Nyheder

Basketligaen stærkt repræsenteret på landsholdet

30.11.2018

Danmarks landstræner Erez Bittman har udtaget de 16 spillere, der arbejder hen mod en af de mest afgørende kamp for et dansk landshold i mange år.

Søndag møder Danmark Hviderusland i Arena Næstved, og en sejr kan bringe mandskabet et skridt tættere på deltagelse i den endelige EM-kvalifikation frem mod EM-slutrunden i 2021.

Og det bliver med en dansk trup, som er udgjort af masser af spillere fra Basketligaen.

Der er mere specifikt tale om:

Adama Darboe (Bakken Bears)

David Kristensen (Bakken Bears)

Darko Jukic (Bakken Bears)

Frederik Rungby (Horsens IC)

Lasse Elbæk (Horsens IC)

Philip Hertz (Team FOG Næstved)

Peter Møller (Svendborg Rabbits)

Sebastian Åris (Svendborg Rabbits)

Sylvester Berg (Bakken Bears)

Resten af truppen består af udenlandsprofessionelle danskere, men fælles for dem alle er, at de også har en fortid hos klubber i Basketligaen.

Chanan Colman, Hapoel Be’er Sheva (Seneste klub i Danmark: Randers Cimbria)

Gabriel Iffe Lundberg, Manresa (Seneste klub i Danmark: Horsens IC)

Jonas Zohore, Fiatalok (Seneste klub i Danmark: Bakken Bears)

Jonathan Gilling, Melilla (Seneste klub i Danmark: Hørsholm)

Kevin Larsen, Bilbao (Seneste klub i Danmark: Horsens IC)

Mads Bonde, Tenerife (Seneste klub i Danmark: Team FOG Næstved)

Sami Eleraky, Tenerife (Seneste klub i Danmark: Aalborg Vikings)

Den eneste spiller, der i øjeblikket er omkring landsholdet, men som ikke tidligere har haft et ophold i Basketligaen, er Shavon Shields. Dansk-amerikaneren står dog ikke til rådighed for Erez Bittman til landskampen mod Hviderusland.

Køb sæsonkort til BL med julerabat

25.11.2018

Nu har alle basketinteresserede under 19 år mulighed for at købe sæsonkort til alle kampe i grundserien med julerabat.

I resten af december måned kan du nemlig købe dit sæsonkort til BL som gælder til de resterende 64 kampe i grundserien - så mangler du et julegave ønske så er det bare med at få sagt det til dine forældre nu.

Kortet koster normalt kr. 150,- + gebyr men nu kan du erhverve det for bare kr. 100,- + gebyr.

Tilbuddet gælder til og med den 30. december 2018.

Du køber dit sæsonkort ved at klikke her.

Bakken Bears slår Horsens IC i topopgøret i BL

23.11.2018

Dagens opgør i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Horsens IC blev indledt med enormt effektivt angrebsspil fra begge mandskaber. Dette betød, at stillingen var helt lige ved 10-10 efter blot tre minutter spillet af første periode.

Sidste års sølvvindere fra Horsens virkede i den grad til at være mødt op for at give Bakken Bears sin sag for. Gæsterne fulgte helt med i aarhusianernes tempo i kampen. ”Bjørnene” var marginalt foran efter seks minutter spillet, men det skyldtes blandt andet nogle unødvendige fejl fra Horsens, der fejlede på Bakken Bears’ trepointscoringer.

Stillingen var 21-18 efter syv minutter af første periode. Gæsterne indskiftede nyerhvervelsen i form af Cheikh Sane i første periode, og han voldte med det samme problemer for Bears’ defensiv med sin store fysik.

Hjemmeholdet var dog fortsat foran mod slutningen af første periode. Horsens havde endnu engang fejlet Bakken Bears på en trepointsscoring. Det var sådanne nogle fejl, der skulle elimineres, hvis de fortsat skulle være med i kampen. Gæsterne var helt med på den offensive del af banen. Første periode sluttede 28-22 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode åbnede som første periode med lyn og torden. Begge hold spillede med enormt effektive scoringsprocenter, og stillingen lå hele tiden og vippede. Bakken Bears var fortsat foran i kampen, men det var aldrig med mere en to point.

Intensiteten fra banen afspejlede sig også på begge trænerbænke. Samtlige spillere levede sig fuldbyrdet ind i kampen. Begge trænere i form af Steffen Wich og Arnel Dedic havde endnu ikke sat sig i løbet af kampen. Horsens var indtil videre bedste hold i anden periode. De havde fået elimineret de unødvendige fejl, og de bragte sig dermed foran for første gang i kampen.

Gæsterne førte med to point til stillingen 39-41 efter seks minutter af anden periode. Den resterende del af perioden var fortsat utrolig intens med to mandskaber, der gav sig fuldt ud. Ingen havde lyst til at tabe til ærkerivalen, og det kunne man virkelig mærke.

Anden periodes tema må have været skiftende føringer. Gæsterne fra Horsens kunne givetvis gå tilfredse til pause trods stillingen 54-53 i Bears’ favør. Horsens spillede indtil videre en væsentligt bedre kamp end det første indbyrdes møde i sæsonen, hvor man blev sendt hjem med et stor nederlag. Der var lagt op til en spændende anden halvleg.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede tredje periode bedst. Aarhusianerne virkede til at have fået mest ud af pausen. De danske mestre havde indtil videre scoret seks ubesvarede point efter halvandet minut. Særligt Bakken Bears’ amerikaner Ryan Evans kom brandvarm ud til anden halvleg og scorede seks point på blot et par minutter.

Og netop Ryan Evans startede aftenens første ophedet episode. Bears-spilleren forsøgte at få fat i en tabt bold, men fejlede i stedet Horsens-spilleren. Dette fik Horsens-træner Arnel Dedic så meget op i det røde felt, at han var inde på banen. Begge hold protesterede, og begge mandskaber modtog en teknisk fejl.

Kampen levede i den grad. Spillerne var tændte, og tilskuerne var tændte. Stillingen var 78-72 med tre minutter tilbage af perioden. Horsens kom en smule bedre med mod slutningen af perioden, men det var stadig med Bakken Bears i spidsen. Stillingen efter tredje periode var 86-78.

Fjerde periodes indledning var bestemt heller ingen skuffelse. Begge hold kæmpede fortsat enormt hårdt i hver eneste duel, hvilket stille og roligt byggede en tænding op blandt spillerne. Begge mandskaber modtog tekniske fejl, og der var flere situationer med infights. Det var tydeligt at mærke rivaliseringen mellem sidste års to finalister.

Kampens afslutning var enormt spændende, og med blot tre minutter tilbage førte Bakken Bears med blot fire point. Men hver gang Horsens kom tæt på at udligne, så fandt Bears de rigtige løsninger frem. Med tre minutter tilbage var stillingen 104-95. Horsens kom i vanskeligheder med flere fejl og kendelser for personlige fejl, hvilket sendte hjemmeholdet på linjen. Horsens forsøgte med alt, hvad de havde, men det var desværre ikke nok for udeholdet fredag aften. Bakken Bears var for stærke til sidst, men Horsens ligner bestemt et mandskab, der er klar til at bide skeer med aarhusianerne i resten af sæsonen. Bakken Bears vinder 110-98.

Kampens mest scorende spillere blev Tobin Carberry fra Bakken Bears med 31 point og Vedran Borovcanin fra Horsens IC med 23 point.

4 BL-kampe flyttet

22.11.2018

Som følge af at Bakken Bears onsdag aften kvalificerede sig til 2. gruppespil i FIBA Europe Cup har det været nødvendigt at flytte 4 af Bakken Bears kampe i BL.

De 4 kampe der er flyttet er:

  • Randers Cimbria - Bakken Bears 30. januar 2019 flyttes til den 15. januar 2019 kl. 18:30 i Arena Randers
  • Wolfpack - Bakken Bears 22. december 2018 flyttes til den 4. marts 2019 kl. 19:00 i Herlevhallen
  • Horsens IC - Bakken Bears 7. februar 2019 flyttes til den 8. februar 2019 kl. 18:45 i Forum Horsens
  • EBAA - Bakken Bears 25. januar 2019 flyttes til den 4. januar 2019 kl. 16:30 i Vejlby Risskov Idrætscenter

Bakken Bears er i  2. gruppespil kommet i pulje med Avtodor Saratov (Rusland), ZZ Leiden (Holland) og Kataja Basket (Finalnd) og starter på hjemmebane onsdag den 12. december 2018 mod ZZ Leiden.

De øvrige kampe spilles således:

  • 19. december 2018 mod Kataja Basket (udebane)
  • 9. januar 2019 mod Avtodor Saratov (udebane)
  • 23. januar 2019 mod ZZ Leiden (udebane)
  • 30. januar 2019 mod Kataja Basket (hjemmebane)
  • 6. februar 2019 mod Avtodor Saratov (hjemmebane)

De 2 bedste hold fra gruppen går videre til næste runde (round of 16). Du kan læse mere om FIBA Europe Cup her.

Rabbits slår Team FOG Næstved sikkert

22.11.2018

Det bedste hold vandt dagens topkamp mellem Svendborg Rabbits og Team Fog Næstved, men det var især Mikkel Plannthin og P. J Thomson der var fremtrædende for hver deres mandskaber. Mikkel Plannthin med 7/8 på treeren i 1. halvleg og P.J med 5/7 på hele kampen og topscorer samlet med 28 points.

Rabbits vandt fortjent kampen 84-75, efter perioderne 21-17, 28-19, 18-20 og 17-19.

Hjemmeholdet kom ud med enorm energi og gejst og det var så voldsomt man næsten kunne mærke det helt ude på de bagerste rækker af de knap 900 fremmødte i HK Midt Arena. Hjemmeholdet kom også bedst fra land med 8-0 og det blev også 10-4 og 13-9. Plannthin med tre treerer på lige så mange forsøg på 5 minutter. Team Fog spillede ikke kun godt men også med musklerne og egentlig utroligt, at der kun blev fløjtet 3 fejl i 1. periode, 1 til hjemmeholdet og 2 til Næstved for der blev brugt godt med kræfter især under kurvene.

Kaninerne fortsatte med det gode spil i 2. periode. Holdet viste formidabelt spil selv når Næstved lagde allermest pres og især i forsvaret stod kaninerne godt og solidt. Enouma Ebinum, blot kaldet E, fik debut på sin hjemmebane og i Danmark og viste, at han forstærker hjemmeholdet ganske godt med godt forsvarsspil men også gode bevægelser i angrebet. Mikkel Plannthin fortsatte sin træfsikkerhed og efter 6  minutter af 2. periode var han såmænd på 7/7 fra trepointsland.

Hjemmeholdet fik hele HK Midt Arena til at koge, 43-29. Team Fog havde fundet ud af, at det i aften kunne betale sig at holde øje med hjemmeholdets anfører for han blev bare ved og ved ligesom det flotte angrebsspil også smittede af i forsvaret. Pausestilling 49-36 og den bedste halvleg af kaninerne  i de sidste to sæsoner.

Det værste man kan gøre i Basketligaen er at afskrive Team Fog for er der et hold der kan score rigtig mange points meget hurtigt er det Næstved. Det skyldes ikke mindst profilerne P. J, David Onuorah og Filip Rajovic men også den tidligere kanin Alexander Bak spillede en god kamp. Landsholdsspiller Philip Hertz var rent scoringsmæssigt lidt under niveau i dag.

Næstved fik hurtigt sat 5 points men kaninerne svarede igen med 8-0, og kampens største føring 57-41. Svendborgs to US spillere Zach Charles og Jerimiah Ingram havde  været helt anonyme rent scoringsmæssigt i 1. halvleg men trådte op i kampens 3. periode, hvor de to delte scoringer.

Stillingen inden sidste periode 67-56 men ingen i hallen sad stille på sæderne for absolut intet var afgjort.

Kaninerne kom og var aldrig bagud i dagens kamp. Høj høj moral og en fight ud over noget der ikke er set i kaninhulen i meget lang tid fik de mange fremmødte op af stolesæderne. Team Fog spillede nu endnu mere med musklerne og det var et efterhånden træt hjemmehold der havde holdt højt tempo og pres gennem hele kampen der nu måtte geare lidt ned. Klogt med +16 at køre lidt ned i tempo, hvilket naturligvis betød, at Næstved kom tættere på. Det kom også dumme beslutninger fra Rabbits nu hvor trætheden begyndte at melde sig men sejren var aldrig i fare og den blev kørt sikkert hjem selv om Team Fog havde muligheden men de mange straffekast blev ikke omsat i de sidste to minutter. 7 brændte i sidste perioder af 13 mulige. Måske havde trætheden også indfundet sig i sydsjællænderne der ikke havde roteret så meget som hjemmeholdet.

Rabbits fortjent ud af kampen med hvad man godt kan kalde en sikker sejr.

Måske kostede det hos Team Fog at spille aggresivt. Det gik i hvert fald ud over Chris Gabriel der måtte forlade banen med noget der lignede en skade midt i 3. periode. I Team Fog’s næste kamp er topscorer Jordan Mathews igen til rådighed og kampen er den 5. december ude mod Bakken Bears, efter landsholdspausen.

Det sejrende hjemmehold spiller igen den 6. december, hvor modstanderen er Horsens IC i Forum Horsens.

Foto er leveret af "Tom Andreasen – Fotografi”

Wolfpack sejrer over Stevnsgade Copenhagen

21.11.2018

Efter et nederlag over Horsens IC skulle BMS Herlev Wolfpack rejse sig mod Stevnsgade Copenhagen i Ballerup Super Arena.

Men optakten har langt fra været god, Wolfpack har været hårdt ramt af skader til Jonas Jessen, Jonas Andersson, Mathias Seilund, Agah Kizilkaya & Jesper Sandager. Sidstnævnte blev dog klar til dagens kamp. For Stevnsgade havde man fået Mile Nedic tilbage fra skade.

Wolfpack starter kampen med rigtig flot angrebsspil anført af Andreas Meilby der var varm bag 3 pointslinien, for Stevnsgade er Victor Lorentzen som gør lidt af det hele. Wolfpack har mange mistede bolde over vanligt niveau og det gør at Stevnsgade kan hænge på resten af perioden til 29-23 i Wolfpack favør.

2. Periode starter hvor 1. periode slutter, lidt for mildt forsvar og for mange mistede bolde holder Stevnsgade inde i kampen. For Stevnsgade er det Stefan Jevric der gør det godt, mens BMS Herlev Wolfpack er mere baseret med holdet i fokus, dog har Stevnsgade problemer med at stoppe Deionte Simmons i feltet & Austin Waddoups ude bag linien 21-23 (50-45).

Om det var sidste uges nederlag til Horsens IC vides ikke, men Wolfpack kommer sent ud fra halvlegen og Stevnsgade lignede et hold der var begyndt at lugte sæsonens første sejr. Austin Waddoups holder dog Stevnsgade i snor med nogle store spil ude bag linien, mens Stevnsgade virkelig kæmper i reboundsspillet. Perioden slutter 17-22 (59-57).

I sidste periode steppede Wolfpack op da det gjaldt og viste at de bør have et gear mere og med et run de sidste 4 minutter ender kampen 95-83 (28-16).

Topscorer for Wolfpack blev Deionte Simmons 25, Austin Waddoups 22 og Andreas Meilby 16 point. For Stevnsgade scorede Victor Lorentzen 23 point.

Games of the week #47

21.11.2018

For en kort bemærkning skifter Game of the Week i denne uge navn til Games of the Week. Med to store kampe på plakaten er det svært at udvælge én, og derfor bliver begge omtalt i denne omgang. 

Festen starter onsdag aften i Svendborg, hvor Rabbits tager imod Team FOG Næstved. Hjemmeholdet kommer ind til kampen med en frisk 20 points-sejr over et amputeret Randers-mandskab, der var uden både den fortsat skadede Charlie Burgess og karantæneramte Chris Nielsen.

Til gengæld var Svendborg også selv uden Brandon Norfleet og deres nye big man Enouma Ebinum. Ebinum afventer stadig sin spillertilladelse, så det er tvivlsomt, om han kommer i aktion i Kaninhulen. Tiden må også vise, om Norfleet er blevet sin rygskade kvit efter fire kampe på sidelinjen.


I det modsatte ringhjørne møder Næstved op med et nederlag fra Forum Horsens mod Horsens IC. Igen leverede de to medaljekandidater en medrivende og tæt affære, men i denne omgang var det Arnel Dedics tropper, der trak det længste strå.

Svendborg og Næstved har allerede krydset klinger en gang i sæsonen. Det var i anden spillerunde, hvor kaninerne fra Sydfyn kunne rejse hjem fra Arena Næstved med en sejr på 5 point.

Ved den lejlighed var Jeremiah Ingram flyvende og leverede 32 point for svendborgenserne. PJ Thompson og Jordan Mathews lå tæt på hinanden med 23 og 21 point i Næstved-lejren, men det makkerskab kommer ikke i spil i denne omgang, da Jordan Mathews afsoner sin anden karantænedag for episoden med Chris Nielsen.

Derfor skal det blive interessant at se, hvilket af de to hold, der bedst kan undvære profilerne, hvis det altså også bliver tilfældet for Svendborg.

Alt i alt venter der en spændende dyst, som naturligvis kan opleves direkte på www.fanseat.com

Spoler vi tiden frem til fredag er der igen topbasket på menuen. Helt præcist et møde mellem de seneste fire års DM-finalister i form af Bakken Bears og Horsens IC. En vaskeægte klassiker i dansk basket får skrevet sit andet kapitel i sæsonen, og for anden gang er det i Vejlby Risskov Hallen, at dysten skal afgøres.

Det første indbyrdes møde endte i en sand nedsabling leveret af Bakken Bears. Efter første Periode fik Horsens ikke et ben til jorden, og aarhusianerne endte med at notere sig en stensikker sejr på 23 point.

Siden da er der sket ændringer i HIC-truppen, hvor den tidligere Næstved-profil Cheikh Sane er stødt til truppen, og der er lagt op til, at han kan få sin debut under kurven mod klubbens største rivaler.

Men han får nok at se til, for bjørnene har været i en klasse for sig selv indtil nu. Som nævnt i tidligere optakter er der nærmest uendelige strenge at spille på for Steffen Wich og co. og med sådan et instrument til rådighed, skal HIC-spillerne levere på absolut topniveau for at følge med.

Igen skal det dog tages i betragtning, at Bakken direkte kommer fra et opgør i Kosovo onsdag aften i FIBA Europe Cup. Godt nok er Bears allerede videre i turneringen og kan dermed dosere spilletiden, men alt andet lige vil en lang rejse aldrig være en fordel. Mod Svendborg for et par uger siden, var den helt samme opskrift imidlertid ikke nogen hindring for bjørnene, som vandt overbevisende ved den lejlighed med 30 point.

Opgøret kan naturligvis også opleves på www.fanseat.com

Bakken i overbevisende sejr over Stevnsgade

17.11.2018

Der var godt humør og god stemning i Nørrebrohallen fredag aften da de forventningsfulde tilskuere ventede på ligaens tophold fra Bakken Bears. De århusianske mestre var lige ved at misse kampstarten pga hovedstadens trafik en sen fredag aften, men heldigvis dukkede de op og efter en kort opvarmning var de klar til dagens udfordring.

Den sene ankomst så ikke ud til at betyde noget for Bakkens spillere. De virkede fokuserede fra start og selvom Stevnsgade matchede deres intensitet og fokus, kom de relativt tidligt komfortabelt foran primært grundet stor træfsikkerhed bag 3-points linjen. Efter 1. periode var Bakken foran 28-12 efter at have ramt syv 3'ere mod kun én for Stevnsgade.

Som så ofte før blev Stevnsgade ikke modløse på trods af at være bagud, og de begyndte tidligt i 2. periode at nærme sig Bakken. Føringen var nede på 8 point inden Bakken forsatte tendensen fra 1. periode og de kunne gå til pausen foran 60-29.

I 2. halvleg var det tydeligt at dette var en kamp mellem et hold i toppen og et hold i bunden. Der var klasseforskel i mange af spillets facetter og udover træfsikkerheden på skud, var Bakkens timing og præcision ved afleveringer meget overbevisende. Stevnsgade var gode til at få spillet sig frem til chancer tæt på kurven, og fik derfor også scoret en fin mængde point i kampen. Alligevel var der langt op til de totale point for Bakken, som bl.a bag 20 af 41 fra 3-pointslinjen, kunne mønstre mere end dobbelt så mange point til et slut resultat på 118-57.

Topscorer fra Stevnsgade var Stefan Jevric med 24 point mens Ryan Martin førte an for Bakken Bears med 23 points.

Basketligaen og Spalding forlænger samarbejdet

16.11.2018

Der skal også fremover spilles med basketbolde fra Spalding i landets bedste basketball-række.

Det ligger fast, efter Basketligaen og Spalding har valgt at forlænge aftalen for de kommende 4 sæsoner, så Spaldings rolle som officiel kampboldsponsor nu løber indtil sommeren 2023.

Ved udløbet af den kommende kontraktperiode har Basketligaen og Spalding været partnere i mere end 10 sæsoner.

Torben Pedersen er eneforhandler af Spalding i Danmark og står dermed bag aftalen på dansk jord.

- Til foråret er det 125 år siden, at Spalding begyndte at producere basketbolde, og langvarige relationer kan vi godt lide, siger han og uddyber.

- På Spaldings vegne er vi meget stolte af og glade for at arbejde med de mest professionelle basketspillere i Danmark. Vi er glade for den feedback, vi får fra professionelle, for de tester vores produkt. Det er vigtigt, når du vil have et godt brand, at der er tilfredshed hele vejen rundt. Og så er aftalen med til at synliggøre vores navn og derigennem skabe efterspørgsel, siger Torben Pedersen.

Også hos Basketligaen vækker den nye kontrakt glæde.

- Vi er rigtig glade for, at vi også i de kommende sæsoner spiller med bolde fra Spalding. At vi forlænger med Spalding er et udtryk for, at vi værdsætter samarbejdet meget højt. Det er et seriøst firma med et absolut topprodukt. I NBA og Euroleague er Spalding også boldsponsor, og det er naturligvis et massivt kvalitetsstempel, siger formand for Basketligaen, Lennart Jensen.

Udover selve boldsponsoratet indebærer aftalen også træningsudstyr til holdene og beklædning til Basketligaens ansatte.

Spalding har også samarbejdsaftaler med flere af de danske topklubber, som dermed optræder i spilletøj fra det store amerikanske firma. Det gælder både Bakken Bears, Horsens IC, Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Randers Cimbria.

Horsens IC fik revanche med Team FOG Næstved

16.11.2018

HIC og Næstved mødte hinanden for anden gang indenfor kort tid i Forum Horsens. Næstved var til dagens kamp uden Jordan Mathews, mens HIC måtte undvære Aladin Barrakeh.

Næstved kom bedst fra start og bragte sig foran med 16-8 for HIC kaldte timeout. HIC gik til small ball, og det ændrede kampen og HIC bragte sig foran med 8 point. Næstved kæmpede sig tilbage og var ved pausen foran med 42-40. Philip Hertz og Alexander Bak var mest toneangivende for Næstved, mens Tucker havde domineret for HIC.

I anden halvleg kom Næstved bedst ud. Alexander Bak fortsatte det gode spil og også PJ Thomson var godt spillende. For HIC stemplede Charles Callison ind med flere gode spil. På buzzeren smed Callison 3 point i kurven og HIC var foran med 4 point inden de sidste 10 minutter.

Fjerde periode blev lige hele vejen. Det var som om at HIC havde en lille overhånd, men med to minutter igen bragte PJ Thomson Næstved foran med 2 point. Lasse Elbæk svarede igen med 3 point og HIC var foran med 1.

Næstveds spil blev lidt individuelt, mens HIC havde marginalerne på sin side. Med 25 sekunder igen brænder HIC sit forsøg. Darryl Tucker samlet rebounden op og bringer HIC foran med 4 point. Det kan Næstved ikke indhente og HIC skyder sejren hjem fra straffelinjen som ende med at blive på 80-75 (20-19, 20-23, 20-14, 20-19).

Topscorer: HIC Charles Callison og Frederik Rungby med hver 19 point. For Team FOG Næstved Alexander Bak med 17 point.