Nyheder

Bakken Bears vinder 4. semifinale i Randers

22.04.2019

Efter endnu en sejr mod Bakken Bears i torsdags, håbede Randers Cimbria på en sejr i 4. semifinalekamp, hvor Randers har mulighed for at udligne til 2-2 og derved tvinge serien ud i en 5. og alt afgørende kamp.

Bakken vinder tipoff, og derfra kæmper begge hold hårdt under kurven, hvilet resultere i en meget rodet start på kampen. Vi skal hele 3 minutter ind i kampen før begge hold finder et fodfæste. Efter 3,5 minut er stillingen 6-8 til Bakken. Efter der er komme lidt fart i begge hold, tager Randers en timeout med 4 minutter igen af 1. periode. Hvorefter tempoet bliver taget ud af kampen. Med 2,5 minut igen er stillingen 18-18.

I den sidste del af 1. periode får Bakken overtaget og perioden slutter 20-25.

2. periode starter lige så rodet som 1., med en del brændte skud og turnoveres fra Randers, som gør at Bakken udbygger der føring til stillingen 26-34 efter 4 minutter.

Begge hold skiftes til at få bolden kurven, men Randers har held med ikke at lade Bakken udbygge deres forspring, med 3 minutter tilbage er stillingen 39-46, til hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten skal begge hold igen finde formen og har lidt svært ved at komme op i tempo igen. 2. periode slutter 44-54.

3. periode starter som de to forgårende, at man skal et par minutter ind i perioden før der kommer lidt fart på spillet. Bakken udbygger forspringet en lille smule til stillingen 49-61 efter 4 minutter. Randers kæmper for at mindske det forspring  som Bakken har skabt. Med 4 minutter tilbage af 3. periode tager Randers timeout til stillingen 55-66. Efter timeouten stiger intensiteten en smule og der bliver gået til den under kurven. Med 14 sekunder igen lavere Devon Thomas fra Randers en usportsligfejl, og Bakken udbygger deres føring til stillingen 60-74 efter 3. periode.

Begge hold starter 4. periode i et højt tempo, men der er ikke nogle af dem der formår at få noget optimalt ud af det høje tempo. Efter lige knap 3 minutter laver nummer 10 Ryan Martin fra Bakken, en usportsligfejl, som Randers udnytter til stillingen 69-80 efter 3 minutter. 

Med 4 minutter igen tager Bakken timeout, hvorefter Randers kommer ud som skudt ud af en kanon og mindsket bakkens forspring til stillingen 79-86 med 2,5 minut igen.

Med 1,5 minut tilbage har Randers reduceret til stillinge 81-86, til hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten brænder Bakken og Randers kvitterer med en 3-pointscoring i den anden ende. Stillingen er 84-86. Bakken laver et and-one play til stillingen 84-88, hurtigt efter sætter Chris Nielsen endnu en 3-pointscoring til stillingen 87-88. Bakken laver igen et and-one play til stillingen 87-91 med 10 sekunder igen, hvor Randers tager timeout. Efter timeouten brænder Randers en velopsat 3-pointscoring og Bakken vinder kampen 87-92 og er dermed klar til DM-finalerne.

Kampens topscorer for Randers er Charlie Burges med 22 point. Og for Bakken er det Tobin Carberry med 18 point. 

Horsens IC klar til DM-finalerne

19.04.2019

HIC er klar til finalen efter en overbevisende sejr over Team Fog Næstved. Mange havde nok set frem til den 3. semifinalekamp mellem HIC og Team Fog Næstved.

Selv om HIC havde vundet de første 2 kampe, så havde man ikke glemt, at HIC havde vundet 2 kampe mod Team Fog Næstved i grundspillet, men også tabt 2 kampe, og ingen i Horsens glemmer hvorledes HIC i pokalfinalen for få år siden mod Team Fog Næstved satte en solid føring over styr i kampens sidste 2 minutter og dermed tabte pokalfinalen dette år. Så derfor var der set frem til den 3. semifinalekamp med både forventning og ængstelse.

Det viste sig da hurtigt at være ubegrundet. HIC startede som lyn og torden og scorede 15 points i de første 8 minutter af 1. periode, før Team Fog Næstved scorede deres første points!! Dette 15-0 run punkterede hurtigt Team Fog Næstved, der haltede bagefter ikke blot i 1. periode, men i resten af kampen. Så da perioden var færdig, stod der 22-12 til hjemmeholdet.

HIC var godt skydende gennem hele kampen og scorede på 12 3-points forsøg! Yderligere spillede holdet et til tider sublimt forsvarsspil, der i den grad pressede Team Fog Næstved, så de havde meget vanskeligt ved at komme frem til kvalificerede afslutninger. Så HIC fortsatte det gode og flotte spil i 2. periode, der sluttede 20-10 til HIC, så stillingen ved halvleg var 47-32 til HIC.

Men HIC havde ikke fået nok. Holdets suveræne spil fortsatte i 3. periode, hvor holdet scorede 4 gange på 3-pointsforsøg. Her trådte især Stefan Savic i karakter og scorede på sine 3 3-pointsforsøg i denne periode, der sluttede overbevisende 33-15 til HIC.

Stillingen før sidste periode var derfor 80-47 til HIC, så der var spændingen for længst forsvundet. Spørgsmålet var nærmere, hvor overlegent ville hjemmeholdet vinde. Her på det nærmeste byttede de 2 hold 3-pointsscoringer. Således scorede Jeremy Williams og Alexander Bak hver 2 gange på 3-pointsskud, men da HIC gjorde det tilsvarende, kom Team Fog Næstved ikke nærmere, så perioden sluttede 29-19 til HIC.  Det gav HIC en sejr i 3. semifinalekamp mod Team Fog Næstved på 109-66, og holdet er dermed klar til finaleserien for 5. år i træk.

Før kampen fik Vedran Borovcanin overrakt pokal som årets HIC-spiller valgt af klubbens Club 500, men spillede ikke en særligt fremtrædende rolle i kampen og scorede blot 5 points, hvilket var en del under hans gennemsnit i sæsonens kampe.

Til gengæld trådte Darryl Tucker i karakter og blev topscorer for holdet med 22 points. Han var her og der og alle vegne og var sikkerheden selv. Han spillede utroligt stærkt i begge ender af banen, og havde flotte blokeringer og dunk. Også Brandon Tabb var helt ustyrlig. Man kan kun beundre hans hurtige rush op af banen og hans skud fra distancen. Han scorede således 19 points.

Hos Team Fog Næstved var der kun 2 spillere, der scorede mere end 10 points, idet P.J. Thompson blev topscorer med 12 points, hvilket er langt under det han tidligere har præsteret, og Kentwan Smith, der scorede 11 points. Nu må begge hold samle energi til henholdsvis finaleserien og kampen om bronzemedaljerne.

Bakken Bears bringer sig foran 2-1

18.04.2019

Der var knald på fra start i dagens tredje indbyrdes opgør mellem Bakken Bears og Randers Cimbria i Basketligaens semifinaler.

Begge mandskaber var hurtige til at komme på scoringstavlen, og der var allerede fra kampens begyndelse intens og fysisk stemning mellem de to hold. Med 1-1 i den samlede stilling var der også meget på spil.

De to hold kunne med en sejr i dagens kamp spille sig endnu tættere på finalerne. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik de efterfølgende minutter en smule momentum i kampen med flere stops i forsvaret og scoringer i angrebet. Det lille momentum gav efter fem minutter af første periode en føring på 9-5 til de aarhusianske værter. Randers viste dog god moral og kampånd som så mange gange tidligere i denne serie, og de bragte sig hurtigt tilbage på 9-9. Bakken Bears bed dog fra sig igen, og de satte imponerende angrebsspil sammen og skabte kampens hidtil største føring på 25-15 med et minut tilbage af første periode. Første periode sluttede 25-18.

Anden periode åbnede med samme fortegn som første periode med masser af energi og intensitet fra de to hold. Det var dog Bakken Bears' del af pointtavlen, der tikkede hurtigst fire minutter inde i perioden. De regerende danske mestre havde øget forspringet, og med fire minutter tilbage inden pausen var stillingen 39-28. Gæsterne fra Randers Cimbria fik væsentligt bedre fat inden pausen. Et for stort forspring ville være vanskeligt for Randers at hente efter pausen, og de gjorde det fremragende i slutminutterne. Bakken Bears’ forspring var ved pausen reduceret til tre point til stillingen 43-40. Der var dermed lagt op til en spændende anden halvleg.

Bakken Bears åbnede tredje periode med et brag. To brag faktisk. Første sendte Ryan Martin en lang og succesfuld treer af sted, og efterfølgende sendte Thomas Lærke en presset treer afsted. Skuddet gik i, og han blev fejlet samtidig. Vejlby-Risskov Hallen levede i den grad. Randers’ flotte comeback mod slutningen af anden periode var nu visket væk som en våd tavlesvamp henover kridt. Bears fortsatte ufortrødent med at presse på, og med fem minutter var stillingen 63-46.

Randers fik bedre fat i de efterfølgende minutter og bragte stillingen ned blot ti points forskel med et minut tilbage af perioden. Hjemmeholdets Morten Sahlertz gjorde dog svar på tiltale med en lang treer, hvilket fik Vejlby-Risskov Helt oppe at ringe. Perioden sluttede 72-62.

Randers åbnede fjerde og sidste periode bedst og arbejdede sig stille og roligt ind i kampen igen. Med fire minutter spillet havde gæsterne bragt sig indenfor syv point til stillingen 81-74. Der ventede endnu engang en spændende afslutning mellem de to hold. En indtil videre spændende serie ville også få en spændende afslutning på dagens kamp. Bakken Bears var blot foran med 81-77 med fem minutter tilbage af kampen. Aarhusianerne gjorde dog mod slutningen af kampen sit for at sikre sig sejren. Flot angrebsspil fra ”Bjørnene” resulterede i et par dyre minutter for Randers så tæt på kampens afslutning. Bears bragte sig med to minutter tilbage foran med 99-81, og det var for svært for udeholdet at komme tilbage fra. Kampen endte derfor 99-84, og Bears sikrer sig en føring på 2-1 i serien.

Kampens mest scorende spillere blev Darko Jukic fra Bakken Bears og Charlie Burgess med henholdsvis 22 og 18 point.

Horsens IC bringer sig foran 2-0 mod Team FOG Næstved

16.04.2019

Hvad der på forhånd lignede en tæt kamp i kamp 2 mellem Team FOG Næstved og Horsens IC blev hurtigt afblæst, da gæsterne vel nok spillede noget af det bedste holdet har gjort i denne sæson.

Horsens var I teten fra kampens start og med 5 – 13 efter knap 4 minutters spil, tog Team Fog Næstved time out. Det var Horsens dog ligeglad med, og holdet øgede sin føring.

Team Fog Næstved blev udspillet efter alle kunstens regler. Der var ikke meget, som gik Team Fog Næstveds vej – der var på det tidspunkt langt til finalen. Horsens udbyggede sin føring gennem resten af perioden, så  holdet førte med 20 point ved periodens slutning, 31-11.

Horsens fortsatte i 2. periode, hvor holdet slap i 1. periode og fastholdt sin føring. Team Fog Næstved skal dog have ros for ikke at slå op i banen, selv om det så sort ud. Team Fog Næstved blev i den grad rundbarberet, så det grænsede til det pinlige. Team Fog Næstved var oppe mod overmagten – det lignede en ydmygelse.

Mod slutningen af perioden lignede det ikke kun en ydmygelse – det var en ydmygelse. Allerede på dette tidspunkt kunne Team Fog Næstved vinke farvel til sejren no hvor holdet var bagud med 41-58 efter de første 2 peroder.

Team Fog Næstved kom godt fra start efter den store pause og halede ind på Horsens’ føring, så den efter knap 4 minutters spil kun var på 9 point. Skulle det lykkes for Team Fog Næstved at komme tilbage i kampen?

Horsens fik dog stoppet den truende blødning og bragte sig igen sikkert foran. Såret brød dog op igen, og Team Fog Næstved reducererede Horsens’ føring til 4 point. Det kogte i Arena Næstved - Team Fog Næstved var kun bagud med 5 point inden sidste periode. Spændingen var tilbage i kampen - hvem havde troet det efter 1. periode.

Horsens kom bedst fra start og øgede sin føring til 10 point. Det lykkedes ikke for Team Fog Næstved at score de første 5 minutter skulle det gå galt for Team Fog Næstved.

Da halvdelen af perioden var spillet, førte Horsens med 13 point. Det var nu, at Team Fog Næstved skulle sætte slutspurten ind, hvis holdet skulle gøre sig nogle forhåbningen i denne kamp – ja i hele semifinaleserien.

Det lykkedes ikke for Team Fog Næstved, som måtte se sig besejret 81-93 af et bedre mandskab for Horsens.

Horsens IC fører derved serien 2-0 og kan afgøre det hele på hjemmebanen i Forum Horsens på mandag kl. 18:45.

Topscorer i9 dagens kamp blev for hjemmeholdet P. J. Thompson med 31 point. For Horsens IC scorede Brandon Tapp 22 point.

Randers Cimbria udligner til 1-1 mod Bakken Bears

15.04.2019

I skolernes påskeferie blev 2. semifinalekamp mellem Randers Cimbria og Bakken Bears spillet mandag aften i Arena Randers. 

En sejr til hjemmeholdet ville tvinge serien ud i minimum 4 kampe mens en sejr til Bakken Bears ville give dem 3 matchbolde.

Begge hold starter kampen med en hurtig 3 pointscoring og derfra sætter begge hold et højt og intenst tempo. Efter 2,5 minut er stillingen 16-9 til Cimbria - hvor Randers har lavet 4 3-pointscoringer. Begge hold skiftes til at score, men med 3-point ”festen” Cimbria har, formår de at holde et lille forspring på 5 point til Bakken - til stillingen 23-18 med 3,5 minut igen, hvor Randers tager timeout.

En hæsblæsende periode slutter 34-25 til hjemmeholdet.

2. Periode starter meget sløvt for Randers Cimbria, hvor de kun har formået at lavet 2 point efter bare 3 minutter og Bakken Bears har næsten nået at indhente det forspring Cimbria havde til pausen. Stillingen er 36-35 til Cimbria efter 3 minuttet. Med 4,5 minut igen tager Cimbria timeout, efter at Bakken har taget føringen i kampen for første gang, med en 3-pointscoring af Darko Jukic til stillingen 42-45.

Tempoet stiger i perioden sidste minutter, og Randers får gentaget lidt af kontrollen af kampen og kan gå til pause med en buzzer scoring af Devon Thomas til stillingen 53-48.

3. periode starter meget rodet for begge hold, men det er Bakken som formår at få bolden i kurven. Og bringer sig foran med stillingen 57-59 efter 4 minutter. I 2. halvdel af perioden stepper Randers mandskabet op, i sær Tobias Reinholt, som laver et par gode auktioner og sikrer føringen til Randers igen til stillingen 69-66 med  2 minutter tilbage.

Perioden slutter 20-22 men hjemmeholdet fører 73-70 inden de sidste 10 minutter.

Intensiteten som vi har ser igennem hele kampen, har begge hold taget med til 4. periode. Holdende skiftes til at få bolden i nettet og efter 5 minutter er stillingen 81-80 til Randers Cimbria. Op til kampens sidste 2 minutter får Bakkens Taylor Ongwae tildelt en usportsligfejl, som Cimbria udnytter og stillingen er 92-86 med 2 minutter tilbage. I de sidste 2 minutter af kampen kan Bakken ikke holde overblikket og laver to turnovers i streg, til hvor Randers tager timeout med ét minut tilbage. Efter timeouten kan Randers ikke eksekvere deres opsatte play, til hvor Bakken laver en hurtig 3-pointscoring til 93-90. Herefter får Randers momentum igen i kampens sidste minut og kampen slutter bedst af. Sejren bliver på 99-92.

Kampens topscorer for Randers er Devon Thomas med 21 point. For  Bakken Bears var det Taylor Ongwae med 18 point. 

Kamp 3 i serien spilles på torsdag kl. 15:00 i Vejlby Risskov Idrætscenter og kamp 4 spilles på mandag kl. 18:30 i Arena Randers.

Jacob Enevold forlænger med Svendborg Rabbits

14.04.2019

Svendborg Rabbits har indgået en ny 2 årig aftale med Jacob Enevold Jensen. Det har været en prioritet for Rabbits og coach Lukas Varga at få sin 215 cm store mand under kurven tilbage til den kommende sæson og det er ny lykkedes.

Jacob kom for to sæsoner siden til Svendborg efter endt ophold i USA hvor han spillede for Drake University. Han har de seneste par sæsoner udviklet sig til at blive en rigtigt vigtig spiller for holdet i begge ender af banen.

Der findes få danske spillere med Jacobs størrelse og kvaliteter og derfor har det været en prioritet af forlænge samarbejdet for begge parter så Jacob kan fortsætte sin positive udvikling under coach Varga.

Jacob udtaler selv i forbindelse med kontrakt forlængelsen: ”Jeg er rigtigt glad for at skrive under med Svendborg Rabbits igen. Det er et super sted at spille på grund af alle de mennesker der er omkring holdet, og alle vores fans og sponsorer der bakker op om holdet i medgang og modgang.

Der skal derfor lyde en stor tak til alle de frivillige, i er en stor del af at det hele kan køre rundt og jeg ser frem til at tørne ud for kaninerne igen næste sæson”.

Svendborg Rabbits har netop sluttet denne sæson efter at have tabt til Randers Cimbria i kvartfinaleserien med 3-2.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”. 

Horsens IC vinder kamp 1 mod Team FOG Næstved

12.04.2019

Så blev der taget hul på semifinalerne, hvor HIC i første kamp havde hjemmebanefordel mod Team Fog Næstved.

På grund af X Factor finalen, måtte HIC dog vige fra deres normale hjemmebane og i stedet afvikle den i den tilstødende Parkhal, der tidligere var hjemmebane for holdet. Men i disse mere ydmyge omgivelser blev der proppet de 800 ind, der maksimalt måtte være.

Der var virkelig en intim og fortættet stemning, hvilket man også forventer til en semifinale. Og det levede de 2 hold flot op til. Der blev spillet hurtigt og hårdt med meget fysisk kontakt. Dommerne havde lagt en linje, som de fulgte hele kampen igennem, og havde helt styr på forløbet. Team Fog Næstved spillede et flot forsvarsspil, hvor de pressede HIC, så det var svære afslutninger, HIC kom frem til. Derfor førte Team Fog Næstved stort set også hele første periode, men i de dødende sekunder af perioden fik HIC scoret 2 point og udlignet til  21-21, hvilket var stillingen, da 2. periode skulle starte.

Team Fog Næstved har et bredt hold og bragte hurtigt mange spillere ind i kampen, hvor HIC mest holdt sig til en fast stamme. Så billedet var det samme i 2. periode, hvor ingen af holdene formåede at trække fra. Men takket være en fantastisk buzzybeater fra Charles Callison, der scorede omtrent fra midterlinjen, kunne HIC gå til halvleg med en føring på 45-42. HIC havde 3,8 sek. i deres sidste angreb, hvorfor Charles Callison var nødt til at afslutte tidligt, og det blev altså fra midterlinjen med stor succes. Det fik om muligt stemningen i hallen endnu højere op.

Og stemningen var også høj hos hjemmeholdet ovenpå den formidable afslutning på 2. periode, hvorfor HIC fik et hurtigt 10-0 run i starten på 3. periode. Det var som om Team Fog Næstved aldrig forvandt dette run, for de halsede stort set bagefter og forsøgte at indhente HIC i resten af kampen. Men også 3. periode blev vundet af HIC med cifrene 23-17, så ved starten af sidste periode førte HIC med 68-59.

Team Fog Næstved havde bestemt ikke givet op og gav alt, hvad de havde i sig og kom flere gange i sidste periode meget tæt på, men HIC bevarede føringen hele vejen igennem. Og da holdet scorede på 5 3-points forsøg i sidste periode, så vandt de denne periode med 21-19 og dermed hele kampen 89-78.

Semifinaleserien mellem de 2 hold ser utroligt spændende ud, før 2. semifinalekamp mellem holdene som afvikles på mandag i Næstved.

Hos Team Fog Næstved var Jordan Mathews helt fantastisk godt spillende og blev topscorer for holdet med 28 points, mens topscorer for HIC  endnu engang var Vedran Borovcanin med 21 points.

Bakken Bears bringer sig foran 1-0 mod Randers Cimbria

12.04.2019

Dagens første kamp i semifinaleserien mellem hjemmeholdet fra Bakken Bears og gæsterne fra Randers Cimbria åbnede meget jævnbyrdigt med scoringer til begge mandskaber i de indledende minutter.

De blå uniformer fra Randers trak dog en smule fra i de efterfølgende minutter og skabte sig en føring på 9-4 godt halvvejs inde i første periode. Det aarhusianske hjemmehold formåede dog hurtigt at slå tilbage med flere flotte scoringer til stor fornøjelse for tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen. De regerende danske mestre bragte sig foran for første gang i kampen med stillingen 12-11 med fire minutter tilbage af perioden. Randers gjorde god figur mod slutningen af perioden, men det var alligevel Bakken Bears, der sluttede stærkest af. Første periode sluttede med en føring på 24-18 til ”Bjørnene”.

Anden periode begyndte, som første periode sluttede. Bakken Bears havde overhånden ved at være mest effektive fra gulvet og mest effektive i rebound-spillet. Dette gjorde det mere end vanskeligt for udeholdet fra Randers at følge med. Hjemmeholdet havde med fire minutter spillet af anden periode forøget forspringet til 34-22, hvilket var kampens hidtil største føring. Bredden havde indtil videre gjort en forskel for de to hold. Bakken Bears havde ni spillere med point på kontoen, mens Randers måtte nøjes med fem spillere. Aarhusianerne førte derudover rebound-spillet med 25-15.

Cimbrias to amerikanere Brantley Bynum og Dee Franklin havde dog spillet en fin kamp for udeholdet med 18 point fordelt mellem dem. De to flotte præstationer var dog ikke nok for udeholdet fra Randers, og de kunne kigge på scorertavlen og se Bakken Bears være foran med 53-37.

Tredje periode åbnede enormt rodet fra begge hold. Både Bakken Bears og Randers Cimbria havde vanskeligheder med at få sine afslutninger i kurven, og turnovers fra begge mandskaber prægede spillet. Efter tre minutter spillet af tredje periode havde holdene blot scoret to point hver, så stillingen var 55-39. Dagens to duellanter fandt dog rytmen igen, og scoringsprocenterne steg betragteligt. Randers spillede på dette tidspunkt lige op med Bears, men det var ikke nok til at reducere forspringet. Tredje periode sluttede derfor 76-60.

Det aarhusianske hjemmehold kom skidt ud til fjerde periode og virkede sløsede og ukoncentrerede med alt for mange brændte afslutninger og dårlige afleveringer. Randers kom væsentligt bedre fra start, og de første isoleret set perioden med 11-3. Dette bragte udeholdet inden for ti point i kampen med stillingen 81-71.

Der var derfor alligevel lagt op til en spændende afslutning på dagens kamp. Tiden begyndte dog at blive en faktor for Randers Cimbria, der kun havde to minutter til at fuldende comebacket. Gæsterne formåede at komme til scoringer, men det havde brug for flere stops i forsvaret. Bakken Bears formåede desværre for Randers at skrue op for tempoet i kampens afgørende fase, og aarhusianerne tog dermed en sejr i den første kamp i semifinaleserien mod Randers Cimbria.

Kampen endte 95-85.

Kamp 2 i bedst á 5 serien spilles på mandag i Randers.

En nervepirrende 5. kamp ender med Randers sejr over Rabbits

05.04.2019

De to hold havde inden aftenen delt serien mellem sig og derfor skulle der findes en vinder i en alt afgørende kamp 5 torsdag aften i HK Midt Arena. Vinderen ville være klar til semifinalerne mod Bakken Bears mens taberen kunne gå på sommerferie.

Nerverne sad uden på tøjet for begge mandskaber og det blev heller ikke en højt scorende affære. Randers ender som vinder af kampen med 79-73.

Randers spillerne fordeler score pænt mellem sig og topscorer værdigheden deles mellem Rasmus Bach og Charlie Burgess som hver scorer 17 point. For hjemmeholdet er det den nybagte far, Mikkel Plannthin som scorer 19 og Jeremiah Ingram der scorer 18 som er toneangivende.

Kampen var tæt og ved halvleg førte Rabbits med 42-38.
Tredje periode var helt lige scoret og begge hold sætter 17 point på tavlen. Desværre formår Rabbits ikke at få tur i den i 4 periode og taber denne 14-24 efter Randers rammer nogle flotte skud.

Dermed slutter sæsonen for Rabbits der siger tak til modstandere - dommere - medier - fans og samarbejdspartnere for denne sæson i HK Midt Arena.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.

Svendborg Rabbits udligner til 2-2

01.04.2019

Med en sejr i aftens kamp mod Svendborg Rabbits kunne Randers Cimbria indløse billet til semifinalerne, mens en nederlag ville holde liv i Svendborg Rabbits.

Svendborg måtte, ligesom sidste kamp, undvære deres profil Zachery Charles, mens Dee Franklin nu var tilbage for hjemmeholdet, efter at have siddet ude med en skade i den seneste kamp.

Randers kommer bedst fra start, mens kaninerne fra Fyn har svært ved at få bolden i kurven. Dog hænger udebaneholdet ved, og Cimbria har svært ved at trække fra. Dog får hjemmebaneholdet et lille run i slutningen af første periode. Charlie Burgess er især varm fra distancen, og har 3 3'er efter første periode. Første periode ender 20-15 til hjemmeholdet.

Gæsterne kommer bedst ud til anden periode, hvor især Sebastian Åris forsøger at pumpe energi i holdet. Samtidig har Randers svært ved at holde Jacob Enevold ude af feltet, mens Mikkel Plannthin rammer nogle svære skud.

Hjemmebaneholdet vil dog ikke lade kaninerne trække fra. Chris Nielsen tager holdet på sine skudrer, hvorved han slutter med 17 point ved halvleg. Svendborg vinder dog stadigvæk perioden 19-20, hvilket giver en pauseføring til hjemmeholdet på 39-35.

Igen i tredje periode er det Svendborg, der kommer bedst. Svendborg tager hurtig føringen, men hjemmeholdet forsøger at holde fast. Begge hold kommer dog i fejlproblemer efter 5 minutter, hvilket gør gæsterne lidt passive i forsvaret. Dette åbner for hjemmeholdets angreb, som hurtigt får nogle nemme scoringer. Svendborg tager dog hurtigt en timeout, og får snakket tingene igennem. Her kommer gæsterne ud med masser af energi, hvor især Mikkel Plannthin igen scorer nogle flotte scoringer. Svendborg vinder perioden 20-31.

Fjerde periode er igen meget intens og rodet. Momentum fortsætter hos Svendborg, og hjemmebane holdet har igen svært ved at holde ved. Randers får gode muligheder tæt på kurven, og trækker igen en del fejl på Svendborg. Hjemmeholdet har dog svært ved at ramme i kurven fra linjen, og slutter kampen med at skyde 53% fra straffelinjen.

Generelt har Randers svært ved at spille mod Svendborgs fuldbanepres. Derrick Wilson får en teknisk fejl i slutningen af kampen, hvorpå Randers har muligheden for at komme tilbage i kampen. Chris Nielsen scorer dog ingen af straffekastene.

Hjemmeholdet vinder dog fjerde periode 23-20, men må se sig besejret med 82-86. Hermed venter en alt afgørende 5. kvartfinale på torsdag i Svendborg.

Topscorer for hjemmeholdet er Chris Nielsen med 26 points, mens Svendborg topscorer bliver Mikkel Plannthin med 22 points.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi".