Nyheder

Bears slår tilbage og fremtvinger kamp 4

14.04.2018

Efter nederlag i de to første semifinalekampe var Bakken Bears under pres til kamp 3 i Aarhus.

Det var nødvendigt med en sejr, hvis elimination fra kampen om DM skulle afværges, og den mission lykkedes. Bears vandt 100-84, og fik dermed reduceret til 1-2 i serien, der fortsætter på fredag i Arena Næstved. Inden den kamp skal Bears dog spille europæisk semifinale på onsdag, når Sidigas Scandone Avellino gæster Aarhus.

For første gang i denne serie var første quarter relativt lige. Anført af en varm Devin Daly fik udeholdet fra Næstved taget teten i den første del af perioden, men et 10-0 run af Bears fik bragt sig foran 22-14. Bears’ Michel Diouf spillede igen en fremragende kamp, og han sluttede med at score Bears’ sidste fire point i første periode. 28-22 til bjørnene.

I starten af anden periode scorede Næstved hurtigt seks point, men en genopstanden DeVaughn Akoon-Purcell scorede fem hurtige point. Bears-topscoreren har haft et par kampe uden for alvor at kunne ramme kurven, men han var for alvor tilbage i dagens kamp. Bears førte 53-40 ved pausen.

I tredje periode blev der ikke slækket på fokus. Bears nåede foran med 18 point (61-43, 25. minut) og var foran med 16 point (69-53, 29. minut) inden Næstved gik i comeback-mode. Otte point i træk af udeholdet, heraf fem af Kazembe Abif, skabte næsten lighed, men Akoon-Purcell scorede bjørnenes sidste syv point i perioden. 76-63 med ti minutter igen.

Efter Daly havde åbnet scoringen i fjerde periode scorede Bakken Bears 16 point i træk. Det afgjorde reelt kampen, uagtet at Næstved scorede ti point i streg, fem til Daly og fem til Troy Franklin. Nicolai Iversen, Akoon-Purcell og Sylvester Berg fik dog afværget spændingen og det ændrede ikke noget at Franklin og Abif fik scoret til sidst.

Akoon-Purcell blev Bears’ mest scorende spiller med 28 point, som han supplerede med 6 rebounds og 8 assist. Michel Diouf scorede 20 point og han tog 6 rebounds. Troy Franklin scorede 28 point for Næstved og han supplerede med 5 assists, mens Devin Daly scorede 20 point.

Kamp 4 i serien spilles på fredag den 20. april kl. 18:30 i Arena Næstved.

Randers Cimbria vinder sikkert over Horsens IC

13.04.2018

Horsens IC kunne torsdag aften spille sig i DM finalen, men Randers Cimbria ville det anderledes, og Randers vandt fortjent med 93-73 i en kamp hvor Randers spillede godt, imens HIC leverede en fornærmende ringe indsats.

Randers var klar fra starten og især Charlie Burgess og Chris Nielsen jorde hvad der passede dem. HIC var for langsomme i tanke og handling. I forsvaret var der ingen energi, mens angrebet var meget stillestående.

HIC startede med Kevin Larsen og Vedran Borovcanin på bænken, men selv om de kom ind hjalp det ikke mærkbart på spillet. Efter første periode var Randers foran med 26-15.

I anden periode blev ondt værre for HIC. Randers drev gæk med værterne, som åbenbart ikke gad at dække op. Det var lækkert for Chris Nielsen, som lavede flere lækkerier. Som perioden skred frem blev det mere og mere pinligt for HIC, og Randers kunne gå til pausen med en komfortabel føring på 55-36.

Man kunne nu forvente, at HIC ville komme ud med alt hvad de havde for at lave et mirakuløs comeback. Det skete ikke. HIC var igen uforståeligt umotiverede. Randers gjorde hvad der passede dem og ramte fra alle vinkler. På et tidspunkt var føringen på 27 point og kampen var for længst afgjort.

Jerrels Williams blev sendt tidligt i bad pga. to usportslige fejl, men det ændrede ikke på kampens forløb.

HIC hentede lidt ind til sidst i kampen, men det ændrede ikke på at Randers var bedst i alle spillets facetter og kunne derved helt fortjent reducere til 1-2 i serien som spilles i bedst á 5 kampe efter sejren det blev på 76-93 (15-26, 21-29, 20-20, 20-18).

Topscorer for Horsens IC blev Vedran Borovcanin med 19 point. For Randers Cimbria scorede Chris Nielsen 23 point.

Kamp 4 er på mandag i Randers, og hvis HIC skal gøre sig nogle forhåbninger om at komme i DM finalen skal der helt andre boller på suppen. Kampen vises direkte på TV2 Sport.

Bakken Bears mod stærkt italiensk hold i FIBA Europe Cup-semifinaler

10.04.2018

For første gang nogensinde spiller et dansk hold semifinaler i FIBA Europe Cup – første kamp er onsdag, når Bakken Bears skal forsøge at besejre sidste sæsons nummer tre i den italienske Serie A, Sidigas Scandone Avellino. Italienerne har et af Europas bedste forsvar og har kun i en af deres ni europæiske kampe lukket mere end 74 point ind.

Midt i udfordringerne i DM-semifinalerne imod Team Fog Næstved, hvor Bears har tabt de to første kampe, skal Bakken Bears i gang med endnu en semifinaleserie. Onsdag skal bjørnene spille første kamp i FIBA Europe Cup-semifinalerne på udebane imod Sidigas Scandone Avellino fra Italien.

Det er første gang et dansk hold spiller semifinaler i en europæisk turnering – ja, det er faktisk blot anden gang et dansk hold er nået forbi gruppespillene i FIBAs turneringer og dermed er part i slutspillet. Første gang var i 2004/05, hvor det også var Bakken Bears, der var med – dog blot efter et enkelt gruppespil. Semifinalepladsen er i år opnået efter samlede sejre i 1/8-finalerne over Ventspil fra Letland og i kvartfinalerne over Le Portel fra Frankrig.

Avellino er tophold i den italienske serie A, hvor holdet lige nu ligger på fjerdepladsen – efter at holdet har fået bronzemedaljer i de seneste to sæsoner. Søndag blev det til en sikker sejr på 95-72 over ligaens nummer otte Vanoli Cremona efter en kamp, hvor Avellino skød meget imponerende procenter (11/21 på treeren og 26/37 på toeren).

I den anden semifinale i FIBA Europe Cup mødes de hollandske mestre, Donar Groningen, der slog Bakken Bears ud af kvalifikationen til Basketball Champions League (BCL), og de italienske mestre, Umana Reyer Venezia, der i sidste sæson nåede Final 4 i BCL.

Kampprogram:
Kamp 1: Onsdag den 11. april kl. 20:30 Sidigas Scandone Avellino – Bakken Bears (Palasport Del Mauro)

Kamp 2: Onsdag den 18. april kl. 18:30 Bakken Bears – Sidigas Scandone Avellino (Vejlby-Risskov Hallen)

Se live transmissionen her.

Horsens IC bringer sig foran 2-0 mod Randers Cimbria

10.04.2018

En næsten fyldt Arena Randers var vidner til mandag aften at Horsens Ic tog et stort skridt mod DM-finalerne efter en sejr på 81-79 over Randers Cimbria.

Horsens IC fører nu 2-0 i kampe og kan afgøre det hele på torsdag i forum Horsens.

Dagens kam starter i højt tempo for begge hold, dog uden meget held med at få bolden i kurven, med 5.52 tilbage står der 8-8 og Horsens bænk får en teknisk for brok.

Et hurtigt run for Horsens bringer dem på 10-16 og Randers tager timeout med 4.17 igen.

Randers kæmper for at holde ved, dog viser Horsens sig meget mere træfsikre efter en rusten start, med 1.36 igen står der 17-25 og Horsens begår en usportslig fejl. Efter en langsom start fik begge hold fundet vej til kurven og perioden ender med en føring til Horsens på 21-29.

2. perioden starter i lige så højt tempo, som første. Det virker dog til at Horsens bedre kan holde til presset, efter 3 point fra en velspillende Kevin Larsen tager Randers timeout ved stillingen 26-43 med 6.17 igen. Randers får justeret lidt ved spillet og får reduceret til 38-47 med 1.39 igen. Lidt tumult resultere i en teknisk til hvert hold.

Stillingen ved pausen er 40-50 til Horsens.

Efter en tiltrængt pause til begge hold, starter 3. periode
endnu engang i meget højt tempo, begge holde vil meget gerne til kurven, Randers bryder stimer med 2x 3 point fra Chris og Marinus til stillingen 51-58 med 5.20 igen.

Efter 2 gode forsvars auktioner fra Kendell Hill har Randers fået gang i spillet og med 3.08 igen kan Charlie Burgess reducere til 55-60. Horsens formår at holde afstand og med 24 sek igen tager Randers timeout ved stillingen 57-64. Randers slutter perioden med 2 point og endnu et forsvars stop til stillingen 59-64.

4. periode starter med 3 point fra Kendell Hill. Horsens brænder flere chancer, Duce Bello udligner til 64-64. Chris rammer 3 point, som udløser i Horsens timeout med 8.25. efter 3 angrebsfejl i træk til Randers udligner Horsens til 67-67 med 5.12 igen. Kampen bølger frem og tilbage, med 3.15 begår Chris sin 4. Fejl og forærer Horsens 3 straffe, som bringer dem på 70-74.

Med 1.24 igen stjæler Charlie Burgess bolden og reducere til 75-76, timeout Horsens. I timeouten begår Randers's Devon Thomas en teknisk fejl.

Horsens brænder deres straffe og smider bolden væk. med 23 sek. igen reducere Chris Nielsen til 76-78. Randers fejler, Vedran rammer 1 af 2. Randers brænder og fejler igen. Horsens bringer sig på 76-81 med 3,2 sek igen. Kampen ender 79-81 til Horsens.

Cimbrias krigere jagter revanche mod Horsens IC

08.04.2018

Mens Team FOG Næstved sensationelt har bragt sig foran 2-0 mod storfavoritterne fra Bakken Bears i den ene semifinaleserie, retter vi mandag aften fokus mod den anden, hvor Randers Cimbria møder grundspillets vindere fra Horsens IC.

De to hold er i denne uge i kamp både mandag og torsdag, og begge opgør vises direkte på TV 2 Sport.

De gule kom bedst fra land i serien, da sidste uges opgør endte med en snæver sejr på 102-97 til HIC, efter en kamp, hvor Cimbria-spillerne kæmpede sig flot tilbage i anden halvleg. De nåede dog aldrig helt op, og dermed kunne horsensianerne sætte den første sejr i banken.

Mandag aften skal de forsøge at finde vej til sejr nummer 2 i Arena Randers. For Horsens-mandskabet bliver det imidlertid uden den danske landsholdsspiller Frederik Rungby, der kom til skade i kamp 1.

Der var flere flotte præstationer i det første opgør. For Randers Cimbria var den vævre guard Devon Thomas flyvende og scorede 30 point suppleret af 11 rebounds.

Til gengæld var der for langt mellem, at profiler som Chris Nielsen, Charlie Burgess, Deuce Bello og Kyndall Hill fik nettet til at blafre i Forum Horsens.

De skød alle fire mellem 22 og 33% fra gulvet i det opgør. Får de skudprocenterne op, kan der til gengæld vente en lang aften for HIC i det kronjyske.

I netop HIC-lejren var den danske profil Kevin Larsen som så mange gange før den helt store hjemmebanehelt. Han noterede sig for en double-double med 22 point og 10 rebounds.

Også shooting-guard Lawrence Alexander var i fint spillehumør. Han blev Horsens-topscorer med 24 point, mens han tilmed leverede 7 assists.

Det er dog Kevin Larsen, kronjyderne primært skal forsøge at finde et modsvar på. I klubbernes fire indbyrdes opgør i sæsonen snitter landsholdsspilleren 23 point og 8,5 rebounds. Kan Cimbria løse den kode, er de et stort skridt tættere på en udligning i serien.

Alt i alt er er lagt op til en drabelig dyst i Arena Randers mellem to top-tændte mandskaber.

Husk, at du kan følge med på TV 2 Sport, hvor der er optakt fra klokken 18.00. Kampstart er 18.15

Team FOG Næstved besejrer Bakken Bears igen

08.04.2018

Kamp 2 i semifinaleserien mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved havde stadigvæk Bakken som favorit til at blive samlet vinder, men et nye nederlag i eftermiddagens kamp har for alvor givet næring til at den største sensation i nyere tid i BL, kan være en realitet såfremt Team FOG Næstved vinder 1 kamp mere mod Bakken Bears.

I torsdag havde TFN nemlig vundet på udebane og nu kunne man drage fordel af hjemmebanen i Arena Næstved.

TFN kom bedst fra start, men Bakken fulgte dog godt med. Da halvdelen af perioden var spillet, førte hjemmeholdet med 6 point.

Denne føring blev udbygget i de næste minutter og 1. perioden endte med en 17-point føring (30-13) efter de første 10 minutter.

Det så ualmindelig godt ud for TFN på dette tidspunkt.

Bakken kom klart bedst fra start i 2. periode og halede ind på hjemmeholdets føring. TFN kæmpede for at få greb om kampen igen, men Bakken ville ikke give slip.

Mod slutningen af perioden fik TFN dog gang i scoringen igen, for blot at gå i stå igen, hvorefter Bakken reducerede yderligere, så TFN kun førte med 9 point ved pausen, 47-38.

Der var ingen scoringer de første par minutter af 3. periode. TFN scorede først men derefter var Bakken i teten og halede ind på TFNs føring til 5 point med 37 sekunder tilbage af perioden. Føringen holdt perioden ud, men det så sværere og sværere ud for hjemmholdet, nu hvor Bakken lugtede blod.

Spændingen var i højsædet inden sidste periode. Bakken reducerede hurtigt TFNs føring, men TFN svarede hurtigt igen.

Holdene fulgtes ad den første halvdel af perioden – 8-8 på scoringstavlen. Jo tættere på afslutningen jo mere spænding. Hvem havde momentum i den spændende afslutning?

Det så ud til at være TFN, men Bakken lagde sig ikke ned og med 45 sekunder af kampen, var kampen stadig åben.

TFN holdt hovedet koldt og øgede sin føring til 10 point ved kampens slutning. Slutresultatet  blev 84-74 og derved er TFN foran 2-0 i semifinaleserien som spilles bedst á 5 kampe.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Kazembe Abif med 26 point. For Bakken Bears scorede Jeffrey Crockett 17 point.

Kamp 3 i serien spilles 14. april kl. 14:00 hos Bakken. Vinder TFN denne kamp er holdet i DM-finalen. Vinder Bakken kampens spilles kamp 4 den 20. april kl. 18:30 i Arena Næstved.

Horsens IC vinder første semifinale over Randers Cimbria

06.04.2018

I et flot besøgt Forum Horsens tog Horsens IC imod Randers Cimbria, i den første semifinalekamp og de blev ikke skuffede.

HIC endte med at vinde med 102-97 i en tæt kamp som viser at det kan blive en lang og hård serie.

Randers lagde bedst ud og Marinus Mouboe scorede hurtigt 5 point. Devon Thomas var også varm og scorede 7 point i første periode. For HIC var Kevin Larsen bedste mand og Randers havde store problemer med at holde ham. Første periode var meget lige og efter de første ti minutter førte HIC med 24-23. Der var malurt i bægeret for HIC, da Frederik Rungby udgik med en forvredet ankel.

I anden periode skruede HIC op for intensiteten i forsvaret. Randers havde svært ved at komme til gode skud, mens HIC’s fastbreak kørte. Vedran Borovcanin kom i fra bænken og scorede 8 point i perioden, blandt andet et lækkert tip dunk. Kevin Larsen fortsatte med at dominere og HIC kunne gå til pause med en forholdsvis sikker føring på 57-42.

Randers er et hold som altid er farlige og de kom stærkt ud til anden halvleg. Devon Thomas scorede 13 point i perioden. Selvom Randers havde overtaget hentede de kun 4 point ind på HIC før 4 periode.

I denne periode steppede Jerrel Williams op. Williams var hurtig på fødderne og HIC’s store mænd havde svært ved at følge med. For HIC steppede Lawrence Alexander op, mens Kevin Larsen havde flere vigtige scoringer og assists.

Med under et minut igen er Randers blot bagud med 5 point, men Jerrel Williams brænder et frit lay up og HIC kan køre sejren hjem og fører dermed 1-0 i serien.

Kamp 2 i bedst á 5 serien er på mandag hvor TV2 Sport sender direkte fra Randers.

Bakken Bears taber til velspillende Team FOG Næstved

06.04.2018

En overdådigt spillende Troy Franklin, der scorede 26 point, var drivkraften bag Team FOG Næstveds udebanesejr på 91-83 over Bakken Bears.

Dermed fik Næstved et godt rygstød inden den anden semifinalekamp, der spilles på søndag i Arena Næstved.

Bakken Bears kom ellers bragende godt fra start med en føring på 18-5 midt i første periode, men Troy Franklin holdt udeholdet inde i kampen med 12 point alene i første periode.

Efter de første ti minutter førte Bears 31-21 efter en buzzer treer af JJ Mann.

I anden periode fik Næstved hurtigt lukket hullet. Zygimantas Riauka satte seks point i perioden, kun overgået af Kazembe Abif, der scorede syv. Bears førte efter anden periode, men nu kun 47-44.

I tredje periode var det så Chris Gabriel, der dominerede. Den store sydafrikaner scorede otte point i perioden, hvor Bears kun scorede 16 point, så udeholdet kom foran 64-63 efter periodeafslutningen. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell to treere, men bortset fra skuddene udefra fik han ikke gang i sit spil.

I fjerde quarter indledte Akoon-Purcell, efter en tøvende start fra begge hold, med en treer, men derefter var det Næstved, der havde tur i den fra distancen. To treere af Troy Franklin og en af Philip Hertz gav udeholdet en føring på 73-66.

Bears fik efter en timeout igen kontakt med seks point i træk, men efter en scoring af Kazembe Abif blev Bears ramt af en diskvalifikation til Darko Jukic, der efter at have lavet en usportslige fejl fik en teknisk fejl. Jukic havde været Bears’ bedste spiller, og efter diskvalifikationen fik Bears ikke kontakt til Næstved igen.

Da Bears blev tvunget til at fejle i slutsekunderne var Næstved stensikre fra straffelinjen.

Troy Franklin blev topscorer med sine 26 point på bare 16 skud, som han supplerede med 4 rebounds og 6 assists. Kazembe Abif scorede 17 point og tog 6 rebounds, mens Chris Gabriel scorede 14 point og tog 8 rebounds.

For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 18 point og han tog også 5 rebounds, mens Darko Jukic supplerede sine 15 point med 5 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 12 point og 13 assists.

Sultne sydsjællændere starter bjørnejagten

04.04.2018

Basketligaens slutspil bevæger sig ind i den afgørende fase, når der i denne uge bliver taget hul på årets DM-semifinaler.

Otte hold er blevet til fire, og to særdeles spændende semifinale-serier står for døren i Basketligaen.

Horsens IC møder Randers Cimbria i opgørende mellem grundspillets nummer 1 og 5. Og selvom de gule fra fængselsbyen har haft et indbyrdes overtag i de seneste mange sæsoner, er der lagt op til en dramatisk serie. Cimbria har nemlig givet Horsens-mandskabet problemer gennem kampene i grundspillet, og noget tyder på, at der ikke skal meget til, før kronjyderne for alvor kan give forhåndsfavoritterne grå hår i hovedbunden.

Men det er opgøret mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved, der er ugens TV-kamp på TV 2 Sport. Vejlby Risskov Hallen danner rammen om dysten, hvor det bliver spændende at se, hvordan de to hold kommer ud til kampen.

Bakken Bears har været – og er stadig - på et imponerende europæisk eventyr, der med garanti har kostet kræfter. Det må dog ikke flytte fokus fra den hjemlige liga, hvor forsvaret af det danske mesterskab med garanti rangerer højt i bjørnegrotten.

På Sydsjælland er alt fokus til gengæld rettet mod Basketligaens semifinaler, og Milan Skobalj har givet ny næring til  den storsatsende klubs drøm om en plads i finalerne for første gang i Næstveds historie.

Og det er da også Team FOG, der har den indbyrdes overhånd mellem de to klubber forud for semifinale-serien. De tre kampe i grundspillet endte med to sejre til sydsjællænderne, men med til historien hører naturligvis, at Bakken Bears til den tredje kamp ankom til Arena Næstved med et ungt, dansk mandskab, hvor Keane Thomann var den eneste aktør med andet pas end det rødbedefarvede danske.

Ikke desto mindre har Næstved dog bevist, at de kan drille bjørnene på de bedste dage, og liden skal især sættes til Troy Franklin og Kazembe Abif, der gennem sæsonen har været de bærende profiler, mens nytilkommeren JJ Mann har givet et tiltrængt boost til truppen.

I den anden lejr står profilerne nærmest i kø. Især de europæiske opgør har bevist, at der er masser at strenge at spille på, når de tætte opgør skal afgøres.

Vi kommer ikke uden om sidste sæsons MVP, Devaughn Akoon-Purcell, der på en given dag kan virke nærmest ustoppelig. Han er da også holdets topscorer i Basketligaen.

I alt har Bakken Bears fem spillere, der i gennemsnit scorer mindst 10 point pr. kamp, så der venter en defensiv opgave af de store for Team FOG Næstved, der altså ikke bare kan fokusere på at lukke én eller to af modstanderne ned.

Hvem, der trækker det længste strå, får vi svaret på, når holdene krydser klinger torsdag aften kl. 20.00. Kampen kan følges direkte på TV 2 Sport.

Bakken Bears klar til semifinalerne

29.03.2018

Bakken Bears kvalificerede sig torsdag til DM-semifinalerne efter en neglebider af en tredje kvartfinalekamp over Wolfpack. Bears vandt 109-106 efter fem minutters overtime.

Der var flere bemærkelsesværdige ting i Vejlby-Risskov Hallen:

Bakken Bears kvalificerede sig til semifinalerne og er dermed blandt landets fire bedste hold for 22. år i træk. I semifinalerne spiller Bears imod  Team FOG Næstved.

Efter tirsdagens sejr i Frankrig, kvalificerede Bears sig til sin anden semifinale på bare tre dage og for anden gang skete det efter overtime.

Thomas Lærke scorede otte trepointscoringer, hvilket kun er gjort bedre af en Bearsspiller i fire kampe. Lærke scorede i alt 27 point.

Wolfpack spillede med en intensitet som Bears havde svært ved at matche. Wolfpack med Durell Vinson (9 point), Oliver Strøh (7 point) og Niki Tamjidi (6 point) i spidsen var dominerende i de første ti minutter, hvor hele syv Bearsspillere scorede, men Wolfpack satte point på tavlen efter behag.

Efter føring på 29-23 efter ti minutters spil kom Bears angrebsmæssigt bedre med i anden periode, men Wolfpack havde stadig frit lejde mod kurven. Udeholdet scorede 56 point i første halvleg efter at have scoret anden periodes sidste fem point. Bears havde ellers et fint run, da 38-45 blev til 52-47 efter bl.a tre treere af Thomas Lærke.

De første otte minutter af tredje periode var lige, men ti point i træk til Bears – efter bl.a endnu to treere af Lærke – og hjemmeholdet kunne gå til pause efter tredje periode med en føring på 80-69.

Herefter lignede det cruise control indtil der mangler 150 sekunder. Bears førte 95-82, men så gik forsvaret igen helt i stå. Michael Martin og Georg Berling var de scoringsmæssige drivere i et enormt comeback, hvor Niki Tamjidi udlignede til 95-95 efter en turnover af Bears. Bjørnenes Tony Bishop scorede et fint layup, men Michael Martin udlignede med 2,8 sekunder igen.

I overtiden kom Bears hurtigt foran med fire point, men Wolfpack fik udlignet. Wolfpack kom aldrig foran i ekstraperioden, men det var først i de sidste sekunder at Bears kunne skyde sejren hjem fra straffelinjen.

For Wolfpack scorede Oliver Strøh 24 point, mens Durell Vinson scorede 23 og Georg Berling 20. Michael Martin scorede 16 point og havde 10 assists.

For Bears var Thomas Lærke mest scorende med 27 point, mens Tony Bishop supplerede sine 23 point med 13 rebounds. Nicolai Iversen scorede 16 point og tog 8 rebounds.