Nyheder

HIC klar til semifinalen efter 3-0 mod Wolfpack

28.03.2019

Det er svært at sige om 3. gang er lykkens gang. Det var den i hvert fald ikke for BMS Herlev Wolfpack, der mødte op i Forum Horsens med 2 klare nederlag i de 2 første kvartfinaler.

Så det var svært at se, hvordan de skulle kunne klare den 3. kvartfinale. HIC stillede da også op med henblik på at vinde, hvorfor holdet også startede som lyn og torden, og efter et 7-0 run, et 9-0 run og et 8-0 run i 1. periode, kunne holdet gå ind i 2. periode med et komfortabelt forspring på 35–8. Thomas Quaade forsøgte ellers i den grad at få sit hold til at vågne op. Således tog han sin første time out efter kun godt 30 sek.! Og den 2. time out blev ligeledes taget i 1. periode.

Og det må man sige virkede. For det var et helt andet hold, der kom ud til 2. periode. Som 1. kvartfinale lagde BMS Herlev Wolfpack sig bestemt ikke ned. De kæmpede flot og vandt 2. periode med 19-16, hvor især Deionte Simmons gjorde sig bemærket, således at han allerede havde scoret 10 points ved halvleg.

HIC mistede naturligvis noget af koncentrationen oven på det store forspring. Holdet prøvede meget af i forsvars spillet – ikke alt med lige stor succes – men Arnel Dedic fandt ikke anledning til at tage time out i kampen overhovedet. Ikke nok med at koncentrationen hos hjemmeholdet var set bedre tidligere og i 1. periode, så prøvede spillerne flere gange at lave flotte scoringer, dunks mm., men det var hellere ikke så succesfyldt som ønsket.

Stillingen ved halvleg var 51-27 til HIC, så det var et optimistisk hjemmehold, der tog fat i 3. periode. Men endnu engang fulgte BMS Herlev Wolfpack rigtig godt med. Holdet skiftede utroligt meget ud, men det ændrede ikke på holdets engagement eller rytme, at der blev skiftet så meget. Det er et ungt hold med meget talent, som også i 3. periode kæmpede flot og kun tabte denne periode med 22-19.

Ved indgangen til sidste periode var stillingen således 73-41 til HIC. Det var i høj grad Vedran Borovcanin, der styrede HIC’s spil og scorede rigeligt. Således lavede han 12 points i 3. periode.

I 4. periode virkede det som om gassen var gået lidt af ballonen, i hvert fald hos hjemmeholdet, der efterhånden næsten havde haft alle spillere på banen. Så det blev en lidt begivenhedsløs periode. Der blev byttet points, så perioden meget retfærdigt endte 18-18! Det gav en samlet sejr til HIC på 91-64, så HIC nu er klar til semifinalerne efter 3 kvartfinaler, hvilket de fleste også havde forventet.

Hos BMS Herlev Wolfpack var Deionte Simmons suveræn og scorede 25 points mens det var Vedran Borovcanin, der var topscorer for HIC, ligeledes med 25 points. Nu venter – desværre – en lang pause før holdet 11. april tager fat på semifinalerne.

Stor opgave til BL-dommer

27.03.2019

Andrada Csender der til daglig dømmer i BL er også FIBA-dommer og dømmer på absolut højese niveau i de europæiske klubturneringer.

Andrada er netop blevet udtaget af FIBA til at dømme ved EuroLeague Women Final4 stævnet som finder sted 12-14. april i Sopron, Ungarn.

De 4 deltagende hold er:

  • Sopron Basket (Ungarn)
  • UMMC Ekaterinburg (Rusland)
  • Dynamo Kursk (Rusland)
  • ZVVZ USK Praha (Tjekkiet)

Der spilles 2 semifinaler og vinderne af de 2 kampe mødes i finalen. Lodtrækningen har gjort at Sopron Basket får fornøjelsen af de regerende mestre fra UMMC Ekaterinburg og Dynamo Kursk skal op imod ZVVZ USK Praha.

EuroLeague Women er den førende turnering for kvinder i Europa med de 16 bedste hold fra kontinentet og mange af verdens bedste spillere.

Du kan læse mere om turneringen ved at klikke her.

Randers Cimbria udligner til 1-1

26.03.2019

I dagens anden kvartfinale mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbibts var gæsterne uden deres store profil Zachary Charles, som måtte sidde ude med en skade.

Kampen starter ud med svingende føringer, hvor ingen af holdene rigtig kan trække fra. Derrick Wilson fører an for gæsterne, hvor han efter første quarter har 9 points og 2 assists. For hjemmeholdet er det Brantley Bynum og Devon Thomas, som begge har 7 points efter første quarter. Svendborg vinder første quarter 23-25.

Randers kommer bedst ud til starten af anden quarter, hvor de kæmper sig til flere angrebs rebounds. Randers kommer på et 8-0 run, og tvinger dermed Svendborg til at tage en hurtig timeout. Svendborg kommer godt ud af timeouten, og får et lille run og bringer sig foran. Randers finder efter et par minutter momentum, og bringer sig foran ved hjælp af et par 3 points scoringer, som alle sammen er helt åbne. Randers vinder anden periode 30-18.

Det er et aggressivt Svendborg mandskab, som kommer ud til tredje quarter. Kaninerne tager den til kurven, og tvinger Randers til at lave fejl. Dette medfører, at Randers efter 5 minutter er i holdfejl, og bliver dermed nød til at tage en timeout for at få deres spil justeret. Dog er Svendborg ikke bestemt sikre på linjen. Randers får dog også trukket nogle fejl på Svendborg Ingram, som efter 4 minutter i tredje quarter får sin 4 fejl. Generelt har hjemmeholdet svært ved at holde Jacob Enevold Jensen ude af feltet, hvor han i løbet af tredje periode score 8 point, og har en del gode afleveringer. Gæsterne vinder perioden 15-26.

Intensitet fortsætter i starten af fjerde perioden, hvilket gør kampen bliver en del rodet pga. turnovers hos begge hold. Svendborg fortsætter sit forspring, men Randers får hurtigt svaret igen. Denne gang er det hjemmeholdet der får trukket en del fejl på Svendborg, hvilket betyder, at Svendborg er i holdfejl efter 5 minutter. Samtidig bliver Svendborgs Ingram fejlet ud. Dette får Randers udnyttet, og kommer tilbage i front. Denne føring udbygger de løbende, men Svendborg svarer igen med et par hurtige 3'er. H

Hjemmeholdet holder dog føringen, og vender dermed stilling i opgøret til 1-1.

Kampen ender 95-88 til Randers Cimbria, hvor topscoreren blev Brantley Bynum med 21 points, stærkt efterfulgt af Devon Thomas med 20 points. For kaninerne havde Derrick Wilson 24 points, 9 rebounds og 8 assists. Jacob Enevold Jensen dominerede under kurven og endte med 17 points, hvilket var det anden højeste for gæsterne fra Svendborg.

Bakken Bears vinder som forventet 1. kvartfinale

23.03.2019

Dagens kvartfinale mellem hjemmeholdet fra Bakken Bears og gæsterne fra Værløse BBK åbnede enormt rodet og kaotisk. Begge mandskaber kæmpede med scoringerne i de indledende minutter, der også bar præg af mange turnovers fra begge hold. Der skulle gå godt fire minutter af første periode, før det begyndte at klikke rent angrebsmæssigt for begge hold.

De sjællandske gæster gjorde god figur i forhold til at holde trit med de regerende danske mestre, og halvvejs inde i første periode var udeholdet blot bagud med to point ved stillingen 13-11. Bakken Bears begyndte efterfølgende at få gang i de vante takter med flot spil og fysisk overskud. Særligt den unge Sylvester Berg kom ind i opgøret med masser af energi, og det medførte ni point fra den lokale aarhusianer. Første periode sluttede med en komfortabel føring til Bakken Bears på 35-18.

”Bjørnene” fortsatte de gode takter fra slutningen af første periode. Med hurtige treere fra Thomas Lærke og Sylvester Berg kombineret med en såret offensiv fra Værløse, så voksede forspringet stille og roligt. Susie Heede-Andersens tropper nægtede dog at give op, og de arbejdede roligt ind i perioden, hvor begge hold havde scoret ti point. De sjællandske gæster havde dog stadig en stor opgave foran sig med at indhente det tabte fra første periode. Det hårdt kæmpende Værløse-mandskab virkede dog til at løbe tør for kræfter, jo tættere kampen kom på pausen. Bakken Bears trak fra med 19 point mod Værløses 5 point i den sidste halvdel af anden periode. De to hold kunne derfor gå til pause med stillingen 64-33.

Tredje periode åbnede med jævnbyrdigt mellem dagens to duellanter. Værløse formåede at lukke fint af i defensiven, hvor man fik flere stops med point i den anden ende. Udeholdet kom også bedre med i reboundspillet, hvor det ellers haltede gennem hele kampen. Gæsterne førte derfor med 19-11 i perioden. Bakken Bears skruede dog som så mange gange før op for tempoet og bragte sig foran i isoleret set i perioden med 21-20. Tredje periode sluttede 85-53.

Fjerde og sidste periode begyndte ikke særligt imponerende for det aarhusianske hjemmehold, der spillede enormt ukoncentreret. Bakken Bears lignede unægteligt et mandskab, der følte sig sikker på sejren i den første af fem mulige kvartfinaler. Gæsterne fra Værløse havde fin ære af kampen på den svære udebane i Vejlby-Risskov Hallen, men til trods for en godkendt tredje og fjerde periode måtte man se sig slået med 107-81.

De to holds mest scorende spillere blev Ryan Martin fra Bakken Bears med 18 point og Asbjørn Nerlov fra Værløse med 16 point. 

Team FOG Næstved måtte slide for sejren

22.03.2019

Det blev ingen god start for favoritterne fra Team Fog Næstved i den første kamp i kvartfinaleserien mod EBAA. Holdet var bagud fra start, men halvvejs i perioden nåede holdet op. Men det var en stakket frist.

EBAA trak fra igen, og Team Fog Næstved måtte kæmpe for at hænge på, men mod slutningen af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at komme foran. Føringen blev udbygget mod slutningen af perioden, så holdet vandt perioden med 5 point.

Starten på 2. periode blev ikke bedre for Team Fog Næstved end 1. periode, og EBAA halede ind på Team Fog Næstveds føring.

Team Fog Næstved strammede skruen og traf fra midt i perioden- føringen blev udbygget resten af perioden, så holdene kunne til pausen med en sikker føring til Team Fog Næstved på 14 point, 51-37.

Det blev en lige start på 3. periode. Holdene skiftedes til at score, men pludselig kunne Team Fog Næstved ikke score. Det kunne EBAA derimod og halede derfor ind på Team Fog Næstveds føring. Team Fog Næstved fik dog gang i scoringen igen, så holdet kunne holde EBAA lidt på afstand. Mod slutningen af perioden udbyggede Team Fog Næstved sin føring, da det ikke lykkedes for EBAA at score i de sidste 3 minutter af perioden.

I sidste periode startede Team Fog Næstved med at udbygge sin føring. Kampen havde mistet sin intensitet, som vel egentlig kun havde været til stede i 1. periode. Der var på daværende tidspunkt ingen tvivl om, at Team Fog Næstved ville vinde kampen. Det gav så også spilletid til Team Fog Næstveds unge talenter.

Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr med 24 point, 89-65 og bragte sig foran med 1-0 i kvartfinaleserien.

Kamp 2 i bedst á 5 serien spilles på mandag i Aarhus.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 20 point. For EBAA scorede Simon Bjørnebo og Keane Thoman hver 14 point.

Horsens IC vinder 1. kvartfinale

22.03.2019

Torsdag aften tog HIC hul på slutspillet mod BMS Herlev Wolfpack. HIC sluttede som nr. 2 i grundspillet og skulle derfor møde nr. 2 i PRO B, og det var BMS Herlev Wolfpack. Ikke mange havde levnet holdet en chance mod HIC og da slet ikke på HIC’s hjemmebane, og det blev da også det forventelige store nederlag til BMS Herlev Wolfpack, men holdet skal alligevel have stor ros for gæsterne lagde sig aldrig fladt på maven for det stærke hjemmehold, men tog beundringsværdigt kampen op.

HIC var gennem hele kampen vældigt godt skydende udefra og scorede 15 gange 3-points scoringer fordelt over de 4 Q. Og de lavede da også både et 5-0 run og et 9-0 run i kampens første Q. HIC startede med holdets stærkeste kæde inde, og det gik stærkt i såvel forsvar som angreb, så stillingen var 27-9 til HIC, da man tog hul på 2. Q.

Man kunne godt frygte, at BMS Herlev Wolfpack i den grad ville blive løbet over ende, men det var slet ikke tilfældet. BMS Herlev Wolfpack tog kampen op klarede da også 25-25, da holdne gik til pause!! Især Aleksandar Nedic gjorde det fremragende i dette Q, hvor han scorede 10 points. Hos HIC havde Stefan Savic spillet en fremragende kamp og scoret 15 points, da holdene nåede halvleg.

I 3. Q kørte HIC på igen. De var bestemt ikke tilfreds med at spille lige op med gæsterne i 2. Q, så der var igen fuld fart på, både i forsvar og angreb. BMS Herlev Wolfpack havde mere end svært ved at følge med, men gav aldrig op, selvom hjemmeholdet vandt 3. Q med overbevisende 36-16.

Holdene skiftede flittigt ud, og alle spillere var kommet på banen i løbet af 4. Q hvor hjemmeholdet måske slappede lidt af og lod gæsterne komme mere til. Men det er værd at bemærke, at BMS Herlev Wolfpack kæmpede det bedste, de kunne gennem hele kampen. Men blandt andet takket være et 12-0 run i sidste Q, vandt HIC også denne periode med 27-17, så slutresultatet blev en sejr til HIC på 112-67 over BMS Herlev Wolfpack.

Topscorer for gæsterne var Morten Bülow med 14 point, mens Brandon Tabb var topscorer for hjemmeholdet med 20 point. På mandag spiller HIC 2. kvartfinale mod BMS Herlev Wolfpack, denne gang i København.

En spændende 1. kvartfinale i kaninhulen

22.03.2019

Tre meget spændende perioder, masser af dramatik og enorm tænding var nogle af superlativerne i dagens 1. kvartfinale mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria.

Efter tre meget lige perioder løb hjemmeholdet af med en sikker sejr på 16 points der stort set alle blev samlet ind i sidste periode efter 17-19 i 1., 21-16 i 2., og 15-13 i 3., sluttede sidste 28-17 og Rabbits en klar vinder samlet med 81-65.

Der er intet afgjort i serien og begge mandskaber mødes igen på mandag i Randers.

Randers virkede klart mest tændt fra kampstart og især var Dee Franklin gennem hele kampen bedste spiller for kronjyderne ligesom han var i 1. periode. Randers hurtigt foran med 4. Rabbits kom igen og savnet af dagens bedste spiller Derrick Wilson havde været stort for kaninerne i de kampe Wilson havde siddet ude. Han bragte med sin sublime teknik og overblik styring over kaninernes angrebsspil samtidig med han spillede en meget flot kamp, især i sidste og afgørende periode. Rabbits kom bedre med i perioden og føringen skiftede indtil Randers havde sin topscorer indstillet rigtigt og Kronjyderne kunne trække sig ud til 1. pause foran med 2. Forinden var Devon Thomas rendt ind i kampens 1. tekniske fejl.

9-0 var starten på 2. periode og det var inside fra E og Ingram samt en treer fra Mathias Kelly efter en flot angrebsrebound fra samme. Svendborg var nu foran 26-21. Randers var ligesom Svendborg noget frustreret over dommerne og det hjalp ikke da hjemmeholdets bænk fik kampens 2. tekniske fejl for at en mere end coachen stod op…Randers kom bedst over den periode midt i 2. og Charlie Burgess scorede sine eneste points netop her. Det blev til 4 efterfulgt af en treer fra den tidligere kanin Marinus Mouboe og Randers var igen foran men kun med et. Svendborg havde i perioden held med at pumpe bolden ind til Jacob Enevold der ikke brændte meget i dag. Stillingen inden kampens største pause 38-35.

Intet var afgjort og intensiteten kunne let fornemmes blandt de godt 1100 fremmødte i kaninhulen.

På 7 minutter i 3. periode lykkedes det kun for Randers at score 2 points og det kostede. Hjemmeholdet scorede i samme periode 13 og var foran 51-37 inden Dee Franklin tog sagen i egen hånd med tre trepointsskud i træk og afsluttende med en to’er. Flot af dagens bedste fra Kronjylland. Randers var inden sidste periode igen helt tæt på, 53-48. Alt var helt åbent. Igen viste Rabbits i perioden, at Jacob Enevold og E var nøglen til at lukke op for Randers med insidespil. Skuddene fra distancen var i dag ikke Svendborgs stærke side og derfor var det en rigtig beslutning fra cheftræneren at pumpe bolden ind under kurven.

Sidste periode skulle afgøre kampen og Svendborgs bedste spiller startede godt med en treer. Indtil nu var det kun Mathias Kelly og Peter Møller der havde ramt fra den distance. En måske afgørende kendelse der igen frustrerede begge mandskaber men især hjemmeholdet var da Ingram fik sin 3. 4. og 5. fejl også sågar sin 6., der således tilfaldt bænken indenfor 1 minut. Det var frustrationer over eget spil og ikke brok mod dommerne men det var nu lige meget for der var fløjtet og den afgørelse stod ved magt. 2. tekniske fejl til hjemmeholdets bænk i kampen.

Randers kravlede stille og roligt tættere på men der hvor normalt især borgmesteren tager over og ligeså Charlie Burgess kom der ingen points fra de to der spiller mange tunge minutter. Ligeledes har Casper Stage der også i dag spillede mange minutter, før lagt flere points i kurven.

Kaninerne fandt tilbage til holdspillet og især viste Derrick Wilson stor styrke efter Ingram havde forladt banen. 13 points fra Wilson i perioden og da Mikkel Plannthin endelig ramte på en treer 2 minutter før tid var kampen afgjort ved stillingen 71-63. Svendborg kom bedst ud af 1. kvartfinale. Det er dog tvivlsomt om kaninerne kan holde borgmesteren på sølle et points og Charlie Burgess på 4 samt Casper Stage på 0 i næste opgør på mandag i Randers. Det bliver endnu en spændende kamp.

Bedste kanin i dag var helt afgjort Derrick Wilson der scorede 21 og hentede 8 rebounds samt havde 8 assists. Jacob Enevold scorede 14 points på 10 minutter, 12 hver til Mikkel Plannthin og Peter Møller 10 til Ingram samt 9 rebounds. Kaninerne vandt for en gangs skyld reboundspillet og kunne holde sig på 12 TO.

Hos Randers var dagens helt overskyggende spiller Dee Frankling der sluttede på 27, Brantley Bynom scorede 16.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi#.