Nyheder

Tæt kamp i kaninhulen

14.02.2019

I løbet af sæsonen har det indtil nu været således, at alle PRO A hold har vundet over PRO B holdene.

Det var meget tæt på at blive ændret i onsdagens kamp i Svendborg, hvor kaninerne mødte EBAA. Godt nok trak Rabbits sig ud af kampen med en sejr på 10, 99-89, men det var tæt til det sidste minut. Rabbits vandt efter perioderne 34-26, 22-19, 28-25 og 15-19.

Der var fuld tryk på kedlerne straks fra start og ligeså på scoringerne der viste, at det så afgjort ikke var en forsvarskamp sådan en onsdag aften i vinterferien. EBAA kom bedst fra land med en sjælden startformation med både Sylvester Berg og David Kristensen, de to som også har spillet gode minutter hos Bakken Bears.

En superløsning med dobbeltlicens der gør de unge spillere endnu bedre. Og EBAA spillede godt i dagens kamp der var lige, indtil kaninerne gik på et 17-4 run midt i perioden og 22-12 efter halvtid i 1. EBAA lod sig ikke slå ud og Svendborgs forsvar var i dag usædvanligt gavmildt, hvilket betød at EBAA kom godt igen og kunne slutte 1. periode af med kun at være bagud med 8, selvom føringen til hjemmeholdet i løbet af perioden var oppe på 14.

Rabbits lagde et enormt tryk straks fra 2. periodes start. Det blev til endnu et run, 17-8 og det betød 51-34 efter halvdelen af perioden. Så holdt hjemmeholdet op med at dække forsvar og det kan være farligt med så godt et hold som EBAA. Århusianerne sluttede bedst og ved halvtid var stillingen 66-45.

Hos hjemmeholdet var det især Peter Møller og Derrick Wilson der bidrog rent pointmæssigt. Hos EBAA var det så afgjort Sylvester Berg og David Kristensen der viste flot spil.

Første periode efter pausen blev en tæt en af slagsen. Svendborg spillede bedst i starten og EBAA sluttede igen perioden bedst. Mikkel Plannthin der ikke kom på tavlen i 1. halvleg ramte på et par trepointsskud og det samme gjorde Derrick Wilson. Rabbits kom til kampens største føring, 82-59, og gik så igen i stå. EBAA spillede igen godt og solidt og 2-12 i de sidste 4 minutter og stillingen inden sidste periode 84-70. Intet var afgjort og momentum lå hos holdet fra smilets by.

Selv om EBAA tillod sig at brænde ikke mindre end 4 straffekast indenfor de første minutter af sidste periode kom holdet igen og da Sylvester Berg satte sin sidste treer i kampen til 87-80 var der flere af de fremmødte der sad noget uroligt på stolene i HK Midt. Wilson og Plannthin fik bragt lidt ro med 92-87 og Mikkel Plannthin var sikkerheden selv på sine 4 straffekast der blev begået for at standse tiden. Svendborg red stormen af og da Zach Charles sluttede kampen af var det +10 til kaninerne.

Endnu en sejr til et PRO A mandskab. Gad vide om stimen bliver brudt inden sæsonen slutter?

For EBAA var de to bedste i dag Sylvester Berg der spillede en flot kamp med 20 points, 5 assists og 3 steals. David Kristensen havde 15 og 11 rebounds, 12 points til Frederic Filsoof og 11 til Keane Thomann.

For Rabbits var dagens bedste Derrick Wilson med 21 og 5 assists, Peter Møller havde 17, Mikkel Plannthin 14 og 13 til Zach Charles der også havde 9 rebounds. Hos Rabbits forlod Ingram banen med 5 fejl ligesom Sylvester Berg gjorde det hos EBAA.

Der er nu landskampspause til for Rabbits’ vedkomne til den 28/2, hvor rækkens tophold Bakken Bears venter i Århus. EBAA spiller næste kamp den 23/2 mod Stevnsgade Copenhagen i Århus.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.

Sejr til Wolfpack i lokalopgøret mod Værløse BBK

14.02.2019

Onsdag aften i Ballerup Super Arena var der kamp imod naboerne fra Værløse Blue Hawks.

En sejr til begge hold ville give en markant position i førstepladsen om Pro B hvor af der restere få interne kampe.

Vinterferie er intet problem for Basketglade Ballerup, 854 tilskuere var mødt frem og var i festligt humør. Yousee Ballerup, Cykelstyrken Skovlunde, Nordea Ballerup støttede flot op om dagens arrangement med flotte præmier til konkurrencerne.

Starten af kampen er i Wolfpack favør og kommer hurtigt foran 8-2 med dominans af Deionte Simmons under kurven. Værløse Blue Hawks kommer stærkt igen af hårdt arbejdende Victor Hjorth og selv om Wolfpack svarer igen ender det med en periodeføring til Blue Hawks 16-18.

2 periode start præges med skiftende føringer, fra Wolfpack er Aleksandar Nedic & Jesper Sandager dygtige til at søge kurven, mens Nikolaj Bank fra Værløse Blue Hawk gør det godt udefra. Wolfpack når at slå et hul på 11 point, men mister fokus mod halvleg og har en snæver føring på 42-39 ved pausen.

I 3 periode tager Wolfpack virkelig fat, specielt i forsvaret skal der roses for en stor holdindsats hvor af Værløse holdes på 13 point. Specielt Mathias Seilund har rigtig mange gode aktioner og hustleplays, samt anfører Andreas Meilby med storspil på rebounden & 3 pointsscoring mod pausen (13-20) 62-52.

Starten på den sidste periode er meget lige den forige med flot Wolfpack dominans, men efter 3 minutter får Værløse fat i spillet hvor af de efterfølgende 5 minutter vindes med 6-14 efter rigtig flot spil af Mathias Bak og pludselig er Wolfpack kun foran med 3 point. Derfra tager Austin Waddoups lederskab og med steals og hustlespil slår Wolfpack det afgørende hul for sejren og vinder 84-74.

Topscorer for Wolfpack blev Deionte Simmons 29 point, Austin Waddoups 13 point og Aleksandar Nedic 11 point. For Værløse BBK er Mathias Bak 15 point, Victor Hjorth 14 point og Nikolaj Bøje Bank 12 point de bedste pointslugere.

BMS Herlev Wolfpack er nu alene på førstepladsen i Pro B, og på lørdag gæster de Stevnsgade Copenhagen i Nørrebrohallen.

Forventet sejr til Horsens IC

11.02.2019

Mindre end 48 timer efter, at Horsens IC havde tabt til Bakken Bears, selv om de her havde spillet en formidabel 1. halvleg, kunne Horsens IC atter løbe på banen. Denne gang mod sidste hold i Pro B BMS Herlev Wolfpack.

Mange var spændte på, hvordan hjemmeholdet ville reagere ovenpå nederlaget få dage tidligere,for Horsens IC havde atter 2 profiler siddende udenfor.

I første periode koncentrerede begge hold sig voldsomt om forsvarsspillet, hvilket betød en meget lidt seværdig kamp, med en utrolig lav scoringsprocent. Adskillige angreb blev afsluttet med en 24-sekunders kendelse, så da holdene gik ind til 2. periode, var stillingen blot 12-12!

I 2. periode begyndte Horsens dog at få angrebsspillet til blot at hænge lidt sammen. Men stadig var der mange brændte skud fra begge hold. Der var kun 1 3-pointsscoring i hele 2. periode, og den stod BMS Herlev Wolfpack bag! På trods af de manglende 3-pointsskud lykkedes det Horsens IC at vinde perioden 28-15, og i den periode lagde man især mærke til hjemmeholdets Brandon Tabb, der lavede 9 points her.

Stillingen ved halvleg var således 40-27 til hjemmeholdet, da man gik i gang med 2. halvleg. Om det var godt forsvarsspil fra begge hold, eller spillerne var ved at være trætte af anstrengelserne i forsvaret, skal være usagt, men i hvert tilfælde kom BMS Herlev Wolfpack betydeligt bedre med i 3. periode, som de kun tabte 22-19. Austin Waddoups scorede her 2 gange på 3-points skud og kom så op på foreløbig 10 point. For hjemmeholdet var det Vedran Borovcanin, der scorede på 2 3-points forsøg, hvilket ledte frem til et 20 points forspring til hjemmeholdet, nemlig 62-42, efter at Horsens IC lavede et 6-0 run sidst i perioden.

Om hjemmeholdet efterhånden havde fået spillet sig varm, er svært at finde en forklaring på, men Horsens IC scorede i denne periode 5 gange på 3-points skud, hvilket var 1 mere end de foregående 3 perioder! Og takket være et 10-0 run sidst i 4. periode, rykkede Horsens IC fra til sejren på 83-54. Begge hold skiftede flittigt ud, og alle spillere blev brugt.

Topscorer i kampen for BMS Herlev Wolfpack blev Deionte Simmons med 17 point, mens det blev Vedran Borovcanin, der blev topscorer for hjemmeholdet med 20 point.

Bakken Bears vinder og sikrer sig 1. pladsen i grundspillet

10.02.2019

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears kom i kampens indledende minutter bedst fra start mod Svendborg Rabbits.

Aarhusianerne stod solidt i forsvaret og fik hurtigt et par steals, der bragte dem foran i kampen. Selve angrebsspillet flød ganske glimrende for de spillelystige ”Bjørne”, der havde lidt for let ved at komme til kurven.

De regerende danske mestre havde på tre minutter bragt sig foran med 9-3, hvilket fremtvang en tidlig timeout fra udeholdet Svendborg Rabbits. Den korte pause virkede i den grad til at komme fynboerne til gode, og de reducerede i de efterfølgende minutter til 13-12. Den tætte stilling på scorertavlen fik Bakken Bears til at skrue op for tempoet og øge forspringet endnu engang. Første periode sluttede derfor med en føring til hjemmeholdet på 28-20 efter en underholdende begyndelse på kampen.

Anden periodes begyndelse åbnede med Bakken Bears som det bedste hold med fem point i træk. Det lignede derfor, at aarhusianerne begyndte at trække fra i kampen. Svendborg hev dog en kanin op af hatten og scorede ti point i træk, så stillingen igen var helt tæt ved 33-30 halvvejs inde i perioden. Historien fra tidligere i kampen gentog sig dog atter engang, da Svendborg kom tæt på at fuldende comebacket ved at udligne. Bakken Bears fandt et imponerende run frem og scorede 19 point mod Svendborgs blot tre point i resten af perioden. Dette bragte pausestillingen op på 52-33 til hjemmeholdet fra det nordlige Aarhus.

Svendborg Rabbits lignede efter pausen ikke et mandskab, der havde givet op endnu. Udeholdet kom fornuftigt ud til tredje periode og havde halvvejs inde scoret 14 point mod Bakken Bears’ 10 point. Det var fortsat en ordentlig bid af et forspring, som Kaninerne skulle tygge sig igennem, men det lignede ikke en umulig opgave. Det var især Svendborgs Jeremiah Ingram, der gjorde det vanskeligt for Bears lukke helt ned i forsvaret. Amerikaneren var på nuværende tidspunkt klart topscorer for gæsterne med 16 point. Fynboerne vandt perioden med 28-25, men det blev noget mindre, end de kunne have håbet på.

Stillingen efter tredje periode var 77-61 til Bakken Bears, og der resterede kun en enkelt periode for gæsterne til at indhente forspringet på 16 point.

Fjerde og sidste periode åbnede meget rodet fra begge mandskabers side. Ingen af holdene havde tur i den og brændte stort set samtlige afslutninger. En enormt uskøn basketballkamp på nuværende tidspunkt. De to kæmpende hold havde reduceret angrebsspillet til blot fire point hver seks minutter inde i fjerde og sidste periode. De to hold kom en smule bedre efter det mod slutningen af kampen, men det var fortsat brændte afslutninger, der tegnede billedet for perioden. Svendborg havde mest ære i kampen efter at dømme på afslutningen af opgøret, men hjemmeholdets opbyggede forspring blev for vanskeligt at hente. Kampen endte derfor med en sejr til Bakken Bears på 87-78.

Bakken Bears sikrede sig med sejren førstepladsen i grundspillet, hvilket giver hjemmebanefordel gennem slutspillet.

Cimbria vinder som forventet på hjemmebane over Værløse BBK

09.02.2019

Efter tre udebanekampe i streg, hvor to af kampene blev til sejre, tager Randers Cimbria imod Værløse BBK i lørdagens kamp i BL.

Begge hold sætter et højt tempo fra kampstart, og der er ikke nogen der har problemer med at få bolden i nettet, og efter bare tre minutter er stillingen 14-15 til Værløse.

Det høje tempo og den tætte kamp om føringen fortsætter resten af 1. periode, Cimbria kan gå til pause med en føring på 29-28.

Det unge mandskab fra Værløse sænker ikke tempoet i 2. periode, men Cimbria formår at udbygge afstanden til Værløse og efter 4,5 minut er stillingen 37-34 til Cimbria.

Hverken Cimbria eller gæsterne fra Værløse vil sænke tempoet i kampen. I slutningen af 2. periode laver Cimbria 2 steals og udnytter situationens til at lave et 8-0 run og perioden slutter 58-47.

Det høje tempo fra 1. halvleg har sat sine spor på mandskabet fra Værløse, og Værløse tager timeout efter bare halvandet minut til stillingen 64-47.

Selv om Værløse tog en tidlig timeout, var det ikke nok til at få styr på spillet, og samtidig slækkede Cimbria ikke på tempoet og udbyggede føringen til 75-51 med 4 minutter igen. Perioden slutter 85-64 til Cimbria.

Til 4. periode får Cimbria nogle de unge spiller på banen, hvilke Værløse heller ikke kan holde trit med, efter 5 minutter har Cimbria udbygget føringen yderligere til stillingen 100-76.

Værløse kan ikke stille noget op mod det det rutineret mandskab fra Randers, som ikke slækker på tempoet i slutningen af kampen. Kampen slutter 114-85.

Topscorer for Randers Cimbria blev Dee Franklin med 24 point. For Værløse blev det Emil Freese med 21 point.

Topkamp i Forum Horsens endte med sejr til Bakken Bears

09.02.2019

Efter mindre en 1 uge, var der atter topkamp i Forum Horsens. Lørdagens pokalfinaler blev fredag aften erstattet af kampen i Basketligaen mellem nr. 1 og 2. Der var set frem til denne kamp med store forventninger.

De fleste havde forventet at Horsens IC havde fået et boost af pokalfinalesejren, men begge hold var også præget af det hårde program, som holdene på det seneste havde været igennem.

Især Bakken Bears havde haft et hårdt program med kamp I Europa Cuppen onsdag aften, der så 48 timer efter skulle følges op af at møde Horsens IC i Horsens.

Seneste kamp mellem de 2 hold, pokalkvartfinalen blev vundet af Horsens IC i Vejlby Risskovhallen efter omkamp. Bakken havde derfor 3 profiler siddende på bænken mens Horsens IC havde 2 profiler siddende på deres bænk.

Kampen startede også som forventet af tilskuerne, idet Horsens IC spillede hurtigt og flydende angreb med stor træfsikkerhed, så Horsens IC kunne gå ind til 2. Q med stillingen 32 – 23. Det var en meget høj score af begge hold! Selv om begge hold spillede godt og aggressivt forsvar, så var det bestemt angrebsspillet der faldt i øjnene.

I 2. Q fortsatte det gode og aggressive angrebsspil, men Bakken begyndte at få mere greb om tingene, og tabte kun 2. Q med et enkelt point.

Stillingen var således imponerende 59 – 49 til Horsens IC ved halvleg. I 3. Q fortsatte Bakken Bears det gode spil i såvel forsvar som angreb, godt anført af Tobin Canberry, der i 3. Q scorede 10 points, og efter 8 min. af 3. Q kom Bakken Bears således foran i kampen for første gang siden kampens 1. min. Bakken Bears vandt 3. Q overbevisende med 10 point, så stillingen var helt lige, 72 – 72, da sidste Q startede.

Her fortsatte vanskelighederne for Horsens IC. Ikke meget ville lykkes, angrebene blev afsluttet meget hurtigt, træfsikkerheden, hverken på straffe eller skud udefra, var imponerende, mens Bakken Bears fortsatte det gode spil i forsvar og angreb. Horsens IC virkede temmelig opgivende, så det virkede til at være en lettelse, da tiden løb ud.

På tavlen stod der en sejr til Bakken Bears på 101 – 94. I sidste Q fortsatte Tobin Canberry det flotte spil, og scorede i dette Q 11 points og blev topscorer for Bakken Bears med 29 points foran Hayden Dalton, der scorede 24 points. Hos Horsens IC scorede såvel Stefan Savic som Vedran Borovcanin 19 points, mens Brandon Tabb scorede 18 points.

Kaninernes 3. plads i overhængende fare

07.02.2019

Onsdag aftens kamp mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria blev en spændende men ikke særlig velspillet kamp.

Hjemmeholdet kæmpede hele kampen med dårlige skudprocenter og måske var det efterveer fra pokalfinalen i lørdags i Horsens, hvor Rabbits også spillede dårligt.

Den tendens skal Rabbits have gjort noget ved for der er meget  tæt i feltet mellem nr. 2-5 i PRO A. Randers vandt fortjent kampen i kaninhulen, 69-72 efter perioderne 15-19, 19-23, 21-18 og 14-12, selv uden borgmesteren der var blevet i Randers grundet mandeinfluenza.

Randers kom bedst fra start og så sig aldrig tilbage, 1-9 efter 5 minutter. Kaninerne hang gevaldig i bremsen og især i forsvaret var der store mangler, samtidig ville bolden ikke i kurven på mange forgæves forsøg. Efterslæbet på 8 blev aldrig gennem hele kampen hentet selv om det var tæt til allersidst men Randers fik det de kom efter, nemlig en sejr og nu står det 2-1, begge hold har vundet deres kampe på udebane. Det blev også 9-18 inden kaninerne fik pyntet lidt inde den første pause.

Randers stak af fra 2. periodes start med 8 ubesvarede points og 16-27 fik lydtrykket fra fans’ne fra sydfyn til at lukke ned. Måske var stemmerne brugt for meget i lørdags.

For Randers viste Casper Stage med 10 points i perioden høj høj klasse og det kaninerne sidst slog Randers på nemlig insidespil, blev ikke brugt i dagens kamp. Hele tiden skulle der dribles og dribles og der blev skudt fra trepointslinjen uden held. Den ellers gode stime fra kaninerne med at flytte bolden rundt var gemt væk. Tre trepointsskud fra hjemmeholdet sluttede perioden og med 4/30 fra den distance kunne kaninerne ikke ændre på, at Randers førte ved pausen 34-42. 1. halvleg sluttede lettere dramatisk da Mathias Kelly blev skubbet efter klokken havde lydt. Det mente Jacob Enevold han skulle blande sig i så det betød teknisk fejl til Enevold og usportslig til Rasmus Bach. Således startede 2. halvleg med to straffe til Kelly og et til Charlie Burgess.

Nu var der dømt comeback til kaninerne for der lå lidt momentum hos hjemmeholdet og Rabbits vandt da også 3. periode med 3. Det betød +5 til Randers inden de sidste 10 minutter. Hjemmeholdet spillede dog ikke deres kort rigtigt og angrebsspillet kom aldrig rigtigt i gear. Der blev strammet op i forsvaret men helt elendige skudprocenter afgjorde kampen til fordel for Randers. Med halvandet minut igen fik Rabbits scoret til 69-72 men selv med bolden i de sidste 17 sekunder magtede kaninerne ikke at få sendt bolden af sted og det betød at Randers der i dag spillede bedst fortjent vandt opgøret.

For hjemmeholdet scorede Jeremiah Ingram 15, Derrick Wilson 13 og Zach Charles 12. Hos Randers spillede Brantley Bynum en god kamp med 21 og 10 rebounds, Dee Franklin havde 18 og 8 rebounds og Casper Stage også med en meget flot kamp, 15 points og 8 rebounds.

Foto er leverete af Tom Andreasen – Fotografi