Nyheder

Fight i Randers

13.02.2013

Der blev gået til den i onsdagens kamp I Randers, hvor Randers Cimbria tog imod Hørsholm 79’ers.  Dommerne lod spillerne spille hårdt, hvilket gav en intens og spændende atmosfære.

Det var 3.gang de to hold skulle møde hinanden i denne sæson. Begge hold havde en sejr forud for opgøret, og derfor var der både point og revanche på spil i kampen.

1 periode: Det var Hørsholm 79’ers der startede bedst i kampen, hvor de lagde et konstant pres på Randers, der ikke rigtigt kunne få bolden til at gå igennem ringen. Først da uret rundende 6.34 min., kom Randers på tavlen med 2 point af Bonell Colas. Første point i kampen kom ellers fra Bojan Marinkovic der lagde 2 point i kurven, kort efterfulgt at 2 point af Zarko Jukic.

I midten af perioden begyndte der at komme lidt mere energi ind i kampen fra Randers’ side, og med 2 point og et straffekast sat af Chris Nielsen kom Randers også foran i kampen med 2.5 min. tilbage af perioden til stillingen: 12-10. Med 13 sekunder tilbage af perioden satte Kristoffer Vange 3 point, og bragte derved Hørsholm 79’ers foran med cifrene 16-19, hvilket også var stillingen da buzzeren lød til ende på 1. periode.

2 periode: Første point i perioden, kom fra Bojan Marinkovic med 1 point på straffekast. Robert Fields kom også i gang i kampen i 2. periode, med 3 point. Nicky Nielsen svarede dog hurtigt igen med 3 point, og bragte derved Randers tilbage i kampen, til stillingen 26-25. Scoren var ikke særlig høj i første halvleg, da begge hold dækkede utrolig hårdt op i forsvaret, og dommerne også lod spillerne gå til den.

Efter at stillingen var helt lige 34-34, med 1 minut igen, satte Chris Nielsen 3 point, og bragte stillingen på 37-34. Perioden endte dog helt tæt 37-37. Og begge hold stod derved til at kunne vende kampen til egen fordel. 

3 periode: Der var mere tempo på kampen da de to hold kom tilbage efter pausen. Det var Hørsholm der førte an i kampen og styrede tempoet, men Randers gjorde sit for at holde sig til, hvilket lykkedes. Casper Hesseldal sendte Hørsholm tilbage i front med stillingen 49-47, men Mike Nielsen svarede hurtigt igen med 3 point. Med 2 minutter tilbage af periode modtog Zarko Jukic en teknisk fejl efter at have skubbet til Nicky Nielsen.

Randers’ tilskuere skabte en fantastisk kulisse i Randers Arena, og da Chris Nielsen med 12 sek. igen af perioden satte 3 point, eksploderede tilskuererækkerne!

4 periode: Efter en 3 periode kontrolleret mere eller mindre af Hørsholm, tog Randers fuldstændig over i 4. periode. Efter 4 min. spil var stillingen 73-58. Med 4 min. igen satte Atila Kovac 3 point. Han havde ellers haft et par minutter på bænken efter en episode under kurven med Bonell Colas, der endte i en smule tomult. De to spillere fortsatte dog kampen overfor hinanden, hvor Bonell Colas trak det længste strå i de fleste situationer.

Både Alexander Bak og Zarko Jukic fejlede ud i kampen, med henholdsvis 20.02 – og 31.57 min. spil i kampen for Hørsholm, mens Patrick Nielsen som eneste spiller for Randers fejlede ud, efter at have spillet 22.32 min. i kampen.

Kampen endte 86-68 (16-19, 21-18, 23-14, 25-17), til Randers, efter 4 periode med fight og hårdt spil fra begge hold.

Man of the Match: Bonell Colas 36 point og 22 rebounds.

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas 36, Chris Nielsen 21, Casper Stage 11.

Topscorer for Hørsholm 79’ers: Casper Hesseldal 15, Robert Fields 14, Bojan Marinkovic 9.

Skribent: Simon Ravn
Foto: Miriam Ravn - Wyke Graphic

Vikings taber forpremieren til BC Aarhus

13.02.2013

Hvis nedrykningsspillet bliver lige så spændende som kampen i dag mellem Aalborg Vikings og BC Aarhus, så bliver nedrykningsspillet lige så seværdigt som playoffs.

Det blev en uhyre tæt affære mellem de to nedrykningskandidater, hvor Vikings førte i store dele af kampen. Alligevel blev det til en sejr for gæsterne fra BC Aarhus i de sidste minutter af kampen.

Vikings indledte kampen med at have fuldstændig kontrol over BC Aarhus og spillede sig frem til 6-0, før gæsterne kom på scoringstavlen. Efter få minutters spil blev Milan Bjegovic skadet efter at have landet på foden af en modspiller og derved ude resten af kampen med en forstuvning.

BC Aarhus byggede videre på deres første scoring til 6-4 og derefter fik Vikings igen styr på kampen. Resten af første periode skiftedes de to mandskaber til at have deres øjeblikke og resultatet efter første periode blev 20-17.

Anden periode fortsatte begge hold med at spille tæt og føringen skiftede til BC Aarhus efter 7 minutters spil. Ledt an af deres amerikanske spillere Funches og Dezouvre kæmpede BC Aarhus sig tilbage i kampen ved stillingen 32-33. Derefter fik Vikings gang i deres spil igen og halvlegen ender 46-38.

I tredje periode var Funches og Dezouvre stærkt spillende og de holdte gæsterne inde i kampen, mens Mads K og Anthony Jones viste sig fra deres bedste side. Holdene fulgtes ad igennem perioden og inden fjerde periode var det en tre pointskamp ved stillingen 61-57.

I sidste periode fandt BC Aarhus de sidste kræfter frem og specielt de to amerikanere formåede at vende kampen. Vikings kæmpede det bedste de havde lært i de sidste minutter af fjerde periode, men det var ikke nok og kampen endte dermed 77-81.

Head coach Mads Olesen er ikke tilfreds med resultatet: "Vi taber denne her kamp og det er ikke tilfredsstillende. Vi laver for mange fejl i både angreb og forsvar og det koster i sidste ende sejren for os."

Luis Guzman fik sin karrieres første double-double i kampen med 12 points og 10 assists.

Den bedste spiller for Aalborg Vikings blev Anthony Jones: 25 points, 13 rebounds, 1 assist.

Den bedste spiller for BC Aarhus blev Randy Dezouvre: 32 points, 14 rebounds, 4 assists.

Team Fog Næstved taber hjemme til Horsens IC

13.02.2013

Team Fog Næstved havde noget at bevise overfor sig selv og publikum i dagens hjemmekamp mod Horsens IC.

Men gæster ville det anderledes og kunne til sidst vinde kampen med 75-76 (15-21, 17-19, 23-20, 20-16)

1. periode: En periode med godt spil fra begge hold de første 6 minutter med flotte scoringer til følge. Men ved stillingen 13 – 11 til Team Fog Næstved gik holdet i stå scoringsmæssigt. Det benyttede Horsens sig til en føring på 6 point ved periodens slutning.

2. periode: Inden for det første halve minut fejlede Horsens 3 gange, men det rystede ikke holdet, som alligevel øgede sin føring. Team Fog Næstved fik dog samlet sig sammen og fik reduceret Horsens’ føring, så der kun var 4 op med 3:17 tilbage af perioden. Men, men, men – tættere på kom Team Fog Næstved ikke, og Horsens udbyggede føringen til 8 point ved pausen.

3. periode: Horsens startede perioden, som man sluttede 2. periode. Holdet scorede efter behag, hvorimod det ikke lykkedes for Team Fog Næstved at få gang i scoringen samtidig med, at holdet ustandseligt smed bolden væk. På et tidspunkt i perioden så det ud til, at Team Fog Næstved skulle have en ordentlig afklapsning, men det lykkedes holdet at kæmpe sig tilbage og endda vinde perioden.

4. periode: Igen trak Horsens fra i starten af perioden, og det så absolut ikke ud til, at der skulle være spænding tilbage i den kamp. Men på en eller anden måde fik Team Fog Næstved kæmpet sig tilbage i kampen. Med 12 sekunder tilbage erobrer Team Fog Næstved bolden, men desværre for Team Fog Næstved misser man det sidste skud, som kunne have givet Team Fog Næstved sejren. Egentlig symptomatisk for Team Fog Næstved, som i den grad missede mange forsøg.

Topscorer for Horsens IC  blev Darko Jukic – kampens helt store spiller – med 32 point.

For Team Fog Næstved scorede Joe Benjamin 19 point.

Hristo Petkov, BC Aarhus er ude resten af sæsonen

12.02.2013

BC Aarhus bliver alvorligt svækket i bestræbelserne på at overleve i årets BL, da et af holdets bærende kræfter Hristo Petkov er meldt ud for resten af sæsonen.

Hristo fik i kampen mod Bakken Bears den 16. januar et vrid i knæet og i først omgang kunne skaden klares med en 4-5 ugers pause.  Nu har det desværre vist sig at skaden er værre end først antaget og at den kræver en operation.

BC Aarhus ligger pt til at skulle spille nedrykningsspil mod Aalborg Vikings i bedst af 5 kampe og må således undvære Hristo i denne serie.

Optakt Vikings - BC Aarhus

11.02.2013

Onsdag kl. 19 tager Aalborg Vikings imod BC Aarhus i en kamp, der bliver et preview på den nedrykningsserie, de to hold med sikkerhed skal ud i efter afslutningen på den ordinære sæson.

Vikings og BC Aarhus møder i denne kamp hinanden for tredje gang i sæsonen og de to foregående opgør har været tætte.

BC Aarhus tog første stik efter overtid i september i årets første kamp, mens Vikings i november slog århusianerne på hjemmebane 64-54 foran et rekordstort publikum bestående af 1209 tilskuere.

Det tredje opgør bliver sidste styrkeprøve inden nedrykningsspillets går i gang i slutningen af marts. Der spilles bedst af fem opgør og pga. spillerudskiftninger af flere profiler i begge lejre, er det især onsdagens kamp, der kan fungere som krystalkugle, når vi skal spå om Vikings’ videre eksistens i Danmarks bedste basketballliga.

I Aalborg er Søren Hansen kommet hjem efter en afstikker til det sønderjyske og han kan sammen med Jones, Guzman og Bjegovic være med til at løfte spillet for Vikingerne.

Hos mandskabet fra Aarhus har der været udskiftninger både i truppen og på trænerposten. Teamet Gudjunnson/Voss er blevet erstattet af dansk-amerikanske Peter Hoffman, mens den Islandske guard Arnar Jonsson har forladt holdet, der desuden må undvære den skadede bulgarer Hristo Petkov.

Til gengæld er amerikaneren Charles Funches kommet til og han virker til at befinde sig godt i BC Aarhus, hvor det i de sidste tre kampe er blevet til minimum 20 point fra hans side.

Funches har i Aarhus selskab af Randy Dezouvre, der er holdets helt store profil. Det er især de to, vikingerne skal være opmærksomme på, hvis det skal blive til en nordjysk sejr.

Foruden amerikanerne, der på de fleste hold i ligaen er selvskrevne profiler, har BC Aarhus en af de bedste danske skytter i landsholdsspilleren Rasmus Søby og All Star-spilleren Jakob Wang. Wang er især en habil forsvarsspiller og det er en kompetence, han har tilfælles med en anden BC Aarhus spiller Ronni Laier.

Forsvar er også nøglen for Vikings, hvis århusianerne skal sendes hjem med et nederlag i bagagen.

En sejr til vikingerne er bestemt ikke usandsynlig. Holdene ligger godt til hinanden, men når man vender blikket væk fra starterne, peger det meste på en sejr til nordjyderne. BC Aarhus’ akilleshæl er en smal bænk, der ikke er på niveau med starterne. Det skal Vikings’ turde straffe med stærke præstationer fra såvel starterne som bænken.

Hvis det lykkes, kan Vikings se frem til en sejr over BC Aarhus, der har tabt deres sidste 11 kampe. En sejr vil ikke kun give vikingerne selvtillid inden de sidste to hjemmekampe i sæsonen, men også det mentale overtag i det vigtige nedrykningsspil, der skal garantere de nordjyske tilskuere basketball på højeste plan i Aalborg i endnu en sæson.

Se Værløse BBK - SISU gratis

11.02.2013

På onsdag spiller Værløse BBK - mod SISU i det Københavns lokalopgør.

Som et tiltag for at få så mange tilskuer i Farum Arena har Værløse BBK sat billetprisen til kr. 0,- Det vil sige at der er gratis entre.

Så tag i Farum Arena på onsdag og se dansk topbasket på højeste plan og værd med til at sætte nye standarder for tilskuerantal til Basketligaen i København.

Stadium All Star 2013 - Vest vinder 139-125

11.02.2013

Søndag eftermiddag lagde Aalborg Stadionhal gulv til Stadium All Star 2013. For 10. gang skulle de bedste spillere fra Vest og Øst vise hvad de kunne – og det blev en stor basket dag i det Nordjyske.

Fra tidlig morgen og resten af dagen var der gang i den. Flere end 30 unge spillere havde valgt at tilbringe hele formiddagen på Stadium All Star Camp, hvor hele Vest-holdet øste ud af deres erfaringer og fif på Campen.  Alle de kommende BL-Spillere fik en uforglemmelig basket oplevelse og et minde for lavet. Alle Camp deltagerne hyggede sig og især autografskrivningen bagefter må have gjort ondt i armene på Vest-holdet. Camp deltagerne og mange andre som have indfundet sig i hallen, måtte stå i kø for at få fat de eftertragtede spillers autografer.

Efter Campen var der indledende runder i både 3-point og dunkekurrencen. I 3-points konkurrencen gik Chris Nielsen (Randers Cimbria), Skyler Bowlin (Horsen IC), Claus Maagaard (Svendborg Rabbits) og Adama Darboe (Svendborg Rabbits) videre til finalen, hvor Claus Maagaard var publikums favorit efter 21 point i den indledende runde. Men Skyler Bowlin ville det anderledes og vandt Stadium 3-point Shootout med 19 point i finalen.

Dunkekonkurrencen startede lidt tamt med da deltagerne gik ind i runde 2 kom der for alvor gang i løjerne. Hjemmebane favoritten fra Aalborg Vikings, Anthony Jones fik folk op ad stolene, men også Zarko Jukic (79ers) var flyvende og viste sine evner. Sidste mand udover Anthony og Zarko der kom med i finalen var Damon Smith fra SISU. I finalen viste sig Anthony Jones stærkest og det udløste ”full pull” fra de 5 dommere da han fløj henover Aalborg Vikings maskot og hamrede bolden i kurven. Publikum var ellevilde og Anthony Jones kunne fortjent lade sig hylde som vinder af Stadium Dunk Contest 2013.

Selve All Star kampen nåede ikke helt op til tidligere års niveau, men blev alligevel en ganske underholdende kamp hvor begge hold nærmest på skift dunkede bolden i kurven. Øst startede bedst med Gregory Washington (Svendborg Rabbits) med var fra 3-points land og lignede specielt i 1. periode et hold der var klar til at gå hele vejen. Men Vest kom stærkt tilbage med slutningen af perioden hvor specielt Bonell Colas (Randers Cimbria) var stærkt spillende. Vest vinder 1. periode med 32-28.

I 2. periode skifter de 2 hold til at bytte point og coachene for de 2 hold, forsøgte livligt at skifte ud på holdene i håb om at det kunne knække modstanderne. Men kampen var stadigvæk tæt og forsvar var vist ikke noget som man havde snakket meget om inden kampen. 1. fejl i kampen kom også først i perioden 5. minut. Vest vinder 2. periode med 40-30 og var nu 14 point foran inden de sidste 2 x 10 minutter.

Efter pausen hvor en dansegruppe fra Frederikshavn nok en gang havde givet den maks. gas på gulvet, fortsatte kampen som den så ud før pausen. Mange lækre dunks, hurtigt spil om ad banen, hurtige afslutninger og næsten intet forsvar. Vest holdet holdt Øst stangen, selvom de taber perioden med 34-35.

4. og sidste periode plejer altid at være noget specielt i en All Star kamp, fordi der plejer at blive gået til makronerne i forsvaret. Dette skete ikke i denne kamp og de 2 hold bytter fortsat point. Det virkede som om at Vest-holdet var en anelse stærkere og det var kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Øst gjorde hvad de kunne, men Vest vinder perioden 33-32 og samlet 139-125. Specielt Chris Nielsen (Randers Cimbria) var varm i denne periode og sænkede nogle rigtig dybe 3´ere. Det sidste skud med 0,5 sekund igen blev sendt i kurven via pladen, kun en meters penge fra midterlinjen.

Efter kampen kunne de tilstedeværende journalister kåre Bonell Colas (Randers Cimbrai) som FESTINA MVP ved Stadium All Star 2013. Bonell blev også kampen topscorer med 30 point.

Aalborg Basketball Klub som stod for Stadium All Star 2013 skal have stor ros for at skabt et arrangement som virkelig var All Star værdigt. 572 tilskuer havde indfundet sig i Aalborg Stadionhal og mange af dem vil med garanti komme tilbage næste gang der bydes på basketball i det Nordjyske.

Pointen i kampen fordelte sig således: Vest: #4 Luiz Guzman 11, #5 Skyler Bowlin 10, #6 Chris Nielsen 28, #7 Miguel Ortega 2, #8 Charles Parker 9, #9 Nicolai Iversen 9, #10 Marwell Waithe 17, #11 Darko Jukic 17, #12 Jakob Wang 2, #13 Bonell Colas 30, Milan Bjegovic 0, og #15 Keane Thomann 8 point

Øst: #4 Adama Darboe 3, #5 Claus Maagaard 11, #6 Caleb Walker DNP, #7 Brenton Butler 5, #8 Atila Kovac 15, #9 Richard Delk DNP, #10 Justin Baker 5, #11 Joe Benjamin 21, #Zarko Jukic 23, #13 Gregory Washington 25, #14 Damon Smith 11 og #15 Donald Rutherford 6 point

Dommere: Carsten Vestermark Jensen og Henrik Juhl

Stadium All Star 2013 - Søndag går det løs

09.02.2013

Søndag kl 13:00 åbnes dørene kl. 13:00 i Aalborg Stadion og så går det løs med Stadium All Star 2013.

Først er der indledende runder i både 3-points og dunkekonkurrencen inden selve All Star kampen går i gang omkring kl. 15:00, hvor nogle af de allerbedste spillere fra BL vil vise hvad de kan.

I pausen mellem 2. og 3 perioden bliver vinderen af 3-points og dunkekonkurrencen fundet.

Så alle opfordres til at møde op i Aalborg Stadionhal og få en på "basketopleveren".

Prisen for en billet til hele dagen er bare kr. 50,- og du kan indtil søndag kl. 12:00 købe din billet elektronisk. Klik blot her og du er sikret en siddeplads.

Der er også muligt blot at møde op i Aalborg Stadionhal, hvor du kan købe din billet i døren.

Alle tilskuere vil ved indgangen få udleveret et gratis kampprogram. Programmet gælder samtidigt som lodseddel om en masse lækre præmier. Du har i løbet af dagen chancen for at vinde, adgangskort til Basketligaen for sæsonen 2013/14, bolde med spillernes autografer, spilletrøjen fra de 2 hold og en masse andre lækre præmier.

VEL MØDT - søndag i Aalborg Stadionhal 

Stadium All Star 2013 - 2 udskiftninger på Vest-holdet

08.02.2013

2 spillere fra Vest-holdet har på grund af skadet været nødsaget til at trække sig fra Stadium All Star 2013.

Både Mikkel Plannthin, Svendborg Rabbits og Damian Ocana, Randers Cimbria skader har vist sig af være mere alvorlige end først antaget. Begge spillere har derfor i samråd med de respektive klubbers lægestab været nødsaget til at melde fra til arrangementet i Aalborg Stadionhal på søndag.

De 2 trænere for Vest-holdet Arnel Dedic, Horsens IC og Morten V. Hansen, Randers Cimbria har i stedet for udtaget Claus Maagaard, Svendborg Rabbits og Marvell Waithe, Bakken Bears.

Har du ikke allerede købt din billet, kan du nå det endnu. Klik blot her for at få fat i den. Prisen er kun kr. 50,- pr. person.