Nyheder

79ers banker Vikings

03.02.2013

Med en sejr på 112-73 levede Hørsholm´s herrer i den grad op til favoritværdigheden, da de lørdag den 2. februar tog imod de nordjyske vikinger fra Aalborg.

Det var egentlig gæsterne der kom bedst fra land anført af store og tunge Milan Bjegovic. som gav 79ers lidt problemer under kurven i kampens første fase. Nordjyderne førte 4-7, men Hørsholm kom hurtigt igen og kom foran 9-7. Herfra så 79ers sig aldrig tilbage, og holdet gik til periodepause med en føring på 25-17.

I anden periode øgede hjemmeholdet forspringet støt og roligt. 79ers fik scoret på både fastbreaks, treere og inside-plays samtidig med, at de gjorde det meget svært for Aalborg at komme til scoringer. Især Rob Fields havde en fase i anden periode, hvor han var rygende varm og scorede efter behag.

Ved halvlegsstillingen 60-32 var kampen mere eller mindre afgjort, da de to hold gik til pause.

Anden halvleg blev pointmæssigt en mere lige affære. 79ers satte den på cruise control, mens vikingerne kæmpede for at bevare æren og begrænse nederlaget. Tredje periode endte 24-21 til 79ers.

I kampens sidste 10 minutter så publikum et Hørsholm-hold, der endnu ikke var færdige med at uddele øretæver. I denne fase var det blandt andet de unge Hørsholmspillere, der fik mulighed for at vise deres evner. Det gjorde de forrygende, og Hørsholm endte med at vinder perioden med 28-20 og dermed kampen med 112-73.

For Hørsholm betyder sejren, at de nu har 18 point og kun er to point efter Randers Cimbria på sjettepladsen. Netop de to mandskaber krydser klinger den 13. februar i Randers.

For Hørsholm 79ers scorede Atila Kovac 20, Brenton Butler 16, Alexander Bak 15, Bojan Marinkovic 14, Rob Fields 10, Zarko Jukic 8, Anders Skou 8, Rasmus Stolbjerg 8, Casper Hesseldal 6, Kristoffer Arvedsen 5 og Kristoffer vange 2 point.

For Aalborg Vikings scorede Anthony Jones 18, Mads Koefoed 15, Søren Sørensen 15, Milan Bjegovic 11, Rune Lauridsen, Benjamin Sørensen 4 og Niels Andreasen 4 point.

Firestarter for 79ers blev Kristoffer Arvedsen, mens Søren Sørensen blev Firestarter for Aalborg.

3-points skytterne til Stadium All Star 2013

01.02.2013

Kan en Norsk håndboldspiller skyde 3`ere eller kan en lokal Nordjysk skarpskytte?

Dette kan du få svar på hvis du møder op til Stadium All Star 2013, søndag den 10. februar i Aalborg Stadionhal, når nogle af de bedste skytter i Basketligaen sætter hinanden i stævne, om hvem der er bedst fra 3-points land.

Et stærk felt er blevet samlet og hvem af de 10 "jægere" der løber med sejren er nærmest umulig at forudse - men en ting er helt sikkert. Det kommer til at regne med 3-points scoringen både i den indledende runder som finder sted før selve All Star kampen og i pausen 2. og 3. periode hvor det hele skal afgøres i finalen.

De 10 deltagere i Stadium All Star 2013 3-point shootout er:

 

 1. Andreas Jakobsen, Bakken Bears
 2. Skyler Bowlin, Horsens IC 
 3. Chris Nielsen, Randers Cimbria
 4. Damian Ocana, Randers Cimbria
 5. Claus Magard, Svendborg Rabbits
 6. Atila Kovac, Hørsholm 79ers
 7. Mickey Dennis, SISU
 8. Kristian Kjelling, Aalborg Håndbold
 9. Den Nordjyske Champion 
 10. Adama Darboe, Svendborg Rabbits

  Har du ikke allerede sikret dig billet til Stadium All Star 2013 kan du nå det endnu. Billetprisen er bare kr. 50,- pr. person. Klik her for at købe din billet.

SISU vinder en tæt kamp over BC Aarhus

01.02.2013

Fastholder fjerdepladsen hen mod afslutningen af grundspillet SISU skulle vinde denne kamp i dag.

Hørsholm 79ers og Værløse har hjulpet SISU ved at besejre henholdsvis Team FOG Næstved og Randers Cimbria i denne uge, men SISU skulle også selv gøre sit for at forsvare fjerdepladsen og udbygge forspringet til de to forfølgere. Men BC Aarhus var tændte og gode i dag, og især Charles Funches og Randy Dezouvre supplerede hinanden godt på banen – så godt, at det først var i det sidste kampminut, at SISU kunne være sikker på sejren.

SISU startede bedst med point fra især David Harder og Mickey Dennis, men BC Aarhus kom godt tilbage med scoringer fra Charles Funches og Randy Dezouvre. 24–24 efter første periode.

I anden periode fortsatte Mickey Dennis og Mikael Vincents Nielsen med gode ting i angrebet, mens Randy Dezouvre var varm udefra. BC Aarhus nåede op på en fem-points føring, 44–39, inden SISU fik udlignet til 46–46 ved pausen.

Tredje periode var også tæt, men SISU fik stille og roligt arbejdet sig foran og førte til sidst med 72–67 med bl.a. 11 point fra Mikael Vincents Nielsen.

Fem hurtige point i fjerde periode, og så førte SISU med 10, 77–67. Resten af perioden tilhørte Mickey Dennis og BC Aarhus nåede kun op til minus 5 point men kom ikke tættere på. Med Værløses samtidige sejr over Randers, er Randers nu blevet midlertidigt stoppet i deres jagt på femte- eller fjerdepladsen, og Team FOG Næstved er også faldet bagud i denne uge. Derfor skal SISU nu bare vinde 2 ud af de resterende 5 kampe i grundspillet (kampene mod Værløse og Aalborg er de mest oplagte kandidater) for at tvinge Randers eller Næstved til at vinde alle deres resterende kampe, hvis de gerne vil overhale SISU, og begge hold vil ikke kunne gøre det, da de møder hinanden i én af disse sidste grundspilskampe.

BC Aarhus, til gengæld, har ikke vundet siden den 21. november og skal nok til at begynde at indstille sig på at spille om at undgå nedrykning mod Aalborg Vikings. Og Hørsholm 79ers og Værløse på 7.- og 8.-pladsen virker tændte p.t. og bliver svære at nå i tabellen for BC Aarhus.

SISU tager imod Bakken på næste torsdag, mens BC Aarhus rejser til Svendborg på onsdag.

Kampens spillere: SISU: Mickey Dennis 25 point, 8 rebounds, 8 assists, 2 steals; Mikael Vincents Nielsen 27 point, 3 rebounds, 8 assists, 4/7 fra trepointsland; Zach Moritz double-double 15 point, 10 rebounds, 2 assists; David Harder 8 point, 5 rebounds, 2 assists.

BC Aarhus: Charles Funches 24 point, 5 rebounds, 4 steals, 2 assists; Randy Dezouvre  double-double 19 point, 10 rebounds, 8 assists; Anton Elsner 7 point, 5 rebounds, 7 assists; Jakob Wang 10 point, 2 rebounds, 2 assists.

Værløse BBK slår Randers Cimbria

01.02.2013

Randers vandt 4. periode – men det var også det eneste opløftende i kampen mellem Randers Cimbria og Værløse BBK i Søndersøhallen her til aften. Værløse sejrede i kampen 97-76.

Det var et Værløse-hold med en ellers nedadgående formkurve der tog mod Randers Cimbria. I en kamp hvor Randers stillede op uden den normalt stærkt spillende Bonell Colas, der tit har været den afgørende faktor for det ellers velspillende Randers hold.

Publikum fik til tider god underholdning i kampen – men spændende blev det aldrig. Dertil virkede Værløse for velspillende og set udefra virkede det som om at Randers Cimbria opgav at vinde kampen allerede efter 2. periode.

Det startede eller med stor intensitet fra begge hold som fulgtes ad indtil Værløse - anført af den altid hårdt kæmpende Axel Karason - rykkede fra Randers – hvor kun Miguel Ortega og Chris Nielsen lyste op spillemæssigt. 1. periode blev vundet af Værløse med 29-21. Axel Karason endte i øvrigt som ”Mr. Rebound” for Værløse med 16 rebounds.

2. periode startede godt og spændingen var stadig til stede i kampen da bolden blev sat i spil– men Værløse tog hurtigt afstand til Randers via hurtigt kombinationsspil og en overlegenhed i reboundspillet. 2. periode sluttede med 53-34 i Værløses favør.

I 3. periode hvor især Peter Møller fra Værløse viste gode eksempler på sit talent – trak Værløse yderligere fra. Det virkede mere som at Randers brugte sine kræfter på at kommentere dommerkendelser både fra sidelinien og fra banen – end på at prøve at besejre Værløse. Det kostede Randers to tekniske fejl – og et forspring til Værløse på 81-50. Så frustrationerne på Randers-holdet var til at tage at føle på – da kampen gik ind i sin 4. periode.

Den komfortable føring gav Værløse mulighed for at få afprøvet hele bænken på banen – og intensiteten fra holdets side sænkedes langsomt. Man kørte lange angreb i Værløsespillet – mens Randers i den anden ende prøvede at forcere spillet med hurtige afslutninger. Men løbet var kørt – og Randers måtte rejse tilbage fra Sjælland med et 97-76 nederlag.

En rebound statistik på 52 – 28 til Værløse er nok en retvisende indikator på styrkeforholdet i denne kamp.

Chris Nielsen fra Randers blev den store point-sluger fra Randers med 28 points– efterfulgt af Casper Stage Jørgensen med 15 points.

Fra Værløse blev det Peter Møller med 25 der løb med de fleste points og Axel Karason med 18 points.

Randers på 6.pladsen har nu kun 4 points ned til Hørsholm på syvendepladsen – mens Værløse konsoliderede sin 8. plads og har nu kun 2 points op til Hørsholm der dog har spillet en kamp mindre.

Næste kamp for Værløse er d. 7 februar mod ligaens bundprop fra Aalborg Vikings i Aalborg.

Bakken Bears vinder dk4 kampen

31.01.2013

Bakken Bears vandt den vigtige kamp om andenpladsen over Horsens IC efter en seværdig omgang basketball.

Bears vandt 98-79 i en kamp, der først blev afgjort midt i fjerde periode.

Horsens IC startede bedst. HIC fik spillet bolden helt tæt på kurven, og især Darko Jukic havde bjørnene svært ved at stoppe. HIC kom foran 7-0, men Bears trak tilbage selvom Horsens IC fortsat kom til lette scoringer. Charlie Parker, der spillede sin bedste kamp for Bakken Bears, udlignede til 15-15 og Henrik Falsvig bragte øjeblikket efter Bears foran. Første periode sluttede med en spinkel føring til hjemmeholdet (21-19).

I anden periode trak Bears fra uden dog at sætte Horsens IC helt af. Bears fik Marvell Waithe i gang og han scorede sit holds sidste seks point i anden periode og scorede i alt 12 point i sin debut. Bearsføring 48-38 ved pausen efter en periode, hvor Skyler Bowlin og Darko Jukic var udeholdets bedste.

Efter halvlegspausen kom Charlie Parker og Chris Christoffersen rigtig godt fra start. Desværre for hjemmeholdet havde de svært ved at lukke ned for Keane Thomann og HIC fik reduceret til 52-56. Jens Jensen spillede i sin 501. kamp for Bakken Bears virkelig godt og var indblandet i en meget vigtig episode, hvor han blev fejlet i et trepointforsøg, efterfulgt af en teknisk fejl til Horsens IC. Bears scorede på fire af de fem straffekast til føring 62-52. Samtidig blev Darko Jukic bænket med fire fejl.

Horsens IC fik reduceret med to treere i periodens sidste minut til stillingen 62-66. I fjerde periode så HIC rigtig trætte ud. Bears kunne tage et 10-0 run til føring på 80-65 - afsluttet af en trepointscoring af en af hjemmeholdets bedste, Charlie Parker.

I kampens sidste minutter blev der udvekslet scoringer uden at Horsens IC kunne true en sikker hjemmesejr.

Topscorer for hjemmeholdet var Charlie Parker (16 point, 7 assists) og Chris Christoffersen (16 point, 8 rebounds på 19 minutters spilletid). For Horsens IC scorede Darko Jukic 17 point, mens Skyler Bowlin (15 point, 9 assists) og Keane Thomann (15 point, 9 rebounds) fulgte efter.

Bakken Bears er med sejren tilbage på andenpladsen i ligaen med 34 point for 22 kampe. HIC har samme pointtal, dog efter 23 spillede kampe. Samtidig er Bakken Bears nu bedst indbyrdes efter to sejre i de tre opgør imod Horsens IC.

Tættere end forventet i Aalborg

31.01.2013

 Onsdagens TV-kamp på KanalSport blev en tættere affære end ventet på forhånd.

Det var ventet at værterne fra Aalborg ville få det svært mod et Svendborghold, der har spillet fantastisk på det sidste, men Craig Pedersens startere fik flere minutter end ventet.

Fra starten så Svendborg ud til at løbe afsted med kampen, da de kom foran både 11-2 og 23-13 i første quarter, og der var tilskuere i Aalborg Stadionhal, der ventede en gentagelse af Svendborgs massakre af Næstved for en uge siden. Det var Donald Rutherford og Gred Washington, der gjorde det hårde arbejde for gæsterne, mens Anthony Jones og Milan Bjegovic forsøgte at holde Aalborg inde i kampen.

Fra starten af andet quarter var det Rune Lauridsen, der fik sat gang i hjemmeholdet forsvar. Han tog en steal og løb et layup i, og sekunder senere rammer han en tre'er, der bringer scoren på 20-25. Hjemmeholdet er nu indenfor rækkevidde, og tilskuerne kommer også ind i kampen. I de næste minutter holder Aalborg sig tæt på favoritterne, men til sidst rammer Kristoffer Gertz og aAdama Darboe tre'ere, og Rabbits går til pause med en 48-37 føring.

Det var ikke en tilfreds Mads Olesen, der kunne se tilbage på første halvleg efter kampen:

"Efter den forsvarspræstation vi lavede i Horsens i weekenden, var jeg skuffet over indsatsen i første halvleg. Vi glemmer totalt at spille fysisk, og det minder jeg blidt spillerne om i halvlegen. Vores game plan var at stoppe deres skytter, og så går de hen og rammer syv tre'ere. det var vi heller ikke tilfredse med".

I anden halvleg var det da også et forandret Vikings hold, der gik på banen. Svendborg blev holdt på 33 point i hele halvlegen, og de fandt kun netmaskerne to gange fra distancen.

Tidligt i tredje periode bragte Rutherford Svendborg på 57-41, men i de næste fem minutter begyndte Vikings forsvar at fungere, og ved periodepausen var scoren 63-52. I hele fjerde periode forsøgte Vikings desperate at komme tilbage i kampen, og truer flere gange med at komme helt tæt på, men kommer aldrig nærmere end ni med tre minutter igen.

Rabbits kan drage hjem til Sydfyn med en sejr på 71-82 (13-23, 24-25, 15-15, 19-19).

Olesen var mere tilfreds med anden halvleg: "Vi har fået meget mere mental toughness. Tidligere på sæsonen begyndte vi at hænge med hovederne, når vi kom bagefter, men nu får vi ind i øjnene og spiller forsvar. Samtidig laver vi klogere beslutninger i angrebet, hvor vi måske ikke scorer så meget, men heller ikke giver så mange muligheder for fast breaks til modstanderne. Taktisk er vi også blevet klogere, og vi er i stand til at følge en game plan, og forstå at selv om Donald Rutherford scorer 39 point, kan detvære bedre end at lade Svendborgs skytter stå fri".

Topscorer i kampen blev for Rabbits Donald Rutherford med 39 og Adama Darboe med 22 point. For Aalborg scorede  Anthony Jones 18 og Rune Lauridsen 12 point.

Kampens spiller: Donald Rutherford, Svendborg Rabbits med 39 point og 8 rebounds.

 

79ers vinder endnu en gyser

31.01.2013

Onsdag aften var der godt pakket i Fire Arena, da Hørsholm 79ers tog imod Team Fog Næstved i Basketligaen.

Publikum fik underholdning og spænding for alle pengene i en kamp, som Hørsholms Brenton Butler afgjorde seks sekunder før tid, da han iskoldt sænkede en treer til slutstillingen 84-83 til 79ers.

Kampens første 10 minutter blev vundet af 79ers med 18-15 efter de to mandskaber i løbet af perioden havde skiftedes til at føre.

I anden periode virkede det til, at gæsterne fra Næstved var ved at få et overtag i kampen, og især Caleb Walker viste prøver på sit atletiske spil. Team Fog kom foran med 26-31 efter seks minutter, men anført af Rob Fields fandt 79ers tilbage på sporet og kunne gå til halvlegspause foran med 41-37. Fields havde 11 point i denne periode.

Efter pausen var det et tændt 79ers-mandskab, der trådte på banen, og de bragte sig foran med 65-54 inden kampens afgørende 10 minutter.

Team Fog havde dog ikke tænkt sig at tage fra Fire Arena uden at bide fra sig, så i løbet af de første fem minutter af fjerde periode fik de reduceret Hørsholm-føringen til blot èt enkelt point, 76-75.

Med godt 1.14 igen af kampen kom gæsterne fra Sydsjælland foran med 80-82, og Hørsholm havde besvær med at komme til gode afslutninger. Begge hold kommer dog på straffelinjen og med 20 sekunder igen var stillingen 81-83 til Team Fog.

En Hørsholm-time-out blev kaldt, og et spil blev sat op. Bolden blev spillet på banen til Rob Fields, der i løbet af kampen havde været ganske varm. Han valgte dog at aflevere videre til Brenton Butler, der blev isoleret en mod en mod Alex Munir. Alle ventede et 2-points-forsøg, men Butler var iskold og sænkede en treer med blot seks sekunder igen til stillingen 84-83.

En Næstved-time-out førte til en afslutning af Joe Benjamin, men hans skud ramte ringen og tiden løb ud. Jublen brød løs i Fire Arena både blandt tilskuere og i Hørsholm-lejren. Med sejren har 79ers nu 16 point og er lige nu fire point foran Værløse og seks point foran BC Aarhus. Hørsholm kan nu samtidig dufte Randers Cimbria, som ligger på 6. pladsen med 20 point.

79ers spiller allerede kamp igen lørdag den 2. februar klokken 15.00 i Fire Arena, hvor de tager imod bundholdet Aalborg Vikings.

For Hørsholm scorede Rob Fields 19, Bojan Marinkovic 16, Atila Kovac 15, Brenton Butler 13, Zarko Jukic 6, Alexander Bak 6, Casper Hesseldal 5, Rasmus Stolbjerg 2, Anders Schou 2 point.

For Team Fog Næstved scorede Nerijus Brasas 21, Caleb Walker 20, Quinton Doggett 12, Joe Benjamin 10, Alex Munir 8, Julian McFarlane 8, Lars Høirup 3, Mads Bloch 1 point.

Firestarter for Team Fog Næstved blev Caleb Walker, mens Bojan Marinkovic løb med æren hos 79ers.

Tæt kamp i Horsens

27.01.2013

Dagens kamp mellem topholdet Horsens IC og BL`s bundprop Aalborg Vikings blev en tæt affære. Tættere end de fleste nok havde regnet med.

Konkurrencen for VM finalen kunne ses på tilskuerpladserne. Om det også var grunden til at kun 8 Vikinger havde taget turen til Horsens vides ikke, men faktum var at der kun var 8 Aalborg spillere i Forum Horsens i dag.  

1. Periode: Horsens havde noget at revanchere efter torsdagens nederlag til Hørsholm 79ers, og kommer godt ud fra start. Der er aggressivt forsvar og i angrebet dominerer Skyler Bowlin og Darko Jukic.

For Aalborg starter Bjegovic stærkt og han volder HIC problemer kampen igennem. Efter første periode er HIC foran med 22-16 og tilskuerne har følelsen af, at der venter er sikker sejr til de gule.  

2. Periode: Den følelse bliver hurtigt ændret i 2 periode. Aalborg er klar fra starten og scorer 8 ubesvarede point og bringer sig foran med 2 point. Efter 4 minutter kommer HIC på tavlen, men perioden tilhører Aalborg og i særdeleshed Anthony Jones som scorer 14 point i perioden. Det samme som hele HIC holdet. Ved pausen var Aalborg noget overraskende foran med 39-36.  

3. Periode: Perioden starter lige med bytning af scoringer. Aalborg begynder dog langsomt at trække fra og kommer foran med 9 point med halvanden minut tilbage af perioden. For Aalborg melder Søren Sørensen sig ind i kampen, mens Skyler Bowlin træder op for HIC. Efter perioden er Aalborg oppe med 57-52.  

4. Periode: HIC går over i zone, hvilket giver store problemer for Aalborg, og med fem minutter igen bringer Skyler Bowlin HIC foran med 69-61 og Aalborg virker knækket. Vikingerne vil dog ikke ligge sig ned og de kæmper sig tilbage i kampen. Med under 2 minutter tilbage bringer Aalborg sig foran med 1 point, 70-69. Slutningen af kampen bliver nervepirrende. Med 43 sekunder igen rammer Daniel Friedrich en meget stor treer og bringer HIC foran med 74-73 (22-16, 14-23, 16-18, 22-16) og der scores ikke yderligere, så HIC kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.  

Der var ikke meget der fungerede for HIC, mens Vikings spillede godt og aggressiv. Næste opgave for HIC er på torsdag hvor turen går til Århus og en direkte kamp om 2 pladsen mod Bakken Bears.  

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 27
Topscorer Vikings  Anthony Jones 27  
MOM  Skyler Bowlin 27 point   HIC vinder drama

Bakken Bears sejrer stort over Værløse BBK

27.01.2013

En uge med intensiv angrebstræning gav bonus for Bakken Bears, der holdet scorede hele 107 point imod et tamt Værløsehold i søndagens ligaopgør i Aarhus. Bears afgjorde kampen i anden periode, som holdet vandt 37-10!

Kampen startede ellers lige og Værløse havde et lille overtag med en 16-13-føring i en første halvleg, hvor Bears spillede med to kæder, der afløste hinanden med fem minutters mellemrum. Fra 13-16 gik Bakkn Bears dog på et 12-0 run med Charlie Parker som den store indpisker. Han scorede otte af sine i alt 18 point i det run.

25-19 stod der på tavlen efter første periode, og så kom "førstekæden" på banen fra anden periodes start. Den kæde kunne muligvis ikke skabe overtag i første periode, men anden gang de var på banen blev kampen afgjort. 41-22 stod der da de forlod banen, uden det dog medførte nedsat hastighed. Hele 62-29 stod der ved pausen.

Tredje og fjerde perioder var blottede for nerve og udeholdet begyndte at ramme deres trepointskud. Både Peter Møller, Axel Karason og Nicolas Christensen ramte treere, men det forhindrede ikke en kæmpestor Bears-sejr på 107-65.

Rasmus Nørgaard var udeholdets bedste spiller med sine 17 point. Næstmest scorende var Axel Karason og Richard Delk med hver 10 point.

For Bakken Bears var Charlie Parker topscorer med 18 point, mens Morten Sahlertz og Chris Christoffersen supplerede med 16 hver.

Bakken Bears spiller næste gang torsdag, hvor holdet har hjemmebane i ugens tv-kamp imod Horsens IC. Værløse møder samme aften Randers Cimbria.

Stats fra dagens kampe

26.01.2013

Stats fra dagens 2 kampe i BL er gået galt da de er blevet uploadet.

Der mangler de sidste minutter fra begge kampe.

Stats er nu ved at blive indlagt manuelt og forventes at være fuld tilgængelige i løbet af søndagen.