Nyheder

Skal champagnen åbnes i aften?

07.05.2018

Bakken Bears har sat sig selv i en sublim mesterskabs-position. 3-0 fører aarhusianerne mod Horsens IC i årets DM-finaler.

I aften spilles kamp 4 i Vejlby-Risskov Hallen. Bjørnene er storfavoritter, og sandsynligheden for, at champagnen bliver hevet ud af køleskabet, er stor.

Men Horsens IC bed fra sig i torsdagens kamp, hvor Arnel Dedics mandskab ad flere omgange bed bjørnene i haserne. Oscar Jørgensen og Derrick Wilson satte nogle store 3ere og pressede Bakken. Men især Adama Darboe var hård ved de gule, når han kom med et modsvar i den anden ende.

Bakken Bears satte 13 treere i kampen - mod HICs 5 - og det var den væsentligste forskel i Forum Horsens, selvom hjemmeholdet faktisk vandt reboundkampen.

Devaughn Akoon-Purcell kunne også fornemme, at Horsens IC var langt bedre med, og derfor diskede han op med en Akoon-special. Han leverede, da der var brug for det, med 21 point.

Kevin Larsen var stærkest for horsensianerne med 18 point.

Bakken Bears har været historisk gode i denne sæson, så med 4 matchbolde til at sikre sig DM-titlen skal der et ligeså historisk comeback til fra HIC for at gøre serien spændende.

Inden kampen bliver årets spiller i Basketligaen kåret, og vinder Bakken Bears aftenens opgør, uddeles prisen som Finalernes MVP efter kampen.

TV 2 Sport er på pletten i aften, og du kan se opgøret med kampstart kl. 18.00.

Bakken Bears vinder tæt kamp

04.05.2018

Horsens IC og Bakken Bears spillede torsdag aften tredje kamp i årets DM finaler.  Det endte med en sejr til Bakken Bears på 79-68, i en kamp hvor der var spænding til det sidste.

Før kampen skulle årets træner kåres. Til hjemmeholdets fans store begejstring blev det Arnel Dedic der løb med æren.

Det var Bakken Bears som kom bedst fra start og bragte sig hurtigt foran med 7-0. De gule kom dog med en helt anden indstilling til kampen end i de to første kampe og kæmpede forbilledligt. Kevin Larsen meldte sig ind i kampen, mens Aladdin Barakeh igen viste gode takter. Barekeh kæmpede for alle bolde, og selvom han fik en tand slået ud fortsatte han arbejdsraseriet. Efter første periode var Bakken foran med 17-12.

Anden periode var også lige, men hele tiden med Bakken i front. Kevin Larsen fortsatte med at score, mens Akoon Purcell spillede godt for Bakken. Ved pausen var Bakken foran med 36-32.

Billedet var det samme i tredje periode. HIC kæmpede for at hænge på, mens Bakken aldrig rigtig kunne trække fra. Tony Bishop meldte sig ind i kampen for Bakken, mens Reggie Agbeko gjorde det godt for HIC. Med ti minutter igen var Bakken foran med 57-49.

I fjerde periode kom der gang i Forum. HIC blev ved med at kæmpe og ville ikke ligge sig ned. Bakkens føring blev reduceret til 3 point og HIC havde flere gange muligheden for at udligne på et par frie treere. Skuddene blev dog ikke ramt, og i den anden ende var Adama Darboe iskold og straffede HIC.

Det hele ender med en Bakken sejr på 79-68 (12-17, 20-19, 17-21, 19-22). HIC havde stor øre af kampen og kæmpede med alt hvad de havde, men Bakken Bears var det bedste hold.

Næste kamp i serien er på mandag i Århus, hvor Bakken med en sejr kan sikre sig det danske mesterskab.

Arnel Dedic er årets træner i BL

03.05.2018

Horsens ICs succestræner, Arnel Dedic, er for tredje gang i karrieren valgt som årets træner i Basketligaen.

Det er trænerkollegerne i ligaen, der stemmer om prisen efter grundspillet, og her er valget altså faldet på kroaten, der er i gang med sin 7. sæson i den østjyske klub.

Arnel Dedic førte sit hold til førstepladsen i grundspillet, hvor det blev til imponerende 19 sejre og blot to nederlag.

Siden stemmerne er blevet afgivet, har han også hørt holdet hele vejen til finalerne, hvor Bakken Bears dog er massivt ovenpå med en 2-0-føring i serien.

Prisen blev uddelt til Arnel Dedic foran hjemmepublikumment i Forum Horsens forud for den 3. DM-finale. Udover æren fulgte også et ur sponseret af Festina.

Igennem sin regeringsperiode i HIC har Dedic ført klubben til to danske mesterskaber og en pokaltitel. Det er fjerde sæson i træk, at han og holdet deltager i DM-finalerne. 

Nr. 2 i afstemningen blev Rafa Monclova (Hørsholm 79ers) og nr. 3 Steffen Wich (Bakken Bears.

Du kan se de tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Horsens IC har ryggen mod muren på eget gulv

03.05.2018

Bakken Bears skrev historie, da de nede med 0-2 i semifinalerne mod Team FOG Næstved formåede at komme tilbage og booke plads i finalerne.

Her er holdet nu ovenpå med 2-0 i serien mod Horsens IC, som har brug for at hive et lignende comeback ud af ærmet for at bringe spænding tilbage i årets DM-finaler.

Men det ser utvivlsomt utroligt svært ud for Arnel Dedics tropper. De to første kampe har de gule end ikke været tæt på, og det er svært at se, hvordan holdet - uden Vedran Borovcanin + en halvskadet Frederik Rungby - skal formå at drille bjørnene, der aldrig har set bedre ud.

I den gule lejr er opgaven ikke blevet gjort nemmere af, at den amerikanske forward Shannon Hale er blevet idømt en kamps karantæne for sin voldsomme fejl mod Tony Bishop i mandagens opgør.

Dermed er et i forvejen decimeret hold endnu en mand tyndere, mens Bears-mandskabet bare tordner derudaf med fuld styrke.

Især bjørnenes Jaye Crockett har været en fryd for øjet i serien indtil nu. Han snitter 22,5 point og 8 rebounds i de to første finaler, hvor HIC ikke har været i nærheden af at finde opskriften på at stoppe ham.

Og så gør det ikke så meget for Bakken Bears, at Devaughn Akoon-Purcell noget utraditionelt “kun” har bidraget med 8,5 point i snit i de to kampe.

I HIC-lejren har der ikke været meget at glæde sig over, men amerikaneren Lawrence Alexander, der er i gang med sin anden sæson i klubben, har trods alt været en undtagelse.

Hans 20,5 point og 4,5 rebounds i gennemsnit har været lyspunktet på en indtil videre sort finaleserie.

Om Horsens IC kan bringe liv tilbage i serien, eller om Bakken sikrer sig matchbold, finder vi ud af i aften. TV 2 Sport er på plads i Forum Horsens, og du kan følge med direkte på kanalen med kampstart kl. 18.15.

HIC-profil i karantæne

02.05.2018

Når Horsens IC torsdag aften møder Bakken Bears i DM-Finale 3 bliver det uden en af holdets store profiler.

Shannon Hale er nemlig blevet idømt 1 spilledags karantæne efter en hård fejl mod Bakkenspilleren Tony Bishop i et scoringsforsøg.

I kampen blev Shannon Hale idømt en usportslig fejl af kampens dommere men efterfølgende har Basketligaens Etisk Komité taget sagen op og det har altså nu resulteret i karantæne.

Derved mister Horsens IC en vigtig brik i kampen om DM-guldet hvor holdet er bagud 2-0 inden den 3. kamp torsdag aften kl. 18:15 i Forum Horsens.

Bakken Bears foran 2-0 mod Horsens IC

01.05.2018

En rigtig god første periode grundlagde en sikker sejr til Bakken Bears og dermed en 2-0 føring i DM-finaleserien, der fortsætter på torsdag i Forum Horsens. Jaye Crockett scorede imponerende 23 point på 10 skud.

Bears startede som lyn og torden, og selvom Christian Benzon startede med at score HICs første fem point, men problemet for udeholdet var at Bears-skuddene regnede i kurven. Bjørnene bragte sig foran 15-5 og senere 25-9 og 33-12! 400-kamps-jubilar Morten Sahlertz fik sine første minutter i finaleserien og satte to treere i periode, hvor Bears i alt satte syv stk. Bears førte 36-16 efter de første ti minutter - efter en opvisning i forsvarsspil fra årets forsvarsspiller Michel Diouf og virkelig godt angrebsspil fra hele Bears-gruppen. Syv spillere scorede for hjemmeholdet, mens kun tre HIC-spillere fik scoret.

I anden periode viste Lawrence Alexander sine evner og sammen med Shannon Hale fik han HIC-holdet på et 13-2 run. Bears – stadig anført fra Jaye Crockett – fik øget afstanden til 45-31 og senere 54-34 efter 20 minutters spilletid. Crockett havde scoret 17 point ved halvlegspausen, mens Kevin Larsen havde stået for 13 point for udeholdet.

Anden halvleg blev groft sagt en stor gang udveksling af scoringer. Bears nåede foran 68-41 efter to treere af en velspillende Doug Wiggins, og det blev også til 79-51 da Adama Darboe satte en treer, mens Lawrence Alexander sluttede perioden med et firepointspil.

Stillingen var 81-57 inden sidste periode. Bænkspillerne blev sat ind i kampens afslutning, og der var gode præstationer fra Bakir Serdarevic, der scorede 5 point og Aladdin Barakeh, der scorede seks af sine ni point i kampens afslutning. For Bears gjorde Sylvester Berg det godt med ni point i sidste periode.

Lawrence Alexander scorede 22 point (på bare 12 skud) for HIC, mens Kevin Larsen scorede 16. Aladdin Barekeh var tredjemest scorende med ni point.

For Bears scorede Crockett 23 point, mens Tony Bishop scorede 13 point, som han supplerede med syv rebounds. DeVaughn Akoon-Purcell og Michel Diouf scorede hver 11 point.

Bears vandt reboundstatistikken 36-29, mens det var særdeles sigende, at Bears blev noteret for 28 assists og HIC havde 13!

Torsdag lægger Forum Horsens gulv til den tredje DM-finale, mens finale fire spilles mandag i Aarhus.

Randers Cimbria tager bronzen efter sejr over Team FOG Næstved

01.05.2018

Arena Næstved dannede mandag aften rammerne for bronzekampen i BL i denne sæson. Kampen stod mellem hjemmeholdet Team Fog Næstved som fik besøg af Randers Cimbria.

Begge hold havde været ude i 5 kampe i deres semifinaleserie mod henholdsvis Bakken Bears og Horsens IC. Team Fog Næstved skulle forsøge at hive det 3. sæt bronzemedaljer hjem til klubben.

”Kun” små 1100 tilskuere havde valgt at lægge vejen forbi arena Næstved. De fik en meget jævnbyrdig 1.periode at se, holdene fulgtes ad, og Næstved fik ikke gang i det forsvar der skal til for at lukke et hold som Randers ned. 23-20 efter 1.periode.

I 2.periode er det Næstved der starter bedst, og har teten den først del af perioden. JJ Mann som er kommet ind er rigtig varm, og laver 11 point i perioden. Den sidste halvdel af perioden vender billedet, og Randers begynder at få fat. Randers har også en mand der er varm, Deuce Bello er kommet ind og laver 14 point i perioden. Han er stærkt medvirkende til, at Randers går til pause foran 45-47.

Efter pausen fortsætter den jævnbyrdige affære, ingen af holdene kan få det afgørende run som kan sætte det andet hold. JJ Mann gjorde hvad han kunne, og lavede 8 point i perioden.

Ien ellers halv-stille Arena Næstved, steg lydniveauet markant da Conner Washington satte en 3’er til stillingen 59-59. Og da Troy Franklin frækt lavede en ”kanal” på en Randers spiller var det Næstved der var ovenpå at dømme efter lydniveauet.  Næstved oppe med 65-63, Randers tager TO. Randers får rettet til, Chris Gabriel bliver dømt for angrebsfejl, og får efterfølgende en teknisk fejl for at snak.

Randers får nu fat igen og er oppe med 65-72, Phillip Hertz sætter i de sidste sekunder en 3’er til stillingen 68-72 inden sidste periode.

4.periode starter med 3 point fra Mathias Bak Christensen, Randers svarer dog hurtigt igen med 2 point af Devon Thomas, som Næstved havde store problemer med at lukke ned.

Næstved får ikke ramt deres skud, det gør Randers derimod, og er oppe med 80-87, Næstved tager TO. Efter time out’en er Phillip Hertz der med to 3’ere i træk reducerer til 86-87, Næstved var i den grad med igen, Randers tager TO.

De efterfølgende minutter er præget af dårlige Næstved beslutninger, samt dommerkald som IKKE går Næstveds vej. (Næstved 19 fejl, Randers 9 fejl).

Næstved kommer på 94-96, men en eller forholdsvis anonym (kun 18 point) Chris Nielsen sætter en meget vigtig 3’er til 94-99. Næstved får reduceret til 99-100, og må efter en sæson hvor spillet til tider så rigtig godt ud, og var meget tæt på at nå DM-finalen, skuffende nøjedes med 4.pladsen.

Tillykke skal lyde til Randers Cimbria med bronzen.

Topscore for Randers, Devon Thomas med 27 point, for TFN JJ Mann med 24 point.

Årets forsvarsspiller i BL kåret

30.04.2018

Kollegerne i Basketligaen har peget på Bakken Bears’ Michel Diouf som årets forsvarsspiller i Danmarks bedste liga.

Den langlemmede senegaleser på 208 cm er et solidt defensivt anker for bjørnene og en meget væsentlig del af holdets succes.

I gennemsnit hiver Diouf 6,8 rebounds ned og præsterer næsten 2 blocks pr. kamp. Men måske endnu mere væsentligt er det, at Michel Diouf er en af den slags spillere, der ændrer modstanderens skud.

Den slags fremgår ikke direkte af statistikker, men ingen har lyst til at løbe ind de lange arme under kurven - og derfor har Bakken-profilen så stor værdi defensivt for sit hold. Det er også medvirkende til, at bjørnene kun indkasserer 80,5 i snit fra modstanderne. Kun finalemodstanderne fra Horsens IC tillader således færre point imod.

Det er anden gang, Michel Diouf kan lade sig hylde som årets forsvarsspiller i Basketligaen. Første gang var i 2016, mens han i sidste sæson måtte se prisen gå til Jyles Smith i en sæson, hvor Diouf var hårdt plaget af skader.

Men nu er æren tilbage hos Diouf, som udover titlen kan glæde sig over et ur fra Festina.

Prisen blev overrakt foran Michel Dioufs hjemmepublikum i Vejlby Risskov Hallen inden den 2. DM-finalen af BL`s Forretningsfører Geof Kotila.

Tidligere vindere af prisen:

2016/17 Jyles Smith, Hørsholm 79ers
2015/16 Michel Diouf, Bakken Bears
2014/15 Baye Keita, Horsens IC
2013/14 Frederik Hougaard Nielsen, Hørsholm 79ers
2012/13 Bonell Colas, Randers Cimbria
2011/12 Corin Henry, Team Fog Næstved
2010/11 Nicolai Iversen, Svendborg Rabbits

Horsens IC skal rejse sig i kamp 2 mod Bakken Bears

30.04.2018

Trods hjemmebanefordelen var Horsens IC meget langt fra triumfen mod Bakken Bears i den 1. DM-finale torsdag aften.

Savnet af de defensive indpiskere Vedran Borovcanin og Frederik Rungby virkede stort, og derfor kunne aarhusianerne nærmest cruise sejren hjem i Forum Horsens.

Mandag aften er serien i Aarhus og Vejlby Risskov Hallen, hvor kamp 2 venter. Og der skal helt andre boller på suppen fra HIC-mandskabet, der kun scorede 57 point i den første kamp, hvis der skal blive spænding om udfaldet.

Godt nok formåede horsensianerne at holde Bakken Bears på 71 point, men lige lidt nyttede det mod et Bakken-hold, der virkede til at have et gear mere, når de gule en sjælden gang pustede bjørnene en smule i nakken.

Intensiteten var heller ikke på kogepunktet mellem de to ærkerivaler. Om det var træthed efter to 5-kamps serier for begge hold i semifinalerne skal være usagt, men det er fair at forvente, at tændingen bliver højere i aftenens dyst.

I kamp 1 var Lawrence Alexander den store oplevelse fra HIC. Han lagde sig ikke ned frivilligt og satte 19 point og 7 rebounds på tavlen.

I den modsatte ende var det for én gangs skyld ikke Devaughn Akoon-Purcell, der lyste klarest. Derimod var Jaye Crockett i hopla, og hans 22 point og 11 rebounds var en væsentlig forklaring på Bakken-triumfen. Faktisk var amerikaneren den eneste bjørn, der scorede to-cifrede point.

Horsens IC skal hæfte sig ved, at skudprocenterne ikke kan blive meget dårligere i Aarhus. 37% af 2-point forsøgene blev omsat til point, mens kun 53% af holdets straffekast blev konverteret til scoring.

I den anden lejr skal Bakken Bears omvendt glæde sig over, at flere af de største profiler havde en rolig dag på kontoret i det første opgør, uden at sejren alligevel var i fare. Derudover kan deres 21% bag 3eren også få et solidt nøk opad, og det giver naturligvis stor tro på sejren på hjemmebanen.

TV 2 Sport er igen på pletten og sender kampen direkte med kampstart kl. 18.00

Bakken Bears tager kamp 1 mod Horsens IC

27.04.2018

Horsens IC og Bakken Bears spillede til aften første kamp i årets DM finaler.  Det endte med en sikker sejr til Bakken Bears, hvor der efter en lige start aldrig var spænding om udfaldet.

I starten fulgtes de to hold ad. Kevin Larsen startede forrygende for Horsens både inside og outside. For Bakken dominerede Darko Jukic og Jaye Crockett. Til slut i perioden trækker Bakken fra og fører med 22-17 efter de første ti minutter.

Bakken trykker mere på speederen i anden periode. HIC har svært ved at komme til gode afslutninger, mens Bakken spiller HIC tynde. Lawrence Alexander er bedste mand for HIC i perioden, mens Tony Bishop er dominerende for Bakken.

Oscar Jørgensen rammer en treer i de sidste sekunder og dermed er HIC kun bagud med 9 ved pausen.

I tredje periode har begge hold svært ved at score. Perioden ender 13-13. Alexander scorer 7 point for HIC, og bringer Bakkens forspring ned på 7 point, og hallen begynder at tro på et comeback. Den tro punkterer Bakken hurtigt med 5 hurtige point.

Resten af kampen virker det som om, at HIC ikke tror de kan lave et comeback, og Bakken cruiser den stille og roligt hjem. Bedste mand fra Bakken var Jaye Crockett, mens Lawrence Alexander og Kevin Larsen var bedste for HIC. Oscar Jørgensen kom ind og viste en god figur med masser af vilje.

En vilje alle de gule spillere skal finde frem, hvis de vil gøre sig forhåbning om at vinde næste kamp som finder sted på mandag i Århus.

Bakken Bears vinder en sikker sejr på 57-71 (17-22, 17-21, 13-13, 10-15).

Topscorer for Horsens IC blev Lawrence Alexander med 16 point, for Bakken Bears scorede Jaye Crockett 22 point.