Nyheder

En sikker kaninsejr over 79’ers

27.10.2012

Svendborg Rabbits holdt sig ubesejret i kamp nr. 8 og der venter nu et vaskeægte topbrag på torsdag i kaninhulen.

Dagens kamp mod 79’ers var præget af, at Hørsholm kom uden Casper Hesseldal og Brenton Butler der begge sad ude med skader.

Kaninerne vandt uden at spille sig ud, 90-72, efter perioderne 27-22, 22-16, 20-15 og 21-19.

Dagens helt store oplevelse blev Donald Rutherford med 32 points, 16 rebounds og 2 block 71 % på to pointsskud, 100 % på treeren og 90 % på straffe.

Begge hold lagde godt fra land og det var helt tæt i den første halvdel af første periode men Svendborg lagde afstand med 2 minutter tilbage af perioden. Mest bemærkelsesværdigt var måske, at 79’ers i første periode slet ikke skiftede ud og det kunne ses på starterne der måtte bære meget gennem hele kampen. Kaninerne har en meget høj scoringsprocent og det var tydeligt, at 79’ers forsøgte, at trække tempoet ud af kampen.

Efter de første to minutters pause blev kampen reelt afgjort allerede efter 12 effektive spilminutter. Svendborg Rabbits laver et run på 17-0 og Hørsholm er pludselig bagud med 22 points. To hurtige time-outs fra Bogdan Karaicic hjalp ikke men så tog Craig Pedersen også en og det hjalp faktisk mest på 79’ers. Hørsholm laver et lille run, 0-8, og stillingen inden pausen er +11 til kaninerne.

Rutherford slutter flot med 8 points for kaninerne deriblandt et monsterdunk på et meget flot frispillet angreb til de i dag fremmødte 318 tilskueres fornøjelse.

Efter pausen fortsatte 79’ers med, at forsøge, at holde tempoet ude af opgøret men kaninerne ville det anderledes. Igen skal Rutherford nævnes med flere rigtig flotte aktioner i angrebet og fornem reboundstatistik i forsvaret og 13 points fra ham i 3. periode som kaninerne også vinder og er foran med 16 inden de sidste 10 minutter.

For Hørsholm spillede Marinkovic godt og nævnes skal også Darko Jukic, Rasmus Stolbjerg og Atila Kovac. Tydeligt var 79’ers dog såret uden Hesseldal og Butler, især på rotationen og trætheden begyndte at melde sig på starterne der alle  i dag spillede i nærheden af 30 minutter, Fields, Kovac og Jukic alle over.

Kampen var for længst afgjort og det var alene et spørgsmål om kaninerne kunne bevare fokus og koncentration. Claus Magaard med to trepoints og Kristoffer Gertz med en enkelt og kaninerne foran med 25. Niels Degn kommer ind fra bænken og første gang han får bolden endnu en treer. Mikkel Plannthin slutter for Rabbits med to sikre straffe og i alt 11 points og 5 assists fra en halvskadet Mikkel Plannthin.

Svendborg vinder forholdsvis let med +18 men også på et rimeligt grundlag for havde både Casper Hesseldal og Butler været klar for 79’ers i dag så havde det været en helt anden kamp.

Nu venter et topbrag på torsdag mod Bakken Bears, hvor også DK4 kommer på besøg i Svendborg Idrætscenter.

For Rabbits scorede også Adama Darboe flotte 14 points og 4 assists, 12 fra Claus Magaard (4 for 6 på treeren), 8 til Niels Degn, 7 til Greg Washington der også blev sendt på bænken med 5 fejl, 5 points til Kristoffer Gertz og et enkelt til Adam Haddad.

For 79’ers scorede Marinkovic 18 og hentede 6 rebounds og havde 2 blokeringer, 12 hver til Zarko Jukic, Rasmus Stolbjerg og Atila Kovac, 11 til Rob Fields, 4 til Anders Skou og 3 til Niclas Pichnik.

3 gode perioder af Cimbria var nok til sejr

26.10.2012

De fleste havde forud for kampen, allerede placeret de to hold som bundklubber i ligaen. Men det blev bevist at spændende basketball kan skabes, både af oprykkere og nordjyder.

1. Qtr: Mads Kofoed åbnede kampen, med de første 2 point for Aalborg Vikings. Efter et 6-0 run, til Aalborg åbnede Miguel Ortega Randers ind i kampen, med hans første 2 point. Mike Nielsen bragte med 3 gange 3 point Randers foran til stillingen 15-13.

Aalborg lagde press på oprykkerne fra Randers fra kampens start. Søren Sørensen bragte med 3 point nordjyderne i front og Ryan Douglas Willen dunkede kort efter 2 point i kurven. Ellers skiftedes de to hold til at score i hver sin ende af banen, så stillingen med 2.48 tilbage af perioden var 25-25.

Bedste detalje i første periode, var et blok af Patrick Nielsen, som sendte bolden videre til Miguel Ortega, der med alley-up, lod Bonell Colas dunke 2 point i kurven.

Ryan Willen lagde med 1 min. tilbage af perioden, 2 point i kurven. Sidste scoring i perioden kom fra Bonell Colas, der med 2 point gjorde stillingen til 31-31.

2. Qtr: Første scoring i perioden kom fra Robert Delaney, der med 2 point bragte Aalborg i front. Mads Kofoed Sørensen udbyggede føringen med 2 point, til stillingen 31-35.

4 point fra Bonell Colas, 2 point af Miguel Ortega og 3 point af Casper Stage, bragte stillingen på 40-40. Det var dog Aalborg der dominerede spillet, og skabte førringen i kampen, mens Randers hele tiden måtte kæmpe for at lukke et hul, på 2- 4 point. Med 3.34 min. tilbage af perioden var stillingen 40-48.

4 point fra Bonell Colas og et dunk af Damian Ocana bragte Randers tilbage i kampen, med stillingen 46-48. Kort efter fik Damian sit andet steal og dunk i kampen, og stillingen på 48-48, efter et Randers run på 8-0.

Stillingen ved halvleg blev 51-48.

3. Qtr: Angrebsmæssigt var det Aalborg, der kom bedst ud fra pausen, mens det forsvarsmæssigt var Randers der dominerede. Bonell Colas scorede de 2 første point i perioden på straffe, og udbyggede derved, førringen fra første halvleg.

Ryan Douglas Willen smed midt i perioden 3 point i kurven, og kort efter ramte Robert Delaney 2 point på straffe, hvilket lukkede hullet op til Randers og gav stillingen 57-55.

Med få minutter tilbage af perioden måtte Allan Jørgensen fra Aalborg ”halte” fra banen, hvilket gav Randers en masse plads under kurven, hvilket de udnyttede, og ved hjælp af et konstant press sikrede de sig de fleste rebouds og point til at bringe dem foran med 10 point.

Ryan Douglas Willen scorede periodens 2 sidste point på straffe og perioden endte 75-67.

4. Qtr: Ryan Douglas Willen var den mest markante spiller på banen for Aalborg, mens det for Randers var Bonell Colas.

Perioden var meget jævnbyrdig, og stillingen midt i perioden var 84-74.

Massere af brændte skud og turnovers var hvad man kunne få ud af anden halvdel af 4. periode. Men, viljestyrke fra begge hold, sikrede dog intensitet og spændende basketball.

Med 3. minutter igen satte Patrick Nielsen 3 point, og gav Randers ekstra plads ned til Aalborg med stillingen 89-76.

Med 2. min. igen var det Damian Ocana der satte Bonell Colas op med et alley-up, som blev slam’et i kurven til stillingen 95-78.

Med 53 sek. igen fejlede Mads Kofoed Sørensen ud, og gav derved Casper Stage 3 straffekast, hvilke han satte, og bragte Randers foran med 20 point, til stillingen 100-80.

Robert Delaney skød kampens sidste 2 point på straffe til stillingen 100-82 (31-31, 20-17, 24-19, 25-15), hvorefter bolden blev gået ud.

Det var en spændende kamp i Randers Arena, hvor Randers fik deres 2. sejr i denne sæson, og beviste at de er klar til at være med i dansk basketball på højeste niveau.

Hvordan 4. periode havde set ud, hvis Aalborgs store mand Allan Jørgensen havde kunnet spille, er ikke til at sige, men der vil helt sikkert være revance stemning næste gang Randers Cimbria og Aalborg Vikings møder hinanden.

Man of The Match: Bonell Colas

Randers Cimbria: Bonell Colas 32, Damian Ocana 22, Mike Nielsen 16, Miguel Ortega 16.

Aalborg Vikings:  Robert Delaney 25, Ryan Douglas Willen 19, Mads Kofoed Rasmussen 14, Søren Sørensen 11.

Carlsberg og Bakken Bears vil skabe nye oplevelser

25.10.2012

Bakken Bears har indgået et samarbejde med et af landets største brands, Carlsberg, som nu er co-sponsor for Danmarks mest vindende basketballklub.

Med aftalen træder Carlsberg dermed ind i Bakkens brede sponsornetværk, som salgschef Jørgen Rüdinger ser store perspektiver i.

"Carlsberg Danmark glæder sig over at være blevet sponsor i endnu et aarhusiansk fyrtårn, denne gang i sportens verden. Bakken Bears har i gennem mange år sat Aarhus på landkortet med fremragende sportslige resultater til følge," siger Jørgen Rüdinger, der peger på Bakken Bears’ evne til at kombinere den sportslige og den kommercielle verden som en afgørende faktor for, at Carlsberg har været interesseret i at lave en aftale.

"Det er ikke den store kunst for en virksomhed at tegne et sponsorat – det interessante er at skabe et samarbejde. Det gik hurtigt op for os, at Bakken Bears deler vores opfattelse af, at et godt samarbejde handler om at kombinere det sportslige og det kommercielle. Det er vigtigt i kampen for sponsorernes og publikums gunst, og det er den professionelle tilgang, der har vakt vores interesse. Vi glæder os til at aktivere vores virksomhed og produkter i tæt samarbejde med Bakken Bears," siger Jørgen Rüdinger.

Konkrete fordel for publikum

Carlsberg har allerede været ude af startblokken og blev således præsenteret i sponsorkredsen forud for seneste hjemmekamp mod BC Aarhus, hvor også publikum for første gang kunne stifte bekendtskab med Carlsberg-pigerne, der gik rundt på tilskuerpladserne og solgte øl og vand. Og netop her kunne basketball-fansene for første gang få en idé om, hvad samarbejdet giver af fordele.

"Hver gang vores piger solgte en bakke med øl, var der et af ølkrusene i papholderen, som var forsynet med et klistermærke under bunden. Den, der fik kruset med mærket, kunne efterfølgende veksle det til en øl på en café nede i byen. Det er den slags ting, vi har mulighed for på grund af vores brede engagement overalt i byen, og man vil fremover møde en masse andre tiltag," siger Jørgen Rüdinger.

En blåstempling af projektet

Direktør i Bakken Bears, Michael Piloz, er begejstret for, at aftalen med Carlsberg er kommet i hus.

"Det er fantastisk, at vi har kunnet indgå en aftale med Carlsberg. Dels var et af målene med flytningen til Vejlby-Risskov Hallen, at vi kunne generere indtægter ved kampafvikling, og det er samarbejdet med Carlsberg et skridt imod. Desuden er det en blåstempling af Bakken Bears-projektet, at vi kan indgå en aftale med så stor en spiller på sponsormarkedet som Carlsberg," siger Michael Piloz.

Tæt kamp i Næstvedhallen

25.10.2012

Onsdagens kamp mellem Team Fog Næstved og Værløse BBK, blev en tæt affære. Og kampen blev tættere end de fleste havde regnet med på forhånd.

1. periode 21 – 20: God start af Værløse, hvilket bestemt ikke kunne siges om Team Fog Næstved, som ikke scorede de første 2 minutter og kom bagud med 0–5.

Det lykkedes Værløse at komme foran med 11-2, inden alvoren gik op for Team Fog Næstved. Det lykkedes for Team Fog Næstved at komme foran 14-13 efter 6 minutter. Værløse kom dog godt igen og førte med 2, da der manglede 1 minut af periode. Men med en 3’er af Nerijus Brasas sikrede Team Fog Næstved sig en spinkel føring.

2. periode 48 – 44: Team Fog Næstved fik en god start på perioden og øgede føringen til 7 point på kort tid. Værløse fik dog samlet sig sammen og var kun bagud med 2 point, da halvdelen af perioden var spillet.

Herefter var der åben slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at score. Med 2 minutter tilbage af perioden var stillingen helt lige, men med bl.a. 2 3’ere af Brasas, lykkedes det Team Fog Næstved at gå til pausen med en føring på 4 point.

3. periode 63 – 59: Koncentreret start fora begge hold, men kun Værløse profiterede af det og bragte sig foran, da der var spillet 3 minutter.

Værløse holdt føringen, indtil der ar godt 3 minutter tilbage af perioden. En medvirkende årsag til, at Team Fog Næstved kom tilbage var, at Værløse kun scorede 1 point på 4 minutter.

4. periode 75 – 70: Perioden startede med scoringer til begge hold i det første minut, men så kan det nok være, at begge hold tog sig en gevaldig scoringspause. Ingen scoringer i over 3 minutter – ja for Team Fog Næstved var der ingen scoringer i over 5 minutter.

Holdene var helt lige, og det blev en hektisk afslutning, hvor det dog lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra og vinde kampen med 5 point. Men det holdt hårdt og overbevisende var det ikke.

TFN sejrer med 75-70 (21-20, 27-24, 15-15, 12-11).

Topscorer for Værløse Richard Delk med 21 point.

Topscorer for Team Fog Næstved Caleb Walker og Nerijus Bragas med hver 16 point.

Værløse spiller ude med karantæne

24.10.2012

Onsdag aften spiller Værløse BBK på udebane mod Team Fog Næstved. Og holdet må til kampen undvære en af sine profiler, Nicolas Christensen der i søndagens kamp mod Bakken Bears blev diskvalificeret.

Diskvalifikationen har DBBF`s Turneringsudvalg takseret til 1 spilledags karantæne, som altså skal afsones onsdag aften.

Dansk Basketinfo på gaden

22.10.2012

Du finder bladet ved at klikke her.

Der er noget om snakken

21.10.2012

Bakken Bears vinder på overbevisende første halvleg, imens Værløse fik vist potentialet i anden halvleg. Samlet en sikker Bakken sejr på 69-87.

Bakken er et rigtig godt baskethold. Værløse er et godt og meget ungt hold. Det var tydeligt i dagens kamp i Søndersøhallen. I glimt viste Værløse, hvorfor der er så store forventninger til dem. Men glimt er ikke nok mod et klassemandskab som Bakken. For basketball er i virkeligheden et meget enkelt spil. To hold med fem spillere ad gangen på hvert. To kurve og en bold. Der sker en masse ting. Noget går godt og noget går skidt. Det hold der laver flest gode ting vinder. Derfor kunne Bakken uden det store besværtage hjem til Århus med en sikker og fuldt fortjent 87-69 sejr i bagagen. 

Det var klart fra kampens start, at Bakken ikke havde tænkt sig atefterlade den mindste tvivl om, hvorfor de var taget den lange tur til Nordsjælland. Der skulle sættes to sikre point mere ind på kontoen. Så allerede fra start blev Værløse sat under et pres, som betød usikkerhed og boldtab – og en sikker 24-16 føring til århusianerne efter 1. quarter.

Winston Churchill sagde (vist nok) engang: ”Jeg stoler kun på statistikker, jeg selv har forfalsket”. Ikke desto mindre er der nogle tal fra kampreferatet, som måske kan være værd at dvæle ved for Værløse-træner Thomas Silfen; scoringsprocent på 3-pointer: 5% (!), mod Bakkens 26,3%. Scoringsprocent på straffe: 66,7% mod Bakkens 81,2 %. Ikke hele sandheden om kampen, men et vigtigt brudstykke.

Usikkerheden viste sig for alvor i anden periode. Blandt andet varder tre gange, hvor Værløse missede et indspil og overlod bolden til gæsterne. Herefter stak Bakken af og lagde 26 point i kurven mod Værløses 13, og kunne dermed gå til pausen foran 50 – 29.

En spiller overskyggede i lange perioder alle andre. Bakkens lille (180 cm) amerikanske guard Chad Tomko var her og der og alle vegne, og endte da også som kampens topscorer med 23 point. Tomko spillede og strålede, så ingen fra Århus og omegn savnede holdets mest omtalte (ikke-)spiller, Chris Nielsen.

Værløse kom ud til fjerde periode i bevidstheden om, at Nicolas Christensen og Justin Baker begge slæbte rundt på fire fejl. Justin Baker kom aldrig op på fem fejl, mens Nicolas måtte forlade banen efter halvandet minut. Men Værløse er et hold med stort potentiale, så når én spiller ikke præsterer, er der andre, der tager over. Og i dag var det Rasmus Nørgaards tur. Med autoritet, engagement og selvsikkerhed gør han det, han er bedst til, og arbejder stenhårdt under kurven. Belønningen var en titel som Værløses topscorer med 20 point og ikke mindre en 12 rebounds. 

Men der var aldrig for alvor tvivl om kampens udfald, så Bakken kunne spare lidt på kræfterne i fjerde periode, som Værløse vandt med 21 – 15. Men altså samlet tabte med 87 – 69.

Topscorer Værløse: Rasmus Nørgaard Vistesen - 20 point
Topscorer Bakken: Chad Tomko - 23 point

SISU sejrer i Aalborg

21.10.2012

Lørdagskampen mellem Aalborg Vikings og SISU Basketball blev til en sejr for SISU i Aalborg Stadionhal med cifrene 77-87 til gæsterne.

Det blev en kamp med et anderledes indstillet Aalborg Vikings mandskab efter udekampen mod Horsens IC.

I starten af første halvleg startede Vikingerne godt ud og efter fire minutters spil, fører hjemmeholdet 13-8. Specielt de to amerikanere gjorde deres til at få den flotte start med Rob Delaney 5 point og Ryan Willen 6 point. Derefter kommer SISU stærkt tilbage i første periode ført an af Micky Dennis, der scorer 9 point på tre 3 points skud. Mike Flowers bidrager sammen med Zach Moritz hver 6 point til pausestillingen 17-27.

Anden periode startede sløvt, hvor ingen af holdene formåede at score før Søren Sørensen lagde bolden i kurven for 2 point efter 2 minutters spil. Begge holdene missede en del chancer og der blev givet fejl i begge ender af banen. I anden periode blev der debut til Niels Koch Andreasen for Aalborg Vikings, som havde været ude med en ankelskade i første seks kampe for vikingerne.

SISU formåede at få et lille overtag i kampen i anden periode, hvor man må se dem slutte periodens sidste minut af med hele 7 point til stillingen 35-53.

Aalborg Vikings får succes med deres offensive spil efter første halvleg og deres forsvar kommer ordentligt ud til anden halvleg, hvor SISU bliver slået 24-16 i tredje periode. Forsvaret får især sat en stopper for SISU’s offensive kræfter og tredje periode ender med et lille forspring på 10 point til SISU med cifrene 50-60.

På dette tidspunkt af kampen har SISU fem spillere med 3 fejl og vikingernes spil formåede at blive ved med at vise tænder, så SISU var på vej i fejlproblemer i kampen. De nordjyske vikinger kæmpede for at komme op på siden af SISU, men specielt skytterne på SISU formåede at holde forspringet i fjerde periode. Hele 15 point blev scoret fra 3’eren og slutresultatet for kampen blev derfor 77-87.

Topscorerne for Aalborg Vikings blev Rob Delaney og Ryan Willen med hver 19 point.

Topscorer for SISU Basketball blev Micky Dennis med 21 point.

Kedeligt jubilæum for Næstved

21.10.2012

På dagen, hvor moderklubben Næstved  Basketball fejrede sit 50 års jubilæum, bød Team Fog Næstved og Svendborg Rabbits hinanden op til kamp.

1. periode 16 – 16: En god koncentreret start af Team Fog Næstved, som var foran med 4 – 0 efter 2 minutter. Langsomt men sikkert kom Svendborg tilbage i perioden og bragte sig foran, da godt halvdelen af perioden var spillet. I de følgende minutter udbyggede Svendborg føringen, men Team Fog Næstved nåede op til 16 – 16 ved periodens slutning.

2. periode 35 – 36: Efter en lige start på perioden lykkedes det Team Fog Næstved at trække lidt fra, men Svendborg hang godt på. Men efter 4 minutter fik Team Fog Næstved et lille hul på 3 point, som blev udbygget til 7 point efter halvdelen af perioden.

Svendborg gav dog ikke op og kæmpede sig tilbage, så stillingen var helt lige med 1½ minut tilbage.

Og med en 3’er på periodens sidste skud lykkedes det Svendborg at bringe sig foran med 1 point ved pausen.

3. periode 51 – 60: Svendborg startede som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran med 5. Og nedturen fortsatte for Team Fog Næstved, som var bagud med 9 efter 1½ minut. Ligesom tilskuerne ikke var klar til starten af 2. halvleg, var Team Fog Næstved det tilsyneladende heller ikke.

Svendborg blev ved med at trække fra og førte med 14 point efter 3 minutter – ingen scoringer i den periode af Team Fog Næstved.

Anført af Joe Benjamin kæmpede Team Fog Næstved sig lidt tilbage, men hver gang Team Fog Næstved var ved at nå op, trak Svendborg fra igen.

Svendborg førte med 9 inden sidste periode.

4. periode 75 – 80: Lige start på perioden, hvor holdene vekslede point, så afstanden mellem de 2 hold blev fastholdt.

Team Fog Næstved formåede ikke at hale ind, og det så ikke ud til at blive rigtig spændende. Det blev det heller ikke. Svendborg vandt en sikker og fortjent sejr.

Topscorer for Svendborg Rabbits Donald Rutherford og Gregory Washington med hver 20 point.

Topscorer for Team Fog Næstved Caleb Walker med 21 point.