Nyheder

SISU nedkæmpet på hjemmebanen

12.12.2012

Randers Cimbria kom med en masse selvtillid fra deres storkamp mod Bakken i sidste uge, men SISU holdt dem tilbage i første halvleg.

Første periode viste hurtigt spil med mange point til begge hold. Randers’ første 9 point var 3-pointsskud, og Chris Nielsen nåede op på 10 point i perioden, mens Bonell Colas lavede 8. Damon Smith svarede igen med 14 point og Zach Moritz med 6. SISUs forsvar virkede sløvt og Randers førte 26–27 efter første periode.

I anden periode fik SISU lidt bedre kontrol over situationen og holdt Randers nede. SISU opbyggede gradvist en lille føring især med point fra Mike Flowers (7 point), efter at Damon Smith fik sin fejl nummer 2 og måtte en tur på bænken. 50–44 ved pausen.

SISU kom ud med god energi i anden halvleg og nåede foran 54–44, men så dalede det spillemæssige overskud, og Randers begyndte at ramme på sine skud. Casper Stage lavede 8 point i tredje periode – samme antal som SISUs Damon Smith - og før sidste periode var stillingen helt lige igen, 65–65.

Fjerde periode var helt åben i længere tid, og det stod 75–75 med 3 minutter tilbage. Derefter gik SISUs angreb helt i stå, og et par turnovers kostede dyrt. Randers vinder samlet med 76–83 og tager endnu en skalp i top-4 i ligaen.

Kalenderårets sidste kampe sender SISU til Svendborg d. 19. december, hvorfra Kanal Sport tv-transmitterer direkte, mens Randers slutter 2012 af på hjemmebane mod Hørsholm 79ers på lørdag.

Topscorere:
SISU: Damon Smith 27 point; Zach Moritz 16 point, 11 rebounds, 2 assists; og Mickey Dennis 14 point, 5 rebounds, 5 assists.

Randers Cimbria: Bonell Colas 25 point, 16 rebounds; Chris Nielsen 25 point, 5 rebounds; Casper Stage 14 point, 5 rebounds; og Miguel Ortega 12 point, 9 assists, 2 rebounds.

Stadium All Star 2013 - Spiller udskiftet

11.12.2012

Efter at Bakken Bears har valgt at afbryde samarbejde med Chac Tomko er der ikke længere muligt at stemme på Chad i forbindelse med afstemningen til Stadium All Star 2013.

Bakken Bears har i stedet for valgt deres nye amerikaner Charles Parker til afstemningen.

Nye spillere til Vikings

08.12.2012

Efter at Aalborg Vikings topscorer Ryan Willen fik en diskusprolaps i udekampen mod SISU og tog hjem til USA og dermed afsluttede samarbejdet med Aalborg Vikings skulle man næsten tro, at situationen ikke kunne blive værre. Imidlertid viste det sig for nylig, at også amerikanske Rob Delaney havde pådraget sig en seriøs skade og også han måtte tager over Atlanten efter at han i onsdags spillede sin sidste kamp som Vikings.

Efter de dårlige nyheder, har Aalborg Vikings til gengæld helt anderledes gode nyheder. Der er nemlig blevet fundet to nye spændende erstatninger, som skal være med til at løfte Vikings væk fra nedrykningsstregen efter nytår.

Aalborg Vikings har hermed æret af her at kunne præsentere den ene af de to spillere, der tilslutter sig Vikingemandskabet, nemlig den 208 cm høje Anthony Jones. Jones vil sammen med den nytilkomne serber Milan Bjegovic danne grundstammen i frontcourt for et Vikings-hold, der ikke bare sætter næsen op efter at undgå nedrykningsspillet, men som har ambitioner om at komme i slutspillet og lave noget larm.

Den 23-årige Jones spiller positionen forward og er en alsidig spiller, der både kan ramme skud fra 3 points linjen, men også kan bruge sin højde under kurven til at skabe lette scoringer. Anthony Jones spillede for college-holdet Baylor Bears, som er et af de allerbedste college hold i NBA. Her har han i løbet af sine fire år spillet på hold med ikke mindre end 4 nuværende NBA spillere og stadig formået at være en vigtig spiller på holdet. Anthony Jones havde sin bedste sæson for Baylor i sæson 2010-11, hvor han snittede 8,5 point, greb 5,3 rebounds og ramte på hele 39,4 % af sine 3 points forsøg.

Efter college opholdet startede Anthony Jones sit oversøiske eventyr med et ophold i den bedste liga i Ungarn, hvor det var meningen, at han skulle tørne ud for et Ungarns bedste hold Atomeromu SE Paks. Kontrakten blev dog opløst inden Jones nåede at spille en kamp og i stedet, er Jones så endt i Aalborg.

Eliteansvarlig Christian Hamborg udtaler: ”Det er sjældent set, at en spiller med så god en college-karriere som Anthony Jones ender i Danmark og umiddelbart ligner det et scoop. Samtidig er Anthony Jones 208 cm, virkelig hurtig og har et godt skud, at han vil give vores spil nogle helt nye dimensioner i både forsvaret og angrebet. Jeg har store forventninger til at Aalborg Vikings efter nytår ,vil være et hold, som kommer til at skabe stor ravage i Basketligaen. ”

Selv har hovedpersonen Anthony Jones været glad for at få muligheden for at spille igen og han ser Vikings som et springbræt, der kan fremme hans videre karriere. Anthony Jones vil tilslutte sig resten af Aalborg Vikings truppen i starten af det nye år.

Rabbits svagheder udstillet

07.12.2012

Et klogt spillende Næstvedmandskab tilføjede torsdag aften Svendborg Rabbits klubbens første nederlag i denne sæsons Basketliga.

Kaninerne blev spillet tyndt og da Greg Washington måtte forlade banen med sin 5. fejl 4 minutter inde i sidste periode, blev lyset slukket.

Næstved vinder fortjent 78-96 efter perioderne 23-23, 22-28, 17-21 og 16-24.

I starten af kampen var det kaninerne der lagde bedst fra land. En lidt anden starting lineup med Rasmus Christensen i opstillingen viste sig, at være et taktisk godt træk fra cheftræner Craig Pedersen.

Rasmus Christensen lagde de første tre points i kurven for Svendborg, der førte med 10 efter de første 7 minutter. Næstved kom sig dog forholdsvis hurtigt over en god Svendborgstart og slog igen med 2-11 run og perioden slutter helt lige.

Et helt klart issue for Næstved var, at spille hårdt med sine fire stærke spillere, Mads Bloch, Joe Benjamin, Caleb Walker og den nye mand Quinton Dogget på Svendborgs små spillere og især trække ind på kroppen af Greg Washington. Uden Mariegaard og Donald Rutherford var Svendborg for det første små men også meget sårbare såfremt Washington ikke var på banen og fysisk var Næstved klart stærkere. Det udnyttede sydsjællænderne klogt gennem hele kampen. Svendborg blev konstant tvunget til, at skyde den lange to'er eller forsøge sig fra trepointsland og træfsikkerheden var ikke i højsædet hos kaninerne.

Næstved bruger klogt fysikken og selv fire trepointsscoringer i 2. periode fra kaninerne var slet ikke nok til, at holde trit med Næstved der på klogt spil kan gå til pause med føring 45-51.

Momentum lå klart hos Næstved der også kom klart bedst fra land i 3. periode. 6-13 og Næstved foran med 11 midt i perioden. Flotte 9 points fra Adama Darboe var i dag ikke nok til at hænge på da Mikkel Plannthin var syg med influenza og det var vist tydeligt for enhver, at han i dag ikke var helt på toppen. Da Greg Washington i periodens sidste minut får en frustrationsfejl i forbindelse med en misset reebound, var kistens låg praktisk talt hamret ned over hovedet på kaninerne. Det var nemlig kun Darboe, Plannthin og Washington der i 3. periode kom til kurven for kaninerne. Samtidig var angrebsspillet alt for stillestående og måske kunne Svendborg netop på fastbreaks havde slået lidt af rytmen i stykker hos Næstved.

Bagud med 10 inden de sidste 10 minutter og det første nederlag i sæsonen var så småt på vej ind under huden på kaninerne. Bænken blev brugt helt i bund efter 7 minutter og da Greg Washington efter kun 4 forlod banen med sin 5. fejl, var nederlaget erkendt hos Svendborg Rabbits og de fremmødte 584. Adama Darboe havde måske en lille mulighed for, at få kaninerne tilbage efter 4 minutter, Svendborg nede med 7 og et helt frit skud men i dag var selv Darboe uskarp.

Næstved trak afsted, endnu et run og denne gang var det definitivt, 0-10, og kampen afgjort. Kaninerne taber til et bedre hold men et nederlag på hjemmebane gør altid ondt, især når det sker så sjældent som tilfældet er hos Svendborg Rabbits.

Det gjorde også ondt på en af ligaens allerbedste spillere der humpende måtte forlade banen og lade sig behandle for en forvredet ankel. Darboe ude men forhåbentlig klar til lørdagens 2. semifinale.

Næstved vinder helt fortjent og ligner et hold i spillemæssig fremgang. Den nye spiller Quinton Dogget forstærker Næstved og der ser også ud som om rollefordelingen nu er mere klar også uden Mjiøs.

For Næstved, der stort set vandt alle stats i dag, scorede Caleb Walker 23 og havde 7 rebounds, 19 til Alex Murphy og 8 assists, 15 hver til Nerijus Brasas og Joe Benjamin og 10 til Mads Bloch.

For Svendborg blev topscorer endnu engang Adama Darboe med 17 og 5 rebounds samt 7 assists, Mikkel Plannthin og Greg Washington scorede hver 11, 5 blocks til Washington, 10 points til Kristoffer Gertz, 9 hver til Claus Magaard der også hentede 7 rebounds og Rasmus Christensen.

En historisk kamp

07.12.2012

Det er ikke hver dag et hold kan spille lige op med Bakken Bears, og at vinde over Bakken Bears, er en endnu større opgave. Randers havde dog ingen problemer ved, at ydmyge naboklubben, fra Risskov, da de torsdag aften var på besøg i Randers Arena.

1. Qtr: Første point i kampen, blev smidt i kurven, af Damian Ocana. De to hold skiftedes til at score, i
starten af perioden, hvor specielt Damian Ocana fra Randers, og Morten Sahlertz fra Bakken Bears, var varme bag 3 points linjen.

Bonell Colas kom midt i perioden, helt tæt på kurven, da han dunkede 2 point i kurven til stillingen 12-8. Bakken Bears var presset i perioden og Randers’ godt besøgte hal, gav genlyd af tilfredse fans.

Bakken Bears lukkede første periode, med 3 point, men det var Randers der var foran med 36-21, da perioden sluttede. Hele 19 point af disse, scoret Damian Ocana, der var ustyrlig bag 3’eren.

2 Qtr: Randers havde overtaget i kampen, og efter 3 minutters spil i 2. periode var stillingen 43-28. Chris
Nielsen vågnede for alvor op til dåd, og med sit 9. point, bragte han stillingen til 49-31.

Bakken Bears var ikke heldige med alle dommene de fik imod sig, men modsat spillede Randers også en del bedre end udeholdet, og derfor kom de også foran med 21 point, med 3 min. tilbage af første halvleg.

Stillingen nåede helt op på 61-34, inden Henrik Falsvig kunne bringe lidt trøst til udeholdet, med et enkelt point på straffekast.

Med 15 sekunder igen, stjal Damian Ocana bolden fra Frederik Hougaard, og lagde 2 point i kurven til stillingen 65-36, ved halvleg.

3. Qtr: Efter pausen, gik Randers Cimbria for alvor amok. Efter 4. minutters spil var stillingen 76-40. Frederik Hougaard og Andreas Jakobsen gjorde med 3 point hver, livet lidt sjovere for udeholdet, men der var stadig et stort spring op til Randers.

Casper Stage fejlede ud for Randers i 3. periode.

Randers vandt perioden stort, med stillingen 97-58, med de sidste 2 point sat af Christian Bendtsen.

4. Qtr: Frederik Hougaard sørgede for de første 3 point til Bakken Bears i 4. periode. Damian Ocana svarede dog hurtigt  igen med 3 point,  og bragte stillingen til 100-61.

Tempoet røg op hos Bakken Bears i starten af perioden, men selv om Randers kun scorede 3 point på 6 minutter, og Patrick Nielsen fejlede ud med 3.21 tilbage af kampen, var forspringet Randers havde skaffet sig, for stort at indhente.

Christian Bendtsen var spilleren der sørgede for rebound og point i Randers lejren, i  4. periode, mens bedste spiller for Bakken Bears var Frederik Hougaard.

Kampen endte 111-81 (36-21, 29-15, 32-22, 14-23), efter Randers for alvor viste sig berettiget til, at være en del af den bedste danske basketball liga.

Der er kun anden gang i historien Randers vinder over Bakken Bears. Første gang var i sæsonen 2007/ 2008 i pokalturneringen, på udebane i NRGi Arena i Aarhus.

Denne sejr, var Rander’ første sejr på hjemmebane, nogensinde imod Bakken Bears, hvilket gjorde det til en historisk kamp.

Kampens topscorer: Randers Cimbria: Damian Ocana 32, Bonell Colas 22, Chris Nielsen 23.

Bakken Bears:  Morten Sahlertz 15, Christian Lindberg 14, Frederik Hougaard 12.

Man of The Match:  Damian Ocana, Randers Cimbria

Referat skrevet af Simon Ravn.

Snæver SISU sejr

07.12.2012

SISU vinder igen en snæver sejr over Hørsholm 79ers i den anden kamp i ugens tre-kampserie.

Modstår to comebacks fra Hørsholm som optakt til den anden pokalsemifinale på lørdag.

Kampen, som kun betyder lidt, men alligevel alt. Én af 27 kampe i en lang sæson, hvor tilfældigheder afgør, at denne ligakamp kom til at ligge som en sandwich mellem to pokalsemifinaler.

SISU og Hørsholm kæmpede i dag både til stregen og over stregen, og der syntes ikke at være taktiske hensyn til den kamp, som skal spilles 43 timer efter slutfløjtet i dag.

Begge hold startede med meget hurtigt spil og udvekslede point, indtil Sisu begyndte at presse og nåede op på en 17–10 føring. Damon Smith (7 point) og Mickey Dennis (6 point) dominerede i første periode for SISU, og Brenton Butler (5 point) og Bojan Marinkovic var markante hos Hørsholm. 23–20 til SISU efter første periode.

SISU arbejdede med fuldbanepres og solidt forsvar i anden periode, og det lykkedes at fremtvinge flere turn-overs. Hørsholm syntes at have problemer med kommunikationen og rollerne i angrebet, og SISU vandt derfor anden periode 17–11, med 11 point fra Damon Smith og 5 fra Mickey Dennis. SISU gik til pausen med 40–31.

Hørsholm kom flyvende ud fra pausen og var hurtigt tilbage i kampen. Bojan Marinkovic var meget svær at stoppe inside og lavede 6 point i perioden, mens Brenton Butler scorede 9 fra outside og inside. Men SISU kom tilbage efter 42–42 til 58–51 efter de 3 perioder. 6 point fra både Mikael Vincents Nielsen og Mickey Dennis.

Men igen i fjerde kom Hørsholm ud med raketfart og lavede et 10–2 run anført af Rob Fields og Bojan Marinkovic. 61–60 føring til Hørsholm. Så kom SISU tilbage og arbejdede sig køligt og langsomt tilbage.

Ved 62–63 scorede Mike Flowers fra downtown til 65–63, og så senere til 70–67 på en jumper med 1:31 tilbage. Så stjal Mike Flowers bolden fra Alexander Bak, som spillede sin første kamp for Hørsholm i denne sæson, siden han kom tilbage fra USA, og derefter fik en meget, meget vred Bogdan Karaicic fremprovokeret en afgørende teknisk fejl for brok. To straffekast, 72–67, og bolden i siden for SISU. Så kom end-gamet med time-outs og straffekast osv., men Hørsholm kom ikke tættere på end 3 point. En barnburner hele vejen igennem, ligesom den første pokalsemifinale.

Så nu ser holdene frem til den afgørende kamp på lørdag i Fire Arena, som vil afgøre, hvilket af de to hold, der kommer i pokalfinalen. Kan SISU tage sin tredje tætte sejr over Hørsholm på 7 dage?

Kampens spillere:
SISU: Damon Smith, 24 point, 5 rebounds, 2 steals; Mickey Dennis, 19 point, 6 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen, 16 point, 5 assists, 2 steals; Mike Flowers, 9 point, 7 rebounds, 2 steals.

Hørsholm 79ers: Bojan Marinkovic, 23 point (10/13 i skud), 7 rebounds og 2 steals; Brenton Butler, 19 point, 5 rebounds.

Horsens IC vinder Kanal Sport kampen

06.12.2012

I Aalborg Stadionhal blev det til en sejr for gæsterne Horsens IC mod Aalborg Vikings, der blev den sidste kamp for amerikaneren Rob Delaney.

Det blev en kamp, hvor Aalborg Vikings gjorde en god figur igennem kampen og overraskede Horsens IC mandskabet med et solidt forsvar, der gjordet svært for gæsterne.

Til gengæld blev aftenens helt store profil Darko Jukic, der scorer 30 point, 7 rebounds og 5 assists.

I første periode starter Vikings kampen stærkt og efter 3 minutters spil, fører vikingerne 13-7, stærkt hjulpet af Mads Kofod Rasmussen med 7 point. Horsens formår dog at svare igen, og laver 11 point i træk, inden Vikings igen scorer til cifrene 15-18 med 2 minutter igen af første periode. Resten af perioden forløber meget lige mellem Aalborg Vikings og Horsens IC og slutter derfor 19-22 til gæsterne fra Horsens.

Anden periode starter med en debutant i denne sæson for Aalborg Vikings. Thomas Kronborg Larsen fik sine første minutter som viking og han starter scoringen i anden periode med to straffekast. Det bliver en meget lige periode, hvor begge hold formår score. Dog er Horsens IC lidt bedre med især Frederik Rungby som den store bidrager med 10 point og 5 rebounds. Holdene gik til pausen med resultatet 34-46.

Efter pausen laver Jukic et alley-oop dunk efter assist fra Skyler Bowlin. Det satte tonen i begyndelsen af tredje periode, hvor Horsens IC holder en solid føring gennem hele perioden. Til gengæld holder Aalborg Vikings fat i det stærke forsvar og fik stoppet adskillige angreb fra Horsens IC. Specielt senere i perioden formår Vikings at skære ned på Horsens IC’s føring og slutter dermed perioden 55-65.

I løbet af denne periode fik Frederik Rungby en double-double mere flere end 10 scoringer og 10 rebounds.

I fjerde periode kommer Vikings tæt på Horsens IC efter 3 minutters spil, hvor føringen er reduceret til 6 point, men kampens bedste spiller Darko Jukic sætter derefter 2 scoringer og 4 point i og dermed blev føringen igen 10 point. Aalborg Vikings pressede på i forsvaret og resten af banen for at komme ind i kampen igen, men Horsens IC formåede at spille mod presset og vinder derved kampen 71-82.

En flot kamp af Aalborg Vikings, der fik ødelagt meget af Horsens IC spil og efter være dømt til absolutte underdogs, blev kampen tæt og spændende indtil i midten af sidste periode.

De to bedste spillere fra Aalborg Vikings:
Mads Kofod Rasmussen: 19 points, 5 rebounds, 1 assist.
Søren Bjørn Sørensen: 10 points, 9 rebounds, 5 assists.

De to bedste spillere fra Horsens IC:
Darko Jukic: 30 points, 7 rebounds, 5 assists.
Skyler Bowlin: 19 points, 6 rebounds, 6 assists.

Værløse slår BC Aarhus efter dobbelt overtid

06.12.2012

Nogle gange føles det som om, der er rigtig lang tid til juleaften.

Andre gange dumper julegaverne bare ind flere uger før den 24. Som nu onsdag i Søndersøhallen, hvor fx en dramatisk og kontant indpakket kamp der i første omgang endte 88 – 88. Dernæst to gange forlænget spilletid, der endte med Værløse-sejr på 104 – 97.

Værløse delte gavmilde gaver ud til de flæskestegsmætte (det var dagens menu til den altid populære pregame dinner) tilskuere. Og de to julemænd Richard Delk og Justin Baker fra Guds eget land, gik med hver 31 point på kontoen forrest. Læg dertil, at Justin Baker havde 19 rebounds, og du har profilen af banens bedste spiller.

Det var kampen igennem en lige kamp. Efter de første 2 perioder, kunne Værløse gå til pause med en 40 – 38 føring. 

Men også Århus var med på gavelegen. Her var Randy Dezouvre den store oplevelse med 28 point og 11 rebounds. På trods af det, er det næppe en ren lykkefølelse Randy tog hjem med.

Da der var 2,3 sekunder af den ordinære kamp, og stillingen var 88 – 88, trak Randy en fejl, gik til stregen for at eksekvere – og brændte begge straffe. Og så er der langt hjem til Århus.

Det er muligt, at DK 4’s basket-eksperter synes, at Århus har de grimmeste skud i ligaen (og det synes de faktisk..), men fysik, fight og holdånd kan man ikke tage fra dem. Århus var bagud i stort set hele kampen, men fik hele tiden arbejdet sig op igen. Ikke mindst takket være Rasmus Soeby, der i hvert eneste minut kæmper som om nogen er ved at stjæle gaven fra ham.

I den anden og sidste forlængede spilletid, svandt modet og fighten imidlertid fra århusianerne. Værløse stak af, vandt overtiden med 16 – 9, og hele kampen med 104 – 97. Fantastisk underholdning i fantastiske rammer. Hvis ikke du allerede har gjort det, så skulle du ønske dig et årskort til Søndersøhallen i julegave.

Kampens topscorer:
Værløse BBK: Justin Baker og Richard Delk begge 31 point
BCAarhus: Randy Dezouvre 28 point

November vinderen er fundet

06.12.2012

Månedens manager i BL´s managerspil er fundet. Og denne gang blev vinderen ingen ringere end

Thomas Bilde

der med sit hold Team-Bilde nåede op på 1141 point. 1 point mere end holdet Final der blev nr. 2.

På 5. pladsen kom en anden "gammel" kending i basketkredse, Jens Laulund.

Har du ikke allerede sat dit hold kan du nå det endnu. Der er aldrig for sent at tage kampen op mod Bilde og Laulund. Husk på at kampen først er "rigtig" slut når den sidste mikrofon er slukket.

Optakt Vikings - Horsens IC

04.12.2012

Så er det blevet tid til TV-kamp igen i Aalborg og KanalSport sender kampen direkte mellem Aalborg Vikings og Horsens IC.

Endelig har Aalborg Vikings igen hjemmebane i Aalborg Stadionhal efter en måned siden hjemmebanesejren over BC Aarhus. Derfor byder vi jer velkommen til TV-kamp, hvor vi tager imod Horsens IC. På nuværende tidspunkt ligger Aalborg Vikings på en 10. plads i ligaen, mens gæsterne fra Horsens IC har været med i toppen i denne sæson med en pt. 3. plads i Basketligaen. 

Det bliver første gang i år, at Horsens IC kommer til Aalborg, efter det første indbyrdes opgør i Horsens, hvor hjemmeholdet gik med sejren på hele 107-75. Specielt Horsens IC’s profiler gjorde sig bemærket i det første opgør og det uden tvivl dem, som vil gøre forskellen for Horsens IC. Et af danmarks største talenter er en af disse profiler. Darko Jukic har i år været en afgørende spiller for Horsens IC, hvor han har udviklet sig til en profil, der kan være med til at afgøre kampene. Han er en atletisk forward, som kan tage bolden til kurven og han har i år vist sig fra sin bedste side. 

Udover Jukic, har Horsens IC i år to af de bedste amerikanere i ligaen på hver deres position. Point Guard Skyler Bowlin har om nogen været en drivkraft på Horsens IC holdet, hvor han har bragt stor energi og ikke mindst fart til holdet. Med 20 ppg og ikke mindst 7,2 assists pg, har Skyler Bowlin været scorer og playmaker for sit hold. Det har hans holdkammerat og landsmand Keane Thomann, der spiller center for Horsens IC.

Thomann er en stor center, som har vist sin styrke tæt på kurven og med sine 211 cm kunnet agere styrmand i forsvaret. Derudover har samarbejdet mellem netop Bowlin og Thomann været yderst velfungerende og mange af Bowlins assists kommer til den store Thomann.

Horsens IC kommer derfor til Aalborg med stor selvtillid og tiltro til deres stærke profiler, som har båret holdet frem i denne sæson.

I Aalborg har vikingerne derimod måtte kæmpe for overlevelse i ligaen. Med et hårdt efterårsprogram og nogle utroligt tætte kampe, har Vikings kun en gang gået fra banen som sejrherre. Til gengæld har efterårsprogrammet givet dem muligheder i anden del af sæsonen, hvor mange af deres direkte modstandere i bunden af basketligaen kommer på besøg i Aalborg Stadionhal. 

Det har dog heller ikke kørt på skinner for de nordjyske vikinger, som har haft store problemer med at holde forsvaret tæt mod deres modstandere. Der har manglet en center, som har ageret sidste skanse for Vikings og specielt den mangel, har været med til vikingernes hårde start på sæsonen. 

Derudover har man måtte sige farvel til et af ligaens bedste skytter i form af Ryan Willen, som måtte tage hjem til USA pga. en skade i ryggen og få behandling. Tilbage er stadig Rob Delaney, som har været et af holdets amerikanske profiler sammen med Ryan Willen. 

Niveauet på Aalborg mandskabet har simpelthen været svingende, selvom det forholdsvist unge hold har vist eksempler på deres kunnen på banen. Specielt har Mads Kofod Rasmussen været en af de stærkeste spillere for Vikings i år, med gode præstationer i flere kampe. Sammen med Rasmussen har Søren Bjørn Sørensen også vist flotte takter for vikingerne i år. Specielt disse to spillere har vist sig at være de danske profiler i år og deres roller på holdet har givet dem mere ansvar.

Kampen mod Horsens IC bliver derfor en hård kamp for Vikingerne, der virkelig skal spille op til deres bedste for at kunne hamle op med Horsens IC. En af mulighederne for Vikings, er deres nye center, Milan Bjegovic, som stadig ikke er spilleberettiget, men kan nå at blive det til kampen på onsdag.

”Det bliver en svær kamp for os på onsdag. Vi har mistet Ryan grundet en rygskade og vores nye spiller Milan Bjegovic når muligvis ikke at få spilletilladelse til kampen, så vi står i en svær situation mod et af ligaens bedst spillende hold pt. Hvis vi skal slå Horsens, skal vi spille en perfekt kamp og gøre det vi er gode til,” siger Head Coach Mads Olesen om onsdagens TV-kamp.

Er du ikke i Aalborg Stadionhal onsdag aften kan de se kampen direkte på Kanal Sport fra kl. 19:00.