Nyheder

Horsens IC slår Cimbria

28.09.2012

I en meget vel besøgt Forum Horsens tog HIC i aften imod oprykkerne fra Randers. HIC vandt den underholdende kamp 100-90.

HIC starter nervøst med et par turnovers og Darko Jukic må sætte sig på bænken med 2 fejl efter3 min. Heldigvis er Randers heller ikke stået ud af spillerbussen endnu og stillingen er 4-5 efter 4 min spil. Randers begynder at ramme skud og er pludselig foran 4-14.

HIC kommer med et hurtigt comeback. Der er hul i rusen nu og der bliver ramt 3 ere og dishet af til store Keane Thomann inside. Stillingen efter 1. Periode er 23-23. Thomann ser stærk ud for Horsens mens Damain Ocana fra Randers rammer gode skud.

2 periode har også en rodet start med en del turnovers fra begge mandskaber. Skyler  Bowlin er begyndt at bide fra sig med gode afleveringer, solidt forsvar og point på tavlen. Damain Ocana bliver ved med at dominere i angrebet med flotte scoringer  på angrebsrebonds og drives til ringen.

HiIC spiller aggressivt forsvar og er derfor stadig med i kampen. Stillingen er 28-32 med 5 min spillet af 2. Periode.

HIC vælger at skyde mange hopskud i denne periode af kampen, men brænder desværre en frie skud. Randers er stadig foran. Nu 34-38 med 2.22 tilbage af perioden.  Stillingen efter 2. Periode er 45-46.

HIC kommer aggressivt ud af omklædningsrummet, men formår ikke at putte bolden i kurven.  Friedrich rammer endelig en befriende 3'er og stillingen er helt lige 51-51 efter 4 min spilletid i 3. Periode. Tempoet har fået et nyk opad og det profiterer HIC af, 58-55 til HIC og Randers timeout.  Darko Jukic får dunket på en flot assist fra Bowlin, lige i ansigtet på Patrick Nielsen. Der er virkeligt godt tempo nu og HIC bringer sig foran 67-61 ved Darko Jukic. 79-70 inden de sidste 10 minutter.

HIC fortsætter i højt tempo med gode drives, og får lette point i starten af 4 periode. Jukic og Bowlin styrer slagets gang ogLucas Varga rammer nu også fra 3 pointsland. HIC er foran 88-76 med 6.30 igen.  Timeout Randers. Varga og Thomann fortsætter med at putte point i kurven efter time outen.  92-81 HIC med. 4.42 igen.  Daniel Friedrich fortsætter også med at score point. Han har rundet 20 point.  Arnel Dedic sætter den unge garde på banen med 1.29 igen. HIC er foran 98-86 og kampen er afgjort. HIC vinder fortjent efter hård fight 100-90 (23-23, 22-23, 34-24, 21-20).

Dagens bedste HIC’er er uden tvivl Skyler Bowlin der laver en tribbel double med 23 point, 12 assists og 11 steals. For Randers er bedste mand.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 23
Topscorer: Randers Cimbria af 2010 Damian Ocana 22

Kampens spiller: Skyler Bowlin 23 point, 12 assists, 11 steals

Bakken Bears slår Aalborg Vikings

27.09.2012

Bakken Bears fik gang i kurvene i Vejlby-Risskov Hallen og scorede hele 108 point i ligakampen mod Aalborg Vikings, der svarede igen med at score 87.

Kampen startede med et hjemmehold der blæste ud over stepperne. En time out fra Vikings fik dog bremset toget, og vikingerne kom flot tilbage. Faktisk så flot at de var foran 23-19 efter de første ti minutter. Aalborgs store mand, Ryan Willen, var holdets mest scorende i første periode med ni point, mens en meget tændt Chris Christoffersen scorede otte hurtige point for Bears.

Aalborg førte et stykke ind i anden periode og Bakken Bears havde svært ved at få spillet til at flyde. Kun Nicolai Iversen fortsatte det flotte spil indtil Chad Tomko ud af ingenting satte tre trepointscoringer. Bears nåede dog efter en god afslutning foran 51-42 ved pausen. Jamaicanske Orane Chin fik smidt et alley-oop dunk i kurven - hans eneste scoring i første halvleg.

I tredje periode truede Bears flere gange med at afgøre kampen, men Aalborg hang på og var bagud 76-67 inden sidste periode. Chad Tomko fortsatte og satte syv point på tavlen i periode, mens Rob Delaney vågnede op for gæsterne. Ni point blev det til fra hans hænder i perioden. Tredje quarter sluttede med en buzzer beater fra egen halvdel fra Aalborgs Rune Lauridsen, der i kampen scorede flotte 14 point.

Kampens sidste fjerdedel startede tæt, og Aalborg nåede ned på kun at være bagud 80-75 inden Chad Tomko - og nu også Orane Chin - igen smed point på tavlen. Chin nåede at score 12 point i sidste periode, mens Tomko scorede syv, hvilket gjorde ham til topscorer med 23 point. Jens Jensen, der spillede sin Bearskamp nr. 477 torsdag aften satte i alt 14 point på tavlen og var bestemt en afgørende faktor.

Selvom Vikings kæmpede det bedste de kunne, slap kræfterne op og Bears kunne bl.a. takket være Chris Christoffersens eneste to point i anden halvleg runde 100 point, og dermed udløse Skov & Stubbs Club 100, hvilket gav gaver til såvel publikum som Chris Christoffersen.

Bakken Bears fik til sidst givet debut til unge Kristoffer Løwenstein.

Topscorer for Vikings blev Ryan Willen og Mads Kofod Rasmussen, der hver scorede 22 point. For Bears scorede Chad Tomko 23, mens Nicolai Iversen supplerede med 16 point. I alt syv spillere scorede ni point eller flere.

Med nederlaget er Aalborg Vikings stadig uden point og næste opgave er en udekamp i Svendborg. For bjørnene er det omvendt tilfældet, idet holdet nu har to sejre i lige så mange kampe. Næste opgave er også en svær udekamp - søndag imod ligeledes ubesejrede SiSU.

Managerspillet er åbent!

27.09.2012

Sidste år dystede over 1500 hold om titlen som årets manager og nu er der igen mulighed for at bevise hvem der ved mest om spillerne i basketligaen.

Spillet starter 1. oktober, men man kan oprette et hold i løbet af hele sæsonen. Pointene bliver dog lagt sammen, så hvis du vil vinde hele sæsonen, så sørg for at få registreret dit hold hurtigst muligt.

Tilmeld dit hold gratis her: http://www.canaldigitalligaen.dk/da/top/manager/

God fornøjelse!

SISU skarpest på dagen

27.09.2012

Lad det være sagt fra starten: Værløse så ikke skarpe ud i sæsonens første kamp, hvor man tog imod Sisu, som er kommet anderledes positivt ind i sæsonen.

Om det var premiere nerver fra det unge hjemmehold vides ikke, men Værløse var reelt aldrig i nærheden af sejren i onsdagens lokalbrag imod Sisu, som blev tabt 54-76.

Værløse havde i sidste øjeblik fået licens til holdets ene amerikaner Richard Delk, imens den anden amerikaner fortsat sidder ude med en skade. På papiret var Værløse således mindre end SISU, men på trods heraf var det ikke reboundkampen der afgjorde slaget.

I første periode stod der næsten SISU på hele. Værløse kommer ikke i gang hverken offensivt eller defensivt, og imens spiller SISU's amerikanske trekløver med Mickey Dennis, Damon Smith og Zach Moritz sig varme. Perioden ender 9-24 i SISU's favør, og så var der ellers nok at tage om i periodepausen for det unge Værløsehold.

I starten af anden periode ser mønstret fra første periode ud til at fortsætte, men via blandt andet god fight under kurven lykkes det Værløse at kæmpe sig tilbage i kampen. Derfra følges holdene til halvleg 28-46.

Efter halvlegen kommer Værløse ud med mest energi, og får minimeret SISU's forspring til 11 i midten af perioden. Værløse taber dog momentum igen med 4 brændte straffe i træk og i stedet kan SISU sætte point på tavlen og slutte perioden oppe med 14 point, 44-58.

I starten af sidste periode får Værløse hentet lidt ind på SISU, men kommer dog aldrig tættere end 10 point. Spændende bliver det aldrig da Værløse ikke scorer de sidste 6 minutter af kampen og derfor ender SISU med at score 12 ubesvarede point til slutresultatet 54-76.

Topscorer for Værløse: Richard Delk med 20 point
Topscorer for SISU: Damon Smith med 19 point

Kampens spiller: Mickey Dennis (17 point, 6 reb, 5 ass)

Med resultatet indtager SISU den øjeblikkelige førsteplads i ligaen med 2 klare sejre, hvorimod Værløse må set sig henvist til en øjeblikkelig sidsteplads på grund af dårligere målscore blandt holdene der endnu ikke har fået point på tavlen endnu.

Et nederlag med lyspunkter

26.09.2012

Det var kamp nr. 2 for både BC Aarhus og Svendborg Rabbits. Begge hold havde sejre med fra deres første opgør, men det var Svendborg Rabbits, der kunne sætte yderligere 2 point på kontoen med en sejr på 78-65 (18-20, 18-11, 22-20, 19-14).

Som i den første kamp for BC Aarhus lagde hjemmeholdet stærkt ud. Trekløveret Rasmus Søby, Kevin McShane og Randy Dezouvre viste fra starten af gode takter. Svendborg Rabbits havde det svært mod et stærkt spillende hjemmehold og efter et par minutter havde hjemmeholdet opbygget en føring på 10-4. Svendborg Rabbits fik dog svaret igen og kombination Gregory Washington og Donald Rutherford fungerede godt. Det var hjemmeholdet der var i spidsen med 20-18 efter 1. periode.

Arnar Jonsson blev skadet i 1. periode og prøvede at komme tilbage i 2. periode, men det fungerede ikke. Det var et dyrt tab for hjemmeholdet, da guard nr. 2, Anton Elsner, ligeledes var ude med en skade. Det blev så op til unge Karl Baare og Rasmus Søby at løfte opgaven som guards. En stor opgave. Svendborg Rabbits formåede at udnytte tabet på guard pladsen ved at lægge et hårdt pres. Lige så langsomt fik Svendborg Rabbits skabt sig et overtag og efter 2. periode var det udeholdet Svendborg Rabbits, der var i spidsen med 37-31.

Hjemmeholdet lagde sig dog ikke ned. Svendborg Rabbits var hele tiden foran og særligt Adama Darbo viste et køligt overblik og godt spil. BC Aarhus viste stor moral og et højt energiniveau med Jakob Wang og Kevin McShane i spidsen. Med under 1 minut tilbage af 3. periode blev Svendborgs forspring reduceret til 3 point, 51-54. Mikkel Planthin fik skabt afstand igen med en 3'er og Svendborg Rabbits kunne bringe sig spidsen med 59-51 inden 4. periode.

BC Aarhus kæmpede det bedste de havde lært i 4. periode, men det var svært. I de afgørende situationer smed hjemmeholdet bolden væk og de blev straffet prompte i den anden ende. Spillerne fra BC Aarhus begyndte at blive trætte og Svendborg Rabbits var ovenpå. Til sidst træk Svendborg Rabbits fra og kampen endte med en sejr til Svendborg Rabbits på 78-65.

Topscorer fra BC Aarhus blev Kevin McShane med 21 point. Han havde endnu en fin allround kamp. Gregory Washington blev topscorer for Svendborg Rabbits med 24 point. Han spillede en rigtig flot kamp i forsvar og angreb. Han bliver uden tvivl en profil i ligaen.

Hjemmeholdet var hårdt ramt på tilskuerrækkerne, da der på samme tid og på samme sted blev spillet pokalkamp mellem AGF og Aarhus Fremad og der var Badmintonkamp i hallen ved siden af. Lidt over 150 tilskuere havde fundet frem til kampen. Det må der rettes op på til næste kamp i NRGI Park, Stadionhallen mod Team Fog Næstved.

SISU brager ind i den nye sæson

23.09.2012

Forsvaret afgjorde kampen mod Team Fog Næstved.

SISU udviste godt sammenhold og fuldstændig dominerede kampen I dag mod Team Fog Næstved. SISU fokuserede på forsvar og lukkede af for Næstved både på afstand og under kurven. Imens tromlede SISUs angreb over Team Fog med snedig afleveringer og god skud.

Den første periode stoppede SISUs forsvar Team Fog gang på gang. Mickey Dennis (8 point) var meget varmt og supplerede Mike Flowers (5 point) og Zach Moritz (6 point) på angreb. Caleb Walker var den eneste som kunne trænge igennem nogenlunde. SISU udbyggede støt føringen til 26–10.

Den anden periode var mere af det samme, med Mike Flowers, Zach Moritz og Henrik Nielsen scorende på angreb og hele SISUs hold på forsvar. Caleb Walker fortsatte med at trænge igennem og fik 8 point.

I tredje periode fastholdt SISU føringen, med endnu flere udskiftninger og 8 point fra Mickey Dennis. Føringen på 24 point ved slutningen af perioden.

Den sidste periode var meget jævnbyrdig, med mere fyrværkeri fra Mickey Dennis og Caleb Walker. Men SISUs forsvar neutraliserede de andre Team Fog spillere, og sejren var hjemme.

SISUs tæt, aggressivt forsvar var forskellen i dag mellem to tophold i Basket Ligaen som man vinder med 82-61 (26-10, 27-18, 13-14, 16-19.

Topscorer SISU: Mickey Dennis 26 point
Topscorer Team Fog Næstved: Caleb Walker 22 point

Kampens spiller: Mickey Dennis, SISU

Bakken måtte slide for sejren

23.09.2012

Bakken Bears startede sæsonen med en sejr, men det krævede en større anstrengelse en det måske var forventet at slå Hørsholm 79ers. 90-74 blev slutciffrene men bjørnene var bagud stort set hele første halvleg.

I første periode var Bakken Bears slet ikke på tæerne. Især forsvaret sejlede, og Hørsholm kunne med enkle midler - som mest bestod af layups fra højre side - bringe sig foran. Hele 23-11 stod der efter syv minutter, og bjørnene var på hælene. Zarko Jukic startede med 79ers første otte point - derefter var det især nye Atila Kovac og Casper Hesseldal, der dominerede for udeholdet. For bjørnene havde de to nye udenlandske spillere, Orane Chin og Chad Tomko svært ved at finde kurven i begyndelsen af kampen.

Bears kom bedre med i slutningen af første periode, men Hørsholm rykkede godt fra i starten af anden periode - Casper Hesseldal scorede 12 af Hørsholms 14 point i perioden. Nordsjællænderne kunne ikke holde føringen efter Bears fik strammet op i forsvaret. Fra en sjællandsk føring på 40-30 kom Bears tilbage med et 14-2 run og løb til halvlegsføring på 44-42. Andreas Jakobsen scorede i det run 7 point, og Morten Sahlertz sluttede halvlegen med 5.

I tredje periode kom Orane Chin i gang. Otte point i træk af ham ved 44-44 lignede et begyndende knæk på kampen, men Hørsholm hang på endnu. Fra 54-51 (28. minut) fik Hørsholm svært ved at score. Bears rykkede til 65-56 ved pausen der markerede slutningen på tredje periode, og fortsatte i starten på fjerde periode. Nicolai Iversen, der hele vejen igennem spillede en solid kampe og blev hjemmeholdets topscorer med 19 point, havde et par fine scoringer, da kampen blev knækket, men også Christian Lindberg skal roses for et tociffret antal point i sin debutkamp.

Bakken Bears cruisede til sejr, og har holdet brug for point fra linien til sidst viste Chad Tomko at han kan ramme. Han scorede kampens sidste otte point på lige så mange straffekastforsøg.

Hjemmeholdets statistisk set bedste spiller var Nicolai Iversen, der ikke brændte mange skud mod sine 19 point, mens Chad Tomko blev noteret for 10 assists.

For udeholdet var Casper Hesseldal den store spiller med 26 point og 12 rebounds. Også Atila Kovac imponerede for udeholdet.

Begge hold spiller næste kamp på torsdag. Bakken Bears mod Aalborg Vikings i Aarhus, mens Hørsholm 79ers skal til Næstved, hvor der venter dk4 kamp mod Team Fog.

Masser af basket i TV

23.09.2012

I løbet af 2012/13 kommer der masser af basket i TV og alle basketelskere har virkelig noget at glæde sig til.

dk4 sender fortsat fra Basketligaen men også kanal sport vil i løbet af de næste måneder vise kampe fra 3 forskellige rækker. Udover kampe fra Basketligaen bliver der også vist kampe fra Dameligaen, 1. Division Herrer og Eurocup Women.

Du finder en foreløbige sendeplan ved at klikke her.

BC Aarhus sejrer efter overtid

23.09.2012

Der var debut til BC Aarhus i basketligaen lørdag aften og det blev til en sejr på 97-90 efter en vanvittig afslutning.

Det var BC Aarhus der kom bedste fra start og de satte sig lige så stille på kampen. Arnar Jonson viste tidligt sit store overblik og Hristo Petkov var stærk under kurven for BC Aarhus. Aalborg Vikings havde det svært i denne periode og særligt Aalborgs nyerhvervelser Robert Delaney og Ryan Willen havde svært ved at finde det rette niveau. De skulle dog tage grueligt hævn senere. 21-15 efter 1. periode.

Aalborg Vikings kom bedre ind i kampen i 2. periode, men det var stadigvæk BC Aarhus der var oven på. Kevin McShane fra BC Aarhus viste stor styrke og var stærk i både angreb og forsvar. Ryan Willen begyndte at spille sig op og fik vist, at han også kan ramme udefra. En meget lige periode, men BC Aarhus var stadigvæk i front efter 1. halvleg med 43-36.

BC Aarhus fortsatte det gode spil i 3. periode, men stille og roligt fik Aalborg Vikings styr på kampen og sneg sig tættere på BC Aarhus. Robert Delaney havde en god periode og med hjælp fra nogle af de "gamle" vikinger, Søren Sørensen og Rune Lauridsen, hentede Aalborg Vikings en smule ind på BC Aarhus. 68-62 efter 3. periode.

4. periode skulle blive fuldstændig vanvittig. Aalborg Vikings havde teten og fik også bragt sig i spidsen. Med under 1. minut tilbage af kampen så det sort ud for hjemmeholdet, men en 3 points scoring af Kevin McShane fik bragte forskellen ned på 3 point i Aalborgs favør.

Aalborg Vikings var foran med 86-83 med under 10 sekunder igen. Randy Dezouvre driver mod kurven, scorer og får et ekstra straffe som han også scorer. Kampen var lige med 86-86 og skulle i overtid.

I overtiden fik BC Aarhus mest styr på kampen selvom flere af de bærende kræfter røg ud med 5. fejl. En god sejr for hjemmeholdet i deres debut.

Topscorer for BC Aarhus blev Hristo Petkov med 22 point, men Ryan Willen scorede 32 for Aalborg Vikings.

Ca. 400 tilskuere havde fundet vej til BC Aarhus' nye hjemmebane i NRGI Park, Hal 1 (Stadionhallen).

God premieresejr til kaninerne

22.09.2012

Det var med noget bange anelser cheftræner Craig Pedersen havde set frem til årets første kamp i Basketligaen. Mod et HIC mandskab han stort set intet kendte til efter omfattende udskiftninger.

Pedersen justerede gennem kampen på de rigtige knapper og efter at kaninerne havde været nede med 9 efter de første 10 minutter, vendte skuden og derefter var kaninerne bedre indstillet.

Sejren blev på +10, 97-87 men der kræves justeringer på holdet. Perioderne 17-26, 30-18, 23-25 og 27-18.

HIC kommer godt fra start og det gør kaninerne såmænd også. Der er fart og tempo over spillet og det ligner, hvad HIC var blevet spået,run and gun basket, også lidt af det HIC havde vist i deres seneste træningsophold i Tyskland. Kaninerne forsøgte, at få stabilitet ind i spillet straks fra start men det ville ikke rigtigt lykkes og især i forsvaret var der opløsningstendenser. Når forsvaret ikke fungerer smitter det af på angrebsspillet og det var tydeligt i startfasen.

Hos HIC er det især Darko Jukic, den tidligere AAIF spiller der laver meget flotte ting men også de to US spillere og i særklasse Thomann, den store mand under kurven, viser træfsikkerhed. Guarden Bowlin kommer ind efter 5 minutter og er også udslagsgivende.

Hos kaninerne er Adama Darboe i særklassen holdets bedste med ikke mindre end 10 points af den 17. Adam Haddad kommer ind som 2. rotation og driver via baseline stærkt mod kurven. 

Straks fra 2. periodes start rykker kaninerne såvel tempomæssigt men også forsvarsmæssigt. Der bliver lukket helt af for HIC der ikke kommer på tavlen de første 5½ minut. Til gengæld scorer Svendborg 11 inden HIC kommer med på en treer fra Morten Christensen. Momentum ligger helt klart hos kaninerne der via Kristoffer Gertz og Adam Haddad  med hhv. 5 og 4 points viser vejen. Claus Magaard med to treerer og Mikkel Plannthin med en enkelt følger Kristoffer Gertz til døren. Adama Darboe får lidt pause ovenpå en flot indsats men substitutterne, hhv. Gertz og Niels Degn gør det godt. For HIC var det Skyler Bowlin der var her og der og allevegne. Han scorer 8 points i perioden og viser i glimt, at han nok skal blive en stor gevinst for østjyderne.

Svendborg går til pausen foran med 3, 47-44.

Rigtig mange gange i sidste sæson viste kaninerne svaghedstegn i 3. periode og det skulle blive spændende om det skulle gentage sig i denne sæsons første kamp. HIC kom bedre med især pga. stærkt spil fra Darko Jukic med 10 points. Mange flotte putt-backs der var umulige at dække men også den tunge center for HIC Keane Thomann var meget sikker fra lowpost. En klog spiller der bliver undervurderet af mange modstandere men han er træfsikker og uhyggelig effektiv.

HIC formår at vælte momentum over i egen lejr men nu træder både Washington og Rutherford mere og mere i karakter imens Adama Darboe fortsætter som dagens bedste kaninskytte. Inden de sidste 10 minutter er kampen dog helt tæt, 70-69.

Der blev bidt negle hos de 410 fremmødte for HIC kommer bedst ud med de første 5 points, endnu to fra store Thomann og en treer fra, ja hvem ellers: Darko Jukic, dagens bedste hos HIC.

Kaninerne virkede nede og så alligevel ikke for nu fandt de tempoet fra 2. periode frem igen. Darboe igen usvigelig sikker fra sine cuts til skud fra toppen og på sine straffekast, hvilket iøvrigt var fælles for samtlige kaniner der kom på linjen i dag.

Rutherford med et megadunk og Washington med sikkerhed fra overalt, hvor han modtog bolden. De tre er sammen med Plannthin ene om at score for kaninerne i sidste periode og Svendborg slutter bedst med 11 fra Rutherford, 8 fra Darboe, 6 fra Washington og de sidste to fra Mikkel Plannthin.

Thomann var bedst i sidste periode for HIC selv om han så noget brugt ud til sidst i kampen med 40 minutter i den store krop.

En til tider ganske velspillet kamp der viste et helt andet HIC mandskab end sidste sæson, ikke så sært med 10 udskiftninger. Men også et HIC mandskab der ganske givet vil blande sig i topstriden.

Kaninerne viste også at de er kommet for at bide skeer med toppen af dansk basket som i de tidligere sæsoner.
Næste opgave for Svendborg Rabbits er allerede på tirsdag mod BC Aarhus i Aarhus.

For Svendborg Rabbits blev dagens mest effektive Greg Washington med 21 points og 11 rebounds, den næstmest effektive Donald Rutherford med 19 points og 9 rebounds.

Dagens mest scorende blev dog Adama Darboe med 30 points, 4 assists og 2 steals. Claus Magaard scorede 9, Mikkel Plannthin 7, 6 til Adam Haddad og 5 til Kristoffer Gertz.

For HIC blev den meste effektive store Keane Thomann med 24 points og 12 rebounds, Darko Jukic scorede 23 og hentede 7 rebounds, Skyler Bowin scorede 15 og havde 7 assists, 12 til Matis Sakne, 10 til Frederik Rungby og 3 til Morten Christensen.