Nyheder

Bakken Bears bringer sig foran 3-1 mod Horsens IC

05.05.2017

Bakken Bears kom onsdag aften et stort skridt nærmere DM titlen, da de vandt med 93-85 over HIC i Forum Horsens i en tæt og intens kamp.

HIC havde ændret på starting lineup, hvor der var blevet plads til Vedran Borovcanin, Oscar Jørgensen og Frederik Rungby. Starten af kampen lignede dog de to seneste, hvor Bakken var i teten og HIC havde svært ved at score Akoon Purcell spillede godt og efter første quarter var Bakken foran med 25-15.

Kampen ændrede karakter i andet quarter hvor Bakken havde det svært og HIC dominerede. Mest iøjnefaldende var Dan Trist og Myles Mack. Ved pausen var det hele vendt på hovedet og HIC var foran med 45-39.

Efter pausen kom Bakken ud klar til at spille. Williamson og Diouf dominerede under kurven i begge ender af banen og HIC blev spillet ud af banen. Kampen var igen vendt på hovedet og Bakken var foran med 13 efter tredje quarter og kampen virkede tæt på afgjort.

HIC kom dog ud som lyn og torden og scorede 5 hurtige point i starten af fjerde periode. Lawrence Alexander scorede på gode drives og pludselig var HIC inde i kampen og havde momentum. Marin Mornar lavede nok årets block, da Akoon Purcell blev blokket i sit forsøg på at dunke. Samme Purcell tog dog revanche få minutter senere, da han lavede et dunk der var NBA værdig. Purcell satte af kort inde efter straffelinjen og hamrede bolden igennem kurven.

Med to minutter igen får Vedran Borovcanin Forum Horsens til at koge, da han rammer en treer til 79-80. Bakken er dog kølige i de sidste minutter og rammer skud og straffe og vinder dermed 93-85. Dermed kan Bakken vinde DM med en sejr på mandag, mens HIC vil gøre alt for at skaffe en kamp seks i Forum Horsens.

Årets dommer i BL kåres

03.05.2017

Kort før dommerkastet til den 4. DM-Finale mellem Horsens IC og Bakken Bears blev årets dommer i BL 2016/17 kåret.

Det er klubberne selv der har stemt og for 3. gang i løbet af sin dommerkarriere blev årets dommer Jakob Hors fra Tune ved Roskilde.

Den 49-årige dommer har været et fast bestanddel af BL siden opstarten i 2002 hvor det før dagens DM-Finale er blev til 329 kampe i den grå trøje. 38 af disse kampe er DM-Finaler.

Det er 3. gang at Jakob bliver årets dommer i BL idet Jakob også opnåede hæderen i sidste sæson og i 2009/10 sæsonen.

På de efterfølgende pladser i årets afstemning kom Jonas Bille, Rune Larsen, Bo Bundgaard og Thorbjørn Milling.

Bakken Bears bringer sig foran 2-1 mod Horsens IC

02.05.2017

Bakken Bears tog sejren i den tredje DM-finalekamp, og har dermed en 2-1-føring inden DM-finale 4 på onsdag i Forum Horsens. Bears vandt 91-81 i en fyldt Vejlby-Risskov Hal, anført af DeVaughn Akoon-Purcell, der inden kampen blev kåret som årets spiller i BL, som scorede 26 point.

Det var Thomas Lærke, der satte bjørnene i gang ved at score kampens første fem point. Bears nåede foran 7-0 og senere 11-4. En velspillende Michel Diouf scorede seks hurtige point til føring 22-10. Horsens IC sluttede første halvleg bedst og fik reduceret Bearsføringen til blot at være på syv point (27-20).

Horsens IC startede anden periode med at score syv point og dermed få udlignet. Men basketball er et game of runs og efter en timeout fik Bears igen gang i scoringerne. Akoon-Purcell gav med syv point igen Bears lidt luft og bjørnene kom på en treer af Thomas Lærke foran med otte point (39-31). Senere i perioden nåede hjemmeholdet foran med hele 11 point (52-41) men HIC fik reduceret til 53-43, som var stillingen ved pausen.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede blot to point i første periode, men fulgte op med 15 i anden. Fra tredje periodes start lignede han en spiller, der ville (og kunne) vinde DM helt alene. Han scorede Bakken Bears’ første ni point og bragte dermed sit hold foran 62-45. HIC sluttede dog perioden klart bedst af og anført af bl.a Lawrence Alexander fik de forsvarende mestre scoret periodens sidste seks point til stillingen 70-58.

I fjerde periode var det igen Michel Diouf, suppleret af John Williamson, der holdt HIC stangen. Selvom Iffe Lundberg sluttede fantastisk og scorede point i sidste periode kom HIC aldrig tættere på end otte point, og Bears vandt 91-81.

Topscorer for Bears var ligatopscorer Devaughn Akoon-Purcell  mest scorende og bedste rebounder (26 point, 9 rebounds, 5 assists) og Thomas Lærke (19 point, 5 rebounds). Michel Diouf scorede 12 point og Bears vandt i øvrigt med 31 point i de 29 minutter han spillede. John Williamson scorede 12 point og tog 9 rebounds. Mike Gesell havde en double-double med 10 point og 11 assists.

For HIC scorede en virkelig velspillende Dan Trist 18 point, mens Iffe Lundberg scorede 17 point og Lawrence Alexander satte 14 point på tavlen.

Finale fire spilles på onsdag i Forum Horsens, mens den femte finalekamp spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Årets spiller i BL kåret

01.05.2017

Umiddelbart inden DM-finale 3 mellem Bakken Bears og Horsens IC blev skudt i gang blev året spiller i BL 2016/17 kåret.

Det er spiller fra de 8 BL-klubberne der har stemt så der er altid noget særligt når der er ens ”fjender” fra basketbanen der bestemmer, idet man ikke kan stemme på spillere fra egen klub.

Årets spiller 2016/17 er Devaughn Akoon-Purcell fra Bakken Bears der i sin første sæson i BL (indtil kampen i dag) har spillet 34 kampe og snitter 21,1 point pr. kamp (22,2 i grundserien), 5,7 rebounds og 2,9 assists pr. kamp.

Akoon-Purcell fik mere end 33% af stemmerne og på de næste pladser kom Tanner McGrew SISU og Myles Mack, Horsens IC der hver fik 16% af stemmerne. Dernæst fulgte Iffe Lundberg med 7% og Jyles Smith (årets forsvarsspiller) fra Hørsholm 79ers med 5%.

Du kan se alle stats på Akoon-Purcell ved at klikke her.

Der er blot 2. gang i BL`s historie at en spiller fra Bakken Bears bliver kåret som årets spiller. Eric Bell er den eneste der er løbet med titlen tidligere og det skete i sæsonen 2002/03. Eric Bell blev også året spiller i 2004/05 men der spillede han for Horsens IC. 

Bakken Bears vinder fortjent over Horsens IC i DM-finale 2

28.04.2017

HIC tog torsdag aften imod Bakken i den anden DM finale. Bakken kom efter revanche efter mandagens nederlag, og det fik de. Bakken endte med at vinde kampen 94-76.

Det var ellers HIC som kom bedst fra start. Dan Trist dominerede fra start, og Iffe Lundberg lavede lækre detaljer. Bakken virkede pressede og uden selvtillid. Efter første periode var stillingen 24-17 i HIC favør.

I anden periode gik Bakken i et zoneforsvar. Det havde HIC ufatteligt svært ved at løse. Igen og igen kom de gule til svære afslutninger, mens kampen havde skiftet karakter og nu fuldstændig var på Bakkens præmisser. Adama Darboe stemplede ind med syv point i perioden. Ved pausen var Bakken foran med 41-33.

Billedet fra anden periode fortsatte i tredje periode. Bakken havde momentum og HIC kæmpede for at følge med . Myles Mack var mest scorende for HIC, mens John Williamson viste sin store klasse for Bakken og HI havde meget svært ved at styre ham. Før de sidste ti minutter var Bakken foran med 71-58.

HIC prøvede med en sidste kraftanstrengelse at kæmpe sig tilbage i kampen og reducerede Bakkens føring til syv point. Thomas Lærke var dog kold og lukkede kampen med et par store skud.

De sidste minutter skulle bare gå og Bakken endte med at køre en forholdsvis sikker sejr hjem med cifrene 76-94 (24-17, 9-24, 25-30, 18-23).

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino med  16 point. Devaughn Akoon-Purcell scorede 23 point for Bakken Bears.

Kamp 3 i bedst af 7 serien spilles på mandag i Aarhus.

Bronze til Rabbits efter sejr over SISU

28.04.2017

Inden kampen startede havde SISU også æren af at få udnævnt årets træner, Jim Jabir , som desværre var nød til at rejse hjem lige inden semifinalerne.

Holdet fra Gentofte har været en rigtigt positiv oplevelse i år og spillede også en flot serie mod både Hørsholm og Horsens IC.

Spørgsmålet var så om kaninerne kunne stoppe SISU fra at høste de første medaljer i 12 år – eller kaninerne selv skulle have medaljerne som både spillere og fans har savnet.

Første periode er helt tæt og holdende skiftes til at tage føringer. Inden kan rigtigt slå et hul og modstanderen svarer hele tiden tilbage. SISU føring på 19-17 efter 1 quarter.

I anden periode kommer kaninerne godt i gang. Stærkt forsvar holder SISU til kun at score 13 point, hvoraf 6 var på straffe i hele perioden.

Eneste udfordring for hjemmeholdet er at man får samlet mange fejl hvor modsat SISU næsten ikke har nogen.

I angrebet kører det godt for hjemmeholdet og både Nana – Darious – Stefan og i særdeleshed Seilund, spiller godt.

Halvlegs føring på 38-32 til hjemmeholdet.

Det flot fremmødte publikum er optimistiske og lugter medaljer. SISU vil det naturligvis anderledes og får i løbet af de første 5 minutter hentet ind på hjemmeholdet.

Faktisk kommer udeholdet også foran efter Alassan Touray ( som har spillet en flot sæson i år ) scorer 3 hurtige trepoint scoringer.

Darious får dog momentum tilbage til kaninerne da har dribler igennem feltet og næsten hiver kurven ned i noget af et kraftfuldt dunk. Publikum er ellevilde og perioden 62-57 til hjemmeholdet.

I fjerde periode fortsætter SISU med at prøve at få gang i 3 points scoringerne, men ellers normalt træfsikre Kyle Dranginis og Tanner McGrew og Derrick Wilson har det svært. Faktisk rammer de 3 herrer kun 1 af 17 3 points forsøg.

Mod slutningen af perioden forsøger SISU at fejle og sender kaninerne på straffe kast linjen med rimeligt succes.

Slutresultat bliver 87-72 og kaninerne vinder fortjent kampen og dermed bronzen.

Rabbits vil gerne takke alle sponsorer – fans – hjælpere – modstandere – dommere – TV2 Sport , for en god sæson i kaninhulen. Vi glæder os til at byde jer velkommen igen i den nye sæson. 

Årets unge spiller i BL kåret

26.04.2017

Kort før at DM-finale 4 i Dameligaen mellem Hørsholm 79ers og Virum GO Dream blev skudt igang blev årets unge spiller i BL 2017 kåret.

Det er spillerne selv fra BL der har stemt og unge spiller i BL blev Asbjørn Midtgaard fra Hørsholm 79ers.

Asbjørn har i denne sæson spillet 32 kampe for 79ers og har snittet 8,6 point og 6,3 rebounds pr. kamp hvor spilletiden er blevet lige under 20 minutter pr. kamp. 

Asbjørn fik over 1/3 af alle stemmerne og på de næste pladser kom Filip Rajovic og Jesper Sandager begge fra Stevnsgade SuperMen, Oscar Teglgaard Jørgensen, Horsens IC og Sylvester Berg, Bakken Bears.

Prisen blev overrækt af Bestyrelsesformand Michael Honore Bloch og udover æren modtog Asbjørn også en ur fra Festina.

Du kan se alle stats på Asbjørn Midtgaard ved at klikke her. 

Svendborg Rabbits tager bronzen

26.04.2017

Med en sejr på 87-72 over SISU sikrede Svendborg Rabbits mandag aften bronzemedaljer i årets BL.

Det var klubben første medaljer siden 2013 og anden gang i historien at det bliver til bronze. Første gang det skete var i sæsonen 2004/05.

Kampen i Svendborg Idrætscenter var også samtidig den sidste kampe i karrieren for Antonio Porta, der har valgt at lægge basketskoene på hylden efter 110 kampe i BL for Rabbits.

Et stort tillykke skal lyde til Rabbits men så sandelig også til SISU der har haft en flot sæson.

Horsens IC slår Bakken Bears i DM-finale 1

24.04.2017

Det blev en overbevisende sejr til Horsens IC i den første DM-finalekamp. HIC vandt 106-90, men sejren var reelt større. HIC var således foran med hele 24 point midt i fjerde quarter.

HIC skød fantastisk fra kampens start. Myles Mack, Lawrence Alexander og Will Artino satte i alt seks treere på tavlen i første periode, mens hjemmeholdets Mike Gesell var virkelig velspillende fra start. Point guarden scorede 10 point i træk midt i perioden og 12 point i første periode. HIC nåede foran med syv point (27-20), men Bears kom fint tilbage og Morten Sahlertz udlignede med en buzzer treer til 29-29 efter ti minutters spil. Vi tager den igen – 58 point på 10 minutter!

I anden periode fortsatte det hæsblæsende angrebsspil og HIC kom igen bedst fra start. Horsens nåede foran hele 55-40 inden hjemmeholdet fik slået godt igen med et 10-1 run. Marin Mornar nåede dog lige inden pausen at bringe HIC foran 58-50.

Efter halvlegspausen var HIC igen stærkest. Holdet gik på et 16-5 run og fik dermed en føring på 74-55. Mens HIC skød fantastisk, evnede Bears ikke at få mange forsvarsstops. Efter at have scoret 29 point i hver af de første to perioder scorede holdet 30 i tredje periode, og kampen var afgjort inden de sidste ti minutter.

Foran 88-67 med ti minutter igen kunne HIC slippe grebet på kampen uden sejren dog på nogen måde var i fare. Der blev blot scoret seks point i første fire minutter og hvor det i de første perioder var de to guards Lawrence Alexander og Myles Mack der scorede efter behag, var det i fjerde periode Dan Trist, der excellerede. 9 point og i alt 22 tegnede den store spiller sig for. Bears ramte et par skud til sidst og fik reduceret, men HIC vandt 106-90.

Mest scorende for HIC var Alexander med 23 point, mens Mack og Trist hver scorede 22 og Will Artino 16.

For Bears scorede John Williamson 17 point, mens Mike Gesell og DeVaughn Akoon-Purcell endte på hhv 15 og 14 point.

Kamp to spilles torsdag i Forum Horsens, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Årets Træner i BL kåret

24.04.2017

Jim Jabir som fik SISU Basketball på rette kurs da han blev hentet ind sent i sæsonen, er (måske lidt overraskende) blevet stemt ind som Årets Træner i sæsonen af ligaens øvrige trænere.

Jim Jabir førte SISU til 8 sejre i 12 opgør i grundspillet og førte samtidig holdet til Semifinalerne i Basketligaen inden turen gik retur til USA.

Der er første gang i BL`s historie at årets træner kommer fra SISU og det var først efter hård kamp med Rafa Monclava (23% af stemmerne), Hørsholm 79ers og Arnel Dediz (21% af stemmerne), Horsens IC at Jim Jabir (27% af stemmerne) kunne løbe med titlen.

Du kan se alle kåringer fra denne sæson ved at klikke her.