Nyheder

Team FOG Næstved sikker på 3. pladsen efter sejr over Svendborg Rabbits

06.03.2018

En sejr i dagens kamp mod Svendborg Rabbits ville sikre Team FOG Næstved 3. pladsen i grundspillet og en kvartfinaleserie mod netop dagens modstander.

Begge hold leverede en fod start på perioden med godt spil og flotte scoringer. Normalt er hurtige fødder ikke synonymt med Chris Gabriel, men i en sekvens i perioden fik han i den grad flyttet Svendborgs forsvar.

Team Fog Næstved trak fra til en 11 pointføring, som blev øget til 13 point ved periodens slutning og allerede efter de første 10 minutter var hjemmeholdet i gang med at indfri forventningerne.

Team Fog Næstved fortsatte i 2. periode, hvor holdet slap i første. Holdet øgede sin føring, som midt i perioden var nået op på 18 point.

Men så vågnede Svendborg og halede lidt ind på Team Fog Næstved. Det var dog kun for en kort tid. Team Fog Næstved fandt igen kurven og trak fra til en 20 pointføring ved pausen.

Team Fog Næstved fortsatte endnu en gang, som holdet sluttede før pausen, men det virkede dog en smule ukoncentreret fra Team Fog Næstveds side. Måske derfor var der skiftende føringer, men alligevel lykkedes det ikke for Svendborg at vinde perioden, som Team Fog Næstved vandt med 6 point.

Team Fog Næstved fortsatte igen, hvor holdet slap og øgede sin føring til 30 point, da der manglede 6 ½ minut af perioden. Midt i perioden var stillingen imidlertid status Quo i forhold til periodens start – Team Fog Næstved i front med 26 point. Resten af perioden skulle vist bare overstås, og det blev den med en sikker og fortjent sejr til Team Fog Næstved på 106-79.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin og Kazembe Abif med hver 18 point. For Svendborg Rabbits blev det Terrel Harris med 23 point.   

TV-kamp: Forsmag på kvartfinalerne

05.03.2018

Mandag den 5. marts viser TV 2 SPORT kampen mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits som meget vel kunne blive en forsmag på de kommende kvartfinaler i Basketligaen.

Begge hold har hver 3 kampe tilbage i Basketligaens grundspil hvor Team FOG Næstved ligger á point med Hørsholm 79ers på 3. pladsen, men da Næstved er bedst indbyrdes indtager de 3. pladsen. Holdet skal blot hive én sejr hjem i deres sidste 3 kampe for at sikre sig 3. pladsen. Svendborg Rabbits er uanset resultater sikker på 6. pladsen i grundspillet og meget tyder derfor på at Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved skal op imod hinanden i kvartfinalerne.

De to hold har mødtes 2 gange tidligere i sæsonen og i disse opgør er det begge gange endt med en sejr til hjemmeholdet. Først vandt Team FOG Næstved 83-60 i starten af sæsonen. Herefter vandt Svendborg Rabbits 83-81 i overtid over Næstved i december måned.

Team FOG Næstved har over de seneste 5 kampe vundet 4 og tabt 1, mens Svendborg modsat blot har vundet 1 kamp og tabt 4. Det er dermed hjemmeholdet der er klart mest formstærkt og ligner favoritten til at vinde det sidste indbyrdes opgør i grundspillet.

Svendborg Rabbits skal sætte deres lid til at deres topscorer, Michael Jarade Moore kan finde sit bedste spil frem igen. Den amerikanske forward har været ude med en skade hele januar måned, men er kommet tilbage fra sin skade og har spillet 3 kampe i februar. Specielt i holdets sidste kamp mod et dominerende Bakken Bears hold, virkede det til at Michael Moore er ved at finde sit gamle niveau frem, da han scorede 21 point i kampen. Udover den amerikanske forward, kan Svendborg også byde på Demonte Flannigan som er en meget stabil spiller med 17 point pr. kamp og 9 rebounds pr. kamp. Angrebet bliver ført an af Sebastian Åris som er den 7. mest assisterende spiller i ligaen med 4 assists pr. kamp.

Team FOG Næstved har i deres seneste 5 kampe vundet over Stevnsgade (to gange), Wolfpack og Hørsholm 79ers. Derudover tabte holdet blot med 8 point til Bakken Bears, så holdet i Næstved er virkelig ved at være klar til slutspillet.

Holdet bliver ført an af Kazembe Abif med 16.2 point pr. kamp og Troy Franklin med 15.5 point pr. kamp.  Den engelske guard Conner Washington er den næstmest assisterende spiller i ligaen med 4.9 assists pr. kamp og holdet byder også på landsholdsspilleren Philip Hertz der i hans seneste ligakamp mod Wolfpack gik scorings amok med 31 point.

Kampen bliver vist på TV 2 SPORT, mandag den 5. marts fra kl. 18:00.

Horsens IC vinder tæt opgør over Randers Cimbria

04.03.2018

Søndag spillede Randers Cimbria den sidste hjemmekamp i grundspillet. Gæsterne denne søndag var Horsens IC, der kæmper for at holde Bakken Bears fra førstepladsen i grundspillet.

Randers er på 5. pladsen, og kan hverken rykke op eller ned i tabellen, men kæmper for at finde den helt rigtige form frem mod slutspillet.

Det er tydeligt at kampen er vigtig for begge hold. Tempoet er højt fra start, og beggemandskabet har svært ved at ramme deres skud. 8-6 efter godt 4 min. Horsens laver 4 hurtige point og Randers tager timeout.

Randers holder koncentrationen efter timeouten, og holder afstanden til Horsens på 3-5 point. 19-15 med 2 min igen. De sidste to minutter er lige så intense som de første 8. Randers holder føringen på 25-21 efter se første 10 min. For gæsterne er det Alexander og Larsen der står for 19 af de 21 point.

Efter den korte pause er Horsens oppe gear. De får hurtigt hentet Randers’ forspring 26-26 efter 2 min. Randers med 6 ubesvarede (Stage med 4) og hjemmeholdet er igen foran, 32-26.

Kampen er intens! Hver enkelt bold bliver der kæmpet om, og begge coaches skifter lystigt ud - naturligvis i håbet om at kunne knække modstanders først. Med 2 minutter igen er Randers foran med 43-37. Randers scorer et enkelt point i de sidste minutter, 44-37 efter første halvleg.

Efter pausen fortsætter stillingskrigen med lange angreb og mere kontrolleret spil. Horsens henter hjemmeholdet efter 5.34, 52-52. Med et minut igen er stillingen 62-62, og vidner om en ekstremt tæt og velspillet kamp. Horsens får slutter 3. q. bedst af, og fører 65-67 inden de sidste 10 min.

Horsens starter du sidste minutter klart bedst, og får skabt et hul på 4-6 point, 72-78 efter 3 min. Vedran stempler ind i kampen og med 2 3’ere lægger Horsens yderligere afstand til Randers. Hjemmeholdet kæmper for ikke at lade Horsens slå det afgørende hul, og med 4.32 igen er stillingen 78-83.

Randers får kæmper sig tilbage og Kyndahl Hill udlignet med 2.35 igen. 85-85. Randers brænder herefter 3 angreb i træk, og Horsens straffer promte. 85-91.

I en super intens kamp, i en flot kulisse, ender med en sejr til gæsterne på 85-93. Begge hold kan tage rigtig mange gode elementer med til slutspillet der begynder inden længe.

Topscorer for Randers blev Charlie Burgess med 19 point (11 rbs). Topscorer for HIC blev Kevin Larsen med 24 point (14 reb).

Hørsholm 79ers tæt på mod Bakken Bears trods truende konkurs

04.03.2018

Torsdag kom meddelelsen om at Hørsholm 79ers’ herrehold lukker og lørdag skulle man så spille mod Bakken Bears, der har det bedste hold set nogensinde i dansk basket og har kvalificeret sig til de Europæiske kvartfinaler.

Det kunne gå to veje, men anført af Frederik H. Nielsen kæmpede Hørsholm hvert eneste sekund af kampen og var foran indtil de sidste minutter, inden Bakken tog sejren 80-87.

Bakken startede kampen med at komme foran 14-4 på flotte scoringer af Jaye Crockett og Darko Jukic på trods af god fight fra Hørsholm, der formåede at kæmpe sig ind i kampen igen. Især Emil Hjort og Matt Bonds var aktive på angrebsrebounds og det gav hjemmeholdet flere ekstrachancer.

Med tre’ere fra Frederik H. Nielsen og Ty Sabin og scoringer fra Bonds trak Hørsholm på 20-25 efter første periode og da Mikael Vincents satte et par layups og Hjorts satte en tre’er, var Hørsholm foran 30-26 to minutter inde i anden periode.

Hørsholm holdt føringen helt indtil fjerde periode og var foran med 12 point sidst i anden periode. Bakken Startede dog med at ramme fem tre-pointere i træk og gik fra 65-58 til 69-73 efter fire minutter. Det var en føring Hørsholm aldrig hentede. Matt Bonds sendte Hørsholm på 77-80 med under to minutter igen, men så svarede Darko Jukic og Tony Bishop igen for Bakken og da Doug Wiggins så med 15 sekunder igen sendte Bakken foran 80-87 på en tre’er strakte Hørsholm endeligt våben.

Med sejren fortsætter Bakken Bears kampen om førstepladsen, hvor Horsens IC dog har matchbolden, mens Hørsholm 79ers ender på fjerdepladen.

Hørsholm 79ers spiller igen hjemme næste lørdag mod Stevnsgade SuperMen.

Hørsholm 79ers ligaselskab undgår konkurs, dog ikke uden konsekvenser

02.03.2018

Selskabet bag Hørsholm 79ers ligahold har i de seneste år ikke kunnet lykkedes at skaffe sponsorindtægter til at kunne finansiere driften af klubbens to ligahold. Situationen har længe været uholdbar, og det er alene pga. enkelte sponsorers store velvillighed og hjerte for klubben, at den ikke er gået konkurs tidligere.

Utallige initiativer og forsøg på at skaffe kapital til at sikre en fornuftig fremtidig drift er løbet ud i sandet, og klubben må konkludere, at der på nuværende tidspunkt simpelthen ikke er den nødvendig opbakning, til at kunne drive to hold i de bedste danske ligaer.

Direktør for Hørsholm 79ers Peter Damm udtaler: ”Vi har i flere sæsoner trukket alt for store veksler på nogle få sponsorer. Hverken vi eller sponsorerne ønsker at denne klub skal finansieres af nogle få personer. I denne sæson har vi igen fået et stort hovedsponsorat fra Bækgården, mens klubben ikke er lykkedes at komme med den planlagte resterende indtægt til at sikre fortsat drift. Derfor stod klubben overfor en snarlig konkurs, som dog igen er blevet afværget af Bækgården, og endda således at begge hold kan spille sæsonen færdig.”

Fra den kommende sæson vil Hørsholm 79ers have et damehold på højeste niveau i Dameligaen, mens herreholdet vil spille i 1. division.

”Det er vores håb, at vi indenfor en overskuelig periode igen kan finde opbakning til at have både vores damer og herrer i den bedste liga”, siger Peter Damm.

Det håb bestyrkes ved, at bestyrelsen har lavet en plan, der sikrer, at selskabet bag de to ligahold kan være gældfrit allerede ved udgangen af den igangværende sæson.

Som et led i det reviderede setup i klubben har den nødvendige konsekvens været, at det har været nødvendig at afskedige visse nøglemedarbejdere.

Da Hørsholm 79ers Basketball er opdelt i en forretningsenhed og en forening, så har ovenstående situation ingen direkte implikationer for klubbens ungdomshold, som vil fortsætte med samme ambitionsniveau som i dag.
Lørdag den 3. marts kl. 12:00 afholdes der et informationsmøde i klublokalet i Hørsholm Hallen, hvor alle interesserede er velkommen til at møde op. Her vil klubbens bestyrelse redegøre for situationen.

Randers Cimbria vinder stort over Stevnsgade SuperMen

01.03.2018

Torsdag aften lagde Arena Randers gulv til endnu en kamp i Basketligaen mellem Randers Cimbria og Stevnsgade SuperMen.

Sne og frost havde gjort en alvorligt indhug i antallet af tilskuere. Dem der havde trodset vejret fik til gengæld en kamp med mange scoringer - om ikke andet.

Stevnsgade stillede med kun 7 spillere, hvilket naturligvis satte sit præg på kampen. Randers spillede uden Deuce Bello (syg) og Anton Hansen (studietur).

I første halvdel af første q. følger holdene hinanden. Hurtigt spil, og let adgang til kurvene er ordene. 13-10 efter 5 min. Stevnsgade timeout.

Det høje tempo sætter sine små spor hos gæsterne. Fra 19-19 trækker Randers langsomt fra Stevnsgade. 31-24 efter de første 10 min.

Efter den korte pause har Randers fået justeret spillet, og fortsætter det gode spil fra slutningen af første q. For Stevnsgade er Vukicevic klart den bedste spiller og hans store indsats holder gæsternes håb om et godt resultat i live. Han kan dog ikke forhindre at Randers efter 5 minutter fører 47-35. Timeout Stevnsgade.

Randers går i cruice-mode efter timeouten, og med 1.33 igen af første halvleg fører hjemmeholdet 53-39. Alle på nær to spillere (Selman og Patrick) har scoret for hjemmeholdet. Hos gæsterne er det kun Tobias der mangler at komme på tavlen. Randers henter et par point i de sidste halvanden minut. 59-42 ved pausen.

Efter pausen starter Randers i højt tempo, og er ligeledes begyndt at spille forsvar. 72-46 efter 3.28.

Kampen har et underligt flow. Randers spiller hurtigt og Stevnsgade gør alt hvad de kan for at trække tempoet ud af kampen. Randers har klart mest at byde ind med. 82-55 med 3 minutter igen af 3. q. For Stevnsgade har Filosoff stemplet ind i kampen - 22 point so far.

Igen tager Randers lidt af gassen, og Stevnsgade kommer lidt tættere på. 89-66 efter. 3.q.

Sidste quarter starter som de to forrige. Randers i højt tempo og Stevnsgade på hælene. Patrick gør det til 96-68 efter 2 min. Devon følger op med to straffe umiddelbart efter og forspringet oppe på 30.

Randers fortsætter i højt tempo. 105-68 og Stevnsgades coach tager timeout. Randers har indtil nu vundet 4. q med 16-2. Resten af kampen er på Randers præmisser - kampen ender 122-76.

Topscorer for Cimbria blev Devon Thomas med 21 point og for Stevnsgade SuperMen scorede  Fredrik Filosoff 25 point.

Stensikker sejr til Bakken Bears over Svendborg Rabbits

01.03.2018

Bjørnene fra Århus tromler al modstand ned i Basketligaen i øjeblikket.

Nu ligger Bears nr. 1, Horsens IC har en kamp i deres favør og kan selv afgøre, om de vil slutte nr. 1 men faktum er, at Bakken Bears virker og fungerer meget overbevisende lige nu. Det ligner et nyt mesterskab.

Kampen startede igen utroligt energiforladt fra hjemmeholdets side. Det var igen som om spillerne ikke var til stede rent mentalt og energimæssigt. Bakken Bears derimod startede suverænt og gik lynhurtigt fra 4-5 til 4-17 og så var den kamp faktisk overstået.

De energiforladte kaniner var end ikke i nærheden af bjørnebanden og netop som hullet delvist var lukket sluttede Bjørnene af med at score 7 i træk til en meget overbevisende halvlegsføring 43-60!

Kaninerne magtede slet ikke at vise noget der lignede slutspilsform, heller ikke i 2. halvleg. Bears spillede fortsat meget overbevisende og maste Rabbits ned i den efterhånden dybe sne udenfor Svendborg Idrætscenter.

Ide sidste 10 minutter var det alene et spørgsmål om Bakken ville vinde med over eller under 50. Bjørnene viste sig nådige og kaninerne var rene statister. Bakken vandt suverænt alle 4 perioder, 19-29, 24-31, 10-29 og 15-20 og kampen 78-109.

For hjemmeholdet scorede Michael Moore i dag 21 og Terrel Harris 20, Demonte Flanigan havde 17 og 8 rebounds.

For Bakken Bears kom alle spillere fra holdkortet på scoringslisten. Mest scorende var ligaens dyreste spiller Akoon-Purcell Devaughn med 19 ligesom Jeffrey Crockett også scorede 19.

Selv ikke de to skadede spillere hos Rabbits, Jacob Enevold Jensen og Harding Nana kunne her havde gjort en forskel i dagens kamp.

Hjemmeholdet mangler i den grad selvtillid og troen på egne evner og de to parametre skulle gerne findes frem inden modstanderen i en kvartfinaleserie som nok hedder Team FOG Næstved eller Hørsholm 79ers.

Rabbits spiller igen på mandag på udebane mod netop Team FOG Næstved, denne kamp vises direkte på TV2 Sport. Bakken Bears har deres næstsidste kamp i grundspillet på lørdag i Hørsholm mod 79ers.

Bakken Bears vinder klart over Stevnsgade SuperMen

27.02.2018

Bakken Bears vandt mandagens kamp mod Stevnsgade 112-81 og sikrede sig dermed definitivt en plads i Basketligaens top to efter en kamp, der var afgjort allerede halvvejs.

Bakken Bears bragte sig tidligt foran 14-4 og efterfølgende 20-7, men Stevnsgade bed godt fra sig. I første periode scorede Filip Rajovic og Mathias Seilund hhv 8 og 5 point for Stevnsgade, mens Michel Diouf scorede 10 for hjemmeholdet. Bears førte 32-17 efter de første ti minutter. I anden periode fortsatte mønsteret, her var det dog Tobias Tita og Boris Vukicevic, der var mest scorende for udeholdet.

Stevnsgade syv mand – Frederic Filsoof kom ikke på banen – kæmpede godt, men opgaven blev ikke nemmere, da holdets topscorer Filip Rajovic udgik med en skade i starten af fjerde periode. Rajovic og anfører Mathias Seilund var de eneste, der havde scoret for Stevnsgade i tredje periode, hvor de scorede hhv syv og otte point. Seilund fortsatte i fjerde periode, godt assisteret af Boris Vukicevic.

For Bears fik alle mand scoret, anfører Nicolai Iversen scorede 15 point og blev kun overgået af DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 19. Unge Sylvester Berg, der spillede sin kamp nummer 100, fik sat 14 point i kurven, ligesom Michel Diouf.

For Stevnsgade scorede Mathias Seilund 25 point, mens ligaens måske i denne sæson mest forbedrede spiller, Boris Vukicevic, scorede 20 og Filip Rajovic 19.

Bears spiller igen allerede onsdag, når Svendborg Rabbits besøges. Stevnsgade skal først i ilden igen torsdag, når turen går til Randers.

Stevnsgade Supermen opsiger samarbejdet med Ricky Kristensen

23.02.2018

Efter næsten 2 sæsoner med Ricky Kristensen ved roret for Stevnsgade SuperMen, har ledelsen i Stevnsgade Copenhagen valgt at opsige samarbejdet med Head Coach Ricky Kristensen. 

Ricky blev i sin tid bedt om at overtage rollen som Head Coach. En rolle, som Ricky har udfyldt på rigtig flot vis, og hvor mange af holdets unge talenter har haft en rigtig flot personlig og sportslig udvikling.

Opsigelsen skyldes, et ikke tilfredsstillende samarbejde med holdet og er ikke et udtryk for manglende resultater, da holdet på det seneste har udviklet sig i den rigtige retning. Stevnsgade Copenhagen er inde i en positiv udvikling og rejsen med genrejse elite basketball i København stopper ikke her. Vi ønsker at fortsætte udviklingen yderligere og bygge videre på de opnåede sportslige resultater og den nuværende spillertrup.

Stevnsgade Copenhagen vil gerne takke Ricky for en meget stor indsats under nogle svære og til tider meget hårde vilkår. Ricky har et stort basketball-hjerte, og det har været vigtigt i vores udvikling. Assisterende Coach Troels Nielsen overtager ledelsen af holdet den resterende del af sæsonen. Dette vil give den fornødne ro og tid til at finde en ny Head Coach frem imod næste sæson. Denne proces er allerede sat i gang udtaler Simon Marquardsen i en pressemeddelelse fra klubben.

Team FOG Næstved vinder stort over Wolfpack

18.02.2018

Skulle Team FOG Næstved holde Hørsholm 79ers bag sig i kampen om 3. pladsen i grundserien i BL, ja svaret kravet til dagens opgør mod Wolfpack meget simpelt. Alt andet end en sejr kunne ikke accepteres.

Det blev da også til den forventet sejr. Slutcifrene blev 111-73 (32-16, 27-18, 32-17, 20-22) i kamp hvor der var masser af spilletid til holdets unge danske spillere.

Team Fog Næstved kom bedst fra start med 2 hurtige scoringer. Men derefter blev det noget rodet fra begge holds side inden hjemmeholdet igen fik styr på kampen.

Hjemmeholdert Philip Hertz var forrygende i perioden og scorede alene 18 point. Philip ser klar ud til landskampen på torsdag mod Albanien.

Efter en god start af Wolfpack på 2. periode gik det pludselig stærkt den anden vej. Det var som om, at Team Fog Næstved scorede, som det passede holdet. Det medførte, at Team Fog Næstved øgede sin føring støt og roligt fra 16 point efter 1. periode og førte med hele 59-34 ved pausen.

Team Fog Næstved fortsatte, hvor holdet slap ved pausen, og det samme gjorde Philip Hertz, som ganske enkelt var forrygende i denne kamp. Hvis landsholdet alene skulle udtages på baggrund af denne kamp, er der ingen tvivl om, at Philip Hertz ville væres selvskreven.

Det kan godt være, at Team Fog Næstveds føring var på en lidt billig baggrund, men det skal ikke tage noget fra Team Fog Næstveds spil, som var meget koncentreret gennem hele kampen. Holdet ser ud til at have fundet formen her kort før slutspillet begynder.

Det skal også nævnes nævnes, at Team Fog Næstved var uden Chris Gabriel og Devin Daly, men de unge spillere, som erstattede dem, gjorde det fint i de perioder, de var på banen.

I begyndelsen af 4. periode var der ikke så mange scoringer fra nogen af holdene. Mest af alt blev der byttet point, men det lykkedes dog for Wolfpack at vinde perioden med 2 point. Men true Team Fog Næstveds sejr kunne Wolfpack ikke i dag, hertil var der simpelthen klasseforskel.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Hertz med 31 point. For Wolfpack scorede Durrell Vinson 32 point.