Nyheder

Highlights: Team FOG Næstved - Wolfpack - 08/01-19

10.01.2019

Team FOG Næstved udraderede Wolfpack på bare 4 minutter, på et vanvittigt run på 28 point. Det gav også en del højdepunkter i kampen, som dog mistede sin intensitet oven på det store run. 

Randers Cimbria vinder uinspirerende kamp mod Stevnsgade Copenhagen

09.01.2019

Efter to nederlag i streg, håber Randers Cimbria på oprejsning når de tager imod Stevnsgade Copenhagen, der gav debut til Jeremy Wilson.

Begge hold starter kampen i et højt tempo, men Stevnsgade kan intet stille op mod Randers’, Devon Thomas som står for 14 af Randers 16 point mod Stevsgades 8 point efter 5 minutter.

I sidste del af 1. periode slipper Randers ikke speederen, hvor de resterende spiller også kommer til kurven. Med 2 igen, laver Brantley et steal og dunker bolden i kurven hvor, Stevnsgade tager timeout til stillingen 24-10.

Perioden slutter 30-15 til Randers.

Efter den korte pause har begge hold skiftet til det helt lave gear, hvilket resultere i at ingen af holdene har held med at få bolden i kurven, efter 3,30 minut tager Randers timeout ved stillingen 35-21. Efter timeouten skiftes holdene til at få bolden i kurven, men Randers holder det kølige overblik og holder føringen, til en pauseføring på 49-36.

Eet lidt tamme spil fra 2. periode fortsætter hele 3. og der er ikke nogen af holdene der formår, at få gang i det hurtige spil som vi så i 1. periode. Det står 68-57 til hjemmeholdet inden de sidste 10 minutter, hvor periodens sidste scoring er et dunk fra Stevensgade.

Selv om begge hold fik en velfortjent skideballe i pausen, er der ikke nogen af holdene der kan finde en rytme i spillet. Holdene skiftes til at score og efter 4 minutter er stillingen 75-65 hvor Stevensgade tager timeout.

Efter timeouten laver Stevnsgade, Jeremy Wilson en usportslig fejl, hvilket Randers udnytter til stillingen 81-65 med 4 minutter igen, hvor Stevensgade igen tager timeout. I kampens sidste minutter formår Stevensgade ikke at få udrettet det store.

Den ventede sejr er en realitet og kampen slutter 94-69 (30-15, 19-21, 19-21, 26-12 til Randers Cimbria.

Topscorer for Randers blev Devon Thomas med 29 point og Chris Nielsen med 18 point. For Stevnsgade Copenhagen scorede Stefan Jevric 19 point. 

28-0 run til TFN vendte kampen mod Wolfpack

08.01.2019

Team FOG Næstved fulgte op på sejren over Randers Cimbria ved at vinde klart over BMS Herlev Wolfpack på en fremragende 2. periode.

Der skete ikke meget i de første minutter af kampen. Spillet var uden intensitet, og holdene fulgtes ad scoringsmæssigt gennem første halvdel af perioden.

Da godt halvdelen af perioden var spillet, trak Wolfpack fra til en 6 pointføring. Om det vækkede Team Fog Næstved vides ikke, men det lykkedes da for Team Fog Næstved at reducere Wolfpacks føring, så holdet kun var bagud med 3 ved periodens slutning med 18-21.

Uuha for en start på 2. periode for Team Fog Næstved. Holdet brændte straffekast og oplagte scoringschancer. Det betød, at Wolfpack udbyggede sin føring til 7 point. Wolfpack havde fået fat og holdt fast.

Men i løbet af ingen tid – som i ingen tid – fik Team Fog Næstved vendt skuden på 4 steals efter 2 straffekast ved stillingen 26-27. Det var helt vildt. Og Team Fog Næstved blev ved og ved, så med et run på 28 point i tærk udbyggede Team Fog Næstved føringen til 24 point. På det tidspunkt så det ud til, at kampen var afgjort. Hjemmeholdet gik til pausen med en føring på 57-35.

I starten af 3. periode fik Wolfpack lov til at være med i kampen, og det gik stærkt med scoringerne i begge ender. Intensiteten i kampen var dog dalende – kampen syntes afgjort selvom perioden sluttede 30-19 til hjemmeholdet og derved en føring på 33 point inden de sidste 10 minutter.

Wolfpack kom først på tavlen i 4. periode, men så gik der også et par minutter, inden holdet igen scorede. Det gjorde Team Fog Næstved derimod.Da halvdelen af perioden var spillet, rundede Team Fog Næstved de 100 point, og føringen var på 40 point.

Begge hold spillede bredet mod slutningen og det hele endte med en storsejr til Team FOG Næstved på 108-70.

Topscorer for Team Fog Næstved PJ Thomson med 23 og Jordan Mathews med 22 point. For BMS Herlev Wolfpack scorede Deoionte Simmons 16 point

EBAA taber til storebror

04.01.2019

Dagens kamp åbnede meget rodet fra begge mandskaber, hvor Bakken Bears var de første til at komme på tavlen med to straffekast af amerikanske Hayden Dalton.

Både EBAA og de danske mestre brændte mange chancer i kampens indledning, og havde også problemer med at tippe bolden i efter rebounds under kurven.

Det var dog det unge og talentfulde EBAA-hold, der kom bedst ud af de efterfølgende minutter. Med to treere fra henholdsvis Simon Bjørnebo og David Kristensen, bragte de sig foran med 6-2.

Udeholdet fra Bakken Bears fik en smule bedre fat i spillet i de næste minutter, men halvvejs inde i første periode var det forsat EBAA i førersædet. Dette kunne de blandt andet takke dobbeltlicensspilleren David Kristensen for. Den unge dansker havde scoret otte ud af holdets elleve point efter fem minutter af perioden. Stillingen var på dette tidspunkt 11-6 til EBAA.

Bakken Bears formåede dog mod slutningen af perioden at skrue op for tempoet og effektiviteten omkring kurven, og det betød desværre for EBAA, at udeholdet hentede sin første føring i kampen med tyve sekunder tilbage. Det unge hjemmehold fra EBAA havde dog sidste boldbesiddelse, og i samme instans som skuduret udløb, scorede Tobias Reinholt to point og bragte føringen tilbage på EBAA-hænder.

Første periode sluttede med 20-19 til EBAA-holdet ledt af Mads Sigersted.

Anden periode åbnede mere velspillende fra begge mandskaber, hvor begge hold spillede tålmodigt angrebsspil og fandt de rigtige løsninger. De to hold fulgtes rigtig godt ad, og halvvejs inde i anden periode var stillingen helt lige ved 33-33.

EBAA havde stor andel af kampen, og de virkede meget opsatte på at drille storebror fra Bakken Bears, der havde problemer med at trække fra, når de spillede sig til en føring.

Med to minutter tilbage af perioden virkede Bakken Bears til at have fået en lille smule momentum med flere scoringer i træk. Stillingen var 35-43 på dette tidspunkt. Her var det vigtigt for hjemmeholdet fra EBAA at holde fast, så de ikke skulle ud at jagte for stor en Bears-føring efter pausen. De danske mestre virkede dog til at have flest kræfter i benene inden pausen, og det lukke ses på scoretavlen, hvor Bakken Bears sikrede sig en føring på tretten point til stillingen 37-50. EBAA fik kun scoret to point i de sidste fire minutter af anden periode.

EBAA kom bedst ud fra pausen med en lang treer fra Filsoof, men træner Mads Sigersted var ikke tilfreds med nogle tekniske detaljer, der ikke var på plads. Hjemmeholdet tog derfor en hurtig timeout allerede efter et minut af tredje periode. EBAA kom bestemt også bedre ud efter pausen, end det man så inden pausen. Hjemmeholdet kunne ikke hentede ikke ind på Bakken Bears, men man spillede lige op med dem.

Begge hold havde halvvejs inde i perioden scoret ti point, og kampen på banen havde fået en smule gnist fra begge hold. Hjemmeholdet spillede lige op med Bakken Bears i tredje periode, men der ventede stadig en stor opgave forud, hvis de skulle hente forspringet til de danske mestre. Stillingen var 53-67 efter tredje periode.

Fjerde og sidste periode begyndte med samme fortegn som tredje periode. De to hold fulgtes rigtig godt ad indledningsvist med EBAA som det marginalt bedre hold rent scoringsmæssigt. Det unge hjemmehold havde halvvejs inde i perioden scoret 11 point mod Bakken Bears’ otte point.

EBAA kæmpede utrolig hårdt for at holde sig inde i kampen, men udeholdet virkede stærkest og til at have mest overskud til sidst i kampen. De danske mestre virkede til at have de sidste ressourcer, når det blev nødvendigt. Holdet svarede igen med det samme, så snart EBAA nærmede sig bare en lille smule.

Hjemmeholdet formåede heller ikke at hente forspringet til sidste i kampen, men det blev alligevel til et hæderligt nederlag til EBAA mod storebroren fra Bakken Bears på 75-89. En skidt sidste halvdel af anden periode fra hjemmeholdet gjorde den store forskel til dagens kamp. EBAA tabte den pågældende periode med 14 point, men spillede lige op med de danske mestre i både første, tredje og fjerde.

De to holds mest scorende spillere blev David Kristensen og Ryan Martin med henholdsvis 18 og 16 point. 

Rabbits næsten tilbage på sporet.

04.01.2019

Med Derrick Wilson ind som erstatning for Brandon Norfleet og med pause siden dmidt i december og en skadesfri trup var alle odds med hjemmeholdet.

Men en modstander som suveræne Bakken Bears skal man også være lidt mere end klar for at tage 2019’s første sejr.

Det skete heller ikke for hjemmeholdet men det var tæt på. Der stod 78-81, efter perioderne 16-20, 26-18, 20-23 og 16-20, på scoringstavlen da kampen var slut og Rabbits kunne være deres indsats bekendt når man tænker tilbage på to kampe mod HIC og en mod Bears lige inden jul.

Kampens topscorer blev Jeremiah Ingram med 15, Mikkel Plannthin med 14. For Bears var bedste mand den tidligere kanin Adama Darboe med 13, 11 til Thomas Lærke og Ryan Martin.

Et af kaninernes fixpunkter var at holde tempoet ude af kampen, for det er dumt at begynde at løbe med bjørnebanden. De har med al tydelighed vist, at der skal et meget løbestærkt mandskab til for at følge med, både i den hjemlige liga men også ude i Europa. Desuden skulle Rabbits holde reboundspillet i egen boldpossition og ikke lade Bakken få mange angrebsrebounds og så skulle turnovers begrænses kraftigt i forhold til sidste møde.

Det lykkedes til dels og efter Bears havde sat 4 trepointsskud 1. periode og vundet den med 4 var der trods alt optimisme at spor hos hjemmeholdet. Faktisk var det kun Sebastian Åris og Jeremiah Ingram der scorede i 1. periode for hjemmeholdet.

Det blev ændret i 2. periode, her spillede hjemmeholdet en af de bedste periode i denne sæson. Gode aflevringer, godt sammenspil og frem for alt solidt forsvar. Mange bød ind og så fik den nye kanin Derrick Wilson vist at han bliver en kæmpe gevinst for kaninerne. Rabbits scorer 26 points i perioden og kan gå til pause foran 42-38, det så faktisk rigtig godt ud.

Spørgsmålet hos de godt 800 fremmødte var om Bakken kunne finde motivationen og holde dampen oppe for i flere situationer viste holdet fra smilets by, at det kun krævede en smule højkoncentration så hentede holdet lige 10 points på to minutter. Uhyggelige effektive på den lange distance og hele tiden fart på bolden og så spillede Ryan Martin og Adama Darboe meget solidt. Bakken fandt det gode spil frem og vandt perioden med 3, stillingen inden sidste periode 61-62. Det var trods alt lidt spændende i kaninhulen.

Kaninerne kom foran 68-62 efter 4 minutter men så viste Bakken igen høj klasse med 0-14 og foran med 68-76 iden de sidste tre minutter synes kampen afgjort. Rabbits kom igen og Jacob Enevold med en treer efter time-out gjorde kampen helt tæt i de sidste halvandet minut. Mikkel Åris havde udligningen i hånden men et meget presset skud ude af balance og Bakken kunne køre kampen hjem 78-81. Spændingen var næsten som i gamle dage i de store opgør mellem de to klubber.

Kaninerne kunne være indsatsen bekendt og det lover godt til mandagens meget spændende opgør mod Randers Cimbria i kvartfinalen i pokalturneringen. Der er tipp-off kl. 19:00 i HK Midt Arena.

Bakken Bears samlede endnu to points til kontoen og stiller allerede til kamp igen fredag eftermiddag kl. 16:30 mod søsterklubben EBAA. 

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi"

Team FOG Næstved vinder kampen om 4. pladsen

03.01.2019

Torsdag aften var der dømt revanche fra juleopgøret mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved hvor Kronjyderne vandt med 4 point.

Kampen starter med 4 hurtige point til gæsterne. Randers har hverken fat i forsvaret eller angrebet, og efter 2.24 bringer Shoutvin gæsterne foran med 9-2. PJ Thompson følger op angrebet efter og gør det til 12-2 til Næstved. Timeout Randers.

Midt i kampen må Devon Thomas forlade banen efter et møde med en Næstvedspiller der dog blev fejlet i situationen. Devon kommer ikke på banen resten af quarteret.

Randers får lidt bedre styr på angrebet, men taber et par dumme besiddelser i slutningen af første q. Næstved spiller sikkert og fører 28-17 efter første quarter.

Randers starter ligeså upræcist som som første blev afsluttet. For mange vil være helt! Næstved er til gengæld præcise fra 3-pointsland, og efter godt 3 minutters spil har de udbygget føringen til 22-38. Randers tager timeout.

Næstved holder Randers på afstand, og nyder godt af både Shoutvin og PJ. Randers har svært ved at få noget til at hænge sammen i angrebet, og mangler lidt højde i forsvaret. 36-49 med 2.39 igen. Randers falder helt sammen de sidste 2 minutter og stillingen er 38-56 efter de første 20 minutter.

Efter pausen kommer Randers ud med en mere fokuseret indstilling. Selvom Næstved holder styr på scoren, tager coach Gillet en timeout efter kun godt 2 minutter.

Selvom Næstved kom godt ud af timeouten, kan de ikke slippe helt af med Randers. Afstanden er stadig 18-20 point, men Randers holder liv i kampen. Det kan stadig ende med en afklapsning, men Randers-spillerne har ikke givet op.

Selvom hjemmeholdet har fået bedre fat, har Næstved alligevel held til at holde afstand. 61-78 efter 3. q.

Hvad end der måtte have været tilbage af spænding i kampen, var helt væk da sidste quarter begyndte. De sidste 10 minutter lignede en dårligt organiseret træningskamp, med to hold der ville hurtigt i bad. Holdene skiftes til at score på hinanden, og al form for intensitet er væk. Næstved spiller stærk line-up, men får ikke trukket yderligere fra.

Kampen ender 85-104 til Team FOG Næstved (17-28, 21-28, 23-22, 24-26).

Topscorer for Randers Cimbria blev Dee Franklin med 17 point. For Team FOG Næstved blev det Jordan Mathews med 32 point.

Bears slår TFN i kamp med lav score

30.12.2018

Den sidste kamp i 2018 i Basketligaen stod mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears.

Hjemmeholdet havde brug for en sejr for at holde Randers Cimbria bag sig i stillingen men 2 point kunne også bringe holdet nærmere på Svendborg Rabbits der sidder på 3. pladsen i Pro A.

For Bakken Bears gjaldt det at vinde for at holde Horsens IC bag sig på 1. pladsen og få holdet top-tunet inden de næste kampe i Europa-Cupen.

Over 2000 tilskuere havde indfundet sig i Arena Næstved til kampen. Et smukt lysshow inden kampen var en perfekt start og alle glæded sig til topkampen.

Team Fog Næstved kom bedst fra start med en 4-0 føring. Den holdt dog ikke længe, så havde Bakken indhentet føringen.

Perioden var meget lige – begge hold havde problemer med at score fra distancen. Efter en scoringspause på et par minutter fra begge holds side, lykkedes det for Bakken at vinde perioden med 2 point, 13-15.

Bakken fastholder sin føring i starten af 2. periode, men så trak holdet fra til en 7 pointføring.

Team Fog Næstved fik stoppet udbygningen af Bakkens føring og halede ind på Bakken. Mod slutningen af perioden delte holdene pointene mellem sig, indtil Team Fog Næstved satte en slutspurt ind og reducerede Bakkens føring til bare 3 point til pausestillingen 35-38.

Hjemmeholdet kom bedst ud efter den store pause og det lykkedes for Team Fog Næstved at udligne Bakkens føring i starten af perioden, hvorefter holdene byttede point.

Det var en hæsblæsende start, som om tempoet var tempoet var sat i vejret. Holdene fulgtes pænt ad scoringsmæssigt, men mod slutningen af perioden trak Bakken fra en 7 pointføring.

Denne føring blev udbygget til 9 på periodens sidste skud. Nu så det svært ud for Team Fog Næstved.

Bakken kom yderligere foran i starten af 4. perikode – godt hjulpet af Team Fog Næstved, som i flere tilfælde smed bolden direkte i hænderne på Bakken-spillere. Samtidig hermed kunne Team Fog Næstved ikke score, når holdet endelig fik chancen. 4 point på 5 minutter er ikke prangende og langt fra nok mod en af af Bakkens kaliber.

Det blev lidt bedre i 2. halvdel af perioden, men indhente Bakken kunne Team Fog Næstved ikke. Bemærkelsesværdigt var det dog, at Bakken kun scorede 8 point i sidste halvdel af perioden – og alle i sidste minut.

Bakken vinder til slut med 67-79 (13-15, 22-23, 14-20, 18-21).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 19 point. For Bakken Bears scorede Michel Diouf og Tobuin Carberry hver 17 point.

Game of the Week: Team FOG Næstved - Bakken Bears

30.12.2018

Årets sidste kamp i Basketligaen står søndag kl. 15.00 mellem Team FOG Næstved og Bakken. Og 2018 bliver lukket med et brag i en flot kulisse.

Hjemmeholdet Næstved har meldt udsolgt af siddepladser i Arena Næstved, og det forventningsfulde hjemmepublikum ser altså frem til en gentagelse af sidste sæsons semifinaler.

I foråret var Næstved nemlig tæt på at sende bjørnene ud af slutspillet, men oppe med 2-0 i serien gik sydsjællænderne kolde, mens Bakken viste klassen og tog finalebilletten og senere DM-titlen.

Af samme årsag er revanchelysten naturligvis stor på de kanter, men opgaven mod aarhusianerne er igen i år en ordentlig mundfuld.

Bakken Bears har vist storform i sæsonen indtil nu, og holdet har blot indkasseret et enkelt nederlag på tværs af både gruppespillet i FIBA Europe Cup og Basketligaen. Det var mod Randers Cimbria, men det skal dog nævnes, at Steffen Wich og co. stillede op uden flere af profilerne ved den lejlighed.

Men uanset hvilken forfatning Bakken kommer i, skal Næstved stå tidligt op for at være med. Team FOG har haft det svært på det seneste, hvor det er blevet til fire nederlag i seks kampe. Sejrene er kommet mod Pro B-holdene Værløse og Stevnsgade, så man sukker efter en stor skalp igen.

Som altid ligger størstedelen af ansvaret hos Jordan Mathews og PJ Thompson, som begge er meget på bolden og står for en stor del af afslutningerne.

I det hele taget har det været yderst guard-præget hos Næstved, og det har da også fået den sportslige ledelse til at handle, idet Chris Gabriel og Greg Logins blev sendt på porten, mens Jordan Session og Anton Shoutvin kom ind i et forsøg på at forstærke sig under kurven.

Sidstnævnte Shoutvin har vist stærkt spil i sine første to kampe, mens Jordan Session stadig mangler at vise sit topniveau.

De får begge chancen for at vise, hvad de er gjort af, når de skal tage slagsmålet op mod Bakken Bears perlerække af profiler. Blandt andet Ryan Evans, som fører holdet an i både point og rebounds i Basketligaen, mens Tobin Carberry har holdets bedste effektivitet.

De to hold har mødt hinanden to gange tidligere i sæsonen. Begge gange i Aarhus hvor Bakken Bears har sejret med henholdsvis 20 og 24 point. Ryan Evans scorede i øvrigt 24 point i begge de opgør.

Kampen kan naturligvis ses på www.fanseat.com fra kl. 14:45.

Til kampen vil Jonas Grut og Casper Pedersen fra Fullcourt.dk indlede programmet, med at lave en status på Basketligaen indtil nu. Så der er derfor massere af gode grunde til at følge med.

Stevnsgade Copenhagen gav god modstand til HIC

29.12.2018

Kampen starter i højt tempo fra begge mandskaber. Horsens løber stærkt og lige netop dette spil passer faktisk Stevnsgade meget fint. Specielt Horsens nummer 8, Charles Callison, sætter tempoet. Horsens angriber og scorer, Stevnsgade svarer igen, med 3 x 3 pointers af henholdsvis Viktor Lorenzen, Boris Vukicevic og Stefan Jevric. Stillingen er 11-13 efter 4 min. Charles Callison leverer 1. quarters højdepunkt, med et flot alley-opp dunk. Quarteret slutter 21-30 til gæsterne.

Stevnsgade Copenhagen Basketball kommer bragende ud til 2. quarter. 37-36 efter 5 min. Der er let frustration på Horsens bænk. Stillingskrig og virkelig intens flot basketball af begge hold. 45-47 ved halvleg til Horsens IC.

Horsens kommer mere fokuseret ud til 3. quarter. Men Stevnsgade presser på. Kampen er lige. 54-53 efter 4 min. Stevnsgade formår at spille sog foran i løbet af 3. quarter, men så begynder de at se lidt trætte ud. Horsens har et par gode afslutninger. 56-62 efter 7 min. Frederik Rungby er Horsens bedste mand og  spiller rutineret og holder Horsens på et større og større forspring. Horsens har momentum. 59-73 efter 3 quarter.

I 4 q. Horsens kører derudaf. De er her, der og alle vegne. Stevnsgade Copenhagen Basketball hænger i med neglene. Alle spillere på begge hold har nu været på banen. Flot og underholdende basketball der ender med en sejt til Horsens IC på 74-98.

De ca. 300 tilskuere incl. 15 tilskuere fra Horsens IC, der var med til at sætte en god rammer. kan være glade for en meget underholdende kamp. Fedt, at se Nørrebrohallen koge og syde. 

Meget lige kamp mellem Horsens IC og Værløse BBK

26.12.2018

2 dage før jul kan det være svært at lokke folk til basketligaen, og når det var et Horsens-hold, der på det seneste havde været rimeligt suveræne og nu skulle op mod et Pro B liga-hold, kunne man godt frygte det værste.

Kampen var solgt til en sponsor, der havde sørget for fri entre, hvilket gjorde, at der var pænt fyldt på tilskuerpladserne. Det var ventet, at HIC ville komme bragende ud og sætte kampen på plads allerede i 1. quarter, men det blev ingenlunde tilfældet, for Værløse spillede frisk og optimistisk til og havde ikke til sinde at lægge sig fladt ned. Således førte Værløse med 8 points, da halvdelen af 1. quarter var spillet. Der blev spillet hurtigt og scoringsprocenten var høj, så HIC førte kun med 29-25, da 2. quarter startede.

I 2. quarter forsøgte begge hold at stabilisere forsvars spillet, hvilket også lykkedes, og da Værløse spille et rigtigt godt forsvarsspil, kunne de holde HIC’s score nede, så Værløse kun tabte 2. quarter med et enkelt point, 16-17.

De fleste sad nok og ventede på, hvornår det lykkedes hjemmeholdet at ”knække” Værløse, men det blev heller ikke i 3. quarter, der sluttede 15-13 til HIC, så stillingen var meget lige, 61-54 til HIC, da sidste quarter blev sat i gang.

HIC-spillerne virkede noget frustreret over spillet, hvilket resulterede i en teknisk fejl til en spiller og til bænken, så da der var spillet knap 4 minutter af sidste quarter, var Værløse kun bagud med 2 points. Men på 3 minutter lavede HIC et 13-0 run og bragte sig afgørende foran. Værløse kæmpede godt videre, men hvor Værløse måtte nøjes med 2 points scoringer, så scorede HIC 3 points på 3 scoringer i træk. Og dette blev kronet med et overbevisende Alley Oop af Brandon Tabb, så kampen sluttede med en sejr til HIC på 85-65.

Topscorer for Værløse blev Richard Cranberry, der ganske suverænt scorede 27 points, men scoren for HIC blev mere ligeligt fordelt med 16 points til Charles Callison og 13 points til Brandon Tabb.