Nyheder

Horsens IC vinder drama

11.01.2013

I i en yderst velbesøgt Forum Horsens vandt HIC torsdag aften topopgøret mod rivalerne fra Bakken Bears.

Efter en intens og medrivende forestilling kunne HIC trække sig sejrsrigt ud af kampen med 79-78.

Dagens bedste spiller var uden tvivl Darko Jukic og han var brandvarm fra starten. På fire minutter havde Darko ramt tre 3ere og bragt HIC på 13-7.

De gule fortsatte dominansen og bragte sig på 26-16. Bakken sluttede dog perioden af med et 7-0 run og efter første periode var stillingen 26-23 til HIC.

I anden periode var det Bakken der tog teten og selvom Jukic blev ved med at imponere trak Bakken fra. Ved halvlegen var de foran med 48-41. For Bakken var bedste mand Nikolai Iversen der hele kampen igennem voldte HIC store problemer.

Efter pausen kom HIC klart bedst ud. Efter 3 minutter var forspringet reduceret til 1 point blandt andet på 7 point af Jukic. Resten af perioden var forholdsvis tæt, men hele tiden med Bakken en smule foran. For HIC gjorde Nikola Stankovic comeback og han gjorde en god figur med 5 point og fem rebounds.

Efter tredje periode var Bakken oppe med 62-59.

Fjerde periode blev en meget lige affære hvor momentumet bølgede frem og tilbage. Med fem minutter igen rammer Lukas Varga to hurtige 3ere og bringer HIC foran med 72-66. Man skal dog aldrig sælge skindet før bjørnen er skudt og 1 minut og 27 sekunder senere er Bakken pludselig foran med 1 point.

Med 40 sekunder igen rammer en ellers anonym Skyler Bowlin en meget lang treer som bringer HIC foran med 77-75 og Forum Horsens koger. Nikolai Iversen bliver fejlet i det efterfølgende angreb, men rammer kun det ene straffe. Herefter rammer Bowlin to straffe og HIC ender med at vinde med 79-78 (26-23, 15-25, 18-14, 20-16) da Bakken ikke får deres sidste skud af sted.

HIC vinder en underholdende kamp der kunne gå begge veje, og hvor især Darko Jukic lyste op. Bakken spillede med en velkendte Wich stil, hvor der var fuldbanepres i hele kampen og mange rotationer, mens HIC primært brugte 7 mand. Dermed har begge hold 28 point på en delt anden plads.

Næste opgave for HIC er på onsdag hvor de møder Værløse som har fået en fremragende start på 2013. Det bliver uden tvivl en svær opgave for HIC.

Topscorer HIC: Darko Jukic 33,

Topscorer Bakken: Nikolaj Iversen 19

MOM  Darko Jukic 33 point, 9 rebounds,

En alley-oop buzzer-beater med 0,5 sekunder tilbage

11.01.2013

SISU og Værløse spillede en fuldstændig vanvittig kamp torsdag aften, som endte med de samme cifre som Horsens IC mod Bakken, men hér med udeholdet som vinder.

Det startede fremragende for SISU, som kom foran 9–5 udelukkende på point fra Damon Smith, som i alt lavede 12 point i første periode. SISU førte 26–16 og Værløse havde problemer med sammenhæng i angrebet.

Men i anden periode vågnede Værløse op, SISU blev lidt langsommere, og kampen blev tættere – 43–37 ved pausen.

I pausen hædrede SISU sine ungdomshold, som fik 2 guldmedaljer og 4 sølvmedaljer med hjem fra Lundaspelen, der blev spillet mellem den 2. og  5. januar.

I tredje periode kom Værløses Justin Baker rigtigt i gang og scorede 11 point, mens David Harder, Mickey Dennis og Mikael Vincents Nielsen holdt SISU foran og godt med i kampen. Det stod 65–59 efter tredje periode.

I fjerde periode holdt SISU en snæver føring i hele perioden men havde problemer med netop Justin Baker.

Det stod 75–71 med 1:07 tilbage, men så scorede Justin Baker og Richard Delk 4 point med 0:56 og 0:28 tilbage uden, at SISU kunne svare igen, og så stod det 75–75.

Time-out og SISU-bold med 28 sekunder igen. Mickey Dennis scorer på et lay-up med 9,6 sekunder tilbage til 77–75. Time-out. Justin Baker scorer på et skud tæt på kurven til 77–77 med 1,9 sekunder tilbage.

Endnu et time-out og SISU bold. Damon Smith får bolden med 1,9 sekunder tilbage, faker et par gange og skyder/afleverer og bliver fejlet med Værløse i holdfejl, mens tiden løber ud, men dommerne konfererer i lang tid og beslutter, at der alligevel er et halvt sekund tilbage, da fejlen blev begået.

Efter en time-out brænder Damon Smith det første straffekast, men rammer det andet. Time-out til Værløse og Værløse bold på midten med 0,5 sekunder tilbage. Peter Møller kaster en fantastisk lang aflevering til Justin Baker, som i luften lægger den i med et alley-oop. Værløse vinder 78–79.

Nu er Værløse i gang med en stime og har erobret 8.-pladsen fra BC Aarhus, mens SISU lige præcis fastholder 4.-pladsen, men kun fordi Team FOG Næstved har tabt flere kampe på det seneste. SISUs kamp på torsdag mod netop Team FOG Næstved bliver derfor et meget vigtig opgør om 4.-pladsen, mens Værløse skal se om stimen kan fortsætte i deres kamp mod formstærke Horsens IC.

Topcorer i kampen blev:

SISU: Damon Smith 23 point, 5 rebounds, 5 assists; Mickey Dennis 16 point, 3 rebounds og 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 13 point, 3 rebounds og 7 assists.

Værløse: Justin Baker 27 point, 11 rebounds, 2 assists; Alex Karason 18 point, 9 rebounds, 3 assists; Richard Delk 17 point, 7 rebounds, 3 assists.

Kronjysk dominans

10.01.2013

Onsdag aften tog Randers Cimbria hjemme imod Team Fog Næstved, i en kamp hvor Næstved stod for de fede detaljer, mens Randers tog sejren. 

1 Qtr: Efter et rodet tip off var det Næstved der fik fat på bolden, de blev dog lukket ned i første angreb af Chris Nielsen. Alex Murphy stod for kampens første to point scoret på et fast break, mens det var Bonell Colas der for første gang bragte Rander på tavlen.

Med en smuk assist bag om ryggen fra Damian Ocena lagde Casper Stage sikkert bolden i kurven til 4-5. På det følgende angreb bragte Bonell Colas for første gang Cimbria foran med et enkelt point, en føring der dog kun holdt indtil næste Næstveds angreb.

Efter et højt pres fik Randers opbygget et lille forspring, på 5 point. Caleb Walker bragte med et dunk balance i regnskabet til 19-19 med et minut tilbage af perioden. Første periode var meget tæt og sluttede med en to- points føring til Randers på 21-19.

2. Qtr: Bonell Colas åbnede scoring i 2. periode, mens det var Joe Benjamin der sørgerede for Næstveds første point. Julian McFarlane gik efter en hel fri 3’er, men bolden havnede på ingen måde i nærheden af kurven.

Halvejs gennem perioden havde Randers igen trukket en smule fra.

Geoff Kotila var ikke tilfreds med hvad han så og kaldte til time-out, to gange, kort efter hinanden. Chris Nielsen gjorde det til 42-29 efter et flot ”dive” ind under kurven.
Caleb Walker viste man ikke behøver være stor for at spille under kurven, da han kraft fuldt dunkede bolden i kurven. Det ændrede dog ikke meget på stillingen, hvor Randers var foran med 13 point. Randers Cimbria kunne derved gå til pausen foran 49-36.

3. Qtr: Damian Ocena åbnede perioden for Randers i 3. perioden, mens det var Joe Benjamin der nok en gang, førte an for Næstved.

Angrebene bølgede frem og tilbage, men Randers trak dog stille og roligt mere og mere fra udeholdet. Miguel Ortega bragte med to point Randers Cimbria foran, med 20 point, og Damian Ocena øgede derefter føringen yderligere med 3 point, til stilling 69-46.

3. periode sluttede med stillingen 79-57.

4. Qtr: Med to straffekast åbnede Marco Rønholt kampen for Næstved.  Miguel Ortega var manden der først scorede for Randers.

Randers blev ved med, at udnytte deres chancer, mens Næstved skulle bruge væsentlige flere angreb på, at score deres point, der for det meste blev sat fra straffekast linjen.

Helt fri gav Bonell Colas publikum lidt at se på, med et 180- dunk og to point på tavlen. 

Kampen endte med en 20 point sejr til Randers Cimbria på: 96-76 (21-19, 28-17, 30-21, 17-19).

Randers fik med sejren over Næstved, deres 4. sejr i træk.  Derved haler de ind på Næstved, der stadig ligger foran Kronjyderne i tabellen.

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas (20) Damian Ocena (19) Chris Nielsen (15)

Topscorer for Team Fog Næstved:  Caleb Walker (21) Quinton Dugget (16) Joseph Benjamin (14)

Man of The Match: Bonell Colas, Randers Cimbria

Skribent: Svante Brink

Sejr i uskøn kamp

10.01.2013

I 2013 første hjemmekamp for Basketligaens førerhold blev det til endnu en sejr for Svendborg Rabbits efter en noget rodet affære, hvor det var turnovers, 35 ialt, der var det mest iøjnefaldende. Kaninerne kunne endnu engang trække sig sejrrigt ud af kampen, 83-61, efter perioderne 22-18, 22-16, 18-16 og 21-11.

Der var dikteret angreb fra første spil fra cheftræner Craig Pedersen og pres over hele banen for at få tempoet op i gear. Det lykkedes til dels og 11 points fra Rutherford i 1. periode var udsalgsgivende men spillet hang ikke sammen for nogle af holdene. Fra kampstart var spillet præget af usædvanlige mange turnovers og uskønt og usammenhængende spil. Svendborg vinder dog 1. periode.

Straks fra 2. periodes start komme kaninerne foran med 10 men stoppede så helt med at spille koncentreret angrebsspil og forsvaret fungerede heller ikke tilfredsstillende. BC Århus lavede et lille run, 0-7, midt i perioden og Svendborg tillod sig at brænde 5 straffekast i træk.

Det var måske lidt en rettesnor for kaninerne til at stramme op. Tre trepointsscoringer i de sidste 3 minutter og en Greg Washington der endelig fandt rytmen samt 9-0 i de sidste to minutter bragte Svendborg foran med 10 inden pausen. For BC Århus spillede Gudni Valentinusson en fornuftig kamp ligesom Hristo Petkov og Randy Dezouvre. 

Det run fra slut 2. periode blev fulgt op fra Svendborgs side med endnu 8 ubesvarede points og nu var kaninerne komfortabelt i front. Så faldt tempoet igen ud af Svendborgs spil og BC kom igen med, godt anført af Petkov med 7 points midt i perioden. BC havde øjnet muligheden for, at komme hjem til Århus (!) fra kaninhulen med et godt resultat fordi Svendborg konstant tabte tråden og koncentrationen.

Rasmus Christensen fik et af sine gode indhop for kaninerne og spillede i de 7 minutter han var på banen flot basket og fik smidt points i kurven ligesom Greg Washington i den grad var vågnet fra julefreden med 10 points i perioden. Kaninerne kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 12.

9 points mere fra Washington i de første 5 minutter af sidste periode og de var stort set ubesvarede, hvilket gjorde, at kampen var afgjort. At kaninerne så kunne tage et run på yderligere 16-2 gjorde blot, at kampen blev vundet med 22.

Et uskønt opgør uden rytme hos nogen af holdene gav ingen overraskelse i Svendborg idrætscenter i aften og kaninerne kunne trække sig ud med sejr nr. 16 i god behold. Der er dog plads til forbedringer hos begge mandskaber.

For kaninerne blev dagens topscorer Greg Washington med 21 og 7 blocks samt 6 rebounds, Donald Rutherford scorede 20 og hentede 13 rebounds samt havde 6 assists, 18 til Adama Darboe, 7 rebounds og 9 assists, 8 hver til Mikkel Plannthin og Claus Magaard.

For BC Århus scorede Hristo Petkov 13, Rasmus Søby 11, 9 hver til Randy Dezouvre og Gudni Valentinusson.

Sidste chance i dag inden 23:59

10.01.2013

Har du ikke allerede afgivet dine stemmer til Stadium All Star 2013 så er det ved at være sidste chance.

Afstemningen lukker kl. 23:59 i aften og fra starten af næste uge vil de 2 x 12 spillere begynde at blive præsenteret.

Køb billet til Stadium All Star 2013

11.12.2012

Billetsalget til Stadium All Star 2013 er skudt i gang.

Billetprisen er bare kr. 50,- for mange timers underholdning i selskab med de bedste spillere i DK.

Klik for at købe din billet. Samme sted kan du også købe din billet hvis du ønsker at deltage i Stadium All Star Camp 2013 (se mere i menupunktet under All Star)

Nytårsfyrværkeri i Søndersøhallen

07.01.2013

Forventningerne til spændingen i dagens kamp var stor efter 2 x overtid sidst de to hold mødtes i Søndersøhallen, lige inden julepausen.

Lad os slå det fast: Det blev ikke en spændende kamp i dag, og Værløse vinder en komfortabel sejr.

BC Aarhus starter som en raket der farer mod eftermiddags himlen i Værløse. BC Aarhus leverer flere hurtige knaldperler i de første minutter af kampen, og bringer sig foran 5-0. Herefter står der Værløse på resten af kampen. Richard Delk sender det ene stjerneskud af sted efter det andet, og har virkelig fået gang i 3 pointskuddene i denne kamp (scorer 6 ud af 11 skud).

BC Aarhus fighter flot anført af Ronny Laier, der kæmper efter hver en løs bold. Værløses store bomberør Justin Baker, fortsatte de gode taker fra før jul (41 points mod Næstved) og lavede et kanonslags agtigt dunk i 1 quater, der sluttede 32-22 til hjemmeholdet.

BC Aarhus spiller deres første kamp med deres nye træner Pete Hoffmann og det ser lidt ud som om at det ikke er hele playbooken, der er blevet gennemarbejdet  endnu. Det skal naturligvis nævnes at Charles Funches ikke var med for Århusianerne, da han sad ude med en skade. Værløse spiller zone det meste af kampen og Rasmus Søby får da også sat nogle flotte frie trepointscoringer ved baseline (4 ud af 10).

For hjemmeholdet fik Jacob Enevold Jensen lavet en flot double double og havde desuden 3 flotte blocks. Dagens kamp blev også en debut til Kristian Norsgaard Rieper-Holm, der fik lov at boltre sig i de sidste 10 min.

Værløse vinder kampen 95 – 69 efter en overbevisende indsats, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet. 2 meget vigtige point for Værløse, der kæmper med mandsmod for at komme op over stregen.

Stillinger undervejs: 32-22 efter 1. periode, 53-38 efter 2. periode, 76-54 efter 3. periode og 95-69 efter 4. periode.

Kampens spiller og topscorer for hjemmeholdet var Richard Delk med 29 point, 8 reb. 7 ass.

For BC Aarhus havde Hristo Petkov 16 point og 9 rebounds.

Har du husket at stemme?

07.01.2013

Næsten 1000 fans har allerede afgivet sine stemmer i afstemningen om hvem der skal med på de 2 All Star hold.

Har du ikke stemt endnu kan du fortsat nå det. Afstemningen slutter på torsdag den 10. januar kl. 23:59 og på begge hold er der forsat spænding om hvilke spillere der bliver valgt ind.

Du finder afstemningsboksen nederst på forsiden. Udfyld blot dit navn + mailadressen og sæt x ud for de 2 x 5 spillere som du vil se til All Star 2013.

Fra næste uge af præsentationen af de 2 hold begynde her på siden.

Næsten 1000 fans har allerede afgivet sine stemmer i afstemningen om hvem der skal med på de 2 All Star hold.

Har du ikke stemt endnu kan du fortsat nå det. Afstemningen slutter på torsdag den 10. januar kl. 23:59 og på begge hold er der forsat spænding om hvilke spillere der bliver valgt ind.

Du finder afstemningsboksen nederst på forsiden. Udfyld blot dit navn + mailadressen og sæt x ud for de 2 x 5 spillere som du vil se til All Star 2013.

Fra næste uge af præsentationen af de 2 hold begynde her på siden.