Nyheder

Bakken i overbevisende sejr over Stevnsgade

17.11.2018

Der var godt humør og god stemning i Nørrebrohallen fredag aften da de forventningsfulde tilskuere ventede på ligaens tophold fra Bakken Bears. De århusianske mestre var lige ved at misse kampstarten pga hovedstadens trafik en sen fredag aften, men heldigvis dukkede de op og efter en kort opvarmning var de klar til dagens udfordring.

Den sene ankomst så ikke ud til at betyde noget for Bakkens spillere. De virkede fokuserede fra start og selvom Stevnsgade matchede deres intensitet og fokus, kom de relativt tidligt komfortabelt foran primært grundet stor træfsikkerhed bag 3-points linjen. Efter 1. periode var Bakken foran 28-12 efter at have ramt syv 3'ere mod kun én for Stevnsgade.

Som så ofte før blev Stevnsgade ikke modløse på trods af at være bagud, og de begyndte tidligt i 2. periode at nærme sig Bakken. Føringen var nede på 8 point inden Bakken forsatte tendensen fra 1. periode og de kunne gå til pausen foran 60-29.

I 2. halvleg var det tydeligt at dette var en kamp mellem et hold i toppen og et hold i bunden. Der var klasseforskel i mange af spillets facetter og udover træfsikkerheden på skud, var Bakkens timing og præcision ved afleveringer meget overbevisende. Stevnsgade var gode til at få spillet sig frem til chancer tæt på kurven, og fik derfor også scoret en fin mængde point i kampen. Alligevel var der langt op til de totale point for Bakken, som bl.a bag 20 af 41 fra 3-pointslinjen, kunne mønstre mere end dobbelt så mange point til et slut resultat på 118-57.

Topscorer fra Stevnsgade var Stefan Jevric med 24 point mens Ryan Martin førte an for Bakken Bears med 23 points.

Basketligaen og Spalding forlænger samarbejdet

16.11.2018

Der skal også fremover spilles med basketbolde fra Spalding i landets bedste basketball-række.

Det ligger fast, efter Basketligaen og Spalding har valgt at forlænge aftalen for de kommende 4 sæsoner, så Spaldings rolle som officiel kampboldsponsor nu løber indtil sommeren 2023.

Ved udløbet af den kommende kontraktperiode har Basketligaen og Spalding været partnere i mere end 10 sæsoner.

Torben Pedersen er eneforhandler af Spalding i Danmark og står dermed bag aftalen på dansk jord.

- Til foråret er det 125 år siden, at Spalding begyndte at producere basketbolde, og langvarige relationer kan vi godt lide, siger han og uddyber.

- På Spaldings vegne er vi meget stolte af og glade for at arbejde med de mest professionelle basketspillere i Danmark. Vi er glade for den feedback, vi får fra professionelle, for de tester vores produkt. Det er vigtigt, når du vil have et godt brand, at der er tilfredshed hele vejen rundt. Og så er aftalen med til at synliggøre vores navn og derigennem skabe efterspørgsel, siger Torben Pedersen.

Også hos Basketligaen vækker den nye kontrakt glæde.

- Vi er rigtig glade for, at vi også i de kommende sæsoner spiller med bolde fra Spalding. At vi forlænger med Spalding er et udtryk for, at vi værdsætter samarbejdet meget højt. Det er et seriøst firma med et absolut topprodukt. I NBA og Euroleague er Spalding også boldsponsor, og det er naturligvis et massivt kvalitetsstempel, siger formand for Basketligaen, Lennart Jensen.

Udover selve boldsponsoratet indebærer aftalen også træningsudstyr til holdene og beklædning til Basketligaens ansatte.

Spalding har også samarbejdsaftaler med flere af de danske topklubber, som dermed optræder i spilletøj fra det store amerikanske firma. Det gælder både Bakken Bears, Horsens IC, Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Randers Cimbria.

Horsens IC fik revanche med Team FOG Næstved

16.11.2018

HIC og Næstved mødte hinanden for anden gang indenfor kort tid i Forum Horsens. Næstved var til dagens kamp uden Jordan Mathews, mens HIC måtte undvære Aladin Barrakeh.

Næstved kom bedst fra start og bragte sig foran med 16-8 for HIC kaldte timeout. HIC gik til small ball, og det ændrede kampen og HIC bragte sig foran med 8 point. Næstved kæmpede sig tilbage og var ved pausen foran med 42-40. Philip Hertz og Alexander Bak var mest toneangivende for Næstved, mens Tucker havde domineret for HIC.

I anden halvleg kom Næstved bedst ud. Alexander Bak fortsatte det gode spil og også PJ Thomson var godt spillende. For HIC stemplede Charles Callison ind med flere gode spil. På buzzeren smed Callison 3 point i kurven og HIC var foran med 4 point inden de sidste 10 minutter.

Fjerde periode blev lige hele vejen. Det var som om at HIC havde en lille overhånd, men med to minutter igen bragte PJ Thomson Næstved foran med 2 point. Lasse Elbæk svarede igen med 3 point og HIC var foran med 1.

Næstveds spil blev lidt individuelt, mens HIC havde marginalerne på sin side. Med 25 sekunder igen brænder HIC sit forsøg. Darryl Tucker samlet rebounden op og bringer HIC foran med 4 point. Det kan Næstved ikke indhente og HIC skyder sejren hjem fra straffelinjen som ende med at blive på 80-75 (20-19, 20-23, 20-14, 20-19).

Topscorer: HIC Charles Callison og Frederik Rungby med hver 19 point. For Team FOG Næstved Alexander Bak med 17 point.

Svendborg slår svækket Randershold

14.11.2018

Onsdag aften lagde Arena Randers gulv til Basketligaopgøret mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbits. Gæsterne har haft en solid start på sæsonen, hvorimod Randers har mødt en del udfordringer.

Randers spiller uden Charlie Burgess (skade) og Chris Nielsen (karantæne), hvilket uden tvivl hæmmer hjemmeholdet.

Første q starter med 4 ubesvarede point til Svendborg. Randers spiller egentlig fint angrebsspil, men bolden vil ikke i. Randers overvinder den list hektiske start, og stillingen er 9-9 efter godt 4 minutter. Svendborg presser Randers hårdt, men kronjyderne holder stand. 17-17 med 2.20 igen. De sidste minutter af første q, bølger kampen frem og tilbage med skiftende føringer. Randers trækker det længste strå og fører 24-23 efter de første 10 minutter.

Randers kommer ikke rigtig i gang efter den korte pause. To turnovers og brændte skud vinder ikke kampe...Svendborg udnytter situationen og vinder de første små to minutter 6-0.

Randers er helt på hælene. Svendborg lukker ned i forsvaret, og med 6.24 igen er stillingen 26-38. Timeout Randers. Randers kommer stærk ud af timeouten, og laver 4 hurtige. Svendborg tager timeout. 5.41 igen. Kampen bølger frem og tilbage, men stadig med Svendborg oppe med 8-10 point.

Intensiteten er høj i begge ender. Svendborg har overtaget og fører 43-52 efter første halvleg.

Efter pausen er tempoet gået en anelse ned. Randers får henter lidt af kabinernes forspring, men en flok skydegale spillere får hurtigt spoleret festen. Halvvejs i 3. q er Svendborg atter foran med 9.

Randers forsøger at sætte tempoet højt, men trods anstrengelserne er det stadig gæsterne der har overhånden, hvor Møller, Aaris og Ingram er toneangivende bag 3’eren. Svendborg fører 59-73 inden sidste q.

Randers åbner med 2 hurtige, men Svendborg svarer igen 2*3. Stan Brown med angrebsteknik og en efterfølgende teknisk fejl giver Svendborg en føring på 61-81 efter kun 2.30.

Midt i 4. q er set tydeligt, at Randers har indset nederlaget. Det giver tid til nogle af bænkspillerne, og en mere flydende kamp for hjemmeholdet. Svendborg benytter også lejligheden til at give den tidligere Randersspiller “Moose” et par minutter.

Svendborg vinder kampen 76-96.

Kampens topscorer for Randers blev Brantley Bynum med 20 point. For Svendborg Rabbits scorede Svendborg J. Ingram 22 point

Game of the Week: Horsens IC - Team FOG Næstved

14.11.2018

Der er revanche på tapetet for Horsens IC, når de gule hjemme i Forum Horsens tager i mod Team FOG Næstved torsdag aften.

Og det bliver med hjemmeholdet i favoritrollen, da Næstveds altoverskyggende profil, Jordan Mathews, må se fra tribunen. Han er løbet ind i to dages karantæne efter sammenstødet med Randers Cimbrias Chris Nielsen i den seneste runde.

Men holdet fra Sydsjælland skal ikke undervurderes af Arnel Dedics HIC-tropper. For selv da Jordan Mathews blev smidt tidligt ud mod Randers, løftede resten af truppen i flok, og dermed kunne Chris Gillets hold alligevel notere sig for en fin sejr.

Næstved er overordnet set kommet fint fra start i denne sæson. Nederlaget hjemme mod Svendborg irriterer på de kanter, mens det var mere ventet, at der også skulle komme et nederlag mod Bakken Bears.

Men ellers har Næstved trukket sig sejrrigt ud af de øvrige seks kampe, og den største skalp fandt netop sted i Forum Horsens for blot tre uger siden.

Her var det P.J. Thompson, der med en treer fem sekunder før tid endte med at sikre den flotte triumf.

Charles Callison fra HIC havde chancen for at få sejren til at skifte hænder i sidste sekund, men hans skud hoppede ikke i kurven, og dermed kunne Næstved-drengene bryde ud i jubel.

Ved den lejlighed så man, at der er dygtige scorere på begge mandskaber.

I Horsens-lejren var shooting guarden Bradon Tabb varm, og han noterede sig i alt for 29 point. Det antal matchede Jordan Mathews, men den amerikanske stjerne kan altså ikke hjælpe sit hold denne gang.

Så der bliver nok at se til for sydsjællænderne, der også kunne notere sig, at den anden amerikanske Horsens-guard, Charles Callison, rundede 25 point.

I det hele taget har meget været bygge op om guards hos begge hold, mens de store folk i højere grad må indtage birollerne.

Men det kan være, at Næstved må se mere inside i fraværet af Mathews. Det får vi svar på torsdag aften, når der er kampstart kl. 18.45.

Faktum er, at både Horsens IC og Team FOG Næstved kommer ind til kampen med friske sejre i erindringen. Næstved slog som bekendt Randers med 103-90, mens HIC udraderede BMS Herlev Wolfpack med hele 124-76 på udebane.

Kampen mellen Horsens IC og Næstved kan naturligvis opleves direkte på www.fanseat.com

EBAA tager sejren i intens kamp mod Stevnsgade Copenhagen

11.11.2018

Lørdagens opgør i Pro B mellem Stevnsgade Copenhagen og EBAA blev en tæt affære.

Begge hold startede nervøst, men EBAA fik alligevel et par nemme scoringer og kom hurtigt foran 8-0. En timeout efter blot 2:30, fik Stevnsgade på banen med fornyet fokus og aggresivitet. Langsomt kom de på scoringstavlen, men forsvaret var stadig ikke helt på plads, så selvom kampen virkede jævnbyrdig kom EBAA alligevel foran 24-9 med 3:30 tilbage. Endlige fik Stevnsgade styr på deres forsvar og angrebet begyndte at flyde med mere bevægelse og bedre afleveringer. Det gav pote, og en 3'er af Stefan Jevric i sidste sekund endte et 14-2 run, og EBAA's føring efter 1. periode var kun 26-23.

Fra starten af 2. periode var intensiteten tydeligt højere, og generelt blev der spillet bedre forsvar og der kom knap så mange scoringer. Selvom ingen af holdene havde det spillemæssige overtag, lykkedes det alligevel EBAA at komme foran med 10 med 5 minutter igen, 37-27. Stevnsgade tog endnu en timeout, og ligesom i 1. periode så det ud til at hjælpe. EBAA viste dog rigtig god tålmodighed formåede at holde stand. De gik til pausen med en føring på 44-35.

Første halvleg var præget af dominans inside af EBAA, med bl.a 7 angrebsrebounds og en total rebound føring på 22-13. Stefan Jevric havde spille bedst for Stevnsgade med 11pts, 2reb og 4ass. De to dominerende inside spillere for EBAA, David Kristensen og Tobias Reinholt, havde tilsammen 23pts og 12reb.

Begge hold er kommet skidt fra start i Basketligaen, men ved starten af 3. periode var det helt tydeligt at se at begge hold øjnede en chance for en sejr. Der blev spillet med høj energi og hårdt forsvar, og begge hold var allerede i hold fejl med 6 minutter igen hvor EBAA førte 51-43.

Endelige fandt Stevnsgade den inspiration de behøvede i form at stærkt lederskab fra Stefan Jevric. Han var allevegne i begge ender af banen og Stevnsgade spillede sig tilbage i kampen. Med 2:55 måtte EBAA tage en timeout efter føringen var blevet reduceret til 56-55. Stefan Jevric havde allerede på dette tidspunkt 23pts, 6reb og 6ass. Efter timeouten var der lidt stilstand, og EBAA kunne gå til bænken efter 3. periode med en snæver føring på 60-58.

I Nørrebrohallen var publikum så småt begyndt at komme i gear nu hvor en sejr var inde for rækkevidde. 4. periode startede derfor med en utrolig god stemning i hallen, som dog hurtigt dampede lidt af da EBAA allerede efter 2:30 min af 4. periode var foran 70-61. Selv efter en Stevnsgade timeout kan tendensen ikke ændres, og gennem et meget velorganiseret og tålmodigt spil, øger EBAA føringen til 78-64 med blot 5 minutter igen. Resten af kampen var præget af dominans under kurven af EBAA og Stevnsgade kom aldrig tæt på igen.

EBAA tager fortjent sejren 92-79. Topscorer fra Stevnsgade var Stefan Jevric med 30 points men David Kristensen førte an for EBAA med 20 points.

Foto leveret at Robert Dines Rasch.

Lektion af Horsens IC

11.11.2018

Lørdagens kamp i Herlev Hallen stod imod Basketligaens nummer 4 Horsens IC & nummer 6 BMS Herlev Wolfpack, der kom med to friske sejre i erindringen over Randers Cimbria & Værløse BBK. De to hold havde mødtes inden sæsonstart hvor af BMS Herlev Wolfpack havde taget en overraskende sejr hjem, så det var et hjemmehold der vejede morgenluft.

Begge hold stillede med 9 spillere til kamp, BMS Herlev uden de 3 skadede spiller Mathias Seilund, Jonas Giese & Jonas Jessen.

Horsens IC havde der Head Coach Arnel Dedic med igen, om det var Head Coach´ens retur vides ikke. Men Horsens IC kommer ud til kamp og viser den kæmpe styrkeforskel der ligger i at spille Pro A & Pro B, med et hidsigt forsvar og en stor sikkerhed i angrebet specielt fra Horsens IC´s Charles Collison & Brandon Tabb der slutter med 18 & 23 point i kampen. Første periode ender 13-32 med et Wolfpack hold der har svært ved at finde fodfæste.

I anden periode får holdet samlet sig, anført af en hårdt kæmpende Andreas Meilby & Morten Bulow men ikke mere end at Horsens IC kan holde snor i BMS Herlev Wolfpack, specielt med en skarpt spillende Vedran Borovcanin der ender som kampens topcscorer med 23 point. 2 Periode ender 23-28.

Det er et hjemmehold uden meget lyst til forsvar der kommer ud i anden halvleg og et aggressivt Horsens IC hold der forcere mange uvante turnovers for Wolfpack og specielt i fastbreak finder den rigtige mand hver gang. 3 periode slutter 13-34 og stilling 49-94 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode bliver en slagveksling i scoringer hvor ingen af holdene vil visere vilje til at dække forsvar og at få lukket ned de nemme scoringer ned. Oscar Jørgensen skal her nævnes for en flot angrebsmæssig indsats med 16 point. Sidste periode ender 27-30 & kampens slutresultat  bliver 76-124.

For BMS Herlev Wolfpack scorer Morten Bulow 14 og Andreas Meilby 13 point. For Horsens IC scorer både Brandon Tabb og Vedran Borovcanin hver 23 point.

Næste BMS Herlev Wolfpack kamp er 20 November i Ballerup Super Arena mod Stevnsgade Copenhagen.

Bakken Bears i særklasse igen

09.11.2018

Det må konstateres, at såfremt et dansk hold i denne sæson skal yde Bakken Bears modstand, ja så skal samtlige spillere yde deres absolut bedste.

Det var ikke tilfældet i Claus Magaards afskedskamp, samtidig eneste danske spiller med 400 kampe på det samme danske mandskab. En fantastisk præstation gennem 15 år i Svendborg.

Gæsterne fra Bakken Bears viste stort overskud og påskønnelse og havde sågar også gave med til den afgående legende. Tak til Bakken Bears.

På banen viste bjørnene til gengæld ingen nåde. Suverænt godt spil af samtlige og et såvel fysisk som atletisk overtag og inden for 4 minutter var Bakken foran 2-10. Bjørnene så sig derefter aldrig tilbage, 18-26 efter 1. periode, 29-54 efter 2., 44-79 efter 3. og en stensikker sejr 70-100 efter 4.

Det ser ud som om bjørnebanden kan gå ubesejret gennem turneringen, hvis de ellers kan bevare koncentrationen. Svendborg Rabbits kunne intet stille op i 1. halvleg og da stillingen 5 minutter inden i 2. periode viste 24-45 var der ingen af de ca. 1000 fremmødte der troede på, at kaninerne kunne komme tilbage i den kamp. 2. periode blev vundet med 11-28 af bjørnebanden og for hjemmeholdet var det som så ofte før Jerimah Ingram der var klart bedste mand med 14 points. Han var også indpiskeren for hele holdet men flere af profilerne slog ikke til i dagens kamp for hjemmeholdet. Det er en tvingende nødvendighed, hvis man skal spille lige op med Bakken Bears.

Bakken Bears fortsatte ufortrødent gennem 3. periode og knuste al modstand. Den tidligere helt store profil hos Svendborg Rabbits, Adama Darboe ville lige give Claus Magaard en sidste hilsen og satte stensikkert 7 points i perioden. Bakken Bears førte såmænd med 35 inden sidste periode og selv om det var ligaens to ubesejrede mandskaber der mødtes så var al spænding for længst forsvundet ud i den kolde novemberluft. Den største dramatik fandt sted da en tilskuer pludselig løb ind over banen og råbte på lægehjælp. En dreng havde fået et ildebefindende og der var et øjeblik lidt oprør på pladserne omkring. Hurtig hjælp kom dog til.

Kampen fortsatte og til hjemmeholdets ros skal det siges, at holdet aldrig gav op. Det blev til en sejr i sidste periode, 26-21 og -30 som slutresultat. Det svarer faktisk meget godt til det bjørnebanden i øjeblikket viser i deres europæiske kampe så måske kunne kaninerne alligevel være tilfredse. I hvert fald bliver holdet styrket når dels Brandon Norfleet og nytilkomne Enuoma Ebinum kaldet E, støder til.

Bakken er suverænt Danmarks bedste mandskab. Ingen ser ud til at kunne true dem i denne sæson.

Tak til Claus Magaard for 15 gode år i Svendborg Rabbits.

Bakken Bears spiller igen den 14. hjemme i Eurocup mod Mavpy og igen ude mod Stevnsgade Copenhagen to dage efter.

Svendborg Rabbits har udekamp i Randers Cimbria på onsdag og hjemmekamp onsdagen efter mod Team FOG Næstved.

Foto er leveret af Tom Andreasen – Fotografi 

Team FOG Næstved slår Randers Cimbria

09.11.2018

Torsdagens kamp i BL mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria gav den forventet sejr til hjemmeholdet der igen havde Chris Gabriel med efter overstået karantæne.

Efter 1 minut uden scoringer i 1. perioden kom der gang i den. Begge hold var ivrige efter at komme til afslutninger.

Det resulterede i en del scoringer af begge hold, hvilket medførte skiftende føringer de 2 hold imellem. Mod slutningen af perioden trak Randers fra til en 5 pointføring, som holdt sig perioden – ikke mindst på grund af et par dumme fejl af Team Fog Næstved, som kostede scoringer til Randers. Gæsterne førte hermed med 23-28 efter de første 10 minutter.

Randers kom bedst fra start og øgede sin føring i starten af 2. periode. Det så ikke godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt.

Midt i første halvdel af perioden så det ud som om, at Team Fog Næstved var ved at vågne. Der var mere intensitet i holdets spil, men det var kort varigt. Randers øgede i hvert fald sin føring igen.

Da halvdelen af perioden var spillet, udspillede der sig et drama, som kaldte dommerne sammen til en mindre konference om, hvem der havde gjort hvad. Det mundede ud i en personlig fejl til Randers’ Stanford Brown og en diskvalifikation Team Fog Næstveds Jordan Matthews. Dommerne så ikke om gæsternes Chris Nielsen gjorde noget, det så tilskuerne heller ikke men de havde en mening om det da man kunne man høre, hver gang Chris Nielsen havde bolden i resten af kampen.

Kampen var på kogepunktet, og Team Fog Næstved fik kæmpet sig tilbage og bragte sig foran med 2 point med 1:26 tilbage af perioden. Denne føring blev udbygget til 3 point ved pausen 54-51. Noget af en vending kampen tog efter dramaet.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode med et 8-0 run efter 2 minutter. Føringen blev dermed udbygget, og det så rigtig godt ud for Team Fog Næstved, da holdet nåede op på en føring på 15 point.

Team Fog Næstved blev herefter lidt overmodige og forsøgte sig med nogle risikable indspil. Det lykkedes ikke hver gang, hvorfor Randers kunne reducere Team Fog Næstveds føring.

Så kom kampens andet dramatiske højdepunkt, da Chris Nielsne lavede sin anden usportslige fejl og måtte forlade kampen.

Inden sidste periode førte Team Fog Næstved med 14 point.

Set udefra var det spændende, om Team Fog Næstved kunne holde koncentrationen. Det så det ud til i periodens start, men Randers gav ikke op, og holdet fik reduceret Team Fog Næstveds føring.

Det vækkede tilsyneladende Team Fog Næstved, for holdet fik igen greb om spillet. Så blev det igen lidt sløset fra Team Fog Næstveds side, og Randers reducerede igen føringen. Medvirkende hertil var også, at Team Fog Næstved kun scorede 3 point i de sidste 3 minutter.

Kampen sluttede med en sejr til Team FOG næstved på 103-90.

Topscorer for Team Fog Næstved blev PJ Thompsom med 24 point. For Randers Cimbria scorede Dee Franklin 22 point.

Game of the Week: Svendborg Rabbits - Bakken Bears

08.11.2018

Det er Basketligaens to eneste ubesejrede mandskaber, der fredag aften krydser klinger i Kaninhulen i på Sydfyn.

Men det er alligevel to hold med forskellige historier indtil nu, der tørner sammen. For mens Bakken Bears har gjort rent bord i Pro A med storsejre mod Horsens IC, Team FOG Næstved og Randers Cimbria, har kampprogramment for kaninerne været mere barmhjertigt.

Den store skalp for Svendborg er sejren mod Næstved på anden spilledag, mens de resterende fem triumfer er kommet mod mandskaber, de på papiret skal slå. Derfor bliver den næste periode spændende for det sydfynske projekt, hvor de kommende kampe byder på Bakken Bears, Randers Cimbria, Team FOG Næstved og to gange Horsens IC.

Med andre ord: det er nu, Lukas Varga’s mandskab for alvor skal gennem sin manddomsprøve i Basketligaen.

Og de starter altså bekendt hårdt ud, når de forsvarende mestre fra Bakken Bears lægger vejen forbi fredag aften til en kamp, der giver de svar, som mange er spændte på. Hvor langt rækker kollektivet i Svendborg?

For det er et Rabbits-mandskab, der har bygget holdet op om en dansk stamme. Sebastian Åris, Jacob Enevold, Peter Møller og Mikkel Plannthin er den kvartet med rødbedefarvet pas, der springer mest i øjnene, mens også Mathias Kelly supplerer fint. Balancen og holdånden ser ud til at være på plads, og det kan som bekendt bære et mandskab langt.

Danskerne har i år fået udenlandsk selskab af Jeremiah Ingram, Zachary Charles og Brandon Norfleet.

Ingram er holdets topscorer med 17,4 point på blot 23 minutter. Mest iøjnefaldende er det, at han i den kamp, hvor han på papiret skulle presses mest kvalitetsmæssigt - mod Næstved - excellerede med hele 32.

Ikke helt samme historie kan fortælles om Zachary Charles. Faktisk scorede han sølle fire point mod Næstved, men ikke desto mindre er han kravlet op på en fornuftig statline med 13 point og 8,2 rebounds i snit.

Sidste mand i amerikaner-trioen er Brandon Norfleet. Han har leveret stabile 17,3 point per kamp, men bekymrende er det, at han har misset de to seneste opgør, og hans rygskade gør ham tvivlsom til topbraget mod Bakken Bears.

Det kan blive kritisk mod en velsmurt Bjørne-maskine, der ikke ser ud til at flytte foden over på bremsen. Onsdag fik Bukarest en på hatten med hele 35 point af Steffen Wichs tropper i FIBA Europe Cup. Det bringer totalen op på 10 ubesejrede kampe for Bakken, hvis man sammenholder det europæiske gruppespil med Basketligaen.

En faktor, der dog kan spille ind i HK Midt Arena i Svendborg fredag, er, at holdet fra smilets by ikke når meget restitution. Kampen i Rumænien blev afviklet onsdag aften, og dermed er der kun omkring 48 timer fra afslutningen af den kamp, inden en ny går i gang i Danmark.

Om det er nok til, at Svendborg kan have begrundet håb om den syvende sejr i træk, må den enkelte vurdere, men det ligger hvert fald fast, at de kan risikere at komme i menneskehænder mod striben af Bakken Bears-profiler.

Hvis det lykkes at lukke en eller to ned, står de næste bare klar i rækken til at tage over. Det har Bakken vist gang på gang i sæsonen. Da holdets topscorer Ryan Evans havde en stille dag på jobbet mod Randers, tog garvede Adama Darboe over, og det har været det generelle billede i Aarhus. Der er masser af strenge at spille på, men om Svendborgs kollektiv kan håndtere det, må tiden vise.

Kampen i Kaninhulen markerer samtidig et farvel til klublegenden i Svendborg, Claus Magaard, som takker af for en flot karriere med det, der kan blive hans kamp nummer 400 for Svendborg Rabbits i Basketligaen.

Opgøret kan selvfølgelig ses direkte på www.fanseat.com - der er kampstart kl. 19.00.