Nyheder

SISU brager ind i den nye sæson

23.09.2012

Forsvaret afgjorde kampen mod Team Fog Næstved.

SISU udviste godt sammenhold og fuldstændig dominerede kampen I dag mod Team Fog Næstved. SISU fokuserede på forsvar og lukkede af for Næstved både på afstand og under kurven. Imens tromlede SISUs angreb over Team Fog med snedig afleveringer og god skud.

Den første periode stoppede SISUs forsvar Team Fog gang på gang. Mickey Dennis (8 point) var meget varmt og supplerede Mike Flowers (5 point) og Zach Moritz (6 point) på angreb. Caleb Walker var den eneste som kunne trænge igennem nogenlunde. SISU udbyggede støt føringen til 26–10.

Den anden periode var mere af det samme, med Mike Flowers, Zach Moritz og Henrik Nielsen scorende på angreb og hele SISUs hold på forsvar. Caleb Walker fortsatte med at trænge igennem og fik 8 point.

I tredje periode fastholdt SISU føringen, med endnu flere udskiftninger og 8 point fra Mickey Dennis. Føringen på 24 point ved slutningen af perioden.

Den sidste periode var meget jævnbyrdig, med mere fyrværkeri fra Mickey Dennis og Caleb Walker. Men SISUs forsvar neutraliserede de andre Team Fog spillere, og sejren var hjemme.

SISUs tæt, aggressivt forsvar var forskellen i dag mellem to tophold i Basket Ligaen som man vinder med 82-61 (26-10, 27-18, 13-14, 16-19.

Topscorer SISU: Mickey Dennis 26 point
Topscorer Team Fog Næstved: Caleb Walker 22 point

Kampens spiller: Mickey Dennis, SISU

Bakken måtte slide for sejren

23.09.2012

Bakken Bears startede sæsonen med en sejr, men det krævede en større anstrengelse en det måske var forventet at slå Hørsholm 79ers. 90-74 blev slutciffrene men bjørnene var bagud stort set hele første halvleg.

I første periode var Bakken Bears slet ikke på tæerne. Især forsvaret sejlede, og Hørsholm kunne med enkle midler - som mest bestod af layups fra højre side - bringe sig foran. Hele 23-11 stod der efter syv minutter, og bjørnene var på hælene. Zarko Jukic startede med 79ers første otte point - derefter var det især nye Atila Kovac og Casper Hesseldal, der dominerede for udeholdet. For bjørnene havde de to nye udenlandske spillere, Orane Chin og Chad Tomko svært ved at finde kurven i begyndelsen af kampen.

Bears kom bedre med i slutningen af første periode, men Hørsholm rykkede godt fra i starten af anden periode - Casper Hesseldal scorede 12 af Hørsholms 14 point i perioden. Nordsjællænderne kunne ikke holde føringen efter Bears fik strammet op i forsvaret. Fra en sjællandsk føring på 40-30 kom Bears tilbage med et 14-2 run og løb til halvlegsføring på 44-42. Andreas Jakobsen scorede i det run 7 point, og Morten Sahlertz sluttede halvlegen med 5.

I tredje periode kom Orane Chin i gang. Otte point i træk af ham ved 44-44 lignede et begyndende knæk på kampen, men Hørsholm hang på endnu. Fra 54-51 (28. minut) fik Hørsholm svært ved at score. Bears rykkede til 65-56 ved pausen der markerede slutningen på tredje periode, og fortsatte i starten på fjerde periode. Nicolai Iversen, der hele vejen igennem spillede en solid kampe og blev hjemmeholdets topscorer med 19 point, havde et par fine scoringer, da kampen blev knækket, men også Christian Lindberg skal roses for et tociffret antal point i sin debutkamp.

Bakken Bears cruisede til sejr, og har holdet brug for point fra linien til sidst viste Chad Tomko at han kan ramme. Han scorede kampens sidste otte point på lige så mange straffekastforsøg.

Hjemmeholdets statistisk set bedste spiller var Nicolai Iversen, der ikke brændte mange skud mod sine 19 point, mens Chad Tomko blev noteret for 10 assists.

For udeholdet var Casper Hesseldal den store spiller med 26 point og 12 rebounds. Også Atila Kovac imponerede for udeholdet.

Begge hold spiller næste kamp på torsdag. Bakken Bears mod Aalborg Vikings i Aarhus, mens Hørsholm 79ers skal til Næstved, hvor der venter dk4 kamp mod Team Fog.

Masser af basket i TV

23.09.2012

I løbet af 2012/13 kommer der masser af basket i TV og alle basketelskere har virkelig noget at glæde sig til.

dk4 sender fortsat fra Basketligaen men også kanal sport vil i løbet af de næste måneder vise kampe fra 3 forskellige rækker. Udover kampe fra Basketligaen bliver der også vist kampe fra Dameligaen, 1. Division Herrer og Eurocup Women.

Du finder en foreløbige sendeplan ved at klikke her.

BC Aarhus sejrer efter overtid

23.09.2012

Der var debut til BC Aarhus i basketligaen lørdag aften og det blev til en sejr på 97-90 efter en vanvittig afslutning.

Det var BC Aarhus der kom bedste fra start og de satte sig lige så stille på kampen. Arnar Jonson viste tidligt sit store overblik og Hristo Petkov var stærk under kurven for BC Aarhus. Aalborg Vikings havde det svært i denne periode og særligt Aalborgs nyerhvervelser Robert Delaney og Ryan Willen havde svært ved at finde det rette niveau. De skulle dog tage grueligt hævn senere. 21-15 efter 1. periode.

Aalborg Vikings kom bedre ind i kampen i 2. periode, men det var stadigvæk BC Aarhus der var oven på. Kevin McShane fra BC Aarhus viste stor styrke og var stærk i både angreb og forsvar. Ryan Willen begyndte at spille sig op og fik vist, at han også kan ramme udefra. En meget lige periode, men BC Aarhus var stadigvæk i front efter 1. halvleg med 43-36.

BC Aarhus fortsatte det gode spil i 3. periode, men stille og roligt fik Aalborg Vikings styr på kampen og sneg sig tættere på BC Aarhus. Robert Delaney havde en god periode og med hjælp fra nogle af de "gamle" vikinger, Søren Sørensen og Rune Lauridsen, hentede Aalborg Vikings en smule ind på BC Aarhus. 68-62 efter 3. periode.

4. periode skulle blive fuldstændig vanvittig. Aalborg Vikings havde teten og fik også bragt sig i spidsen. Med under 1. minut tilbage af kampen så det sort ud for hjemmeholdet, men en 3 points scoring af Kevin McShane fik bragte forskellen ned på 3 point i Aalborgs favør.

Aalborg Vikings var foran med 86-83 med under 10 sekunder igen. Randy Dezouvre driver mod kurven, scorer og får et ekstra straffe som han også scorer. Kampen var lige med 86-86 og skulle i overtid.

I overtiden fik BC Aarhus mest styr på kampen selvom flere af de bærende kræfter røg ud med 5. fejl. En god sejr for hjemmeholdet i deres debut.

Topscorer for BC Aarhus blev Hristo Petkov med 22 point, men Ryan Willen scorede 32 for Aalborg Vikings.

Ca. 400 tilskuere havde fundet vej til BC Aarhus' nye hjemmebane i NRGI Park, Hal 1 (Stadionhallen).

God premieresejr til kaninerne

22.09.2012

Det var med noget bange anelser cheftræner Craig Pedersen havde set frem til årets første kamp i Basketligaen. Mod et HIC mandskab han stort set intet kendte til efter omfattende udskiftninger.

Pedersen justerede gennem kampen på de rigtige knapper og efter at kaninerne havde været nede med 9 efter de første 10 minutter, vendte skuden og derefter var kaninerne bedre indstillet.

Sejren blev på +10, 97-87 men der kræves justeringer på holdet. Perioderne 17-26, 30-18, 23-25 og 27-18.

HIC kommer godt fra start og det gør kaninerne såmænd også. Der er fart og tempo over spillet og det ligner, hvad HIC var blevet spået,run and gun basket, også lidt af det HIC havde vist i deres seneste træningsophold i Tyskland. Kaninerne forsøgte, at få stabilitet ind i spillet straks fra start men det ville ikke rigtigt lykkes og især i forsvaret var der opløsningstendenser. Når forsvaret ikke fungerer smitter det af på angrebsspillet og det var tydeligt i startfasen.

Hos HIC er det især Darko Jukic, den tidligere AAIF spiller der laver meget flotte ting men også de to US spillere og i særklasse Thomann, den store mand under kurven, viser træfsikkerhed. Guarden Bowlin kommer ind efter 5 minutter og er også udslagsgivende.

Hos kaninerne er Adama Darboe i særklassen holdets bedste med ikke mindre end 10 points af den 17. Adam Haddad kommer ind som 2. rotation og driver via baseline stærkt mod kurven. 

Straks fra 2. periodes start rykker kaninerne såvel tempomæssigt men også forsvarsmæssigt. Der bliver lukket helt af for HIC der ikke kommer på tavlen de første 5½ minut. Til gengæld scorer Svendborg 11 inden HIC kommer med på en treer fra Morten Christensen. Momentum ligger helt klart hos kaninerne der via Kristoffer Gertz og Adam Haddad  med hhv. 5 og 4 points viser vejen. Claus Magaard med to treerer og Mikkel Plannthin med en enkelt følger Kristoffer Gertz til døren. Adama Darboe får lidt pause ovenpå en flot indsats men substitutterne, hhv. Gertz og Niels Degn gør det godt. For HIC var det Skyler Bowlin der var her og der og allevegne. Han scorer 8 points i perioden og viser i glimt, at han nok skal blive en stor gevinst for østjyderne.

Svendborg går til pausen foran med 3, 47-44.

Rigtig mange gange i sidste sæson viste kaninerne svaghedstegn i 3. periode og det skulle blive spændende om det skulle gentage sig i denne sæsons første kamp. HIC kom bedre med især pga. stærkt spil fra Darko Jukic med 10 points. Mange flotte putt-backs der var umulige at dække men også den tunge center for HIC Keane Thomann var meget sikker fra lowpost. En klog spiller der bliver undervurderet af mange modstandere men han er træfsikker og uhyggelig effektiv.

HIC formår at vælte momentum over i egen lejr men nu træder både Washington og Rutherford mere og mere i karakter imens Adama Darboe fortsætter som dagens bedste kaninskytte. Inden de sidste 10 minutter er kampen dog helt tæt, 70-69.

Der blev bidt negle hos de 410 fremmødte for HIC kommer bedst ud med de første 5 points, endnu to fra store Thomann og en treer fra, ja hvem ellers: Darko Jukic, dagens bedste hos HIC.

Kaninerne virkede nede og så alligevel ikke for nu fandt de tempoet fra 2. periode frem igen. Darboe igen usvigelig sikker fra sine cuts til skud fra toppen og på sine straffekast, hvilket iøvrigt var fælles for samtlige kaniner der kom på linjen i dag.

Rutherford med et megadunk og Washington med sikkerhed fra overalt, hvor han modtog bolden. De tre er sammen med Plannthin ene om at score for kaninerne i sidste periode og Svendborg slutter bedst med 11 fra Rutherford, 8 fra Darboe, 6 fra Washington og de sidste to fra Mikkel Plannthin.

Thomann var bedst i sidste periode for HIC selv om han så noget brugt ud til sidst i kampen med 40 minutter i den store krop.

En til tider ganske velspillet kamp der viste et helt andet HIC mandskab end sidste sæson, ikke så sært med 10 udskiftninger. Men også et HIC mandskab der ganske givet vil blande sig i topstriden.

Kaninerne viste også at de er kommet for at bide skeer med toppen af dansk basket som i de tidligere sæsoner.
Næste opgave for Svendborg Rabbits er allerede på tirsdag mod BC Aarhus i Aarhus.

For Svendborg Rabbits blev dagens mest effektive Greg Washington med 21 points og 11 rebounds, den næstmest effektive Donald Rutherford med 19 points og 9 rebounds.

Dagens mest scorende blev dog Adama Darboe med 30 points, 4 assists og 2 steals. Claus Magaard scorede 9, Mikkel Plannthin 7, 6 til Adam Haddad og 5 til Kristoffer Gertz.

For HIC blev den meste effektive store Keane Thomann med 24 points og 12 rebounds, Darko Jukic scorede 23 og hentede 7 rebounds, Skyler Bowin scorede 15 og havde 7 assists, 12 til Matis Sakne, 10 til Frederik Rungby og 3 til Morten Christensen.

Endelig går det løs

21.09.2012

Efter flere måneders venten går det endelig løs.

Basketligaen 2012/13 starter op på lørdag med 2 kampe og 135 kampe senere er grundserien færdig, inden det går løs med da altafgørence kampe i slutspillet.

Bliver det Bakken Bears igen der løbet med guldet, eller kan Rabbits, Team Fog Næstved eller et af de andre hold komme til fadet - og hvem rykker ud? Det bliver med garanti ikke os, lyder det fra alle holdene, men et hold skal jo blive sorteper - men hvem?

Der er 4 kampe i årets 1. runde. Og her er en kort vurdering af kampene:

Svendborg Rabbits - Horsens IC - lørdag kl. 15:00 i Svendborg Idrætscenter

Kampen tegner til at kunne blive ret lige og meget afhænger af og begge hold stiller op i stærkeste opstilling. Da denne artikel er skrevet var det ikke alle de udenlandske spillere der havde opnået licens endnu, så meget kan ske i løbet af fredag eftermiddag/aften.

Stiller begge hold op i stærkeste opstilling tager Rabbits stikket hjem.

Svendborg vinder med 5-10 point.

Odds danske spil 1) 1,28   X) 14,00   2) 3,70

BC Aarhus - Aalborg Vikings lørdag kl. 19:30 i Aarhus Stadionhal

Kampen kan gå begge veje og det forlyder at begge holds udenlandske spillere er klar til kampen. Måske kan tlskuerne gøre en forskel. BC Aarhus forventer rigtig mange tilskuer til kampen og det kan være den afgørende 13. mand.

Sæsonens først overtid kommer allerede her. 

Odds danske spil 1) 1,85   X) 12,00   2) 2,00

SISU - Team Fog Næstved søndag kl. 15:00 i Kildeskovshallen

Vil TFN noget med denne sæson, så er det en kamp de helst skal vinde, men det bliver ikke let da SISU har planer om også at være med i toppen. Det hold der er sammenspillet bedst kan vise sig at være den afgørende forskel i kampen.

TFN kommer bedst fra land og vinder kampen med 5-8 point. 

Odds danske spil 1) 2,00   X) 15,00   2) 1,85
Bakken Bears - Hørsholm 79ers søndag kl. 15:00 i Vejlby Risskov Idrætscenter

Ny hjemmebane og Bjørnene klar til at forsvare sit DM-guld gør at 79ers vil få det meget svært. Holdet har endvidere været ramt af nogle skader i opstartsfasen og kommer man ikke til Aarhus i stærkeste opstilling kan det gå galt. Vi krydser fingre for at 79ers kan spille op til sit bedste men det vil ikek være nok mod Bakken Bears.

Bears vinder kampen klar med +20

Odds danske spil (0-28) 1) 1,80   X) 15,00   2) 2,00

Præsentation #10 Værløse BBK

20.09.2012

10. og sidste hold i præsentationen forud for starten af dette års BL, er Værløse BBK.

Holdet trænes i denne sæson af Thomas Silfen, der tidligere har stået i spidsen for SISU. En del nye spillere er også kommet til og så er der blevet skåret kraftigt i spillertruppen. Truppen er nu skåret fra 24 til 17 spillere hvoraf en håndfuld er ny og flere af disse med BL-erfaring.

Begge de udenlandske spillere fra sidste sæson som kom til ved julepausen er allerede væk igen og erstattet af 2 nye. Og det danske stortalent er rejst væk fra Søndersøhallen og slår nu sine i Spanien.

Værløse skulle have startet årets BL-sæson på udebane mod oprykkerne fra Randers Cimbria af 2010, men denne kampe er blevet flyttet til starten af november måned. Første gang holdet skal i ilden bliver derfor på onsdag den 26. september hvor man i Søndersøhallen spiller lokalopgør mod SISU. Kampen starter kl. 19:00.

Tilgang: Justin Lamar Baker (USA), Tobias Christiansen egen avl-Brønshøj Basket), Bjørn Holmgren (come-back), Justina Pasys (Litauen), Nicolas Christensen (Glostrup Basket), Rasmus Vistesen Nørgaard (Falcon)

Afgang: Teis Dengsoe (Skjold Birkerød), Peter Simonsen (BK Amager), Mads Vægter Rasmussen (stoppet), Oliver Schultz-Bærentzen (Skjold Birkerød), Oliver Sedoc-Møller (Skjold Birkerød), Søren Bækgaard Jensen (stoppet), Rasmus Glarbjerg Larsen (Manresa, Spanien), Jens Christian Auken (ukendt), Rasmus Brammer (ukendt), Reginald Delk (ukendt), Aleksander Dokkedal (ukendt), Morten Harboe (ukendt), Chris Sprinker (ukendt)

Forventet placering: 6-10

Præsentation #9 BC Aarhus

20.09.2012

Næstsidste hold der skal præsenteres forud for startet af årets BL er BC Aarhus.

Navnet er nok ukendt for de fleste, men når man siger Aabyhøj IF så ved alle nok hvem man taler om. Aabyhøj IF er i løbet af sommerne blevet udskilt fra Aabyhøj IF og er nu "son egen" klub i det aarhusianske.

Ikke nok med at holdet er "nyt" man har også op til denne sæson valgt at spille sine hjemmekampe i Aarhus Stadionhal. Første kamp det sker i er allerede på lørdag hvor Aalborg Vikings kommer på besøg. Tip-off er kl. 19:30 og head-coach Arnar Gudjonsson forventer rigtig mange tilskuer i Stadionhallen denne lørdag aften. I weekenden afholder Aabyhøj IF nemlig sit store ungdomsstævne Aarhus Cup, og her har alle deltagerne gratis adgang.

BC Aarhus er i fuld gang med de sidste forberedelser inden det går løs og onsdag aften kvalificerede man sig til 1/8-dels finalerne i pokalturneringen ved at vinde lokalopgøret med AGF med 72-58. I kampen deltog holdets 2 udenlandske spillere ikke, da de ikke har opnået licens endnu.

I løbet af sommeren har der også være udskiftning i spillertruppen. Flere nøglespillere fra sidste års hold er væk, nye er kommet til, men på papiret ser truppen lille og spinkel ud. Flere kan selvfølgelig komme til endnu, da transfervinduet først lukker 10. januar 2013.

Tilgang: Randy Zezouvre (USA), Arnar Freyr Jonsson (Island), Kevin McShane (USA), Emil Sommer-Storstein (egen avl) Hristo Petkov (Bakken Bears)

Afgang: D´Mario Curry (Japan), Darko Jukic (Horsens IC), Olafur Sigurdsson (ukendt), Demetrius Phillips (ukendt), Jonas Cook (ukendt), Kristian Svenningsen (ukendt)

Forventet placering: 7-10

Præsentation #8 Randers Cimbria af 2010

20.09.2012

Næste hold i præsentationsrunden er oprykkerne fra Kronjylland.

Randers Cimbria af 2010 er tilbage i landets fornemmeste række efter et par års ufrivillig pause. Holdet vandt 1. division i sidste sæson, og det bliver meget spændende hvordan holdet ny vil reagere på, at skulle bide skeer med de "store" hold i Danmark.

Truppen er næsten intakt i forhold til sidste sæson, der er der kommet et par spillere til som sagtens kan gå hen og blive profiler i BL.

På trænerstolen sidder fortsat Mr. Cimbria Morten  V. Hansen, som netop har offentliggjort hvem der bliver assisterende coach. Valget er faldet på den tidligere Cimbria spiller, That Tucker som er kendt for at sætte det hurtige angrebsspil i højsæde. Det bliver spændende om det vil smitte af på Cimbria`s spil i denne sæson, eller det vil blive mere strukturet. En ting er dog helt sikkert - det bliver ikke kedeligt at se Cimbria spille.

Cimbria starter sin sæson på udebane mod Horsens IC, torsdag den 27. september kl. 19:00 i Forum Horsens. Holdet skulle ellers have startet på hjemmebane på lørdag mod Værløse BBK, men denne kamp er blevet flyttet til starten af november. Flytningen skyldes problemer med hjemmebanen SkyLine Arena.

Tilgang: Bonell Colas (Hørsholm 79ers), Kevin Schweiger (Tyskland).

Forventet placering: 6-10

Præsentation #7 Aalborg Vikings

19.09.2012

Hele Nordjyllands flagskib, Aalborg Vikings håber på at i 2012/13 sæsonen skal være det år hvor holdet kvalificerer sig til mindst semifinalerne.

Om det bliver sådan for headcoach Mads Olesen og hans tropper må tiden vise. Holdet har foreberedt sig i lang tid og virker allerede nu som et hold der har fundet sin spillestil, til trods for at der er blevet skiftet en del ud på holdet i løbet af sommerpausen. Det store danske talent Sami Eleraky er forsvundet sammen med de 2 udenlandske nøglespillere fra sidste sæson Tony Bishop og Ryan White.

Der er heldigvis hentet erstatninger ind og det tegner til at blive en spændende debut for Vikings i dette års liga, når det på lørdag aften går løs mod BC Aarhus i Aarhus Stadionhal, hvor der er tip-off kl. 19:30.

Vikings kommer med en frisk sejr ti kampen, da man tirsdag aften slog Team Odense i pokalturneringen.

Tilgang: Jeppe Kristiansen (come-back), Robert Craig Delaney (USA), Niels Koch Andreasen (Køge BBK), Philip H. Christiansen (Falcon), Ryan Willen (USA), Nikolay Ivanov Georgiev (Bulgarien), Hlynur Hreinsson (Island), Tor skjold Holm (egen avl), Kasper Serritzlew (egen avl), Allan Jørgensen (ukendt)

Afgang: Tony Bishop (ukendt), Morten Hougaard Christensen (Horsens IC, Ryan White (ukendt), Sami Eleraky (USA), David Bermos (ukendt), Laurynas Gruzinkas (ukendt), Anders Schou Nielsen (ukendt)

Forventet placering: 6-10