Nyheder

Korrektion af stats

31.10.2012

Stats fra tirsdagens opgør mellem BC Aarhus og Værløse BBK var temmelig ukorrekte.

Kampen er nu blevet gennemgået via DVD og korrekte stats er nu tilgængelig her på siden.

BC Aarhus vandt for øvrigt det tætte opgør efter omkamp.

En nervøs og intens affære

31.10.2012

Det var tydeligt i aftenens kamp mellem BC Aarhus og Værløse BBK, at kampen havde kæmpe stor betydning for begge hold.

Kampen var præget af stor nervøsitet fra begge mandskabers side, men det var BC Aarhus der havde mest styr på nerverne og efter overtid kunne hjemmeholdet hive en sejr hjem på 71-68.

Det virkede ikke som om, at Værløse var mærkede af den lange køretur. Selvom de første par minutter var tæt, så virkede Værløse mere klar og lige så stille bragte de sig foran. Richard Delk var en evig trussel og den unge guard, Peter Møller, styrede spillet sikkert. Spillerne fra BC Aarhus brændte selv oplagte chancer. Værløse var foran 20-13 efter 1. periode.

I 2. periode fik BC Aarhus reduceret forspringet, men det var ikke på grund af godt spil. Scoringsprocenten var lav, men det var den for begge mandskaber, hvilket betød at ingen af holdene kunne trække fra. Arnar Jonsson havde en god kamp og var mere aktiv som afslutter. Gudni Valentinus havde også et rigtig godt indhop og gjorde en god figur. Det var primært Richard Delk fra Værløse, der var et angrebsvåben for Værløse.

Stillingen var 28-31 ved pausen.

I 3. periode var kampen stadigvæk spændende. BC Aarhus fik en god start, men Værløse svarede igen. Nicolas Christensen begyndte at vise sig med flere gode aktioner og Axel Karason gjorde også en god figur. Randy Dezouvre havde ikke gjort meget væsen af sig i 1. halvleg, men han begyndte at røre på sig i 2. halvleg. Værløse var stadigvæk i spidsen med 46-45.

4. periode var meget spændende og stemningen var intens i hallen. Føringerne skiftede frem og tilbage. Det var en højdramatisk affære. Værløse var i front med 62-60, men en fejl på Randy Dezouvre betød 2 straffe, som han satte. 62-62. Værløse fik en sidste mulighed, men missede og kampen skulle i overtid.

Overtiden var lige så tæt som resten af kampen. Det så ud til, at Værløse skulle tage den hjem, men et stil af Hristo Petkov og et lay til Rasmus Søby bragte BC Aarhus i spidsen med 1 point kort før tid. Værløse havde igen muligheden for at vinde kampen, men missede skuddet. Anton Elnser tog rebounden og blev fejlet. Grundet holdfejl var der 2 straffe, som han satte sikkert. Derved sluttede kampen med en sejr til BC Aarhus.

Arnar Jonsson blev topscorer med 17 point for BC Aarhus, mens Richard Delk scorede 26 point for Værløse.

Optakt Vikings - Team Fog Næstved

30.10.2012

Team FOG Næstved kommer på besøg i Aalborg Stadionhal og Aalborg Vikings er klar på deres hjemmebane i Aalborg.

Aalborg Vikings er hjemme igen på hjemmebanen i Aalborg Stadionhal, efter deres seneste kamp mod Randers Cimbria på udebane. Det blev til et nederlag i Randers efter en spændende kamp, der bød på en intens og til tider dramatisk affære. Cifrene blev 100-82 til Randers Cimbria og derved er Aalborg Vikings inden kampen mod Team FOG Næstved 0-8 i tabellen for Basketligaen.

Det har været en svær sæson for Aalborg Vikings indtil videre, som har været med i de fleste kampe og har desværre ikke haft heldet og dygtigheden til at vinde kampene. Det er derfor et hjemmebanehold, der kun kan overraske positivt mod Team FOG Næstved, ved at hive en kanin op og hatten med en sejr på hjemmebane.

Team FOG Næstved kommer til Aalborg efter fire kampe med kun en sejr på kontoen. Head Coach Geoff Kotilas tropper tabte tre kampe på stribe inden de formåede at få en sejr i sidste runde. Næstved har i denne sæson fået tilgang af adskillige spillere og har haft mulighed for at starte med fem deciderede udlændinge på holdet. Efter en god start på sæsonen og en meget tæt kamp mod Bakken Bears, har Team FOG Næstved ikke kunne finde melodien i deres spil og derfor blev det først til en sejr i deres seneste kamp mod Værløse BBK, efter tre nederlag i træk.

Det bliver en kamp, hvor begge hold leder efter oprejsning og stabilitet i deres eget spil og med god opbakning på hjemmebanen, bliver Aalborg Vikings et hold med god støtte fra tilskuerne i Aalborg Stadionhal.

I forbindelse med kampen, vil der blive delt billetter ud til de første 400 tilskuere til vores arrangement d.8 november ”1500 til Basket”, hvor Aalborg Vikings tager imod BC Aarhus.

Skader:
Aalborg Vikings er uden Phillip Christiansen, som er langtidsskadet og Lasse Kristiansen, som er ude efter en fodoperation i 4-6 uger.

Historie:
I sidste sæson formåede Aalborg Vikings at slå Team FOG Næstved i deres første indbyrdes opgør på hjemmebane, hvorefter det blev til to nederlag for de nordjyske vikinger. De første to kampe blev tætte opgør, hvor hvert hold kun vandt med få point, mens den sidste kamp var Team FOG Næstved overlegne.

Bakken vandt tæt kamp i Horsens

28.10.2012

HIC tog i eftermiddag imod mestrene fra Bakken Bears.

Parkhallen var fyldt op, og der var en stemning som bragte minderne tilbage på 90erne. Efter en meget lige kamp trak Bakken sig sejrsrigt ud af opgøret med 92-81 (22-32, 21-11, 23-25, 15-24).

Kampen startede i meget højt tempo. Skyler Bowlin satte to treere og bragte HIC på 8-4. Herefter var det Bakken Bears som trådte på speederen. Bakken ramte fra alle vinkler og især Andreas Jakobsen var varm. Da Chad Tomko satte en treer til 27-10 så det ud som om at det blev en lang dag for de gule. HIC fik dog hentet lidt ind mod slutningen af perioden og ved første pause var stillingen 32-22 til Bakken.

Bedste for HIC var Keane Thomann med 10 point og Skyler Bowlin med 6 point og 4 assists. For Bakken førte Andreas Jakobsen an med 9 point.

I anden periode åd HIC sig ligeså stille ind på Bakkens forspring. Forsvaret blev intensiveret og Bakken begyndte igen at brænde skud. Skyler Bowlin fortsatte de gode takter og taget var tæt på at lette da Bowlin udlignede til pausestilling 43-43.

Efter pausen kom HIC stormende ud fra omklædningsrummet. Forsvaret var aggressivt og når Bakken begik en turnover eller brændte et skud var HIC hurtigt i den anden ende til fast breaks. HIC bringer sig foran med 60-50, hallen koger og Bakken virker en smule rystet.

bænken. Det er Bakken ikke sene til at udnytte og Chris Christoffersen straffer HIC igen og igen. Efter tredje periode er Bakken foran med 68-66.

I fjerde periode virker det flere gange som om at Bakken er ved at trække fra, men HIC bliver ved at kæmpe og er ikke så lette at ryste.

Med 4 minutter tilbage af kampen bringer Frederik Rungby HIC foran med 79-78 og stemningen er på kogepunktet. I næste angreb bliver Chris Christoffersen blokeret, men får selv fat i rebounden og Tomko sætter herefter endnu en presset treer. På indspillet laver HIC en turnover og Andreas Jakobsen putter tre point på tavlen.

HIC brænder et hurtigt skud og få sekunder efter dunker Christoffersen to point i kurven På 45 sekunder går Bakken fra at være nede med 1 til at være oppe med 7. I de sidste par minutter forcerer HIC spillet og Bakken få flere nemme scoringer og vinder med 92-81.

Alt i alt en super kamp der vidste at HIC kan spille op med de bedste, men hvor Bakken også viser at de har rutinen og er uhyggeligt gode når det gælder. Det bliver spændende at se revanche kampen, når de to hold tørner sammen i ¼ finalen i pokalturneringen. Datoen er endnu ikke fastsat.

Bedste spillere fra HIC var Skyler Bowlin og Keane Thomann, men også Fredrik Rungby spillede igen en god kamp.

For Bakken var der gode præstationer af Tomko, Jakobsen og Christoffersen.

Næste kamp for HIC er først kommende torsdag når SISU kommer på besøg til endnu et topopgør.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 24
Topscorer: Bakken Bears Andreas Jakobsen 20

MOM Skyler Bowlin 24 point, 7 rebounds, 9 assists, 4 steals

SISU vinder stort over BC Aarhus

28.10.2012

Raketfart fra anden periode og frem i dagens kamp i Kildeskovshallen.

SISU vandt stort i dag over en BC Aarhus hold som har mistet center Kevin McShane og synes at kunne mærke det.

Det begyndte med en rodet første periode som ikke kvalificerer sig til Danmarks bedste basketball. Holdene skiftedes til at lade vær med at ramme skudene. Og BC Aarhus holdt sig i kampen.

Men da SISU vågnede mere op i anden periode lavede de en 15–0 run fra 31–24 til 46–24. Og så var kampen sort set afgjort. SISU viste godt spil i visse dele af kampen men skal oppe sig i deres næste kamp for tredje plads i ligaen mod Horsens IC. BC Aarhus skal afprøve deres spillerkombinationer mod Værløse i næste kamp.

Stimen af point fortsatte i tredje periode, men trænerne begyndte at spille alle spillere i alle kombinationer og så var resten af kampen rimelig lige. Slutresultatet bliver en sikker hjemmesejr på 75-50 (16–15, 46–24, 59–35).

For BC Aarhus viste Randy Dezouvre gode takter med en double-double: 14 point og 12 rebounds med kort spilletid. Og Jakob Wang fik 9 point fra bænken.

SISU havde 5 spillere med mindst 10 point: Mike Flowers med 18, Damon Smith 13, Mickey Dennis og Zach Moritz 11 point og Mikael Vincents Nielsen 10 point.

En sikker kaninsejr over 79’ers

27.10.2012

Svendborg Rabbits holdt sig ubesejret i kamp nr. 8 og der venter nu et vaskeægte topbrag på torsdag i kaninhulen.

Dagens kamp mod 79’ers var præget af, at Hørsholm kom uden Casper Hesseldal og Brenton Butler der begge sad ude med skader.

Kaninerne vandt uden at spille sig ud, 90-72, efter perioderne 27-22, 22-16, 20-15 og 21-19.

Dagens helt store oplevelse blev Donald Rutherford med 32 points, 16 rebounds og 2 block 71 % på to pointsskud, 100 % på treeren og 90 % på straffe.

Begge hold lagde godt fra land og det var helt tæt i den første halvdel af første periode men Svendborg lagde afstand med 2 minutter tilbage af perioden. Mest bemærkelsesværdigt var måske, at 79’ers i første periode slet ikke skiftede ud og det kunne ses på starterne der måtte bære meget gennem hele kampen. Kaninerne har en meget høj scoringsprocent og det var tydeligt, at 79’ers forsøgte, at trække tempoet ud af kampen.

Efter de første to minutters pause blev kampen reelt afgjort allerede efter 12 effektive spilminutter. Svendborg Rabbits laver et run på 17-0 og Hørsholm er pludselig bagud med 22 points. To hurtige time-outs fra Bogdan Karaicic hjalp ikke men så tog Craig Pedersen også en og det hjalp faktisk mest på 79’ers. Hørsholm laver et lille run, 0-8, og stillingen inden pausen er +11 til kaninerne.

Rutherford slutter flot med 8 points for kaninerne deriblandt et monsterdunk på et meget flot frispillet angreb til de i dag fremmødte 318 tilskueres fornøjelse.

Efter pausen fortsatte 79’ers med, at forsøge, at holde tempoet ude af opgøret men kaninerne ville det anderledes. Igen skal Rutherford nævnes med flere rigtig flotte aktioner i angrebet og fornem reboundstatistik i forsvaret og 13 points fra ham i 3. periode som kaninerne også vinder og er foran med 16 inden de sidste 10 minutter.

For Hørsholm spillede Marinkovic godt og nævnes skal også Darko Jukic, Rasmus Stolbjerg og Atila Kovac. Tydeligt var 79’ers dog såret uden Hesseldal og Butler, især på rotationen og trætheden begyndte at melde sig på starterne der alle  i dag spillede i nærheden af 30 minutter, Fields, Kovac og Jukic alle over.

Kampen var for længst afgjort og det var alene et spørgsmål om kaninerne kunne bevare fokus og koncentration. Claus Magaard med to trepoints og Kristoffer Gertz med en enkelt og kaninerne foran med 25. Niels Degn kommer ind fra bænken og første gang han får bolden endnu en treer. Mikkel Plannthin slutter for Rabbits med to sikre straffe og i alt 11 points og 5 assists fra en halvskadet Mikkel Plannthin.

Svendborg vinder forholdsvis let med +18 men også på et rimeligt grundlag for havde både Casper Hesseldal og Butler været klar for 79’ers i dag så havde det været en helt anden kamp.

Nu venter et topbrag på torsdag mod Bakken Bears, hvor også DK4 kommer på besøg i Svendborg Idrætscenter.

For Rabbits scorede også Adama Darboe flotte 14 points og 4 assists, 12 fra Claus Magaard (4 for 6 på treeren), 8 til Niels Degn, 7 til Greg Washington der også blev sendt på bænken med 5 fejl, 5 points til Kristoffer Gertz og et enkelt til Adam Haddad.

For 79’ers scorede Marinkovic 18 og hentede 6 rebounds og havde 2 blokeringer, 12 hver til Zarko Jukic, Rasmus Stolbjerg og Atila Kovac, 11 til Rob Fields, 4 til Anders Skou og 3 til Niclas Pichnik.

3 gode perioder af Cimbria var nok til sejr

26.10.2012

De fleste havde forud for kampen, allerede placeret de to hold som bundklubber i ligaen. Men det blev bevist at spændende basketball kan skabes, både af oprykkere og nordjyder.

1. Qtr: Mads Kofoed åbnede kampen, med de første 2 point for Aalborg Vikings. Efter et 6-0 run, til Aalborg åbnede Miguel Ortega Randers ind i kampen, med hans første 2 point. Mike Nielsen bragte med 3 gange 3 point Randers foran til stillingen 15-13.

Aalborg lagde press på oprykkerne fra Randers fra kampens start. Søren Sørensen bragte med 3 point nordjyderne i front og Ryan Douglas Willen dunkede kort efter 2 point i kurven. Ellers skiftedes de to hold til at score i hver sin ende af banen, så stillingen med 2.48 tilbage af perioden var 25-25.

Bedste detalje i første periode, var et blok af Patrick Nielsen, som sendte bolden videre til Miguel Ortega, der med alley-up, lod Bonell Colas dunke 2 point i kurven.

Ryan Willen lagde med 1 min. tilbage af perioden, 2 point i kurven. Sidste scoring i perioden kom fra Bonell Colas, der med 2 point gjorde stillingen til 31-31.

2. Qtr: Første scoring i perioden kom fra Robert Delaney, der med 2 point bragte Aalborg i front. Mads Kofoed Sørensen udbyggede føringen med 2 point, til stillingen 31-35.

4 point fra Bonell Colas, 2 point af Miguel Ortega og 3 point af Casper Stage, bragte stillingen på 40-40. Det var dog Aalborg der dominerede spillet, og skabte førringen i kampen, mens Randers hele tiden måtte kæmpe for at lukke et hul, på 2- 4 point. Med 3.34 min. tilbage af perioden var stillingen 40-48.

4 point fra Bonell Colas og et dunk af Damian Ocana bragte Randers tilbage i kampen, med stillingen 46-48. Kort efter fik Damian sit andet steal og dunk i kampen, og stillingen på 48-48, efter et Randers run på 8-0.

Stillingen ved halvleg blev 51-48.

3. Qtr: Angrebsmæssigt var det Aalborg, der kom bedst ud fra pausen, mens det forsvarsmæssigt var Randers der dominerede. Bonell Colas scorede de 2 første point i perioden på straffe, og udbyggede derved, førringen fra første halvleg.

Ryan Douglas Willen smed midt i perioden 3 point i kurven, og kort efter ramte Robert Delaney 2 point på straffe, hvilket lukkede hullet op til Randers og gav stillingen 57-55.

Med få minutter tilbage af perioden måtte Allan Jørgensen fra Aalborg ”halte” fra banen, hvilket gav Randers en masse plads under kurven, hvilket de udnyttede, og ved hjælp af et konstant press sikrede de sig de fleste rebouds og point til at bringe dem foran med 10 point.

Ryan Douglas Willen scorede periodens 2 sidste point på straffe og perioden endte 75-67.

4. Qtr: Ryan Douglas Willen var den mest markante spiller på banen for Aalborg, mens det for Randers var Bonell Colas.

Perioden var meget jævnbyrdig, og stillingen midt i perioden var 84-74.

Massere af brændte skud og turnovers var hvad man kunne få ud af anden halvdel af 4. periode. Men, viljestyrke fra begge hold, sikrede dog intensitet og spændende basketball.

Med 3. minutter igen satte Patrick Nielsen 3 point, og gav Randers ekstra plads ned til Aalborg med stillingen 89-76.

Med 2. min. igen var det Damian Ocana der satte Bonell Colas op med et alley-up, som blev slam’et i kurven til stillingen 95-78.

Med 53 sek. igen fejlede Mads Kofoed Sørensen ud, og gav derved Casper Stage 3 straffekast, hvilke han satte, og bragte Randers foran med 20 point, til stillingen 100-80.

Robert Delaney skød kampens sidste 2 point på straffe til stillingen 100-82 (31-31, 20-17, 24-19, 25-15), hvorefter bolden blev gået ud.

Det var en spændende kamp i Randers Arena, hvor Randers fik deres 2. sejr i denne sæson, og beviste at de er klar til at være med i dansk basketball på højeste niveau.

Hvordan 4. periode havde set ud, hvis Aalborgs store mand Allan Jørgensen havde kunnet spille, er ikke til at sige, men der vil helt sikkert være revance stemning næste gang Randers Cimbria og Aalborg Vikings møder hinanden.

Man of The Match: Bonell Colas

Randers Cimbria: Bonell Colas 32, Damian Ocana 22, Mike Nielsen 16, Miguel Ortega 16.

Aalborg Vikings:  Robert Delaney 25, Ryan Douglas Willen 19, Mads Kofoed Rasmussen 14, Søren Sørensen 11.

Carlsberg og Bakken Bears vil skabe nye oplevelser

25.10.2012

Bakken Bears har indgået et samarbejde med et af landets største brands, Carlsberg, som nu er co-sponsor for Danmarks mest vindende basketballklub.

Med aftalen træder Carlsberg dermed ind i Bakkens brede sponsornetværk, som salgschef Jørgen Rüdinger ser store perspektiver i.

"Carlsberg Danmark glæder sig over at være blevet sponsor i endnu et aarhusiansk fyrtårn, denne gang i sportens verden. Bakken Bears har i gennem mange år sat Aarhus på landkortet med fremragende sportslige resultater til følge," siger Jørgen Rüdinger, der peger på Bakken Bears’ evne til at kombinere den sportslige og den kommercielle verden som en afgørende faktor for, at Carlsberg har været interesseret i at lave en aftale.

"Det er ikke den store kunst for en virksomhed at tegne et sponsorat – det interessante er at skabe et samarbejde. Det gik hurtigt op for os, at Bakken Bears deler vores opfattelse af, at et godt samarbejde handler om at kombinere det sportslige og det kommercielle. Det er vigtigt i kampen for sponsorernes og publikums gunst, og det er den professionelle tilgang, der har vakt vores interesse. Vi glæder os til at aktivere vores virksomhed og produkter i tæt samarbejde med Bakken Bears," siger Jørgen Rüdinger.

Konkrete fordel for publikum

Carlsberg har allerede været ude af startblokken og blev således præsenteret i sponsorkredsen forud for seneste hjemmekamp mod BC Aarhus, hvor også publikum for første gang kunne stifte bekendtskab med Carlsberg-pigerne, der gik rundt på tilskuerpladserne og solgte øl og vand. Og netop her kunne basketball-fansene for første gang få en idé om, hvad samarbejdet giver af fordele.

"Hver gang vores piger solgte en bakke med øl, var der et af ølkrusene i papholderen, som var forsynet med et klistermærke under bunden. Den, der fik kruset med mærket, kunne efterfølgende veksle det til en øl på en café nede i byen. Det er den slags ting, vi har mulighed for på grund af vores brede engagement overalt i byen, og man vil fremover møde en masse andre tiltag," siger Jørgen Rüdinger.

En blåstempling af projektet

Direktør i Bakken Bears, Michael Piloz, er begejstret for, at aftalen med Carlsberg er kommet i hus.

"Det er fantastisk, at vi har kunnet indgå en aftale med Carlsberg. Dels var et af målene med flytningen til Vejlby-Risskov Hallen, at vi kunne generere indtægter ved kampafvikling, og det er samarbejdet med Carlsberg et skridt imod. Desuden er det en blåstempling af Bakken Bears-projektet, at vi kan indgå en aftale med så stor en spiller på sponsormarkedet som Carlsberg," siger Michael Piloz.