Nyheder

Basketball-ikon stopper karrieren

08.05.2019

Chris Christoffersen stopper sin karriere i en alder af 39 år – Bakken Bears vil hylde den gigantiske bornholmer efter torsdagens DM-finalekamp.

Den ikoniske basketballspiller, Chris Christoffersen, har valgt at indstille sin basketballkarriere. En karriere, der har ført ham fra et af USA's bedste collegehold, til NBA-tryouts, over Italien til Finland, Sverige og Australien, foruden et langt ophold i Bakken Bears, hvor han har sat klubrekord i forhold til antal spillede kampe og antal scorede point.

Den 218 cm lange bornholmer, der bliver 40 år i august, har, siden 2004, hvor han debuterede, været en fantastisk faktor i Bakken Bears’ succes. Oprindeligt blev Chris Christoffersen ansat til at spille for Bakken Bears i forbindelse med klubbens første europæiske deltagelse, og kontrakten løb blot frem til holdet var slået ud af Europa Cup’en. Bears gik imidlertid videre i turneringen – med ’Big Chris’ som en af turneringens bedste spillere – og Christoffersen endte med at blive hele sæsonen.

’Chris er den spiller, der har betydet mest for Bakken Bears. Udenfor banen Chris har haft en naturlig evne til at profilere sig, hvilket naturligvis også er kommet klubben til gavn, men alligevel er det på banen Chris har sat det største aftryk. Chris har været Basketligaens suverænt mest betydningsfulde spiller fra 2004 og godt ti år frem’, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Chris Christoffersen har indtil videre ni DM-titler i bagagen, og hvis Bakken Bears i de kommende uger vinder DM-finalerne over Horsens IC, vil Chris tangere rekorden for flest guldmedaljer i dansk basketball. Hertil skal lægges syv pokalguldmedaljer, to europæiske semifinaler (en for Bears og en for finske Lappeenranta) og en Europa Cup-kvartfinale.

’Jeg har haft en fantastisk karriere, hvor jeg sammen med Bakken Bears har været med til at flytte dansk basketball fremad. Jeg vil huske vores fantastiske europæiske eventyr og de mange titler, men jeg vil især glæde mig over de rigtig mange venskaber, der er blevet skabt i løbet af de mange sæsoner’, siger Chris Christoffersen.

Chris Christoffersen har desuden sat et par væsentlige klubrekorder – pr. d.d. er det blevet til 555 kampe og 4.644 point for Bakken Bears.

Chris Christoffersen har muligheden for at udbygge sin klubrekord, når Bakken Bears torsdag møder Horsens IC (kampstart kl. 19:30). Efter den kamp vil Bakken Bears hylde Christoffersen – tilskuerne opfordres til at blive og deltage i hyldesten.

HIC taber også kamp 2 i finaleserien

07.05.2019

Før kampen uddelte forretningsføreren for BL, Geof Kotila, prisen til årets talent i BL sammen med formanden for DBBF`s eliteudvalg Allan Voss. På 3. pladsen kom Oscar Jørgensen, mens de 2 øverste pladser i en tæt kamp skulle fordeles mellem 2 talenter fra Bakken Bears, og det var Sylvester Berg, der løb med den fine titel som årets talent foran David Kristensen.

Det var måske skriften på væggen for HIC! Selv om holdet startede som lyn og torden og hurtigt kom foran 12-6, hovedsageligt fordi Brandon Tabb endnu engang var brandvarm, som i kamp 1, så sluttede Bakken Bears af med et 10-0 run og havde en føring på 16-12, da perioden var ovre. HIC prøvede virkeligt at hænge på, men trods 10 points af HIC’s 12 af Brandon Tabb, var det ikke nok. Skudprocenten var bestemt ikke ret høj, ligesom holdet mistede utroligt mange bolde, før mulighederne viste sig.

I 2. periode fik HIC dog rettet en del op på statistikken, idet holdet scorede 4 gange på 3-pointsforsøg, halvdelen fra Stefan Savic. Så HIC hentede en anelse ind på Bakken Bears og kunne gå ind til pausen kun bagud med 2 points.

Selv om HIC hurtigt var ude fra pausen og øve skud, så lykkedes ikke meget for holdet i 3. periode. Her så man virkeligt, hvor bredt og stærkt et hold Bakken Bears har. Man kunne tydeligt se, at holdet qua de mange europæiske kampe i sæsonen, havde tilegnet sig en spillestil der gjorde, at det var mere end svært for HIC at komme til chancer. Bakkens fysik gjorde det rigtigt svært for HIC. Mens Bakken blot kørte på, så kneb det utroligt meget for HIC. Det var ikke at mærke, når Bakken Bears skiftede ud, hvad de ofte gjorde. Spilletiden mellem holdets spillere blev fordelt flot, mens man godt kunne mærke, at HIC begyndte at blive træt. Bakken Bears vandt 3. periode overbevisende 30-14, så stillingen var 66-48 til Bakken Bears før sidste periode.

Man følte virkeligt at HIC var nede i sækken, men da det så allermest dystert ud, fik holdet alligevel momentum. På 2 minutter lavede HIC et 10-0 run og var pludselig kun bagud med 5 points. Den godt fyldte Forum Horsens formelig sydede over HIC’s pludselige forvandling. Men ligeså hurtigt som det næsten lykkedes HIC at komme op af sækken og tilbage i kampen, ligeså hurtigt blev lyset slukket for holdet. HIC havde flere muligheder for at indhente Bakkens forspring, men en usportslig fejl til HIC, der gav Bakken Bears 2 straffekast efterfulgt af bolden i siden. Det kostede HIC 5 points, så selvom HIC endnu engang scorede på et langt 3-pointsforsøg, pyntede det kun på nederlaget, der blev på 76-83.

Bakken Bears fortjente virkeligt sejren, for de var det bedste hold på dagen, men HIC havde meget stor ære af kampen, og meget de kunne tage med derfra før kamp 3 afvikles i Vejlby Risskov-hallen torsdag aften.

Topscorer for HIC var endnu engang Brandon Tabb med 20 points foran Vedran Borovcanin med 17 points. Hos Bakken Bears blev scoren mere ligeligt fordelt, men topscorere for holdet var Darko Jukic og Tobin Carberry begge med 16 points.

Årets unge spiller i BL kåret

06.05.2019

Spillerne i ligaen har stemt og bestemt, at Sylvester Berg fra Bakken Bears er årets unge spiller i Basketligaen 2018/19.

20-årige Sylvester har haft en fantastisk sæson på Bakken Bears holdet, hvor han i sine 36 kampe heraf 6 kampe for EBAA) har scoret 7,3 point suppleret af 5,6 rebounds og 2,7 assists pr. kamp.

Sylvester har også været en del af det Bakken Bears hold der nåede kvartfinalerne i FIBA Euro-Cup. Her var Sylvester på banen i 11 af holdets 13 kampe.

I sidste sæson blev Sylvester nummer 3 i afstemningen hvor det var Filip Rajovic fra Stevnsgade SuperMen der løb med titlen, men i denne sæson blev det hans tur til at modtage hæderen, der gives til en spiller under 21 år. Titlen blev snuppet med mindst mulig margin til holdkammeraten fra både Bakken Bears og EBBA David Kristensen. Kun 1 stemme skilte de 2 holdkammarater.

Sylvester fik overrakt prisen på hjemmebanen i Vejlby Risskov Idrætscent i forbindelse med 2. DM-Finale mellem Horsens IC og Bakken Bears.

Prisen blev overrakt af Basketligaens forretningsfører, Geof Kotila, og udover æren fulgte også et ur fra Festina.

Årets top 5 stemt ind af kollegaerne i Basketligaen i kategorien “Årets unge spiller” blev:

1. Sylvester Berg, Bakken Bears og EBAA

2. David Kristensen, Bakken Bears og EBAA

3. Oscar Jørgensen, horsens IC

4. Stefan Jevríc, Stevnsgade Copenhagen

5. Igor Bakic, Stevnsgade Copenhagen

Et stort tillykke skal lyde til Sylvester for præstationerne i løbet af sæsonen – samt al muligt held og lykke med at sikre DM-guldet til Bakken Bears.

Du kan se alle tidligere kåringer i Basketligaen her.

Bakken Bears vinder 1. finalekamp

02.05.2019

Den første finalekamp mellem de evige rivaler Bakken Bears og Horsens IC begyndte enormt fysisk, men den var samtidig meget rodet.

Gæsterne fra Horsens begyndte med to turnovers på de to første angreb, men værterne fra Bakken Bears kunne heller ikke score i den anden ende. Kampens begyndelse var kendetegnet ved enormt mange brændte afslutninger. Det skulle gå to minutter af første periode, før gæsterne scorede de første to point i kampen.

Aftenens to duellanter begyndte efterfølgende at finde rytmen. De to hold virkede til blot at skulle ryste nerverne af sig, for angrebsspillet begyndte at flyde meget bedre med højere scoringsprocenter. Efter fem minutters spil førte udeholdet fra Horsens med blot et enkelt point til stillingen 9-10. De gule gæster fik en smule momentum i de efterfølgende minutter, hvor Bakken ikke kom til point. Udeholdet begyndte dermed at trække en smule fra og skaffede sig et forspring på syv point. Horsens lykkedes rigtig flot med at få fat i de fleste rebounds, hvilket gjorde det enormt svært for Bakken Bears at komme helt tilbage i kampen. Hjemmeholdet kunne dog efter første periodes slutning kigge på scorertavlen og se, at man blot var bagud med fire point til trods for en svær periode. Første periode sluttede 18-22.

Bakken Bears kom bedst ud til anden periode. De regerende danske mestre udlignede til 22-22 efter blot et øjeblik. Sæsonens to bedste hold stod dermed helt lige igen. Begyndelsen på anden periode var langt mere velspillet end første periode, og de to hold fortsatte med at følges ad. Men bedst som Bakken Bears havde arbejdet sig i kampen og genvundet momentum, så trak gæsterne fra Horsens fra igen. Gæsterne spillede på dette tidspunkt fremragende forsvarsspil og gjorde det mere end vanskeligt for ”Bjørnene” at komme til point.

Kampen var fortsat enormt fysisk, men det var Horsens, der indtil videre havde mest gavn af dette. De to hold gik en smule i stå rent scoringsmæssigt i den sidste del af anden periode, men det var fortsat enormt tæt mellem de to hold. Kampen havde indtil videre været en sand finaleserie værdig målt på stemning i hallen og intensiteten på banen. De to hold gik til pause med stillingen 35-38.

De to hold havde givetvis fået masser af luft i lungerne i pausen, for begge mandskaber startede som lyn og torden indledningsvist. Begge mandskaber fik sat nogle lynhurtige scoringer, men det var især hjemmeholdets Ryan Evans, der var varm. Efter to minutter havde amerikaneren scoret hele otte point. Dette gav Bakken Bears en føring på 48-46.

Gæsterne fra Horsens var dog hurtige til at svare igen, og de kom lynhurtigt tilbage på 52-52. Det var indtil videre kendetegnende for kampen, at ingen af holdene formåede at skabe et komfortabelt forspring. Bakken Bears fik dog en smule momentum mod slutningen af perioden med flere fine scoringer og stops i forsvaret. Perioden sluttede med en Bears-føring på 64-59. Der var i den grad lagt op til en nervepirrende sidste periode.

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede også fjerde og sidste periode bedst. Dette var klart Bakken Bears bedste sammensatte minutter i kampen. I fjerde periodes indledning skabte holdet sig et forspring på ti point, hvilket var kampens største føring indtil videre. Stillingen var 71-61 to minutter inde i fjerde periode.

Vejlby-Risskov Hallen nåede også sit absolut kogepunkt, da hjemmeholdets amerikaner Hayden Dalton satte en treer fra hjørnet, hvilket fik hallen til at eksplodere. Horsens foretog derfor en velovervejet timeout for at bryde hjemmeholdets rytme. Gæsterne fra Horsens fik kortvarigt gavn af timeouten, men desværre for gæsterne genvandt Bakken Bears hurtigt rytmen igen og bragte sig atter foran med ti point. Der var på dette tidspunkt fire minutter tilbage af kampen.

Et hårdt kæmpende Horsens-mandskab var dog ikke så lette at kyse, og de bragte sig nærmere med et par vigtige scoringer i træk. Bakken Bears kaldte derfor lyn hurtigt en timeout.

Med fire minutter tilbage af kampen var stillingen 82-76. Steffen Wichs tropper fik efter timeouten en smule ro på tingene og bragte sig igen foran med ti point. Med to minutter tilbage af den første finalekamp begyndte det at blive alvor for Horsens, hvis de kunne gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i kampen. Bakken Bears havde på dette tidspunkt let til scoringer, og det var nøglen for Horsens at få nogle stops i forsvaret, hvis det skulle lykkedes. Klokken begyndte at arbejde til Bakkens fordel, og de udnyttede det ved at spille tålmodigt angrebsspil. Der skulle dog alligevel bringes spænding ind til allersidst, hvor Horsens blev fejlet på et trepointsskud og satte alle tre straffekast. Horsens var derfor blot bagud med fem point med et minut tilbage. Dette var dog det tætteste, som Horsens kom til sidst i kampen.

Bakken Bears tager derfor det første stik i finaleserien mod Horsens med en sejr på 91-86.

Kampens mest scorende spiller blev Horsens' Brandon Tabb med 31 point.

Kamp 2 i bedst á 7-serine spilles på mandag kl. 18:15 i Forum Horsens.

Årets træner i BL kåret

02.05.2019

Bakken Bears succestræner, Steffen Wich, er for første gang i karrieren valgt som årets træner i Basketligaen.

Det er trænerkollegerne i ligaen, der stemmer om prisen efter grundspillet, og her er valget altså faldet på Steffen.

Steffen Wich førte sit hold til førstepladsen i grundspillet, hvor det blev til imponerende 22 sejre og blot 2 nederlag. Siden stemmerne er blevet afgivet, har han også hørt holdet hele vejen til finalerne, hvor Bakken Bears møder Horsens IC.

Prisen blev uddelt til Steffen Wich foran hjemmepublikummet i Vejlby Risskov Idrætscenter forud for den 1. DM-finale. Udover æren fulgte også et ur sponseret af Festina.

Igennem sin regeringsperiode i Bakken Bears har Steffen ført klubben til 10 danske mesterskaber og 6 pokaltitler.

Nr. 2 i afstemningen blev Arnel Dedic (Horsens IC) og nr. 3 blev Mads Sigersted (EBAA).

Et stort tillykke skal lyde til Steffen Wich fra hele Basketligaen.

Du kan se alle tidligere kåringer i Basketligaen ved at klikke her.

Highlights: Randers Cimbria - Team FOG Næstved - 30/4-19

30.04.2019

Team FOG Næstved blev 2018/2019 sæsonens bronzevindere. Se her hvordan det gik til. 

Team FOG Næstved vinder bronze på uventet udebane i Randers

29.04.2019

Efter Team FOG Næstved desværre ikke måtte afholde den planlagte bronzekamp i den danske basketliga, blev Randers Cimbria tilbud at afholde kampen i stedet, som med stor glæde takkede ja.

Randers vinder tip-off og Rasmus Bach kvittere med en hurtig 3-pointscoring. Begge hold lægger en hård linje med hurtigt spil lige fra tip-off af, og gør alt for at få en overhånd fra kampstart. Efter 3 minutter er stilling 10-10.

Med 5 minutter igen af 1. periode tager Randers en timeout efter, Næstved har skabt sig et lille forspring. Efter timeouten fortsætter Næstved med, at udbygge forspringet og stillingen er 20-28 med 3 minuttet igen. I slutningen af 1. periodes stepper Randers mandskabet op, og får mindsket Næstveds føring til stillingen 32-34 efter 1. periode.

Begge hold har her i starten af 2. periode taget tempoet lidt af kampen, til gengæld må begge hold kæmpe hårde, for at kunne komme til en ordentlig afslutning, hvilket resultere i at stillingen er 38-37 efter 5 minutter. Det hårde spil under kurven fortsætter resten af 2. periode, selv om Næstved mandskabet er dem der har haft mest hæld med komme til de gode afslutninger, så bidder Randers fra sig i det sidste minut af 2. periode og Næstved kan gå til pause med stillingen 48-52.

Begge hold fortsætter det hårde spil i 3. periode, og efter 3 minutter bliver der dømt en dobbeltfejl på Randers nummer 4 og Næstved nummer 6, hvor fejlen til Randers er en usportsligfejl, Næstved udnytter situationens efter 4 minutter er stillingen 59-63 til Næstved.

Med 5 minutter igen bliver der igen dømt en dobbelt fejl, en teknisk til Randers nummer 11 og en usportsligfejl til Næstved nummer 9, Randers formår ikke at udnytte situationen og stillingen er 62-69 med 4,5 minut igen.

Efter tumulten stiger intensiteten mellem holdene og de skiftes til at få bolden i kurven, men Randers formår at holde trit med Næstved og stillingen er 71-73 med 1,5 minut igen af 3. periode. 3. periode slutter med stillingen 73-76 til Team FOG Næstved.

Intensiteten bliver ikke mindre i starten af 4. periode, hvor begge hold stadig har muligheden for at vinde kampen. Efter 3.5 minut bliver nummer 12 fra Randers tildelt en dobbelt teknisk fejl og bliver diskvalificeret. Næstved skyder 2 straffekast og Randers får bolden på midten, hvor de kvittere med en hurtig 3-pointscoring til stillingen 83-83 efter 4 minutter. 

Der er ikke nogle af holdene der giver noget ved dørene og intensiteten får et nøk mere her i de afgørende minutter. Hvor stillingen er 88-91 med 3 minutter igen.

Med 1,5 minut igen af kampen tager Næstved timeout efter Randers har reducere til stillingen 90-94. Efter timeouten får Næstved ikke bolden i kurven, men skyder istedet 2 straffekast hvor de score på begge til stillingen 90-96 med lidt under 1,5 minut igen, hvor Chris Nielsen fra Randers også bliver fejlet ud. Efterfølgende formår Randers mandskabet ikke at komme tilbage i kampen. Kampen slutter med en sejer til team FOG Næstved på 92-101.

Kampens topscore for Randers Cimbria er Rasmus Bach med 24 point. For Team FOG Næstved er det Anton Shoutvin med 28 point. 

DM-Bronzekampen flyttes fra Næstved til Randers

26.04.2019

DM Bronzekampen på mandag mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria er flyttet til Randers, da Arena Næstved nægter Team FOG Næstved at spille kampen på hjemmebanen i Arena Næstved.

Selv om Team FOG Næstved havde modtaget bekræftelse på, at Arena Næstved var booket til bronzekampen på mandag 29. april, har Arena Næstved i går meddelt, at Team FOG Næstved er forment adgang til at afvikle kampen, hvis ikke Team FOG Næstved indbetaler et større beløb, som parterne er uenige om, inden kampen på mandag.

Forhistorien er den, at Team FOG Næstved efter svære forhandlinger og alene via Næstved Kommunes mellemkomst sidste sommer opnåede en aftale med Arena Næstved for sæsonen 2018/2019.

- Vi har efterfølgende oplevet, at Arena Næstved åbenbart ikke ønsker at leve op til aftalen, idet Arena Næstved beregner sig ekstra for ydelser, som der efter vores opfattelse ikke er belæg for. Det drejer sig om ydelser i niveauet 90.000 kr. for hele sæsonen, oplyser Andreas Larsen, direktør for Team FOG Næstved. Vi har nu igennem måneder forsøgt at få en dialog med Jakob Brixvold, direktør i Arena Næstved, for at finde en løsning. Men det har ikke været muligt.

- Vi mener, at det mellem to professionelle parter bør være muligt at nå en løsning, uden at Arena Næstved behøver at anvende revolvermetoder, hvor vi bliver nægtet at spille en skriftlig bekræftet og allerede aftalt kamp, fortsætter Andreas Larsen. Basketball-klubben i Næstved har altid betalt sine regninger til Næstved Hallerne/Arena Næstved, siden klubben blev etableret i 1962. Det samme har Team FOG Næstved siden starten i 2003. Vi har aldrig tidligere oplevet metoder, som dem Arena Næstved nu benytter sig af. Det er ren afpresning.

- Vi har rettet henvendelse til Carsten Haurum, formand for Arena Næstved, der oplyser, at bestyrelsen er enig i Jakob Brixvolds fremgangsmåde, og Carsten Haurum mener ikke, at vi er berettiget til dokumentation eller svar på vores spørgsmål til fakturaerne. Vi har tilbudt Arena Næstved at udpege en voldgiftsmand til at afgøre tvisten og deponere mellemværendet, mod at vi kan spille kampen på mandag. Også dette har Arena Næstved afslået.

- Randers Cimbria har med meget kort varsel bekræftet, at kampen på mandag kan spilles i Arena Randers. Stor tak til Randers, slutter Andreas Larsen, men vi er utrolig kede af situationen overfor vores trofaste sponsorer, fans, tilskuere, spillerne, staben og hele Næstved Kommune og by som område. Publikum, der har købt billetter, vil få beløbet retur.

Sådan spilles DM-Finalerne

23.04.2019

Med Bakken Bears sejr i aftes over Randers Cimbria blev det en kendsgerning at DM-finalerne for 5. sæson i træk bliver et opgør mellem Bakken Bears og Horsens IC.

Finaleserien spilles bedst á 7 kampe og Bakken Bears starter på hjemmebane i kraft af at de var bedst placeret i grundserien. 

Både TV2 Sport og Fanseat viser alle finalekampene og der spilles efter følgende program:

  1. Bakken Bears - Horsens IC 2. maj kl. 19:15
  2. Horsens IC - Bakken Bears 6. maj kl. 18:15
  3. Bakken Bears - Horsens IC 9. maj kl. 19:30
  4. Horsens IC - Bakken Bears 13. maj kl. 19:00
  5. Bakken Bears - Horsens IC 16. maj kl. 18:00 (evt)
  6. Horsens IC - Bakken Bears 18. maj kl. 15:30* (evt)
  7. Bakken Bears - Horsens IC 23. maj kl. 19:00 (evt)

*Kamp 6 er flyttet fra 20. maj pga af TV-transmission.

Sådan spilles bronzekampen

23.04.2019

Med Randers Cimbrias nederlag til Bakken Bears i aftes på 92-87 blev det en kendsgerning at årets bronzekamp bliver et opgør mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria.

Da holdet fra Sydsjælland sluttede bedre end Randers Cimbria i grundspillet er det Team FOG Næstved der har hjemmebanefordel.

Kampen, som forøvrigt er en gentagelse af sidste sæsons bronzekamp spilles mandag den 29. april 2019 kl. 19:00 i Arena Næstved.