Nyheder

Bakken Bears klar til semifinalerne

29.03.2018

Bakken Bears kvalificerede sig torsdag til DM-semifinalerne efter en neglebider af en tredje kvartfinalekamp over Wolfpack. Bears vandt 109-106 efter fem minutters overtime.

Der var flere bemærkelsesværdige ting i Vejlby-Risskov Hallen:

Bakken Bears kvalificerede sig til semifinalerne og er dermed blandt landets fire bedste hold for 22. år i træk. I semifinalerne spiller Bears imod  Team FOG Næstved.

Efter tirsdagens sejr i Frankrig, kvalificerede Bears sig til sin anden semifinale på bare tre dage og for anden gang skete det efter overtime.

Thomas Lærke scorede otte trepointscoringer, hvilket kun er gjort bedre af en Bearsspiller i fire kampe. Lærke scorede i alt 27 point.

Wolfpack spillede med en intensitet som Bears havde svært ved at matche. Wolfpack med Durell Vinson (9 point), Oliver Strøh (7 point) og Niki Tamjidi (6 point) i spidsen var dominerende i de første ti minutter, hvor hele syv Bearsspillere scorede, men Wolfpack satte point på tavlen efter behag.

Efter føring på 29-23 efter ti minutters spil kom Bears angrebsmæssigt bedre med i anden periode, men Wolfpack havde stadig frit lejde mod kurven. Udeholdet scorede 56 point i første halvleg efter at have scoret anden periodes sidste fem point. Bears havde ellers et fint run, da 38-45 blev til 52-47 efter bl.a tre treere af Thomas Lærke.

De første otte minutter af tredje periode var lige, men ti point i træk til Bears – efter bl.a endnu to treere af Lærke – og hjemmeholdet kunne gå til pause efter tredje periode med en føring på 80-69.

Herefter lignede det cruise control indtil der mangler 150 sekunder. Bears førte 95-82, men så gik forsvaret igen helt i stå. Michael Martin og Georg Berling var de scoringsmæssige drivere i et enormt comeback, hvor Niki Tamjidi udlignede til 95-95 efter en turnover af Bears. Bjørnenes Tony Bishop scorede et fint layup, men Michael Martin udlignede med 2,8 sekunder igen.

I overtiden kom Bears hurtigt foran med fire point, men Wolfpack fik udlignet. Wolfpack kom aldrig foran i ekstraperioden, men det var først i de sidste sekunder at Bears kunne skyde sejren hjem fra straffelinjen.

For Wolfpack scorede Oliver Strøh 24 point, mens Durell Vinson scorede 23 og Georg Berling 20. Michael Martin scorede 16 point og havde 10 assists.

For Bears var Thomas Lærke mest scorende med 27 point, mens Tony Bishop supplerede sine 23 point med 13 rebounds. Nicolai Iversen scorede 16 point og tog 8 rebounds.

Randers Cimbria er i semifinalen

29.03.2018

Der var lagt op til en brag af en kvartfinale kamp i en fyldt Arena Randers i ugens TV kamp på TV2sport. 

Randers Cimbria ville med en sejr være klar til kvartfinalerne mod Horsens IC, mens Hørsholm 79ers skulle vinde for at tvinge serien ud i en 5. og afgørende kamp på mandag.

Randers åbner kampen med 3 point af Bello. Kampen starter i meget højt tempo. Hørsholm får dog svaret igen ved hurtigt omstillingsspil til stillingen 6-3. Begge hold har meget svært ved at få bolden i kurven, selvom man kommer til fine afslutninger. Med 2.30 igen står der 11-12 til gæsteren fra Hørsholm. Randers kommer igen og slutter perioden 23-21.

Rafa Monclova får justeret Hørsholm spillerne og de kommer stærkt ud til starten af 2. Periode. Randers tager timeout med 6.55 tilbage ved stillingen 28-33 til Hørsholm. Randers får justeret ud af timeouten og får reduceret til 34-34 med 4.24 tilbage.

Begge hold begynder at kunne finde kurven hvilket også åbner op for spillet, dog er Randers i fejlproblemer, hvilket giver Hørsholm mange "gratis" pointsystem. Med 1.02 tilbage bringer Kendell Hill Randers på 46-47. I de sidste sekunder af perioden begår Patrick Nielsen en overlagt fejl. Hørsholm slutter perioden af med 2 point fra en yderst vel skydende Ty Sabin, til pausestillingen 46-50 til 79ers.

3. periode starter i lige så højt tempo som resten af kampen og giver masser chancer til begge hold, dog har holdene stadig problemer med at holde på bolden og få den i kurven.

Conner spiller rigtig stort for Hørsholm og laver 8 hurtige point. Med 6 min igen er stillingen 53-62, Randers har fortsat problemer med at ramme i kurven.

Randers får kæmpet sig tilbage i kampen til stor jubel for de mere end 500 fremmødte tilskuere, med 1.20 igen reducerer Kendell Hill til 71-71 inde Hørsholm tager en time-out.

Perioden slutter 74-73 til hjemmeholdet fra Randers.

4. perioden starter i højt tempo og med en stor spillende Chris Nielsen kommer Randers foran 89-82. Rykket fra Cimbria ender i en teknik fejl til Hørsholm og en timeout.

Kampen bølger frem og tilbage dog uden Hørsholm kommer meget tættere på, de bliver dog ved med at kæmpe med 47 sek igen er stillingen 104-93.

Hørsholm kæmper dog uden held kampen ender 105-96 og Randers Cimbria er derfor i semifinalen, mens det var Hørsholms sidste ligakamp for denne omgang, med mindre at de fortsætter i BL.

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 27 point. For 79ers scorede Connar Beranek 25 point.

TV2 Sport sender Randers Cimbria - Hørsholm 79ers

27.03.2018

Når Randers Cimbria på torsdag hjemme møder Hørsholm 79ers i kamp 4 i kvartfinalerne viser TV2 Sport kampen direkte.

Cimbria fører 2-1 i bedst á 5 serien efter at have vundet i Hørsholmhallen mandag aften med 98-98, så 79ers er pisket til at vinde såfremt sæsonen ikke allerede skal slutte i kvartfinalerne.

De 2 første kampe i serien har alle været præget af hårdt spil, men kamp 3 var mere roligere. Men mon ikke at der bliver maksimal tændning på igen, således at der er er rigtigt slutspilsbrag i vente.

Tip-off til kampen er kl. 15:05 og TV2 Sport viser optakt fra kl. 14:50.


Christian Lindberg runder 400 kampe i BL

27.03.2018

Kort før den 3. og sidste kvartfinale mellem Horsens IC og Stevnsgade SuperMen mandag aften i Forum Horsens rundende HIC-veteranen Christian Lindberg en milepæl i sin flotte karriere med sin kamp nr. 400 i BL.

Christian der efterhånden er blevet 34 år fik har været med hele vejen siden BL startede i sæsonen 2002/03. Her fik Christian debut den 22. september 2002 for Horsens IC der tabte til Bakken Bears med 69-92.

Christian er i gang med sin 11 sæson hos Horsens IC hvor det også er blevet til 3 sæsoner hos Svendborg Rabbits og 2 sæsoner hos Bakken Bears.

Rekorden for flest kampe i BL indehaves fortsat af Chris Nielsen fra Randers Cimbria der spilles sin kamp 410 i aftes da Randers Cimbria slog Hørsholm 79ers.


Horsens IC sikkert videre til semifinalerne

27.03.2018

Horsens IC knuste mandag aften Stevnsgade SuperMen med 123-72 og spillede sig sikkert i semifinalen, hvor modstanderen bliver enten Randers Cimbria eller Hørsholm 79ers.

Før kampen blev kaptajn Christian Lindberg hædret. Lindberg spillede sin kamp nummer 400 i basketligaen, og samtidig nummer 250 i den gule HIC trøje. Han krydrede den store dag med at spille en god kamp.

Fra starten var HIC klar og opsatte på at vise at serien skulle slutte i aften. Shannon Hale starter med et alley up dunk, hvorefter Lawrence Alexander stjæler bolden og dunken den igennem kurven. Så var stilen sat og HIC trødte på speederen. Stevnsgade havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC hele tiden fik gode skud. Efter første periode var HIC foran med 29-11 og det var svært at se, hvordan Stevnsgade skulle ændre det.

Billedet var det samme i anden periode. HIC var en klasse over Stevnsgade. Vedran Borovcanin kom ind fra bænken og scorede hurtigt 9 point. Ved pausen var HIC foran med 58-29 og kampen var afgjort. Største profiler fra HIC var Shannon Hale og Vedran Borovcanin.

HIC fortsatte efter pausen. HIC var varme fra distancen, men der var også god plads. Stevnsgade blev ved med at kæmpe, men niveauforskellen var for stor. Derrick Wilson blev varm , mens Shannon Hale fortsatte det gode spil. Efter tredje periode var HIC foran med 92-52.

I fjerde periode fik HIC bænken mange minutter, og unge Bakir Serdarevic kom ind og scorede 9 point.

Det hele ender med en stensikker HIC sejr på 123-72. Bedste mand fra HIC var Shannon Hale, men der var mange gode præstationer. For SuperMen spillede Filip Rajovic godt.

Næste kamp for HIC er 4. april i Forum Horsens, hvor modstanderen er enten Randers Cimbria eller Hørsholm 79ers i DM- semifinalern. Denne serie er i fuld gang og lige nu fører Cimbria med 2-1.

Randers Cimbria kommer foran 2-1 Hørsholm 79ers

26.03.2018

I en kamp helt uden kontroversielle situationer – i modsætning til sæsonens tidligere kampe mellem de to hold – bragte Randers Cimbria sig i front med 2-1 i kampe i kvartfinalerne med en 90-98 sejr i Hørsholm.

Det var en rigtig slutspilskamp, med masser af nerve og intensitet, hvor føringen skiftede 15 gange og ingen af holdene var foran med mere end fem point før de sidste 90 sekunder.

-Det var en typisk slutspilskamp. Masser af fight og med gode spillere, der går efter sejren. Vi gjorde det rigtigt godt i 35 minutter, især i forhold til koncentration og fokus. Randers ramte en masse skud og især en masse store skud, i sære situationer, og det straffer os.

Randers ramte 10 af 23 tre’ere, mens Hørsholm kun fik fem af 22 i fra distancen. Alligevel skiftedes holdene til at føre hele kampen, men Randers startede og sluttede bedst. Gæsterne kom ud med intensitet og med tre-pointere fra Chris og Patrick Nielsen gik gæsterne i front 10-5.

Hørsholm svarede dog igen med tre’ere fra en ekstremt velspillende Connor Beranek samt Matt Bonds og hjemmeholdet tog føringen 25-20 efter første periode. Herfra bølgede kampen frem og tilbage gennem anden og tredje periode, uden nogen af holdene kunne få kontrol. Dommerne var strikse, hvilket betød, at der blev dømt mange fejl, men også, at kampen ikke udviklede sig i den kedelige retning, der ellers har været tendens til i kampene mellem de to hold.

Hørsholms Connor Beranek blev sendt i bad i anden periode i sidste uges kamp to og han virkede opsat på at revanchere sig. Amerikaneren ramte alle ti af sine to-points skud og en af fire tre’ere og scorede 23 point og tog otte rebounds og han holdt især i starten af kampen gang i Hørsholms offensiv.

I sidste ende blev det ikke tre’ere og dunks, der afgjorde kampen – selv om der var en del af begge slags – men straffekast. De to hold gik ellers ind til kampens slutning helt lige, 82-82, men i slutfasen blev fejl og fejlafleveringer afgørende, da Hørsholm igen og igen begik fejl i forsvaret og i den anden ende smed hjemmeholdet en række bolde væk.

Randers skød 17 straffekast de sidste tre minutter af fjerde periode, og det blev afgørende, at de ramte 15 af dem. Efter de første fire ramte, reducerede Beranek til 84-86, men Burgess og Hill gik begge på linjen og med lige under to minutter igen var Randers foran med seks 84-90. Bonds reducerede til 85-90 på et straffekast og så kom en situation, man meget sjældent ser i basketball.

Beranek skød et løbende layup, om han slap tidligt, hvorefter kan bragede ind i en Randersspiller. Det blev vurderet, at Beranek slap bolden inden kontakten så Hørsholm fik to point, men samtidig lev fejlen dømt på Beranek, så Randers fik også to straffekast i den anden ende.

Da Hørsholm derefter smed et par bolde væk, mens Randers ramte fem af seks straffekast var stillingen med 45 sekunder igen 95-87 og det var for meget for Hørsholm at komme tilbage på.

Med sejren, der lød på 90-98 sikrer Rander sig matchbolden i serien og kan sikre avancement til semifinalen med en sejr på hjemmebane torsdag. Skulle Hørsholm vinde den kamp, afgøres det hele med en femte kamp i Hørsholm mandag 2. april.

Team FOG Næstved klar til semifinalerne

26.03.2018

En spændende 3. Kamp i kvartfinaleserien var i vente. Kunne Team Fog Næstved gøre det færdigt og kvalificere sig til semifinalen, eller ville Svendborg Rabbits det anderledes og forlænge kvartfinaleserien?

Svendborg kom bedst fra start og førte med 5-2 efter 3 minutter – ikke mindst grundet manglende træfsikkerhed fra Team Fog Næstveds side. Men så tog Team Fog Næstved et run på 8 point til 10-5. Derefter var det Svendborgs tur til et tilsvarende run til en 13-10 føring.

En afvekslende og tempofyldt periode sluttede med en Team Fog Næstved-føring på 1 point.

En lige start på 2. periode blev efter et par minutter ændret til dominans til Svendborg, som bragte sig komfortabelt foran. Det så skidt ud for Team Fog Næstved. Intet ville lykkes for holdet – 4 point på 5 minutter er ikke imponerende.

Efter 5 minutter halende Team Fog Næstved kortvarigt ind på Svendborg, men Svendborg trak fra igen. Men det var også utroligt så mange brændte forsøg, Team Fog Næstved præsterede.

Alligevel var Team Fog Næstved kun bagud med 5 point ved pausen 37-42, men det så ikke godt ud.

Spændende om Team Fog Næstved kunne komme tilbage i kampen. I starten af 3. periode så det ud til det, og da halvdelen af perioden var spillet, var Team Fog Næstved gået fra 37-42 til 52-44.  Svendborg så en smule rystet ud på det tidspunkt. Dog ikke mere rystet, end at holdet med et aggressivt forsvar fik Team Fog Næstved til at miste bolden, så Svendborg på den måde kunne reducere Team Fog Næstveds føring.

Team Fog Næstved fik dog greb om spillet igen og øgede sin føring til 6 point inden sidste periode.

Svendborg startede de sidste 10 minutter bedst og fik reduceret Team Fog Næstveds føring til 3 point. Men så vågnede Team Fog Næstved igen og fik stoppet blødningen.

Nogenlunde samtidig fik Svendborgs coach sin anden usportslige fejl og måtte forlade træneresædet.

Om det havde nogen betydning for kampen skal vi lade være usagt, men i hvert fald trak Team Fog Næstved fra, og det så ud til, at det skulle lykkes for Team Fog Næstved at lukke kvartfinaleserien.

Det lykkedes for Team Fog Næstved at vinde en sikker og fortjent sejr på 96-78, selv om det så lidt sort ud midt i kampen.

Team Fog Næstved er klar til semifinalen hvor modstanderen enten bliver Bakken Bears eller Wolfpack.

Topscorer for Team Fog Næstved i dagens kamp blev Kazembe Abif med 28 point. For Svendborg Rabbits blev  det Terrel Harris med 24 point

Køb Team FOG trøjer på Nordicbasketball.com

Wolfpack Basketbal i internationale hænder

24.03.2018

Fredag aften var der et internationalt snit over københavnerforstaden Herlev. Bakken Bears havde lagt vejen forbi, til den 2. kvartfinalekamp om det danske basketball mesterskab. Bears der i øjeblikket også har travlt med at slå deres navn fast i Europæisk basketball, ved at slå klubmæssigt langt større modstandere som Ventspils og franske Le Portal, var Wolfpack Basketball´s modstander i en velbesøgt Herlevhal.

Til aftenen kamp stillede Bakken Bears op i stærkeste opstilling, mens Wolfpack Basketball igen var uden Aleksander Nedic, Oliver Strøh og Anders Schou Hansen.

På banen er det Durell Vinson, Michael Martin, Danijel Marenic, Morten Bülow og George Kofi Berling. For Bears er det Nicolai Iversen, Thomas Lærke, Michel Diouf, Devaghn Akoon Purcell og Doug Wiggins.

Kampens første scoring sænkes af Durell Vinson og han sætter efterfølgende også en plade tre pointsscoring. Wolfpack starter godt fra distancen ligsom angrebsspillet flyder fint. Begge hold starter med at skyde høje procenter. Nicolai Iversen, kaptajnen fra Bakken Bears, reducerer. Efter 3 minutter er den næsten helt lige 12-10 til Wolfpack Basketball. Wolfpack spiller en tæt 2-3 zone, og har indtil nu held med at stresse Bakkens skytter.

George Kofi Berling sætter med 5 minutter tilbage af perioden endnu tre point og bringer Wolfpack i front med 18-10. Durell Vinson er boldsøgende og dominerer under kurven. Han ligger Wolfpack 20. point i kurven i kamp med Michel Diouf.

Med 3.40 igen er stillingen 23-15 da Karolis Vaskys kommer fra bænken og starter med tre point. Wolfpack har nu 15 point på tre points scoringer. I de næste minutter ændre bakken taktik, og søger nu Tony Bishop og Michel Diouf under kurven. Samtidig sætter Bakkens Jeffrey Crockett på banen, der også starter med tre point.

Bakken Bears reducerer til 25-20 og er samtidig steppet op i forsvaret. Wolfpack spiller fortsat kontrolleret og får reduceret ved Durell Vinson. Perioden slutter med en 29-23 føring til Wolfpack Basketball.

I anden periode lægger vi ud med et hook skud fra Kean Thomann. Durell Vinson udligner hurtig den under kurven. Wolfpack er aggressiv i forsvaret og forcere en turn over. Bakken er nu skiftet til en 3-2 zone og Wolfpack presses hårdere på skuddene. Kean Thomann kan igen reducere til 31-28 efter 2 minutters spil. Sylvester Berg ser banen og starter med 2 hurtige point og en fejl. Bakken udligner til 31-31 Kort efter sætter Danijel Marsenic sin første treér og bringer igen Wolfpack i front med 34-31. Time out Bakken.

Pausen fører til en hurtig scoring af Tony Bishop. Wolfpack Basketball har nu fået sværere ved at nå ud til de korte scoringsforsøg fra Bakken side. Ligesom Bakken nu får flere angrebsrebounds og Wolfpack fejler. Purcell kan bringe Bakken i front for første gang i kampen med 34-35. Michael Martin ændrer på det med det samme og sætter de to næste point. De næste minutter skiftes holdene til scoringer. Wolfpack finder dem på drives og skud, mens Bakken næsten udelukkende er under kurven.

Med 2 minutter igen af første halvleg kan Jeffrey Crockett dunke Bakken i front med 40-41. Han sætter kort efter en tre point scoring til 40-44

Bakken begynder i slutningen af perioden at dominere mere og særligt Kean Thomann driller ulvene. Danijel Marsenic sætter en kort toér og Wolfpacks George Kofi Berling sætter sit 13 point i kampen med tre point og perioden rinder ud med en føring til Bakken Bears på 3 point 45-48 er stillingen ved halvleg.

Topscorer for Wolfpack er Durell Vinson med 18 point. George Kofi Berling har 13. For Bears er det Michel Diouf med 13 og Jeffrey Crockett med 9.

I pausen er der opvisning fra Danseklinikken i Hellerup, der gav et flot show i hallen, da musikken endelig kom igang. De overlevede også et mindre lydkiks undervejs.

Til anden halvleg er det igen Bakken i stærkeste line up. Tony Bishop og Adama Darboe er gledet ind. Michael Martin starter med 2 steals som Danijel Marsenic flot udnytter med tre point. Begge hold starter tredje perioden med lyn og torden. Efter 2 minutter er Wolfpack i front med 52-50 og Bakken skifter til helbane pres. Michael Martin screenes kort efter flot fri og sætter skuddet. Bakken reducerer på straffeskud da Wolfpack er begyndt at fejle dem.

Med 6 minutter igen er Wolfpack stadig i front med 54-53 Bakken søger igen under kurven men Karolis Vaskys og Morten Bülow står stærkt og får forhindret flere oplagte Bakken scoringer. Wolfpack matcher på dette tidspunkt i kampen Bakken flot, både hvad angår fysik og aggressivitet. Wolfpack Basketball spiller endvidere flot angrebsspil og Karolis Vaskys sætter igen tre point og hallen er i ekstase. 60-55 er stillingen nu med 3 minutter tilbage af perioden.  Danijel Marsenic er aggressiv og søger kurven i et drive. Det har han held med. Bakken reducerer igen da Wolfpack fejler, på straffekast. Med 2 minutter igen 62-59 til Wolfpack, der kæmper heroisk. Danijel Marsenic viser Bakken at han intet frygter og tager bolden coast to coast. Perioden slutter med en helt lige stilling på 65-65.

De sidste 10 minutter finder Danijel Marsenic, Durell Vinson og der er to af de hurtige. Bakken er dog hurtig med scoringerne nu og kan bringe sig i front med 67-73 på en tre point scoring af Morten Sahlertz og Thomas Lærke.

Tempoet er skyhøjt, og både Bakken og Wolfpack når ikke helt hjem før skudene er sendt af sted. Michael Diouf fejles under kurven og Wolfpack idømmes en teknisk fejl. Bakken bringer sig i front med 10 på straffescoringer og Morten Bülow fejles ud. Durell Vinson reducerer med hans 21 point i kampen til 70-77. Den udligner Thomas Lærke med det samme, 70-81 med 5 minutter igen.

Wolfpack følger fortsat Bakkens tempo men skudene brændes. I forsvaret må de ty til at fejle og Bakken kan sætte mange scoringer i på straffeskud. De øger stille og rolig forspringet.

Med 4 minutter igen kan George Kofi Berling reducere til 72-86. Bakken fejles igen og sætter sine straffe, mens Thomas Lærke nu for alvor er varm. Han bringer nu Bakken foran med 24 point. Da der resterer 2 minutter af kampen må Wolfpack sande at den internationale overmagt er for stor. Durell Vinson kan reducere en smule. Kampen slutter 77-98.

Topscorer i aftenens kamp blev Durell Vinson med 27 point og 12 rebounds. George Kofi Berling spillede igen flot med 18 point, mens der var hele 13 point i dag til Danijel Marsenic. For Bakken Bears scorede Michel Diouf 18 point mens der var 14 til Thomas Lærke, Tony Bishop og 13 til Jeffrey Crockett.

Wolfpack tager det med sig til den tredje kamp i Aarhus, at de kan følge Bakkens tempo og finde flot og konkurrencedygtigt forsvars og angrebsspil mod en international klassemodstander. Næste kamp er i Vejlby Risskovhallen den 26. marts.

Thomas Quaade forlænger med Wolfpack

23.03.2018

Wolfpack Basketball har lavet en aftale med træner Thomas Quaade for yderligere 2 sæsoner, med en option på at forlænge aftalen med yderligere et år.

Aftalen sikrer, at Wolfpack Basketball kan arbejde videre med den langsigtede strategi, der er lagt for Basketligaholdet og fortsætte den udvikling der blev iværksat efter Thomas overtog holdet i november 2017. En strategi hvor klubben primært vil satse på at udvikle unge spillere til dansk basket, fra moderklubben BMS/Herlevs ungdomsafdeling.

Sportsdirektør i Wolfpack Basketball, Tommy Nielsen udtaler:

Jeg syntes at vores ansættelse af Thomas har bragt os ind på den retning igen, som vi gerne vil have at Wolfpack skal stå for. Det har krævet hårdt arbejde og en øget disciplin, men med små skridt bevæger vi vores kultur, så den mere og mere matcher vores værdier. Det er et ekstremt krævende job at være Basketliga træner og i en højere grad hos Wolfpack Basketball. Vi er en klub med en meget beskeden økonomi i forhold til konkurrenterne i ligaen, men samtidig har vi en enormt stærk identitet og historie fra moderklubberne, hvor vi vil være på en bestemt måde. Thomas forstår i en høj grad klubbens ønsker og kan med sin åbne facon være med til at sætte de rigtige rammer, så vi kan udvikle os yderligere. 

Thomas er meget åben om sine ønsker, han formår og kommunikerer i øje højde til sine spillere, men også til den stab der er omkring ham. Det skaber ofte tryghed når omgivelserne forstår hvor man vil hen og tryghed er en af de afgørende faktorer for, at unge talenter kan udvikle sig."

Det er en erfaren herre i basketball kredse, som nu bliver tilknyttet Wolfpack Basketball på en flerårige aftale. Thomas Quaade har tidligere opereret som både træner og sportsdirektør i Basketliga- klubberne Åbyhøj, AaB-Basketball, Randers Cimbria og Roskilde Basketball Klub og er også engageret i landsholdsregi, hvor han tidligere har været assisterende træner for det danske landshold samt head coach for forskellige u-landshold og senest har arbejdet med udvikling af landsholdsprogrammet.

Thomas har været væk fra liga-trænergerningen i 3 år, efter han tog Randers Cimbria til finalerne i 2014, hvor klubben vandt sølv. Om baggrunden for at tage liga-trænergerningen op igen og netop at vælge Wolfpack Basketball udtaler han: 

"Det har været spændende at komme tilbage på træningsbanen igen. Jeg må indrømme, at jeg virkelig har savnet det. Wolfpack er et helt unikt og fantastisk sted at være. Med BMS/Herlev i ryggen står vi ekstremt stærkt på spillerudvikling, unge talenter og organisatorisk erfarenhed. At kunne være en del af det siger man ikke nej til. Det er en ære for mig at kunne kalde mig Wolfpack træner, men det drejer sig heldigvis ikke om mig her. Det drejer sig om at pleje og arbejde med alle de mange spændende unge talenter der er i klubben kombineret med de rutinerede veteraner, der bløder for det her hold. Værdisættet er 100% noget jeg kan stå inde for. Nu er det på med arbejdshandskerne, fordi ambitionerne er at bygge videre på det fantastiske arbejde ledelsen og de tidligere coaches før mig har lavet for at få Wolfpack hertil.”

Wolfpack Basketball spiller i øjeblikket kvartfinale mod Bakken Bears i Basketligaen, og spiller anden kamp i serien i morgen fredag aften kl 19.00 i Herlevhallen. En serie, hvor Bakken Bears er foran 1-0 efter en sejr hjemme i Aarhus på 103-68. Bakken Bears spiller sideløbende med kampene i Basketligaen også kvartfinaler i FIBA Europe Cup, hvor de i tirsdags slog franske Le Portel på hjemmebanen i Vejlby Risskov Idrætscenter. Så det er et Bakken Bears hold i international klasse, der møder op til kampen mod Wolfpack Basketball fredag aften.

Kvartfinalerne spilles bedst af 5 kampe, hvilket betyder at Wolfpack Basketball skal vinde en af de næste 2 kampe for at forlænge serien til en kamp 4 og 5. Wolfpack Basketball vil i det tilfælde have hjemmebane i Herlevhallen i en evt. fjerde kamp. Den kamp er programsat til lørdag den 31. marts kl 15.00 i Herlevhallen. 

Den helt rigtige vinder mellem Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved

23.03.2018

Team Fog Næstved står med alle muligheder for at spille sig i semifinalen på mandag når Svendborg Rabbits gæster Sydsjælland, for ovenpå endnu en meget stabil kamp af Næstved, vandt Sydsjællænderne også kvartfinale nr. 2 i Svendborg.

Næstveds bundniveau var klasser højere end kaninernes der nok må se sig selv som holdet med ryggen mod muren. Kravet er simpelt, de næste tre kampe skal vindes, hvis målsætningen for sæsonen skal indfries, en semifinaleplads. Den var langt væk i HK Midt Arena i Svendborg torsdag aften for Næstved kom næsten som vanligt, godt ud og var tydeligt igen bedre forberedt end kaninerne.

Næstved var også betydeligt bedre skydende for inden der kunne siges 5 minutter var Næstved foran med 7-14, helt fortjent. Igen lignede Svendborg Rabbits hovedløse høns der dog havde chancerne for at hænge på men træfsikkerheden manglede og igen viste rigtig mange turnovers kaninernes svagheder. Helt fortjent vinder Næstved 1. periode 11-24.

Rabbits var i dag igen uden Harding Nana der især i sidste sæsons kvartfinaler virkelig viste klassen. Ham kunne Svendborg godt have brugt igen i dag. Demonte Flannigan var tydeligvis også skadet og havde meget svært ved, at bevæge sig især sidelæns. Han fik kun ganske få minutter på banen i dagens kamp. Til gengæld viste Mads Kofoed at han godt kan spille en god kamp, han havde ikke en eneste misser i sine 22 minutter. Meget flot af den tidligere Ålborgspiller.

Kaninernes tidligere topscorer Michael Moore var igen en skygge af sig selv, netop i slutspillet forventes der meget mere men desværre var det kun Terrel Harris der virkelig viste vilje blandt Svendborgs US spillere. Det var ikke nok, heller ikke i dag og Næstved var stabiliteten selv med sikre afslutninger og to rigtig gode store mænd i Abif og Ziggy Riauka. Næstved helt fortjent til pause foran 30-38, kaninerne var dog stadig med i kampen også henset til det blowout de var ude for i kamp 1.

Selv om Team Fog var uden Chris Gabriel, karantæne, og Conner Washington, skade, fungerede holdspillet klart bedre end hos hjemmeholdet. 3. periode blev jævnbyrdig og der blev vist periodevis godt basket fra begge mandskaber. Svendborg havde minimeret deres turnovers og fik spillet sig frem til gode afslutninger med Terrel Harris og Mikkel Plannthin som de bedste. Mathias Kelly arbejde godt på Troy Franklin og det var tydeligt at Franklin var irriteret over at blive dækket hårdt op. Det måtte vist ende i et eller andet var fornemmelsen. Stillingen skiftede og efter 6 minutter kom kaninerne for første gang i kampen foran,  45-44. Stemningen var god blandt de godt 1000 fremmødte.

Næstved strammede op og scorede 20 points på 4 minutter og så vandt de også 3. 24-26, stillingen inden de sidste 10 minutter 54-64, det så sort ud for hjemmeholdet.

Rasmus Christensen kom på banen og gjorde en flot figur på Troy Franklin. Det irriterede Franklin så meget at han, da Rasmus Christensen havde forladt banen og overladt Franklin til Kelly, sparkede Franklin ud efter Kelly og ramte tydeligt også. De så dommerne men helt uforståeligt blev det kun til en almindelig personlig fejl. Et forsætligt spark mod en modspiller. Det var der ikke mange af de godt 1000 fremmødte der forstod. Nå Franklin blev på banen og Næstved kørte kampen hjem uden problemer. Sidste periode blev også vundet, 13-18 og kampen med 67-82.

Det ser ikke godt ud for Rabbits der i den grad har ryggen mod muren på mandag i Næstved. Dagens kamp kan meget vel havde været den sidste hjemmekamp i denne sæson for kaninerne der må i gang med et eller andet til næste sæson.

For hjemmeholdet spillede Terrel Harris en god kamp igen, i dag med 18 points og 5 assists. 13 til Mikkel Plannthin, 12 hver til Mads Kofoed og til Jacob Enevold.

Hos Næstved scorede deres bedste i dag Kazembe Abif 19 og Ziggy Riauka 17 og hentede 12 rebounds, 15 til Troy Franklin der også havde 10 assists og 8 rebounds. 12 til Devin Daly.

Kamp 3 i serien spilles mandag i Arena Næstved med tip-off kl. 18:15. Kampen vises direkte på TV2 Sport.