Nyheder

Horsens IC vinder rodet kamp over Randers Cimbria

14.03.2019

I grundspillets sidste kamp togr Randers Cimbria imod Horsens IC, hvor Randers med en sejr kan snige sig op på 4. pladsen og sikre hjemme banefordel i playoff kvartfinalerne mod Svendborg Rabbits.

Horsens starter kampen med to hurtige 3 pointscoringer og spiller flot forsvar, hvilket gør at Randers kun har scoret 4 point efter 3,5 minut, hvor Randers tager timeout til stillingen 4-12. Selv med en timeout formår Randers ikke at få spillet til at flyde, og Horsens viser tydeligt at de er klar til playoff, hvor de straffer Randers mandskabet for hver en forkert beslutning. Med 3 minutter igen er stillingen 14-24 til Horsens der vinder 1. periode med 21-32.

I den korte pause mellem 1. og 2. periode, er der blevet tændt lidt mere op under det eller sløve Randers mandskab, og Horsens må købe for at holde føringen i kampen med stillingen 38-45 efter 4 minutter. Det gode spil som Horsens viste i 1. periode har de ikke formået, at få med over i 2. periode og Randers er tæt på en udligning til stillingen 53-54 med lidt over 2 minutter tilbage af 2. periode. I slutningen af perioden finder Horsens tilbage i de gode takter og Chris Nielsen fra Randers laver en usportsligfejl.

Stillingen ved pausen er 53-63 til gæsterne.

3. Periode starter meget sløvt for begge hold. Vi skal hele 4 minutter ind i perioden før begge hold har scoret til stillingen 55-67.

Begge hold er kommet op i tempo, og Randers mindsker lige så stille, det forspring Horsens har haft hele kampen, til stillingen 68-71 med 2.5 minut igen. 3. periode slutter med en 2 point scoring af Randers til stillingen 77-78.

I 4. periode skiftes holdene til at have føringen i kampen og der er ikke rigtig nogen der formår at få overtaget i kampen. Efter 4 minutter er stillingen 86-90.

Med 3 minutter igen får Chris Nielsen fra Randers tildelt en teknisk fejl for flopping, som resultere i en diskvalifikation grundet den tidligere usportslige fejl og stillingen er 89-99.

Hjemmeholdet kommer ikke rigtigt tættere på og kampen sluttet med en sejr til Horsens IC på 94-103.

Topscorer for Randers Cimbria blev Dee Franklin med 30 point. For Horsens IC blev det Brandon Tabb med 29 point. 

Stevnsgade slutter sæsonen med sejr over Wolfpack

13.03.2019

Stevnsgade Copenhagen spillede tirsdag aften sin sidste kamp i årets BL efter at holdet ikke har kvalificeret sig til slutspillet.

Wolfpack stillede til start uden deres to amerikanere samt Andreas Mejlby som alle 3 blev skånet før det kommende slutspil, hvor Wolfpack i kvartfinalen skal spille mod Horsens IC.

Cirka 200 tilskurer ser Stevnsgade komme frisk fra start, men Wolfpack er skarpere i afslutningerne. Både Aleksander Nedic og Mathias Seilund laver and1’s. 5-12 efter 5 min. Agar Kizilkaya får en stor rolle på PG positionen nu da Waddoups sidder over.  Der bliver roteret pænt på begge mandskaber og flere får spilletid. 13-22 efter 1. quarter til wolfpack.

I andet quarter får Stevnsgade Copenhagen Basketball fat. 27-29 efter 5 min. Wolfpack kæmper for at komme til kurven. Kampen er intens. James Young med et par gode steels og intensitet. Seilund fra Wolfpack er som sædvanlig her, der og alle vegne. Stevnsgade Copenhagen Basketball foran 34-32 efter Viktor Lorenzen scorer en 3.’er. 39-35 ved pausen.

Lidt rodet start på 3. quarter. Det forstår Aleksander Nedic at udnytte med nogle hurtige points. Begge hold fejler unødigt. Filip Rajovic får sin 4. efter 4 min. Wolfpack med et 5-13 run. 44-48 efter 6.30. Stillingskrig!! 55-52 efter 30 min.

Stillingkrigen fortsætter i 4. quarter, hvor holdene ikke rigtigt kan få gang i scoringerne. Unge Andreas Mortensen kommer på tavlen med to point. Stevnsgade Copenhagen Basketball med lille momentum. Alassan er steppet op og kommer til flotte afslutninger og Mile Nedic sænker en vigtig treer for hjemmeholdet. 61-59 efter 4. min.

Stevnsgade Copenhagen Basketball oppe med 5 pt. ved 19 sek. tilbage. Fortsat spænding. Wolfpack forsøger at udnytte deres egne holdfejl og få Stevnsgade Copenhagen Basketball på linjen. Men det fejler og da Boris Vukicevic scorer begge sine straffe er løbet kørt. Kampen ender 73-67 til hjemmeholdet.

Flot kamp af begge mandskaber. Kampens topscorer bliver Stefan Jevric og Aleksander Nedic, begge med 18 point. Morten Bülow og Mathias Seilund tog begge for sig af retterne med 9 rebounds. For hjemmeholdet tog Alassan og Stefan 8 stk. hver.

Med kampen sluttede sæsonen for Stevnsgade Copenhagen der sluttede stærkt af med 2 sejre. Holdet siger tak for denne sæson og glæder sig allerede til den næste.

Rabbits i klar fremgang trods nederlag mod et stærkt HIC mandskab.

12.03.2019

Det der ligner en 4. plads i grundspillet kan blive vekslet med en 5., hvis Randers Cimbria slår Horsens IC i rundens sidste kamp.

Et ligger fast det bliver Randers der bliver kaninernes modstander i kvartfinalen og her venter der flere spændende kampe efter Rabbits lignede et hold med lidt mere selvtillid i mandagens opgør mod HIC, sæsonens skrækmodstander.

Det blev til 35 gode minutter fra hjemmeholdet der løb tør for gode beslutninger i de sidste 5 og HIC kunne ganske fortjent trække sig ud som sejrherre for 5. gang i sæsonen mod de slukørede kaniner.

Kampens resultat 75-86, efter perioderne 21-14, 22-33, 20-15 og 14-26.

Rabbit’s guard Derrick Wilson sad endnu engang ude med en fiberskade men de resterende kaniner kæmpede godt og spillede klart bedst fra kampstart. Hurtigt kom kaninerne foran 12-4 og det var en godt kæmpende Sebastian Åris der smækkende en treer i kurven efter halvtid i 1. Kaninerne viste mere selvtillid og det kunne især ses fra straffelinjen hvor ingen af de første syv blev misset.

Hvornår mon HIC fik deres normale flydende angrebsspil til at knuse kaninerne spekulerede de fremmødte godt 1000 nok på. Mange sponsorer var mødt frem i dagens anledning, tidligt til storspisning og Tour De Rabbits, hvor 7 ryttere cyklede knap en kvart million ind. Penge der er nødvendige når man skal bide skeer med de store i dansk basket.

HIC er et af de store hold og de viste klassen i sidste halvdel af 1. halvleg med 18 points på kun 4 minutter.

Unødvendige turn-overs fra kaninerne blev promte straffet især af Brandon Tabb der har et fantastisk antrit og springkraft. Det var også Tabb der lige smækkede et meget flot planlagt trepointsskud af da klokken løb til pause. Rent og flot i kurven og ellers godt spillende Rabbits måtte se sig bagud med 4 ved pausen. Det var hjemmeholdets egen skyld for alt for mange mistede bolde og brændte straffekast gjorde forskellen.

Efter pausen kom Rabbits også godt ud og foran og da en godt spillende Peter Møller satte en treer til føring på 4 var der knald på lægterne. Lige efter måtte Zach Charles forlade banen med en smertende skulder men begge mandskaber delte ud af det fysiske spil. Vedran Borovcanin fik en på øjet og faldt til jorden, men da Borovcanin mente sig uretfærdig behandlet fik han en teknisk fejl for brok. Stefan Savic fra HIC løb ind i en usportslig fejl og nåede også en mere i sidste periode og måtte forlade hallen. Forinden bølgede kampen frem og tilbage med flere flotte spil fra begge mandskaber. Det var dog tydeligt at HIC havde overskudet for selv om Savic forlod kampen tog Brandon Tabb over og scorede efter helt lige ved 66-66, 7 points i træk til føring 70-78. kampen syntes afgjort.

Cheick Sane og Enouma Ebinium skulle også lige krydse klinger og det kostede hver en teknisk fejl efter mindre håndgemæng under kaninernes kurv.

Samtidig fik Åris sin 5. og samme vej måtte Brandon Tabb gå. Det havde dog ingen betydning for afgørelsen, hvor HIC var mest koldblodige og også sluttede bedst.

Grundspillet er slut for hjemmeholdet og det blev næsten til en deling 13 W og 11 L. Det kan Rabbits ikke være helt tilfredse med.

HIC slutter grundspilsserien af ude mod Randers på torsdag.

Bedste scorer for hjemmeholdet i dag var Jeremiah Ingram med 14, Zach Charles 13, 11 til Åris og 10 til Jacob Enevold

Hos HIC var klart bedste Brandon Tabb med 22, Stefan Savic 18 og 14 til Callison.

Det skal bemærkes at Rabbits i dag nåede bunden ved kun at hente sølle 2 angrebsrebounds. 

2 dommere stopper i BL

11.03.2019

Med øjeblikkelig virkning har 2 af top-dommerne i BL valgt at stoppe dommergerningen.

Både Thorbjørn Milling og Morten Thomsen, der senest blev årets dommere i sidste sæson, har ikke længere ønsket at være en del af dommergruppen i BL.

Med de 2 dommeres stop er dommergruppen i BL nu på 14 dommere.

EBAA tager sejr i flot comeback

09.03.2019

527 forventningsfulde tilskuere var mødt op Ballerup Super Arena til en lille finale i Pro B, begge hold havde inden dagens kamp 13 sejre og var derfor a point i tabellen.

Med en sejr ville Wolfpack afgøre Pro B som vinder, med en EBAA sejr bliver sidste spillerunde afgørende hvor Wolfpack skal have en sejr og EBAA skal tabe.

I en flot stemningsfyldt hal kommer BMS Herlev Wolfpack bedst fra start, med hele 7 forskellige scorende spillere vinder Wolfpack første periode 19-18.

Anden periode bliver med Wolfpack ovenpå, flotte inside scoringer og angreb mod kurven hvor af EBAA er gode til at komme igen på flotte 3 pointsscoringer. 22-16  slutter perioden og Wolpfack fører med 41-34 ved pausen.

Efter halvleg kommer EBAA flot ud og har et lille run, derefter strammer Wolfpack dog grebet i forsvaret og tillader kun 5 point i de resterende 7 minutter af perioden som vindes 18-11.

I 4 periode stepper EBAA gevaldigt op, specielt David Kristensen skal nævnes for en virkelig flot indsats og har hele 20 point i anden halvleg. David Kristensen og Keane Thomann står for hele 19 point af EBAA 27 point i perioden. Da EBAA samtidig har held med at få Wolfpack ned på 11 point er sejren deres med en periodesejr på 11-25 og en sejr på 70-72.

For BMS Herlev Wolfpack scorede Austin Waddoups 14, Mathias Seilund 11, Jesper Sandager 11 point. For EBAA scorede David Kristensen 22, Keane Thomann 14, Jacob Vistensen 10 point.

Sejr til HIC i sidste hjemmekamp i grundspillet

09.03.2019

I sidste hjemmekamp i grundspillet stod Horsens IC overfor Bakken Bears, der på fortrinlig vis har klaret sig i deres kampe ude i Europa. Således vandt de onsdag aften over et stærkt israelsk hold. Og i aften, 48 timer efter en hård kamp, stod Bakken Bears på udebane overfor HIC, der ligger nummer 2 i grundspillet.

Bakken Bears havde ikke så meget at spille for, da 1. pladsen i grundspillet for længst var sikret, så det var et Bakken Bears-hold, der mødte op i Forum Horsens uden flere af deres stamspillere. Men på trods af dette kan man kun beundre Bakken Bears, der spillede frisk til. Horsens var naturligvis opsatte på revanche, da de havde tabt de foregående 3 opgør til holdet i grundspillet og kun havde vundet over Bakken Bears i pokalkvartfinalen i Århus.

Derfor var det heller ikke uventet, at HIC hurtigt bragte sig foran, men et meget hurtigt 12-0 run til Bakken Bears i 1. Q, bragte holdet i spidsen, men bl.a. takket være 2 tre-point scoringer udlignede HIC, så de kunne gå ind til 2. QA med stillingen 20-20.

I 2.Q trak HIC stille og roligt fra Bakken Bears takket være, at holdet var rigtigt godt skydende langt udefra, herunder 5 tre-points scoringer fra bl.a. Lasse Elbæk og Vedran Borovcanin, så stillingen var 49-40, da holdene gik til halvleg.

I 3. Q fortsatte HIC’s dominans, således at holdet efter 5 min. af dette Q havde øget føringen til 22 points. Her lykkedes det så for Bakken Bears at få lukket ned for HIC’s angrebsspil, men da HIC stadig var godt skydende udefra, vandt HIC også dette Q med 23-16.

Man kan virkeligt se, hvordan kampene i Europa har udviklet Bakken Bears spil til at være meget flot og effektivt. Holdet spiller flot rundt, spillerne er virkeligt hurtige og har fået en robusthed i forsvars spillet, der gør det vanskeligt at få spillet sig igennem, hvorfor mange hold bliver tvunget til at skyde sig igennem Bakken Bears forsvar.

Da holdene gik ind til sidste Q førte HIC 72- 56. Mange af hjemmeholdets tilskuere havde derfor forventet, at HIC ville spille sejren sikkert hjem, og dermed sikre sig den vigtige 2. plads i grundspillet. Men Bakken Bears havde nu ikke tænkt sig denne udvikling. De spillede endnu bedre forsvar og gjorde det vanskelig for HIC at score.

Langsomt men sikkert halede Bakken Bears ind på HIC. Sidste Q blev skæmmet af, at der var flere problemer med reklamerne på banen. Flere gange slap disse reklamer gulvet, hvilket gjorde det uhyre farligt for spillerne at spille, så til sidst tabte dommerne tålmodigheden og bad om at få alle de påsatte reklamer på gulvet fjernet, hvilket naturligvis tog noget tid. Om det var derfor HIC kom tilbage i kampen og vandt den med 86-75, er ikke utænkeligt.

Bakken kæmpede forbilledligt anført af Ryan Evans, Tobin Canberry, Morten Sahlertz og Hayden Dalton. De 4 trak et kæmpe læs, men det var også værd at bemærke, at Chris Christoffersen scorede 13 points i kampen. Topscorer hos Bakken Bears var dog Heyden Dalton med 15 points.

Hos HIC var det endnu engang veteranen Vedran Borovcanin, der trådte i karakter. Før kampen blev Vedran hyldet for sit jubilæum! 200 kampe for HIC er meget imponerende af en udlænding, og taget var lige ved at blive løftet af Forum Horsens, da det blev annonceret, at Vedran har fornyet sin kontrakt for yderligere 2 år. Vedran Borovcanin blev topscorer for HIC med 17 points, men Charles Callison lavede 16 points.

Team FOG vinder over Rabbits i duellen om 3. pladsen

08.03.2019

Der var vigtige point på spil i dagens kamp mellem Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits. Vinderen af kampen ville hvis 3. pladsen i grundserien bibeholdes fået en kvartfinale modstander fra PRO B.

Begge hold fik en god start på kampen. Det kunne fornemmes, at det var en vigtig kamp.

Første halvdel af perioden var ikke præget af mange scoringer. I midten af perioden trak Team Fog Næstved fra til en 14 pointføring ved periodens slutning. Det kneb i den grad for Svendborg at score – kun 3 point i 2. halvdel af perioden taler sit tydelige sprog.

Svendborg kom stærkt ud til 2. periode og reducerede Team Fog Næstveds føring. Nu var det Team Fog Næstveds tur til at have svært ved at score, så Team Fog Næstveds føring skrumpede.

Team Fog Næstved kom til chancer, men bolden ville ikke i kurven. Kun 2 point i de første 5 minutter af perioden. Det, der så godt ud for Team Fog Næstved ved periodens start, var nu ved at smuldre.

Team Fog Næstved fik stoppet blødningen, og holdet fik også bolden i kurven, så holdet igen kunne udbygge sin føring, så de 2 hold kunne gå til pausen med en føring på 9 point, 39-30.

Det blev en flot start på 3. periode af Team Fog Næstved, som i løbet af knap 3 minutter havde bragt sig foran med 19 point. En overraskende udvikling. Så kom der lige et par hasarderede forsøg på smart basket fra Team Fog Næstveds side. Det lykkedes ikke, og straks var Svendborg klar til at gribe chancen.

Team Fog Næstved fik dog igen stoppet blødningen og bragte sig foran med 20 point. Føringen holdt stort set resten af perioden, idet Team Fog Næstved førte med 19 point inden sidste periode.

Svendborg kom igen godt ud til de sidste 10 minutter med glød og ild i øjnene, og holdet reducerede Team Fog Næstveds føring. Men igen igen - Team Fog Næstved kom tilbage på sporet og bragte sig igen sikkert foran. Holdet vandt en sikker og fortjent sejr med 21 point. Slutresultatet blev 95-74.

Team Fog Næstved satte sig med sejren derfor indtil videre på 3. pladsen i grundspillet.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 26 point For Svendborg Rabbits blev det Enouma Ebinum med 13 point.

Spændende playoff-puslespil: Flere brikker kan blive lagt i aften

07.03.2019

Der er ingen, der kan være i tvivl om betydningen af aftenens brag i Arena Næstved. Basketligaens grundspil spidser til, og når Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits kl. 19.00 tørner sammen, er der lidt mere på spil end normalt.

For efter Svendborg Rabbits i mandags ikke formåede at overvinde Randers Cimbria, er spændingen stor om placeringerne 3-5, som har stor betydning for den videre færd i slutspillet.

I aften kan vi få et endeligt svar i den ligning. Vinder Svendborg, sætter de sig nemlig endegyldigt på tredjepladsen i grundspillet, mens det resultat også betyder, at Horsens IC med 100 procent sikkerhed ender som nummer to.

Samtidig bliver Næstved viklet ind i en duel med Randers Cimbria om, hvem der skal ende som nummer fire og fem.

Men bliver det omvendt Næstved, der trækker det længste strå i aftenens duel mod Svendborg, er meget endnu åbent.

I det tilfælde skal det hele afgøres i de absolut sidste kampe, hvor mange slutplaceringer er i spil. Den del kommer vi tilbage til.

Mere overkommeligt

Og hvorfor er den tredjeplads så så vigtig? Det er meget simpelt. Nummer fire i grundspillet møder således nummer fem i årets kvartfinaler, og dermed er man allerede i første runde af slutspillet sikker på at løbe ind i et hold fra Pro A. Det har ingen af holdene lyst til.

Nummer tre derimod kan glæde sig over et møde med topholdet fra Pro B, som på papiret er en noget mere overkommelig opgave. Pro A-holdene har således haft et massivt overtag mod Pro B-holdene i løbet af sæsonen, hvorfor en semifinaleplads dermed vil være lidt mere inden for rækkevidde.

Kigger vi på aftenens duellanter, har Svendborg i denne sæson haft en markant overhånd på Næstved. Alle tre kampe i Basketligaen + det indbyrdes pokalopgør er således blevet vundet indtil nu. Og det betyder, at kaninerne har tie-breakeren i det tilfælde, at de to hold ender sæsonen á point. Det scenarie er sandsynligt, men kan som bekendt blive skrinlagt, hvis Lukas Vargas tropper i aften sætter sig på de to point.

Det har Næstved dog ikke i sinde at lade dem slippe af sted med. Senest var sydsjællænderne tæt på at snyde Horsens IC, og i det hele taget har Chris Gillets mandskab set ud til at have en opadgående formkurve i løbet af 2019.

Intet afgjort

Stoppede man grundspillet i dag med de øjeblikke placeringer, ville kvartfinalerne i Basketligaen se således ud:

1-8: Bakken Bears - Værløse

2-7: Horsens IC - BMS Herlev Wolfpack

3-6: Svendborg Rabbits - EBAA

4-5: Team FOG Næstved - Randers Cimbria

Men faktisk er årets grundspil i både Pro A og Pro B så spændende, at ikke en eneste af de ovennævnte slutspilsserier ligger endegyldigt fast. Faktisk er det af disse otte hold kun Bakken Bears, der med matematisk sikkerhed ved, hvor de ender i grundspillet. Nemlig som nummer 1, men deres kvartfinalemodstander er fortsat ukendt.

Og for resten af slutspilsholdene vedkommende er tilfældet det, at de alle kan nå enten at miste eller vinde placeringer i stillingen.

Bundproppen Stevnsgade er dog sikker på 9. Pladsen og dermed tidlig sommerferie uden slutspilsdeltagelse.

Her er holdenes potentielle slutplaceringer i grundspillet, INDEN kampen i aften.

Bakken Bears bliver nummer 1.
Horsens IC kan blive enten nummer 2 eller 3.
Svendborg Rabbits kan blive enten nummer 3, 4 eller 5.
Team FOG Næstved kan blive enten nummer 2, 3, 4 eller 5.
Randers Cimbria kan blive enten nummer 4 eller 5.
EBAA kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
BMS Herlev Wolfpack kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
Værløse kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
Stevnsgade bliver nummer 9.

Her er holdenes potentielle slutplaceringer i grundspillet, hvis SVENDBORG vinder i aften:

Bakken Bears bliver nummer 1.
Horsens IC bliver nummer 2.
Svendborg Rabbits bliver nummer 3.
Team FOG Næstved kan blive enten 4 eller 5.
Randers Cimbria kan blive enten nummer 4 eller 5.

EBAA kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
BMS Herlev Wolfpack kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
Værløse kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
Stevnsgade bliver nummer 9.

Her er holdenes potentielle slutplaceringer i grundspillet, hvis NÆSTVED vinder i aften:

Bakken Bears bliver nummer 1.
Horsens IC kan blive enten nummer 2 eller 3.
Team FOG Næstved kan blive enten nummer 2, 3 eller 4.
Svendborg Rabbits kan blive enten 3, 4 eller 5
Randers Cimbria kan blive enten nummer 4 eller 5.

EBAA kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
BMS Herlev Wolfpack kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
Værløse kan blive enten nummer 6, 7 eller 8.
Stevnsgade bliver nummer 9.

Men andre ord er meget lidt afgjort, men måske bliver vi en smule klogere i aften. Følg med på www.fanseat.com når de åbner op for livestream af kampen mellem Næstved og Svendborg fra kl. 18.45.

Slutspilspladserne spidser til i BL

05.03.2019

Et skridt yderligere på vejen kunne tages i aftenkampen mandag i Svendborg, hvor Randers Cimbria var på besøg.

Det blev til en fortjent sejr til gæsterne fra Kronjylland fordi Randers var bedst, især i 2. halvleg. Kampen sluttede 73-77 efter perioderne 21-16, 21-23, 17-21 og 14-17.

Således bliver afgørelsen i ligaen meget meget tæt, HIC med p.t. 30 points og så tre hold med hver 26. Svendborg drager torsdag aften til Næstved og Randers mangler kun en kamp. Næstved har Bakken Bears i sidste kamp og Svendborg har HIC hjemme.

Det var særdeles scoringsfattigt i starten af opgøret. Randers brændte mange skud men hjemmeholdet ligeså og efter halvdelen af perioden var der kun scoret 10 points i alt. Der var lidt mere træfsikkerhed i sidste halvdel af perioden, hvor Sebastian Åris for hjemmeholdet var foregangsmand med 8. For Randers var der flere der delte points. Randers var dog langt mere beslutsomme end hjemmeholdet og der var mere flow over gæsternes angrebsspil. Svendborgs virkede noget mere ustruktureret og tilfældigt og gang på gang presset af skudklokken.

2. periode startede Rabbits med 8 ubesvarede points og kom hurtigt foran med 10 men det kunne ikke imponere Randers der slog igen med 2-16, hvorefter stillingen var helt lige med 32-32. Svendborg levede videre på enkeltmandspræstationer og kom igen foran, nu med 7 inden Randers sluttede bedst. Halvlegsstilling 42-39. 9 til Dee Franklin i perioden og hos Svendborg var det tydeligt, at Derrick Wilson der havde siddet ude i sidste kamp mod Bakken Bears slet ikke var klar. Han humpede flere gange rundt på banen og de eneste to points fra hans hånd i dagens kamp kom netop i 2. periode på straffekast.

2. halvleg tilhørte Randers. Der var meget mere system over holdets angrebsspil og afslutningerne betydeligt mere sikre og kvalificerede. Efter 3 minutter i 3. kom Kronjyderne foran for første gang i kampen og den føring lod de aldrig kaninerne overtage. For hjemmeholdet var det efterhånden sjældne gode takter fra Jerimah Ingram med 10 points i perioden men også usædvanlige mange dårlige beslutninger som i kampen mod Bakken Bears i torsdags. For Randers blev de 21 points delt godt ud.

Stillingen inden de sidste 10 minutter 54-60. Momentum lå klart hos Randers.

Det var også gæsterne der kom bedst fra land i en 4. periode der startede med fuld fart og masser af skudforsøg fra begge mandskaber. Randers havde mest held og dygtighed hermed og endnu et run, 2-11. Kaninhullet blev dybere og dybere og kaninerne, nu bagud med 10, og kun 4 minutter tilbage af kampen. Det var som om det var gået op for Rabbits at det var nu eller aldrig hvis sejren skulle hjem. Der blev kæmpet lidt mere men angrebsspillet var stadig meget tilfældigt. Det blev dog til et lille run, 10-2 og slutresultat 73-77, men kaninerne nåede aldrig Randers’ niveau.

Det ligner en 4. eller 5. plads til Rabbits og dermed en modstander der meget muligt hedder Randers i kvartfinalerne…. Rent gætværk men måske alligevel realistisk.

For hjemmeholdet blev mest scorende i dag Enouma Ebinum der har været den mest stabile spiller efter jul med 17 points, Jeremiah Ingram havde 15 men måtte forlade kampen med 5 fejl, 12 til Sebastian Åris og 11 til Zach Charles.

For Randers var bedste mand rent scoringsmæssigt Dee Franklin med 16, 12 hver til Casper Stage og til Brantley Bynum, Bynum der også forlod banen med 5 fejl og ligeledes 12 points til en rigtig godt spillende Rasmus Bach.

Highlights: Team FOG Næstved - Horsens IC - 28/02-19

03.03.2019

Man kan godt se slutspillet nærmer sig. Torsdagens kamp mellem Næstved og Horsens blev en yderst velspillet affære, med godt forsvar og god intensitet.