Nyheder

Forrygende topkamp i Kaninhulen

02.11.2012

Forrygende topkamp mellem Danmarks to bedste mandskaber.

Det var 1200 forventningsfulde tilskuere der tog imod Bakken Bears og Svendborg Rabbits i dag i Svendborg Idrætscenter. De blev ikke skuffet for det var en rigtig god reklame for basketsporten og med den helt rigtige vinder, Svendborg Rabbits, 114-100 (!!!) efter perioderne 28-15, 31-29, 24-24 og 29-30.

Der var fuld knald på tempoet og spillelysten på begge mandskaber straks fra start og især kaninerne viste, at de i dag havde masser af både momentum og selvtillid.

Kaninerne ret hurtigt på gode drives og flotte skud foran med 15-3 inde Bakken fik lukket blødningen lidt og fik reduceret på gode trepointsskud og på indspil til Big Chris,
hvilket helt klart var bjørnebandens gameplan. Graig Washington der skulle matche den bornholmske granit trak klogelig væk og fik gode skud sendt af sted mod kurven langt væk fra Christoffersen.

I særklasse i 1. periode var dog igen Donald Rutherford med hele 12 points men også Adama Darboe gjorde en rigtig flot figur. Svendborg vinder 1. periode stort og havde også langt mest lyst til spillet.

Bakken Bears kom klart bedst ud til 2. periode og var bjørnen nu vågnet af sin søvn ?. Nej. Selv om scoringsprocenterne steg også fra trepointsland så kom kaninen stærkt igen. Nu var det Mikkel Plannthin og Kristoffer Gertz der begge svingede taktstokken og bjørnen dansede derefter.

Washington trak helt ud bagved trepointslinjen og ramte også herfra et par dybe. 5 stks fra kaninerne og 4 fra bjørnebanden. Taget var ved at lette på det nyrenoverede Svendborg Idrætscenter og publikum blev underholdt
i topklasse, det samme som DK4’s basketfans. Bjørnen der omtrent var på vej tilbage i kampen blev slået på rigtig flot spil fra Rabbits og flere spektakulære dunks samt høje procenter overalt på banen fra kaninerne.

Og 61 points mod Danmarksmestrene, hvem har sidst set det og hvornår ?. Svendborg havde virkelig momentum.

Det helt store spørgsmål efter pausen var om Bakken Bears nu var vågnet så meget, at kaninerne for alvor blev truet, også selv om det var muligt, at gå til pausen med en komfortabel føring på 17 points?

Bjørnen kom flot igen men det var ikke nok i dag. Efter en reducering af føringen slog kaninerne kontra ved trekløveret Plannthin, Rutherford og Darboe ligesom Kristoffer Gertz igen havde et meget flot indhop og elegant rundede Bakken Bears forsvaret og sikkert lagde endnu to i. Svendborg kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 15. Var det nok?

Helt sikker var publikum ikke og en velspillende Orane Chin der når han fik bolden på toppen faktisk både kunne skyde og gå mod kurven, omtrent var ustoppelig, fik folk til at sidde uroligt på stolene.

Bakken Bears kom tættere og tættere på kaninerne der virkede lidt slidte efter en fantastisk indsats. Et run på 2-9 og stillingen var pludselig kun +10 til Svendborg. Så smed Adama Darboe to trepoinsskud i fra hjørnet og føringen var
igen komfortabel. Så var det ellers slut med gaver til det jubilerende Bakken mandskab fra kaninerne. Det blev til gravøl på hjemturen og med 4 treerer og 12 straffekast, de flester fra en stensikker Mikkel Plannthin, vandt Svendborg Rabbits fortjent kampen. 114 points mod de danske mestre er vist ikke hverdagskost og sidste sæson tabte kaninerne den første kamp hjemme i kaninhullet med 60-100, i dag scorede Svendborg 61 i første halvleg (!).

Det må give panderynker hos bjørnebanden men det kommer de sig sikkert hurtigt over. Svendborg fik dog vist, at man skal regne med kaninerne – også i denne sæson.

For kaninerne scorede Rutherford 34 og hentede 10 rebounds, havde 4 assists og et enkelt blok, 27 til Mikkel Plannthin og til Adama Darboe og 18 til Greg Washington, der ligeledes havde 13 rebounds, 6 til Kristoffer Gertz og 2 til Claus Magaard.

For Bakken Bears scorede Chad Tomko 28, 23 til Orane Chin, 15 til Chris Christoffersen og 14 til Iversen, 9 til Andreas Jakobsen og 6 til Frederik HN, Jens Jensen 3 og Morten Sahlertz 2.

Vikings tæt på TFN`s mange udlændinge

01.11.2012

Der var god stemning i Aalborg Stadionhal denne onsdag aften, da der blev spillet basketball mellem Aalborg Vikings og Team FOG Næstved. Det blev en kamp, hvor begge hold ledte efter en sejr.

I første periode blev det gæsterne fra Team FOG Næstved, som kom bedst fra start. De får en føring på 3-10 over de nordjyske vikinger og Aalborg Vikings formår kun at hænge på indtil afslutningen på første periode, som ender 17-21 til Team FOG Næstved. For hjemmeholdet var det en bet at den eksplosive scorer Mads Kofod måtte udgå med en knæskade efter en kollision med Næstveds Kaleb Waker i det sidste minut af perioden.

I anden periode kom Aalborg Vikings tilbage i kampen, hvor der blev fightet i begge ender af banen. Holdene spillede næsten lige op mod hinanden og adskillige spillere får scoret. Det var dog Aalborg Vikings, som formåede at vinde perioden med 18-16 og holdene gik til halvleg ved stillingen 35-37.

Efter pausen kom Team FOG Næstveds point guard Stian Mjøs i gang og satte tre vigtige 3’ere, som bremsede Aalborg Vikings momentum. I de første fem minutter af perioden fik Aalborgforsvaret stop på stop, mens Søren Sørensen fik angrebet i gang med et flot alley oop layup. Halvejs gennem tredje periode er Aalborg således foran 50-47, men i de næste fem minutter formåede hjemmeholdet kun at score fire point. Samtidig kom de sydsjællandske gæster til kurven igen og igen, og tre layups og fem straffekast gjorde, at de kunne gå ind til fjerde periode med en 54-58 føring.

Vikings head coach Mads Olesen mente efter kampen, at det var i tredje periode, afgørelsen reelt faldt:
”Vi spiller faktisk god basket i den periode, og i princippet er det flot, at vi kun taber perioden med to point, når man tager i betragtning at vi tabte reboundekampen 17-3. Er reboundkampen lige i det quarter, går vi nok ind til fjerde periode med en føring på ti point, og så er der for alvor pres på Næstved.”

Også i fjerde periode startede Vikings godt, bag fem point fra Ryan Willen. Med fire minutter igen stod den således 68-72, men så skiftede momentum til Team FOG Næstveds fordel og selvom der var en fantastisk opbakning fra tilskuerne i Aalborg Stadionhal, blev de sidste fire minutter vundet 16-5 af Næstved, og derved blev det til et hjemmebanenederlag på 70-84 for Aalborg Vikings.

Efter kampen var head coach for Vikings, Mads Olesen lidt irriteret over udfaldet:
”Det var en kamp, der klart kunne vindes, men vores rebounding er simpelthen for dårlig. Når man tillader modstanderne at vinde reboundingen med 46-26 kan man simpelthen ikke forvente at vinde basketball kampe”.

Topscoreren for Aalborg Vikings blev Søren Bjørn Sørensen med 18 point.
Topscoreren for Team FOG Næstved blev Caleb Orion Walker med 21 point.

Korrektion af stats

31.10.2012

Stats fra tirsdagens opgør mellem BC Aarhus og Værløse BBK var temmelig ukorrekte.

Kampen er nu blevet gennemgået via DVD og korrekte stats er nu tilgængelig her på siden.

BC Aarhus vandt for øvrigt det tætte opgør efter omkamp.

En nervøs og intens affære

31.10.2012

Det var tydeligt i aftenens kamp mellem BC Aarhus og Værløse BBK, at kampen havde kæmpe stor betydning for begge hold.

Kampen var præget af stor nervøsitet fra begge mandskabers side, men det var BC Aarhus der havde mest styr på nerverne og efter overtid kunne hjemmeholdet hive en sejr hjem på 71-68.

Det virkede ikke som om, at Værløse var mærkede af den lange køretur. Selvom de første par minutter var tæt, så virkede Værløse mere klar og lige så stille bragte de sig foran. Richard Delk var en evig trussel og den unge guard, Peter Møller, styrede spillet sikkert. Spillerne fra BC Aarhus brændte selv oplagte chancer. Værløse var foran 20-13 efter 1. periode.

I 2. periode fik BC Aarhus reduceret forspringet, men det var ikke på grund af godt spil. Scoringsprocenten var lav, men det var den for begge mandskaber, hvilket betød at ingen af holdene kunne trække fra. Arnar Jonsson havde en god kamp og var mere aktiv som afslutter. Gudni Valentinus havde også et rigtig godt indhop og gjorde en god figur. Det var primært Richard Delk fra Værløse, der var et angrebsvåben for Værløse.

Stillingen var 28-31 ved pausen.

I 3. periode var kampen stadigvæk spændende. BC Aarhus fik en god start, men Værløse svarede igen. Nicolas Christensen begyndte at vise sig med flere gode aktioner og Axel Karason gjorde også en god figur. Randy Dezouvre havde ikke gjort meget væsen af sig i 1. halvleg, men han begyndte at røre på sig i 2. halvleg. Værløse var stadigvæk i spidsen med 46-45.

4. periode var meget spændende og stemningen var intens i hallen. Føringerne skiftede frem og tilbage. Det var en højdramatisk affære. Værløse var i front med 62-60, men en fejl på Randy Dezouvre betød 2 straffe, som han satte. 62-62. Værløse fik en sidste mulighed, men missede og kampen skulle i overtid.

Overtiden var lige så tæt som resten af kampen. Det så ud til, at Værløse skulle tage den hjem, men et stil af Hristo Petkov og et lay til Rasmus Søby bragte BC Aarhus i spidsen med 1 point kort før tid. Værløse havde igen muligheden for at vinde kampen, men missede skuddet. Anton Elnser tog rebounden og blev fejlet. Grundet holdfejl var der 2 straffe, som han satte sikkert. Derved sluttede kampen med en sejr til BC Aarhus.

Arnar Jonsson blev topscorer med 17 point for BC Aarhus, mens Richard Delk scorede 26 point for Værløse.

Optakt Vikings - Team Fog Næstved

30.10.2012

Team FOG Næstved kommer på besøg i Aalborg Stadionhal og Aalborg Vikings er klar på deres hjemmebane i Aalborg.

Aalborg Vikings er hjemme igen på hjemmebanen i Aalborg Stadionhal, efter deres seneste kamp mod Randers Cimbria på udebane. Det blev til et nederlag i Randers efter en spændende kamp, der bød på en intens og til tider dramatisk affære. Cifrene blev 100-82 til Randers Cimbria og derved er Aalborg Vikings inden kampen mod Team FOG Næstved 0-8 i tabellen for Basketligaen.

Det har været en svær sæson for Aalborg Vikings indtil videre, som har været med i de fleste kampe og har desværre ikke haft heldet og dygtigheden til at vinde kampene. Det er derfor et hjemmebanehold, der kun kan overraske positivt mod Team FOG Næstved, ved at hive en kanin op og hatten med en sejr på hjemmebane.

Team FOG Næstved kommer til Aalborg efter fire kampe med kun en sejr på kontoen. Head Coach Geoff Kotilas tropper tabte tre kampe på stribe inden de formåede at få en sejr i sidste runde. Næstved har i denne sæson fået tilgang af adskillige spillere og har haft mulighed for at starte med fem deciderede udlændinge på holdet. Efter en god start på sæsonen og en meget tæt kamp mod Bakken Bears, har Team FOG Næstved ikke kunne finde melodien i deres spil og derfor blev det først til en sejr i deres seneste kamp mod Værløse BBK, efter tre nederlag i træk.

Det bliver en kamp, hvor begge hold leder efter oprejsning og stabilitet i deres eget spil og med god opbakning på hjemmebanen, bliver Aalborg Vikings et hold med god støtte fra tilskuerne i Aalborg Stadionhal.

I forbindelse med kampen, vil der blive delt billetter ud til de første 400 tilskuere til vores arrangement d.8 november ”1500 til Basket”, hvor Aalborg Vikings tager imod BC Aarhus.

Skader:
Aalborg Vikings er uden Phillip Christiansen, som er langtidsskadet og Lasse Kristiansen, som er ude efter en fodoperation i 4-6 uger.

Historie:
I sidste sæson formåede Aalborg Vikings at slå Team FOG Næstved i deres første indbyrdes opgør på hjemmebane, hvorefter det blev til to nederlag for de nordjyske vikinger. De første to kampe blev tætte opgør, hvor hvert hold kun vandt med få point, mens den sidste kamp var Team FOG Næstved overlegne.

Bakken vandt tæt kamp i Horsens

28.10.2012

HIC tog i eftermiddag imod mestrene fra Bakken Bears.

Parkhallen var fyldt op, og der var en stemning som bragte minderne tilbage på 90erne. Efter en meget lige kamp trak Bakken sig sejrsrigt ud af opgøret med 92-81 (22-32, 21-11, 23-25, 15-24).

Kampen startede i meget højt tempo. Skyler Bowlin satte to treere og bragte HIC på 8-4. Herefter var det Bakken Bears som trådte på speederen. Bakken ramte fra alle vinkler og især Andreas Jakobsen var varm. Da Chad Tomko satte en treer til 27-10 så det ud som om at det blev en lang dag for de gule. HIC fik dog hentet lidt ind mod slutningen af perioden og ved første pause var stillingen 32-22 til Bakken.

Bedste for HIC var Keane Thomann med 10 point og Skyler Bowlin med 6 point og 4 assists. For Bakken førte Andreas Jakobsen an med 9 point.

I anden periode åd HIC sig ligeså stille ind på Bakkens forspring. Forsvaret blev intensiveret og Bakken begyndte igen at brænde skud. Skyler Bowlin fortsatte de gode takter og taget var tæt på at lette da Bowlin udlignede til pausestilling 43-43.

Efter pausen kom HIC stormende ud fra omklædningsrummet. Forsvaret var aggressivt og når Bakken begik en turnover eller brændte et skud var HIC hurtigt i den anden ende til fast breaks. HIC bringer sig foran med 60-50, hallen koger og Bakken virker en smule rystet.

bænken. Det er Bakken ikke sene til at udnytte og Chris Christoffersen straffer HIC igen og igen. Efter tredje periode er Bakken foran med 68-66.

I fjerde periode virker det flere gange som om at Bakken er ved at trække fra, men HIC bliver ved at kæmpe og er ikke så lette at ryste.

Med 4 minutter tilbage af kampen bringer Frederik Rungby HIC foran med 79-78 og stemningen er på kogepunktet. I næste angreb bliver Chris Christoffersen blokeret, men får selv fat i rebounden og Tomko sætter herefter endnu en presset treer. På indspillet laver HIC en turnover og Andreas Jakobsen putter tre point på tavlen.

HIC brænder et hurtigt skud og få sekunder efter dunker Christoffersen to point i kurven På 45 sekunder går Bakken fra at være nede med 1 til at være oppe med 7. I de sidste par minutter forcerer HIC spillet og Bakken få flere nemme scoringer og vinder med 92-81.

Alt i alt en super kamp der vidste at HIC kan spille op med de bedste, men hvor Bakken også viser at de har rutinen og er uhyggeligt gode når det gælder. Det bliver spændende at se revanche kampen, når de to hold tørner sammen i ¼ finalen i pokalturneringen. Datoen er endnu ikke fastsat.

Bedste spillere fra HIC var Skyler Bowlin og Keane Thomann, men også Fredrik Rungby spillede igen en god kamp.

For Bakken var der gode præstationer af Tomko, Jakobsen og Christoffersen.

Næste kamp for HIC er først kommende torsdag når SISU kommer på besøg til endnu et topopgør.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 24
Topscorer: Bakken Bears Andreas Jakobsen 20

MOM Skyler Bowlin 24 point, 7 rebounds, 9 assists, 4 steals

SISU vinder stort over BC Aarhus

28.10.2012

Raketfart fra anden periode og frem i dagens kamp i Kildeskovshallen.

SISU vandt stort i dag over en BC Aarhus hold som har mistet center Kevin McShane og synes at kunne mærke det.

Det begyndte med en rodet første periode som ikke kvalificerer sig til Danmarks bedste basketball. Holdene skiftedes til at lade vær med at ramme skudene. Og BC Aarhus holdt sig i kampen.

Men da SISU vågnede mere op i anden periode lavede de en 15–0 run fra 31–24 til 46–24. Og så var kampen sort set afgjort. SISU viste godt spil i visse dele af kampen men skal oppe sig i deres næste kamp for tredje plads i ligaen mod Horsens IC. BC Aarhus skal afprøve deres spillerkombinationer mod Værløse i næste kamp.

Stimen af point fortsatte i tredje periode, men trænerne begyndte at spille alle spillere i alle kombinationer og så var resten af kampen rimelig lige. Slutresultatet bliver en sikker hjemmesejr på 75-50 (16–15, 46–24, 59–35).

For BC Aarhus viste Randy Dezouvre gode takter med en double-double: 14 point og 12 rebounds med kort spilletid. Og Jakob Wang fik 9 point fra bænken.

SISU havde 5 spillere med mindst 10 point: Mike Flowers med 18, Damon Smith 13, Mickey Dennis og Zach Moritz 11 point og Mikael Vincents Nielsen 10 point.