Nyheder

Optakt til TV-kampen mellem Wolfpack og Hørsholm

14.11.2017

Torsdag den 16. november med optakt fra kl. 18:00 på TV 2 SPORT

Torsdag aften kl 18:15 fløjtes kampen i gang mellem to af Sjællands historisk mest dominerende klubber. Wolfpack (BMS/Herlev) og Hørsholm 79ers, tørner sammen i Ballerup SuperArena i ugens TV-kamp som vises på TV2-sport. Holdene genopliver 80ernes og 90ernes rivalisering mellem de to hold, hvor bl.a. koryfæer som Lars Bæk og Henrik Norre Nielsen var at finde på holdene.

Henrik Norre om forholdet mellem de to klubber

Wolfpack har en ny spiller klar til kampen i form af Luciano De Souza som er kommet til Wolfpack fra Stevnsgade Supermen. Han har også tidligere været at finde hos Team Fog Næstved. Luciano fik sin debut for holdet mod Randers Cimbria, torsdag i sidste uge, med 17 point og 6 rebounds.

Ser vi på kampe spillet i nyere tid, udover kampen for en måned siden, hvor Wolfpack tabte med 80-94, skal vi tilbage til 2014, hvor de to hold sidst mødte hinanden i landets bedste række. Wolfpack var dengang en del af et samarbejde med bl.a. Falcon i konstellation som Copenhagen Wolfpack. Det år kunne Wolfpack trække sig sejrsrigt ud af begge de interne opgør med henholdsvis 84-81 og 95-79. Holdet nåede i den sæson helt frem til slutspillet, hvor en tæt kvartfinaleserie blev tabt til Svendborg Rabbits.

I dag ser tabellen lidt anderledes ud end sidst de 2 hold mødtes. Hørsholm ligger aktuelt på 2. pladsen i Basketligaen med 6 sejre og 2 nederlag og er det eneste hold i ligaen som har slået Bakken Bears i indeværende sæson, endda på udebane.

Wolfpack Basketball er at finde på ligaens 7. plads, med foreløbig 1 sejr i 8 kampe og vil rigtig gerne ændre på den placering, med en sejr over Hørsholm.

Hørsholm 79ers bliver anført af deres tre amerikanske spillere: Matt Bond, Tyler Sabin og Connor Benarek, der tilsammen scorer 61 point af holdes gennemsnit på 96 point pr. kamp.

Tyler Sabin er holdets offensive spark, der sætter fart på angrebet og rammer de vigtige scoringer fra distancen, der kan afgøre de tætte kampe.

Match-up mellem to dominerende spillere

Matt Bonds er statistisk set ligaens mest dominerende og værdifulde spiller med 24,5 point, 8,6 rebounds samt en effektivitet på 25,4 pr. kamp. Han foretrækker at lægge pointene i tæt under kurven, og er formidabel til at finde de nemme scoringer. Nummer 2 på den liste er i øvrigt Wolfpacks Durell Vinson, der aktuelt scorer 20,4 point pr. kamp, tager 12, 1 rebounds og har en effektivitet på 23,3. Så det bliver et spændende match-up mellem de 2 spillere.

Der er lagt op til et brag af en kamp som du kan se på TV 2 SPORT eller i Ballerup Super Arena!

Kampen vises på TV 2 SPORT, torsdag den 16. november med optakt fra kl. 18:00.

Billetter til kampen kan købes via Wolfpacks Billetto side her:

https://billetto.dk/e/wolfpack-vs-79ers-i-basketligaen-tv-kamp-billetter-239987

Lars Bæk om rivalisering mellem de to hold.

Flot kullise i kaninhulen med besøg fra TV2 Sport

10.11.2017

Aftenens kamp var imødeset med spænding fra hjemmeholdet som håbede at revanchere sig fra overtids nederlaget i Horsens tidligere på sæsonen.

Desværre skulle det vise sig at det ikke blev til en hjemmesejr i aftenens kamp som også blev vist live på TV2 Sport.

Et flot fremmødt publikum i kaninhulen var klar til drama og spænding og Horsens IC havde også taget gode fans med som gjorde deres til at skabe en festlig aften.

Kampen starter godt se med Rabbits briller og hjemmeholdet fører med 6-2 efter scoring fra Mike Moore som leverede endnu en god aften.

Desværre skifter momentum og anført af Kevin Larsen, som igen spillede en flot kamp, fører gæsterne med 20-12 efter 1 periode.

Kevin har spillet en rigtigt god sæson indtil videre og er en gevinst for den danske liga. Han sluttede aftenen med 20 point og 9 rebounds samt flotte 6 assist.

I anden periode for Rabbits igen en god start hvor Sebastian Åris for sat spillet godt op og lidt nemme point falder i kurven.

Udfordringen for hjemmeholdet som normalt er godt skydende fra 3 points distancen, er at skuddende slet ikke vil falde i hele kampen igennem.

Rent faktisk slutter man aftenen med at skyde 21 % fra distancen hvor man normalt ligger på 43%. Kun 4 skud ud af 19 går i kurven. 

Ved halvleg er stillingen 40-32 i HIC favør.

I tredje periode får kaninerne igen en god start og får hentet 7 point til stillingen 40-39 til HIC inden coach Arnel Dedic kalder timeout.

Horsens får bedre styr på spillet og Vedran Borovcanin, som desværre næsten altid spiller godt mod Rabbits, stempler ind i kampen og Horsens trækker fra.

Der skal et mindre mirakel til hvis kampen skal vendes i 4 periode hvor Rabbits er bagud 55-42 inden de sidste 10 minutter.

Rabbits leverer varen igen i starten af perioden – pludselig står der 50-55 til gæsterne og publikum er godt med på lægterne.

Michael Moore scorer til 55-61 med 4 minutter igen, men det er ikke nok og Horsens kan ”cruise” de sidste minutter hjem.

En god kamp med masser af fight og flere gode forsvarsaktioner – desværre manglende skudden fra distancen og derfor vinder HIC fortjent 77-64.

Næste opgave for Rabbits er igen mod HIC, denne gang i Forum Horsens hvor pokal kvart finalen skal afvikles den 15. november Kl.18:30

Randers Cimbria vinder returopgør over Wolfpack

09.11.2017

Endnu en torsdag aften bød på basket i Randers, hvor værterne tog i mod Wolfpack.

Et returopgør fra sidste uge hvor gæsterne fik deres første ligasejr i denne omgang. Randers havde meget at revanchere!

Randers får en rigtig god start på kampen anført af Marinus (7p) og Charlie(4p). 11-2 efter 4 min. Resten af første periode viser, at Randers har taget noget med fra første kamp. Solidt forsvar og tålmodigt angreb. 20-11 efter de første 10 min.

Spørgsmålet er så, om Randers kan holde den gode stil i de sidste 30 minutter.

Wolfpack justerer lidt på spillet, og har held med at trække tempoet ud af kampen. Randers fører med 9 efter 4 min, og coach Olsen tager timeout. Randers får justeret og med 3 min igen af anden periode gør Simon Bjørnebo det til 41-19! Stort spil af hjemmeholdet.

Spillet fortsætter med at flyde - 52-25 ved pausen.

Randers får en svær start på tredje. 4 fejl på 2 minutter. Gæsterne udnytter mulighederne og det faktum at Randers er gået i stå. Stillingen er 57-37 efter godt 4 min.

Timeout Randers. Randers svarer igen efter timeouten med 7 ubesvarede, men Wolfpack får hentet det “tabte”. 67-49 efter 3. periode.

Hjemmeholdet kan ikke få meget til at fungere i begyndelsen af sidste periode. Wolfpack har fået fundet nøglen i forsvaret og er begyndt at score.

67-55 godt halvvejs i perioden. Randers stopper blødningen, men kampen er - på mange måder - inde i en afgørende fase. Randers-spillerne bliver frustrerede, og lader de Wolfpack-spillerne komme ind i hovederne bliver de sidste minutter hårde. Randers får løst opgaven og vinder 76-62.

Topscorer for Randers blev Chris Nielsen med 18 point. For  Wolfpack scorede Durell Vinson 20 point.

Foto: Mediekammeret.dk / Andreas Larsen

Hørsholm 79ers slår Team FOG Næstved i sandt topdrama

09.11.2017

Der var drama til sidste minut onsdag aften da Hørsholm 79ers slog Team FOG Næstved i topstriden i Basketligaen.

Kampen bød på flotte dunks, tre’ere, usportslige og tekniske fejl samt spillere, der var oppe at toppes, men Hørsholm endte med at tage en sejr på 91-85 og dermed gå i front af Basketligaen, á point med Horsens.

Kampen var tæt næsten hele vejen igennem og blev først afgjort i de sidste minutter. De to hold gik ind til de sidste to minutter med Næstved foran med en enkelt 80-81, da Matt Bonds var i problemer i feltet. Han søgte en aflevering og fandt en fri Ty Sabin, der satte to point helt nede fra baglinjen.

Næstved tog føringen igen kort efter med to point fra Ray Sanders, der stjal bolden på midten af banen og løb et layup i. Med fuld opbakning fra over 900 tilskuere gik Hørsholm nu i angreb igen og det endte med at Connor Beranek fandt en fri Ty Sabin, sm endnu engang var stensikker på to point.

Næstveds helt store stjerne Troy Franklin forsøgte nu at tage ansvar, men hans skud gik forbi og Matt Bond tog hans 12 rebound i kampen, inden han blev fejlet og satte to straffekast til 86-83 med 35 sekunder igen. Næstved satte et hurtigt spil op for Philip Hertz, som også missede og så måtte Næstved igen fejle og sende Mikael Vincent til straffelinjen.

Vincents ramte et enkelt og sendte Hørsholm i front med 87-83 med 18 sekunder igen og da Devin Daley missede for Næstved og Connor Beranek satte to i for Hørsholm fra straffelinjen var kampen afgjort og de sidste sekunder var kosmetiske.

Kampen var både underholdende og dramatisk. Næstveds Kazembe Azif og Hørsholms Matt Bonds fik revet kurven rundt med dunks og Philip Hertz og Connor Beranek var oppe og toppes, uden det dog førte til mere end en usportslig fejl til Beranek. Højdepunktet var måske da Ty Sabin blev løbet ned i hjørnet af Troy Franklin, men ramte tre-points-skuddet alligevel og ligeså med det efterfølgende straffekast, så det blev til fire point i et enkelt angreb for Hørsholm.


Kampen var også rigtigt velbesøgt og Hørsholmtræner Rafa Monclova gav publikun en stor del af æren for sejren, efter han med armbevægelser kraftigt opfordrede dem til at lægge pres på sidst i fjerde periode:

-Det gjorde jeg fordi vi havde brug for dem lige dér, sagde træneren. Vi forsøger at forsvare vores hjemmebane og de er vigtige og i aften var de der. Med den støtte i ryggen spiller vi med meget mere selvtillid. De skubbede os frem og atmosfæren i hallen var fantastisk.

Med sejren, der endte på 91-85, går Hørsholm i front af Basketligaen, á point med Horsens, men med bedre målscore, dog også med en kamp mere. Lige efter kommer Næstved, to point efter, mens dark horse i toppen er Bakken Bears, der kun har spillet tre kampe og tabt en enkelt på grund af deres Europa Cup program.

Hørsholms næste opgave er i pokalturneringen tirsdag i Århus mod Bakken Bears’ reservehold fra 1. Division, EBAA, og kun to dage senere venter en TV-kamp i Ballerup Superarena mod Wolfpack. På grund af den kommende landsholdspause spiller Næstved ikke igen før 4. december, hvor Randers kommer til Sydsjælland.

Foto er leveret af Markis Kluge. 

TV-kamp: Svendborg Rabbits - Horsens IC

08.11.2017

Torsdag den 9. november fra kl. 18:00 viser TV 2 SPORT hvad der kan gå hen og blive et spændende opgør imellem bronzevinderne fra sidste sæson: Svendborg Rabbits og sidste års finalister Horsens IC.

Kampen giver debut til Horsens nye amerikanske pointguard, Dominique Hawkins som der er store forventninger til. Han kommer fra Kentucky Wildcats, som anses som et af de bedste college-hold. Her spillede han 20 minutter pr. kamp, hvor han måtte dele minutterne med 2 spillere som blev draftet som nr. 5 og 11 i årets NBA draft. 

Du kan læse mere om Horsens nye spiller ved at klikke her

Udover Dominique Hawkins byder Horsens IC generelt på en velspillet trup der er ført an af de 2 danske landsholdsspillere: Christian Benzon og Kevin Larsen.

Kaninerne fra Svendborg har været aktive op til den nye sæson og har fået flere nye spændende spillere ind i truppen og har skiftet ud i trænerstaben.

Holdet har bl.a. hentet 3 danske profiler ind på holdet i form af: Sebastian Aaris Petersen, Jacob Enevold Jensen og Mikkel Plannthin. Det er 3 unge danskere som til trods for deres unge alder har masser af erfaring med sig. Udover de tre danske profiler har Svendborg også 2 amerikanere i startopstillingen, Michael Jarade Moore og Terrel Harris som begge bidrager stærkt i angrebet.

Horsens IC og Svendborg har mødtes én gang tidligere i sæsonen og her måtte kampen ud i overtid før Horsens IC kunne sikre sig sejren. Kevin Larsen var en dominerende faktor i kampen og han sluttede med 27 point og 10 rebounds. Horsens IC dominerede overtidsperioden og vandt kampen 91-78.

De to hold mødes også den 15. november når holdene mødes i Pokalturneringens kvartfinaler. 

Basketliga kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 9. november med optakt fra kl. 18:00

Kevin Larsen dunker mod Svendborg Rabbits i de holds første møde i sæsonen

Horsens IC vinder topkampen over Team FOG Næstved klart

03.11.2017

Torsdagens kamp i BL mellem Team FOG Næstved og Horsens IC lignede på forhånd et tæt topopgør i BL der kunne gå begge veje. 

For de mange fans i hallen og alle der der så med på den direkte sending fra TV2 Sport blev det dog hurtigt klart at hjemmeholdet ikke ramte dagen og derved kunne Horsens IC tage tilbage til Jylland med en storsejr på 62-87 (11-11, 17-31, 8-18, 26-27).

De første 5 minutter af kampen var dog ikke præget af de mange scoringer. 3-2 stod det til hjemmeholdet - ikke hverdagskost i en basketkamp selvom der var godt gang i skydeteltet.

Det ændrede sig dog i sidste halvdel af perioden. Holdene fulgtes ad, hvilket da også resulterede i, at stillingen var helt lige ved periodens slutning, 11-11.

I begyndelsen af 2. periode fulgtes de 2 hold ad med skiftende føringer til følge. Træfsikkerheden var nu i højsædet i begge ender af banen.

Mod slutningen af perioden kom Horsens i teten og bragte sig foran med 11 point, da der manglede 2 minutter af perioden. Føringen kom også i stand, fordi Team Fog Næstved holdt en gevaldig scoringspause, som først blev bragt til ophør med 11 sekunder til pausen.

Ved pausen førte Horsens IC med 14 point, 28-42.

Team Fog Næstved fik egentlig en god start på perioden – 5-0 efter et par minutter. Men så gik det helt galt for Team Fog Næstved, som ikke kunne komme igennem Horsens’ forsvar. Og da Horsens så at sige scorede på alt, var der ikke noget at sige til, at Horsens trak uimodståeligt fra. Men 8 point af hjemmeholdet i hele perioden er vist heller ikke noget at prale af.

Kampen så ud til at være afgjort efter 3. periode, hvor gæsterne nu er oppe med 24 point.

Kampens sidste periode blev en periode, som bare skulle overstås. Spændingen var fuldstændig gået af kampen, og selv om Team Fog Næstved fik reduceret, var der vist ingen i arenaen, som troede på, at Team Fog Næstved kunne komme tilbage i kampen. Og det kunne Team Fog Næstved heller ikke.

Horsens IC vinder med 62-87 og kommer derved alene på 1. pladsen i BL.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 17 point. For Horsens IC scorede Kevin Larsen 22 point.

Wolfpack tager første sejr i BL efter sejr over Randers Cimbria

03.11.2017

Kampen imod Randers Cimbria var ventet med spænding, skulle Wolfpack bryde den kedelige stime af nederlag og endelig få en tiltrængt sejr?

Med en del skader i bagagen var man godt nok rustet til match up mod et Randers hold der papiret er rimelig solidt.

Wolfpack kom til kampen i Ballerup Super Arena uden Andreas Høier, Casper Ishøi & Anders Skou Hansen med skader. Plus Luciano De Souza der er uden spilleberettigelse.

Det er Randers der kommer bedst fra start med fornuftigt holdspil og vanlig Randers spil med chancevillighed bag 3 pointslinien, for Wolfpack er Oliver Strøh agressiv og godt spillende. Han tegner sig for 11 point i perioden af Wolfpack`s 14 point som ender 14-18 til gæsterne.

I anden perioden fortsætter tendensen, Randers er et lille skridt foran. Specielt er J.Williams effektiv og straffer Wolfpack med sin hurtighed på fastbreak. For Wolfpack melder flere sig ind, men specielt Durrell Vinson arbejder hårdt i begge ender og har 11 point i perioden som ender 24-24.

Tredje periode er en god gang Hawaii basket, begge hold har virkelig svært ved at finde niveauet og specielt dommerens linie. Wolfpack har holdfejl efter 2,5 minut men dette til trods holder de Randers inde for rækkevidde. Der bliver løbet lidt mere og reboundet lidt mere, og specielt Edgaras Stagionis viser flotte takter så momentum vendes og perioden vindes 22-13 til 60-55 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode bliver en neglebidder, Wolfpack er ovenpå og ligner et hold på vej mod sejr. Man når op på en 7 points førring men som perioden skrider frem tager specielt Randers Deuce Bello godt fat og som sidste minut render ned er det pludselig kun en Wolfpack førring med et minut tilbage. Chris Nielsen ender med bolden i hænderne sidst på uret, men misser chancen og Wolfpack vinder kampen med 78-77 (14-18, 24-24, 22-13, 18-22).

Topscorer for Wolfpack blev Oliver Strøh og Durrell Vinson med henholdsvis 25 & 26 point. For Randers Cimbria scorede Kyndahl Hill og Jerrell Williams begge 18 point.

Hørsholm 79ers vinder over Stevnsgade SuperMen på Nørrebro

01.11.2017

Det ville ikke have været en stor overraskelse hvis gæsterne fra Hørsholm 79ers havde kontrolleret kampen mod Stevnsgade SuperMen fra start til slut.

Hørsholm er et af ligaens tophold og vandt første kamp mellem holdene med hele 52 points og besejrede sidste søndag selve Bakken Bears på udebane. Modsat har hjemmeholdet ikke vundet endnu, og er ovenikøbet ramt af skader og mangel af inside spillere.

Men heldigvis for hjemmeholdets tilskuere skulle kampen udvikle sig på en anden måde en måske forventet. Stevnsgade startede bedst og førte efter fire minutter med 10-4. To minutter senere havde gæsterne dog fået overtaget. Stilling efter første periode var 25-28. Og selvom Hørsholm derefter kiggede sig ikke tilbage, var kampen spændende ind i sidste periode.

Hørsholm førte med ni points til halvleg og med otte minutter tilbage var føringen stadig ni-point, 64-73. Men Hørsholm var stærkest i slutfasen og scorede 24 points mod kun 9 fra Stevnsgade. Resultatet blev dermed en udesejr på 24 points, 73-97.

Stevnsgade viste god gejst hele kampen og fik mange åbne skud de første tre perioder. Men derefter gik angrebet i stå, bolden blev slået for meget i gulvet og der blev lavet for mange tekniske fejl. Holdet spillede dog helt over tydeligt bedre nu end de har gjort de sidste tre kampe.

Den store udfordring blev, som forventet, forsvaret under kurven. Hørsholms Matt Bonds var for stærk for Stevnsgades forsvar. Han var kampens bedste spiller og scorede 29 points. Måske burde Stevnsgade have brugt flere kræfter på at stoppe Bonds, for 1 mod 1 var han ikke til at stoppe.

Den anden store amerikaner, Connor Beranek, var også svær at håndtere, han scorede 15 points. Frederik Nielsen scorede 17 og ramte på 5 ud af 6 3-points skud. Hørsholm kontrollerede måske ikke hele kampen, men de fik vist sin styrke i slutningen og tog en vigtig sejr med hjem.

Hørsholm vandt rebound-kampen og lavede færre turnovers og fik dermed flere skud end hjemmeholdet, hele 78 mod 54. Men Stevnsgades spillere udnyttede sine skud rigtig godt denne gang og ramte på 69% af deres 2-point skud, hvor procenten var på 54% hos gæsterne.

Mike Flowers blev topscorer, han ramte på 7 ud af 10 skud og scorede 18 points. Mathias Seilund scorede 16 points og tog 7 rebounds. Sebastian Filirup scorede 13. Stevnsgades guards, Frederic Filsoof, Boris Vukicevic og Salman Khan havde bedre styr på bolden end i første kamp hvor der blev lavet mange turnovers mod Hørsholm pres-forsvar.

Tilskuerne var tilfredse med hjemmeholdet, der viste gejst og fremskridt. Forhåbentlig fortsætter trenden i næste kamp som bliver spillet søndag den 19. november i Nørrebrohallen mod Wolfpack. 

79ers vinder over Bakken Bears på udebane

28.10.2017

Hørsholm 79ers fortsatte deres fine sæsonstart med en sejr i Aarhus, da Bakken Bears blev slået 89-81.

Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men nordsjællænderne var klart bedst i kampens anden halvdel. Matt Bonds scorede hele 20 point i anden halvleg og sluttede i alt på 34 point.

Bears startede ellers frisk ud og var foran 4-0 og senere 12-5, men Ty Sabin og Matt Bonds var første periodes bedste spillere og Hørsholm slog fint tilbage. De scorede hhv 8 og 7 point, mens Bears havde spredt scoringerne bedre ud – hele fem spillere havde sat 4 point på tavlen til Bearsføring på 24-21.

I anden periode fortsatte de to amerikanske Hørsholmspillere, og de blev suppleret af Nikolaj Bank, der scorede syv point i perioden. For Bears kom Doug Wiggins i gang med syv point. De to fulgtes ad i de første otte minutter af anden periode inden Bears sluttede bedst og holdet førte følgelig 48-43 ved pausen.

Tredje periode var domineret af ustoppelige Bonds og Sabin, der samlet scorede 23 ud af 25 Hørsholm-point. Udover at Bears havde virkelig svært ved at stoppe de to Hørsholmprofiler, var der også problemer i angrebsenden, hvor der blot blev sat 19 point i kurven.

Føringerne skiftede i det meste af perioden, men i starten af fjerde periode scorede udeholdet ni point i træk til føring på 77-69. Matt Bonds førte stadig an i scoringerne, suppleret af Asbjørn Nerlov.

Bears’ angrebsspil var præget af enkeltmandspræstationer og missede skud, mens Hørsholm effektivt tog sig af reboundsene. Bears fik ikke lukket hullet, og Hørsholm førte hele perioden med mellem fem og ni point.

Mest scorende for Hørsholm var Matt Bonds (34 point), mens Ty Sabin scorede 26. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell, Tony Bishop og Jaye Crockett hver 12 point.

Med sejren fastholder Hørsholm tredjepladsen med otte point efter seks kampe, mens Bears er på femtepladsen med fire point efter tre kampe.

Næste opgave for Hørsholm er tirsdag, hvor holdet gæster Stevnsgade, mens Bears spiller igen i Basketligaen den 19. november, når Randers Cimbria kommer på besøg.

Følg Basketligaen på TV 2 SPORT i november

25.10.2017

I november måned starter TV 2 SPORT årets dækning af Basketligaen. Der bliver sendt tv kampe direkte fra ligaen torsdag den 2. 9. og 16. november. Vi håber at alle vil støtte op om dansk basket på TV og se med, når vores yndlingssport bliver vist på tv. 

Team FOG Næstved – Horsens IC 2. november
TV 2 SPORT er med direkte torsdag den 2. november når pokalmestrene fra Team FOG Næstved tager imod pokalfinalisterne og DM-finalisterne fra Horsens IC. Det bliver noget af et åbningsbrag på TV skærmene når 2 af ligaens absolutte tophold møder hinanden i sæsonens første TV kamp.

De to hold har allerede mødt hinanden en gang i den unge Basketliga sæson og her lykkedes det Horsens IC at revanchere sidste års 1 points nederlag i Pokalfinalerne, med en sejr på 77-61.

I kampen var det de to nyindkøbte danskere: Kevin Larsen og Christian Benzon som førte an for Horsens IC med hhv. 19 og 15 point. Landsholdsspillerne har fået en god start i Horsens og specielt Kevin Larsen har imponeret på det seneste med flere stærke præstationer.

Hos Team FOG Næstved er det specielt den tilbagevendende guard, Troy Franklin som har været toneangivende. Han har haft et fantastisk comeback til Basketligaen og havde en fremragende start hvor han efter de første 3 kampe snittede 24.3 point pr. kamp bl.a. ved at skyde 50 % bag treeren.

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 2. november med optakt fra kl. 18:00 

Svendborg Rabbits – Horsens IC 9. november

Den næste Tv kamp i november bliver endnu en spændende kamp med Horsens IC i en af hovedrollerne. Denne gang er det sidste års bronzevindere Svendborg Rabbits som får besøg af ”de gule”. Kaninerne fra Svendborg har været aktive op til den nye sæson og har fået flere nye spændende spillere ind i truppen og har skiftet ud i trænerstaben.

Holdet har bl.a. hentet 3 danske profiler ind på holdet i form af: Sebastian Aaris Petersen, Jacob Enevold Jensen og Mikkel Plannthin. Det er 3 unge danskere som til trods for deres unge alder har masser af erfaring med sig. Udover de tre danske profiler har Svendborg også 2 amerikanere i startopstillingen, Michael Jarade Moore og Terrel Harris som begge bidrager stærkt i angrebet.
Horsens IC og Svendborg har mødtes en gang tidligere i sæsonen og her måtte kampen ud i overtid før Horsens IC kunne sikre sig sejren. Kevin Larsen var en dominerende faktor i kampen og han sluttede med 27 point og 10 rebounds. Horsens IC dominerede overtidsperioden og vandt kampen 91-78.

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 9. november med optakt fra kl. 18:00

Wolfpack – Hørsholm 79ers, 16. november
Torsdag den 16. november er det så sidste chance for at se dansk basket på tv indtil pokalfinalerne i slutningen af januar. I novembers sidste tv kamp fra Basketligaen er det oprykkerne fra Wolfpack der tager imod Hørsholm 79ers i slaget om københavnsområdet.

Oprykkerne fra Wolfpack har haft en hård start i ligaen, men er på det seneste kommet meget bedre med og tabte bl.a. kun med 7 point mod topholdet Horsens IC.

Hørsholm 79ers har et rigtig spændende hold i år, anført af nyindkøbte forward Matt Bonds og guard Ty Sabin som begge er blandt ligaens mest scorende og mest effektive spillere. Hørsholm har desuden stadig deres point guard og anfører Frederik H Nielsen på holdet, samt den rutinerede guard Mikael Vincents. Udover disse spillere består holdet af en masse spændende unge danske talenter.

Det ser desuden ud til at både Wolfpack og Hørholm 79ers har gode chancer for at kvalificere sig til Pokalturneringens semifinaler, så måske kan en af kampens deltager ende i Pokalfinalen, i slutningen af januar?

Kampen vises direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 16. november med optakt fra kl. 18:00

Dansk basket på tv i resten af sæsonen 2017-18

Efter Basketliga kampene i november måned, sender TV 2 SPORT igen dansk basket når der afholdes Pokalfinaler, lørdag den 27. januar for damer og herrer.

Herefter bliver der vist herrelandskamp mellem Danmark og Albanien på TV 2 SPORT, torsdag den 22. februar. Det er Danmarks første hjemmebanekamp i prækvalen til EM 2021, kampen bliver spillet i Arena Næstved.
Derudover er TV 2 SPORT med når slutspillet i Basketligaen går i gang.

Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen håber at alle der er interesseret i dansk basketball ser med når der bliver vist dansk basket på tv og vi opfordrer jer alle til at hjælpe os med at få så mange som overhovedet muligt til at se med, når vores yndlingssport bliver vist på TV.