Nyheder

Ændringer i dommergruppen

23.11.2017

På grund af stort arbejdspres, der tidsmæssigt ikke kan forenes med at være BL-dommer, har Søren Hjortflod valgt at stoppe som dommer i BL med øjeblikke virkning.

Søren, der i det civile er direktør i Tryg Forsikring, fik debut i BL i november 2016 i kampen mellem SISU og Svendborg Rabbits. 

Søren nåede i sidste sæson at dømme 8 BL-kampe og i denne sæson er det blevet til 5 kampe.

Som erstatning for Søren, har BL`s Dommeransvarlig Carsten Jensen givet comeback til Henrik Juhl der dermed vender tilbage til BL-gruppen pr. 1. januar 2018.

Wolfpack vinder over Stevnsgade SuperMen efter overtid

20.11.2017

Det var Stevnsgades tidligere spiller Luciano de Souza der blev kampens afgørende spiller i overtid.

Han scorede 11 points i overtiden der endte 12-16 til gæsteholdet. Stevnsgade kunne ikke stoppe ham uden for 3-points linjen hvor han ramte på tre ud af fire skud, og hjemmeholdet blev dermed nødt til at acceptere nederlaget i en kamp hvor de mange fremmødte blev rigtig godt underholdt.

I kampens sidste sekunder i regulær spilletid fik hjemmeholdet dog to gode muligheder for at hive sejren hjem. Både Boris Vukievic og Filip Rajovic fik to straffekast med henholdsvis 24 og 14 sekunder igen, men det lykkedes dem kun at ramme én gang hver. Dermed gik kampen i overtid ved stillingen 71-71.


Kampen var ellers rigtig lige og spændende hele tiden og begge hold viste god kampgejst. Hele 17 gange var stillingen lige og 18 gange skiftede holdene på at have føring. Mest fire points. Stevnsgade vand rebound kampen 40-32, men de mistede alt for mange åbne skud, ikke mindst fra 3-points linjen, hvor de kun ramte på 6 ud af 34 skud, dvs. 18%. Wolfpack ramte bedre udefra, de var 12 ud af 32, hvad er 38%.

Mathias Seilund var hjemmeholdets bedste spiller, især i angrebet hvor han scorede 28 points. Mike Flowers kæmpede rigtig godt i forsvaret, hvor han måtte spille inside hele tiden. Han tog bl.a. 12 rebounds, men var som de andre Stevnsgade spillere ikke så varm fra 3pt land. Filip Rajovic var aggressiv og scorede 16, men også han var kold udefra, ramte på 1 ud af 7 3-ere. Boris Vikievic spillede godt i slutningen af reguler spilletid, lavede bl.a. seks assists. Hele Stevnsgade holdet kæmpede godt og spillede dels rigtig godt forsvar. Nogle gange gik det dog ikke så godt at forvandle forsvar i angreb; holdet tabte bolden 21 gange, nogle gange lige efter en ”steal” eller en rebound.

Hos gæsterne blev Luciano som sagt matchvinder, han endte med en double-double, 18 points og 10 rebounds. Ud over ham var Edgaras Stanionis godt skydende, scorede 21 points og var 8 ud af 8 fra straffelinjen. Durrel Vinsents var meget aktiv under kurven, fik scoret på 7 ud af 8 skud, scorede i alt 18 points og tog 10 rebounds.

Alt i alt en meget underholdende basketball kamp hvor alle mand på gulvet kæmpede godt. I slutningen af regulær spilletid så det ud som Stevnsgade havde de bedste kort på hånden, men det endte med en udesejr i overtid.

Stevnsgades næste kamp er den 3. december på udebane mod Horsens IF, mens Wolfpack får en lang pause, indtil de skal til Randers den 14. december. 

Foto er leveret af Robert Dines Rasch. 

Bakken Bears slår Randers Cimbria i angrebskamp

19.11.2017

Bakken Bears vandt 100-93 over Randers Cimbria i en kamp, hvor forsvaret bestemt ikke var i fokus. Det var således anden kamp i træk hvor Bears vandt selvom modstanderne scorede over 90 point.

Bakken Bears var snævert foran i den første halvdel af første periode og anført af Tony Bishop og Darko Jukic gik bjørnene på et 7-0 run til føring 25-16. Udeholdet svarede dog igen med fem ubesvarede point og Bearsføringen var således på 27-24 efter 10 minutter. Jerrel Williams var Cimbrias bedste mand med 8 point i første periode.

I anden periode startede Bears bedst, og kampen syntes afgjort af et 14-0 run til Bears og føring 45-29, men efter et par Randers-timeouts fik de momentum og et 11-0 run. Bears fik dog momentum på sin side med et 11-0 run som afslutning på perioden. 56-40 ved halvlegspausen. Randers fik i anden periode diskvalificeret Charlie Burgess, der i første periode fik en usportslig angrebsfejl og i anden periode en teknisk fejl.

At anfører Burgess sad ude medførte dog ikke at Randers lagde sig ned. Efter de to hold udvekslede scoringer i den første halvdel af tredje periode sluttede udeholdet godt af. Igen var Jerrel Williams rigtig vigtig for Randers, men også Chris Nielsen havde mange fine scoringer. Bears med en velspillende Chris Christoffersen på banen førte dog 74-66 inden sidste periode.

I tredje periode havde Bears svært ved at stoppe Kyndahl Hill og hans syv point, suppleret af fire af Deuce Bello skabte for alvor spænding. Bears førte kun 78-77 med i godt fem minutter tilbage af kampen. Men så var det som om Bears fik strammet op og velspillende Jaye Crockett og Morten Sahlertz, suppleret af topscorer DeVaughn Akoon-Purcell sikrede et 9-0 run og det kom Cimbria ikke tilbage fra. Bears fik ikke steppet op i forsvaret, men fastholdt evnen til at score og Akoon-Purcell satte kampens sidste to point fra straffelinjen.

Akoon-Purcell scorede 25 point, som han supplerede med 6 rebounds og 5 assists. Morten Sahlertz scorede 13 point, mens Jaye Crockett scorede 12 point, heraf ti i fjerde periode. Crockett supplerede med 8 rebounds.

For Cimbria scorede Kyndahl Hill 26 point, suppleret med 8 rebounds, mens Jerell Williams scorede 25 point. Chris Nielsen scorede 20 point.

Hørsholm 79ers vinder lokalopgøret i Ballerup SuperArena over Wolfpack Basketball

17.11.2017

I en intens spillet kamp tog Hørsholm 79ers hjem med en sejr over Wolfpack Basketball på 55-82, i lokalopgøret på Sjælland, i ugens TV-kamp på TV2 Sport.

Kampen blev spillet foran 839 tilskuer, der skabte en livlig kulisse for aftenens kamp. Wolfpack Basketball fulgte med til pausen, hvor de godt nok var bagud med 30-35, men stadig spillede lige op med Hørsholm 79ers og kampen kunne gå begge veje.

I anden halvleg var Hørsholm 79ers dominerende med godt holdspil, mens Wolfpack Basketball virkede som et hold, der stadig havde tankerne i omklædningsrummet og forfaldt til enkeltmandspræstationer. Hørsholm vinder tredje periode med hele 31-8 og viste at de er et bedre samspillet hold lige nu og kampen virkede afgjort allerede før fjerde periode.

Topscore for Wolfpack Basketball var Durell Vinson med 17 point og samt Edgaras Stanionis med 16. Hørsholm havde hele fem spillere med 10 point eller mere. Igen var det Matt Bonds som gik forrest med 17 point og 8 rebounds, samt Tyler Sabin, med 13 point. Unge Martin Frederik Poulsen havde sin hidtil bedste kamp for Hørsholm 79ers med 13 point og 7 rebounds.

Startende for Wolfpack Basketball var, Edgaras Stanionis, der var blevet klar til aftenens kamp. Oliver Støh, Durell Vinson, Luciano De Souza og Michael Martin. For Hørsholm så vi Tyler Sabin, Matt Bonds, Connor Benarek, Emil Hjort og Frederik H Nielsen på banen.  

Durell Vinson vinder kampens første bold ved tip-off men misser på det første skud. Hørsholms Frederik H Nielsen finder Emil Hjort med en Loop-aflevering og Hørsholm kan ligge kampens første point i kurven. Luciano De Souza med hjemmebane debut svarer hurtigt igen for Wolfpack med sine først to point. Hørsholm starter kampen i 2-3 zoneforsvar mens Wolfpack er i mand, mand. Den næste periode er præget af flere hurtige fejlkald, da begge hold spiller aggressivt forsvar.

Holdene følges ad med skiftende scoringer og efter 4 minutter af kampen er stillingen 8-9 til Hørsholm 79ers. Wolfpack Basketball ændre forsvar og begynder at dække Hørsholms Tyler Sabin og Frederik H Nielsen højt på egen banehalvdel.

Hørsholm 79ers scorer til 14-15 med 3:08 tilbage af første periode. Begge hold har i perioden svært ved at finde pointene. Hørsholm med mange skud udefra grundet det aggressive Wolfpack forsvar, og Wolfpack der søger under kurven. Med 2 minutter igen stjæler Egaras Stanionis bolden, han finder Durell Vinson til kampens første dunk og stillingen er 21-18 til Wolfpack.

Perioden slutter ned Hørsholm scoring af Asgar Nerlov og 21-20 til hjemmeholdet. Durell Vinson med 9 point i første periode. Edgaras Stanionis har 6. For Hørsholm er det Emil Hjort med 5 point.

I anden periode starter Hørsholm med bolden og Wolfpack snydes i første angreb på cut. 2 point til Asbjørn Nerlov. 21-22 til Hørsholm. Wolfpack er efterfølgende gode til at holde Hørsholm fra kurven og de tvinges til skud udefra. Durell Vinson sætter et skud til 23-22 føring og efterfølgende steal af Edgaras Stanionis og scoring til 25-22 føring til Wolfpack Basketball med 6 minutter igen af perioden.

Matt Bond fejles og sætter 2 straffe til 25-24 til Wolfpack. De kommende Wolfpack angreb er med flere dårlige beslutninger og Matt Bonds kan bringe udeholdet foran med 25-28 på et dunk med 5 minutter tilbage af perioden.

Wolfpack presser nu på fuld bane. Asgar Hjort sætter nu på trods af det en tre point scoring og Wolfpack brænder efterfølgende det frie lay-up af Oliver Strøh. Holdene skiftes til at score og Durell Vinson sætter en fri tre point scoring til 30-30 med 2:45 igen.

I slutningen af perioden brænder Wolfpack flere relativt åbne scoringer tæt på kurven og Hørsholm 79ers kan gå til pausen med en føring på 30-35. Ved pausen har Durell Vinson 12 og Edgaras Stanionis med 10. Hos udeholdet er det Matt Bonds med 10 point og Connor Benarek med 5.

Tredje periode starter med flere dårlige beslutninger af Wolfpack og skal vise sig at blive lidt af en mareridts periode for hjemmeholdet. Hørsholm kan bringe sig foran med 30-43 på hurtigt spil op ad banen, godt holdspil og turnover fra Wolfpack´s side. Edgaras Stanionis fejles og sætter to point for Wolfpack Basketball til 32-43, og det skal vise sig at være sidste gang Wolfpack er tæt på mulighed for at bringe sig inden for 10 point efter Hørsholm. Wolfpack virker desperate over Hørsholms holdspil og tyer til de hurtige enkeltmandsbeslutninger, hvilket Hørsholm 79ers straffer hård, da de dækker aggressivt op.

Med 3:31 igen har Hørsholm bragt sig i front med 32-51 og Wolfpack virker ustrukturerede i både forsvar og angrebsspillet hvor aftaler glemmes. Igen forceres en turnover hos hjemmeholdet og Tyler Sabin vågner op i en ellers hidtil stille kamp fra hans side.

Han sætter i perioden tre trepoint scoringer for Hørsholm og Wolfpack er nu bagud med 34-62. Oliver Strøh kan ligge to point i kurven for Wolfpack, men kun for at se sit forsvar blive udspillet i det næste angreb af Hørsholm og Connor Benarek, der med et smil på læben kan ligge to nemme point i kurven. Med 30 sekunder igen er Wolfpack bagud hele 36-64. Oliver Støh med 2 nemme under kurven og reducering til 38-64. En fri Michel Vincent kan afslutte Wolfpacks mareridtsperiode med et lay-up til 38-66.

Wolfpack taber perioden med 8-31. For Wolfpack er det Durell Vinson og Edgaras Stanionis med hver 12 point der ligger for. Matt Bonds, Tyler Sabin og Connor Benarek med henholdsvis 16, 13 og 11 point for Hørsholm 79ers.

Fjerde periode starter med Hørsholm fejl på Durell Vinson under kurven. Han kan reducere for Wolfpack til 39-66. Wolfpack presser igen højt og Tyler Sabin taber bolden som Durell Vinson igen kan ligge i på fastbreak. Efter et minut reducering til 41-66. Rafael Monclova ønsker time out til Hørsholm. Michael Vincent sætter efterfølgende angrebet for Hørsholm og scorer et presset to point skud. Wolfpack laver igen turnover og sætter et hurtigt Hørsholm fastbreak i gang. Mathias Bæk finder Matt Bonds til Alley Loop og kampens flotteste scoring.

Med 5:10 igen er stillingen 48-72 og Hørsholm 79ers virker i perioden mere sløset med deres afleveringer. Alligevel holdes forspringet. Hørsholm skifter ud og giver de unge spillere chancen. Mathias Bæk og Sebastian Dalsgård er kommet ind. Sebastian Dalsgård sætter 2 hurtige point og fejler efterfølgende Michael Martin i skudforsøg, der kan sætte 2 point på tavlen. Med 3:47 igen er Hørsholm i front med 50-77 Karolis og Andreas Høyer ser banen for Wolfpack Basketball. Michael Martin fejles hård i et fastbreak og kan pynte på resultatet til 54-77 med 2:32 igen.

Kampen ebber stille og roligt ud med en udebanesejr til Hørsholm 79ers på 55-82 og der er dybe panderynker at spore hos Wolfpacks trænerteam Griedius Zibonas og Adrian Moss.

Topscore i aftenens kamp blev for Wolfpack Basketball igen Durell Vinson med 17 point og 10 rebounds. Edgaras Stanionis med 16 og hele 11 rebounds mens Michael Martin havde 8.

Hos Hørsholm 79ers, Matt Bonds med 18 point, Tyler Sabin og Martin Frederik Poulsen havde 13. 11 point til Connor Benarek og Asbjørn Nerlov, mens Michael Vincent Nielsen havde 6. Det er værd at bemærke at Hørsholms bænk scorer 32 point mod Wolfpacks Basketball bænks, 4. 

Optakt til TV-kampen mellem Wolfpack og Hørsholm

14.11.2017

Torsdag den 16. november med optakt fra kl. 18:00 på TV 2 SPORT

Torsdag aften kl 18:15 fløjtes kampen i gang mellem to af Sjællands historisk mest dominerende klubber. Wolfpack (BMS/Herlev) og Hørsholm 79ers, tørner sammen i Ballerup SuperArena i ugens TV-kamp som vises på TV2-sport. Holdene genopliver 80ernes og 90ernes rivalisering mellem de to hold, hvor bl.a. koryfæer som Lars Bæk og Henrik Norre Nielsen var at finde på holdene.

Henrik Norre om forholdet mellem de to klubber

Wolfpack har en ny spiller klar til kampen i form af Luciano De Souza som er kommet til Wolfpack fra Stevnsgade Supermen. Han har også tidligere været at finde hos Team Fog Næstved. Luciano fik sin debut for holdet mod Randers Cimbria, torsdag i sidste uge, med 17 point og 6 rebounds.

Ser vi på kampe spillet i nyere tid, udover kampen for en måned siden, hvor Wolfpack tabte med 80-94, skal vi tilbage til 2014, hvor de to hold sidst mødte hinanden i landets bedste række. Wolfpack var dengang en del af et samarbejde med bl.a. Falcon i konstellation som Copenhagen Wolfpack. Det år kunne Wolfpack trække sig sejrsrigt ud af begge de interne opgør med henholdsvis 84-81 og 95-79. Holdet nåede i den sæson helt frem til slutspillet, hvor en tæt kvartfinaleserie blev tabt til Svendborg Rabbits.

I dag ser tabellen lidt anderledes ud end sidst de 2 hold mødtes. Hørsholm ligger aktuelt på 2. pladsen i Basketligaen med 6 sejre og 2 nederlag og er det eneste hold i ligaen som har slået Bakken Bears i indeværende sæson, endda på udebane.

Wolfpack Basketball er at finde på ligaens 7. plads, med foreløbig 1 sejr i 8 kampe og vil rigtig gerne ændre på den placering, med en sejr over Hørsholm.

Hørsholm 79ers bliver anført af deres tre amerikanske spillere: Matt Bond, Tyler Sabin og Connor Benarek, der tilsammen scorer 61 point af holdes gennemsnit på 96 point pr. kamp.

Tyler Sabin er holdets offensive spark, der sætter fart på angrebet og rammer de vigtige scoringer fra distancen, der kan afgøre de tætte kampe.

Match-up mellem to dominerende spillere

Matt Bonds er statistisk set ligaens mest dominerende og værdifulde spiller med 24,5 point, 8,6 rebounds samt en effektivitet på 25,4 pr. kamp. Han foretrækker at lægge pointene i tæt under kurven, og er formidabel til at finde de nemme scoringer. Nummer 2 på den liste er i øvrigt Wolfpacks Durell Vinson, der aktuelt scorer 20,4 point pr. kamp, tager 12, 1 rebounds og har en effektivitet på 23,3. Så det bliver et spændende match-up mellem de 2 spillere.

Der er lagt op til et brag af en kamp som du kan se på TV 2 SPORT eller i Ballerup Super Arena!

Kampen vises på TV 2 SPORT, torsdag den 16. november med optakt fra kl. 18:00.

Billetter til kampen kan købes via Wolfpacks Billetto side her:

https://billetto.dk/e/wolfpack-vs-79ers-i-basketligaen-tv-kamp-billetter-239987

Lars Bæk om rivalisering mellem de to hold.

Flot kullise i kaninhulen med besøg fra TV2 Sport

10.11.2017

Aftenens kamp var imødeset med spænding fra hjemmeholdet som håbede at revanchere sig fra overtids nederlaget i Horsens tidligere på sæsonen.

Desværre skulle det vise sig at det ikke blev til en hjemmesejr i aftenens kamp som også blev vist live på TV2 Sport.

Et flot fremmødt publikum i kaninhulen var klar til drama og spænding og Horsens IC havde også taget gode fans med som gjorde deres til at skabe en festlig aften.

Kampen starter godt se med Rabbits briller og hjemmeholdet fører med 6-2 efter scoring fra Mike Moore som leverede endnu en god aften.

Desværre skifter momentum og anført af Kevin Larsen, som igen spillede en flot kamp, fører gæsterne med 20-12 efter 1 periode.

Kevin har spillet en rigtigt god sæson indtil videre og er en gevinst for den danske liga. Han sluttede aftenen med 20 point og 9 rebounds samt flotte 6 assist.

I anden periode for Rabbits igen en god start hvor Sebastian Åris for sat spillet godt op og lidt nemme point falder i kurven.

Udfordringen for hjemmeholdet som normalt er godt skydende fra 3 points distancen, er at skuddende slet ikke vil falde i hele kampen igennem.

Rent faktisk slutter man aftenen med at skyde 21 % fra distancen hvor man normalt ligger på 43%. Kun 4 skud ud af 19 går i kurven. 

Ved halvleg er stillingen 40-32 i HIC favør.

I tredje periode får kaninerne igen en god start og får hentet 7 point til stillingen 40-39 til HIC inden coach Arnel Dedic kalder timeout.

Horsens får bedre styr på spillet og Vedran Borovcanin, som desværre næsten altid spiller godt mod Rabbits, stempler ind i kampen og Horsens trækker fra.

Der skal et mindre mirakel til hvis kampen skal vendes i 4 periode hvor Rabbits er bagud 55-42 inden de sidste 10 minutter.

Rabbits leverer varen igen i starten af perioden – pludselig står der 50-55 til gæsterne og publikum er godt med på lægterne.

Michael Moore scorer til 55-61 med 4 minutter igen, men det er ikke nok og Horsens kan ”cruise” de sidste minutter hjem.

En god kamp med masser af fight og flere gode forsvarsaktioner – desværre manglende skudden fra distancen og derfor vinder HIC fortjent 77-64.

Næste opgave for Rabbits er igen mod HIC, denne gang i Forum Horsens hvor pokal kvart finalen skal afvikles den 15. november Kl.18:30

Randers Cimbria vinder returopgør over Wolfpack

09.11.2017

Endnu en torsdag aften bød på basket i Randers, hvor værterne tog i mod Wolfpack.

Et returopgør fra sidste uge hvor gæsterne fik deres første ligasejr i denne omgang. Randers havde meget at revanchere!

Randers får en rigtig god start på kampen anført af Marinus (7p) og Charlie(4p). 11-2 efter 4 min. Resten af første periode viser, at Randers har taget noget med fra første kamp. Solidt forsvar og tålmodigt angreb. 20-11 efter de første 10 min.

Spørgsmålet er så, om Randers kan holde den gode stil i de sidste 30 minutter.

Wolfpack justerer lidt på spillet, og har held med at trække tempoet ud af kampen. Randers fører med 9 efter 4 min, og coach Olsen tager timeout. Randers får justeret og med 3 min igen af anden periode gør Simon Bjørnebo det til 41-19! Stort spil af hjemmeholdet.

Spillet fortsætter med at flyde - 52-25 ved pausen.

Randers får en svær start på tredje. 4 fejl på 2 minutter. Gæsterne udnytter mulighederne og det faktum at Randers er gået i stå. Stillingen er 57-37 efter godt 4 min.

Timeout Randers. Randers svarer igen efter timeouten med 7 ubesvarede, men Wolfpack får hentet det “tabte”. 67-49 efter 3. periode.

Hjemmeholdet kan ikke få meget til at fungere i begyndelsen af sidste periode. Wolfpack har fået fundet nøglen i forsvaret og er begyndt at score.

67-55 godt halvvejs i perioden. Randers stopper blødningen, men kampen er - på mange måder - inde i en afgørende fase. Randers-spillerne bliver frustrerede, og lader de Wolfpack-spillerne komme ind i hovederne bliver de sidste minutter hårde. Randers får løst opgaven og vinder 76-62.

Topscorer for Randers blev Chris Nielsen med 18 point. For  Wolfpack scorede Durell Vinson 20 point.

Foto: Mediekammeret.dk / Andreas Larsen

Hørsholm 79ers slår Team FOG Næstved i sandt topdrama

09.11.2017

Der var drama til sidste minut onsdag aften da Hørsholm 79ers slog Team FOG Næstved i topstriden i Basketligaen.

Kampen bød på flotte dunks, tre’ere, usportslige og tekniske fejl samt spillere, der var oppe at toppes, men Hørsholm endte med at tage en sejr på 91-85 og dermed gå i front af Basketligaen, á point med Horsens.

Kampen var tæt næsten hele vejen igennem og blev først afgjort i de sidste minutter. De to hold gik ind til de sidste to minutter med Næstved foran med en enkelt 80-81, da Matt Bonds var i problemer i feltet. Han søgte en aflevering og fandt en fri Ty Sabin, der satte to point helt nede fra baglinjen.

Næstved tog føringen igen kort efter med to point fra Ray Sanders, der stjal bolden på midten af banen og løb et layup i. Med fuld opbakning fra over 900 tilskuere gik Hørsholm nu i angreb igen og det endte med at Connor Beranek fandt en fri Ty Sabin, sm endnu engang var stensikker på to point.

Næstveds helt store stjerne Troy Franklin forsøgte nu at tage ansvar, men hans skud gik forbi og Matt Bond tog hans 12 rebound i kampen, inden han blev fejlet og satte to straffekast til 86-83 med 35 sekunder igen. Næstved satte et hurtigt spil op for Philip Hertz, som også missede og så måtte Næstved igen fejle og sende Mikael Vincent til straffelinjen.

Vincents ramte et enkelt og sendte Hørsholm i front med 87-83 med 18 sekunder igen og da Devin Daley missede for Næstved og Connor Beranek satte to i for Hørsholm fra straffelinjen var kampen afgjort og de sidste sekunder var kosmetiske.

Kampen var både underholdende og dramatisk. Næstveds Kazembe Azif og Hørsholms Matt Bonds fik revet kurven rundt med dunks og Philip Hertz og Connor Beranek var oppe og toppes, uden det dog førte til mere end en usportslig fejl til Beranek. Højdepunktet var måske da Ty Sabin blev løbet ned i hjørnet af Troy Franklin, men ramte tre-points-skuddet alligevel og ligeså med det efterfølgende straffekast, så det blev til fire point i et enkelt angreb for Hørsholm.


Kampen var også rigtigt velbesøgt og Hørsholmtræner Rafa Monclova gav publikun en stor del af æren for sejren, efter han med armbevægelser kraftigt opfordrede dem til at lægge pres på sidst i fjerde periode:

-Det gjorde jeg fordi vi havde brug for dem lige dér, sagde træneren. Vi forsøger at forsvare vores hjemmebane og de er vigtige og i aften var de der. Med den støtte i ryggen spiller vi med meget mere selvtillid. De skubbede os frem og atmosfæren i hallen var fantastisk.

Med sejren, der endte på 91-85, går Hørsholm i front af Basketligaen, á point med Horsens, men med bedre målscore, dog også med en kamp mere. Lige efter kommer Næstved, to point efter, mens dark horse i toppen er Bakken Bears, der kun har spillet tre kampe og tabt en enkelt på grund af deres Europa Cup program.

Hørsholms næste opgave er i pokalturneringen tirsdag i Århus mod Bakken Bears’ reservehold fra 1. Division, EBAA, og kun to dage senere venter en TV-kamp i Ballerup Superarena mod Wolfpack. På grund af den kommende landsholdspause spiller Næstved ikke igen før 4. december, hvor Randers kommer til Sydsjælland.

Foto er leveret af Markis Kluge. 

TV-kamp: Svendborg Rabbits - Horsens IC

08.11.2017

Torsdag den 9. november fra kl. 18:00 viser TV 2 SPORT hvad der kan gå hen og blive et spændende opgør imellem bronzevinderne fra sidste sæson: Svendborg Rabbits og sidste års finalister Horsens IC.

Kampen giver debut til Horsens nye amerikanske pointguard, Dominique Hawkins som der er store forventninger til. Han kommer fra Kentucky Wildcats, som anses som et af de bedste college-hold. Her spillede han 20 minutter pr. kamp, hvor han måtte dele minutterne med 2 spillere som blev draftet som nr. 5 og 11 i årets NBA draft. 

Du kan læse mere om Horsens nye spiller ved at klikke her

Udover Dominique Hawkins byder Horsens IC generelt på en velspillet trup der er ført an af de 2 danske landsholdsspillere: Christian Benzon og Kevin Larsen.

Kaninerne fra Svendborg har været aktive op til den nye sæson og har fået flere nye spændende spillere ind i truppen og har skiftet ud i trænerstaben.

Holdet har bl.a. hentet 3 danske profiler ind på holdet i form af: Sebastian Aaris Petersen, Jacob Enevold Jensen og Mikkel Plannthin. Det er 3 unge danskere som til trods for deres unge alder har masser af erfaring med sig. Udover de tre danske profiler har Svendborg også 2 amerikanere i startopstillingen, Michael Jarade Moore og Terrel Harris som begge bidrager stærkt i angrebet.

Horsens IC og Svendborg har mødtes én gang tidligere i sæsonen og her måtte kampen ud i overtid før Horsens IC kunne sikre sig sejren. Kevin Larsen var en dominerende faktor i kampen og han sluttede med 27 point og 10 rebounds. Horsens IC dominerede overtidsperioden og vandt kampen 91-78.

De to hold mødes også den 15. november når holdene mødes i Pokalturneringens kvartfinaler. 

Basketliga kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 9. november med optakt fra kl. 18:00

Kevin Larsen dunker mod Svendborg Rabbits i de holds første møde i sæsonen

Horsens IC vinder topkampen over Team FOG Næstved klart

03.11.2017

Torsdagens kamp i BL mellem Team FOG Næstved og Horsens IC lignede på forhånd et tæt topopgør i BL der kunne gå begge veje. 

For de mange fans i hallen og alle der der så med på den direkte sending fra TV2 Sport blev det dog hurtigt klart at hjemmeholdet ikke ramte dagen og derved kunne Horsens IC tage tilbage til Jylland med en storsejr på 62-87 (11-11, 17-31, 8-18, 26-27).

De første 5 minutter af kampen var dog ikke præget af de mange scoringer. 3-2 stod det til hjemmeholdet - ikke hverdagskost i en basketkamp selvom der var godt gang i skydeteltet.

Det ændrede sig dog i sidste halvdel af perioden. Holdene fulgtes ad, hvilket da også resulterede i, at stillingen var helt lige ved periodens slutning, 11-11.

I begyndelsen af 2. periode fulgtes de 2 hold ad med skiftende føringer til følge. Træfsikkerheden var nu i højsædet i begge ender af banen.

Mod slutningen af perioden kom Horsens i teten og bragte sig foran med 11 point, da der manglede 2 minutter af perioden. Føringen kom også i stand, fordi Team Fog Næstved holdt en gevaldig scoringspause, som først blev bragt til ophør med 11 sekunder til pausen.

Ved pausen førte Horsens IC med 14 point, 28-42.

Team Fog Næstved fik egentlig en god start på perioden – 5-0 efter et par minutter. Men så gik det helt galt for Team Fog Næstved, som ikke kunne komme igennem Horsens’ forsvar. Og da Horsens så at sige scorede på alt, var der ikke noget at sige til, at Horsens trak uimodståeligt fra. Men 8 point af hjemmeholdet i hele perioden er vist heller ikke noget at prale af.

Kampen så ud til at være afgjort efter 3. periode, hvor gæsterne nu er oppe med 24 point.

Kampens sidste periode blev en periode, som bare skulle overstås. Spændingen var fuldstændig gået af kampen, og selv om Team Fog Næstved fik reduceret, var der vist ingen i arenaen, som troede på, at Team Fog Næstved kunne komme tilbage i kampen. Og det kunne Team Fog Næstved heller ikke.

Horsens IC vinder med 62-87 og kommer derved alene på 1. pladsen i BL.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 17 point. For Horsens IC scorede Kevin Larsen 22 point.