Nyheder

Wolfpack vinder lokalopgøret over Værløse BBK

07.10.2018

På en lørdag eftermiddag, hvor efteråret viste sig fra en lidt sommerlig side, mødte de to lokale forstadshold, Wolfpack & Værløse BBK i de intime rammer i Super Arenaen i Ballerup.

470 tilskuer havde fundet vej til hallen og begge hold var opsatte på at trække sejren med sig hjem. Det kunne ses ved at kampen startede i for højt tempo, med hele 15 turnovers til følge alene i 1. periode, hvoraf de 9 var til hjemmeholdet. Værløse BBK startede egentlig bedst med bevægeligt angrebsspil og god rotation, men ramte for få skud, 5 af 16 i første periode, mens Wolfpacks spil var mere individuelt og særligt Deionte Simmons tiltrak sig bolden, hvor Værløse måtte ty til mange fejl på ham under kurven. Efter første periode havde han skud 8 straffekast og udnytte de 5. Wolfpack sætter den 1. trepointsscoring efter 4 minutter til 8-5 og trækker fra Værløse på godt individuelt spil til periodestillingen 28-15 efter 10 minutter.

I 2. periode kommer Værløses amerikanske spiller Richard Cranberry bedre igang og har et par scoringer. Han har hidtil været holdt godt nede af Wolfpack store spillere. Austin Waddoups sætter Wolfpacks trejde 3 pointscoring og har gode cuts mod kurven. Morten Bülow spiller godt som erstatning for Deionte Simmons, og Oliver Strøh har gode beslutninger i angrebet. Wolfpack dominerede i både forsvar, på skud og rebounds, mens Værløse fortsatte med at skyde for dårligt og smide bolden i hænderne på Wolfpacks gaards. Hjemmeholdet udbygger føringen til 21 point og en 52-31 føring ved pausen.

I 2. halvleg fortsatte hjemmeholdet hvor de slap. Deionte Simmons, Morten Bülow, samt Austin Waddoups var toneangivende. Værløse fortsatte deres turnoverrate men Richard Cranberry, Victor Hjort og Asbjørn Nerlov, prøver fælles at holde Værløse inde i kampen. Wolfpacks forspring udbygges sikkert til en 69-43 føring med 3 minutter tilbage af tredje periode. Mens Værløses fans langsomt havde opgivet håbet, og tingene så sortest ud, lykkedes det dog udeholdet at reducere en smule til sidst, da flere af Wolfpacks startere blev holdt på bænken. trejde periode slutter med en føring til Wolfpack på 74-55.

Hvis tilskuerne troede at den kamp var i protokollerne med en klar Wolfpack sejr, kunne de godt tro om igen. Værløse kom ud til kampens sidste periode med fornyet energi, og begyndte nu pludselig at sætte skuddene i kurven. Det betød et hurtigt 1-9 run til dem, før Wolfpacks træner fik taget time-out. Det lykkedes faktisk Værløse at reducere Wolfpacks føring helt ned til 6 point og ulvene virkede for første gang i kampen en smule rådvilde. Med 25 sekunder tilbage af kampen var Værløse nu kun 6 point bagud og kunne i teorien godt nå en sejr. Ulvene samlede sig dog og kampen slutter med en 9 pointssejr til Wolfpack og Værløse med resultatet 95-86.

Topscorer i kampen blev Deionte Simmons med 21 point og 11 rebounds. Derefter var det Austin Waddoups med 19 point og en scoringsprocent på skud på 75. Der var 13 til Oliver Strøh, 11 point til Morten Bülow og 10 til Mathias Seilund.

For udeholdet havde Richard Cranberry 20 point og 8 rebound. Næste kamp for Wolfpack bliver i Herlev Hallen lørdag den 20. oktober hvor Team FOG Næstved kommer på besøg i hovedstaden.

Rabbits slår overraskende Team FOG Næstved

03.10.2018

Årets første hjemmekamp for Team FOG Næstved var med Pro A rivalerne fra Svendborg Rabbits.

Første halvdel af perioden var meget lige i en kamp med højt tempo lige fra start.

Da halvdelen af perioden var spillet, trak Team Fog Næstved fra til en 5 pointføring, hvorfor Svendborg tog en time-out. Det virkede, for holdet scorede 10 point i træk til en føring på 5 point.

Så var det Team Fog Næstveds tur til at tage en time-out. Det hjalp. Svendborg blev hentet, og Team Fog Næstved bragte sig endda foran med 1 point, inden perioden sluttede med en føring på til hjemmeholdet på 26-22.

Det var 2 gode hold, som kom lige fra start i 2. periode, men efter 4 minutter trak Team Fog Næstved fra til en 7 pointføring. Denne føring holdt sig, selv om Svendborg hang godt på.

Modslutningen af perioden trak Team Fog Næstved yderligere fra til en 11 pointføring, men denne føring var dog skrumpet ved periodens slutning til 8 point, 56-48.

Svendborg kom bedst fra start efter den store pause og halede ind på Team Fog Næstved, så holdet efter 4 minutter kun var bagud med 3 point.

Team Fog Næstved svarede igen og bragte sig igen foran med 8 point. Team Fog Næstved kunne dog ikke holde føringen, og kampen var igen helt lige. Det kørte ikke rigtigt for Team Fog Næstved, som dog førte med 2 point inden sidste periode. Spændingen var intakt inden 4. periode.

Svendborg kom bedst fra start og bragte sig foran. Team Fog Næstved virkede frustreret over, at det ikke gik holdets vej, og holdet havde store problemer at komme til scoring.

3 scoringer fra straffelinjen bragte dog Team Fog Næstved tættere på Svendborg, også fordi holdet havde held til at holde Svendborg fra scoringer.

Svendborg fik dog gang i scoringerne igen og førte med 1 point med godt 1 minut tilbage af kampen. Team Fog Næstved havde mulighederne til sidst for at vende kampen til sin fordel, men det lykkedes ikke. I stedet udbyggede Svendborg sin føring, så holdet vandt den tempofyldte kamp med 5 point 89-94.

Topscorer for Team Fog Næstved blev P.J. Thompson med 20 point. For Svendborg Rabbits scorede Jeremiah Ingram 32 point.

Randers Cimbria taber til Horsens IC

02.10.2018

Tirsdag aften lage Arena Randers kulisse til Randers Cimbrias, første kamp i denne sæson, hvor de møder Horsens IC. Sidst de to hold mødtes, var i semifinalernes kamp 5. En intens kamp, hvor HIC trak det længste strå og gik videre til finalerne, hvor de måtte se sig besejret af det formstærke Bakken Bears.

Kampen starter i højt tempo, med en hurtig 3 pointscoring af Cimbria, som hurtigt bliver fulgt op af HIC. Det høje tempo fortsætter og stillingen er 6-12 efter 4.30 minutter.

Horsens forsætter det hurtige spil og Randers har svært ved at finde nettet, og med 3 minutter igen er stillingen 10-16. Randers mandskabet har svært ved, at følge med de stærke HIC’er og quateret slutter med stillingen 14-27.

2. Quater starter rodet, med turnovers fra begge hold, og efter 2 minutter er stillingen 15-31.

HIC’s nummer 13 laver en usportslig fej, som Randers får udnyttet, og med et tip-in dunk af Randers’s nummer 13 tager HIC timeout, til stillingen 21-33 med 6.30 minutter igen.

Randers formår at holdt trit med Horsens og med 4 minutter igen er stillingen 26-37.

2 . Quater slutter med en skarp 3 pointscoring af Randers nummer 13 Brantly Bynum. Quateret slutter med stillingen 34-46.

Horsens starter 2. Halvleg op med det hurtige spil fra 1. Quater og efter 3.30 minutter er stillingen 42-57.

Randers får tager noget af tempoet af kampen ved, at trække et par fejl på gæsterne fra Horsens og med 4.20 minutter igen er stillingen 46-58.

Med 4 minutter igen tager Randers time out, men det er Horsens der formår at få det bedste ud af time outen, og med halvandet minut igen er stillingen 48-69.

3. Quater slutter med et par rodet plays fra begge hold og efter 3. Quater er stillingen 52-71.

4. Quater starter med nogle gode auktioner fra Randers mandskabet, hvor de også formår, at dække godt op mod de skarpe gæster fra Horsens. Efter 2 minutter laver Horsens nummer 5 en usportsligfejl og Horsens tager time out, til stillingen 61-74.

Randers formår at forsætte det momentum de har opbygget, med et par hurtige 3 pointscoringer af Dee Franklin og efter 4.30 minutter er stillingen 74-79.

Horsens får taget tempoet af kampen og genvinder lidt kontrollen, og med 3 minutter igen er stilling er 77-85.

Randers kæmper en gæv kamp, de sidste minutter for, at indhente de sidste point mod det gæstende hold fra Horsens, men formår aldrig helt, at genvinde momentummet fra tidligere. Kampen ender med en sejr til Horsens IC med stillingen 81-95.

Topscorer for Randers Cimbria blev Brantly Bynum med 32 point. For Horsens IC blev det Frederik Rungby med 21 point.

Nu støder Pro A-holdene sammen

02.10.2018

Basketligaen er i fuld gang, og sæsonen er helt som ventet startet med tre storsejre til Pro A-holdene Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Horsens IC i deres opgør mod henholdsvis Stevnsgade Copenhagen, Wolfpack og EBAA fra Pro B.

Men i aften bliver der næsten med garanti mere spænding for pengene, når der bliver taget hul på de interne opgør i Pro A. Der er to kampe på programmet.

I Jylland tager bronzevinderne Randers Cimbria imod sølvvinderne Horsens IC i en gentagelse af sidste sæsons medrivende semifinaler, som gik hele vejen ud i fem kampe, inden de gule bookede billet til finalerne.

Kronjyderne Randers Cimbria jagter med garanti revanche for det bitre exit, men der er mange spørgsmålstegn omkring, hvor holdet står.

Den første smagsprøve skulle vi haft i fredags, men grundet den hektiske menneskejagt, der foregik i hele landet, blev Cimbria-spillerne fanget i trafikken, og kampen måtte derfor udsættes.

Kaster man et blik på Randers-truppen kan man se, at stort set hele skuffen af udenlandske profiler er blevet tømt. Tilbage er kun Charlie Burgess, som i denne sæson har fået nye amerikanske legekammerater i form af Stanford Brown, Dee Franklin og Brantley Bynum.

De skal løfte en tung arv efter Deuce Bello, Devon Thomas, Jerrell Williams og Kyndahl Hill.

Klubbens DNA lever dog i høj grad videre - specielt i form af Basketliga-legenden Chris Nielsen, som er klar til endnu en tørn for klubben.

Han skal dog vænne sig til en ny træner på sidelinjen, hvor den tidligere BF Copenhagen-spiller Jimmy Moore har taget over for Erik Olson.

Charlie Burgess blev meldt ude af premieren mod Værløse, så om han er blevet klar får stor betydning for hjemmeholdets muligheder.

I den anden lejr startede Horsens IC med en 18-point sejr over EBAA, som kom i hus, uden Arnel Dedics tropper for alvor imponerede. Kampen var afgjort ved pausen, men ikke desto mindre viste holdet svaghedstegn ved at tabe anden halvleg til nyoprykkerne.

I Horsens har der også været markant udskiftning blandt udlændingene, hvor de nye ansigter er Charles Callison (topscorer med 25 point i premieren), Namdi Okonkwo, Darryl Tucker, Stevan Savic og Brandon Tabb. De bliver suppleret af velkendte Vedran Borovcanin, mens Frederik Rungby har overtaget anfører-ansvaret fra den nu basket-pensionerede Christian Lindberg.

Brandon Tabb kom ikke aktion i premieren mod EBAA, og hvis han trækker i uniformen tirsdag aften, har de gule naturligvis et våben mere at skyde med, som vi ikke fik set i sæsonpremieren.

Et stort spørgsmålstegn i Horsens-truppen er dog, hvordan holdet vil kompensere for tabet af sidste sæsons MVP, Kevin Larsen. Den danske landsholdsspiller var altdominerende under kurven, og det bliver spændende at se, hvordan de nye folk byder sig til, når der i løbet af sæsonen venter modstandere med stor kvalitet på netop den plads.

I aften kan du få nogle af svarene på, hvor både Randers Cimbria og Horsens IC står, når holdene tørner sammen kl. 18.30. Husk at kampen kan ses direkte på Fanseat.com.

Klokken 19.00 er der yderligere to Pro A-hold i aktion. Her skal vi en tur til Sydsjælland, hvor Team FOG Næstved byder de sydfynske kaniner fra Svendborg inden for.

Svendborg Rabbits åbnede i lørdags sæsonen mod Copenhagen Wolfpack, og den fynske storklub viste, at deres tre amerikanere kommer til at lave en del larm i år. Zachary Evan Charles (16 point, 7 rebounds), Brandon Norfleet (16 point) og Jeremiah Ingram (15 point, 4 steals) brød kontinuerligt igennem Wolfpacks forsvar, og især Norfleet var i stand til at finde sig selv skud enten via drives mod kurven, eller fra distancen.

Trioen blev stærkt suppleret af Jacob Enevold Jensen (11 point, 7 rebounds) og Peter Møller (14 point på otte skud), der begge havde langt større indflydelse på kampen, end deres statistiske linjer indikerede.

Det er derfor en offensiv kompetent trup, Team FOG Næstved skal op imod tirsdag aften.

Team FOG Næstved kom selv ud dominerende mod Stevnsgade i deres åbningskamp, hvor de smed 111 point på tavlen. Dette inkluderede 29 fra Jordan Mathews, der satte 7-af-8 skud fra bag tre-pointlinjen, samt 17 fra Filip Rajovic, 15 fra P.J. Thompson og 13, plus 12 rebounds, fra Greg Logins. Som hold satte Team FOG Næstved 18 tre-pointskud og deres outside-game kommer derfor til at være et hyppigt emne i Svendborgs omklædningsrum inden kampen.

For Team FOG Næstved gælder det samtidig om at lukke ned for Jacob Enevold Jensens påvirkning under kurven, hvor den 24-årige center skubbede hele kuldet med ulveunger rundt hvornår end han havde lyst. Hans fysiske spillestil kan ofte tvinge modstandernes guards ud i forcerede skudforsøg rundt omkring ringen, hvilket omvendt fører til defensive rebounds og fast-break situationer for Rabbits.

Samtidig skal Team FOG Næstved have konstant øje på den returvendte Peter Møller, der har taget sit spil til nye højder under hans amerikanske ophold. Peter Møller var ikke bare en trussel udefra, men igangsatte en del drives, der fik forsvaret til at kollapse. Han forcerede ikke skud og hans kontrollerede spillestil giver Rabbits en chance for at kontrollere tempoet af kampen.

Fra den anden side er det essentielt at Rabbits får gang i defensiven tidligt i kampen. Team FOG Næstveds dynamiske offensiv har det med at fange rytmen hurtigt, og holde den energi kørende over længere perioder. Svendborgs defensive rotationsmønstre skal være hurtige, og de skal lukke af for hjørnerne, så Team FOG Næstved ikke får åbne jumpshots hele kampen igennem.

Det vil yderligere være en fordel for Svendborg at double-teame Team FOG Næstveds sekundære bold-aktører, for at tvinge turnovers. Der er ingen tvivl om, at Svendborgs primære skud for en sejr tirsdag ligger i at etablere sig selv defensivt. Der skal bokses ud under kurven, udfordres skud og reboundes aggressivt fra kampens åbning.

Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits-kampen kan også ses direkte på fanseat.com.

Værløse BBK - Randers Cimbria fastsat

01.10.2018

Den aflyste kamp i fredags på grund af den store politiaktion overalt i Danmark mellem Værløse BBK og Randers Cimbria er nu blevet fast.

Kampen spilles fredag den 23. november kl. 18:30 i Søndersøhallen.

EBAA`s debut i BL gav nederlag

01.10.2018

Søndag spillede EBAA første ligakamp i akademiets historie, og omkring 250 mennesker havde fundet vej til hallen til kampen mod Horsens IC.

Der var ligadebut til Mikkel Arnsberg fra EBAA og tre af Horsens' nye importspillere. Horsens stillede i øvrigt op med tre EBAA spillere på rosteren.

EBAA tog føringen 1-0 og 3-2, men herefter stod der HIC på det meste, de bragte sig stort foran med et 20-2 run. Mod slutningen af første periode fik EBAA mere styr på tingene, og holdene kunne gå til periodepause 14-26 i Horsens’ favør.

I anden periode vandt Horsens igen komfortabelt og kunne gå til halvleg med en solid 21 pts føring.

Tredje periode var mere lige. EBAA vandt perioden med et enkelt point.

I sidste periode kom HIC igen bedst fra start, og havde med ca. 8 minutter igen kampens største forspring på hele 25 pts. Da sejren reelt var i hus begyndte HIC at slippe gassen lidt, hvilket betød, at EBAA kunne skære føringen til bare 14 point.

Kampen endte med en sejr på64-82 til Horsens IC.

For HIC var mest scorende den nye point guard Charles Callison med 25 point. Vedran Borovcanin og Frederik Rungby var begge godt skydende fra distancen. De ramte begge 3/6 tre-points-scoringer.

EBAA`s topscorer blev Keane Thomann med 12 point.

Wolfpack taber til Svendborg Rabbits i sæsonåbner

30.09.2018

Kampen var der set frem til med en hvis spænding. Kunne Wolfpack overraske og tage en sejr fra kaninerne? En kamp i pre-season var endt med et 7 points nederlag til ulvene og lovede godt for den mulighed.

Men den spænding fik Svendborg Rabbits hurtigt taget ud af kampen, da de startede som lyn & torden. Efter 3 minutter havde de bragt sig foran med 8-0 og Wolfpack havde nok at gøre med, blot at komme til en fornuftig afslutning indenfor de 24 sekunder. Kaninerne var aggressive fra start og pressede konstant boldholderen hos ulvene. Det betød flere boldtab i opspillet hos hjemmeholdet.

Og det virkede generelt som om, at kaninerne var bedre forberedt på det taktiske plan. Boldtab hos ulvene gjorde det nemt for dem i transition, og Svendborg kom generelt let til hurtige scoringer under kurven i 1. periode, når de forcerede en turnover hos hjemmeholdet, der kort sagt ikke kunne følge med på kaninernes hurtige opspil. Ulvene blev gang på gang fanget i pressede afslutninger og have kun 2 regulere scoringer i 1. periode.

Fra 0-8 rykkede Svendborg til 9-22 efter en periode hvor særligt Svendborgs store folk dominerede under kurven og dragede fordel af deres større styrke. Zachary Evens Charles og Jeremiah Ingram var dominerende for kaninerne med 12 point. Mens Mathias Seilund og William Aspelund er eneste med regulære scoringer i perioden for ulvene. De øvrige 5 point var lagt i kurven fra straffelinjen. 

I anden periode ser Austin Waddoups banen for første gang i kampen. Wolfpack kæmper fortsat med at træffe de rigtige beslutninger i angrebet, og enkelte spillere viser nu deres frustration over det. Austin Waddoups går forrest og sætte ulvenes første scoring fra distancen. Han har 7 point i 2. periode, bl.a på et par gode raids mod kurven. Wolfpack får mere styr på turnoversituationen og stopper dermed Svendborgs hurtige opspil og lette scoringer.

Ulvene spiller mere tålmodigt i angrebsspillet. Mens de hvide kaniner dog generelt får lidt for meget plads til deres skytter og stadig dominere på fysikken under kurven.

Wolfpacks scoringsprocent er dog stigende særligt på raids mod kurven selvom de stadig presses hård i scoringsforsøgene. Brandon Norfleet spiller stærkt for Svendborg med gode beslutninger og sætter samtidig sine mellemdistanceskud. Austin Waddoups og Deionte Simmons er kommet bedre ind i kampen.

Ved halvleg er stillingen 29-46 og et 17 points forspring til Svendborg.

Thomas Quaade har sikkert talt med store ord i pausen og samtidig giver Svendborg en pause til deres 2 store folk under kurven. Wolfpack kommer ud til 3. periode med en kæmpe energiudladning. Holdet bruger samme midler som Svendborg i 1. halvleg. De presser nu Svendborgs opspil over hele banen, og skaber turnovers eller får presset Svendborg til dårlige afslutninger. Samtid er det tydeligt at holdet har fået at vide, at det skal udnyttes at man nu er ligeværdige på pladserne under kurven og Deionte modtager oftere bolden. Nu med scoring eller fejl mod ham til følge.

Med 2.30 tilbage af perioden har Wolfpack reduceret til 53-58 og kampen virker nu mere lige. Svendborgtrænerne råder dog bod på deres beslutning om at gå småt og Jacob Enevold ser igen banen. Hans betydning for holdets insidespil er stor og enten får han generet Wolfpacks skud, eller stjålet en angrebsrebound og finder en fri holdkammerat.

Ved pausen til 4. periode er Svendborgs føring igen udvidet til 10 point og stillingen er 53-63 til Svendborg.

I 4. periode overlader kaninerne ikke meget til tilfældigheder. De fortsætter stort og med deres fuldbanepres for at genere Wolfpacks opspil. Samtidig er de gået 1 mand i posten og 4 ude, og spiller bolden godt rundt med centerpositionen i fokus. Og Svendborgs skytter med Peter Mølleri teten har nu kronede dage, mens Wolfpacks angrebsspil bliver mere og mere individuelt og ukontrollabelt.

Svendborg kan spille sejren i hus med 4 trepointscoringer og 5 scoringer under kurven og til sejr på 66-88. Wolfpack må sande at koncepterne ikke helt sidder i skabet endnu og at de kommer til at kæmpe med de hold der både besidder højde og styrke under kurven, da de simpelthen i dag var Svendborg fysiks underlegne.

Svendborg virker til at være et hold i harmoni med grundstammen af danske spillere fra sidste år intakt, samt gode danske såvelsom amerikanske tilføjelser.

Herlevhallen var besøgt af 165 tilskuere i dag, hvilket ikke er set  så lavt før.

Topscorer for Wolfpack: Deionte Simmons med 14 point og 8 rebounds på 23 minutter. Mathias Seilund og Austin Waddoups med 11 hver.

For Svendborg Rabbits var det: Zachary Evans Charles, Brandon Norfleet med 16 hver. Der var 15 point til Jeramiah Ingram.14 til Peter Møller og 11 point og 7 rebounds til Jacob Enevold Jensen

Kampen mellem Værløse BBK og Randers Cimbria er aflyst

28.09.2018

Som følge at Storebæltsbroen på grund af politiarbejde har været lukket i flere timer er aftens kamp mellem Værløse BBK og Randers Cimbria blevet aflyst.

Randers Cimbria sidder pt i en mega lang kø tæt på Storebæltsbroen på Vestsiden men pt bliver der kun lukket biler over broen i 1 spor efter at politiet har kontrolleret alle køretøjer. Randers kan derfor være fremme ved Søndersøhallen et sted mellem kl. 20:00 og 21:00.

BL har derfor i samråd med både Værløse BBK og Randers Cimbria besluttet at aflyse dagens kamp, idet det ikke engang er sikkert at Randers vil være fremme før kl. 21:00.

Nyt spilletidspunkt for afvikling af kampen vil snarest blive meldt ud.

Stevnsgade Copenhagen taber sæsonåbneren

26.09.2018

Sæsonens første kamp i årets BL stod mellem Stevnsgade Copenhagen og Team FOG Næstved.

Stevnsgade Copenhagen har fået ny træner idet Mladen Ostojic har takket ”ja” til rollen som Head Coach. Spillere har forladt truppen, men der er kommet nye spillere, bl.a. Igor Bakic, Viktor Lorenzen, Mile Nedic samt Neso Mitrovic. Viktor må desværre sidde udenfor i aftens kamp, da hans LOC fra USA-Basketball ikke er gået igennem endnu.

Team Fog Næstved har også skiftet træner, idet sidste års ass. coach Chris Gillet har fået titlen som headcoach i denne sæson. Der er spændende spillere på Næstveds roster og de må siges at være storfavoritter i aftenens kamp. Det er specielt på positionerne power forward og centerpladsen, at de udmatcher Copenhagen. Aftenens kamp bliver nok i særdeleshed afgjort under kurven.

Der er i aften også Basketliga-debut til streaming tjenesten Fanseat.com. Aftens kommentatorer er Aske fra Fullcourt samt Flemming Danielsen, som er tidligere DM-mester med Stevnsgade. Ca. 300 tilskuer er mødt op i Nørrebrohallen.

TFN starter med David Onuorah, Greg Logins, Jordan Mathews, Filip Rajovic og P.J. Thompson. Stevnsgade med Mohamad Osman, Stefan Jevric, Tobias Tita Christensen, Boris Vukicecic og Andy James. Stefan åbner med 5 pt. Filip svarer igen med 3 pt… TFN er startet uden gnist, men viser, at de i perioder kan komme op i tempo, men det ser ikke sammenspillet ud. Stillingen er 8-11 efter 5 min. Næstved skyder kun fra distancen og kommer ikke under kurven. Copenhagen hænger i. Jordan Mathews er varm med 19 point i 1. quarter.

Så sker det der ikke må ske. Tobias Tita Christensen. Stevnsgades største spiller vælter og tager sig til læggen. Akillessenen er sprunget.

Et noget chokket Stevnsgade mandskab går ind i 2. quarter nede med 14-28. Stevnsgade har momentum. 20-31 efter 1 min. Næstved kører på. De har spillet hele kampen med 4 udlændinge og en dansk spiller. 22-40 midt i 2. quarter. Chris Gabriel viser, at han stadig er en magtfaktor og spiller flot. TFN har skiftet gear – 33-61 med 1 minut tilbage. 35-61 ved halvleg til gæsterne der er brandvarme fra 3’eren.

3. quarter. TFN har fået instrukser om at spille inside. De er dominerende under kurven. De løber et 10-0 run på 3 min. Kampen har mistet sin intensitet. Stevnsgade kæmper for at hænge i. Svært når man er ned med 40 midtvejs i 3. quarter. Tydelig frustration hos hjemmeholdet. Udeholdet er gået på autopilot og øger forspringet stille og roligt. 44-93 efter 3. periode.

4. quarter. Alle spillere er i rotation for Stevnsgade. Tydeligt, at coach Mladen tester holdet. TFN har spillet lidt mere konservativt og roteret 6-7 spillere. Der bliver dog lidt plads til nogle af de unge drenge i sidste quarter. Stevnsgades Igor Bakic imponerer med 2 x 3pt i streg.

En kamp der nok er en god indikator for forskellen imellem top og bund i Basketligaen. Det slutter med cifrene 62-111 og en betydelig streg i regningen for Stevnsgade der har mistet en nøglespiller.

Foto er leveret af Robert Dines Raasch

Tirsdag aften starter BL 2018/19 endelig

24.09.2018

2018/19 udgaven af Basketligaen starter tirsdag aften når Stevnsgade Copenhagen hjemme i Nørrebrohallen får besøg af Team FOG Næstved.

Begge mandskaber er kommet fornuftigt gennem preseason og er klar for når Fanseat kl. 19:00 åbner op for deres første live transmission fra Basketligaen.

Begge hold har fået ny headcoach op til sæsonen hvilket sikkert har resulteret i nye spillestile for begge. Stevnsgade Copenhagens største profil i sidste sæson, Filip Rajovic er skiftet til Team FOG Næstved mens hjemmeholdet må sætte sin lid til den amerikanske guard James Young og ringtig mange unge talenter fra egen avl. Team FOG Næstved har dog i løbet af den senest weekend mistet en af deres profiler, da Mathias Bak Christensen med 190 kampe i Basketligaen har valgt at forlade holdet.

En åbningskamp er altid spændende og uforudsigelig og selv om kampen vises direkte på Fanseat forventes der mange tilskuer i den gamle sporvognsremise.

Fanseat live dækning af kampen er blot den første af mere end 100 kampe som bliver vist. For bare cirka kr. 60,- kan du også tegne dit abonnement, som giver dig adgang til utallige kampe som Fanseat dækker, herunder topbasket fra både Litauen og Belgien.

For mere information omkring Fanseat og Basketligaen ved at klikke her.