Nyheder

Vikings klar til Kanal Sport kamp

17.10.2012

Aalborg Vikings tager til Horsens i aften for at spille mod Horsens IC og ændringerne  TV-dækningen har gjort kampen i Horsens til endnu en TV-kamp for Aalborg Vikings. 

Derved er Aalborg Vikings oppe på 7 TV-kampe i denne sæson, hvoraf 5 hjemmekampe og 2 udebanekampe.

Christian Hamborg, eliteansvarlig i Aalborg Vikings, er glad for den ekstra eksponering af sporten, holdet og ikke mindst de muligheder, det giver klubben:
”Dette er en reel mulighed for at kunne tiltrække mere opmærksomhed til basketball med alle disse TV-kampe og ikke mindst en stor mulighed for at vise os frem på skærmen. Vi kan lokke flere til at komme i stadionhallen på Aalborg Stadion og samtidig udnytte denne eksponering til vise vores produkt frem for eventuelle sponsorer. Mulighederne bliver større ved de ekstra TV-kampe vi har fået indtil videre og hvis vi får flere, så er det godt for basketball i Aalborg.”

Der kan der ses frem til at kunne se med, når vikingerne drager mod Horsens IC og Randers Cimbria 2010 henholdsvist onsdag d. 17 oktober og torsdag d. 25 oktober.

Du kan se aftens kamp mellem Horsens IC og Aalborg Vikings direkte på Kanal Sport hvor der er tip-off kl. 19:00.

Overtid hos Vikings

13.10.2012

Lørdagskampen i Aalborg Stadionhal blev en intens affære og kampen mellem Aalborg Vikings og Værløse BBK måtte ud i overtid for at finde en vinder.

Værløse BBK trak det længste strå og vandt et tæt opgør med resultatet 77-83.

Hjemmeholdet Aalborg Vikings startede godt ud mod Værløse med en første periode, hvor mange forskellige spillere sikerede en føring på 21-17.  Faktisk spillede begge hold friskt til med stor intensitet fra første fløjt. Vikingernes Mads Kofod Rasmussen startede godt med 7 point i første periode.

I anden periode starter Værløse BBK med fulde kraft og scorer 9 point i træk, før Vikingerne svarer igen. Axel Karason har med sine 6 point en stor andel i Værløses anden periode, hvor begge hold går til pause 35-36.

Efter halvlegen foreløber tredje periode helt lige mellem de to unge mandskaber. Mads Kofod Rasmussen gør sit for at holde vikingerne på sejrkurs med 9 point i tredje periode, mens Peter Møller for Værløse BBK stod noteret for 7 point, heriblandt lang 3’er. Begge mandskaber leverer en fight i tredje periode og inden starten på fjerde periode stod det 52-53.

Fjerde periode blev et drama, da to missede straffekast sendte holdene ud i overtid. Rob Delaney og Ryan Willen leverede 5 point for hjemmeholdet og førstnævnte kunne have afgjort det til Aalborg Vikings fordel. For Værløse BBK holdte de sig inde i kampen med et par uhyre vigtige 3 points skud sat i af Richard Delk og Peter Møller.

I overtiden kommer Værløse BBK hurtigt foran med fire point specielt takket være Adam Holm-Weber og hans 2 3 points skud. Aalborg Vikings formåede dog at holde Værløse BBK fra at score i tre angreb, men det var ikke nok til at hive en sejr hjem for Vikingerne, der måtte se sig slået i overtid af Værløse BBK.

Aalborg Vikings 77 points, Værløse BBK 83 points blev det endelige resultat.

Topscorer Aalborg Vikings: Mads Kofod Rasmussen 18 point
Topscorer Værløse BBK: Peter Møller 16 point

Drama for alle pengene i Aarhus

13.10.2012

Kampen mellem BC Aarhus og Randers Cimbria havde høj vigtighed, men spillerne lod sig ikke påvirke. De gik frisk til den og leverede et ekstraordinært drama, der gav en sejr til BC Aarhus på 97-90.

BC Aarhus lagde ud med en føring, men det var det var Randers Cimbria som spillede bedst i 1. periode. Bonell Colas var klar for Randers og han var meget opsat på at hjælpe udeholdet Randers til en sejr. Han dominerede både i forsvar og i angreb. De store folk fra BC Aarhus havde meget svært ved at stoppe Bonell. Kevin McShane løb hurtigt ind i fejl problemer. Randers Cimbria var ovenpå og foran med 23-19 efter 1. periode.

I 2. periode så det længe ud som om, at Randers Cimbria skulle løbe fra BC Aarhus. BC Aarhus forsøgte sig med en zone, men havde ikke meget held. Damien Ocana og Casper Stage smed 3'ere i som det passede dem og særligt Damien Ocana var rygende varm og selv under pres var han sikkerheden selv. Det så sort ud for BC Aarhus. Langsomt fik BC Aarhus spillet sig ind i kampen flot anført af Randy Dezouvre, Hristo Petkov og Gudni Valentinus. Rasmus Søby satte en 3'er i de døende sekunder, hvilket gav en pauseføring til hjemmeholdet på 50-48.

I hele 3. periode skiftede føringen frem og tilbage. Kampen var præget af mange små "runs". Det ene øjeblik var det BC Aarhus der havde teten og det næste øjeblik var det Randers Cimbria. Damien Ocana blev ved med at være en trussel for udeholdet og sammen med en stærkt spillende Miquel Orteca førte de Randers Cimbria frem til en føring efter 3. periode på 75-72. Randers Cimbria havde medbragt et medlevende publikum, der skabte god stemning i hallen.

4. periode var nervepirrende. Det var tydeligt, at kampen havde stor betydning for begge hold. Arnar Jonsson og Anton Elsner satte styr på spillet for hjemmeholdet og Randy Dezouvre var en scorings- og reboundmaskine for hjemmeholdet. Randers Cimbria kunne ikke stoppe ham. BC Aarhus fik opbygget en føring på små 10 point. Den føring slap BC Aarhus aldrig og til sidst kunne hjemmeholdet hive en vigtig sejr hjem.

Hjemmeholdet var meget lettede efter sejren og Randers Cimbria måtte gå fra banen uden point efter en ellers godt spillet kamp.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 29 point og han havde uden tvivl sin bedste kamp for hjemmeholdet til dato. Bonell Colas blev topscorer for Randers med 23 point.

Ærligt at kun ca. 180 tilskuere havde fundet vej til Åbyhallen. Der var ellers drama for alle pengene.

Lørdagskamp i Aalborg

12.10.2012

Aalborg Vikings spiller for anden kamp i træk på hjemmebane og denne gang kommer Værløse BBK på besøg i Aalborg Stadionhal på en lørdag eftermiddag, hvor der er tip-off kl. 15:00.

Aalborg Vikings havde deres første hjemmekamp d. 10 Oktober, hvor KanalSport havde TV-premiere på dækningen af Basketligaen. Det blev dog til en udebanesejr for gæsterne fra Hørsholm 79’ers og Vikingerne står uden sejr i de første 4 kampe af denne sæson. Det var en intens kamp, hvor føringen skiftede flere gange, men trods en føring på 62-59 i starten af fjerde og sidste periode formåede Vikingerne ikke at lukke kampen. 

Der er derfor lagt op til endnu en intens kamp i Aalborg Stadionhal, når Værløse BBK gæster stadionhallen lørdag kl. 15. Værløse BBK har også haft en svær start på sæsonen og kommer til Aalborg med tre nederlag og har endnu deres første sejr til gode.

Aalborg Vikings har generelt haft svært ved at få tingene til at fungere gennem en hel kamp, trods at de amerikanske og danske profiler har formået at spille på et solidt niveau. Igennem de 4 første kampe, har det unge Vikings mandskab spillet godt i perioder mens samtidigt haft perioder med et meget lavt niveau, der har kostet dem nogle point.

Værløse BBK kommer til Aalborg med et nederlag på hjemmebane til Svendborg Rabbits og med tre hjemmekampe i træk, bliver det Værløses første udebanekamp i år. Deres hold er ligesom Vikings et meget ungt hold, krydret med et par amerikanske profiler i form af Richard Delk og Justin Baker. Desuden er den islandske landsholdsspiller Axel Karason også en spiller, der er værd at holde øje med.

Aalborg Vikings har altid spillet tætte kampe mod Værløse BBK og det kan kun blive en tæt fight mellem de to klubber. Værløse gjorde deres entré i Basketligaen i sæson 2010/11 og siden da er det blevet til 6 opgør mellem de to klubber uden at nogen af mandskaberne har formået at vinde med mere end 9 point!
 
Det ser ud til at blive en spændende kamp d. 13 oktober mellem de to unge mandskaber og sikkert er det, at et af holdene kommer derfra med sæsonens første sejr.

Historie: Efter flere år i 1. division lykkedes det Værløse at rykke op i Basketligaen i sæson 10/11. Her sluttede Værløse på en 8. plads med 8 sejre, mens Vikingerne måtte nøjes med en 9. plads efter 5 sejre. I sæson 11/12 sluttede Værløse på en 7. plads med 11 sejre – igen én placering højere end Vikingerne, der endte på en 8. plads efter 9 sejre.
De interne opgør er blevet afgjort med cifrene:
I 10-11
66-70 til Værløse (+4)
84-80 til Vikings (+4)
84-76 til Værløse (+8)

i 11-12:
79-73 til Værløse (+6)
76-67 til Værløse (+9)
70-73 til Værløse (+3)

Skader: Aalborg Vikings er uden Niels Koch Andreasen, Phillip Christiansen, som er langtidsskadet og Lasse Kristiansen, som er ude efter en fodoperation i 4-6 uger.

Horsens BC vinder over BC Aarhus

12.10.2012

HIC tog til aften imod BC Aarhus.

På papiret en lige kamp, men efter to preseason sejre til Hic mod netop BC Aarhus, måtte hjemmeholdet måske tage favoritrollen på sig ? HIC endte også med sejren, som blev på 79-65 efter stærkt forsvar i anden halvleg, hvor BC Aarhus blev holdt på 22 point.

1. Periode: Begge hold kommer godt fra start i forsvaret og stillingen er helt lige 6-6 efter 5 min spil. HIC får dog bragt sig på 9-6 ved en flot 3 pointsscoring ved Rungby assisteret af Varga. Dejligt at se den store fyr begrave det skud langt ude fra. HIC lader dog BC Aarhus få alt for mange angrebsrebounds og gæsterne er derfor helt med i kampen på dette tidspunkt.  Faktisk så godt at gæsterne lige nu spiller sig flot igennem HIC's pres og får lidt for nemme layups og er foran 13 - 15 med 1.20 igen af perioden.

Perioden ender 15 - 16 i BC Aarhus favør.

2. Periode: HIC får skruet tempoet i vejret og får bragt sig foran via BC Aarhus turnovers. 20 - 18 efter 2 min spil i 2. Periode.  Pludselig får HIC coach teknisk fejl for brok og gæsterne er foran 20 - 26.  Det forkrampede HIC spil fortsætter og Rasmus Søby rammer 2 3 pointsskud. 20 - 29 til århusianerne og Horsens time out med 5 min igen af perioden.

Elendighederne fortsætter og BC Aarhus er nu foran 20 - 31. 

HIC begynder at spille bolden rundt og haler ind på gæsterne. Stillingen er nu 25 - 31 med 3.11 igen af perioden. Darko Jukic laver et super dunk og stillingen er 27 - 33.

Nu går det stærkt med 3 ere og dunks i begge ender. Ret underholdende og seværdigt. Stillingen ved pausen 40 - 43

3. Periode: HIC får hurtigt gang i Thomann under kurven med 2 hurtige scoringer. HIC er dog stadig bagud med en enkelt pind    46 - 47. HIC kommer endelig foran 50 - 47 og århusianerne tager timeout med 4.58 igen.  Frederik Rungby fortsætter sit heroiske spil med masser af fight og vigtige scoringer. 

Perioden slutter helt tæt 56 - 54 i HIC favør.

4. Periode: Skyler  Bowlin er klar med 3 point lige efter pausen. 59 - 54 HIC, og de begynder bevidst at finde Thomann inside og det giver pote nu. BC Aarhus har nemlig ingen i den vægtklasse.  BC Aarhus misser en del frie skud i denne periode af kampen.  Jukic er flyvende nu med både 3 pointsskud og straffeskud. 65 - 58 med 6.00 igen.  HIC er virkelig dominerende nu og det er både i forsvar og angreb. 73 - 60 med 2.24 igen. Kampen er afgjort og HIC får skrabet en hård arbejdssejr hjem på 79 - 65 (15-16, 25-27, 16-11, 23-11).

Næste opgave for HIC er først kommende onsdag hvor Ålborg Vikings kommer på besøg

Topscorer: HIC Keane Thomann 21 point

Topscorer Rasmus Søby BC Aarhus 21 point

MOM Frederik Rungby, Horsens IC, 15 point, 8 rebounds, 4

Spændende kamp i Næstved

12.10.2012

Ugens dk4 kamp var topopgøret mellem Team Fog Næstved og Bakken Bears.

1. periode 12 – 19: En hæsblæsende periode i et højt tempo, som Bakken Bears forvaltede bedst. Efter at Team Fog Næstved kom foran 2 – 0 blev holdet stort set kørt over af Bakken Bears i de næste minutter.

Team Fog Næstved missede sine forsøg både under kurven og fra distancen. Team Fog Næstved kæmpede dog ihærdigt for at komme tilbage i kampen, men det var svært.

2. periode 32 – 43: Bakken Bears startede 2. periode, som de sluttede første: hurtigt – meget hurtigt. I løbet af ingen tid udbyggede Bakken Bears føringen til 15 point, hvilket medførte, at Team Fog Næstved tog en time out.

Men lige meget hjalp det. Bakken Bears var klart bedre og holdt en sikker føring perioden ud.

3. periode 48 – 60: Team Fog Næstved fik en god start og vandt de første 5 minutter med 5 – 0. Men så var det også slut. Bakken Bears trak igen fra og igen i løbet af ingen tid førte Bakken Bears med 16 point.

Team Fog Næstved var virkelig kommet i menneskehænder. Hver gang holdet var ved at nå op, strammede Bakken Bears grebet og skruede tempoet op. Og så var det lige som om, at Team Fog Næstved ikke kunne følge med.

4. periode 72 – 76: Starten på perioden var ikke køn, men Team Fog Næstved kæmpede ihærdigt, og efter 2 minutter var Team Fog Næstved kun bagud med 4 point. Og det blev bedre endnu for Team Fog Næstved, da holdet efter 4 minutter nåede op på 60 – 60.

Og sensationen lurede, da Team Fog Næstved, som ikke havde været foran siden 2 – 0, med 5 minutter tilbage af kampen kom foran 62 – 60.

Men så tog Bakken Beasrs (læs Chad Tomko) fat igen, og han scorede næsten, som det passede ham, og Bakken Bears kunne igen trække fra.

Team Fog Næstved kæmpede sig flot tilbage og med 1 minut tilbage var Team Fog Næstved kun bagud med 1 point.

Det sidste minut blev lidt af en gyser. Ved stillingen 72 – 75 missede Team Fog Næstved em 3’er. Hurtig omstilling og 2 straffe til Bakken Bears, som imidlertid ikke blev udnyttet. Team Fog Næstved igen på bolden, men missede endnu en 3’er. Kampen sluttede med en scoring af Bakken Bears på det ene af to straffekast.

Topscorer for Bakken Bears Chad Tomko med 34 point

Topscorer Team Fog Næstved Caleb Walker med 18 point.