Nyheder

Horsens IC vinder sikkert over Stevnsgade SuperMen i kamp 1

20.03.2018

Årets slutspil blev mandag aften skudt i gang i Forum Horsens. Horsens IC tog imod Stevnsgade SuperMen, og var fra start store favoritter. De gule levede op til favoritværdigheden og vandt med 97-69.

HIC kom lidt sløvt ud fra starten og kunne ikke få spilet til at fungere. Kevin Larsen var dog en stor mundfuld på Stevnsgade og han dominerede inside. Stevnsgade spillede sin chance, og fra starten var de godt skydende. Første periode var meget lige men HIC kunne gå til pause foran med 21-16.

I anden periode var billedet lidt det samme. HIC var foran, men det var Stevnsgade der havde mest ære af kampen. Vedran Borovcanin kom ind og gav lidt energi, og Kevin Larsen fortsatte med at dominere. For Stevnsgade scorede 6 forskellige spillere i perioden. Ved pausen var HIC foran med 45-34.

Arnel Dedic må have givet de gule en opsang i pausen for der var noget mere energi i HIC mandskabet i tredje periode. Stevnsgade havde det svært i det opskruede tempo. Det var igen Vedran Borovcanin og Kevin Larsen der førte an, men Frederik Rungby gik også forrest, Boris Vukecevic scorede 8 point for Stevnsgade, Efter tredje periode var HIC foran med 20 point og kampen var afgjort.

I fjerde periode kørte HIC sejren sikkert hjem, men Stevnsgade lagde sig aldrig ned og blev ved med at kæmpe. Det hele ender med en HIC sejr på 97-69.

Kamp 2 i bedst á 5 serien spilles på fredag i Nørrebrohallen hvor der er tip-off kl. 19:00.   

Team FOG Næstved åbner kvartfinaleserien mod Svendborg Rabbits med sejr

20.03.2018

Første kamp i kvartfinaleserien blev sat i gang i forventning om en spændende kamp. Og spænding var der i første del af perioden, men så trak Team Fog Næstved støt og roligt fra til en sikker føring ved periodens slutning.

Undervejs var der blevet disket op med godt spil og spektakulære scoringer under øredøvende larm fra publikum på lægterne.

Team Fog Næstved kom godt fra start i 2. periode, og i løbet af kort tid var føringen udbygget. Det så godt ud for Team Fog Næstved – og det blev det ved med. Spillet var i topklasse, og det så ikke ud til, at Svendborg havde dagen, hvor holdet kunne byde Team Fog Næstved trods.

Team Fog Næstved førte med 25 point ved pausen, og det så ud til, at den kamp var afgjort.

I 3. periode var det Svendborg, der kom bedst fra start, og ikke mindst takket være Mikkel Plannthin, som virkelig viste klassen, halede Svendborg ind på Team Fog Næstved. Team Fog Næstveds røring blev mindre og mindre til stor glæde for Svendborgs fans.

Team Fog Næstveds føring inden sidste periode var reduceret til 19 point.

En spændende 4. periode var i vente.

Team Fog Næstved kom i problemer fra periodens start, da det ikke lykkedes for holdet sat ramme kurven. Derfor kom Svendborg nærmere og nærmere, og med godt 3 minutter tilbage af kampen var føringen skrumpet til 14 point.

Spændingen var intakt, og det blev den ved med at være resten af kampen. Det lykkedes for Team Fog Næstved at ride stormen af, men stor ros til Svendborg, som på trods af at være bagud med 25 point ved pausen stadig spillede sin chance.
Team FOg Næstved vinder kampen med 93-78 (23-14, 35-19, 21-27, 14-18) og bringer sig forian 1-0 i bedst á 5 serien.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Kazembe Abif med 22 point. For Svendborg Rabbits scorede Mikkel Plannthin 29 point.

Kamp 2 i serien spilles på torsdag den 22. marts 2018 kl. 19:00 i HK Midt Arena i Svendborg.

Hørsholm 79ers vinder i endnu en thriller over Randers Cimbria

19.03.2018

I en kamp med fire tekniske fejl og masser af fight blev det i sidste ende gode præstationer med bolden, der gjorde forskellen, da Hørsholm 79ers tog første stik i kvartfinaleserien mod Randers Cimbria. En velspillende Tosin Mehinti, med fem dunks og 24 point, førte an i løjerne i en ekstremt underholdende kamp.

Hørsholm kom bedst fra start med otte hurtige point fra Matt Bonds, der hjalp med at sende hjemmeholdet i front 14-4 og derefter trådte Tosin Mehinti i karakter. Den 208 centimeter høje center smed tre dunks i kurven inden for to minutter og det sidste sendte hallens 800 tilskuere i ekstase – og Mehinti fejrede også selv så meget, at dommerne kvitterede med en teknisk fejl.

Efter kampen sagde Mehinti med et grin:

-Det var min første tekniske fejl nogensinde, i hele min karriere. Jeg synes ikke, jeg provokerede, men det tager vi med.

Aspurgt om hans 24 point, der er profkarrierens bedste, fokuserede han i stedet på den energi, han og holdet kom ud med:

-Vi skulle jo være aggressive, for vi ved Randers spiller fysisk, så det må vi matche. Det er sådan de spiller og det er bare en del af gamet og så må vi bare kontrollere de ting, vi kan og rebounde og spille forsvar. Så kom pointene bare til mig.

Hørsholm fortsatte pragtspillet det meste af første halvleg og var midt i anden periode foran med 45-28, men så svarede Randers – som de har for vane – igen. Tosin Mehinti måtte gå til bænken med tre fejl og det hav plads til Randers’ Deuce Bello, der scorede 18 af Randers’ 21 resterende point inden pausen og det var nok til at Randers krøb tæt på inden pausen og kun var bagud 56-48.

Udeholdets gode spil fortsatte efter pausen, hvor de scorede halvlegens første 10 point efter sløset spil af Hørsholm, der smed nogle bolde væk. Devon Thomas sendte Randers i front 56-48 inden Hørsholm igen fandt melodien med en scoring fra Matt bonds og en tre’er fra Sebastian Dalsgaard. Kort efter fulgte Ty Sabin op med fem hurtige point og da Tosin Mehinti blev sendt på banen, kvitterede han også med seks point og Hørsholm var nu i front 73-64.

Det satte følelserne i kog hos Randers, der i løbet af kampen trak tekniske fejl til både coach Erik Olsen og to spillere. Randers er imidlertid et hold, der lever på følelserne og det gav også ekstra kampgejst, som holde brugte til at tække på 76-76 inden fjerde periode.

Fjerde periode tilhørte til gengæld Hørsholm, selv om det tog lidt tid at komme i gang. I periodens første seks minutter scorede Randers kun en enkelt gang, ved Devon Thomas, mens Tosin Mehinti og Matt Bonds fortsatte med at hælde point i for Hørsholm.

Unge Martin Poulsen spillede i denne periode en afgørende rolle med sit forsvar, idet han fik fingrene på nogle bolde og fik slået dem løs, hvilket var en stor del af grunden til Randers’ problemer med at score. Da han og Frederik Hougaard Nielsen så satte tre-pointere til 92-79 med tre minutter igen, så kampen afgjort ud.

Det eneste, der virkede til at kunne redde Randers, var en pointeksplotion fra ligaens topscorer gennem tiden, Chris Nielsen, der har vundet mange kampe i de sidste minutter. Denne aften udeblev magien dog, på trods af at han fik løbet sig fri flere gange. Det tætteste Randers kom, var da Jerrell Williams scorede til 94-84 med lige over et minut igen, men Matt Bonds satte ro på med point nummer 28 og 29 på aftenen og Hørsholm endte med at vinde 99-86.

De to hold mødes i kamp to i Randers torsdag, inden kamp tre spilles i Hørsholm mandag 26. marts. Der spilles først til tre sejre, så serien kam potentielt gå i fem kampe. Vinderen møder vinderen af serien mellem Horsens IC og Stevnsgade SuperMen, hvor Horsens i den første kamp levede op til favoritværdigheden med en sejr på 97-69.

Sikker Bearssejr i kvartfinale 1

18.03.2018

Bakken Bears bragte sig foran 1-0 i kvartfinaleserien imod Wolfpack efter en overbevisende sejr på 103-68.

Bears satte tonen for kampen i anden og tredje periode og så gjorde det mindre, at festen fusede lidt ud i fjerde periode.

Første periode var relativt lige. Bears slog et lille hul til 29-21, men Niki Tamjidi sluttede perioden med at score fire point. Durell Vinson var mest scorende i første periode, hvor han satte 11 point på tavlen.

Fra starten af anden periode fik Bears steppet op forsvarsmæssigt, og Wolfpack blev holdt på seks point i de første fem minutter af perioden. Da Bears samtidig ikke havde problemer med at score, var forspring hurtigt oppe på 48-31. Selvom Wolfpack – især Vinson – kom bedre med scoringsmæssigt, udbyggede Bears føringen til at være på 65-44 ved halvlegspausen.

Statistisk set var Bears’ første halvleg unik. Bjørnene skød 19/20 fra toere i første halvleg og 8/16 fra treere!

I tredje periode fortsatte det store tryk imod Wolfpack, og Bears vandt periode 28-12 efter bl.a. at have scoret alle de 10 straffekast holdet skød. Perioden startede med et 13-2 Bears-run og bjørnene sluttede med at gå 11-2.

I fjerde periode startede Wolfpack med at score de første otte point og Bears scorede ikke de første fire minutter. Selvom Adama Darboe og Nicolai Iversen fik gang i scoringen, blev det kun til 10 point til Bears imod 12 til Wolfpack, men det forhindrede ikke indtrykket af en ganske overbevisende sejr.

Alle 12 Bearsspillere spillede mindst 10 minutter, men ingen fik over 20 minutter på gulvet. Det sidste er vigtigt med næste opgave – tirsdagens FIBA Europe Cup-kamp mod Le Portel – in mente.

DeVaughn Akoon-Purcell blev mest scorende for hjemmeholdet med 21 point, mens Tony Bishop (foruden 9 rebounds) og Jaye Crockett hver scorede 14. For Wolfpack scorede Durell Vinson 32 point og han tog 9 rebounds.

Kvartfinale to spilles i Herlevhallen på fredag kl. 19.00, mens den tredje og måske sidste kamp i serien spilles i Vejlby-Risskov Hallen torsdag den 29. marts kl. 16.00.

Team FOG Næstved vinder grundspillets sidste kamp over Bakken Bears

16.03.2018

Efter Bakken Bears Europa-cup sejr i onsdags var det en afbudsramt der havde taget turen til Næstved, hvor Team FOG Næstved ventede i sæsonens sidste kamp i grundspillet.

Bakken sparede naturligvis en række nøglespillere inden deres kvartfinale mod Wolfpack på søndag og den meget vigtige Europa-cup kamp på onsdag.

Så det der lignede et top-bragi BL fusede hurtigt ud, hertil var hjemmeholdet for stærkt.

Begge hold virkede tændte fra starten, men det var Team Fog Næstved, som havde held med sine scoringsforsøg. Ikke mindst fra distancen var Team Fog Næstved stærke, hvorimod Bakken – trods mange muligheder – ikke havde samme held og træfsikkerhed.
Allerede en klar føring til hjemmeholdet på 29-14 efter de første 10minutter.

De første minutter af 2. periode var noget rod fra begge holds side og med få scoringer. Men så fik Team Fog Næstved hul på bylden og øgede sin føring til 32 point med 2 minutter tilbage af perioden.

Denne føring holdt stort set perioden ud, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 30 point.

Inden 3. Periode var spændingen vel mest om, hvorvidt Team Fog Næstved kunne holde koncentrationen og/eller om Bakken kunne indhente noget af Team Fog Næstveds føring.

Om det var mangel på koncentration skal være usagt, men 8-7 efter halvdelen af perioden kunne godt tyde på faldende intensitet. Det lykkedes dog for Bakken at vinde perioden med 5 point, så Team Fog Næstveds føring var reduceret til 25 point inden sidste periode.

Første halvdel af perioden var fuldstændig uden intensitet. Det var som om tiden bare skulle gå. Mod slutningen vågnede begge hold dog op, og der kom gang i scoringerne, men Team Fog Næstveds sejr kom aldrig i fare, selv om Bakken også vandt sidste periode.
Team FOG Næstved vinder sikkert med 88-66 og nu venter kvartfinaleserien mod Svendborg Rabbits.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Frankloin med 23 point. For Bakken Bears scorede Chris Christoffersen 16 point.

Wolfpack taber til grundspillets vinder Horsens IC.

15.03.2018

Onsdag aften i Herlevhallen tog Wolfpack Basketball mod ligaførende fra Horsens IC.

Kampen var grundspillets sidste, og Horsens havde en førstplads i Basketligaen at forsvare, hvilket også kunne ses på deres startende 5 spillere som var Shannon Hale, Kevin Ricky Larsen, Frederik Rungby, Vedran Borovcanin og Derrick Wilson. Hos ulvene var der genvalg til alle spillere fra kampen mod Næstved, eneste ændring var, at Oliver Strøh grundet en mindre skade, var gledet ud af holdet og Aleksander Nedic var tilbage på holdet og i starting lineup.

For uden ham var det som vanligt Durell Vinson, Michael Martin. George Kofi Berling og Morten Bülow der var startende spiller for Wolpack Basketball. På bænken har Thomas Quaade taget sig en velfortjent ferie og Adrian Moss er coach med Claus Strøh ved sin side.

Durell Vinson vinder kampens tipoff, og George Kofi Berling har den første scoring. Horsens eksekverer efterfølgende ekstremt effektivt og kan på sikrer skud og dominans under kurven bringe sig i front med 8-18 efter 4 minutter spil. Store Kevin Ricky Larsen er svær at holde under kurven og kommer let til straffelinien, da han fejles.

Horsens starter i 2-3 zone, hvilket egentlig giver god plads til Wolfpacks skytter. Træfsikkerheden er dog ikke det højeste i starten men efter 6 minutter sætter George Kofi Berling den første 3 pointscoring til 11-20. Den udligner Shannon Hale dog lige så hurtigt til 11-23. Derrick Wilson er aggressiv for HIC og svær at holde. Han dominere de næste par minutter med hurtige raids.

I den anden ende er det Wolfpacks skytter der kommer fri og Aleksandar Nedic fejles på skuddet af Shannon Hale. Med 8 minutter spillet er stillingen 17-27 til HIC. Perioden slutter som den starter. Horsens søger til Kevin Ricky Larsen mens det er Durell Vinson der slutter godt af med 4 point for Wolfpack.

Stillingen var 21-33 efter første periode. Topscorer for hjemmeholdet var George Kofi Berling med 9 og Aleksander Nedic med 6. For HIC er det Frederik Rungby med 9 og Kevin Ricky Larsen med 8.

I anden periode sætter begge hold farten lidt op. Wolfpack kan reducere på gode scoringer af Durell Vinson og Morten Bülow. I den anden ende er det stadig Kevin Ricky Larsen der kommer for tæt på kurven og han må igen fejles. Han bringer HIC foran med 27-36 efter 2 minutter. Durell Vinson dominere med gode cuts mod kurven og får lagt gode scoringer i.

Med 4 minutter igen er HIC kun foran med 7 point og Wolfpack er godt med i kampen. 41-46 til udeholdet. Durell Vinson har nu 13 point i kampen. Wolfpack har efterfølgende svært ved at komme hurtigt tilbage i forsvaret og det straffer HIC prompte med 2 3 pointscoringer af Shannon Hale og Derrick Wilson. HIC er foran med 41-52 med 3 minutter tilbage af perioden.

Tredje periode starter med en fri 3 point scoring af Durell Vinson. HIC øger tempoet og særligt Frederik Rungby viser at han er kommet for at spille. Sammen med Shannon Hale er han hård ved ulvene i de næste minutter og udbygger HIC forspring til 51-75 med 6 minutter tilbage af perioden.

HIC er fortsat i helbanepres hvilket giver nogle svære angreb for Wolfpack, da de relativt hurtigt må afslutte når de er kommet op i angrebet. Wolfpack sætter de unge spiller på banen og giver dem gode og vigtige minutter. Danijel Marsenic sætter 3 point og HIC begynder at løbe hurtigt. Med 3 minutter tilbage af perioden er HIC i front med 61-84.

Wolfpack giver debut til Jonas Jessen fra U19 holdet og der er nu 5 spillere fra U19 holdet der har været på banen. Durell Vinson slutter perioden af med god kamp under kurven og HIC bringer sig lidt yderligere foran med 65-91.

For Wolfpack er det Durell Vinson med 23, George Kofi Berling med 11 og Morten Bülow er nu oppe på 10 point. HIC har Kevin Ricky Larsen med 22 og Derek Wilson med 18 point.

I fjerde periode har Jonas Jessen sine første 2 point for Wolfpack. Der bliver spillet mere tilfældigt men det forhindre ikke George Kofi Berling i at lave sit 14 point i kampen, hans højeste scorer i år. Michael Martin viser aggressivitet og stjæler 2 bolde og fejles med 2 straffeskud til følge. Han når også 10 point. Efterfølgende er det Jonas Jessen der igen kan ligge point i kurven hans fjerde.

Med 6 minutter tilbage rammer Reggie Agbeko 100 for HIC og stillingen er 78-100 til HIC. Næste scoring fra Wolfpack er fra endnu en U19 spiller da Marcus Sampson sætter 3 point. Horsens spiller også bredt og giver debut til Bakir Serdaravic. Oscar Jørgensen er også på banen og sætter 5 point hans første fra baseline.

Spillet flyder fortsat lidt tilfældigt men ingen holder sig tilbage fra scoringsforsøg. Wolfpack reducerer HIC føring en smule og med 1 min tilbage af kampen er stillingen 86-109 til de gule fra Jylland. Kampen rinder ud og anfører Niki Tamjidi kan sætte ulvenes sidste 2 point på tavlen. Kampen slutter med den forventede Horsens sejr på 22 point 88-110.

For Wolfpack Basketball have Durell Vinson endnu en double-double med 25 point og 11 rebound. George Kofi Berling havde næstflest med 14 point, Michael Martin havde 11 og der var flotte 10 point til Morten Bülow. For HIC havde Kevin Ricky Larsen 22 og Lawrance Alexander og Derrick Wilson delte 18 point, mens der var 14 til Shannon Hale.

Af nøgletal skal nævnes at Wolfpack vinder kampen om rebound med hele 44-30. Desværre var scoringsprocenterne for lave i dag til en sejr da holdet kun sætter 41% af sine skud mod HIC 57% Wolfpack spiller i kampen med hele 5 spillere på bare 19 år, hvilket må være et stort kadeu til ungdomsarbejdet i BMS/Wolfpack Basketball.

Nu venter så en kvartfinaleserie mod Bakken Bears i de kommende uger, og vi ser frem til at byde jer indenfor i Herlevhallen til den.

Et 8-0 run afgør Svendborg Rabbits mod Stevnsgade SuperMen

15.03.2018

Med tre minutter tilbage i en ret intens og jævnbyrdig kamp udligner Mike Flowers til 74 – 74. Terrel Harris brænder et 3 points skud for gæsterne og kort derefter brænder Mathias Seilund et kort hopskud. Men så ændres kampen ret hurtigt meget afgørende til Svendborgs fordel. Først rammer Sebastian Åris på et 3 point skud fra hjørnet og ændrer stillingen til 74 – 77.

Efter en skud fra Filip Rajovic bliver der dømt fejl på Mathias Seilund mod Sebastian Åris. Det var uheldigt for Seilund og hjemmeholdet, da der slet ikke var meget berøring. På grund af holdfejl får Sebastian to straffekast og scorer to points. 74 – 79. Stadigvæk knap to minutter tilbage og tid nok for hjemmeholdet til at udligne.

Men så sker der ting og sager på Stevnsgades bænk. James Young, som sidder på bænken, siger åbenbart noget til kampens dommer, Morten Thomsen, som han ikke skulle have sagt, for han bliver diskvalificeret, med det samme.

Ovenikøbet bliver der dømt teknisk fejl på Stevnsgades bænk. Det ender med at Mikkel Plannthin scorer på et straffekast og efterfølgende scorer Mathias Kelly på et 2 points skud. Stillingen er nu 74 – 82 og kampen reelt forbi. Det sidste halve minut scorer Stevnsgade syv mod gæsternes fire points. Resultatet blev dermed 81 – 86.

Kampen var ellers lige og spændende fra start til slut og god underholdning. Ni gange skiftede føringen og ti gange var stillingen lige. Hos gæsterne var Michael Moore aktiv med 21 points og 11 rebounds. Matthias Kelly spillede en god kamp, scorede 17 points. Mikkel Plannthin og Terrel Harris var også solide, scorede henholdsvis 12 og 11 points. Sebastian Åris var vigtig i slutfasen hvor han scorede fem kampafgørende points i træk.

Hos hjemmeholdet var Filip Rajovic tilbage efter en lille skadespause. Filip scorede 28 points og spillede en fin kamp, var rigtig aggressiv i angrebet. Mike Flowers havde en double-double med 18 points og 12 rebounds. Mathias Seilund spillede også en god kamp, ikke mindst i forsvaret, han scorede 13. Stefan Jevric var uheldig med et par skud tæt på kurven, men spillede ellers fint, scorede bl.a. 8 points.


Nu er der ikke flere kampe i grundspillet. Slutspillet starter på mandag d. 19. maj hvor Stevnsgade SuperMen spiller i Horsens og Svendborg Rabbits møder Team FOG Næstved.

Sådan spilles kvartfinalerne

12.03.2018

3 kampe mangler der at blive spillet i grundserien før kvartfinalerne og den endelig kamp om DM-guldet begynder hvor det er vind eller forsvind.

Med udgangspunkt i den nuværende stilling er kvartfinalerne som spilles bedst á 5 kampe blevet lagt. Og programmet ser således ud:

Horsens IC* - Stevnsgade SuperMen
#1 19-03-18 kl. 18:30 Forum Horsens
#2 23-03-18 kl. 19:00 Nørrebrohallen
#3 26-03-18 kl. 18:30 Forum Horsens
#4 30-03-18 kl. 19:00 Nørrebrohallen (evt.)
#5 02-04-18 kl. 18:30 Forum Horsens (evt.)

Bakken Bears* - Wolfpack
#1 18-03-18 kl. 14:00 Vejlby Risskov IC
#2 23-03-18 kl. 19:00 Herlevhallen
#3 29-03-18 kl. 00:00 Vejlby Risskov IC
#4 31-03-18 kl. 15:00 Herlevhallen (evt.)
#5 02-04-18 kl. 18:30 Vejlby Risskov IC (evt.)

Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits
#1 19-03-18 kl. 19:00 Arena Næstved
#2 22-03-18 kl. 19:00 HK Midt Arena
#3 26-03-18 kl. 18:15 Arena Næstved
#4 29-03-18 kl. 19:00 HK Midt Arena (evt.)
#5 02-04-18 kl. 18:15 Arena Næstved (evt.)

Hørsholm 79ers - Randers Cimbria
#1 19-03-18 kl. 18:30 Hørsholmhallen
#2 22-03-18 kl. 18:30 Arena Randers
#3 26-03-18 kl. 18:30 Hørsholmhallen
#4 29-03-18 kl. 18:30 Arena Randers (evt.)
#5 02-04-18 kl. 18:30 Hørsholmhallen (evt.)

Du kan se det komplette kvartfinaleprogram i datoorden ved at klikke her.

TV2 Sport sender fra og med 3. kvartfinale og helt frem til DM-vinderen er fundet. 

*Skulle Horsens IC tabes onsdagens kamp mod Wolfpack og Bakken Bears samtidigt vinde fredagens kamp over Team FOG Næstved vil de 2 hold bytte plads i den endelige stilling i grundserien. Og så vil Horsens IC skulle spille mod Wolfpack i kvartfinaleserien og Bakken Bears skal kæmpe mod Stevnsgade SuperMen. 

Wolfpack Basketball vinder flot spillet kamp over Team Fog Næstved

10.03.2018

Lørdag eftermiddag i Herlev mødte Team Fog Næstved op i stærkeste opstilling. Det til trods for at de ikke har mulighed for at ændre på stillingen i ligaen, da 3. pladsen på forhånd var sikret.

For Wolfpack var motivationen for kampen, at få den fjerde sejr i ligaen, og komme godt forberedt til de kommede kvartfinaler, hvor modstanderen formentlig bliver Bakken Bears. Wolfpack Basketball havde til kampen suppleret truppen med Oliver Strøh, samt George Kofi Berling. Oliver var tilbage efter en længere skadespause og gledet direkte ind i startopstillingen. Andreas Høyer, Durell Vinson, Michael Martin og Niki Tamjidi, var de øvrige spillere på banen for Wolfpack Basketball.

Kampens tipoff vindes af Næstved der også ligger de 2 første point i. Det er Sydafrikanske Chris Gabriel der dominerer under kurven i starten og efter 3 minutter er han på 4 point. I den anden ende har Durell Vinson og Michael Martin en god start. Stillingen er 11-11 efter 4 minutter hvor Michael Martin også har 6 point med 2 trepoints scoringer. Oliver Strøh har taget positionen som spilstyrer og finder i det efterfølgende angreb Durell Vinson, der dunker 2 point i til den første Wolfpack føring 13-11.

I kampens første fase er det tydeligt at Olivers Strøhs manglende tilstedeværelse har kostet holdet. Med ham tilbage spiller holdet nu mere afventende og med afslutninger hvor de gode skud findes. Med 6 minutter spillet kommer også han på tavlen 16-11 til Wolfpack Basketball. TFN spiller fortsat bolden under kurven, men misser de tætte scoringsforsøg, da Wolfpack spiller stærkt i forsvaret i halvbanepres. Det giver gode steals. I den anden ende fører det også til stærke scoringer af særligt Durell Vinson, der både dunker og scorer på 3 points skud.

Wolfpack kan efter en meget indkonsekvent periode af Næstved gå til pause med en 27-20 føring, efter en rigtig god indsats. Durel Vinson med 13 point og 6 rebound, Oliver Strøh med 10 og Michael Martin har 7. For Næstved er det Kazembe Abif med 6 point.

Anden periode starter med en 3 point scoring af Oliver Strøh. Føringen øges til 30-20. Næstved er nu frustreret og prok over et manglende fejlkald, fører til en teknisk fejl. Om det er fejlen der hjælper på Næstved spil er usikkert, i hvertfald får de kæmpet sig til flere gode scoringer af bl.a. Troy Franklin og Kazembe Abif, og kan reducere til 32-29 med 4 minutter spillet. George Kofi Berling og Karolis Vaskys vil nu også supplere med scoringer og de sætter efterfølgende 5 point på tavlen fra distancen, da Næstved ikke kan følge med i Wolfpack pasning game.

Med 5 minutter tilbage af anden periode er stillingen 39-29 til Wolfpack Basketball. I den kommende periode ændrer Næstved deres forsvar til 2-3 zone og intensivere indsatsen. Michael Martin finder Andreas Høyer med en aflevering over skulderen og han bringer Wolfpack foran med 13 point, mens Næstved fortsat er for stillestående i angrebet og finder deres scoringer på straffeskud. Første halvleg slutter med et steal og lay-up af Troy Franklin samt en klupspilsscoring efter en angrebsrebound af Andreas Høyer. Stillingen 51-39 efter sæsonens mest stabile præstation af Wolfpack Basketball. Durell Vinson har 17 point og 9 rebound, mens Oliver Strøh og Michael Martin deles om 11 hver. For Næstved er det Kazembe Abif og Troy Franklin med henholdsvis 11 og 9 point.

I tredje periode er det Næstved der kommer først på tavlen og de reducerer Wolfpacks føring til 10 point. Holdene skiftes nu til at få fejlkald imod sig. Michael Martin bryder den tendens med en scoring på et presset drive. Wolfpack har fortsat held med at presse Næstveds scoringsforsøg, så deres træfprocent holdes lavt. Samtidig fejler Wolfpack på Næstveds oplagte scoringsforsøg, hvilket sender dem til straffelinjen. Chris Gabriel modtager en teknisk fejl for prok over manglende fejlkald, hvilket sender ham i omklædningsrummet da det er hans anden.

Efterfølgende sætter Wolfpack deres forsøg på linjen mens Næstved fortsat brænder. Med 6:40 igen er Wolfpack ved at bringe sig komfortabelt foran med stillingen 60-43 og Næstved virker lettere opgivende med fraværende holdspil og enkeltmandspræstationer. Michael Martin viser sammen med Oliver Strøh at deres formkurve er stærk. De øger til 66-47 med 4 minutter tilbage af perioden. Næstved forsøger fortsat at nedbringe føringen men holdspillet udebliver og skudene bliver fortrinsvis brændt. De kæmpe sig dog til scoringer under kurven med deres fysiske styrke her.

Med 2:20 tilbage ser vi kampens flotteste detalje hvor George Kofi Berling finder Durell Vinson med et Alley-loop til følge. Wolfpack holder deres føring og med 1:00 tilbage er det George Kofi Berling der nu sætter 3 point og bringer holdet foran med 20 point 78-58. Niki Tamjidi sætter en sidste sekundsscoring til periodestillingen 80-58 og Næstved virker nu til at være helt opgivende. Durell med 26 point og 12 rebound. 17 til Michael og 16 til Oliver. Troy og Kazembe med 15 hver for TFN.

Wolfpack fortsætter med deres sublime angrebsspil i kampens fjerde periode og Casper Ishøi bringer holdet foran med 87-59 i en direkte duel mellem Kazembe Abif og John Steward Mann under kurven. Sidstnævnte sætter kort efter TFN´s første scoring fra 3 points linjen. Reducering til 88-64 efter 4 minutter. Oliver Strøh øger på en coast to coast scoring til 93 64, Wolfpacks største føring i år i Basketligaen.

Kort efter må Oliver Strøh dog desværre forlade banen i smerte, da han lander på en fod og vrider kraftig om på anklen. Olivers skade starter et Næstved run og med 2 minutter igen har de reduceret til 95-74 og vinder den periode 10-4. Det har dog ingen indflydelse på kampens resultat da Wolfpack Basketball tager en flot sejr over Team Fog Næstved efter sæsonens bedste præstation. Ænderne fløj lavt i dag og tabte kampen mod ulvene med 95-79.

Mest iøjnefaldende i kampen var, at Wolfpack Basketball vinder reboundstatistikken med hele 35-16 og holdet har samlet en scoringsprocent på hele 61% i kampen mod Næstveds 41%. Topscorer for Wolfpack Basketball var Durell Vinson med 31 point, 16 rebound. Michael Martin havde 20 og Oliver Strøh med 19. For Næstved var det Kazembe Abif med 15 og Troy Franklin med 21 point.

Næste kamp i Herlevhallen er allerede om 4 dage, nemlig onsdag den 14. marts hvor Wolfpack Basketball tager imod ligaens førehold Horsens IC i sæsonens sidste grundspilskamp.

Hørsholm 79ers vinder stort over Stevnsgade SuperMen

10.03.2018

Da Hørsholm 79ers lørdag var værter for et dobbeltarrangement i DL og BL, var det i skyggen af den mulige lukning af klubbens bedste herrehold. Måske som et svar på den kæmpe respons, klubben har fået fra frivillige, tidligere medlemmer og sponsorer på redningsaktionen fra en frivillig gruppe, spillede både damer og herrer med hjertet udenpå trøjen og sendte henholdsvis Værløse BBK og Stevnsgade SuperMen hjem med store nederlag.

Herrernes kamp var næsten en tro kopi af damernes. På trods af at Hørsholm hvilede profler som Frederik Hougaard Nielsen, Michael Vincents, Connor Beranek, Matt Bonds og Tosin Mehinti, startede de som lyn og toren. Blandt andet på to tre’ere fra Andreas Meilby, var Hørsholm foran 17-3 efter fire minutter. Med et tre scoringer af samme slags fra Ty Sabin blev den føring udbygget til 28-11 og herfra var sejren aldrig i fare.

I løbet af kampen sendte Hørsholmtræner Rafa Monclova en bunke af helt unge spillere på banen og Leonardo Carlino, David Jovanovic, Igor Bakic, Rasmus Simonsen og Frederik Arvedsen kvitterede for tilliden med flotte præstationer. Især Carlino gjorde sig bemærket med syv point og nogle flotte afleveringer sidst i kampen. Efter kampen udtrykte ham hvor meget kampen for at bevare klubben betyder for ham:

-Det var pissefedt. Det er altid dejligt at spille i herreligaen og jeg håber på at vi også kan det næste sæson. Det vil betyde ubeskriveligt meget, hvis vi kan bevare det hold. Jeg elsker de her spillere og håber virkeligt på, jeg kan spille med dem næste år. De er som en familie.

Stevnsgade kæmpede sig aldrig tæt på Hørsholm og sejren endte med at lyde på 99-58 i en kamp hvor seks Hørsholmspillere scorede mere end 10 point, med Martin Poulsen og Ty Sain som topscorere med 18 hver. For Stevnsgade havde Mathias Seilund 15.

Sejren betød ikke noget for stillingen, hvor Hørsholms herrer forbliver på fjerdepladsen og mandag 19. marts åbner åbner kvartfinalerne på hjemmebane mod Randers Cimbria.