Nyheder

Præsentation #10 Værløse BBK

20.09.2012

10. og sidste hold i præsentationen forud for starten af dette års BL, er Værløse BBK.

Holdet trænes i denne sæson af Thomas Silfen, der tidligere har stået i spidsen for SISU. En del nye spillere er også kommet til og så er der blevet skåret kraftigt i spillertruppen. Truppen er nu skåret fra 24 til 17 spillere hvoraf en håndfuld er ny og flere af disse med BL-erfaring.

Begge de udenlandske spillere fra sidste sæson som kom til ved julepausen er allerede væk igen og erstattet af 2 nye. Og det danske stortalent er rejst væk fra Søndersøhallen og slår nu sine i Spanien.

Værløse skulle have startet årets BL-sæson på udebane mod oprykkerne fra Randers Cimbria af 2010, men denne kampe er blevet flyttet til starten af november måned. Første gang holdet skal i ilden bliver derfor på onsdag den 26. september hvor man i Søndersøhallen spiller lokalopgør mod SISU. Kampen starter kl. 19:00.

Tilgang: Justin Lamar Baker (USA), Tobias Christiansen egen avl-Brønshøj Basket), Bjørn Holmgren (come-back), Justina Pasys (Litauen), Nicolas Christensen (Glostrup Basket), Rasmus Vistesen Nørgaard (Falcon)

Afgang: Teis Dengsoe (Skjold Birkerød), Peter Simonsen (BK Amager), Mads Vægter Rasmussen (stoppet), Oliver Schultz-Bærentzen (Skjold Birkerød), Oliver Sedoc-Møller (Skjold Birkerød), Søren Bækgaard Jensen (stoppet), Rasmus Glarbjerg Larsen (Manresa, Spanien), Jens Christian Auken (ukendt), Rasmus Brammer (ukendt), Reginald Delk (ukendt), Aleksander Dokkedal (ukendt), Morten Harboe (ukendt), Chris Sprinker (ukendt)

Forventet placering: 6-10

Præsentation #9 BC Aarhus

20.09.2012

Næstsidste hold der skal præsenteres forud for startet af årets BL er BC Aarhus.

Navnet er nok ukendt for de fleste, men når man siger Aabyhøj IF så ved alle nok hvem man taler om. Aabyhøj IF er i løbet af sommerne blevet udskilt fra Aabyhøj IF og er nu "son egen" klub i det aarhusianske.

Ikke nok med at holdet er "nyt" man har også op til denne sæson valgt at spille sine hjemmekampe i Aarhus Stadionhal. Første kamp det sker i er allerede på lørdag hvor Aalborg Vikings kommer på besøg. Tip-off er kl. 19:30 og head-coach Arnar Gudjonsson forventer rigtig mange tilskuer i Stadionhallen denne lørdag aften. I weekenden afholder Aabyhøj IF nemlig sit store ungdomsstævne Aarhus Cup, og her har alle deltagerne gratis adgang.

BC Aarhus er i fuld gang med de sidste forberedelser inden det går løs og onsdag aften kvalificerede man sig til 1/8-dels finalerne i pokalturneringen ved at vinde lokalopgøret med AGF med 72-58. I kampen deltog holdets 2 udenlandske spillere ikke, da de ikke har opnået licens endnu.

I løbet af sommeren har der også være udskiftning i spillertruppen. Flere nøglespillere fra sidste års hold er væk, nye er kommet til, men på papiret ser truppen lille og spinkel ud. Flere kan selvfølgelig komme til endnu, da transfervinduet først lukker 10. januar 2013.

Tilgang: Randy Zezouvre (USA), Arnar Freyr Jonsson (Island), Kevin McShane (USA), Emil Sommer-Storstein (egen avl) Hristo Petkov (Bakken Bears)

Afgang: D´Mario Curry (Japan), Darko Jukic (Horsens IC), Olafur Sigurdsson (ukendt), Demetrius Phillips (ukendt), Jonas Cook (ukendt), Kristian Svenningsen (ukendt)

Forventet placering: 7-10

Præsentation #8 Randers Cimbria af 2010

20.09.2012

Næste hold i præsentationsrunden er oprykkerne fra Kronjylland.

Randers Cimbria af 2010 er tilbage i landets fornemmeste række efter et par års ufrivillig pause. Holdet vandt 1. division i sidste sæson, og det bliver meget spændende hvordan holdet ny vil reagere på, at skulle bide skeer med de "store" hold i Danmark.

Truppen er næsten intakt i forhold til sidste sæson, der er der kommet et par spillere til som sagtens kan gå hen og blive profiler i BL.

På trænerstolen sidder fortsat Mr. Cimbria Morten  V. Hansen, som netop har offentliggjort hvem der bliver assisterende coach. Valget er faldet på den tidligere Cimbria spiller, That Tucker som er kendt for at sætte det hurtige angrebsspil i højsæde. Det bliver spændende om det vil smitte af på Cimbria`s spil i denne sæson, eller det vil blive mere strukturet. En ting er dog helt sikkert - det bliver ikke kedeligt at se Cimbria spille.

Cimbria starter sin sæson på udebane mod Horsens IC, torsdag den 27. september kl. 19:00 i Forum Horsens. Holdet skulle ellers have startet på hjemmebane på lørdag mod Værløse BBK, men denne kamp er blevet flyttet til starten af november. Flytningen skyldes problemer med hjemmebanen SkyLine Arena.

Tilgang: Bonell Colas (Hørsholm 79ers), Kevin Schweiger (Tyskland).

Forventet placering: 6-10

Præsentation #7 Aalborg Vikings

19.09.2012

Hele Nordjyllands flagskib, Aalborg Vikings håber på at i 2012/13 sæsonen skal være det år hvor holdet kvalificerer sig til mindst semifinalerne.

Om det bliver sådan for headcoach Mads Olesen og hans tropper må tiden vise. Holdet har foreberedt sig i lang tid og virker allerede nu som et hold der har fundet sin spillestil, til trods for at der er blevet skiftet en del ud på holdet i løbet af sommerpausen. Det store danske talent Sami Eleraky er forsvundet sammen med de 2 udenlandske nøglespillere fra sidste sæson Tony Bishop og Ryan White.

Der er heldigvis hentet erstatninger ind og det tegner til at blive en spændende debut for Vikings i dette års liga, når det på lørdag aften går løs mod BC Aarhus i Aarhus Stadionhal, hvor der er tip-off kl. 19:30.

Vikings kommer med en frisk sejr ti kampen, da man tirsdag aften slog Team Odense i pokalturneringen.

Tilgang: Jeppe Kristiansen (come-back), Robert Craig Delaney (USA), Niels Koch Andreasen (Køge BBK), Philip H. Christiansen (Falcon), Ryan Willen (USA), Nikolay Ivanov Georgiev (Bulgarien), Hlynur Hreinsson (Island), Tor skjold Holm (egen avl), Kasper Serritzlew (egen avl), Allan Jørgensen (ukendt)

Afgang: Tony Bishop (ukendt), Morten Hougaard Christensen (Horsens IC, Ryan White (ukendt), Sami Eleraky (USA), David Bermos (ukendt), Laurynas Gruzinkas (ukendt), Anders Schou Nielsen (ukendt)

Forventet placering: 6-10

Præsentation #6 Hørsholm 79ers

19.09.2012

Hørsholm 79ers har op til den sæson, skiftet kraftigt ud i spillertruppen. Kun 4 ud af de 11 spillere der sluttede sæsonen 2011/12 af, er at finde i Fire Arena igen.

Dette har selvfølgelig gjort at sportschef Jesper Krone og de øvrige omkring holdet, har haft en hård sommer med at få kabalen til at gå op, med at få samlet et slagkraftigt hold til sæsonen.

79ers er langt fra sammenspillet endnu, selvom de seneste træningskampe har vist at holdet er ved at finde den rette melodi.

Ny headcoach bliver sidste sæsons ass.coach Bogdan Karaicic og som sin assistent vender Nemanja Jovanovic tilbage til 79ers efter et ophold i Spanien.

79ers starter årets BL på udebane mod de danske mestre fra Bakken Bears. Kampen spilles søndag den 23. september kl. 15:00 i Vejlby Risskov Center. En sejr til 79ers i premierkampen, vil være en stor overraskelse for de fleste, men ikke for headcoach Bogdan, der fortæller at han forventer en tæt kamp, der kan gå begge veje.

Tilgang: Niclas Piechnik (tilbage efter pause), Anders Skou Hansen (Glostrup Basket), Robert Aiken Fields (Falcon), Atila Kovac (Ungarn), Casper Hesseldal (USA), Alexander Malling Andersen (Falcon), Kristoffer Vange (ALBA), Anton Tvilstegaard (tilbage efter pause), Brenton Cyril Butler (USA), Kristoffer Arvedsen (egen avl), Sikander Tajik Nielsen (egen avl), Christian "Sveske" Rasmussen (Falcon)

Afgang: Anders Haas (USA), Vaso Aleksic (ukendt), Alexander Bak (USA), Jonas Bertram Bro (stoppet), Philip Hertz (USA), Joseph Benjamin (Team Fog Næstved), Bonell Colas (Randers Cimbria af 2010)

Forventer placering: 5-9 

Hvem dømmer i BL?

19.09.2012

Så er der sat navne på de dommere som i den sæson skal forsøge at del sol og vind lige.

Som bekendt går BL gradvist over til 3-dommer i løbet af sæsonen, og dette har medført at antallet af dommere i BL-gruppen er udvidet fra 12 til pt 19.

En enkelt af de "gamle" Jonas Bille er ikke at finde i BL i denne sæson, da hans arbejdssituation har gjort at han ikke er i Danmark for tiden, ellers er alle mand der dømte i Canal Digital Ligaen 2011/12 klar igen.

I opstartsfasen til sæsonen er alle dommerne blevet testet på fysisk og i reglerne og på diverse clinics hvor yderligere 7 dommere er blevet forfremmet til BL dommere. Disse 7 nye BL dommere skal dog først "trænes" op i 3-dommer systemet med kampe i 1. division herrer inden de slippes løs i BL i 3-dommer kampene.

BL-gruppen består i 2012/13 af følgende dommere:

 • Bo Bundgaard
 • Jakob Hors
 • Hans Bijkerk
 • Thomas Kjørnæs
 • Geert Sørensen
 • Anja Press
 • Carsten Solrød Jensen
 • Henrik Juhl
 • Rune Larsen
 • Carsten Vestermark Jensen
 • Kenneth Asbjørn Jensen
 • Morten Thomsen

Og de 7 "nye er:

 • Thomas Frydendal
 • Peter Raahauge
 • Thorbjørn Milling
 • Drazenco Banjak
 • Enes Dzinic
 • Mads Vestergaard Bonde
 • Lars Skovhus

Du kan finde flere informationer om den enkelte dommer ved at klikke her.

Præsentation #5 SISU

19.09.2012

Næste hold til at blive præsenteret forud for sæsonstarten til BL 2012/13 er SISU.

Det københavnske hold for forstaden Gentofte har fået stablet en slagkraftigt hold på benene og kan på den lange bane vise sig at være det bedste bud på en topplacering af alle hovedstadens hold.

Headcoach Almir Zeco er fortsat i spidsen for et forholdvis ungt SISU hold, som til denne sæson har indlemmet flere spiller fra egen avl i truppen. Nye i truppen er også flere udenlandske spillere, som kan blive et spændende bekendtskab i BL.

SISU starter årets BL på hjemmebanen i Kildeskovshallen, søndag den 23. september kl. 15:00 hvor en af årets guldkandidater, Team Fog Næstved kommer på besøg.

Tilgang: Jonel Palou Visag (Spanien), Damon Mardell Smith (USA), Philip Bo Jørgensen (Falcon), Zachary Charles Moritz (USA), Jonas Giese Anderson (egen avl), Rokas Garlauskas (Litauen), Mathias Peter Hansen (egen avl), Asger Hjorth (egen avl), Emil Rønnebæk Jensen (Holbæk Basket), Nicolai Thomsen (egen avl)

Afgang: Jenar Harrison (ukendt), Donald Rutherford (Svendborg Rabbits), Nicolaj Allermann (Solrød Comets), Yaw Gyamfi (BMS), Rasmus Wurr (Virum Basketball Klub)

Forventet placering: 4-7

Præsentation #4 Horsens IC

18.09.2012

Også Horsens IC har skiftet gevaldigt ud på holdet til denne sæson.

Af de 19 spillere der figurede op sidste sæsons roster er der kun 5 gengangere tilbage på det hold, som skal forsøge at skaffe medaljer hjem til Forum Horsens. En del af profilerne fra sidste sæson er væk, men det er alligevel lykkes at skaffe nogle erstatninger der kan udfylde hullerne.

Blandt andet har De Gule været på indkøb i BL-rivalerne, BC Aarhus og Aalborg Vikings.

Horsens IC starter sæsonen med en svær udekampe mod Svendborg Rabbits, lørdag den 22. september 2012. Spørgsmålet i de første kampe er altid om de udenlandske spillere er spilleberettiget, og er de ikke det, kan det blive en meget svær opgave for headcoach Arnel Dedic og hans tropper. Et andet sprøgsmål er om holdet er så sammenspillet allerede nu at man kan spille det spil som vil kendetegne holdet i resten af sæson.

Svarene må blæse i vinden på vej mod Svendborg Idrætscenter, men en sejr til De Gule vil nok være en overraskelse for de fleste.

Tilgang: Skyler Bowlin (USA), Daniel Friedrich (ukendt), Marcus Jørgensen (ege avl), Keane Thomann (USA), Lukas Varga (Lemvig Basket), Darko Jukic (Aabyhøj IF), Morten Hougaard Christensen (Aalborg Vikings), Frederik Rungby (Bakken Bears)

Afgang: Michael St. John (ukendt), Sigurdur Einarsson (Island), Will Harris Jr (ukendt), Davor Sattler (ukendt), Marc Phillip Jensen (ukendt), Mads Daugaard (ukendt), Christian Lindberg (Bakken Bears), Jonas Larsen (ukendt), Oto Grinbergs (ukendt), Alex Wittorff (ukendt), Michael Hjorth Jensen (ukendt), Dennis Weber Madsen (ukendt), Sonny Madsen (ukendt), Tobias Reinholt (ukendt)

Forventet placering: 3-6

Succesfuld 3-dommer clinic

18.09.2012

I weekenden den 14.-16.september afholdte basketligaen i samarbejde med DBBF´s Dommerudvalg og dets FIBA-instructors en 3-Person-Officiating clinic.

Weekenden var en intens træningslejr for 21 nuværende og potentielle basketligadommere, tilsammen dømte de mere end 40 kampe og fik derved øget deres kendskab til 3-dommersystemet med gennemsnitligt 8 kampe pr.dommer.
Fra og med nuværende sæson indføres der delvist 3 dommere på kampene i basketligaen og forventningen er, at der i slutspillet dømmes med 3 dommere.

Clinic´en blev afholdt og arrangeret i samarbejde med Solrød Comets, som lagde lokaler, kampe, fortæring mm. til for afviklingen, tak for det!

Der er ingen tvivl om, at indførelsen af nye bevægelsesmønstre og fokuseringsområder på banen vil medføre udfordringer her i den første sæson med det nye system. Dommerudvalget og FIBA-instruktørerne(som er ansvarlige for uddannelsen) er dog fortrøstningsfulde, at dansk basket på den lange bane vil profitere gevaldigt af 3 dommere i kampene på højeste niveau. Det sportslige niveau skal løftes af dette tiltag, gennem bedre kommunikation i kampene og antallet af korrekte kendelser hos dommerne skal øges ved 1 dommer mere på banen.

Det forventes ikke, at indførelsen af den 3.dommer medfører en øgning af antallet af dømte fejl, som normalt i herrekampe ligger på 40-45 pr.kamp.

Dommerudvalget og FIBA-instruktørerne beder dog om forståelse her i starten af indlæringstiden, hvilket klubberne i basketligaen heldigvis har stillet sig forstående overfor.

Fordi det er et fælles projekt, er alle deltagere sikre på at det nok skal blive en succes for sporten.

Præsentation #3 Team Fog Næstved

16.09.2012

I løbet af sommeren har der rigtig været gang i svingdøren i det Sydsjællandske. 7 spillere er væk fra det hold som i sidste sæson tog bronzemedaljerne og disse er blevet erstattet af 8 nye spillere er kommet til.

Headcoach Geof Kotila har derfor i løbet af sommeren og opstartsfasen haft nok at gøre med at få holdet spillet sammen, således at man kan levere fra kamp 1, som er mod SISU. Denne kamp spilles søndag den 23. september kl. 15:00 i kildeskovshallen.

7 spillere er væk og flere af disse var nøglespillere gennem sidste sæson. Peter Johansen har valgt at lægge skoene på hylden og alle de udenlandske spillere er blevet bedt om at finde sig nye arbejdsgivere.  Også Peter Holm Christiansen, som i en menneskealder har pløjet gulvbrædderne tynde i Næstvedhallen, er stoppet, men ikke længere væk end at der fortsat er en ledig plads på bænken. Peter skal sammen med Thomas Foldbjerg være assisterende coaches for Geof.

Tilgangen ser meget spændende ud og kan TFN få det hele til at gå op i en højere enhed, så kan man for alvor true Bakken Bears i kampen om guldet. Guarden Stian Mjøs som er kommet til fra Norge og kan blive en stor gevinst.

Tilgang: Stian Mjøs (Bærum Basket, Norge), Alex Murphy (England), Caleb Walker (USA), Simon Pavlovic (come back), Drew Crowell (USA), Joe Benjamin (Hørsholm 79ers), Mickey Fenger (Solrød Comets), Patrick Fenger (Solrød Comets)

Afgang: Corin Henry (ukendt), Michael Creppy JR (ukendt), Peter Johansen (stoppet), Jordan Glynn (ukendt), Peter Holm Christensen (stoppet), Mads Bentzen (ukendt), Rasmus Goldsmith Kristensen (ukendt)

Forventet placering: 1-3