Nyheder

Stevnsgade Copenhagen taber sæsonåbneren

26.09.2018

Sæsonens første kamp i årets BL stod mellem Stevnsgade Copenhagen og Team FOG Næstved.

Stevnsgade Copenhagen har fået ny træner idet Mladen Ostojic har takket ”ja” til rollen som Head Coach. Spillere har forladt truppen, men der er kommet nye spillere, bl.a. Igor Bakic, Viktor Lorenzen, Mile Nedic samt Neso Mitrovic. Viktor må desværre sidde udenfor i aftens kamp, da hans LOC fra USA-Basketball ikke er gået igennem endnu.

Team Fog Næstved har også skiftet træner, idet sidste års ass. coach Chris Gillet har fået titlen som headcoach i denne sæson. Der er spændende spillere på Næstveds roster og de må siges at være storfavoritter i aftenens kamp. Det er specielt på positionerne power forward og centerpladsen, at de udmatcher Copenhagen. Aftenens kamp bliver nok i særdeleshed afgjort under kurven.

Der er i aften også Basketliga-debut til streaming tjenesten Fanseat.com. Aftens kommentatorer er Aske fra Fullcourt samt Flemming Danielsen, som er tidligere DM-mester med Stevnsgade. Ca. 300 tilskuer er mødt op i Nørrebrohallen.

TFN starter med David Onuorah, Greg Logins, Jordan Mathews, Filip Rajovic og P.J. Thompson. Stevnsgade med Mohamad Osman, Stefan Jevric, Tobias Tita Christensen, Boris Vukicecic og Andy James. Stefan åbner med 5 pt. Filip svarer igen med 3 pt… TFN er startet uden gnist, men viser, at de i perioder kan komme op i tempo, men det ser ikke sammenspillet ud. Stillingen er 8-11 efter 5 min. Næstved skyder kun fra distancen og kommer ikke under kurven. Copenhagen hænger i. Jordan Mathews er varm med 19 point i 1. quarter.

Så sker det der ikke må ske. Tobias Tita Christensen. Stevnsgades største spiller vælter og tager sig til læggen. Akillessenen er sprunget.

Et noget chokket Stevnsgade mandskab går ind i 2. quarter nede med 14-28. Stevnsgade har momentum. 20-31 efter 1 min. Næstved kører på. De har spillet hele kampen med 4 udlændinge og en dansk spiller. 22-40 midt i 2. quarter. Chris Gabriel viser, at han stadig er en magtfaktor og spiller flot. TFN har skiftet gear – 33-61 med 1 minut tilbage. 35-61 ved halvleg til gæsterne der er brandvarme fra 3’eren.

3. quarter. TFN har fået instrukser om at spille inside. De er dominerende under kurven. De løber et 10-0 run på 3 min. Kampen har mistet sin intensitet. Stevnsgade kæmper for at hænge i. Svært når man er ned med 40 midtvejs i 3. quarter. Tydelig frustration hos hjemmeholdet. Udeholdet er gået på autopilot og øger forspringet stille og roligt. 44-93 efter 3. periode.

4. quarter. Alle spillere er i rotation for Stevnsgade. Tydeligt, at coach Mladen tester holdet. TFN har spillet lidt mere konservativt og roteret 6-7 spillere. Der bliver dog lidt plads til nogle af de unge drenge i sidste quarter. Stevnsgades Igor Bakic imponerer med 2 x 3pt i streg.

En kamp der nok er en god indikator for forskellen imellem top og bund i Basketligaen. Det slutter med cifrene 62-111 og en betydelig streg i regningen for Stevnsgade der har mistet en nøglespiller.

Foto er leveret af Robert Dines Raasch

Tirsdag aften starter BL 2018/19 endelig

24.09.2018

2018/19 udgaven af Basketligaen starter tirsdag aften når Stevnsgade Copenhagen hjemme i Nørrebrohallen får besøg af Team FOG Næstved.

Begge mandskaber er kommet fornuftigt gennem preseason og er klar for når Fanseat kl. 19:00 åbner op for deres første live transmission fra Basketligaen.

Begge hold har fået ny headcoach op til sæsonen hvilket sikkert har resulteret i nye spillestile for begge. Stevnsgade Copenhagens største profil i sidste sæson, Filip Rajovic er skiftet til Team FOG Næstved mens hjemmeholdet må sætte sin lid til den amerikanske guard James Young og ringtig mange unge talenter fra egen avl. Team FOG Næstved har dog i løbet af den senest weekend mistet en af deres profiler, da Mathias Bak Christensen med 190 kampe i Basketligaen har valgt at forlade holdet.

En åbningskamp er altid spændende og uforudsigelig og selv om kampen vises direkte på Fanseat forventes der mange tilskuer i den gamle sporvognsremise.

Fanseat live dækning af kampen er blot den første af mere end 100 kampe som bliver vist. For bare cirka kr. 60,- kan du også tegne dit abonnement, som giver dig adgang til utallige kampe som Fanseat dækker, herunder topbasket fra både Litauen og Belgien.

For mere information omkring Fanseat og Basketligaen ved at klikke her.

Dommerne i årets BL er udtaget

14.09.2018

Efter diverse clinics og test i løbet af august og september måned har DBBF`s Dommerudvalg (DU) og Basketligaen`s dommeransvarlig Carsten Jensen, udtaget de 15 dommer der skal dømme i BL i denne sæson.

Der er ingen nye navne blandt de 15 dommere i gruppen der i forhold til sidste sæson kun mangler Thomas Kjørnæs der har valgt at ligge fløjten på hylden.

Du kan se alle 15 dommere og deres kampantal i BL ved at klikke her.

Sæsonkort til Basketligaen

05.09.2018

Er du vild med Basketligaen, at komme i hallen og er ungdomsspiller, så se her!

Basketligaen tilbyder nu helt eksklusivt til ungdomsspillere landet over et sæsonkort til nedsat pris. Tilbuddet gælder for alle ungdomsspillere op til U19.

Det betyder, at er du fra årgang 2000 eller yngre, så er det nu muligt for dig at få adgang til alle Basketligaens kampe i grundspillet for kun 150,- kr. for hele sæsonen 2018/19. 

Det eneste du skal gøre er, at gå ind på billetto og købe dit sæsonkort for 150,- + gebyr, og så kan du komme ind og se alle grundspillets baskeligakampe landet over, i den kommende sæson.

"Basketball skal ses i hallen. Vi ses! "

Partnerskab mellem Fanseat live streaming, Danmarks Basketball Forbund, Basketligaen & TV 2 SPORT

27.08.2018

Fanseat, Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen har indgået et partnerskab omkring at tilbyde livestreaming af Basketligaen og udvalgte pokal- og landskampe i de kommende tre sæsoner, med start i september 2018. Samtidig sendes landskampe, pokalfinaler og Basketligaens finaleserie fortsat på TV 2 SPORT, mens Fanseat har disse kampe on-demand.

Basketfans i Danmark og hele Europa kommer til at kunne se livekampe fra Basketligaen, den bedste række i Danmark, der inkluderer ni hold i hele landet. Der vises kampe fra både grundspillet og slutspillet, mens finalerne vises live på TV 2 SPORT og on-demand på Fanseat. Produktionsselskabet Livehouse Europe står for at producere de ca. 110 kampe live, med danske kommentatorer.

Alle kampene vil være tilgængelige live og on-demand på sportstjenesten Fanseat– www.fanseat.com. Her kan fans se Basketligaen, udvalgte pokalkampe og landskampe, sammen med andre kampe fra rundt i Europa, inklusiv den finske basketliga Korisliiga, Mestis (den finske ishockey liga), Ligue Magnus (den franske ishockeyliga) og flere andre, med i alt over 2000 kampe om året. Fanseat koster 7.99€  om måneden, med de første 14 dage gratis.

Jean-Maël Gineste, General Manager ved Fanseat siger:

“Vi er glade for at at indgå partnerskab med Danmarks Basketball Forbund og Basketligaen. Når vi tilføjer livestreaming af Basketligaen de næste tre sæsoner, forstærker det vores tilbud indenfor europæisk basketball, det føjer nye territorier i Europa til vores platform og det giver basketfans i Danmark og hele verden mulighed for at følge Basketligaen tættere end nogensinde før.”

Rasmus Winkel, Direktør for Danmarks Basketball Forbund:

”Vi er glade for at dansk basketball nu flytter sig ind i en ny æra med livestreaming, med en erfaren og professionel partner. Der har gennem mange år været en kraftig øgning af basketballfans i Danmark og muligheden for at vise alle kampene online vil kun hjælpe med at øge interessen endnu mere. Det, der gør det endnu bedre for os, er at TV 2 fortsætter med at sende landskampe og pokalfinaler live, så vi kan nå endnu flere fans. Vi håber og regner med at de danske fans vil støtte op om Fanseat-platformen.”

For Lennart Jensen, Basketligaen og Horsens IC:

” Basketligaen ser frem til at samarbejde med Fanseat. Med en voksende intersse for basketball og Basketligaen er det vitalt for vores fans at have muligheden for at se topbasket og især for at følge deres hold kontunierligt gennem hele turneringen. Basketligaen tager et stærkt skridt ind i fremtiden, hvor streaming bliver et stærkere alternativ til stream tv.”

Martin Elsborg, administrerende direktør, Livehouse Europe:

”Vi er stolte af at skulle producere og steame basketball i samarbejde med Fanseat, Basketligaen og DBBF til danske basketfans. Vi ser frem til at give de danske fans muligheden for at følge kampene live og on-demand via Fanseats platform. Partnerskabet vil øge Livehouses position som en stærk partner indenfor produktion af livestreaming fra sportsevents i hele verden. Vi tror at samarbejdet mellem det danske Livehouse Europe, Basketligaen, DBBF og TV 2 vil give et helt nyt niveau af dækning for danske basketfans, men også et nyt niveau for samarbejde og streaming i dansk sport.”

Basketligaen er delt op i Pro A og Pro B. Holdene i Pro A møder hinanden fire gange i grundspillet og alle disse kampe sendes live på Fanseat. Herudover sendes udvalgte kampe, når holdene i Pro A møder Pro B-holdene ude og hjemme, og når Pro B holdene spiller mod hinanden fire gange pr. sæson. De otte bedst placerede hold går i slutspillet, der dækkes intensivt.

Dansk basketball i form af Basketligaen samt pokalfinalerne har været på TV uafbrudt siden 2005, de første ti år på DK4 og siden nytår 2014/15 på TV 2 SPORT. Med overgangen til TV 2 SPORT blev der også plads til landsholdet på sendefladen og TV 2’s sportskanal fortsætter med at sende landskampe, pokalfinaler samt finalerne i Basketligaen. Disse kampe sendes efterfølgende on-demand på Fanseat.

Om Fanseat

Fanseat er en sports steaming platform, der tilbyder et bredt udvalg af nationale ligaer fra rundt om i verden, med over 2000 kampe hvert år, inklusiv fodbold, ishockey, basketball og flere andre sportsgrene. Fanseat har tiltrukket sporteentusiaster fra mere end 100 lande i hele verden. 

Sådan starter BL 2018/19

17.07.2018

Efter en lidt turbulent tid for BL i løbet af forsommeren, hvor antallet af hold svingende frem og tilbage endte det hele med 9 hold og en ny turneringsform, PRO A og PRO B.

I PRO A spiller Bakken Bears, Horsens IC, Randers Cimbria, Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved. Og i PRO B spiller Wolfpack, Stevnsgade SuperMen, Værløse BBK og EBBA.

Du kan læse her hvordan hele turneringen afvikles.

Turneringsprogrammet er ikke helt færdigt endnu, men BL kan allerede nu løfte sløret for de første 2 runder i BL 2018/19. Sæsonen skydes i gang tirsdag den 25. september hvor Stevnsgade SuperMen hjemme i Nørrebrohallen får besøg af Team FOG Næstved. 

Fredag den 28. september skal Værløse BBK i aktion på hjemmebanen i Søndersøhallen når Randers Cimbria kigger forbi. Dagen efter den 29. september skal Svendborg Rabbits på besøg i Herlevhallen hvor Wolfpack står klar til at tage imod. Og så afsluttes 1. runde med et lokalopgør når EBAA hjemme i Vejlby Risskov Idrætscenter den 30. september får besøg af Horsens IC.

Du kan se alle de kampe der er offentliggjort her. Det komplette kampprogram med alle 104 kampe der skal spilles i grundspillet forventes offentliggjort i løbet af 14 dage.

Hørsholm 79ers spiller ikke i BL i næste sæson

07.06.2018

De sidste 3-4 måneder har været en turbulent tid for ligaselskabet i Hørsholm 79ers. En truende konkurs blev afværget i februar måned og i den forbindelse blev der truffet beslutning om, at herreholdet ikke længere skulle spille i Basketligaen fra næste sæson. Siden har en støttegruppe i klubben arbejdet ihærdigt for at etablere det nødvendige økonomiske grundlag for alligevel at bevare et herrehold i Basketligaens nye Pro B-række.

På trods af støttegruppens kæmpe arbejde, som blev bakket op af masser af frivillige i klubben og andre støtter i lokalsamfundet er det ikke lykkes at skaffe den nødvendige økonomi, så det vil være muligt at drive et herrehold på et ansvarligt økonomisk og organisatorisk grundlag. Og selvom vi i løbet af foråret havde håbet anderledes, og givet os selv en frist til 1/7 til at skaffe den nødvendige økonomi, vil vi af hensyn til Basketligaen, spillere og partnere/sponsorer, allerede nu endegyldigt holde fast i beslutningen om ikke at have et herrehold i Basketligaen i næste sæson.

Ligaselskabet vil nu benytte næste sæson til at konsolidere sig økonomisk og styrke organisationen på bestyrelsesniveau, og vi håber, at det snart kan lade sig gøre at etablere det økonomiske og organisatoriske grundlag for igen at have et herrehold på højeste niveau.

Hørsholm 79ers Basketball er opdelt i en forening og et ligaselskab, og det er vigtigt at understrege, at denne beslutning ingen direkte påvirkning har på vores arbejde og ambitionsniveau for dameligaholdet og ungdomsholdene, som vil fortsætte på samme høje niveau som i dag.

Spørgsmål herom kan rettes til direktør Peter Damm på mail ped@79ers.dk eller mobil 3038 6602.

Ny coach på plads hos Svendborg Rabbits

21.05.2018

Efter sæson-evalueringen og den alt for tidlige sæsonafslutning for Svendborg Rabbits, har klubben været i gang med at sondere markedet for cheftrænere, for at finde den rigtige person til at stå i spidsen for holdet i de kommende år i HK Midt Arena.

Der har været mange forskellige kandidater fra både indland og udland og det har været en spændende proces hvor Rabbits har været meget grundige for at finde det helt rigtige match.

Valget er faldet på Slovakiske Lukas Varga.

Der er måske nogle som kan kende navnet og måske endda manden. Lukas har tidligere været i Danmark i samlet fem år hvor af flere af årene var som assistent coach i Horsens IC.

Før han kom til Horsens som spiller var han også forbi Lemvig Basket og spille for dem i 1. Division inden han tørnede ud for Horsens og efterfølgende satte skoene på hylden for at blive træner.

Lukas har erfaring fra Danmark og så har han været assistent coach i den bedste tyske række, bundesligaen, for storholdet Ludwigsburg. Det seneste år har han været assistent coach for herre holdet i den store svenske klub, Sodertälje Kings, hvor han endvidere også har haft ansvar for ungdoms udvikling.

Lukas havde faktisk kontrakt for næste sæson også, men dog med den klausul at han måtte skifte til udlandet hvilket Rabbits benyttede sig af.

Rabbits får derved i Lukas en mand med erfaring fra 2 store klubber i hendholdvis Tyskland og Sverige samt masser erfaring med den danske kultur og danske liga fra hans gode tid i Horsens IC.

Kontrakten er lavet som en 2+1 årig så sammenlagt er der skrevet under for de kommende 3 sæsoner.

Selv udtaler Lukas :

“I am excited to return to Danish Basketball and the Svendborg Rabbits organization. A club with a historic tradition that shares the same important core values as myself.

The Rabbit fan base is a true 6th player on home floor and I look forward to meeting the fans.

It is an amazing opportunity to work with this nucleus of young hungry and talented Danish Players who will be facing the daily challenge of becoming better basketball players and develop their games to the next level. It will be my personal challenge and job to put the guys in the best possible positions to do so.

As we embark on a new journey, war plans are in process, but for now one thing is for certain. We will run and we will play with confidence!

Bakken Bears slår Horsens IC samlet med 4-0

08.05.2018

Med den fjerde sejr på stribe i DM-finaleserien mod Horsens IC, vandt Bakken Bears klubbens 16. danske mesterskaber og det andet i træk. Bakken Bears vandt finalekamp fire med 83-76 efter at have været bagud med ni point i slutningen af tredje periode.

DM-finaleserien blev indledt med at udeholdets Kevin Larsen blev kåret som årets spiller i Basketligaen, men spillemæssigt var HIC-spillerens hold i starten et skridt bag hjemmeholdet. Bears kom foran 9-3 og 13-6 inden HIC – anført af en virkelig velspillende Lawrence Alexander kom på 13-13. Det lykkedes aldrig HIC at komme foran i første periode, og Bears havde næsten slået et hul inden Frederik Rungby scorede samtidig med slutsignalet. Føring til Bears på 26-21 efter ti minutters spil. Tony Bishop havde spillet imponerende for Bakken Bears (ni point i første periode).

I anden periode fik HIC udlignet ved 30-30 og kvaliteten af forsvarsspillet var virkelig nedadgående. Perioden var tæt og HIC fik igen udlignet til 41-41 i første halvlegs sidste minut, men Bears sluttede af med et dunk signeret Jaye Crockett. 43-41 efter 20 minutter.

I tredje periode indledte DeVaughn Akoon-Purcell med en scoring, inden HIC gik på et 16-2 run. Kevin Larsen og Lawrence Alexander var virkelig imponerende, og HIC-holdet fik frustreret Bears til at smide bolden væk. HIC nåede holdets største føring ved 57-47 og 59-49. Bears fik pyntet en smule på resultatet inden udgangen af tredje periode, men ved 59-66 og blot ti minutter igen lignede det ikke guldfest. Især fordi hjemmeholdets spil så forkrampet ud.

Doug Wiggins åbnede sidste periode med en trepointscoring, og da Darko Jukic og senere Michel Diouf scorede og Bears dermed fik udlignet til 66-66, fik stemningen i den fyldte Vejlby-Risskov Hallen virkelig et løft. Tony Bishop fik bragt hjemmeholdet foran – og Bears-runnet på 11-0.

Alexander scorede to straffekast for HIC inden Jukic og Akoon-Purcell scorede fem point. Igen skulle HIC på straffelinjen, hvor Kevin Larsen scorede et point før holdet kunne score. Jaye Crockett scorede en treer til 76-69. Horsens IC skulle knap syv minutter ind i perioden inden holdet blev noteret for et field goal og da var det for sent. Darko Jukic scorede et lay up, Michel Diouf to straffekast og den selvsamme senegaleser noterede sig for et par gode aktioner i forsvaret. Selvom Lawrence Alexander med sit 34. point reducerede til 82-76 var Bears for stærke i slutfasen.

Mest scorende i den fjerde finalekamp var Lawrence Alexander, der blev noteret for 34 point, mens Kevin Larsen scorede 11 point som han supplerede med 9 rebounds. For Bakken Bears scorede finalernes bedste spiller, Jaye Crockett, 20 point og han tog ydermere 5 rebounds. Darko Jukic og Michel Diouf scorede hver 14 point – og de supplerede med hhv 7 og 14 rebounds!

Kevin Larsen er årets spiller i Basketligaen

07.05.2018

Det var på papiret noget af et scoop, da Horsens IC før sæsonen kunne præsentere Kevin Larsen som ny mand i den gule trøje.

Den danske big man har levet op til forventningerne, og det kulminerede hertil aften, da Kevin Larsen forud for den 4. DM-finale blev udnævnt som årets spiller i Basketligaen.

Han har præsteret en enestående sæson for HIC. I sine 31 kampe har han hjulpet sit hold med 19,5 point, 7,1 rebounds og 3,2 assists pr. kamp.

Fra 12. oktober til 4. marts gik Kevin Larsen på banen 15 gange i træk, hvor han i alle tilfældene formåede at score mindst 20 point.

Landsholdsspilleren skriver sig ind i historien med titlen, og han bliver den første danske vinder af prisen, siden Darko Jukic gjorde det i 2013 - i øvrigt også for Horsens IC.

Udover æren modtog Kevin Larsen også et ur fra Festina.

Tættets på at fravriste Kevin Larsen titlen var Devaugh Akoon-Purcell fra Bakken Bears og Matt Bonds fra Hørsholm 79ers.

De kan se alle årets kåringer i BL ved at klikke her.