 og kampen er nu højdramatisk. Wolfpacks Michael Martin sætter en presset scoring på sin egen rebound og heldet er med Wolfpack i de næste forsvarsaktioner og kampen slutter med at Durell Vinson sætter 2 straffekast til 94-91.

Kampen viste at Wolfpack, når det gælder, har mange spillere der kan levere på afgørende tidspunkter. Kampen var en sejr for holdet da hele 5 spillere scorer 12 point eller mere. Vi så Michael Martin, Anders Schou og Oliver Strøh alle med deres bedste præstation i sæsonen. Særligt Schou og Martin satte flere vigtige scoringer kampen igennem. Mens Olive Strøh også viste sig frem med en heroisk forsvarsindsats.

Topscore i kampen for Wolfpack var Durell Vinson med 19 point og 20 rebounds. Anders Schou Hansen havde 18 point. For SuperMen var det Filip Rajovic med 32 point mens Mathias Seillund havde 21.

Afgørende for kampen var bl.a. reboundspillet som Wolfpack vinder med 46-35.

Yderligere scorer for Wolfpack Basketball var Oliver Strøh, Michael Martin med 16 point. Edgaras Stanionis havde 10 og George Berling med 8. For Stevnsgade SuperMen var det Mike Flovers og Boris Vukicevic med 13 og Stefan Jervic med 10 point.

Næste gang ulven skal i aktion er så i pokalfinalen i Forum Horsens, hvor modstanderen er Bakken Bears. Det er tip off på kl 17:30 og der er fortsat ledige billetter til bussen.

Hørsholm 79ers gik ned mod Horsens IC

25.01.2018

Efter en flot start på sæsonen er Hørsholm 79ers gået helt i stå de sidste to kampe.

Onsdag aften var det Horsens IC, der stod for en større afklapsning af hjemmeholdet i Hørsholmhallen, da gæsterne fra Jylland foran 576 tilskuere vandt 66-97 i en kamp, hvor Hørsholm ellers viste gode takter fra starten.

Hørsholm var foran 22-21 efter 12 minutter, efter to tre-points-scoringer fra Ty Sabin og en hver fra Sebastian Dalsgaard, Frederik H. Nielsen og Matt Bonds. Det er imidleertid ikke for ingenting Horsens er nummer et i Basketligaen og de skruede da også gevaldigt op for forsvarsindsatsen og vandt de tre næste minutter 3-15 og gik i front 25-36.

Det var for tredje gang i denne sæson den danske landsholdsspiller Kevin Larsen, der gav Hørsholm kæmpe problemer. Den 207 centimeter høje og 118 kilo tunge forward scorede 25 point og tog ni rebounds og hjemmeholdet fandt aldrig en måde at stoppe ham på.

Fra midten af anden periode fandt Hørsholm aldrig melodien offensivt. Nordsjællænderne havde det svært med Horsens’ højde og smed rigtigt mange bolde i hænderne på en forsvarsspiller i stedet for over dem. Det betød, at Horsens langsomt byggede på forspringet, fra 35-47 ved pausen til 39-57 midt i tredje periode og 55-76 efter tredje periode.

I de sidste ti minutter tog Hørsholmtræner Rafa Monclova konsekvensen og sendte alle fem startende spillere på bænken, mens en flok hårdt kæmpende reserver kom på banen. Der blev ikke rettet op på skudprocenterne, hvor Hørsholm kun ramte 32 procent gennem kampen, men intensitetsniveauet fik en tak op, med unge Martin Poulsen som katalysator.

Horsens endte med at vinde 66-97 og konsoliderede sig dermed på førstepladsen, hor der nu er 12 point ned til trioen Hørsholm, Næstved og Bakken Bears på en delt andenplads.