Nyheder

Bakken Bears vinder sporvejs opgøret

18.10.2012

Takket den anden +30 point kamp i træk fra Chad Tomko fik Bakken Bears en sikker 105-77 sejr over BC Aarhus.

Bakken Bears er dermed tilbage på førstepladsen i Basketligaen.

Anført af en brændvarm Hristo Petkov lagde BC Aarhus ellers godt fra land. Den tidligere Bearsspiller scorede 15 af udeholdets 21 point i de første ti minutter. Bakken Bears scorede, bl.a. takket være Chad Tomkos 10 point, 25 i den indledende periode.

I anden periode skiftede kampen totalt karakter. BC Aarhus havde intet modsvar mod et stærkt spillende Bearshold, der reelt afgjorde kampen ved at score periodens første 13 point. De point blev delt af Tomko og Orane Chin, der scorede hhv. 9 og 4 point. BC Aarhus fik et par scoringer i kurven, men Bears fortsatte og nåede foran 51-25 med bl.a. endnu 8 point fra Chin/Tomko-duoen.

Spændingen var drevet ud af kampen ved halvlegspausen (55-33), hvor det var bemærkelsesværdigt at den næstmest scorende spiller for BC Aarhus havde scoret tre point. Store Chris Christoffersen, der ikke havde spillet meget i første halvleg, var rigtig god i starten af tredje periode, hvor han satte otte hurtige point. BC Aarhus fik gang i flere spillere end Petkov. Bl.a. satte Jakob Wang 10 af sine 12 point på tavlen i anden halvleg - han blev næstmest scorende efter Petkov (25 point). For hjemmeholdet satte Chad Tomko 31 point, mens Orane Chin scorede 21 point.

For tilskuerne var den primære spænding hvorvidt holdet fik udløst Skov & Stubbs Club 100, hvilket skete da Henrik Falsvig ramte et lay up. Dermed er der basis for en del tilskuere, når de to hold krydser klinger i pokalturneringens 1/8-finaler på torsdag - igen i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampen sluttede med udveksling af scoringer. Udeholdets unge Karl Barré satte en 3er, mens hjemmeholdets Kristoffer Løwenstein gentog bedriften øjeblikke senere og dermed satte sine første tre bjørnepoint.

Horsens IC vinder let over Vikings

18.10.2012

HIC tog til aften imod Ålborg Vikings. Hvis man havde håbet på en spændende kamp blev man slemt skuffet. HIC vandt med 107-75 uden på noget tidspunkt at være rigtig presset.

HIC kom sprudlende fra start og kom foran med 18-2, og efter første periode førte HIC med 32-9. Som cifrene antyder stod der HIC på det hele. Toneangivende var Fredrik Rungby med 8 point, men også Keane Thomann stod stærkt i billedet. For HIC blev bolden delt godt rundt, mens Ålborg spillede meget individuelt.

I anden quarter kom Ålborg bedre med i kampen. Det var som om at HIC flyttede foden fra speederen og Ålborg kom straks mere ind i kampen. Mads Rasmussen lavede 7 point i perioden, mens også Willen kom i gang. For HIC scorede Skyler Bowlin 7 point, mens Keane Thomann lavede 6. Ålborg havde hele kampen igennem store problemer med Keane Thomann både i forsvar og angreb. Når Thomann fik bolden i de rigtige positioner var der 2 point og samtidig tog han mange rebounds. HIC føring med 50-32 ved pausen.

I 3 periode kom HIC ud med eet aggressivt zone pres, og mange gange smed Ålborg bolden væk. Det resulterede i nemme fast break scoringer. Samtidig var Bowlin varm fra distancen, men også Darko Jukic viste storspil. Efter 3 periode var scoren 79-53 og den eneste spænding var hvor stor sejren ville blive på.

4 periode blev en lidt rodet affære. Spillere der normalt ikke får så mange minutter kom på banen og det var godt at se den energi som de unge HIC spillere Jesper Serridslew, Marcus Jørgensen og Emil Rahbek lagde for dagen. Daniel Friedrich holder skyde lektion om rammer fem treere i perioden. Darko Jukic når også at vise sine atletiske evner med et monster dunk.

Alt i alt en sejr til HIC på 107-75 (32-9, 18-23, 29-21, 28-22), som må give en masse selvtillid inden lørdagens svære udekamp mod Hørsholm 79ers.

Topscorer Horsens IC: Darko Jukic 22 point
Topscorer Aalborg Vikings: Mads Kofod Rasmussen 18 point

MOM Darko Jukic 22 point, 9 rebounds, 6 assists

Spændende topopgør mellem Rabbits og SISU

19.10.2012

En meget spændende kamp i Svendborg Idrætscenter foran knap 700 tilskuere midt i efterårsferien endte med en smal sejr til kaninerne. Svendborg havde kampen under kontrol men gik i stå midt i 3. periode og Sisu var lige ved at få puttet kaninen ned i hatten igen. Resultatet blev en sejr til Rabbits, 90-84, efter pausestilling 54-46 og perioderne 26-23, 28-23, 15-22 og 21-16.

Kampen var helt lige straks fra start med skiftende stillinger men det var med en meget tændt Donald Rutherford der ver mere end opsat på, at vise sine gamle holdkammerater, at han også kan spille for kaninerne. Rutherford var overalt, både i forsvar og angreb og med 8 points og mange rebounds var han sammen med Mikkel Plannthin og igen Adama Darboe vigtige brikker i kaninernes spil. For Sisu var det især Damon Smith med 11 points der viste vejen. Han var dominerende især i sit angrebsspil og reboundspilllet. Mickey Dennis og Mikael Nielsen var også flot skydende hos Sisu der ikke skiftede ud  i de første 10 minutter, hvilket måske senere skulle vise sig, at blive udslagsgivende.

Svendborg fortsætter sit i glimtvis flotte spil i 2. periode og kommer hurtigt foran  med 8, 38-30, med 9 gode points fra Darboe, hvorefter Sisu igen komme ind i kampen og får reduceret. Så tager Mikkel Plannthin og Greg Washington over og de to scorer tilsammen de sidste 10 points i perioden inden pausen for Svendborg Rabbits. Sisu holdes inden i kampen af Zach Moritz med 12 points i perioden.

Midt i 3. periode går kaninernes angrebsspil fuldstændig i stå og efter at havde været foran med 11, 60-49, laver Sisu et run på 3-14 og der er igen stor spænding i kampen. Sisu med svære skud fra distancen, hvor især Mikael Nielsen, Mike Flowers og Damon Smith viser stor træfsikkerhed. Kaninerne er gået helt i stå og har mistet al hastighed i angrebet og stillingen inden de sidste 10 minutter er +1 til Svendborg, 69-68.

Pausen hjalp Svendborg mest, Sisu’ startere så efterhånden lidt brugte ud, og Svendborg laver et lille comeback, i hvert fald var det som om momentum var tippet tilbage til kaninerne. 8 points til Greg Washington og især midrange to pointsskud var i to tilfælde meget præcise efter lidt stilstand hos den lange mand. Det var igen Mikkel Plannthin og Donald Rutherford samt Darboe med sine sikre straffekast der fik publikum op af stolene i Svendborg Idrætscenter. Kampen er helt lige i det sidste minut inden Svendborg laver en dum fejl på Mickey Dennis bagved trepointslinjen og Dennis er sikker på alle tre skud. Så stjal Svendborg bolden i to omgange, hvor Sisu intet fik ud af deres angreb og på seks sikre straffekast fra Washington, Plannthin og Darboe vandt kaninerne kampen.

Dagens kanin var den tidligere Sisuspiller Donald Rutherford med 28 points 11 reobunds og 2 blocks, 17 points og 4 assists til Adama Darboe,  15 points og 4 assists til Mikkel Plannthin, 14 points og 7 rebounds og 2 blocks til Greg Washington, 6 points til Claus Magaard, 5 til kaptajn Mariegaard og 8 assists, 3 til Kristoffer Gertz.

For Sisu scorede Zach Mortiz 21 points og havde 9 rebounds, 19 points og 9 assists til Mikael Nielsen, 15 points og 6 rebounds til Damon Smith, 12 til Mickey Dennis og 10 til Mike Flowers.

"Bronze duel"

18.10.2012

Sidst Randers Cimbria var i Danmarks bedste række, blev det til bronze, men de har haft svært ved, at få fat i starten af denne sæson.

I dag tog de imod sidste års bronze vindere Team Fog Næstved, og her vidste Randers hvad deres unge mandskab kan, og gav tilskuerne i Randers Arena en rigtig bronze duel.

1. Qtr. "Big BAD BO" er tilbage, og åbner kampen med et and-one alley hoop dunk, herefter for Randers endnu and one spil men for kun 4 point ud af dem. Efter to minutter kan Randers på deres tredje and-one spil, bringe sig for an med 10-0. Næstved er tvunget til at tage time out. Vi skal helt hen til det tredje spil minut, før Næstved for de to første point på tavlen. De bliver lagt i af Joe Benjamin. Efter time outen for Næstved lidt mere gang i deres spil, men er Randers holder et forspring på 10 point, begge hold  spiller i et højt tempo, men det er Randers der har haft mest held med deres spil. Første Quater slutter 30-14.

2. Qtr. Anden periode startede meget jævnbyrdigt og først efter 2 minutter kom de første point i kurven. De var signeret af nummer 6 fra Næstved, Caleb Walker. Det var Næstved der var ovenpå i anden periode og Randers måtte se sit forspring skrumpe ned på 9 point, med 5 min tilbage. Caleb Walker, Airballer et straffe som han ellers har tilkæmpet sig med kun et sekund på skuduret. Efter rigtig godt spil fra Næstved begynder Randers forspring så små at forsvinde og er med to minutter tilbage af perioden nede på 3 point.  Med en tyve igen kunne Stian Mjøs med 3 point igen gøre kampen helt lige, og på det efterfølgende Næstved angreb sætter selv samme Mjøs, endnu en tre'er og bringer Næstved foran med 1.

Resten af perioden bølger frem og tilbage mens Randers kunne gå til pause med et enkelt points forspring.

3. Qtr. Stian Mjøs åbnede perioden med en tre'er og bragte Næstved foran med 2. Randers første point i perioden blev lagt i af nummer 8 der efterfølgende lavede et steal og lagde to point mere i kurven. Det var dog Næstved der fortsatte de gode takter fra anden periode og efter 5 minutter havde de et forspring på 9 point. Randers bringer det dog hurtigt ned på 5 point, blandet på en tre'er fra Casper Stage.

Stian Mjøs fortsatte med at ligge tre're i kurven, men Randers holdt godt fast og forspringet var kun på 4 med lige godt 1 minut tilbage af perioden. Næstved øgede med en, og ved periodens slut førte Næstved med 5. Stillingen er 61-68

4. Qtr. Næstved åbnede perioden med en tre'er, og øgede forspringet til 10 point. På trods af at Randers kæmper hårdt holdt Næstved forspringet, blandt andet grundet 3 point skud fra Stian Mjøs. Efter at nummer 8 fra Randers flere gange bliver sendt på stregen, kommer Næstveds forspring ned på 5 point. Med 6 minutter tilbage af kampen og efter at Kasper Stage sætter tre point, er forspringet nede på to. Kasper Stage blive sent på linjen grundet hold fejl og kan gøre det til 75-75 med omkring 4 minutter igen. Mads Bloch lavede sin 5. fejl, Nicky Nielsen skal skød straffe, men brændte dog begge.

Med 2.14 igen bragte Miguel Ortege Randers foran, og på efterfølgende fast break tilkæmpede han sig point der  bragte Randers foran med 4. Stian Mjøs satte dog hurtigt en tre'er og bringer det ned på 1 enkelt point, inden Randers svare igen med en tre'er og holder forspringet på 4.

Miguel Ortega slutter kampen af med et steal og sørger for en Randers sejr på 87-80 (30-14, 12-27, 19-27, 26-12).

Topscorer Randers Cimbria: Bonell Colas 23 point
Topscorer Team Fog Næstved: Stian Mjøss 27 point

Man Of The Match: Bonell Colas, Randers Cimbria

Skribent: Svante Brink

79ers vinder derby

18.10.2012

In North Sealand derby, after excited game Horsholm 79ers won 91 - 82.

In very entertainment  basketball game after equal first quarter that Horsholm managed to go on first break with 1 point ahead. In second quarter Horsholm established better rhythm in offence and was always couple of points ahead. But injury of Brenton Butler effected Horhsolm offensive game and offensive rebounding kept Varlsoe team alive in the game. How ever with couple of easy fast break points  they managed to increase lead and be in front by 9 points.

Second half started very good for Horsholm with huge energy and good game on both offensive and offense end. Just 3 minutes 42 seconds of 2nd half Horsholm was up bu 17 points. It looked like on this way Horsholm will lead this in easy victory, but Nicholas Christansen and Richard Delk didn;t think same.

They scored 4 thee points in the row gave momentum to their team and made a huge excitement in Fire Arena. And 1 situaiton 6 minutes to go gave first lead to Vearlose in second half. Delk scored free throw and it looked like Vaerlose is ready to bring victory home. 70 - 73 was result when Atila Kovac decided to  give important victory to Horsholm team. Together with Zarko Jukic this time 2 of them scored 4 three pointers in row and brought Horsholm again in lead and control of the game. 82 - 75 was end of 12 -3 run that Horsholm duo made in less then 4 minutes period.

Last 2 minutes of the game Vaerlose was trying to come back but Casper H and Rob Atkins were calm and they scored their free throws. It meant deserved victory for Horsholm young team.

Beside high scoring game it was a pleasure being in Fire Arena on Wednesday night seeing all those  young talent on both teams. Despite Horsholm won the game biggest winner of tonight game was Danish basketball since game clearly showed that Denmark has a future in this game. Anders Skou, Zarko Jukic, Rasmsu Stolbjerg, Petter Moller, Marc Fabricius and Jacob Jensen showed that in future years we will watch some great Danish players playing in this league.

Vikings klar til Kanal Sport kamp

17.10.2012

Aalborg Vikings tager til Horsens i aften for at spille mod Horsens IC og ændringerne  TV-dækningen har gjort kampen i Horsens til endnu en TV-kamp for Aalborg Vikings. 

Derved er Aalborg Vikings oppe på 7 TV-kampe i denne sæson, hvoraf 5 hjemmekampe og 2 udebanekampe.

Christian Hamborg, eliteansvarlig i Aalborg Vikings, er glad for den ekstra eksponering af sporten, holdet og ikke mindst de muligheder, det giver klubben:
”Dette er en reel mulighed for at kunne tiltrække mere opmærksomhed til basketball med alle disse TV-kampe og ikke mindst en stor mulighed for at vise os frem på skærmen. Vi kan lokke flere til at komme i stadionhallen på Aalborg Stadion og samtidig udnytte denne eksponering til vise vores produkt frem for eventuelle sponsorer. Mulighederne bliver større ved de ekstra TV-kampe vi har fået indtil videre og hvis vi får flere, så er det godt for basketball i Aalborg.”

Der kan der ses frem til at kunne se med, når vikingerne drager mod Horsens IC og Randers Cimbria 2010 henholdsvist onsdag d. 17 oktober og torsdag d. 25 oktober.

Du kan se aftens kamp mellem Horsens IC og Aalborg Vikings direkte på Kanal Sport hvor der er tip-off kl. 19:00.

Overtid hos Vikings

13.10.2012

Lørdagskampen i Aalborg Stadionhal blev en intens affære og kampen mellem Aalborg Vikings og Værløse BBK måtte ud i overtid for at finde en vinder.

Værløse BBK trak det længste strå og vandt et tæt opgør med resultatet 77-83.

Hjemmeholdet Aalborg Vikings startede godt ud mod Værløse med en første periode, hvor mange forskellige spillere sikerede en føring på 21-17.  Faktisk spillede begge hold friskt til med stor intensitet fra første fløjt. Vikingernes Mads Kofod Rasmussen startede godt med 7 point i første periode.

I anden periode starter Værløse BBK med fulde kraft og scorer 9 point i træk, før Vikingerne svarer igen. Axel Karason har med sine 6 point en stor andel i Værløses anden periode, hvor begge hold går til pause 35-36.

Efter halvlegen foreløber tredje periode helt lige mellem de to unge mandskaber. Mads Kofod Rasmussen gør sit for at holde vikingerne på sejrkurs med 9 point i tredje periode, mens Peter Møller for Værløse BBK stod noteret for 7 point, heriblandt lang 3’er. Begge mandskaber leverer en fight i tredje periode og inden starten på fjerde periode stod det 52-53.

Fjerde periode blev et drama, da to missede straffekast sendte holdene ud i overtid. Rob Delaney og Ryan Willen leverede 5 point for hjemmeholdet og førstnævnte kunne have afgjort det til Aalborg Vikings fordel. For Værløse BBK holdte de sig inde i kampen med et par uhyre vigtige 3 points skud sat i af Richard Delk og Peter Møller.

I overtiden kommer Værløse BBK hurtigt foran med fire point specielt takket være Adam Holm-Weber og hans 2 3 points skud. Aalborg Vikings formåede dog at holde Værløse BBK fra at score i tre angreb, men det var ikke nok til at hive en sejr hjem for Vikingerne, der måtte se sig slået i overtid af Værløse BBK.

Aalborg Vikings 77 points, Værløse BBK 83 points blev det endelige resultat.

Topscorer Aalborg Vikings: Mads Kofod Rasmussen 18 point
Topscorer Værløse BBK: Peter Møller 16 point