Nyheder

Rabbits slår Stevnsgade Copenhagen i Nørrebrohallen

16.01.2019

En kedelig grå tirsdag i Nørrebrohallen skulle vise sig, at blive en intens og seværdig fight for de 300 fremmødte basketfans. En fight der i den grad blev kæmpet defensivt. Begge hold leverede en meget solid forsvarsindsats og beviste, at med et stærkt forsvar kommer man langt.

Stevnsgade lagde bedst ud og kom i 1. quarter foran 13-10, Jeremy Wilson står har på det her tidspunkt 8 af Stevnsgades point., men Svendborg svarer igen og afslutter quarteret 14-18.

Svendborg lægger et modbydeligt fuldbanepres, som kan stresse og tage livet af selv den bedste guard. Stevnsgade formår ikke rigtigt at spille forbi det. I den anden ende får Stevnsgade lagt godt pres på Svendborg, der kun kommer til pressede afslutninger og aldrig rigtigt får flow i scoringerne. Det er tydeligt, at dette er en intens forsvarskamp, hvilket halvlegs-scoren vidner om. 2. quarter slutter 26-36.

Den samme intensitet fortsætter i 3. quarter, hvor Svendborg kommer foran med 36-55. Stevnsgade kommer simpelthen ikke til ordentlige afslutninger. Svendborgs konstante pres tærer på kræfterne. 

4. quarter starter og  Stevnsgade formår at får hentet lidt af forspringet og på et tidspunkt ser det pludseligt spændende ud igen, men kræfterne er brugt. Et noget presset Svendborg-mandskab får hevet sejren på 52-74 hjem.

Svendborgs Zach Charles skal fremhæves med sine flotte 22 pts og 11 rebounds. Også Mikkel Plannthin, Derrick Wilson og Jeremiah Ingram gjorde god figur.

For Stevnsgade scorede Stefan Jevric og Jeremy Wilson hver 11 pts. Dette vidner om hvor pressede de var og om Svendborgs solide forsvarsindsats, der også tvang Stevnsgade til hele 28!! turnovers. Til gengæld out-reboundede Stevnsgade Svendborg med 42-40 og 15-10 på assists. Så den sejr fik Nørrebrodrengene trods alt.

Bakken Bears fik oprejsning i Randers

15.01.2019

Tirsdag aften tog Randers Cimbria imod gæsterne fra Aarhus, Bakken Bears. Sidst de  to hold mødtes, tildelte mandskabet fra Randers, Bakkens deres først nederlag i sæsonen.

Mod forventning starter kampen i et stille tempo, men Bakken gearede mere og mere op. Begge hold må kæmpe for at komme til de gode afslutninger, men Bakken får taget bedst hul på kampen er og foran 6-15 efter 4 minutter, hvor Randers tager timeout.

Efter timeouten kommer Randers nummer 10, Dee Franklin ud med fornyet energi og laver 11 hurtige point - og har lavet alle Randers 17 point - til stillingen 17-21 med 2,5 minut igen.

Perioden slutter med en føring til Bakken på 20-27.

I 2. periode slækker Bakken ikke på tempoet og det hjælper heller, at Randers mandskabet snorksover i forsvaret, hvilket gør at Bakken kan holde forspringet. Stillingen er 26-34 efter 4,5 minut.

I 2. og sidste halvdel af 2. periode, stepper Randers mandskabet op og lader ikke Bakken Bears stikke af, og kan gå til pause med stillingen 39-45.

Randers kommer brandvarme ud fra halvleg og får overtaget i kampen og Dee Franklin bringer Randers foran 55-54 efter 3,5 minut.

Efter Randers har haft føringen en kort periode, stepper Bakkens mandskab op og viser hvorfor de kun har tabt en kamp i sæsonen, med noget meget flot basket og kan afslutte perioden med en føring på 69-78.

Bakken fortsætter hvor de slap i 3. periode og fortsætter det flotte spil, som Randers ikke har noget modsvar til og udbygger føringen til 71-88 efter 3 minutter hvor Randers tager timeout.

Bakken fortsætter i det høje gear resten af kampen, men Randers kæmper med næb og klør for at følge med Bakken Bears, men kan intet stille op. Bakken fik hvad de kom efter - oprejsning, efter de tabte sidst de gæstede Randers Cimbria.

Kampen slutter 85-115 til Bakken Bears. Topscorer for Randers er Dee Franklin med 37 point. Og for Bakken er det Hayden Dalton med 21 point

Ny dommer i BL

15.01.2019

Dommergruppen i BL er med øjeblikkelig virkning blevet udvidet med den rumænske FIBA-dommer Andrada Monika Csender.

Andrada kommer til Danmark den 15. januar 2019 og udover sine personlige ejendele er det også et imponerende dommer-CV der er med i flyet fra Rumænien.

Andrada er med i FIBA`s top 100 dommere, som dømmer VM for ungdom og seniorslutrunder. Andrada der blev FIBA-dommer i 2012 har allerede dømt ved Eurobasket Women 2015 og 2017, 2 x Euroleague Women Final4, FIBA Supercup, et utal af Eurocup og landskampe samt på højeste niveau i den bedste herre- og damerække i Rumænien. 

BL`s dommeransvarlig Carsten Jensen ser det som et kæmpeløft til dommerniveauet i BL og håber at Andrada`s tilstedekomst kan være med til at løfte niveauet for de øvrige 15 dommere der dømmer i BL. Udover at dømme i BL skal Andrada også dømme kampe i de øvrige rækker i Danmark hvor DBBF er ansvarlig for dommerpåsætningen.

Andrada ser frem til at dømme med sine danske dommerkollegaer og gøre det bedst muligt.

Andrada får debut onsdag aften når Værløse BBK hjemme i Søndersøhallen får besøg af Horsens IC. 

Du kan se alle 16 dommere der dømmer i BL ved at klikke her.

Sikker sejr til Horsens IC over Svendborg Rabbits

11.01.2019

I første hjemmekamp i 2019 skulle HIC endnu engang op mod Svendborg Rabbits.

HIC havde tidligere vundet relativ nemt og ubesværet over Svendborg Rabbits, men blandt andet på baggrund af Svendborgs meget fine indsats mod Bakken Bears i deres seneste kamp, hvor de kun tabte en ganske tæt kamp til allersidst , havde de fleste nok forventet en tættere kamp med mere intensitet og godt spil, end tilfældet blev.

At Svendborg mødte op med skader hos såvel Sebastian Aaris og Mathias Kelly, gjorde det ikke lettere for Svendborg at leve op til det flotte spil fra Bakken-kampen. Men Svendborg startede alligevel frisk ud med flot forsvarsspil og takket være 4 3-points scoringer gik de da også ind til 2. q foran 22-21.

Men her udeblev 3-points scoringerne, der i stedet blev lavet af HIC, der fuldstændig vendte billedet i 2.q og takket være 6 3-points scoringer, heraf 3 af Brandon Tabb, vandt HIC 2. q med 31-16, så stillingen ved halvleg var 52-38 til hjemmeholdet.

3. q blev mere tæt, men med en lille overvægt til HIC, så holdet med en score på 24-18 kunne udbygge deres føring til 20 points, 76-56 før sidste q.

Her blev der spillet frisk til. Svendborg virkede frustrerede og fik i 2. halvleg 3 tekniske fejl! Svendborg var her, som vanligt, rigtigt godt skydende udefra og scorede på 6 3-points skud i sidste q. heraf 3 af Derrick Wilson, der var helt dominerende hele kampen igennem. At HIC heller ikke spillede særligt godt forsvarsspil, gjorde det ikke vanskeligere for Svendborg. Alligevel vandt HIC også 4. q med 26-24 og dermed kampen med 102-80.

Hos Svendborg var som tidligere nævnt Derrick Wilson helt suveræn. Han scorede 34 points, heraf 7 3-points. Hos HIC spillede Cheik Sane sin vel nok bedste kamp siden han kom til klubben. Han ydede en formidabel indsat især i forsvaret, men alligevel blev topscorerne for HIC Stefan Savic og Vedran Borovcanin begge med 18 point.

Game of the Week: Horsens IC - Svendborg Rabbits

10.01.2019

For tredje gang inden for 35 dage ramler Horsens IC og Svendborg Rabbits sammen. Det sker torsdag aften i Forum Horsens.

Og det er kaninerne fra Sydfyn, der i den sammenhæng har mest at bevise. Arnel Dedics tropper formåede nemlig at køre Rabbits fuldstændig ud af gulvet i de to første indbyrdes kampe i sæsonen.

27 point var forskellen i første omgang i Forum Horsens i december, og få dage senere blev Svendborg ydmyget på eget gulv med hele 42 point i HIC-favør.

Kort efter ændrede svendborgenserne i trupsammensætningen, og det betød, at den skadede Brandon Norfleet blev sendt hjem, mens en gammel Basketliga-kending vendte tilbage på dansk jord.

Point Guard Derrick Wilson blev således præsenteret i Kaninhulen, og torsdag får han så lov at vise sig frem på sin tidligere hjemmebane i Horsens, hvor han spillede i sidste sæson, og hvor han endte med at få hængt en sølvmedalje om halsen.

Om det er hans tilstedeværelse, der har gjort en forskel, skal være usagt, men ikke desto mindre har Rabbits vist gode takter i starten af det nye år. Først var Bakken Bears umådeligt tæt på at blive besejret, og senest bookede Lukas Varga’s tropper så billet til pokalsemifinalen efter en sejr på 12 point mod Randers Cimbria.

Holdet ser dermed ud til at være i bedre forfatning, end tilfældet var i december, men det skal naturligvis følges op mod Horsens IC.

I den gule lejr har tingene resultatmæssigt set fornuftige ud. Fem sejre i træk er holdet oppe på. De kom alle i december - så kampen mod Svendborg markerer den første HIC-kamp i 2019.

Man kan dog ikke komme uden om, at der er en kamp lidt senere på ugen, som rumsterer lidt i Horsens-lejren. Søndag drager holdet til Aarhus, hvor Bakken Bears venter i pokalkvartfinalen. Et opgør begge hold brændende ønsker sig at vinde og måske med risikoen til følge, at Horsens-spillerne kommer til at miste lidt fokus på opgaven mod Svendborg.

Svarene får vi torsdag kl. 18.45 i Forum Horsens - og udfoldelserne kan naturligvis følges direkte på www.fanseat.com

Highlights: Team FOG Næstved - Wolfpack - 08/01-19

10.01.2019

Team FOG Næstved udraderede Wolfpack på bare 4 minutter, på et vanvittigt run på 28 point. Det gav også en del højdepunkter i kampen, som dog mistede sin intensitet oven på det store run. 

Randers Cimbria vinder uinspirerende kamp mod Stevnsgade Copenhagen

09.01.2019

Efter to nederlag i streg, håber Randers Cimbria på oprejsning når de tager imod Stevnsgade Copenhagen, der gav debut til Jeremy Wilson.

Begge hold starter kampen i et højt tempo, men Stevnsgade kan intet stille op mod Randers’, Devon Thomas som står for 14 af Randers 16 point mod Stevsgades 8 point efter 5 minutter.

I sidste del af 1. periode slipper Randers ikke speederen, hvor de resterende spiller også kommer til kurven. Med 2 igen, laver Brantley et steal og dunker bolden i kurven hvor, Stevnsgade tager timeout til stillingen 24-10.

Perioden slutter 30-15 til Randers.

Efter den korte pause har begge hold skiftet til det helt lave gear, hvilket resultere i at ingen af holdene har held med at få bolden i kurven, efter 3,30 minut tager Randers timeout ved stillingen 35-21. Efter timeouten skiftes holdene til at få bolden i kurven, men Randers holder det kølige overblik og holder føringen, til en pauseføring på 49-36.

Eet lidt tamme spil fra 2. periode fortsætter hele 3. og der er ikke nogen af holdene der formår, at få gang i det hurtige spil som vi så i 1. periode. Det står 68-57 til hjemmeholdet inden de sidste 10 minutter, hvor periodens sidste scoring er et dunk fra Stevensgade.

Selv om begge hold fik en velfortjent skideballe i pausen, er der ikke nogen af holdene der kan finde en rytme i spillet. Holdene skiftes til at score og efter 4 minutter er stillingen 75-65 hvor Stevensgade tager timeout.

Efter timeouten laver Stevnsgade, Jeremy Wilson en usportslig fejl, hvilket Randers udnytter til stillingen 81-65 med 4 minutter igen, hvor Stevensgade igen tager timeout. I kampens sidste minutter formår Stevensgade ikke at få udrettet det store.

Den ventede sejr er en realitet og kampen slutter 94-69 (30-15, 19-21, 19-21, 26-12 til Randers Cimbria.

Topscorer for Randers blev Devon Thomas med 29 point og Chris Nielsen med 18 point. For Stevnsgade Copenhagen scorede Stefan Jevric 19 point. 

28-0 run til TFN vendte kampen mod Wolfpack

08.01.2019

Team FOG Næstved fulgte op på sejren over Randers Cimbria ved at vinde klart over BMS Herlev Wolfpack på en fremragende 2. periode.

Der skete ikke meget i de første minutter af kampen. Spillet var uden intensitet, og holdene fulgtes ad scoringsmæssigt gennem første halvdel af perioden.

Da godt halvdelen af perioden var spillet, trak Wolfpack fra til en 6 pointføring. Om det vækkede Team Fog Næstved vides ikke, men det lykkedes da for Team Fog Næstved at reducere Wolfpacks føring, så holdet kun var bagud med 3 ved periodens slutning med 18-21.

Uuha for en start på 2. periode for Team Fog Næstved. Holdet brændte straffekast og oplagte scoringschancer. Det betød, at Wolfpack udbyggede sin føring til 7 point. Wolfpack havde fået fat og holdt fast.

Men i løbet af ingen tid – som i ingen tid – fik Team Fog Næstved vendt skuden på 4 steals efter 2 straffekast ved stillingen 26-27. Det var helt vildt. Og Team Fog Næstved blev ved og ved, så med et run på 28 point i tærk udbyggede Team Fog Næstved føringen til 24 point. På det tidspunkt så det ud til, at kampen var afgjort. Hjemmeholdet gik til pausen med en føring på 57-35.

I starten af 3. periode fik Wolfpack lov til at være med i kampen, og det gik stærkt med scoringerne i begge ender. Intensiteten i kampen var dog dalende – kampen syntes afgjort selvom perioden sluttede 30-19 til hjemmeholdet og derved en føring på 33 point inden de sidste 10 minutter.

Wolfpack kom først på tavlen i 4. periode, men så gik der også et par minutter, inden holdet igen scorede. Det gjorde Team Fog Næstved derimod.Da halvdelen af perioden var spillet, rundede Team Fog Næstved de 100 point, og føringen var på 40 point.

Begge hold spillede bredet mod slutningen og det hele endte med en storsejr til Team FOG Næstved på 108-70.

Topscorer for Team Fog Næstved PJ Thomson med 23 og Jordan Mathews med 22 point. For BMS Herlev Wolfpack scorede Deoionte Simmons 16 point

EBAA taber til storebror

04.01.2019

Dagens kamp åbnede meget rodet fra begge mandskaber, hvor Bakken Bears var de første til at komme på tavlen med to straffekast af amerikanske Hayden Dalton.

Både EBAA og de danske mestre brændte mange chancer i kampens indledning, og havde også problemer med at tippe bolden i efter rebounds under kurven.

Det var dog det unge og talentfulde EBAA-hold, der kom bedst ud af de efterfølgende minutter. Med to treere fra henholdsvis Simon Bjørnebo og David Kristensen, bragte de sig foran med 6-2.

Udeholdet fra Bakken Bears fik en smule bedre fat i spillet i de næste minutter, men halvvejs inde i første periode var det forsat EBAA i førersædet. Dette kunne de blandt andet takke dobbeltlicensspilleren David Kristensen for. Den unge dansker havde scoret otte ud af holdets elleve point efter fem minutter af perioden. Stillingen var på dette tidspunkt 11-6 til EBAA.

Bakken Bears formåede dog mod slutningen af perioden at skrue op for tempoet og effektiviteten omkring kurven, og det betød desværre for EBAA, at udeholdet hentede sin første føring i kampen med tyve sekunder tilbage. Det unge hjemmehold fra EBAA havde dog sidste boldbesiddelse, og i samme instans som skuduret udløb, scorede Tobias Reinholt to point og bragte føringen tilbage på EBAA-hænder.

Første periode sluttede med 20-19 til EBAA-holdet ledt af Mads Sigersted.

Anden periode åbnede mere velspillende fra begge mandskaber, hvor begge hold spillede tålmodigt angrebsspil og fandt de rigtige løsninger. De to hold fulgtes rigtig godt ad, og halvvejs inde i anden periode var stillingen helt lige ved 33-33.

EBAA havde stor andel af kampen, og de virkede meget opsatte på at drille storebror fra Bakken Bears, der havde problemer med at trække fra, når de spillede sig til en føring.

Med to minutter tilbage af perioden virkede Bakken Bears til at have fået en lille smule momentum med flere scoringer i træk. Stillingen var 35-43 på dette tidspunkt. Her var det vigtigt for hjemmeholdet fra EBAA at holde fast, så de ikke skulle ud at jagte for stor en Bears-føring efter pausen. De danske mestre virkede dog til at have flest kræfter i benene inden pausen, og det lukke ses på scoretavlen, hvor Bakken Bears sikrede sig en føring på tretten point til stillingen 37-50. EBAA fik kun scoret to point i de sidste fire minutter af anden periode.

EBAA kom bedst ud fra pausen med en lang treer fra Filsoof, men træner Mads Sigersted var ikke tilfreds med nogle tekniske detaljer, der ikke var på plads. Hjemmeholdet tog derfor en hurtig timeout allerede efter et minut af tredje periode. EBAA kom bestemt også bedre ud efter pausen, end det man så inden pausen. Hjemmeholdet kunne ikke hentede ikke ind på Bakken Bears, men man spillede lige op med dem.

Begge hold havde halvvejs inde i perioden scoret ti point, og kampen på banen havde fået en smule gnist fra begge hold. Hjemmeholdet spillede lige op med Bakken Bears i tredje periode, men der ventede stadig en stor opgave forud, hvis de skulle hente forspringet til de danske mestre. Stillingen var 53-67 efter tredje periode.

Fjerde og sidste periode begyndte med samme fortegn som tredje periode. De to hold fulgtes rigtig godt ad indledningsvist med EBAA som det marginalt bedre hold rent scoringsmæssigt. Det unge hjemmehold havde halvvejs inde i perioden scoret 11 point mod Bakken Bears’ otte point.

EBAA kæmpede utrolig hårdt for at holde sig inde i kampen, men udeholdet virkede stærkest og til at have mest overskud til sidst i kampen. De danske mestre virkede til at have de sidste ressourcer, når det blev nødvendigt. Holdet svarede igen med det samme, så snart EBAA nærmede sig bare en lille smule.

Hjemmeholdet formåede heller ikke at hente forspringet til sidste i kampen, men det blev alligevel til et hæderligt nederlag til EBAA mod storebroren fra Bakken Bears på 75-89. En skidt sidste halvdel af anden periode fra hjemmeholdet gjorde den store forskel til dagens kamp. EBAA tabte den pågældende periode med 14 point, men spillede lige op med de danske mestre i både første, tredje og fjerde.

De to holds mest scorende spillere blev David Kristensen og Ryan Martin med henholdsvis 18 og 16 point.