Nyheder

Bakken vandt tæt kamp i Horsens

28.10.2012

HIC tog i eftermiddag imod mestrene fra Bakken Bears.

Parkhallen var fyldt op, og der var en stemning som bragte minderne tilbage på 90erne. Efter en meget lige kamp trak Bakken sig sejrsrigt ud af opgøret med 92-81 (22-32, 21-11, 23-25, 15-24).

Kampen startede i meget højt tempo. Skyler Bowlin satte to treere og bragte HIC på 8-4. Herefter var det Bakken Bears som trådte på speederen. Bakken ramte fra alle vinkler og især Andreas Jakobsen var varm. Da Chad Tomko satte en treer til 27-10 så det ud som om at det blev en lang dag for de gule. HIC fik dog hentet lidt ind mod slutningen af perioden og ved første pause var stillingen 32-22 til Bakken.

Bedste for HIC var Keane Thomann med 10 point og Skyler Bowlin med 6 point og 4 assists. For Bakken førte Andreas Jakobsen an med 9 point.

I anden periode åd HIC sig ligeså stille ind på Bakkens forspring. Forsvaret blev intensiveret og Bakken begyndte igen at brænde skud. Skyler Bowlin fortsatte de gode takter og taget var tæt på at lette da Bowlin udlignede til pausestilling 43-43.

Efter pausen kom HIC stormende ud fra omklædningsrummet. Forsvaret var aggressivt og når Bakken begik en turnover eller brændte et skud var HIC hurtigt i den anden ende til fast breaks. HIC bringer sig foran med 60-50, hallen koger og Bakken virker en smule rystet.

bænken. Det er Bakken ikke sene til at udnytte og Chris Christoffersen straffer HIC igen og igen. Efter tredje periode er Bakken foran med 68-66.

I fjerde periode virker det flere gange som om at Bakken er ved at trække fra, men HIC bliver ved at kæmpe og er ikke så lette at ryste.

Med 4 minutter tilbage af kampen bringer Frederik Rungby HIC foran med 79-78 og stemningen er på kogepunktet. I næste angreb bliver Chris Christoffersen blokeret, men får selv fat i rebounden og Tomko sætter herefter endnu en presset treer. På indspillet laver HIC en turnover og Andreas Jakobsen putter tre point på tavlen.

HIC brænder et hurtigt skud og få sekunder efter dunker Christoffersen to point i kurven På 45 sekunder går Bakken fra at være nede med 1 til at være oppe med 7. I de sidste par minutter forcerer HIC spillet og Bakken få flere nemme scoringer og vinder med 92-81.

Alt i alt en super kamp der vidste at HIC kan spille op med de bedste, men hvor Bakken også viser at de har rutinen og er uhyggeligt gode når det gælder. Det bliver spændende at se revanche kampen, når de to hold tørner sammen i ¼ finalen i pokalturneringen. Datoen er endnu ikke fastsat.

Bedste spillere fra HIC var Skyler Bowlin og Keane Thomann, men også Fredrik Rungby spillede igen en god kamp.

For Bakken var der gode præstationer af Tomko, Jakobsen og Christoffersen.

Næste kamp for HIC er først kommende torsdag når SISU kommer på besøg til endnu et topopgør.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 24
Topscorer: Bakken Bears Andreas Jakobsen 20

MOM Skyler Bowlin 24 point, 7 rebounds, 9 assists, 4 steals

SISU vinder stort over BC Aarhus

28.10.2012

Raketfart fra anden periode og frem i dagens kamp i Kildeskovshallen.

SISU vandt stort i dag over en BC Aarhus hold som har mistet center Kevin McShane og synes at kunne mærke det.

Det begyndte med en rodet første periode som ikke kvalificerer sig til Danmarks bedste basketball. Holdene skiftedes til at lade vær med at ramme skudene. Og BC Aarhus holdt sig i kampen.

Men da SISU vågnede mere op i anden periode lavede de en 15–0 run fra 31–24 til 46–24. Og så var kampen sort set afgjort. SISU viste godt spil i visse dele af kampen men skal oppe sig i deres næste kamp for tredje plads i ligaen mod Horsens IC. BC Aarhus skal afprøve deres spillerkombinationer mod Værløse i næste kamp.

Stimen af point fortsatte i tredje periode, men trænerne begyndte at spille alle spillere i alle kombinationer og så var resten af kampen rimelig lige. Slutresultatet bliver en sikker hjemmesejr på 75-50 (16–15, 46–24, 59–35).

For BC Aarhus viste Randy Dezouvre gode takter med en double-double: 14 point og 12 rebounds med kort spilletid. Og Jakob Wang fik 9 point fra bænken.

SISU havde 5 spillere med mindst 10 point: Mike Flowers med 18, Damon Smith 13, Mickey Dennis og Zach Moritz 11 point og Mikael Vincents Nielsen 10 point.

En sikker kaninsejr over 79’ers

27.10.2012

Svendborg Rabbits holdt sig ubesejret i kamp nr. 8 og der venter nu et vaskeægte topbrag på torsdag i kaninhulen.

Dagens kamp mod 79’ers var præget af, at Hørsholm kom uden Casper Hesseldal og Brenton Butler der begge sad ude med skader.

Kaninerne vandt uden at spille sig ud, 90-72, efter perioderne 27-22, 22-16, 20-15 og 21-19.

Dagens helt store oplevelse blev Donald Rutherford med 32 points, 16 rebounds og 2 block 71 % på to pointsskud, 100 % på treeren og 90 % på straffe.

Begge hold lagde godt fra land og det var helt tæt i den første halvdel af første periode men Svendborg lagde afstand med 2 minutter tilbage af perioden. Mest bemærkelsesværdigt var måske, at 79’ers i første periode slet ikke skiftede ud og det kunne ses på starterne der måtte bære meget gennem hele kampen. Kaninerne har en meget høj scoringsprocent og det var tydeligt, at 79’ers forsøgte, at trække tempoet ud af kampen.

Efter de første to minutters pause blev kampen reelt afgjort allerede efter 12 effektive spilminutter. Svendborg Rabbits laver et run på 17-0 og Hørsholm er pludselig bagud med 22 points. To hurtige time-outs fra Bogdan Karaicic hjalp ikke men så tog Craig Pedersen også en og det hjalp faktisk mest på 79’ers. Hørsholm laver et lille run, 0-8, og stillingen inden pausen er +11 til kaninerne.

Rutherford slutter flot med 8 points for kaninerne deriblandt et monsterdunk på et meget flot frispillet angreb til de i dag fremmødte 318 tilskueres fornøjelse.

Efter pausen fortsatte 79’ers med, at forsøge, at holde tempoet ude af opgøret men kaninerne ville det anderledes. Igen skal Rutherford nævnes med flere rigtig flotte aktioner i angrebet og fornem reboundstatistik i forsvaret og 13 points fra ham i 3. periode som kaninerne også vinder og er foran med 16 inden de sidste 10 minutter.

For Hørsholm spillede Marinkovic godt og nævnes skal også Darko Jukic, Rasmus Stolbjerg og Atila Kovac. Tydeligt var 79’ers dog såret uden Hesseldal og Butler, især på rotationen og trætheden begyndte at melde sig på starterne der alle  i dag spillede i nærheden af 30 minutter, Fields, Kovac og Jukic alle over.

Kampen var for længst afgjort og det var alene et spørgsmål om kaninerne kunne bevare fokus og koncentration. Claus Magaard med to trepoints og Kristoffer Gertz med en enkelt og kaninerne foran med 25. Niels Degn kommer ind fra bænken og første gang han får bolden endnu en treer. Mikkel Plannthin slutter for Rabbits med to sikre straffe og i alt 11 points og 5 assists fra en halvskadet Mikkel Plannthin.

Svendborg vinder forholdsvis let med +18 men også på et rimeligt grundlag for havde både Casper Hesseldal og Butler været klar for 79’ers i dag så havde det været en helt anden kamp.

Nu venter et topbrag på torsdag mod Bakken Bears, hvor også DK4 kommer på besøg i Svendborg Idrætscenter.

For Rabbits scorede også Adama Darboe flotte 14 points og 4 assists, 12 fra Claus Magaard (4 for 6 på treeren), 8 til Niels Degn, 7 til Greg Washington der også blev sendt på bænken med 5 fejl, 5 points til Kristoffer Gertz og et enkelt til Adam Haddad.

For 79’ers scorede Marinkovic 18 og hentede 6 rebounds og havde 2 blokeringer, 12 hver til Zarko Jukic, Rasmus Stolbjerg og Atila Kovac, 11 til Rob Fields, 4 til Anders Skou og 3 til Niclas Pichnik.

3 gode perioder af Cimbria var nok til sejr

26.10.2012

De fleste havde forud for kampen, allerede placeret de to hold som bundklubber i ligaen. Men det blev bevist at spændende basketball kan skabes, både af oprykkere og nordjyder.

1. Qtr: Mads Kofoed åbnede kampen, med de første 2 point for Aalborg Vikings. Efter et 6-0 run, til Aalborg åbnede Miguel Ortega Randers ind i kampen, med hans første 2 point. Mike Nielsen bragte med 3 gange 3 point Randers foran til stillingen 15-13.

Aalborg lagde press på oprykkerne fra Randers fra kampens start. Søren Sørensen bragte med 3 point nordjyderne i front og Ryan Douglas Willen dunkede kort efter 2 point i kurven. Ellers skiftedes de to hold til at score i hver sin ende af banen, så stillingen med 2.48 tilbage af perioden var 25-25.

Bedste detalje i første periode, var et blok af Patrick Nielsen, som sendte bolden videre til Miguel Ortega, der med alley-up, lod Bonell Colas dunke 2 point i kurven.

Ryan Willen lagde med 1 min. tilbage af perioden, 2 point i kurven. Sidste scoring i perioden kom fra Bonell Colas, der med 2 point gjorde stillingen til 31-31.

2. Qtr: Første scoring i perioden kom fra Robert Delaney, der med 2 point bragte Aalborg i front. Mads Kofoed Sørensen udbyggede føringen med 2 point, til stillingen 31-35.

4 point fra Bonell Colas, 2 point af Miguel Ortega og 3 point af Casper Stage, bragte stillingen på 40-40. Det var dog Aalborg der dominerede spillet, og skabte førringen i kampen, mens Randers hele tiden måtte kæmpe for at lukke et hul, på 2- 4 point. Med 3.34 min. tilbage af perioden var stillingen 40-48.

4 point fra Bonell Colas og et dunk af Damian Ocana bragte Randers tilbage i kampen, med stillingen 46-48. Kort efter fik Damian sit andet steal og dunk i kampen, og stillingen på 48-48, efter et Randers run på 8-0.

Stillingen ved halvleg blev 51-48.

3. Qtr: Angrebsmæssigt var det Aalborg, der kom bedst ud fra pausen, mens det forsvarsmæssigt var Randers der dominerede. Bonell Colas scorede de 2 første point i perioden på straffe, og udbyggede derved, førringen fra første halvleg.

Ryan Douglas Willen smed midt i perioden 3 point i kurven, og kort efter ramte Robert Delaney 2 point på straffe, hvilket lukkede hullet op til Randers og gav stillingen 57-55.

Med få minutter tilbage af perioden måtte Allan Jørgensen fra Aalborg ”halte” fra banen, hvilket gav Randers en masse plads under kurven, hvilket de udnyttede, og ved hjælp af et konstant press sikrede de sig de fleste rebouds og point til at bringe dem foran med 10 point.

Ryan Douglas Willen scorede periodens 2 sidste point på straffe og perioden endte 75-67.

4. Qtr: Ryan Douglas Willen var den mest markante spiller på banen for Aalborg, mens det for Randers var Bonell Colas.

Perioden var meget jævnbyrdig, og stillingen midt i perioden var 84-74.

Massere af brændte skud og turnovers var hvad man kunne få ud af anden halvdel af 4. periode. Men, viljestyrke fra begge hold, sikrede dog intensitet og spændende basketball.

Med 3. minutter igen satte Patrick Nielsen 3 point, og gav Randers ekstra plads ned til Aalborg med stillingen 89-76.

Med 2. min. igen var det Damian Ocana der satte Bonell Colas op med et alley-up, som blev slam’et i kurven til stillingen 95-78.

Med 53 sek. igen fejlede Mads Kofoed Sørensen ud, og gav derved Casper Stage 3 straffekast, hvilke han satte, og bragte Randers foran med 20 point, til stillingen 100-80.

Robert Delaney skød kampens sidste 2 point på straffe til stillingen 100-82 (31-31, 20-17, 24-19, 25-15), hvorefter bolden blev gået ud.

Det var en spændende kamp i Randers Arena, hvor Randers fik deres 2. sejr i denne sæson, og beviste at de er klar til at være med i dansk basketball på højeste niveau.

Hvordan 4. periode havde set ud, hvis Aalborgs store mand Allan Jørgensen havde kunnet spille, er ikke til at sige, men der vil helt sikkert være revance stemning næste gang Randers Cimbria og Aalborg Vikings møder hinanden.

Man of The Match: Bonell Colas

Randers Cimbria: Bonell Colas 32, Damian Ocana 22, Mike Nielsen 16, Miguel Ortega 16.

Aalborg Vikings:  Robert Delaney 25, Ryan Douglas Willen 19, Mads Kofoed Rasmussen 14, Søren Sørensen 11.

Carlsberg og Bakken Bears vil skabe nye oplevelser

25.10.2012

Bakken Bears har indgået et samarbejde med et af landets største brands, Carlsberg, som nu er co-sponsor for Danmarks mest vindende basketballklub.

Med aftalen træder Carlsberg dermed ind i Bakkens brede sponsornetværk, som salgschef Jørgen Rüdinger ser store perspektiver i.

"Carlsberg Danmark glæder sig over at være blevet sponsor i endnu et aarhusiansk fyrtårn, denne gang i sportens verden. Bakken Bears har i gennem mange år sat Aarhus på landkortet med fremragende sportslige resultater til følge," siger Jørgen Rüdinger, der peger på Bakken Bears’ evne til at kombinere den sportslige og den kommercielle verden som en afgørende faktor for, at Carlsberg har været interesseret i at lave en aftale.

"Det er ikke den store kunst for en virksomhed at tegne et sponsorat – det interessante er at skabe et samarbejde. Det gik hurtigt op for os, at Bakken Bears deler vores opfattelse af, at et godt samarbejde handler om at kombinere det sportslige og det kommercielle. Det er vigtigt i kampen for sponsorernes og publikums gunst, og det er den professionelle tilgang, der har vakt vores interesse. Vi glæder os til at aktivere vores virksomhed og produkter i tæt samarbejde med Bakken Bears," siger Jørgen Rüdinger.

Konkrete fordel for publikum

Carlsberg har allerede været ude af startblokken og blev således præsenteret i sponsorkredsen forud for seneste hjemmekamp mod BC Aarhus, hvor også publikum for første gang kunne stifte bekendtskab med Carlsberg-pigerne, der gik rundt på tilskuerpladserne og solgte øl og vand. Og netop her kunne basketball-fansene for første gang få en idé om, hvad samarbejdet giver af fordele.

"Hver gang vores piger solgte en bakke med øl, var der et af ølkrusene i papholderen, som var forsynet med et klistermærke under bunden. Den, der fik kruset med mærket, kunne efterfølgende veksle det til en øl på en café nede i byen. Det er den slags ting, vi har mulighed for på grund af vores brede engagement overalt i byen, og man vil fremover møde en masse andre tiltag," siger Jørgen Rüdinger.

En blåstempling af projektet

Direktør i Bakken Bears, Michael Piloz, er begejstret for, at aftalen med Carlsberg er kommet i hus.

"Det er fantastisk, at vi har kunnet indgå en aftale med Carlsberg. Dels var et af målene med flytningen til Vejlby-Risskov Hallen, at vi kunne generere indtægter ved kampafvikling, og det er samarbejdet med Carlsberg et skridt imod. Desuden er det en blåstempling af Bakken Bears-projektet, at vi kan indgå en aftale med så stor en spiller på sponsormarkedet som Carlsberg," siger Michael Piloz.

Tæt kamp i Næstvedhallen

25.10.2012

Onsdagens kamp mellem Team Fog Næstved og Værløse BBK, blev en tæt affære. Og kampen blev tættere end de fleste havde regnet med på forhånd.

1. periode 21 – 20: God start af Værløse, hvilket bestemt ikke kunne siges om Team Fog Næstved, som ikke scorede de første 2 minutter og kom bagud med 0–5.

Det lykkedes Værløse at komme foran med 11-2, inden alvoren gik op for Team Fog Næstved. Det lykkedes for Team Fog Næstved at komme foran 14-13 efter 6 minutter. Værløse kom dog godt igen og førte med 2, da der manglede 1 minut af periode. Men med en 3’er af Nerijus Brasas sikrede Team Fog Næstved sig en spinkel føring.

2. periode 48 – 44: Team Fog Næstved fik en god start på perioden og øgede føringen til 7 point på kort tid. Værløse fik dog samlet sig sammen og var kun bagud med 2 point, da halvdelen af perioden var spillet.

Herefter var der åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at score. Med 2 minutter tilbage af perioden var stillingen helt lige, men med bl.a. 2 3’ere af Brasas, lykkedes det Team Fog Næstved at gå til pausen med en føring på 4 point.

3. periode 63 – 59: Koncentreret start fora begge hold, men kun Værløse profiterede af det og bragte sig foran, da der var spillet 3 minutter.

Værløse holdt føringen, indtil der ar godt 3 minutter tilbage af perioden. En medvirkende årsag til, at Team Fog Næstved kom tilbage var, at Værløse kun scorede 1 point på 4 minutter.

4. periode 75 – 70: Perioden startede med scoringer til begge hold i det første minut, men så kan det nok være, at begge hold tog sig en gevaldig scoringspause. Ingen scoringer i over 3 minutter – ja for Team Fog Næstved var der ingen scoringer i over 5 minutter.

Holdene var helt lige, og det blev en hektisk afslutning, hvor det dog lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra og vinde kampen med 5 point. Men det holdt hårdt og overbevisende var det ikke.

TFN sejrer med 75-70 (21-20, 27-24, 15-15, 12-11).

Topscorer for Værløse Richard Delk med 21 point.

Topscorer for Team Fog Næstved Caleb Walker og Nerijus Bragas med hver 16 point.

Værløse spiller ude med karantæne

24.10.2012

Onsdag aften spiller Værløse BBK på udebane mod Team Fog Næstved. Og holdet må til kampen undvære en af sine profiler, Nicolas Christensen der i søndagens kamp mod Bakken Bears blev diskvalificeret.

Diskvalifikationen har DBBF`s Turneringsudvalg takseret til 1 spilledags karantæne, som altså skal afsones onsdag aften.