Nyheder

Randers Cimbria tager bronzen efter sejr over Team FOG Næstved

01.05.2018

Arena Næstved dannede mandag aften rammerne for bronzekampen i BL i denne sæson. Kampen stod mellem hjemmeholdet Team Fog Næstved som fik besøg af Randers Cimbria.

Begge hold havde været ude i 5 kampe i deres semifinaleserie mod henholdsvis Bakken Bears og Horsens IC. Team Fog Næstved skulle forsøge at hive det 3. sæt bronzemedaljer hjem til klubben.

”Kun” små 1100 tilskuere havde valgt at lægge vejen forbi arena Næstved. De fik en meget jævnbyrdig 1.periode at se, holdene fulgtes ad, og Næstved fik ikke gang i det forsvar der skal til for at lukke et hold som Randers ned. 23-20 efter 1.periode.

I 2.periode er det Næstved der starter bedst, og har teten den først del af perioden. JJ Mann som er kommet ind er rigtig varm, og laver 11 point i perioden. Den sidste halvdel af perioden vender billedet, og Randers begynder at få fat. Randers har også en mand der er varm, Deuce Bello er kommet ind og laver 14 point i perioden. Han er stærkt medvirkende til, at Randers går til pause foran 45-47.

Efter pausen fortsætter den jævnbyrdige affære, ingen af holdene kan få det afgørende run som kan sætte det andet hold. JJ Mann gjorde hvad han kunne, og lavede 8 point i perioden.

Ien ellers halv-stille Arena Næstved, steg lydniveauet markant da Conner Washington satte en 3’er til stillingen 59-59. Og da Troy Franklin frækt lavede en ”kanal” på en Randers spiller var det Næstved der var ovenpå at dømme efter lydniveauet.  Næstved oppe med 65-63, Randers tager TO. Randers får rettet til, Chris Gabriel bliver dømt for angrebsfejl, og får efterfølgende en teknisk fejl for at snak.

Randers får nu fat igen og er oppe med 65-72, Phillip Hertz sætter i de sidste sekunder en 3’er til stillingen 68-72 inden sidste periode.

4.periode starter med 3 point fra Mathias Bak Christensen, Randers svarer dog hurtigt igen med 2 point af Devon Thomas, som Næstved havde store problemer med at lukke ned.

Næstved får ikke ramt deres skud, det gør Randers derimod, og er oppe med 80-87, Næstved tager TO. Efter time out’en er Phillip Hertz der med to 3’ere i træk reducerer til 86-87, Næstved var i den grad med igen, Randers tager TO.

De efterfølgende minutter er præget af dårlige Næstved beslutninger, samt dommerkald som IKKE går Næstveds vej. (Næstved 19 fejl, Randers 9 fejl).

Næstved kommer på 94-96, men en eller forholdsvis anonym (kun 18 point) Chris Nielsen sætter en meget vigtig 3’er til 94-99. Næstved får reduceret til 99-100, og må efter en sæson hvor spillet til tider så rigtig godt ud, og var meget tæt på at nå DM-finalen, skuffende nøjedes med 4.pladsen.

Tillykke skal lyde til Randers Cimbria med bronzen.

Topscore for Randers, Devon Thomas med 27 point, for TFN JJ Mann med 24 point.

Årets forsvarsspiller i BL kåret

30.04.2018

Kollegerne i Basketligaen har peget på Bakken Bears’ Michel Diouf som årets forsvarsspiller i Danmarks bedste liga.

Den langlemmede senegaleser på 208 cm er et solidt defensivt anker for bjørnene og en meget væsentlig del af holdets succes.

I gennemsnit hiver Diouf 6,8 rebounds ned og præsterer næsten 2 blocks pr. kamp. Men måske endnu mere væsentligt er det, at Michel Diouf er en af den slags spillere, der ændrer modstanderens skud.

Den slags fremgår ikke direkte af statistikker, men ingen har lyst til at løbe ind de lange arme under kurven - og derfor har Bakken-profilen så stor værdi defensivt for sit hold. Det er også medvirkende til, at bjørnene kun indkasserer 80,5 i snit fra modstanderne. Kun finalemodstanderne fra Horsens IC tillader således færre point imod.

Det er anden gang, Michel Diouf kan lade sig hylde som årets forsvarsspiller i Basketligaen. Første gang var i 2016, mens han i sidste sæson måtte se prisen gå til Jyles Smith i en sæson, hvor Diouf var hårdt plaget af skader.

Men nu er æren tilbage hos Diouf, som udover titlen kan glæde sig over et ur fra Festina.

Prisen blev overrakt foran Michel Dioufs hjemmepublikum i Vejlby Risskov Hallen inden den 2. DM-finalen af BL`s Forretningsfører Geof Kotila.

Tidligere vindere af prisen:

2016/17 Jyles Smith, Hørsholm 79ers
2015/16 Michel Diouf, Bakken Bears
2014/15 Baye Keita, Horsens IC
2013/14 Frederik Hougaard Nielsen, Hørsholm 79ers
2012/13 Bonell Colas, Randers Cimbria
2011/12 Corin Henry, Team Fog Næstved
2010/11 Nicolai Iversen, Svendborg Rabbits

Horsens IC skal rejse sig i kamp 2 mod Bakken Bears

30.04.2018

Trods hjemmebanefordelen var Horsens IC meget langt fra triumfen mod Bakken Bears i den 1. DM-finale torsdag aften.

Savnet af de defensive indpiskere Vedran Borovcanin og Frederik Rungby virkede stort, og derfor kunne aarhusianerne nærmest cruise sejren hjem i Forum Horsens.

Mandag aften er serien i Aarhus og Vejlby Risskov Hallen, hvor kamp 2 venter. Og der skal helt andre boller på suppen fra HIC-mandskabet, der kun scorede 57 point i den første kamp, hvis der skal blive spænding om udfaldet.

Godt nok formåede horsensianerne at holde Bakken Bears på 71 point, men lige lidt nyttede det mod et Bakken-hold, der virkede til at have et gear mere, når de gule en sjælden gang pustede bjørnene en smule i nakken.

Intensiteten var heller ikke på kogepunktet mellem de to ærkerivaler. Om det var træthed efter to 5-kamps serier for begge hold i semifinalerne skal være usagt, men det er fair at forvente, at tændingen bliver højere i aftenens dyst.

I kamp 1 var Lawrence Alexander den store oplevelse fra HIC. Han lagde sig ikke ned frivilligt og satte 19 point og 7 rebounds på tavlen.

I den modsatte ende var det for én gangs skyld ikke Devaughn Akoon-Purcell, der lyste klarest. Derimod var Jaye Crockett i hopla, og hans 22 point og 11 rebounds var en væsentlig forklaring på Bakken-triumfen. Faktisk var amerikaneren den eneste bjørn, der scorede to-cifrede point.

Horsens IC skal hæfte sig ved, at skudprocenterne ikke kan blive meget dårligere i Aarhus. 37% af 2-point forsøgene blev omsat til point, mens kun 53% af holdets straffekast blev konverteret til scoring.

I den anden lejr skal Bakken Bears omvendt glæde sig over, at flere af de største profiler havde en rolig dag på kontoret i det første opgør, uden at sejren alligevel var i fare. Derudover kan deres 21% bag 3eren også få et solidt nøk opad, og det giver naturligvis stor tro på sejren på hjemmebanen.

TV 2 Sport er igen på pletten og sender kampen direkte med kampstart kl. 18.00

Bakken Bears tager kamp 1 mod Horsens IC

27.04.2018

Horsens IC og Bakken Bears spillede til aften første kamp i årets DM finaler.  Det endte med en sikker sejr til Bakken Bears, hvor der efter en lige start aldrig var spænding om udfaldet.

I starten fulgtes de to hold ad. Kevin Larsen startede forrygende for Horsens både inside og outside. For Bakken dominerede Darko Jukic og Jaye Crockett. Til slut i perioden trækker Bakken fra og fører med 22-17 efter de første ti minutter.

Bakken trykker mere på speederen i anden periode. HIC har svært ved at komme til gode afslutninger, mens Bakken spiller HIC tynde. Lawrence Alexander er bedste mand for HIC i perioden, mens Tony Bishop er dominerende for Bakken.

Oscar Jørgensen rammer en treer i de sidste sekunder og dermed er HIC kun bagud med 9 ved pausen.

I tredje periode har begge hold svært ved at score. Perioden ender 13-13. Alexander scorer 7 point for HIC, og bringer Bakkens forspring ned på 7 point, og hallen begynder at tro på et comeback. Den tro punkterer Bakken hurtigt med 5 hurtige point.

Resten af kampen virker det som om, at HIC ikke tror de kan lave et comeback, og Bakken cruiser den stille og roligt hjem. Bedste mand fra Bakken var Jaye Crockett, mens Lawrence Alexander og Kevin Larsen var bedste for HIC. Oscar Jørgensen kom ind og viste en god figur med masser af vilje.

En vilje alle de gule spillere skal finde frem, hvis de vil gøre sig forhåbning om at vinde næste kamp som finder sted på mandag i Århus.

Bakken Bears vinder en sikker sejr på 57-71 (17-22, 17-21, 13-13, 10-15).

Topscorer for Horsens IC blev Lawrence Alexander med 16 point, for Bakken Bears scorede Jaye Crockett 22 point.

Årets dommer i BL kåret

26.04.2018

For fjerde gang i dommerkarrieren er Morten Thomsen kåret som årets dommer i Basketligaen.

Det er ligaens trænere, der bestemmer udfaldet, og her er det altså Morten Thomsen, som har vist sig som den mest populære mand med fløjten.

Thomsen modtog prisen tre år i træk i sæsonerne 2012/13, 2013/14 og 2014/15.

I 2016 og 2017 var der tronskifte i dommerhierakiet, da Jakob Hors modtog prisen to sæsoner i træk. Men nu er Morten Thomsen altså tilbage på tronen som Basketligaens bedste dommer ifølge trænerne.

Prisen blev overrakt af BL`s dommeransvarlig Carsten Jensen forud for den 1. DM-finale i Forum Horsens mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Morten`s nærmeste kollegaer i afstemningen var Rune Larsn på 2. pladen. Herefter fulgte Jonas Bille, Bo Bundgaard og Jakob Hors.

Udover æren fulgte også et ur sponseret af Festina. BL ønsker Morten Thomsen et stort tillykke med hæderen.

Her kan du se de tidligere kåringer i BL siden 2002.

Ærkerivalerne krydser klinger i finalen igen

26.04.2018

For fjerde sæson i træk er DM-finalerne et anliggende mellem de østjyske ærkerivaler og mastodonter, Horsens IC og Bakken Bears.


I aften skrives første kapitel i finaleserien, når de to mandskaber krydser klinger i Forum Horsens i kamp 1.

Men det var lige ved og næsten, at historien om årets finaler skulle have været en anden.

Både Randers Cimbria og Team FOG Næstved bankede på finaledøren, men i sidste ende var det de finalerutinerede mandskaber, der alligevel trådte det sidste skridt ind over dørmåtten. Begge hold måtte dog bruge alle fem semifinalekampe for at booke billet.

Dermed er der lagt op til en højspændt dyst mellem to klubber, der elsker at se hinanden tabe.

I sidste sæson var det Bakken Bears, som sikrede sig DM-titlen, men inden da havde Horsens IC overraskende sikret sig to danske mesterskaber i træk i 2015 og 2016.

Horsens IC har hjemmebanefordelen i serien, efter de sikrede sig førstepladsen i grundspillet, men Bakken Bears har overhånden de to hold imellem i denne sæson.

Tre gange har bjørnene vundet (inkl. Pokalsemifinalen), mens Horsens IC står noteret for en enkelt indbyrdes sejr. I sidste sæson var billedet helt omvendt, men alligevel var det århusianerne, der sikrede sig titlen i sidste ende.

Kigger vi lidt nærmere på sæsonens tre indbyrdes opgør i Basketligaen, er det i den gule lejr Kevin Larsen, der har været den største Horsens-profil.

18,3 point, 7,3 rebounds og 4,7 assists står han noteret for i gennemsnit mod bjørnene. Så der venter Bakken-forsvaret en stor opgave i at tæmme den store og stærke landsholdsspiller under kurven.

I den anden lejr elsker Devaughn Akoon-Purcell de store kampe. Og lokalopgørene mod Horsens IC er bestemt ingen undtagelse.

Faktisk er ærkerivalerne det hold, Akoon-Purcell klarer sig allerbedst imod i Basketligaen. På bare 28 minutters spilletid i gennemsnit har han sat 24,7 point, 5,3 rebounds og 2,3 assists på tavlen mod Horsens IC i denne sæson.

I sidste sæson spillede han i de 9 indbyrdes opgør på samme høje niveau med 24,2 og 7,7 rebounds til følge.

Med andre ord - Arnel Dedic og co. har haft umådeligt svært ved at tæmme sidste sæsons MVP gennem to sæsoner.

Om de knækker koden denne gang, og om Bakken Bears kan lukke ned for Kevin Larsen, får vi svaret på i aften.

TV 2 Sport er på pletten til finaledysten, og kampen kan ses direkte med kampstart kl. 18.15. 

Bakken Bears klar til DM-finalerne

23.04.2018

Bakken Bears sikrede sig mandag aften en plads i DM-finalerne for 16. sæson i træk.

Det skete efter en rigtig playoffskamp, hvor bjørnene slog Team FOG Næstved 74-61. DM-finalerne starter allerede torsdag, hvor Horsens IC har hjemmebane i Forum Horsens.

Næstved var fint med i starten af første periode, hvor Kazembe Abif kom til et par lette scoringer, men sjællænderne fik problemer med at score, og det udnyttede Bears til et 19-0 run til føring på 25-9. Darko Jukic var dybt imponerende i første periode, hvor han scorede 14 point.

I anden periode stoppede Bears til gengæld med at gå inside, og efter en treer fra Tony Bishop og en fra DeVaughn Akoon-Purcell, scorede Næstved 12 point i træk. Team FOG fik reduceret til 30-34 efter fine scoringer af Chris Gabriel og Kazembe Abif. Bears fik dog fat igen scoringsmæssigt, men holdet tabte stadig anden periode 10-18. Bears havde dog stadig føringen (38-32) ved pausen.

Tredje periode blev en fantastisk forsvarsopvisning fra begge hold. Bears havde for mange turnovers, mens Næstved blev presset til svære afslutninger. Bears vandt perioden med de lave cifre 14-11 trods en treer i slutfasen af en velspillende Mathias Bak Christensen.

Bears førte 52-43 og trods Darboes indledende scoring satte Næstved tryk på og scorede fem point i træk. Næstved scorede en treer til reducering til 51-56, men så satte Bears forsvarstrykket ind. Hjemmeholdet gik på et kampafgørende 11-0, hvor Michel Diouf scorede de sidste seks point. Bears bragte sig endda foran 73-55 inden Næstved ramte to treere.

Kazembe Abif blev topscorer for Næstved med 13 point (foruden 9 rebounds), mens Devin Daly scorede 11 og Troy Franklin scorede 10 (og 6 assists). For Bears scorede Darko Jukic 21 point foruden 9 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 13 point og 10 rebounds.

DM-Finaler og bronzekamp

23.04.2018

Med Bakken Bears sejr på 74-61 over Team FOG Næstved i mandagens TV-kamp på TV2 Sport blev det afgjort at kampen om DM bliver et anliggende mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Finaleserien som spilles bedst á 7 kampe starter på torsdag den 26. april kl. 18:15 i Forum Horsens. I skrivende stund er det kun DM-finale 2 og 3 der er placeret og disse spilles:

  • Kamp 2 Bakken Bears - Horsens IC 30. april kl. 18:00
  • Kamp 3 Horsens IC - Bakken Bears 3. maj kl. 18:15

Tiderne for de øvrige finaler forventes klar i løbet af i morgen.

Bronzekampen som spilles mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria spilles mandag den 30. april kl. 18:30 i Arena Næstved.

Alt eller intet i Vejlby Risskov Hallen

23.04.2018

Efter at have fulgt den spændende serie mellem Horsens IC og Randers Cimbria til dørs på TV2 Sport, retter vi aften fokus mod den anden serie, der præcis som førnævnte skal afgøres i en altafgørende kamp 5.

TV2 Sport er igen på pletten, og kampen kan følges direkte på kanalen med kampstart kl. 18.15.

Bakken Bears har fightet sig tilbage, efter de ellers havde været bagud 2-0 i serien og med ryggen planten direkte opad muren. I aften må de dog påtage sig favoritværdigheden i kampen om avancement i den afgørende kamp 5 mod Team FOG Næstved, der ellers har været historisk tæt på klubbens første DM-finale nogensinde.

Sydsjællænderne var ikke for alvor tæt på at sikre sig avancement i deres første matchbold i Aarhus, men i fredagens kamp 4 på hjemmebane i Arena Næstved havde de chancen.

De var langt nede i sækken med 7 minutter tilbage, men et flot comeback gav Næstved bolden blot bagud med 74-75, da der resterede godt og vel tre minutter.

Bakken Bears viste dog, at de har klassen, når tingene er sat på spidsen, og de sikrede sig endnu en kamp i serien efter slutcifrene 78-85.

I aften skal det afgørende slag så stå i Vejlby Risskov Hallen, og der er masser at glæde sig til.

De største profiler har vist stort spil i de første fire kampe, og Bakken Bears skal især sætte fokus på Næstveds Troy Franklin og Kazembe Abif, der har vist sig at være en kæmpe mundfuld serien igennem.

Især Franklin har været tæt på ustoppelig med 25,8 point, 5,5 assists, 4,3 rebounds og 2,5 steals i snit gennem semifinalerne. Samtidig har konverteret næsten 44% af sine trepointskud til scoring, hvilket er en imponerende præstation, når man tager in mente, at han i gennemsnit har forsøgt sig mere end 10 gange pr. kamp.

I den anden lejr har Bakken Bears indtil videre primært sat sin lid til Devaughn Akoon-Purcell, der er holdets topscorer i serien - samt Michel Diouf, som måske har været den vigtigste. 

I hvert fald er det senegaleseren, der med sin effektivitet på 20,0 har været stærkest i det store billede.

Men i det hele taget har Bakken-mandskabet utallige strenge at spille på, så der skal en unik præstation til fra Team FOG Næstved, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at stjæle endnu en sejr i Aarhus og dermed sikre sig en finaleplads. Men de har gjort det før, så alt er åbent forud for braget i Vejlby Risskov Hallen.

Vinderen af aftenens kamp avancerer til DM-finalerne, hvor Horsens IC venter efter deres sejr i den spændende semifinaleserie mod Randers Cimbria.

Aftenens taber møder netop Randers Cimbria i en enkelt bronzekamp, men kan i det mindste glæde sig over hjemmebanefordelen. 

Bakken Bears slår Team FOG Næstved og fremtvinger 5. og afgørende kamp

20.04.2018

En sejr ville bringe Team FOG Næstved i DM-finalerne for 1. gang mens en nederlag ville flytte serien tilbage til Århus mandag aften til en 5. og afgørende kamp.

Masser er tilskuer i Arena Næstved og der var en helt vild fed stemning, da hjemmeholdet blev præsenteret.

Der var gang i den fra start. Kampens vigtighed kunne tydeligt fornemmes. Første halvdel af perioden var meget lige, men så lykkedes det for Bakken Bears at trække fra en 6 pointføring. Denne føring blev udbygget til 7 ved periodens afslutning.

Det var vigtigt for Team Fog Næstved at komme med fra starten af 2. periode, men til at begynde med så det ikke så godt ud, da holdets skudforsøg ikke gik i kurven.

Men pludselig lykkedes det, og da halvdelen af perioden var spillet, førte Team Fog Næstved med 1 point. Det blev dog hurtigt ændret – Bakken trak fra igen. En 3 pointscoring fra Troy Franklin og en fejl til Bakken gjorde, at Team Fog Næstved kunne komme helt tæt på ved pausen. Det lykkedes næsten – Bakken førte kun med 3 point ved pausen, 42-39.

Team Fog Næstved fik en dårlig start på 3. periode, hvilket betød, at Bakken i løbet af den første halvdel af perioden trak fra til en 10 pointføring. Og det blev værre endnu.

Team Fog Næstved var belastet af holdfejl, så holdet kunne dårligt blinke med øjnene, før der blev dømt fejl mod dem med efterfølgende 2 skud fra linjen.

Kampen syntes afgjort da Bakken førte med 14 point inden sidste periode.

Alle i Arena Næstved var vist klar over, at der skulle et mindre mirakel til, hvis Team Fog Næstved skulle vinde denne kamp. Og det var der vist ingen, der troede på.

Med 6:38 tilbage at spille var Bakkens føring dog reduceret til 6 point, så måske var miraklernes tid ikke forbi alligevel.

Team Fog Næstved fik reduceret Bakkens føring til 1 point, og arenaen kogte. Bakken fik dog skruet ned for blusset og bragte sig igen sikkert i front, og Bakkens føring holdt kampen ud.

Og det hele endte med en sejr til Bakken Bears på 85-78. De 2 hold må gøre sig klar til en 5. og afgørende kamp på mandag.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 27 point. For Bakken Bears scorede Devaughn Akoon-Purcell 18 point.