Nyheder

Randers Cimbria udligner til 1-1 mod Bakken Bears

15.04.2019

I skolernes påskeferie blev 2. semifinalekamp mellem Randers Cimbria og Bakken Bears spillet mandag aften i Arena Randers. 

En sejr til hjemmeholdet ville tvinge serien ud i minimum 4 kampe mens en sejr til Bakken Bears ville give dem 3 matchbolde.

Begge hold starter kampen med en hurtig 3 pointscoring og derfra sætter begge hold et højt og intenst tempo. Efter 2,5 minut er stillingen 16-9 til Cimbria - hvor Randers har lavet 4 3-pointscoringer. Begge hold skiftes til at score, men med 3-point ”festen” Cimbria har, formår de at holde et lille forspring på 5 point til Bakken - til stillingen 23-18 med 3,5 minut igen, hvor Randers tager timeout.

En hæsblæsende periode slutter 34-25 til hjemmeholdet.

2. Periode starter meget sløvt for Randers Cimbria, hvor de kun har formået at lavet 2 point efter bare 3 minutter og Bakken Bears har næsten nået at indhente det forspring Cimbria havde til pausen. Stillingen er 36-35 til Cimbria efter 3 minuttet. Med 4,5 minut igen tager Cimbria timeout, efter at Bakken har taget føringen i kampen for første gang, med en 3-pointscoring af Darko Jukic til stillingen 42-45.

Tempoet stiger i perioden sidste minutter, og Randers får gentaget lidt af kontrollen af kampen og kan gå til pause med en buzzer scoring af Devon Thomas til stillingen 53-48.

3. periode starter meget rodet for begge hold, men det er Bakken som formår at få bolden i kurven. Og bringer sig foran med stillingen 57-59 efter 4 minutter. I 2. halvdel af perioden stepper Randers mandskabet op, i sær Tobias Reinholt, som laver et par gode auktioner og sikrer føringen til Randers igen til stillingen 69-66 med  2 minutter tilbage.

Perioden slutter 20-22 men hjemmeholdet fører 73-70 inden de sidste 10 minutter.

Intensiteten som vi har ser igennem hele kampen, har begge hold taget med til 4. periode. Holdende skiftes til at få bolden i nettet og efter 5 minutter er stillingen 81-80 til Randers Cimbria. Op til kampens sidste 2 minutter får Bakkens Taylor Ongwae tildelt en usportsligfejl, som Cimbria udnytter og stillingen er 92-86 med 2 minutter tilbage. I de sidste 2 minutter af kampen kan Bakken ikke holde overblikket og laver to turnovers i streg, til hvor Randers tager timeout med ét minut tilbage. Efter timeouten kan Randers ikke eksekvere deres opsatte play, til hvor Bakken laver en hurtig 3-pointscoring til 93-90. Herefter får Randers momentum igen i kampens sidste minut og kampen slutter bedst af. Sejren bliver på 99-92.

Kampens topscorer for Randers er Devon Thomas med 21 point. For  Bakken Bears var det Taylor Ongwae med 18 point. 

Kamp 3 i serien spilles på torsdag kl. 15:00 i Vejlby Risskov Idrætscenter og kamp 4 spilles på mandag kl. 18:30 i Arena Randers.

Jacob Enevold forlænger med Svendborg Rabbits

14.04.2019

Svendborg Rabbits har indgået en ny 2 årig aftale med Jacob Enevold Jensen. Det har været en prioritet for Rabbits og coach Lukas Varga at få sin 215 cm store mand under kurven tilbage til den kommende sæson og det er ny lykkedes.

Jacob kom for to sæsoner siden til Svendborg efter endt ophold i USA hvor han spillede for Drake University. Han har de seneste par sæsoner udviklet sig til at blive en rigtigt vigtig spiller for holdet i begge ender af banen.

Der findes få danske spillere med Jacobs størrelse og kvaliteter og derfor har det været en prioritet af forlænge samarbejdet for begge parter så Jacob kan fortsætte sin positive udvikling under coach Varga.

Jacob udtaler selv i forbindelse med kontrakt forlængelsen: ”Jeg er rigtigt glad for at skrive under med Svendborg Rabbits igen. Det er et super sted at spille på grund af alle de mennesker der er omkring holdet, og alle vores fans og sponsorer der bakker op om holdet i medgang og modgang.

Der skal derfor lyde en stor tak til alle de frivillige, i er en stor del af at det hele kan køre rundt og jeg ser frem til at tørne ud for kaninerne igen næste sæson”.

Svendborg Rabbits har netop sluttet denne sæson efter at have tabt til Randers Cimbria i kvartfinaleserien med 3-2.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”. 

Horsens IC vinder kamp 1 mod Team FOG Næstved

12.04.2019

Så blev der taget hul på semifinalerne, hvor HIC i første kamp havde hjemmebanefordel mod Team Fog Næstved.

På grund af X Factor finalen, måtte HIC dog vige fra deres normale hjemmebane og i stedet afvikle den i den tilstødende Parkhal, der tidligere var hjemmebane for holdet. Men i disse mere ydmyge omgivelser blev der proppet de 800 ind, der maksimalt måtte være.

Der var virkelig en intim og fortættet stemning, hvilket man også forventer til en semifinale. Og det levede de 2 hold flot op til. Der blev spillet hurtigt og hårdt med meget fysisk kontakt. Dommerne havde lagt en linje, som de fulgte hele kampen igennem, og havde helt styr på forløbet. Team Fog Næstved spillede et flot forsvarsspil, hvor de pressede HIC, så det var svære afslutninger, HIC kom frem til. Derfor førte Team Fog Næstved stort set også hele første periode, men i de dødende sekunder af perioden fik HIC scoret 2 point og udlignet til  21-21, hvilket var stillingen, da 2. periode skulle starte.

Team Fog Næstved har et bredt hold og bragte hurtigt mange spillere ind i kampen, hvor HIC mest holdt sig til en fast stamme. Så billedet var det samme i 2. periode, hvor ingen af holdene formåede at trække fra. Men takket være en fantastisk buzzybeater fra Charles Callison, der scorede omtrent fra midterlinjen, kunne HIC gå til halvleg med en føring på 45-42. HIC havde 3,8 sek. i deres sidste angreb, hvorfor Charles Callison var nødt til at afslutte tidligt, og det blev altså fra midterlinjen med stor succes. Det fik om muligt stemningen i hallen endnu højere op.

Og stemningen var også høj hos hjemmeholdet ovenpå den formidable afslutning på 2. periode, hvorfor HIC fik et hurtigt 10-0 run i starten på 3. periode. Det var som om Team Fog Næstved aldrig forvandt dette run, for de halsede stort set bagefter og forsøgte at indhente HIC i resten af kampen. Men også 3. periode blev vundet af HIC med cifrene 23-17, så ved starten af sidste periode førte HIC med 68-59.

Team Fog Næstved havde bestemt ikke givet op og gav alt, hvad de havde i sig og kom flere gange i sidste periode meget tæt på, men HIC bevarede føringen hele vejen igennem. Og da holdet scorede på 5 3-points forsøg i sidste periode, så vandt de denne periode med 21-19 og dermed hele kampen 89-78.

Semifinaleserien mellem de 2 hold ser utroligt spændende ud, før 2. semifinalekamp mellem holdene som afvikles på mandag i Næstved.

Hos Team Fog Næstved var Jordan Mathews helt fantastisk godt spillende og blev topscorer for holdet med 28 points, mens topscorer for HIC  endnu engang var Vedran Borovcanin med 21 points.

Bakken Bears bringer sig foran 1-0 mod Randers Cimbria

12.04.2019

Dagens første kamp i semifinaleserien mellem hjemmeholdet fra Bakken Bears og gæsterne fra Randers Cimbria åbnede meget jævnbyrdigt med scoringer til begge mandskaber i de indledende minutter.

De blå uniformer fra Randers trak dog en smule fra i de efterfølgende minutter og skabte sig en føring på 9-4 godt halvvejs inde i første periode. Det aarhusianske hjemmehold formåede dog hurtigt at slå tilbage med flere flotte scoringer til stor fornøjelse for tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen. De regerende danske mestre bragte sig foran for første gang i kampen med stillingen 12-11 med fire minutter tilbage af perioden. Randers gjorde god figur mod slutningen af perioden, men det var alligevel Bakken Bears, der sluttede stærkest af. Første periode sluttede med en føring på 24-18 til ”Bjørnene”.

Anden periode begyndte, som første periode sluttede. Bakken Bears havde overhånden ved at være mest effektive fra gulvet og mest effektive i rebound-spillet. Dette gjorde det mere end vanskeligt for udeholdet fra Randers at følge med. Hjemmeholdet havde med fire minutter spillet af anden periode forøget forspringet til 34-22, hvilket var kampens hidtil største føring. Bredden havde indtil videre gjort en forskel for de to hold. Bakken Bears havde ni spillere med point på kontoen, mens Randers måtte nøjes med fem spillere. Aarhusianerne førte derudover rebound-spillet med 25-15.

Cimbrias to amerikanere Brantley Bynum og Dee Franklin havde dog spillet en fin kamp for udeholdet med 18 point fordelt mellem dem. De to flotte præstationer var dog ikke nok for udeholdet fra Randers, og de kunne kigge på scorertavlen og se Bakken Bears være foran med 53-37.

Tredje periode åbnede enormt rodet fra begge hold. Både Bakken Bears og Randers Cimbria havde vanskeligheder med at få sine afslutninger i kurven, og turnovers fra begge mandskaber prægede spillet. Efter tre minutter spillet af tredje periode havde holdene blot scoret to point hver, så stillingen var 55-39. Dagens to duellanter fandt dog rytmen igen, og scoringsprocenterne steg betragteligt. Randers spillede på dette tidspunkt lige op med Bears, men det var ikke nok til at reducere forspringet. Tredje periode sluttede derfor 76-60.

Det aarhusianske hjemmehold kom skidt ud til fjerde periode og virkede sløsede og ukoncentrerede med alt for mange brændte afslutninger og dårlige afleveringer. Randers kom væsentligt bedre fra start, og de første isoleret set perioden med 11-3. Dette bragte udeholdet inden for ti point i kampen med stillingen 81-71.

Der var derfor alligevel lagt op til en spændende afslutning på dagens kamp. Tiden begyndte dog at blive en faktor for Randers Cimbria, der kun havde to minutter til at fuldende comebacket. Gæsterne formåede at komme til scoringer, men det havde brug for flere stops i forsvaret. Bakken Bears formåede desværre for Randers at skrue op for tempoet i kampens afgørende fase, og aarhusianerne tog dermed en sejr i den første kamp i semifinaleserien mod Randers Cimbria.

Kampen endte 95-85.

Kamp 2 i bedst á 5 serien spilles på mandag i Randers.

En nervepirrende 5. kamp ender med Randers sejr over Rabbits

05.04.2019

De to hold havde inden aftenen delt serien mellem sig og derfor skulle der findes en vinder i en alt afgørende kamp 5 torsdag aften i HK Midt Arena. Vinderen ville være klar til semifinalerne mod Bakken Bears mens taberen kunne gå på sommerferie.

Nerverne sad uden på tøjet for begge mandskaber og det blev heller ikke en højt scorende affære. Randers ender som vinder af kampen med 79-73.

Randers spillerne fordeler score pænt mellem sig og topscorer værdigheden deles mellem Rasmus Bach og Charlie Burgess som hver scorer 17 point. For hjemmeholdet er det den nybagte far, Mikkel Plannthin som scorer 19 og Jeremiah Ingram der scorer 18 som er toneangivende.

Kampen var tæt og ved halvleg førte Rabbits med 42-38.
Tredje periode var helt lige scoret og begge hold sætter 17 point på tavlen. Desværre formår Rabbits ikke at få tur i den i 4 periode og taber denne 14-24 efter Randers rammer nogle flotte skud.

Dermed slutter sæsonen for Rabbits der siger tak til modstandere - dommere - medier - fans og samarbejdspartnere for denne sæson i HK Midt Arena.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.

Svendborg Rabbits udligner til 2-2

01.04.2019

Med en sejr i aftens kamp mod Svendborg Rabbits kunne Randers Cimbria indløse billet til semifinalerne, mens en nederlag ville holde liv i Svendborg Rabbits.

Svendborg måtte, ligesom sidste kamp, undvære deres profil Zachery Charles, mens Dee Franklin nu var tilbage for hjemmeholdet, efter at have siddet ude med en skade i den seneste kamp.

Randers kommer bedst fra start, mens kaninerne fra Fyn har svært ved at få bolden i kurven. Dog hænger udebaneholdet ved, og Cimbria har svært ved at trække fra. Dog får hjemmebaneholdet et lille run i slutningen af første periode. Charlie Burgess er især varm fra distancen, og har 3 3'er efter første periode. Første periode ender 20-15 til hjemmeholdet.

Gæsterne kommer bedst ud til anden periode af denne basketball kamp, hvor især Sebastian Åris forsøger at pumpe energi i holdet. Samtidig har Randers svært ved at holde Jacob Enevold ude af feltet, mens Mikkel Plannthin rammer nogle svære skud.

Hjemmebaneholdet vil dog ikke lade kaninerne trække fra. Chris Nielsen tager holdet på sine skudrer, hvorved han slutter med 17 point ved halvleg. Svendborg vinder dog stadigvæk perioden 19-20, hvilket giver en pauseføring til hjemmeholdet på 39-35.

Igen i tredje periode er det Svendborg, der kommer bedst. Svendborg tager hurtig føringen, men hjemmeholdet forsøger at holde fast. Begge hold kommer dog i fejlproblemer efter 5 minutter, hvilket gør gæsterne lidt passive i forsvaret. Dette åbner for hjemmeholdets angreb, som hurtigt får nogle nemme scoringer. Svendborg tager dog hurtigt en timeout, og får snakket tingene igennem. Her kommer gæsterne ud med masser af energi, hvor især Mikkel Plannthin igen scorer nogle flotte scoringer. Svendborg vinder perioden 20-31.

Fjerde periode er igen meget intens og rodet. Momentum fortsætter hos Svendborg, og hjemmebane holdet har igen svært ved at holde ved. Randers får gode muligheder tæt på kurven, og trækker igen en del fejl på Svendborg. Hjemmeholdet har dog svært ved at ramme i kurven fra linjen, og slutter kampen med at skyde 53% fra straffelinjen.

Generelt har Randers svært ved at spille mod Svendborgs fuldbanepres. Derrick Wilson får en teknisk fejl i slutningen af kampen, hvorpå Randers har muligheden for at komme tilbage i kampen. Chris Nielsen scorer dog ingen af straffekastene.

Hjemmeholdet vinder dog fjerde periode 23-20, men må se sig besejret med 82-86. Hermed venter en alt afgørende 5. kvartfinale på torsdag i Svendborg.

Topscorer for hjemmeholdet er Chris Nielsen med 26 points, mens Svendborg topscorer bliver Mikkel Plannthin med 22 points.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi".

Bakken Bears er klar til semifinalerne

31.03.2019

Bakken Bears vandt 90-71 i den tredje DM-kvartfinalekamp mod Værløse, og er dermed kvalificeret til DM-semifinalerne.

Det er 23. sæson i træk at Bears er blandt Danmarks fire bedste hold. Semifinalerne starter 11. april og modstanderen findes, når kvartfinalerne mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbits er afsluttet. Randrusianerne fører serien 2-1 inden mandagens kamp 4.

Bears, uden fire spillere fra den normale rotation, åbnede bedst og nåede foran 7-0 inden Værløse kom i gang. Ryan Martin var rødglødende i første periode, hvor han scorede ni point. Bears først 28-18 efter første periode.

Udeholdet var langt bedre med i anden periode, som de vandt 18-17. For udeholdet var det Richard Granberry og Mathias Bak, der satte tonen, mens bjørnene havde svært ved at holde et højt tempo. 45-36 ved pausen.

Bakken Bears startede tredje periode klart bedst, stærkt anført af Adama Darboe og Ryan Evans. Bears nåede foran med hele 64-45, men kort efter blev kampen afbrudt, da Bakken Bears’ associate head coach Mathias Bach mistede bevidstheden og blev hentet af en ambulance. Meldingen efter kampen er at Bach er ved bevidsthed og har det godt.

Udeholdet kom klart bedst i gang efter pausen, hvor de gik på et 8-2 run. Det medførte, at Bears blot førte 69-58 inden de sidste ti minutter.

Værløse kæmpede fint imod, og fik skåret Bearsføringen til blot at være på otte point (65-73) inden Hayden Dalton scorede fem point og fik skabt behørig ro. Dalton sluttede kampen med en treer, og hans statline var kampens mest imponerende. 20 point, 12 rebounds og 5 assists. Næstmest scorende for Bears var Ryan Martin, der sluttede med 17 point. For Værløse scorede Mathias Bak og Richard Granberry hver 19 point, som de supplerede med hhv 11 og 10 rebounds.

7 spillere fejlet ud i 3. kvartfinale mellem Rabbits og Randers

29.03.2019

Aldrig før i Svendborg Rabbits tid i Basketligaen er holdet blevet så voldsomt bombarderet med fejl som tilfældet var i 3. kvartfinale på eget gulv.

Ikke mindre end 6 spillere fra hjemmeholdet måtte forlade gulvet før kampen var slut. Enorme frustrationer hos hjemmeholdet der tabte dels til dommerne men også til et klogere spillende Randersmandskab.

Perioderne var 20-24, 22-12, 20-28 og 12-19. Det giver et slutresultat i Randers’ favør 74-83 og nu ser semifinalerne ud til at være langt væk fra kaninerne.

Kaninerne fik sig en overraskelse inden kampstart. Dels var Randers forsinket pga. et uheld på Fynske Motorvej og kampen kom derfor først i gang med en halv times forsinkelse. Desuden var Randers uden Dee Franklin og dermed skulle kaninerne jo næsten være foran på points da Franklin scorede flittigt i sin sidste kamp i kaninhulen for en uge siden.

Begge mandskaber startede med megen intensitet og det var tydeligt at meget var på spil. Begge mandskaber var også i holdfejl efter 5 minutter og tilmed havde Charlie Burgess fået en teknisk for brok. Det var dog Randers der spillede bedst og klogest og også Kronjyderne der var foran gennem hele perioden. Man så intet til Svendborgs insidespil som de havde haft så stor succes med i de to første kampe og kaninernes opspil var alt for langsomt således blev holdet konstant presset af skudklokken.

Randers havde kampens bedste spiller i Devon Thomas der gang på gang viste fine takter og lagde points i kurven næsten som det passede ham.

Jeremiah Ingram der i de sidste tre kampe for sit hold har formået at forlade banen med 5 fejl spillede stort straks fra 2. periodes start og han scorede 6 points i træk. Rabbits foran første gang siden 7-5. Kaninerne formåede at holde Randers bag sig i hele perioden rent scoringsmæssigt. Enouma Ebinum løb ind i kaninernes 2. tekniske fejl efter cheftræner Lukas Varga allerede i 1. periode havde smagt en. Den tekniske fejl skulle vise sig at koste for Ebinum senere i kampen.

Kaninerne fik her i 2. fundet spillet ind under kurven til Jacob Enevold og det resulterede i gode points fra den store center. Det var også hjemmeholdets bedste våben for skuddene udefra fandt heller ikke i dag vejen til kurven. Scoringsprocenter på 18 på treere og 41 total samt 70 % på straffe er ikke nok til at vinde kampe i Basketligaen mod PRO A hold.

Randers var nærmest gået i stå i 2. periode og kun 12 points er ikke hverdagskost fra sådan et angrebslysten og velskydende mandskab. Måske var savnet af Franklin alligevel for stort? Hjemmeholdet havde spillet sig op og førte ved halvleg 42-36 og momentum lå alligevel i kaninhulen-dog sad mange af de fremmødte med en fornemmelse at intet var sikkert.

Halvdelen af Randers’ points i 2. periode kom fra dagens bedste spiller Devon Thomas og han viste også i 3. at han i dag ville have fordelen i serien hjem til Kronjylland. Han legede med kaninerne i dag. 10 points fra hans hånd i 3. og momentum var hurtigt forsvundet fra hjemmeholdet.

Det kan have noget at gøre med at såvel træner som spillere følte sig bortdømt af dommerne og fokus lå måske alt for meget hvor det ikke skulle. Randers spillede klogt og var gode både i forsvar og angreb. Selv om hjemmeholdet havde sin største føring, 48-41 så gav Randers ikke op. De slog igen og 6 -15 på 4 minutter ændrede igen momentum til fordel for Kronjyderne. Jacob Enevold kæmpede videre under kurven og var sammen med Derrick Wilson i dag de bedste hos kaninerne. Randers vandt helt fortjent perioden med 8 og førte med 2 inden de sidste dramatiske 10 minutter.

Fejlstatistikken sagde 19-13 inden sidste periode gik i gang. Da perioden var slut hed den statistik 32-18. Det var naturligt hjemmeholdet der følte sig mest ramt og måske med rette.

Kaninerne kom bedst fra start og Randers’ føring blev hurtigt ændret. Rabbits formåede dog kun efterfølgende at score 2 points fra det 3. til det 9. minut og kampen var dermed afgjort. Det skyldtes dels at alle kaninernes startere forlod banen med 5 fejl, dels at Randers skød 16 straffekast i 4. periodes sidste 5 minutter. Enuma Ebinum startede med at blive udvist med en usportslig fejl og da han havde en teknisk fra 1. periode var det farvel. Jeremiah Ingram forlod for 4. kamp i træk sit hold med 5 fejl. Sebastian Åris fik sit holds 3. tekniske fejl og lige efter sin 5. personlige. Mikkel Plannthin måtte i samme minut og sammen med i øvrigt Peter Møller også forlade banen. 

Randers var bedst til at bevare hovedet koldt og vinder fortjent kampen og står dermed med en kæmpe fordel på mandag i Arena Randers, hvor serien kan afgøres.

Sjældent at se men cheftræner Lukas Varga forlod banen med 1 ½ minut igen. Han kunne ikke holde til at være på bænken længere.

For hjemmeholdet scorede dagens bedste kanin, igen Derrick Wilson 20, 16 flotte points og 8 rebounds til Jacob Enevold. Ingram havde 15.

For Randers var som nævnt tidligere klart bedste spiller Devon Thomas med 25 og banens mindste spiller havde sågar også 9 rebounds heraf 4 offensive!!, Charlie Burgess havde 20 points, 16 points til Brantley Bynum og 10 rebounds, 14 points til borgmesteren.

Der venter en måske afgørende 4. kvartfinale på mandag i Randers. Taber Rabbits er sæsonen slut men vinder de spilles 5. og alt afgørende kamp på torsdag i Kaninhulen.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.  

Team FOG Næstved klar til semifinalerne

28.03.2019

Til trods for at dagens kamp mod EBAA måtte udsættes i 25 minutter på grund af trafikuheld på Fyn, så EBAA blev forsinket i ankomsten til Næstved var der ingen slinger i valsen og en klar sejr til hjemmeholdet udløste billetter til semifinalen hvor Horsens IC nu venter i bedst á 5 kampe.

EBAA Basketball kom først på scoringstavlen og var lidt i teten i kampens start. Team Fog Næstved svarede igen, men kampen var meget lige. Mod slutningen af 1. periode trak Team Fog Næstved dog fra til en 8-points føring ved periodens slutning.

Team Fog Næstved fortsatte, hvor holdet slap i 1. periode og øgede sin føring. Team Fog Næstved havde sat kursen mod semifinalen. Team Fog Næstved spillede meget koncentreret. Det var tydeligt, at holdet satsede på at gøre arbejdet færdigt i dag, så man var klar til semifinalen.

De 2 hold kunne gå til pausen med en føring til Team Fog Næstved på 30 point. Medvirkende hertil var, at EBAA kun scorede 5 point i perioden.

I 3. periode scorede Team Fog Næstved først, men EBAA svarede godt igen og reducerede Team Fog Næstveds føring. Det varede dog ikke længe, før Team Fog Næstved fik greb om spillet igen, og holdet øgede sin føring. Med 3 minutter tilbage af perioden førte Team Fog Næstved med 40 point. Denne føring holdt sig perioden ud.

Team Fog Næstved fortsatte det koncentrerede spil fra starten af sidste periode. Der var ikke noget, som skulle overlades til tilfældighederne. Team Fog Næstved gav spilletid til sine unge talenter. Om det var grunden til, at Team Fog Næstved tabte perioden skal være usagt, men de unge mennesker gjorde det fint i den meget sikre sejr til Team Fog Næstved som kom til at lyde på 101-66.

Topscorer for Team Fog Næstved blev P. J. Thompson med 22 point. For EBAA blev det Keane Thoman med 12 point.

HIC klar til semifinalen efter 3-0 mod Wolfpack

28.03.2019

Det er svært at sige om 3. gang er lykkens gang. Det var den i hvert fald ikke for BMS Herlev Wolfpack, der mødte op i Forum Horsens med 2 klare nederlag i de 2 første kvartfinaler.

Så det var svært at se, hvordan de skulle kunne klare den 3. kvartfinale. HIC stillede da også op med henblik på at vinde, hvorfor holdet også startede som lyn og torden, og efter et 7-0 run, et 9-0 run og et 8-0 run i 1. periode, kunne holdet gå ind i 2. periode med et komfortabelt forspring på 35–8. Thomas Quaade forsøgte ellers i den grad at få sit hold til at vågne op. Således tog han sin første time out efter kun godt 30 sek.! Og den 2. time out blev ligeledes taget i 1. periode.

Og det må man sige virkede. For det var et helt andet hold, der kom ud til 2. periode. Som 1. kvartfinale lagde BMS Herlev Wolfpack sig bestemt ikke ned. De kæmpede flot og vandt 2. periode med 19-16, hvor især Deionte Simmons gjorde sig bemærket, således at han allerede havde scoret 10 points ved halvleg.

HIC mistede naturligvis noget af koncentrationen oven på det store forspring. Holdet prøvede meget af i forsvars spillet – ikke alt med lige stor succes – men Arnel Dedic fandt ikke anledning til at tage time out i kampen overhovedet. Ikke nok med at koncentrationen hos hjemmeholdet var set bedre tidligere og i 1. periode, så prøvede spillerne flere gange at lave flotte scoringer, dunks mm., men det var hellere ikke så succesfyldt som ønsket.

Stillingen ved halvleg var 51-27 til HIC, så det var et optimistisk hjemmehold, der tog fat i 3. periode. Men endnu engang fulgte BMS Herlev Wolfpack rigtig godt med. Holdet skiftede utroligt meget ud, men det ændrede ikke på holdets engagement eller rytme, at der blev skiftet så meget. Det er et ungt hold med meget talent, som også i 3. periode kæmpede flot og kun tabte denne periode med 22-19.

Ved indgangen til sidste periode var stillingen således 73-41 til HIC. Det var i høj grad Vedran Borovcanin, der styrede HIC’s spil og scorede rigeligt. Således lavede han 12 points i 3. periode.

I 4. periode virkede det som om gassen var gået lidt af ballonen, i hvert fald hos hjemmeholdet, der efterhånden næsten havde haft alle spillere på banen. Så det blev en lidt begivenhedsløs periode. Der blev byttet points, så perioden meget retfærdigt endte 18-18! Det gav en samlet sejr til HIC på 91-64, så HIC nu er klar til semifinalerne efter 3 kvartfinaler, hvilket de fleste også havde forventet.

Hos BMS Herlev Wolfpack var Deionte Simmons suveræn og scorede 25 points mens det var Vedran Borovcanin, der var topscorer for HIC, ligeledes med 25 points. Nu venter – desværre – en lang pause før holdet 11. april tager fat på semifinalerne.