Nyheder

Ærkerivalerne krydser klinger i finalen igen

26.04.2018

For fjerde sæson i træk er DM-finalerne et anliggende mellem de østjyske ærkerivaler og mastodonter, Horsens IC og Bakken Bears.


I aften skrives første kapitel i finaleserien, når de to mandskaber krydser klinger i Forum Horsens i kamp 1.

Men det var lige ved og næsten, at historien om årets finaler skulle have været en anden.

Både Randers Cimbria og Team FOG Næstved bankede på finaledøren, men i sidste ende var det de finalerutinerede mandskaber, der alligevel trådte det sidste skridt ind over dørmåtten. Begge hold måtte dog bruge alle fem semifinalekampe for at booke billet.

Dermed er der lagt op til en højspændt dyst mellem to klubber, der elsker at se hinanden tabe.

I sidste sæson var det Bakken Bears, som sikrede sig DM-titlen, men inden da havde Horsens IC overraskende sikret sig to danske mesterskaber i træk i 2015 og 2016.

Horsens IC har hjemmebanefordelen i serien, efter de sikrede sig førstepladsen i grundspillet, men Bakken Bears har overhånden de to hold imellem i denne sæson.

Tre gange har bjørnene vundet (inkl. Pokalsemifinalen), mens Horsens IC står noteret for en enkelt indbyrdes sejr. I sidste sæson var billedet helt omvendt, men alligevel var det århusianerne, der sikrede sig titlen i sidste ende.

Kigger vi lidt nærmere på sæsonens tre indbyrdes opgør i Basketligaen, er det i den gule lejr Kevin Larsen, der har været den største Horsens-profil.

18,3 point, 7,3 rebounds og 4,7 assists står han noteret for i gennemsnit mod bjørnene. Så der venter Bakken-forsvaret en stor opgave i at tæmme den store og stærke landsholdsspiller under kurven.

I den anden lejr elsker Devaughn Akoon-Purcell de store kampe. Og lokalopgørene mod Horsens IC er bestemt ingen undtagelse.

Faktisk er ærkerivalerne det hold, Akoon-Purcell klarer sig allerbedst imod i Basketligaen. På bare 28 minutters spilletid i gennemsnit har han sat 24,7 point, 5,3 rebounds og 2,3 assists på tavlen mod Horsens IC i denne sæson.

I sidste sæson spillede han i de 9 indbyrdes opgør på samme høje niveau med 24,2 og 7,7 rebounds til følge.

Med andre ord - Arnel Dedic og co. har haft umådeligt svært ved at tæmme sidste sæsons MVP gennem to sæsoner.

Om de knækker koden denne gang, og om Bakken Bears kan lukke ned for Kevin Larsen, får vi svaret på i aften.

TV 2 Sport er på pletten til finaledysten, og kampen kan ses direkte med kampstart kl. 18.15. 

Bakken Bears klar til DM-finalerne

23.04.2018

Bakken Bears sikrede sig mandag aften en plads i DM-finalerne for 16. sæson i træk.

Det skete efter en rigtig playoffskamp, hvor bjørnene slog Team FOG Næstved 74-61. DM-finalerne starter allerede torsdag, hvor Horsens IC har hjemmebane i Forum Horsens.

Næstved var fint med i starten af første periode, hvor Kazembe Abif kom til et par lette scoringer, men sjællænderne fik problemer med at score, og det udnyttede Bears til et 19-0 run til føring på 25-9. Darko Jukic var dybt imponerende i første periode, hvor han scorede 14 point.

I anden periode stoppede Bears til gengæld med at gå inside, og efter en treer fra Tony Bishop og en fra DeVaughn Akoon-Purcell, scorede Næstved 12 point i træk. Team FOG fik reduceret til 30-34 efter fine scoringer af Chris Gabriel og Kazembe Abif. Bears fik dog fat igen scoringsmæssigt, men holdet tabte stadig anden periode 10-18. Bears havde dog stadig føringen (38-32) ved pausen.

Tredje periode blev en fantastisk forsvarsopvisning fra begge hold. Bears havde for mange turnovers, mens Næstved blev presset til svære afslutninger. Bears vandt perioden med de lave cifre 14-11 trods en treer i slutfasen af en velspillende Mathias Bak Christensen.

Bears førte 52-43 og trods Darboes indledende scoring satte Næstved tryk på og scorede fem point i træk. Næstved scorede en treer til reducering til 51-56, men så satte Bears forsvarstrykket ind. Hjemmeholdet gik på et kampafgørende 11-0, hvor Michel Diouf scorede de sidste seks point. Bears bragte sig endda foran 73-55 inden Næstved ramte to treere.

Kazembe Abif blev topscorer for Næstved med 13 point (foruden 9 rebounds), mens Devin Daly scorede 11 og Troy Franklin scorede 10 (og 6 assists). For Bears scorede Darko Jukic 21 point foruden 9 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 13 point og 10 rebounds.

DM-Finaler og bronzekamp

23.04.2018

Med Bakken Bears sejr på 74-61 over Team FOG Næstved i mandagens TV-kamp på TV2 Sport blev det afgjort at kampen om DM bliver et anliggende mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Finaleserien som spilles bedst á 7 kampe starter på torsdag den 26. april kl. 18:15 i Forum Horsens. I skrivende stund er det kun DM-finale 2 og 3 der er placeret og disse spilles:

  • Kamp 2 Bakken Bears - Horsens IC 30. april kl. 18:00
  • Kamp 3 Horsens IC - Bakken Bears 3. maj kl. 18:15

Tiderne for de øvrige finaler forventes klar i løbet af i morgen.

Bronzekampen som spilles mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria spilles mandag den 30. april kl. 18:30 i Arena Næstved.

Alt eller intet i Vejlby Risskov Hallen

23.04.2018

Efter at have fulgt den spændende serie mellem Horsens IC og Randers Cimbria til dørs på TV2 Sport, retter vi aften fokus mod den anden serie, der præcis som førnævnte skal afgøres i en altafgørende kamp 5.

TV2 Sport er igen på pletten, og kampen kan følges direkte på kanalen med kampstart kl. 18.15.

Bakken Bears har fightet sig tilbage, efter de ellers havde været bagud 2-0 i serien og med ryggen planten direkte opad muren. I aften må de dog påtage sig favoritværdigheden i kampen om avancement i den afgørende kamp 5 mod Team FOG Næstved, der ellers har været historisk tæt på klubbens første DM-finale nogensinde.

Sydsjællænderne var ikke for alvor tæt på at sikre sig avancement i deres første matchbold i Aarhus, men i fredagens kamp 4 på hjemmebane i Arena Næstved havde de chancen.

De var langt nede i sækken med 7 minutter tilbage, men et flot comeback gav Næstved bolden blot bagud med 74-75, da der resterede godt og vel tre minutter.

Bakken Bears viste dog, at de har klassen, når tingene er sat på spidsen, og de sikrede sig endnu en kamp i serien efter slutcifrene 78-85.

I aften skal det afgørende slag så stå i Vejlby Risskov Hallen, og der er masser at glæde sig til.

De største profiler har vist stort spil i de første fire kampe, og Bakken Bears skal især sætte fokus på Næstveds Troy Franklin og Kazembe Abif, der har vist sig at være en kæmpe mundfuld serien igennem.

Især Franklin har været tæt på ustoppelig med 25,8 point, 5,5 assists, 4,3 rebounds og 2,5 steals i snit gennem semifinalerne. Samtidig har konverteret næsten 44% af sine trepointskud til scoring, hvilket er en imponerende præstation, når man tager in mente, at han i gennemsnit har forsøgt sig mere end 10 gange pr. kamp.

I den anden lejr har Bakken Bears indtil videre primært sat sin lid til Devaughn Akoon-Purcell, der er holdets topscorer i serien - samt Michel Diouf, som måske har været den vigtigste. 

I hvert fald er det senegaleseren, der med sin effektivitet på 20,0 har været stærkest i det store billede.

Men i det hele taget har Bakken-mandskabet utallige strenge at spille på, så der skal en unik præstation til fra Team FOG Næstved, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at stjæle endnu en sejr i Aarhus og dermed sikre sig en finaleplads. Men de har gjort det før, så alt er åbent forud for braget i Vejlby Risskov Hallen.

Vinderen af aftenens kamp avancerer til DM-finalerne, hvor Horsens IC venter efter deres sejr i den spændende semifinaleserie mod Randers Cimbria.

Aftenens taber møder netop Randers Cimbria i en enkelt bronzekamp, men kan i det mindste glæde sig over hjemmebanefordelen. 

Bakken Bears slår Team FOG Næstved og fremtvinger 5. og afgørende kamp

20.04.2018

En sejr ville bringe Team FOG Næstved i DM-finalerne for 1. gang mens en nederlag ville flytte serien tilbage til Århus mandag aften til en 5. og afgørende kamp.

Masser er tilskuer i Arena Næstved og der var en helt vild fed stemning, da hjemmeholdet blev præsenteret.

Der var gang i den fra start. Kampens vigtighed kunne tydeligt fornemmes. Første halvdel af perioden var meget lige, men så lykkedes det for Bakken Bears at trække fra en 6 pointføring. Denne føring blev udbygget til 7 ved periodens afslutning.

Det var vigtigt for Team Fog Næstved at komme med fra starten af 2. periode, men til at begynde med så det ikke så godt ud, da holdets skudforsøg ikke gik i kurven.

Men pludselig lykkedes det, og da halvdelen af perioden var spillet, førte Team Fog Næstved med 1 point. Det blev dog hurtigt ændret – Bakken trak fra igen. En 3 pointscoring fra Troy Franklin og en fejl til Bakken gjorde, at Team Fog Næstved kunne komme helt tæt på ved pausen. Det lykkedes næsten – Bakken førte kun med 3 point ved pausen, 42-39.

Team Fog Næstved fik en dårlig start på 3. periode, hvilket betød, at Bakken i løbet af den første halvdel af perioden trak fra til en 10 pointføring. Og det blev værre endnu.

Team Fog Næstved var belastet af holdfejl, så holdet kunne dårligt blinke med øjnene, før der blev dømt fejl mod dem med efterfølgende 2 skud fra linjen.

Kampen syntes afgjort da Bakken førte med 14 point inden sidste periode.

Alle i Arena Næstved var vist klar over, at der skulle et mindre mirakel til, hvis Team Fog Næstved skulle vinde denne kamp. Og det var der vist ingen, der troede på.

Med 6:38 tilbage at spille var Bakkens føring dog reduceret til 6 point, så måske var miraklernes tid ikke forbi alligevel.

Team Fog Næstved fik reduceret Bakkens føring til 1 point, og arenaen kogte. Bakken fik dog skruet ned for blusset og bragte sig igen sikkert i front, og Bakkens føring holdt kampen ud.

Og det hele endte med en sejr til Bakken Bears på 85-78. De 2 hold må gøre sig klar til en 5. og afgørende kamp på mandag.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 27 point. For Bakken Bears scorede Devaughn Akoon-Purcell 18 point.

Filip Rajovic er årets unge spiller i BL

20.04.2018

Spillerne i ligaen har stemt og bestemt, at Stevnsgade SuperMens Filip Rajovic er årets unge spiller i Basketligaen 2017/18.

Rajovic har haft en fantastisk sæson på Nørrebro, hvor han i sine 19 kampe har været sit holds topscorer med 18,8 point suppleret af 4,6 rebounds og 3,5 assists pr. kamp.

Filip Rajovic har fået lov at snuse til det danske A-landshold tidligere på sæsonen, og i det hele taget har han fået noget af et liga-gennembrud, siden han tog turen fra Team FOG Næstved til Stevnsgade SuperMen midt i sidste sæson.

I 2016/17 sæsonen blev Rajovic nummer to i afstemningen efter Hørsholm 79ers Asbjørn Midtgaard, men i denne sæson blev det hans tur til at modtage hæderen, der gives til en spiller under 21 år.

20-årige Filip Rajovic fik overrakt prisen på sin tidligere hjemmebane i Arena Næstved, inden Team FOG Næstved og Bakken Bears hertil aften satte gang i den 4. DM-semifinale.

Prisen blev overrakt af Basketligaens forretningsfører, Geof Kotila, og udover æren fulgte også et ur fra Festina.

Årets top 5 stemt ind af kollegaerne i Basketligaen i kategorien “Årets unge spiller” blev:

  1. Filip Rajovic, Stevnsgade SuperMen
  2. Oscar Jørgensen, Horsens IC
  3. Sylvester Berg, Bakken Bears
  4. Boris Vukecevic, Stevnsgade SuperMen
  5. David Kristensen, Bakken Bears

Et stort tillykke skal lyde til Filip for præstationerne i løbet af sæsonen.

Horsens IC vinder drama over Randers Cimbria

20.04.2018

Horsens IC spillede sig torsdag aften i årets DM finaler, med en sejr på 77-73, efter en dramatisk kamp imod Randers Cimbria.

Serien var kommet til den femte og afgørende kamp. 1500 tilskuere, hvoraf 150 kom fra Randers, skabte en fantastisk kulisse, og spillerne gav alt hvad de havde.

HIC startede aggressivt ud i forsvaret og havde meget fokus på Chris Nielsen, Aladdin Barakeh startede inde og leverede 10 point i kampen og super forsvarsspil. HIC var i teten i første periode, men Randers hængte på. Efter første periode var HIC foran 21-19.

I anden periode gav HIC forsvaret et lille nøk op. Det havde Randers det svært med. De scorede kun 11 point i perioden. Derrick Wilson steppede og for HIC og ved pausen var HIC foran med 40-30.

I anden halvleg bølgede det frem og tilbage. Randers havde mere momentum og med fem minutter tilbage af kampen var de oppe med 4 point efter 3 hurtige treere. Det så sort ud fra HIC med hurtige scoringer af Agbeko og Alexander bragte HIC i front.

Til slut træder Derrick Wilson i karakter, of han scorer 12 point i sidste periode. Det hele ender med en dramatisk HIC sejr på 77-73 (21-19, 19-11, 10-18, 22-20).

Topscorer for Horsens IC blev Derrick Wilson med 19 point. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 17 point.

HIC er dermed i DM finalen for 4 sæson i træk, hvor modstanderen bliver enten Team FOG Næstved eller Bakken Bears.

Randers Cimbria skal have ros for en fantastisk semifinaleserie, hvor det var marginalerne der afgjorde hvem der kom i finalen.

Nu skal finalepladserne fordeles

19.04.2018

TV2 Sport lader endnu engang basketball løbe over de danske tv-skærme, når Horsens IC og Randers Cimbria i aften krydser klinger i den 5. og alt afgørende DM-semifinale.

Vi har fulgt serien på TV siden kamp 2, og det sidste kapitel bliver altså skrevet i aften i Forum Horsens, når den første finaleplads skal fordeles.

Randers Cimbria var tæt på døde og begravede, da de med marginalerne imod sig kom bagud 2-0 i serien. Horsens IC kunne tilmed ende serien på eget gulv, hvor de har været tæt på uovervindelige i sæsonen.

Men Cimbria svarede igen med en stensikker sejr og pustede liv i gnisterne i bålet. De er nu blevet til flammer, efter kronjyderne i en gyserafslutning satte endnu en sejr ind på kontoen i mandags.

Dermed er serien udlignet til 2-2, inden det sidste slag skal stå i aften, og flosklerne står nærmest i kø.

Vind eller forsvind
Alt eller intet
Nu eller aldrig

Det er kontrasternes kamp. Vinderne spiller om guld, taberne skal spille en bronzekamp, som de på ingen måde drømmer om.

Kigger vi på de fire semifinaler indtil nu, ligger de to hold nærmest side om side i samtlige kategorier. Men ikke overraskende sætter Randers Cimbria en stor del af deres lid til skudene bag 3-pointlinjen. Og her har de haft succes med i gennemsnit at sænke fire 3’ere mere per kamp end HIC. De har også forsøgt flere end Horsens IC, men skudprocenterne har alligevel været højere.

Det er måske dér, HIC skal sætte ind over for Chris Nielsen og co. Ellers kan Cimbria-krigerne meget vel sætte en stopper for drømmen om DM-finaler for fjerde år i træk i Horsens.

Der er kampstart i Forum Horsens kl. 18.15, og TV2 Sport er som sagt på pletten.

I den anden semifinaleserie er stillingen 2-1 til Team FOG Næstved, inden Bakken Bears tager til Sydsjælland fredag aften.

En sejr her til hjemmeholdet sender Næstved i klubbens første DM-finale nogensinde - en sejr til bjørnene sender endnu en serie ud i en altafgørende kamp 5.

Der er virkelig åbnet op for festen i Basketligaen.

Randers Cimbria vinder kamp 4 i intenst drama

16.04.2018

Mandag aften lagde Arena Randers gulv til 4. semifinalekamp mellem Horsens IC og Randers Cimbria. De første 3 opgør var endt med 2 smalle Horsenssejre og i kamp 3 vandt Randers med 17!

Aftenens kamp var - i sagens natur - afgørende for begge hold. Sejr til Horsens IC og de var i DM-finalen - Sejr til Randers Cimbria og det hele skal afgøres i en 5. kamp på torsdag.

Kampen starter i højt tempo. Horsens scorer på straffe, og Randers har Chris Nielsen! 11 point i streg - samtlige 11 af Randers i de første 3 min. 11-5 efter 3.30.

Horsens kæmper alt hvad se har lært for at holde Randers i kort snor, stærkt anført af Kevin Larsen og Lawrence Alexander. Randers hjælper selv til at Horsens har tæt kontakt med to dumme angrebsfejl og en tur over sidelinjen.

Med 2.12 igen udligner Horsens Christian Benzon med en 3’er fra hjørnet - efterfulgt af 3 point fra Charlie Burgess. 19-16. Randers udbygger føringen med et enkelt point, 23-19 efter første q.

I starten af 2. q. ses det tydeligt at Horsens ikke har givet op. Forspringet bliver hentet på 45 sekunder! Det ligger i luften, at Randers største fjende er: Randers. Hvis alle mand holder sig til game planen, og ikke søger eget spil, er alt åbent. 26-25 med 7.31 igen.

Kampen ligger og tipper +/- point til begge hold, og de to trænere er sat på overarbejde. Alle mulige løsninger forsøges - intenst! Med to minutter scorer Kevin Larsen sit 15. point og bringer Horsens foran 36-38.

Begge hold er pressede af hinanden, og følges tæt. 41-42 efter de første 20 minutter.

Efter pausen er tempoet stadig højt. Horsens er tændte, og begår 3 fejl på 1.20 - til stor frustration for HIC-bænken. Horsens formår dog at holde afstanden på 3. 47-50 med 6.43 igen.

Kampen har udviklet sig til en forsvarskamp, hvilket giver lange og intense angreb i begge ender. Ingen af holdene kan løse stillingskrigen og søger forgæves efter overtaget.

Randers får et lille overtag efter et par vellykkede turer gennem feltet. Stillingen skifter stadig fra angreb til angreb. Horsens med det længste strå inden afslutningen på 3. q. 63-64 inden fjerde og sidste q.

Horsens komme ud med fuld fart efter den korte pause, og bevæger bolden godt rundt. Charlie og Jerrell gør hvad de kan for at golde spændingen - Jerrell til 70-71 efter små 3 min.

Gæsterne har virkelig skruet op for koncentrationen, og strækker føringen til 72-76. Det er stadig Kevin Larsen og Lawrence Alexander der udgør de store trusler i angrebet.

Med 4 minutter igen misbruger Horsens en række muligheder for at bringe sig foran med 6. I stedet går det et minut uden scoringer, og Devon Thomas gør det til 74-76 med 3 min igen. Horsens scorer hurtigt, og ud af ingenting kommer Chris Nielsen og scorer en 3’er til 77-78 med 2.12 igen.

Horsens misbruger deres angreb, og Chris er igen på pletten - 8. 3’er og Randers er foran 80-78 med 1.31 igen. Horsens timeout. Alexander med en presset 3’er, Mouboe med en 3’er. Horsens brænder, Chris med et straffe. Horsens smider bolden væk. Marinus med et straffe. 85-81 med 1.9 sek. igen. Timeout Horsens.

Randers vinder 85-81 og fremtvinger 5. og afgørende kamp på torsdag i Forum Horsens hvor der er tip-off kl. 18:15.

Topscorer for Randers blev Chris Nielsen med 26 point. For Horsens IC blev det Kevin Larsen med 24 point og 10 rebs.

Presset stiger på Horsens IC i dagens kamp på TV2 Sport

16.04.2018

Efter to tætte sejre til Horsens IC i de første to semifinaleopgør mod Randers Cimbria vendte billedet i Forum Horsens i kamp 3 i torsdags.

Kronjyderne kørte hjemmeholdet baglæns ud af banen, og der var aldrig et sekund tvivl om udfaldet. Cimbria vandt overbevisende 93-76 og tager nu serien tilbage til Arena Randers i aften.

Det er endnu engang TV-kampen på TV 2 Sport, og hvis vi kan forvente en kamp i nærheden af det seneste opgør i netop Randers, er der virkelig lagt op til en dramatisk mandag for både TV-seere og fans i hallen.

Og det er bestemt ikke utænkeligt, at et selvtillidsfuldt Cimbria-mandskab kan gøre det onde ved Horsens IC og dermed tvinge serien ud i en altafgørende kamp 5.

Kronjyderne formåede i torsdagens kamp for første gang for alvor at stække Kevin Larsen, der havde en usædvanlig stille dag på kontoret med 10 point og 3 rebounds.

Samtidig fandt Chris Nielsen og Charlie Burgess skarpheden frem og noterede sig for henholdsvis 23 og 20 point med flotte skudprocenter.

Især førstnævnte viste sprudlende angrebsspil og satte flere store skud af ægte Chris Nielsen-karakter.

Hos HIC var det starterne, der svigtede i den første matchbold. Kun 41 point kom fra de udvalgte, mens Erik Olsson i den anden lejr kunne glæde sig over, at hans startere ramte formen med 78 point af holdets 93.

Med til historien hører selvfølgelig også, at Randers startere spillede væsentlig flere minutter end HIC’s ditto, men ikke desto mindre er det i de afgørende playoff-kampe, at profilerne for alvor skal træde ind på scenen. Det formåede Randers-spillerne i den grad - endda med ryggen plantet solidt mod muren.

Om HIC kan sparke tilbage og booke plads i finalen, eller om Cimbria kan presse citronen yderligere, får vi svar på senere i dag.

Der er kampstart i aften kl. 18.00, og kampen vises direkte på TV 2 Sport.