Nyheder

Hørsholm 79ers slipper afsted med sejren i dramatisk kamp mod Randers Cimbria

11.01.2018

Hørsholm smed næsten en 29 points føring væk de sidste 12 minutter af torsdagens Basketligakamp, men foran TV 2 SPORTs seere og 1074 tilskuere i Hørsholmhallen, gav et dramatisk sidste minut Hørsholm sejren på 100-91.

Hørsholm så ud til at skulle bade sig til sejren, da Frederik H. Nielsen satte et layup i til 79-50 med lige over 11 minutter igen af kampen, og det så det også ud til at Hørsholms spillere regnede med. I hvert fald glippede koncentrationen, med mistede bolde, missede skud og lette scoringer til Randers, og det gav 400-kamps jubilar Chris Nielsen og resten af kronjyderne troen tilbage.

Randers scorede de sidste fem point i tredje periode og de første otte i fjerde og derfra formede det sig som en Randers-jagt på Hørsholm. Til sidst satte Chris Nielsen fire tre’ere på to minutter og så var Randers kun bagud 92-88 med 1:22 igen og Hørsholmhallen kogte i spænding.

Richard Thomas og Deuce Bello reducerede yderligere til 92-91, men sekunder senere slap Hørsholms Connor Beranek så fri, at Charlie Burgess måtte trække nødbremsen hårdt nok til at Beranek kom til at bløde fra næsen og måtte skiftes ud. Sebastian Dalsgaard blev sendt på banen i stedet og han gav Hørsholm – og publikum – lidt luft ved at sætte det første af de to straffekast, Beranek var blevet tildelt.

Randers spillede sig igennem til et presset layup til Deuce Bello med 25 sekunder igen, men det gik ved siden af og Randers måtte fejle for at stoppe tiden. Frederik H. Nielsen satte sikkert begge skud og i den anden ende indtraf så sidste minuts måske mest kontroversielle situation.

Charlie Burgess mistede bolden på vej til et layup og dommerne var ikke sikre på hvilken vej, de skulle dømme. Efter en længere konference fik Hørsholm bolden med 14 sekunder igen, til stor utilfredshed for Randers. Da Hørsholm fik bolden på banen igen begik Charlie Burgess en usportslig fejl på Connor Beranek og umiddelbart efter trak Burgess også en teknisk fejl for brok.

Beranek satte alle tre straffekast og sendte Hørsholm i front med 98-91 med 10 sekunder igen af kampen. På grund af den usportslige fejl fik Hørsholm bolden igen og den gik til Sebastian Dalsgaard, der regulært blev overfaldet af Chris Nielsen, med et slag til maven. Dommerne takserede kun fejlen til en usportslig, der sendte Dalsgaard til straffelinjen, hvor han sikrede Hørsholm sejren på 100-91 med to stensikre skud.

Efter kampen var Hørsholmtræner Rafa Monclova ikke tilfreds med kampens afslutning, selv om han var glad for sejren:

-Vi spillede flot basketball i store perioder, men da vi kom stort foran, begyndte vi at slappe for meget af og så kom Randers igen. Randers rammer ikke noget i tre perioder og derfor ser det let ud, men i slutningen rammer de alt og så kan det hold spille sig tilbage i kampen. Så går vi i panik og Chris Nielsen er jo bestemt ikke nogen førsteårsspiller og så sker det, vi ikke må lade ske.

Med sejren forsvarer Hørsholm andenpladsen overfor fremstormende Team FOG Næstved og Bakken Bears, der begge kun er to point bagud. Randers forbliver på femtepladsen, endnu fire point længere nede.

Randers spiller allerede søndag på hjemmebane mod Bakken Bears, mens Hørsholm skal hen til næste torsdag, inden de skal en tur til Næstved og spille en direkte kamp om andenpladsen. 

Billede: Markus Kluge

Svendborg Rabbits skifter ud i spillertruppen

11.01.2018

På transfervinduets sidste dag valgte Rabbits at foretage en justering i spillertruppen.

SimMadone Lucarelli kom tidligere på året til Rabbits og har kæmpet godt og professionelt  til træning og i kampene. Rabbits føler desværre ikke at Simone har lige nøjagtigt de kompetencer som Rabbits har brug for og derfor har man valgt at opsige samarbejdet pr. d.d.

Som erstatning og ny spiller i truppen er har Rabbits hentet den tidligere spillere i BL, Mads Kofod Rasmussen.

Den 198 cm høje spiller har indgået en aftale for den resterende del af sæsonen.

Mads har spillet 5 sæsoner (113 kampe) i BL for BK Amager, Roskilde BBC og senest 3 sæsoner for Aalborg Vikings. Senest har Mads spillet for Helsingborg i den svenske 1.division hvor han snittede 20 point per kamp. Tidligere har den nu 29 årige rutinerede spiller også spillet i Tyskland, Spanien samt den bedste Portugisiske liga. 

Team FOG Næstved besejrer Stevnsgade SuperMen

11.01.2018

TFN havde ikke råde til at tabe onsdagens kamp mod SuperMen hvis holdet skulle hold trit med Hørsholm 79ers i toppen af BL.

Til dagens kamp var der debut til John Stuart Mann der havde erstattet Ray Sanders over julepausen.

Hjemmeholdet indfriede forventninger med en sejr på 97-83 (28-21, 23-22, 22-21. 24-19).

En stille og rolig start på kampen uden den store intensitet. Team Fog Næstved bragte sig planmæssigt foran, men efter 4 minutter kom der en vending i kampen. Stevnsgade indhentede Team Fog Næstveds føring og bragte sig oven i købet foran. Mod slutningen af 1. periode fik Team Fog Næstved igen greb om spillet, så holdet ved periodens slutning førte med 7 point.

2. periode startede uden de mange scoringer – 2 pr. minut de første 3 minutter – alle til Team Fog Næstved. Men Stevnsgade kom godt igen og på 1 minut havde holdet også scoret 6 point, og så var man lige vidt.

Derefter blev scoringerne ligelig fordelt resten af perioden – dog med en meget lille overvægt til Team Fog Næstved, som gik til pausen med en føring på 8 point, 51-43.

Team Fog Næstved kom igen bedst fra start efter den store ppause, men det lykkedes ikke for holdet at trække afgørende fra. Stevnsgade blev ved med at hænge på takket være den tidligere TFN-spiller Filip Rajovic.

Så perioden sluttede lige så lige, som den startede – dog havde Team Fog Næstved udbygget sin føring med 1 point til 9.

Team Fog Næstved kom igen bedst fra start, og denne gang lykkedes det for holdet at trække fra. Med godt 4 minutter tilbage af kampen havde Team Fog Næstved sin største føring i kampen på 19 point.

Team Fog Næstveds føring holdt perioden, så det blev en sikker og fortjent sejr, uden at det var verdensklassespil, som prægede holdet. Men man skal også rose SuperMen for at blive ved med at kæmpe selvom holdet ligger sidst i BL uden en eneste sejr i denne her sæson endnu.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Kazembe Abif med 18 point. For Stevnsgade Supermen scorede både Filip Rajovic og Mathias Seilund hver 23 point.

Jubilæumskamp på TV 2 Play torsdag den 11. januar kl. 19:00

08.01.2018

Torsdag den 11. januar kl. 19:00 kan du se dansk basketball på TV 2 PLAY når Hørsholm 79ers tager imod Randers Cimbria i Hørsholm hallen. Kampen vises forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 19.45. Det er samtidig Chris Nielsens ligakamp nr. 400.

Det nordsjællandske hold, Hørsholm 79ers, har vist stærke takter i denne sæson og ligger i øjeblikket på en delt 2. plads i Basketligaen sammen med sidste års vindere Bakken Bears. Randers Cimbria ligger på en 5. plads i ligaen men så stærke ud i deres seneste kamp hvor de vandt overlegent mod Svendborg Rabbits. Det bliver derfor en kamp hvor Hørsholm skal forsvare sin plads i toppen af ligaen mod et hold som kæmper for at være med i kampen om topplaceringerne.

Hørsholm har vundet 8 ud af 12 kampe i sæsonen og har dermed 16 point i tabellen. Holdet er blandt andet et af blot to hold som har slået Bakken Bears i år, da de på udebane slog det stærke Bakken Bears mandskab 81-89 den 28. oktober.

Holdet er ført an af den stærke amerikanske forward, Matt Bonds, som er ligaens mest scorende spiller med 23.5 point pr. kamp. Hørsholm er det næstmest scorende hold i ligaen og scorer lige over 91 point pr. kamp. Udover Matt Bonds er der også en anden stærk offensiv drivkræft i den skarp skydende Ty Sabin som er den spiller i ligaen der scorer flest 3’ere pr. kamp og samtidig er nr. 3 på topscorerlisten med 21 point pr. kamp. Den danske rutinerede point guard Frederik Nielsen som også spiller på herrelandsholdet, sørger for at fordele angrebet på fornem vis og fører ligaen i assists.

Randers Cimbria har også masser af offensive kræfter og er det 3. mest scorende hold i ligaen med lidt over 90 point pr. kamp. Holdet har et meget balanceret angreb hvor hele 6 spillere i gennemsnit scorer mere end 10 point pr. kamp. Topscoreren er Kyndahl Hill med 16.8 point pr. kamp. Udover ham byder Randers også ind med ligaens mest scorende spiller i historien, Chris Nielsen som samtidig spiller sin kamp nr. 400. 

Chris Nielsen 400 kampe

Chris Nielsen har igennem sin karriere altid været stærk offensivt hvor han både kan tage den til kurven og skyde fra distancen.

Ligesom Hørsholm 79ers har Frederik Nielsen til at fordele angrebet har Randers Cimbria også en velspillende pointguard i form af Charlie Burgess som er ligaens næstmest assisterende spiller efter netop Frederik H Nielsen.

Sidst men ikke mindst har Randers den eksplosive guard Deuce Bello som med sin fantastiske springkræft ofte er er god for et highlight eller to. han viste blandt andet sine atletiske evner under sidste års Pokalfinaler hvor han vandt dunkekonkurrencen på imponerende vis.

Du kan se kampen mellem Hørsholm 79ers og Randers Cimbria direkte på TV 2 PLAY kl. 19:00 og forskudt på TV 2 SPORT kl. 19:45, torsdag den 11. januar.  

Køb billetter til kampen her: https://billetto.dk/e/basketligaen-horsholm-79ers-vs-randers-tv-kamp-19-10-billetter-243986

Ulvene måtte strække våben for bjørnene

06.01.2018

Lørdag eftermiddag i Herlevhallen var der genforeningsmøde mellem Wolfpack Basketball og Bakken Bears.

Første kamp onsdag var endt med et Wolfpack nederlag i Aarhus på 81-111, hvor holdet kun stillede med 8 mand. I dag var Edgaras Stanionis tilbage på holdet. Så der var lagt op til at ulvene i det mindste kunne indfri coach Thomas Quaades målsætning om, at reducere et evt. nederlag til 20 point.

Til kampen var Bakken Bears igen i stærkeste opstilling og Wolfpack Basketball uden sine U 19 spillere, mens Andreas Høier havde taget plads på bænken. Kampen ender med et større nederlag til et godt kæmpende Wolfpack hold på 74-112.

Kampen blev generelt spillet i et hæsblæsende tempo, da begge hold gerne ville løbe stærk. Mens Bakken Bears også dominerede på deres fysik, hvilket bl.a. første til flere spektakulære dunk kampen igennem, og på høj træfsikkerhed fra tre points linjen.

Første periode starter godt med 4-0 til Wolfpack og det var så sidste gang ulvende var foran. Perioden var hurtigt præget af mange lette turnovers hos Wolfpack Basketball, grundet det høje tempo samt fuldbanepres fra Bakkens side. Da første periode rinder ud, er det med stillingen dobbelt op 14-28 til Bakken Bears.

Anden periode starter med hurtige, men med brændte skud fra Bakken side. Wolfpack konverterer igen et angreb til turover, og ender på i alt 24 af slagsen for kampen. Thomas Lærke kommer på tavlen med sit første dunk. Han er generelt meget aktiv i kampen og bliver Bakkens topscorer med 21 point.

I den anden ende er det nu Durell Vinson der er ved at finde hullerne i Bakken forsvaret, i en generelt god kamp fra hans side. Efter 2 minutter af perioden og reducering af Durell Vinson 16-32 til Bakken Bears. Wolfpack skifter ud. På banen igen Edgaras Stanionis og Anders Schou. Bakken spiller tungt med Chris Christoffersen på banen og fortsætter med at ramme fra distancen. I den anden ende vil de samme skud bare ikke i, i samme grad og Wolfpack slutter kampen af med at ramme små 16 % af skudende fra trepoints linjen, 4 stk. ialt. Tydelig misforståelse i Wolfpack forsvaret giver frit dunk til Tony Bishop og føringen øges. Edgaras Stanionis er ene mand i ulveflokken til at levere point.

Efter 4 minutter er det 20-41 og Bakken dominerer på de fleste parametrer. Bakken skifter ud. På banen kommer veteranen Nikolai Iversen og Doug Wiggins. De fortsætter dominansen og øger træfsikkerheden fra distancen, hvor Bakken ender med at sætte 14 tre point scoringer. Bakken slutter af i helbanepres hvilket Wolfpack slutter perioden af med at finde hullerne i.

Stillingen ved halvleg er 35-57 til Bakken Bears og træner Thomas Quaades målsætninger er stadig indenfor rækkevidde.

Tredje periode starter symptomatisk med en Bakken treer og 2 point af Durell Vinson Herefter ser vi kampens flotteste detalje på et Bakken steal hvor Doug Wiggins kan alley loope, sammen med Adama Darboe, bolden i kurven i et dunk. Wolfpack mister teten lidt og bolden for tit.

Efter 3 minutter er Wolfpack bagud med 37-66 og Bakken maskinen er oppe i fulde omdrejninger.  Wolfpack fanges gang på gang i Bakkens forsvar, hvilket fører til turnover. Thomas Quaade ønsker time out. Efter en voldsom start sænkes farten en anelse og Oliver Strøh og Edgaras Stanionis kan reducere til 45-68 på tre point med 4.50 igen af perioden.

Med 3 min tilbage af perioden 45-73 til Bakken. Wolfpack har det svært i Bakkens helbanepres hvilket fører til mange turnover. Bakken er dog ikke længere så effektive i den anden ende så Oliver Strøh kan dunke to point i kurven til 47-75. 2 min tilbage. Slutningen af perioden er generelt præget af at aftalerne falder lidt fra hinanden og at tilfældigheden råder. Perioden sluttes af med et skydetelt fra Bakkens side, uden den store effektivitet. Stillingen til fjerde periode er 52-85.

Sidste periode starter forrygende for Wolfpack, selvom kampen reelt er afgjort. Wolfpack viser at intet er opgivet og der er hurtige reduceringer af Edgaras Stanionis og Karolis Vaskys. Efter 2 minutter er stillingen 61-89. Durell Vinson fejles og kan reducere yderligere til 62-89. Det var det tætteste Wolfpack skulle komme på Bakken Bears. Thomas Lærke starter igen et skydetelt og indenfor 4 minutter sætter Bakken 4 trepointscoringer. Stillingen er 66-100 til Bakken Bears.

De sidste 3 minutter af kampen skiftes de 2 hold til at komme til scoringer og kampen rinder ud med en klar dominans og sejr til Bakken Bears på 74-112.

Wolfpack Basketball kan dog tage det med, at de aldrig helt lagde sig ned. Mest scorende for Wolfpack Basketball var igen Durell Vinson med 22 point og 17 rebounds. Edgaras Stanionis havde 18 point. Mens Oliver Strøh igen var stabil med 15 point og 8 rebounds.

Hos Bakkens Bears kom alle 12 spillere på tavlen. Særligt markerede hjemvendte Thomas Lærke sig med 21 point. Darko Jukic havde 15. 12 til Tony Bishop og 11 til Jeffrey Crocket.

Næste gang de to hold mødes, er i pokalfinalen den 27. januar i Forum Horsens  

Horsens IC vinder over Team FOG Næstved

06.01.2018

Horsens IC tog fredag aften imod Team FOG Næstved, i en kamp hvor HIC fra start var amputeret. De gule manglede Derrick Wilson, Shannon Hale, Esben Reinholt og Christian Benzon. Næstved var uden den nye mand JJ Mann, samt Ray Sanders der var sent hjem.

Fra starten var Lawrence Alexander klar. Han scorede hurtigt syv point og bragte HIC i front Rabbits. For Næstved startede Troy Franklin godt ud. Første periode var meget rodet og præget af turnovers. Første periode endte med en HIC føring på 21-20.

HIC blev hurtigt yderligere svækket, da Kevin Larsen hurtig begik to fejl og måtte sidde på bænken det meste af første halvleg.

Anden periode fortsatte med at være lige og ingen af holdene kunne trække fra. Reggie Agbeko kom ind fra HIC bænken, mens Philip Hertz var god for gæsterne. Ved pausen var Næstved foran med 40-39.

Det så ud som om at Kevin Larsen havde opsparet noget energi og vrede der skulle ud, efter at have siddet så meget på bænken i første halvleg. I tredje periode var Larsen ustyrlig. Han scorede 17 point på 8 minutter, og det var både 3 point skud, postbevægelser og dunk. Næstved havde svært ved at stå imod det, og Næstveds angrebsspil flød ikke. Efter tredje periode var HIC foran med 65-58.

HIC fortsatte det gode spil i 4 periode, og med otte minutter igen blev det endnu sværere for Næstved, da Franklin blev sendt tidligt i bad med sin anden tekniske fejl. Herfra kørte HIC sejren forholdsvis sikkert i land som endte på 86-73 (21-20, 18-20, 26-18, 21-15).

For Næstved var bedste mand uden tvivl Philip Hertz, mens det for HIC især var opløftende at Aladdin Barakeh, Oscar Jørgenesn og Christian Lindberg leverede solide præstationer som viser, at de er klar når der bliver kaldt på dem.

Næste kamp for Horwna IC er den 21. januar i en topkamp ude imod Bakken Bears.

Randers Cimbria udklasserede Svendborg Rabbits i nytårsopgør

04.01.2018

Sæsonens første opgør mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbits var ligeledes første kamp i det nye år for begge hold.

Kampen var yderst vigtig for begge mandskaber i bestræbelserne på at holde fast i top 4/5.

Kampen starter i højt tempo, hvilket giver en lidt rodet start. Holdene følges til 4-6, hvorefter Randers får hældt 5 ubesvarede point i kurven. 11-6 efter 5 minutters spil, Svendborg timeout.

Svendborg får styr på spillet efter deres timeout og kampen svinger +/- 1 point. Randers henter 5 hurtige point i løbet af de sidste 12 sekunder. Chris Nielsen med 2 straffe, steal og and1 af Devon Thomas gør det til 22-17 efter de første 10 min.

Randers kommer bedst ud til 2. q. Fornuftigt forsvar og angreb giver lidt mere luft til Rabbits. 29-21 efter 3,5 min. Randers udbygger føringen gennem den midterste det af quarteret, og Chris gør det til 39-25 med 4 min. igen. Charlie stjæler bolden ved indbounce, og Åris begår en usportslig fejl —> 41-25 til hjemmeholdet.

Svendborg sætter en godt slutspurt ind, og henter lidt i de sidste minutter, 52-38 efter 2. q.

Efter halvlegen kommer Randers ud intet helt andet gear end Rabbits. Hårdt, solidt forsvar og præcise angreb er hård kost for gæsterne. Efter 4 min af 3. er Randers foran med 67-40, Svendborg tager timeout.

Efter timeouten er der lidt stillingskrig. Svendborg får sat en prop i, men kan ikke gøre meget ved stillingen. Brændte skud på stribe. Randers får igen fundet vejen til netmaskerne, og får udbygget føringen mod slutningen af 3. q. Mouboe på buzzeren gør det til 82-48 inden de sidste 10 min.

Sidste quarter spiller Randers bænken i første halvdel. De gør god figur, og afleverer kampen ca. halvvejs foran. 94-63. Herefter spiller starterne den sidste del af kampen. De sidste 5 minutter er uden betydning for kampens udfald. Kampen ender med en storsejr på 109-76 til hjemmeholdet.

Alle mand for Cimbria kom på tavlen i en kamp hvor nederlaget til Horsens før nytår for alvor blev vasket væk.

Topscorer for Randers Cimbria blev Deuce Bello med 25 point. For Svendborg Rabbits scorede Terrell Herris 20 point.

Foto: Andreas Larsen / Mediekammeret.dk

Sikker sejr til Bakken Bears over Wolfpack

04.01.2018

Efter en kamp afgjort efter fem minutters spil, fik Bakken Bears en sejr på 111-81 over Wolfpack.

Bears rykkede med sejren op på en delt tredjeplads med Team Fog Næstved, der endda har spillet tre kampe flere end Bears. Bears og Wolfpack mødes igen på lørdag i Herlevhallen.

Bakken Bears stillede op uden Doug Wiggins og DeVaughn Akoon-Purcell, mens Wolfpack manglede Edgaras Stanionis og Luciano de Souza – de mangler kom Bears bedst ud af det med. Efter fem minutters spil førte Bakken Bears 20-2. Durell Vinson, der også blev kampens topscorer, var mest scorende i første periode med sine 10 point, mens Keane Thomann scorede otte for hjemmeholdet.

Bakken Bears førte 31-17 ved pausen og angrebet fik et nøk mere for begge hold i anden periode. Karolis Vaskys scorede otte point i anden periode for udeholdet, mens hele 11 Bearsspillere havde scoret ved halvlegspausen, hvor bjørnene førte 64-39.

I anden halvleg gik kadencen ned hos alle andre end Durell Vinson, der scorede 20 point på 20 minutter efter pausen, mens Bearspointene blev spredt fint ud. Indsatsen bar dog præg af at kampen var afgjort.

Sejren endte på 111-81 og Bears har nu syv sejre i ni kampe, mens Wolfpack bliver på syvendepladsen med to sejre i 12 kampe.

Mest scorende for Bears var Keane Thomann, der scorede 18 point på under 14 minutters spilletid, mens Tony Bishop scorede 16, som han supplerede med ni rebounds. Nicolai Iversen scorede 14 point på bare fire skud fra gulvet (4 for 4 på treeren foruden et par straffekast). For Wolfpack scorede Durell Vinson 36 point og han tog også 11 rebounds.

Sikker sejr til Bakken Bears over Svendborg Rabbits

30.12.2017

Bakken Bears fik revanche efter nederlaget mod Team FOG Næstved, da det blev til en overbevisende sejr på 96-69 over Svendborg Rabbits.

Efter en lige første periode fik Bears slået hul, og bjørnene fik hevet sejren hjem efter en kamp, hvor ingen af hjemmeholdets spillere var på banen mere end 25 minutter.

I første periode var Jaye Crockett bedste mand for hjemmeholdet og han fik taget nogle gode rebounds og samtidig scoret syv point. For Rabbits scorede Terrel Harris seks point i en periode, hvor ingen af holdene på noget tidspunkt førte med mere end fire point.

Det blev der til gengæld ændret på i anden periode. Efter Rabbits scorede de første to point, gik Bears på et 14-2 run, og fik dermed en føring på ti point. Michel Diouf, der stillede op efter nogle dage med sygdom, fik godt fire minutter på banen og nåede her at score seks point, og Bears nåede foran med hele 18 point inden Sebastian Åris sluttede anden periode på imponerende vis med en scoring fra et sted bag kurven.

Tredje periode startede Darko Jukic og Tony Bishop med at score inden der i resten af perioden nærmest blot blev udvekslet scoringer.

I fjerde periode justerede Bears i forsvaret, og det kunne Svendborg slet ikke løse. Bakken Bears scorede 18 ubesvarede point (i alt et 20-0 run inkl. de sidste to point i fjerde periode) og var kampen ikke afgjort inden, blev den det her med føring på 90-52. Rabbits svarede igen med tre treere i træk, heraf to af Claus Magaard. Resten af kampen blev en rodet affære uden det store drama og Terrel Harris sluttede med fire ubesvarede point.

Harris blev topscorer med 18 point, mens Nana Harding scorede 17 og supplerede med 14 rebounds. For Bears scorede Jaye Crockett 19 point, og han tog også ni rebounds. Tilbagevendte Thomas Lærke tilføjede 14 point.

Med sejren rykkede Bears op på fjerdepladsen i Basketligaen med seks sejre i otte opgør, mens Rabbits blev på sjettepladsen med fem sejre i 12 forsøg. Næste opgave for de to hold er for Bears' vedkommende onsdagens hjemmekamp mod Wolfpack, mens Rabbits torsdag spiller ude mod Randers Cimbria.

Team FOG Næstved vinder hjemme over Bakken Bears

29.12.2017

Årets sidste kamp i Næstved stod mellem Team Fog Næstved og Bakken Bears. En kamp, hvor Team Fog Næstved absolut ikke var favorit.

Team Fog Næstved kom dog godt fra start, men Bakken er Bakken, og midt i perioden trak holdet fra. Men så var det Team Fog Næstveds tur til at have momentum – et 9-0 run ændrede stillingen fra 12–16 til 21–16 med 3 minutter tilbage af perioden.

Resten af perioden skiftede holdene til at score, således at Team Fog Næstved ved periodens slutning førte med 6 point.

2. periode startede meget lige, men i løbet af meget kort tid lykkedes det for Bakken at komme helt tilbage pointmæssigt – godt hjulpet af et par dumme Team Fog Næstved-fejl.

Hjemmeholdet fik dog samlet sig og holdt trit med Bakken scoringsmæssigt resten af perioden, således at Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 5 point, 49-44 og en spændende 2. halvleg var i vente for de mere end 1500 tilskuer som var på plads i Arena Næstved.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode, men i løbet af kort tid fik Bakken indhentet Team Fog Næstveds føring og endda bragt sig foran. Men Team Fog Næstved kom tilbage og bragte sig igen foran for en kort stund, idet det lykkedes for Bakken at få udlignet inden sidste periode.

69 – 69 inden sidste periode og kampen var stadigvæk helt åben.

Team Fog Næstved fik en god start med at score de første 4 point inden for det første minut. Derefter var der ellers dømt scoringspause i nogle minutter. Spændingen i kampen var på højdepunktet, og der var en øredøvende larm i arena Næstved.

Begge hold leverede en superfight uden lige, så det var en fornøjelse at overvære kampen. At holde Bakken nede på 3 point i næsten 8 minutter er vist ikke hverdagskost i dansk basket og Team FOG Næstved vinder 4. periode med 18-13 og derved kampen med 87-82.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Kazembe Abif med 16 point og for Bakken Bears scorede Doug Wiggins 20 point.