Nyheder

Højt af flyve dybt at falde

25.01.2013

Efter Team Fog Næstveds sejr over Bakken Bears i mandags, var forventningerne høje til torsdagens dk4 kamp mod Svendborg Rabbits.

Men intet ville lykkes for hjemmeholdet og da Rabbits samtidigt var hjemmeholdet flere klasser bedre over hele linjen, var kampen meget hurtigt afgjort.

1. periode 14 - 19: God start på perioden for begge hold, som diskede op med flot spil og flotte scoringer. Holdene fulgtes ad til 10 – 10, hvorefter det lykkedes Svendborg at trække fra en føring på 5 point ved periodens slutning.

2. periode 28 – 52: Det blev absolut ikke Team Fog Næstveds periode, fejl på fejl, misforståelser spillerne imellem og brændte chancer gjorde, at Svendborg decideret kørte Team Fog Næstved over.

Specielt Niels Degn Andersen var brandvarm og scorede stort set, som det passede ham. Team Fog Næstveds præstation grænsede til det pinlige, hvorimod Svendborg spillede fremragende basket.

3. periode 43 – 85: Svendborg fortsatte 3. periode, som holdet sluttede 2. periode. Desværre for Team Fog Næstved gjorde Team Fog Næstved ligeså, hvilket betød, at Svendborg fortsatte med at ydmyge Team Fog Næstved. En føring på 42 point efter 3. periode taler sit tydelige sprog. Fantastisk, at Team Fog Næstveds tilhængere kunne holde dampen oppe i hele denne ydmygende periode. De var imponerende, men det var holdet ikke.

4. periode 66 – 99: Lars Høirup startede perioden med at score 2  3’ere og viste, at han var på vej tilbage. Det lykkedes for Team Fog Næstved at mindske Svendborgs føring, men spændende blev det aldrig.

Perioden blev brugt til at give Team Fog Næstveds marginalspillere spilletid, og man kan da håbe, at det har været med at give dem noget erfaring. Men igen er der grund til at rose tilhængerne, som på trods af det ydmygende nederlag blev ved med at støtte Team Fog Næstved.

Topscorer for Svendborg Rabbits blev Adama Darboe med 17 point. For hjemmeholdet scorede Martin Høirup med 13 point.

 

Stadium All Star 2013 - Østholdet komplet

24.01.2013

Tidligere på ugen blev de første 4 spillere offentliggjort til Øst-holdet ved Stadium All Star 2013.

Trænertemaet, Craig Pedersen og Thomas Silfen er nu klar med de sidste 7 spillere til det hold som skal løbe på banen søndag den 10. februar i Aalborg Stadionhal.

 • Mikkel Plannthin, Svendborg Rabbits (valgt af fans)
 • Caleb Orion Walker, Team Fog Næstved (valgt af fans)
 •  Atila Kovac, Hørsholm 79ers (valgt af coaches)
 •  Justin Baker, Værløse BBK (valgt af coaches)
 •  Joe Benjamin, Team Fog Næstved (valgt af coaches)
 •  Zarko Jukic, Hørsholm 79ers (valgt af fans)
 •  Damon Smith, SISU (valgt af coaches)
 •  Donald Rutherford, Svendborg Rabbits (valgt af fans)

Klik her for at se det fulde Øst-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Dansk Basketinfo - Nyt nummer på gaden

24.01.2013

Januar 2013 hæftet har netop set dagens lys.

Du kan i det nyudgivne magasin præsentere de to hold til damernes Stadium All Star Game 2013, samt deltagerne ved 3- points konkurrencen ved samme arrangement!

Derudover er der dækning fra årets pokalfinaler og meget, meget mere stof fra både Basketligaen og Dameligaen.

Du finder bladet ved at klikke her.

Usikkert først - sejr senere

24.01.2013

Ikke mange dage skulle gå imellem Randers Cimbrias og Aalborg Vikings første og andet møde i 2013.

Første kamp der blev spillet i Aalborg endte med en sejr til 85-100, og det var derfor en revanche kamp der skulle udspille side i Randers Arena onsdag aften.

1. periode: Det første minut gik med brændte skud i begge ender inden Aalborgs  Milan Bjegovic kunne ligge 2 point i kurven. Kampens første dunk kom også fra den nye spiller i Aalborg, Milan Bjegovic og efter 3 minutters spil, var Aalborg foran 5-8.

Det var generelt Aalborg der styrede kampen i de første minutter, og Randers var ganske neutrale i både forsvar og angreb. 3 point fra Bonell Colas med 2.30 min. tilbage af første periode, bragte stillingen til 15-15, og  Randers trådte tilbage ind i kampen. Efter en 3 points udbygning på Randers' føring af Chris Nielsen, nåede Randers op på 27-17, hvilket også var stillingen da perioden sluttede.

2. periode: Første point i perioden kom fra Bonell Colas. Chris Nielsen lagde op til et "plade alley-oop", hvilket Bonell brændte. Tilgengæld blev bolden dunket igennem netmaskerne i andet forsøg! De to hold fulgtes godt ad i starten af perioden, men det var Aalborg der havde mest styr på deres pasninger.

Aalborg fik også stillingen op på 37-35, inden Casper Stage scorede 2 point og gav Randers lidt rum ned til Aalborg. Desværre for Randers formåede de ikke at hænge i, og med 30 sek. tilbage af periode kunne Jeppe Kristiansen med 2 point bringe Aalborg foran 41-43.

Første halvleg endte 41-43, til Aalborg Vikings.

3. periode: Første scoring efter halvleg kom fra Chris Nielsen der på et "and1-spil" bragte stillingen til 44-43. 2 gange 3 point fra Damian Ocana, åbnede hans kamp, og bragte Randers foran 50-47. En usportslig fejl, væk fra bolden til Luis Guzman resulterede i 2 point på straffe til Patrick Nielsen, og 3 point af Damian Ocana med assist fra Chris Nielsen.

Stillingen midt i perioden var 58-49 til Randers. Anden halvdel af 3. periode blev en god gang turnovers og  en masse rod, fra begge hold. I det sidste minut tændte Randers op for spillet, og 2 gange 3 point af Damian Ocana førte Randers til stillingen 69-54. Et vovet skud fra Chris Nielsen med 3 sekunder igen, sikrede yderligere 3 point til det Kronjyske mandskab og en stilling på 72-56.

4. periode: Fjerde periode startede som 3. sluttede, med 3 point! - denne gang til Bonell Colas. Randers startede med et ufatteligt tempo, og det meste lykkedes for hjemmeholdet, mens Aalborg måtte kæmpe for deres point. Søren Sørensen kunne med 6.26 min. igen, sætte 3 point til stillingen 81-65. Et hurtigt fastbreak dunk fra Damian Ocana og 3 point bagefter, fik stillingen op på 86-67. 3 point af Anthony Jones fra Aalborg bragte stillingen til 90-74, kort efter fejlede Niels Koch Andreasen ud som den anden spiller for Aalborg.  Søren Sørensen havde allerede der forladt kampen med 5 fejl.

Randers viste overskud med 3 minutter igen, ved at sætte Mads Aage og Martin Hansen ind, i stedet for Bonell Colas og Damanian Ocana med henholdsvis 29- og 29 point. Det løb ud i sandet for Aalborg til sidst, og Randers kunne vinde deres 9. sejr i sæsonen 99-78 (27-17, 14-26, 31-13, 27-22).

Topscorer for Randers Cimbria: Bonell Colas 29, Damian Ocana 29, Chris Nielsen 12.

Topscorer for Aalborg Vikings: Milan Bjegovic 21, Anthony Jones 13, Niels Andreasen 12.

Man of the match: Bonell Colas 29 point og 14 rebounds.

Skribent: Simon Ravn

Stadium All Star 2013 - Vest-holdet komplet

23.01.2013

Tidligere på ugen blev de første 4 spillere offentliggjort til Vest-holdet ved Stadium All Star 2013.

Trænertemaet er nu klar med de sidste 7 spillere til det hold som skal løbe på banen søndag den 10. februar i Aalborg Stadionhal.

 

 • Andreas Jakobsen, Bakken Bears (valgt af coaches)
 • Skyler Bowlin, Horsens IC (valgt af fans)
 • Miguel Ortega, Randers Cimbria (valgt af fans)
 • Charles Parker, Bakken Bears (valgt af coaches)
 • Damian Ocana, Randers Cimbria (valgt af fans)
 • Darko Jukic, Horsens IC (valgt af fans)
 • Jakob Wang, BC Aarhus (valgt af coaches)
 • Keane Thomann, Horsens IC (valgt af fans) 

Klik her for at se det fulde Vest-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Stadium All Star 2013 - Spillerpræsentation 2

22.01.2013

Så er turen kommet til at præsentere de første 4 spillere til Øst-holdet til Stadium All Star 2013, som afvikles søndag den 10. februar kl. 13:00 i Aalborg Stadionhal.

7 spillere er valgt ind på de 2 hold i en afstemning blandt alle fans på Basketligaen`s hjemmeside og de sidste 5 spillere er udpeget af holdets coach, som i år er Craip Pedersen, Svendborg Rabbits og Thomas Silfen, Værløse BBK.

Til Stadium All Star 2013 spiller på Øst-holdet:

 • Adama Darboe, Svendborg Rabbits (valgt af fans)
 •  Mickey Dennis, SISU (valgt af fans)
 •  Richard Delk, Værløse BBK (valgt af coaches)
 •  Gregory Washington, Svendborg Rabbits (valgt af fans)

Klik her for at se det fulde Øst-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Stadium All Star 2013 - Spillerpræsentation 1

22.01.2013

De 2 x 12 spillere som skal repræsentere Vest og Øst holdet er udtaget og i denne spiller præsentation offentliggøres de først 4 spillere fra Vest-holdet.

7 spillere er valgt ind på de 2 hold i en afstemning blandt alle fans på Basketligaen`s hjemmeside og de sidste 5 spillere er udpeget af holdets coach.

Til Stadium All Star 2013 præsenteres på Vest-holdet:

 

 •  Chris Nielsen, Randers Cimbria (valgt af coaches)
 •  Nicolai Iversen, Bakken Bears (valgt af fans)
 •  Bonell Colas, Randers Cimbria (valgt af fans)
 •  Milan Bjegovic, Aalborg Vikings (valgt af coaches)

Klik her for at se det fulde Vest-hold.

Har du ikke allerede sikret dig en billet til Stadium All Star 2013 i Aalborg Stadionhal, kan du nå det endnu. Klik her for at komme til siden hvor du køber din billet.

Hele pladen fuld for Værløse i Søndersøhallen

21.01.2013

Basketbingo stjernerne fra Aalborg Vikings besøgte Søndersøhallen til en kamp om at få flest brikker til at falde på plads på de to hold.

Det var Værløse der til sidst fik pladen fuld foran et hårdt kæmpende Vikings hold, der til dagens kamp måtte undvære den nye pointguard Luis Guzman, som sad ude med en skade han pådrog sig i kampen mod Randers i torsdags.

Værløses Richard Delk startede som lyn og torden, og satte det ene skud efter det andet efter 3 minutter 7 points. Værløse startede i en zone der gav lidt angrebsproblemer for Vikings i starten af perioden. Vikings fandt dog noget af læsningen og 1. periode endte 21 - 17 i Værløses favør.

Kampen bølgede frem og tilbage hele tiden med skiftende føringer, dog det meste af tiden til Værløses fordel. Specielt Milan Bjegovic tiltrak sig meget opmærksomhed af Værløse forsvaret, der dobbelt teamede og derfor tvang Bjegovic til at aflevere bolden videre til holdkammeraterne. Værløses Axel Karason spillede igen en fantastisk kamp, og har nu i de sidste 3 kampe spillet en afgørende rolle ikke mindst i forsvaret. Axel sætter også en 3’er ca. 30 sekunder inden halvleg, der gør at Værløse kommer foran ved pausen med 2 point, 41-39.

Vikings anden nye amerikaner Anthony O’Neal-Jones leverer en rigtig fin indsats og er godt skydende og er sammen med Niels K. Andreasen Vikings to bedste spillere. Og netop disse er med til at holde Aalborg inde i kampen i 3. periode, hvor Vikings med 2 minutter tilbage af perioden kun er bagud med 1 point. Til sidst trækker hjemmeholdet dog fra og perioden ender med 19-13 i Værløses favør.

4. periode giver lidt tid til Kristian Norsgaard, der får skabt lidt ro på Værløse mandskabet. Hjemmeholdet trækker stille og roligt fra Vikingerne, der aldrig for bragt spænding omkring resultatet. Richard Delk får begejstret det mere og mere medlevende hjemmepublikum, blandt andet med 2 fastbreaks dunks. Perioden slutter 13-6 til Værløse, der sikrer sig en samlet sejr på 73-58.

Topscorer for Værløse BBK: Richard Delk 25 point & 8 rebounds, Justin Baker 15 point & 14 rebounds, Axel Karason 15 point & 5 rebounds.

Topscorer for Aalborg Vikings: Anthony Jones 17 point & 5 rebounds, Niels K. Andreasen 14 point & 2 assists.

Kampens spiller: Richard Delk, Værløse BBK.

BL`s formstærke hold besejret af Rabbits

20.01.2013

Svendborg Rabbits stod overfor en svær opgave i Svendborg Idrætscenter, hvor dagens modstander var Basketligaens mest formstærke mandskab, nemlig Randers, der havde sejre over Bakken Bears, Sisu, Hørsholm, Team Fog Næstved og Ålborg bag sig i de sidste 5 kampe.

Det blev effektivt stoppet af ligaens duks i dagens opgør, hvor især Svendborgs forsvar og mange angrebsrebounds var udslagsgivende.

Kaninerne vandt sejr nr. 18, 105-75 efter perioderne 24-20, 26-18, 26-21 og 29-16.

Det var tydeligt fra kampstart, at oplægget fra onsdagens kamp i Hørsholm, skulle forsøges gennemført i dagens opgør mod Randers for kaninerne gik benhårdt efter alle rebounds og arbejde hårdt i forsvaret. Det betød bedste start fra Svendborg og efter 5 minutter var stillingen 11-2.

Randers kom flot igen og når kaninerne ikke fik fat i angrebsrebounden gik det hurtigt i den anden ende. Bo Colas var stærk med 9 points i perioden men hans modspiller Greg Washington var også i hopla med 8 og flere angrebsrebounds end Colas.

Perioden slutter med lille fordel til Svendborg men Randers var kommet sig over chokstarten fra kaninerne.

Så var det Donald Rutherfords tur til at overtage dirigentstokken for med 10 points i perioden fra hans hånd, deriblandt et monsterdunk over to forsvarsspillere fra Randers, viste han, at han er sin skade helt kvit. Kaninerne fortsatte med at angribe glasset benhårdt og når bolden ikke gik i fik hjemmeholdet rebounden. Det blev til i alt 18 offensive rebounds kampen igennem, deraf de 12 i 1. halvleg og 41 i alt i begge ender og det var en afgørende faktor.

Samtidig var det med til at bremse Randers’ fastbreaks og i det stationære spil var kaninernes forsvar i dag rigtig godt. Det kostede naturligvis på fejlkontoen men det var prisen. 15-5 i de sidste 4 minutter til kaninerne og der var skabt hul til pausen, hvor Svendborg førte med 12, 50-38. Meget koncentreret indsats af kaninerne.

Spørgsmålet ud til 2. halvleg var, om Randers kunne komme tilbage på sporet og om det formstærke mandskab kunne true førerholdet i dag. Randers forsøgte stadig at få fart i sine angreb men kaninerne var meget kloge og bevidste på det farlige våben fra kronjyderne. Gang på gang kunne Svendborg bremse Randers dels fordi der blev scoret på scoringsforsøgene men også fordi forsvaret var godt for kaninerne. Randers havde det svært og selv om Morten Hansen gjorde hvad han kunne i sine time-outs var opgaven i dag for stor. Svendborg var ganske enkelt det bedste hold på dagen og midt i perioden rykkede kaninerne igen. 12-6 og de 9 fra Rutherford der var i hopla i dagens kamp. 7 points fra Washington og tre trepointsscoringer fra Svendborg i rap, Mikkel Plannthin, Washington og Claus Magaard og kaninerne kunne gå ud til de sidste 10 minutter foran med 17.

De første minutter i sidste periode blev indledt af Svendborg med et sandt angrebsraseri på Randers’ kurv. 15-4 og kampen var afgjort efter 5 minutter af sidste periode. Kaninerne var nu foran med 31, 100-69, og hele bænken blev spillet. Randers havde for længst indset, at kampen var tabt og ovenpå fem sejre i træk, måtte de seje kronjyder i dag se på, at ligaens tophold gav dem en lektion. Det var til dels Randers’ 20 turn-overs men også flot forsvar fra kaninerne der ødelagde rytmen hos kronjyderne. Naturligvis var det heller ikke mere end torsdag aften siden Randers var ude i en sej kamp mod Ålborg og holdet virkede lettere slidt. Bo Colas var dog stadig holdets absolutte bedste spiller med 23 points og 14 rebounds og meget flotte procenter.

Randers’ normalt meget stærke spanioler Ortega var skadet i sin højre skulder og det prægede hans spil i dagens kamp. Dog må Randers sande at de i dag var overfor et meget stærkt forsvar.

For Svendborg scorede Donald Rutherford i dag 27 points og hentede 13 rebounds, 19 til Greg Washington og 8 rebounds, 13 til Mikkel Plannthin, 12 til Adama Darboe og 9 assists, 11 til Niels Degn, 10 til Claus Magaard, 6 til Adam Haddad, 4 til Rasmus Christensen og 3 til Kristoffer Gertz.

For Randers var bedste spille som nævnt Colas, Chris Nielsen scorede 12, 10 hver til Casper Stage og Miguel Ortega, 9 til Patrick Nielsen, 6 til Ocana.

BC Aarhus tabte kampen i 3. periode

20.01.2013

Horsens IC er i en winning streak, mens det modsatte er tilfældet for BC Aarhus.

Selvom det ville være en overraskelse, så er der ingen tvivl om, at BC Aarhus gik efter sejren og håbede på det. Desværre for hjemmeholdet vandt Horsens IC 91-76.

I starten af 1. periode var det et veldisciplineret mandskab fra BC Aarhus, der stod på banen. Forsvaret stod godt overfor Horsens IC og angrebet fungerede fint med masser af bevægelse. Bolden blev spillet under kurven til Charles Funches, der kvitterede med scoringer. Det var en helt lige kamp i de første 5 minutter af 1. periode.

I de sidste 5 minutter var det dog Horsens IC, der sad på kampen, hvor alle spillere fra Horsens bidrog. Darko Jukic viste endnu engang sit høje niveau. Daniel Friedrich og Keane Thomann fulgte trop. Selvom BC Aarhus ikke slap taget, så var Horsens IC alligevel et skridt foran hele tiden. 13-23 efter 1. periode.

I 2. periode samlede BC Aarhus sig sammen. Indstillingen var helt i top. Jakob Wang og Ronny Laier viste vejen med hård fight og BC Aarhus kom tættere og tættere på Horsens IC. Der var flere fra BC Aarhus, der leverede en god indsats, men særligt i den sidste del af 2. periode steppede Randy Dezouvre gevaldigt op i angrebet. Han var en evig trussel. Med 1½ minut tilbage bragte Rasmus Søby BC Aarhus på 37-40 og kort efter havde Anton Elsner mulighed for at bringe balance i stillingen, men desværre for hjemmeholdet missede han en åben 3’er.

BC Aarhus vandt 2. periode og stillingen var 38-42 ved halvleg.

Randy Dezouvre startede 3. periode med et lay-up til stillingen 40-42. Publikum sad med en forventning om, at de gode takter fra 2. periode ville fortsætte for BC Aarhus, men det gjorde de ikke. Kampen var ganske vist tæt de første par minutter af 3. periode, men lige pludselig to den dynamiske trio, Darko Jukic, Keane Thomann og Skyler Bowlin fat. Keane Thomann var uhyre effektiv og Darko Jukic var helt fantastisk med flere 3’ere og et kraftfuldt dunk i trafic. Horsens IC spillede virkelig flot og BC Aarhus formåede ikke at slå Horsens ud af rytmen.

3. periode afgjorde reelt set kampen og Horsens IC kunne bringe sig sikkert i spidsen med 54-72.

Der var måske et lille håb for hjemmeholdet for at vende kampen med en god start på 4. periode, men den gode start udeblev. Horsens IC fortsatte den gode stil. BC Aarhus forsøgte sig, men havde ikke heldet og Horsens IC lod sig ikke slå ud.

Efter 4 minutter af 4. periode var der ikke mere at gøre for hjemmeholdet. Horsens IC havde lukket og slukket den kamp. Der blev skiftet ud og de sidste 6 minutter bestod af udveksling af scoringer frem og tilbage. Louis Gibson og Lukas Jensen de Oliveriea komme på scoringstavlen og fik nogle gode minutter.

Topscorer for BC Aarhus blev Randy Dezouvre med 31 point, mens Keane Thomann scorede 26 point for Horsens IC.

Næste kamp for BC Aarhus er en bundgyser mod Hørsholm den 26. januar, kl. 15.00. Den spilles ligeledes i Åbyhallen, der til dagens kamp var fyldt. Vi håber, at det samme sker mod Hørsholm.