Nyheder

Bakken Bears besejrer Randes Cimbria

12.10.2018

Aftenens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Randers Cimbria begyndte med højt tempo.

Udeholdet fra Randers åbnede med en flot forsvarsaktion, hvor man fik fremtvunget et steal. Det var dog det aarhusianske hjemmehold, der fik bolden gennem kurven først. Amerikanske Ryan Evans satte to point på tavlen. Randers svarede dog igen i den anden ende med en lang treer. Cimbria fra dog ikke ene om at stå godt i forsvaret. Bakken Bears’ Tylor Ongwae ville også lege med, og han lavede et flot steal, der førte til en dunk i den anden ende til stor begejstring for hjemmeholdets fremmødte tilskuere.

Det lignede herefter et lille overtag til Bakken Bears, hvor amerikanske Tobin Carberry blev fejlet på en treer og scorede på alle tre efterfølgende straffekast. Dette gav på daværende tidspunkt en føring på 13-8 til hjemmeholdet, hvor amerikaneren havde sørget for syv af dem.

Men bedst som det så ud til at gå Bears’ vej, så smed hjemmeholdet flere bolde væk i angrebet. Randers udnyttede uskarpheden fra værterne. De arbejdede sig still og roligt ind i kampen, og med blot ét minut tilbage kom Randers foran for første gang i kampen til stillingen 20-21. Bakken Bears’ rutinerede Adama Darboe lukkede første periode af med en treer, og Bears førte nu pludselig med 23-22 ved slutningen på første periode.

En periode med flot spil fra begge mandskaber, der skiftedes til at tage føringen flere gange.

Bakken Bears åbnede anden periode bedst med fire ubesvarede point, men det var alligevel hjemmeholdets head coach Steffen Wich, der tog kampens første timeout. På Bears-bænken var man ikke tilfreds med rebound-arbejdet, hvor Randers fik fat i det hele. Dette virkede til at sætte noget i gang hos hans spillere, eftersom de fik fat i flere rebounds med scoringer til følge.

Dette fik Randers’ head coach Jimmy Moore til at tage timeout, men lige lidt hjalp det for gæsterne. Bakken Bears dominerede resten af perioden. Randers havde svært ved at følge op på deres gode første periode, og bjørnene kunne på til pause med en føring på 59-32.

Tredje periode fortsatte med samme billede, hvor Bears var solide og effektive i begge ender af banen. Angrebsspillet var gået fuldstændig i stå for Randers, hvor man brændte alt for mange chancer. De havde det også svært med hjemmeholdets defensiv, der var gode til at lægge pres og stresse kronjyderne, hvilket frustrerede dem.

Chris Nielsen var bedste mand for Randers, og han scorede mange flotte point. Dette var dog ikke nok, når man generelt brændte for mange chancer og ikke kunne dæmme op for Bakken Bears’ offensiv. Aarhusianerne virkede ikke til at skue til scoringstavlen undervejs, og de bankede derudaf. Tredje periode sluttede med cifrene 83-47.

Fjerde og sidste periode var lidt en flad fornemmelse, hvor man sad med indtrykket af, at kampen reelt var afgjort for mange minutter siden. Udeholdet fra Randers skal dog roses for at spille en flot periode. De spillede for at slutte godt af trods det ventede nederlag, og de formåede at vinde fjerde periode med 26-27. Dette var dog ikke nok til at ændre på, at der var klasseforskel i Aarhus torsdag aften.  

Slutresultatet blev 109-74 (23-22, 36-10, 24-15, 26-27).

Rabbits slår Værløse BBK

11.10.2018

Værløse BBK bed fra sig i kaninhulen onsdag aften, der var godt besøgt, godt 1000 havde fundet vej til gratisbasket, og selv om et pro A hold med sejre i de to første opgør ude, mødte et pro B hold der havde tabt den første kamp mod Ulvene, så viste Værløse kompromiløs basket og gik uimponeret til opgaven.

Rabbits vandt to perioder, 1. og 3. hhv. 23-13 og 21-16. Værløse vandt 3. 23-26 og holdene spillede uafgjort i 4., 18-18. Dermed samlet sejr til Rabbits, 85-73, i en præmiereforestilling på hjemmebane  der ikke vil blive husket pga. godt spil fra hjemmeholdet.

Det er dog positivt, at komme ud med sejr nr. 3, selv i en dårligt spillet kamp. Hjemmepublikummet vil dog nok kræve lidt mere koncentration og beslutsomhed i næste opgør.

Rabbits startede op som lyn og torden og det var helt tydeligt, at Jacob Enevold Jensen skulle have bolden i feltet. Han spillede en fremragende 1. periode og scorede de første 7 points til kaninerne tæt på kurven. Hos Værløse var dagens spiller så afgjort Richard Granberry der nærmest gjorde hvad der passede ham og når det passede ham. Værløse fik hurtigt lukket hullet efter 1. periode med 10 points i træk. Granberry havde såmænd 25 points ved halvtid.

Rabbits var faldet ned i et hul rent forsvarsmæssigt og de meget lovende takter fra 1. periode var væk. Der var rigtig mange boldtab og dårlige beslutninger fra hjemmeholdet og Værløse fortsatte og lod være med at gøre det mere svært end nødvendigt.

Pausestilling 46-39. Hos kaninerne var det værd at bemærke Jerimiah Ingram der i glimt viste hvilken fantastisk spiller han er. Ham skal Rabbits nok gøre noget særligt for at få lov at beholde.

Udeholdet og stadig anført af Granberry fortsatte efter pausen og 4 points var det tætteste de kom på udligning. Nu bragte cheftræner Varga igen Peter Møller på banen og det var en klog beslutning. Den tidligere Værløsespiller viste, at han er blandt de absolut bedste danske spillere i ligaen.

Møller var en enmandshær i 2. halvleg og når det kneb afgjorde han angrebene enten fra trepointsland eller med et flot angreb på kurven. På 20 minutter scorede Møller 17 points og var medvirkende faktor til, at Rabbits kunne trække sig ud som vinder af opgøret.

Nicolai Hvidbjerg fik også værdifulde minutter i 4. periode og gjorde det ligeledes fornuftigt.

Dagens spiller Richard Granberry blev topscorer med i alt 33 points på 33 minutter. Hos hjemmeholdet scorede Peter Møller 17, Zach Charles 15, Jakob Enevold Jensen 14 og Jerimiah Ingram 13.

Værløse spiller igen den 14. oktober hjemme mod Bakken Bears og kaninerne igen ude den 21. oktober mod Værløse igen.

EBAA gjorde god modstand mod storebror

09.10.2018

Mandagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og EBAA åbnede lidt anderledes end normalt ved holdpræsentationerne, hvor det unge udehold fra EBAA fik en tilsvarende god modtagelse som Bakken Bears af de fremmødte tilskuere.

Udeholdet havde blandt andet dobbeltlicensspilleren David Kristensen og de tidligere Bakken Bears-spillere Keane Thomann og Marius Sørensen i startopstillingen. Det var dog allerede inden kampen tydeligt at se, at begge mandskaber var opsatte på at vinde kampen. EBAA ville for alt i verden gerne drille favoritterne, og Bears ville gerne godt fra land i sæsonen med en sejr i første kamp.

Kampens indledning bar dog en smule præg af, at begge mandskaber ville det for meget. Der blev åbnet med ukoncentrerede turnovers og fejlafleveringer i begge ender af banen. Bears udnyttede dog fysikken i første periodes åbning med flere rebounds, og det første blandt andet til kampens første point med en treer fra hjemmeholdets Tylor Ongwae. Kampen var fortsat rodet efterfølgende, men det virkede ikke til at påvirke Ongwae, der slap gennem udeholdets forsvar og leverede et spektakulært dunk til stillingen 5-0 i Bears’ favør.

Svær indledning for unge EBAA, der havde vanskeligt ved at penetrere hjemmeholdets forsvar og matche det fysiske udlæg. David Kristensen sørgede for gæsternes første to point. Udeholdet havde som sagt svært ved at matche op med Bears-spillernes fysik, og det var særligt hjemmeholdets Ryan Evans, der vakte problemer. Amerikaneren spillede en flot begyndelse på kampen, hvor han blandt andet blev fejlet på en scoring og gjorde det til tre point med en straffekastscoring. 10-2 til Bears efter de indledende minutter.

EBAA kom lidt bedre med i kampen mod første periodes slutning, hvor de satte sig bedre igennem rent fysisk. Det første til flere point i angrebet, hvor man begyndte at ramme et par treere, og pludselig var EBAA på vej tilbage med stillingen 19-12. Dette fik dog Bears til at skrue op for tempoet, hvor Tylor Ongwae scorede sin anden treer efterfulgt af Morten Sahlertz’ første treer. Thomas Lærke lukkede perioden med et baglæns dunk. Første periode sluttede 28-16 til Bears.

Anden periode begyndte godt for Bakken Bears, der åbnede med en treer fra amerikanske Hayden Dalton i første angreb. De danske mestre åbnede perioden klart bedst, hvor holdet kom til mange flere frie skud end udeholdet. EBAA kæmpede meget for at komme til de helt frie skud, og når de kom til en afslutning, så var det en presset en af slagsen grundet godt forsvarsspil.

Bears kunne dog ikke helt følge den gode åbning til dørs, og mange af de efterfølgende angreb resulterede i unødvendige turnovers. Holdet virkede dog stadig til at være i kontrol. Hver gang EBAA fik sat nogle angreb sammen og kom på pointtavlen, så skruede Bears op for tempoet og forøgede forspringet igen.

Anden periode var enorm tempofyldt, hvor angrebene sjældent gik skuduret ud. Det var tydeligt, at Bears gerne ville løbe med gæsterne fra EBAA, men de fulgte godt trit i anden periode trods pointforskellen. Det var tydeligt at mærke, at gæsterne ikke ville lægge sig ned uden kamp. De havde dog fortsat store problemer med at dæmme op for stærke Ryan Evans, der nærmest scorede point efter behag med en flot treer og et efterfølgende and-one-spil til tre point.

Hjemmeholdets anden amerikaner Tobin Carberry ville også lege med, og han sørgede for seks ubesvarede point til Bears. Dette virkede dog ikke til at behage udeholdets Marius Sørensen, der var brandvarm i anden periode. Danskeren satte blandt andet en flot treer og scorede flere gange ved at udfordre mand mod mand, hvilket bragte ham op på 11 point alene i anden periode på daværende tidspunkt.

Hjemmeholdets Tylor Ongwae var dog ligeledes brandvarm, og han satte endnu en treer mod slutningen af anden periode. Kenyaneren stoppede dog ikke der. Han satte endnu en treer inden pausen, og han var dermed fire for fire bag trepointslinjen. Ryan Evans sluttede perioden med 20 point i alt til en pausestilling på 64-39 i Bears’ favør.

EBAA åbnede tredje periode ganske glimrende med to hurtige scoringer en flot treer af Simon Bjørnebo. Udeholdet var klart bedst i indledningsfasen efter pausen. Bears smed alt for mange bolde væk. Angrebsspillet var enormt ukoncentreret. Perioden var en betydeligt langsommere end de to foregående, og der blev brændt enormt mange skud fra begge mandskaber. Effektiviteten og tempoet kunne ikke leve op til første halvleg af kampen.

Bears begyndte dog at komme en smule i gang med en flot fadeaway af Ryan Evans til to point. Han fortsatte, hvor han slap. Det var tydeligt, at Bears gameplan stadig var den samme, hvor de spillede med hurtige igangsætninger og eksplosive løb. Det lykkedes blandt andet med et hurtigt kontraangreb og en frispilning af hjemmeholdets trepointsspecialist Morten Sahlertz, der scorede sikkert.

Det unge ugehold fra EBAA kæmpede dog bravt for at følge med det høje tempo, og det lykkedes dem faktisk at mindske forspringet en smule og dermed vinde tredje periode med tre point til stillingen 85-63.

Man sad i første periode med en fornemmelse af, at de danske mestre bogstaveligt ville løbe fra unge EBAA, men som tiden gik i begyndelsen af fjerde periode, så hang EBAA stadig i med hård fighter-vilje. Forspringet var stadig med plus tyve point, men det blev det også ved i første halvdel af fjerde og sidste periode.

Det skulle dog alligevel vise sig at blive en hård sidste periode for EBAA-holdet, der pludselig virkede til at have ramt muren. Bears kom til lette scoringer, mens EBAA skulle kæmpe enormt hårdt for at komme til afslutninger, som endte med at blive brændt. Hjemmeholdet var inde i en god periode, og offensiven funklede mere og mere i takt med de manglende kræfter fra udeholdet.

Bears’ forspring var nu oppe på 30 point. Morten Sahlertz og Tylor Ongwae lukkede kampen med en treer hver. Bakken Bears ender dermed at vinde ganske overbevisende i sin første kamp i Basketligaen med 119-83 over EBAA, hvor Ryan Evans og Tylor Ongwae blev de mest scorende spillere med henholdsvis 24 og 21 point.

Horsens IC vinder sikkert over Stevnsgade Copenhagen

08.10.2018

HIC spillede søndag eftermiddag sin første hjemmekamp i sæsonen, hvor modstanderen var Stevnsgade Copenhagen. HIC var storfavoritter og der var heller ikke den store spænding i kampen.

Fra start var Lasse Elbæk en stor mundfuld fro Stevnsgade. Elbæk havde en højdefordel og den udnyttede han. Elbæk scorede 11 point i første periode. Stevnsgade bed godt fra sig i starten, og især Stefan Jevric var godt spillende med 8 point. Efter første periode førte HIC med 26-20.

I anden periode var det to af HIC’s nye spillere der stemplede ind. Brandon Tabb og Stefan Savic spillede godt og voldte Stevnsgade problemer. For Stevnsgade var Stefan Jevric stadig den mest iøjnefaldende. Ved pausen var HIC foran med 56-39.

HIC havde været lidt falde i første halvleg, men kom ud med god energi i 3 periode. Forsvaret stressede Stevnsgade og det blev til lette scoringer i den anden ende. Elbæk dominerede fortsat inside og det samme var gældende for Darryl Tucker. Efter tredje periode var kampen afgjort da HIC var foran med 86-52.

I fjerde periode gik gassen lidt af ballonen, og Stevnsgade kom bedre med i kampen. Der var masser af minutter til bænken, og HIC gav debut til en af sine egne talenter, Marius Rasmussen.

Slutresultatet blev 06-70 (26-20, 30-19, 30-13, 20-18).

Bedste mand for HIC var Lasse Elbæk med 21 point, men der var også gode takter af Brandon Tabb, Darryl Tucker og Stefan Savic. For Stevnsgade var bedste mand Stefan Jevric der scorede 24 point.  

Wolfpack vinder lokalopgøret over Værløse BBK

07.10.2018

På en lørdag eftermiddag, hvor efteråret viste sig fra en lidt sommerlig side, mødte de to lokale forstadshold, Wolfpack & Værløse BBK i de intime rammer i Super Arenaen i Ballerup.

470 tilskuer havde fundet vej til hallen og begge hold var opsatte på at trække sejren med sig hjem. Det kunne ses ved at kampen startede i for højt tempo, med hele 15 turnovers til følge alene i 1. periode, hvoraf de 9 var til hjemmeholdet. Værløse BBK startede egentlig bedst med bevægeligt angrebsspil og god rotation, men ramte for få skud, 5 af 16 i første periode, mens Wolfpacks spil var mere individuelt og særligt Deionte Simmons tiltrak sig bolden, hvor Værløse måtte ty til mange fejl på ham under kurven. Efter første periode havde han skud 8 straffekast og udnytte de 5. Wolfpack sætter den 1. trepointsscoring efter 4 minutter til 8-5 og trækker fra Værløse på godt individuelt spil til periodestillingen 28-15 efter 10 minutter.

I 2. periode kommer Værløses amerikanske spiller Richard Cranberry bedre igang og har et par scoringer. Han har hidtil været holdt godt nede af Wolfpack store spillere. Austin Waddoups sætter Wolfpacks trejde 3 pointscoring og har gode cuts mod kurven. Morten Bülow spiller godt som erstatning for Deionte Simmons, og Oliver Strøh har gode beslutninger i angrebet. Wolfpack dominerede i både forsvar, på skud og rebounds, mens Værløse fortsatte med at skyde for dårligt og smide bolden i hænderne på Wolfpacks gaards. Hjemmeholdet udbygger føringen til 21 point og en 52-31 føring ved pausen.

I 2. halvleg fortsatte hjemmeholdet hvor de slap. Deionte Simmons, Morten Bülow, samt Austin Waddoups var toneangivende. Værløse fortsatte deres turnoverrate men Richard Cranberry, Victor Hjort og Asbjørn Nerlov, prøver fælles at holde Værløse inde i kampen. Wolfpacks forspring udbygges sikkert til en 69-43 føring med 3 minutter tilbage af tredje periode. Mens Værløses fans langsomt havde opgivet håbet, og tingene så sortest ud, lykkedes det dog udeholdet at reducere en smule til sidst, da flere af Wolfpacks startere blev holdt på bænken. trejde periode slutter med en føring til Wolfpack på 74-55.

Hvis tilskuerne troede at den kamp var i protokollerne med en klar Wolfpack sejr, kunne de godt tro om igen. Værløse kom ud til kampens sidste periode med fornyet energi, og begyndte nu pludselig at sætte skuddene i kurven. Det betød et hurtigt 1-9 run til dem, før Wolfpacks træner fik taget time-out. Det lykkedes faktisk Værløse at reducere Wolfpacks føring helt ned til 6 point og ulvene virkede for første gang i kampen en smule rådvilde. Med 25 sekunder tilbage af kampen var Værløse nu kun 6 point bagud og kunne i teorien godt nå en sejr. Ulvene samlede sig dog og kampen slutter med en 9 pointssejr til Wolfpack og Værløse med resultatet 95-86.

Topscorer i kampen blev Deionte Simmons med 21 point og 11 rebounds. Derefter var det Austin Waddoups med 19 point og en scoringsprocent på skud på 75. Der var 13 til Oliver Strøh, 11 point til Morten Bülow og 10 til Mathias Seilund.

For udeholdet havde Richard Cranberry 20 point og 8 rebound. Næste kamp for Wolfpack bliver i Herlev Hallen lørdag den 20. oktober hvor Team FOG Næstved kommer på besøg i hovedstaden.

Rabbits slår overraskende Team FOG Næstved

03.10.2018

Årets første hjemmekamp for Team FOG Næstved var med Pro A rivalerne fra Svendborg Rabbits.

Første halvdel af perioden var meget lige i en kamp med højt tempo lige fra start.

Da halvdelen af perioden var spillet, trak Team Fog Næstved fra til en 5 pointføring, hvorfor Svendborg tog en time-out. Det virkede, for holdet scorede 10 point i træk til en føring på 5 point.

Så var det Team Fog Næstveds tur til at tage en time-out. Det hjalp. Svendborg blev hentet, og Team Fog Næstved bragte sig endda foran med 1 point, inden perioden sluttede med en føring på til hjemmeholdet på 26-22.

Det var 2 gode hold, som kom lige fra start i 2. periode, men efter 4 minutter trak Team Fog Næstved fra til en 7 pointføring. Denne føring holdt sig, selv om Svendborg hang godt på.

Modslutningen af perioden trak Team Fog Næstved yderligere fra til en 11 pointføring, men denne føring var dog skrumpet ved periodens slutning til 8 point, 56-48.

Svendborg kom bedst fra start efter den store pause og halede ind på Team Fog Næstved, så holdet efter 4 minutter kun var bagud med 3 point.

Team Fog Næstved svarede igen og bragte sig igen foran med 8 point. Team Fog Næstved kunne dog ikke holde føringen, og kampen var igen helt lige. Det kørte ikke rigtigt for Team Fog Næstved, som dog førte med 2 point inden sidste periode. Spændingen var intakt inden 4. periode.

Svendborg kom bedst fra start og bragte sig foran. Team Fog Næstved virkede frustreret over, at det ikke gik holdets vej, og holdet havde store problemer at komme til scoring.

3 scoringer fra straffelinjen bragte dog Team Fog Næstved tættere på Svendborg, også fordi holdet havde held til at holde Svendborg fra scoringer.

Svendborg fik dog gang i scoringerne igen og førte med 1 point med godt 1 minut tilbage af kampen. Team Fog Næstved havde mulighederne til sidst for at vende kampen til sin fordel, men det lykkedes ikke. I stedet udbyggede Svendborg sin føring, så holdet vandt den tempofyldte kamp med 5 point 89-94.

Topscorer for Team Fog Næstved blev P.J. Thompson med 20 point. For Svendborg Rabbits scorede Jeremiah Ingram 32 point.

Randers Cimbria taber til Horsens IC

02.10.2018

Tirsdag aften lage Arena Randers kulisse til Randers Cimbrias, første kamp i denne sæson, hvor de møder Horsens IC. Sidst de to hold mødtes, var i semifinalernes kamp 5. En intens kamp, hvor HIC trak det længste strå og gik videre til finalerne, hvor de måtte se sig besejret af det formstærke Bakken Bears.

Kampen starter i højt tempo, med en hurtig 3 pointscoring af Cimbria, som hurtigt bliver fulgt op af HIC. Det høje tempo fortsætter og stillingen er 6-12 efter 4.30 minutter.

Horsens forsætter det hurtige spil og Randers har svært ved at finde nettet, og med 3 minutter igen er stillingen 10-16. Randers mandskabet har svært ved, at følge med de stærke HIC’er og quateret slutter med stillingen 14-27.

2. Quater starter rodet, med turnovers fra begge hold, og efter 2 minutter er stillingen 15-31.

HIC’s nummer 13 laver en usportslig fej, som Randers får udnyttet, og med et tip-in dunk af Randers’s nummer 13 tager HIC timeout, til stillingen 21-33 med 6.30 minutter igen.

Randers formår at holdt trit med Horsens og med 4 minutter igen er stillingen 26-37.

2 . Quater slutter med en skarp 3 pointscoring af Randers nummer 13 Brantly Bynum. Quateret slutter med stillingen 34-46.

Horsens starter 2. Halvleg op med det hurtige spil fra 1. Quater og efter 3.30 minutter er stillingen 42-57.

Randers får tager noget af tempoet af kampen ved, at trække et par fejl på gæsterne fra Horsens og med 4.20 minutter igen er stillingen 46-58.

Med 4 minutter igen tager Randers time out, men det er Horsens der formår at få det bedste ud af time outen, og med halvandet minut igen er stillingen 48-69.

3. Quater slutter med et par rodet plays fra begge hold og efter 3. Quater er stillingen 52-71.

4. Quater starter med nogle gode auktioner fra Randers mandskabet, hvor de også formår, at dække godt op mod de skarpe gæster fra Horsens. Efter 2 minutter laver Horsens nummer 5 en usportsligfejl og Horsens tager time out, til stillingen 61-74.

Randers formår at forsætte det momentum de har opbygget, med et par hurtige 3 pointscoringer af Dee Franklin og efter 4.30 minutter er stillingen 74-79.

Horsens får taget tempoet af kampen og genvinder lidt kontrollen, og med 3 minutter igen er stilling er 77-85.

Randers kæmper en gæv kamp, de sidste minutter for, at indhente de sidste point mod det gæstende hold fra Horsens, men formår aldrig helt, at genvinde momentummet fra tidligere. Kampen ender med en sejr til Horsens IC med stillingen 81-95.

Topscorer for Randers Cimbria blev Brantly Bynum med 32 point. For Horsens IC blev det Frederik Rungby med 21 point.

Nu støder Pro A-holdene sammen

02.10.2018

Basketligaen er i fuld gang, og sæsonen er helt som ventet startet med tre storsejre til Pro A-holdene Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Horsens IC i deres opgør mod henholdsvis Stevnsgade Copenhagen, Wolfpack og EBAA fra Pro B.

Men i aften bliver der næsten med garanti mere spænding for pengene, når der bliver taget hul på de interne opgør i Pro A. Der er to kampe på programmet.

I Jylland tager bronzevinderne Randers Cimbria imod sølvvinderne Horsens IC i en gentagelse af sidste sæsons medrivende semifinaler, som gik hele vejen ud i fem kampe, inden de gule bookede billet til finalerne.

Kronjyderne Randers Cimbria jagter med garanti revanche for det bitre exit, men der er mange spørgsmålstegn omkring, hvor holdet står.

Den første smagsprøve skulle vi haft i fredags, men grundet den hektiske menneskejagt, der foregik i hele landet, blev Cimbria-spillerne fanget i trafikken, og kampen måtte derfor udsættes.

Kaster man et blik på Randers-truppen kan man se, at stort set hele skuffen af udenlandske profiler er blevet tømt. Tilbage er kun Charlie Burgess, som i denne sæson har fået nye amerikanske legekammerater i form af Stanford Brown, Dee Franklin og Brantley Bynum.

De skal løfte en tung arv efter Deuce Bello, Devon Thomas, Jerrell Williams og Kyndahl Hill.

Klubbens DNA lever dog i høj grad videre - specielt i form af Basketliga-legenden Chris Nielsen, som er klar til endnu en tørn for klubben.

Han skal dog vænne sig til en ny træner på sidelinjen, hvor den tidligere BF Copenhagen-spiller Jimmy Moore har taget over for Erik Olson.

Charlie Burgess blev meldt ude af premieren mod Værløse, så om han er blevet klar får stor betydning for hjemmeholdets muligheder.

I den anden lejr startede Horsens IC med en 18-point sejr over EBAA, som kom i hus, uden Arnel Dedics tropper for alvor imponerede. Kampen var afgjort ved pausen, men ikke desto mindre viste holdet svaghedstegn ved at tabe anden halvleg til nyoprykkerne.

I Horsens har der også været markant udskiftning blandt udlændingene, hvor de nye ansigter er Charles Callison (topscorer med 25 point i premieren), Namdi Okonkwo, Darryl Tucker, Stevan Savic og Brandon Tabb. De bliver suppleret af velkendte Vedran Borovcanin, mens Frederik Rungby har overtaget anfører-ansvaret fra den nu basket-pensionerede Christian Lindberg.

Brandon Tabb kom ikke aktion i premieren mod EBAA, og hvis han trækker i uniformen tirsdag aften, har de gule naturligvis et våben mere at skyde med, som vi ikke fik set i sæsonpremieren.

Et stort spørgsmålstegn i Horsens-truppen er dog, hvordan holdet vil kompensere for tabet af sidste sæsons MVP, Kevin Larsen. Den danske landsholdsspiller var altdominerende under kurven, og det bliver spændende at se, hvordan de nye folk byder sig til, når der i løbet af sæsonen venter modstandere med stor kvalitet på netop den plads.

I aften kan du få nogle af svarene på, hvor både Randers Cimbria og Horsens IC står, når holdene tørner sammen kl. 18.30. Husk at kampen kan ses direkte på Fanseat.com.

Klokken 19.00 er der yderligere to Pro A-hold i aktion. Her skal vi en tur til Sydsjælland, hvor Team FOG Næstved byder de sydfynske kaniner fra Svendborg inden for.

Svendborg Rabbits åbnede i lørdags sæsonen mod Copenhagen Wolfpack, og den fynske storklub viste, at deres tre amerikanere kommer til at lave en del larm i år. Zachary Evan Charles (16 point, 7 rebounds), Brandon Norfleet (16 point) og Jeremiah Ingram (15 point, 4 steals) brød kontinuerligt igennem Wolfpacks forsvar, og især Norfleet var i stand til at finde sig selv skud enten via drives mod kurven, eller fra distancen.

Trioen blev stærkt suppleret af Jacob Enevold Jensen (11 point, 7 rebounds) og Peter Møller (14 point på otte skud), der begge havde langt større indflydelse på kampen, end deres statistiske linjer indikerede.

Det er derfor en offensiv kompetent trup, Team FOG Næstved skal op imod tirsdag aften.

Team FOG Næstved kom selv ud dominerende mod Stevnsgade i deres åbningskamp, hvor de smed 111 point på tavlen. Dette inkluderede 29 fra Jordan Mathews, der satte 7-af-8 skud fra bag tre-pointlinjen, samt 17 fra Filip Rajovic, 15 fra P.J. Thompson og 13, plus 12 rebounds, fra Greg Logins. Som hold satte Team FOG Næstved 18 tre-pointskud og deres outside-game kommer derfor til at være et hyppigt emne i Svendborgs omklædningsrum inden kampen.

For Team FOG Næstved gælder det samtidig om at lukke ned for Jacob Enevold Jensens påvirkning under kurven, hvor den 24-årige center skubbede hele kuldet med ulveunger rundt hvornår end han havde lyst. Hans fysiske spillestil kan ofte tvinge modstandernes guards ud i forcerede skudforsøg rundt omkring ringen, hvilket omvendt fører til defensive rebounds og fast-break situationer for Rabbits.

Samtidig skal Team FOG Næstved have konstant øje på den returvendte Peter Møller, der har taget sit spil til nye højder under hans amerikanske ophold. Peter Møller var ikke bare en trussel udefra, men igangsatte en del drives, der fik forsvaret til at kollapse. Han forcerede ikke skud og hans kontrollerede spillestil giver Rabbits en chance for at kontrollere tempoet af kampen.

Fra den anden side er det essentielt at Rabbits får gang i defensiven tidligt i kampen. Team FOG Næstveds dynamiske offensiv har det med at fange rytmen hurtigt, og holde den energi kørende over længere perioder. Svendborgs defensive rotationsmønstre skal være hurtige, og de skal lukke af for hjørnerne, så Team FOG Næstved ikke får åbne jumpshots hele kampen igennem.

Det vil yderligere være en fordel for Svendborg at double-teame Team FOG Næstveds sekundære bold-aktører, for at tvinge turnovers. Der er ingen tvivl om, at Svendborgs primære skud for en sejr tirsdag ligger i at etablere sig selv defensivt. Der skal bokses ud under kurven, udfordres skud og reboundes aggressivt fra kampens åbning.

Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits-kampen kan også ses direkte på fanseat.com.

Værløse BBK - Randers Cimbria fastsat

01.10.2018

Den aflyste kamp i fredags på grund af den store politiaktion overalt i Danmark mellem Værløse BBK og Randers Cimbria er nu blevet fast.

Kampen spilles fredag den 23. november kl. 18:30 i Søndersøhallen.

EBAA`s debut i BL gav nederlag

01.10.2018

Søndag spillede EBAA første ligakamp i akademiets historie, og omkring 250 mennesker havde fundet vej til hallen til kampen mod Horsens IC.

Der var ligadebut til Mikkel Arnsberg fra EBAA og tre af Horsens' nye importspillere. Horsens stillede i øvrigt op med tre EBAA spillere på rosteren.

EBAA tog føringen 1-0 og 3-2, men herefter stod der HIC på det meste, de bragte sig stort foran med et 20-2 run. Mod slutningen af første periode fik EBAA mere styr på tingene, og holdene kunne gå til periodepause 14-26 i Horsens’ favør.

I anden periode vandt Horsens igen komfortabelt og kunne gå til halvleg med en solid 21 pts føring.

Tredje periode var mere lige. EBAA vandt perioden med et enkelt point.

I sidste periode kom HIC igen bedst fra start, og havde med ca. 8 minutter igen kampens største forspring på hele 25 pts. Da sejren reelt var i hus begyndte HIC at slippe gassen lidt, hvilket betød, at EBAA kunne skære føringen til bare 14 point.

Kampen endte med en sejr på64-82 til Horsens IC.

For HIC var mest scorende den nye point guard Charles Callison med 25 point. Vedran Borovcanin og Frederik Rungby var begge godt skydende fra distancen. De ramte begge 3/6 tre-points-scoringer.

EBAA`s topscorer blev Keane Thomann med 12 point.