Nyheder

Skadet nederlag

08.11.2012

Randers spillede en utrolig god kamp. Ligeindtil Mike Nielsen måtte udgå fra kampen med en skade, og Bonell Colas også måtte en tur i gulvet, og Horsens fik mulighed for at tage kontrol i en kamp, hvor de i sidste ende også tog sejren med hjem fra Kronjylland.

1. Qtr:  Første scoring i kampen kom fra Bonell Colas, med et af sine karakteristiske alley-up dunks, kort efterfulgt af en af sine sjældnere 3’ere, igen efterfulgt af 2  helt almindelige point, til stillingen 7-3.

Randers viste tempo fra starten af kampen, mens Horsens havde svært ved at få bolden igennem ringen. Efter 3 minutters spil begyndte Horsens dog, at vise tænder, og efter 2 gange 2 point af Darko Jukic var Horsens i front med 11-9.

Midt i periden meldte Casper Stage sig ind i kampen med 2 point, til stillingen 16-15.

Chris Nielsen fik debut for Randers med 2.44 tilbage af perioden, hvor han var på banen sammen med 2 af sine 3 brødre.

Med 2 straffekast bragte Keane Thormann, stillingen til 22-19, mens Randers stadig styrede tempoet i kampen. Horsens havde ellers svært ved at score på straffe i perioden, og statistikken på linjen var kun på 22,2%.

Et dunk fra Bonell Colas, samt 2 point til Miguel Ortega, bragte Randers op på 28 point, mens Horsens sluttede perioden med 22.

2 Qtr:  Lukas Varga fra Horsens IC, åbnede 2. periode med 3 point, til tillingen 28-25. Miguel satte efter 2 min. spil sin første 3’er i kampen. Kort efter bragte Patrick Nielsen stillingen til 32-29 på straffekast.

Daniel Friedrich minimerede med 3 point, Randers’ forspring, men kunne kun se til, da Damian Ocana skød 2 point i kurven på straffekast, til stillingen 40-32.

Efter en uheldig situation i et fastbreakspil, gik Mike Nielsen i gulvet med en skade. Randers bevarede dog presset på Horsens, der stadig forsøgte, at kæmpe sig op på siden af kronjyderne.

Første halvleg sluttede med 1 point på straffe fra Frederik Rungby, til stillingen 43-40.

3. Qtr: Første scoring i 2. halvleg kom fra Darko Jukic der med 2 straffekast gjorde stiliingen til 43-42. Randers kom ud til kampen ud efter pausen uden samme skarphed, som ellers havde præget de to første perioder. Mike Nielsen var stadig på bænken, hvilket resulterede i spilletid til Chris Nielsen, der i sin første kamp for Randers, måtte være med til, at trække det tunge læs.

Eftr 3 min. spil var det Darko Jukic tur til, at vride om på forden, og kort efter gik Bonell Colas også i gulvet og måtte også modtage hjælp fra fysioterapeut.

Damian Ocana bragte med 3 point stillingen til 55-47. Randers formåede, at holde stand trods mangelen på 2 af de vigtiste spillere, mens Darko Jukic kom på banen for Horsens igen.

Med 30 sek. tilbage af perioden dunkede Darko Jukic 2 point i kurven til stillingen 65-59, hvilket også var stillingen efter periodens afslutning.

4. Qtr: Første scoring i 4. periode kom fra Keane Thormann der lagde 2 point i kurven. Skylar Bowlin smed kort efter 3 point i kurven til stillingen 65-64.

Randers smed det meste væk i starten af perioden, men efter 2.5 min. spil kunne Damian Ocana ligge 2 point i kurven, til stillingen 68-71.

Et powerblok fra Bonell Colas mod Keane Thurman og 3 point til Damian Ocana bragte stillingen til 71-71, og kort efter kunne Chris Nielsen bringe førringen tilbage til Randers Cimbria ved, at ligge 2 point i kurven.

Frederik Rungby fejlede ud med 5 min. tilbage af kampen, hvorefter Damian Ocana kunne udbygge Randers’ førring med 1 point, sat på straffekast. Bonell Colas som var kommet tilbage på banen, haltede meget i sit løb, men hans spil haltede på ingen måde. Med 2 point på straffe bragte han stillingen til 77-74 med 4 min. igen.

Edgaras Kvedaravicius var en af Horsens nøglespillere i 4. periode, hvor han med 2.30 igen, smed 3 point i kurven til stillingen 77-80. Randers var under pres de sidste minutter, men kæmpede for overlevelse i kampen. Edgaras Kvedaravicius gjorde dog det onde ved Randers, med 1.06 min. igen af perioden, da han satte 3 point, til stillingen 81-87.

Chris Nielsen svarede dog hurtigt igen med 3 point, kort efterfulgt af 2 point af Christian Bendtsen, hvilket bragte stillingen til 86-87.

Skylar Bowlin blev fejlt med 17 sek. igen og satte derefter 2 point på straffe til stillingen 86-89 (28-22, 15-18, 22-20, 21-29), til gæsterne fra Horsens

Horsens vandt trods stort press fra Randers Cimbria, der på ingen måde kan afskrives i denne sæson. De måtte se sig slået med 3 point, point som måske havde været inkasseret, hvis anfører Mike Nielsen havde haft mulighed for, at deltage i onsdagskampen i Randers Arena.
Randers Cimbria af 2010 mod Horsens IC.

Man of The Match: Damian Ocana 29

Randers Cimbria: Damian Ocana 29, Bonell Colas 21, Chris Nielsen 11, Miguel Ortega 10.

Horsens IC:  Skylar Bowlin 26, Darko Jukic 21, Keane Thormann 8.

Skribent: Simon Ravn

Managerspillet - Oktober vinderen er fundet

06.11.2012

I onsdag blev de 2 sidste kampe for oktober måned spillet i årets BasketLiga. Kampene gav sejre til Team Fog Næstved over Vikings, samt 79ers der i et drama slog Randers Cimbria.

De 2 kampe var også samtidigt sidste chance for at få point til sit managerhold i oktober måned.

Flere end 750 hold er nu med i årets turnering, der alle kæmper slutte enten som månedsvinder eller som den totale vinder for hele sæsonen.

Månedsvinderen for oktober måned er nu fundet. Vinderen blev Jakob Christophersen der med sit hold xcse tjente 1255 point,  var lige nok til holde basketoraklet Thomas Bilde bag sig. Thomas fik på 2. pladsen 1225 point.

BasketLigaen ønsker tillykke med titlen til Jakob. Den "ultimative t-shirt" samt et adgangskort gældende til alle kampe i BasketLigaen i denne sæson er på vej med posten. 

Har du ikke allerede fået oprettet dit hold, kan du nå det endnu. Klik blot her for at komme i gang.

Optakt til Vikings - BC Aarhus

05.11.2012

1500 til Basket – forsøg på tilskuerrekorden i Aalborg Stadionhal, når BC Aarhus kommer til byen denne torsdag.
 
Aalborg Vikings tager imod BC Aarhus med DK4 bag kameraet, hvilket bliver vikingernes anden TV-kamp på hjemmebane i denne sæson. Det var selv samme konstellation, der blev til sidste års bedste TV-kamp, hvor Aalborg Stadionhal summede ved hjælp af 1237 tilskuere, der bragte intensiteten, atmosfæren og spændingen op på et uset niveau. Det har fået Aalborg Vikings til at råbe op til et nyt rekordforsøg med hele 1500 tilskuere og derfor kaldt kampen ”1500 til Basket”.

Inden torsdagens kamp, skal de nordjyske vikinger til pokalbrag i Svendborg, hvor Basketligaens eneste ubesejrede hold venter – Svendborg Rabbits.

Inden begge kampe står Aalborg Vikings uden sejre i deres første ni kampe i sæsonen og der har været flere kampe, hvor vikingerne har været tættere på at vinde end at tabe. Alligevel har heldet og dygtigheden i de vigtigste situationer svigtet og derfor ligger Vikings sidst i dette års Basketligaen.

Specielt har de nordjyske vikinger haft store problemer uden en stor center, som sidste år var i form af Sami Eleraky. Det har givet færre rebounds til et hold, som virkelig har taget bolden til kurven i denne sæson. Vikings har været et af de hold, som har fået flest straffekast i deres kampe, kun overgået af sidste runders overmand, Team FOG Næstved. Tilgengæld har deres procent fra 2’eren været under niveau og hvis de gæve vikinger skal frem, skal deres angreb få flere af de nemme point inde omkring feltet.

Head Coach Mads Olesen mener helt klart, at successen til vikingernes fremtidige første sejr ligger i at være sikre i deres angreb på kurven:

”Vi har i denne sæson fået sindssygt mange free throws og det har vi stilet efter. Tilgengæld har vi måtte se mange af vores skud tæt på kurven lige akkurat misse og ikke give os to lette point med mulighed for et mere. Drengene skal nok komme efter det og der er ingen der arbejder hårdere for holdet end disse gutter.”

Mads Kofod Rasmussen blev desværre skadet i kampen mod Team FOG Næstved og Rob Delaney måtte efter kampen sidde over til træning også grundet en skade. De er derfor ude mod Svendborg Rabbits og stærkt tvivlsomme til torsdagens opgør mod BC Aarhus.

Torsdagens modstander BC Aarhus har haft en god sæsonstart med fire sejre og 5 nederlag. Det taget i betragtning har de dog valgt at afslutte samarbejdet med Kevin McShane, som var med mod Aalborg Vikings i deres sæsonpremiere. Alligevel har de formået at hive sejre hjem mod mange af deres direkte modstandere i bunden af Basketligaen og det har givet dem et midterplacering på nuværende tidspunkt i sæsonen.

Indtil videre har BC Aarhus formået at holde deres modstandere fra fadet i deres kampe og det vil de også forsøge at gøre mod Aalborg Vikings. Derudover har de en af ligaens mest afleverende points guards i form af Arnar Jonsson, som i top tre over assist per kamp. De kommer med et hurtigt angreb, som fra forsvar til angreb er et af ligaens hurtigste. 

Der bliver derfor lagt op til en intens kamp mellem Aalborg Vikings og BC Aarhus, hvor vikingerne kan se en mulighed for at få revanche fra sæsonpremieren og BC Aarhus kan bygge videre på deres gode start på sæsonen.

Endnu en sejr til Randers

03.11.2012

Det kunne have set kønnere ud, da Randers Cimbria lørdag eftermiddag mødte Værløse BBK. Oprykkerne lå før kampen foran Værløse i tabellen, og derfor var udeholdet opsat på at få point med hjem!

1 Qtr: Første scoring i kampen kom fra Damian Ocana, der lod 3 point falde igennem netmaskerne efter 1 min. spil. Første point til Værløse kom med 5.55 tilbage af perioden, til stillingen 9-2.

Det var Randers der styrede kampen i første periode, hvor Værløse havde svært ved at holde på Bonell Colas, og ellers bevæge bolden rundt på banen.

Richard Delk, der var bedste spiller for Værløse i perioden, og han dunkede med 30 sek. igen af perioden, 2 point i kurven for Værløse, til stillingen 30-18, hvilket også blev resultatet af 1 periode.

2. Qtr: Første scoring i 2. periode kom fra Værløses David Knudsen, hvilke var hans første point i kampen.

Det virkede dog som om at Randers gik lidt i stå, først i perioden, og Værløse fik lov til, at styre tempoet i kampen. Det både i forsvar og angreb.

Miguel Ortega og Bonell Colas vågnede dog op midt i perioden, og da Randers fik alle angrebrebounds, havde de naturligt en ekstra chance i hvert angreb.

Med 4.33 min. tilbage af halvlegen var stillingen 44-29, og Thomas Silfen mente det var på tiden at få talt tingene igennem, i en timeout.

Værløse havde hurtigt efter et turnover, der resulterede i et alley-up dunk til Bonell Colas, med assist fra Miguel Ortega. Christian Bendtsen ville også være med i Randers’ pointhøst, og bragte med 2 point, stillingen til 48-29.

Med 20 sek. tilbage af perioden, vandrede Bonell Colas igennem Værløses forsvar og lagde 2 point i kurven. Kort efter havde Martin Hansen et steal, der blev sendt videre til Mike Nielsen, der uopdækket smed 3 point i kurven.

Første halvleg endte 57-36.

3. Qtr: Richard Delk åbnede 3 periode for Værløse med 3 point, hvorefter Rasmus Nørgaard lagde 2 point i kurven, til stillingen 57-41.

Randers kom utrolig sløvt fra start i 2. halvleg, og først efter 1.5 min. kom der point i kurven.  De to hold spillede mere lige i perioden, end tidligere i kampen, desværre var spillet præget af rigtig mange fejl, både spilmæssigt og statistisk.

Værløse dominerede sidste del af 3. periode, og med 1.5 tilbage, lade Richard Delk sit 22. point i kurven til stillingen 68-58, som lukkede perioden.

4. Qtr: Sebastian Gram som er vendt tilbage til Randers, åbnede godt op i 4  periode,  med 4 point efter 1.5 minuts spil til stillingen 74-61.

Efter 3 min. spil lagde Jacob Enevold sit 7. point i kurven, og sørgede for at Værløse fik lidt point ført i protokollen. Richard Delk var også en af de ledende spillere for Værløse, og lagde med 5 min. tilbage, 2 point i kurven, til stillingen: 79-65.

Justin Baker fejlede ud med 1.44 min. tilbage af kampen, hvilket sendte Damian Ocana på straffelinjen hvor han scorede 1 point, til stillingen 88-78. Mike Nielsen kom kort efter på straffelinjen, hvor også han kun fik 1 point ud af situationen.

Det sidste minut af kampen var stort set rent straffekasttræning for Randers, mens Værløse ikke rigtig kunne få point igennem netmaskerne.

Sidste scoring kom dog fra Værløses Peter Møller, der uopdækket fik lov til at skyde 2 point i kurven til afsluttende stilling på 95-80 (30-18, 27-18, 11-22, 27-22).

Det var ikke nogen køn affære hvad angår basketball i Randers Arena, men kampen blev dog spillet, og havde også gode øjeblikke! Randers fik point igen, hvilket sikrer dem en udemærket midterplacering frem mod næste kamp. Værløse ligge fortsat under nedrykningsstregen, og får i den grad brug for point i næste kamp mod Svendborg Rabbits, for at holde sig til at i kampen, i midten af tabellen.

Man of The Match: Damian Ocana 24 point.

Randers Cimbria: Damian Ocana 24, Bonell Colas 23, Miguel Ortega 12, Mike Nielsen 11.

Værløse BBK: Richard Delk 26, Justin Baker 14, Axel Karason 8, Rasmus Nørgaard 8.

Referant Simon Ravn - Dansk Basketinfo

Bears tilbage på sporet

03.11.2012

Bakken Bears fik revancheret sæsonens første nederlag, da holdet lørdag eftermiddag slog Hørsholm 79ers med hele 95-67. Bears dominerede fra start til slut og kampen blev endeligt afgjort med et 16-0 run i tredje periode.

Banens omgivelser var til kampen klædt i Carlsbergs berømte snefnug for at markere en berømt øls comeback og på banen blev der comeback til Søren Krath, der egentlig havde indstillet karrieren, men har hjulpet holdkammeraterne med deltagelse i en række træninger.

I forhold til kampen i Svendborg i torsdags, var det et mere fokuseret Bears-hold, der var på banen. Bears kom foran 12-3 på fire minutter - alle fem startede havde allerede på det tidspunkt scoret. 79ers - ledt an af en i første periode forrygende Rasmus Stolbjerg, der scorede syv af sit holds første otte point - kom bedre med, og fik reduceret til 17-21 efter fire straffekast af Brenton Butler - i øvrigt amerikanerens eneste fire point. Andreas Jakobsen sluttede perioden af med et firepointsspil - en treer med fejl og scoring på bonusstraffekastet.

I anden periode fik Hørsholm reduceret til 25-30 efter fine aktioner af den tidligere bjørn Casper Hesseldal, der blev sit holds topscorer. Men herfra gik det galt for udeholdet. 12 point i træk til Bears og stillingen 42-25 lignede game over. Atila Kovac scorede i slutningen af anden periode sine eneste fem point og i det hele taget ramte de udenlandske spillere fra 79ers ikke deres normale niveau.

Fra en komfortabel halvlegsføring 51-33 fik 79ers bedst fat i tredje periodes indledning. Zarko Jukic satte syv hurtige point og midt i perioden var stillingen 55-47. Og herfra gik det helt galt for 79ers. 16 bjørnepoint i træk fik publikum i Vejlby-Risskov Hallen til at rejse sig op i tilfredshed med et velspillende hjemmehold. 78-49 inden sidste periode.

Kampens sidste fjerdedel blev meget lige, men spændingen var forduftet. I de sidste fire minutter fik publikum taget godt imod Kristoffer Løwenstein og comeback kid Søren Krath. De to fik - ligesom resten af hjemmeholdets spillere - scoret og Bears lukkede lørdagens kamp til sejr på 95-67.

Topscorer for Bakken Bears blev Andreas Jakobsen med 19 point, mens Chad Tomko og Nicolai Iversen scorede hhv. 17 og 15 point. For udeholdet scorede Casper Hesseldal 19 point, mens Rasmus Stolbjerg satte 14 pinde på tavlen.

Drama in Fire Arena

02.11.2012

After one more high scoring and exciting game Horsholm 79ers managed to take 2 very important points. After equal start of the game where Horsholm had lot of easy lay ups from several players, Randers managed to stay in the game thank to amazing 3 points performance from Mikel Nielsen. Mikel scored 18 out of first 25 points for Randers and all from behind a 3 point line.   Despite great shooting in 1st qtr by Randers Horsholm was still up 27 - 25.

In second quarter Horsholm extended their lead up to 44-31 after 2 great dunks and couple of fast break points. Rob fields had amazing full court aleyoop assist to Casper Hesseledal and also he had great dunk himself. 79ers went on half time with amazing 61 points scored and received 50.

In second half time 79ers again allowed opponent to come back in the game. Randers start playing 1-3-1 zone and Horsholm players had hard time adjusting to it. In Radners offense Bonel Colas became start of the night and ended game with 30 points. Horsholm stopped 3 point shoot from Mikkle since he didn't score any more points beside ones in 1sr qtr.

Beside great game Bonel had Horsholm was still up 13 points on the start of the 4th qtr. It looked like Horsholm can win this game easily but again from some reason they let Randers back in the game.

It was 89-85 and Horsholm ball when Atila Kovac made quick turnover that gave to Randers easy and quick 2 points for 89-87. In next offense Anders Skou  missed one free throw and on another side Bonec Colas scored both for 90 - 89. Quick foul from Randers and Brenont Butler is missing one free throw result is 91-89. Horshoom commit foul 10 seconds until the end and Ocana scores both and game is equal first time after Horsholm was leading 3 qtr.
Last possession Brenont Butler played 1:1 against Mikel Nielsens and made great cross over that gave him space for safe pull up shoot, what meant end of the game and Horsholm win 93-91.

Topkamp i Forum Horsens

02.11.2012

Der var i dag i forum Horsens lagt op til et regulært hundeslagsmål om 3. Pladsen i basketligaen.

Sisu gæstede det østjyske med selvtillid i bagagen og hjemmeholdet skulle forbåbentligvis bygge videre på et snævert nederlag mod Bakken Bears, hvor der blev vist rigtig gode takter.

1. Periode
Fem minutter inde i kampen og thormann fra Horsens er bundsolid med både point og rebounds. sisus kollektiv spiller meget struktureret med fine scoringsprocenter. Horsens spiller meget fint forsvar men sisu udnytter selv den mindste fejl og Morris rammer på buzzeren. 14-17 med 3.36 igen af perioden. Horsens slutter perioden bedst med et fint run. Rjungby kan også det der med buzzerafslutninger og rammer en usandsynlig vigtig 3'er da 1 periode slutter. 26 - 20 til Horsens.

2 periode
Starten på 2. Periode Er meget rodet med turnovers i begge lejre. Keane fortsætter sit scoringstogt med en del assists fra skyler. Keane har allerede 16 point 3 min inde i 2 periode.

5 min spillet af 2 periode Horsens foran 35 - 33.  Coach Dedic holder debatklub med dommer Gert Sørensen ang. Den tavse fløjte i denne periode af kampen.

1.38 tilbage af perioden sisu timeout efter Rungby rammer sin anden 3' er til stillingen 47 - 39 i Horsens favør.
Horsens stockton og malone aka. Skyler/ keane dominerer + The joker aka jukic afslutter perioden med and1 play på buzzeren til stillingen 52 - 41.

3 periode
Hic fortsætter med at fodre keane i posten og den store mand er helt ustyrlig og sisu ligner ikke et hold der har nogen løsning på det problem. Keane har scoret 23 point på en meget høj scoringsprocent. Sisu timeout med 6.27 igen og Horsens har lagt sig i førertrøjen 64 - 46.

3 min tilbage af perioden og sisu bider fra med back to back 3' ere. Jukic viser dog hvad han er lavet af og scorer vigtige point på dette tidspunkt i kampen. Hic fører stadig og stillingen er 70 - 59. Stillingen efter 3. Periode 74 - 60 til hic.

4. Periode
Det høje tempo fortsætter og hic dominerer stadig kampen med angrebsrebonds og solit forsvar. Sisus Mickey Dennis rammer sin tredie 3'er og coach Dedic tager time out med 7.05 igen og stillingen er 79 - 71 i hic favør.

Sisu fortsætter sit zone forsvar og hic kan ikke finde nøglen. Både 24 sekunders uret går og turnovers belaster Horsens spil. Sisu har momentum og har reduceret til 79 - 76. Jukic rammer en vigtig 3'er nu 82 - 76. 4.41 tilbage af kampen.   Sisu time out med 4.06 igen. Stillingen er 85 - 76 efter et vigtigt hopskud fra keane. Han har nu scoret 29 point.
Hic rider stormen af  og får en meget vigtig sejr på 95 - 83 over Sisu.

Topscorer Horsens IC: Keane Thormann 29 og Darko Jukic 21
Topscorer SISU: Damon Smith 19 og 18 point.

Team Fog Næstved skifter amerikaner

02.11.2012

Team FOG Næstved har af sportslige bevæggrunde valgt at udskifte amerikanske Drew Crowell. Skiftet sker som en del af en samlet sportslig vurdering af behovet i spillertruppen.

Der er indgået en aftale mellem Drew Crowell og Team FOG Næstved, der betyder at Drew Crowell vil stå til rådighed for holdet indtil den 15. november, og han vil således kunne være med i det tætte program som Team FOG Næstved har i denne periode. Skulle Drew Crowell få et tilbud i denne periode vil han have mulighed for at rejse med det samme.

Ny amerikaner skal styrke holdet

Team FOG Næstved har arbejdet på at få en løsning på plads hurtigst muligt. Valget er faldet på Quinton Doggett der kommer direkte fra USA og ud af college. Quinton Doggett er en meget atletisk og mobil spiller. Hans snittede i sin sidste sæson 12.3 point pr. kamp, 7.8 rebounds pr. kamp og 1,9 blok pr. kamp på 32.4 minutter pr. kamp. Quinton Doggett er valgt ud fra en samlet vurdering af behovet i spillertruppen og vi ser frem til at få ham integreret på holdet.

Der er som sædvanlig ca. 30 dages behandlingstid i Udlændingeservice og Team FOG Næstved forventer at Quinton Doggett kan være klar den 6/7. december.

Det bedste i situationen
 
Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen fortæller: ”Situationen er naturligvis ikke optimal for nogen af parterne, men set i lyset af situationen synes jeg at vi er kommet frem til en fornuftig løsning. Vi ønsker Drew Crowell held og lykke i fremtiden og håber at han vil lykkes med at finde en anden klub snarest i Europa. Samtidig ser vi på den anden side frem til at Quinton Doggett bliver spilleberettiget for os.”