Nyheder

Horsens BC vinder over BC Aarhus

12.10.2012

HIC tog til aften imod BC Aarhus.

På papiret en lige kamp, men efter to preseason sejre til Hic mod netop BC Aarhus, måtte hjemmeholdet måske tage favoritrollen på sig ? HIC endte også med sejren, som blev på 79-65 efter stærkt forsvar i anden halvleg, hvor BC Aarhus blev holdt på 22 point.

1. Periode: Begge hold kommer godt fra start i forsvaret og stillingen er helt lige 6-6 efter 5 min spil. HIC får dog bragt sig på 9-6 ved en flot 3 pointsscoring ved Rungby assisteret af Varga. Dejligt at se den store fyr begrave det skud langt ude fra. HIC lader dog BC Aarhus få alt for mange angrebsrebounds og gæsterne er derfor helt med i kampen på dette tidspunkt.  Faktisk så godt at gæsterne lige nu spiller sig flot igennem HIC's pres og får lidt for nemme layups og er foran 13 - 15 med 1.20 igen af perioden.

Perioden ender 15 - 16 i BC Aarhus favør.

2. Periode: HIC får skruet tempoet i vejret og får bragt sig foran via BC Aarhus turnovers. 20 - 18 efter 2 min spil i 2. Periode.  Pludselig får HIC coach teknisk fejl for brok og gæsterne er foran 20 - 26.  Det forkrampede HIC spil fortsætter og Rasmus Søby rammer 2 3 pointsskud. 20 - 29 til århusianerne og Horsens time out med 5 min igen af perioden.

Elendighederne fortsætter og BC Aarhus er nu foran 20 - 31. 

HIC begynder at spille bolden rundt og haler ind på gæsterne. Stillingen er nu 25 - 31 med 3.11 igen af perioden. Darko Jukic laver et super dunk og stillingen er 27 - 33.

Nu går det stærkt med 3 ere og dunks i begge ender. Ret underholdende og seværdigt. Stillingen ved pausen 40 - 43

3. Periode: HIC får hurtigt gang i Thomann under kurven med 2 hurtige scoringer. HIC er dog stadig bagud med en enkelt pind    46 - 47. HIC kommer endelig foran 50 - 47 og århusianerne tager timeout med 4.58 igen.  Frederik Rungby fortsætter sit heroiske spil med masser af fight og vigtige scoringer. 

Perioden slutter helt tæt 56 - 54 i HIC favør.

4. Periode: Skyler  Bowlin er klar med 3 point lige efter pausen. 59 - 54 HIC, og de begynder bevidst at finde Thomann inside og det giver pote nu. BC Aarhus har nemlig ingen i den vægtklasse.  BC Aarhus misser en del frie skud i denne periode af kampen.  Jukic er flyvende nu med både 3 pointsskud og straffeskud. 65 - 58 med 6.00 igen.  HIC er virkelig dominerende nu og det er både i forsvar og angreb. 73 - 60 med 2.24 igen. Kampen er afgjort og HIC får skrabet en hård arbejdssejr hjem på 79 - 65 (15-16, 25-27, 16-11, 23-11).

Næste opgave for HIC er først kommende onsdag hvor Ålborg Vikings kommer på besøg

Topscorer: HIC Keane Thomann 21 point

Topscorer Rasmus Søby BC Aarhus 21 point

MOM Frederik Rungby, Horsens IC, 15 point, 8 rebounds, 4

Spændende kamp i Næstved

12.10.2012

Ugens dk4 kamp var topopgøret mellem Team Fog Næstved og Bakken Bears.

1. periode 12 – 19: En hæsblæsende periode i et højt tempo, som Bakken Bears forvaltede bedst. Efter at Team Fog Næstved kom foran 2 – 0 blev holdet stort set kørt over af Bakken Bears i de næste minutter.

Team Fog Næstved missede sine forsøg både under kurven og fra distancen. Team Fog Næstved kæmpede dog ihærdigt for at komme tilbage i kampen, men det var svært.

2. periode 32 – 43: Bakken Bears startede 2. periode, som de sluttede første: hurtigt – meget hurtigt. I løbet af ingen tid udbyggede Bakken Bears føringen til 15 point, hvilket medførte, at Team Fog Næstved tog en time out.

Men lige meget hjalp det. Bakken Bears var klart bedre og holdt en sikker føring perioden ud.

3. periode 48 – 60: Team Fog Næstved fik en god start og vandt de første 5 minutter med 5 – 0. Men så var det også slut. Bakken Bears trak igen fra og igen i løbet af ingen tid førte Bakken Bears med 16 point.

Team Fog Næstved var virkelig kommet i menneskehænder. Hver gang holdet var ved at nå op, strammede Bakken Bears grebet og skruede tempoet op. Og så var det lige som om, at Team Fog Næstved ikke kunne følge med.

4. periode 72 – 76: Starten på perioden var ikke køn, men Team Fog Næstved kæmpede ihærdigt, og efter 2 minutter var Team Fog Næstved kun bagud med 4 point. Og det blev bedre endnu for Team Fog Næstved, da holdet efter 4 minutter nåede op på 60 – 60.

Og sensationen lurede, da Team Fog Næstved, som ikke havde været foran siden 2 – 0, med 5 minutter tilbage af kampen kom foran 62 – 60.

Men så tog Bakken Beasrs (læs Chad Tomko) fat igen, og han scorede næsten, som det passede ham, og Bakken Bears kunne igen trække fra.

Team Fog Næstved kæmpede sig flot tilbage og med 1 minut tilbage var Team Fog Næstved kun bagud med 1 point.

Det sidste minut blev lidt af en gyser. Ved stillingen 72 – 75 missede Team Fog Næstved em 3’er. Hurtig omstilling og 2 straffe til Bakken Bears, som imidlertid ikke blev udnyttet. Team Fog Næstved igen på bolden, men missede endnu en 3’er. Kampen sluttede med en scoring af Bakken Bears på det ene af to straffekast.

Topscorer for Bakken Bears Chad Tomko med 34 point

Topscorer Team Fog Næstved Caleb Walker med 18 point.

Favoritsejr efter flot fight

11.10.2012

Der var mange ting at glæde sig over for det unge Værløse-hold i dagens kamp mod sidste års vice-danmarksmestre fra Svendborg.

Desværre var starten og slutningen ikke blandt dem… Men i langeperioder  fik Værløse gevinst af deres aggressive og direkte spil. I Tredie quarter trak fynboerne imidlertid fra. De kunne derfor tage med den ventende bus hjem i bevidstheden om, at endnu to point går ind på kontoen efter en forholdsvis komfortabel 82-99 sejr.

Knap 300 forventningsfulde tilskuere bød i Søndersø-hallenvelkommen til deres egne unge helte og Svendborg. Desværre for fansene var Værløse-spillerne fra kampens start slet ikke så varme og skarpe som den frisklavede kaffe, der blev solgt. Havde det været tilfældet, var første periode ikke endt 15-25 i fynboernes favør.

Om der blev serveret kaffe i pausen, kunne denne skribent ikke se. Men det var et ganske anderledes effektivt Værløse-hold, der i løbet af periodens første minut hentede de sejrsvante fynboer ognåede dem ved stillingen 23-24. Herefter fulgtes de to hold ad perioden ud, så halvlegen kunne slutte 43-46.

Ikke desto mindre var der hele tiden en fornemmelse af, at Svendborgs to amerikanere Donald Rutherford og Gregory Washington, var for stor en mundfuld. Rutherford sluttede som kampens topscorer med 28 point, og fik samtidig tid til at tage 8 rebounds. Washington, der formentlig har ligaens største vingefang, var på samme måde en konstant trussel, og lukkede dagen på kontoret med 18 point og 6 rebounds.

Det var også en amerikaner, der endte som topscorer i den anden ende. Værløses Richard Delk kunne klæde om efter at have leveret 18 point og fem rebounds. 18 årige Peter Møller, der er så hurtig, at det ofte ser ud som om, at banen er mindre for ham end for andre spillere, kunne sætte 18 point og fem rebounds ind på kontoen.

I tredje periode var det slut, og Svendborg stak af. Værløse-mandskabet måtte melde udsolgt i samme takt som kagerne i kiosken. Og som med kagerne, havde det indtil da været ret godt.Men da Svendborg viste klassen og lukkede 3. periode med 17-29, hjalp det ikke meget at fjerde sluttede 22-24.

Den afsluttende periode bar præg af, at kampen var afgjort. Svendborg havde et gear mere, og det blev brugt til at underholde med både dunk og alley-oop. Og til at hente en 82–99 sejr.

Topscorer Værløse: Richard Delk og Peter Møller begge med 18 point
Topscorer Svendborg: Donald Rutherford 28 point

79ers vinder Kanal Sport kampen

11.10.2012

Det blev til en udebanesejr i Aalborg Stadionhal til Hørsholm 79’ers efter en kamp, hvor scoren bølgede frem og tilbage i begge halvlege.

Resultatet blev at Hørsholm 79ers kunne tage tilbage til Sjælland med en sejr på 92-85.

Vikingerne startede som lyn og torden, og kom foran 22-12 efter en mængde layups af Rob Delaney, Ryan Willen og Mads Kofod. Imidlertid kom Hørsholm stærke tilbage de sidste to minutter af perioden, hvor Brenton Butlers seks point bragte nordsjællænderne på 25-23.

Over periodepausen og ind i andet quarter gennemførte Hørsholm et run på hele 25-4. Det var først otte minutter inde i 2. periode, hjemmeholdet vågnede op, idet scoren gik fra 29-42 til 37-44 ved pausen.

Efter pausen fortsatte vikingerne med at få stops. Samtidig var det et par aggressive amerikanere, der i den offensive ende ramte otte straffekast i træk. Vikingerne trak minut efter minut ind på 79’ers, og i sidste minut kunne Søren Sørensen med to straffekast udligne til 59-59.

I fjerde quarter bragte vikingerne Aske Thorsteinsson Vikings foran med 62-59 på en hurtig 3-pointer, men så gik Hørsholm inside fire gange i træk, hvilket gav otte point, og en Hørsholm føring på 62-67. Fra det tidspunkt jagtede en flok trætte vikinger kampen. Flere gange hentede de fire point, men hver gang svarede Hørsholm igen. En gang var det Raasmus Stolbjerg, der ramte to layups i træk, en anden gang var det Casper Hesseldal.

I det sidste minut satsede Vikingerne vildt, men Hørsholm ramte otte af ti straffekast, og tog kampen 92-85.

Topscorer Aalborg Vikings: Robert Craig Delaney 29 og Ryan Willen 24 point.
Topscorer Hørsholm 79ers: Brenton Butler 29  og Atila Kovac 16 point.

Chris Nielsen stopper hos Bakken Bears

10.10.2012

Efter godt to sæsoner hos Bakken Bears forlader Chris Nielsen klubben med øjeblikkelig virkning.

Ansættelsesaftalen er blevet ophævet efter en episode umiddelbart inden fredagens ligakamp mod Randers Cimbria. Her reagerede Chris Nielsen på en uacceptabel måde overfor Bakken Bears' head coach Phil Dejworek og blev efterfølgende bedt om ikke at spille kampen. Siden den kamp har Chris Nielsen været suspenderet og derfor ikke deltaget i træningen.

Chris Nielsen er trådt over stregen, og vi har - efter dialog med Chris i øvrigt - vurderet, at Chris ikke kan fortsætte på holdet, og hans kontrakt ophæves derfor, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Bakken Bears' næste opgave er torsdagens topopgør på udebane imod Team Fog Næstved. En kamp der vises direkte på dk4.

Bred bænk giver SISU sejr

10.10.2012

SISU fastholder tredjepladsen – Randers Cimbria af 2010 søger stadig den første sejr.

SISUs center Zach Moritz havde en lille skade i ryggen, og derfor var der lagt op til at andre spillere skulle træde op og gøre en større indsats. Og det var præcis det som skete.
Seks SISU-spillere scorede 10 point eller mere: ud over starterne Mike Flowers, Mikael Vincents Nielsen, Mickey Dennis og Damon Smith steppede Philip Bo og Morten Lisby gevaldigt op. Og 23 SISU-assists viste et godt sammenhold og samarbejde. Endvidere gjorde tidlige fejlproblemer hos SISU, at det var endnu vigtigere, at bænken viste sine kvaliteter.

I første periode var det Mike Flowers og Mickey Dennis, som førte sig frem for hjemmeholdet, mens Mike Nielsen, Damian Ocaña og Casper Stage scorede for Randers. SISU kom hurtigt foran 14–5 men førte kun 23–21 ved slutningen af perioden.

I anden periode forsatte Mike og Mickey de gode takter for SISU, mens Randers havde en spansk periode i angrebet: Miguel Ortega og Damian Ocaña stod for 13 af Randers’ 15 point i perioden, og SISU havde store problemer med at lukke af for Damians langskud.

Efter pausen var det andre spillere, der viste vejen frem for SISU. Mikael Vincents Nielsen begyndte for alvor at score og lave assists, og Damon Smith kom godt i gang med pointene. Morten Lisby var også varm.

I starten af fjerde periode var SISU kun foran med 3 point, men lukkede kampen helt ned i de første minutter. Philip Bo og Morten Lisby lavede 15 af SISUs point i denne periode, og SISUs forsvar havde gjort Randers møre. SISU bragte sig foran med 89–70 og kampen var reelt afgjort. Sejren blev på 93-82 (23–21 21–15, 24–29, 25–17).

Efter fire sejre i fem kampe står SISU nu over for en stor udfordring med topopgøret mod Svendborg Rabbits i næste runde, mens Randers stadig leder med lys og lygte efter deres første sejr, når de gæster BC Aarhus på fredag.

SISUs Head Coach Almir Zeco sagde efter kampen: ”Vi lavede mange fejl i forsvaret. Vi vidste, at Randers’ styrke er trepointskud, men vi lukkede ikke ordentligt af for det. Til gengæld havde vi en god kamp i angrebet, og det var utrolig godt, at Morten Lisby og Philip Bo trådte op og kæmpede hårdt. Nu ser vi frem til at udfordre Svendborg om 8 dage.”

Kampens profiler:
SISU: Mickey Dennis 22 point, Mike Flowers 14 point, Mikael Vincents Nielsen double-double med 12 point og 12 assists, Philip Bo 13 point, Morten Lisby og Damon Smith 12 point hver.

Randers: Damian Ocaña double-double med 23 point og 10 rebounds, Mike Nielsen 15 point, Miguel Ortega 14 point, Casper Stage 10 point.

Vikings 12/13 video teaser

09.10.2012

Aalborg Vikings har forud for onsdagens tv-kamp på Kanal Sport mod Hørsholm 79ers produceret en lille teaser.

Se mere ved at klikke her.

Hjemmeholdet faldt sammen

09.10.2012

Der var masser af lyspunkter for Team Fog Næstved i mandagens kamp mellem BC Aarhus og Team Fog Næstved, men hjemmeholdet BC Aarhus var bortset fra de første 7 minutter ikke den store trussel. Team Fog Næstved kunne derfor hive en sikker sejr hjem på 83-61.

Caleb Walker lagde hårdt ud for Team Fog Næstved med et alley-oop dunk, men BC Aarhus rejste sig hurtigt og det var en tæt kamp i store dele af 1. periode. De to hold fulgtes ad i de første 7 minutter af kampen, hvor særligt Hristo Petkov fra hjemmeholdet viste stor styrke med nogle gode scoringer. Stillingskrigen holdt indtil 7 minutter inde i 1. periode, hvor Stian Mjøs egenhændigt fik skabt afstand med nogle sikre 3 points scoringer. Team Fog Næstved havde nogle gode indhop fra blandt andet Mads Block, der generelt havde en flt kamp. I løbet af få minutter havde Team Fog Næstved bragt sig i spidsen med 28-13. Det så noget sort ud for hjemmeholdet.

I 2. periode fortsatte Team Fog Næstved det gode spil og BC Aarhus virkede mere og mere opgivende. BC Aarhus lod sig påvirke af dommerne og havde meget svært ved at finde ind i en angrebsrytme. Fejl på fejl blev begået og Team Fog Næstved straffede hjemmeholdet prompte. Caleb Walker kom i fejlproblemer, men spillede flot når han var på banen og særligt Stian Mjøs var sikkerheden selv fra distancen. BC Aarhus havde intet modtræk og ved halvleg var Team Fog Næstved foran med 50-30.

Der var ikke meget der ændrede sig i 3. periode. Team Fog Næstved blev ved med at spille overbevisende og BC Aarhus kunne ikke finde momentum. På et tidspunkt kom Team Fog Næstved foran med næsten 30 point og trænerteamet fra BC Aarhus begyndte at grave dybt i bænken for at finde løsninger. Det hjalp ikke på stillingen, men spillet blev dog mere sammenhængende. Lukas Jensen de Oliveria gjorde en rigtig fin figur med sit indhop og også Louis Gibson kom på banen og gjorde det godt. Reelt set var kampen afgjort i 3. periode. Team Fog Næstved gav også tid til bænkspillerne.

4. periode bar præg af, at kampen var afgjort. Det gav en masse spilletid til spillere, der ikke normalt får så meget tid fra begge hold. Kevin McShane havde nogle gode aktioner, der hurtigt blev svaret igen af den tidligere Aabyhøj'er, Joe Benjamin. Kampen løb stille og roligt ud. Team Fog Næstved fik en sikker sejr.

Topscorer for BC Aarhus blev Kevin McShane med 15 point, mens Team Fog Næstveds Stian Mjøs scorede 20 point.

Ca. 230 tilskuere havde fundet vej til NRGI Park, Hal 1 en regnfyldt mandag aften.