Nyheder

EBAA`s debut i BL gav nederlag

01.10.2018

Søndag spillede EBAA første ligakamp i akademiets historie, og omkring 250 mennesker havde fundet vej til hallen til kampen mod Horsens IC.

Der var ligadebut til Mikkel Arnsberg fra EBAA og tre af Horsens' nye importspillere. Horsens stillede i øvrigt op med tre EBAA spillere på rosteren.

EBAA tog føringen 1-0 og 3-2, men herefter stod der HIC på det meste, de bragte sig stort foran med et 20-2 run. Mod slutningen af første periode fik EBAA mere styr på tingene, og holdene kunne gå til periodepause 14-26 i Horsens’ favør.

I anden periode vandt Horsens igen komfortabelt og kunne gå til halvleg med en solid 21 pts føring.

Tredje periode var mere lige. EBAA vandt perioden med et enkelt point.

I sidste periode kom HIC igen bedst fra start, og havde med ca. 8 minutter igen kampens største forspring på hele 25 pts. Da sejren reelt var i hus begyndte HIC at slippe gassen lidt, hvilket betød, at EBAA kunne skære føringen til bare 14 point.

Kampen endte med en sejr på64-82 til Horsens IC.

For HIC var mest scorende den nye point guard Charles Callison med 25 point. Vedran Borovcanin og Frederik Rungby var begge godt skydende fra distancen. De ramte begge 3/6 tre-points-scoringer.

EBAA`s topscorer blev Keane Thomann med 12 point.

Wolfpack taber til Svendborg Rabbits i sæsonåbner

30.09.2018

Kampen var der set frem til med en hvis spænding. Kunne Wolfpack overraske og tage en sejr fra kaninerne? En kamp i pre-season var endt med et 7 points nederlag til ulvene og lovede godt for den mulighed.

Men den spænding fik Svendborg Rabbits hurtigt taget ud af kampen, da de startede som lyn & torden. Efter 3 minutter havde de bragt sig foran med 8-0 og Wolfpack havde nok at gøre med, blot at komme til en fornuftig afslutning indenfor de 24 sekunder. Kaninerne var aggressive fra start og pressede konstant boldholderen hos ulvene. Det betød flere boldtab i opspillet hos hjemmeholdet.

Og det virkede generelt som om, at kaninerne var bedre forberedt på det taktiske plan. Boldtab hos ulvene gjorde det nemt for dem i transition, og Svendborg kom generelt let til hurtige scoringer under kurven i 1. periode, når de forcerede en turnover hos hjemmeholdet, der kort sagt ikke kunne følge med på kaninernes hurtige opspil. Ulvene blev gang på gang fanget i pressede afslutninger og have kun 2 regulere scoringer i 1. periode.

Fra 0-8 rykkede Svendborg til 9-22 efter en periode hvor særligt Svendborgs store folk dominerede under kurven og dragede fordel af deres større styrke. Zachary Evens Charles og Jeremiah Ingram var dominerende for kaninerne med 12 point. Mens Mathias Seilund og William Aspelund er eneste med regulære scoringer i perioden for ulvene. De øvrige 5 point var lagt i kurven fra straffelinjen. 

I anden periode ser Austin Waddoups banen for første gang i kampen. Wolfpack kæmper fortsat med at træffe de rigtige beslutninger i angrebet, og enkelte spillere viser nu deres frustration over det. Austin Waddoups går forrest og sætte ulvenes første scoring fra distancen. Han har 7 point i 2. periode, bl.a på et par gode raids mod kurven. Wolfpack får mere styr på turnoversituationen og stopper dermed Svendborgs hurtige opspil og lette scoringer.

Ulvene spiller mere tålmodigt i angrebsspillet. Mens de hvide kaniner dog generelt får lidt for meget plads til deres skytter og stadig dominere på fysikken under kurven.

Wolfpacks scoringsprocent er dog stigende særligt på raids mod kurven selvom de stadig presses hård i scoringsforsøgene. Brandon Norfleet spiller stærkt for Svendborg med gode beslutninger og sætter samtidig sine mellemdistanceskud. Austin Waddoups og Deionte Simmons er kommet bedre ind i kampen.

Ved halvleg er stillingen 29-46 og et 17 points forspring til Svendborg.

Thomas Quaade har sikkert talt med store ord i pausen og samtidig giver Svendborg en pause til deres 2 store folk under kurven. Wolfpack kommer ud til 3. periode med en kæmpe energiudladning. Holdet bruger samme midler som Svendborg i 1. halvleg. De presser nu Svendborgs opspil over hele banen, og skaber turnovers eller får presset Svendborg til dårlige afslutninger. Samtid er det tydeligt at holdet har fået at vide, at det skal udnyttes at man nu er ligeværdige på pladserne under kurven og Deionte modtager oftere bolden. Nu med scoring eller fejl mod ham til følge.

Med 2.30 tilbage af perioden har Wolfpack reduceret til 53-58 og kampen virker nu mere lige. Svendborgtrænerne råder dog bod på deres beslutning om at gå småt og Jacob Enevold ser igen banen. Hans betydning for holdets insidespil er stor og enten får han generet Wolfpacks skud, eller stjålet en angrebsrebound og finder en fri holdkammerat.

Ved pausen til 4. periode er Svendborgs føring igen udvidet til 10 point og stillingen er 53-63 til Svendborg.

I 4. periode overlader kaninerne ikke meget til tilfældigheder. De fortsætter stort og med deres fuldbanepres for at genere Wolfpacks opspil. Samtidig er de gået 1 mand i posten og 4 ude, og spiller bolden godt rundt med centerpositionen i fokus. Og Svendborgs skytter med Peter Mølleri teten har nu kronede dage, mens Wolfpacks angrebsspil bliver mere og mere individuelt og ukontrollabelt.

Svendborg kan spille sejren i hus med 4 trepointscoringer og 5 scoringer under kurven og til sejr på 66-88. Wolfpack må sande at koncepterne ikke helt sidder i skabet endnu og at de kommer til at kæmpe med de hold der både besidder højde og styrke under kurven, da de simpelthen i dag var Svendborg fysiks underlegne.

Svendborg virker til at være et hold i harmoni med grundstammen af danske spillere fra sidste år intakt, samt gode danske såvelsom amerikanske tilføjelser.

Herlevhallen var besøgt af 165 tilskuere i dag, hvilket ikke er set  så lavt før.

Topscorer for Wolfpack: Deionte Simmons med 14 point og 8 rebounds på 23 minutter. Mathias Seilund og Austin Waddoups med 11 hver.

For Svendborg Rabbits var det: Zachary Evans Charles, Brandon Norfleet med 16 hver. Der var 15 point til Jeramiah Ingram.14 til Peter Møller og 11 point og 7 rebounds til Jacob Enevold Jensen

Kampen mellem Værløse BBK og Randers Cimbria er aflyst

28.09.2018

Som følge at Storebæltsbroen på grund af politiarbejde har været lukket i flere timer er aftens kamp mellem Værløse BBK og Randers Cimbria blevet aflyst.

Randers Cimbria sidder pt i en mega lang kø tæt på Storebæltsbroen på Vestsiden men pt bliver der kun lukket biler over broen i 1 spor efter at politiet har kontrolleret alle køretøjer. Randers kan derfor være fremme ved Søndersøhallen et sted mellem kl. 20:00 og 21:00.

BL har derfor i samråd med både Værløse BBK og Randers Cimbria besluttet at aflyse dagens kamp, idet det ikke engang er sikkert at Randers vil være fremme før kl. 21:00.

Nyt spilletidspunkt for afvikling af kampen vil snarest blive meldt ud.

Stevnsgade Copenhagen taber sæsonåbneren

26.09.2018

Sæsonens første kamp i årets BL stod mellem Stevnsgade Copenhagen og Team FOG Næstved.

Stevnsgade Copenhagen har fået ny træner idet Mladen Ostojic har takket ”ja” til rollen som Head Coach. Spillere har forladt truppen, men der er kommet nye spillere, bl.a. Igor Bakic, Viktor Lorenzen, Mile Nedic samt Neso Mitrovic. Viktor må desværre sidde udenfor i aftens kamp, da hans LOC fra USA-Basketball ikke er gået igennem endnu.

Team Fog Næstved har også skiftet træner, idet sidste års ass. coach Chris Gillet har fået titlen som headcoach i denne sæson. Der er spændende spillere på Næstveds roster og de må siges at være storfavoritter i aftenens kamp. Det er specielt på positionerne power forward og centerpladsen, at de udmatcher Copenhagen. Aftenens kamp bliver nok i særdeleshed afgjort under kurven.

Der er i aften også Basketliga-debut til streaming tjenesten Fanseat.com. Aftens kommentatorer er Aske fra Fullcourt samt Flemming Danielsen, som er tidligere DM-mester med Stevnsgade. Ca. 300 tilskuer er mødt op i Nørrebrohallen.

TFN starter med David Onuorah, Greg Logins, Jordan Mathews, Filip Rajovic og P.J. Thompson. Stevnsgade med Mohamad Osman, Stefan Jevric, Tobias Tita Christensen, Boris Vukicecic og Andy James. Stefan åbner med 5 pt. Filip svarer igen med 3 pt… TFN er startet uden gnist, men viser, at de i perioder kan komme op i tempo, men det ser ikke sammenspillet ud. Stillingen er 8-11 efter 5 min. Næstved skyder kun fra distancen og kommer ikke under kurven. Copenhagen hænger i. Jordan Mathews er varm med 19 point i 1. quarter.

Så sker det der ikke må ske. Tobias Tita Christensen. Stevnsgades største spiller vælter og tager sig til læggen. Akillessenen er sprunget.

Et noget chokket Stevnsgade mandskab går ind i 2. quarter nede med 14-28. Stevnsgade har momentum. 20-31 efter 1 min. Næstved kører på. De har spillet hele kampen med 4 udlændinge og en dansk spiller. 22-40 midt i 2. quarter. Chris Gabriel viser, at han stadig er en magtfaktor og spiller flot. TFN har skiftet gear – 33-61 med 1 minut tilbage. 35-61 ved halvleg til gæsterne der er brandvarme fra 3’eren.

3. quarter. TFN har fået instrukser om at spille inside. De er dominerende under kurven. De løber et 10-0 run på 3 min. Kampen har mistet sin intensitet. Stevnsgade kæmper for at hænge i. Svært når man er ned med 40 midtvejs i 3. quarter. Tydelig frustration hos hjemmeholdet. Udeholdet er gået på autopilot og øger forspringet stille og roligt. 44-93 efter 3. periode.

4. quarter. Alle spillere er i rotation for Stevnsgade. Tydeligt, at coach Mladen tester holdet. TFN har spillet lidt mere konservativt og roteret 6-7 spillere. Der bliver dog lidt plads til nogle af de unge drenge i sidste quarter. Stevnsgades Igor Bakic imponerer med 2 x 3pt i streg.

En kamp der nok er en god indikator for forskellen imellem top og bund i Basketligaen. Det slutter med cifrene 62-111 og en betydelig streg i regningen for Stevnsgade der har mistet en nøglespiller.

Foto er leveret af Robert Dines Raasch

Tirsdag aften starter BL 2018/19 endelig

24.09.2018

2018/19 udgaven af Basketligaen starter tirsdag aften når Stevnsgade Copenhagen hjemme i Nørrebrohallen får besøg af Team FOG Næstved.

Begge mandskaber er kommet fornuftigt gennem preseason og er klar for når Fanseat kl. 19:00 åbner op for deres første live transmission fra Basketligaen.

Begge hold har fået ny headcoach op til sæsonen hvilket sikkert har resulteret i nye spillestile for begge. Stevnsgade Copenhagens største profil i sidste sæson, Filip Rajovic er skiftet til Team FOG Næstved mens hjemmeholdet må sætte sin lid til den amerikanske guard James Young og ringtig mange unge talenter fra egen avl. Team FOG Næstved har dog i løbet af den senest weekend mistet en af deres profiler, da Mathias Bak Christensen med 190 kampe i Basketligaen har valgt at forlade holdet.

En åbningskamp er altid spændende og uforudsigelig og selv om kampen vises direkte på Fanseat forventes der mange tilskuer i den gamle sporvognsremise.

Fanseat live dækning af kampen er blot den første af mere end 100 kampe som bliver vist. For bare cirka kr. 60,- kan du også tegne dit abonnement, som giver dig adgang til utallige kampe som Fanseat dækker, herunder topbasket fra både Litauen og Belgien.

For mere information omkring Fanseat og Basketligaen ved at klikke her.

Dommerne i årets BL er udtaget

14.09.2018

Efter diverse clinics og test i løbet af august og september måned har DBBF`s Dommerudvalg (DU) og Basketligaen`s dommeransvarlig Carsten Jensen, udtaget de 15 dommer der skal dømme i BL i denne sæson.

Der er ingen nye navne blandt de 15 dommere i gruppen der i forhold til sidste sæson kun mangler Thomas Kjørnæs der har valgt at ligge fløjten på hylden.

Du kan se alle 15 dommere og deres kampantal i BL ved at klikke her.

Sæsonkort til Basketligaen

05.09.2018

Er du vild med Basketligaen, at komme i hallen og er ungdomsspiller, så se her!

Basketligaen tilbyder nu helt eksklusivt til ungdomsspillere landet over et sæsonkort til nedsat pris. Tilbuddet gælder for alle ungdomsspillere op til U19.

Det betyder, at er du fra årgang 2000 eller yngre, så er det nu muligt for dig at få adgang til alle Basketligaens kampe i grundspillet for kun 150,- kr. for hele sæsonen 2018/19. 

Det eneste du skal gøre er, at gå ind på billetto og købe dit sæsonkort for 150,- + gebyr, og så kan du komme ind og se alle grundspillets baskeligakampe landet over, i den kommende sæson.

"Basketball skal ses i hallen. Vi ses! "

Partnerskab mellem Fanseat live streaming, Danmarks Basketball Forbund, Basketligaen & TV 2 SPORT

27.08.2018

Fanseat, Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen har indgået et partnerskab omkring at tilbyde livestreaming af Basketligaen og udvalgte pokal- og landskampe i de kommende tre sæsoner, med start i september 2018. Samtidig sendes landskampe, pokalfinaler og Basketligaens finaleserie fortsat på TV 2 SPORT, mens Fanseat har disse kampe on-demand.

Basketfans i Danmark og hele Europa kommer til at kunne se livekampe fra Basketligaen, den bedste række i Danmark, der inkluderer ni hold i hele landet. Der vises kampe fra både grundspillet og slutspillet, mens finalerne vises live på TV 2 SPORT og on-demand på Fanseat. Produktionsselskabet Livehouse Europe står for at producere de ca. 110 kampe live, med danske kommentatorer.

Alle kampene vil være tilgængelige live og on-demand på sportstjenesten Fanseat– www.fanseat.com. Her kan fans se Basketligaen, udvalgte pokalkampe og landskampe, sammen med andre kampe fra rundt i Europa, inklusiv den finske basketliga Korisliiga, Mestis (den finske ishockey liga), Ligue Magnus (den franske ishockeyliga) og flere andre, med i alt over 2000 kampe om året. Fanseat koster 7.99€  om måneden, med de første 14 dage gratis.

Jean-Maël Gineste, General Manager ved Fanseat siger:

“Vi er glade for at at indgå partnerskab med Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen. Når vi tilføjer livestreaming af Basketligaen de næste tre sæsoner, forstærker det vores tilbud indenfor europæisk basketball, det føjer nye territorier i Europa til vores platform og det giver basketfans i Danmark og hele verden mulighed for at følge Basketligaen tættere end nogensinde før.”

Rasmus Winkel, Direktør for Danmarks Basketball Forbund:

”Vi er glade for at dansk basketball nu flytter sig ind i en ny æra med livestreaming, med en erfaren og professionel partner. Der har gennem mange år været en kraftig øgning af basketballfans i Danmark og muligheden for at vise alle kampene online vil kun hjælpe med at øge interessen endnu mere. Det, der gør det endnu bedre for os, er at TV 2 fortsætter med at sende landskampe og pokalfinaler live, så vi kan nå endnu flere fans. Vi håber og regner med at de danske fans vil støtte op om Fanseat-platformen.”

For Lennart Jensen, Basketligaen og Horsens IC:

” Basketligaen ser frem til at samarbejde med Fanseat. Med en voksende intersse for basketball og Basketligaen er det vitalt for vores fans at have muligheden for at se topbasket og især for at følge deres hold kontunierligt gennem hele turneringen. Basketligaen tager et stærkt skridt ind i fremtiden, hvor streaming bliver et stærkere alternativ til stream tv.”

Martin Elsborg, administrerende direktør, Livehouse Europe:

”Vi er stolte af at skulle producere og steame basketball i samarbejde med Fanseat, Basketligaen og DBBF til danske basketfans. Vi ser frem til at give de danske fans muligheden for at følge kampene live og on-demand via Fanseats platform. Partnerskabet vil øge Livehouses position som en stærk partner indenfor produktion af livestreaming fra sportsevents i hele verden. Vi tror at samarbejdet mellem det danske Livehouse Europe, Basketligaen, DBBF og TV 2 vil give et helt nyt niveau af dækning for danske basketfans, men også et nyt niveau for samarbejde og streaming i dansk sport.”

Basketligaen er delt op i Pro A og Pro B. Holdene i Pro A møder hinanden fire gange i grundspillet og alle disse kampe sendes live på Fanseat. Herudover sendes udvalgte kampe, når holdene i Pro A møder Pro B-holdene ude og hjemme, og når Pro B holdene spiller mod hinanden fire gange pr. sæson. De otte bedst placerede hold går i slutspillet, der dækkes intensivt.

Dansk basketball i form af Basketligaen samt pokalfinalerne har været på TV uafbrudt siden 2005, de første ti år på DK4 og siden nytår 2014/15 på TV 2 SPORT. Med overgangen til TV 2 SPORT blev der også plads til landsholdet på sendefladen og TV 2’s sportskanal fortsætter med at sende landskampe, pokalfinaler samt finalerne i Basketligaen. Disse kampe sendes efterfølgende on-demand på Fanseat.

Om Fanseat

Fanseat er en sports steaming platform, der tilbyder et bredt udvalg af nationale ligaer fra rundt om i verden, med over 2000 kampe hvert år, inklusiv fodbold, ishockey, basketball og flere andre sportsgrene. Fanseat har tiltrukket sporteentusiaster fra mere end 100 lande i hele verden. 

Sådan starter BL 2018/19

17.07.2018

Efter en lidt turbulent tid for BL i løbet af forsommeren, hvor antallet af hold svingende frem og tilbage endte det hele med 9 hold og en ny turneringsform, PRO A og PRO B.

I PRO A spiller Bakken Bears, Horsens IC, Randers Cimbria, Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved. Og i PRO B spiller Wolfpack, Stevnsgade SuperMen, Værløse BBK og EBBA.

Du kan læse her hvordan hele turneringen afvikles.

Turneringsprogrammet er ikke helt færdigt endnu, men BL kan allerede nu løfte sløret for de første 2 runder i BL 2018/19. Sæsonen skydes i gang tirsdag den 25. september hvor Stevnsgade SuperMen hjemme i Nørrebrohallen får besøg af Team FOG Næstved. 

Fredag den 28. september skal Værløse BBK i aktion på hjemmebanen i Søndersøhallen når Randers Cimbria kigger forbi. Dagen efter den 29. september skal Svendborg Rabbits på besøg i Herlevhallen hvor Wolfpack står klar til at tage imod. Og så afsluttes 1. runde med et lokalopgør når EBAA hjemme i Vejlby Risskov Idrætscenter den 30. september får besøg af Horsens IC.

Du kan se alle de kampe der er offentliggjort her. Det komplette kampprogram med alle 104 kampe der skal spilles i grundspillet forventes offentliggjort i løbet af 14 dage.

Hørsholm 79ers spiller ikke i BL i næste sæson

07.06.2018

De sidste 3-4 måneder har været en turbulent tid for ligaselskabet i Hørsholm 79ers. En truende konkurs blev afværget i februar måned og i den forbindelse blev der truffet beslutning om, at herreholdet ikke længere skulle spille i Basketligaen fra næste sæson. Siden har en støttegruppe i klubben arbejdet ihærdigt for at etablere det nødvendige økonomiske grundlag for alligevel at bevare et herrehold i Basketligaens nye Pro B-række.

På trods af støttegruppens kæmpe arbejde, som blev bakket op af masser af frivillige i klubben og andre støtter i lokalsamfundet er det ikke lykkes at skaffe den nødvendige økonomi, så det vil være muligt at drive et herrehold på et ansvarligt økonomisk og organisatorisk grundlag. Og selvom vi i løbet af foråret havde håbet anderledes, og givet os selv en frist til 1/7 til at skaffe den nødvendige økonomi, vil vi af hensyn til Basketligaen, spillere og partnere/sponsorer, allerede nu endegyldigt holde fast i beslutningen om ikke at have et herrehold i Basketligaen i næste sæson.

Ligaselskabet vil nu benytte næste sæson til at konsolidere sig økonomisk og styrke organisationen på bestyrelsesniveau, og vi håber, at det snart kan lade sig gøre at etablere det økonomiske og organisatoriske grundlag for igen at have et herrehold på højeste niveau.

Hørsholm 79ers Basketball er opdelt i en forening og et ligaselskab, og det er vigtigt at understrege, at denne beslutning ingen direkte påvirkning har på vores arbejde og ambitionsniveau for dameligaholdet og ungdomsholdene, som vil fortsætte på samme høje niveau som i dag.

Spørgsmål herom kan rettes til direktør Peter Damm på mail ped@79ers.dk eller mobil 3038 6602.