Nyheder

Optakt Vikings - Horsens IC

04.12.2012

Så er det blevet tid til TV-kamp igen i Aalborg og KanalSport sender kampen direkte mellem Aalborg Vikings og Horsens IC.

Endelig har Aalborg Vikings igen hjemmebane i Aalborg Stadionhal efter en måned siden hjemmebanesejren over BC Aarhus. Derfor byder vi jer velkommen til TV-kamp, hvor vi tager imod Horsens IC. På nuværende tidspunkt ligger Aalborg Vikings på en 10. plads i ligaen, mens gæsterne fra Horsens IC har været med i toppen i denne sæson med en pt. 3. plads i Basketligaen. 

Det bliver første gang i år, at Horsens IC kommer til Aalborg, efter det første indbyrdes opgør i Horsens, hvor hjemmeholdet gik med sejren på hele 107-75. Specielt Horsens IC’s profiler gjorde sig bemærket i det første opgør og det uden tvivl dem, som vil gøre forskellen for Horsens IC. Et af danmarks største talenter er en af disse profiler. Darko Jukic har i år været en afgørende spiller for Horsens IC, hvor han har udviklet sig til en profil, der kan være med til at afgøre kampene. Han er en atletisk forward, som kan tage bolden til kurven og han har i år vist sig fra sin bedste side. 

Udover Jukic, har Horsens IC i år to af de bedste amerikanere i ligaen på hver deres position. Point Guard Skyler Bowlin har om nogen været en drivkraft på Horsens IC holdet, hvor han har bragt stor energi og ikke mindst fart til holdet. Med 20 ppg og ikke mindst 7,2 assists pg, har Skyler Bowlin været scorer og playmaker for sit hold. Det har hans holdkammerat og landsmand Keane Thomann, der spiller center for Horsens IC.

Thomann er en stor center, som har vist sin styrke tæt på kurven og med sine 211 cm kunnet agere styrmand i forsvaret. Derudover har samarbejdet mellem netop Bowlin og Thomann været yderst velfungerende og mange af Bowlins assists kommer til den store Thomann.

Horsens IC kommer derfor til Aalborg med stor selvtillid og tiltro til deres stærke profiler, som har båret holdet frem i denne sæson.

I Aalborg har vikingerne derimod måtte kæmpe for overlevelse i ligaen. Med et hårdt efterårsprogram og nogle utroligt tætte kampe, har Vikings kun en gang gået fra banen som sejrherre. Til gengæld har efterårsprogrammet givet dem muligheder i anden del af sæsonen, hvor mange af deres direkte modstandere i bunden af basketligaen kommer på besøg i Aalborg Stadionhal. 

Det har dog heller ikke kørt på skinner for de nordjyske vikinger, som har haft store problemer med at holde forsvaret tæt mod deres modstandere. Der har manglet en center, som har ageret sidste skanse for Vikings og specielt den mangel, har været med til vikingernes hårde start på sæsonen. 

Derudover har man måtte sige farvel til et af ligaens bedste skytter i form af Ryan Willen, som måtte tage hjem til USA pga. en skade i ryggen og få behandling. Tilbage er stadig Rob Delaney, som har været et af holdets amerikanske profiler sammen med Ryan Willen. 

Niveauet på Aalborg mandskabet har simpelthen været svingende, selvom det forholdsvist unge hold har vist eksempler på deres kunnen på banen. Specielt har Mads Kofod Rasmussen været en af de stærkeste spillere for Vikings i år, med gode præstationer i flere kampe. Sammen med Rasmussen har Søren Bjørn Sørensen også vist flotte takter for vikingerne i år. Specielt disse to spillere har vist sig at være de danske profiler i år og deres roller på holdet har givet dem mere ansvar.

Kampen mod Horsens IC bliver derfor en hård kamp for Vikingerne, der virkelig skal spille op til deres bedste for at kunne hamle op med Horsens IC. En af mulighederne for Vikings, er deres nye center, Milan Bjegovic, som stadig ikke er spilleberettiget, men kan nå at blive det til kampen på onsdag.

”Det bliver en svær kamp for os på onsdag. Vi har mistet Ryan grundet en rygskade og vores nye spiller Milan Bjegovic når muligvis ikke at få spilletilladelse til kampen, så vi står i en svær situation mod et af ligaens bedst spillende hold pt. Hvis vi skal slå Horsens, skal vi spille en perfekt kamp og gøre det vi er gode til,” siger Head Coach Mads Olesen om onsdagens TV-kamp.

Er du ikke i Aalborg Stadionhal onsdag aften kan de se kampen direkte på Kanal Sport fra kl. 19:00.

Charlie Parker - Ny Bears spiller

03.12.2012

Bakken Bears har fundet afløseren for Orane Chin, der er knæskadet og ikke spiller længere i denne sæson: Han hedder Charlie Parker og ankommer til Aarhus tirsdag.

Bakken Bears har fundet afløseren for langtidsskadede Orane Chin. Charlie Parker ankommer tirsdag til Aarhus og første stop i hans basketballliv i Danmark bliver en ansøgning om opholdstilladelse hos Østjyllands Politi i Aarhus.

Charlie Parker, der er en 27-årig, 193 cm høj guard/forward, har indgået aftale med Bakken Bears for resten af indeværende sæson. Parker forventes klar for Bakken Bears fra starten af det nye år.

Parker spillede sine fire collegeår hos Millerville University - en NCAA division 2 skole i Pennsylvania.

Efter Parker forlod college i 2008 har han spillet flere steder - både i USA og Europa. Parker har således bl.a. spillet for Reno Bighorns og LA D-Fenders (LA Lakers' farmerhold) i D-League (NBAs udviklingsliga), og senest har han tilbragt en sæson på Island, hvor han spillede for Keflavik.

Charlie Parker blev på Island kåret som MVP i pokalfinalen, hvor han scorede 32 point og tog 13 rebounds i 97-95-sejre over Tindastoll.

Parker forlod Island med en imponerende statline: 19,6 point, 7,7 rebounds, 4,0 assists og 2,2 steals (nr. 5 i ligaen). Det førende basketball web site, Eurobasket.com, satte Parker på "årets hold" i den islandske liga i sidste sæson.

Parker blev kåret som bedste forsvarsspiller i sin college conference i 2008 og var også på årets "all-defensive team" i den islandske liga, da han spillede der.

"Det har været vigtigt for os at hente en spiller ind, der har erfaring i Europa, og det er perfekt, at Charlie har spillet i en liga og en klub, hvor vi har gode referencer", siger sportsdirektør Michael Piloz, der fortsætter: "Samtidig skal vi have en spiller, der kan passe ind i holdkonceptet og dække godt op, og den profil tror vi Charlie lever op til."

Igen en tæt kamp i Aarhus

30.11.2012

BC Aarhus har det med at levere tætte kampe på hjemmebane og aftenens kamp mod SISU var ingen undtagelse. BC Aarhus har normalt trukket det længste strå i de tætte kampe, men i dag gik det ikke. SISU tog sejren med 77-74.

SISU har spillet stærkt i år og det gode spil fortsatte også mod BC Aarhus. BC Aarhus startede dog bedste og Randy Dezouvre var hurtig til at sætte point i kurven. Rasmus Søby fulgte trop og BC Aarhus bragte sig i spidsen med 9-4. SISU åd sig dog stille og rolig ind kampen. Specielt Michael Vincents Nielsen var flot spillende. I midten af 1. periode bragte SISU sig i spidsen og perioden sluttede med en føring til SISU på 21-18.

I 2. periode startede SISU bedst og specielt deres forsvar voldte hjemmeholdet, BC Aarhus, problemer. SISU havde flere trusler i angrebet og der var mange som scorede. Mike Flowers leverede en god figur, men også Damion Smith og Zach Moritz spillede solidt. BC Aarhus havde ikke helt samme stabilitet. Der kom dog et lille boost fra bænken i form af nyerhvervelsen, Charles Funches. Han fik en fin debut og viste eksempler på sin kunnen både i angreb og forsvar. SISU var dog ovenpå og var stadigvæk i spidsen ved halvleg. 32-37.

3. periode svingede meget. BC Aarhus bragte sig tættere på, men SISU svarede igen og fik skabt afstand. BC Aarhus kom igen, men igen formåede SISU at svare igen på BC Aarhus' run. SISU var stærk i angrebsspillet og var sikre fra linjen. Det skulle vise sig at blive udslagsgivende for kampen. BC Aarhus tillod for mange angrebs-rebounds og brændte for mange straffe. Også efter 3. periode var SISU i spidsen. Dog kun med 57-54.

4. periode blev en yderst spændende affære. I lange periode så det ud til, at SISU skulle køre den hjem, men BC Aarhus vågnede op til dåd. Randy Dezouvre og Ronny Lajer havde nogle vigtige scoringer, der bragte BC Aarhus ind i kampen. Publikum levede sig i den grad med og der blev råbt defence og klappet til den store guldmedalje. 1 point skilte de to mandskaber i de døende minutter, men BC Aarhus formåede ikke at satte det afgørende slag ind og måtte se sig slået af et stærkt mandskab, SISU.

Endnu engang fik tv-seerne og publikum noget for pengene i en medrivende affære.

Randy Dezouvre blev topscorer for BC Aarhus med 21 point, mens Michael Vincents Nielsen scorede tilsvarende for SISU.

Sahlertz noteres for double-double i sejren over Værløse BBK

29.11.2012

Efter en kamp, hvor Bakken Bears fik roteret hele truppen, blev det den ventede sikre sejr til hjemmeholdet i kampen mod Værløse. 82-62 blev det til hjemmeholdet i en kamp, der reelt blev afgjort i anden periode.

Værløse startede ellers bedst ud. Værløse kom foran 13-6 og Bears fik slet ikke fat i forsvaret. Morten Sahlertz var hjemmeholdets bedste spiller i første periode - og også i kampen som helhed - og han satte syv hurtige point i hjemmeholdets comeback.

Et af udeholdets udfordringer var at stort set samtlige bjørnene var trusler og det gjorde det svært for Værløse at dække op. Så selvom Værløse bragte sig foran 21-20 i de sidste sekunder af første periode, var det en sikker fornemmelse hos de 621 tilskuere at hjemmeholdet nok skulle hive sejren hjem.

Første del af afgørelsen kom i starten af anden periode, hvor et 10-0 run sikrede en føring, der ikke blev afgivet igen.

I tredje periode kom Chris Christoffersen i gang. Han scorede bjørnenes første seks point og langsomt men sikkert blev Værløse fortæret. Værløse har slet ikke samme bredde som Bears, og kun Justin Baker og Axel Karason viste højt niveau. Bears førte 64-45 efter tredje periode og Bears var allerede i gang med at spare spillere til lørdagens pokalsemifinale imod Svendborg.

Fjerde periode bar præg af dette - men de spillere, der erstattede de mest erfarne spillere gjorde det godt. Henrik Falsvig smed otte af sine ti point i kurven og Christian Lindberg satte fire bizarre point i fjerde periode. Værløses Peter Møller viste prøver på sit enorme talent, men Bears vandt perioden 18-17 og kampen 82-62.

Bedste Bearsspiller i kampen var Morten Sahlertz, der noterede sig for sæsonens første double-double med 15 point og 10 rebounds - og han supplerede med fire assists. Hele seks bjørne scorede mindst ti point.

Bedste spiller for udeholdet var som nævnt Axel Karason og Justin Baker, der begge scorede 14 point.

Med sejren holder Bears fat i andenpladsen, mens Værløse stadig ligger nr. 9.

En sand gyser

29.11.2012

Det blev en sand gyser og en meget spændende kamp mod et tændt Randersmandskab onsdag aften foran Kanal Sport og 522 tilskuere i Svendborg Idrætscenter.

Sejr nr. 13 kom i hus for kaninerne men det var ikke uden omkostninger. Skader på vitale spillere som Adama Darboe og Donald Rutherford men alligevel en sejr på 98-94 efter 46-43 ved halvleg.

Begge mandskaber startede godt op på kampen og især Claus Magaard var rygende varm hos kaninerne med tre trepointsscoringer i de første 5 minutter. For Randers var spanioleren Ocana også rigtig godt spillende i dagens kamp, han havde også 9 points i 1. periode.

Efter 7 minutter fører kaninerne med 19-12 men går så totalt i stå og Randers laver et run på 0-11 og fører efter de første 10 minutter med 21-22. Der var både fart og tempo i spillet, to meget "ens" mandskaber i spillestil og match-up.

Chris Nielsen starter 2. periode for Randers med en treer fra hjørnet der straks bliver fulgt op af Bonell Colas med de næste 5 points på flotte assists fra bl.a. Chris Nielsen. Svendborg slår tilbage og stillingen skifter hele tiden.

Efter 6 minutter af 2. periode kommer Rasmus Christensen på banen og hans indhop på godt 5 minutter var en vending i kampen på et tidspunkt, hvor kaninerne igen havde mistet fokus og koncentration, især i forsvaret. The "Moose" som Rasmus Christensen kaldes på holdet, sætter en treer efter et flot angreb fra Svendborg og forinden havde Claus Magaard vist, at han i dag igen var brandvarm fra distancen med sin 4. scoring derfra. Angrebet efter bliver der begået fejl på "The Moose" og Rasmus sætter to sikre straffekast.

Denne rytme blev kun brudt af Randers' fabelagtig godt skydende spanioler Ocana der rammer på endnu en treer, hvorefter Christensen igen løber sig fri og sætter endnu en i den anden ende.

Svendborg slutter perioden bedst med scoringer fra Washington på straffe og fra Donald Rutherford og kaninerne kan gå til pausen foran med 3.

Efter pausen var der ingen af holdene der spillede forsvar. Der var hele tiden "run and gun" men Svendborg formåede gennem hele perioden, at holde sig i front med 5-8 points. Den føring svandt gennem peroden fordi Randers måske ville det lidt mere end kaninerne i dag og måske fordi en semifinale på lørdag i Århus sad en smule i baghovedet på mange af kaninerne.

Dagens job skulle dog først udføres og det havde Randers faktisk ikke tænkt sig, skulle blive en walk over. To fantastisk gode spaniolere og Chris Nielsen og Bonell Colas ville det noget anderledes. Chris Nielsen blev ved med, at fodre Colas med pointsgivende afleveringer og de to spaniolere ramte på stort set alle skud. Således var det Ocana og Ortega der slutter bedst for kronjyderne og inden de sidste ti minutter er kampen stort set helt lige, 72-75 og 29-29 i perioden.

I sidste periode var det igen Randers der var mest indstillet på sejr. Kronjyderne kom klart bedst fra land, 4-11 på 3 minutter og foran med 4 på flot spil, igen fra Chris Nielsen, Colas, Ocana og Ortega. Kampen fik et noget afgørende udfald efter 6 minutter af de sidste 10, hvor Donald Rutherford falder uheldigt ned på en modstanderfod i forbindelse med en reboundsituation og må udgå. Der gik et gys gennem hjemmepublikummet og bange anelser fra cheftræner Craig Pedersen samt fra alle holdkammeraterne.
En hurtigarbejdende fys hos Svendborg, Tim Larsen, og Rutherford var hurtigt på benene igen, det vigtigste var at holde anklen varm.

Fokus hos kaninerne lå hos Rutherford og det smittede af på spillet på banen. Randers svarede konstant igen på kaninernes forsøg på, at slippe helskindet gennem opgøret og så faldt Bonell Colas om under kurven. Det var også en forvreden ankel. Colas kom også på sidelinjen men hurtigt på banen igen og tilsyneladende uden alvorlige mèn.

Randers kom sig bedst over skaderne men kaninerne over spillet og koncentrationen var nu pludselig igen til stede hos Svendborg Rabbits. Forsvaret blev strammet op og ligeså angrebet. En situation hvor der blev dømt goaltending mod Randers fordi der for 3. gang blev slået på pladen i forbindelse med en lay up situation bragte kaninerne foran 91-89 og det var tilsyneladende det der knækkede Randers.

Mikkel Plannthin sætter endnu to points efterfulgt af en dyb treer fra Adama Darboe og de sidste to points fra Greg Washington efter Svendborg havde haft endnu to turnovers der i slutfasen kunne havde blevet dyre men Randers kendte ikke deres besøgstid. Randers havde også et par dyre turn overs til allersidst fordi kaninerne var dygtige til, at stresse og spille godt forsvar.

Kaninerne fik med hiv og sving hevet sejren i land men med små marginaler, nøjagtig som i 1. kamp mod Randers, der matcher godt op mpd Svendborg.

Scoringerne fordelte sig således hos kaninerne: 23 til Claus Magaard (7 for 9 fra treeren), 22 til Adama Darboe 7 rebounds og 7 assists, 16 hver til Mikkel Plannthin der også havde 10 assists og til Donald Rutherford der også havde 11 rebounds, 10 til Gregory Washington, 8 til Rasmus Christensen og 3 til Kristoffer Gertz.

Hos Randers scorede Jimenez Ocana 31, 20 til Bonell Colas der også havde 16 rebounds og 4 blocks, 19 og 8 assists til Miguel Ortega samt 15 og 7 assists til Chris Nielsen.

Godkendt debut til Dogget hos Team Fog Næstved

28.11.2012

Sydsjællandernes nye mand gik forrest og viste sig i sin første kamp i BL, at blive en gevinst for Team Fog Næstved.

1. periode 25 – 21: En meget lige start på perioden, hvor holdene fulgtes ad de første 3 minutter. I de næste minutter lykkedes det Team Fog Næstved at trække fra til en føring på 9 point.

Men så gik Team Fog Næstved i stå, og det lykkedes Vikings at reducere, så team Fog Næstveds føring kun var 4 point ved periodens slutning.

2. periode 52 - 32: Team Fog Næstved kom bedst fra start i en periode uden de mange scoringer de første par minutter. Men da Caleb Walker tog et commandoraid gennem Vikings forsvar med efterfølgende dunk, var det starten på en stime af point til Team Fog Næstved, som Vikings ikke kunne stå imod.

Også Mads Bloch viste sit værd i denne periode – både i reboundspillet og med sikre scoringer.

3. periode 69 – 43: scoringsmæssigt en stille start på perioden – ja i det hele taget var hele perioden meget fattig på scoringer og intensitet.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at trække yderligere fra, således at føringen inden sidste periode var på 26 point.

4. periode 97 – 65: Spændingen var ude af kampen, og intensiteten kom ikke tilbage. Team Fog Næstved øgede stille og roligt føringen til en sikker sejr.

Og så må man sige at debutanten Quinton Dogget viste sit værd ved at blive kampen topscorer.

Topscorer for Aalborg Vikings blev Robert Delaney med 16 point. For Team Fog Næstved scorede Quinton Dogget 22 point.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

23.11.2012

Dansk Basketinfo har sendt sit november/december blad på gaden.

I dette nummer kan du blandt andet læse om:

 

  • SISU kæmper mod toppen
  • Portræt af Emily Hatch fra Lemvig Basket
  • Kort nyt fra BL- og DL-Ligaen

 Du finder bladet ved at klikke her.