Nyheder

Team FOG Næstved besejrer Bakken Bears igen

08.04.2018

Kamp 2 i semifinaleserien mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved havde stadigvæk Bakken som favorit til at blive samlet vinder, men et nye nederlag i eftermiddagens kamp har for alvor givet næring til at den største sensation i nyere tid i BL, kan være en realitet såfremt Team FOG Næstved vinder 1 kamp mere mod Bakken Bears.

I torsdag havde TFN nemlig vundet på udebane og nu kunne man drage fordel af hjemmebanen i Arena Næstved.

TFN kom bedst fra start, men Bakken fulgte dog godt med. Da halvdelen af perioden var spillet, førte hjemmeholdet med 6 point.

Denne føring blev udbygget i de næste minutter og 1. perioden endte med en 17-point føring (30-13) efter de første 10 minutter.

Det så ualmindelig godt ud for TFN på dette tidspunkt.

Bakken kom klart bedst fra start i 2. periode og halede ind på hjemmeholdets føring. TFN kæmpede for at få greb om kampen igen, men Bakken ville ikke give slip.

Mod slutningen af perioden fik TFN dog gang i scoringen igen, for blot at gå i stå igen, hvorefter Bakken reducerede yderligere, så TFN kun førte med 9 point ved pausen, 47-38.

Der var ingen scoringer de første par minutter af 3. periode. TFN scorede først men derefter var Bakken i teten og halede ind på TFNs føring til 5 point med 37 sekunder tilbage af perioden. Føringen holdt perioden ud, men det så sværere og sværere ud for hjemmholdet, nu hvor Bakken lugtede blod.

Spændingen var i højsædet inden sidste periode. Bakken reducerede hurtigt TFNs føring, men TFN svarede hurtigt igen.

Holdene fulgtes ad den første halvdel af perioden – 8-8 på scoringstavlen. Jo tættere på afslutningen jo mere spænding. Hvem havde momentum i den spændende afslutning?

Det så ud til at være TFN, men Bakken lagde sig ikke ned og med 45 sekunder af kampen, var kampen stadig åben.

TFN holdt hovedet koldt og øgede sin føring til 10 point ved kampens slutning. Slutresultatet  blev 84-74 og derved er TFN foran 2-0 i semifinaleserien som spilles bedst á 5 kampe.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Kazembe Abif med 26 point. For Bakken Bears scorede Jeffrey Crockett 17 point.

Kamp 3 i serien spilles 14. april kl. 14:00 hos Bakken. Vinder TFN denne kamp er holdet i DM-finalen. Vinder Bakken kampens spilles kamp 4 den 20. april kl. 18:30 i Arena Næstved.

Horsens IC vinder første semifinale over Randers Cimbria

06.04.2018

I et flot besøgt Forum Horsens tog Horsens IC imod Randers Cimbria, i den første semifinalekamp og de blev ikke skuffede.

HIC endte med at vinde med 102-97 i en tæt kamp som viser at det kan blive en lang og hård serie.

Randers lagde bedst ud og Marinus Mouboe scorede hurtigt 5 point. Devon Thomas var også varm og scorede 7 point i første periode. For HIC var Kevin Larsen bedste mand og Randers havde store problemer med at holde ham. Første periode var meget lige og efter de første ti minutter førte HIC med 24-23. Der var malurt i bægeret for HIC, da Frederik Rungby udgik med en forvredet ankel.

I anden periode skruede HIC op for intensiteten i forsvaret. Randers havde svært ved at komme til gode skud, mens HIC’s fastbreak kørte. Vedran Borovcanin kom i fra bænken og scorede 8 point i perioden, blandt andet et lækkert tip dunk. Kevin Larsen fortsatte med at dominere og HIC kunne gå til pause med en forholdsvis sikker føring på 57-42.

Randers er et hold som altid er farlige og de kom stærkt ud til anden halvleg. Devon Thomas scorede 13 point i perioden. Selvom Randers havde overtaget hentede de kun 4 point ind på HIC før 4 periode.

I denne periode steppede Jerrel Williams op. Williams var hurtig på fødderne og HIC’s store mænd havde svært ved at følge med. For HIC steppede Lawrence Alexander op, mens Kevin Larsen havde flere vigtige scoringer og assists.

Med under et minut igen er Randers blot bagud med 5 point, men Jerrel Williams brænder et frit lay up og HIC kan køre sejren hjem og fører dermed 1-0 i serien.

Kamp 2 i bedst á 5 serien er på mandag hvor TV2 Sport sender direkte fra Randers.

Bakken Bears taber til velspillende Team FOG Næstved

06.04.2018

En overdådigt spillende Troy Franklin, der scorede 26 point, var drivkraften bag Team FOG Næstveds udebanesejr på 91-83 over Bakken Bears.

Dermed fik Næstved et godt rygstød inden den anden semifinalekamp, der spilles på søndag i Arena Næstved.

Bakken Bears kom ellers bragende godt fra start med en føring på 18-5 midt i første periode, men Troy Franklin holdt udeholdet inde i kampen med 12 point alene i første periode.

Efter de første ti minutter førte Bears 31-21 efter en buzzer treer af JJ Mann.

I anden periode fik Næstved hurtigt lukket hullet. Zygimantas Riauka satte seks point i perioden, kun overgået af Kazembe Abif, der scorede syv. Bears førte efter anden periode, men nu kun 47-44.

I tredje periode var det så Chris Gabriel, der dominerede. Den store sydafrikaner scorede otte point i perioden, hvor Bears kun scorede 16 point, så udeholdet kom foran 64-63 efter periodeafslutningen. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell to treere, men bortset fra skuddene udefra fik han ikke gang i sit spil.

I fjerde quarter indledte Akoon-Purcell, efter en tøvende start fra begge hold, med en treer, men derefter var det Næstved, der havde tur i den fra distancen. To treere af Troy Franklin og en af Philip Hertz gav udeholdet en føring på 73-66.

Bears fik efter en timeout igen kontakt med seks point i træk, men efter en scoring af Kazembe Abif blev Bears ramt af en diskvalifikation til Darko Jukic, der efter at have lavet en usportslige fejl fik en teknisk fejl. Jukic havde været Bears’ bedste spiller, og efter diskvalifikationen fik Bears ikke kontakt til Næstved igen.

Da Bears blev tvunget til at fejle i slutsekunderne var Næstved stensikre fra straffelinjen.

Troy Franklin blev topscorer med sine 26 point på bare 16 skud, som han supplerede med 4 rebounds og 6 assists. Kazembe Abif scorede 17 point og tog 6 rebounds, mens Chris Gabriel scorede 14 point og tog 8 rebounds.

For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell 18 point og han tog også 5 rebounds, mens Darko Jukic supplerede sine 15 point med 5 rebounds. Michel Diouf noterede sig for en double-double med 12 point og 13 assists.

Sultne sydsjællændere starter bjørnejagten

04.04.2018

Basketligaens slutspil bevæger sig ind i den afgørende fase, når der i denne uge bliver taget hul på årets DM-semifinaler.

Otte hold er blevet til fire, og to særdeles spændende semifinale-serier står for døren i Basketligaen.

Horsens IC møder Randers Cimbria i opgørende mellem grundspillets nummer 1 og 5. Og selvom de gule fra fængselsbyen har haft et indbyrdes overtag i de seneste mange sæsoner, er der lagt op til en dramatisk serie. Cimbria har nemlig givet Horsens-mandskabet problemer gennem kampene i grundspillet, og noget tyder på, at der ikke skal meget til, før kronjyderne for alvor kan give forhåndsfavoritterne grå hår i hovedbunden.

Men det er opgøret mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved, der er ugens TV-kamp på TV 2 Sport. Vejlby Risskov Hallen danner rammen om dysten, hvor det bliver spændende at se, hvordan de to hold kommer ud til kampen.

Bakken Bears har været – og er stadig - på et imponerende europæisk eventyr, der med garanti har kostet kræfter. Det må dog ikke flytte fokus fra den hjemlige liga, hvor forsvaret af det danske mesterskab med garanti rangerer højt i bjørnegrotten.

På Sydsjælland er alt fokus til gengæld rettet mod Basketligaens semifinaler, og Milan Skobalj har givet ny næring til  den storsatsende klubs drøm om en plads i finalerne for første gang i Næstveds historie.

Og det er da også Team FOG, der har den indbyrdes overhånd mellem de to klubber forud for semifinale-serien. De tre kampe i grundspillet endte med to sejre til sydsjællænderne, men med til historien hører naturligvis, at Bakken Bears til den tredje kamp ankom til Arena Næstved med et ungt, dansk mandskab, hvor Keane Thomann var den eneste aktør med andet pas end det rødbedefarvede danske.

Ikke desto mindre har Næstved dog bevist, at de kan drille bjørnene på de bedste dage, og liden skal især sættes til Troy Franklin og Kazembe Abif, der gennem sæsonen har været de bærende profiler, mens nytilkommeren JJ Mann har givet et tiltrængt boost til truppen.

I den anden lejr står profilerne nærmest i kø. Især de europæiske opgør har bevist, at der er masser at strenge at spille på, når de tætte opgør skal afgøres.

Vi kommer ikke uden om sidste sæsons MVP, Devaughn Akoon-Purcell, der på en given dag kan virke nærmest ustoppelig. Han er da også holdets topscorer i Basketligaen.

I alt har Bakken Bears fem spillere, der i gennemsnit scorer mindst 10 point pr. kamp, så der venter en defensiv opgave af de store for Team FOG Næstved, der altså ikke bare kan fokusere på at lukke én eller to af modstanderne ned.

Hvem, der trækker det længste strå, får vi svaret på, når holdene krydser klinger torsdag aften kl. 20.00. Kampen kan følges direkte på TV 2 Sport.

Bakken Bears klar til semifinalerne

29.03.2018

Bakken Bears kvalificerede sig torsdag til DM-semifinalerne efter en neglebider af en tredje kvartfinalekamp over Wolfpack. Bears vandt 109-106 efter fem minutters overtime.

Der var flere bemærkelsesværdige ting i Vejlby-Risskov Hallen:

Bakken Bears kvalificerede sig til semifinalerne og er dermed blandt landets fire bedste hold for 22. år i træk. I semifinalerne spiller Bears imod  Team FOG Næstved.

Efter tirsdagens sejr i Frankrig, kvalificerede Bears sig til sin anden semifinale på bare tre dage og for anden gang skete det efter overtime.

Thomas Lærke scorede otte trepointscoringer, hvilket kun er gjort bedre af en Bearsspiller i fire kampe. Lærke scorede i alt 27 point.

Wolfpack spillede med en intensitet som Bears havde svært ved at matche. Wolfpack med Durell Vinson (9 point), Oliver Strøh (7 point) og Niki Tamjidi (6 point) i spidsen var dominerende i de første ti minutter, hvor hele syv Bearsspillere scorede, men Wolfpack satte point på tavlen efter behag.

Efter føring på 29-23 efter ti minutters spil kom Bears angrebsmæssigt bedre med i anden periode, men Wolfpack havde stadig frit lejde mod kurven. Udeholdet scorede 56 point i første halvleg efter at have scoret anden periodes sidste fem point. Bears havde ellers et fint run, da 38-45 blev til 52-47 efter bl.a tre treere af Thomas Lærke.

De første otte minutter af tredje periode var lige, men ti point i træk til Bears – efter bl.a endnu to treere af Lærke – og hjemmeholdet kunne gå til pause efter tredje periode med en føring på 80-69.

Herefter lignede det cruise control indtil der mangler 150 sekunder. Bears førte 95-82, men så gik forsvaret igen helt i stå. Michael Martin og Georg Berling var de scoringsmæssige drivere i et enormt comeback, hvor Niki Tamjidi udlignede til 95-95 efter en turnover af Bears. Bjørnenes Tony Bishop scorede et fint layup, men Michael Martin udlignede med 2,8 sekunder igen.

I overtiden kom Bears hurtigt foran med fire point, men Wolfpack fik udlignet. Wolfpack kom aldrig foran i ekstraperioden, men det var først i de sidste sekunder at Bears kunne skyde sejren hjem fra straffelinjen.

For Wolfpack scorede Oliver Strøh 24 point, mens Durell Vinson scorede 23 og Georg Berling 20. Michael Martin scorede 16 point og havde 10 assists.

For Bears var Thomas Lærke mest scorende med 27 point, mens Tony Bishop supplerede sine 23 point med 13 rebounds. Nicolai Iversen scorede 16 point og tog 8 rebounds.

Randers Cimbria er i semifinalen

29.03.2018

Der var lagt op til en brag af en kvartfinale kamp i en fyldt Arena Randers i ugens TV kamp på TV2sport. 

Randers Cimbria ville med en sejr være klar til kvartfinalerne mod Horsens IC, mens Hørsholm 79ers skulle vinde for at tvinge serien ud i en 5. og afgørende kamp på mandag.

Randers åbner kampen med 3 point af Bello. Kampen starter i meget højt tempo. Hørsholm får dog svaret igen ved hurtigt omstillingsspil til stillingen 6-3. Begge hold har meget svært ved at få bolden i kurven, selvom man kommer til fine afslutninger. Med 2.30 igen står der 11-12 til gæsteren fra Hørsholm. Randers kommer igen og slutter perioden 23-21.

Rafa Monclova får justeret Hørsholm spillerne og de kommer stærkt ud til starten af 2. Periode. Randers tager timeout med 6.55 tilbage ved stillingen 28-33 til Hørsholm. Randers får justeret ud af timeouten og får reduceret til 34-34 med 4.24 tilbage.

Begge hold begynder at kunne finde kurven hvilket også åbner op for spillet, dog er Randers i fejlproblemer, hvilket giver Hørsholm mange "gratis" pointsystem. Med 1.02 tilbage bringer Kendell Hill Randers på 46-47. I de sidste sekunder af perioden begår Patrick Nielsen en overlagt fejl. Hørsholm slutter perioden af med 2 point fra en yderst vel skydende Ty Sabin, til pausestillingen 46-50 til 79ers.

3. periode starter i lige så højt tempo som resten af kampen og giver masser chancer til begge hold, dog har holdene stadig problemer med at holde på bolden og få den i kurven.

Conner spiller rigtig stort for Hørsholm og laver 8 hurtige point. Med 6 min igen er stillingen 53-62, Randers har fortsat problemer med at ramme i kurven.

Randers får kæmpet sig tilbage i kampen til stor jubel for de mere end 500 fremmødte tilskuere, med 1.20 igen reducerer Kendell Hill til 71-71 inde Hørsholm tager en time-out.

Perioden slutter 74-73 til hjemmeholdet fra Randers.

4. perioden starter i højt tempo og med en stor spillende Chris Nielsen kommer Randers foran 89-82. Rykket fra Cimbria ender i en teknik fejl til Hørsholm og en timeout.

Kampen bølger frem og tilbage dog uden Hørsholm kommer meget tættere på, de bliver dog ved med at kæmpe med 47 sek igen er stillingen 104-93.

Hørsholm kæmper dog uden held kampen ender 105-96 og Randers Cimbria er derfor i semifinalen, mens det var Hørsholms sidste ligakamp for denne omgang, med mindre at de fortsætter i BL.

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 27 point. For 79ers scorede Connar Beranek 25 point.

TV2 Sport sender Randers Cimbria - Hørsholm 79ers

27.03.2018

Når Randers Cimbria på torsdag hjemme møder Hørsholm 79ers i kamp 4 i kvartfinalerne viser TV2 Sport kampen direkte.

Cimbria fører 2-1 i bedst á 5 serien efter at have vundet i Hørsholmhallen mandag aften med 98-98, så 79ers er pisket til at vinde såfremt sæsonen ikke allerede skal slutte i kvartfinalerne.

De 2 første kampe i serien har alle været præget af hårdt spil, men kamp 3 var mere roligere. Men mon ikke at der bliver maksimal tændning på igen, således at der er er rigtigt slutspilsbrag i vente.

Tip-off til kampen er kl. 15:05 og TV2 Sport viser optakt fra kl. 14:50.


Christian Lindberg runder 400 kampe i BL

27.03.2018

Kort før den 3. og sidste kvartfinale mellem Horsens IC og Stevnsgade SuperMen mandag aften i Forum Horsens rundende HIC-veteranen Christian Lindberg en milepæl i sin flotte karriere med sin kamp nr. 400 i BL.

Christian der efterhånden er blevet 34 år fik har været med hele vejen siden BL startede i sæsonen 2002/03. Her fik Christian debut den 22. september 2002 for Horsens IC der tabte til Bakken Bears med 69-92.

Christian er i gang med sin 11 sæson hos Horsens IC hvor det også er blevet til 3 sæsoner hos Svendborg Rabbits og 2 sæsoner hos Bakken Bears.

Rekorden for flest kampe i BL indehaves fortsat af Chris Nielsen fra Randers Cimbria der spilles sin kamp 410 i aftes da Randers Cimbria slog Hørsholm 79ers.


Horsens IC sikkert videre til semifinalerne

27.03.2018

Horsens IC knuste mandag aften Stevnsgade SuperMen med 123-72 og spillede sig sikkert i semifinalen, hvor modstanderen bliver enten Randers Cimbria eller Hørsholm 79ers.

Før kampen blev kaptajn Christian Lindberg hædret. Lindberg spillede sin kamp nummer 400 i basketligaen, og samtidig nummer 250 i den gule HIC trøje. Han krydrede den store dag med at spille en god kamp.

Fra starten var HIC klar og opsatte på at vise at serien skulle slutte i aften. Shannon Hale starter med et alley up dunk, hvorefter Lawrence Alexander stjæler bolden og dunken den igennem kurven. Så var stilen sat og HIC trødte på speederen. Stevnsgade havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC hele tiden fik gode skud. Efter første periode var HIC foran med 29-11 og det var svært at se, hvordan Stevnsgade skulle ændre det.

Billedet var det samme i anden periode. HIC var en klasse over Stevnsgade. Vedran Borovcanin kom ind fra bænken og scorede hurtigt 9 point. Ved pausen var HIC foran med 58-29 og kampen var afgjort. Største profiler fra HIC var Shannon Hale og Vedran Borovcanin.

HIC fortsatte efter pausen. HIC var varme fra distancen, men der var også god plads. Stevnsgade blev ved med at kæmpe, men niveauforskellen var for stor. Derrick Wilson blev varm , mens Shannon Hale fortsatte det gode spil. Efter tredje periode var HIC foran med 92-52.

I fjerde periode fik HIC bænken mange minutter, og unge Bakir Serdarevic kom ind og scorede 9 point.

Det hele ender med en stensikker HIC sejr på 123-72. Bedste mand fra HIC var Shannon Hale, men der var mange gode præstationer. For SuperMen spillede Filip Rajovic godt.

Næste kamp for HIC er 4. april i Forum Horsens, hvor modstanderen er enten Randers Cimbria eller Hørsholm 79ers i DM- semifinalern. Denne serie er i fuld gang og lige nu fører Cimbria med 2-1.

Randers Cimbria kommer foran 2-1 Hørsholm 79ers

26.03.2018

I en kamp helt uden kontroversielle situationer – i modsætning til sæsonens tidligere kampe mellem de to hold – bragte Randers Cimbria sig i front med 2-1 i kampe i kvartfinalerne med en 90-98 sejr i Hørsholm.

Det var en rigtig slutspilskamp, med masser af nerve og intensitet, hvor føringen skiftede 15 gange og ingen af holdene var foran med mere end fem point før de sidste 90 sekunder.

-Det var en typisk slutspilskamp. Masser af fight og med gode spillere, der går efter sejren. Vi gjorde det rigtigt godt i 35 minutter, især i forhold til koncentration og fokus. Randers ramte en masse skud og især en masse store skud, i sære situationer, og det straffer os.

Randers ramte 10 af 23 tre’ere, mens Hørsholm kun fik fem af 22 i fra distancen. Alligevel skiftedes holdene til at føre hele kampen, men Randers startede og sluttede bedst. Gæsterne kom ud med intensitet og med tre-pointere fra Chris og Patrick Nielsen gik gæsterne i front 10-5.

Hørsholm svarede dog igen med tre’ere fra en ekstremt velspillende Connor Beranek samt Matt Bonds og hjemmeholdet tog føringen 25-20 efter første periode. Herfra bølgede kampen frem og tilbage gennem anden og tredje periode, uden nogen af holdene kunne få kontrol. Dommerne var strikse, hvilket betød, at der blev dømt mange fejl, men også, at kampen ikke udviklede sig i den kedelige retning, der ellers har været tendens til i kampene mellem de to hold.

Hørsholms Connor Beranek blev sendt i bad i anden periode i sidste uges kamp to og han virkede opsat på at revanchere sig. Amerikaneren ramte alle ti af sine to-points skud og en af fire tre’ere og scorede 23 point og tog otte rebounds og han holdt især i starten af kampen gang i Hørsholms offensiv.

I sidste ende blev det ikke tre’ere og dunks, der afgjorde kampen – selv om der var en del af begge slags – men straffekast. De to hold gik ellers ind til kampens slutning helt lige, 82-82, men i slutfasen blev fejl og fejlafleveringer afgørende, da Hørsholm igen og igen begik fejl i forsvaret og i den anden ende smed hjemmeholdet en række bolde væk.

Randers skød 17 straffekast de sidste tre minutter af fjerde periode, og det blev afgørende, at de ramte 15 af dem. Efter de første fire ramte, reducerede Beranek til 84-86, men Burgess og Hill gik begge på linjen og med lige under to minutter igen var Randers foran med seks 84-90. Bonds reducerede til 85-90 på et straffekast og så kom en situation, man meget sjældent ser i basketball.

Beranek skød et løbende layup, om han slap tidligt, hvorefter kan bragede ind i en Randersspiller. Det blev vurderet, at Beranek slap bolden inden kontakten så Hørsholm fik to point, men samtidig lev fejlen dømt på Beranek, så Randers fik også to straffekast i den anden ende.

Da Hørsholm derefter smed et par bolde væk, mens Randers ramte fem af seks straffekast var stillingen med 45 sekunder igen 95-87 og det var for meget for Hørsholm at komme tilbage på.

Med sejren, der lød på 90-98 sikrer Rander sig matchbolden i serien og kan sikre avancement til semifinalen med en sejr på hjemmebane torsdag. Skulle Hørsholm vinde den kamp, afgøres det hele med en femte kamp i Hørsholm mandag 2. april.