Nyheder

Overtidsdrama i Bakken

22.11.2012

Efter en fantastisk overtidskamp fik Bakken Bears hevet sejren i hus over Næstved. 87-83 blev det til bjørnene efter 71-71 i regulær tid. Bemærkelsesværdigt med overtid efter en kamp, hvor det ene hold aldrig var foran.

Allerede efter 42 sekunder ramte Nicolai Iversens bjørnenes første trepointscoring og udløste dermed en regn af bamser - mere end 800 bamser donerede bjørnenes fans til Børnenes Kontors juleuddeling.

Bears fortsatte efter en kort indsamlingspause, og nåede foran 17-4 inden Næstved kom i gang. Ved Nerijus Brasas trepointscoring til 9-19 svarede de medrejsende Næstvedfans igen med en byge af konfetti - det er dog tvivlsomt hvad det hjælper ved julegaveindsamlingen.

Bears holdt en føring på omkring ti point i resten af første halvleg. 40-31 efter 20 minutter, hvor Nicolai Iversen var mest scorende bjørn med 13 point, mens Mads Bloch scorede 10 for udeholdet.

Næstveds Caleb Walker, der blot havde scoret tre point i første halvleg fik løftet sit spil en del i anden halvleg. Alene i tredje periode scorede han 10 point og Næstved fik reduceret til 50-55 efter en sidste sekundsscoring af Alex Murphy, der også var fremtrædende for udeholdet.

Næstved kravlede tættere og tættere på og i fjerde periodes sidste minut udlignede holdet til 71-71 - det var første gang siden 0-0 at Næstved ikke var bagud. Caleb Walker spillede også en forrygende fjerde periode og fik stadig god hjælp af Murphy. Jens Jensen spillede en fremtrædende rolle for hjemmeholdet, men det var stadig Nicolai Iversen, der var mest scorende.

Frederik Hougaard Nielsen ved hvornår man skal løfte sit spil et niveau op og han scorede overtidens første tre point - de første tre han scorede i kampen. Caleb Walker fortsatte med at score for udeholdet - de første fem point i ekstraperioden kom fra hans hænder, og Næstved fik udlignet til 78-78 inden Nicolai Iversen med et trepointspil bragte Bears foran med tre. Henrik Falsvig, der spillede en af sine bedste kampe i sæsonen, udbyggede føringen til 83-78, men Nerijus Brasas og Næstved gav ikke op. En treer af ham og spændingen var tilbage.

Et par straffekast senere havde Næstved chancen for at vinde, men Frederik Hougaard Nielsen var forskellen til sidst. Godt forsvar, og et steal til et lay up samtidig med hornet gav sejr til hjemmeholdet på 87-83.

Nicolai Iversen var kampens bedste spiller og blev samtidig topscorer med 26 point. For Næstved var Caleb Walker topscorer med 25 point - 22 af dem i kampens sidste 25 minutter.

En kamp med masser af nerve og intensitet

21.11.2012

Alle vidste at meget stod på spil for de to hold. En sejr til BC Aarhus ville give luft til de andre hold og en sejr til Randers Cimbria ville bringe holdet ind i kampen om midterplaceringen.

Det var ikke lige kønt, men kampen havde masser af nerve og intensitet. Det var hjemmeholdet BC Aarhus, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med en sejr på 83-77.

I starten af kampen var der ikke meget der tyede på, at BC Aarhus skulle vinde. Randers Cimbria var angrebsmæssigt en stor mundfuld. BC Aarhus' forsvar var fraværende og Randers Cimbria straffede BC Aarhus. Bonell Colas scorede efter behag og var fuldstændig dominerende i reboundspillet. Chris Nielsen var også i et forrygende spillehumør. BC Aarhus kunne ikke meget i starten. Det var helt fortjent, at Randers Cimbria førte 26-16 efter 1. periode.

I 2. periode fortsatte det gode spil fra Randers Cimbria. De øgede føringen og BC Aarhus virkede modløse, men lige så stille fik hjemmeholdet styr på forsvaret. Det gav også nogle gode positioner i angrebet. Ronny Laier steppede op og med et sjældent dunk af Randy Dezouvre fik BC Aarhus energien tilbage. Gudni Valentinus havde et godt indhop og Rasmus Søby begyndte at varme op fra 3-points linjen. BC Aarhus kom tilbage i kampen og kom også foran. Randers Cimbria var stadigvæk i front ved halvleg, men BC Aarhus havde hentet ind og stillingen var 43-44 ved pausefløjt.

I hele 3. periode tog BC Aarhus styring på kampen. Forsvaret stod godt og der blev fightet til den store guldmedalje. Det var ikke kønt, men der var masser af vilje. Randers Cimbria ville heller ikke give sig og kampen var hele tiden tæt. Miquel Ortega var hurtig på fødderne og Bonell Colas var stærk under kurven. BC Aarhus havde dog held særligt med 3 points skuddene og da 3. periode sluttede, var det BC Aarhus der var i front med 66-60.

4. periode blev aldrig velspillet, men publikum var ligeglade. Der blev råbt og der blev heppet til den store guldmedalje. Nerverne sad helt ude på tøjet for begge mandskaber. BC Aarhus bevarede dog køligheden og da Hristo Petkov blockede Bonell Colas fik man fornemmelsen af, at BC Aarhus ville køre sejren hjem til sidst. Ronny Laier sluttede af med et dunk og sluttede også med 15 point.

En sæsonrekord for hans vedkommende. 83-77. En vigtig sejr til BC Aarhus og en god optakt til næste tv-kamp for BC Aarhus på hjemmebane den 29. november mod SISU.

Topscorer for BC Aarhus blev Rasmus Søby med 24 point, mens Bonell Colas sluttede med 21 point for Randers Cimbria.

Udskiftning i Vikings-truppen

21.11.2012

Aalborg Vikings må desværre tage afsked med Ryan Willen, men samtidig kommer der et nyt ansigt til klubben i form af den serbiske spiller; Milan Bjegovic.

Vi er kede af, at måtte meddele Ryan Willen er blevet skadet. Dette skete d. 18 november på udebane mod SISU, hvor Ryan i tredje periode bliver skadet efter et skudforsøg.

Efter hjemturen til Aalborg og et besøg på skadestuen, må vi konstatere, at Ryan har pådraget sig en rygskade og må derfor sidde ude i mere end 2-3 måneder. Skaden gør, at Ryan ikke vil kunne spille mere i denne sæson. Derfor er Ryan og Vikings blevet enige om at afslutte samarbejdet og allerede på mandag, tager Ryan hjem til familien i USA.

Head Coach for Aalborg Vikings Mads Olesen er ærgerlig og bedrøvet over at måtte tage afsked med en af de spillere, han vil huske for hans person:

”Ryan er muligvis en af de behagelige spillere, jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med og han havde en stor værdi for det hold, som vi alle har arbejdet på i denne sæson. Jeg håber, at Ryan kommer sig hurtigt over sin rygskade og ikke mindst er jeg meget taknemmelig for hans person og væremåde på og udenfor banen.”

Resten af trænerteamet bag Aalborg Vikings og spillerne siger også tak til Ryan for det stykke arbejde, han har leveret og ønsker ham god bedring.

Endvidere har Aalborg Vikings i et stykke tid forsøgt at finde en stor center til holdet, for at opnå en stærkere styrke under kurven, hvor Sami Eleraky huserede for vikingerne i sidste sæson.

Dette er blevet til en aftale med den serbiske center Milan Bjegovic. Bjegovic er en erfaren spiller på 30 år, som har brugt en stor del af sin karriere i den bedste serbiske liga. Han er 211 cm høj og vejer 110 kg. Han er en ægte center med sin absolutte styrke tæt på kurven. På banen han vil kunne tilføre offensive muligheder, samt være en fremtrædende skikkelse i forsvaret.

Head Coach Mads Olesen mener, at Bjegovic er lige hvad Aalborg Vikings har manglet:

”Vi har i længere tid ledt efter en stor mand, som kan hjælpe os i forsvaret og give os de ekstra muligheder i vores angreb, der kan skabe kampene langt mere på vores præmisser. Milan er en dygtig center med en masse erfaring fra en af de hårdeste ligaer i Europa og hans færdigheder på banen, kan være med til at tippe de tætte kampe til vores fordel.”

Bjegovic ankommer til klubben d. 26 november, hvorefter Aalborg Vikings afventer hans spilletilladelse igennem forbundet bliver færdiggjort.

I dette link kan du se højdepunkter og statistikker fra Bjegovic's karriere.

Bamsekamp i Bakken

21.11.2012

En unik aftale mellem Bakken Bears, Team FOG Næstved og Danmarks Basketball Forbund skal sikre julegaver til udsatte aarhusianske børn.

Når Bakken Bears torsdag aften sænker sin første scoring fra distancen mod Team FOG Næstved, er det ikke kun de forsvarende mestre, der får gevinst. Det samme gør en stor gruppe udsatte aarhusianske børn, som kan se frem til en lidt sjovere juleaften. Første gang bolden går i kurven til en 3-point scoring, vil publikum nemlig kaste en byge af medbragte bamser ind på banen. Bamserne samles derpå sammen og afleveres til Børnenes Kontor Aarhus, som sørger for, at bamserne ender som julegaver til aarhusianske børn, der ellers ikke har det så nemt.

Manden bag idéen er projektleder Tonny Mattern fra Bakken Bears, som for nogle år siden så konceptet udfoldet til en ishockeykamp i Canada.
”Vi har en tradition for at lave velgørenhed rettet mod børn i Bakken Bears, og vi har eksempelvis tidligere samlet ind til Danske Hospitalsklovne. Da vi talte om, hvad vi kunne gøre i år, slog det mig, at jeg havde set bamse-konceptet udfoldet i Canada. Og så var det egentlig bare at lave aftalerne og gøre det,” siger Tonny Mattern, der tog kontakt til torsdagens modstander Team FOG Næstved, kampens dommere og Danmarks Basketball Forbund. Alle var straks med på idéen.

”Jeg talte med Team FOG Næstveds træner Geof Kotila, der sagde ja med det samme. DK4 var med på idéen, og forbundets direktør Rasmus Winkel var også frisk. Da vi lige havde fået talt detaljerne igennem med kampens 1. dommer Bo Bundgaard, var der grønt lys fra alle sider. Det er fedt, at der er så stor opbakning,” siger Tonny Mattern.

Pelsdyr i stedet for penge
Konkret kommer det til at forløbe således, at publikum kommer gratis ind til kampen. I stedet opfordrer de to hold til, at publikum medbringer en ubrugt bamse – eller køber en hos den Legekæden Egå, der i dagens anledning har flyttet butikken til Vejlby-Risskov Hallen.

Danmarks Basketball Forbunds direktør, Rasmus Winkel, roser de to hold for at tænke ud af boksen for den gode sag – og for oplevelsen i en dansk basketballhal.

”Basketball er rundet af den kultur, vi kender fra NBA og for så vidt NHL i USA, hvor der er fokus på underholdningen. Vi vil gerne bakke op om tiltag, hvor fokus er rettet mod, at tilskuere, sponsorer og tv-seere har en god oplevelse med basketball,” siger Rasmus Winkel, der ikke ser noget problem i, at underholdningen helt konkret kommer til at gribe ind i kampafviklingen.
”Vi kender det i forvejen fra USA, hvor der er time outs dikteret af tv, så det er vi ikke så bange for. Samtidig er det klart, at det spiller ind, at det her initiativ er i den gode sags tjeneste, og når alle parter er med på legen, er det vores holdning, at rammerne ikke behøver at være for stramme,” siger Rasmus Winkel.

For yderligere oplysninger:
Tonny Mattern, projektleder i Bakken Bears – 2152 7577 – tm@bakkenbears.com
Rasmus Winkel, direktør i Danmarks Basketball Forbund – 3070 4443 – raw@basket.dk

BL-kamp flyttes

21.11.2012

BL-kampen den 5. februar mellem SISU og Bakken Bears er blevet rykket til torsdag den 7. februar kl. 19:00 i Kildeskovshallen.

Årsagen er at Kanal Sport ønsker at transmittere top-volleyball fra Kildeskovshallen den 5. februar.

All Star 2013

20.11.2012

All Star 2013 løber af stablen den 10. februar 2013 og for 2. gang i All Star historien sker der i Aalborg Stadionhal, hvor den lokale BL-klub Aalborg Vikings, vil være værter.

Planlægningen af hele arrangement er i fuld gang og inden længe vil du her på side

  • kunne stemme dine favoritspillere fra BL ind på de 2 hold
  • købe billetter til arrangementet
  • tilmelde dig All Star Camp
  • se hvem der skal være med i dunke- og 3-pointskonkurrencen
  • samt meget meget mere

Rabbits vandt tæt topopgør

18.11.2012

Et forventningsfuldt Forum Horsens tog i dag imod det suveræne tophold fra Svendborg Rabbits.

Kun sejre til det stjernespækkede hold indtil videre, og de var også favorit til dagens kamp. Horsens har spillet mange tætte kampe på det seneste , og i de fleste af dem har de haft en fantastisk vilje til sejr, ikke mindst i crunch time. Kampen ender med en sejr til favoritterne fra Svendborg med 85-76, men HIC pressede Svendborg til det yderste.

Kampen starter som lyn og torden. Begge hold spiller i højt tempo både i forsvar og angreb. Svendborg tager time out efter fire minutter da de er bagud med 16-7. Skyler Bowlin er dominerende med points og assists. Stille og roligt kæmper Svendborg sig ind i kampen med flotte aktioner fra især Donald Rutherford og Mikkel Planntin. Perioden ender helt tæt med Svendborg føring på 22-21.

I anden periode falder scoringerne i begge lejre. Svendborg begynder dog at trække fra på solidt forsvar og fremragende boldflytning til den frie skytte. Horsens har svært ved at finde bunden af netmaskerne og det ser svært ud for de gule. Perioden ender 44-39 til Svendborg og Rutherford har været alt dominerende.

Efter pausen kommer Horsens hurtigt med et 5-0 run. Keane Thomann begynder endeligt at vise lidt tænder under kurven. Samtidig spiller Jukic godt i begge ender af banen og dominerer rebound spillet. Skyler Bowlin vil også være med og sætter to treere of the dribble og stillingen er efter tredje periode 67-65 i HIC favør.

Svendborg bliver presset med de en langt fra slået. Darboe, der efter hans standarder spillede en forholdsvis anonym kamp scorer til 70-69 til Svendborg. Horsens falder en lille smule i niveau og Rabbits trækker fra og vinder kampen 85-76 og viser at de har mest rutine i de afgørende situationer.

Donald Rutherford spillede en suveræn kamp for Svendborg og dominerede point og rebounds Darko Jukic var bedste mand for HIC med 23 point og 18  rebounds.

Darko har i denne sæson vist sig som en af de allerbedste danske spillere i ligaen. Også Skyler Bowlin spillede en rigtig flot kamp. Keane Thomann var langt fra sit vanlige niveau og scorede således 7 point og var 3 for 15 fra kampen, meget langt fra hans normale standard.

For HIC venter der nu et par ugers velfortjent kamppause efter at have spillet fem kampe på tolv dage. Næste kamp er 5. december ude mod Ålborg.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin og Darko Jukic 23 point, Svendborg Donald Rutherford 32 point.

MOM  Donald Rutherford 32 point, 17 rebounds

SISU vindr stort over Vikings

18.11.2012

Stærk anden halvleg afgjorde kampen.

SISU spillede meget sløvt i første halvleg, men var totalt overlegne i anden og vandt samlet med 95–67.

SISU nåede hurtig en 16–6 føring med point fra Mikael Vincents Nielsen og Mickey Dennis, men så kom Aalborg stille og roligt tilbage med gode skud, rebounds og SISU turnovers til resultatet 22–19 for første periode.

I anden periode fortsatte SISU med at sove, mens Aalborg spillede udmærket. Ryan Willen (7 point) og Rob Delaney (6 point) førte an for Vikings, mens Damon Smith og Mike Flowers lavede 6 point hver. Stilling ved pausen: 40–46.

De 15 minutters pause forvandlede SISU-holdet til en aggressiv og tændt trup, der gjorde Aalborg Vikings til statister. SISU lavede et 17–0 run, før Vikings endelig scorede med 4:10 tilbage i tredje periode. Mikael Vincents Nielsen, Mickey Dennis og Zach Moritz scorede 7–8 point hver, og der blev leveret talrige assists i perioden, som SISU overlegent vandt 31–6.

Allerede i tredje periode begyndte Head Coach Almir Zeco at skifte alle bænkspillerne ind, og scoringsfesten fortsatte i fjerde periode. Ugis Promolds, Philip Bo, Mathias Glahn og Rokas Garlauskas kom alle fra bænken og scorede mange point tilsammen, og Jonas Giese Anderson spillede sine første minutter i Basket Ligaen.

SISU havde i alt 25 assists mod Aalborgs 4, og spillede godt sammen, især i anden halvleg.

Scoringsprocenter opdelt efter henholdsvis første og anden halvleg: SISU 2-pointsskud: 60% vs. 72%; 3-pointsskud 43% vs. 37%. Aalborg Vikings: 2-pointsskud 56% vs. 24%; 3-pointsskud 29% vs. 14%.

Bedste præstationer:
SISU: Mikael Vincents Nielsen 13 point, 9 assists og 5 rebounds på kun 23 minutter; Mickey Dennis 17 point, 5 assists, 5 rebounds; Damon Smith 16 point, 4 rebounds, 2 assists; Zach Moritz 13 point, 5 rebounds, 2 assists; Mike Flowers 11 point (3 3’ere), 4 rebounds, 1 assist.

Aalborg Vikings: Rob Delaney 19 point, 7 rebounds, 1 assist; Ryan Willen 17 point, 5 rebounds, 1 assist; Mads Kofod 7 point, 5 rebounds, 1 assist.

Head coach Almir Zeco, SISU: ”Vi kom for blødt ud i første halvleg og aftalte i pausen, at vi ville gøre alt for at være aggressive i anden halvleg – ikke mindst for at forberede os til kampene mod de hold, vi ikke har slået endnu. Det virkede.”

Head coach Mads Olesen, Aalborg Vikings: ”Kun fem forsvarsrebounds  i anden halvleg! Da det blev hårdt i anden halvleg, kunne vi ikke matche dem. De kom fysisk ud, og vi virkede bange.”

Horsens IC vinder drama

16.11.2012

I en vel besøgt Forum Horsens tog HIC i dagens tv kamp imod Hørsholm 79ers. HIC vandt kampen efter overtid med 81-74.

Hørsholm lagde bedst ud, og HIC spillere virkede ikke til at være i det gear som de sædvanligvis er. Hørsholm bringer sig foran med 9-4, hvor Kovac har lavet de 5 point, Hørsholm virker hele tiden til at være et skridt foran og efter første periode fører de med 19-14. Skyler Bowlin laver  point for HIC, mens Kovac er topscorer for Hørsholm med 7 point, mens Butler laver 6.

I starten af 2 periode sætter Bowlin hurtigt 2 treere og det virker som om HIC er ved at få momentum. Casper Hesseldal melder sig dog ind i kampen og HIC har svært ved at komme til kvalificerede afslutninger. En undtagelse er dog Darko Jukic der viser at der er elastik i benene. For HIC må Skyler Bowlin er tur på bænken med 3 fejl og det hæmmer tydeligt HIC’s spil. Ved pausen fører Hørsholm med 40-35.

3 periode starter rodet med flere turnovers til begge hold. Zarko Jukic vil ikke stå tilbage for storebror og han laver også et kanon dunk. I det hele taget har HIC problemer når Hørsholm spiller med Marinkovic, Hesseldal og Zarko inde samtidig, da de virkeligt går hårdt efter angrebsreboundsene. Efter 3 periode er kampen næsten helt lige med stillingen 57-56 i Hørsholms favør.

I fjerde periode følges holdene ad. Der er ikke meget flow i kampen men intensiteten er stor. Der er ikke på noget tidspunkt mere end 5 point imellem de to hold, men for det meste med Hørsholm i føringen. Med stillingen 68-68 brænder Skyler Bowlin en treer med 3 sekunder igen. Hesseldal får chancen for at afgøre kampen på en presset treer, men han misser og holdene må ud i overtime.

I overtime bringer Hesseldal Hørsholm foran med 2 point. Edgares Kvedaravicius , en 19 årig litauer der er kommet til Horsens for at studere, er iskold i perioden. Med kampen på vippen rammer han 4 for 4 på straffe og bringer HIC foran med 2 point. Med 40 sekunder igen falder afgørelsen. Skyler Bowlin bringer HIC foran med 4 point på et hopskud, HIC kører sejren hjem fra straffelinjen og ender med at vinde 81-74 (14-19, 21-21, 21-17, 12-11, 13-6)  i en kamp der kunne have gået begge veje.

Bedste spillere fra HIC var Skyler Bowlin og Darko Jukic, men også Keane Thomann spillede solidt. For Hørsholm var der gode præstationer fra især Casper Hesseldal og Brenton Butler.

Næste kamp for HIC er på søndag i Parkhallen mod Svendborg i et rigtigt topopgør hvor nummer 3 tager imod nummer 1. Hvis der kommer ligeså mange til den kamp som i dagens kamp bliver der ikke plads til alle i Parkhallen.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 26, Hørsholm Casper Hesseldal 21

MOM  Skyler Bowlin 26 point, 9 assists,

Ingen tvivl om resultatet i Aarhus

14.11.2012

Det er ikke så tit, at der er spænding i udfaldet mellem de lokalrivaler fra Bakken Bears og BC Aarhus. Og desværre for hjemmeholdet stod det også klart i 2. halvleg, at Bakken Bears var klart bedst og de hev endnu en sejr hjem. Slutresultatet blev på 48-80.

I 1. periode så det dog ud til, at kampen skulle blive spændende. BC Aarhus satte sig stærkt på kampen og bragte sig foran. Der var god bevægelse i angrebet og Randy Dezouvre var varm fra starten af. Hurtigt fik han smidt nogle point på kontoen. Bakken Bears havde svært ved at finde rytmen, så 1. periode var helt tæt. 17-14 efter 1. periode.

Bakken Bears kom langsomt ind i kampen og særligt i forsvaret stod de godt. De dækkede en zone, som BC Aarhus havde mere end svært ved at åbne op. Nicolaj Iversen var bund solid og sikkerheden selv i angrebet. Som perioden skred frem fik Bakken Bears styr på kampen og tog føringen. Bakken Bears løb dog ikke fra BC Aarhus og da halvlegen sluttede, var der stadigvæk spænding i kampen. 27-36.

I 3. periode ændrede tingene sig fuldstændigt. Hjemmeholdet stod ok i forsvaret, men angrebsmæssigt var der intet der fungerede. Selv helt åbne muligheder blev brændt og bolde blev smidt væk. Frustrationen bredte sig blandt hjemmeholdets spillere. Bakken Bears kværnede videre og skabte sig en solid føring. Da perioden var slut, var enhver spænding i kampen også væk. 36-58 efter 3. periode.

Tingenes tilstand ændrede sig ikke i 4. periode. Bakken Bears fortsatte med at føre solidt. Det er nok ikke en periode, der går over i historien som den bedst spillede periode. Boldene fløjtede ud over sidelinjen og det var ikke kønt. Hverken BC Aarhus eller Bakken Bears kunne holde niveauet.

Sejren var der dog aldrig tvivl om og kampen sluttede med en klar sejr til Bakken Bears på 80-48.

Topscorer for BC Aarhus blev Hristo Petkov med 16 point og Nicolaj Iversen scorede 23 point for Bakken Bears.