Nyheder

Hørsholm 79ers vinder over Stevnsgade SuperMen på Nørrebro

01.11.2017

Det ville ikke have været en stor overraskelse hvis gæsterne fra Hørsholm 79ers havde kontrolleret kampen mod Stevnsgade SuperMen fra start til slut.

Hørsholm er et af ligaens tophold og vandt første kamp mellem holdene med hele 52 points og besejrede sidste søndag selve Bakken Bears på udebane. Modsat har hjemmeholdet ikke vundet endnu, og er ovenikøbet ramt af skader og mangel af inside spillere.

Men heldigvis for hjemmeholdets tilskuere skulle kampen udvikle sig på en anden måde en måske forventet. Stevnsgade startede bedst og førte efter fire minutter med 10-4. To minutter senere havde gæsterne dog fået overtaget. Stilling efter første periode var 25-28. Og selvom Hørsholm derefter kiggede sig ikke tilbage, var kampen spændende ind i sidste periode.

Hørsholm førte med ni points til halvleg og med otte minutter tilbage var føringen stadig ni-point, 64-73. Men Hørsholm var stærkest i slutfasen og scorede 24 points mod kun 9 fra Stevnsgade. Resultatet blev dermed en udesejr på 24 points, 73-97.

Stevnsgade viste god gejst hele kampen og fik mange åbne skud de første tre perioder. Men derefter gik angrebet i stå, bolden blev slået for meget i gulvet og der blev lavet for mange tekniske fejl. Holdet spillede dog helt over tydeligt bedre nu end de har gjort de sidste tre kampe.

Den store udfordring blev, som forventet, forsvaret under kurven. Hørsholms Matt Bonds var for stærk for Stevnsgades forsvar. Han var kampens bedste spiller og scorede 29 points. Måske burde Stevnsgade have brugt flere kræfter på at stoppe Bonds, for 1 mod 1 var han ikke til at stoppe.

Den anden store amerikaner, Connor Beranek, var også svær at håndtere, han scorede 15 points. Frederik Nielsen scorede 17 og ramte på 5 ud af 6 3-points skud. Hørsholm kontrollerede måske ikke hele kampen, men de fik vist sin styrke i slutningen og tog en vigtig sejr med hjem.

Hørsholm vandt rebound-kampen og lavede færre turnovers og fik dermed flere skud end hjemmeholdet, hele 78 mod 54. Men Stevnsgades spillere udnyttede sine skud rigtig godt denne gang og ramte på 69% af deres 2-point skud, hvor procenten var på 54% hos gæsterne.

Mike Flowers blev topscorer, han ramte på 7 ud af 10 skud og scorede 18 points. Mathias Seilund scorede 16 points og tog 7 rebounds. Sebastian Filirup scorede 13. Stevnsgades guards, Frederic Filsoof, Boris Vukicevic og Salman Khan havde bedre styr på bolden end i første kamp hvor der blev lavet mange turnovers mod Hørsholm pres-forsvar.

Tilskuerne var tilfredse med hjemmeholdet, der viste gejst og fremskridt. Forhåbentlig fortsætter trenden i næste kamp som bliver spillet søndag den 19. november i Nørrebrohallen mod Wolfpack. 

79ers vinder over Bakken Bears på udebane

28.10.2017

Hørsholm 79ers fortsatte deres fine sæsonstart med en sejr i Aarhus, da Bakken Bears blev slået 89-81.

Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men nordsjællænderne var klart bedst i kampens anden halvdel. Matt Bonds scorede hele 20 point i anden halvleg og sluttede i alt på 34 point.

Bears startede ellers frisk ud og var foran 4-0 og senere 12-5, men Ty Sabin og Matt Bonds var første periodes bedste spillere og Hørsholm slog fint tilbage. De scorede hhv 8 og 7 point, mens Bears havde spredt scoringerne bedre ud – hele fem spillere havde sat 4 point på tavlen til Bearsføring på 24-21.

I anden periode fortsatte de to amerikanske Hørsholmspillere, og de blev suppleret af Nikolaj Bank, der scorede syv point i perioden. For Bears kom Doug Wiggins i gang med syv point. De to fulgtes ad i de første otte minutter af anden periode inden Bears sluttede bedst og holdet førte følgelig 48-43 ved pausen.

Tredje periode var domineret af ustoppelige Bonds og Sabin, der samlet scorede 23 ud af 25 Hørsholm-point. Udover at Bears havde virkelig svært ved at stoppe de to Hørsholmprofiler, var der også problemer i angrebsenden, hvor der blot blev sat 19 point i kurven.

Føringerne skiftede i det meste af perioden, men i starten af fjerde periode scorede udeholdet ni point i træk til føring på 77-69. Matt Bonds førte stadig an i scoringerne, suppleret af Asbjørn Nerlov.

Bears’ angrebsspil var præget af enkeltmandspræstationer og missede skud, mens Hørsholm effektivt tog sig af reboundsene. Bears fik ikke lukket hullet, og Hørsholm førte hele perioden med mellem fem og ni point.

Mest scorende for Hørsholm var Matt Bonds (34 point), mens Ty Sabin scorede 26. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell, Tony Bishop og Jaye Crockett hver 12 point.

Med sejren fastholder Hørsholm tredjepladsen med otte point efter seks kampe, mens Bears er på femtepladsen med fire point efter tre kampe.

Næste opgave for Hørsholm er tirsdag, hvor holdet gæster Stevnsgade, mens Bears spiller igen i Basketligaen den 19. november, når Randers Cimbria kommer på besøg.

Følg Basketligaen på TV 2 SPORT i november

25.10.2017

I november måned starter TV 2 SPORT årets dækning af Basketligaen. Der bliver sendt tv kampe direkte fra ligaen torsdag den 2. 9. og 16. november. Vi håber at alle vil støtte op om dansk basket på TV og se med, når vores yndlingssport bliver vist på tv. 

Team FOG Næstved – Horsens IC 2. november
TV 2 SPORT er med direkte torsdag den 2. november når pokalmestrene fra Team FOG Næstved tager imod pokalfinalisterne og DM-finalisterne fra Horsens IC. Det bliver noget af et åbningsbrag på TV skærmene når 2 af ligaens absolutte tophold møder hinanden i sæsonens første TV kamp.

De to hold har allerede mødt hinanden en gang i den unge Basketliga sæson og her lykkedes det Horsens IC at revanchere sidste års 1 points nederlag i Pokalfinalerne, med en sejr på 77-61.

I kampen var det de to nyindkøbte danskere: Kevin Larsen og Christian Benzon som førte an for Horsens IC med hhv. 19 og 15 point. Landsholdsspillerne har fået en god start i Horsens og specielt Kevin Larsen har imponeret på det seneste med flere stærke præstationer.

Hos Team FOG Næstved er det specielt den tilbagevendende guard, Troy Franklin som har været toneangivende. Han har haft et fantastisk comeback til Basketligaen og havde en fremragende start hvor han efter de første 3 kampe snittede 24.3 point pr. kamp bl.a. ved at skyde 50 % bag treeren.

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 2. november med optakt fra kl. 18:00 

Svendborg Rabbits – Horsens IC 9. november

Den næste Tv kamp i november bliver endnu en spændende kamp med Horsens IC i en af hovedrollerne. Denne gang er det sidste års bronzevindere Svendborg Rabbits som får besøg af ”de gule”. Kaninerne fra Svendborg har været aktive op til den nye sæson og har fået flere nye spændende spillere ind i truppen og har skiftet ud i trænerstaben.

Holdet har bl.a. hentet 3 danske profiler ind på holdet i form af: Sebastian Aaris Petersen, Jacob Enevold Jensen og Mikkel Plannthin. Det er 3 unge danskere som til trods for deres unge alder har masser af erfaring med sig. Udover de tre danske profiler har Svendborg også 2 amerikanere i startopstillingen, Michael Jarade Moore og Terrel Harris som begge bidrager stærkt i angrebet.
Horsens IC og Svendborg har mødtes en gang tidligere i sæsonen og her måtte kampen ud i overtid før Horsens IC kunne sikre sig sejren. Kevin Larsen var en dominerende faktor i kampen og han sluttede med 27 point og 10 rebounds. Horsens IC dominerede overtidsperioden og vandt kampen 91-78.

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 9. november med optakt fra kl. 18:00

Wolfpack – Hørsholm 79ers, 16. november
Torsdag den 16. november er det så sidste chance for at se dansk basket på tv indtil pokalfinalerne i slutningen af januar. I novembers sidste tv kamp fra Basketligaen er det oprykkerne fra Wolfpack der tager imod Hørsholm 79ers i slaget om københavnsområdet.

Oprykkerne fra Wolfpack har haft en hård start i ligaen, men er på det seneste kommet meget bedre med og tabte bl.a. kun med 7 point mod topholdet Horsens IC.

Hørsholm 79ers har et rigtig spændende hold i år, anført af nyindkøbte forward Matt Bonds og guard Ty Sabin som begge er blandt ligaens mest scorende og mest effektive spillere. Hørsholm har desuden stadig deres point guard og anfører Frederik H Nielsen på holdet, samt den rutinerede guard Mikael Vincents. Udover disse spillere består holdet af en masse spændende unge danske talenter.

Det ser desuden ud til at både Wolfpack og Hørholm 79ers har gode chancer for at kvalificere sig til Pokalturneringens semifinaler, så måske kan en af kampens deltager ende i Pokalfinalen, i slutningen af januar?

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 16. november med optakt fra kl. 18:00

Dansk basket på tv i resten af sæsonen 2017-18

Efter Basketliga kampene i november måned, sender TV 2 SPORT igen dansk basket når der afholdes Pokalfinaler, lørdag den 27. januar for damer og herrer.

Herefter bliver der vist herrelandskamp mellem Danmark og Albanien på TV 2 SPORT, torsdag den 22. februar. Det er Danmarks første hjemmebanekamp i prækvalen til EM 2021, kampen bliver spillet i Arena Næstved.
Derudover er TV 2 SPORT med når slutspillet i Basketligaen går i gang.

Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen håber at alle der er interesseret i dansk basketball ser med når der bliver vist dansk basket på tv og vi opfordrer jer alle til at hjælpe os med at få så mange som overhovedet muligt til at se med, når vores yndlingssport bliver vist på TV.

To sikre point til kaninerne

27.10.2017

Torsdagens kamp skulle byde på to sikre point til hjemmeholdet som igen havde besøg af Wolfpack. Publikum blev ikke skuffet og der var aldrig rigtigt tvivl om resultatet.

Kampen starter lige og de to hold følges ad de første 6 minutter. Faktisk fører Wolfpack 17-16 inden coach Luca vælger at kalde timeout.

Spillerne får læst lektien og bedt om at få strammet op i forsvaret med det samme. Timeout hjælper og kaninerne får lukket godt ned for Wolfpack og går på et 17-1 run og ender med at føre efter første periode 30-18.

Anden periode bliver der skiftet meget ud for hjemmeholdet og alle spillere bidgraver positivt.

Mike Moore, som spillede en super kamp med 21 point – 9 rebounds – 8 assist,  leverer et kæmpe dunk som skaber jubel blandt publikum. Rutine fornægter sig ikke og kaptajnen, Claus Magaard, sætter en flot 3’er på slutfløjtet af første halvleg til føring på 50-35. Publikum er tilfredse og man sidder med fornemmelsen af at Rabbits kører denne kamp hjem sikkert.

I anden halvleg fortsætter det koncentrede forsvarspil fra hjemmeholdet og man har success med at kontrollere Wolfpacks dygtige spiller, Durrell Vinson som igen i aften kæmpede hårdt under kurven. Det lykkedes at holde Durrell på kun 13 point i aftenens kamp. For udeholdet leverer Edgaras Stanionis en god kamp og får scoret 18 point og nappet 7 rebounds også.

Jacob Enevold Jensen spiller en god kamp og influerer mange skud i forsvaret og griber 6 rebounds samtidigt med han får lagt 10 point i kurven. Terrel Harris, som scorer 17 point i aftenens kamp, nyder godt af flere frispilninger fra netop Jacob Enevold i 3 periode og kaninerne udbygger føringen til 75-52 inden sidste periode.    

Dejligt var det også at se at flere af de unge kaniner får godt med spilletid og værdifuld erfaring at bygge videre på.

4. periode kører på ”cruise control” for hjemmeholdet og man kører en sikker sejr på 95-69 hjem mod Wolfpack.

Næste kamp for Rabbits er den 9. November i en live TV kamp på TV2 Sport mod Horsens IC.

Ugen efter den 15/11 venter så årets vigtigste kamp, kvart finale i pokal turneringen, igen mod Horsens IC, men denne gang på udebane. 

Horsens IC vinder komfortabelt over Stevnsgade SuperMen

27.10.2017

I et flot besøgt Forum Horsens var det top imod bund, da Stevnsgade kom på besøg.

I kampen var der klasseforskel og HIC vandt med 35 point i en kamp, hvor der aldrig var spænding om udfaldet. Stevnsgade skal dog have stor ros for at kæmpe hele vejen igennem.

HIC startede fro første gang i mange år med en ren dansk line up, og de var klar fra start. Der skulle tages revanche efter den noget sløje kamp imod Copenhagen Wolfpack.

Forsvaret var aggressivt og Stevnsgade havde svært ved at komme til gode skud. I den anden ende regnede pointene i kurven. Kevin Larsen dominerede inside, mens Oscar Jørgensen var varm fra distancen.

Det aggressive forsvar resulterede også i mange steals, som gav lette lay ups. Her førte Aladdin Barakeh op. For Stevnsgade var farligste spiller Mathias Seilund. Efter første periode var stillingen 35-14 til HIC.

Billedet fortsatte i anden periode. Dog var HIC ikke helt så skarpe. Oscar Jørgensen fortsatte, men også Christian Lindberg og Frederik Rungby gjorde det godt. For Stevnsgade blev Mohamed Osman varm. Han scorede 20 point i kampen. Ved pausen var stillingen 59-30, og alt spænding var for længst forduftet.

I anden halvleg var billedet det samme. Stevnsgade kom i perioder en lille smule bedre med, men det var mest fordi HIC ikke trykkeren på speederen. Stevnsgade skød godt udefra og, og det gjorde at de ikke blev kørt helt over.

Det hele ender med en sikker HIC sejr på 109-74. Bedste mand for HIC var unge Oscar Jørgensen med 22 point, mens Kevin Larsen scorede 20 point og tog 8 rebounds på 14 minutter. For Stevnsgade var bedste mand Mathias Seilund.

Næste kamp for HIC er først kommende torsdag, hvor det gælder en svær udekamp imod Team FOG Næstved Næstved.

Team FOG Næstved vinder over Randers Cimbria

26.10.2017

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod Team FOG Næstved. En på papiret spændende kamp, hvor begge hold før sæsonen har meldt sig i kampen om minimum top 4.

Gæsterne starter i højt tempo, hvilket volder Randers en den problemer. Udover det hurtige spil, har gæsterne også den fysiske fordel med flere store og høje spillere. Næstved henter mange lette point under kurven, hvor Randers skal slide mere for at komme til scoringerne. Det er værd at bemærke at Randers sidste 9 point i første quarter var på straffe.

Randers får kontakt i starten af 2. quarter og herefter er der scoringskrig. Stort set alt fra begge hold går i kurven. For Randers har Kyndahl Hill scoret 14 efter de første 15 min, og for Næstved er der Washington der fører an med 13 point.

Randers får bedre fat under kurven i forsvarer - men Næstved svarer igen ved at trække spillet ud bag 3’eren. Det giver Team FOG lidt luft. Randers hænger på, men efter en meningsudveksling med dommeren får Coach Olsen en teknisk fejl hvilket i sagens natur ikke hjælper.

Franklin, Washington og co straffer Randers og scorer fra 3-pointsland efter behag og strækker føringen til 7 point kort før tid. Næstved fører 56-63 ved pausen

Efter pausen fortsætter hjemmeholdets udfordringer - både i forsvar og angreb. Løsningen ligger ikke lige for - hårdt arbejde er vist den eneste vej ud. Næstved + 13 efter 24 min. Resten af 3. quarter kæmper Randers bravt, men Franklin, Rauka og Washington har fuld kontrol. Næstved + 16 inden de sidste 10 minutter.

Randers forsøgte med alle midler at komme tilbage i kampen, men Næstved var en for stor mundfuld. Randers kæmpede i perioder, men i dag fungerede især forsvaret ikke for hjemmeholdet. Der er meget at arbejde på endnu - og sæsonen er heldigvis stadig ung.

Team FOG Næstved kan drage hjem til Sydsjælland med en sejr på 99-116 (26-32, 30-31, 18-27, 25-26).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 21 point (7 ass). For Team FOG Næstved blev Conner Washington topscorer med 25 point (9 ass) og Ziggy Riauka med 24 point (8 reb).

Foto er leveret af Andreas Larsen / Mediekammeret.dk

Følg Bakken Bears Europe Cup kamp på Livestream

25.10.2017

Onsdag den 25. oktober kl. 18:30 Spiller Bakken Bears deres første hjemmebanekamp ved årets FIBA Europe Cup. Kampen er mod de forsvarende portugisiske mestre SL Benfica. Du kan følge kampen på livestream eller i Vejlby-Risskov hallen.

Benfica har vundet 26 mesterskaber, 25 pokaltitler og 14 Super Cup-titler i den hjemlige andedam. Holdet er lige nu indehaver af alle tre hjemlige titler!

På den internationale scene har Benfica – ligesom Bears i øvrigt – deltaget on/off de seneste år. SL Benfica har deltaget i FIBA Europe Cup de seneste fire sæsoner og formåede i 2016/17 for første gang at knibe sig videre til andet gruppespil.

Bakken Bears tabte åbningskampen på udebane mod gruppens favoritter fra Avtodor Saratov (73-76), og kan især notere sig at holdet vandt reboundkampen eftertrykkeligt. Desværre for de danske mestre var scoringsprocenterne ikke gode nok, og det skal der rettes op på, hvis Bears skal nærme sig sejren mod Benfica.

Bakken Bears – SL Benfica spilles onsdag kl. 18.30 –  Du kan se kampen i Vejlby-Risskov Hallen eller på live stream.

Link til Livestream → Bakken Bears - SL Benfica Livestream

Randers Cimbria vinder stort på Nørrebro over SuperMen

21.10.2017

Det var klart, at sæsonens anden hjemmekamp ville være svær for Stevnsgade, da der manglede hele tre ud af holdets fem startere.

Det betyder meget for ethvert hold, ikke mindst hvis man allerede ligger i bunden. Luciano de Souza har skiftet til Wolfpack, mens både Filip Rajovic og Stefan Jevric er skadet. Begge forventes dog at være klar igen om et par uger.

Det var også tydeligt lige fra kampens start, at Randers var det stærkeste hold på banen. De havde klare fysiske fordele; de var højere og stærkere, og de spillede hurtigere. Hjemmeholdet formåede dog at være med de første ni minutter, hvorefter stillingen var 12-18.

Derefter, især de næste 24 minutter, var der stort set kun et hold på banen. Randers scorede hele 74 points mod Stevnsgades 30.

Dermed var føringen op på 50 points, 42-92. De sidste syv minutter spillede begge holds bænkspillere og den lille kamp vandt Stevnsgade med 25-5.

Resultatet blev en stor udesejr på 30 points, 67-97.

I største dele af kampen kunne Randers spillerne komme til nemme scoringer, uden problemer, hver gang de prøvede. Deuce Bello og Jerrel Williams ramte f.eks. på 13 ud af 17 2pt. skud, begge over 75%. Det er kun muligt hvis der ikke er stor modstand. Hele fem Randers spillere var i ”double figures” og alle 12 kom på scoringstavlen. Topscorer blev Deuce Bello med 19. Holdets 2-point procent var på 58%, som viser hvor let det må have været.

Stevnsgade har det svært når alle spillere står til rådighed. Men de kan godt spille, det viste de mod Næstved forleden. Men skader og klubskifte gjorde, at holdet slet ikke var på Liga-niveau i denne kamp. Desværre. Mathias Seilund spillede en fornuftig kamp med 15 points på 56% shooting og 10 rebounds. Sebastian Filirup og Mazvidas Liutkus spillede godt de sidste minutter, hvor holdet viste god gejst på trods af en håbløs situation.

Randers’ næste kamp er mod Team FOG Næstved på torsdag, mens Stevnsgade skal på besøg Horsens IC. 

Horsens IC vinder til sidst over Wolfpack

21.10.2017

Herlev Hallen var klar til Basketliga Fredag aften, hvor 318 feststemte tilskuere var mødt frem for at heppe Wolfpack frem til sejr over topholdet Horsens IC.

Der var åben slagudveksling fra start, skiftevise føringer igennem hele første halvleg. Første periode ender 18-18 med Wolfpack som tovholder på det friske spil og Horsens IC med kynismen i særdelshed anført af Kevin Martelli Larsen der slutter aftenen med 25 point og 13 rebounds. 2 periode bliver ikke et kønt kapitel for Wolfpack, få ting vil hænge sammen, Adrian Moss vrikker tidligt om på foden derefter får Horsens IC et run og vinder perioden 15-26.

Wolfpack går til pause nede med 11 point, og selvom Wolfpack havde leveret fint efter forventningerne. Så ligger det ikke i kortene med comeback rundt om hjørtnet, og da man 4 min. Inden i 3 periode er nede med 13 point så ser de håbløst ud. Men to-tre flotte aktioner af Michael Martin sætter et fyrværkeri igang. Wolfpack finder hinanden og hallen eksplodere. Et 10-3 run slutter perioden til Wolfpack favør på 22-18.

De første 5 minutter af fjerde periode lurer overraskelsen 16-5 run af Wolfpack der arbejder benhårdt, midt i perioden er Wolfpack foran med 4 point og Oliver Strøh er brandvarm.

I de næste minutter er der åben slagudveksling i særdelelshed med MVP for kampen Durrell Vinson der arbejder benhårdt og slutter kampen med imponerende 26point og 14 rebounds.

Wolfpack´s hårde arbejde koster dog ved dommerens linje, en af bagmændene for comeback´et Casper Ishøi fejler ud med 3 minutter igen. Derefter finder Horsens IC sig selv og laver et run på 17-7 der afgør kampen. Specielt under kurven. bliver man straffet hårdet af Kevin Larsen & Reggie Agbeko og Christian Benzon der lønner sig af de mange double teams.

Kampen slutter 82-89 til Horsens IC.

Flot indsats af Wolfpack der er uden Adrian Moss i 3 perioder, Luciano De Souza uden licens, George Berling & Anders Skou skadet.

Svendborg sejrer i dobbelt overtid i Hørsholm

19.10.2017

I hvad der kan ende med at være sæsonens mest spændende kamp i Basketligaen, endte Svendborg Rabbits med at vinde 104-111 efter to ekstraperioder. Kampens afslutning var helt ekstraordinær med vilde tre-pointere og tekniske fejl.

I ordinær tid var Hørsholm 72-77 i sidste minut, da Ty Sabin rammer to kæmpe tre-pointere. Først ramte han til 75-77 og blev fejlet i skudøjeblikket og satte det ekstra straffekast til 77-76 med 45 sekunder igen, og efter en Svendborgscoring i den anden end fik han chancen igen. Sabin kom omkring to screeninger, tog en dribling og udlignede til 79-79 med 21 sekunder igen.

Svendborg formåede ikke at score på to forsøg og kampen gik dermed ud i overtid. Her var det Hørsholm, der tog téten og Svendborg, der til sidst havde brug for et mirakel. En meget velspillende Connor Beranek bidrog kraftigt med at sende Hørsholm i front med seks point i perioden og da Ty Sabin så ramte to straffekast til 92-89 med 5,9 sekunder igen, var de 540 tilskuere i Hørsholmhallen klar til en sejr.

Svendborg forsøgte at sætte Claus Magaard op til en tre’er, men han var dækket, så fik Sebastian Åris chancen, inden han spillede den videre til Terrell Harris, som satte bolden i kurven til 92-92, lige som hornet lød.

I den anden ekstraperiode stod de to hold helt lige med lige over et minut igen, 100-100, inden Svendborgs Michael Moore sendte Svendborg i front 100-102 på et layup. I den anden ende missede Matt Bonds hårdt presset et layup og Svendborg fik bolden igen, med chancen for at bringe sig yderligere foran.

Bolden endte ved Michael Moore, som fik sit korte skud blokeret af Connor Beranek, men dommeren så en fejl og da Beranek reagerede på kaldet, sendte dommeren ham en teknisk fejl, som gav Svendborg i alt tre straffekast og bolden igen ved midterlinjen med 38 sekunder igen. Det afgjorde reelt kampen.

Moore satte de tre straffe og på Svendborgs efterfølgende angreb sendte Sebastian Åris Svendborg i front 100-107 på to straffekast med 34 sekunder igen. Frederik H. Nielsen blev godt nok fejlet, mens han scorede i den anden ende, men straffekastet gik, symptomatisk for en kamp, hvor Hørsholm kun ramte 17 af 28 forsøg fra linjen, ved siden af.

Hørsholm fejlede straks og Plannthin ramte et af to for Svendborg og Vincents scorede til 104-108 med 21 sekunder på tavlen, men Hørsholm formåede ikke at stoppe tiden med en fejl og lod 11 sekunder tikke af uret, inden de fik fejlet Claus Magaard som sikkert sendte Svendborg i front med seks. Hørsholm fik sendt et desperationsskud af sted, men Svendborg reboundede og Jacob Enevold scorede et straffe til slutresultatet 104-111, efter han blev fejlet med et par sekunder igen.

Resultatet ændrede ikke noget i stillingen i Basketligaen, men sendte Svendborg op i det meget tætte midterfelt, hvor alle fra nummer to, Hørsholm, til nummer 6, Randers, kan bejle til en topplacering.

Efter kampen fokuserede Hørsholm-træner Rafa Monclova på holdets næste kamp, som spilles allerede fredag, en pokalkamp mod Næstved:

-Man skal måske se på reglerne for pokalturneringen igen, for det virker ikke helt fair, at hjemmeholdet helt med vilje kan lægge en vanvittigt vigtig pokalkamp kun to dage efter det andet hold har spillet – og de selv har haft otte dages pause. Vi har ingen chance for at forberede os taktisk og med en dobbelt overtid i dag, er det også svært for spillerne at restituere. Hvis det er reglerne, skal man se på dem igen.

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge.