Nyheder

Tæt kamp i Næstvedhallen

25.10.2012

Onsdagens kamp mellem Team Fog Næstved og Værløse BBK, blev en tæt affære. Og kampen blev tættere end de fleste havde regnet med på forhånd.

1. periode 21 – 20: God start af Værløse, hvilket bestemt ikke kunne siges om Team Fog Næstved, som ikke scorede de første 2 minutter og kom bagud med 0–5.

Det lykkedes Værløse at komme foran med 11-2, inden alvoren gik op for Team Fog Næstved. Det lykkedes for Team Fog Næstved at komme foran 14-13 efter 6 minutter. Værløse kom dog godt igen og førte med 2, da der manglede 1 minut af periode. Men med en 3’er af Nerijus Brasas sikrede Team Fog Næstved sig en spinkel føring.

2. periode 48 – 44: Team Fog Næstved fik en god start på perioden og øgede føringen til 7 point på kort tid. Værløse fik dog samlet sig sammen og var kun bagud med 2 point, da halvdelen af perioden var spillet.

Herefter var der åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at score. Med 2 minutter tilbage af perioden var stillingen helt lige, men med bl.a. 2 3’ere af Brasas, lykkedes det Team Fog Næstved at gå til pausen med en føring på 4 point.

3. periode 63 – 59: Koncentreret start fora begge hold, men kun Værløse profiterede af det og bragte sig foran, da der var spillet 3 minutter.

Værløse holdt føringen, indtil der ar godt 3 minutter tilbage af perioden. En medvirkende årsag til, at Team Fog Næstved kom tilbage var, at Værløse kun scorede 1 point på 4 minutter.

4. periode 75 – 70: Perioden startede med scoringer til begge hold i det første minut, men så kan det nok være, at begge hold tog sig en gevaldig scoringspause. Ingen scoringer i over 3 minutter – ja for Team Fog Næstved var der ingen scoringer i over 5 minutter.

Holdene var helt lige, og det blev en hektisk afslutning, hvor det dog lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra og vinde kampen med 5 point. Men det holdt hårdt og overbevisende var det ikke.

TFN sejrer med 75-70 (21-20, 27-24, 15-15, 12-11).

Topscorer for Værløse Richard Delk med 21 point.

Topscorer for Team Fog Næstved Caleb Walker og Nerijus Bragas med hver 16 point.

Værløse spiller ude med karantæne

24.10.2012

Onsdag aften spiller Værløse BBK på udebane mod Team Fog Næstved. Og holdet må til kampen undvære en af sine profiler, Nicolas Christensen der i søndagens kamp mod Bakken Bears blev diskvalificeret.

Diskvalifikationen har DBBF`s Turneringsudvalg takseret til 1 spilledags karantæne, som altså skal afsones onsdag aften.

Dansk Basketinfo på gaden

22.10.2012

Du finder bladet ved at klikke her.

Der er noget om snakken

21.10.2012

Bakken Bears vinder på overbevisende første halvleg, imens Værløse fik vist potentialet i anden halvleg. Samlet en sikker Bakken sejr på 69-87.

Bakken er et rigtig godt baskethold. Værløse er et godt og meget ungt hold. Det var tydeligt i dagens kamp i Søndersøhallen. I glimt viste Værløse, hvorfor der er så store forventninger til dem. Men glimt er ikke nok mod et klassemandskab som Bakken. For basketball er i virkeligheden et meget enkelt spil. To hold med fem spillere ad gangen på hvert. To kurve og en bold. Der sker en masse ting. Noget går godt og noget går skidt. Det hold der laver flest gode ting vinder. Derfor kunne Bakken uden det store besværtage hjem til Århus med en sikker og fuldt fortjent 87-69 sejr i bagagen. 

Det var klart fra kampens start, at Bakken ikke havde tænkt sig atefterlade den mindste tvivl om, hvorfor de var taget den lange tur til Nordsjælland. Der skulle sættes to sikre point mere ind på kontoen. Så allerede fra start blev Værløse sat under et pres, som betød usikkerhed og boldtab – og en sikker 24-16 føring til århusianerne efter 1. quarter.

Winston Churchill sagde (vist nok) engang: ”Jeg stoler kun på statistikker, jeg selv har forfalsket”. Ikke desto mindre er der nogle tal fra kampreferatet, som måske kan være værd at dvæle ved for Værløse-træner Thomas Silfen; scoringsprocent på 3-pointer: 5% (!), mod Bakkens 26,3%. Scoringsprocent på straffe: 66,7% mod Bakkens 81,2 %. Ikke hele sandheden om kampen, men et vigtigt brudstykke.

Usikkerheden viste sig for alvor i anden periode. Blandt andet varder tre gange, hvor Værløse missede et indspil og overlod bolden til gæsterne. Herefter stak Bakken af og lagde 26 point i kurven mod Værløses 13, og kunne dermed gå til pausen foran 50 – 29.

En spiller overskyggede i lange perioder alle andre. Bakkens lille (180 cm) amerikanske guard Chad Tomko var her og der og alle vegne, og endte da også som kampens topscorer med 23 point. Tomko spillede og strålede, så ingen fra Århus og omegn savnede holdets mest omtalte (ikke-)spiller, Chris Nielsen.

Værløse kom ud til fjerde periode i bevidstheden om, at Nicolas Christensen og Justin Baker begge slæbte rundt på fire fejl. Justin Baker kom aldrig op på fem fejl, mens Nicolas måtte forlade banen efter halvandet minut. Men Værløse er et hold med stort potentiale, så når én spiller ikke præsterer, er der andre, der tager over. Og i dag var det Rasmus Nørgaards tur. Med autoritet, engagement og selvsikkerhed gør han det, han er bedst til, og arbejder stenhårdt under kurven. Belønningen var en titel som Værløses topscorer med 20 point og ikke mindre en 12 rebounds. 

Men der var aldrig for alvor tvivl om kampens udfald, så Bakken kunne spare lidt på kræfterne i fjerde periode, som Værløse vandt med 21 – 15. Men altså samlet tabte med 87 – 69.

Topscorer Værløse: Rasmus Nørgaard Vistesen - 20 point
Topscorer Bakken: Chad Tomko - 23 point

SISU sejrer i Aalborg

21.10.2012

Lørdagskampen mellem Aalborg Vikings og SISU Basketball blev til en sejr for SISU i Aalborg Stadionhal med cifrene 77-87 til gæsterne.

Det blev en kamp med et anderledes indstillet Aalborg Vikings mandskab efter udekampen mod Horsens IC.

I starten af første halvleg startede Vikingerne godt ud og efter fire minutters spil, fører hjemmeholdet 13-8. Specielt de to amerikanere gjorde deres til at få den flotte start med Rob Delaney 5 point og Ryan Willen 6 point. Derefter kommer SISU stærkt tilbage i første periode ført an af Micky Dennis, der scorer 9 point på tre 3 points skud. Mike Flowers bidrager sammen med Zach Moritz hver 6 point til pausestillingen 17-27.

Anden periode startede sløvt, hvor ingen af holdene formåede at score før Søren Sørensen lagde bolden i kurven for 2 point efter 2 minutters spil. Begge holdene missede en del chancer og der blev givet fejl i begge ender af banen. I anden periode blev der debut til Niels Koch Andreasen for Aalborg Vikings, som havde været ude med en ankelskade i første seks kampe for vikingerne.

SISU formåede at få et lille overtag i kampen i anden periode, hvor man må se dem slutte periodens sidste minut af med hele 7 point til stillingen 35-53.

Aalborg Vikings får succes med deres offensive spil efter første halvleg og deres forsvar kommer ordentligt ud til anden halvleg, hvor SISU bliver slået 24-16 i tredje periode. Forsvaret får især sat en stopper for SISU’s offensive kræfter og tredje periode ender med et lille forspring på 10 point til SISU med cifrene 50-60.

På dette tidspunkt af kampen har SISU fem spillere med 3 fejl og vikingernes spil formåede at blive ved med at vise tænder, så SISU var på vej i fejlproblemer i kampen. De nordjyske vikinger kæmpede for at komme op på siden af SISU, men specielt skytterne på SISU formåede at holde forspringet i fjerde periode. Hele 15 point blev scoret fra 3’eren og slutresultatet for kampen blev derfor 77-87.

Topscorerne for Aalborg Vikings blev Rob Delaney og Ryan Willen med hver 19 point.

Topscorer for SISU Basketball blev Micky Dennis med 21 point.

Kedeligt jubilæum for Næstved

21.10.2012

På dagen, hvor moderklubben Næstved  Basketball fejrede sit 50 års jubilæum, bød Team Fog Næstved og Svendborg Rabbits hinanden op til kamp.

1. periode 16 – 16: En god koncentreret start af Team Fog Næstved, som var foran med 4 – 0 efter 2 minutter. Langsomt men sikkert kom Svendborg tilbage i perioden og bragte sig foran, da godt halvdelen af perioden var spillet. I de følgende minutter udbyggede Svendborg føringen, men Team Fog Næstved nåede op til 16 – 16 ved periodens slutning.

2. periode 35 – 36: Efter en lige start på perioden lykkedes det Team Fog Næstved at trække lidt fra, men Svendborg hang godt på. Men efter 4 minutter fik Team Fog Næstved et lille hul på 3 point, som blev udbygget til 7 point efter halvdelen af perioden.

Svendborg gav dog ikke op og kæmpede sig tilbage, så stillingen var helt lige med 1½ minut tilbage.

Og med en 3’er på periodens sidste skud lykkedes det Svendborg at bringe sig foran med 1 point ved pausen.

3. periode 51 – 60: Svendborg startede som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran med 5. Og nedturen fortsatte for Team Fog Næstved, som var bagud med 9 efter 1½ minut. Ligesom tilskuerne ikke var klar til starten af 2. halvleg, var Team Fog Næstved det tilsyneladende heller ikke.

Svendborg blev ved med at trække fra og førte med 14 point efter 3 minutter – ingen scoringer i den periode af Team Fog Næstved.

Anført af Joe Benjamin kæmpede Team Fog Næstved sig lidt tilbage, men hver gang Team Fog Næstved var ved at nå op, trak Svendborg fra igen.

Svendborg førte med 9 inden sidste periode.

4. periode 75 – 80: Lige start på perioden, hvor holdene vekslede point, så afstanden mellem de 2 hold blev fastholdt.

Team Fog Næstved formåede ikke at hale ind, og det så ikke ud til at blive rigtig spændende. Det blev det heller ikke. Svendborg vandt en sikker og fortjent sejr.

Topscorer for Svendborg Rabbits Donald Rutherford og Gregory Washington med hver 20 point.

Topscorer for Team Fog Næstved Caleb Walker med 21 point.

Horsens on fire in Fire Arena

21.10.2012

In todays game Horsens IC presented great basketball to all spectators that entered Fire Arena in Hørsholm.

From the beginning of the game Horsens came out with huge energy and great attitude and clearly showed that in this season they are one of the best team in Danish league. 79ers started game bit different then usual but it didn't help them to stop great offensive effort of Horsens.

Horsens was extremely dominant under the basket and they had 6 offensive rebound in first 5 minutes, which gave them huge confidence to their shooters. As output Horsens ended first quarter with 20 point lead.

On the beginning of 2nd quarter Horsens was still the only team being on the court and they continued extending the lead until 39 points at some point of the game. All Horsensplayers contributed, but specially Skyler Bowling, Darko Jukic and Frederik Rungby made things difficult for the hometeam. At the break Horsens was leading 26-57

In second half Hørsholm managed to get some concentration in the game and mostly since Niclas Piechnik came in the game and gave a lot of energy in defense and in moments stopped Skyler Bolwin who ended a game with 24 points, and more than half of it came in first half.

Last quarter belonged to Hørslom and they managed to decrease the huge lead. Only one player besides Niclas Piechnik in the Hørsholm team was worth mentioning in todays game and that was Atila Kovac. He scored 26 out of 70 Horsholm points.

On another side Horsens had 3 players that scored more than 20 points. Darko Jukic scored 23, Frederik Rungby 21 and Skyler Bolwin 24.

Next weekend Hørsholm will travel to Svendborg, and Horsens will host Bakken Bears.

3. hjemmekamp for Aalborg Vikings

19.10.2012

Aalborg Vikings spiller årets tredje hjemmekamp og modstanderen er SISU basketball. 

De nordjyske vikinger er igennem en svær periode med nederlag i de første seks kampe og hjemmekampen mod SISU bliver en svær opgave for det unge Aalborg Vikings mandskab. Efter en svær udebanekamp mod Horsens IC, giver det mulighed for oprejsning mod SISU på hjemmebane.

Aalborg Vikings har generelt haft svært ved at få tingene til at fungere gennem en hel kamp, hvor forsvaret har været alt for svingende hos noderjyderne. Fremadrettet har spillet været på et andet niveau end sidste sæson, men med seks kampe og lige så mange nederlag, skal Vikingerne grave dybt for at hive en sejr op af ærmet mod SISU.

SISU har haft en fin start på sæsonen, hvor der står 4 sejre og  2 nederlag på kontoen inden lørdagens kamp mod Aalborg Vikings. Holdet fra den Københavnske forstad Gentofte har i denne sæson formået at holde fast i kernen på holdet i form af Mickey Dennis, Mikael  Vincentz Nielsen og Mike Flowers og suppleret med to amerikanske spillere i form af Zach Moritz og Damon Smith. De har også hentet en spanier ved navn Jonel Palou Visa til klubben. Til at supplere de store navne på holdet, har man hentet spillere fra egen avl op i rækkerne, så det er et ungt SISU mandskab med rutinerede kræfter. 

Deres spil har givet dem gode sejre og i deres seneste kamp, tabte de knebent til ligaens førerhold Svendborg Rabbits med 6 points. De er helt sikkert i Aalborg for at få endnu en sejr til sæsonen.

Aalborg Vikings byder derfor folk velkommen lørdagens opgør i Aalborg Stadionhal, Aalborg Stadion, mod SISU Basketball til et opgør, som kan bringe overraskelser med sig.

Skader: Aalborg Vikings er uden Phillip Christiansen, som er langtidsskadet og Lasse Kristiansen, som er ude efter en fodoperation i 4-6 uger.