Nyheder

Pligtsejr til TFN over Vikings

23.02.2013

I en kamp der allerede er gået i glemmebogen slår Team Fog Næstved, Aalborg Vikings med 70-58.

1. periode 21 – 15: Lige start på perioden, hvor det lykkedes Aalborg at komme foran, men efter halvdelen af perioden havde Team Fog Næstved indhentet vikingernes forspring samt trukket fra til en 6 pointføring ved perioden slutning.

2. periode 31 – 28: Team Fog Næstved kom bedst fra start uden imponerende spil. Begge hold havde mange forsøg, men det kneb gevaldigt med træfsikkerheden i flere minutter. Midt i perioden kom der lidt gang i scoringerne, og det lykkedes vikingerne at indhente lidt af Team Fog Næstveds føring.

3. periode 48 – 45: Aalborg kom bedst fra start i en rodet periode. Holdet kom foran i en periode, hvor holdet kørte rundt med Team Fog Næstved. Da det begyndte at se skidt ud for Team Fog Næstved, fik holdet energi og kom tilbage i perioden, således at føringen stadig var på 3 point ved periodens slutning.

4. periode 70 – 58: Det blev en periode, som egentlig var kendetegnende for hele kampen – brændte chancer, dårligt spil, manglende koncentration og mat stemning i Næstved Hallerne. Det lykkedes dog til sidst for Team Fog Næstved at få trukket fra, så det blev til en forholdsvis sikker sejr.

Topscorer for Aalborg Vikings blev Søren Sørensen med 14 point mens Caleb Walker satte 18 point fir hjemmeholdet.

Overraskelsens lurede i Fire Arena

25.02.2013

79ers har foreløbig i denne sæson tabt i alt fire gange til de århusianske bjørne. Det er blevet til tre nederlag i Basketligaen og et nederlag i Pokalfinalen.

Lørdagens opgør startede med et tændt og intenst Bears-mandskab, der tromlede henover 79ers i kampens første 10 minutter. Det blev til en periodesejr på hele 19-29 til gæsterne, og tankerne blev i et kort øjeblik ledt hen til Pokalfinalen i starten af januar, hvor Bakken vandt med hele 37 point.

Hørsholm fik dog bedre styr på kampen i anden periode og fik hentet lidt ind på de evigt sultne bjørne. Især Casper Hesseldal og Rasmus Stolbjerg viste gode takter. 79ers kom på 36-42, men Bakken lod sig ikke ryste og gik til pause med en føring på 46-54.

Kampens tredje periode blev atter en tæt affære, og 79ers var flere gange på vej til at hente gæsternes forspring. Med godt to et halvt minut tilbage af perioden var stillingen 67-69, og overraskelsen lurede.

Bakken Bears beviste dog endnu en gang, hvorfor de i flere år har været tophold i Ligaen. De sluttede perioden af med manér og kunne gå ind til de sidste 10 minutter med en føring 70-79.

I kampens afgørende fase forsøgte Hørsholm et sidste comeback og kom på 85-93 med fem minutter igen. De århusianske gæster satte dog trumf på de sidste fem minutter og endte med at vinde 87-104.

Bakken Bears viste i dagens kamp, at de har en meget bred trup, idet hele syv spillere scorede mere end 10 point. Hos 79ers, der endnu en gang var uden dygtige Brenton Butler, var der fire mand med mere end 10 point.

For 79ers scorede Casper Hesseldal 24, Rob Fields 19, Rasmus Stolbjerg 13, Alexander Bak 12, Bojan Marinkovic 7, Anders Schou 6, Zarko Jukic 4 og Alexander Andersen 2.

Hos Bakken Bears scorede Nicolai Iversen 18, Charles Parker 14, Frederik H. N. 14, Morten Sahlertz 13, Chris Christoffersen 11, Marvell Waithe 10, Christian Lindberg 10, Jens Jensen 6, Henrik Falsvig 5, Martin Thuesen 2 og Christoffer Lowenstein 1.

3. gang er lykkens gang

23.02.2013

Forud for lørdagens kamp havde BC Aarhus vundet begge de to holds kampe i denne sæson.

Randers var dog opsatte på at få en  sejr på trods af en skadet anfører og en kun delvis klar Chris Nielsen.

1 periode: Det var en tæt første periode, hvor det var BC Aarhus der styrede presset i spillet, og hvor Randers konstant måtte lukke hullet imellem dem og BC Aarhus. Bedste spiller for Randers var Bonell Colas der i første periode havde 8 point, men også Patrick Nielsen gjorde det godt under kurven.

1 periode sluttede 28-26 til Randers Cimbria, der i slutningen af perioden løftede tempoet og derfor kunne gå ud fra perioden med en føring på 2 point.

2 periode: Bonell Colas forsatte med at dominere i 2. periode, dog uden at komme over ringhøjde der ellers har været et af hans karakteristika i denne sæson.

Charles Funches kom for alvor i gang i 2. periode hvor han gav Bonell Colas kamp til stregen om hver en bold. Han nåede sit 17 point i slutningen af perioden, og var en af de bærende kræfter for BC Aarhus. Rasmus Søby satte en del vigtige skud i kampen fra 3’eren, og han var en af hovedårsagerne til BC Aarhus føring ved halvleg.

3 periode: Det var BC Aarhus der kom bedst ud fra pausen hvor de hurtigt udbyggede deres føring. En kombinatination af godt spil fra Randy Dezvoure og Charles Funches gav BC Aarhus overtag i kampen, men i slutningen af perioden gik luften lidt af holdet, og Randers begyndte at få fat i kampen igen.

Specielt Patrick Nielsen gjorde det godt med at boxe ud under kurven, mens Miguel Ortega og Bonell Colas fik lagt point i kurven. Randers sluttede perioden med en føring på 73-68 i en kamp der stadig var helt åben, og hvor BC Aarhus stadig var tændte på at få en sejr med hjem til Aarhus forud for deres nedrykningsspil mod Aalborg Vikings.


4 periode: De første 5 minutter af 4. periode var utrolig rodet og der blev uddelt en del fejl. Det var karakteristisk for kampen at holdende hurtigt kom i holdfejl, og derfor blev der skudt en del straffekast i kampen. Både Ronny Laier og Charles Funches fejlde ud i 4. periode, hvilket ikke ligefrem styrkede BC Aarhus, der efter 4. minutters spil begyndte at tabe moment i spillet.

Det var Randers Cimbria der løb afsted med sejren og de 2 point, hvilket også er med til at styrke holdets selvtillid frem mod slutspillet. 

Kampen endte 98-87 (28-26, 22-27, 23-15, 25-19), og på trods af den relativt sikre sejr til Randers var der en kamp der indtil midten af 4. periode kunne gå begge veje. 3. gang var lykkens gang for Randers Cimbria der endelig fik en sejr over BC Aarhus på 3. forsøg.

Topscorer Randers Cimbria: Bonell Colas 29, Miguel Ortega 15, Casper Stage 14
Topscorer BC Aarhus: Charles Funches 25, Rasmus Søby 24, Randi Dezouvre 20.

Man of the match: Bonell Colas 29 point og 16 rebounds.

Skribent: Simon Ravn
Foto: Miriam Ravn

Nederlag til en mulig kvartfinalemodstander

23.02.2013

På forhånd og ovenpå en kæmpeindsats i torsdags, trådte kaninerne igen ind på hjemmebanen, hvor modstanderen kun 36 timer efter efter sejren over Bakken Bears, lørdag eftermiddag hed Værløse BBK.

En modstander der meget nemt kunne gå hen og blive kvartfinalemodstander. Kaninerne tabte ikke kun kampen men også evnen til at ramme, noget som i torsdagens kamp virkelig gav bonus.

Nederlaget blev på 3, 89-92, efter at Værløse havde været foran med 18 ved pausen. Perioderne 23-30, 13-24, 26-14 og 27-24.

Kaninerne kom hurtigt foran med godt spil og 5 points fra Claus Magaard, 7-2 men så tog Justin Baker fat. Han ramte på alt og fik også plads til det for Svendborgs forsvar var ikke eksisterende. 17 points fra ham i 1. periode. Derudover var Richard Delk også toneangivende med 5 og 7 til en meget godt spillende Peter Møller. Kaninerne var alt for passive i deres forsvar og Værløse kom nemt til deres mange points. Trods det, kom Rabbits dog til mange skud i angrebet, vel at mærke fri skud men i dag var træfsikkerheden bare ikke i top.

Det var kun Claus Magaard der magtede at finde rytmen i 1. periode med 11 points. Kristoffer Gertz fulgte med med to stk. fra trepointsland. Værløse lugtede muligheden og havde samtidig momentum ovenpå en god 1. periode og lagde også bedst fra land i 2.

7-14 efter 6 minutter og Værløse var pludselig og forholdsvist nemt foran med 15. Kaninerne var ikke med, hverken mentalt eller spillemæssigt. Der blev ikke taget alvorligt nok på opgaven og rotationen gav ikke forandringer rent spillemæssigt men minutter til alle mand. Stadig ramte kaninerne ikke på deres muligheder selv om de frie skud hele tiden var til stede, hvilket 7/19 på treerne viste alt om. Værløse foran med 18 ved pausen og hvis ikke der skete noget overraskende var der vist ingen tvivl om resultatet.

Kaninerne kom med et lille comeback lige efter pausen og hentede 8 points ind på Værløse men stadig blev Værløse ved med at score og Rabbitsforsvaret var ikke overbevisende. Midt i perioden kommer Mikkel Plannthin i gang rent scoringsmæssigt og får lagt gode points i kurven ligesom der kommer mere hastighed på angrebsspillet hos kaninerne.

Et grimt uheld for Donald Rutherford på baglinjen gjorde, at han måtte forlade kampen med endnu en forvreden ankel efter kun 20 minutters spilletid. Forspringet for Værløse skrumpede dog ind og inden de sidste 10 minutter er de kun foran med 6, 62-68, alle muligheder var åbne for kaninerne igen.

Svendborg starter igen bedst og kommer foran i kampen, 71-70 efter 4 minutter på mere godt spil fra Mikkel Plannthin og Niels Degn. Adama Darboe rammer på sine skud og fra at havde været stort set usynlig, kommer han også i gang med en meget flot periode og masser af drev. Værløse slog igen og det momentum holdet havde i hele 1. halvleg var så småt på vej igen. 4-12 hed det run og nu skulle der strammes op, hvis kampen skulle vindes for vinderne af grundspillet. Der blev strammet op men i dag var det for sent og et godt spillende Værløsemandskab viste, at kvartfinalerne ikke er givet på forhånd. Selv om Darboe slutter med en lang treer og to sikre straffekast var det en kende for sent for kaninerne der må se sig slået på hjemmebanen. Værløse ville det mere i dag og vinder fortjenet med 3.

For kaninerne scorede Claus Magaard i dag 19 points (5/10 på treeren), 16 til Adama Darboe, 15 til Mikkel Plannthin og 12 til Greg Washington. Donald Rutherford der forlod banen efter kun 20 minutter med endnu en skade havde 10 points.

For Værløse scorede den dynamiske duo, Justin Baker 31 og Richard Delk 17. Peter Møller havde 14.

Rabbits sikrer 1. pladsen i grundspillet

22.02.2013

Kaninerne nåede delmålet, nemlig 1. pladsen i grundspillet og tilmed 2 runder før  turneringen sluttede.

Torsdagskampen mod Bakken Bears, hvor også et fremragende DK4 Crew var på besøg sammen med over 1000 fans, sluttede med sejr til kaninerne, 95-90, efter perioderne 30-21, 24-25, 23-20 og 18-24.

Kampens spiller Greg Washington med 28 points (6/7 fra trepointsland) 5 rebounds og 4 blocks.

Der var fuldt skrald på kaninerne straks fra tipp-off og selv om Bakken Bears, der i dag var uden en uheldig Andreas Jakobsen, scorede efter kun 3 sekunders spil, var kaninerne ikke sådan at ryste. Der blev slået kontra med et 10-2 run og Rabbits fulgte op med 14-4 til stillingen 24-10 godt halvvejs i perioden. Så kom bjørnen i omdrejninger. Da der blev skiftet kæde med 5 helt nye folk på banen, Steffen Wichs nok så berømte rotationsordning, gik kaninerne i stå eller også blev der bare strammet op i bjørnebandens forsvar. Faktum var, at Bakken Bears fik standset blødningen og kom med igen rent pointsmæssigt, dog sluttede Svendborg perioden bedst af med fire trepointsscoringer i træk, to fra Kristoffer Gertz, en fra kaptajn Mariegaard og så skal Greg Washington jo også nævnes. Han var om nogen kanin i dag brandvarm fra trepointsland og satte to i 1. periode.

Bakkens points blev pænt fordelt mellem 7 spillere, flot når man tænker på, at man skifter hele holdet hver 5. minut.  

Efter en kanon god start fra kaninerne blev 2. periode besværliggjort af godt presspil fra Bakken Bears og hvert angreb blev nærmest styret af en skudklokke der faretruende nærmede sig 0. Det betød mange turnovers og forcerede skud der ikke ramte kurven og således kun 3 points fra Rasmus Christensen i de første 4 minutter.

For Bears var det i den grad Marvell Waithe der styrede begivenhedernes gang. Han var overalt og ramte på alle sine skud og scorede 12 points i perioden. Han var nøjagtig så brandvarm som kaninen Washington.

Bakken Bears haler ind og efter halvdelen af tiden i 2. periode, var stillingen igen helt lige. Så vågner kaninerne igen godt støttet af de mange fremmødte fans og gik fra lige til et run på 13-2 og foran med 8 ved pausen. En højt scoret kamp der lovede rigtig godt for 2. halvleg for det både DK4's seerer og de mange fremmødte havde set i 1. halvleg var topunderholdning og seeværdigt basket.  

De brandvarme kaniner skulle vise sig, at komme meget klar ud af pausen. Der blev skudt så det var en fryd og de fantastiske procenter fra 1. halvleg som man næsten troede var løgn, blev flot fulgt op i 2. Pludselig var kaninerne foran med 15 og gassen var gået en smule af bjørnebanden der var tvunget i knæ af et godt spillende kaninmandskab, hvor alle arbejdede for alle. Bakken Bears kom lidt tilbage med et lille run, 0-8, men kaninerne slog igen og kunne gå ud til pausen inden de sidste 10 effektive minutter foran med 11, 77-66.

1. pladsen var i den grad inden for rækkevidde. 

Om det var mangel på kræfter eller det var det hårde forsvarsspil som Bakken Bears lagde for dagen skal her være usagt. Fakta var, at kaninerne var på flade poter straks fra sidste periodes start.

Bjørnen var tung og stærk og lagde ud med 0-10 og der var igen fuld spænding på opgøret. Kaninerne var trætte og selv om Jakob Hansen havde givet værdifulde minutter til Greg Washington på bænken, så den lange amerikaner noget slidt ud. Derfor tog årets profil Donald Rutherford nu over med 6 points i træk. Det gav kaninerne lidt luft og på tre trepointsscoringer i træk kom Rabbits foran 92-86.

Charlie Parker havde vist klassen med 12 points stort set i træk men da Crunch Time indtraf var kaninerne skarpest og kunne fortjent trække sig sejrrigt ud af opgøret med arvefjenden. Bakken Bears havde muligheden for udligning med endnu et skud fra Parker men bolden ramte ringen og Svendborg hentede rebounden. Først Plannthin med to straffekast og til sidst Adama Darboe med to mere og Svendborg vinder både kampen men også 1. pladsen.

Ud over Washington scorede en flot spillende Adama Darboe 25 og hentede 8 rebounds, 18 til Donald Rutherford og 10 til Mikkel Plannthin.

For Bakken Bears scorede Marvell Waithe 26 og hentede 11 rebounds, 19 til Charlie Parker og 10 til Chris Christoffersen.

Dansk Baskeinfo - Nyt nummer på gaden

21.02.2013

Nyt nummer for februar 2013 er på gaden.

I dette nummer kan du blandt læse om 2 x Stadium All Star for herrer og damer. BL-profilen Bonell Colas, Rander Cimbria og om "Verdens længste dommerbord".

Du finder bladet ved at klikke her.

Vikings slår 79ers

21.02.2013

Det blev til en sejr for Vikings over gæsterne fra Hørsholm 79'ers.

En tæt kamp udspillede sig i Aalborg, hvor det hele først blev afgjort i kampens sidste sekunder.

I første periode starter Vikings med et 8-0 run inden Hørsholm scorer første gang. Der står 18-8 til Vikings før Hørsholm må tage timeout. For Vikings er det især Luis Guzman og Sørensen, der styrer spillet med flere gode assists, mens Anthony Jones knalder den i fra 3’eren.

For Hørsholm er det den unge Rasmus Stolbjerg, der holder dem i kampen med 6 ud af 8 point. Hørsholm kommer bedre med i kampen, nu anført af Casper Hesseldal. Langsomt haler Hørsholm ind på Vikings og da Vikingerne ikke tager en timeout og får styr på tropperne, kan Hørsholm gå til 2. periode med en føring på 23-25.

3 minutter inde i 2. periode er stillingen 23-31 til Hørsholm og Vikings er endnu ikke kommet på tavlen, men tager så deres første timeout.Vikings kom langsomt i kampen igen og blev mere organiseret i forsvaret. Vikings får trukket 10 fejl i perioden, men brænder konstant på linjen.

Ved halvlegen står der 36-48 til Hørsholm. Vikings rammer på 44 % af straffekastforsøgene, har lavet 10 turnovers og samtidig hjælper det heller ikke, at Luis Guzman kun har scoret 4 point på 8 forsøg  

Vikingerne starter stærkt og Mads Kofod er rygende varm med steals, stærke drives og assists i starten af perioden. Med 30 sekunder igen og stillingen er 63-68. Vikings idømmes usportslig og teknisk fejl og dermed 4 straffekast til Hørsholm, der bringer sig på 63-71. Niels Koch formår at svare igen og Vikings kan gå til 4. periode ved stillingen 65-71.

Især forsvaret begyndte at stoppe Hørsholms angreb.   I fjerde periode kom Hørsholm bedst fra start. Kovac er rygende varm og rammer på alle skud, mens Vikings angreb mest bærer præg af en mands aktioner, der ikke lykkes.

Stillingen er efter 2 minutter spillet 65-75 til Hørsholm og Vikingerne tager timeout. Vikings kommer godt tilbage i kampen ved stillingen 73-77 med 4:39 igen må Hørsholm tage timeout. Stillingen er 82-78 med 39 sekunder igen efter et lay-up samt en scoring ved straffekast af Mads Rasmussen, der har haft flere gode aktioner i fjerde periode. 14 sek igen og Mads Rasmussen fejles med muligheden for at lukke kampen, men symptomatisk for Vikings sæson, konverteres der kun på det ene skud. Alligevel holder Vikings hjem, selvom Hørsholm formåede at lave en 3'er i det sidste sekund af kampen.

Både Søren Sørensen og Anthony Jones lavede begge en double-double i kampen og specielt Rune Lauridsen og Mads Kofod Rasmussen gjorde deres sammen med resten af holdet for vinde over Hørsholm 79'ers.

"Det er vigtigt for vores selvtillid, at vi får en sejr inden slutspillet. Vi viser i den grad, at i stor modgang, formår vi at kæmpe os tilbage i kampen og få sejren.", siger head coach Mads Olesen efter sejren.

Fotos Bakken Bears - Randers Cimbria

19.02.2013

Fotograf Per Wied så kampen Bakken Bears - Randers Cimbria gennem sin linse.

Optakt Vikings - 79ers

19.02.2013

Aalborg Vikings tager på onsdag kl. 19:00 imod Hørsholm 79’ers, i hvad der bliver Vikings sidste hjemmebanekamp i grundspillet.

Årets grundspil har for Vikingerne været en stor skuffelse og de sportslige resultater er udeblevet denne sæson.

Derfor skal Vikingerne ikke spille playoffs i år, men må kæmpe for overlevelse i en bedst af 5 serie imod ligaens 9. plads BC Aarhus.

Selvom sæsonen ikke har levet op til forventningerne, gav weekendens tætte kamp imod ligaens 4. plads SISU noget tiltrængt selvtillid og beviste også, at formkurven bestemt er på vej opad.

Mod et SISU hold i stærkeste opstilling formåede Vikings – uden den serbiske kæmpe Milan Bjegovic, der er ude i et par uger med en mild forstuvning – at spille lige op med SISU og trods en føring på 3 point med 4 minutter tilbage af kampen, lykkedes det desværre ikke Vikingerne at holde føringen.

Dagens modstander Hørsholm 79’ers er placeret på en 7. plads og har 1 point op til Randers Cimbria på 6. pladsen og Værløse BBK på 8. pladsen. Hørsholm har netop slået BC Aarhus med 86-81, men i kampen forinden tabte de 68-85 til Randers Cimbria.

Hørsholm har i de sidste par år haft flere østeuropæiske trænere ved roret og det har resulteret i en spillestil præget af stærkt forsvar og tålmodigt angrebsspil. Hørsholm er et hold med flere markante profiler.

De to amerikanske spillere hedder Brenton Butler og Rob Fields, mens topscoren på holdet er den ungarske skarpskytte Atila Kovac, der også danner forsvarsanker under kurven med den høje serber Bojan Marinkovic.

Udover de 4 udenlandske profiler, er der også en række danske spillere, der bliver værd at holde øje med. Den superatletiske Zarko Jukic gav i år et godt show i dunkekokurrencen og er en spiller, der kan hoppe utroligt højt. Også landsholdsspilleren Casper Hesseldal kan putte point på tavlen og det samme gælder den tidligere U 20 landsholdsspiller Alexander Bak.

Bears besejrer Randers Cimbria

18.02.2013

Bakken Bears fik en overlegen sejr over Randers Cimbria, og er med sejren tilbage på andenpladsen i Basketligaen.

Randers Cimbria kæmpede sig godt tilbage efter at have været bagud med hele 31 point undervejs, men trods den fine modstand fra kronjyderne, endte Bears med at vinde 110-85.

Bakken Bears var fra starten af kampen opsat på at revanchere nederlaget fra november måned, hvor Randers Cimbria vandt med 111-81.

Bjørnene kom ud af starthullerne med raketter i benene. Morten Sahlertz startede med at lyne fem point i kurven inden Cimbrias enmandshær Bonell Colas fik scoret for Cimbria. Bears trak fra og trods en tidlig time out fra Randers coach, Morten Hansen, kværnede Bears løs.

Bears var foran med 10 point, 30-20, efter første periode. Marvell Waithe var bedst for Bears med otte point, mens Colas scorede 12 point for Cimbria.

I anden periode havde Randers Cimbria glemt ammunitionen på bænken. Bakken Bears startede perioden med at score 23 point imod bare to fra Cimbria, og selvom Colas og Randers kom tilbage, førte Bears 59-33 ved pausen.

Colas var nået op på 19 point ved halvlegspausen, mens Charlie Parker var bedste scorer for bjørnene i anden periode med otte point. Waithe var fortsat topscorer med 13 point.

Første halvleg betød mandefald for begge hold. Andreas Jakobsen måtte udgå efter at have slået hovedet, mens Chris Nielsen vred om på anklen. Derudover spillede Chris Christoffersen, der var svækket af sygdom, kun få minutter af kampen. Jakobsens skade betød uventet meget tid på banen til Martin Thuesen, der sæsondebuterede.

Hvis Randers havde glemt fire power i anden periode, var rollerne byttet rundt tredje. Bakken Bears spillede ikke godt, og med en buzzer beater treer fra egen banehalvdel af en i anden halvleg velspillende Patrick Nielsen, fik Cimbria reduceret til 76-64 og havde altså indhentet 19 af de 31 point holdet var bagud med sidst i anden periode.

Casper Stage spillede en solid tredje periode, hvor han scorede syv point – han sluttede kampen med 11 point. Bonell Colas var stadig bedste mand for Cimbria – han scorede ni point i tredje periode.

Bakken Bears startede fokuseret i fjerde periode og fik elimineret den tvivl der kunne være. Charlie Parker og Marvell Waithe kombinerede for 14 af bjørnenes første 16 point i periode, og et træt Cimbriahold fik ikke svaret igen. Bakken Bears sluttede med at ramme tre treere - to af unge Kristoffer Løwenstein, heraf en fastbreaktreer, samt en meget dyb en af Jens Jensen.

Jens Jensen scorede 13 point, og blev den anden Bearsspiller, der har rundet 4.000 scorede point. Nu går jagten ind på Per Pedersens rekord på 4.080 point.

Topscorer for Bakken Bears blev Marvell Waithe, der scorede 24 point (og tog 10 rebounds), mens Charlie Parker supplerede med 21 point, 6 rebounds og 6 assists.

For Randers Cimbria var Bonell Colas suverænt bedste mand med 30 point og 12 rebounds.

Kampen var trods urimeligt mange (67) straffekast særdeles underholdende med mange dunks og flotte treere.

Bakken Bears er med sejren tilbage på andenpladsen, mens Randers Cimbria hænger fast på sjettepladsen i ligaen.