Nyheder

To sikre point til kaninerne

27.10.2017

Torsdagens kamp skulle byde på to sikre point til hjemmeholdet som igen havde besøg af Wolfpack. Publikum blev ikke skuffet og der var aldrig rigtigt tvivl om resultatet.

Kampen starter lige og de to hold følges ad de første 6 minutter. Faktisk fører Wolfpack 17-16 inden coach Luca vælger at kalde timeout.

Spillerne får læst lektien og bedt om at få strammet op i forsvaret med det samme. Timeout hjælper og kaninerne får lukket godt ned for Wolfpack og går på et 17-1 run og ender med at føre efter første periode 30-18.

Anden periode bliver der skiftet meget ud for hjemmeholdet og alle spillere bidgraver positivt.

Mike Moore, som spillede en super kamp med 21 point – 9 rebounds – 8 assist,  leverer et kæmpe dunk som skaber jubel blandt publikum. Rutine fornægter sig ikke og kaptajnen, Claus Magaard, sætter en flot 3’er på slutfløjtet af første halvleg til føring på 50-35. Publikum er tilfredse og man sidder med fornemmelsen af at Rabbits kører denne kamp hjem sikkert.

I anden halvleg fortsætter det koncentrede forsvarspil fra hjemmeholdet og man har success med at kontrollere Wolfpacks dygtige spiller, Durrell Vinson som igen i aften kæmpede hårdt under kurven. Det lykkedes at holde Durrell på kun 13 point i aftenens kamp. For udeholdet leverer Edgaras Stanionis en god kamp og får scoret 18 point og nappet 7 rebounds også.

Jacob Enevold Jensen spiller en god kamp og influerer mange skud i forsvaret og griber 6 rebounds samtidigt med han får lagt 10 point i kurven. Terrel Harris, som scorer 17 point i aftenens kamp, nyder godt af flere frispilninger fra netop Jacob Enevold i 3 periode og kaninerne udbygger føringen til 75-52 inden sidste periode.    

Dejligt var det også at se at flere af de unge kaniner får godt med spilletid og værdifuld erfaring at bygge videre på.

4. periode kører på ”cruise control” for hjemmeholdet og man kører en sikker sejr på 95-69 hjem mod Wolfpack.

Næste kamp for Rabbits er den 9. November i en live TV kamp på TV2 Sport mod Horsens IC.

Ugen efter den 15/11 venter så årets vigtigste kamp, kvart finale i pokal turneringen, igen mod Horsens IC, men denne gang på udebane. 

Horsens IC vinder komfortabelt over Stevnsgade SuperMen

27.10.2017

I et flot besøgt Forum Horsens var det top imod bund, da Stevnsgade kom på besøg.

I kampen var der klasseforskel og HIC vandt med 35 point i en kamp, hvor der aldrig var spænding om udfaldet. Stevnsgade skal dog have stor ros for at kæmpe hele vejen igennem.

HIC startede fro første gang i mange år med en ren dansk line up, og de var klar fra start. Der skulle tages revanche efter den noget sløje kamp imod Copenhagen Wolfpack.

Forsvaret var aggressivt og Stevnsgade havde svært ved at komme til gode skud. I den anden ende regnede pointene i kurven. Kevin Larsen dominerede inside, mens Oscar Jørgensen var varm fra distancen.

Det aggressive forsvar resulterede også i mange steals, som gav lette lay ups. Her førte Aladdin Barakeh op. For Stevnsgade var farligste spiller Mathias Seilund. Efter første periode var stillingen 35-14 til HIC.

Billedet fortsatte i anden periode. Dog var HIC ikke helt så skarpe. Oscar Jørgensen fortsatte, men også Christian Lindberg og Frederik Rungby gjorde det godt. For Stevnsgade blev Mohamed Osman varm. Han scorede 20 point i kampen. Ved pausen var stillingen 59-30, og alt spænding var for længst forduftet.

I anden halvleg var billedet det samme. Stevnsgade kom i perioder en lille smule bedre med, men det var mest fordi HIC ikke trykkeren på speederen. Stevnsgade skød godt udefra og, og det gjorde at de ikke blev kørt helt over.

Det hele ender med en sikker HIC sejr på 109-74. Bedste mand for HIC var unge Oscar Jørgensen med 22 point, mens Kevin Larsen scorede 20 point og tog 8 rebounds på 14 minutter. For Stevnsgade var bedste mand Mathias Seilund.

Næste kamp for HIC er først kommende torsdag, hvor det gælder en svær udekamp imod Team FOG Næstved Næstved.

Team FOG Næstved vinder over Randers Cimbria

26.10.2017

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod Team FOG Næstved. En på papiret spændende kamp, hvor begge hold før sæsonen har meldt sig i kampen om minimum top 4.

Gæsterne starter i højt tempo, hvilket volder Randers en den problemer. Udover det hurtige spil, har gæsterne også den fysiske fordel med flere store og høje spillere. Næstved henter mange lette point under kurven, hvor Randers skal slide mere for at komme til scoringerne. Det er værd at bemærke at Randers sidste 9 point i første quarter var på straffe.

Randers får kontakt i starten af 2. quarter og herefter er der scoringskrig. Stort set alt fra begge hold går i kurven. For Randers har Kyndahl Hill scoret 14 efter de første 15 min, og for Næstved er der Washington der fører an med 13 point.

Randers får bedre fat under kurven i forsvarer - men Næstved svarer igen ved at trække spillet ud bag 3’eren. Det giver Team FOG lidt luft. Randers hænger på, men efter en meningsudveksling med dommeren får Coach Olsen en teknisk fejl hvilket i sagens natur ikke hjælper.

Franklin, Washington og co straffer Randers og scorer fra 3-pointsland efter behag og strækker føringen til 7 point kort før tid. Næstved fører 56-63 ved pausen

Efter pausen fortsætter hjemmeholdets udfordringer - både i forsvar og angreb. Løsningen ligger ikke lige for - hårdt arbejde er vist den eneste vej ud. Næstved + 13 efter 24 min. Resten af 3. quarter kæmper Randers bravt, men Franklin, Rauka og Washington har fuld kontrol. Næstved + 16 inden de sidste 10 minutter.

Randers forsøgte med alle midler at komme tilbage i kampen, men Næstved var en for stor mundfuld. Randers kæmpede i perioder, men i dag fungerede især forsvaret ikke for hjemmeholdet. Der er meget at arbejde på endnu - og sæsonen er heldigvis stadig ung.

Team FOG Næstved kan drage hjem til Sydsjælland med en sejr på 99-116 (26-32, 30-31, 18-27, 25-26).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 21 point (7 ass). For Team FOG Næstved blev Conner Washington topscorer med 25 point (9 ass) og Ziggy Riauka med 24 point (8 reb).

Foto er leveret af Andreas Larsen / Mediekammeret.dk

Følg Bakken Bears Europe Cup kamp på Livestream

25.10.2017

Onsdag den 25. oktober kl. 18:30 Spiller Bakken Bears deres første hjemmebanekamp ved årets FIBA Europe Cup. Kampen er mod de forsvarende portugisiske mestre SL Benfica. Du kan følge kampen på livestream eller i Vejlby-Risskov hallen.

Benfica har vundet 26 mesterskaber, 25 pokaltitler og 14 Super Cup-titler i den hjemlige andedam. Holdet er lige nu indehaver af alle tre hjemlige titler!

På den internationale scene har Benfica – ligesom Bears i øvrigt – deltaget on/off de seneste år. SL Benfica har deltaget i FIBA Europe Cup de seneste fire sæsoner og formåede i 2016/17 for første gang at knibe sig videre til andet gruppespil.

Bakken Bears tabte åbningskampen på udebane mod gruppens favoritter fra Avtodor Saratov (73-76), og kan især notere sig at holdet vandt reboundkampen eftertrykkeligt. Desværre for de danske mestre var scoringsprocenterne ikke gode nok, og det skal der rettes op på, hvis Bears skal nærme sig sejren mod Benfica.

Bakken Bears – SL Benfica spilles onsdag kl. 18.30 –  Du kan se kampen i Vejlby-Risskov Hallen eller på live stream.

Link til Livestream → Bakken Bears - SL Benfica Livestream

Randers Cimbria vinder stort på Nørrebro over SuperMen

21.10.2017

Det var klart, at sæsonens anden hjemmekamp ville være svær for Stevnsgade, da der manglede hele tre ud af holdets fem startere.

Det betyder meget for ethvert hold, ikke mindst hvis man allerede ligger i bunden. Luciano de Souza har skiftet til Wolfpack, mens både Filip Rajovic og Stefan Jevric er skadet. Begge forventes dog at være klar igen om et par uger.

Det var også tydeligt lige fra kampens start, at Randers var det stærkeste hold på banen. De havde klare fysiske fordele; de var højere og stærkere, og de spillede hurtigere. Hjemmeholdet formåede dog at være med de første ni minutter, hvorefter stillingen var 12-18.

Derefter, især de næste 24 minutter, var der stort set kun et hold på banen. Randers scorede hele 74 points mod Stevnsgades 30.

Dermed var føringen op på 50 points, 42-92. De sidste syv minutter spillede begge holds bænkspillere og den lille kamp vandt Stevnsgade med 25-5.

Resultatet blev en stor udesejr på 30 points, 67-97.

I største dele af kampen kunne Randers spillerne komme til nemme scoringer, uden problemer, hver gang de prøvede. Deuce Bello og Jerrel Williams ramte f.eks. på 13 ud af 17 2pt. skud, begge over 75%. Det er kun muligt hvis der ikke er stor modstand. Hele fem Randers spillere var i ”double figures” og alle 12 kom på scoringstavlen. Topscorer blev Deuce Bello med 19. Holdets 2-point procent var på 58%, som viser hvor let det må have været.

Stevnsgade har det svært når alle spillere står til rådighed. Men de kan godt spille, det viste de mod Næstved forleden. Men skader og klubskifte gjorde, at holdet slet ikke var på Liga-niveau i denne kamp. Desværre. Mathias Seilund spillede en fornuftig kamp med 15 points på 56% shooting og 10 rebounds. Sebastian Filirup og Mazvidas Liutkus spillede godt de sidste minutter, hvor holdet viste god gejst på trods af en håbløs situation.

Randers’ næste kamp er mod Team FOG Næstved på torsdag, mens Stevnsgade skal på besøg Horsens IC. 

Horsens IC vinder til sidst over Wolfpack

21.10.2017

Herlev Hallen var klar til Basketliga Fredag aften, hvor 318 feststemte tilskuere var mødt frem for at heppe Wolfpack frem til sejr over topholdet Horsens IC.

Der var åben slagudveksling fra start, skiftevise føringer igennem hele første halvleg. Første periode ender 18-18 med Wolfpack som tovholder på det friske spil og Horsens IC med kynismen i særdelshed anført af Kevin Martelli Larsen der slutter aftenen med 25 point og 13 rebounds. 2 periode bliver ikke et kønt kapitel for Wolfpack, få ting vil hænge sammen, Adrian Moss vrikker tidligt om på foden derefter får Horsens IC et run og vinder perioden 15-26.

Wolfpack går til pause nede med 11 point, og selvom Wolfpack havde leveret fint efter forventningerne. Så ligger det ikke i kortene med comeback rundt om hjørtnet, og da man 4 min. Inden i 3 periode er nede med 13 point så ser de håbløst ud. Men to-tre flotte aktioner af Michael Martin sætter et fyrværkeri igang. Wolfpack finder hinanden og hallen eksplodere. Et 10-3 run slutter perioden til Wolfpack favør på 22-18.

De første 5 minutter af fjerde periode lurer overraskelsen 16-5 run af Wolfpack der arbejder benhårdt, midt i perioden er Wolfpack foran med 4 point og Oliver Strøh er brandvarm.

I de næste minutter er der åben slagudveksling i særdelelshed med MVP for kampen Durrell Vinson der arbejder benhårdt og slutter kampen med imponerende 26point og 14 rebounds.

Wolfpack´s hårde arbejde koster dog ved dommerens linje, en af bagmændene for comeback´et Casper Ishøi fejler ud med 3 minutter igen. Derefter finder Horsens IC sig selv og laver et run på 17-7 der afgør kampen. Specielt under kurven. bliver man straffet hårdet af Kevin Larsen & Reggie Agbeko og Christian Benzon der lønner sig af de mange double teams.

Kampen slutter 82-89 til Horsens IC.

Flot indsats af Wolfpack der er uden Adrian Moss i 3 perioder, Luciano De Souza uden licens, George Berling & Anders Skou skadet.

Svendborg sejrer i dobbelt overtid i Hørsholm

19.10.2017

I hvad der kan ende med at være sæsonens mest spændende kamp i Basketligaen, endte Svendborg Rabbits med at vinde 104-111 efter to ekstraperioder. Kampens afslutning var helt ekstraordinær med vilde tre-pointere og tekniske fejl.

I ordinær tid var Hørsholm 72-77 i sidste minut, da Ty Sabin rammer to kæmpe tre-pointere. Først ramte han til 75-77 og blev fejlet i skudøjeblikket og satte det ekstra straffekast til 77-76 med 45 sekunder igen, og efter en Svendborgscoring i den anden end fik han chancen igen. Sabin kom omkring to screeninger, tog en dribling og udlignede til 79-79 med 21 sekunder igen.

Svendborg formåede ikke at score på to forsøg og kampen gik dermed ud i overtid. Her var det Hørsholm, der tog téten og Svendborg, der til sidst havde brug for et mirakel. En meget velspillende Connor Beranek bidrog kraftigt med at sende Hørsholm i front med seks point i perioden og da Ty Sabin så ramte to straffekast til 92-89 med 5,9 sekunder igen, var de 540 tilskuere i Hørsholmhallen klar til en sejr.

Svendborg forsøgte at sætte Claus Magaard op til en tre’er, men han var dækket, så fik Sebastian Åris chancen, inden han spillede den videre til Terrell Harris, som satte bolden i kurven til 92-92, lige som hornet lød.

I den anden ekstraperiode stod de to hold helt lige med lige over et minut igen, 100-100, inden Svendborgs Michael Moore sendte Svendborg i front 100-102 på et layup. I den anden ende missede Matt Bonds hårdt presset et layup og Svendborg fik bolden igen, med chancen for at bringe sig yderligere foran.

Bolden endte ved Michael Moore, som fik sit korte skud blokeret af Connor Beranek, men dommeren så en fejl og da Beranek reagerede på kaldet, sendte dommeren ham en teknisk fejl, som gav Svendborg i alt tre straffekast og bolden igen ved midterlinjen med 38 sekunder igen. Det afgjorde reelt kampen.

Moore satte de tre straffe og på Svendborgs efterfølgende angreb sendte Sebastian Åris Svendborg i front 100-107 på to straffekast med 34 sekunder igen. Frederik H. Nielsen blev godt nok fejlet, mens han scorede i den anden ende, men straffekastet gik, symptomatisk for en kamp, hvor Hørsholm kun ramte 17 af 28 forsøg fra linjen, ved siden af.

Hørsholm fejlede straks og Plannthin ramte et af to for Svendborg og Vincents scorede til 104-108 med 21 sekunder på tavlen, men Hørsholm formåede ikke at stoppe tiden med en fejl og lod 11 sekunder tikke af uret, inden de fik fejlet Claus Magaard som sikkert sendte Svendborg i front med seks. Hørsholm fik sendt et desperationsskud af sted, men Svendborg reboundede og Jacob Enevold scorede et straffe til slutresultatet 104-111, efter han blev fejlet med et par sekunder igen.

Resultatet ændrede ikke noget i stillingen i Basketligaen, men sendte Svendborg op i det meget tætte midterfelt, hvor alle fra nummer to, Hørsholm, til nummer 6, Randers, kan bejle til en topplacering.

Efter kampen fokuserede Hørsholm-træner Rafa Monclova på holdets næste kamp, som spilles allerede fredag, en pokalkamp mod Næstved:

-Man skal måske se på reglerne for pokalturneringen igen, for det virker ikke helt fair, at hjemmeholdet helt med vilje kan lægge en vanvittigt vigtig pokalkamp kun to dage efter det andet hold har spillet – og de selv har haft otte dages pause. Vi har ingen chance for at forberede os taktisk og med en dobbelt overtid i dag, er det også svært for spillerne at restituere. Hvis det er reglerne, skal man se på dem igen.

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge. 

Horsens IC slår Svendborg Rabbits efter overtid

13.10.2017

I et flot besøgt Forum Horsens tog HIC imod Svendborg Rabbits, og de blev ikke skuffede.

HIC endte med at vinde med 91-78 i en kamp som var meget tættere end cifrene antyder.

Svendborg kom godt fra start, og især Sebastian Åris var flyvende. Han scorede hurtigt syv point og bragte Svendborg i front. Kevin Larsen og Christian Benzon spillede dog solidt, og efter første quarter var HIC foran med 25-23.

Anden quarter blev lidt mere rodet. Begge hold havde svært ved at finde det polerede angrebsspil frem. Nana Harding førte an for Svendborg, mens Kevin Larsen fortsatte for HIC.

Svendborg havde mere energi og var fortjent foran med 42-38 ved pausen.

Billedet fortsatte i 3 quarter. Svendborg var foran og HIC halsede efter. Terrel Harris og Mikkel Plannthin stemplede, mens Kevin Larsen holdte HIC inde i kampen. Svendborg var oppe med 5 inden sidste periode.

HIC kom stærkt fra start og scorede 11 ubesvarede point og bragte sig foran med 6. Resten af kampen var lige. Vedran Borovcanin bragte HIC foran med 2 med 2,8 sekunder igen. På buzzeren får Claus Magaard to point i kurven og kampen skal i overtid.

I overtiden er der ingen tvivl. HIC tromler henover Svendborg og vinder de sidste fem minutter med 15-2 og kampen med 91-78 (25-23, 13-19, 17-18, 21-16, 15-2).

Bedste HICer var uden tvivl Kevin Larsen (27 point) som dominerede i begge ender af banen. Esben Reinholt spillede en flot kamp og viste at han er på vej tilbage mod sit gamle niveau. For Rabbits var bedste mand Terrel Harris der sluttede med 19 point.

Næste kamp for HIC er på lørdag, hvor de gule på udebane skal møde BK Amager i pokalturneringen.

Team FOG Næstved besejrer 79ers i topkampen

13.10.2017

Der var topkamp på menuen torsdag aften i Arena Næstved, hvor hjemmeholdet Team FOG Næstved havde besøg af Hørsholm 79ers.

Vinderen af kampen ville kommer øverst i tabellen og da begge hold har spillet stærk i indledningen af sæsonen var der lagt op til et rigtigt topopgør.

Efter en lige start på kampen – dog med en lille overvægt til Hørsholm – tog Team Fog Næstved fat. En scoringspause af Hørsholm på et par minutter hjalp godt til. Fra 6–8 efter 4 minutter til 18–12 efter 9 minutter.

Periodne slutter 20-15 til hjemmeholdet.

Men begge hold skal have stor ros for en periode med seværdig basket fra begge hold.

2. periode blev en periode med mange point, hele 51 af slagsen fandt vej gennem netmaskerne. Team Fog Næstved kom godt fra land og øgede sin føring. Men så begyndte holdet at sjuske, hvilket betød, at Hørsholm kom tilbage i perioden.

En time out af Team Fog Næstved ændrede situationen, og holdet øgede igen sin føring. Men sætte Hørsholm af kunne Team Fog Næstved ikke. Hørsholm hang på og reducerede Team Fog Næstveds føring så stillingen inden den store pause var 45-41 til hjemmeholdet.


3. periode var uden scoringer de første par minutter, hvilket i sig selv vel var usædvanligt. Men så scorede Philip Hertz en 3’er, og det satte gang i Team Fog Næstved. Holdet trak fra til en 14 pointføring, da halvdelen af perioden var spillet. Denne føring blev udbygget til 16 point ved periodens slutning og det lignede en "sikker" sejr til Team FOG.

Hørsholm scorede 4. periodes første point – Team Fog Næstved scorede ikke. Det betød, at Hørsholm langsomt men sikkert halede ind på Team Fog Næstveds føring. Skulle det lykkes for Hørsholm at komme tilbage?

Team Fog Næstved scorede sit første point efter 3:35 på straffekast. Holdets 2. og 3. scoring med 4:26 tilbage af kampen. Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at få stoppet blødningen, men holdet var tæt på at smide sejren væk. 79ers kom tættere og tættere med det hele endte med en Team FOG sejr på 86-80 (20-15, 25-26, 18-6, 23-33)

Topscorer for Team Fog Næstved Troy Franklin med 22 point. For Hørsholm 79ers scorede Matt Bonds og Connor Beranek med hver 17 point.

De 2 hold mødes igen fredag den 20. oktober kl. 18:30 i Arena Næstved i en kamp i pokalturneringen.

Hørsholm stadig ubesejret efter lyserød lørdag

08.10.2017

På en lørdag, der stod i kampen mod brystkræftens tegn, bevarede Hørsholm 79ers status som ubesejret med en ikke helt overbevisende sejr over Wolfpack Basketball.

Udenfor banen blev der samlet næsten 10.000 kr. ind til Kræftens Bekæmpelses Lyserøde Lørdag blandt de lige under 700 tilskuere.

Hørsholm var aldrig bagud i kampen mod Wolfpack, men bundholdet kæmpede forbilledligt og skabte spænding i fjerde periode. Inden de sidste ti minutter så det ellers ud til at Hørsholm havde afgjort kampen med en føring på 23 point, 77-54. Gæsterne, der endnu har første sejr til gode, gjorde dog et ihærdigt forsøg på et comeback. Gæsternes Durell vinson og Oliver Strøh scorede 14 point kun afbrudt af en enkelt Hørsholmscoring og med seks minutter igen var forskellen kun på 13, 81-68 og afslutningen formede sig son en Wolfpack-jagt på sejren.

Hørsholm fik et par point mere på tavlen ved Matt Bonds og Frederik Hougaard Nielsen satte et enkelt straffekast til 86-68, men så stod der Wolfpack på det meste igen. vinson scorede, Karolis Vaskys satte fem straffekast i træk og den tidligere Hørsholm-spiller Andreas Høier blev mens han scorede et layup og reducerede til 84-76 med 1:51 igen.

Tættere kom Wolfpack imidlertid ikke på, for lige efter blev Hørsholmskytten Ty Sabin fejlet i et tre-points forsøg, der gik i, ligesom det efterfølgende straffekast gjorde det og så var Hørsholm oppe med 12 med halvandet minut igen.

Selv om Durell Vinson satte en tre’er kort efter, kom Hørsholm-sejren ikke i fare og hjemmeholdet kunne tage sin tredje sejr af tre mulige, 94-80.

De tre første perioder havde der ellers ikke været meget, der tydede på, at kampen skulle blive spændende. Når Hørsholm skruede op for intensiteten, kunne Wolfpack ikke følge med. Defensivt var det en holdpræstation, med anfører Fredrik H. Nielsen i front, mens det var de tre amerikanere, der tog teten i angrebet. Connor Beranek sluttede med ekstremt effektive 19 point på 10 skud, mens Matt Bonds og Ty Sabin havde henholdsvis 28 og 26 point hver.

Hørsholmtræner Rafa Monclova var efter kampen slet ikke tilfreds med præstationen:

-Vi burde have tabt i dag. Vi vandt kun fordi vi spillede enkelte gode minutter, men jeg mener virkeligt, vi burde have tabt og vi fortjente at tabe. Vi dukkede ikke op i dag og har vundet tre i træk og så kan man sige, at om en måned er der ingen, der husker, at vi spillede dårligt og vandt, men jeg kommer til at huske det, for vi havde en chance for at vise hjemmepublikummet, at vi fortjente førstepladsen, men det viste vi ikke.

For Wolfpack spillede Durell Vinson en pragtkamp med 30 point og Oliver Strøh føjede 15 til.

Sejren bringer Hørsholm i front af Basketligaen efter tre kampe, med den mente, at man har mødt rækkens tre bundhold, Wolfpack, Svendborg og Stevnsgade. I den kommende uge venter rækkens nummer to, Næstved, på udebane og det bliver en bedre test af, hvor holdet er.

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge