Nyheder

Svendborg sejrer i dobbelt overtid i Hørsholm

19.10.2017

I hvad der kan ende med at være sæsonens mest spændende kamp i Basketligaen, endte Svendborg Rabbits med at vinde 104-111 efter to ekstraperioder. Kampens afslutning var helt ekstraordinær med vilde tre-pointere og tekniske fejl.

I ordinær tid var Hørsholm 72-77 i sidste minut, da Ty Sabin rammer to kæmpe tre-pointere. Først ramte han til 75-77 og blev fejlet i skudøjeblikket og satte det ekstra straffekast til 77-76 med 45 sekunder igen, og efter en Svendborgscoring i den anden end fik han chancen igen. Sabin kom omkring to screeninger, tog en dribling og udlignede til 79-79 med 21 sekunder igen.

Svendborg formåede ikke at score på to forsøg og kampen gik dermed ud i overtid. Her var det Hørsholm, der tog téten og Svendborg, der til sidst havde brug for et mirakel. En meget velspillende Connor Beranek bidrog kraftigt med at sende Hørsholm i front med seks point i perioden og da Ty Sabin så ramte to straffekast til 92-89 med 5,9 sekunder igen, var de 540 tilskuere i Hørsholmhallen klar til en sejr.

Svendborg forsøgte at sætte Claus Magaard op til en tre’er, men han var dækket, så fik Sebastian Åris chancen, inden han spillede den videre til Terrell Harris, som satte bolden i kurven til 92-92, lige som hornet lød.

I den anden ekstraperiode stod de to hold helt lige med lige over et minut igen, 100-100, inden Svendborgs Michael Moore sendte Svendborg i front 100-102 på et layup. I den anden ende missede Matt Bonds hårdt presset et layup og Svendborg fik bolden igen, med chancen for at bringe sig yderligere foran.

Bolden endte ved Michael Moore, som fik sit korte skud blokeret af Connor Beranek, men dommeren så en fejl og da Beranek reagerede på kaldet, sendte dommeren ham en teknisk fejl, som gav Svendborg i alt tre straffekast og bolden igen ved midterlinjen med 38 sekunder igen. Det afgjorde reelt kampen.

Moore satte de tre straffe og på Svendborgs efterfølgende angreb sendte Sebastian Åris Svendborg i front 100-107 på to straffekast med 34 sekunder igen. Frederik H. Nielsen blev godt nok fejlet, mens han scorede i den anden ende, men straffekastet gik, symptomatisk for en kamp, hvor Hørsholm kun ramte 17 af 28 forsøg fra linjen, ved siden af.

Hørsholm fejlede straks og Plannthin ramte et af to for Svendborg og Vincents scorede til 104-108 med 21 sekunder på tavlen, men Hørsholm formåede ikke at stoppe tiden med en fejl og lod 11 sekunder tikke af uret, inden de fik fejlet Claus Magaard som sikkert sendte Svendborg i front med seks. Hørsholm fik sendt et desperationsskud af sted, men Svendborg reboundede og Jacob Enevold scorede et straffe til slutresultatet 104-111, efter han blev fejlet med et par sekunder igen.

Resultatet ændrede ikke noget i stillingen i Basketligaen, men sendte Svendborg op i det meget tætte midterfelt, hvor alle fra nummer to, Hørsholm, til nummer 6, Randers, kan bejle til en topplacering.

Efter kampen fokuserede Hørsholm-træner Rafa Monclova på holdets næste kamp, som spilles allerede fredag, en pokalkamp mod Næstved:

-Man skal måske se på reglerne for pokalturneringen igen, for det virker ikke helt fair, at hjemmeholdet helt med vilje kan lægge en vanvittigt vigtig pokalkamp kun to dage efter det andet hold har spillet – og de selv har haft otte dages pause. Vi har ingen chance for at forberede os taktisk og med en dobbelt overtid i dag, er det også svært for spillerne at restituere. Hvis det er reglerne, skal man se på dem igen.

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge. 

Horsens IC slår Svendborg Rabbits efter overtid

13.10.2017

I et flot besøgt Forum Horsens tog HIC imod Svendborg Rabbits, og de blev ikke skuffede.

HIC endte med at vinde med 91-78 i en kamp som var meget tættere end cifrene antyder.

Svendborg kom godt fra start, og især Sebastian Åris var flyvende. Han scorede hurtigt syv point og bragte Svendborg i front. Kevin Larsen og Christian Benzon spillede dog solidt, og efter første quarter var HIC foran med 25-23.

Anden quarter blev lidt mere rodet. Begge hold havde svært ved at finde det polerede angrebsspil frem. Nana Harding førte an for Svendborg, mens Kevin Larsen fortsatte for HIC.

Svendborg havde mere energi og var fortjent foran med 42-38 ved pausen.

Billedet fortsatte i 3 quarter. Svendborg var foran og HIC halsede efter. Terrel Harris og Mikkel Plannthin stemplede, mens Kevin Larsen holdte HIC inde i kampen. Svendborg var oppe med 5 inden sidste periode.

HIC kom stærkt fra start og scorede 11 ubesvarede point og bragte sig foran med 6. Resten af kampen var lige. Vedran Borovcanin bragte HIC foran med 2 med 2,8 sekunder igen. På buzzeren får Claus Magaard to point i kurven og kampen skal i overtid.

I overtiden er der ingen tvivl. HIC tromler henover Svendborg og vinder de sidste fem minutter med 15-2 og kampen med 91-78 (25-23, 13-19, 17-18, 21-16, 15-2).

Bedste HICer var uden tvivl Kevin Larsen (27 point) som dominerede i begge ender af banen. Esben Reinholt spillede en flot kamp og viste at han er på vej tilbage mod sit gamle niveau. For Rabbits var bedste mand Terrel Harris der sluttede med 19 point.

Næste kamp for HIC er på lørdag, hvor de gule på udebane skal møde BK Amager i pokalturneringen.

Team FOG Næstved besejrer 79ers i topkampen

13.10.2017

Der var topkamp på menuen torsdag aften i Arena Næstved, hvor hjemmeholdet Team FOG Næstved havde besøg af Hørsholm 79ers.

Vinderen af kampen ville kommer øverst i tabellen og da begge hold har spillet stærk i indledningen af sæsonen var der lagt op til et rigtigt topopgør.

Efter en lige start på kampen – dog med en lille overvægt til Hørsholm – tog Team Fog Næstved fat. En scoringspause af Hørsholm på et par minutter hjalp godt til. Fra 6–8 efter 4 minutter til 18–12 efter 9 minutter.

Periodne slutter 20-15 til hjemmeholdet.

Men begge hold skal have stor ros for en periode med seværdig basket fra begge hold.

2. periode blev en periode med mange point, hele 51 af slagsen fandt vej gennem netmaskerne. Team Fog Næstved kom godt fra land og øgede sin føring. Men så begyndte holdet at sjuske, hvilket betød, at Hørsholm kom tilbage i perioden.

En time out af Team Fog Næstved ændrede situationen, og holdet øgede igen sin føring. Men sætte Hørsholm af kunne Team Fog Næstved ikke. Hørsholm hang på og reducerede Team Fog Næstveds føring så stillingen inden den store pause var 45-41 til hjemmeholdet.


3. periode var uden scoringer de første par minutter, hvilket i sig selv vel var usædvanligt. Men så scorede Philip Hertz en 3’er, og det satte gang i Team Fog Næstved. Holdet trak fra til en 14 pointføring, da halvdelen af perioden var spillet. Denne føring blev udbygget til 16 point ved periodens slutning og det lignede en "sikker" sejr til Team FOG.

Hørsholm scorede 4. periodes første point – Team Fog Næstved scorede ikke. Det betød, at Hørsholm langsomt men sikkert halede ind på Team Fog Næstveds føring. Skulle det lykkes for Hørsholm at komme tilbage?

Team Fog Næstved scorede sit første point efter 3:35 på straffekast. Holdets 2. og 3. scoring med 4:26 tilbage af kampen. Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at få stoppet blødningen, men holdet var tæt på at smide sejren væk. 79ers kom tættere og tættere med det hele endte med en Team FOG sejr på 86-80 (20-15, 25-26, 18-6, 23-33)

Topscorer for Team Fog Næstved Troy Franklin med 22 point. For Hørsholm 79ers scorede Matt Bonds og Connor Beranek med hver 17 point.

De 2 hold mødes igen fredag den 20. oktober kl. 18:30 i Arena Næstved i en kamp i pokalturneringen.

Hørsholm stadig ubesejret efter lyserød lørdag

08.10.2017

På en lørdag, der stod i kampen mod brystkræftens tegn, bevarede Hørsholm 79ers status som ubesejret med en ikke helt overbevisende sejr over Wolfpack Basketball.

Udenfor banen blev der samlet næsten 10.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelses Lyserøde Lørdag blandt de lige under 700 tilskuere.

Hørsholm var aldrig bagud i kampen mod Wolfpack, men bundholdet kæmpede forbilledligt og skabte spænding i fjerde periode. Inden de sidste ti minutter så det ellers ud til at Hørsholm havde afgjort kampen med en føring på 23 point, 77-54. Gæsterne, der endnu har første sejr til gode, gjorde dog et ihærdigt forsøg på et comeback. Gæsternes Durell vinson og Oliver Strøh scorede 14 point kun afbrudt af en enkelt Hørsholmscoring og med seks minutter igen var forskellen kun på 13, 81-68 og afslutningen formede sig son en Wolfpack-jagt på sejren.

Hørsholm fik et par point mere på tavlen ved Matt Bonds og Frederik Hougaard Nielsen satte et enkelt straffekast til 86-68, men så stod der Wolfpack på det meste igen. vinson scorede, Karolis Vaskys satte fem straffekast i træk og den tidligere Hørsholm-spiller Andreas Høier blev mens han scorede et layup og reducerede til 84-76 med 1:51 igen.

Tættere kom Wolfpack imidlertid ikke på, for lige efter blev Hørsholmskytten Ty Sabin fejlet i et tre-points forsøg, der gik i, ligesom det efterfølgende straffekast gjorde det og så var Hørsholm oppe med 12 med halvandet minut igen.

Selv om Durell Vinson satte en tre’er kort efter, kom Hørsholm-sejren ikke i fare og hjemmeholdet kunne tage sin tredje sejr af tre mulige, 94-80.

De tre første perioder havde der ellers ikke været meget, der tydede på, at kampen skulle blive spændende. Når Hørsholm skruede op for intensiteten, kunne Wolfpack ikke følge med. Defensivt var det en holdpræstation, med anfører Fredrik H. Nielsen i front, mens det var de tre amerikanere, der tog teten i angrebet. Connor Beranek sluttede med ekstremt effektive 19 point på 10 skud, mens Matt Bonds og Ty Sabin havde henholdsvis 28 og 26 point hver.

Hørsholmtræner Rafa Monclova var efter kampen slet ikke tilfreds med præstationen:

-Vi burde have tabt i dag. Vi vandt kun fordi vi spillede enkelte gode minutter, men jeg mener virkeligt, vi burde have tabt og vi fortjente at tabe. Vi dukkede ikke op i dag og har vundet tre i træk og så kan man sige, at om en måned er der ingen, der husker, at vi spillede dårligt og vandt, men jeg kommer til at huske det, for vi havde en chance for at vise hjemmepublikummet, at vi fortjente førstepladsen, men det viste vi ikke.

For Wolfpack spillede Durell Vinson en pragtkamp med 30 point og Oliver Strøh føjede 15 til.

Sejren bringer Hørsholm i front af Basketligaen efter tre kampe, med den mente, at man har mødt rækkens tre bundhold, Wolfpack, Svendborg og Stevnsgade. I den kommende uge venter rækkens nummer to, Næstved, på udebane og det bliver en bedre test af, hvor holdet er.

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge

Bakken Bears vinder med 3 point over Horsens IC

07.10.2017

Bakken Bears og Horsens IC har spillet DM-finaler tre sæsoner i træk, og de to tophold mødtes lørdag tidligt i sæsonen i et opgør mellem to ubesejrede hold.

Hjemmeholdet vandt i Vejlby-Risskov Hallen i en kamp, hvor HIC også sagtens kunne have vundet. Horsensholdet havde tre skud til at vinde kampen, men missede.

Hjemmeholdet var klart bedst fra starten af kampen. Horsens IC øgede fra 7-6 til 17-6 og videre til 24-12 inden Tony Bishop sluttede første periode med en trepointscoring.

Efter Vedran Borovcanins indledende scoring i anden periode gik Bears til gengæld 9-0 og tre minutter inde i anden periode var hjemmeholdet foran for første gang i kampen (29-28) efter syv point af Michel Diouf. Holdene fulgtes af i resten af anden periode og der var blot et enkelt point imellem holdene ved halvlegspausen, 40-39.

I tredje periode startede Bears igen bedst. Et 8-2 run og bjørnene nåede foran 59-50 med tre minutter igen af perioden, men HIC, anført af Kevin Larsen, spillede rigtig flot i slutningen af quarteret. HIC fik reduceret til 60-61 inden de sidste ti minutter.

Fjerde periode var lige hele vejen. Største forskel var da Bears førte 69-64 efter Jaye Crocketts trepointscoring. HIC nåede dog tilbage og bragte sig foran 75-73 og så ud til at have overtaget, men missede hele syv straffekast i fjerde periode.

Ved HIC-føring på 78-77 satte Doug Wiggins to straffekast og herfra lykkedes det ikke HIC at score på de tre forsøg udeholdet havde, så Bears kunne lukke kampen med to straffekast af DeVaughn Akoon-Purcell.

Akoon-Purcell blev kampens topscorer med 25 point og han var i øvrigt også kampens bedste rebounder med 8 af slagsen. Michel Diouf scorede 13 point og tog 7 rebounds, mens Doug Wiggins og Tony Bishop hver scorede 11 point.

For HIC scorede Lawrence Alexander 17 point (15 af disse i anden halvleg), mens Reggie Agbeko scorede 15 point og tog 8 rebounds. Christian Benzon scorede 14 point og Kevin Larsen 12.

Der er tre uger til Bakken Bears’ næste Basketligakamp, som er mod Hørsholm 79ers, mens HIC allerede torsdag møder Svendborg Rabbits.

Storsejr til Kronjyderne over SuperMen

06.10.2017

Efter en lidt rodet start, som bringer Randers ned 2-6, genfinder Randers formen som resulterer i et 14-0 run ledt af Charlie Burgess med 8 point, samt Chris Nielsens lederskab både offensivt og defensivt. Grundet mange fejl begået af Randers kom holdte Stevnsgade sig i kampen.

Randers fortsatte tempoet fra første quarter, og presser sig op på en fjorten points forspring. Dog falder Randers tilbage til samme problem som i første quarter og bringer sig selv i fejlproblemer, hvilket lukker Stevnsgade tilbage i kampen. Stevnsgade udnytter en smule forvirring i Randers angrebet og slutter quarteret af med et 7-1 run hvilket bringer Randers’ føring ned til blot 6.

Fra tredje quarters start kommer både Randers og Stevnsgade mandskaberne ud mere fokuseret og de spiller godt op med hinanden. Randers presser hårdt på mod Stevnsgade og fantastisk forsvarsspil resulterer i et run på 10-0 til Randers. Efter dette run ser Randers mandskabet sig ikke tilbage og fortsætter med flot angrebsaktioner hvilket bringer føringen op på 73-54

I fjerde quarter bestemte Randers tempoet, og forøgede stille og roligt deres føring blandt andet ved hjælp af Chris Nielsens eget 7 points run for Randers.

Kampen endte med en Randers sejr på 89-67 som blev ledt af både Chris Nielsen som fyldte statsheetet ud med 9 points 10 rebounds og 9 assists samt Charlie Burgess som blev kampens topscore med 22 point.

Svendborg Rabbits slår Wolfpack

06.10.2017

Forløsning for hjemmeholdet men stadig med masser af plads til forbedringer. Således kan man kort opsummere aftenens kamp mellem Rabbits og Wolfpack som endte med en sejr på 108-85.

Et meget flot fremmødt hjemmebane publikum krævede årets første sejr for det nye Rabbits mandskab og de blev ikke skuffet.

Første halvleg starter med masser af fart for begge mandskaber og de 2 hold følges pænt ad. Efter 5 minutter er stillingen 15-12. En flot buzzer beater af Mikkel Plannthin slutter perioden af med en føring på 28-22.

Den tidligere Rabbits spiller, Durell Vinson som nu tørner ud for Wolfpack spiller også en god kamp og giver flere gange kaninerne problemer i anden periode. Durell ender med flotte 24 point og 9 rebounds.

Rabbits to nye US spillere får i aftenens kamp gang i de scoringer og forventninger som klubben og fans har til dem.

Fra distancen er der træf sikkerhed og Mike Moore rammer 4/5 på 3’eren og ender sammenlagt på 26 point i kampen.

Terrell Harris får også for alvor stemplet ind og scorer på flere flotte drives sammenlagt går han 11/17 på 2 points forsøg så det er bestemt godkendt.

Halvleg stillingen er 56-43 i kaninernes favør.

Anden halvleg fortsætter med højt tempo fra begge hold – og bestemt også sjusket forsvar i begge ender hvor kommunikation ofte var en mangelvare.

Rabbits lukrerer på at Wolfpack er kommet i fejlproblemer og skyder mange straffe med god succes, 24/29 styk bliver ramt. 83% fra straffelinjen må siges at være godkendt.

De mange straffe og øvrige gode skudprocenter betyder at kaninerne fører med hele 25 point inden fjerde periode.

Der bliver sløset fra kaninernes side af i 4. periode og coach Luca kalder timeout og kræver opstramning. Det hjælper lidt men stadig er der for mange kommunikations fejl i forsvaret og Wolfpack ender med at vinde 4 periode med 19-17.

Slutfløjtet lyder samtidigt med at Terrell Harris dunker bolden i kurven og scorer sit 31 point i kampen og derved til slutresultat på 108-85

Horsens IC vinder over Team FOG Næstved

05.10.2017

Horsens IC tog onsdag aften imod Team Fog Næstved. De gule jagtede sæsonens anden sejr, mens Næstved kom ubesejret med tre sejre i bagagen.

Fra starten var HIC og Kevin Larsen klar. Kevin spillede solidt og Næstved havde svært ved at styre ham. Generelt havde Næstved svært ved at score, men det ændrede sig da Kuzembe Abif kom på banen. Abif var rygende varm og på få minutter havde han scoret 13 point, så efter første periode førte HIC kun med 18-17.

Anden periode startede lige og kampen bølgede frem og tilbage. Næstved havde dog meget svært ved at score, og pludselig fik HIC gang i deres fastbreaks. Når Næstved brændte et skud eller lavede en turnover blev det straffet med det samme i den anden ende. Christian Benzon og Kevin Larsen førte an og ved pausen var HIC foran med 45-29.

HIC kom også godt fra start efter pausen. De gule kom foran med 20 point og kampen virkede afgjort. Næstved ville dog ikke ligge sig ned, og lavede et 10-0 run.

Efter tredje periode var stillingen 60-49.

Der var aldrig den helt store spænding i fjerde quarter. Når Næstved nærmere sig virkede det som om, at HIC strammede grebet. Kampen endte med en HIC sejr på 77-61. Trioen Kevin Larsen, Lawrence Alexander og Christian Benzon spillede solidt, og også Vedran Borovcanin var stærk spillende.

For Næstved var Kuzembe Abif flyvende med 26 point, mens det var bemærkelsesværdigt at Troy Franklin blev holdt på 6 point og skød 0 for 7 for trepointsland.

Horsens IC vinder med cifrene 77-61 (18-17, 27-12, 15-20, 17-12).

Topscorer for HIC blev Kevin Larsen med 19 point. For Team FFOG Næstved scorede Kuzembe Abif 26 point.

Næste kamp for HIC er på lørdag, hvor de tager til Århus for at krydse klinger med Bakken Bears. 

Hørsholm 79ers går i pink 7. oktober

02.10.2017

I samarbejde med ”Støt Brysterne” afvikler Hørsholm 79ers to lyserøde kampe lørdag 7. oktober. I et brag af et dobbelt-arrangement, hvor der spilles i både Basketligaen og Dameligaen, kan publikum støtte Kræftens Bekæmpelses ”Støt Brysterne” indsamling og specielle ”Lyserød Lørdag” event.

For at markere dagen, vil Hørsholms spillere i både Dameligaen og Basketligaen varme op i lyserøde trøjer, som efter kampen udloddes blandt publikum i forbindelse med indsamlingen. Hele ugen kan man stemme på spillerne via MobilePay og blandt spillernes støtter, trækkes der lod om trøjen. Man anvender nummeret 2845 6848 og skriver spillerens navn i kommentaren.

Publikum kan også købe specielle ”Pink Billetter”, hvor halvdelen af indtægten går til Kræftens Bekæmpelse. Disse købes enten i døren eller i forsalget.

Halvdelen af det indkomne beløb fra både de lyserøde trøjer og ”Pink Billetter” doneres til Støt Brysterne og det gør også det fulde beløb fra dagens lotteri.

Udenfor banen er der også prominent besøg, idet erhvervsminister Brian Mikkelsen gæster klubbens partnerlounge mellem kampene, med mulighed for at stille spørgsmål.

På banen stiller Hørsholm med tophold i begge ligaer, idet både herrer og damer er ubesejrede. Damerne møder kl. 13:30 Lemvig, som godt nok har tabt første kamp i sæsonen til de forsvarende mestre fra Virum, men altid er blandt topholdene.

I Basketligaen er det Wolfpack Basketball fra København, der kommer på besøg. Wolfpack er oprykkere og har haft det svært i de første kampe, men er ved at være klar til tempoet i Basketligaen.

Billetter købes på Billetto eller gennem 79ers.dk/billet

Team FOG Næstved vinder klart over Svendborg Rabbits

01.10.2017

Søndagens eneste kamp i BL gav forventer sejr til Team FOG Næstved, der med sin 3 sejr i 3 kampe vandt over Svendborg Rabbits.

Kampen startede med vanskeligheder for begge hold med at ramme kurven. Først efter 2½ minut blev de første point scoret af Team Fog Næstved, men det tændte mest Svendborg, som scorede 7 point i træk.

Team Fog Næstved tog en time out, og det hjalp åbenbart Team Fog Næstved, som gik fra 4 - 9 til 13 -11 på et par minutter. Denne føring blev udbygget resten af perioden, så føringen efter 1. periode var 20 - 12.

Team Fog Næstved fik en god start på 2. periode, men Svendborg svarede igen og halede ind på Team Fog Næstveds føring.

Men så tog Team Fog Næstved fat igen med hurtigt spil, som Svendborg ikke kunne matche. Det medvirkede til, at Team Fog Næstved kunne udbygge sin føring til 14 point med 1 minut tilbage af perioden. Føringen holdt perioden ud så pausestilligen var 48-34 til hjemmeholdet.

Efter pausen var det Team Fog Næstved der scorede de første point, men så tog Svendborg fat og halede ind på Team Fog Næstveds føring, Det fik Team Fog Næstved til at tage en time out, hvilket fik stoppet blødningen. Og ikke nok med det - det lykkedes for Team Fog Næstved at fastholde sin pauseføring på 14 point inden sidste periode.

Team Fog Næstved udbyggede sin føring fra starten af sidste periode, og den blev støt og roligt udbygget gennem hele perioden.

Det betød også, at "marginalspillene" fik spilletid de sidste par minutter. Det hele ender med en sikker sejr til Team FOG Næstved på 83-60 (20-12, 28-22, 15-15, 20-11).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 15 point. For Svendborg Rabbits scorede Jacob Enevold Jensen også 15 point.

Der var problemer med LiveStats fra kampen og der arbejdes nu på at få disse på plads så hurtigt som muligt.