Nyheder

Keane Thomann forlænger med Bakken Bears

29.03.2017

Den amerikanske center Keane Thomann har forlænget sin aftale med Bakken Bears, så han også spiller i klubben i sæsonen 2017/18. Thomann spiller i den kommende sæson på lige fod med danske spillere.

Keane Thomann er glad for den fornyede aftale: ”Det er dejligt at vide, at jeg vil være en del af denne fantastiske organisation næste sæson. Jeg er parat til at gøre mit bedste for denne klub, så vi kan fortsætte Bakken Bears historisk gode resultater. Jeg glæder mig til næste år, men der er stadig masser af arbejde at gøre i denne sæson”.

Også hos Bakken Bears er der selvsagt glæde over forlængelsen: ”Keane er en rigtig dygtig spiller og et meget værdsat medlem af spillertruppen. Derfor har det haft høj prioritet at beholde Keane til næste sæson”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Thomann har til sommer været fem sammenhængende år i Danmark, hvorfor han ikke længere tæller i udlændingekvoten.

Keane Thomann kom til Danmark i sommeren 2012 efter afslutningen på et succesfyldt college-ophold hos Missouri Southern State University, og han blev kåret som den bedste spiller i hele sin conference i den afsluttende college-sæson. Thomann spillede to sæsoner for Horsens IC inden det blev en sæson i den næstbedste række i BMI. Thomann kom til Danmark i sommeren 2015 og er i gang med sin anden sæson hos Bakken Bears.

Se et interview med Keane Thomann her

Horsens IC indløser billet til semifinalerne efter sejr over Randers Cimbria

29.03.2017

Skulle Randers Cimbria forlænge sæsonen krævede det en sejr mod Horsens IC i tirsdagens kamp 3 i kvartfinaleserien.

Randers kom til Horsens med det måske sidste skud i bøssen. Et fokuseret og godt kæmpende hold, der ville gøre alt for at forlænge sæsonen. Et HIC hold, der efter 2 klare sejre, ikke havde den samme tænding. For mange sløsede bolde og et forsvar, der ikke levede op til det, man normalt ser.

1. periode. HIC startede bedst og kom foran 10-7. Men med et 12-0 run bragte Randers sig foran. Men HIC fik sig stabiliseret og kunne gå til pausen med 21-21.

For HIC stod Frederik Rungby stærkest i billedet, mens Charlie Burgess var den mest fremtrædende for udeholdet.

2. periode.Det blev en periode, hvor holdene skiftedes til at score. Igen en meget lige periode, hvor Dan Trist scorede 8 points for hjemmeholdet, mens Chris Nielsen nu meldte sig ind i kampen med 10 points. Pausestilling 46-44 til Randers.

3. periode. En periode hvor Randers virkelig trådte i karakter, mens hjemmeholdet halsede bagefter. Man begyndte at ane, at det blev en kamp, hvor Randers kunne tvinge serien ud i flere opgør. Randers bragte sig foran med 11 points og HIC syntes rådvilde og handlingslammede. For Randers var det igen Charlie Burgess der gik forrest - denne periode med 10 points. Randers foran 70-60 inden de sidste 10 minutter.

4. periode. HIC fik starter godt og fik hurtigt reduceret til minus 5. Det virkede som om, at holdet endelig indså, at et nederlag truede. Midt i perioden fik HIC  kontakt. Det 2 hold fulgtes ad og det endte med en gyserafslutning. Med blot 6 sekunder tilbage bringer HIC sig for 88-87 og da Randers ikke scorer på det sidste angreb, bliver dette også resultatet af kampen.

HIC løser dermed billet til semifinalerne med en 3-0 over Randers. I semifinalen venter enten SISU eller Hørsholm 79ers.

Topscorere for HIC: Iffe Lundberg med 22 og Dan Trist med 18 point.

Topscorere for Randers Cimbria: Charlie Burgess 28 og Chris Nielsen 23 point

Hørsholm 79ers vinder kvartfinale 3 med mindst mulig margin over SISU

28.03.2017

Ingen af holdene var foran med mere end otte point og spændingen og stemningen blandt de 800 tilskuere var enorm, helt hen til afslutningen i sidste minut, da SISU gæstede Hørsholm i Basketligaens kvartfinale tre.

Kampen blev ikke afgjort før Hørsholms Jyles Smith iskoldt satte to straffekast med 8,4 sekunder igen til slutstillingen 74-73 og SISU missede på hornet.

Hørsholms Jyles Smith havde en stor hånd med i sejren, med 19 point og 10 rebounds og han sagde efter kampen, at det bare handlede om at kæmpe, fordi Hørsholm nede 2-0 havde ryggen mod muren og var tvunget til at vinde:

-Det handlede bare om at kæmpe. Det kunne hve været vores sidste kamp, så det var bare med at komme med alting og det gjorde vi så. Det var en fantastisk atmosfære at spille i. I aften var publikun faktisk en stor grund til at vi vandt. De involverede sig virkeligt i kampen og fik os gjort helt klar til at spille.

Publikum så en kamp, der bølgede frem og tilbage. Hørsholm kom bedst fra start, med fire tre-pointere de første otte minutter, hvilket gav en 18-10 føring. Det var især vigtigt at anfører Frederik H. Nielsen kom i gang med to tre’ere efter han ikke scorede i kamp to. Det betød, SISU måtte komme tættere på ham og så fik han plads til at kreere for andre.

SISU lagde sig ikke ned og kom stærkt tilbage med en scoringsstime på 16-2 indtil midten af anden periode, hvilket bragte gæsterne foran med fire, 22-26. Det blev starten på en lang periode på 30 minutter, hvor SISU var foran. Hørsholm kom flere gange indenfor et point, men hver gang svarede en af SISUs stærke udenlandske trio Derrick Wilson, Kyle Dranginis eller Baru Adjehi igen.

Vi skulle helt hen i kampens sidste 10 sekunder inden Hørsholm kom på lige igen. SISUs Victor Lorenzen scorede et layup til 70-73 på et layup med 54 sekunder igen, men missede det ekstra straffekast. Hørsholm tog timeout og gav efterfølgende bolden til Marvin Dominique i posten. Han blev dobbelt teamet og Tanner McGrew fejlede ham og på grund af holdfejl fik Dominique to straffekast, som han sikkert satte til 72-73.

SISU spillede nu 24-sekunders-uret helt ned og fandt en helt fri Anders Haas, der missede med 24 sekunder igen. Hørsholm satte disciplineret et angreb op og fandt Jyles Smith i posten, hvor han blev fejlet af Victor Lorenzen, der skubbede med hele kroppen i forsøget på at holde Smith fra at score.

Med 8,4 sekunder igen satte Smith begge straffekast og hele hallen forventede en SISU-timeout, men den kom aldrig. SISU valgte at give Derrick Wilson bolden og han driblede sig til et skud 1-mod-1 med Frederik H. Nielsen, men det kom ikke i nørheden af at gå i og Hørsholm vandt 74-73, hvilket fik fansene til at storme banen.

Med sejren reducerede Hørsholm til 1-2 i kvartfinaleserien, hvor næste kamp spilles torsdag 30. marts i Gentoftehallen. Det er endnu en vind-eller-forsvind-kamp for Hørsholm, mens SISU kan sikre sig en plads i semifinalerne med en sejr.

Foto er leveret af Markus Kluge.

Team FOG Næstved ude efter nederlag til Svendborg Rabbits

28.03.2017

Bagud 2-0 i kvartfinaleserien var Team FOG Næstved pisket til at vinde over kaninerne fra Sydfyn for at holde liv i serien.

Et nederlag og sæsonen ville være slut.

Team Fog Næstved kom OK fra start i 1. periode og havde en føring på 8 point, da halvdelen af perioden var spillet. Men det var jo set før, at Team Fog Næstved havde formøblet en føring. Og bedst som det gik godt for Team Fog Næstved, kom Svendborg tilbage i perioden og bragte sig foran ved periodens slutning.

Team Fog Næstved var indhentet tidligere end de 2 første kampe i kvartfinaleserien.

Svendborg scorede først i 2. periode, men derefter kom Team Fog Næstved i gang og bragte sig foran med 5 point. Men det var en stakket frist. Svendborg kom flot tilbage i kampen, og holdet rundbarberede Team Fog Næstved i midten af perioden. Svendborg bragte sig foran med 6 point, og den føring blev udbygget til 7 point ved periodens slutning.

Nu var det for alvor oppad bakke for hjemmholdet.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode og halede ind på Svendborgs føring. Skulle det lykkes at få kontakt og skabe håb om en 4. kamp. Det skulle det desværre ikke. Svendborg trak igen fra til en komfortabel føring mod et mere og mere modløst Team Fog Næstved-hold, som så ud til, at man bare ønskede, at sæsonen var slut.

Svendborg udbyggede sin føring til 9 point ved periodens slutning og nu lignede gæsterne klart et semifinalehold.

Så var det sidste udkald for Team Fog Næstved der gik ind til 4. periode og man kom også bedst fra start. Men igen - Svendborg var på dagen, som i de øvrige kampe klart bedre end Team Fog Næstved.

Pludselig fik Team Fog Næstved dog momentum og under øredøvende jubel blev Svendborgs føring reduceret til 2 point. Men så sænkede Antonio Porta så en dyb dyb 3'er, og så var ballet forbi for Team Fog Næstved. Føringen blev mod slutningen af kampen udbygget til en sejr på 6 point, 91-97 (25-26, 19-25, 23-25, 24-21).

3-0 i kampe til Svendborg og tillykke med semifinalepladsen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Patrick Onwenu med 21 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding 27 point.

 

Bakken Bears klar til semifinalerne

27.03.2017

Bakken Bears og Stevnsgade SuperMen mødtes til deres 100. indbyrdes opgør og hvis der er noget, der har præget de indbyrdes opgør gennem tiden, så er det at der har været mange blowouts – begge veje.

I disse år er Bears oven på og Stevnsgade fik et stort nederlag med hjem samtidig med at Bears blev klar til DM-semifinalerne for 21. sæson i træk.

Det lignede ellers ikke nogen stor sejr i første periode. Bears førte kun med 26-20 i en periode, hvor intensiteten ikke var på niveau med de øvrige kvartfinalekampes. Der blev delvist samlet op i kampens anden fjerdedel uden det talstærke publikum blev forkælet med alt for mange lækkerier. Bears førte 50-31 ved pausen.

I tredje periode fortsatte mønsteret med et Bearshold i teten og et Stevnsgadehold, der kæmpede fint, men ikke havde ressourcerne til at hente ind på Bears. I slutningen af perioden fik Bears dog sat lidt tempo på spillet anført bl.a af en velskydende Keane Thomann, der scorede ni point i perioden. Bears førte 83-50 inden de sidste ti minutter.

I fjerde periode fik bjørnene sat lidt fart på og holdet skruede op for lækkerierne. Et alley-oop dunk af DeVaughn Akoon-Purcell og en assist med ryggen til fra Eric Palm til et dunk af Kristjan Kitsing var nogle af højdepunkterne i hvad der endte med at blive en Bears-opvisning og sejr på 114-65.

Mest scorende for Stevnsgade var Jesper Sandager (17 p) og Filip Rajovic (15 p). Rasmus Espersen spillede en fin kamp med 11 point og 7 rebounds. For Bears scorede Eric Palm 18 p. Michel Diouf scorede 15 point og tog 11 rebounds, mens Devaughn Akoon-Purcell scorede 14 point og tog 10 rebounds. Alle 12 Bearsspillere scorede.

Stevnsgades sæson er slut, mens Bears fortsætter med DM-semifinalerne om ti dage, når Svendborg Rabbits kommer på besøg. Første kamp spilles torsdag den 6. april. Svendborg Rabbits vandt lidt overraskende 3-0 i deres kvartfinaleserie mod Team FOG Næstved.

Team FOG Næstved med ryggen mod muren

27.03.2017

Mandag den 27. marts gælder det en potentielt afgørende kamp 3 i kvartfinaleserien mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits. Hjemmeholdet fra Næstved har i de 2 første kampe smidt store forspring ved halvlegen og tabt til kaninerne fra Svendborg. I kamp 3 på hjemmebanen skal Team FOG Næstved hive en sejr hjem, ellers er sæsonen slut. Du kan følge kampen på TV 2 SPORT fra kl. 18:00

I den sidste kamp i grundspillet tabte Svendborg Rabbits til Stevnsgade og det hele så en smule sort ud for kaninerne fra sydfyn. Team FOG Næstved vandt holdets sidste kamp mod Randers og overtog dermed hjemmebanefordelen fra netop Svendborg Rabbits i denne kvartfinaleserie, hvilket normalt er en god ting.

Kamp 1 i kvartfinaleserien startede da også med et veloplagt hjemmehold som dominerede første halvleg og bragte sig i front 45 – 24 ved halvlegspausen. Hvad der lignede en sikker sejr blev dog vendt til kaos, da Svendborg Rabbits kom stærkt tilbage i specielt 4. periode og endte med en fantastisk comeback sejr på 67-72.

Anden kamp i serien blev spillet torsdag den 23. marts og igen var det Team FOG Næstved der kom bedst fra start og tog en stor føring med til pausen. Denne gang hed stillingen ved pausen 27-43 til Næstved. Svendborg Rabbits fik lidt bedre styr på spillet i tredje periode og dominerede fjerde periode, hvor kaninerne scorede hele 35 point. Dermed blev det til deja-vu for Team FOG Næstved, en stor halvlegsføring blev smidt overbord og Svendborg vandt en ny flot comeback-sejr.

I TV kampen mandag den 27. marts, har de forsvarende pokalmestre fra Næstved altså bestemt ryggen mod muren og skal have en sejr, ellers vinder Svendborg serien 3-0 og er klar til semifinalerne.

Du kan se hvilken skæbne der følger de 2 klubber på TV 2 SPORT fra kl. 18:00, mandag den 27. marts.

Kamp 1: Team FOG Næstved 67:72 Svendborg Rabbits

Topscorer: M. Lanegger, P. Nolan, N. Harding og A. Porta med 15 point hver.

Kamp 2: Svendborg Rabbits 85:80 Team FOG Næstved

Topscorer: Stefan Bonneau med 22 point. 

Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits kvartfinaler kamp 3 på TV 2 SPORT

Bakken Bears er for stærke for Stevnsgade SuperMen

25.03.2017

Bakken Bears er for stærke for Stevnsgade SuperMen i øjeblikket, til trods for bedre spil hos SuperMen i den sidste halvdel af sæsonen.

Der er forhåbninger i luften, i Nørrebrohallen, denne fredag aften. Det starter dog ikke som de mange fremmødte tilskuere havde håbet. SuperMen bliver sat til dørs af et Bakken hold, som er kommet, til København, for at hente en sejr så deres kvartfinale-serie kan blive så kort som mulig. Bakken bringer sig hurtigt foran og det hjælper ikke at SuperMen ikke kan ramme kurven. 1.quarter ender med en føring på 19 point til Bakken.

2.quarter starter lige så dårligt for SuperMen, som 1. sluttede. Bakken bliver ved med at presse og øge deres forspring, især ligaens nok bedste spiller Devaughn Akoon-Purcel er medvirkende til at SuperMen ikke kan få det til at hænge sammen. SuperMen er dog begyndt at få gang i pointene og laver 19 i perioden. Holdene kan gå til pause med stillingen 32-66.

I 3.quarter skal SuperMen indhent noget af det tabt hvis det ventende nederlag ikke skal bliver af samme størrelse som det de fik i mandag, i Århus. SuperMen får samlet op og strammet til, hvilket også betyder at de vinder perioden med 21-18.

Bakken Bears vælger i 4.quarter, at skrue op for tempoet igen og vise de fremmødte hvem der er det bedste hold denne fredag på Nørrebro. De vinder perioden 19-34 og kan tage fra København velvidende at de slev kan afgøre serien på mandag i Århus.

Kampens stjerne denne aften bliver SuperMens Jesper Sandager med hele 30 point. Bakkens topscorer bliver Kristjan Kitsing med 17 point.

Det ser nu meget svært ud for SuperMen inde det næste og måske sidste opgør, på mandag, mod Bakken Bears i Aarhus.

Flot kulisse og drama mellem Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved

24.03.2017

Rabbits var vært i 2. kvartfinale mod Team Fog Næstved og var foran 1-0 i bedst af 5 serien.

Hjemmeholdet og dets fans håbede at kaninerne kunne bygge videre på succes oplevelsen fra kamp et hvor Rabbits var bagud med 21 point ved halvleg men lykkedes med et flot comeback. Man håbede at hjemmeholdet var klar fra start og ikke fik gravet et stort hul igen, som vi har set i flere kampe i år.

Håbet blev hurtigt slukket og Rabbits taber første periode med 11-20. Igen har holdet svært ved at gå gang i skuddene og procenterne er virkeligt ringe. Næstved derimod spiller ganske fornuftigt og specielt Patrick Onwenu er i hopla og spiller en flot kamp med 21 point og 6 rebounds. Samtidigt skyder han 43% fra 3 points distancen så bestemt en god indsats.

Anden periode er ikke meget bedre for hjemmeholdet. Det er stadig svært at få bolden i kurven til trods for Rabbits faktisk kommer til flere gode afslutninger. Næstved spiller stadig fornuftigt og lukrerer på flere dumme Rabbits turnovers som giver nemme point til dagens modstander.

Næstved vinder også anden periode, denne gang 23-16 og derfor kunne Næstved gå til halvleg med en føring på 43-27.

I pausen talte man blandt fans og sponsorer om at i aften er vi da ikke bagud med 21 ved halvleg (som i mandags) Så det var vel ikke umuligt at forvente et comeback?

Miraklet/comeback udeblev ikke. Rabbits åd sig bid for bid ind på Næstved efter pausen, og allerede midt i tredje periode var afstanden fra pausen halveret til otte point.

Skuddene begyndte at gå i og Porta trådte mere og mere i karakter satte virkeligt sit præg på kampen med flere flotte aktioner. Inden sidste periode var comeback kaninerne kun bagud med 8 point.

Hallen kogte og de små 1200 tilskuere skabte en god stemning , også ros til Næstveds tilskuere for at bidrage til den gode stemning i den intense kamp.

Halvejs i sidste periode er stillingen helt lige 65-65 og først med 2 minutter tilbage af kampen kommer Rabbits for første gang foran i hele kampen.

Næstved forsøger at fejle for at stoppe tiden men kaninerne får ramt de nødvendige straffe kast og kan for anden kamp trække sig tilbage med en sejr på 5 point efter at have været stort bagud ved halvleg.

Kamp 3 spilles nu på mandag den 27. Marts kl. 18:20 og har man ikke mulighed for at tage turen til Arena Næstved  - kan man følge med direkte på TV2 Sport.

Flot SISU-sejr i kamp 2 mod Hørsholm 79ers

24.03.2017

Kamp 1 i Hørsholmhallen var uden tvivl en kamp sprængfyldt med spænding, så der var lagt op til endnu en gyser, da SISU tog imod Hørsholm 79ers i kvartfinaleseriens kamp 2.

Den første periode startede i et langt større tempo end mandagens opgør, og de to hold fulgtes ad til stillingen 10-10, hvor Jyles Smith havde stået for 8 af Hørsholms 10 point. Herfra stod der SISU på resten af perioden, hvor det høje tempo og gode skudprocenter gjorde det svært for udeholdet. Perioden sluttede 26-12 til SISU, og det lignede et meget tændt hjemmehold.

Anden periode blev en smule mere tæt, men det var stadig SISU som var et skridt foran. Det var svært, at sætte en finger på hvem der var den største profil for SISU, da alle spillere bød ind med gode aktioner. Dog var Kyle Dranginis aktiv med flotte skud og gode assists til medspillere. Med fortsat flot spil kunne SISU gå til pause med en solid føring på 50-33.

Det var et meget aktivt Hørsholm-hold, som kom ud fra omklædningsrummet. De forsøgte sig i flere omgange med hårdt defensivt pres, som gjorde det meget svært for SISU at komme frem til gode chancer. Desværre for Hørsholm blev SISU reddet af at deres svære skud gik i, så de fik luft igen. Dette var med til at ødelægge Hørsholms energi en smule, og SISU kunne endda udbygge føringen, således at stillingen inden den sidste periode var 75-52.

Gæsterne fra Hørsholm prøvede i den grad at skabe sensationen, og komme tilbage i kampen. Især Mikael Vincents Nielsen gjorde sin del for at skabe spænding, dog var det forgæves, da SISU hele tiden trykkede på speederen for at holde Hørsholm væk. Spændingen udeblev da også til slut, da SISU sikkert kunne køre sejren hjem ved stillingen 97-75.

Kampens spiller for Hørsholm var Mikael Vincents Nielsen med flotte 22 point og 5 rebounds. For SISU var især Kyle Dranginis en fornøjelse at se med 25 point, 7 assists og 5 rebounds, det samme var Tanner McGrew med 20 point, 7 rebounds og 5 assists.

Det næste opgør og kamp 3 i bedst á 5 serien finder sted i Hørsholmhallen på mandag den 27. marts, hvor Hørsholm 79ers har ryggen mod muren. Kampen sættes igang kl. 18.30.

Horsens IC nu foran 2-0 mod Randers Cimbria

23.03.2017

Bagud 1-0 skulle Randers Cimbria torsdag aften forsøge at udligne den føring som Horsens IC tog efter sejren i tirsdags.

Men hjemmeholdet var handicappet fra starten af da Chris Nielsen sad ude med karantæne.

Horsens vinder tip-off, men bolden bliver stjålet af Randers Cimbrias Anton Hansen, der bliver fejlet i skudforsøget. Horsens scorer dog kampens første 2 point.

Holdene skiftes herefter til at score og efter 2 minutter er Horsens foran 4-6. Herfra stikker Horsens af og ligger sig foran 6-13 med et alley-oop dunk af Will Artino efter 4 minutter får det træner Morten Hansen til at tage en timeout.

Den hjælper og Randers score hurtigt 4 point, men Horsens svarer igen med en 3’er. Randers kan ikke få gang i offensiven, der er præget af turnovers, og Horsens ligger sig foran 12-23 efter 7 minutteres spil.

Randers’ Charlie Burgess laver 2 turnovers, der udløser 5 point for Horsens, der slutter 1. periode af med en 3’er, og dermed er foran 16-36.

2. periode starter ud med et alley-oop dunk af Deuce Bello, der dog skiftes ud umiddelbart bagefter pga. problemet med knæet. Herefter får Randers reduceret til 23-36. Randers fortsætter den dårlige stime med turnovers og Horsens øger sin føring til 25-41.

Will Artino fra Horsens laver en usportslig fejl og får herefter en teknisk, der udløser 3 straffekast til Randers, som alle går i. Herefter scorer Randers’ Deuce Bello en 3’er og får reduceret til 38-45 med 3 minutter tilbage af 2. periode.

Horsens kommer tilbage og laver et 2-7 run med 1 minut og 42 sekunder tilbage, der udløser en timeout fra Randers. Marinus Mouboe slutter 2. periode af med en 3’er for Randers Cimbria.

Holdene kan gå til halvleg med stillingen 47-57.

Horsens kommer bedst fra start i 3. periode og kommer foran 47-63 efter ganske kort tid. Horsens fortsætter offensiven, mens Randers har problemer både i angrebet og forsvaret.

6 minutter tilbage af 3. periode er stillingen 49-68. Horsens rykker stille og roligt fra Randers og bringer sig foran 54-72 med 3. minutter igen.

Charlie Burgess holder håbet i live for Randers med 2 tre pointsscoringer i slutningen af 3. periode, hvor Horsens kan gå ind til 4. periode med et forspring på 20 point, 60-80.

4. periode starter ud med endnu en turnover til Randers’ regnskab efterfulgt af en hurtigt 3 pointsscoring fra Horsens. Der går 2 minutter før næste scoring kommer fra Randers’ Patrick Nielsen, der rammer 2 straffekast.

Turnovers bliver ved med at præge Randers’ angreb, og Horsens øger sit forspring til 69-93 med 4 minutter og 20 sekunder tilbage af kampen. Randers prøver at kæmpe sig tilbage, men med 1 minut og 19 sekunder tilbage scorer Horsens og kommer foran 77-101. Randers disker op med en 3 pointsscoring og et dunk fra Deuce Bello, men Horsens svarer igen og kampen slutter med en sejr til Horsens på 82-105.

Derved er mestrene foran 2-0 i kampe og kan afgøre serien i Forum Horsens på tirsdag.  

Foto er leveret af: Foto: Andreas Larsen - Mediekammeret.dk