Nyheder

Horsens IC vinder sikkert over Randers Cimbria

30.11.2016

HIC tog onsdag aften imod Randers Cimbria hjemme i Forum Horsens.

På forhånd var der lagt op til en spændende kamp, da Randers har været godt spillende, og HIC måtte undvære både Vedran Borovcanin og Myles Mack.

Fra start var Horsens klar. Daniel Tris scorede efter behag inside, mens Alexander var varm udefra. Også Iffe Lundberg spillede stærkt med mange gode aktioner. Randers kunne ikke stoppe HIC som scorede efter behag.

Randers spillede selv ok angreb, men fik inden stops i forsvaret. Efter første periode førte HIC med 35-21.

I anden periode fortsatte Iffe Lundberg og Alexander med at score, men også Will Artino fik gang i scoringen. For Randers kom Charlie Burgess lidt i gang.

Ved pausen var det tæt på at være afgjort og HIC førte med 59-38.

HIC fortsatte i 3 periode og bragte sig foran med + 40 point., og det så ud som om Randers skulle få en stor øretæve.

Chris Nielsen og Eric Kibi spiller dog solidt og Randers ligger sig ikke ned. Der bliver dog aldrig spænding om udfaldet og Randers kommer ikke tættere på en 15 point.

De unge HIC spillere fik mange værdifulde minutter, og især Oscar Jørgensen viste sig frem med 13 point.

Det hele ender med en sikker sejr for HIC på 105-86 (35-21, 24-17, 24-18, 22-30). Bedste mand i kampen var Lawrence Alexander der spillede godt i begge ender af banen.

Topscorer: HIC Lawrence Alexander 24, Randers Cimbria Eric Kibi 20 point.

Foto leveret af Claus Rasmussen

Sidste TV kamp i 2016 Optakt

30.11.2016

Bakken Bears - Team FOG Næstved, torsdag den 1. december på TV 2 SPORT fra kl. 18.00

TV 2 SPORT viser på torsdag Basketliga kampen mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved. Det bliver den sidste tv-kamp fra ligaen i 2016. Herefter følger nemlig en masse håndbold på TV 2 SPORT og Basketligaen vender så tilbage på tv den 2. februar 2017.

Bakken Bears og Team FOG Næstved er begge blandt de sidste 4 hold i Pokalturneringen og kan, hvis de vinder deres semifinaler, møde hinanden i en pokalfinale. I Basketligaen er Bakken Bears godt kørende, med 7 sejre og 1 nederlag, indtager Bakken Bears 2. pladsen i ligaen, lige efter Horsens IC. Team FOG Næstved har derimod haft en hård start og det er kun lykkedes sidste års bronzevindere at vinde 2 kampe i 8 forsøg.

Holdet fra Sydsjælland har taget konsekvensen af den dårlige start og tilføjet 2 nye spillere til truppen: Forwarden Earnest Ross fra det australske hold Ballarat Miners og pointguarden Moritz Lanegger som spiller for det østrigske landshold. Sidstnævnte har endnu ikke spillet en kamp for holdet, men burde være klar til tv kampen. Earnest Ross havde en stærk debut kamp i Pokalkvartfinalen for sit nye hold. Her blev det til 13 point og 12 rebounds. Earnest Ross havde dog ikke den store succes i hans første Basketliga kamp på hjemmebanen i Næstved. Her blev det til blot 2 point, 6 rebounds og 4 turnovers.

Team FOG Næstved får brug for at alle spillere i truppen spiller op til deres bedste, når de skal møde Bakken Bears i Vejlby-Risskov hallen på torsdag.

Bakken Bears har i år et hårdt program, med Champions League kampe oveni pokal- og ligakampene. Holdet er alligevel nået til Pokalsemifinalen hvor de møder Horsens IC, som samtidig er det eneste hold de har tabt til i Basketligaen i år. I Champions League er det blevet til en enkelt sejr, men det var også en sensationel sejr mod sidste års vindere af FIBA Europe Cup, Fraport Skyliners. Tirsdag aften tabte Bakken til tyrkiske Banvit, som er på en delt første plads i Champions League og er niveauer over Bakken Bears. De århusianske bjørne formåede dog alligevel at spille flot op med Banvit. Du kan læse referat af kampen her: http://stiften.dk/Bakken-Bears/Bakken-pressede-europaeisk-stormagt/artikel/425158

Bjørnene fra Århus har en bred trup men til trods for det, finder man alligevel ligaens topscorer på holdet. Devaughn Akoon-Purcell har indtil videre snittet 22.8 point pr. kamp. I truppen finder man også årets forsvarsspiller fra sidste sæson, Michel Diouf. De to spillere er nok de 2 største profiler på holdet som også har: Adama Darboe, Mike Gesell, Thomas Lærke og Dwayne Benjamin i truppen.

Kan Team FOG Næstved formå at finde det gode spil frem mod et stærkt Bakken mandskab? Eller kan Bakken Bears fortsætte den gode stime i ligaen og fortsætte med at ånde Horsens IC i nakken? Få svaret torsdag den. 1 december kl. 18:00 på TV 2 SPORT. 

Bakken Bears - Team FOG Næstved TV 2 SPORT 1. december

Dommergruppen i BL trimmes

29.11.2016

Carsten Vestermark Jensen træder ud af dommergruppen i Basketligaen.

Carsten har i samarbejde med Dommeradministratoren i BL besluttet at træde ud af dommergruppen, da de fortsat øgede krav til evaluering og forberedelse i mellem kampene ikke kan passe ind i hans travle jobliv og prioritering af andre interesser.

Carsten Vestermark Jensen har været fast inventar i ligaen de sidste år, og har frem til i dag dømt 92 kampe i Basketligaen, og en pokalfinale for herrer.

Dommeradministatoren, Carsten Jensen udtaler: ”Det er naturligvis altid ærgerligt når en dommer forlader os. Men vi må samtidig konstatere, at kravene er steget og fortsat vil stige – det er en logisk konsekvens af vores sportslige ambitioner. Vi ønsker Carsten Vestermark, held og lykke med hans øvrige aktiviteter, og håber måske en dag, at se ham igen.”

Der tilføres ikke for nuværende nye dommere til Basketliga dommergruppen. Gruppen blev udvidet med fire nye dommere forud for denne sæson, så antallet af dommere på 18 er rigeligt til at løfte opgaverne for resten af sæsonen.

Der er løbende evalueringer af dommerne, der dømmer i DL og 1DH for at spotte potentiale til at dømme for BL.

79ers vinder over Team FOG Næstved

29.11.2016

Tirsdagens kamp i BL mellem Team FOG Næstved og Hørsholm 79ers var en forsmag på hvad der venter de 2 hold der i fredagens pokallodtrækning havde trukket hinanden i pokalsemifinalen. Pokalkampen skal afvikles i løbet af december måned på Team FOG`s hjemmebane.

Til dagens kamp havde hjemmeholdet desperat brug for 2 point for at komme væk fra bunden mens 79ers med 2 point vil kunne lukke hullet op til top-4 holdene.

De første par minutter af perioden bød på mange scoringsforsøg, men få scoringer. Men fra det 3. minut kom der gang i scoringerne, og midt i perioden trak Team Fog Næstved fra til en føring på 9 point. Føringen skrumpede dog ind til 7 point ved periodens slutning men hjemmholdet var i teten og førte med 19-12.

Det blev en rodet start på perioden fra begge hold ,men mest fra Team Fog Næstved. Der var igen få scoringer i starten af perioden, men så tog Hørsholm fat og bragte sig foran - godt hjulpet af Team Fog Næstved, som ikke scorede de første 4½ minut af perioden.

Hørsholm udbyggede støt og roligt sin føring midtvejs i perioden, men med et par minutter tilbage af perioden var det som om, at Team Fog Næstved vågnede op til dåd. Holdet fik i hvert fald reducert lidt af Hørsholms føring som var på 36-31 ved pausen.

Team Fog Næstved kom bedst ud til 3. periode, og i løbet af et par minutter havde holdet vendt pausestillingen til en føring på 3 point.

Men så gik holdet igen i stå og scorede ikke i de sidste 6 minutter af perioden! Så vinder man ikke basket kampe.

De sidste 10 minutter blev en blev en katastrofe for hjemmeholdet - Hørsholm trak fra og Team Fog Næstved smed bolde væk.

Efter et par minutter så det dog ud til, at Team Fog Næstved kunne indhente Hørsholms føring, idet holdet kun var bagud med 2 point , men Hørsholm trak igen fra til en sikker føring.

Det blev en kamp, som Team Fog Næstved hurtigst muligt skal glemme - eller måske ikke. Det kan jo være, at holdet kan lære af de fejl, der blev begået i denne kamp.

79ers vinder kampen med 71-64.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Deon Mitchel og Devin Daly med hver 14 point. For Hørsholm 79'ers blev det Mikael Vincents Nielsen med 20 point.

SISU taber til Bakken Bears på trods af sæsonens første triple double

29.11.2016

Søndag eftermiddag tog SISU imod Champions League deltagerne fra Bakken Bears, i en kamp som viste sig at være tættere end forventet.

I første periode og generelt i første halveg havde SISU svært ved for alvor at få fat i Bjørnene fra Århus, og det var derfor Bakken Bears som kunne tage den tidlige føring.

Denne føring holdt hele vejen til halvegen, hvor vicemestrene var foran 50-40. Denne føring havde dog været større, havde det ikke været for SISUs høje procenter fra 3eren.

I anden halveg fik SISU bedre fat, ført an af en storspillende Kyle Dranginis. Han bidrog med flot spil i begge ender, hvor han var SISUs helt store profil. Sammen med Anders Haas (25 point) kunne SISU komme helt op og snuse til Bakken, og inden 4. og sidste periode var SISU kun nede med 3 point.

I 4. periode var der lagt op til en gyser, hvor SISU håbede på at kunne tage en flot sejr over storholdet fra Bakken. Desværre kunne udeholdet holde Gentoftedrengene på afstand gennem 4. periode, blandt andet grundet deres store rutine, som SISU på ingen måder kan matche med sit unge hold.

Kampen slutter 95-89 i Bakken-favør, en kamp som SISU trods alt kan være tilfredse med, selv om at det ikke blev til en sejr.

Kampens spiller må siges at være Kyle Dranginis, som sluttede med 18 point, 12 assists og 10 rebounds, som er sæsonens første triple double. For Bakken Bears havde Devaughn Akoon-Purcell 20 point og 5 assists.

Foto er leveret af Robert Dines Raasch. 

Teknikske problemer med Livestats

28.11.2016

Der et pt tekniske problemer med at få lukket og uploadet stats fra søndagens kamp mellem SISU og Bakken Bears.

Derved indgår kampen som Bakken Bears vandt med 95-89 ikke i stillingen lige nu.

Der arbejdes på at få løst problemet. 

Fantastisk debut for Dominique ikke nok for Hørsholm 79ers

24.11.2016

Hørsholms nyerhvervelse Marvin Dominique havde en godkendt debut med 25 point og 8 rebounds, men det var ikke nok til at trække en sejr ud af Hørsholm mod et godt spillende Svendborgmandskab.

Der gik tre minutter inden Hørsholm fik scoret og hjemmeholdet kom sig aldrig over den start og tabte 67-74.

Marvin Dominique fik først spilletilladelse en time inden kampstart, men kom alligevel ind og var klar til kamp. Efter kampen var han dog ærgerlig over at holdet tabte:

-Det var godt at komme i gang og godt at spille med mine nye holdkammerater. Vi havde ikke helt nok i dag, men jeg tror på det her hold og tror på at vi vinder næste gang. Vi kan spille meget bedre end vi gjorde i forsvaret, og det er faktisk også det, jeg fokuserer på.

Det var da også i forsvaret kampen blev afgjort. Svendborg brugte deres højde godt og de lange forsvarsspillere gjorde det svært for Hørsholm at få angrebsspillet til at hænge sammen. Hjemmeholdet måtte lede længe efter løsningerne og ofte blev det nødvendigt at ty til enkeltmandspræstationer sidst i skuduret.

Samtidig var det når Hørsholm spillede godt forsvar, de hentede ind på Svendborgs føringer. Fem gange i kampen reducerede Hørsholm udeholdets føring til 4-6 point gennem godt forsvar, men det var ikke helt nok.

Sidst i kampen fik Hørsholm tilskuerne på tæerne, da først Mikael Vincents og derefter Marvin Dominique ramte tre’ere og reducerede til 65-69, men i næste angreb svarede Svendborgs Nana Harding igen med en tre’er. Med et minut igen reducerede Hørsholm til 67-72 ved Frederik H Nielsen og sekunder senere stjal Jyles Smith bolden fra Svendborg og Mikael Vincents havde chancen for at gøre kampen helt tæt med en tre’er, men bolden gik ved siden af og Svendborg reboundede bolden med 24 sekunder igen.

Hørsholm fejlede Antonio Porta, som ramte et af to straffekast, og i det følgende angreb fik Hørsholm to chancer for at reducere, men Andreas Meilby missede og Darious Lee Moten afgjorde kampen endeligt på straffelinjen, da han ramte sid sidste skud til 67-74.

Efter kampen var Hørsholmtræner Rafa Monclova skuffet over den langsomme start:

-Der var gode og dårlige momenter i den her kamp, men når man ikke starter 100 procent, mentalt og fysisk, er det svært at vinde. Vi er ikke hårde nok i forsvaret og Svendborg var meget mere fysiske end vi var i dag. Vores mentalitet skal være meget bedre.

Med nederlaget er Hørsholm at finde på en øjeblikkelig femteplads i Basketligaen, lige foran Næstved Hørsholm spiller igen mandag, når de gæster netop Næstved. 

Foto er leveret af Markus Kluge Low Rez.

Optakt til tv-kampen: Hørsholm - Svendborg

24.11.2016

Torsdag den 24. november på TV 2 PLAY med optakt fra kl. 18:00

Når dommerne fløjter op til kampen mellem Hørsholm 79ers og Svendborg Rabbits torsdag i Hørsholmhallen, er det foran TV2s kameraer. De to hold kæmper om at holde fast i toppen af ligaen.

Svendborg er at finde på en øjeblikkelig fjerdeplads i Basketligaen med fem sejre og fem nederlag og en sejr vil sende fynboerne op på trejepladsen. Svendborg anføres af et firkløver af udenlandske spillere, anført af topscorer Cameron Jones. Jones scorer 14.8 point pr. kamp, men den tidligere argentinske landsholdsspiller Antonio Porta, amerikanske Darious Lee Moten samt Nana Harding fra Cameroon er ikke langt bagefter med mellem 12 og 13 point i gennemsnit.

Den lokale Hørsholmdreng Alexander Bak er også at finde i Svendborg, hvor han med ni point pr. kamp er fynboernes mest scorende danske spiller. Det bliver Baks første besøg i Hørsholmhallen som Svendborgspiller.

Hørsholm er at finde en enkelt plads under Svendborg, på femtepladsen. Hørsholm anføres af en trio af danskere, idet Mikael Vincents er topscorer med 17 point pr. kamp, Asbjørn Midtgaard er bedste rebounder med 7,6 pr. kamp og Frederik H Nielsen har flest assists med 4,9. De suppleres af amerikanske Jyles Smith og måske nyankomne Marvin Dominique, hvis han får arbejds- og opholdstilladelse inden kampen.

De to hold mødtes, også på TV2 Sport, i Svendborg i oktober, hvor Svendborg løb af med sejren med 71-60. I sidste sæson mødtes de to hold i slutspillets kvartfinaler, hvor Hørsholm løb af med sejren, 3-1 i kampe. 

Basketliga kamp på TV 2 PLAY

Randers Cimbria vinder uskøn kamp over SuperMen

22.11.2016

Randers Cimbria tog tirsdag aften i mod Stevnsgade Supermen, hjemme i Arena Randers.

Hjemmeholdet skulle bruge en sejr for at hænge på i toppen mens Nørrebroholdet med en sejr kunne få sæsonens første sejr.

Kampen starter i roligt tempo, dog noget rodet. Holdene følges ad, 7-8 med 5.16 igen, samtidig må Marinus Mouboe lade sig skifte ud efter at have begået sin anden fejl.

Med 4.24 igen bringer Charlie Burgess hjemmeholdet foran med 12-11 efter er flot and1 spil. Holdene følges ad resten af første periode der ender 19-18 til hjemmeholdet.

Randers starter 2. periode med et 10-0 run til hjemmeholdet. Randers lukker totalt ned i forsvaret (åbenlyst!), og Stevnsgade kan ikke ramme deres åbne skud. Efter 2.23 vil Stevnsgade coach tale tingene i gennem - timeout.

David Champagnie scorer de første to point til Stevnsgade efter små 4 minutter og reducere hjemmeholdets føring til 29-20.

Resten af perioden blev en lige så ensidig affære som starten. Randers vinder periodent med 24-8 og går til pause med en føring på 43-26.

Stevnsgade har i pausen fået justeret en anelse i forsvaret og Randers har svære ved at komme til afslutningerne. og efter 4 minutter er stillingen 49-29.

Randers laver et 7-0 run, og det tænder gæsterne. Stevnsgade får hentet de 7 point og med to minutter tilbage står der 58-38. Holdene bytter scoringer i resten af perioden og hjemmeholdet er foran med 63-43 efter en lang 3'er af Nate Gibbs i de døende sekunder, inden sidste periode.

Sidste periode starter endnu engang med 7 ubesvarede til hjemmeholdet. Efter to minutter kommer Stevnsgade også på tavlen, og nu er det deres tur til et 7-0 run. Ingen af holdene spiller egentlig ret godt, hvilket scoringsaktiviteterne også vidner om. 7-7 står det i perioden efter 4 minutter.

Med 3 minutter igen begår Nicholas Christensen sin anden usportslige fejl og må tage plads på bænken. Begge hold spiller langt fra deres bedste og kampen ebber langsomt ud. 

Det hele ender med en sikker sejr til Randers Cimbria på 83-62 (19-18, 24-8, 20-17, 20-19).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 14 point. For Stevnsgade Supermen scorede Jesper Sandager 17 point.

Foto fra kampen er stillet til rådighed af Andreas Larsen. 

Marvin Dominique ny amerikaner i Hørsholm 79ers

22.11.2016

Hørsholm 79ers har ansat Marvin Dominique som ny spiller på forwardpositionen. Han er amerikaner, har spillet i Spanien et år og har spillet collegebasket på bedste niveau i USA, hvor han var topscorer i to sidste sæsoner. Han er en 24-årig højdespringer på 201 centimeter og 98 kilo.

Dominique er power forward og han spillede i college for 1. divisionsholdet Saint Peter’s i to år. Begge år var han topscorer, selv om han det sidste år måtte spille ude af position for center. I 2013-14 scorede han 16 point og 9 rebounds pr. kamp og året efter, som center, scorede han 14 point og tog 7 rebounds.

Amerikaneren startede sin professionelle karriere i 2015 i spanske Getafe, hvor han scorede 11 point i gennemsnit i den stærke række LEB Silver. Dette år startede han sæsonen i Luxembourg, hvor han spillede fire kampe for BBC Bascharag scorede 16 point og tog 10 rebounds pr. kamp, inden problemer i klubben sendte ham nordpå mod Hørsholm.

Hørsholms direktør Peter Damm siger, at det har været vigtigt at få en spiller, der har prøvet gamet i Europa:

-Det har været vigtigt at få en spiller med erfaring som professionel, så derfor var valget let, da Dominique blev ledig på markedet. Spillere med erfaring præsterer generelt bedre og falder godt ind på holdet, så det var noget, vi vægtede højt.

Hørsholms træner Rafa Monclova glæder sig til at Dominique bliver spilleklar:

-Dominique skal hjælpe med at gøre holdet endnu mere konkurrencedygtigt og jeg håber på han hurtigt justerer til holdet og den danske liga. Som spiller er han en scorer og han kommer til at hjælpe med rebounds i begge ender af banen. Han er hurtig, spiller meget fysisk og er ambitiøs, så han kommer til at passe godt ind på holdet, som i sidste ende er det vigtigste.

Marvin Dominique er ankommet til Danmark og afventer arbejds- og opholdstilladelse.