Nyheder

Vikings 12/13 video teaser

09.10.2012

Aalborg Vikings har forud for onsdagens tv-kamp på Kanal Sport mod Hørsholm 79ers produceret en lille teaser.

Se mere ved at klikke her.

Hjemmeholdet faldt sammen

09.10.2012

Der var masser af lyspunkter for Team Fog Næstved i mandagens kamp mellem BC Aarhus og Team Fog Næstved, men hjemmeholdet BC Aarhus var bortset fra de første 7 minutter ikke den store trussel. Team Fog Næstved kunne derfor hive en sikker sejr hjem på 83-61.

Caleb Walker lagde hårdt ud for Team Fog Næstved med et alley-oop dunk, men BC Aarhus rejste sig hurtigt og det var en tæt kamp i store dele af 1. periode. De to hold fulgtes ad i de første 7 minutter af kampen, hvor særligt Hristo Petkov fra hjemmeholdet viste stor styrke med nogle gode scoringer. Stillingskrigen holdt indtil 7 minutter inde i 1. periode, hvor Stian Mjøs egenhændigt fik skabt afstand med nogle sikre 3 points scoringer. Team Fog Næstved havde nogle gode indhop fra blandt andet Mads Block, der generelt havde en flt kamp. I løbet af få minutter havde Team Fog Næstved bragt sig i spidsen med 28-13. Det så noget sort ud for hjemmeholdet.

I 2. periode fortsatte Team Fog Næstved det gode spil og BC Aarhus virkede mere og mere opgivende. BC Aarhus lod sig påvirke af dommerne og havde meget svært ved at finde ind i en angrebsrytme. Fejl på fejl blev begået og Team Fog Næstved straffede hjemmeholdet prompte. Caleb Walker kom i fejlproblemer, men spillede flot når han var på banen og særligt Stian Mjøs var sikkerheden selv fra distancen. BC Aarhus havde intet modtræk og ved halvleg var Team Fog Næstved foran med 50-30.

Der var ikke meget der ændrede sig i 3. periode. Team Fog Næstved blev ved med at spille overbevisende og BC Aarhus kunne ikke finde momentum. På et tidspunkt kom Team Fog Næstved foran med næsten 30 point og trænerteamet fra BC Aarhus begyndte at grave dybt i bænken for at finde løsninger. Det hjalp ikke på stillingen, men spillet blev dog mere sammenhængende. Lukas Jensen de Oliveria gjorde en rigtig fin figur med sit indhop og også Louis Gibson kom på banen og gjorde det godt. Reelt set var kampen afgjort i 3. periode. Team Fog Næstved gav også tid til bænkspillerne.

4. periode bar præg af, at kampen var afgjort. Det gav en masse spilletid til spillere, der ikke normalt får så meget tid fra begge hold. Kevin McShane havde nogle gode aktioner, der hurtigt blev svaret igen af den tidligere Aabyhøj'er, Joe Benjamin. Kampen løb stille og roligt ud. Team Fog Næstved fik en sikker sejr.

Topscorer for BC Aarhus blev Kevin McShane med 15 point, mens Team Fog Næstveds Stian Mjøs scorede 20 point.

Ca. 230 tilskuere havde fundet vej til NRGI Park, Hal 1 en regnfyldt mandag aften.

Vikings klar til Kanal Sport

08.10.2012

Første hjemmekamp for Aalborg Vikings bliver mod Hørsholm 79’ers og Aalborg Stadionhal lægger gulv til den første basketballkamp vist på KanalSport nogensinde.

Efter tre udebanekampe på stribe, bliver det nu tid til en kamp på hjemmebanen i Aalborg Stadionhal. Det er denne sæsons første hjemmekamp, men det bliver også startskuddet til KanalSports TV-dækning af Basketligaen og dermed Aalborg Vikings første TV kamp i år ud af seks mulige. Efter tre udebanekampe og med tre nederlag, ser Aalborg Vikings frem til at kunne spille på hjemmebane og vi vil være med til at skyde KanalSport igang med et brag af en forestilling.

KanalSport får en bundgyser af format til at starte TV-dækningen af Basketligaen igang. Både Aalborg Vikings og modstanderen fra Hørsholm 79’ers er uden sejre i denne sæson og allerede nu er kampen om de vigtige sejre intensiveret. Dette her bliver helt sikkert en af slagsen og begge hold vil gøre deres ypperste for at få en sejr i hus.

Aalborg Vikings startede sæsonen med tre udebanekampe på stribe, hvor det er blevet til tre nederlag. Første kamp mod BC Aarhus blev vendt til at være en sejr, til et nederlag i overtiden. Head Coach Mads Olesen mener, at vikingerne er nødt til at kigge indad.

”Vi skal have vores forsvar på plads fra første minut og dække det forsvar, der gjorde os gode nok til en slutspilsplads i sidste sæson. Derudover har vi faktisk scoret en masse point, men modsat har vores bundniveau i forsvaret været alt for lavt. Vi skal arbejde os til sejren.”

Stabiliteten er udeblevet på det unge mandskab og erfaringen mangler i form af gamle garvede kræfter. Derved skal der arbejdes ekstra hårdt for at få de nødvendige sejre i denne sæson og Aalborg Vikings er ikke uden nogle stærke profiler til at klare denne opgave.

De to amerikanere har sat deres aftryk på de tre første kampe med masser af spilletid og især Ryan Willen har gjort sig positivt bemærket. Han er på nuværende tidspunkt ligaens topscorer med en gennemsnitlig score på 27 point per kamp. Hans holdkammerat Rob Delaney har også bidraget i den offensive del af spillet med et gennemsnit på 21.3 point per kamp.

De danske spillere på Vikings får også godt med spilletid i denne sæson. Rune Lauridsen, Mads Kofod Rasmussen og Søren Bjørn Sørensen har alle været med i de tre første kampe og gjort deres til at bringe Vikingerne videre. Især de unge spillere er kommet fra bænken og givet god energi til deres holdkammerater og skabt ekstra sammenhold på banen.

Hørsholm 79’ers har oplevet samme hårde start, men deres undskyldning er at de har været foruden deres amerikanere i de tre første kampe. Rob Fields, der sidste år spillede i ligaklubben Falcon, og Benton Butler fik sene kontrakter, og her derfor ventet på deres arbejdstilladelse. Butler fik debut i lørdags mod SISU, mens Fields i skrivende stund endnu ikke har fået spilletilladelse. Begge spillere er guards. Robert Fields er uhyggeligt hurtig, og god til at komme til kurven, mens Butler er den scorende shooting guard. De har begge to et godt skud og kan sagtens skyde udefra. Hørsholm har også høje spillere med Casper Hesseldal og serbiske Atila Kovac under kurven. Nordsjællænderne har derudover fået ny træner i år, i form af Bogdan Karaicic.

Der er lagt op til et intenst opgør, hvor den første TV-kamp på KanalSport kommer til at få en glad vinder med deres første sejr i dette års Basketligaen.

Der er Tip-Off kl. 19:00.

Har du oprettet din Manager-hold?

08.10.2012

Har du ikke gjort det - kan det sagtens nåes endnu.

Konkurrencen varer helt frem til de sidste kampe er spillet i årets BL, så du har fortsat mange chancer for at blive månedens manager.

Næsten 500 hold er allerede oprettet og tallet stiger støt. De fleste hold kommer fra Danmark, men også Litauen er stærkt repræsenteret i feltet. Endvidere er der også hold fra Finland, Island, Slovenien, Rusland og Estland.

Skal du være med i kampen om hovedpræmien, som er et adgangskort til alle BL-kampe i sæsonen 2013/14, så klik blot her, for at oprette dit hold. Det tager kun 5 minutter også er du gang.

BL Manager 2012/13 føres lige nu af holdet XCSE som har JJChris som manager.

Sisu-sejr i yderst seværdig og velspillet kamp

07.10.2012

Lørdag var der lagt op til et lokalopgør i Fire Arena mellem Hørsholm 79ers og Sisu.

1.periode:
Sisu kommer godt fra start, men det er generelt en meget tæt 1.periode. Begge hold spiller frisk til, og der er mange rigtig gode aktioner. Især Atila Kovac gør en forskel for hjemmeholdet. Atila scorer 8 point i periode, og i et 9-0 run til hjemmeholdet sidst i periode, scorer Atila 5 point. Hjemmeholdet fører 31-21 efter de første 10 minutter, og der er lagt op til en højt scorende kamp.

2.periode:
Hørsholm fortsætter deres gode og aggressive angrebsspil, som er meget varierende. De løber fastbreak point i, og får gode i skud og scoringer i setangreb. Sisu hænger lidt på, men har svært ved at få spillet til at flyde. Brenton Butler kommer i gang for hjemmeholdet. Han spillede på en dårlig ankel, men han viste stadig spil af højt kvalitet. Ved 5 minutter igen er Hørsholm 79ers foran 48-31, og det ligner at kampen kan være på vej mod en afgørelse. Sisu spillede i hele kampen et fuldtbane zonepres ved scoringer, men pga. Hørsholms gode forsvar fik de ikke sat det op i de første 15 min. Sisu får mere ud af det og tvinger 4 TO’s i de sidste fem minutter, og får vendt momentum mod pausen. Mike Flowers var næsten ene om at holde Sisu inde i kampen, og han havde en stor andel i Sisus 18-6 run de sidste fem minutter af 2.periode.

Pausestillingen er 54-49 til hjemmeholdet, men med momentum på Sisus side.

3.periode:
Hjemmeholdet starter perioden godt og bringer sig hurtigt i front 60-51. Unge Rasmus Stolbjerg (17 år) scorer 6 point i perioden, og gøre det rigtig godt. Men Sisu begynder at være meget stabile i begge ender. De rammer deres skud, og de tvinger Hørsholm til svære afslutninger. De kommer langsom nærmere hjemmeholdet og 4 sekunder igen, får Michael Vincents bolden ved egen baglinje, og dribler hele vejen op og får scoret en meget svær 3’ere lige på ”buzzeren”. Sisu er foran 74-75, og en meget spændenede 4.periode venter.

4.periode:
Michael Vincents er 4.periodes absolut bedste spiller. Han er toneangivende for Sisus angreb og får helt kontrol på deres spil. Samtidig scorer han flere flotte lay-ups, hopskud og ikke mindst straffe. Ved stillingen 74-77 udligner Brenton Butler til 77-77, men derfra ser Sisu ikke tilbage. De kontrollere kampen og med deres større rutine og stabilitet, vinder de fortjent med 96-103.


Men en utrolig velspillet og seværdig kamp for de fremmødte fans. I sådan en kamp må der desværre både være en vinder og en taber. Havde Hørsholm 79ers vist dette spil tidligere, havde de med stor sandsynlighed været på tavlen allerede. Men første sejr på vente på sig.
Der var mange spillere der gjorde en rigtig god figur.

Topscorer Sisu: Mike Flowers 25 point (firestarter), Michael Vincents 25, Damon Smith 19, Mickey Dennis 18

Topscorer Hørsholm 79ers: Brenton Butler 27 point (firestarter), Casper Hesseldal 20, Atila Kovac og Rasmus Stolbjerg 15 (Rasmus career high), Anders Skou 9 assists.

Kan kaniner flyve?

07.10.2012

Det kunne Rabbits i dagens kamp mod Vikingerne fra Ålborg. Flot spil og stor træfsikkerhed og holdet er ved at finde rytmen. Der blev spillet flot spil i store dele af kampen og Ålborg Vikings blev sendt hjem med et nederlag på 102-81 efter 47-32 ved pausen. Perioderne var 25-13, 22-19, 31-22 og 24-27.

Fra tipp-off var det egentlig Ålborg der kom bedst fra land med to trepoinsscoringer fra Rob Delaney og Jeppe Kristiansen men så startede lyntoget, Svendborg Rabbits op. Det blev til perioder med meget flot basket, grundlagt på en solid indsats i forsvaret, hvor især Mikkel Plannthin, Darboe og Donald Rutherford lyste op men hvor også Greg Washington viste store kvaliteter. Fra midt i 1. periode gik kaninerne fra 10-10 til 23-10 på godt og gedint forsvarsarbejde. Flotte plays i angrebet blev således grundlagt i forsvaret og blev belønnet. Så var den viking egentlig barberet.
 
Donald Rutherford fortsatte sin energiske indsats i 2. periode, hvor den springstærke og meget atletiske amerikaner lagde 11 points i kurven og samme med sine holdkammerater fortsatte det gode forsvarsspil. Netop forsvaret som var ikke fungerende i ligakampen i mandags i Randers havde fået et ordentligt boost og det belønnede kaninernes angreb, også i 2. periode.
Vikingerne havde det svært men Rob Delaney gjorde hvad han kunne med flere flotte skud. 10 points fra ham i perioden og han var sammen med den anden amerikaner Ryan Willen ene om, at holde Ålborg inde i kampen. Kaninerne kunne gå til pausen efter en buzzer fra Rob Delaney, foran 47-32.
 
Fokus blev holdt for Svendborg Rabbits og efter 6 minutter af 3. periode, en periode hvor kaninerne slog et stort hul, 24-7, med bl.a. 5 trepointsscoringer, 4 fra Claus Magaard og en enkelt fra Kristoffer Gertz, var vikingen væltet. Kaninerne var nu foran med 30, 72-42, og kampen var afgjort. Ålborg slutter dog perioden bedst med 7 ubesvarede points og ialt 11 points fra Ryan Willen.
 
Ålborg fik lov at score de første points i de sidste 10 minutter men så tog Adama Darboe der har viste et uhyggeligt højt bundniveau, over. Med to trepointsscoringer og et raseriarbejde i forsvaret bragte Darboe igen forspringet op på +30 for kaninerne. Nu var det tid for cheftræner Craig Pedersen, at bringe de spillere der normalt ikke får meget tid, på banen. Ålborg laver et lille run, 0-11, i de sidste minutter men ellers skal Adam Haddad fremhæves for sin indsats med 9 points, heriblandt flere flotte dunks og cuts fra backdoor fra den atletiske spiller.
 
Intet skal tages for givet men kaninerne er med den indsats på den rigtige vej. Nu handler det om stabilitet og om at holde fokus på opgaven. Ålborg er gæster i Svendborg Idrætscenter igen inden for kort tid til en 1/8 dels finale i pokalturneringen.
 
For kaninerne blev scoren fordelt således: Donald Rutherford 25 points og 8 rebounds, 19 points, 8 rebounds og 7 assists til Adama Darboe, 15 points til Claus Magaard, 14 og 8 rebounds til Greg Washington, 10 points til Mikkel Plannthin, 9 til Adam Haddad,
 
For Ålborg Vikings holdt topscorer Ryan Willen sit snit på 27 points og 9 rebounds, Rob Delaney scorede 21, Mads Rasmussen 11, Rune Lauridsen og Søren Sørensen hver 6.

Bakken Bears sejrer igen

05.10.2012

Bakken Bears fik sin fjerde sejr i lige så mange kampe, da Randers Cimbria fredag aften blev besejret 95-77. Cimbria er dermed uden sejr i holdets tre kampe.

Cimbria stillede klar til start og især holdets spanske profil Damian Ocana var stærkt spillende. Randrusianerne bragte sig foran 13-3 inden Bears head coach Phil Dejworek med en time out fik råbt sine tropper i gang. Herfra gik det stærkt og tre minutter senere udlignede en meget velspillende Orane Chin med en trepointscoring til 17-17 og endnu et par minutter senere bragte samme Chin med et dunk hjemmeholdet foran 23-17. En godt skydende Andreas Jakobsen satte den anden af sine fem trepointscoringer til 28-21 inden Patrick med et par vellykkede straffekast fik reduceret inden første periodes afslutning.
                                 
Anden periode var meget lige indtil Cimbria med et 10-0 run anført af seks point af Ocanas og efterfølgende fire pinde fra Casper Stages hænder fik bragt balance i regnskabet ved 43-43. Bears fik dog periodens sidste ord og førte 52-44 ved halvlegspausen. Orane Chin dominerede for hjemmeholdet med 16 point, mens Damian Ocana havde scoret 18 for udeholdet.

Tredje periode startede igen lige. Cimbria fulgte med til 58-50 inden Bears - igen med Chin og nu også Chad Tomko i hovedrollerne - gik på et afgørende 15-0 run. Føring 73-50 - Cimbria var knækkede. Resten af kampen forløb relativt lige, Cimbria kæmpede godt og scorede kampens sidste seks point, så Bears kun vandt med 18 point - 95-77. Det mest ophidsende i sidste periode var da en tilskuer ramte et trepointsskud og vandt et kørekort.

Orane Chin blev hjemmeholdets topscorer med 23 point, mens Chad Tomko og Andreas Jakobsen supplerede med 19. For udeholdet var Damian Ocana særdeles dominerende med sine 25 point, mens Mike Nielsen satte 13 point på tavlen.

Bjørnene spiller igen på torsdag, når Næstved lægger gulv til ugens tv-kamp på dk4, mens Randers spiller igen tirsdag, når holdet gæster SISU.

Vikings skriver TV-historie

05.10.2012

Der er kommet ændringer i kampprogrammet for Basketligaen og Aalborg Vikings kommer til at spille sin første udebane TV-kamp i klubbens historie.

Det bliver den 25. oktober mod Randers Cimbria 2010 i Randers og denne ekstra TV-kamp betyder, at Aalborg Vikings får hele 6 TV-kampe i år.

Dette er som sagt første gang i klubbens historie og første gang head coach Mads Olesen er med til TV-kamp på udebane. Han forventer, at det bliver en god og ny oplevelse for ham og klubben og glæder sig samtidig over, at endnu en TV-kamp er blevet tilføjet på Aalborg Vikings kampprogram.

Eliteansvarlig Christian Hamborg er også begejstret for en ekstra TV-kamp og kalder det en bonus, at det er en udekamp:

”Det er fedt for klubben, at vi får en udekamp. Det er en mulighed for at yderligere eksponere klubben og en mulighed for fans, at se os spille på en anden måde end på hjemmebane. Det er en stor bonus for Aalborg Vikings, at vi nu er oppe på 6 TV-kampe i indeværende sæson.”

Udover ændringen af kampdatoen for kampen mod Randers Cimbria 2010, ændres kampen den 18. oktober mod Horsens IC til den 17. oktober. Der stilles til kampstart kl. 19.00 i begge kampe.

Pokalturneringen

05.10.2012

DBBF har netop trukket lod til pokalturneringens 1/8-dels finaler.

I hatten var der 9 BL-hold tilbage i turneringen og lodtrækningen flaskedes sig således at der bliver 2 rene "BL-opgør" i næste runde.

Bakken Bears trak hjemmebane mod BC Aarhus  og Svendborg Rabbits får besøg af Aalborg Vikings.

De øvrige kampe blev:

 

  • Glostrup Basket - Team Fog Næstved
  • Lemvig Basket - BK Amager
  • Haderslev BBK "Corpia" - Randers Cimbria af 2010
  • Greve Basket - Hørsholm 79ers
  • Køge BBK - SISU
  • Vinder af Solrød Comets/BMS - Vinder af Aarhus BF - Horsens IC

Kampene skal være afviklet senest den 25. oktober.