Nyheder

DBBF kårer Danmarksmestrene 2020 i lyset af coronavirus

26.03.2020

Danmarks Basketball Forbunds bestyrelse holdt tirsdag 24. marts møde, hvor fordeling af DM-medaljer var med som et punkt på dagsordenen. Et stort flertal i begge ligaer har opfordret DBBF til at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson og den opfordring har bestyrelsen valgt at følge.

Ligaerne blev afbrudt i starten af marts, efter regeringens første coronavirus-udmeldinger, hvor Dameligaen var midt i kvartfinalerne, mens Basketligaen endnu manglede 2-4 grundspilskampe pr. hold.

DBBF's bestyrelse har besluttet at lægge de aktuelle stillinger i Dameligaens og Basketligaen grundspil til grund for uddeling af medaljer. Det betyder, at det bliver Dameligaens færdige grundspil og Basketligaens delvis færdigspillede turnering, der lægges til grund for medaljerne.

Dermed er Hørsholm 79ers er udråbt som Danmarksmestre hos damerne, mens Bakken Bears tager titlen hos herrerne.

I Dameligaen går sølvet til BK Amager og bronzen til BMS-Herlev, mens det hos herrerne er Randers Cimbria, der får sølv og Horsens IC ender med bronze.

Da Dameligaens grundspil var færdigspillet, har der ikke været tvivl om de endelige placeringer hos damerne.

Sværere var det i Basketligaen, hvor holdene manglede 2-4 kampe. Da alle hold ikke har spillet lige mange kampe, blev det besluttet at lægge sejrskoefficient til grundlag for uddelingen af medaljer. Det er altså antallet af sejre divideret med antallet af kampe i alt. Denne fremgangsmåde ændrer ikke i stillingen i dette tilfælde, men er af bestyrelsen anset som den mest fair fremgangsmåde.

BL aflyser resten af sæsonen

17.03.2020

Basketligaen har, efter samarbejde med Danmarks Basketball-Forbund (DBBF), truffet den vanskelige beslutning at aflyse den resterende del af 2019/2020-sæsonen grundet situation omkring COVID-19.

Alle kampe, inklusiv slutspilskampe, er dermed aflyst pr. dags dato tirsdag den 17. marts 2020. Om der bliver kåret en dansk mester vil blive meldt ud på et senere tidspunkt. Den beslutning ligger hos DBBF. 

Beslutningen om at lægge turneringen ned blev taget ved et ekstraordinært telefonmøde her til aften. I denne svære tid for både sport og samfund ønsker vi at takke fans og sponsorer for denne sæson og håber, at jeres loyalitet fortsætter i 2020/21-sæsonen. 

Også BK Amager sender sin amerikanske spiller hjem

12.03.2020

Også BK Amager har i fælles forståelse med deres amerikanske spiller Xavier Williams valgt at lade spillerne rejse tilbage til USA som udløber af Corona-situationen og de nye amerikanske indrejserestriktioner.

Xavier er alleree på vej tilbage til sin familie i Birmingham Alabama.

Xavier nåede at spille 6 kampe i Amagertøjen og snittede 16,8 point pr. kamp.

Såfremt BL genoptages skal altså BK Amager forsøge at kvalificere sig til slutspillet uden dres toprebounder.

Værløse Blue Hawks siger farvel til sine to amerikanske spillere i Basketligaen

12.03.2020

Som udløber af Corona-situationen og de nye amerikanske indrejserestriktioner har Værløse Blue Hawks to amerikanere, Evan Fisher og Austin Pope, ønsket at rejse hjem til USA for at være hos deres familier.

Værløse Blue Hawks fungerende sportschef Michael Andersen udtaler: ”I Værløse opfatter vi os selv som en stor familie. Og i denne situation gør vi, hvad man vil gøre i enhver anden familie, nemlig hjælpe hinanden igennem tilværelsens kriser. Vi vil derfor ikke holde på Evan og Austin, men har hjulpet dem til at rejse hjem så hurtigt som muligt. Når og hvis Basketligaen genoptages vil Værløse Blue Hawks så spille med de spillere, der er til rådighed. Vi har en stærk kerne af spillere, som er klar til at konkurrere i den givne situation. Vi vil gerne takke Evan Fisher og Austin Pope for deres store indsats i denne sæson og ønsker dem al mulig held og lykke fremover. ”

Austin Pope er allerede rejst i dag torsdag den 12. og Evan Fisher følger i morgen fredag den 13. marts. Evan Fisher var indtil dette tidspunkt Basketligaens bedste rebounder og mest effektive spiller.

Basketligaen suspenderer turneringen

12.03.2020

I lyset af regeringens udmelding og den alvorlige situation i forhold til spredningen af Coronavirus har Basketligaen besluttet at suspendere alle kampe og aktiviteter i Basketligaen i perioden fra den 12. marts 2020 til og med den 26. marts 2020.

Basketligaen vælger dermed at følge regeringens anbefalinger og krav samt henstillingerne fra Danmarks Idræts Forbund. Basketligaen opfordrer desuden klubberne til at aflyse alle sponsoraktiviteter i perioden.

Basketligaen følger udviklingen tæt og vil internt evaluere, hvordan den resterende del af 2019/2020 turneringen kan afvikles.

Cimbria vinder i Kaninhulen

12.03.2020

I skyggen af Coronavirus kom Randers Cimbria onsdag aften til kaninhulen, hvor der samtidig var forsamlet langt under det højest anbefalede antal tilskuere, 400, til trods for sponsorcykelløb.

Der blev kørt en kvart million kr. ind til Rabbits, men på banen var der langt fra tilfredshed med endnu et smalt nederlag, det 5. i lige så mange kampe. Randers rejste nemlig hjem til Kronjylland med en smal sejr, 72-74 efter perioderne 17-15, 21-17, 14-13 og 20-29.

Kaninerne startede bedst i en scoringsfattig 1. halvleg, hvor Randers’ topscorer Brantley Bynum spillede 4 minutter og trak 2 fejl til sig. Bænket og så kom Alan Voskuil på banen. Det var et godt bytte for Voskuil var i dag Randers bedste spiller. Han ændrede hurtigt stillingen med 9 points i træk og fik i den grad Randers på tavlen. Forinden havde Jacob Enevold vist flot centerspil for hjemmeholdet og var holdets bedste gennem hele kampen.

I 2. periode trak kaninerne lidt mere fra men det var på individuelle præstationer og det var gang på gang i kamp mod skudklokken. Coach Lukas Varga var allerede i 1. periode advaret af dommerne men kunne ikke holde sig i skindet og en teknisk fejl til cheftræneren. Brantley Bynum løb ind i en usportslig fejl og sin 3. og med 0 points fra topscoren, en noget uvant situation for Randers. Kaninerne foran med 6 ved pausen, 38-32.

Efter pausen flød spillet bedre for hjemmeholdet. Svendborg bragte sig foran med 12, 52-40 og holdt så op med at spille forsvar, det betød lige at Randers fik reduceret til vigtige -7 inden de sidste 10 minutter. Det havde været meget vigtigt for hjemmeholdet at kunne komme ud til sidste periode foran med 12. Sådan blev det ikke og koncentrationssvigt nr. 1 skulle vise sig at blive afgørende. Randers startede bedst og da borgmesteren satte sine første tre points på et vanligt svært trepointsforsøg, ja da vidste de inkarnerede fans at kampen ville blive svær for hjemmeholdet. Chris Nielsen scorede derefter 10 points på flere svære skud men også en meget stærk spillende Rasmus Bach blev helt afgørende for Randers. 11 points fra Bach. Hjemmeholdet tillod sig at falde helt ud af kampen midt i perioden og fra at have været foran med 6-8 points kom Randers foran med 5, 65-70. Det blev vendepunktet og igen tabte Rabbits en tæt kamp.

Topscorer for hjemmeholdet og dagens bedste spiller Jacob Enevold med 16 points og 8 rebounds, Sebastian Åris havde 11, 10 til Myck Kabongo.

For Randers blev bedste mand Alan Voskuil med 17, 13 til Rasmus Bach og 10 hver til Chris Nielsen, Corey Silverstrom og Oliver Strøh.

Foreløbig melding fra BL efter Statsministerens pressemøde

11.03.2020

I lyset af aftenens nyheder fra regeringen omkring Covid-19 vil BL komme med en erklæring i løbet af torsdagen omkring den resterende del grundspillet og playoffs.

BL mener at det er nødvendigt at foretage en grundig vurdering af de nye informationer fra Statsministeriet og den situation som hele Danmark nu befinder sig, som vil have betydning for den resterende del af grundspillet og slutspilsprogrammet.

BL vil derfor komme med en yderligere udmelding i løbet af torsdagen om situationen og hvilke konsekvenser det vil få for BL i den kommende tid.

TFN vinder over Randers Cimbria

07.03.2020

Team FOG Næstved var i dagens kamp uden deres bedste spiller, Carlos Mateo, som er ude med en hjernerystelse. Gæsterne kommer bedst for start, og kommer foran 7-9, hvor Jimmy Moore kalder sin første timeout. De to hold følges ad i første periode, og den ender 19-21 til Næstved.

Både første og anden periode er begge to perioder, som er præget af meget fysisk og ukontrolleret spil. Begge hold har svært ved at finde håndtaget på bolden, og glemmer at fokusere på skuduret. Denne fysiske kamp giver Randers en fordel, da gæsterne kommer i holdfejl efter allerede 3 minutter i anden periode. Dog har Cimbria svært ved at udnytte dette, samt holde Evan Fitzner fra fadet. Fitzner brænder varm i slutningen af anden periode, og har ved halvleg 20 point. Trods den fysiske kamp har Næstved ved pausen ikke skudt et eneste straffekast. Anden periode ender 19-20 til gæsterne fra sydsjælland.

Næstved sætter tempo på i tredje periode, men Randers følger med. Hjemmeholdet begynder at spille mere kontrolleret, men alligevel fortsætter kampen med at være præget af mange turnovers. Fitzner fortsætter og udeholdet vinder 25-30 i tredje periode.

I fjerde periode er igen en rodet periode, især for Team FOG. Randers begynder at ligne sig selv igen, og begynder at indhente Næstved. Med 42 sekunder igen udligner Chris Nielsen med en 3’er til stillingen 84-84. Næstved brænder i det efterfølgende angreb, og hjemmeholdet har nu muligheden for at bringe sig foran. Chris Nielsen tager igen skudet, denne gang uden held og kampen skal i overtid. Fjerde periode slutter 21-13.

I overtid spiller Randers igen ukontrolleret, og alle vil afslutte. Ingen spiller sammen, og alle vil være helte. Det modsatte gør sig gældende for Næstved, som flot fordeler bolden rundt i angrebet. Fitzner er igen den store oplevelse for gæsterne, og han rammer en vigtig 3’er til stillingen 88-91. Næstved vinder kampen 88-94.

Topscorer fra Randers var Chris Nielsen med 20 points. Rasmus Bach havde 17 points og 10 rebounds.

For Team FOG Næstved havde Evan Fitzner 33 points. Alexander Solokovic sluttede med 15 points, 8 assists og 7 rebounds.

Masser af point i Bears - BKA

07.03.2020

David Efianayi noterede sig for Bears’ sæsonhøjeste med 36 point, og det grundlagde lørdagens sejr på 113-91 over BK Amager.

Takket være en Næstved-sejr over Randers Cimbria fik Bears udbygget føringen i toppen af Basketligaen, så bjørnene endegyldigt kan sikre sig førstepladsen i den kommende uges to kampe mod Horsens IC.

Til kampen, der blev spillet i Aabyhallen, var Bakken Bears uden profilerne Tylor Ongwae, Nimrod Hilliard, Darko Jukic, Ryan Evans og Michel Diouf, og det betød der var plads til debut til Gustav Rønneholt, der fik et par minutter på banen. At en stor del af den normale rygrad manglede var dog ikke til at se fra starten af kampen, hvor Bears bragte sig foran 6-0, og var det ikke for et par Amager-angrebsrebounds som Magnus Bjørnaa fik point ud af, havde Bears afgjort kampen meget tidligt. Sådan blev det ikke – trods Efianayis 8 og Lærkes 7 point i første periode var Bears blot foran med et enkelt point (26-25) efter ti minutter.

I anden periode ramte Bears fire treere på de første knap fem minutter, og det gav et hul på 10 point imod et velspillende Amagerhold. For udeholdet var især amerikanske Xavier Williams en svær størrelse at håndtere for Bears, ligesom Andreas Høier ramte flere fine skud. Bears førte 50-42 ved pausen.

Bears skruede yderligere op for intensiteten fra starten på tredje periode. Igen blev der ramte fire treere fra starten af en periode – på knapt fire minutter. Bears nåede foran 75-53, og selvom Amager ramte en stribe straffekast i slutningen af tredje periode indstillede begge hold sig på at kampen var afgjort. For Bears var Jonathan Galloway periodens store spiller med ni point, mens Williams fortsatte sin dominans for udeholdet. Han scorede syv point i tredje periode.

Fjerde periode, der startede med stillingen 81-65, var meget lige. Et fint indhop af debutant Rønneholt samt Anton Harbo og Magnus Møllgaard gjorde at Bears vandt perioden 32-26, og dermed kampen med 22 overskydende point. David Efianayi scorede hele 14 point i sidste quarter og blev skiftet ud efter at have scoret 36 point på bare 18 skud! Han supplerede sin eminente kamp med 6 assists, 4 steals og ingen turnovers. Efianayis 36 point er det næsthøjeste en spiller har præsteret i Basketligaen i denne sæson. Jonathan Galloway scorede 21 point og tog 12 rebounds, mens Chris Ortiz og Thomas Lærke scorede hhv. 14 og 13 point.

For udeholdet scorede Xavier Williams 23 point, mens Jonathan Klussmann og Aske Boelt-Petersen scorede 11 point.

Bakken Bears kan nu rette fokus på onsdagens kvartfinalekamp i FIBA Europe Cup i Minsk og de efterfølgende to kampe mod Horsens IC (fredag hjemme og søndag ude). For Amagers vedkommende gælder det lørdag en hjemmekamp mod EBAA – en kamp, der markerer sidste chance for BK Amagers drømme om en slutspilsplads.