Nyheder

Hørsholm 79ers tæt på mod Bakken Bears trods truende konkurs

04.03.2018

Torsdag kom meddelelsen om at Hørsholm 79ers’ herrehold lukker og lørdag skulle man så spille mod Bakken Bears, der har det bedste hold set nogensinde i dansk basket og har kvalificeret sig til de Europæiske kvartfinaler.

Det kunne gå to veje, men anført af Frederik H. Nielsen kæmpede Hørsholm hvert eneste sekund af kampen og var foran indtil de sidste minutter, inden Bakken tog sejren 80-87.

Bakken startede kampen med at komme foran 14-4 på flotte scoringer af Jaye Crockett og Darko Jukic på trods af god fight fra Hørsholm, der formåede at kæmpe sig ind i kampen igen. Især Emil Hjort og Matt Bonds var aktive på angrebsrebounds og det gav hjemmeholdet flere ekstrachancer.

Med tre’ere fra Frederik H. Nielsen og Ty Sabin og scoringer fra Bonds trak Hørsholm på 20-25 efter første periode og da Mikael Vincents satte et par layups og Hjorts satte en tre’er, var Hørsholm foran 30-26 to minutter inde i anden periode.

Hørsholm holdt føringen helt indtil fjerde periode og var foran med 12 point sidst i anden periode. Bakken Startede dog med at ramme fem tre-pointere i træk og gik fra 65-58 til 69-73 efter fire minutter. Det var en føring Hørsholm aldrig hentede. Matt Bonds sendte Hørsholm på 77-80 med under to minutter igen, men så svarede Darko Jukic og Tony Bishop igen for Bakken og da Doug Wiggins så med 15 sekunder igen sendte Bakken foran 80-87 på en tre’er strakte Hørsholm endeligt våben.

Med sejren fortsætter Bakken Bears kampen om førstepladsen, hvor Horsens IC dog har matchbolden, mens Hørsholm 79ers ender på fjerdepladen.

Hørsholm 79ers spiller igen hjemme næste lørdag mod Stevnsgade SuperMen.

Hørsholm 79ers ligaselskab undgår konkurs, dog ikke uden konsekvenser

02.03.2018

Selskabet bag Hørsholm 79ers ligahold har i de seneste år ikke kunnet lykkedes at skaffe sponsorindtægter til at kunne finansiere driften af klubbens to ligahold. Situationen har længe været uholdbar, og det er alene pga. enkelte sponsorers store velvillighed og hjerte for klubben, at den ikke er gået konkurs tidligere.

Utallige initiativer og forsøg på at skaffe kapital til at sikre en fornuftig fremtidig drift er løbet ud i sandet, og klubben må konkludere, at der på nuværende tidspunkt simpelthen ikke er den nødvendig opbakning, til at kunne drive to hold i de bedste danske ligaer.

Direktør for Hørsholm 79ers Peter Damm udtaler: ”Vi har i flere sæsoner trukket alt for store veksler på nogle få sponsorer. Hverken vi eller sponsorerne ønsker at denne klub skal finansieres af nogle få personer. I denne sæson har vi igen fået et stort hovedsponsorat fra Bækgården, mens klubben ikke er lykkedes at komme med den planlagte resterende indtægt til at sikre fortsat drift. Derfor stod klubben overfor en snarlig konkurs, som dog igen er blevet afværget af Bækgården, og endda således at begge hold kan spille sæsonen færdig.”

Fra den kommende sæson vil Hørsholm 79ers have et damehold på højeste niveau i Dameligaen, mens herreholdet vil spille i 1. division.

”Det er vores håb, at vi indenfor en overskuelig periode igen kan finde opbakning til at have både vores damer og herrer i den bedste liga”, siger Peter Damm.

Det håb bestyrkes ved, at bestyrelsen har lavet en plan, der sikrer, at selskabet bag de to ligahold kan være gældfrit allerede ved udgangen af den igangværende sæson.

Som et led i det reviderede setup i klubben har den nødvendige konsekvens været, at det har været nødvendig at afskedige visse nøglemedarbejdere.

Da Hørsholm 79ers Basketball er opdelt i en forretningsenhed og en forening, så har ovenstående situation ingen direkte implikationer for klubbens ungdomshold, som vil fortsætte med samme ambitionsniveau som i dag.
Lørdag den 3. marts kl. 12:00 afholdes der et informationsmøde i klublokalet i Hørsholm Hallen, hvor alle interesserede er velkommen til at møde op. Her vil klubbens bestyrelse redegøre for situationen.

Randers Cimbria vinder stort over Stevnsgade SuperMen

01.03.2018

Torsdag aften lagde Arena Randers gulv til endnu en kamp i Basketligaen mellem Randers Cimbria og Stevnsgade SuperMen.

Sne og frost havde gjort en alvorligt indhug i antallet af tilskuere. Dem der havde trodset vejret fik til gengæld en kamp med mange scoringer - om ikke andet.

Stevnsgade stillede med kun 7 spillere, hvilket naturligvis satte sit præg på kampen. Randers spillede uden Deuce Bello (syg) og Anton Hansen (studietur).

I første halvdel af første q. følger holdene hinanden. Hurtigt spil, og let adgang til kurvene er ordene. 13-10 efter 5 min. Stevnsgade timeout.

Det høje tempo sætter sine små spor hos gæsterne. Fra 19-19 trækker Randers langsomt fra Stevnsgade. 31-24 efter de første 10 min.

Efter den korte pause har Randers fået justeret spillet, og fortsætter det gode spil fra slutningen af første q. For Stevnsgade er Vukicevic klart den bedste spiller og hans store indsats holder gæsternes håb om et godt resultat i live. Han kan dog ikke forhindre at Randers efter 5 minutter fører 47-35. Timeout Stevnsgade.

Randers går i cruice-mode efter timeouten, og med 1.33 igen af første halvleg fører hjemmeholdet 53-39. Alle på nær to spillere (Selman og Patrick) har scoret for hjemmeholdet. Hos gæsterne er det kun Tobias der mangler at komme på tavlen. Randers henter et par point i de sidste halvanden minut. 59-42 ved pausen.

Efter pausen starter Randers i højt tempo, og er ligeledes begyndt at spille forsvar. 72-46 efter 3.28.

Kampen har et underligt flow. Randers spiller hurtigt og Stevnsgade gør alt hvad de kan for at trække tempoet ud af kampen. Randers har klart mest at byde ind med. 82-55 med 3 minutter igen af 3. q. For Stevnsgade har Filosoff stemplet ind i kampen - 22 point so far.

Igen tager Randers lidt af gassen, og Stevnsgade kommer lidt tættere på. 89-66 efter. 3.q.

Sidste quarter starter som de to forrige. Randers i højt tempo og Stevnsgade på hælene. Patrick gør det til 96-68 efter 2 min. Devon følger op med to straffe umiddelbart efter og forspringet oppe på 30.

Randers fortsætter i højt tempo. 105-68 og Stevnsgades coach tager timeout. Randers har indtil nu vundet 4. q med 16-2. Resten af kampen er på Randers præmisser - kampen ender 122-76.

Topscorer for Cimbria blev Devon Thomas med 21 point og for Stevnsgade SuperMen scorede  Fredrik Filosoff 25 point.

Stensikker sejr til Bakken Bears over Svendborg Rabbits

01.03.2018

Bjørnene fra Århus tromler al modstand ned i Basketligaen i øjeblikket.

Nu ligger Bears nr. 1, Horsens IC har en kamp i deres favør og kan selv afgøre, om de vil slutte nr. 1 men faktum er, at Bakken Bears virker og fungerer meget overbevisende lige nu. Det ligner et nyt mesterskab.

Kampen startede igen utroligt energiforladt fra hjemmeholdets side. Det var igen som om spillerne ikke var til stede rent mentalt og energimæssigt. Bakken Bears derimod startede suverænt og gik lynhurtigt fra 4-5 til 4-17 og så var den kamp faktisk overstået.

De energiforladte kaniner var end ikke i nærheden af bjørnebanden og netop som hullet delvist var lukket sluttede Bjørnene af med at score 7 i træk til en meget overbevisende halvlegsføring 43-60!

Kaninerne magtede slet ikke at vise noget der lignede slutspilsform, heller ikke i 2. halvleg. Bears spillede fortsat meget overbevisende og maste Rabbits ned i den efterhånden dybe sne udenfor Svendborg Idrætscenter.

Ide sidste 10 minutter var det alene et spørgsmål om Bakken ville vinde med over eller under 50. Bjørnene viste sig nådige og kaninerne var rene statister. Bakken vandt suverænt alle 4 perioder, 19-29, 24-31, 10-29 og 15-20 og kampen 78-109.

For hjemmeholdet scorede Michael Moore i dag 21 og Terrel Harris 20, Demonte Flanigan havde 17 og 8 rebounds.

For Bakken Bears kom alle spillere fra holdkortet på scoringslisten. Mest scorende var ligaens dyreste spiller Akoon-Purcell Devaughn med 19 ligesom Jeffrey Crockett også scorede 19.

Selv ikke de to skadede spillere hos Rabbits, Jacob Enevold Jensen og Harding Nana kunne her havde gjort en forskel i dagens kamp.

Hjemmeholdet mangler i den grad selvtillid og troen på egne evner og de to parametre skulle gerne findes frem inden modstanderen i en kvartfinaleserie som nok hedder Team FOG Næstved eller Hørsholm 79ers.

Rabbits spiller igen på mandag på udebane mod netop Team FOG Næstved, denne kamp vises direkte på TV2 Sport. Bakken Bears har deres næstsidste kamp i grundspillet på lørdag i Hørsholm mod 79ers.

Bakken Bears vinder klart over Stevnsgade SuperMen

27.02.2018

Bakken Bears vandt mandagens kamp mod Stevnsgade 112-81 og sikrede sig dermed definitivt en plads i Basketligaens top to efter en kamp, der var afgjort allerede halvvejs.

Bakken Bears bragte sig tidligt foran 14-4 og efterfølgende 20-7, men Stevnsgade bed godt fra sig. I første periode scorede Filip Rajovic og Mathias Seilund hhv 8 og 5 point for Stevnsgade, mens Michel Diouf scorede 10 for hjemmeholdet. Bears førte 32-17 efter de første ti minutter. I anden periode fortsatte mønsteret, her var det dog Tobias Tita og Boris Vukicevic, der var mest scorende for udeholdet.

Stevnsgade syv mand – Frederic Filsoof kom ikke på banen – kæmpede godt, men opgaven blev ikke nemmere, da holdets topscorer Filip Rajovic udgik med en skade i starten af fjerde periode. Rajovic og anfører Mathias Seilund var de eneste, der havde scoret for Stevnsgade i tredje periode, hvor de scorede hhv syv og otte point. Seilund fortsatte i fjerde periode, godt assisteret af Boris Vukicevic.

For Bears fik alle mand scoret, anfører Nicolai Iversen scorede 15 point og blev kun overgået af DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 19. Unge Sylvester Berg, der spillede sin kamp nummer 100, fik sat 14 point i kurven, ligesom Michel Diouf.

For Stevnsgade scorede Mathias Seilund 25 point, mens ligaens måske i denne sæson mest forbedrede spiller, Boris Vukicevic, scorede 20 og Filip Rajovic 19.

Bears spiller igen allerede onsdag, når Svendborg Rabbits besøges. Stevnsgade skal først i ilden igen torsdag, når turen går til Randers.

Stevnsgade Supermen opsiger samarbejdet med Ricky Kristensen

23.02.2018

Efter næsten 2 sæsoner med Ricky Kristensen ved roret for Stevnsgade SuperMen, har ledelsen i Stevnsgade Copenhagen valgt at opsige samarbejdet med Head Coach Ricky Kristensen. 

Ricky blev i sin tid bedt om at overtage rollen som Head Coach. En rolle, som Ricky har udfyldt på rigtig flot vis, og hvor mange af holdets unge talenter har haft en rigtig flot personlig og sportslig udvikling.

Opsigelsen skyldes, et ikke tilfredsstillende samarbejde med holdet og er ikke et udtryk for manglende resultater, da holdet på det seneste har udviklet sig i den rigtige retning. Stevnsgade Copenhagen er inde i en positiv udvikling og rejsen med genrejse elite basketball i København stopper ikke her. Vi ønsker at fortsætte udviklingen yderligere og bygge videre på de opnåede sportslige resultater og den nuværende spillertrup.

Stevnsgade Copenhagen vil gerne takke Ricky for en meget stor indsats under nogle svære og til tider meget hårde vilkår. Ricky har et stort basketball-hjerte, og det har været vigtigt i vores udvikling. Assisterende Coach Troels Nielsen overtager ledelsen af holdet den resterende del af sæsonen. Dette vil give den fornødne ro og tid til at finde en ny Head Coach frem imod næste sæson. Denne proces er allerede sat i gang udtaler Simon Marquardsen i en pressemeddelelse fra klubben.

Team FOG Næstved vinder stort over Wolfpack

18.02.2018

Skulle Team FOG Næstved holde Hørsholm 79ers bag sig i kampen om 3. pladsen i grundserien i BL, ja svaret kravet til dagens opgør mod Wolfpack meget simpelt. Alt andet end en sejr kunne ikke accepteres.

Det blev da også til den forventet sejr. Slutcifrene blev 111-73 (32-16, 27-18, 32-17, 20-22) i kamp hvor der var masser af spilletid til holdets unge danske spillere.

Team Fog Næstved kom bedst fra start med 2 hurtige scoringer. Men derefter blev det noget rodet fra begge holds side inden hjemmeholdet igen fik styr på kampen.

Hjemmeholdert Philip Hertz var forrygende i perioden og scorede alene 18 point. Philip ser klar ud til landskampen på torsdag mod Albanien.

Efter en god start af Wolfpack på 2. periode gik det pludselig stærkt den anden vej. Det var som om, at Team Fog Næstved scorede, som det passede holdet. Det medførte, at Team Fog Næstved øgede sin føring støt og roligt fra 16 point efter 1. periode og førte med hele 59-34 ved pausen.

Team Fog Næstved fortsatte, hvor holdet slap ved pausen, og det samme gjorde Philip Hertz, som ganske enkelt var forrygende i denne kamp. Hvis landsholdet alene skulle udtages på baggrund af denne kamp, er der ingen tvivl om, at Philip Hertz ville væres selvskreven.

Det kan godt være, at Team Fog Næstveds føring var på en lidt billig baggrund, men det skal ikke tage noget fra Team Fog Næstveds spil, som var meget koncentreret gennem hele kampen. Holdet ser ud til at have fundet formen her kort før slutspillet begynder.

Det skal også nævnes nævnes, at Team Fog Næstved var uden Chris Gabriel og Devin Daly, men de unge spillere, som erstattede dem, gjorde det fint i de perioder, de var på banen.

I begyndelsen af 4. periode var der ikke så mange scoringer fra nogen af holdene. Mest af alt blev der byttet point, men det lykkedes dog for Wolfpack at vinde perioden med 2 point. Men true Team Fog Næstveds sejr kunne Wolfpack ikke i dag, hertil var der simpelthen klasseforskel.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Hertz med 31 point. For Wolfpack scorede Durrell Vinson 32 point.  

Bakken Bears op på 2. pladsen

18.02.2018

Bears fik den fjerde sejr på fem dage, da Hørsholm 79ers blev sendt hjem til Sjælland med et nederlag på 103-87. 

Bears var i kontrol det meste af kampen, og kun da 79ers ramte fire treere på kort tid i slutningen af tredje og starten af fjerde periode lignede det spænding, men scoringer af Tony Bishop og DeVaughn Akoon-Purcell gav luft, og da holdet ramte tre treere i træk var føringen pludselig igen på 20 point!

Med sejren nåede Bears på 28 point efter 17 kampe, Der er stadig fire point op til Horsens IC, der har spillet en kamp flere end Bears. Hørsholm forbliver på 22 point efter 18 kampe – det samme som Næstved har efter deres sejr over Woflpack.

Bears havde fra starten svært ved at stoppe Matt Bonds, og det var også ligaens topscorer der indledte med at score holdets første fem point. For Bears var Jaye Crockett i hopla og han scorede seks af de første ni point, som hjemmeholdet satte på tavlen. Bears kom foran 12-7 inden Ty Sabin gjorde sin entre, og han scorede hurtigt fem point til udligning, men Bears sluttede med at score periodens sidste syv point og førte 25-16 ved den første pause.

Efter den første periodepause var det stadig Bears, der var i kontrol. Hørsholm fik aldrig rigtig hentet ind på bjørnene, der førte med omkring ti point igennem hele perioden. Akoon-Purcell scorede syv point i anden periode – det samme som Matt Bonds for udeholdet.

I tredje periode viste Darko Jukic for alvor sit værd med 11 point. Bears bragte sig foran 60-43 og senere 67-49 inden Hørsholm iscenesatte et lille comeback. Hørsholm gik på et 9-1 run, men 79ers kom ikke tættere på end 10 point. Hørsholm ramte to treere inden Adama Darboe ramte en buzzer beater-treer til føring 79-66.

Hørsholm startede fjerde quarter med to treere til 79-72, men inden udeholdet fik troen på et comeback fik Bears iværksat et 15-2 run. Selvom Matt Bonds og Martin Poulsen scorede 13 point i slutningen af kampen, var det ikke nok til at genskabe spændingen.

Mest scorede for udeholdet var Matt Bonds, der havde en imponerende statline (27 point, 13 rebounds og 6 assists). Ty Sabin scorede 16. For Bears scorede Jaye Crockett 21 point på bare ni skud – på 17 minutters spilletid. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 19 point, som blev suppleret med 7 rebounds og 9 assists. Darko Jukic scorede 17 point på 7 skud (og 9 rebounds, 4 assist), mens Tony Bishop scorede 15 point på 17 minutters.

Nu venter der en landskampspause inden Basketligaen genoptages mandag den 26. februar, hvor Stevnsgade Basketball gæster Vejlby-Risskov Hallen. Hørsholm 79ers spiller første den 3. marts, når Bears kommer på besøg.

Bjørnene indtog Nørrebro

18.02.2018

Bakken Bears indtog fredag aften Nørrebro. Det var en fredag aften med X-Factor i tv, hvilket man også kunne bemærke på antallet af fremmødte tilskuere.

Dem der så var kommet blev vidne til en ret ensidig affære. Der stod Bakken på det meste allerede fra starten af 1.quarter. Bakken ligger ud i højt tempo og kommer hurtigt foran med 21-12 efter 6 minutter og tendensen fortsætter perioden ud. 1.quarter ender 17-34 til Bakken Bears.

2.quarter bliver ikke bedre for det lidt forskrækkede SuperMen som efterhånden begyndte at se mere opgivende ud og de kan går til halvlegspause med stillingen 34-57.

SuperMen kommer tilbage fra pausen med fornyet energi og står væsentligt bedre i forsvaret men har stadig svært ved at modstå Bakkens fuldbanepres. 3.quater ender 13-24 til Bakken.

SuperMen indhenter lidt i 4.quarter og vinder det 29-22 men på dette tidspunkt i kampen er Bakkens hold fuldstændigt skiftet og der bliver spillet med bænken.

Alt i alt var der en kamp som man kunne forvente når Bakken kommer på besøg med et mandskab med europæisk succes. Bakken skulle igennem uden skader og så let som muligt. SuperMen spillede langt under vanlig standard, måske på grund af de mange kampe i februar?

Bakken Bears vinder kampen med 103-78. Kampens topscore blev Tony Bishop med 22 point. For hjemmeholdet viste landsholdsaktuelle Filip Rajovic formen med 19 point.

Bakken Bears besejrer Randers Cimbria

18.02.2018

Bakken Bears fik den tredje sejr på fire dage, da Randers Cimbria blev besejret 100-82 efter en kamp, hvor Bears var foran med omkring 15 point i det meste af anden halvleg.

DeVaughn Akoon-Purcell, der havde siddet over i fredagens sejr over Stevnsgade, blev topscorer med 23 point. Deuce Bell scorede 32 for Cimbria.

Med sejren rykker Bears fra på ligaens andenplads. Bjørnene har 13 sejre i 16 kampe, mens Hørsholm på tredjepladsen har 11 sejre efter 18 opgør. Horsens IC er løbet fra de øvrige hold med 16 sejre i 18 kampe. Randers Cimbria ser ud til at slutte på femtepladsen, hvor holdet er placeret øjeblikkeligt med otte sejre i 18 kampe. Cimbria har fire point op til Næstved og fire ned til Svendborg.

I første periode lykkedes det Bears at slå et lille hul med syv point i træk til 25-16, og selvom Cimbria fik reduceret til 26-27 i starten af anden periode holdt Bears trykket. Et 19-3 run gav en imponerende føring på 46-29. Resten af perioden forløb udramatisk med Deuce Bello i gæsternes hovedrolle. Der blev til gengæld en smule dramatik da perioden sluttede. Et par af spillerne på gæsteholdet følte sig snydt for en fejl og efterfølgende brok medførte en teknisk fejl på vej ud af banen.

Fra tredje periodes start begyndte det at se ud som om det var et træt Bearshold, der løb på banen. Randers kom bedst ud af starthullerne og fik hurtigt reduceret til en Bears-føring på otte og senere syv point, men et par minutter uden scoring fra gæsternes side fik bragt Bears-føringen tilbage på 15 point. Bears førte 75-61 efter tredje periode.

Kampen fik sit endelige knæk midt i fjerde periode, da først Nicolai Iversen og siden DeVauhn Akoon-Purcell ramte en treer og i resten af kampen blev der udvekslet scoringer. Keane Thomann scorede de sidste seks point for hjemmeholdet, der kort før tid nåede et trecifret pointtal og vandt 100-82.

Udover Akoon-Purcells 23 point blev Jaye Crockett mest scorende med 17 point, mens Adama Darboe scorede 15. For Cimbria supplerede en velspillende Devon Thomas (11 point) og Kyndahl Hill (10 point) Deuce Bello som mest scorende.

Bears spiller igen søndag, når Hørsholm 79ers gæster Aarhus, mens Randers Cimbria nu har pause frem til den 1. marts, hvor Stevnsgade SuperMen gæster Kronjylland.