Nyheder

Horsens IC vinder drama over Randers Cimbria

20.04.2018

Horsens IC spillede sig torsdag aften i årets DM finaler, med en sejr på 77-73, efter en dramatisk kamp imod Randers Cimbria.

Serien var kommet til den femte og afgørende kamp. 1500 tilskuere, hvoraf 150 kom fra Randers, skabte en fantastisk kulisse, og spillerne gav alt hvad de havde.

HIC startede aggressivt ud i forsvaret og havde meget fokus på Chris Nielsen, Aladdin Barakeh startede inde og leverede 10 point i kampen og super forsvarsspil. HIC var i teten i første periode, men Randers hængte på. Efter første periode var HIC foran 21-19.

I anden periode gav HIC forsvaret et lille nøk op. Det havde Randers det svært med. De scorede kun 11 point i perioden. Derrick Wilson steppede og for HIC og ved pausen var HIC foran med 40-30.

I anden halvleg bølgede det frem og tilbage. Randers havde mere momentum og med fem minutter tilbage af kampen var de oppe med 4 point efter 3 hurtige treere. Det så sort ud fra HIC med hurtige scoringer af Agbeko og Alexander bragte HIC i front.

Til slut træder Derrick Wilson i karakter, of han scorer 12 point i sidste periode. Det hele ender med en dramatisk HIC sejr på 77-73 (21-19, 19-11, 10-18, 22-20).

Topscorer for Horsens IC blev Derrick Wilson med 19 point. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 17 point.

HIC er dermed i DM finalen for 4 sæson i træk, hvor modstanderen bliver enten Team FOG Næstved eller Bakken Bears.

Randers Cimbria skal have ros for en fantastisk semifinaleserie, hvor det var marginalerne der afgjorde hvem der kom i finalen.

Nu skal finalepladserne fordeles

19.04.2018

TV2 Sport lader endnu engang basketball løbe over de danske tv-skærme, når Horsens IC og Randers Cimbria i aften krydser klinger i den 5. og alt afgørende DM-semifinale.

Vi har fulgt serien på TV siden kamp 2, og det sidste kapitel bliver altså skrevet i aften i Forum Horsens, når den første finaleplads skal fordeles.

Randers Cimbria var tæt på døde og begravede, da de med marginalerne imod sig kom bagud 2-0 i serien. Horsens IC kunne tilmed ende serien på eget gulv, hvor de har været tæt på uovervindelige i sæsonen.

Men Cimbria svarede igen med en stensikker sejr og pustede liv i gnisterne i bålet. De er nu blevet til flammer, efter kronjyderne i en gyserafslutning satte endnu en sejr ind på kontoen i mandags.

Dermed er serien udlignet til 2-2, inden det sidste slag skal stå i aften, og flosklerne står nærmest i kø.

Vind eller forsvind
Alt eller intet
Nu eller aldrig

Det er kontrasternes kamp. Vinderne spiller om guld, taberne skal spille en bronzekamp, som de på ingen måde drømmer om.

Kigger vi på de fire semifinaler indtil nu, ligger de to hold nærmest side om side i samtlige kategorier. Men ikke overraskende sætter Randers Cimbria en stor del af deres lid til skudene bag 3-pointlinjen. Og her har de haft succes med i gennemsnit at sænke fire 3’ere mere per kamp end HIC. De har også forsøgt flere end Horsens IC, men skudprocenterne har alligevel været højere.

Det er måske dér, HIC skal sætte ind over for Chris Nielsen og co. Ellers kan Cimbria-krigerne meget vel sætte en stopper for drømmen om DM-finaler for fjerde år i træk i Horsens.

Der er kampstart i Forum Horsens kl. 18.15, og TV2 Sport er som sagt på pletten.

I den anden semifinaleserie er stillingen 2-1 til Team FOG Næstved, inden Bakken Bears tager til Sydsjælland fredag aften.

En sejr her til hjemmeholdet sender Næstved i klubbens første DM-finale nogensinde - en sejr til bjørnene sender endnu en serie ud i en altafgørende kamp 5.

Der er virkelig åbnet op for festen i Basketligaen.

Randers Cimbria vinder kamp 4 i intenst drama

16.04.2018

Mandag aften lagde Arena Randers gulv til 4. semifinalekamp mellem Horsens IC og Randers Cimbria. De første 3 opgør var endt med 2 smalle Horsenssejre og i kamp 3 vandt Randers med 17!

Aftenens kamp var - i sagens natur - afgørende for begge hold. Sejr til Horsens IC og de var i DM-finalen - Sejr til Randers Cimbria og det hele skal afgøres i en 5. kamp på torsdag.

Kampen starter i højt tempo. Horsens scorer på straffe, og Randers har Chris Nielsen! 11 point i streg - samtlige 11 af Randers i de første 3 min. 11-5 efter 3.30.

Horsens kæmper alt hvad se har lært for at holde Randers i kort snor, stærkt anført af Kevin Larsen og Lawrence Alexander. Randers hjælper selv til at Horsens har tæt kontakt med to dumme angrebsfejl og en tur over sidelinjen.

Med 2.12 igen udligner Horsens Christian Benzon med en 3’er fra hjørnet - efterfulgt af 3 point fra Charlie Burgess. 19-16. Randers udbygger føringen med et enkelt point, 23-19 efter første q.

I starten af 2. q. ses det tydeligt at Horsens ikke har givet op. Forspringet bliver hentet på 45 sekunder! Det ligger i luften, at Randers største fjende er: Randers. Hvis alle mand holder sig til game planen, og ikke søger eget spil, er alt åbent. 26-25 med 7.31 igen.

Kampen ligger og tipper +/- point til begge hold, og de to trænere er sat på overarbejde. Alle mulige løsninger forsøges - intenst! Med to minutter scorer Kevin Larsen sit 15. point og bringer Horsens foran 36-38.

Begge hold er pressede af hinanden, og følges tæt. 41-42 efter de første 20 minutter.

Efter pausen er tempoet stadig højt. Horsens er tændte, og begår 3 fejl på 1.20 - til stor frustration for HIC-bænken. Horsens formår dog at holde afstanden på 3. 47-50 med 6.43 igen.

Kampen har udviklet sig til en forsvarskamp, hvilket giver lange og intense angreb i begge ender. Ingen af holdene kan løse stillingskrigen og søger forgæves efter overtaget.

Randers får et lille overtag efter et par vellykkede turer gennem feltet. Stillingen skifter stadig fra angreb til angreb. Horsens med det længste strå inden afslutningen på 3. q. 63-64 inden fjerde og sidste q.

Horsens komme ud med fuld fart efter den korte pause, og bevæger bolden godt rundt. Charlie og Jerrell gør hvad de kan for at golde spændingen - Jerrell til 70-71 efter små 3 min.

Gæsterne har virkelig skruet op for koncentrationen, og strækker føringen til 72-76. Det er stadig Kevin Larsen og Lawrence Alexander der udgør de store trusler i angrebet.

Med 4 minutter igen misbruger Horsens en række muligheder for at bringe sig foran med 6. I stedet går det et minut uden scoringer, og Devon Thomas gør det til 74-76 med 3 min igen. Horsens scorer hurtigt, og ud af ingenting kommer Chris Nielsen og scorer en 3’er til 77-78 med 2.12 igen.

Horsens misbruger deres angreb, og Chris er igen på pletten - 8. 3’er og Randers er foran 80-78 med 1.31 igen. Horsens timeout. Alexander med en presset 3’er, Mouboe med en 3’er. Horsens brænder, Chris med et straffe. Horsens smider bolden væk. Marinus med et straffe. 85-81 med 1.9 sek. igen. Timeout Horsens.

Randers vinder 85-81 og fremtvinger 5. og afgørende kamp på torsdag i Forum Horsens hvor der er tip-off kl. 18:15.

Topscorer for Randers blev Chris Nielsen med 26 point. For Horsens IC blev det Kevin Larsen med 24 point og 10 rebs.

Presset stiger på Horsens IC i dagens kamp på TV2 Sport

16.04.2018

Efter to tætte sejre til Horsens IC i de første to semifinaleopgør mod Randers Cimbria vendte billedet i Forum Horsens i kamp 3 i torsdags.

Kronjyderne kørte hjemmeholdet baglæns ud af banen, og der var aldrig et sekund tvivl om udfaldet. Cimbria vandt overbevisende 93-76 og tager nu serien tilbage til Arena Randers i aften.

Det er endnu engang TV-kampen på TV 2 Sport, og hvis vi kan forvente en kamp i nærheden af det seneste opgør i netop Randers, er der virkelig lagt op til en dramatisk mandag for både TV-seere og fans i hallen.

Og det er bestemt ikke utænkeligt, at et selvtillidsfuldt Cimbria-mandskab kan gøre det onde ved Horsens IC og dermed tvinge serien ud i en altafgørende kamp 5.

Kronjyderne formåede i torsdagens kamp for første gang for alvor at stække Kevin Larsen, der havde en usædvanlig stille dag på kontoret med 10 point og 3 rebounds.

Samtidig fandt Chris Nielsen og Charlie Burgess skarpheden frem og noterede sig for henholdsvis 23 og 20 point med flotte skudprocenter.

Især førstnævnte viste sprudlende angrebsspil og satte flere store skud af ægte Chris Nielsen-karakter.

Hos HIC var det starterne, der svigtede i den første matchbold. Kun 41 point kom fra de udvalgte, mens Erik Olsson i den anden lejr kunne glæde sig over, at hans startere ramte formen med 78 point af holdets 93.

Med til historien hører selvfølgelig også, at Randers startere spillede væsentlig flere minutter end HIC’s ditto, men ikke desto mindre er det i de afgørende playoff-kampe, at profilerne for alvor skal træde ind på scenen. Det formåede Randers-spillerne i den grad - endda med ryggen plantet solidt mod muren.

Om HIC kan sparke tilbage og booke plads i finalen, eller om Cimbria kan presse citronen yderligere, får vi svar på senere i dag.

Der er kampstart i aften kl. 18.00, og kampen vises direkte på TV 2 Sport.

Bears slår tilbage og fremtvinger kamp 4

14.04.2018

Efter nederlag i de to første semifinalekampe var Bakken Bears under pres til kamp 3 i Aarhus.

Det var nødvendigt med en sejr, hvis elimination fra kampen om DM skulle afværges, og den mission lykkedes. Bears vandt 100-84, og fik dermed reduceret til 1-2 i serien, der fortsætter på fredag i Arena Næstved. Inden den kamp skal Bears dog spille europæisk semifinale på onsdag, når Sidigas Scandone Avellino gæster Aarhus.

For første gang i denne serie var første quarter relativt lige. Anført af en varm Devin Daly fik udeholdet fra Næstved taget teten i den første del af perioden, men et 10-0 run af Bears fik bragt sig foran 22-14. Bears’ Michel Diouf spillede igen en fremragende kamp, og han sluttede med at score Bears’ sidste fire point i første periode. 28-22 til bjørnene.

I starten af anden periode scorede Næstved hurtigt seks point, men en genopstanden DeVaughn Akoon-Purcell scorede fem hurtige point. Bears-topscoreren har haft et par kampe uden for alvor at kunne ramme kurven, men han var for alvor tilbage i dagens kamp. Bears førte 53-40 ved pausen.

I tredje periode blev der ikke slækket på fokus. Bears nåede foran med 18 point (61-43, 25. minut) og var foran med 16 point (69-53, 29. minut) inden Næstved gik i comeback-mode. Otte point i træk af udeholdet, heraf fem af Kazembe Abif, skabte næsten lighed, men Akoon-Purcell scorede bjørnenes sidste syv point i perioden. 76-63 med ti minutter igen.

Efter Daly havde åbnet scoringen i fjerde periode scorede Bakken Bears 16 point i træk. Det afgjorde reelt kampen, uagtet at Næstved scorede ti point i streg, fem til Daly og fem til Troy Franklin. Nicolai Iversen, Akoon-Purcell og Sylvester Berg fik dog afværget spændingen og det ændrede ikke noget at Franklin og Abif fik scoret til sidst.

Akoon-Purcell blev Bears’ mest scorende spiller med 28 point, som han supplerede med 6 rebounds og 8 assist. Michel Diouf scorede 20 point og han tog 6 rebounds. Troy Franklin scorede 28 point for Næstved og han supplerede med 5 assists, mens Devin Daly scorede 20 point.

Kamp 4 i serien spilles på fredag den 20. april kl. 18:30 i Arena Næstved.

Randers Cimbria vinder sikkert over Horsens IC

13.04.2018

Horsens IC kunne torsdag aften spille sig i DM finalen, men Randers Cimbria ville det anderledes, og Randers vandt fortjent med 93-73 i en kamp hvor Randers spillede godt, imens HIC leverede en fornærmende ringe indsats.

Randers var klar fra starten og især Charlie Burgess og Chris Nielsen jorde hvad der passede dem. HIC var for langsomme i tanke og handling. I forsvaret var der ingen energi, mens angrebet var meget stillestående.

HIC startede med Kevin Larsen og Vedran Borovcanin på bænken, men selv om de kom ind hjalp det ikke mærkbart på spillet. Efter første periode var Randers foran med 26-15.

I anden periode blev ondt værre for HIC. Randers drev gæk med værterne, som åbenbart ikke gad at dække op. Det var lækkert for Chris Nielsen, som lavede flere lækkerier. Som perioden skred frem blev det mere og mere pinligt for HIC, og Randers kunne gå til pausen med en komfortabel føring på 55-36.

Man kunne nu forvente, at HIC ville komme ud med alt hvad de havde for at lave et mirakuløs comeback. Det skete ikke. HIC var igen uforståeligt umotiverede. Randers gjorde hvad der passede dem og ramte fra alle vinkler. På et tidspunkt var føringen på 27 point og kampen var for længst afgjort.

Jerrels Williams blev sendt tidligt i bad pga. to usportslige fejl, men det ændrede ikke på kampens forløb.

HIC hentede lidt ind til sidst i kampen, men det ændrede ikke på at Randers var bedst i alle spillets facetter og kunne derved helt fortjent reducere til 1-2 i serien som spilles i bedst á 5 kampe efter sejren det blev på 76-93 (15-26, 21-29, 20-20, 20-18).

Topscorer for Horsens IC blev Vedran Borovcanin med 19 point. For Randers Cimbria scorede Chris Nielsen 23 point.

Kamp 4 er på mandag i Randers, og hvis HIC skal gøre sig nogle forhåbninger om at komme i DM finalen skal der helt andre boller på suppen. Kampen vises direkte på TV2 Sport.

Bakken Bears mod stærkt italiensk hold i FIBA Europe Cup-semifinaler

10.04.2018

For første gang nogensinde spiller et dansk hold semifinaler i FIBA Europe Cup – første kamp er onsdag, når Bakken Bears skal forsøge at besejre sidste sæsons nummer tre i den italienske Serie A, Sidigas Scandone Avellino. Italienerne har et af Europas bedste forsvar og har kun i en af deres ni europæiske kampe lukket mere end 74 point ind.

Midt i udfordringerne i DM-semifinalerne imod Team Fog Næstved, hvor Bears har tabt de to første kampe, skal Bakken Bears i gang med endnu en semifinaleserie. Onsdag skal bjørnene spille første kamp i FIBA Europe Cup-semifinalerne på udebane imod Sidigas Scandone Avellino fra Italien.

Det er første gang et dansk hold spiller semifinaler i en europæisk turnering – ja, det er faktisk blot anden gang et dansk hold er nået forbi gruppespillene i FIBAs turneringer og dermed er part i slutspillet. Første gang var i 2004/05, hvor det også var Bakken Bears, der var med – dog blot efter et enkelt gruppespil. Semifinalepladsen er i år opnået efter samlede sejre i 1/8-finalerne over Ventspil fra Letland og i kvartfinalerne over Le Portel fra Frankrig.

Avellino er tophold i den italienske serie A, hvor holdet lige nu ligger på fjerdepladsen – efter at holdet har fået bronzemedaljer i de seneste to sæsoner. Søndag blev det til en sikker sejr på 95-72 over ligaens nummer otte Vanoli Cremona efter en kamp, hvor Avellino skød meget imponerende procenter (11/21 på treeren og 26/37 på toeren).

I den anden semifinale i FIBA Europe Cup mødes de hollandske mestre, Donar Groningen, der slog Bakken Bears ud af kvalifikationen til Basketball Champions League (BCL), og de italienske mestre, Umana Reyer Venezia, der i sidste sæson nåede Final 4 i BCL.

Kampprogram:
Kamp 1: Onsdag den 11. april kl. 20:30 Sidigas Scandone Avellino – Bakken Bears (Palasport Del Mauro)

Kamp 2: Onsdag den 18. april kl. 18:30 Bakken Bears – Sidigas Scandone Avellino (Vejlby-Risskov Hallen)

Se live transmissionen her.

Horsens IC bringer sig foran 2-0 mod Randers Cimbria

10.04.2018

En næsten fyldt Arena Randers var vidner til mandag aften at Horsens Ic tog et stort skridt mod DM-finalerne efter en sejr på 81-79 over Randers Cimbria.

Horsens IC fører nu 2-0 i kampe og kan afgøre det hele på torsdag i forum Horsens.

Dagens kam starter i højt tempo for begge hold, dog uden meget held med at få bolden i kurven, med 5.52 tilbage står der 8-8 og Horsens bænk får en teknisk for brok.

Et hurtigt run for Horsens bringer dem på 10-16 og Randers tager timeout med 4.17 igen.

Randers kæmper for at holde ved, dog viser Horsens sig meget mere træfsikre efter en rusten start, med 1.36 igen står der 17-25 og Horsens begår en usportslig fejl. Efter en langsom start fik begge hold fundet vej til kurven og perioden ender med en føring til Horsens på 21-29.

2. perioden starter i lige så højt tempo, som første. Det virker dog til at Horsens bedre kan holde til presset, efter 3 point fra en velspillende Kevin Larsen tager Randers timeout ved stillingen 26-43 med 6.17 igen. Randers får justeret lidt ved spillet og får reduceret til 38-47 med 1.39 igen. Lidt tumult resultere i en teknisk til hvert hold.

Stillingen ved pausen er 40-50 til Horsens.

Efter en tiltrængt pause til begge hold, starter 3. periode
endnu engang i meget højt tempo, begge holde vil meget gerne til kurven, Randers bryder stimer med 2x 3 point fra Chris og Marinus til stillingen 51-58 med 5.20 igen.

Efter 2 gode forsvars auktioner fra Kendell Hill har Randers fået gang i spillet og med 3.08 igen kan Charlie Burgess reducere til 55-60. Horsens formår at holde afstand og med 24 sek igen tager Randers timeout ved stillingen 57-64. Randers slutter perioden med 2 point og endnu et forsvars stop til stillingen 59-64.

4. periode starter med 3 point fra Kendell Hill. Horsens brænder flere chancer, Duce Bello udligner til 64-64. Chris rammer 3 point, som udløser i Horsens timeout med 8.25. efter 3 angrebsfejl i træk til Randers udligner Horsens til 67-67 med 5.12 igen. Kampen bølger frem og tilbage, med 3.15 begår Chris sin 4. Fejl og forærer Horsens 3 straffe, som bringer dem på 70-74.

Med 1.24 igen stjæler Charlie Burgess bolden og reducere til 75-76, timeout Horsens. I timeouten begår Randers's Devon Thomas en teknisk fejl.

Horsens brænder deres straffe og smider bolden væk. med 23 sek. igen reducere Chris Nielsen til 76-78. Randers fejler, Vedran rammer 1 af 2. Randers brænder og fejler igen. Horsens bringer sig på 76-81 med 3,2 sek igen. Kampen ender 79-81 til Horsens.

Cimbrias krigere jagter revanche mod Horsens IC

08.04.2018

Mens Team FOG Næstved sensationelt har bragt sig foran 2-0 mod storfavoritterne fra Bakken Bears i den ene semifinaleserie, retter vi mandag aften fokus mod den anden, hvor Randers Cimbria møder grundspillets vindere fra Horsens IC.

De to hold er i denne uge i kamp både mandag og torsdag, og begge opgør vises direkte på TV 2 Sport.

De gule kom bedst fra land i serien, da sidste uges opgør endte med en snæver sejr på 102-97 til HIC, efter en kamp, hvor Cimbria-spillerne kæmpede sig flot tilbage i anden halvleg. De nåede dog aldrig helt op, og dermed kunne horsensianerne sætte den første sejr i banken.

Mandag aften skal de forsøge at finde vej til sejr nummer 2 i Arena Randers. For Horsens-mandskabet bliver det imidlertid uden den danske landsholdsspiller Frederik Rungby, der kom til skade i kamp 1.

Der var flere flotte præstationer i det første opgør. For Randers Cimbria var den vævre guard Devon Thomas flyvende og scorede 30 point suppleret af 11 rebounds.

Til gengæld var der for langt mellem, at profiler som Chris Nielsen, Charlie Burgess, Deuce Bello og Kyndall Hill fik nettet til at blafre i Forum Horsens.

De skød alle fire mellem 22 og 33% fra gulvet i det opgør. Får de skudprocenterne op, kan der til gengæld vente en lang aften for HIC i det kronjyske.

I netop HIC-lejren var den danske profil Kevin Larsen som så mange gange før den helt store hjemmebanehelt. Han noterede sig for en double-double med 22 point og 10 rebounds.

Også shooting-guard Lawrence Alexander var i fint spillehumør. Han blev Horsens-topscorer med 24 point, mens han tilmed leverede 7 assists.

Det er dog Kevin Larsen, kronjyderne primært skal forsøge at finde et modsvar på. I klubbernes fire indbyrdes opgør i sæsonen snitter landsholdsspilleren 23 point og 8,5 rebounds. Kan Cimbria løse den kode, er de et stort skridt tættere på en udligning i serien.

Alt i alt er er lagt op til en drabelig dyst i Arena Randers mellem to top-tændte mandskaber.

Husk, at du kan følge med på TV 2 Sport, hvor der er optakt fra klokken 18.00. Kampstart er 18.15

Team FOG Næstved besejrer Bakken Bears igen

08.04.2018

Kamp 2 i semifinaleserien mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved havde stadigvæk Bakken som favorit til at blive samlet vinder, men et nye nederlag i eftermiddagens kamp har for alvor givet næring til at den største sensation i nyere tid i BL, kan være en realitet såfremt Team FOG Næstved vinder 1 kamp mere mod Bakken Bears.

I torsdag havde TFN nemlig vundet på udebane og nu kunne man drage fordel af hjemmebanen i Arena Næstved.

TFN kom bedst fra start, men Bakken fulgte dog godt med. Da halvdelen af perioden var spillet, førte hjemmeholdet med 6 point.

Denne føring blev udbygget i de næste minutter og 1. perioden endte med en 17-point føring (30-13) efter de første 10 minutter.

Det så ualmindelig godt ud for TFN på dette tidspunkt.

Bakken kom klart bedst fra start i 2. periode og halede ind på hjemmeholdets føring. TFN kæmpede for at få greb om kampen igen, men Bakken ville ikke give slip.

Mod slutningen af perioden fik TFN dog gang i scoringen igen, for blot at gå i stå igen, hvorefter Bakken reducerede yderligere, så TFN kun førte med 9 point ved pausen, 47-38.

Der var ingen scoringer de første par minutter af 3. periode. TFN scorede først men derefter var Bakken i teten og halede ind på TFNs føring til 5 point med 37 sekunder tilbage af perioden. Føringen holdt perioden ud, men det så sværere og sværere ud for hjemmholdet, nu hvor Bakken lugtede blod.

Spændingen var i højsædet inden sidste periode. Bakken reducerede hurtigt TFNs føring, men TFN svarede hurtigt igen.

Holdene fulgtes ad den første halvdel af perioden – 8-8 på scoringstavlen. Jo tættere på afslutningen jo mere spænding. Hvem havde momentum i den spændende afslutning?

Det så ud til at være TFN, men Bakken lagde sig ikke ned og med 45 sekunder af kampen, var kampen stadig åben.

TFN holdt hovedet koldt og øgede sin føring til 10 point ved kampens slutning. Slutresultatet  blev 84-74 og derved er TFN foran 2-0 i semifinaleserien som spilles bedst á 5 kampe.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Kazembe Abif med 26 point. For Bakken Bears scorede Jeffrey Crockett 17 point.

Kamp 3 i serien spilles 14. april kl. 14:00 hos Bakken. Vinder TFN denne kamp er holdet i DM-finalen. Vinder Bakken kampens spilles kamp 4 den 20. april kl. 18:30 i Arena Næstved.