Nyheder

En høj intens affære

26.01.2013

Kampen mellem BC Aarhus og Hørsholm 79’ers var en gyser af rang.

Meget stod på spil for begge mandskaber og kampen skulle også i overtid før der blev fundet en vinder.

BC Aarhus spillede bedst, men Hørsholm 79’ers havde køligheden i de afgørende situationer. Hørsholm vandt med 81-78 efter overtid.

Hørsholm 79’ers startede bedst og kom hurtigt foran i kampen, men BC Aarhus fik fightet sig ind i kampen. Hørsholm fordelte bolden godt og der var flere spillere som scorede point. BC Aarhus spillede nervøst til at starte med, men anført af Anton Elsner og Charles Funches blev kampen lige så stille vendt. Specielt forsvaret virkede rigtig godt i 1. periode for hjemmeholdet og det var helt fortjent, at BC Aarhus var i spidsen efter 1. periode med 19-17.

BC Aarhus fortsatte det gode spil i 2. periode, hvor forsvaret igen var godt indstillet. Hørsholm havde svært ved at finde skuddene. Casper Hesseldahl var dog god til at trække fejl og kom på linjen mange gange. Her var han sikkerheden selv og det holdt Hørsholm inde i kampen. BC Aarhus var dog hele tiden et skridt foran igen anført af Anton Elsner og Charles Funches. Ronny Lajer og Jakob Wang kæmpede om alt, hvilket gav en masse momentum til BC Aarhus. Alexander Bak sluttede af med buzzer 2’er, der betød at 2. periode sluttede 35-32 til hjemmeholdet.

I 3. periode var BC Aarhus stadigvæk toneangivende. Der var rigtig god energi og man sad med en fornemmelse af, at nu skulle det blive en sejr til hjemmeholdet. Mange ting fungerede godt for hjemmeholdet og hele holdet bød sig til. Charles Funches fortsatte det gode spil, mens Hørsholm ikke fik et flow i spillet. På et tidspunkt var hjemmeholdet oppe med 12 point, men Hørsholm fik kæmpet sig tilbage i kampen. 56-50 efter 3. periode.

4. periode blev hyggelig spændende. Atila Kovac og Rob Fields vågnede i den grad op til dåd og satte nogle pressede 3’ere. Også Alexander Bak viste karakter. Hørsholm bragte sig også i spidsen, men i de døende sekunder var det BC Aarhus, der stod med kampen i hånden. Med 30 sekunder igen på skuduret bragte Randy Dezouvre BC Aarhus i spidsen med 71-69 på et ”and-one” spil og Anton Elsner havde mulighed for at lukke kampen helt fra linjen med 2 straffe. Han scorede kun på et enkelte. Det gav Hørsholm mulighed for at bringe kampen i overtid med en 3’er og det skete ved Rob Fields. 72-72. Charles Funches havde muligheden for en scoring, men tabte bolden ud over sidelinjen.

I overtiden kom Hørsholm hurtigt foran med 5 point og BC Aarhus fik aldrig vendt kampen igen. Kampen var fortsat helt tæt, men Hørsholm kunne lukke kampen var linjen til slutstillingen 78-81.

Et hårdt nederlag for hjemmeholdet, der spillede en god kamp.

Topscorer for Hørsholm blev Atila Kovac med 21 point, men Charles Funches havde 24 point for BC Aarhus.

500 kampe til Jens Jensen

25.01.2013

Når Bakken Bears på søndag spiller på hjemmebane imod Værløse runder Jens Jensen sin kamp nr. 500  i Bakken trøjen.

Jens startede sin lange karriere mod Stevnsgade Basketball Klub den 27. februar 1993 og gennem de næsten 20 år der er gået er det blevet til 9 DM-titler og 8 pokalmesterskaber samt 58 a-landskampe.

I de førte 499 kampe er det blevet til 3971 point og hele 456 gange har Jens smidt bolden i kurven fra 3-pointsland.

Du kan se mange flere stats på Jens Jensen på Bakken Bears hjemmeside.

79ers sejrer i Horsens

25.01.2013

Whiskybæltets ynglingsdrenge skulle i dag på tur i det østjyske.

Horsens som er på en 7 kamps winningstreak skulle i dag som favoritter gerne hente deres 8 sejr I træk.

1. Periode: Hørsholm kommer bedst fra start og fører 2-7 med flotte scoringer fra Bak. Efter 5 min udgår Skyler Bowlin med en skade og Hørsholm er totalt dominerende. 

4-13 til Hørsholm og coach Dedic vil have time out med 4 min tilbage af perioden. Skyler tilbage i kampen, men det uhyrlige angrebs og forsvarsspil fortsætter og Hørsholm fører 6 - 19. Hørsholm spiller fremragende i begge ender og fører 11-30.  

2. Periode: HIC skruer op for tempoet og får flere scoringer nu, men får stadig ikke stoppet Hørsholm. Stillingen er 19 -32 med 7.32 igen. Hørsholm time out. Holdene følges af herfra i en uskøn affære med mange fejl i fastbreak spillet. Pludselig eksploderer Horsens med Skyler Bowlin i front. 28-38 Hørsholm. 3.22 igen. 

Jukic kommer nu også op i gear og har nu 12 point på intet andet end hustleplays. Ved halveg burde Horsens være mere end lykkelige ved stillingen 36-45.

3. Periode: Perioden starter som lyn og torden med Zarko Jukic dunk og Darko Jukic fastbreak layups. Der er massere af fight og intensitet lige nu og stillingen er 43 - 53. Horsens lidelser fortsætter og de har kun puttet 49 point på tavlen med 1.55 tilbage af perioden. Jukic sætter sin første 3 er og stillingen er 52- 59.

 Til sidst laver Hørsholm endnu et run og perioden slutter 54-68.  

4. Periode: Kampen virker afgjort og Hørsholm kommer foran med 18 point. Med fire minutter igen vågner HIC op, og med halvanden minut tilbage reducerer Bowlin Hørsholms føring til fire point. Tættere kommer HIC dog aldrig og de vinder fortjent med 90-82 (11-30, 25-15, 18-23, 28-22). .  

Der var ikke meget der fungerede for HIC, mens Hørsholm spillede godt og aggressiv. Næste opgave for HIC er på søndag hvor modstanderen er Aalborg Vikings.

Topscorer for Horsens IC blev Keane Thomann med 21 point mens Robert Fields scorede 20 point for 79ers.

Højt af flyve dybt at falde

25.01.2013

Efter Team Fog Næstveds sejr over Bakken Bears i mandags, var forventningerne høje til torsdagens dk4 kamp mod Svendborg Rabbits.

Men intet ville lykkes for hjemmeholdet og da Rabbits samtidigt var hjemmeholdet flere klasser bedre over hele linjen, var kampen meget hurtigt afgjort.

1. periode 14 - 19: God start på perioden for begge hold, som diskede op med flot spil og flotte scoringer. Holdene fulgtes ad til 10 – 10, hvorefter det lykkedes Svendborg at trække fra en føring på 5 point ved periodens slutning.

2. periode 28 – 52: Det blev absolut ikke Team Fog Næstveds periode, fejl på fejl, misforståelser spillerne imellem og brændte chancer gjorde, at Svendborg decideret kørte Team Fog Næstved over.

Specielt Niels Degn Andersen var brandvarm og scorede stort set, som det passede ham. Team Fog Næstveds præstation grænsede til det pinlige, hvorimod Svendborg spillede fremragende basket.

3. periode 43 – 85: Svendborg fortsatte 3. periode, som holdet sluttede 2. periode. Desværre for Team Fog Næstved gjorde Team Fog Næstved ligeså, hvilket betød, at Svendborg fortsatte med at ydmyge Team Fog Næstved. En føring på 42 point efter 3. periode taler sit tydelige sprog. Fantastisk, at Team Fog Næstveds tilhængere kunne holde dampen oppe i hele denne ydmygende periode. De var imponerende, men det var holdet ikke.

4. periode 66 – 99: Lars Høirup startede perioden med at score 2  3’ere og viste, at han var på vej tilbage. Det lykkedes for Team Fog Næstved at mindske Svendborgs føring, men spændende blev det aldrig.

Perioden blev brugt til at give Team Fog Næstveds marginalspillere spilletid, og man kan da håbe, at det har været med at give dem noget erfaring. Men igen er der grund til at rose tilhængerne, som på trods af det ydmygende nederlag blev ved med at støtte Team Fog Næstved.

Topscorer for Svendborg Rabbits blev Adama Darboe med 17 point. For hjemmeholdet scorede Martin Høirup med 13 point.

 

Stadium All Star 2013 - Østholdet komplet

24.01.2013

Tidligere på ugen blev de første 4 spillere offentliggjort til Øst-holdet ved Stadium All Star 2013.

Trænertemaet, Craig Pedersen og Thomas Silfen er nu klar med de sidste 7 spillere til det hold som skal løbe på banen søndag den 10. februar i Aalborg Stadionhal.

 • Mikkel Plannthin, Svendborg Rabbits (valgt af fans)
 • Caleb Orion Walker, Team Fog Næstved (valgt af fans)
 •  Atila Kovac, Hørsholm 79ers (valgt af coaches)
 •  Justin Baker, Værløse BBK (valgt af coaches)
 •  Joe Benjamin, Team Fog Næstved (valgt af coaches)
 •  Zarko Jukic, Hørsholm 79ers (valgt af fans)
 •  Damon Smith, SISU (valgt af coaches)
 •  Donald Rutherford, Svendborg Rabbits (valgt af fans)

Klik her for at se det fulde Øst-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

24.01.2013

Januar 2013 hæftet har netop set dagens lys.

Du kan i det nyudgivne magasin præsentere de to hold til damernes Stadium All Star Game 2013, samt deltagerne ved 3- points konkurrencen ved samme arrangement!

Derudover er der dækning fra årets pokalfinaler og meget, meget mere stof fra både Basketligaen og Dameligaen.

Du finder bladet ved at klikke her.

Usikkert først - sejr senere

24.01.2013

Ikke mange dage skulle gå imellem Randers Cimbrias og Aalborg Vikings første og andet møde i 2013.

Første kamp der blev spillet i Aalborg endte med en sejr til 85-100, og det var derfor en revanche kamp der skulle udspille side i Randers Arena onsdag aften.

1. periode: Det første minut gik med brændte skud i begge ender inden Aalborgs  Milan Bjegovic kunne ligge 2 point i kurven. Kampens første dunk kom også fra den nye spiller i Aalborg, Milan Bjegovic og efter 3 minutters spil, var Aalborg foran 5-8.

Det var generelt Aalborg der styrede kampen i de første minutter, og Randers var ganske neutrale i både forsvar og angreb. 3 point fra Bonell Colas med 2.30 min. tilbage af første periode, bragte stillingen til 15-15, og  Randers trådte tilbage ind i kampen. Efter en 3 points udbygning på Randers' føring af Chris Nielsen, nåede Randers op på 27-17, hvilket også var stillingen da perioden sluttede.

2. periode: Første point i perioden kom fra Bonell Colas. Chris Nielsen lagde op til et "plade alley-oop", hvilket Bonell brændte. Tilgengæld blev bolden dunket igennem netmaskerne i andet forsøg! De to hold fulgtes godt ad i starten af perioden, men det var Aalborg der havde mest styr på deres pasninger.

Aalborg fik også stillingen op på 37-35, inden Casper Stage scorede 2 point og gav Randers lidt rum ned til Aalborg. Desværre for Randers formåede de ikke at hænge i, og med 30 sek. tilbage af periode kunne Jeppe Kristiansen med 2 point bringe Aalborg foran 41-43.

Første halvleg endte 41-43, til Aalborg Vikings.

3. periode: Første scoring efter halvleg kom fra Chris Nielsen der på et "and1-spil" bragte stillingen til 44-43. 2 gange 3 point fra Damian Ocana, åbnede hans kamp, og bragte Randers foran 50-47. En usportslig fejl, væk fra bolden til Luis Guzman resulterede i 2 point på straffe til Patrick Nielsen, og 3 point af Damian Ocana med assist fra Chris Nielsen.

Stillingen midt i perioden var 58-49 til Randers. Anden halvdel af 3. periode blev en god gang turnovers og  en masse rod, fra begge hold. I det sidste minut tændte Randers op for spillet, og 2 gange 3 point af Damian Ocana førte Randers til stillingen 69-54. Et vovet skud fra Chris Nielsen med 3 sekunder igen, sikrede yderligere 3 point til det Kronjyske mandskab og en stilling på 72-56.

4. periode: Fjerde periode startede som 3. sluttede, med 3 point! - denne gang til Bonell Colas. Randers startede med et ufatteligt tempo, og det meste lykkedes for hjemmeholdet, mens Aalborg måtte kæmpe for deres point. Søren Sørensen kunne med 6.26 min. igen, sætte 3 point til stillingen 81-65. Et hurtigt fastbreak dunk fra Damian Ocana og 3 point bagefter, fik stillingen op på 86-67. 3 point af Anthony Jones fra Aalborg bragte stillingen til 90-74, kort efter fejlede Niels Koch Andreasen ud som den anden spiller for Aalborg.  Søren Sørensen havde allerede der forladt kampen med 5 fejl.

Randers viste overskud med 3 minutter igen, ved at sætte Mads Aage og Martin Hansen ind, i stedet for Bonell Colas og Damanian Ocana med henholdsvis 29- og 29 point. Det løb ud i sandet for Aalborg til sidst, og Randers kunne vinde deres 9. sejr i sæsonen 99-78 (27-17, 14-26, 31-13, 27-22).

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas 29, Damian Ocana 29, Chris Nielsen 12.

Topscorer for Aalborg Vikings: Milan Bjegovic 21, Anthony Jones 13, Niels Andreasen 12.

Man of the match: Bonell Colas 29 point og 14 rebounds.

Skribent: Simon Ravn

Stadium All Star 2013 - Vest-holdet komplet

23.01.2013

Tidligere på ugen blev de første 4 spillere offentliggjort til Vest-holdet ved Stadium All Star 2013.

Trænertemaet er nu klar med de sidste 7 spillere til det hold som skal løbe på banen søndag den 10. februar i Aalborg Stadionhal.

 

 • Andreas Jakobsen, Bakken Bears (valgt af coaches)
 • Skyler Bowlin, Horsens IC (valgt af fans)
 • Miguel Ortega, Randers Cimbria (valgt af fans)
 • Charles Parker, Bakken Bears (valgt af coaches)
 • Damian Ocana, Randers Cimbria (valgt af fans)
 • Darko Jukic, Horsens IC (valgt af fans)
 • Jakob Wang, BC Aarhus (valgt af coaches)
 • Keane Thomann, Horsens IC (valgt af fans) 

Klik her for at se det fulde Vest-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Stadium All Star 2013 - Spillerpræsentation 2

22.01.2013

Så er turen kommet til at præsentere de første 4 spillere til Øst-holdet til Stadium All Star 2013, som afvikles søndag den 10. februar kl. 13:00 i Aalborg Stadionhal.

7 spillere er valgt ind på de 2 hold i en afstemning blandt alle fans på Basketligaen`s hjemmeside og de sidste 5 spillere er udpeget af holdets coach, som i år er Craip Pedersen, Svendborg Rabbits og Thomas Silfen, Værløse BBK.

Til Stadium All Star 2013 spiller på Øst-holdet:

 • Adama Darboe, Svendborg Rabbits (valgt af fans)
 •  Mickey Dennis, SISU (valgt af fans)
 •  Richard Delk, Værløse BBK (valgt af coaches)
 •  Gregory Washington, Svendborg Rabbits (valgt af fans)

Klik her for at se det fulde Øst-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Stadium All Star 2013 - Spillerpræsentation 1

22.01.2013

De 2 x 12 spillere som skal repræsentere Vest og Øst holdet er udtaget og i denne spiller præsentation offentliggøres de først 4 spillere fra Vest-holdet.

7 spillere er valgt ind på de 2 hold i en afstemning blandt alle fans på Basketligaen`s hjemmeside og de sidste 5 spillere er udpeget af holdets coach.

Til Stadium All Star 2013 præsenteres på Vest-holdet:

 

 •  Chris Nielsen, Randers Cimbria (valgt af coaches)
 •  Nicolai Iversen, Bakken Bears (valgt af fans)
 •  Bonell Colas, Randers Cimbria (valgt af fans)
 •  Milan Bjegovic, Aalborg Vikings (valgt af coaches)

Klik her for at se det fulde Vest-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.