Nyheder

Bakken Bears op på 2. pladsen

18.02.2018

Bears fik den fjerde sejr på fem dage, da Hørsholm 79ers blev sendt hjem til Sjælland med et nederlag på 103-87. 

Bears var i kontrol det meste af kampen, og kun da 79ers ramte fire treere på kort tid i slutningen af tredje og starten af fjerde periode lignede det spænding, men scoringer af Tony Bishop og DeVaughn Akoon-Purcell gav luft, og da holdet ramte tre treere i træk var føringen pludselig igen på 20 point!

Med sejren nåede Bears på 28 point efter 17 kampe, Der er stadig fire point op til Horsens IC, der har spillet en kamp flere end Bears. Hørsholm forbliver på 22 point efter 18 kampe – det samme som Næstved har efter deres sejr over Woflpack.

Bears havde fra starten svært ved at stoppe Matt Bonds, og det var også ligaens topscorer der indledte med at score holdets første fem point. For Bears var Jaye Crockett i hopla og han scorede seks af de første ni point, som hjemmeholdet satte på tavlen. Bears kom foran 12-7 inden Ty Sabin gjorde sin entre, og han scorede hurtigt fem point til udligning, men Bears sluttede med at score periodens sidste syv point og førte 25-16 ved den første pause.

Efter den første periodepause var det stadig Bears, der var i kontrol. Hørsholm fik aldrig rigtig hentet ind på bjørnene, der førte med omkring ti point igennem hele perioden. Akoon-Purcell scorede syv point i anden periode – det samme som Matt Bonds for udeholdet.

I tredje periode viste Darko Jukic for alvor sit værd med 11 point. Bears bragte sig foran 60-43 og senere 67-49 inden Hørsholm iscenesatte et lille comeback. Hørsholm gik på et 9-1 run, men 79ers kom ikke tættere på end 10 point. Hørsholm ramte to treere inden Adama Darboe ramte en buzzer beater-treer til føring 79-66.

Hørsholm startede fjerde quarter med to treere til 79-72, men inden udeholdet fik troen på et comeback fik Bears iværksat et 15-2 run. Selvom Matt Bonds og Martin Poulsen scorede 13 point i slutningen af kampen, var det ikke nok til at genskabe spændingen.

Mest scorede for udeholdet var Matt Bonds, der havde en imponerende statline (27 point, 13 rebounds og 6 assists). Ty Sabin scorede 16. For Bears scorede Jaye Crockett 21 point på bare ni skud – på 17 minutters spilletid. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 19 point, som blev suppleret med 7 rebounds og 9 assists. Darko Jukic scorede 17 point på 7 skud (og 9 rebounds, 4 assist), mens Tony Bishop scorede 15 point på 17 minutters.

Nu venter der en landskampspause inden Basketligaen genoptages mandag den 26. februar, hvor Stevnsgade Basketball gæster Vejlby-Risskov Hallen. Hørsholm 79ers spiller første den 3. marts, når Bears kommer på besøg.

Bjørnene indtog Nørrebro

18.02.2018

Bakken Bears indtog fredag aften Nørrebro. Det var en fredag aften med X-Factor i tv, hvilket man også kunne bemærke på antallet af fremmødte tilskuere.

Dem der så var kommet blev vidne til en ret ensidig affære. Der stod Bakken på det meste allerede fra starten af 1.quarter. Bakken ligger ud i højt tempo og kommer hurtigt foran med 21-12 efter 6 minutter og tendensen fortsætter perioden ud. 1.quarter ender 17-34 til Bakken Bears.

2.quarter bliver ikke bedre for det lidt forskrækkede SuperMen som efterhånden begyndte at se mere opgivende ud og de kan går til halvlegspause med stillingen 34-57.

SuperMen kommer tilbage fra pausen med fornyet energi og står væsentligt bedre i forsvaret men har stadig svært ved at modstå Bakkens fuldbanepres. 3.quater ender 13-24 til Bakken.

SuperMen indhenter lidt i 4.quarter og vinder det 29-22 men på dette tidspunkt i kampen er Bakkens hold fuldstændigt skiftet og der bliver spillet med bænken.

Alt i alt var der en kamp som man kunne forvente når Bakken kommer på besøg med et mandskab med europæisk succes. Bakken skulle igennem uden skader og så let som muligt. SuperMen spillede langt under vanlig standard, måske på grund af de mange kampe i februar?

Bakken Bears vinder kampen med 103-78. Kampens topscore blev Tony Bishop med 22 point. For hjemmeholdet viste landsholdsaktuelle Filip Rajovic formen med 19 point.

Bakken Bears besejrer Randers Cimbria

18.02.2018

Bakken Bears fik den tredje sejr på fire dage, da Randers Cimbria blev besejret 100-82 efter en kamp, hvor Bears var foran med omkring 15 point i det meste af anden halvleg.

DeVaughn Akoon-Purcell, der havde siddet over i fredagens sejr over Stevnsgade, blev topscorer med 23 point. Deuce Bell scorede 32 for Cimbria.

Med sejren rykker Bears fra på ligaens andenplads. Bjørnene har 13 sejre i 16 kampe, mens Hørsholm på tredjepladsen har 11 sejre efter 18 opgør. Horsens IC er løbet fra de øvrige hold med 16 sejre i 18 kampe. Randers Cimbria ser ud til at slutte på femtepladsen, hvor holdet er placeret øjeblikkeligt med otte sejre i 18 kampe. Cimbria har fire point op til Næstved og fire ned til Svendborg.

I første periode lykkedes det Bears at slå et lille hul med syv point i træk til 25-16, og selvom Cimbria fik reduceret til 26-27 i starten af anden periode holdt Bears trykket. Et 19-3 run gav en imponerende føring på 46-29. Resten af perioden forløb udramatisk med Deuce Bello i gæsternes hovedrolle. Der blev til gengæld en smule dramatik da perioden sluttede. Et par af spillerne på gæsteholdet følte sig snydt for en fejl og efterfølgende brok medførte en teknisk fejl på vej ud af banen.

Fra tredje periodes start begyndte det at se ud som om det var et træt Bearshold, der løb på banen. Randers kom bedst ud af starthullerne og fik hurtigt reduceret til en Bears-føring på otte og senere syv point, men et par minutter uden scoring fra gæsternes side fik bragt Bears-føringen tilbage på 15 point. Bears førte 75-61 efter tredje periode.

Kampen fik sit endelige knæk midt i fjerde periode, da først Nicolai Iversen og siden DeVauhn Akoon-Purcell ramte en treer og i resten af kampen blev der udvekslet scoringer. Keane Thomann scorede de sidste seks point for hjemmeholdet, der kort før tid nåede et trecifret pointtal og vandt 100-82.

Udover Akoon-Purcells 23 point blev Jaye Crockett mest scorende med 17 point, mens Adama Darboe scorede 15. For Cimbria supplerede en velspillende Devon Thomas (11 point) og Kyndahl Hill (10 point) Deuce Bello som mest scorende.

Bears spiller igen søndag, når Hørsholm 79ers gæster Aarhus, mens Randers Cimbria nu har pause frem til den 1. marts, hvor Stevnsgade SuperMen gæster Kronjylland.

Sejr til Svendborg Rabbits i Super Arenaen over Wolfpack

15.02.2018

To hold med behov for en sejr, Wolfpack med en mulighed for at bide sig fast i 6 pladsen hvor Svendborg Rabbits befinder sig.

Ambitiøse Svendborg Rabbits med top 4 drømme efter par nederlag. Svendborg uden Jacob Enevoldsen der fortsat er skadet. Wolfpack uden skadede Oliver Strøh & Aleksander Nedic der ude med fiberskader. George Berling med afbud på grund af familiære årsager og sidst endeligt afbud fra Edgaras Stagionis der har valgt at stoppe hos Wolfpack.

Det er Svendborg Rabbits der kommer bedst fra start med 2 x 3 point fra Mikkel Planthin. Derefter bølger scoringerne frem og tilbage, til sidst bryder Wolfpack momentum og ender med at vinde periode på 2 point fra Anders Skou Hansen. Michael Martin kæmper i vanlig stil med pres på bolden og massere af hustlespil og en personlig score på 8 point. Første periode ender 18-17 til Wolfpack.

I anden periode tager Svendborg Rabbits stærke amerikaner Terrell Harris over sammen med Demonte Flannigan. Specielt udefra tager de godt fra sig og ender også kampen med hhv. 10 point og 17 point. Wolfpack smider for mange bolde væk som bliver konverteret til scoringer til Svendborg, som vinder perioden med 8-22 og halvlegsstilling til 39-26.

3. periode ligner desværre meget slutningen på første halvleg for Wolfpack der slider i angrebet og ikke har meget kærlighed fra kurvene. Efter fornuftigt spil i de første 3-4 minutter i periode stikker Svendborg Rabbits af på blandt andet flot spil af Claus Magaard der ender med 17 point for kampen. Durrell Vinson slider i det og slutter kampen med 15 rebounds og 18 point.

Wolfpack har nogle store talenter på vej, 16 årige Danijel Marsenic, Morten Bulow & Jonas Jessen. De bider godt fra sig i den sidste del af kampen, med flotte aktioner giver de prøver på fremtiden for Wolfpack og Dansk Basketball.

Den flotte indsats står bliver dog ikke belønnet og efter nogle gode aktioner straffer Svendborg Wolfack udefra og 4. periode ender 12-22 hvilket giver et slutresultat på 50-83 til gæsterme.

Kampens topscorer blev:

Wolfpack: Durrell Vinson 18 point, Anders Skou Hansen 9 point, Michael Martin 8 point

Svendborg Rabbits: Demonte Flannigan 17 point, Claus Magaard 17 point, Mads Kofod Rasmussen 11 point

Wolfpack´s næste kamp er nu på Søndag kl. 15:00 i Næstved mod Team Fog Næstved.

Bakken Bears vinder topopgøret mod Horsens IC

15.02.2018

Det var top og lokalopgør i Forum Horsens onsdag aften, hvor HIC tog imod Bakken Bears.

HIC kunne med en sejr sikre sig 1 pladsen i grundspillet, mens Bakken med en sejr kunne gøre den kamp helt åben.

Fra starten var der gang i scoringerne. For Bakken var Devaugn Akoon Purcell varm, mens Shannon Hale hurtigt ramte tre treere. Kevin Larsen spillede som altid solidt, og han scorede 9 point i første periode.

Perioden var fyldt med intensitet og helt lige. Efter de første ti minutter var Bakken foran med 25-24.

Billeder fortsatte i anden periode. Vedran Borovcanin kom ind fra bænken og ramte to treere og kampen bølgede frem og tilbage. Der var dog en lille forskel. Devaughn Akoon Purcell. I de sidste par minutter af anden periode ramte Purcell flere mulige og umulige skud og Bakken kunne gå til pause foran med 54-44.

HIC scorede de første fem point i tredje periode, så forspringet var på fem point. Bakkens forsvar var dog meget intenst, og det virkede ikke til at HIC havde et svar på det. I den anden ende trådte Doug Wiggins og Michel Diouf i karakter og Bakken var foran med 19 efter tredje periode.

I fjerde periode var kampen afgjort, og HIC reducerede en lille smule inden tiden løb ud og Bakken Bears kunne tage tilbage til Aarhus med en sejr på 98-85.

Bedste mand for Bakken og i kampen var uden tvivl Akoon Purcell med 28 point, men også Michel Diouf og Tony Bishop spillede godt.

For HIC var bedste mand Kevin Larsen med 22 point, mens Shannon Hale spillede sin bedste kamp i HIC trøjen.

Hørsholm 79ers snublende tæt på at sikre top fire efter sejr over Randers Cimbria

15.02.2018

Med onsdag aftens sejr på 98-87 over Randers Cimbria, er Hørsholm 79ers snublende tæt på at have sikret sig en top fire placering og dermed hjemmebanefordel i kvartfinalerne. Hørsholm var igen stort foran på hjemmebane inden Randers gjorde det spændende til sidst.

Med sejren har Hørsholm 22 point for 18 kampe på en delt andenplads sammen med Bakken Bears, der her til aften slog Horsens på udebane. Imidlertid har både Bakken og Næstved på fjerdepladsen spillet færre kampe og har et lettere program resten af vejen, så det bliver svært for Hørsholm at forsvare top tre-placeringen.

Det ligner en femteplads for Randers, der har 16 point for 17 kampe og er seks point foran Svendborg på sjettepladsen. Det betyder at Hørsholm og Randers meget vel kan mødes i en kvartfinaleserie, der kan blive lige så intens og spændende, som aftenens kamp.

Som altid når de to hold mødes, var der både kontroversielle situationer og flotte scoringer. Randers startede kampen bedst, med scoringer fra blandt andet Kyndahl Hill og Charlie Burgess, mens Hørsholm ikke kunne finde bunden af kurven. I starten af anden periode kom Randers med både 19-30 og 24-32 og der blev stille blandt de 500 tilskuere i Hørsholmhallen, men så begyndte Hørsholm at ligne et tophold.          

Først scorede Matt Bonds et svært layup, Ty Sabin fulgte op med en tre’er, Conor Beranek scorede et par skud og da Tosin Mehinti så satte et af to straffekast var Hørsholm helt tæt på med fem minutter igen af perioden, 34-37. Resten af perioden tilhørte Hørsholm, der med scoringer fra blandt andet Martin Poulsen og Mikael Vincents gik i front 45-38 ved pausen.

Hjemmeholdets dominans fortsatte ind i anden halvleg, hvor der efter to minutter stod 54-40 på scoretavlen og Hørsholm havde vundet de sidste ti minutter 30-10. I løbet af resten af tredje periode udbyggede Hørsholm langsomt føringen i kampen, der også bød på lidt hårdt spil med en usportslige fejl og tekniske fejl til både Hørsholmtræner Rafa Monclova og Randersstjerne Chris Nielsen.

Kampens sidste ti minutter startede med at Ty Sabin sendte Hørsholm i front 79-56, men derfra formede resten af aftenen sig som en Rander-jagt på Hørsholms føring. Burgess, Thomas og Williams blev fejlede og satte til sammen ni straffekast og Chris Nielsen satte endnu en tre’er, men selv da Deuce Bello dunkede til 87-73 med fire minutter igen, lignede det en sikker Hørsholmsejr.

Chris Nielsen var imidlertid ikke færdig med at sætte tre’ere og da Casper Stage blev fejlet på en tre’er stod den 89-79 med tre minutter igen og sekunder senere reducerede Deuce Bello yderligere med et layup. Da Charlie Burgess så satte to straffekast til 89-83, var nervøsiteten mærkbar blandt tilskuerne.

Tosin Mehinti og Matt Bonds skaffede lidt ro på med et par scoringer med omkring halvandet minut igen og Hørsholm kunne gå ind i sidste minut med en føring på ti point, 95-85, som Randers ikke kunne hente. Hørsholm afsluttede kampen med tre straffekast fra Mikael Vincents til slutresultatet 98-87.

Efter kampen udtalte Hørsholmtræner Rafa Monclova:

-Vi spiller godt i anden og tredje periode, men vi skal kunne holde koncentrationen og lader Randers komme tilbage i kampen. Vi misser et ton af straffekast og for mig handler det om koncentration og mental styrke og det skal vi gøre bedre resten af vejen mod slutspillet.

Hørsholm missede ganske rigtigt 20 af 42 straffekast og det var den største plet på præstationen i en kamp, der trods alt sikrede top fire.

Team FOG Næstved vinder sikkert i Nørrebrohallen

14.02.2018

Efter to sejre i træk var tilskuerne i Nørrebrohallen spændte for at se hvordan Stevnsgade holdet ville klare sig mod et af ligaens tophold, når Team FOG Næstved gæstede hallen tirsdag aften.

Svaret på det spørgsmål blev desværre ikke positivt, for kampen var så at sige forbi efter kun syv minutters spil da gæsterne førte med hele 19 points, 5-24.

Næstved startede i godt tempo, mens Stevnsgades forsvar var på hælene. Gang om gang spillede gæsterne sig til helt åbne skud, ikke mindst uden for 3pt linjen. Philip Hertz var tonangivende og ramte to 3-ere i starten. Udover skuderne fra distancen formåede Næstved også at udnytte sin fysiske fordel under kurvene.

Desværre for hjemmeholdet var det ikke kun forsvaret det ikke virkede. Det var som om lykken havde forladt spillerne, som trods hård modstand spillede sig til mange frie skud under kurvene, men bolden ville ikke i. Holdet brændte ikke færre end otte lay-ups i første halvleg. Stillingen efter første periode var 14-31. Anden periode lignede den første. Næstved var i fuld kontrol og øgede føringen til 25 points.

Halvlegsstilling var 30-55 og kampen var reelt forbi.

Hjemmeholdet pyntede lidt på resultatet i anden halvleg som Stevnsgade vandt med 41-38, men det var for lidt for sent. Første halvleg, ikke mindst starten af kampen, blev afgørende.

Slutresultatet blev dermed 71-93.

Team FOG Næstveds topscorere blev Troy Franklin med 24 pts, Kazembe Abif 21, John Stuart Mann 13 og Philip Hertz 11. For hjemmeholdet scorede Filip Rajovic 20 pts, Boris Vukicevic og Mathias Seilund 11 hver.

Udeholdets træfsikkerhed var imponerende. Næstved scorede hele 45 points fra 3pt-land, hvor 15 ud af 34 skud ramte kurven. 44% er rigtig godt selvom fleste af skuddene var frie. Til sammenligning scorede Stevnsgade 18 på 3-eren og ramte på 6 ud af 20 fra distancen, 30%.

Forskellen på holdene var stor denne dag, især i første halvleg. Næstved spillede godt og hentede en vigtig sejr i kampen om hjemmebanefordel i slutspillet, mens Stevnsgade skal vente lidt længere på sæsonens sejr nummer tre. Hjemmeholdets næste kamp er allerede nu på fredag når Bakken Bears kommer på besøg.  

Bakken Bears vinder over Team FOG Næstved

10.02.2018

Trods en fantastisk start, holdt det hårdt før Bakken Bears kunne trække sig sejrrigt tilbage af hjemmekampen mod Team FOG Næstved.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede 20 point alene i første periode, som Bakken Bears vandt 32-14, og alligevel førte Næstved med 42-40 ved halvleg.

Akoon-Purcell og Michel Diouf sad totalt på starten af første periode og da DeVaughn Akoon-Purcell scorede sit 20. point efter knap otte minutters spil førte Bears 27-7. Herfra gik Næstved på et 25-7 run og bragte sig foran 36-34! Næstved førte 42-40 ved halvlegspausen.

I anden halvleg besluttede Bears sig for at kontrollere det fysiske aspekt af spillet. Bjørnene fik styr på reboundspillet og anden halvleg bød ikke på de samme ekstreme runs som før pausen. Næstved var midt i tredje periode foran 53-49, inden Doug Wiggins, Akoon-Purcell og Tony Bishop fik scoret til Bearsføring 58-53. Bears førte 61-56 efter tredje periode.

I fjerde periode fik Bears hurtigt slået et lille hul med føringer på 66-56 og senere 76-62, og det kom Næstved ikke tilbage fra.

For Næstved var Kazembe Abif virkelig godt spillende med 24 point og 10 rebounds, mens Conner Washington og JJ Mann hver scorede 13 point. Washington supplerede med 5 rebounds og 7 assists, mens Mann havde 8 rebounds.

Bakken Bears’ mest scorende spiller blev ikke overraskende DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 31 point, mens Michel Diouf scorede 12 point og supplerede med 12 rebounds. Darko Jukic scorede 11 point (og 7 rebounds og 5 assist), Adama Darboe 10 point (6 rebounds, 7 assists) og Doug Wiggins 9 point (6 rebounds, 8 assists).

Med sæsonens 10. sejr rykkede Bears op på tredjepladsen med 20 point. Bears har brugt 13 kampe på at nå det antal – Hørsholm har brugt 17 kampe om at nå samme pointtal, men har vundet den indbyrdes kamp med Bakken Bears. De to hold er to point foran Næstved, der har 18 point for 16 kampe. HIC fører ligaen med 32 point efter bare 17 kampe.

Næstveds næste opgave er tirsdag, hvor holdet gæster Stevnsgade, mens Bears onsdag skal til Horsens for at møde ligaens tophold. Horsens IC kan med en sejr vinde grundspillet.

Wolfpack taber stort til Hørsholm 79ers

10.02.2018

Fredag aften var der igen topbasket i Herlevhallen hvor Wolfpack tog imod Nordsjællandske Hørsholm 79ers.

Hørsholm var mødt til aftenens kamp med 4 nederlag af 5 i bagagen og Wolfpack Basketball fra en frisk tirsdagskamp mod Stevnsgade SuperMen, der blev tabt med 6 point i fjerde periode i Nørrebrohallen. 

Til aftenens kamp var Wolfpack uden Edgaras Stanionis samt Oliver Strøh der er skadet, så det var et Wolfpack hold der mødte med en ung lineup. I dagens anledning af skadet spillere er Andreas Høyer gledet ind i startopstillingen.

Kampens resultat endte 62-110 til Hørsholm 79ers, og aftenen opgør må generelt betegnes som en kamp der er gode lærepenge for Wolfpacks bredde og unge spillere.

I fraværet af stamspillere var der masser af minutter til Andreas Høyer, Daniel Marsenic og Morten Bülow. Mens Michael Martin og Anders Schou Hansen samt Niki Tamjidi måtte tage de ledende roller på banen. Wolfpack spillede generelt i et højt tempo, og kom kampen igennem til fornuftige afslutninger, men træfprocenterne var for lave. Mens Hørsholms velsmurte maskine igen havde fundet melodien og særlige fra distancen straffede hjemmeholdet hårdt, med en scoringsprocent på 71% og 23 af 31 scoringer fra tre points linjen.

Kampens topscorer må udnævnes med forsigtighed da der var problemer med statistikken. Durell Vinson blev noteret for 16  point og 13 rebounds. Michael Martin havde 9 point mens der var 7 til Niki Tamjidi og Anders Schou Hansen. For Hørsholm havde Tosin Methitin 18 point mens der var 15 point til Ty Sabin og Sebastian Dalsgaard.

Hørsholm 79ers ligger ud med kampens første 5 point og George Berling kan reducere for Wolfpack mens Durell Vinson udligner. Wolfpack stiller til kampen op i 2-3 zoneforsvar og har god højde inside i Andreas og Durell. De første 4 minutter er præget af at begge hold gerne vil finde kurven udefra. Hørsholm har bedst held med det i det Frederik Hougaard og Connor Benarek sætter 2 tre points scoringer til stillingen 6-15 efter 5 minutter.

Wolfpack kæmper godt og kommer frem til fornuftige afslutninger men har ikke held med at ligge bolden i kurven. Efter en time out og Wolfpack opspil findes Durell Vinson under kurven og han fejles. Reducering til 8-15 med 4 minutter igen. Wolfpack kommer fortsat til gode afslutninger, men er ikke konsekvente i afslutningerne, modsat sætter Hørsholm deres skud og får lidt for meget plads ved tre points linjen.

Med 3 minutter igen har udeholdet udbygget føringen til 8-24. Wolfpack har generelt svært ved at følge med i Hørsholms roteringer i angrebet, hvilket medfører at de får flere frie tre pointsscoringer. Ty Sabin sætter igen en tre points scoring til 10-30 med 2 minutter igen. Wolfpack slutter perioden godt af med aggressivt forsvarspil, men mister samtidig bolden i opspillet og perioden slutter 10-32 til Hørsholm.

Anden periode starter igen med skud fra feltet og Hørsholm udbygger føringen til 13-38 efter 2 minutter. Hørsholm spiller generelt konsekvent og kommer til afslutninger da de slå Wolfpacks forsvar, mens hjemmeholdet fortsat får skud og scoringsforsøg, men de brændes.

Med 7 minutter igen 13-42 til Hørsholm 79ers. Hørsholm sætter de store spillere i line upén, hvilket Wolfpack ikke kan konkurrere med så udeholdet kommer til relativt nemme scoringer.

Med 4 minutter igen er Hørsholm foran med 30 point 17-47. For at dæmme op for Hørsholms dominans i feltet skifter Wolfpack til 1-2-2 zone, men Hørsholm finder fortsat kurven inside. Anders Schou Hansen kan reducere for hjemmeholdet. 1 minut senere 23-51 til Hørsholm 79ers.

Perioden slutter med et Hørsholm run og flere scoringer fra distancen 25-61 ved pausen.

Efter en god snak i omklædningsrummet var begge hold tilbage på banen i højt tempo. Hørsholm vil stresse Wolfpack, så de flytter forsvaret til fuld bane. Wolfpack spiller sig igennem men har fortsat svært ved at eksekvere inside. De næste angreb får Wolfpack dog trukket fejl og kommer lidt tættere på ved at score fra straffelinjen.

Efter 3 minutters spil 31-65 og Michael Martin fører an for Wolfpack i angrebet og forsvar og får flere steals. Hørsholm stresse fortsat i helbanepres. Wolfpack spiller sig igennem til skud, men scoringsprocenten er ikke høj. Hørsholm er nu begyndt at fejle hvilket hjemmeholdet profitere af på straffelinjen og Asbjørn Nerlov og Michael V Nielsen må tage plads på bænken med 4 fejl hver for Hørsholm.

40-76 med 3 minutter igen af tredje periode. Wolfpack får et lille run og sætter de næste 5 point. De resterende minutter af perioden løber ud med at begge hold på skift brænder scoringschancerne. Niki Tamjidi kan ligge et enkelt point i på straffe og stillingen er 46-80 da vi går ind i fjerde periode.

Den sidste periode begynder med et Hørsholm steal og dunk til dem. Wolfpack kæmper sig til straffelinjen men mangler fortsat at omsætte scoringsforsøgene. Hjemmeholdet kæmper heroisk i forsvaret hvilket lønner sig. De næstkommende angreb omsættes til scoringer under kurven samt fejl i scoringsforsøg.

Efter 2 minutter 50-84. Det er nu Niki Tamjidi og Morten Bülow der kommer til gode scoringer. Wolfpack er gået i 3-2 zoneforsvar hvilket afholder Hørsholm fra at forsøge sig fra distancen i en periode og de søger i stedet ind i feltet.

52-93 med 5 minutter tilbage af kampen. Wolfpack holder fortsat tempoet højt i angrebsspillet hvilket fører til afslutninger, men scoringsprocenterne forbliver lave, hvor i mod Hørsholm fortsat sætter deres skud og de kan stille og roligt udbygge den i forvejen store føring til 54-105. Der restere 2 minutter af kampen.

Wolfpack forsøger fortsat at reducere kampens score og får fornuftige afslutninger i kampens slutfase, mens Hørsholm næsten udelukkende forsøger sig med  tre pointsskud. Kampen rinder ud og Wolfpack taber klart aftenens kamp med 62-110 til et velspillende Hørsholm hold.

Næste kamp for hjemmeholdet er torsdag i vinterferien, hvor Svendborg Rabbits venter i Ballerup SuperArena.

Stevnsgade Supermen slår Svendborg Rabbits

09.02.2018

Kaninerne vidste, at Stevnsgade efter den første sejr i 2018 kunne blive en ganske svær modstander.

Det handler meget om selvtillid og den kom udeholdet med i HK Midt Arena torsdag aften. Rabbits startede ud helt uden energi og vilje og gik nærmest rundt på banen og det er gift mod et hurtigt løbende mandskab som Stevnsgade. Samtidig var forsvar et helt ukendt begreb for hjemmeholdet mod et godt skydende udebanemandskab der meget hurtigt bragte sig foran 11-20 ikke mindst takket være træfsikkerhed fra trepointslinjen. Især viste den tidligere kanin Mathias Seilund godt spil men også Stefan Jevric.

Hjemmeholdet var nærmest pinlige i deres optræden foran de knap 500 fremmødte. Intet forsvar, ingen energi og ingen fight. Stevnsgade helt fortjent foran efter 1. med 15-25.

2. periode fortsatte hvor 1. var endt. Det var udeholdet i fremmarch og stadig godt ført frem af anfører Seilund men med gode soldater i Frederik Filsoof og Filip Rajovic. De tre gjorde nærmest hvad de ville mod et fuldstændigt passivt Rabbitsforsvar. Det var ikke kun kaninernes forsvar der var ringe, om muligt spillede Rabbits endnu ringere i angrebet, hvilket sølle 10 points i periode kun alt for godt vidnede om. En meget frustreret Mathias Kelly kunne afslutte perioden inden den store pause med en smule momentum men også de to straffekast efter tid, ramte helt ved siden af. Det var ikke kun Kelly der ikke kunne ramme kurven. Jammerligt af Svendborg Rabbits der gik til pause bagud med 25-41…

Der var rigtig mange der tvivlede på om coach Ciaboni var i stand til at vende den hurtigt synkende skude, især efter den dårligste 1. halvleg i sæsonen fra et komplet modløst Rabbitsmandskab. De ca. 500 fremmødte tog heldigvis fejl.

Rabbits begyndte at fighte og det var ikke mindst Ole Jensens skyld. Han kom ind fra starten af 2. halvleg og arbejde som en besat og satte tempo og fight ind på kaninernes konto. Selv om Stevnsgade startede ud med at score de første tre points gravede Rabbits dybt og fightede sig tilbage i kampen. Først et run på 11-2 og dernæst et på 14-4. Da Ole Jensen kom ud igen var energien fundet hos Rabbits og Mikkel Plannthin med 9 points i periode var også stærkt medvirkende til et come-back. Inden den sidste pause var Stevnsgades forspring reduceret til 5, 54-59 og kampen virkede helt åben.

I sidste periode lagde Rabbits fra land med endnu et energiboost. 15-4 og nu var kaninerne pludselig foran med 6, 69-63 men så gik gassen af ballonen igen. Rabbits faldt tilbage på hælene og ingen turde tage ansvar. En af de bedste i dag hos Rabbits, den nye amerikaner Demonte Flannigan mistede også pusten og de 19 points han havde lavet i kampen indtil nu og hans 11 rebounds blegnede sammen med hans holdkammerater. Det var ganske enkelt ikke godt nok som Sebastian Åris sagde efter kampen.  4-11 sluttede de sidste 4 minutter og dermed tog Stevnsgade helt fortjent sig af de to points der var på spil med sejren 73-75.

Rabbits må kigge indad og finde sig i, at slutte på ligaens 6. plads, hvis dagens kamp var et udtryk for den fortsatte indstilling i sæsonen, nok nærmere plads 7.

Stevnsgade kunne mærke selvtilliden fra sæsonens første sejr og troen kunne i dag flytte kaninerne rundt i HK Midt Arena som det passede udeholdet. Meget handler om selvtillid og den skal Rabbits til at finde inden slutspillet ellers er sæsonen meget hurtig slut.

For hjemmeholdet var bedste mand i dag Demonte Flannigan med 34 minutter, 11 rebounds og 21 points, Terrel Harris scorede 15 og Mikkel Plannthin 12. Topscorer Michael Moore var helt væk med kun 6 points på knap 18 minutter.

Hos udeholdet var rent scoringsmæssigt bedste mand Boris Vukicevic med 17, bedste spiller var Filip Rajovic med 16 og tæt fulgt af Frederic Filsoof med 14 og Mathias Seilund med 13.

Rabbits spiller næste kamp den 15. februar på udebane mod Wolfpack og Stevnsgade møder den 13. februar Team Fog Næstved hjemme i Nørrebrohallen.