Nyheder

Rabbits vandt tæt topopgør

18.11.2012

Et forventningsfuldt Forum Horsens tog i dag imod det suveræne tophold fra Svendborg Rabbits.

Kun sejre til det stjernespækkede hold indtil videre, og de var også favorit til dagens kamp. Horsens har spillet mange tætte kampe på det seneste , og i de fleste af dem har de haft en fantastisk vilje til sejr, ikke mindst i crunch time. Kampen ender med en sejr til favoritterne fra Svendborg med 85-76, men HIC pressede Svendborg til det yderste.

Kampen starter som lyn og torden. Begge hold spiller i højt tempo både i forsvar og angreb. Svendborg tager time out efter fire minutter da de er bagud med 16-7. Skyler Bowlin er dominerende med points og assists. Stille og roligt kæmper Svendborg sig ind i kampen med flotte aktioner fra især Donald Rutherford og Mikkel Planntin. Perioden ender helt tæt med Svendborg føring på 22-21.

I anden periode falder scoringerne i begge lejre. Svendborg begynder dog at trække fra på solidt forsvar og fremragende boldflytning til den frie skytte. Horsens har svært ved at finde bunden af netmaskerne og det ser svært ud for de gule. Perioden ender 44-39 til Svendborg og Rutherford har været alt dominerende.

Efter pausen kommer Horsens hurtigt med et 5-0 run. Keane Thomann begynder endeligt at vise lidt tænder under kurven. Samtidig spiller Jukic godt i begge ender af banen og dominerer rebound spillet. Skyler Bowlin vil også være med og sætter to treere of the dribble og stillingen er efter tredje periode 67-65 i HIC favør.

Svendborg bliver presset med de en langt fra slået. Darboe, der efter hans standarder spillede en forholdsvis anonym kamp scorer til 70-69 til Svendborg. Horsens falder en lille smule i niveau og Rabbits trækker fra og vinder kampen 85-76 og viser at de har mest rutine i de afgørende situationer.

Donald Rutherford spillede en suveræn kamp for Svendborg og dominerede point og rebounds Darko Jukic var bedste mand for HIC med 23 point og 18  rebounds.

Darko har i denne sæson vist sig som en af de allerbedste danske spillere i ligaen. Også Skyler Bowlin spillede en rigtig flot kamp. Keane Thomann var langt fra sit vanlige niveau og scorede således 7 point og var 3 for 15 fra kampen, meget langt fra hans normale standard.

For HIC venter der nu et par ugers velfortjent kamppause efter at have spillet fem kampe på tolv dage. Næste kamp er 5. december ude mod Ålborg.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin og Darko Jukic 23 point, Svendborg Donald Rutherford 32 point.

MOM  Donald Rutherford 32 point, 17 rebounds

SISU vindr stort over Vikings

18.11.2012

Stærk anden halvleg afgjorde kampen.

SISU spillede meget sløvt i første halvleg, men var totalt overlegne i anden og vandt samlet med 95–67.

SISU nåede hurtig en 16–6 føring med point fra Mikael Vincents Nielsen og Mickey Dennis, men så kom Aalborg stille og roligt tilbage med gode skud, rebounds og SISU turnovers til resultatet 22–19 for første periode.

I anden periode fortsatte SISU med at sove, mens Aalborg spillede udmærket. Ryan Willen (7 point) og Rob Delaney (6 point) førte an for Vikings, mens Damon Smith og Mike Flowers lavede 6 point hver. Stilling ved pausen: 40–46.

De 15 minutters pause forvandlede SISU-holdet til en aggressiv og tændt trup, der gjorde Aalborg Vikings til statister. SISU lavede et 17–0 run, før Vikings endelig scorede med 4:10 tilbage i tredje periode. Mikael Vincents Nielsen, Mickey Dennis og Zach Moritz scorede 7–8 point hver, og der blev leveret talrige assists i perioden, som SISU overlegent vandt 31–6.

Allerede i tredje periode begyndte Head Coach Almir Zeco at skifte alle bænkspillerne ind, og scoringsfesten fortsatte i fjerde periode. Ugis Promolds, Philip Bo, Mathias Glahn og Rokas Garlauskas kom alle fra bænken og scorede mange point tilsammen, og Jonas Giese Anderson spillede sine første minutter i Basket Ligaen.

SISU havde i alt 25 assists mod Aalborgs 4, og spillede godt sammen, især i anden halvleg.

Scoringsprocenter opdelt efter henholdsvis første og anden halvleg: SISU 2-pointsskud: 60% vs. 72%; 3-pointsskud 43% vs. 37%. Aalborg Vikings: 2-pointsskud 56% vs. 24%; 3-pointsskud 29% vs. 14%.

Bedste præstationer:
SISU: Mikael Vincents Nielsen 13 point, 9 assists og 5 rebounds på kun 23 minutter; Mickey Dennis 17 point, 5 assists, 5 rebounds; Damon Smith 16 point, 4 rebounds, 2 assists; Zach Moritz 13 point, 5 rebounds, 2 assists; Mike Flowers 11 point (3 3’ere), 4 rebounds, 1 assist.

Aalborg Vikings: Rob Delaney 19 point, 7 rebounds, 1 assist; Ryan Willen 17 point, 5 rebounds, 1 assist; Mads Kofod 7 point, 5 rebounds, 1 assist.

Head coach Almir Zeco, SISU: ”Vi kom for blødt ud i første halvleg og aftalte i pausen, at vi ville gøre alt for at være aggressive i anden halvleg – ikke mindst for at forberede os til kampene mod de hold, vi ikke har slået endnu. Det virkede.”

Head coach Mads Olesen, Aalborg Vikings: ”Kun fem forsvarsrebounds  i anden halvleg! Da det blev hårdt i anden halvleg, kunne vi ikke matche dem. De kom fysisk ud, og vi virkede bange.”

Horsens IC vinder drama

16.11.2012

I en vel besøgt Forum Horsens tog HIC i dagens tv kamp imod Hørsholm 79ers. HIC vandt kampen efter overtid med 81-74.

Hørsholm lagde bedst ud, og HIC spillere virkede ikke til at være i det gear som de sædvanligvis er. Hørsholm bringer sig foran med 9-4, hvor Kovac har lavet de 5 point, Hørsholm virker hele tiden til at være et skridt foran og efter første periode fører de med 19-14. Skyler Bowlin laver  point for HIC, mens Kovac er topscorer for Hørsholm med 7 point, mens Butler laver 6.

I starten af 2 periode sætter Bowlin hurtigt 2 treere og det virker som om HIC er ved at få momentum. Casper Hesseldal melder sig dog ind i kampen og HIC har svært ved at komme til kvalificerede afslutninger. En undtagelse er dog Darko Jukic der viser at der er elastik i benene. For HIC må Skyler Bowlin er tur på bænken med 3 fejl og det hæmmer tydeligt HIC’s spil. Ved pausen fører Hørsholm med 40-35.

3 periode starter rodet med flere turnovers til begge hold. Zarko Jukic vil ikke stå tilbage for storebror og han laver også et kanon dunk. I det hele taget har HIC problemer når Hørsholm spiller med Marinkovic, Hesseldal og Zarko inde samtidig, da de virkeligt går hårdt efter angrebsreboundsene. Efter 3 periode er kampen næsten helt lige med stillingen 57-56 i Hørsholms favør.

I fjerde periode følges holdene ad. Der er ikke meget flow i kampen men intensiteten er stor. Der er ikke på noget tidspunkt mere end 5 point imellem de to hold, men for det meste med Hørsholm i føringen. Med stillingen 68-68 brænder Skyler Bowlin en treer med 3 sekunder igen. Hesseldal får chancen for at afgøre kampen på en presset treer, men han misser og holdene må ud i overtime.

I overtime bringer Hesseldal Hørsholm foran med 2 point. Edgares Kvedaravicius , en 19 årig litauer der er kommet til Horsens for at studere, er iskold i perioden. Med kampen på vippen rammer han 4 for 4 på straffe og bringer HIC foran med 2 point. Med 40 sekunder igen falder afgørelsen. Skyler Bowlin bringer HIC foran med 4 point på et hopskud, HIC kører sejren hjem fra straffelinjen og ender med at vinde 81-74 (14-19, 21-21, 21-17, 12-11, 13-6)  i en kamp der kunne have gået begge veje.

Bedste spillere fra HIC var Skyler Bowlin og Darko Jukic, men også Keane Thomann spillede solidt. For Hørsholm var der gode præstationer fra især Casper Hesseldal og Brenton Butler.

Næste kamp for HIC er på søndag i Parkhallen mod Svendborg i et rigtigt topopgør hvor nummer 3 tager imod nummer 1. Hvis der kommer ligeså mange til den kamp som i dagens kamp bliver der ikke plads til alle i Parkhallen.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 26, Hørsholm Casper Hesseldal 21

MOM  Skyler Bowlin 26 point, 9 assists,

Ingen tvivl om resultatet i Aarhus

14.11.2012

Det er ikke så tit, at der er spænding i udfaldet mellem de lokalrivaler fra Bakken Bears og BC Aarhus. Og desværre for hjemmeholdet stod det også klart i 2. halvleg, at Bakken Bears var klart bedst og de hev endnu en sejr hjem. Slutresultatet blev på 48-80.

I 1. periode så det dog ud til, at kampen skulle blive spændende. BC Aarhus satte sig stærkt på kampen og bragte sig foran. Der var god bevægelse i angrebet og Randy Dezouvre var varm fra starten af. Hurtigt fik han smidt nogle point på kontoen. Bakken Bears havde svært ved at finde rytmen, så 1. periode var helt tæt. 17-14 efter 1. periode.

Bakken Bears kom langsomt ind i kampen og særligt i forsvaret stod de godt. De dækkede en zone, som BC Aarhus havde mere end svært ved at åbne op. Nicolaj Iversen var bund solid og sikkerheden selv i angrebet. Som perioden skred frem fik Bakken Bears styr på kampen og tog føringen. Bakken Bears løb dog ikke fra BC Aarhus og da halvlegen sluttede, var der stadigvæk spænding i kampen. 27-36.

I 3. periode ændrede tingene sig fuldstændigt. Hjemmeholdet stod ok i forsvaret, men angrebsmæssigt var der intet der fungerede. Selv helt åbne muligheder blev brændt og bolde blev smidt væk. Frustrationen bredte sig blandt hjemmeholdets spillere. Bakken Bears kværnede videre og skabte sig en solid føring. Da perioden var slut, var enhver spænding i kampen også væk. 36-58 efter 3. periode.

Tingenes tilstand ændrede sig ikke i 4. periode. Bakken Bears fortsatte med at føre solidt. Det er nok ikke en periode, der går over i historien som den bedst spillede periode. Boldene fløjtede ud over sidelinjen og det var ikke kønt. Hverken BC Aarhus eller Bakken Bears kunne holde niveauet.

Sejren var der dog aldrig tvivl om og kampen sluttede med en klar sejr til Bakken Bears på 80-48.

Topscorer for BC Aarhus blev Hristo Petkov med 16 point og Nicolaj Iversen scorede 23 point for Bakken Bears.

Referat fra senest BL-møde

12.11.2012

Tirsdag den 6. november blev der afholdt møde blandt alle BL-klubberne.

Du kan læse referatet her.

Vigtige point

11.11.2012

En spændende kamp udspillede sig i Søndersøhallen, da Randers Cimbria, gæstede Værløse BBK. Fart, spænding og massere af point, bragte glæde til hjemmeholdet, og gav et billede af dansk basketball på allerhøjeste niveau!

1. Qtr: Første scoring i kampen kom med et dunk, fra Randers Cimbrias Bonell Colas, hvorefter Justin Baker svarede igen med 2 point.

De to hold fulgtes godt ad pointmæssigt, men det var Værløse der styrede tempoet i kampen, samtidig med, at de også holdt en førring, der efter 4. minutters spil var på 6 point, til stillingen 12-6.

Midt i perioden kom Randers op i tempo, og med 4 min. tilbage af perioden kom stillingen på 14-18, efter 3 point af Damian Ocana.

Richard Delk arbejdede stenhårdt, både i angreb og forsvar, og sammen med godt spil fra resten af hjemmeholdet, begyndte Værløse, at hente ind på Randers, i slutningen af perioden.

Selv om Nicolas Christensen og Richard Delk scorede point for Værløse og skabte spil, kunne de kun se til, da Damian Ocana skød 3’ere på stribe i kurven. Første periode sluttede 28-34. 

2 Qtr: Bonell Colas var skarp fra starten af perioden med et dunk, efter assist fra Chris Nielsen. Nicolas Christensen svarede hurtigt igen med 3 point, og kort efter kunne Adam Weber ligge 2 point i kurven, til stillingen 38-44. Værløse øgede tempoet i kampen i 2. periode, men Randers formåede at svare igen.

2. Point til Axel Karason gav stillingen 55-56, og kort efter fik Værløse også føringen i kampen. Randers svarede dog hurtigt igen med 2 point fra Miguel Ortega til stillingen 57-58. Første halvleg endte 59-59.

3 Qtr: Første scoring i perioden kom fra Axel Karason, der med 3 point bragte stillingen til 62-59, Justin Baker gjorde kunsten efter med 3 point, og derved var der skabt lidt rum ned til Randers.

Det var Værløse der styrede kampen efter pausen, og Randers havde svært ved, at holde styr på tropperne både angrebs- og forsvarsmæssigt, mens Justin Baker fra Værløse ramte det meste af det han sendte afsted! Med 4. min. tilbage af perioden var stillingen 77-70. 3 point fra Damian Ocana fik Randers op på siden til stillingen 81-80, men Peter Møller svarede kort efter igen med 3 point. Derved sluttede 3 periode 86-82.

4. Qtr: Begge hold kom stærkt ud til 4. periode, i samme hæsblæsende tempo, som resten af kampen havde foregået i. Et 5-0 run til Randers med 3.30 min. igen af kampen, resulterede i stillingen 97-98 til Randers, der derved gav sig selv et godt udgangspunkt for resten af perioden. Med 1 straffekast sat af Justin Baker, var stillingen helt lige med 3 min. tilbage af kampen. 

Adam Weber skabte stemning i hallen med 1.10 min. tilbage af perioden, ved at sætte 3 point til stillingen 105-101, og kort efter gjorde han det igen! 3 point, i tæt terræn, og en stilling på 108-103, med 34,1 sek. tilbage af kampen. En spændende, hektisk, og helt igennem fantastisk basketball kamp, endte 111-105 (28-34, 31-25, 27-23, 25-23) til Værløse BBK, der for alvor viste tænder i kampen, hvilket bragte dem deres 2. sejr i denne sæson.

Kampens topscorer:
Værløse BBK: Richard Delk 26, Justin Baker 21 og, Axel Karason 18.

Randers Cimbria: Bonell Colas 31, Damian Ocana 24 og Chris Nielsen 21.

Man of The Match: Richard Delk 26


Skribent: Simon Ravn (Skal angives)

Horsens IC slår SISU igen

11.11.2012

Anden gang inden for 11 dage med samme pointforskel.

Til trods for at de tabte stort til Bakken i pokalkvartfinalen i fredags kom Horsens IC til Kildeskovshallen parat til at spille og fuld af energi, og SISU synes at være i novembersøvn. SISU synes at have problemer med Horsens IC og har spillet bedre mod både Svendborg og Bakken end mod Horsens i de to kampe i denne sæson.

Nogle hurtig point fra især Darko Jukic, Frederik Rungby og Keane Thomann og så var det 14–6. Mere af det samme og så var det 20–8, og den 12 points forskel gik igennem hele kampen med forskellige op- og nedture. Første periode fik Keane Thomann 9 point og Darko Jukic 8 point mens Damon Smith og Mikael Vincents Nielsen fik 4 point hver. Perioden endte 29–16.

Anden periode kom Daniel Friedrich i gang med scoringer, og SISUs forsvar var stadig hullet. Damon Smith fik 7 point, men SISU kom endnu længere bagud med 47–30.
I tredje periode fik SISU bedre styr på forsvar men angrebet gik ingen steder. Lukas Varga fik 5 point og Darko Jukic 6, og Jonel Palou fik 6 point. 17 points forskel efter tredje periode.

Mikael Vincents Nielsen kom tilbage til livet i fjerde kvartal med 12 point, men Horsens holdt ud og Skyler Bowlins 9 point i fjerde periode hjalp Horsens til sejren.

Horsens IC kan drage hjem til Jylland med en sejr på 81-69 i sportstasken.

Horsens er nu på en klar tredje plads i ligaen (med SISU i fjerde plads) og skal nu op imod Hørsholm 79ers og Svendborg Rabbits, og SISU har en pokalkvartfinale mod Randers Cimbria efterfulgt af en ligakamp mod Aalborg Vikings.

Topscorer:
Horsens IC: Darko Jukic 21 point, 10 rebounds; Skyler Bowlin 18 point, 7 assists, 3 rebounds; Keane Thomann 15 point, 12 rebounds
SISU: Mikael Vincents Nielsen 19 point, Damon Smith 16 point

TFN slukker ilden i Fire Arena

11.11.2012

Lørdag eftermiddag var der for anden gang i år, lagt op til rivalopgør mellem Næstved og Hørsholm. Det første opgør i denne sæson, var lidt af en fuser, så forventningerne var høje.

Kampen startede meget lige, hvor Hørsholm kom frem til mange gode og nemme afslutninger. Pointene var spredt godt ud for hjemmeholdet. Rob Fields havde 5 hurtige point i transition, Zarko Jukic fandt hullerne i gæsternes forsvar og Kovac og Butler fandt de åbne spots. Næstved var også godt scorende i angrebet, men her var det hovedsagligt to personer som stod for scoringerne. Caleb Walker og tidligere Hørsholmspiller, Joe Benjamin. Især Joe var virkelig produktiv, som også viser sin atletiske evne med et spektakulært dunk i trafik.

1.periode slutter med en 23-21 føring til hjemmeholdet.

2.periode er lige så jævnbyrdig som den første. Dog kommer scoringerne ikke lige så nemt for gæsterne, og hjemmeholdet kommer hurtigt foran med 32-25. Næstved beder om Time-out, og det var en god ide. De laver derefter et 0-7 run og udligner til 32-32. De to hold følges derefter ad, men det anes dog, at Næstved har et lille overtag. Især pga. et par af Hørsholmspillerne samler for mange fejl op. Caleb Walker er stadig stærkt spillende og især på straffelinjen er han godt skydende. Næstved spiller solidt og kommer fortjent foran med 46-53 ved halvleg.

3. periode starter med et 4-0 run af hjemmeholdet, og det ligner et hurtigt lille comeback, men Brasas og Joe Benjamin vil de anderledes. Ved hjælp af 3’ere og angrebsrebounds, giver de Næstved et forspring på 6 point. Hørsholm prøver hele perioden at komme helt op på gæsterne, men de når ikke tættere end 3 point. Rasmus Stolbjerg scorer til 60-63, men Næstved svarer endnu engang igen med en 3’ere, som stopper blødningen. Derefter går det stærkt og Næstved bringer sig foran med 60-71.

Næstved udbygger lidt mere inden sidste periode og fører 64-77 efter 3. periode.

4. periode bliver aldrig jævnbyrdig. Næstved spiller solidt og sikkert, og Hørsholm virker trætte og som om de har givet op. Næstved hiver sejren sikkert hjem, på rigtig godt og solidt spil. Især Joe Benjamin og Caleb Walker var meget stærkt spillende, men Brasas viste også godt angrebsspil.

For hjemmeholdet bliver Brenton Butler topscorer med 18 point og for Næstved var det Caleb Walker med 27.

Kaninerne fortsat ubesejret

11.11.2012

Også i kamp nr. 11 kunne Svendborg Rabbits trække sig sejrrigt ud og der er nu lagt op til en vaskeægte gyser mod Team Fog Næstved i pokalkvartfinalen på onsdag i Næstved.

Svendborg vandt en spændingsforladt kamp forholdsvis sikkert over Ålborg Vikings med 9 points efter at kaninerne havde været foran med 25. Perioderne blev 24-18, 33-22, 19-15 og sidste periode sluttede 17-29 !.

Kaninerne startede ud som lyn og torden som holdet har gjort i de sidste mange kampe. Hurtigt var Svendborg foran 12-3 men Ålborg fik reddet stormen af og kom godt efter den effektfulde start fra Svendborg. Det var Adama Darboe der scorede og serverede lækre afleveringer til sine holdkammerater og sammen med Claus Magaard på to trepointsskud ud af tre forsøg og Mikkel Plannthin og Greg Washington for kaninerne. For Ålborg var det Søren Sørensen og Ryan Willen, Willen fra trepointsland.
Ålborg slutter bedst med fire straffekast ud af 10 i perioden.

Kaninerne bevarede momentum i 2. periode og lukker op for gassen og især Adama Darboe stepper op for kaninerne med 12 points i perioden, heraf to treerer. Claus Magaard fortsætter også fra trepointsland med 4 i 1. halvleg ud af 5 forsøg. Greg Washington er også sikker på kurven og har et par gode postmoves, noget man ellers ikke ser så tit fra den lange mand. Vikingerne har sin bedste mand i en spiller der sad ude i mandags da Ålborg var på besøg i kaninhulen i pokalturneringen, nemlig Mads Kofod. Han scorede 10 points i 1. halvleg og var sammen med den tidligere kanin Rune Lauridsen og Ryan Willen med til at mindske afstanden mellem de to mandskaber, et regnskab som kaninerne førte med +17 ved halvtid, 57-40.

Straks fra 3. periodes start rykkede Svendborg igen og kom foran med 20 der blev vekslet med føring på 23 ved stillingen 73-50. Kampen syntes afgjort og da Niels Degn sætter periodens sidste scoring er kaninerne foran med 21 inden sidste periode. Kampen var afgjort.

4. periode blev noget underlig at følge for de kun 300 fremmødte i Svendborg Idrætscenter. Ålborg kom pludselig ud med meget mere energi og kaninerne havde sådan set indstillet sig på, at de sidste 10 minutter bare skulle gå så godt som muligt. Med to trepoinsscoringer fra Jeppe Kristiansen der dog blev udlignet af Darboe og fulgt op af yderligere 2 fra selvsamme var stillingen status quo men så skete der et eller andet hos vikingerne. Nordjyderne tog et run på 6-17 og nu var stillingen altså pludselig forandret fra en meget sikker sejr til en markant trussel fra vikingerne. De lugtede blod og en timeout skulle lige gøre Ålborg helt klar til de sidste 2 minutter, hvor kaninernes føring var reduceret til nu kun 10 points. Mikkel Plannthin kom igen på banen og fik bragt ro på gemytterne og selv om Ålborg slutter med at score 4 points, heraf de sidste to, hvor Rob Deleaney lige mente, at han skulle afslutte selv om kaninerne slet ikke bevægede sig da de mente at kampen var slut, vandt Svendborg dog en sikker sejr.

For kaninerne scorede dagens bedste spiller Adama Darboe 24 points, havde 8 assiste og 4 steals samt to blocks. 19 points fra Greg Washington og 9 rebounds samt 2 blocks, 15 fra Donald Rutherford og 7 rebounds, 14 fra Claus Magaard, 13 fra Mikkel Plannthin og 6 assists. Kristoffer Gertz scorede 4, Niels Degn 3 og et enkelt til anfører Martin Mariegaard.

For vikingerne fra Ålborg scorede Ryan Willen 19, 14 til Mads Kofod, 12 til Jeppe Kristiansen, 10 til Rune Lauridsen, Søren Sørensen 9 og 8 til Niels Koch.

Forløsning for Vikings

09.11.2012

Aalborg Vikings kan for første gang i sæsonen gå fra banen som vinder med en sejr på hjemmebane over BC Aarhus.

Det blev en yderst nervøs affære i Aalborg Stadionhal, hvor alle følelserne fik frit spil i løbet af kampen.  Head Coach Mads Olesen for Aalborg Vikings forklarer kort om grunden til kampens udfald:

”For første gang vinder vi reboundkampen og det afgør kampen. Samtidig ser vi noget af den mentale styrke, der kendetegnede holdet sidste år. Vi kommer bagud, men forsvarsstop for forsvarsstop får vi stoppet BC Aarhus, og så kommer pointene også langsomt. Det er forhåbentligt starten på at vi igen bliver et hold, der kæmper os til hvert eneste point vi får”.

1209 tilskuere overværede en første periode, som bød på 14 point fra begge hold. De fem startere fra Aalborg Vikings gik til stålet og var tændte fra start. De har ofte spillet kampe, hvor modstanderen er kommet foran i første periode og derved skulle spille sig op for at skaffe en sejr. Der skulle også gå indtil det sjette minut ved stillingen 7-11, før Vikings formåede at komme rigtigt i gang mod BC Aarhus. For første gang i sæsonen vandt Vikings reboundkampen i en periode med 10-6 og der skulle ske meget mere på den konto i kampen. Der blev også budt velkommen tilbage til en veteran for Aalborg Vikings i form af den 203 cm høje Christian Rom, som fik en vigtig rolle under kurven for vikingerne.

I anden periode kom de nordjyske vikinger bedst fra start. Efter kun et minuts spil førte Vikings 22-16 med en stærkt spillende Søren Sørensen, som på dette tidspunkt i kampen havde scoret 10 point. Derefter vendte spillet og med stor hjælp fra Rasmus Søby med 8 point i anden periode, kom BC Aarhus tilbage i kampen. Aalborg Vikings kom tilbage igen efter fem minutters spil i anden periode og specielt forsvaret begyndte at stoppe BC Aarhus’s angreb. Derfor måtte holdene gå til pausen 28-29.

Efter pausen blev spillet rodet og BC Aarhus fik mest ud af det dårlige spil på banen. Der blev mange nærkampe i begge ender af banen og BC Aarhus er på dette tidspunkt foran med 30-41. Gæsternes Hristo Petkov havde 11 point i tredje periode og var en af grundene til BC Aarhus gode start i perioden. På dette tidspunkt tog Aalborg Vikings en timeout, hvor Head Coach Mads Olesen forklarede sine spillere klart, hvad der skulle til for en sejr. Dette giver anledning til et 9 points run for Aalborg Vikings, der over hele banen pressede og kæmpede for at komme tilbage i kampen.

Inden sidste periode var Vikings kun bagud med to point ved stillingen 41-43. I fjerde periode tog vikingerne over og anvendte et af klubbens absolutte styrker i sidste sæson – forsvaret! Gang på gang formåede Aalborg Vikings at stoppe BC Aarhus fra at score og de fik fat i et utal af rebounds med hele 11 rebounds mod BC Aarhus’s seks rebounds. Aalborg Vikings vandt derfor perioden 21-11 og resultatet blev derfor 64-54 til Aalborg vikings.

Topscorer for Aalborg Vikings og kampens Vikings blev Ryan Willen med 20 point.

Topscorer for BC Aarhus blev Hristo Petkov med 19 point.