Nyheder

Værløse BBK vinder dk4 kampen

08.02.2013

I aften tog Aalborg Vikings imod Værløse BBK og kampen endte 73-88 til gæsterne fra Værløse.

Kampen blev præget af en første halvleg, hvor Værløse satte 9 ud af 12 tre pointsskud og en anden halvleg, hvor Vikingerne kæmpede i forsvaret, men kunne ikke omsætte det til point i den anden ende af banen.

I første periode kom Vikings ud med en god energi og spillede i deres tempo, hvilket forstyrrede Værløses start på kampen.  Ved stillingen 15-10 havde Vikings overtaget i første periode, men Værløse formåede at finde rytmen efter 4 minutters spil. Ført an af deres to amerikanske spillere kæmpede Værløse sig tilbage i perioden og resultatet efter første periode blev 22-31.

I anden periode fik Vikings bedre fat i kampen, hvor Søren Hansen scorede de første 5 points i anden periode, inden Værløse igen kom på tavlen. Gæsterne svarede igen med 7 points i streg mod Vikings og resten af perioden bølger frem og tilbage mellem de to hold.

Resultatet til halvlegen blev 40-55.

Tredje periode blev der kæmpet i forsvaret fra Vikingernes side. Adskillige gange blev Værløses angreb stoppet, men deres effektive amerikanere formåede igen at holde Værløse inde i kampen. Perioden bliver tabt knebent 14-15 med et mere aggressivt forsvar fra Vikings.


Den sidste periode blev en rodet affære, hvor holdene skiftes til at gå i angreb, men skuddene ramte ikke hos nogen af holdene.  Vikings spillede igen forsvar og fik holdt Værløses offensive spil til et minimum og vinder sidste periode 19-18. Det var dog for sent at vinde kampen for Vikings. Gæsterne vandt Værløse 73-88.

Head coach Mads Olesen var ikke tilfreds efter aftenens kamp: ”Det var en kamp, som skulle vindes. I min optik var dette en kamp, hvor vi gik to skridt frem og desværre tre skridt tilbage. Fremadrettet har vi tre hjemmekampe nu, hvor vi bliver nødt til at spille bedre end vi gjorde her til aften.”

De bedste spillere for Vikings var: Anthony Jones:  11 points, 9 rebounds, 6 assists. Søren Sørensen:  18 points, 6 rebounds, 1 assist.

De bedste spillere for Værløse BBK var: Justin Baker: 24 points, 11 rebounds, 1 assist. Richard Delk: 23 points, 4 rebounds, 1 asisst.

Stadium All Star 2013 - Udskiftning på Øst-holdet

07.02.2013

Sidst på eftermiddagen er der indløbet afbud til Stadium All Star 2013 fra Team Fog Næstved´s, Caleb Walker som ikke er i stand til at spille efter et kraftigt slag på hoften i TFN`s kamp onsdag aften mod Randers Cimbria.

I stedet for Caleb Walker har coach-duoen bag Øst-holdet, Craig Pedersen og Thomas Silfen udtaget Brenton Butler fra Hørsholm 79ers.

Brenton Butler bliver den 3. 79ers spiller på Øst-holdet idet både Zarko Jukic og Atila Kovac allerede er at finde på holdkortet.

Stadium All Star 2013 spilles på søndag i Aalborg Stadionhal. Har du ikke allerede købt din billet, kan du nå det endnu. Klik blot her for at få fat i den. Prisen er kun kr. 50,- pr. person. 

Bears tromler over SISU til sidst

08.02.2013

Bredde kontra en smal bænk afgjorde kampen.

SISU kæmpede hårdt her til aften, og langt hen i kampen holdt de nogenlunde stand, men savnet af Mike Flowers, Mathias Glahn og Philip Bo Jørgensen gjorde, at kræfterne slap op for nøglespillerne til trods for en god indsats fra Rokas Garlauskas, Oskar Bonde og Ugis Promolds.

Imens kunne Bakken Bears sende kolonner af friske kanoner ind i kampen hvert tredje minut, som kørte SISU træt både i forsvaret og i angrebet. SISUs konstant faldende score i de fire perioder fortæller deres egen tydelige historie: 23, 18, 15 og 12.

SISU startede bedst i første periode. Bakken prøvede at holde alle andre end Zach Moritz under kontrol. Han stod derfor åben flere gange og Mikael Vincents Nielsen og Mickey Dennis var gode til at aflevere til ham til lay-ups. Zach scorede SISUs første 11 point til 11–7, men så justerede Bakken forsvaret og friske kræfter kom til.

Bakken kom foran 15–20 – så blev det 23–23 – hvorefter Andreas Jakobsen scorede et and-one lay-up på buzzeren til 23–26.

I anden periode begyndte SISUs angreb at halte og Bakken accelererede til 27–36. SISU holdt afstanden til 37–46, men scorede så to gange i de sidste 9,9 sekunder til halvlegsresultatet 41–46.

Trods de 15 minutters pause var SISU stadig langsomme og virkede trætte i tredje periode, og fejlproblemerne blev intensiveret for Damon Smith og David Harder. Alligevel holdt SISU sig inden for rimelig afstand ved 54–61, men perioden endte 56–67.

Så var vi nået til fjerde periode, hvor SISU tidligere har haft problemer med at holde skansen mod Bakken, og i dag var ingen undtagelse. Især Marvell Waithe var varm og Bakken kørte et 14–1 run til 81–57.

SISU kaldte time-out, men opnåede kun at stabilisere blødningen: slutresultatet blev 93–68.

Nu skal SISU forberede sig til den københavnske storkamp mod Værløse, der vises på Kanal Sport på onsdag. En sejr hér er meget vigtig i SISUs bestræbelser på at sikre sig fjerdepladsen. For Bakken Bears vedkommende vil de komme tættere på at sikre sig andenpladsen, hvis de kan slå Randers Cimbria i deres næste kamp.

Top performers: SISU: Mikael Vincents Nielsen 17 point, 5 rebounds, 8 assists; Zach Moritz 16 point, 4 rebounds, 3 assists; David Harder 9 point, 1 rebound, 4 assists.

Bakken Bears: Marvell Waithe 18 point, 9 rebounds, 1 assist; Charles Parker 11 point, 5 rebounds, 2 assists; Chris Christoffersen 9 point, 11 rebounds; Frederik Hougaard Nielsen 10 point, 6 assists.

Har du købt din billet?

06.02.2013

På søndag den 10. februar er der dømt Stadium All Star 2013.

Aalborg Stadionhal er klar til at tage imod nogle af de bedste spillere fra Basketligaen og arrangørerne lover at gøre alt til at Stadium All Star 2013 bliver et af sæsones high-lights.

Holdene er forlængst udtaget, dunkerne er på plads og skarpskytterne der skal kæmpe om titlen i Stadium 3-point shootout.

Har du ikke sikret dig din billet endnu, kan du stadigvæk nå det. Billetsalget til Stadium All Star 2013 er i fuld gang. Du skal blot klikke her, så er du sikret dig din billet. Billetprisen er beskedne kr. 50,- pr. person.

Alle tilskuere vil ved indgangen få udleveret et gratis kampprogram. Programmet gælder samtidigt som lodseddel om en masse lækre præmier. Du har i løbet af dagen chancen for at vinde, adgangskort til Basketligaen for sæsonen 2013/14, bolde med spillernes autografer, spilletrøjen fra de 2 hold og en masse andre lækre præmier.

Men husk du kan først få fingre i disse præmier når du har købt din billet.

Forud for Stadium All Star 2013 afholdes der også en camp for årgang U10, U12 og U14. Her vil hele Vest-holdet med Bonell Colas i spidsen være trænere, så tøv ikke med at tilmelde dig. Det koster kun kr. 250,- pr. person, og udover flere timer i selskab med Vest-holdet, får du også en billet til Stadium All Star 2013, en All Star T-shirt, frokost og spillernes autografer. Du køber din billet til campen her.

Optakt til Vikings - Værløse BBK

06.02.2013

Når hele Danmarks basketballkanal DK4 lægger vejen forbi Aalborg Stadionhal torsdag aften, bliver det sandsynligvis en tæt og spændende affære, der udgør denne uges tv-kamp i basketligaen.

Aalborg Vikings har nemlig tradition for tætte opgør mod konkurrenterne i bundstriden fra Værløse BBK. Det blev således til et snævert nederlag på bare seks point, sidst Værløse gæstede Aalborg i oktober.

Publikum kan regne med at se Vikingerne komme på banen i den helt rigtige plyndringsstemning, da det ikke kun er revanche, der er på spil. Aalborg Vikings står nemlig til at skulle i nedrykningsspillet mod BC Aarhus, når den regulære sæson er overstået. Og det hold, der slutter bedst af de to, får den hjemmebanefordel, der kan vise sig at blive særdeles afgørende.

For at overhale BC Aarhus skal Vikings hente mindst fire sejre i årets sidste kampe, så det første stik skal gerne tages mod Værløse.

Selv med et toptændt Vikingsmandskab, skal man dog passe på med at regne Værløse for en nem modstander, blot fordi de ligger i den tunge ende af tabellen. Sjællænderne har et spændende hold med gode amerikanere, en islandsk landsholdsspiller, der er blandt ligaens bedste reboundere, og mange unge danskere, her iblandt den blot 18-årige Peter Møller, der regnes for et af de største danske talenter på point guard-positionen.

Værløse har i den seneste tid vist, hvad de kan ved bl.a. at slå Randers Cimbria med hele 21 point. Det skal dog siges, at Randers var uden deres absolut stærkeste spiller, Bonell Colas, der ellers snitter imponerende 24,7 point for kronjyderne og dermed er ligaens mest scorende spiller.

Vikings har haft et tæt program på denne side af nytår, hvor tilgangen af de to nye amerikanere, Anthony Jones og Luis Guzman, og den serbiske kæmpe Milan Bjegovic har givet holdet et løft. Det er således blevet til flotte præstationer mod ligaens tophold med bl.a. et lille nederlag mod Rabbits i sidste hjemmebanekamp og et 1-pointsnederlag mod Horsens IC på udebane, men altså ingen sejr – endnu!.

Det er i skrivende stund endnu uvist, om Luis Guzmans muskelskade vil holde ham udenfor. Han har i hele hans ophold i Aalborg døjet med en fiberskade i højre lår, men han har vist klare fremskridt på det sidste.

Coach Olesen siger om “Guz”:

“Jeg ser ham som den brik, der kommer til at binde os sammen som hold. De glimt vi har set af ham, viser at han er vanvittigt god til at sætte sine holdkammerater op, og til at gøre dem til bedre angrebsspillere. Samtidig er han en leder, der fokuserer på at vinde fremfor individuelle præstationer”.

Alt tyder på, at begge hold er inde i gode perioder, og at der derfor traditionen tro venter endnu et tæt opgør mellem rivalerne. Værløse BBK stiller så vidt vides med en skadesfri trup, mens det for Vikingernes vedkommende altså er mere usikkert med Luis Guzman.

TFN vinder kampen om kampen om 5. pladsen

07.02.2013

Der var på forhånd lagt op til en spændende kamp, da Randers Cimbria og Team FOG Næstved skulle mødes til aften.

Kampen var vigtig fordi Team Fog Næstved kunne med en sejr skabe luft omkring 5. pladsen i tabellen.

1. periode: Kampen startede meget lige. Team FOG Næstved var aggressive i deres spil. Holdene fulgtes tæt ad gennem 1. periode. Mads Bloch startede på Bonell Colas og ydede en god forsvarsindsats, hvor han holdt ham væk fra kurven. Mads Bloch og Caleb Walker fik dog begge hurtigt to fejl og Geof Kotila måtte skifte dem ud.

Efter 5 minutter var Team FOG Næstved foran 10-8. Perioden endte dog 19-17 til Team FOG Næstved, men Randers Cimbria blev ved at være med da de var godt skydende fra distancen.

2. periode Randers Cimbria kom bedst ud til 2. periode. Chris Nielsen og Bonell Colas fik sat lidt mere skub i offensiven, mens Team FOG Næstved i de første 2 til 3 minutter havde lidt mindre agressivitet. Ind fra bænken kom Casper Stage og scorede 11 point på kun 4 minutter, heriblandt 3 trepointscoringer. Randers bragte sig her foran med 31-22.

Team FOG Næstved levered dog særdeles spektakulær underholdning i form af tre dunks i træk. Først dunkede Quinton Doggett næsten fra straffe og bagefter lavere han to alley opps i træk. Det fik publikum op af stolene.

På trods af dette var Randers foran ved halvleg med 46-42.

3. periode Perioden var meget lige hele vejen igennem. Kendetegnende var at Team FOG Næstved var bedst på alle statistikker bortset fra scoringsprocenter. Her skød Randers Cimbria rigtigt godt fra gulvet.

Team FOG Næstved var dog suveræne i reboundspillet. Stillingen efter 3. periode var 60-54 til Randers Cimbria.

4. periode Perioden blev uhyggeligt spændende. Der var en del lækre dunks fra Team FOG Næstved, men Randers blev ved med at score og være lidt foran. Randers Cimbria forsøgte at kontrollere tempoet og komme ned i et lavere tempo, mens Team FOG Næstved prøvede at presse det i vejret. Denne taktik virkede udmærket.

Med ca. 5 minutter igen måtte Bonell Colas have en pause. Det udnyttede Team FOG Næstved til at komme foran mod Randers med et 10-0 run til stillingen 71-68. Det var herefter tæt igen og Bonell Colas kom på banen igen, men nu havde Team FOG Næstved fået et lille forspring. Kort før tid måtte Bonell Colas igen ud, men Randers Cimbria kæmpede videre. Team FOG Næstved var foran af to omgange, men begge gange scorede Randers Cimbria 3 point. Først ved at Mads Bloch lavede en meget dum fejl, der sendte casper Stage på straffelinjen, hvor han scorede 3 stk. i træk. Derefter var Team FOG Næstved igen foran med 3 point, men som ventet scorede Chris – jeg gør det lige igen – Nielsen endnu en 3 point scoring od udlignede til 77-77 med 20 sekunder igen. Alex Murphy holdt tiden og lavede noget samspil med Caleb Walker som angreb kurven og afleverede bolden ud til Alex Murphy, der med 3 sekunder tilbage satte den afgørende scoring til slutresultatet 80-77 (19-17, 23-29, 12-14, 26-17)  til Team FOG Næstved.

Topscorer: Team FOG Næstved, Caleb Walker 18 point og Randers Cimbria, Bonell Colas 22 point

Rabbits slår BC Aarhus

07.02.2013

Svendborg Rabbits sikrede sig sejr nr. 21 i ligaen i denne sæson da BC Aarhus blev sendt hjem til smilets by med et nederlag på 86-67 efter perioderne 24-21, 21-19, 13-13 og 28-14.

Det blev således til favoritsejren og der var aldrig spænding om resultatet. Adama Darboe bemærkede sig med en triple-double, 10 rebounds, 10 assists og 24 points.

Straks fra kampstart blev konceptet fra de sidste par kampe fulgt til punkt og prikke for kaninerne. Der var god fart på spillet og den frie mand blev hele tiden fundet enten under kurven eller bag trepointslinjen eller helt fri i feltet. Hurtigt kom kaninerne foran 9-3 men så kom BC Aarhus også med i kampen.

Det var især Randy Dezouvre og Charles Funches der stod for lysglimtene i fravær af cheftræner Peter Hoffmann. De 13 af BC's 21 points kom fra de to amerikanere. For kaninerne var der 7 spillere om at dele holdets 24 points i 1. periode. 

Fra 2. periodes start tog BC et run på 2-10 og så var kampen helt lige igen. Rasmus Søby med en af sine velkendte trepointsskud, bue på,  bragte BC foran med 5 og så tog Adama Darboe tingene i egen hånd. Der blev strøet ud med gode afleveringer til medspillerne ligesom Darboe viste vejen med 11 points i perioden godt fulgt op med 8 fra Donald Rutherford.

For BC var det stadig de to amerikanere der fortsatte med at putte points i kaninernes kurv. Svendborg vinder også 2. periode med et buzzerdunk fra Donald Rutherford der medførte store protester fra den vikarierende cheftræner for Aarhus, Michael Niebling, fordi han mente, at dunket kom efter slutsignalet. Dagens tre dommere var uenige og kaninerne foran med 5 ved pausen. 

3. periode blev ligesom delt op i to. I første halvdel scorede Svendborg 13 points mod 4 til BC og i 2. halvdel scorede BC 9 mod 0. Der havde bredt sig en mat stemning i hallen, hvor der i dag var 714 tilskuere, et trods alt flot fremmøde på en kold hverdagsaften.

Spændingen i kampen var dog trods alt til stede, Svendborg var "kun" foran med 5 inden de sidste 10 effektive minutter og i teorien kunne alt jo ske.  

Et run på 14-4 i de første par minutter af sidste periode fik BC til at se om muligt endnu mere opgivende ud. Spillerne kom ikke med hjem på kaninernes fast-breaks og Svendborg havde mange steals kampen igennem ligesom skudklokken flere gange var helt i bund. Turnover statistikken var heller ikke gavmild mod BC Aarhus, der flere gange smed bolden uprovokeret ud over side- eller baglinjen. Kaninerne kom op med +15 og slutter også kampen bedst med endnu et run, 12-2. Niels Degn smider den sidste treer gennem nettet til slutresultat på + 19 for Svendborg Rabbits og den 21. sejr i hus.  

Udover den altdominerende spiller for Svendborg Rabbits, Adama Darboe, som nævnt i indledningen, scorede Donald Rutherford 20 og hentede 13 rebounds, 12 hver til Greg Washington og Mikkel Plannthin, 10 til Niels Degn, 5 til Claus Magaard og 3 til Kristoffer Gertz. Desuden 15 for 15 på straffekast til kaninerne.

 For BC Aarhus scorede Charles Funches 26 points og hentede 9 rebounds, Randy Dezouvre scorede 25 og 8 rebounds, 5 til Rasmus Søby, 3 til Karl Baare og 2 hver til Jakob Wang, Anton Elsner, Ronny Laier og Gudni Valentinusson.

Dunkerne er klar til Stadium All Star 2013

04.02.2013

De sidste boardingpas er netop blevet udskrevet, så de 7 deltager i dunkekonkurrencen ved Stadium All Star 2013 er klar til at blive airborne.

Deltagerne har sat sig til rette med Darko Jukic, forsvarende dunk-champ fra Hørsholm 79ers ved roret og er nu klar til at komme op i de højere luftlag, for at lande i Aalborg Stadionhal på søndag den 10. februar omkring kl. 13:00 hvor hele arrangementet omkring Stadium All Star 2013 starter.

De 7deltagere i Stadium All Star 2013 dunke-konkurrencen er:

 

  1. Anthony Jones, Aalborg Vikings
  2. Donald Rutherford, Svendborg Rabbits
  3. Damon Smith, SISU
  4. Zarko Jukic, Hørsholm 79ers
  5. Gregory Washington, Svendborg Rabbits
  6. Caleb Walker, Team Fog Næstved
  7. Bonell Colas, Randers Cimbria

    Har du ikke allerede sikret dig billet til Stadium All Star 2013 kan du nå det endnu. Billetprisen er bare kr. 50,- pr. person. Klik her for at købe din billet.

79ers banker Vikings

03.02.2013

Med en sejr på 112-73 levede Hørsholm´s herrer i den grad op til favoritværdigheden, da de lørdag den 2. februar tog imod de nordjyske vikinger fra Aalborg.

Det var egentlig gæsterne der kom bedst fra land anført af store og tunge Milan Bjegovic. som gav 79ers lidt problemer under kurven i kampens første fase. Nordjyderne førte 4-7, men Hørsholm kom hurtigt igen og kom foran 9-7. Herfra så 79ers sig aldrig tilbage, og holdet gik til periodepause med en føring på 25-17.

I anden periode øgede hjemmeholdet forspringet støt og roligt. 79ers fik scoret på både fastbreaks, treere og inside-plays samtidig med, at de gjorde det meget svært for Aalborg at komme til scoringer. Især Rob Fields havde en fase i anden periode, hvor han var rygende varm og scorede efter behag.

Ved halvlegsstillingen 60-32 var kampen mere eller mindre afgjort, da de to hold gik til pause.

Anden halvleg blev pointmæssigt en mere lige affære. 79ers satte den på cruise control, mens vikingerne kæmpede for at bevare æren og begrænse nederlaget. Tredje periode endte 24-21 til 79ers.

I kampens sidste 10 minutter så publikum et Hørsholm-hold, der endnu ikke var færdige med at uddele øretæver. I denne fase var det blandt andet de unge Hørsholmspillere, der fik mulighed for at vise deres evner. Det gjorde de forrygende, og Hørsholm endte med at vinder perioden med 28-20 og dermed kampen med 112-73.

For Hørsholm betyder sejren, at de nu har 18 point og kun er to point efter Randers Cimbria på sjettepladsen. Netop de to mandskaber krydser klinger den 13. februar i Randers.

For Hørsholm 79ers scorede Atila Kovac 20, Brenton Butler 16, Alexander Bak 15, Bojan Marinkovic 14, Rob Fields 10, Zarko Jukic 8, Anders Skou 8, Rasmus Stolbjerg 8, Casper Hesseldal 6, Kristoffer Arvedsen 5 og Kristoffer vange 2 point.

For Aalborg Vikings scorede Anthony Jones 18, Mads Koefoed 15, Søren Sørensen 15, Milan Bjegovic 11, Rune Lauridsen, Benjamin Sørensen 4 og Niels Andreasen 4 point.

Firestarter for 79ers blev Kristoffer Arvedsen, mens Søren Sørensen blev Firestarter for Aalborg.