Nyheder

Kan kaniner flyve?

07.10.2012

Det kunne Rabbits i dagens kamp mod Vikingerne fra Ålborg. Flot spil og stor træfsikkerhed og holdet er ved at finde rytmen. Der blev spillet flot spil i store dele af kampen og Ålborg Vikings blev sendt hjem med et nederlag på 102-81 efter 47-32 ved pausen. Perioderne var 25-13, 22-19, 31-22 og 24-27.

Fra tipp-off var det egentlig Ålborg der kom bedst fra land med to trepoinsscoringer fra Rob Delaney og Jeppe Kristiansen men så startede lyntoget, Svendborg Rabbits op. Det blev til perioder med meget flot basket, grundlagt på en solid indsats i forsvaret, hvor især Mikkel Plannthin, Darboe og Donald Rutherford lyste op men hvor også Greg Washington viste store kvaliteter. Fra midt i 1. periode gik kaninerne fra 10-10 til 23-10 på godt og gedint forsvarsarbejde. Flotte plays i angrebet blev således grundlagt i forsvaret og blev belønnet. Så var den viking egentlig barberet.
 
Donald Rutherford fortsatte sin energiske indsats i 2. periode, hvor den springstærke og meget atletiske amerikaner lagde 11 points i kurven og samme med sine holdkammerater fortsatte det gode forsvarsspil. Netop forsvaret som var ikke fungerende i ligakampen i mandags i Randers havde fået et ordentligt boost og det belønnede kaninernes angreb, også i 2. periode.
Vikingerne havde det svært men Rob Delaney gjorde hvad han kunne med flere flotte skud. 10 points fra ham i perioden og han var sammen med den anden amerikaner Ryan Willen ene om, at holde Ålborg inde i kampen. Kaninerne kunne gå til pausen efter en buzzer fra Rob Delaney, foran 47-32.
 
Fokus blev holdt for Svendborg Rabbits og efter 6 minutter af 3. periode, en periode hvor kaninerne slog et stort hul, 24-7, med bl.a. 5 trepointsscoringer, 4 fra Claus Magaard og en enkelt fra Kristoffer Gertz, var vikingen væltet. Kaninerne var nu foran med 30, 72-42, og kampen var afgjort. Ålborg slutter dog perioden bedst med 7 ubesvarede points og ialt 11 points fra Ryan Willen.
 
Ålborg fik lov at score de første points i de sidste 10 minutter men så tog Adama Darboe der har viste et uhyggeligt højt bundniveau, over. Med to trepointsscoringer og et raseriarbejde i forsvaret bragte Darboe igen forspringet op på +30 for kaninerne. Nu var det tid for cheftræner Craig Pedersen, at bringe de spillere der normalt ikke får meget tid, på banen. Ålborg laver et lille run, 0-11, i de sidste minutter men ellers skal Adam Haddad fremhæves for sin indsats med 9 points, heriblandt flere flotte dunks og cuts fra backdoor fra den atletiske spiller.
 
Intet skal tages for givet men kaninerne er med den indsats på den rigtige vej. Nu handler det om stabilitet og om at holde fokus på opgaven. Ålborg er gæster i Svendborg Idrætscenter igen inden for kort tid til en 1/8 dels finale i pokalturneringen.
 
For kaninerne blev scoren fordelt således: Donald Rutherford 25 points og 8 rebounds, 19 points, 8 rebounds og 7 assists til Adama Darboe, 15 points til Claus Magaard, 14 og 8 rebounds til Greg Washington, 10 points til Mikkel Plannthin, 9 til Adam Haddad,
 
For Ålborg Vikings holdt topscorer Ryan Willen sit snit på 27 points og 9 rebounds, Rob Delaney scorede 21, Mads Rasmussen 11, Rune Lauridsen og Søren Sørensen hver 6.

Bakken Bears sejrer igen

05.10.2012

Bakken Bears fik sin fjerde sejr i lige så mange kampe, da Randers Cimbria fredag aften blev besejret 95-77. Cimbria er dermed uden sejr i holdets tre kampe.

Cimbria stillede klar til start og især holdets spanske profil Damian Ocana var stærkt spillende. Randrusianerne bragte sig foran 13-3 inden Bears head coach Phil Dejworek med en time out fik råbt sine tropper i gang. Herfra gik det stærkt og tre minutter senere udlignede en meget velspillende Orane Chin med en trepointscoring til 17-17 og endnu et par minutter senere bragte samme Chin med et dunk hjemmeholdet foran 23-17. En godt skydende Andreas Jakobsen satte den anden af sine fem trepointscoringer til 28-21 inden Patrick med et par vellykkede straffekast fik reduceret inden første periodes afslutning.
                                 
Anden periode var meget lige indtil Cimbria med et 10-0 run anført af seks point af Ocanas og efterfølgende fire pinde fra Casper Stages hænder fik bragt balance i regnskabet ved 43-43. Bears fik dog periodens sidste ord og førte 52-44 ved halvlegspausen. Orane Chin dominerede for hjemmeholdet med 16 point, mens Damian Ocana havde scoret 18 for udeholdet.

Tredje periode startede igen lige. Cimbria fulgte med til 58-50 inden Bears - igen med Chin og nu også Chad Tomko i hovedrollerne - gik på et afgørende 15-0 run. Føring 73-50 - Cimbria var knækkede. Resten af kampen forløb relativt lige, Cimbria kæmpede godt og scorede kampens sidste seks point, så Bears kun vandt med 18 point - 95-77. Det mest ophidsende i sidste periode var da en tilskuer ramte et trepointsskud og vandt et kørekort.

Orane Chin blev hjemmeholdets topscorer med 23 point, mens Chad Tomko og Andreas Jakobsen supplerede med 19. For udeholdet var Damian Ocana særdeles dominerende med sine 25 point, mens Mike Nielsen satte 13 point på tavlen.

Bjørnene spiller igen på torsdag, når Næstved lægger gulv til ugens tv-kamp på dk4, mens Randers spiller igen tirsdag, når holdet gæster SISU.

Vikings skriver TV-historie

05.10.2012

Der er kommet ændringer i kampprogrammet for Basketligaen og Aalborg Vikings kommer til at spille sin første udebane TV-kamp i klubbens historie.

Det bliver den 25. oktober mod Randers Cimbria 2010 i Randers og denne ekstra TV-kamp betyder, at Aalborg Vikings får hele 6 TV-kampe i år.

Dette er som sagt første gang i klubbens historie og første gang head coach Mads Olesen er med til TV-kamp på udebane. Han forventer, at det bliver en god og ny oplevelse for ham og klubben og glæder sig samtidig over, at endnu en TV-kamp er blevet tilføjet på Aalborg Vikings kampprogram.

Eliteansvarlig Christian Hamborg er også begejstret for en ekstra TV-kamp og kalder det en bonus, at det er en udekamp:

”Det er fedt for klubben, at vi får en udekamp. Det er en mulighed for at yderligere eksponere klubben og en mulighed for fans, at se os spille på en anden måde end på hjemmebane. Det er en stor bonus for Aalborg Vikings, at vi nu er oppe på 6 TV-kampe i indeværende sæson.”

Udover ændringen af kampdatoen for kampen mod Randers Cimbria 2010, ændres kampen den 18. oktober mod Horsens IC til den 17. oktober. Der stilles til kampstart kl. 19.00 i begge kampe.

Pokalturneringen

05.10.2012

DBBF har netop trukket lod til pokalturneringens 1/8-dels finaler.

I hatten var der 9 BL-hold tilbage i turneringen og lodtrækningen flaskedes sig således at der bliver 2 rene "BL-opgør" i næste runde.

Bakken Bears trak hjemmebane mod BC Aarhus  og Svendborg Rabbits får besøg af Aalborg Vikings.

De øvrige kampe blev:

 

  • Glostrup Basket - Team Fog Næstved
  • Lemvig Basket - BK Amager
  • Haderslev BBK "Corpia" - Randers Cimbria af 2010
  • Greve Basket - Hørsholm 79ers
  • Køge BBK - SISU
  • Vinder af Solrød Comets/BMS - Vinder af Aarhus BF - Horsens IC

Kampene skal være afviklet senest den 25. oktober.

Tabt på gulvet!

01.10.2012

Randers er tilbage i basketligaen! Siden sidst har de fået nyt navn, ganske vidst; men det er samme sted de spiller og på mange områder, samme måde der spilles på.

Svendborg Rabbits har modsat Randers lagt i toppen af dansk basketball de seneste 2 år. Derfor overaskede det måske fynboerne lidt, at det ikke bare var lige til, at spille Rabbits bold, på Randers’ hjemmebane!

1 Qtr. Kampen startede med 3 point af Claus Magaard. Svendborg viste stor rutine i angrebsspillet, og spillede meget sikkert, mens Randers med vild energi, forsvarede kurven.

Frem mod denne sæson har Svendborg forstærket sig med Gregory Wahington, og efter 3 minutters spil, viste han hvorfor han er hentet til det fynske, med et rent blok på Mike Nielsen. Mike Nielsen spillede ellers en rigtig god 1. periode. 5 point blev det til af den unge anfører.

Med 3 minutter tilbage af peridoen, fejlede pasningsspillet imellem Rutherford, Mariengaard og Washington, i flere situationer, hvilket medførte at Randers kunne spille basketball på deres måde, altså hurtigt og lavt, og ellers helt ind til kurven.

2 Qtr: Anden periode blev tæt,  rigtig tæt, og det virkede som om Svendborg var overasket over tempoet, det unge Randers hold satte. Indtil midten af perioden, var det Svendborg der var forrest point mæssigt. Men midt i perioden tog Randers over, og udfordrede Svendborg for alvor.

For både spillere og fans, ville det måske være en god idé, at gå en tur ind og kigge i reglerne for ligaen. Der er kommet nye! Og den nye nul- tolerence regel, i forbindelse med brok, er en regel, der lige skal registreres hos folk. Kampens to dommere forvaltede dog deres job godt, og sikrede en god linje og en fair kamp.

Begge hold spillede godt i 1 halvleg, men det var Randers der trak fra til sidst, og sikrede stillingen 47-44.

3 QTR: Det var Randers der lagde bedst ud efter pausen. Efter 3 minutters spil, var stillingen 52-49. Martin Mariegaard forsøgte at lukke hullet ved at sætte 3 point, men Damian Ocena svarede tilbage efter 10 sek. med 3 point.

Randers mistede sit overblik midt i perioden, hvorefter Svendborg begyndte at rykke ind på dem, og bringe sig selv i førring. Med 41. sek. igen var stillingen 66-74 til Svendborg. Men den stiling var ikke god nok, for Casper Stage, som udgangspunkt for 4. periode, hvilket sikkert har været motivationen bag hans buzzerbeater, til stillingen 69-74, der lukkede 3. periode.

4 QTR: Randers havde en utrolig start på 4. periode. 2. 3’ere af Mike Nielsen, og 2 point af Damian Ocena, bragte Randers på stillingen 91-85. Hvilket udløste en fantastisk stemning i Randers Arena, skabt af de trofaste Randersfans, på de gule sæder.

Midt i 4. periode virkede det dog som om Randers gik i stå, og igen overtog Svendborg styringen af kampen.

Med 1 min. igen var stillingen 91-94, og Mikkel Planthin kom på straffelinjen for Svendborg. 2 point blev sat, hvilket bragte Randers i en svær situation, da de kun var levnet med 12 sek. til at vende kampen, mod et velspillende og godt kordineret Svendborg mandskab!

Det lykkes ikke for hverken Damian Ocena eller Mike Nielsen, at sætte 3 point i kurven,  hvilket gav sejren til Svendborg Rabbits, med cifrene 93-96 (22-21, 25-23, 22-30, 24-22).

Randers smed kampen på gulvet, i fjerde periode, med spillede med, igennem hele kampen. De pressede pokalmestrene fra 2012, hvilket giver gode udsigter for fremtiden, hvad angår basketball i Kronjylland.

Topscorer Randers Cimbria: Damian Ocena 28, Casper Stage 13, Mike Nielsen 13, Mads Vahl 10

Topscorer Svendborg Rabbits: Adama Darboe 24,  Donald Rutherford 21, Kristoffer Gertz 11

Man of the match: Damian Ocena, Randers Cimbria

Skribent: Simon Ravn (Skal angives)

BC Aarhus vinder i Fire Arena

01.10.2012

Lidt overraskende vinder BC Aarhus over Hørsholm 79ers i lørdagens kamp.

1.periode: Kampen starter en smule rodet, hvor de to hold skal føle hinanden an. Rasmus Stolbjerg starter godt for hjemmeholdet og laver 6 point i først periode. BC Aarhus bedste mand var igen i dag Randy Dezouvre, som gjorde det godt i begge ender. Han var også toneangivende fra kampens start, og udeholdet førte 14-17 efter 1. periode.

2.periode: Udeholdet fortsætter med at være et skridt foran Hørsholm, og især Randy Dezouvre og Hristo Petkov er toneangivende. Petkov gør det svært for Hørsholms store spillere. For hjemmeholdet kommer Casper Hesseldal og Atila Kovac lidt i gang, men Hørsholm scorer blot 9 point i perioden. BC Aarhus vinder 2. periode med 9-16 og går dermed til pausen med en føring på 23-33.

3. periode: Hørsholm 79ers får talt nogle ting igennem, og kommer rigtig godt ud til 2.halvleg. De laver hurtigt et 7-0 run, som tvinger Aarhus til at tage en time-out, og de får stoppet blødningen. De scorer derefter 4 point i træk, og får sig igen et komfortabelt forspring. Det er fortsat Hristo Petkov og Randy Lezouvre for udeholdet, som går forrest, men hjemmeholdet holder stand ved hjælp af Casper Hesseldal og Atila Kovac. Begge hold svinger en del, og i løbet af 3. periode kommer der meget mere action i kampen. Hørsholm 79ers vinder 3. periode med 23-20, hvilket giver BC Aarhus et syv points forspring inden 4. periode.

4. periode: Kampen skal nu afgøres, og det blev spændende. Casper Hesseldal starter 4. periode med 7 point, og med kun til 2 point af BC Aarhus, er kampen hurtigt fuldstændig tæt ved 53-55. De to hold scorede derefter begge en gang hver og ved stillingen 55-57, bliver der brændt mange skud og løbet op og ned af banen. Der er også en del turnovers, og det virker som en meget vigtig periode af afgørelsen. Stillingskrigen bliver afbrudt af en 3’er af Rasmus Søby fra BC Aarhus, som giver udeholdet en 55-60 føring med 4,5 min. igen. Hjemmeholdet svarer igen og scorer to gange i træk ved Atila Kovac og Bojan Marinkovic og med 3,5 minutter igen er det en smal 59-60 føring til udeholdet. Randy Dezouvre scorer derefter et vigtigt hop-skud og bringer udeholdet foran med tre point.

BC Aarhus kender deres besøgstid og med under 3 minutter igen, får de et 6-0 run og kommer op med 59-66. 79ers giver ikke op, og kæmper sig tilbage i kampen, og med en meget tvivlsom turnover af BC Aarhus på midten af banen, har 79ers chancen for at udligne. Desværre brænder de en enkel 3’ere, men tilkæmper sig endnu en chance på en ny turnover af BC Aarhus. Desværre for hjemmeholdet løber den sidste mulighed ud i sandet, og med et enkelt scorede straffe til sidst, vinder BC Aarhus kampen med 63-67.

Topscorere for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 23 point+11 rebounds og Hristo Petkov med 17 point.
Topscorere for 79ers blev Casper Hesseldal med 25+12 rebounds og Atila Kovac med 18+5 assists.

Team Fog Næstved vinder i Forum Horsens

30.09.2012

I en vel besøgt Forum Horsens tog HIC i eftermiddags imod bronze vinderne fra Næstved som vinder kampen med 85-94 (22-24, 21-21, 16-26, 26-23).

Kampen startede i højt tempo og med en del turnovers. Darko Jukic var brænd varm og lavede 7 point på fem minutter. For Næstved startede Joe Benjamin stærkt og blev fejlet flere gange. HIC pressede fuldbane og stressede gæsterne, mens Næstved på den anden side udnyttede deres fysiske fordel. HIC trak fra til 20-12 men Næstved svarede godt igen og førte efter første periode 24-22.

Anden periode startede lige, men stille og roligt får HIC overtaget. Aggressivt forsvar stresser Næstved og HIC kommer til flere lette point. HIC kommer  foran med 40-32 og det er især Skyler Bowlin der styrer spillet for HIC med steals, assists og point. Bowlin får sin anden fejl og sætter sig på bænken. Det udnytter Næstved og ved pausen er Næstved foran med 45-43.

I tredje periode følges holdene ad til 50-50. Herefter laver Næstved et run på 8-0 på blandt andet en treeer fra Stian Mjøs, som stille og roligt melder sig ind i kampen. Mjøs laver yderligere 5 hurtige point og pludselig er Næstved oppe med 14 point i en ellers lige kamp.

I fjerde periode kæmper HIC med aggressivt forsvar og fantastisk spil af Skyler Bowlin. Bowlin er ustoppelig og rammer i perioden på 4 treere. Darko Jukic melder sig også tilbage i kampen med flere gode aktoner, men der bliver aldrig rigtig spænding om resultatet. Næstved vinder med 94-85.

Bedste mand fra Næstved er Caleb Walker men også Joe Benjamin spiller en god kamp. Fra HIC er bedste spiller uden tvivl Skyler Bowlin, men også Darko Jukic spiller godt. Derudover skal Frederik Rungby nævnes. Rungby har spillet solidt i de første kamp, og han har vist at han kan spille med på højeste niveau.

Næste kamp for HIC er tv kampen på torsdag hvor modstanderen er Værløse BBK.

Topscorer HIC: Skyler Bowlin 28
Topscorer Team Fog Næstved: Caleb Walker 20

MOM Skyler Bowlin, Horsens IC 28 point og 8 assists

Bakken vinder over SISU med en stærk 2. halvleg

30.09.2012

Bears løber SISU over ende.

Efter at SISU i forsæsonen har slået sidste års nr. 2 (Svendborg Rabbits) i en træningsturnering og startet med at slå sidste års nr. 3 (Team Fog Næstved) i den første turneringskamp, var der nu lagt op til en virkelig test af sæsonens niveau: hvordan ville kampen mod den danske mester forløbe?

Ved halvleg stod det lige: 33–33. Første periode tilhørte Bakken, der kom bedst fra start og vandt perioden 19–14, mens anden periode gik præcis den modsatte vej. Flot kæmpet tilbage af hjemmeholdet, der i starten af anden periode var bagud 18–26.

I anden halvleg startede Bakken igen bedst, men denne gang kunne SISU ikke svar tilbage. Tredje periode blev tabt 14–21 og fjerde 14–24. Kampen gled desværre stille og for roligt helt over til at foregå på Bakkens præmisser. SISU kunne ikke styre Chad Tomko og Orane Chin, og SISUs angreb blev svagere.

SISU’s trepointprocent var klart bedre end Bakkens, mens topointprocenten var markant dårligere. Spillerne var muligvis intimideret af Bakkens hurtighed og fysiske styrke, og så slap kræfterne op.

SISUs Head Coach, Almir Zeco, udtaler efter kampen: ”Hvor er det ærgerligt efter en fin første halvleg, hvor vi får kæmpet hele vejen, at vi så i anden halvleg virker, som om vi ikke rigtigt tør tage de muligheder, som trods alt er der. Vi skulle måske nok tabe en kamp, men under ingen omstændigheder med 17 point. Det skal gøres bedre!”

Bakken Bears vinder kampen med 61–78 (14–19, 19–14, 14–21, 14–24).

Topscorere for SISU: Mickey Dennis med 17 point og Damon Smith med 16 point
Topscorere for Bakken: Chad Tomko med 21 point og Orane Chin med 20 point

Man of the match: Chad Tomko 21 point, +24 point i ± regnskabet og en effektivitet på 17

TFN vinder dk4 kampen

29.09.2012

I en godt pakket Næstved hal foran 938 tilskuere vandt Team FOG Næstved sikkert. Sejren blev grundlagt i de to første perioder efter godt spil af hjemmeholdet.

1. periode: Hjemmeholdet kommer godt ud fra start med en helt anden energi end den forrige mod Sisu, men Hørsholm er bestemt med. Holdene følges ligeligt ad starten selvom Næstved virker til at have meget mere momentum i sit spil. Det er i indledningen især Næstved to guards der er med til at sætte tempo i spillet og som med nogle gode skud for skabt et momentum i den sidste halvdel af 1. periode.

2. periode fortsætter i samme spor med Næstved i aggressivt angrebsspil. Perioden byder på et par fantastiske dunks af Caleb Walker. Mod halvlegen er det som at Næstved mister lidt af aggressiviteten. Næstved er foran ved pausen med 40-25.

3. periode har ikke den samme intensitet som i 1. og 2. periode og Næstved giver slip på håndtaget og koncentrationen. Hørsholm spiller med en række meget unge spillere og kæmper rigtigt for det. Opgøret er meget lige uden at være rigtig spændende.

4. Samme spil som i 3. periode. Næstved brænder dog rigtigt meget, især Mads Bloch smider mange nemme point væk. Kampen lakker mod enden uden at der kommer spænding ind i kampen. Team FOG Næstved får sæsonen to første point efter en forholdsvis nem kamp. Sejren bliver på 66-52 (23-14, 17-9, 14-13, 12-16)

Topscorer Team Fog Næstved: Caleb Walker 17 point
Topscorer Hørsholm 79ers: Atila Kovac 21 point

Kampens spiller: Alex Murphy, Team Fog Næstved