Nyheder

Hele pladen fuld for Værløse i Søndersøhallen

21.01.2013

Basketbingo stjernerne fra Aalborg Vikings besøgte Søndersøhallen til en kamp om at få flest brikker til at falde på plads på de to hold.

Det var Værløse der til sidst fik pladen fuld foran et hårdt kæmpende Vikings hold, der til dagens kamp måtte undvære den nye pointguard Luis Guzman, som sad ude med en skade han pådrog sig i kampen mod Randers i torsdags.

Værløses Richard Delk startede som lyn og torden, og satte det ene skud efter det andet efter 3 minutter 7 points. Værløse startede i en zone der gav lidt angrebsproblemer for Vikings i starten af perioden. Vikings fandt dog noget af læsningen og 1. periode endte 21 - 17 i Værløses favør.

Kampen bølgede frem og tilbage hele tiden med skiftende føringer, dog det meste af tiden til Værløses fordel. Specielt Milan Bjegovic tiltrak sig meget opmærksomhed af Værløse forsvaret, der dobbelt teamede og derfor tvang Bjegovic til at aflevere bolden videre til holdkammeraterne. Værløses Axel Karason spillede igen en fantastisk kamp, og har nu i de sidste 3 kampe spillet en afgørende rolle ikke mindst i forsvaret. Axel sætter også en 3’er ca. 30 sekunder inden halvleg, der gør at Værløse kommer foran ved pausen med 2 point, 41-39.

Vikings anden nye amerikaner Anthony O’Neal-Jones leverer en rigtig fin indsats og er godt skydende og er sammen med Niels K. Andreasen Vikings to bedste spillere. Og netop disse er med til at holde Aalborg inde i kampen i 3. periode, hvor Vikings med 2 minutter tilbage af perioden kun er bagud med 1 point. Til sidst trækker hjemmeholdet dog fra og perioden ender med 19-13 i Værløses favør.

4. periode giver lidt tid til Kristian Norsgaard, der får skabt lidt ro på Værløse mandskabet. Hjemmeholdet trækker stille og roligt fra Vikingerne, der aldrig for bragt spænding omkring resultatet. Richard Delk får begejstret det mere og mere medlevende hjemmepublikum, blandt andet med 2 fastbreaks dunks. Perioden slutter 13-6 til Værløse, der sikrer sig en samlet sejr på 73-58.

Topscorer for Værløse BBK: Richard Delk 25 point & 8 rebounds, Justin Baker 15 point & 14 rebounds, Axel Karason 15 point & 5 rebounds.

Topscorer for Aalborg Vikings: Anthony Jones 17 point & 5 rebounds, Niels K. Andreasen 14 point & 2 assists.

Kampens spiller: Richard Delk, Værløse BBK.

BL`s formstærke hold besejret af Rabbits

20.01.2013

Svendborg Rabbits stod overfor en svær opgave i Svendborg Idrætscenter, hvor dagens modstander var Basketligaens mest formstærke mandskab, nemlig Randers, der havde sejre over Bakken Bears, Sisu, Hørsholm, Team Fog Næstved og Ålborg bag sig i de sidste 5 kampe.

Det blev effektivt stoppet af ligaens duks i dagens opgør, hvor især Svendborgs forsvar og mange angrebsrebounds var udslagsgivende.

Kaninerne vandt sejr nr. 18, 105-75 efter perioderne 24-20, 26-18, 26-21 og 29-16.

Det var tydeligt fra kampstart, at oplægget fra onsdagens kamp i Hørsholm, skulle forsøges gennemført i dagens opgør mod Randers for kaninerne gik benhårdt efter alle rebounds og arbejde hårdt i forsvaret. Det betød bedste start fra Svendborg og efter 5 minutter var stillingen 11-2.

Randers kom flot igen og når kaninerne ikke fik fat i angrebsrebounden gik det hurtigt i den anden ende. Bo Colas var stærk med 9 points i perioden men hans modspiller Greg Washington var også i hopla med 8 og flere angrebsrebounds end Colas.

Perioden slutter med lille fordel til Svendborg men Randers var kommet sig over chokstarten fra kaninerne.

Så var det Donald Rutherfords tur til at overtage dirigentstokken for med 10 points i perioden fra hans hånd, deriblandt et monsterdunk over to forsvarsspillere fra Randers, viste han, at han er sin skade helt kvit. Kaninerne fortsatte med at angribe glasset benhårdt og når bolden ikke gik i fik hjemmeholdet rebounden. Det blev til i alt 18 offensive rebounds kampen igennem, deraf de 12 i 1. halvleg og 41 i alt i begge ender og det var en afgørende faktor.

Samtidig var det med til at bremse Randers’ fastbreaks og i det stationære spil var kaninernes forsvar i dag rigtig godt. Det kostede naturligvis på fejlkontoen men det var prisen. 15-5 i de sidste 4 minutter til kaninerne og der var skabt hul til pausen, hvor Svendborg førte med 12, 50-38. Meget koncentreret indsats af kaninerne.

Spørgsmålet ud til 2. halvleg var, om Randers kunne komme tilbage på sporet og om det formstærke mandskab kunne true førerholdet i dag. Randers forsøgte stadig at få fart i sine angreb men kaninerne var meget kloge og bevidste på det farlige våben fra kronjyderne. Gang på gang kunne Svendborg bremse Randers dels fordi der blev scoret på scoringsforsøgene men også fordi forsvaret var godt for kaninerne. Randers havde det svært og selv om Morten Hansen gjorde hvad han kunne i sine time-outs var opgaven i dag for stor. Svendborg var ganske enkelt det bedste hold på dagen og midt i perioden rykkede kaninerne igen. 12-6 og de 9 fra Rutherford der var i hopla i dagens kamp. 7 points fra Washington og tre trepointsscoringer fra Svendborg i rap, Mikkel Plannthin, Washington og Claus Magaard og kaninerne kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 17.

De første minutter i sidste periode blev indledt af Svendborg med et sandt angrebsraseri på Randers’ kurv. 15-4 og kampen var afgjort efter 5 minutter af sidste periode. Kaninerne var nu foran med 31, 100-69, og hele bænken blev spillet. Randers havde for længst indset, at kampen var tabt og ovenpå fem sejre i træk, måtte de seje kronjyder i dag se på, at ligaens tophold gav dem en lektion. Det var til dels Randers’ 20 turn-overs men også flot forsvar fra kaninerne der ødelagde rytmen hos kronjyderne. Naturligvis var det heller ikke mere end torsdag aften siden Randers var ude i en sej kamp mod Ålborg og holdet virkede lettere slidt. Bo Colas var dog stadig holdets absolutte bedste spiller med 23 points og 14 rebounds og meget flotte procenter.

Randers’ normalt meget stærke spanioler Ortega var skadet i sin højre skulder og det prægede hans spil i dagens kamp. Dog må Randers sande at de i dag var overfor et meget stærkt forsvar.

For Svendborg scorede Donald Rutherford i dag 27 points og hentede 13 rebounds, 19 til Greg Washington og 8 rebounds, 13 til Mikkel Plannthin, 12 til Adama Darboe og 9 assists, 11 til Niels Degn, 10 til Claus Magaard, 6 til Adam Haddad, 4 til Rasmus Christensen og 3 til Kristoffer Gertz.

For Randers var bedste spille som nævnt Colas, Chris Nielsen scorede 12, 10 hver til Casper Stage og Miguel Ortega, 9 til Patrick Nielsen, 6 til Ocana.

BC Aarhus tabte kampen i 3. periode

20.01.2013

Horsens IC er i en winning streak, mens det modsatte er tilfældet for BC Aarhus.

Selvom det ville være en overraskelse, så er der ingen tvivl om, at BC Aarhus gik efter sejren og håbede på det. Desværre for hjemmeholdet vandt Horsens IC 91-76.

I starten af 1. periode var det et veldisciplineret mandskab fra BC Aarhus, der stod på banen. Forsvaret stod godt overfor Horsens IC og angrebet fungerede fint med masser af bevægelse. Bolden blev spillet under kurven til Charles Funches, der kvitterede med scoringer. Det var en helt lige kamp i de første 5 minutter af 1. periode.

I de sidste 5 minutter var det dog Horsens IC, der sad på kampen, hvor alle spillere fra Horsens bidrog. Darko Jukic viste endnu engang sit høje niveau. Daniel Friedrich og Keane Thomann fulgte trop. Selvom BC Aarhus ikke slap taget, så var Horsens IC alligevel et skridt foran hele tiden. 13-23 efter 1. periode.

I 2. periode samlede BC Aarhus sig sammen. Indstillingen var helt i top. Jakob Wang og Ronny Laier viste vejen med hård fight og BC Aarhus kom tættere og tættere på Horsens IC. Der var flere fra BC Aarhus, der leverede en god indsats, men særligt i den sidste del af 2. periode steppede Randy Dezouvre gevaldigt op i angrebet. Han var en evig trussel. Med 1½ minut tilbage bragte Rasmus Søby BC Aarhus på 37-40 og kort efter havde Anton Elsner mulighed for at bringe balance i stillingen, men desværre for hjemmeholdet missede han en åben 3’er.

BC Aarhus vandt 2. periode og stillingen var 38-42 ved halvleg.

Randy Dezouvre startede 3. periode med et lay-up til stillingen 40-42. Publikum sad med en forventning om, at de gode takter fra 2. periode ville fortsætte for BC Aarhus, men det gjorde de ikke. Kampen var ganske vist tæt de første par minutter af 3. periode, men lige pludselig to den dynamiske trio, Darko Jukic, Keane Thomann og Skyler Bowlin fat. Keane Thomann var uhyre effektiv og Darko Jukic var helt fantastisk med flere 3’ere og et kraftfuldt dunk i trafic. Horsens IC spillede virkelig flot og BC Aarhus formåede ikke at slå Horsens ud af rytmen.

3. periode afgjorde reelt set kampen og Horsens IC kunne bringe sig sikkert i spidsen med 54-72.

Der var måske et lille håb for hjemmeholdet for at vende kampen med en god start på 4. periode, men den gode start udeblev. Horsens IC fortsatte den gode stil. BC Aarhus forsøgte sig, men havde ikke heldet og Horsens IC lod sig ikke slå ud.

Efter 4 minutter af 4. periode var der ikke mere at gøre for hjemmeholdet. Horsens IC havde lukket og slukket den kamp. Der blev skiftet ud og de sidste 6 minutter bestod af udveksling af scoringer frem og tilbage. Louis Gibson og Lukas Jensen de Oliveriea komme på scoringstavlen og fik nogle gode minutter.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 31 point, mens Keane Thomann scorede 26 point for Horsens IC.

Næste kamp for BC Aarhus er en bundgyser mod Hørsholm den 26. januar, kl. 15.00. Den spilles ligeledes i Åbyhallen, der til dagens kamp var fyldt. Vi håber, at det samme sker mod Hørsholm.

Viking taber knebent til Cimbria

18.01.2013

Første kamp i foråret for Aalborg Vikings blev til en spændingsfyldt affære imod gæsterne fra Randers Cimbria.

Det var en velgørehendsarrangement, som startede kampen, med en indsamling til Familienetværket. Indsamlingen gik til soldater, der er blevet skadet under international udsendelse og deres pårørende. DK4 dækkede kampen og kampen blev blæst i gang kl. 19.15 i Aalborg Stadionhal.

I første periode kom Randers stærkt for start og efter 4-3 får de et run på 14-6, hvorefter Vikings head coach Mads Olesen tog en timeout. Det fik gang i Vikings, der kæmper sig tilbage i første periode, som ender 23-26.

Randers kom stærkt skydende ud til anden periode og efter de første 4 minutter, havde Randers scoret 12 point mod Vikings 4 point. Vikings forsvaret kæmpede med at nå skytterne fra Randers og derfor kom begge hold til pausen med stillingen 39-55.

Der skulle ske en reaktion fra Vikings i anden halvleg og efter Bonell Colas sad ude i store dele af 3. periode, kom Anthony Jones til sin ret. To fabelagtige dunk og et alley oop dunk, fik tilskuerne i Aalborg Stadionhal til at råbe af begejstring. Vikingerne kæmpede sig også tilbage i kampen. Specielt forsvaret begyndte at skabe problemer for Randers angrebsspil og det gav Vikingerne mulighederne for at vende kampen i 4. periode med en føring på 14 point til Randers.

Stillingen ved starten af 4. periode var 66-80 til Randers og man kunne for alvor mærke, at Vikinger skruede bissen på. Forsvaret formåede gang på gang at holde Randers for at få etablerede scoringer og kun enkelte fastbreak scoringer holdte Randers inde i kampen. Randers Cimbria head coach Morten Hansen måtte derfor tage en timeout, hvor Chris Nielsen fra Randers får en teknisk for at sparke bolden ud af banen.

I sidste ende formår Randers med sikre skud, at holde sig foran Vikings og vinder kampen 85-100.

De to bedste spillere fra hvert sit hold blev Vikings Anthony Jones og Randers Bo Colas.

Kampens topscorer; Anthony Jones: 20 points, 7 rebounds, 5 assists fra Vikings og Bo Colass:  24 points, 15 rebounds, 4 assists fra Cimbria

SISU vinder en barnburner over Team FOG Næstved med 79–76

18.01.2013

Tager føringen mod Næstved i kampen om fjerdepladsen.

SISU har nu vundet alle tre grundspilskampe over Næstved. I slutspillet spiller nummer nr. 4 mod nr. 5 i kvartfinalen, og holdet på fjerdepladsen har hjemmebanefordel. Hvis det bliver Næstved, som SISU kommer til at møde i slutspillet, burde SISU derfor have en lille mental fordel over for dem nu.

Dagens kamp var, ligesom sidste søndags kamp mod Værløse, en barnburner, men med det omvendte resultat. Spillet bølgede frem og tilbage gennem hele kampen, men SISU startede bedst med fart i angreb og forsvar og kom hurtigt foran 10–0, 13–2 og 23–9 med tre 3’ere fra David Harder (13 point i alt i første periode). Zach Moritz tilføjede 8 point i første periode, og SISU vandt perioden 32–14.

Så gik SISUs angreb og forsvar i stå i anden periode, Alex Murphy og Caleb Walker kom i gang og Team FOG fik flere and-ones. Sidst i perioden var SISUs føring reduceret til blot 5 point, og Næstved var tilbage i kampen; 44–39.

Team FOG kom bedst ud i tredje periode og udlignede på point fra Caleb Walker og Nerijus Brasas. Derefter et 21–7 run, og så var Team FOG oppe med 9, 51–60. David Harders satte så sit fjerde trepointsskud, og yderligere en 3’er fra Mikael Vincents Nielsen bragte SISU tilbage til 57–60. En lang 3’er fra Damon Smith og en teknisk fejl og 2 point på straffekast, og så var SISU kun nede med et point, 64–65, da tredje periode blev fløjtet af.

Fjerde periode blev tæt hele vejen. Holdene byttede point til 72–72, men så fik Mikael Vincents Nielsen en and-one til 75–72, og SISU stoppede Team FOGs angreb. Men Næstved kom tilbage til 76–76 med 2:02 tilbage. Ingen af holdene kunne score, men så blev Mickey Dennis fejlet med 0:50 tilbage og scorede på det ene straffekast. Team FOG fik bolden, men så begik Nerijus Brasas en angrebsfejl. Bolden til SISU med 44 sekunder tilbage. På et lay-up scorer Zach Moritz til 79–76 med 21 sekunder tilbage.  Team FOG har bolden i endnu en nervepirrende afslutning. SISU spiller hårdt forsvar og Næstved har svært ved at komme til skud. Til sidst sender Caleb Walker en 3’er af sted fra downtown, som ruller rundt et par gange, hopper ud af kurven, hvorefter SISU kan tippe den langt væk, mens slutsignalet lyder. Slutresultat: 79–76.

Nu er der blot 8 kampe tilbage i grundspillet, og SISU har taget et vigtigt skridt mod en endelig placering på fjerdepladsen, men meget kan ske endnu. På lørdag skal SISU tage det næste skridt i kampen mod Hørsholm 79ers, hvor de skal søge at revanchere pokalnederlaget. I den efterfølgende kamp skal SISU derefter prøve at forhindre, at Randers kan komme tættere på at overtage enten fjerde- eller femtepladsen.

Imens prøver Team FOG kræfter med Bakken Bears og Svendborg Rabbits i deres næste to kampe i januar, men det betyder altså, at Team FOG møder deres sværeste modstandere først, mens SISU først møder dem senere (7. og 28. februar).

Scorere:
SISU: David Harder 19 point, 3 rebounds, 4/5 i trepointskud; Damon Smith 18 point, 7 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 15 point, 5 rebounds, 5 assists; Zach Moritz 14 point, 7 rebounds, 3 steals; Mickey Dennis 13 point, 8 assists, 3 rebounds og 5 steals.

Team FOG Næstved: Caleb Walker 20 point, 3 rebounds, 3 assists; Quinton Doggett 14 point, 10 rebounds, Alex Murphy 10 point, 6 rebounds, 6 assists, 3 steals.

Bears vinder lokalopgøret mod BC Aarhus

17.01.2013

Bakken Bears hev en smal 74-65-sejr hjem i et ikke-kønt spillet lokalopgør imod BC Aarhus.

Nicolai Iversen var bedste spiller i kampen med 23 point og 14 rebounds.

Bears havde forventet en svær kamp efter holdet søndag blev pokalmestre - således har de seneste tre ligakampe umiddelbart efter en pokaltriumf resulteret i nederlag. BC Aarhus var tændt fra start og virkede indstillede på mindst at matche gæsterne fysisk.

BC Aarhus kom bedst fra start. Udeholdet kom hurtigt foran 10-4 inden Morten Sahlertz scorede to treere i træk. Pokalfighter Sahlertz scorede 10 af bjørnenes første 12 point, men scorede derefter ikke yderligere i kampen (symptomatisk for kampen scorede kun Iversen flere point for hjemmeholdet).

Bears vandt første periode 19-18.

I anden periode fik Bears gang i Chris Christoffersen, der kun havde spillet halvandet minut i første periode inden han måtte forlade banen med to fejl. Christoffersen scorede hurtigt fire point inden han måtte lade sig skifte ud med tre fejl i bogen.

BC Aarhus mistede midt i anden periode Hristo Petkov, der tilsyneladende kom slemt til skade. For BC Aarhus havde Charles Funches en hovedrolle i anden periode, hvor han scorede 10 point.

Bears førte knebent ved pausen - 34-32.

Fra tredje periodes start så det ud til at Bears fik knækket gæsterne. Føring på 47-39 efter godt arbejde af bl.a. Nicolai Iversen - men syv udeholdspoint i træk bragte regnskabet tæt på balance - Bears-føring på 50-48 inden de sidste ti minutter.

Bears havde en frygtelig aften fra distancen. Udover Sahlertz to hurtige treere skød holdet 4 for 18 ude fra, og kombineret med 16 turnovers gjorde det at det var svært at trække fra. Måske forskellen i den sidste ende alligevel bestod i at BC Aarhus skød endnu ringere udefra og havde seks turnovers mere.

Bears trak i fjerde periode fra, og nåede foran 67-58 inden BC Aarhus igen truede med et comeback. BC Aarhus nåede i slutfasen dog aldrig tættere på end at være bagud med fem point, og til sidst kunne Nicolai Iversen og Jens Jensen løbe point i kurven til sejr på 74-65.

Bakken Bears holder med sejren fat i andenpladsen, mens BC Aarhus med nederlaget stadig er næstsidst i ligaen.

Mest scorende for BC Aarhus var Randy Dezouvre (19 point) og Charles Funches (15 point).

Horsens IC fik Værløse BBK ned på jorden igen

16.01.2013

Efter sidste uges neglebidende sidste-sekunds gyserafslutning mod SISU, var det såmænd helt rart at kunne hvile nerverne til dagens Værløse-opgør mod ligaens nummer tre Horsens IC i Søndersøhallen.

Kampen endte med en komfortabel 20 points sejr til Horsens med 95-75.

Set gennem brillerne fra en Værløse-fan, var et af aftenens højdepunkter klart, at hele bænken fik spilletid. Og hvis sandheden skal frem, så gav det faktisk energi i slutminutterne, at Victor Hjorth og Christian Dissing pludselig var at finde på banen. Ikke at det gav spænding om resultatet – slet ikke. Men alligevel.

Det startede ellers godt. I en kontant spillet kamp sluttede første quarter 21-21 efter en 8-0 Horsens føring. I anden quarter fik Horsens dog for alvor skudt sig varme. Ikke mindst på tre-pointerne var jyderne overlegne med 14 stykker fordelt over hele kampen. Og så havde de i kampens to topscorere Darko Jukic og Skyler Bowlin, en duo der udgjorde en konstant og velskydende trussel – og en afgørende forskel.

Da holdene gik til midtvejspause, var Horsens rykket til en 49-35 føring. Men på trods af at viljen til at ændre på det, var klart til stede hos Værløse i 3. quarter, var Værløse aldrig i stand til at bringe spænding om resultatet ind i kampen.

I fjerde quarter gav Horsens, ligesom Værløse, spilletid til de yderste pladser på bænken. Alligevel sluttede perioden med en otte point Horsens sejr, og dermed en samlet sejr 20 points sejr til Horsens med 95-75.

Kampens topscorere blev fra Horsens Skyler Bowlin med 27 point og 8 assists, samt Darko Jukic med 25 point og 2 assists. Fra Værløse blev det Axel Karason med 20 point og Richard Delk med 19 point.

Optakt Vikings - Cimbria

15.01.2013

Aalborg Vikings har valgt at gøre hjemmekampen i Basketligaen torsdag den 17. januar, der vises live på DK4, til en velgørenhedskamp til fordel for soldater og pårørende, der er berørt af skader eller dødsfald i forbindelse med internationale udsendelse.

Baggrunden for arrangementet er et ønske om at støtte en gruppe mennesker, der i forbindelse med Danmarks internationale opgaver er kommet i klemme, forklarer Vikings head coach Mads Olesen:

”Jeg arbejdede i mange år i England, hvor der er meget større tradition for at støtte velgørenhed end i Danmark. Imens jeg boede derovre opstod velgørenhedsorganisationen Help for Heroes, der støtter soldater, der er blevet såret i international udsendelse, fordi de engelske soldater brug for meget mere hjælp end den offentlige kan tilbyde. Sådan er det også i Danmark, og dermed opstod ønsket om at finde en organisation som hjælper nogle mennesker, der virkeligt har brug for det. ”

Det blev til et samarbejde med Familienetværket, der er den organisation der står bag den velkendte ”gule sløjfe”, og som hjælper nuværende og tidligere udsendte soldater og deres pårørende. Mere specifikt går pengene til kontoen for skadede soldater, der blandt andet støtter sports aktiviteter  indkøb af hjælpemidler samt andre formål, der kan gøre soldaternes og de pårørendes liv lettere.

Udover at der er indsamling til fordel for skadede soldater, kommer nuværende soldater og veteraner med familie og pårørende gratis ind til kampen, forklarer Olesen:

”Udover at vi står for indsamlingen, er gratis adgang til den gruppe vores måde at kunne bidrage til en spændende og underholdende gratis aktivitet en aften. De skal blot medbringe militært eller veteran ID, eller, hvis de er pårørende, en flyer sendt ud af Familienetværket. For alle andre har vi sat prisen ned til 20 kroner for voksne og en ti’er for børn, og ud af det giver vi 80% til indsamlingen. Vi har selvfølgelig sat prisen ned i forventning om at den almindelige tilskuer så vil give et større bidrag til indsamlingen i sidste ende.”

Kampen er mellem Aalborg Vikings og Randers Cimbria, og den er nærmest en ny begyndelse for Vikings. Efter at de amerikanske spillere Rob Delaney og Ryan Willen måtte drage hjem med langtidsskader, er det to nye importspillere, med store kvaliteter, der får debut mod Randers siger Olesen:

”Hvor Rob og især Ryan var rigtigt dygtige spillere, spillede de alligevel på et universitet i USA, der måske ligger nummer 150 af 280, mens de to nye, Anthony Jones og Luis Guzman har spillet i top 15.”

Luis Guzman er en point guard på 191 cm, som spillede universitets basket på Temple University, hvor han spillede over 30 minutter pr. kamp i sin sidste sæson i 2009/10. Siden har han spillet professionel basket i Slovakiet og Den Dominikanske Republik.

Anthony Jones på 208 cm kommer med et måske endnu bedre CV, idet hans Baylor University Bears i to af de sidste tre år har nået kvartfinalerne, hvor de begge gange er blevet slået knebent af de senere mestre.

Stadium All Star 2013 - Trænerne er på plads

14.01.2013

Søndag den 10. februar afvikles årets All Star kamp i Aalborg Stadionhal.

Trænerne og de 24 spillere for de 2 hold er nu udtaget og præsentationen af aktørerne til Stadium All Star 2013 kan ny begynde.

Øst-Holdet skal i år ledes af Craig Petersen fra Svendborg Rabbits. Craig var i All Star 2012 coach på Vest-holdet der med en sejr over Øst-holdet bragte sig foran 5-4 i det samlet regnskab.

Ved sin side i Aalborg Stadionhal kommer Værløse BBk´s headcoach, Thomas Silfen.

Vest-holdet får en debutant i All Star sammenhæng som coach. På bænken, fra et af årets helt store overraskelser i BL, kommer fra Horsens IC, Arnel Dedic.

På stolen ved siden af, kommer Morten V. Hansen fra Randers Cimbria til at sidde.

I løbet af de næste par uger vil de 24 spillere + deltagerne til Stadium Dunke + 3-pointskonkurrence blive præsenteret her på siden.

Mangler du at købe din billet til Stadium All Star 2013, kan du nå det endnu. Billetsalget er i fuld gang og for bare kr. 50,- billigere kan det næste ikke gøres - kan du se nogle af de bedste spillere i DK i aktion. Klik her for at købe din billet.

3PO clinic for BL-dommerne

14.01.2013

I forbindelse med Pokalfinalerne for herrer og damer i Danmarks Basketball Forbund, afholdte Basketligaen & DBBF en dommerclinic for landets bedste dommere.

BL har i denne sæson delvist anvendt 3 dommere på kampene ift. hidtil 2, når grundspillet er afviklet i indeværende sæson, vil der i BL kun blive anvendt 3 dommere på kampene. For at løfte de danske ligadommeres niveau havde man besøg af FIBA-instructor og tidligere FIBA-dommer Roger Schwarz, Tyskland.

Roger Schwarz og dommerne brugte formiddagen nede i en hallen for at gennemgå placeringer, vinkler, kommunikation under spil mm.

Efter frokost var der videoklip fra forskellige Europamesterskaber for ungdom, hvor Roger Schwarz dissekerede situationer omkring dommerne, deres håndtering og placering af forskellige spil-situationer.

De 3 dommere i herrefinalen, fik specielt udbytte, da de fik feedback på kampen efterfølgende om placeringer, kald mm.

BL-dommerne fik stort udbytte af dagen og skal nu videreføre denne viden til kampene i basketligaen i resten af sæsonen.

I dagene inden pokalfinalen er de bedste dommere blevet testet på deres fysik og teoretiske viden.