Nyheder

Team FOG Næstved vinder kampen om 4. pladsen

03.01.2019

Torsdag aften var der dømt revanche fra juleopgøret mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved hvor Kronjyderne vandt med 4 point.

Kampen starter med 4 hurtige point til gæsterne. Randers har hverken fat i forsvaret eller angrebet, og efter 2.24 bringer Shoutvin gæsterne foran med 9-2. PJ Thompson følger op angrebet efter og gør det til 12-2 til Næstved. Timeout Randers.

Midt i kampen må Devon Thomas forlade banen efter et møde med en Næstvedspiller der dog blev fejlet i situationen. Devon kommer ikke på banen resten af quarteret.

Randers får lidt bedre styr på angrebet, men taber et par dumme besiddelser i slutningen af første q. Næstved spiller sikkert og fører 28-17 efter første quarter.

Randers starter ligeså upræcist som som første blev afsluttet. For mange vil være helt! Næstved er til gengæld præcise fra 3-pointsland, og efter godt 3 minutters spil har de udbygget føringen til 22-38. Randers tager timeout.

Næstved holder Randers på afstand, og nyder godt af både Shoutvin og PJ. Randers har svært ved at få noget til at hænge sammen i angrebet, og mangler lidt højde i forsvaret. 36-49 med 2.39 igen. Randers falder helt sammen de sidste 2 minutter og stillingen er 38-56 efter de første 20 minutter.

Efter pausen kommer Randers ud med en mere fokuseret indstilling. Selvom Næstved holder styr på scoren, tager coach Gillet en timeout efter kun godt 2 minutter.

Selvom Næstved kom godt ud af timeouten, kan de ikke slippe helt af med Randers. Afstanden er stadig 18-20 point, men Randers holder liv i kampen. Det kan stadig ende med en afklapsning, men Randers-spillerne har ikke givet op.

Selvom hjemmeholdet har fået bedre fat, har Næstved alligevel held til at holde afstand. 61-78 efter 3. q.

Hvad end der måtte have været tilbage af spænding i kampen, var helt væk da sidste quarter begyndte. De sidste 10 minutter lignede en dårligt organiseret træningskamp, med to hold der ville hurtigt i bad. Holdene skiftes til at score på hinanden, og al form for intensitet er væk. Næstved spiller stærk line-up, men får ikke trukket yderligere fra.

Kampen ender 85-104 til Team FOG Næstved (17-28, 21-28, 23-22, 24-26).

Topscorer for Randers Cimbria blev Dee Franklin med 17 point. For Team FOG Næstved blev det Jordan Mathews med 32 point.

Bears slår TFN i kamp med lav score

30.12.2018

Den sidste kamp i 2018 i Basketligaen stod mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears.

Hjemmeholdet havde brug for en sejr for at holde Randers Cimbria bag sig i stillingen men 2 point kunne også bringe holdet nærmere på Svendborg Rabbits der sidder på 3. pladsen i Pro A.

For Bakken Bears gjaldt det at vinde for at holde Horsens IC bag sig på 1. pladsen og få holdet top-tunet inden de næste kampe i Europa-Cupen.

Over 2000 tilskuere havde indfundet sig i Arena Næstved til kampen. Et smukt lysshow inden kampen var en perfekt start og alle glæded sig til topkampen.

Team Fog Næstved kom bedst fra start med en 4-0 føring. Den holdt dog ikke længe, så havde Bakken indhentet føringen.

Perioden var meget lige – begge hold havde problemer med at score fra distancen. Efter en scoringspause på et par minutter fra begge holds side, lykkedes det for Bakken at vinde perioden med 2 point, 13-15.

Bakken fastholder sin føring i starten af 2. periode, men så trak holdet fra til en 7 pointføring.

Team Fog Næstved fik stoppet udbygningen af Bakkens føring og halede ind på Bakken. Mod slutningen af perioden delte holdene pointene mellem sig, indtil Team Fog Næstved satte en slutspurt ind og reducerede Bakkens føring til bare 3 point til pausestillingen 35-38.

Hjemmeholdet kom bedst ud efter den store pause og det lykkedes for Team Fog Næstved at udligne Bakkens føring i starten af perioden, hvorefter holdene byttede point.

Det var en hæsblæsende start, som om tempoet var tempoet var sat i vejret. Holdene fulgtes pænt ad scoringsmæssigt, men mod slutningen af perioden trak Bakken fra en 7 pointføring.

Denne føring blev udbygget til 9 på periodens sidste skud. Nu så det svært ud for Team Fog Næstved.

Bakken kom yderligere foran i starten af 4. perikode – godt hjulpet af Team Fog Næstved, som i flere tilfælde smed bolden direkte i hænderne på Bakken-spillere. Samtidig hermed kunne Team Fog Næstved ikke score, når holdet endelig fik chancen. 4 point på 5 minutter er ikke prangende og langt fra nok mod en af af Bakkens kaliber.

Det blev lidt bedre i 2. halvdel af perioden, men indhente Bakken kunne Team Fog Næstved ikke. Bemærkelsesværdigt var det dog, at Bakken kun scorede 8 point i sidste halvdel af perioden – og alle i sidste minut.

Bakken vinder til slut med 67-79 (13-15, 22-23, 14-20, 18-21).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 19 point. For Bakken Bears scorede Michel Diouf og Tobuin Carberry hver 17 point.

Game of the Week: Team FOG Næstved - Bakken Bears

30.12.2018

Årets sidste kamp i Basketligaen står søndag kl. 15.00 mellem Team FOG Næstved og Bakken. Og 2018 bliver lukket med et brag i en flot kulisse.

Hjemmeholdet Næstved har meldt udsolgt af siddepladser i Arena Næstved, og det forventningsfulde hjemmepublikum ser altså frem til en gentagelse af sidste sæsons semifinaler.

I foråret var Næstved nemlig tæt på at sende bjørnene ud af slutspillet, men oppe med 2-0 i serien gik sydsjællænderne kolde, mens Bakken viste klassen og tog finalebilletten og senere DM-titlen.

Af samme årsag er revanchelysten naturligvis stor på de kanter, men opgaven mod aarhusianerne er igen i år en ordentlig mundfuld.

Bakken Bears har vist storform i sæsonen indtil nu, og holdet har blot indkasseret et enkelt nederlag på tværs af både gruppespillet i FIBA Europe Cup og Basketligaen. Det var mod Randers Cimbria, men det skal dog nævnes, at Steffen Wich og co. stillede op uden flere af profilerne ved den lejlighed.

Men uanset hvilken forfatning Bakken kommer i, skal Næstved stå tidligt op for at være med. Team FOG har haft det svært på det seneste, hvor det er blevet til fire nederlag i seks kampe. Sejrene er kommet mod Pro B-holdene Værløse og Stevnsgade, så man sukker efter en stor skalp igen.

Som altid ligger størstedelen af ansvaret hos Jordan Mathews og PJ Thompson, som begge er meget på bolden og står for en stor del af afslutningerne.

I det hele taget har det været yderst guard-præget hos Næstved, og det har da også fået den sportslige ledelse til at handle, idet Chris Gabriel og Greg Logins blev sendt på porten, mens Jordan Session og Anton Shoutvin kom ind i et forsøg på at forstærke sig under kurven.

Sidstnævnte Shoutvin har vist stærkt spil i sine første to kampe, mens Jordan Session stadig mangler at vise sit topniveau.

De får begge chancen for at vise, hvad de er gjort af, når de skal tage slagsmålet op mod Bakken Bears perlerække af profiler. Blandt andet Ryan Evans, som fører holdet an i både point og rebounds i Basketligaen, mens Tobin Carberry har holdets bedste effektivitet.

De to hold har mødt hinanden to gange tidligere i sæsonen. Begge gange i Aarhus hvor Bakken Bears har sejret med henholdsvis 20 og 24 point. Ryan Evans scorede i øvrigt 24 point i begge de opgør.

Kampen kan naturligvis ses på www.fanseat.com fra kl. 14:45.

Til kampen vil Jonas Grut og Casper Pedersen fra Fullcourt.dk indlede programmet, med at lave en status på Basketligaen indtil nu. Så der er derfor massere af gode grunde til at følge med.

Stevnsgade Copenhagen gav god modstand til HIC

29.12.2018

Kampen starter i højt tempo fra begge mandskaber. Horsens løber stærkt og lige netop dette spil passer faktisk Stevnsgade meget fint. Specielt Horsens nummer 8, Charles Callison, sætter tempoet. Horsens angriber og scorer, Stevnsgade svarer igen, med 3 x 3 pointers af henholdsvis Viktor Lorenzen, Boris Vukicevic og Stefan Jevric. Stillingen er 11-13 efter 4 min. Charles Callison leverer 1. quarters højdepunkt, med et flot alley-opp dunk. Quarteret slutter 21-30 til gæsterne.

Stevnsgade Copenhagen Basketball kommer bragende ud til 2. quarter. 37-36 efter 5 min. Der er let frustration på Horsens bænk. Stillingskrig og virkelig intens flot basketball af begge hold. 45-47 ved halvleg til Horsens IC.

Horsens kommer mere fokuseret ud til 3. quarter. Men Stevnsgade presser på. Kampen er lige. 54-53 efter 4 min. Stevnsgade formår at spille sog foran i løbet af 3. quarter, men så begynder de at se lidt trætte ud. Horsens har et par gode afslutninger. 56-62 efter 7 min. Frederik Rungby er Horsens bedste mand og  spiller rutineret og holder Horsens på et større og større forspring. Horsens har momentum. 59-73 efter 3 quarter.

I 4 q. Horsens kører derudaf. De er her, der og alle vegne. Stevnsgade Copenhagen Basketball hænger i med neglene. Alle spillere på begge hold har nu været på banen. Flot og underholdende basketball der ender med en sejt til Horsens IC på 74-98.

De ca. 300 tilskuere incl. 15 tilskuere fra Horsens IC, der var med til at sætte en god rammer. kan være glade for en meget underholdende kamp. Fedt, at se Nørrebrohallen koge og syde. 

Meget lige kamp mellem Horsens IC og Værløse BBK

26.12.2018

2 dage før jul kan det være svært at lokke folk til basketligaen, og når det var et Horsens-hold, der på det seneste havde været rimeligt suveræne og nu skulle op mod et Pro B liga-hold, kunne man godt frygte det værste.

Kampen var solgt til en sponsor, der havde sørget for fri entre, hvilket gjorde, at der var pænt fyldt på tilskuerpladserne. Det var ventet, at HIC ville komme bragende ud og sætte kampen på plads allerede i 1. quarter, men det blev ingenlunde tilfældet, for Værløse spillede frisk og optimistisk til og havde ikke til sinde at lægge sig fladt ned. Således førte Værløse med 8 points, da halvdelen af 1. quarter var spillet. Der blev spillet hurtigt og scoringsprocenten var høj, så HIC førte kun med 29-25, da 2. quarter startede.

I 2. quarter forsøgte begge hold at stabilisere forsvars spillet, hvilket også lykkedes, og da Værløse spille et rigtigt godt forsvarsspil, kunne de holde HIC’s score nede, så Værløse kun tabte 2. quarter med et enkelt point, 16-17.

De fleste sad nok og ventede på, hvornår det lykkedes hjemmeholdet at ”knække” Værløse, men det blev heller ikke i 3. quarter, der sluttede 15-13 til HIC, så stillingen var meget lige, 61-54 til HIC, da sidste quarter blev sat i gang.

HIC-spillerne virkede noget frustreret over spillet, hvilket resulterede i en teknisk fejl til en spiller og til bænken, så da der var spillet knap 4 minutter af sidste quarter, var Værløse kun bagud med 2 points. Men på 3 minutter lavede HIC et 13-0 run og bragte sig afgørende foran. Værløse kæmpede godt videre, men hvor Værløse måtte nøjes med 2 points scoringer, så scorede HIC 3 points på 3 scoringer i træk. Og dette blev kronet med et overbevisende Alley Oop af Brandon Tabb, så kampen sluttede med en sejr til HIC på 85-65.

Topscorer for Værløse blev Richard Cranberry, der ganske suverænt scorede 27 points, men scoren for HIC blev mere ligeligt fordelt med 16 points til Charles Callison og 13 points til Brandon Tabb.

Basketligaen ønsker god jul til alle

23.12.2018

Basketligaen ønsker god jul til alle tilskuer, fans, spillere, træner, dommere, officials, statsfolk, svaberdrenge og alle de mange andre frivillige ud i klubberne.

Skal du have et smut væk fra julemaden og julehyggen så husk at der mellem jul og nytår er hele 4 kampe på menuen.

Torsdag den 27. kl. 19:00 får Værløse BBK besøg af Team FOG Næstved i Søndersøhallen.

Lørdag den 29. gæster Horsens IC Nørrebrohallen hvor Stevnsgade Copenhagen står klar til kamp kl. 14:00.

Dagen efter den 30. er der 2 kampe. Kl. 14:00 får EBAA besøg af Randers Cimbria i Vejlby Risskov Idrætscenter og kl. 15:00 er er topkamp i Arean Næstved hvor Team FOG Næstved får besøg af Bakken Bears.

Med andre ord - der er alt mulig grund til enten af besøge søndersøhallen, Nørrebrohallen, Vejlby Risskov Idrætscenter eller Arena Næstved mellem jul og nytår.

Tæt kamp i Nørrebrohallen

23.12.2018

Sidste kamp før julepausen og Stevnsgade Copenhagen var opsat på at få sæsonens første sejr da EBAA gæstede Nørrebrohallen. Og indtil de sidste 7-8 minutter så det også meget lovende ud for hjemmeholdet.

Begge hold spillede fra starten intenst og med god energi. Det var seværdig basketball som de cirka 300 tilskuere var vidne til i Nørrebrohallen.

EBAA har gode kræfter på holdet. Specielt Marius Sørensen var her, der og alle vegne med 6 assists, 6 rebounds og 8 pts. Simon Niedhardt blev topscorer for EBAA med 19 pt. David Kristensen var som sædvanlig en magtfaktor man ikke kan ignorere. 

For Stevnsgade Copenhagen Basketball var Stefan Jevric igen involveret i næsten alt. 23 pts og dermed kampens topscorer. Boris Vukicevic skød 4/6 fra 3’eren og havde 6 flotte assists. Generel god holdindsats, men i de afgørende minutter svigter psyken og troen på sejr.

En tæt kamp hele vejen igennem ender med en sejr til ABAA på 78-83 (17-22, 27-22, 15-19, 19-20).

Stevnsgade ser nu frem til at få Jeremy Wilsons licens klar og mon så ikke at der sker gode ting når den amerikanske forward er klar til kamp.

Næste kamp for Stevnsgade Copenhagen er den 29. december hvor brandvarme Horsens IC gæster Nørrebrohallen. EBAA spiller sin næste kamp den 30. december hvor holdet får besøg af ligeså brandvarme Randers Cimbria.

Randers Cimbria vinder juleopgør TFN

19.12.2018

Efter have tildelt Bakken Bears sæsonens første nederlag, tog Randers Cimbria mod Team FOG Næstved i holdets sidste kamp inden jul.

Randers får en sløv start på kampen, men formår at genfinde de gode takter fra de tidligere kampe, men det samme gør Næstved også, efter 4 minutter er stillingen 7-9 til Næstved.

Næstved kommer hurtigt i fejlproblemer og det bliver afspejlet i deres spil og Randers formår at udbytte situationen og bringer sig foran med stillingen 21-14 med 2 minutter igen.

Perioden slutter med en føring til Randers 23-19.

Næstved kommer stærkt ud fra pause og Randers formår ikke, at få spillet til at virke, og Næstved bringer sig foran til stillingen 25-23 med 6 minutter igen.

Randers kæmper en kamp for, at holde trit med gæsterne fra Næstved, men formår at få spillet til at virke og med 2 stk. 3 pointscoringer i streg, bringer Randers sig foran til stillingen 44-39 med 2 minutter igen, hvor Næstved tager timeout.

Næstved slutter med en tipin-scoring til stillingen 46-42 til Randers ved pausen.

I halvlejen har Randers fået finpudset spillet og Næstved har ikke meget at byde ind med. Randers udvider føringen til 56-44 efter tre og et halvt minut, hvor Næstved tager timeout.

Efter timeouten kommer Næstved stærkt fra start, men Randers formår at holde Næstved på afstand, imens stiger intensiteten i kampe for hver scoring.  Perioden slutter 72-62 til Randers.

Det hårde spil fra 3. periode fortsætter, men Næstved lader ikke temperamentet stikke helt af for dem, og de formår, ikke at lade Randers stikke helt af. Efter 5 minutter er stillingen 81-70.

Op til kampens sidste 2 minutter har Næstved fået reduceret til 83-77, hvor Randers tager timeout. Efter timeouten kan Randers ikke få spillet til at virke og med 13 sekunder igen er stillingen 84-81, hvor Næstved tager timeout. Næstved opsætter et 3 point play som mislykkes og Randers ender med at vinde kampen med 85-81.

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 28 point. For Team FOG Næstved blev det Anton Shoutvin med 24 point i sin debut kamp.

Game of the Week: Randers Cimbria – Team FOG Næstved

19.12.2018

Der venter en gentagelse af sæsonens hidtil måske mest omtalte kamp, når Randers Cimbria og Team FOG Næstved onsdag aften mødes i Kronjylland.

Resultatet af det første opgør – 103-90 – var ikke det mest interessante ved den lejlighed. Det var derimod de ting, som udfoldede sig undervejs i kampen.

Jordan Mathews følte sig tilsyneladende provokeret af Chris Nielsen i første halvleg, og han endte med at sende et slag i hovedet på Randers-anføreren. Det kom til at koste amerikaneren to spilledages karantæne. Chris Nielsen røg også i karantæne i forbindelse med opgøret. Det skyldtes dog ikke føromtalte situation, men derimod at Randers-anføreren ragede to usportslige fejl til sig undervejs.

Nu mødes de to hold så igen, men det er to klubber, der har foretaget væsentlige ændringer siden. I Randers er Stanford Brown røget på porten, mens Devon Thomas er kommet tilbage. Det gensyn har været lykkeligt indtil nu. I sine første tre kampe tilbage i klubben har Cimbria taget tre sejre. Mest imponerende naturligvis triumfen mod Bakken Bears.

Ting og sager er der også sket på Sydsjælland. Chris Gabriel er for anden gang blev vist døren af klubben, og med sig ud tog han samtidig Greg Logins, som ikke fik overbevist den sportslige ledelse om, at han var den rette mand at satse på.

Ind er i stedet kommet israelske Anton Shoutvin, som har sine papirer i orden og dermed ser ud til at få debut i aften.

Den anden nye mand er amerikanske Jordan Session. Han var faktisk spilleberettiget allerede i den seneste kamp mod Stevnsgade, men i den sidste træning op til kampen, kom han til skade med sin ankel. Hans chance for at komme i kamp i aften er derfor ikke fuldstændig sikker.

Uanset hvad er der masser af profiler at holde øje med, og endnu engang kan man nok forvente at se det primære ansvar på skuldrene af PJ Thompson og Jordan Mathews i Næstved-lejren. Førstnævnte var topscorer med 24 point, da de to klubber mødtes i november. Og så bliver det naturligvis også interessant at se de nye folk, hvis de altså begge kommer i aktion.

For Randers Cimbria var Dee Franklin topscorer med 22 point dengang, og udover ham vil kronjyderne med garanti lægge meget af ansvaret på Devon Thomas, Chris Nielsen og manden i front af efficiency-listen i ligaen, Brantley Bynum.

Opgøret mellem de to Pro A-hold kan naturligvis opleves direkte på www.fanseat.com

Kampstart er kl. 18.30

Horsens IC vinder sikkert over EBAA

17.12.2018

Med HIC’s storsejr midt i sidste uge i Svendborg, kunne man godt frygte det værste for EBAA.

Og efter 1. Q blev denne frygt  ikke mindre. HIC kom aggressivt ud og scorede 16 point før EBAA kom på tavlen. Især Lasse Elbæk var rygende varm og scorede 14 point i dette quarter, heraf 2 3-points scoringer. Men også Darryl Tucker brillerede med såvel et flot dunk som en imponerende scoring på en Alley Oop. Stillingen efter 1. quarter var således 27-6 til HIC.

De fleste tilskuere havde nok lidt ondt af EBAA, der var blevet udsat for så ugæstfri behandling af hjemmeholdet. Men EBAA havde ingenlunde givet op, snarere tværtimod. Med godt og aggressivt forsvarsspil kom EBAA mere end ind i kampen. Liam Sørensen spillede forrygende og scorede 8 points i 2. quarter, og dette gode spil fra EBAA blev da også belønnet, således holdet vandt 2. quarter med 25-22, så stillingen ved halvleg var 49-31 til HIC.

I pausen måtte Arnel Dedic have talt med store bogstaver for hjemmeholdet, der kom ud med en helt anden attitude og fulgte op på 1. quarters gode spil. Anført af Brandon Tabb, der scorede på 3 3-points skud og en Darryl Tucker, der fortsatte sit imponerende ”dunke-show”, vandt HIC 3. quarter med 24-13, så stillingen var 73-44, da holdene gik ind til 4. quarter.

Her fandt EBAA tilbage til sit gode forsvarsspil i 2. quarter, hvilket i den grad pressede hjemmeholdet. Og da så EBAA scorede 4 gange på 3-points skud, blev det en meget lige afsluttende quarter, som HIC kun vandt med 2 oints, så slutresultatet blev en sejr til HIC på 95-64 over EBAA.

Topscorer for HIC blev Lasse Elbæk med 22 points og Brandon Tabb med 20 points. Topscorer for EBAA blev Liam Sørensen med 13 points og Keane Thomann med 11. points.